Page 1

A SEGGFEJ BLOGGER 17 ÖNGYILKOS BAKLÖVÉSE


EGY LYUK AZ INTERNETEN, AMIBE IDŐT ÉS PÉNZT SZÓRSZ 2

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


Ez a könyv többről szól, mint 17 baklövésről, amit a legtöbb ember elkövet, amikor elkezd blogolni. Többről, mint hogyan keress pénzt egy bloggal. Ezekről is lerántom a leplet, mert milliókat kereshetsz a blogolással, ha jól csinálod... A helyzet az, hogy nem számít, milyen üzletben vagy, a pénz egyszerűen a helyes gondolatok és cselekvések kombinációjának mellékterméke. Holnapra teljesen meg fog változni a „gondolkodásod”, és ha úgy döntesz, akkor a „cselekvésed” is. Ezt ígérem neked. De mielőtt belevágnánk, nagyon fontos megértened, hogy ez a könyv valójában egy dologról szól: A NEM-ről... Ez alatt azt értem, hogy min „NE” gondolkozz, mit „NE” tegyél, ha valóban online sikereket szeretnél. Előre szólok, tudnod kell - lehet, hogy elsőre kicsit nehéz lesz elfogadnod... Amíg nem vagy elég nyitott, hogy elfogadd amiről beszélek neked, addig nem fogsz tudsz előrehaladni, nem leszel sikeres. Szóval, ha túlzásnak gondolod és nem bízol abban, amit most elmondok, akkor inkább HAGYD ABBA AZ OLVASÁST MOST! HA MÉG NEM VAGY KÉSZ ERRE A KONCEPCIÓRA, GYERE VISSZA KÉSŐBB ÉS OLVASD EL AKKOR, AMIKOR MÁR KÉSZEN ÁLLSZ! A helyzet az, hogy akár hiszed, akár nem, ÁLDOZAT vagy. Áldozata egy kétes, szinte észrevehetetlen betegségnek, ami téged és másokat is pont az online sikerrel ellenkező irányba visz... Meséld el nekem, milyen életet képzeltél magadnak, amikor először az az ötleted támadt, hogy megpróbálsz online jövedelmet csinálni! Úgy képzelted, hogy minden hajnalban a számítógéped fölött görnyedsz, s sokkal KEVESEBB időt töltesz a szeretteiddel? Gondoltad valaha is, hogy mindenféle bonyolult rendszert és platformot kell megtanulnod, vagy drága fejlesztőket és tervezőket kell felvenned, hogy létrehozd és működtesd a blogot? Hitted volna, hogy hónapokig vagy még tovább tart míg az üzlet beindul, és hogy szégyenkezned kell a barátaid előtt, amikor azt kérdezik, hogy megy az online üzleted?

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

3


Ha ezek közül már bármelyiket is tapasztaltad, akkor valószínű te is ennek a betegségnek az áldozata vagy. Ez NEM A TE HIBÁD, ebben biztos lehetsz. Van egy egyszerű megoldás. Ahhoz, hogy megkapd a „gyógyszert” erre a betegségre, csak egy kicsit kell változtatnod a gondolkodásodon, majd habozás nélkül CSELEKEDJ, CSELEKEDJ. Tagadhatatlan, olyan világban élünk, ahol a nap 24 órájában eladnak nekünk. Valószínűleg tudod, ahhoz, hogy könnyen el lehessen adni valakinek, ahhoz neki megfelelő szellemi és fizikai állapotban kell lennie. Tehát a betegség amiben oly sok ember szenved valójában üzenetek sorozatának eredménye, amelynek az a célja, hogy abba az állapotba kerülj, amiben egy NAGY, KÖVÉR HAZUGSÁGOT is megveszel. Ez a hazugság elhiteti veled és sokakkal, hogy a cselekvés egyenlő az eredménnyel. Ám ez csak egy jó öreg hazugság, az eredmény egyenlő az eredményekkel. A hibás cselekvés pontosan a céljaiddal ellentétes irányba visz téged. Azt sulykolják beléd, ahhoz, hogy sikeres légy az interneten, rengeteg időt tölts beállításokkal. Szükséged van viszont-linkekre a jó kereső optimalizáláshoz [SEO] és rankinghoz, ugye bár?

denki másnak; az összes idődet, mentális fókuszodat és persze PÉNZEDET arra költsd, hogy próbáld meg ezeket a dolgokat megcsinálni. Amíg ezekre a tevékenységekre és költségekre figyelsz, könnyen szem elől tévesztheted a célt, hogy miért is csinálod ezt. Amikor belekezdtünk egy online üzlet építésébe, a legtöbbünk valójában csak több szabadidőt, pénzt, és ami a legfontosabb, SZABADSÁGOT akart. Mégis, ha végignézed a listát, mi mindenről győztek meg bennünket, hogy vegyük meg, mert szükséges, a végére majdnem mindnyájan épp az ellenkezőjét érjük el annak, amik az eredetileg kitűzött céljaink voltak. Íme egy példa, miről beszélek: van egy barátom, akinek van egy elég nagy hajója. Rendszeresen úgy utal rá, mint „egy nagy lyuk a vízen, amibe dobálja a pénzét.” Azt mondja azért, mert több időt és erőforrást igényel a hajót fenntartania, mint amit valójában pihenéssel, felüdüléssel tölt. Azt mondom, ha ezek közül bármelyikkel küszködsz, akkor az online üzleted egyszerűen egy „Lyuk az Interneten, amibe szóród az idődet és a pénzedet.”

S mindezeken felül, ott lebeg a fejed felett, hogy nem lesz elég látogatód, vagy nem leszel elég szórakoztató. Minden üzenetet kifejezetten arra terveztek, hogy ELADJON neked és min-

4

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


A betegséget, amiben szenvedsz, úgy nevezzük...

CSODAVÁRÁS FÜGGŐSÉG [ FRICTION ADDICTION ] (Ez a kifejezés azt jelenti, hogy majd megveszel valamiért, hogy megszerezd, aztán ha megvan, akkor azt gondolod, csak ennyi?!) Ha bármelyikkel is küszködtél már, akaratlanul is függővé váltál a CSODAVÁRÓ/CSODATEVŐ tevékenységektől, amik elválasztanak a sikertől, amit vállalkozóként remélsz. Ezek a kifejezések, „azt tervezem”; „végülis” a biztos jelei, hogy már téged is elért ez a katasztrófa. Megmutatom a gyógymódot, de neked kell döntened, hogy elfogadod-e vagy sem. Láthatod, a legtöbb ember legnagyobb problémája, ami megakadályozza a sikert bármiben, beleértve egy online üzlet felépítését is, az idő és az energia elvesztegetése milliónyi „apró”, számukra kihívást jelentő dologra.

legtöbb ember fókuszál, amire az ideje, energiája és erőforrásai többségét fordítja... Ők és valószínűleg te is, egyszerűen CSODAVÁRÁS FÜGGŐSÉGTŐL szenvednek. Az általad is jól ismert sikertörténetek többsége mögött lévő igazi titok ennek a fajta csodavárásnak az elkerülése. Ez az, amiért „A seggfej blogger 17 öngyilkos baklövése”-t valójában terveztük, hogy rávilágítsunk ezekre és meg tudj szabadulni tőlük. Mire keresztül rágod magad ezen a különleges ebookon, akkorra már mestere lehetsz a „Csodavárásmentes blogolásnak”, ez a valódi titka a sikeres üzleti blognak.

Azokról beszélek, amelyek közvetlenül NEM szükségesek a céljaid eléréséhez és általában ezek azok, amikben nem vagy jó. Ezek a CSODAVÁRÁSOK. Az