Liv&Stil #2

Page 1


4

”Elsk Voldsomt og med alt hvad du formår” - Jacqueline Jensin

36

Råt og usødet: Hjemmelavede lækre rawfood isdesserter

8

Charlotte Højlund har 7 børn: ”Det er helt ufattelig megen kærlighed, man får hver eneste dag”

39

”Sundhed handler ikke kun om kalorier” - Nicoline Topholt

12

Fra Shanghai til Småland Siv Skov

18

”Jeg rejser verden rundt som digital nomade” Celia Isabella Schow

22

Er du strandklar?

41 42

Naturligt skøn Bog: LCHF - brød og kager

43

Har du mad-allergi eller intolerance? - Andrea Hanko

45

Inspiration til sommer

47

”Sådan støver du din rette hylde af” - Jette Bülck og Line Dahl

23

”Jeg lever kompromisløst og i alignment med mit inderste” Carolina Björk Søndergaard

49

25

Iværksætterhistorier Nana Nielsen, Louise Berner og Charlotte Lotus Sommer

”Min værste oplevelse skulle komme til at ændre hele mit liv” Line Knudsen

53

Wedding planner i Danmark Mie Münster-Swendsen

28

”1 ud af 17 millioner” Kirsten Stendevad

56

3 gode bøger ”Mit endegyldige wake up call” Sanne Otilia Indtil næste nummer - plus en overraskelse...

33

Forkæl dig selv

59

34

”Rawfood er sund fornuft” Ida Kirk Foged

63

Forsidefoto: Seyed Zamani →


HEJ OG VELKOMMEN

En rejse i menneskers historier. Det var lidt af et eksperiment, da vi lavede det første nummer af Liv&Stil, for vi havde aldrig lavet et magasin før. Men det er blevet læst af over 10.000 mennesker, så det er vi super glade for. Tusind tak til alle jer søde læsere. I virkeligheden prøvede vi nok bare at gøre som de andre "dameblade". MEN vi har lært en masse og nu vi ved, at det IKKE er det vi vil. Vi vil ikke interviewe de kendte, bare fordi de er kendte, og få deres mening om et emne, som de egentlig ikke har noget spændende at sige noget om, og presse deres citater ind i en kasse som vi har besluttet på forhånd. Og hvorfor er det egentlig sådan, at det kun er kendte ansigter der kommer på forsiden af magasinerne? Det vi virkelig gerne vil, er at lave noget NYT og anderledes og meget federe! Vi vil have historierne i fokus. Personlige historier fra rigtige mennesker. Vi vil lave et magasin fra læserne og om læserne til læserne.

Det nye Liv&Stil er fyldt med mennesker, deres forskellige livsvalg og de historier som hjælper og inspirerer andre til at turde, til at tage springet og til også selv at gøre de ting man vil her i livet. Jeg har også selv delt min historie inde i magasinet. Nu skal jeg også lige huske at sige, at bagerst i magasinet er masser af flotte og lækre præmier at vinde, faktisk er det den vildeste gavebod jeg nogensinde har set. Så kom og vær med i konkurrencen. Jeg håber du vil nyde magasinet lige så meget som vi har nydt at lave det. De bedste hilsner Siv Skov siv@liv-stil.com → Skriv til mig hvis du kunne tænke dig at være med i næste nummer. PS: Alle links i magasinet er klikbare. De ser sådan her ud: Eblad.org/livstil → PPS: Du kan få næste nummer af magasinet sendt til din email, ved at tilmelde dig her →


Elsk voldsomt og med alt hvad du formår. Jacqueline Jensin tror på at vi hver dag skal fortælle hinanden hvor meget vi betyder for hinanden: ”Jeg tror på kærligheden. Jeg tror, at kærlighed fra min mand og mine fantastiske venner er den redningskrans der holder mig oppe.”

Foto: Doug Wheller →


JACQUELINE JENSIN tror på kærligheden

mennesker og tror af hele mit hjerte, vi kan ændre verden med kærlighed. En dag skal en af os sige farvel - det er ubærligt at tænke på - Elsk Voldsomt og med alt hvad du formår.

Jeg vil fravælge ting der ikke bringer mig glæde.

En hjerneskade forsvinder ikke, går ikke over. Lige meget hvor meget man ønsker og håber det - så forsvinder “den lille angst” ikke. Jeg har følt mig så bange - så skræmt. Jeg bliver aldrig, aldrig nogensinde, den samme som jeg var før - det skal jeg lære at leve med - men det skal mine omgivelser også. Jeg håber, I kan lide den person jeg er blevet. Jeg

tror

det

bedste

i

Det er 44 år siden jeg sagde JA - til at leve i medgang og modgang med Flemming. Vi var frygteligt unge - vi skulle have et barn - og vi ville have hinanden. Vi blev sendt ind til Mødrehjælpen og fik et "tilbud" - Jeg skulle ud på en gård og senere skulle barnet bortadopteres. Den dag opdagede jeg hvor smukt et menneske Flemming er. Han så dem fra Mødrehjælpen og mine forældre i øjnene og sagde: - Jeg elsker Jac, jeg vil giftes med hende og vi vil have det barn. Vi skulle have Kongebrev og måtte desværre gå i retten for at få det, da mine forældre ikke ville give tilladelse til at vi blev gift. Vores kærlighed har stået sin prøve - især de seneste år. I dag er det 3 år siden jeg fik 2 blodpropper i hjernestammen. Jeg har endelig fået en forklaring på noget, der virkelig har voldt mig store problemer og givet mig uforståelig angst. Jeg følte, min tilstand blev værre og værre. Jeg har i de første 2 år haft en del blødninger i hjernen,


JACQUELINE JENSIN tror på kærligheden

hvilket forværede min tilstand - den uforståelige angst blev pludselig forståelig. Jeg kæmper hver eneste dag - hver eneste time. Det, der virkelig har hjulpet mig er ord fremsagt at elskede mennesker. De siger: ”Sig hvad vi skal gøre for at lette jeres hverdag.” Det er vidunderlige ting der er sket det sidste år - eller snarere de sidste 6 måneder. Jeg har læst bøger på ipad - åh, hvor har det beriget mit liv – TAK. Jeg har svømmet - jeg kunne ikke finde ind til kanten - men jeg har svømmet! Jeg har danset, læste I det? Jeg har danset. Jeg har været ude og sejle - det var vidunderligt! Jeg griner og glædes hver dag. Jeg har stadig ikke fået lov til at føre bil - det savner jeg! Jeg har truffet et aktivt valg - jeg vil være positiv og jeg vil se noget positivt i enhver situation. Jeg vil fravælge ting der ikke bringer mig glæde. Jeg HAR brug for hjælp til mange ting - og det får jeg. Naturligvis oftest af Flemming, for han er min store støtte og min daglige lykkepille. Men også af fantastiske venner. Vi har en vennekreds som er helt uvurderlig og en stor, stor hjælp og daglig glæde. Familie og venner er så vigtige og så værdifulde når man er syg, når mørket omslutter én og lyset er helt væk.

Jeg er ikke rig på noget som helst andet end kærlighed og glæde, men det er også vigtigere end alt andet. Jeg kan ikke gøre så meget for andre, ej heller yde så meget men jeg kan holde af og holde om. Kærlighed og tryghed er den redningskrans der har holdt mig oppe – TAK. Jeg græder hver eneste dag - mange gange om dagen - Men mest af glæde og stolthed. Det har været en følelsesmæssig rejse en rejse jeg gerne havde været foruden - en rejse jeg mange gange ønskede skulle stoppe men også en rejse der har budt på så mange nye muligheder og glæder. Når man sådan holder fødselsdag - for det er jo næsten det jeg gør i dag, så må man ønske! Og jeg har lavet en “BUCKETLIST”. Jeg har ikke holdt en fest i mange, mange år - det vil jeg gerne snart! Der er så mange, mange mennesker jeg gerne vil fejre - for det er det min fest skal handle om. At fejre alle dem som har “holdt ud” og været der, og givet stor glæde i mit liv. Af mere selviske ting: Se USA, Indien, Hong Kong og Bali. En wellness behandling og nyt tøj.


JACQUELINE JENSIN tror på kærligheden

Genoptræning på VINTERSOL på Tenerife eller Vejle Kurbad. Tonsvis af e-bøger. Jeg vil gerne ud og fortælle andre hvordan man, på trods, kan få et godt liv.

”Jeg er vild med livet, kærligheden og min lykkepille: Min mand Flemming.”

Nu, 44 år senere, kan jeg stadig med glæde se Flemming i øjnene og sige: Jeg elsker dig du har gjort mit liv smukt, og du har gang på gang bevist, at når jeg virkelig har brug for støtte, hjælp og omsorg, så er du der. Jac har startet facebook gruppen Gaver fra hjerte til hjerte, som kun har et formål: At skabe glæde ♥

Og det gør den. Medlemmerne i gruppen kan vælge en gave og få den sendt til en særlig én som trænger til opmuntring, til én man elsker eller én man bare tænker på. Jac sender gaverne ud. Mange af gaverne bliver doneret af andre medlemmer og Jac laver også små sten med rød malede hjerter på. Glæden ved at give, glæden ved at modtage og glæden ved at være en del af gruppens fællesskab er fantastisk.

Du kan se Jac's hjertegruppe på facebook.com → Del Jac's historie på Facebook →


Det er helt

ufattelig megen kærlighed man får hver eneste dag

Charlotte Højlund fortæller om sit liv med 7 børn: ”Umiddelbart har det aldrig været et bevidst valg at få så mange børn. De er på en eller anden måde bare kommet, så måske har de valgt mig?”

Foto: Line Thit Klein


CHARLOTTE HØJLUND om sit liv med 7 børn

at der bare altid var nogle at lege/snakke med.

Jeg elsker at se, så meget de hjælper hinanden Som forældre til så stor en børneflok er den største gave, den helt ufatteligt megen kærlighed, man får hver eneste dag. Der går simpelthen ikke én eneste dag, uden at jeg får at vide, at minimum et af mine børn elsker mig.

”Der går simpelthen ikke én eneste dag, uden at jeg får at vide, at minimum et af mine børn elsker mig.”

Min far påstår godt nok, at jeg som lille sagde, at jeg gerne ville have mange børn, men det husker jeg ikke selv. Men jeg har nok sagt det, fordi jeg nød, når min søster og jeg var på besøg hos min far, hvor jeg så pludselig var den ældste af en ’dine, mine, vores’-flok på seks. Jeg syntes, det var fantastisk at være så mange børn – sammenholdet, fællesskabet og

Og så er det at opleve, hvor meget de elsker hinanden og savner de andre, når de ikke er der. Mine tre store børn er jo såkaldte ’delebørn’, og jeg nyder at se, hvordan de alle krammer og kysser, når de store kommer hjem igen. De føler sig helt klart som en flok og ikke to lejre – det er jeg ovenud lykkelig for. Og så elsker jeg at se, hvor meget de hjælper hinanden. Jeg tror også, at man helt naturligt kommer til at give dem nogle evner og færdigheder med ved, at de er så mange. Fx er de bare nødt til at lære at dele, vente på tur og udvikle en god empati for at forstå, hvor de andre er henne rent følelsesmæssigt – noget af det mange eksperter mener, vor tids børn mangler. Og det er


CHARLOTTE HØJLUND om sit liv med 7 børn

svært at blive et udpræget curlingbarn i en stor familie, fordi der alt andet lige vil være langt flere krav til, hvad man selv skal kunne klare, hvis forældrene ikke skal opgive sig selv fuldstændigt. Vi kan ikke gøre alt for vores børn, da der bare ikke er tid og overskud til det. Den største ulempe ved at være en storfamilie er helt klart økonomien. Det er dyrt i dagligdagen, og der er bare ting, hvor vi rammes ekstra hårdt økonomisk, som når basisvarer stiger som følge af høje kornpriser og de grønne afgifter, der rammer os hårdt, da vi jo bruger mere fx mad end andre familier.

Man får ikke mange børn for pengenes skyld Institutioner er rigtig dyrt, da søskenderabatten ikke er højere for os end andre, og så er der selvfølgelig ting som, at vi er nødt til at have en stor bil (der ikke er særlig brændstoføkonomisk) og et relativt stort hus – ting der alle sammen koster. Vi kommer heller ikke på udlandsferie hvert år og da slet ikke to gange årligt, som efterhånden er ved at være standard for danske børnefamilier. Derudover er der ting som skolesammenkomster, der generelt bare ikke er særlig sjove, når man er mange. Det

er et kæmpe arbejde selv at skulle have både mad og drikkevarer med til så mange, og helt galt bliver det, hvis man som til Halloween også skal have et græskar med til hvert barn. Og så må man regne med, at jo flere børn man har, jo mindre hjælp får man. Det er bare de færreste, også nære venner og familie, der kan overskue at passe meget mere end to børn. Vil man være storfamilie, skal man være indstillet på at have dem ret meget alene, og at man måske ikke bliver inviteret så ofte længere, da mange vil synes, at man ’fylder’ for meget, eller det bare er uoverskueligt at have ni mennesker på besøg. Det, der har gjort mig mest ked af det, er dog nok fordommene. At mange med

det samme sætter et label på én, når man har mange børn, som at man måske er mindre intelligent, medlem af en religiøs sekt, eller nok den værste, at man har fået så mange børn, fordi man så kan ’leve fedt’ af tilskud fra det offentlige. Det kan man IKKE. Børnechecken dækker hverken halvt eller helt, hvad det koster at have børn, slet ikke når man har mange, og jeg ville langt hellere have gratis institutioner end den kvartalsvise børnecheck. Man får ikke mange børn for pengenes skyld. Tværtimod er der noget rigtigt i udsagnet ’De rige har mange penge, de fattige har mange børn’. Til gengæld føler jeg mig helt ufatteligt rig på kærlighed, så jeg vil ikke bytte.

Charlotte Højlund er journalist og foredragsholder. Charlotte fortæller mere om sit liv med 7 børn og giver gode råd til forældre (også med færre børn) i bogen 'MOAR! Sådan får du hvilepuls i hverdagen'. Bogen fås hos Saxo.dk → Del Charlottes historie på Facebook →


Dinner4Couples

er et helt nyt univers af nye og spændende mennesker, god mad og nye venskaber.

Et nyt tilbud hvor par møder par og har en inspirerende aften.

dinner4couples.com →


Fra

Shanghai til Småland Siv Skov deler sin historie: ”Hvad ville jeg have for mine børn? Jeg ville ihvertfald ikke have små robotter som går i skole fra morgen til aften og får ekstra undervisning i weekenden, som er lukkede og tomme, som ingen glæde og kreativitet har. Jeg ville ikke give mine børn forurening og giftig mad.”

Foto: Isaac Torrontera og Florian Plag


SIV SKOV Fra Shanghai til Småland

Det gav os adgang til en vennekreds fra hele verden. Under uddannelsen giftede vi os og efter uddannelsen pakkede vi 2 kufferter og uden nogen videre plan flyttede vi til Shanghai. Vores store netværk gav os dog hurtigt flere nye venner, et sted at bo og vores første rigtige projekt. Et stort hospital hyrede os til at lave alt, altså ALT for dem, hvilket var lidt af en mundfuld på kinesisk, når vi lige var landet og havde nul erfaring. Men det gik godt og det blev starten på nogle fantastisk lærerige år i Shanghai. Vi levede det gode byliv med masser af kultur, med frokost på en ny restaurant hver dag, med en maid til det huslige, en massør der kom hjem til os hver mandag morgen og masser af spændende oplevelser.

Vi giftede os og pakkede 2 kufferter og uden nogen videre plan flyttede vi til Shanghai

For 5 år siden boede jeg og min mand i en stor penthouselejlighed i Shanghai med en succesfuld webdesign virksomhed og alt hvad vi havde drømt om. Vores Kina eventyr startede i Odense, hvor vi begge valgte at tage uddannelse på engelsk.

Men da vi fik vores første barn, tog vi vores liv op til revision. Milan var omkring et år, da jeg stoppede med at amme ham og gik over til mælkepulver. Efter et par måneder var alt mælkepulveret pludselig væk fra alle hylder i alle supermarkeder og vi opdagede med rædsel, at det var forgiftet og at mange børn


var døde af det. Vi fandt ud af gennem medierne, at mælken i lang tid systematisk var blevet tilsat melamin plastic for at producenterne kunne tjene flere penge. Det var simpelthen så frygteligt og rædselsfuldt at vide, at det samme mælk havde vores søn drukket. Jeg følte sådan en afmagt og frustration. Min tillid til fabrikproduceret mad blev med ét fuldstændig ødelagt. Samtidigt havde vi venner som flyttede fra Shanghai på grund af luftforureningen, flere børn jeg kendte fik konstateret astma og lignende. Jeg fik også indblik i et skolesystem med pres og tvang og heldagsundervisning uden plads til kreativitet og personlighed, som jeg virkelig ikke syntes om. Så hvad ville jeg have for mine børn? Jeg ville ihvertfald ikke have små robotter som går i skole fra morgen til aften og får ekstra undervisning i weekenden, som er lukkede og tomme, som ingen glæde og kreativitet har. Jeg ville ikke give mine børn forurening og giftig mad.

Jeg vil have glade, sunde og frie børn. Så derfor begyndt vi at kigge os om efter et alternativ. Alle lande var en mulighed, så vi kiggede rundt omkring. Vi vidste bare, at vi ville bo et sted med frisk luft, natur og at vi ville tilbage til noget oprindeligt. Vi ville finde et sted hvor børnene kunne løbe rundt og have plads til at udfolde sig og udvikle sig. Og det fandt vi i Lønneberg i Småland. Vi fandt et gammelt træhus, som vi selv satte i stand. Det har været lidt af en omvæltning fra Shanghai, hvor vi havde en maid til alt, til nu selv at lave alt. Selv med hensyn til mad, prøver vi at lave alt fra grunden. Vi plukker blåbær, hindbær, ribs, tyttebær og små søde skovjordbær i skoven, vi samler kantareller og tager æbler i forladte haver. Vi laver marmelade, saft og vin, får kød af en ven der er jæger, vi garver skind og bygger møbler af træ. Vi har en lille skov, så vi er også selvforsynende med brænde. Vi genbruger alt hvad vi kan.


Vi bor et sted, hvor der er plads til børnene. De kan lege ude i skoven som er vores baghave, de kan blive beskidte uden at jeg skal bekymre mig om sars, de har frihed til at være sig selv uden at blive begrænset. Jeg elsker at vi har og tar friheden til at bo lige præcis det sted i verden vi har lyst til. Lige nu er det Sverige, men vi har allerede drømme om andre steder, så vores eventyr fortsætter. Historier gør en forskel Når jeg læser andres personlige historier, bliver jeg ofte rørt til tårer. Jeg bliver inspireret og motiveret, når jeg læser en historie om mod eller store valg eller eventyr, og når jeg deler min egen historie, føler jeg, at jeg giver andre noget af mig selv. Ved at dele vores historier med hinanden, lukker vi hinanden

ind og fremmede bliver til rigtige personer, som vi får et forhold til. Min mand og jeg har lavet hjemmesiden Storykit.co for at samle alle de fantastiske, spændende, livsbekræftende, modige, sørgelige, sjove, nervepirrende og rørende historier. Alle har en historie, og jeg håber du også vil dele din på Storykit. Jeg glæder mig til at læse den.

Siv Skov udgiver magasiner på Eblad.org → og har startet Storykit.co → hvor alle kan dele deres historie med verden. Siv deler sin historie på Storykit → storykit.co/siv.skov

Del Sivs historie på Facebook →


Velkommen til Børnenes Lønneberg Alle småbyer i Småland er fantastiske, men Lønneberg er noget helt specielt. Lønneberg er stedet hvor børn er børn og forældre bliver børn igen. Astrid Lindgren gjorde Lønneberg verdenskendt med sine historier om den frække og kloge Emil. Men det er ikke alle som ved at Lønneberg er et virkeligt sted, som er præcis så vidunderligt som i historierne.

Besøg os på lonneberga.org ›Jeg rejser verden rundt som digital nomade

Celia Isabella Schow lever af at blogge mens hun rejser i hele verden: ”Det er ikke altid det nemmeste i verden at få rejser og arbejde til at passe sammen. Jeg tror på, at det hele tiden er en proces, hvor jeg bliver nødt til at prøve en masse forskelligt af for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for mig.”


CELIA ISABELLA SCHOW er digital nomade

”Jeg står aldrig op til et vækkeur mere.”

Jeg tror hemmeligheden ligger i at rejse langsomt rundt og have midlertidige hjem kombineret med ugentlige fridage til at opleve, mens de andre dage bruges på fokuseret arbejde. Jeg har indtil videre haft bedst succes med at tage den med ro og gøre forskellige steder rundt om i verden til midlertidige hjem for på den måde at skabe rammerne for at fordybe mig i mit arbejde. Ved at leje lejligheder i en måned ad

gangen, kan jeg få den nødvendige hverdag og ro til at arbejde. Jeg forsøger dog at give mig selv nogle fridage i løbet af ugen, så jeg også kan nå at opleve de steder, hvor jeg nu engang er havnet. Min kæreste og jeg prøver hele tiden at finde balancen mellem arbejde og fornøjelser, og selvom vi ikke helt er der endnu, så nærmer vi os hele tiden. Jeg bruger selv rejseblogs rigtig

meget, og jeg finder inspiration i den lidt skæve rejseoplevelse. Jeg er ikke fan af at bo på dyre resorts, og derfor bruger jeg aldrig rejsebureauer. For mig er det vigtigt at huske på, at jeg ikke er på ferie i den almindelige forståelse af ordet, men rejser fuldtid. Det er en livsstil, og dermed skal jeg hele tiden prøve at skabe hverdagsrammer for mig selv og holde mine omkostninger nede.


CELIA ISABELLA SCHOW er digital nomade

Jeg planlægger meget løst og undersøger blot forskellige områder, som vi gerne vil opleve. Jeg har en liste over ting, vi gerne vil nå, mens vi er et givent sted, men ellers tager jeg det hele, som det kommer. Når jeg møder andre rejsende, snakker vi om steder og udveksler tips til steder, der skal opleves - og på den måde ændres min planlægning konstant. Jeg prøver generelt at planlægge så lidt som muligt, så jeg har friheden til at justere, som jeg vil.

aldrig op til et vækkeur mere.

Jeg har ikke nogen "almindelige" dage

Vi tager stille og roligt fat på arbejdet efter morgenkaffen, og jeg starter med at tjekke mine mails og sociale medier, for at

Men der er nogle ting som går igen. For det første, står jeg

Det har altid været noget, jeg har hadet helt ekstremt meget, og det ødelægger simpelthen mit humør. Jeg har brug for meget søvn, og jeg lader derfor altid min krop vågne af sig selv, så jeg altid er veludhvilet og oplagt. Herefter drikker jeg en stor kop kaffe med min kæreste. Vi har selv en stempelkande og køber fantastisk lokal kaffe, som vi nyder udenfor i de omgivelser, vi nu engang befinder os i.

snakke med mine venner og familie - når vi står op her i Mellemamerika, er mine danske venner i gang med deres aften, og det er vigtigt for mig at holde kontakten med dem derhjemme. Herefter lukker jeg ned for sociale medier og går i gang med mit arbejde. Jeg ser alt fra blogindlæg og billederedigering til tekstforfatning og korrekturlæsning som arbejde. Om aftenen går vi gerne en tur for at røre os lidt. Alt efter hvad vi har lyst til, spiser vi enten ude eller hjemme. Men her i Mellemamerika spiser vi en del ude - maden er ekstremt


CELIA ISABELLA SCHOW er digital nomade

lækker, og det er meget billigt at spise ude, så det benytter vi os en del af. Andre dage består af at udforske vores område og tage på ekspeditioner. Vi tager det meget, som det kommer. Én af mine sjoveste historier, var dengang jeg faldt i en kanal i Frankrig. Min kæreste og jeg startede vores nye liv som digitale nomader af med at cykle fra København til Rom på to bycykler fra mærket Velorbis of Copenhagen, og udover at være en fantastisk historie i sig selv, så er der også nogle dele af turen, der er ekstra sjove at fortælle. Blandt andet faldt jeg i en kanal i Frankrig, som vi cyklede langs. Vejen var

besværlig, og vi kørte i hvert sit bilspor langs kanalen. Jorden var ujævn, og mit dæk blev pludselig fanget i et hul i jorden. Jeg mistede styringen over cyklen og slingrede helt vildt. Jeg prøvede at få kontrol over cyklen, men jeg væltede - og i stedet for at ramme jorden hårdt (som jeg egentlig forventede), faldt jeg i stedet i kanalen! Da min hånd, som jeg forsøgte at tage fra i faldet med, ramte vandet, nåede jeg lige at tænke "det her sker ikke!!", før jeg gik helt under med hovedet. Jeg var ikke sikker på, om jeg kunne bunde, mine ben gjorde ekstremt ondt, og jeg håbede sådan, at min cykel ikke faldt med og dermed gjorde min

taske med min computer våd! Da jeg kom op til overfladen, kunne jeg høre min kæreste råbe, om jeg var ok. To sekunder senere dukkede han op ved kanten af kanalen, og vi gik i gang med at samle alle mine ting ind, der flød rundt på kanalen. Herefter hev min kæreste mig op ad vandet, og da jeg havde tjekket at alt vores elektronik var i orden, faldt jeg sammen af grin. I dag griner jeg stadig højlydt, når jeg tænker på, at jeg faldt i kanalen i Frankrig!

Celia blogger på nomadicdanes.com → og lavenblog.dk → Del Celias historie på Facebook →


Er du klar til stranden?

Skøn Solhat med bred skygge, for god beskyttelse mod solen 149 kr hos Notanshop.com →

Husk nu, at din ferie i solen handler om at slappe af. Tid til at nyde solen og varmen, og uforstyrret at fordybe sig i god læsning – på din iPad (papirblade og -bøger er som bekendt ”SÅ sidste år”). Og husk nu, at passe på solen. Der bliver ikke megt afslapning med rød næse og øjnene i vand.

Fantastisk lækre solbriller, som sidder perfekt fra Oakley Women 1302 kr hos Sunglassesshop.dk →

En iPad er fantastisk at have med på ferien. Du har adgang til en masse bøger og magasiner uden at de skal fylde en hel kuffert. Desuden kan du tage billeder fra ferien og lige skrive en besked til dem derhjemme. Den nye iPad Air er mindre og lettere, men har stadig en stor flot skærm. Den koster 3490 kr hos Elgiganten.dk →

Økologisk og beskyttende solcreme til ansigtet fra Rudolph Care, koster 245 kr på Rudolphcare.dk →


CAROLINA BJÖRK:

Jeg lever kompromisløst og i 100 procent alignment med mit inderste Det handler ikke om mod eller om at være ligeglad. Fordi jeg er ikke ligeglad, jeg tror egentlig heller ikke jeg er modig. Jeg er bare ikke bange. Der er flere, der har spurgt mig, hvordan jeg har fået modet til at turde at skifte navn så radikalt og være "ligeglad" med hvad andre mener. Men egentlig handler det ikke om mod eller om at være ligeglad. Faktisk er det sådan, at jeg allerede har oplevet, hvordan livet er, når jeg ikke lever 100 procent i overenstemmelse med mine værdier. Og det sutter r*v. Et liv på andres vilkår gør mig syg, bange og angst. Det er meningsløst for mig. Og netop følelsen af meningsløshed har fulgt mig gennem næsten hele mit liv. Indtil jeg opdagede, at jeg gerne må leve livet på præcist den måde, der gør mig lykkelig. Det var der, at jeg holdt op med at føle at livet var et sort hul. At jeg var forkert og livet var tungt og trist.

Så hvad er mod egentlig i denne sammenhæng? Mod ville være at gøre det som andre forventer eller mener er rigtigt, selvom jeg allerede har oplevet, hvor f*cked up, jeg bliver af det. Men jeg er ikke ligeglad. Men det er bare vigtigere for mig, at jeg er glad end at undgå at "ryste" andre. Og jeg kan bestemt godt blive rørt af at andre har en holdning til det, jeg gør. Men jeg ved bare, at forargelse ikke handler om mig. Det handler om dem. Og hvis jeg bliver ramt – så handler det ofte om, at de rammer noget i mig, som trænger til at blive kigget på. Så jeg er ikke ligeglad. Jeg tror egentlig heller ikke jeg er modig. Jeg er bare ikke bange. For jeg har allerede været der, hvor det nærmest ikke kunne være værre og for hver eneste skridt jeg tager, der føles rigtig og godt for mig – desto bedre bliver livet.

Carolina Björk Søndergaard er mentor og inspirator på carolinabjork.com → Del Carolina Björks historie på Facebook →Min værste oplevelse skulle komme til at ændre hele mit liv Line Knudsen: ”Jeg følte på ingen måde, jeg levede livet fuldt ud og jeg synes hele tiden der manglede noget. Jeg var klart den søde pige, der altid valgte de ting ind i mit liv jeg troede der var de rigtige, men ofte blev det hele bare meget værre. Jeg følte mig fanget og turde ikke at bryde ud af denne rolle.” Jeg levede nok et helt almindelig liv som mange andre mødre og kvinder. Havde haft mange forskellige jobs og uddannelser, nogen bedre end andre, men ingen var helt mig. Jeg havde en dejlig mand og på dette tidspunkt en søn på 2 1/2 år. Jeg havde til tider svært ved at styre min søn og jeg synes han fyldte rigtig meget og blev ofte vred på ham og derefter ked af det, fordi jeg skulle blive sur, før han hørte efter. Jeg følte aldrig jeg var helt god nok som mor og partner og søgte hele tiden efter anerkendelse og beviser på, at jeg var god nok.

Vi havde lige bygget nyt hus og der holdte to biler i garagen og jeg smilede altid. Så alt så så fint ud udad til. Nogen gange var jeg glad, men det var altid afhængig af omstændighederne, og glæden varede sjældent ret lang tid. Jeg følte på ingen måde, jeg levede livet fuldt ud og jeg synes hele tiden der manglede noget. Jeg var klart den søde pige, der altid valgte de ting ind i mit liv jeg troede der var de rigtige, men ofte blev det hele bare meget værre. Jeg følte mig fanget og turde ikke at bryde ud af denne rolle.

Vi ventede vores første datter. Jeg var gået over termin og havde fået de første små veer. Jeg var glad, men den glæde varede også kort for på sygehuset fik jeg af vide, at hendes hjerte ikke slog mere og jeg skulle tage hjem og vente til jeg gik i rigtig fødsel. Hele min verden væltede, facaden kunne jeg ikke længere holde og alt det jeg havde bygget op på et meget ustabilt fundament, nemlig mig, smuldrede i mellem mine hænder. Det gik op for mig, at der lå et dødt barn indeni mig og så kom de første tanker, ”at


LINE ØSKOV KNUDSENs værste oplevelse ændrede hendes liv

jeg ikke havde lyst til livet”. Jeg kunne ikke længere tage mig af min søn, jeg kunne ikke overskue at passe mit arbejde og jeg havde svært ved at forstå andres måde at reagere på. Min mand og jeg vi var så forskellige i sorgen. Han ville på arbejde og jeg havde lyst til at trække stikket, for jeg kunne simpelthen ikke overskue at samle mig.

Mit vendepunkt Jeg var ramt af omstændigheden og det jeg skulle igennem det føltes sååå uretfærdigt. Under fødslen, godt fyldt med smertestillende medicin, gik det pludselig op for mig, at jeg for første gang i mit liv sådan rigtig stod ved mig selv 100%. Jordmoderen bad mig om at presse, så jeg kunne føde min døde datter, jeg kunne mærke at hun gerne snart ville hjem, fordi hun for længe siden skulle have haft fri. Jeg forstå hende virkelig godt og tænker nok, at det må være en af de værste oplevelser en jordmoder kan komme ud for. Men inden i mig var der en stemme, den insisterede på ikke at presse, bare fordi jordmoderen sagde det. Jeg var ikke klar til at se Alberte endnu. Hun skulle ikke ud før jeg var klar. Selvom jeg følte mig presset, så holdt

jeg ved, at jeg ikke var klar og fødselen trak ud. Fra det ene øjeblik i frustration, vrede, ked af det hed, sorg, had til alt og alle, også mig selv, frygten for fremtiden og manglede lyst til at leve, til det næste øjeblik, hvor alt ændrede sig. Jeg var klar til at se Alberte og ud kom hun på et øjeblik. Jeg var glad, høj over følelsen at kunne føde hende, jeg smilede, var stolt og jeg følte mig så stærk. Jeg var så lykkelig og alle følelser om selvhad var væk og jeg kunne bare nyde øjeblikket i fuldstændig ro og tillid. Jeg fik Alberte op til mig, hun var varm, smuk og helt perfekt. Jeg kunne mærke sorgen over at hun ikke levede og at jeg ikke kunne tage hende med hjem. Men det var ok for jeg var så stolt og lykkelig samtidig. Mange ville nok sige jeg var i chok, men så ville jeg ønske jeg var i chok resten af mit liv, for dette føltes så godt. Der skulle åbenbart en meget uhyggelig og rystende oplevelse til for mig, før jeg vågnede op og forstod, at lykken kan finde sted selv i de mest traumatiske og værst tænkelige oplevelser og at følelsen af at kunne klare ALT kommer til os, når vi slipper følelsen af ikke at være god nok, og når vi tør at stå ved os selv 100%.

Øjenåbner Jeg fik så mange erkendelser og


LINE ØSKOV KNUDSENs værste oplevelse ændrede hendes liv

indsigter i mig selv. Nu havde jeg hele mit liv troet, at hvis jeg var som alle andre, tilpassede mig, gjorde det der skulle til og gemte de sider af mig selv som jeg ikke havde lyst til at kigge på, og som på ingen måde passede ind i det liv jeg levede... Så ville jeg en dag bliver rigtig glad. MEN, det var jo lige omvendt. Når jeg bryder ud af rollen om hvem jeg er og fokuserer på hvem jeg vil være, tager mig selv seriøst, elsker alle sider af mig selv, lytter til hvad der er sandt for mig og ikke tager andres ord og overbevisninger for at være min sandhed og ikke bare tage et nej for et nej, men insisterer på, at jeg også kan få det som jeg ønsker at have det, uden at forvente en eneste ting fra andre mennesker, for det kan vi ikke, så går det hele op i en højere enhed. Når jeg kigger tilbage på mit liv i dag med diverse udfordringer kan jeg se en rød tråd igennem alt det jeg skulle igennem, for at jeg kunne se klart. Jeg skulle slippe min ”pleaser” rolle, fordi den førte intet godt med sig, hverken for mig selv, mine børn, min mand eller for de andre mennesker der var i mit liv. Erkendelsen kom faktisk ret hurtig efter jeg havde født og det har så været en proces igennem de sidste 7

år, at komme fra at lade mig styre af alt omkring mig, til at tage 100% styring af mit eget liv, til i dag at kunne undervise i min proces og hjælpe andre kvinder igennem deres egen transformation. Det der er så vildt, set med mine øjne, er at selvom der er sket mange ændringer i mit liv, nye venskaber, startet som selvstændig, fået en helt anden hverdag uden stress, jag, konflikter og frustration, er der stadig mange ting der er fuldstændig som det var før. Bl.a. er jeg stadig sammen med min mand, som jeg har 3 børn med og vi bor i det samme hus. Vores udfordringer ligger nemlig meget sjældent i de ting og de mennesker vi omgiver os med, men i vores egen begrænsning for, hvor godt vi egentligt må have det. Ændringen er sket i mig. Da jeg havde det allerværst, besluttede jeg mig for at mit forhold til min mand kun kunne blive stærkere og bedre uanset hvad der skete, og hvad der kom af forhindringer. Jeg ville i dag kunne være lykkelig alle steder, om jeg så havde haft det samme job som før. Nu er jeg bare så bevidst og ved, at vi ikke skal nøjes med at gøre det vi er gode til, men vi skal leve vores drømme og vores passion ud. Jeg bruger

simpelthen ikke 5 minutter på ting der ikke siger mig noget og hvis jeg gør, så gør jeg det på en måde der er 100% nydelsesfuld for mig. Min teori er, at når vi gennemgår noget svært i vores liv, er disse oplevelser livsændrende øjeblikke og noget vi skal lære af, for at vi kan få det liv vi i virkeligheden gerne vil have. Jeg vil aldrig glemme Alberte og ville gøre alt for at se hende smile til mig, men jeg ved også, at hun har givet mig den største gave jeg kunne forstille mig, nemlig at jeg har fået troen på mig selv og fået lysten til at få det maximale ud af mit liv, så dårlig samvittighed, bekymringer, skyld og skam er nærmest ikke eksisterende i mit liv længere. Jeg elsker mit liv og alt hvad det indeholder og jeg ser mig i dag blandt de lykkeligste mennesker, trods jeg bærer rundt på denne kæmpe sorg.

Line Knudsen er mentor og foredragsholder på Skonneborn.dk → Line deler sin historie på Storykit → storykit.co/line.oskov.knudsen

Del Lines historie på Facebook →


1 ud af 17 millioner

Kirsten Stendevad: ”Vi fik diagnosen: En særlig, sjælden, højaggressiv lungehindekræft. På verdensplan aldrig før set hos et barn. Kemo kunne højst holde væksten lidt nede. Et stykke tid. Overlevelseschance: Nul. Eneste chance: Find et mirakel.”


Hvordan i alverden kunne han få kræft? ”Du kan godt glemme at forstå årsagen,” siger lægerne. ”Du finder aldrig et svar, du kan vide er sandt.”

Jeg kigger hen på min elskede dreng i hospitalssengen og ser et øjeblik kun hullet midt i søskendeflokken. Sebastian Calvin Kenzo?! Min friske, vitale, kække dreng? Ham som alle kalder en stjerne, som er kvik i skolen, en populær kammerat, og charmer alle med sit krøllede guldhår og frække, fregnede smil? Ham, som er født på Kærlighedens dag og altid lægger en blomst på mit tastatur? Ham, som vi først producerede, da vi begge havde gennemgået alverdens hellige renselsesritualer. Ham, som vi systematisk har arbejdet på at give den sunde sjæl i det sunde legeme – man kan jo lige så godt helbrede barndommen, mens man er i den. Som er flasket op på speltmel, Birkesød og Udo´s choice, bortset fra ved særlige lejligheder. Som jævnligt blev taget med til forebyggende biomedicinsk check og forebyggende healing. Som endda selv havde lært teknikker til at neutralisere tanker og følelser, inklusive de ubevidste.

Da ingen kan vide, hvad der er sandt, vælger jeg en historie, der styrker mig. Vi fik en gang at vide, at hans livsformål er at være ”Innovatør”. Jeg plejer at lære kvinder, at de kan forbedre både deres egen verden og den store verden i ét hug ved at tage lederskab og vise nye veje. Selvfølgelig vil jeg hjælpe min søn med at forny cancerhelbredelse. Der venter en lang rejse. Lægen bekræfter: ”Indstil jer på mindst et år, hvor I ikke laver andet.” Vi sætter nu ind på både den emotionelle, spirituelle, energetiske og cellulære front. Al den tid, hvor Riget ikke nedbryder hans krop, skal han selv, vi og andre behandlere genopbygge den. Masser af kræftbehandling tager heldigvis udgangspunkt i det princip. Familien vender alle sten: Hvor kan vi tage endnu mere

lederskab? Parforholdet, familiekulturen, arbejdet, motionen, kosten, den indre karriere – alt bliver evalueret og udviklet, præcis ligesom på gudinde-uddannelsen, hvor filosofien er, at kvinder trives bedst, hvis de gøder alle livsområder og lever et helt liv i integritet med deres inderste kerne. Sebastian selv er den største rollemodel. Det ene øjeblik kan han være ked af, at han bliver stukket. Det næste snakker han om en flot iglo, han byggede, da han gik i børnehave, eller et mærkeligt navn, han har hørt i skolegården. Vi sidder helt tæt, spiller smølfespil, jeg masserer hans fødder, og vi sover i samme seng. Lykken er i nuet – og dette er lykken! På det ydre plan sørger vi for mest mulig sjov. Familie og venner myldrer ind med bjerge af pakker og selskab. Jeg importerer en pink yogamåtte til hospitalsstuen og tager en endagstur til London for at få luftforandring og en ansigtsbehandling, så min søn ikke skal blive påvirket af mine bekymringsrynker. Straks efter kemoen er afsluttet, flyver jeg ham, meget mod Rigets vilje, til et af de bedste holistiske kræfthospitaler i Tyskland, da


tyskerne er lysår foran Danmark i at integrere traditionel og alternativ kræftbehandling. Jeg bruger 60.000 kroner på at få hans krop renset. ”Mein Gott, han er så forgiftet,” siger overlægen – men fjerner alle hans bivirkninger uden brug af traditionel medicin.

Vores eksperter argumenterer for, at der er tale om en ”healingkrise”, hvor symptomerne forværres, inden de forsvinder. Jeg erfarer det samme som dem, jeg uddanner: Når man er frontløber, er der ingen erfaring at læne sig op ad, fordi man er den første, der betræder de nye stier.

Riget vil ikke anerkende, at han befinder sig i kompetente hænder hos uddannede kræftlæger og truer os med de sociale myndigheder. Vi bliver, hvor vi er. Men tyskerne fornemmer, at Sebastians sygdom er sjældent ondartet. Og tør ikke tage ansvaret for hans behandling.

Rigshospitalet opgiver officielt at redde hans liv.

Vi holder fast i visionen om helbredelse. Min mand Esben støder på en revolutionerende, biofysisk behandlingsform i Østrig, der redder den ene terminale cancerpatient efter den anden. Hele familien tager af sted. Da han er færdig i Østrig, hulker jeg af lettelse hele vejen til vores hotelværelse, hvor vi danser vild sejrsdans. Vi tager hjem og sender ham i skole. Her har han nogle herlige dage. Så begynder hans mareridt, der vækker os som en krigsalarm hvert 20. minut, nat og dag. Rigshospitalet læser alt som ”progression i sygdommen”.

nu

”Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg skal dø”, siger han, midt på en sushi restaurant. Benene ryster under mig. Han forvandler sig fra barn til vismand. Stoisk. Brokfri. Ædel. Bærer over med ømme muskler, træthed, hoste, blodopkast og piller, mens hans frekvensmediciner,

biomediciner, heilpraktiker og østrigske hospital arbejder på højtryk for hans krop, der bliver mindre og mindre for hver dag. Selv tumoren begynder at svinde ind. Hver dag har han et ønske. Tivoli. Chokolade med flødeskum. Legetøjsbutik. Park. Sejle. Fest. Så snart vi kommer frem, vil han hjem. Been there, done that. Er vi i gang med at opfylde hans sidste ønsker? Vi må elske hvert sekund. Vi bor fem personer på et stort


hotelværelse. Med en tween, en toårig og forældre, der ikke har sovet i et halvt år. Mellem 22 og 02 kan der være en hel times ro. Den udnytter jeg til at servicere de kunder, der bidrager til de formuer, vi ekspederer direkte videre i Sebastians helbredelse. Den 12. juni 2012. Det er nat på Riget. Sebastian Calvin Kenzo ligger i armene på far og mor. Storebror er faldet i søvn, men holder stadig en hånd på hans skulder. Gad vide, om vores tapre lille superhelt opfatter alt det, vi sagte siger til ham for at støtte ham på hans rejse, og om han hører, at vi spiller hans yndlingssange med hellige mantraer fra iphonen for at ledsage hans færd.

misbrugere eller permanent deprimerede, når deres børn dør. Jeg forstår dem godt. Helvede er kun en tanke væk. Men det er taknemmelighed for, at han overhovedet var her, den mening, jeg vælger at tillægge tabet, og nye åbninger også. Indimellem hyler jeg som en hunulv i måneskin. Men jeg forestiller mig, at min søn er i paradis, og det vil jeg også være. Mine andre børn fortjener en glad

mor. Jeg kan dyrke det, jeg savner, eller det, jeg får – f.eks. erfaring med at føre dialog med hans sjæl. Min ældste inspirerer mig med den bog, han har tegnet: “Hvordan man har en usynlig bror”. Jeg føler stadig, ”hvor er det godt, at jeg har dig”. Noget i mig har forstået, at så længe vi elsker, er det ikke muligt at miste.

Hans åndedræt bliver langsommere. Da solen kaster sine første orange stråler hen over hustagene, tager han sit sidste åndedrag. Vi kysser hans lille krop over det hele, så længe den er varm. Livet efter døden Jeg troede, jeg ville dø, hvis mit barn døde. Men jeg fortsatte selv med at trække vejret, da jeg lagde hans krop i kisten, tog afsked foran 200 mennesker i kirken og sænkede den i jorden. Nu må jeg så tage lederskab for, om mit liv skal blive værre eller bedre herfra. Mange forældre bliver psykotiske,

Kirsten Stendevad er forfatter og mentor fra kirsteninternational.com → Del Kirstens historie på Facebook →


Del din historie og inspirér verden. Storykit er der hvor du fortæller din personlige historie, hvor pressen finder inspirerende mennesker og deler deres historier med verden. Opret dig på storykit.co → Photo by Daniele Zedda


Forkæl dig selv Nydelse og velvære er så utrolig vigtigt for både krop og humør. Sæt lidt tid af til at slappe af, nyde og forkæle dig selv. Det er dejligt med alenetid og dejligt med partid, hvor man ikke har en to do liste af opgaver, men istedet for bare er sammen og nyder nuet.

Foto: Tara Spa

Lækker gaveæske fra badeanstalten som gør huden blød og som dufter fantastisk 275 kr hos RomantiskeGaver.dk → Fantastisk velvære og luksus til ansigtet med Ole Henriksens store starter kit. Kun 499 kr hos Billigvoks.dk →

Himmelsk chokolade sommerfugle, til den store forkælelse af dig selv eller når der kommer helt særlige gæster på besøg. Summerbird.dk →


IDA KIRK FOGED om sund livstil

”Sundhed for mig er fysisk, psykisk og åndelig velvære; altså sundhed på alle planer.”

Rawfood er sund fornuft

Sundhed for mig handler om at jeg har det godt i det tempel, som jeg er i, men det handler lige så meget om, hvordan vores moder jord og dets beboere har det i forhold til rent vand, energifyldt mad, forurening m.m. Sund livsstil for mig er en bevidst måde at leve og handle på, hvor jeg tager stilling til sundhed, miljø, bæredygtighed m.m. Det handler for mig om at komme tilbage til kilden af, hvordan vi optimalt lever med et minimum af forurening, giftstoffer m.m. i maden, så vi kan forebygge vores livsstilssygdomme. For mig er det at leve på rå og levende måde med superfood, spirer,


IDA KIRK FOGED om sund livstil

hvedegræs, tang, rå grønt, frugt, smoothies, sunde kager, brød, snack m.m. bestemt ikke kedeligt eller besværligt. For mig er det sund fornuft.

Jeg er ikke fanatisk I det daglige tænker jeg egentlig ikke så meget over det. Jeg mærker efter. Jeg lever ud fra min intuition om hvad der er bedst for mig i det pågældende øjeblik. Og jeg er ikke fanatisk eller sund hele tiden. Jeg er også blot et menneske med udfordringer. Men jeg nyder alligevel at holde mig sund på alle planer ved at spise god, sund mad, ved at løbe eller lave yoga et par gange om ugen samt ved at arbejde med mig selv på de mere indre, følelsesmæssige planer. Jeg er vant til at være anderledes. Hvis jeg er sammen med veninder, så ved de godt, at jeg er ’underlig’, men der er altid masser af salat, brød, vegetarretter og dessert som jeg spiser og jeg går aldrig sulten fra bordet. Hvis jeg er til bedstemors 80 års fødselsdag, hvor der kun serveres fisk, kød m.m., og hvor der ikke er tænkt på vegetarmad, så ’ripper’ jeg gerne det grønne, som tit ligger som pynt og som andre alligevel ikke tager. Det kombinerer jeg så med brød, ost, æg og hvad der ellers kunne være på menuen samt

lidt ’hjemme-smuglet’ mad. Jeg tager det ikke så tungt; for mig er det vigtigere med det sociale sådan en enkelt dag. Jeg er vant til at være anderledes og respekterer mig selv for det.

Færre sygedage Da jeg allerførste gang begyndte på rawfood for 3-4 år siden og skulle prøve det af, spiste jeg udelukkende rawfood i 2 måneder og jeg var SÅ overrasket, hvilken positiv effekt, det havde for min krop. Jeg fik pludselig mere energi, overskud samt færre sygedage og små-skavanker. Samtidig rensede jeg også meget ud, fordi min krop lige pludselig blev sat på så højt-vibrerende kost og det gav noget træthed og andre naturlige udrensnings symptomer. Den dag i dag, er jeg mere stabil i energien, men falder dog tit meget i energi, når jeg i perioder ikke spiser så meget rawfood.

Morgensalat med fennikel.

Firestarter shot. Del Idas historie på Facebook →

Ida Kirk Foged er rawfoodekspert og sundhedsunderviser Ida har skrevet ”Rawfood for hele familien” med 160 rawfood opskrifter, fra morgenmad til aftensmad og dessert. Bogen fås hos Saxo.dk →


Råt og usødet:

af Strange Skov fra Madopskrifter.info →

Hjemmelavede lækre rawfood isdesserter. Sundt og lækkert

Jeg elsker is. Både sommer og vinter. Men det er svært at lave is: man skal have is-maskine og tungen lige i munden. Det er slet ikke nødvendigt: Verdens bedste is er nemlig både sund og supernem at lave. Med en foodprocessor, en frosen banan og lidt fantasi kan man lave en masse fantastiske isdesserter. Når jeg sidder i solen eller foran brændeovnen eller i et varmt karbad og fråser den lækreste is, godter jeg mig altid over at: ”det er bare en banan”. Den mest enkle opskrift er lækker frisk og naturlig jordbæris. Du skal kun bruge 2 ingredienser: en frosen banan og en håndfuld frosne jordbær. Det hele hakkes i foodprocessor på max indtil det ligner is. En sjat yoghurt kan hjælpe foodprocessoren med at få bedre fat, men det er ikke strengt nødvendigt. Tip: Køb en masse bananer når de er på tilbud - vælg de allermest modne. Spræl dem, skær dem i skiver og frys dem i en pose – så er det nemt senere at tage en håndfuld frosen banan op til en portion is. Ofte kan man købe overmodne bananer billigt hos grønthandleren og supermarkedet, fordi ingen andre gidder købe bananer med pletter. Men de bedste bananer til is er så modne, at skrællen er tynd og næsten helt sort.


Hjemmelavede isdesserter

Mørk chokoladeis med hvid rå kakaosmør Chokolade er noget af det bedste der findes. Med chokolade er der ikke noget der hedder ”for meget af det gode”. Nej, ”mere af det gode, tak”. Her er verdens nemmeste chokoladeis, med en fantastisk kraftig, mørk og ægte kakaosmag. Du kan lave den så mørk som du vil. Du skal bruge: en frosen banan,

en sjat honning og mellem 3 og 6 spiseskeer ren kakaopulver – efter smag. Start med 3 skefulde kakaopulver og blend det hele grundigt i en foodprocessor til det bliver ensfarvet og cremet. Smag på isen og tilsæt eventuelt mere kakao. Skrap små flager af rå kakaosmør med en teske og drys dem henover chokoladeisen.

af Strange Skov fra Madopskrifter.info →

Hvad er det? Kakaosmør er den rå olje fra koldpressede kakaobønner og er en af hovedingredienserne i al slags chokolade: fra mørk til hvid. Det er kakaosmøret som giver chokolade sit velkendte knas. Smagen er lækker cremet – som hvid chokolade uden sukker. Du kan købe 500g økologisk, koldpresset kakaosmør for 225 kr hos Helseudsalg.dk →


Hjemmelavede isdesserter

Cremet vaniljeis med sprøde kakaobidder

af Strange Skov fra Madopskrifter.info →

Vaniljeis er en sød og neutral bund for en masse isdesserter med friske bær og fruktstykker, chokoladebidder og karamelknas. Jeg var mildest talt skeptisk inden jeg gik i gang med at forvandle en banan til vaniljeis, men det er faktisk muligt! Start med at lave en vaniljecreme: 2 dl mælk eller fløde, 2 æg, en sjat honning og en skefuld vaniliepulver (ikke vaniljesukker). Det hele piskes i en lille gryde, og varmes derefter op til 80 grader under omrøring. Lad cremen køle i køleskabet. Når cremen er helt kold, blendes et par frosne bananer, sammen med vaniljecremen. Rør kakaonibs i isen til sidst eller drys dem ovenpå.

Hvad er det? Kakaonibs er tørrede og hakkede rå kakaobønner, som er knasende sprøde og smager helt fantastisk. Du kan købe økologiske kakaonibs fra Renée Voltaire for 63 kr hos Helseplus.dk → Vaniljepulver er lavet af tørrede hele vaniljestanger som er knust meget fint. Du kan købe økologisk vaniljepulver uden sukker for 24 kr. hos Viivaa.dk →

En god måde at komme igang med rawfood og stenaldermad er Viivaa's store Palæo basispakke, som har alle de mest nyttige ingredienser til stenaldermad, mandelmel, kokosfibre, kokosmælk, vaniljepulver, kokoschips, ren kokosolie, gule hørfrø, macadamiaolje og mere for 489 kr. hos Viivaa.dk →


NICOLINE TOPHOLT om sund livstil

Hvor tit hører vi ikke om ”kamp mod kiloene”? Denne her kamptilstand mener jeg ikke er til gavn for nogen. For hvem er det lige kiloene sidder på? Det er dig! Og så snart du kæmper mod kiloene kæmper du imod dig selv. Så kan du kun tabe.

Hvor tit hører vi ikke udtalelse ”kamp mod kiloene”? Denne her kamptilstand mener jeg ikke er til gavn for nogen. For hvem er det lige kiloene sidder på? Det er dig! Og så snart du kæmper mod kiloene kæmper du imod dig selv. Så kan du kun tabe. Du tænker ikke sunde tanker om dig selv, når du mener du skal kæmpe mod dig selv og går på den ene kur efter den anden. Jeg har selv været rigtig god til at tænke dårligt om mig selv, hvilket resulterede i ekstremt lavt selvværd. Når vi tænker dårligt om os selv føles det ikke godt. Og at gå rundt med dårligt selvværd, kan aldrig være sundt.

Nicoline Topholt (tv) har Skønhedsakademiet sammen med Tanja Eskildsen (th).

Sundhed handler ikke kun om kalorier En sund livsstil er en kombination af sunde tanker, mad, træning, natur, afstresning, urter og tilskud. En holistisk livsstil, hvor du har hele dig med, er en sund

livsstil i mine øjne. Sundhed er når du føler dig fri, elsket og værdig. Jeg synes ofte vi glemmer hvor vigtige vores tanker og selvværd er for vores sundhed.

Selvfølgelig er jeg også fortaler for sund naturlig kost, træning, og de rette tilskud, urter fra naturen og afstresning. Min erfaring er bare, at hvis ikke mindsettet kommer i spil og du arbejder med dine følelser og tanker omkring dig selv, så rykker det aldrig rigtig helt på sundhedskontoen. Det er svært at tabe sig, når vi gør det fordi vi ikke er tilfredse med os selv. Sundhed er ikke at følge diverse kurer og sundhedstrends. Sundhed handler ikke blot om kalorier ind og kalorier ud.


NICOLINE TOPHOLT om sund livstil

Det bliver straks mere interessant når vores livsstil går ud på at være kærlige og omsorgsfulde overfor os selv, hver dag!. Sundhed handler om kærlighed til os selv frem for had og selvkritik. Vi kvinder er alt for gode til at stille os foran spejlet og finde fem fejl. Det er vi nærmest eksperter i.

egentlig bare var kommet for at tabe de sidste genstridige kilo eller få balance i hormonerne. Men når de er færdige med forløbet, opdager de selv at det jo i virkeligheden var noget hel andet det drejede sig om. Nemlig hvordan det føles at være dem, hvordan de har det med sig selv.

Din tilfredshed, sundhed og accept kommer ikke kun af, at du ændrer på dine ydre omstændigheder, laver en grøn juice i ny og næ og er über striks med at spise paleo øko mad.

Vi vil alle i bund og grund bare have det godt. That’s it! Det er altid grunden til at vi kaster os ud i det ene slankeprojekt efter det andet, fordi vi søger noget accept og kærlighed til os selv, fra os selv.

Den kommer af at du gør det til din livsstil, at tænke kærlige tanker og føle dig elsket og accepteret for den du er. At du tænker sunde og smukke tanker om dig selv. Det er en proces du helt selv kan kontrollere og du kan skabe magi ved tage kontrol over dit sind. Når du elsker dig selv giver du dig selv værdi og så vil du automatisk selv opdage, at du griber ud efter de sunde ting i supermarkedet, fordi du kun vil give dig selv det bedste, fordi du føler du fortjener det.

For at give et eksempel kan jeg fortælle, hvordan en sund dag ser ud hos mig. Det er jo nemt at sige at vi ”bare” skal tænke godt om os selv, så skal det nok gå, men hvordan gør vi lige i praksis, når vi nærmest er trænet i at finde fem fejl?

Mine klienter og studerende bliver ofte overrasket, når de melder sig til en konsultation eller uddannelse hos mig. De rynker på næsen, når vi skal til at arbejde med hvordan de har det med sig selv, når de

Min dag starter altid med en meditation, nogen gange bliver det kun til 5 minutter andre gange bliver det 20 min, og er jeg rigtig god tilføjer jeg også noget kundalini yoga oveni hatten. I løbet af dagen, når jeg kigger mig i spejlet laver jeg en rigtig Ole Henriksen, og siger pæne ting til mig selv. En sætning jeg altid har med er: ”Jeg elsker dig Nicoline”. Jeg spiser sundt med masser af grøntsager, kød, sunde olier,

nødder og friskpresset juicer. Jeg tager en håndfuld kosttilskud og urter tilpasset mine hormonelle behov. Og jeg følger altid mit hjerte og gør det der giver sommerfugle i maven. Det er let som en leg at leve en sund livsstil for mig, selvfølgelig fordi jeg har gjort det til en vane, men mest fordi jeg gør det i kærlighed til mig selv. Alle mine daglige selvkærlige handlinger gør nu at jeg har manifesteret, at jeg kan sidde på en strand i Thailand og arbejde et helt år. Arbejde med det jeg elsker, nemlig at lære min metode videre. Jeg synes alle fortjener det bedste! Alle fortjener at leve et sundt liv.

Nicoline Topholt underviser i skønhed på Skønhedsakademiet.com → Del Nicolines historie på Facebook →


Naturligt skøn Vær god ved dig selv, ved at bruge gode naturlige plejeprodukter til ansigtet. At pleje ansigtet er et dagligt ritual, så man kan lige så godt gøre noget ud af det, nyde det og give sig selv lidt kærlig opmærksomhed.

Neglelak i alle farver fra Fnug. 125 kr på Fnugshop.com → Hudpleje-serie fra Suki med økologiske råvarer af højeste kvalitet. Følelsen er helt fantastisk, det er som at være til luksus ansigtsbehandling hjemme hos sig selv. Suki fås hos PureShop.dk →

Mineral øjenskygge til 99 kr og mineral foundation 199 kr, som er så blødt og naturligt, så man ikke vil bruge andet fra Organicmake.com →

High Impact Extreme Volume Mascara til 245 kr, Quickliner For Eyes til 155 kr og Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream, fantastisk blød creme der udglatter kommende linjer i ansigtet til 380 kr hos Clinique.dk →

Foto: Daniel M Viero →


Low Carb High Fat - brød og kager Jane Faerber ”Hjemmebagt brød og kager er lig med hygge” sådan starter bogen, og det er jo helt rigtigt, at mange af os er opvokset med eftermiddagskaffe og brød dertil. Når der kommer gæster på besøg, er det også ofte brød og kager vi servere og når der i weekenden skal hygges med børnene, så bager vi sammen. Men der er utrolig mange kalorier og

kulhydrater i brød, som ikke er sundt. I bogen er der opskrifter baseret på Low Carb High Fat, så der bliver brugt flere grøntsager, æg, fløde, smør, ost, frø og nødder i stedet for de traditionelle ingredienser. Der er opskrifter på pizza, knækbrød, rundstykker, hamburgerboller, lagkage,

kanelstang, drømmekage, brownie, kokostoppe og meget meget mere. Det er en rigtig lækker bog fyldt med sund mad, som bare ser så indbydende ud og smager så godt, uden at give den tunge følelse i kroppen, som brød og kager normalt gør. Jane's bog koster 140 kr hos Saxo.dk →


ANDREA HANKO om fødevareallergi

Har du mad-allergi

? e c n a r e l o t n eller i

Hvordan finder man ud af om man er allergisk eller intolerant overfor mad? Hvad er forskellen på fødevareallergi og -intolerance? Det mest almindelige intolerance er gluten, mælk, æg og gær. Det kan være svært at finde ud af, om man har intolerance og på hvilke fødevarer man helt præcis har intolerance for. Den nemmeste løsning for at finde ud af det, er at tage en fødevareintolerance test. ImuPro-testen fra Hanko Medico tester på 271 fødevarer og tilsætningsstoffer. Man kan også selv eksperimentere om man har intolerance eller allergi. Man skal prøve at udelukke den fødevare, man mistænker for at give symptomerne i 5-6 uger. Herefter introduceres fødevaren i normal mængde igen. Hvis man oplever forværring af sin energi og sit velvære, når man introducerer fødevaren, så skal man udelukke den i mindst 6 måneder. Din krop kan hele sig selv Hvis man har intolerance kan ens krop hele sig selv vel at spise sundt samtidig med at

udelukke den fødevare man ikke kan tåle. Efter udelukkelsens periode kan man tåle at spise fødevaren igen uden at ens immunforsvar reagerer på fødevaren. Man kan ikke spise samme mængder som tidligere, men man kan tåle det i mindre mængder. Er det en fødevareallergi, man har så kan man ikke helbrede den og skal holde sig fra fødevaren altid.

Hvad er forskellen på allergi og intolerance? Ved fødevareallergi påvirker bestemte proteiner (allergener) i fødevarerne kroppens immunsystem. Kroppen kan reagere ved at danne allergiantistoffet IgE. Antistoffet retter sig mod de fødevareproteiner, man er allergisk overfor. Når man spiser den fødevare, man ikke kan tåle opstår der en allergisk reaktion. Kroppen reagerer hurtigt, maximalt to timer efter udsættelse til den


ANDREA HANKO om fødevareallergi

Hvad er forskellen?

”reaktive” fødevare. Allergisymptomerne kan for eksampel være inflammation, overbelastning i lungerne og luftrøret eller udbrud i bistader. Disse symptomer kan være livstruende, derfor bør man straks søge lægehjælp.

Symptomer på fødevareintolerance er blandt andet ADHD, oppustethed, migræne, træthed og overvægt Fødevareintolerance derimod, udløser ikke nødvendigvis en øjeblikkelig reaktion fra immunsystemet. Det kan tage op til flere dage før symptomerne viser sig. Fødevareintolerancen er knyttet til de IgG-antistoffer der er produceret af ens immunsystem. Efter man har spist fødevarer som man ikke kan tåle producer dit immunsystem IgG antistoffer.

Fødevareallergi

Fødevareintolerance

Kroppen reagerer hurtigt

Kroppen reagerer forsinket

Påvirker kroppens immunsystem (IgE-antistoffer) og er en reaktion til en specifik fødevare

Ved ubalance deponerer IgGantistofferne rundt i kroppen og kan forårsage betændelse

Symptomerne: f.eks. reaktion i øjne, næse, lunge, hud og tarmen

Symptomer er f.eks. ADHD, irriteret tyktarm, oppustet mave

Normalt vil disse antistoffer danne komplekser med proteiner i maden. Hvis immunsystemet er overbelastet, vil disse komplekser deponere rundt i kroppen som forårsager betændelse samt resultater i et bredt spektrum af symptomer som f.eks. ADHD, irriteret tyktarm, oppustet mave, migræne, træthed eller overvægt.

resultater samt en personlig kostanbefaling.

ImuPro300-testen fra Hanko Medico tester på 271 fødevarer og tilsætningsstoffer. Del Andreas historie på Facebook →

I mit arbejde hjælper jeg folk til et sundere liv uden allergiog fødevareintolerance. Vi er specialiseret inden for de mest omfattende laboratorietests af fødevareintolerance som fx. histaminintolerance, laktoseog fruktoseintolerance. Vi vejleder både private kunder, læger samt terapeuter til at vælge den mest passende laboratorietest til det individuelle behov. Med vores let anvendelige tests får man konkrete og detaljerede

Andrea Hanko Petersen er grundlægger af firmaet Hanko Medico som udfører ImuPro-testen Imupro.dk →


Inspiration til sommer Feminint, lyst, let, enkelt. Ikke for meget og ikke for lidt. På samme tid romantisk og moderne.

1

2

4

3

5

6

1. Smukke øreringe i guld med grå månesten fra by Majken. 665 kr hos Majken.dk → 2. Helt enkel hvid tanktop fra Filucav. 500 kr hos Filucavfashion.com → 3. Blød cardigan i grå. 279 kr hos Dressme.dk → 4. Sif Jakobs armbånd 699 kr. Du kan købe armbåndet hos Chanti.dk → som er Danmarks største smykkesite på nettet. 5. Fin sommer nederdel i hvid fra Stylebutler. 888 kr. hos Stylebutler.com → 6. Chrestine Nordberg taske. 1795 kr. hos Chrestines.dk → 7. Sandaler fra Ashoeaffair. 699 kr. hos Ashoeaffair.dk →

7


Inspiration til sommer Farver. Glæde. Positivt. Moderne. Enkelt. Flot.

1

4

3

2

7 8

5 6

1. Smuk halskæde med et lille blåt hjerte. En meget enkel og yndig halskæde, som står flot til blå øjne. Pris 525 kr hos IzabelCamille.dk → 2. Let og blødt Shoppenet. Super nemt at pakke sammen og meget anvendelig til når du lige skal have et par ting med ud af døren. Fås til 79 kr. hos Balsalen.dk → 3. Gul sommer top. Pris 300 kr hos Superlove.dk → 4. Rigtig fed og unik nederdel. Den er håndlavet og har fine detaljer og er i en lækker kvalitet. Pris 375 kr hos Mixed.dk → 5. Sødt og elegant guld armbånd med stjerne til 749 kr hos Be-fashionable.com → 6. Sokker i alle farver. Pris 26 kr fra ShopwithSocks.dk → 7. Lækre læder støvler i rigtig god kvalitet, som kan bruges i mange år frem i tiden. Pris 2499 kr. hos Ashoeaffair.dk → 8. Hårelastikker som holder godt på håret og som ikke filtrer håret fra Lyxo.dk →


JETTE BÜLCK og LINE DAHL om liv og karriere

Sådan støver du din rette hylde af – og derfor skal du. Engang var det nok at finde sin rette hylde i form af en uddannelse, titel, funktion eller jobbeskrivelse skabt af andre. Ud fra deres behov og længe inden, de havde mødt en. Så sad man der. I sikkerhed på hylden. År efter år. Den tid er forbi.

Det job, du sidder i lige nu, findes med sikkerhed ikke i samme form og med samme indhold om 10 år. Måske ikke engang om fem år. Eller allerede til næste år. Og hvad har du tænkt dig at gøre ved det? Vores bud er enkelt: se den rette hylde fra en helt ny vinkel – på morgendagens arbejdsmarked er den nemlig hverken en titel, en rolle, en funktion eller en bestemt virksomhed. Det er derimod en måde at bidrage – drevet af det, du personligt arbejder for i dit arbejdsliv. Kommunikeret som den værdi, du skaber for andre. Og bragt i spil, så det giver mening i forhold til arbejdspladsens formål og mål. Lad os uddybe: alle der arbejder, arbejder med noget. Du kan sagtens arbejde med en masse uden at vide, hvad du arbejder for. Præcis som du kan arbejde med mange opgaver, selvom du kun arbejder for én ting. Der er derfor en kolossal forskel på at arbejde med og arbejde for noget. Alligevel tænker de færreste over, hvilken forskel det gør for dem. Arbejder du for eksempel som pædagog eller ejendomsmægler, arbejder du naturligt


JETTE BÜLCK og LINE DAHL om liv og karriere

med en række opgaver, der hører til det fagområde, du er uddannet indenfor. Det kan du sagtens gøre uden nødvendigvis at tænke over, hvad meningen er med dit arbejdsliv, eller hvad du egentlig arbejder for. Når du udelukkende identificerer dig med det, du arbejder med, bruger du ofte din uddannelsestitel eller jobtitel til at beskrive det, du gør. Du kan også finde på at fremhæve ansvarsområder, der viser, hvor vigtigt det, du arbejder med, er. Når du arbejder for noget, vender du dine opgaver rundt og fokuserer på det højere formål bag det, du arbejder med: hvorfor du gør det, du gør? Hvilke forandringer, du er med til at skabe? Og hvilket formål støtter du der, hvor du arbejder, uanset hvilke opgaver, du sidder med? Nu er titler og ansvarsområder ikke længere fyldestgørende. Du har brug for at sætte ord på den værdi, du skaber for andre. Forskellen på ”arbejder med” og ”arbejder for” er altså ikke kun et spørgsmål om at tænke det, du gør på en ny måde, men også om at kommunikere det på en ny måde. Herunder finder du et udpluk af, hvad mennesker, som vi har hjulpet, genopdagede, at de arbejder for, uanset hvad de arbejder med.

Eksempler på Karrierekald Sygeplejerske - Jeg arbejder for at lindre kræftpatienters lidelser. Kok - Jeg arbejder for at samle og forkæle børnefamilier.

deres engagement. Det, der bringer flest mulige af deres ressourcer i spil på én gang. Det gør, at de skaber større værdi for andre. Det, der driver dem til at tilegne sig viden, værktøjer og færdigheder. Løse problemer og dække behov.

Pædagog - Jeg arbejder for at skabe gode forudsætninger for udvikling for børn med særlige behov.

Netop fordi den rette hylde er en måde at bidrage på!

Ejendomsmægler - Jeg arbejder for at gøre det til en god oplevelse af skifte hjem.

Her er 5 refleksionsspørgsmål, du kan stille dig selv, hvis du har lyst til at køre i pitstop og tjekke kursen i dit arbejdsliv, inden du fortsætter:

Eksemplerne beskriver det, der kalder på den enkelte indefra, uanset hvad han eller hun er uddannet til at arbejde med. Som det fremgår, er det ikke identisk med en kort og klassisk jobtitel – eller en lang og moderne jobtitel af den slags, der ofte er på engelsk. Det, du lige har læst om, er det, som kalder på disse mennesker: det giver mening og tilfredsstillelse for dem at bidrage til. Det, der vækker

Hvilket formål støtter jeg ved at arbejde, hvor jeg gør? Hvad er det konkret, jeg bidrager til gennem mit daglige arbejde? Giver det mening for mig? Gør det en forskel for andre? Er det den forskel, der kalder på mig indefra at gøre?

Jette Bülck og Line Dahl fra Karrierekald inspirerer til nye måder at arbejde på. Jette og Line har skrevet bogen GPS til dit nye arbejdsliv, som kan fås på Karrierekald.dk → Del artiklen på Facebook →


NANA NIELSENs iværksætterhistorie

Fra undertøjsmodel til iværksætter Det har været en god men langsom start. Jeg lånte penge af mine forældre til at få det hele sat igang og der var derfor ikke råd til at lave markedsføring. Jeg har derfor kun lavet pr og brugt word of mouth. Men det har virket, fordi folk er så glade for produktet.

Da jeg gik på universitet, var jeg undertøjsmodel for Chantelle. Jeg elskede mit lille studiejob, men hadede at jeg altid havde så mange knopper i bikinilinjen. Det var svært at dække når jeg skulle gå shows, og pinligt når jeg var sammen med min kæreste. Jeg tog et iværksætterkursus på RUC og der skulle vi lave en forretningsplan bygget på en ide vi havde. Jeg gik med tanken om, at man da måtte kunne gøre noget ved det irriterende barberingsproblem, og jeg begyndte derfor at læse op på årsagen til at man får knopper. Det gik rigtig godt og jeg kom endda i kontakt med et farmaceutisk firma der kunne

hjælpe med at udvikle produkter. Da kurset var færdigt fik jeg 12 og en fornemmelse af at her var noget jeg måske var rigtig dygtig til. Da jeg skulle skrive speciale, ville jeg gerne videre med produktet og jeg overtalte derfor min specialepartner til at vi skulle skrive om markedsføring at nye produkter i et postmoderne samfund - selvfølgelig med min ide som case. I marts 2011 kom ShaveSafe på markedet den første barberskum der forebygger indgroede hår og skægpest. Det har været en god men langsom start. Jeg lånte penge af mine forældre til at få det hele sat igang og der var derfor ikke råd til at lave markedsføring. Jeg har derfor kun lavet pr og brugt word of mouth. Men det

har virket fordi folk er så glade for produktet. I dag bliver ShaveSafe solgt i 150 klinikker, helsebutikker og Matas og jeg prøver nu at komme ind på det Islandske, Svenske og Norske marked. I sommers vandt jeg en 'bedst i test' Iform lavede, hvor jeg vandt over 5 andre af de største barberskum! Jeg var meget stolt og bliver virkelig rørt når folk skriver om hvor meget ShaveSafe har hjulpet dem. Mit mål er at hjælpe så mange folk som muligt af med deres barberings gener.

Nana Nielsen er iværksætter på Shavesafe.dk → Del Nanas historie på Facebook →


LOUISE BERNERs iværksætterhistorie

Fra sammenbrud til selvstændig Efter et stresssammenbrud blandt andet som følge af sexchikane fra en chef, kunne jeg slet ikke se mig selv komme tilbage til arbejdsmarkedet igen og valgte derfor at starte som selvstændig. Oprindelig er jeg uddannet i økonomistyring fra CBS og gik den klassiske vej som konsulent i Deloitte og senere som projektleder i reklamebranchen, men følte aldrig at jeg passede ind. Jeg begyndte derfor at orienterer mig i den mere alternative tilgang til tilværelsen og blev optaget af meditation, sundhed, spiritualitet etc. Efter et stresssammenbrud blandt andet som følge af sexchikane fra en chef, kunne jeg slet ikke se mig selv komme tilbage til arbejdsmarkedet igen og valgte derfor at starte som selvstændig. Konceptet var en god blanding af alt det, jeg havde tilegnet mig på min egen vej ind i spiritualiteten udfordringen blev dog, at jeg havde flyttet mig alt for langt væk fra min forretningsviden, og virksomheden blev aldrig rigtig en succes. Jeg drev det, jeg i dag kalder en kameleon-

virksomhed - skriftede farve efter hvilken potentiel kunde, jeg stod overfor og solgte alt til alle, så der var nok ikke rigtig nogen der kunne høre, hvad jeg egentlig tilbød. Efter 1 år som selvstændig nærmest uden kunder, valgte jeg at lukke virksomheden og gik tilbage til mine oprindelige kompetencer og fik et job som projektleder. Denne gang i en virksomhed, hvor der var plads til mig og den jeg var som person. Jeg fik virkelige genopfrisket alle mine kompetencer, da jeg i denne ansættelse fulgte chefen gennem en konkurs og videre gennem hele processen med at komme tilbage på sporet, hvor han skabte endnu en virksomhed. Da denne virksomhed på rekordtid var blevet en succes og vi havde en millionomsætning, indså jeg,

hvor jeg virkelig er i flow.: Nemlig når jeg forener min økonomiske forretningsforståelse med min spiritualitet og derfra skaber forretning både for mig selv, men også for andre selvstændige. Den aften jeg indså dette, sagde jeg mit job op og kastede mig ud som selvstændig uden opsparing, opstartskapital eller andet - jeg vidste bare, jeg kunne noget, som verden manglede, og den eneste måde jeg kunne gøre en forskel var ved at skabe mit eget koncept, for der fandtes ingen virksomhed, som tilbød noget lignende. På en eller anden måde faldt alle brikkerne på plads og gav mig en vej, jeg blev nødt til at gå ned ad.

Louise Berner er businessmentor med menneskelig indsigt på louiseberner.dk → Del Louises historie på Facebook →


CHARLOTTE LOTUS SOMMERs iværksætterhistorie

Jeg har altid været elendig til at have et job I mange år troede jeg, at jeg var dømt til at fejle, dømt til ikke at blive noget, fordi jeg ikke kunne finde ud af at administrere dét, der virkede så simpelt for andre. At have et job! Jeg har haft et utal af jobs. Ja, det var faktisk ikke sådan, at jeg ikke kunne finde ud af at få et job. Det har jeg altid været super god til. Ofte fandt jeg det endda sjovt og underholdende at gå til jobsamtaler bare for at se, om jeg kunne få jobbet. Men når jeg så havde et job, kunne jeg virkelig ikke lide det, ikke på grund af jobbets karakter eller mine chefer. Jeg har både haft søde chefer (og et par lorte chefer), men det var ikke derfor, jeg ikke brød mig om at have et job. Jeg følte mig fanget og styret Når jeg tænker tilbage, kan jeg huske, at jeg flere gange tænke “så lever man – har et job – og så dør man”. Monster deprimerende tanke, der bestemt ikke gjorde det lettere at gå på arbejde. Senere skrev jeg på mit CV, at jeg havde haft mange jobs for

at prøve forskellige brancher af, men helt ærligt, så var det fordi jeg ikke kunne/kan fordrage at passes ind i en ramme, spørge om ferie og arbejde i et firma som andre har skabt. Det mest frustrerende var, at jeg ofte kunne se alle de sindsygt mange forbedringer, der var mulige i virksomheden. Alle de muligheder jeg synes de lod passere direkte forbi deres næser, fordi de havde travlt med lageroptælling og lign. Men jeg var jo blot en af de menige, og nogle gange var det som at slå i en pude, hvis jeg foreslog forbedringer. Og det var sygt trættende. Jeg var bare “dømt” til noget andet. Efterhånden som den indre ransagelse gik i gang kunne jeg mærke, at jeg var “meant to be” noget andet end lønmodtager. Lige siden jeg var

helt lille, har jeg altid tænkt på, hvordan jeg kunne tjene penge på at slå naboens græs, sælge parfumer lavet af blomster og lign. Specielt elskede jeg ideen om, at der ikke var noget loft for mine ideer og hvor meget jeg kunne tjene. Blomsterparfumesalget blev aldrig den store succes, men jeg tjente dog lidt skejser på at slå græs og lufte hunde. Jeg var visionær og vild og det var tydeligt at mærke, at jeg ikke ville lade mig nøjes og jeg ville ikke lade mig styre. Vigtigst af alt fandt jeg ud af, at der ikke var noget galt med mig. Jeg er bare født iværksætter.

Charlotte Lotus Sommer hjælper virksomheder med at forbedre og booste deres business på Businessbooster.dk → Del Charlottes historie på Facebook →


Del din historie og inspirér verden. Storykit er der hvor du fortæller din personlige historie, hvor pressen finder inspirerende mennesker og deler deres historier med verden. Opret dig på storykit.co → Photo by Eneas De Troya


Wedding planner i Danmark? Hvorfor? Mie Münster-Swendsen er brylluparrangør: ”De fleste vil gerne have deres bryllup lige præcis som de nu vil have det, og det er netop det brylluparrangøren kan levere. Bryllupsarrangøren er en personlig assistent under hele planlægningen og på selve dagen.”

virksomhed The Main Event fortæller, at der er mange brudepar, der ikke rigtig ved, hvad det indebærer at hyre en bryllupsarrangør. Brudeparrene spørger: Hvad får man ud af det? Og betaler man i virkeligheden for noget man selv kunne have gjort?

De fleste brudepar vil gerne være fri for bekymringer på selve dagen. Det er et forholdsvist nyt begreb med bryllupsarrangør i Danmark. Mie Münster-Swendsen, som er brylluparrangør i sin egen

Det er en stor hjælp, at have en som hele tiden er et skridt foran dem og gæsterne og sørger for, at alting går som det skal. I forberedelsen hjælper jeg med budget, koordinering,


MIE MÜNSTER-SWENDSEN er bryllupsarrangør

idéer og brandslukning. På selve dagen står jeg som bryllupsarrangør, til rådighed for brudeparret og deres gæster fra tidlig morgen til sen aften. Og hvad er det så man kan få hjælp med? Faktisk det hele. Bryllupsarrangøren kan finde og anbefale leverandører, som passer til det brudeparret har brug for til bryllupet.

til brudgommen, og han synes måske det hele er fint, og har ikke nogen favorit. Hvad gør man så? Man ringer til sin bryllupsarrangør og får hjælp og rådgivning. Nogle gange er en uvildig mening uvurderlig, og bryllupsarrangøren har sandsynligvis også erfaring med, hvad der virker bedst i den store sammenhæng.

Mie fortæller, at det er en stor del af hendes arbejde, at finde de leverandører, der passer bedst til netop den fest, brudeparret vil have. Jeg kontakter leverandører, indhenter priser, forhandler aftaler på plads. Og selvfølgelig indgår jeg ingen aftaler, som brudeparret ikke har godkendt. Derudover er der alle de løse ender op til brylluppet.

Svære beslutninger er en del af bryllupsplanlægningen. Det er helt naturligt at stå og vakle mellem to eller flere valgmuligheder. Måske står bruden med flere valgmuligheder, som hun gerne vil have, men hun ved at hun kun kan vælge én. Så går hun

Mie Münster-Swendsen er brylluparrangør i The Main Event themainevent.dk → Del Mies historie på Facebook →


Find din nye kjole p책 sortekjoler.net


BØGER

Andrea Hejlskov og DEN STORE FLUGT Hvad sker der, når en moderne familie forlader det moderne samfund og flytter langt ud i skoven? For 3 år siden flyttede Andrea Hejlskov, hendes mand, og deres 4 børn væk fra samfundet og ud i en forladt hytte i de svenske skove. Bogen som beskriver det første år i deres ”store flugt” handler om ægte mennesker og deres forhold til sig selv og deres omverden. Bogen tager fat i et problem som

vi alle har del i, at vi ikke har penge nok, tid nok, overskud nok, at vi bedøver os selv og at vi aldrig får nok. Andrea Hejlskov fik nok og har ”walked the talk”, og venligt valgt at dele sin erfaring med os i en bog som er ærlig, medrivende og lærerig - og fyldt med nuancerede karakterer som ”kaptajnen” og ”lufferne”, som gør historien levende og spændende. Personerne virker så utrolig ægte, fordi de faktisk findes i virkeligheden. Igennem bogen må

man ofte minde sig selv om, at det rent faktisk er en rigtig historie. Historien føles vigtig: Lige meget hvem du er og hvad din historie er, vil du have glæde af at læse bogen, som viser verden fra en vinkel som ligger meget langt fra det vi er vant til. Andrea's bog koster 300 kr hos Saxo.dk →


BØGER

Hvad vil du virkelig? Sofia Manning & Mie Kaae

Rigtig mange mennesker laver ikke det de bedst kan lide, de ved ikke hvad de vil, de sidder fast i alle de små eller store negative ting som livet jo også er, men hvis det er vinklen hvor man ser livet fra, ja, så ser det hele ret gråt ud. Ved at stille sig selv spørgsmål og være ærlig, så er det muligt at finde sig selv og finde ud af hvad man virkelig vil i livet. Bogen starter med Sofia og Mie's egne personlige historier, som sætter tingene i perspektiv og viser at alt egentlig er muligt for os alle, når vi bare tror på det og arbejder for det. Der er mange måder at leve sit liv på, og igennem bogen bliver man guidet til at finde sin egen, tage valg og finde ind til kernen af hvad der gør én glad. Det er en rigtig god bog, en stor hjælp og kan helt sikkert for mange være lige det skub man har brug for. Jeg kan kun anbefale dig, at læse bogen. Sofia og Mie's bog koster 299 kr hos Saxo.dk → (Sofia og Mie har været så søde at give et par eksemplarer af deres bog til Liv&Stil's læsere. Se sidst i magasinet)

Stress er IKKE din fjende Eva Schmidt

Stress kender alle til, i mindre eller højere grad, i længere eller i kortere tid, nogen i arbejdet og noget i det private. Bogen når rundt om det hele, alle de ting der kan spille ind, når det kommer til stress og ubalance i dit liv. Bogen opfordre dig til, at kigge ærligt på din hverdag og hvordan den er indrettet, så du kan tage nogle aktive valg om, hvordan du kan ændre på tingene. Det er en nem og overskuelig bog, som er rigtig god at have i hånden, hvis du nemt føler dig stresset eller hvis du tidligere har lidt af stress. Bogen giver gode værktøjer til at komme videre og få det bedre. Eva's bog koster 229 kr hos Saxo.dk → (Eva har været så sød at give et par eksemplarer af hendes bog til Liv&Stil's læsere. Se sidst i magasinet)


Få alle de nye magasiner gratis!

Vi elsker at læse på farten, uden at skulle betale en halv formue for magasinerne og uden at de skal fylde hele tasken. Derfor har vi samlet alle de nye danske magasiner, bøger og børnebøger, som udgives gratis. Kom og find dine favorit blade!

Gratis e-blade på dansk.


Mit endegyldige wake up call Sanne Otilia måtte lære at lytte til sin feminine intuition: "Jeg var kontrolfreaken, den maskuline kvinde som troede hun havde styr på alt og skulle leve op til noget! Når jeg idag står over for et menneske, så kører der et diasshow forbi mit indre øje af deres liv og tidligere liv - jeg kan mærke hele deres krop og indre i mig selv, hvordan de har det og hvad de gennemlever."


SANNE OTILIA om intuition

"Jeg VILLE ikke leve med, at jeg ikke kunne løbe igen, stå på ski eller dyrke kampsport. Jeg ville ikke finde mig i at leve med post traumatisk stress resten af mit liv." calls i form af slemme ulykker, overfald, fald og styrt på min motorcykel.

I år 2004 var jeg overkonstabel af 1. grad ved den Kongelige Livgarde og det var noget af en indre kamp jeg havde - også med tiden. Jeg kunne mærke i mit indre, at noget skyndte på mig. Så jeg havde travlt med at få afviklet min orlov, jeg havde optjent på de ca 10 år jeg var der. Det var som om at NU skulle det være! Jeg havde på dette tidspunkt fået flere "remindere" såkaldte wake up

Et af disse wake-up-calls var under et overfald på Nørrebro i 1999 hvor jeg mistede mit korsbånd i det inde knæ. Da var jeg netop begyndt at bokse på landsholdet og var også lige kommet ind på politiskolen. Det næste var i år 2003 da jeg var med i Gladiatorerne på TV3, hvor jeg faldt 3 meter ned på det bare gulv under prøverne og brækkede haleben, alle nakke/ryghvirvler forskubbede sig, højre arm blev revet af led, knust og håndledet ligeså. Jeg bemærker at alle mine skader sidder i højre side. Og jeg læser at højre side symboliserer det maskuline, powerfulde og handlekraftige. Jeg indser at det er på tide at


SANNE OTILIA om intuition

stoppe i forsvaret og blive den kvinde jeg egentlig er, men aldrig har turde være. Jeg indså, at jeg var den Sanne jeg troede jeg burde være og at jeg stadig søgte min fars accept, selv om han var gået bort for knapt 20 år siden. Jeg går der i begyndelsen af 2003 rundt med armen i skinne fra armhule til fingerspidser og tænker "Jeg fjerner sgu SU i Susanne" - jeg har altid hadet det SU. Det var virkelig en lettelse og beslutningen om at gøre det tog få sekunder. Efter dette sker der på magisk vis noget inde i mig. Den intuitive del jeg hele mit liv har undertrykt - den blomstrer op. I løbet af det næste år begynder der at kanalisere budskaber fra den anden side. Jeg siger det til folk, de har brug for. Jeg begynder på nogle "træn din intuition" aften kurser og bliver af instruktøren spurgt om jeg vil gå på clairvoyant-

"Jeg lærte at heale mig selv for at få min førlighed tilbage, alt imens jeg søgte mere og mere ind i mig selv. Som at coache mig selv indefra." uddannelsen og prompte svarer jeg "nej, jeg vil ikke give 40.000kr for dette, jeg kan godt selv det her". Jeg begynder så selv at forstå, at for at livet skal blive, som jeg ønsker det, for at jeg kan holde mig ud og derved andre så må JEG foretage en ændring inden i mig. I slutningen af år 2004 siger jeg op i forsvaret og arbejder for en tid på et plejehjem og det var fantastisk. Det at komme "ned i øjenhøjde" og gøre en forskel for andre. Nu er det sommer 2005, jeg læser til social og sundhedshjælper og kan mærke at NU skal jeg af med min motorcykel, for ulykkerne begynder at tage til. Jeg stopper netop da med boksning og skal påbegynde en kropsterapeutuddanelse og på vej ned og sælge min sports-motorcykel overhaler jeg en traktor som så drejer undervejs. Jeg tænker "SÅ nu slukker lyset og det tændes ikke igen" men

mens jeg hænger oppe i luften, så siger jeg også "jeg forstår det. Dette er sidste chance. Mit endegyldige wake up call" og pludselig tændes lyset igen og jeg åbner mine øjne. Traktoren kører stadig og jeg sidder i klemme mellem traktordæk og motor og kan ikke røre mig. Fra dette øjeblik bliver jeg feminin, svag og blød - påtvunget, for første gang i mit 28 årige liv. Jeg brækker bækkenet, højre håndled på ny flere nye steder, får næsten revet det ene ben af og slår den ene ankel slemt, samt mine fødder. Jeg kan ikke gå. Er fuldstændig hjælpeløs i kørestol for en tid. MEN afsted på min nye kropsterapeut uddannelse vil jeg. Jeg kan stadig ikke gå. End ikke med hospitalets prædikestol som er en høj prædikestol med hjul på. Jeg udskriver mig selv og med begge ben i skinner og armen i gips og krykkerne på styret, cykler jeg 6 km op til Køge station, for at tage toget ind til


SANNE OTILIA om intuition

"Jeg kan se og fornemme alt hvad et menneske har oplevet indtil i dag - og jeg kan også rette op på alt der har været og er i ubalance, så det netop balancerer sig." København. Afsted det vil jeg. Jeg var på min kropsterapeut uddannelse med post traumatisk stress, gigt, allergier, smerter, ensom, ulykkelig og med en spiseforstyrrelse. Jeg valgte min familie fra som aldrig helt havde syntes om mig og isolerede mig i et sommerhus i nordsjælland, jeg gemte mig væk fra civlisationen. Jeg bruger intuitionen til at samle op på mine klienters tidligere liv. Da jeg har eksamen i fysiologi og anatomi kunne jeg se igennem klienternes kroppe og med mit talte ord balancere hormonsystemet, nervesystemet, krop, sind, ånd og aura - ja alt, så energierne også kaldet LivsQien igen kan flyde frit i mine klienter. Og oftest når jeg åbner mine øjne for at se på klienten, så

triller tårerne ned af deres kinder, fordi det jeg inutuitivt har fortalt - giver mening ift. hvor de er i dette liv. For jeg ser det sådan reinkarnationsmæssigt at vi fortsætter hvor vi slap i sidste liv - og dette liv er det liv hvor vi alle kan blive ALT hvad vi vil og GÅ den vej vi alle ønsker os og den eneste der holder os tilbage, det er os selv. Jeg ELSKER idag at være mig. Jeg ELSKER Livet. Jeg

ELSKER at lave det jeg gør. Jeg ELSKER at dele min glæde, alt det jeg ved og kan med andre. Jeg ELSKER mennesker og at sætte dem fri, så de kan udleve deres Sande Livspotentiale og komme til at leve af deres passion. OG jeg elsker at se mine klienter "vokse op" og være fri til at være den i de er i deres smukke hjerte ♥ Hvilken ære det er at være mig. Jeg er stolt, beæret og lykkelig og ønsker at alle skal komme derhen ♥

Sanne Otilia Philipson er intuitive mentor. Sanne har lavet CDerne Mindfullness velvære og balance og Lær at heale dig selv som kan fås på Sannephilipson.dk → Del Sannes historie på Facebook →


Til vi ses igen..

Vi har allerede en masse gode ideer til næste nummer af Liv&Stil og vi glæder os til at dele det med dig. Du får magasinet når det udkommer, ved at tilmelde dig her → det koster selvfølgelig ingenting. P.S. Jeg stillede det lille enkle spørgsmål på facebook: "Vil du give en gave til vores læsere?" Og jeg blev oversvømmet med alle disse skønne ting, som vi deler ud, blandt vores dejlige læsere som har tilmeldt sig.

Få næste nummer her →

2 designer-tasker til en værdi af 1795 kr. hver fra Chrestine Nordberg-Hansen. Chrestines.dk →

Gavekort på 500 kr til modetøj fra DressMe.dk →

Gavekort på 500 kr til mode, accessories og interiør fra Superlove.dk → Sofia Manning og Mie Kaae giver 2 ”Hvad vil du virkelig?”-bøger. Sony giver 3 e-bogslæsere PRS-T3 som hver koster 1200 kr. Den nye Sony Reader med integreret cover giver en endnu bedre læseoplevelse. Se den på Sony.dk → ShaveSafe giver 3 pakker med hudvenlig og parfumefri unisex barberskum. Shavesafe.dk →

3 stk. ”Livet - en selvhenter” -bøger fra Helle Due.

Eva Schmidt giver 2 stk. ”Stress er IKKE din fjende”-bøger.

. .og der er mere


Gaver til vores læsere..

10 stk. af bogen ”Smertefri Fødsel” af Anja Bay

Strikke-kit med alt du behøver: Pinde, garn og opskrift af Susane Blomseth fra Strikdigglad.dk →

Bogen ”Fra mand til menneske” af Annette Jønsson

Bogen ”123% livsMOD - Når livet leves fra hjertet” af Carina Heckscher

”Det magiske Nu” af Loney Skaaning. Bog om mindfulness og meditation, med meditations CD.

2 stk armbånd fra Nina Nygaard →

”Et mælkebøttebarn i blomst” af Tina M. L. Campbell

2 stk Meditations-CD'er af Sina Heile fra Hjertets-vej.dk →

3 stk. “Boost din Business på 21 dage” af Charlotte Lotus Sommer fra Businessbooster.dk →

Bogen ”Vejen op – touren tilbage til mine børn” af Ole Quist E-bogen "Under asfalten" af Jette Lohse

”Kys dig selv godnat” – en CD om søvn af Helle Bentzen → 2 stk. Cd'er med stresshåndtering og mindfulness af Lykke Zina Olsen Stressfri-med-garanti.dk →

Få næste nummer her → (Tryk på knappen for at tilmelde dig.)


Gaver til vores læsere.. 5 gange coaching eller familie coaching forløb af Dorina Hauen. Dorinavanhauen.dk →

Eksklusiv Kanaliseringssession af Annette Raundahl. Annetteraundahl.dk →

Stressindikatortest med skypeopfølgning (værdi kr 1950 kr) af Anette Christensen. Trivselsguide.dk →

Telefon- eller skypesession af Sanne Otilia Philipson. Sannephilipson.dk →

Raindrop Aroma behandling med Young Living Essential Oils. Behandlingen er inspireret fra Lakota indianerne og gives med specielle og unikke fjer-agtige strøg af Runa Cille Chanet Andersen. Beija-flor.dk → To timers bogsparring, hvis du drømmer om at skrive en bog, men ikke ved, hvordan du kommer i gang af Suzette Larsen Bogudvikling. Suzettelarsenbogudvikling.dk → Et års abonnement på Slankestudiet af Lone Lagefoged. Slankestudiet er til dig, der vil løse dit vægtproblem med bevidsthed og den rette støtte og som er med på, at det tager tid at få nye gode vaner, der holder for altid. Slankestudiet.dk → 3 coachingsessioner med Helene Rosendahl Hillersdal til en person, der ønsker mere selvrespekt. Rosendahlcoaching.dk → Forløb på 3 samtaler med Kirsten Brink fra Puremindcoach.dk →

Gavemærkeanalyse af Carolina Linn. Carolinalinn.com → Rådgivningssession til par eller enkeltperson af Katrine Fagerholt fra Ditparforhold.dk → Clairvoyant rådgivning på 45 min af Jette Signe Petersen fra Ajo-huset.dk → Fjern-session på Ascensiontouch healing af Lalitah Tina Kaalund fra Awareness-institute.net → Clairvoyance af Zaenia Jensen fra Innerjoy.dk → 10 stk. "5 selvkærlige vaner", e-bog af Birgitte Hansen. Birgitte-hansen.dk → 2 billetter til Bæredygtig shopping: Byt dit brugte tøj til "nyt", bliv forkælet med lækker kaffe og te. Mød nye mennesker og deltag i lodtrækning om fantastiske præmier fra Byt og Hyg. →

Få næste nummer her → (Tryk på knappen for at tilmelde dig.)


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.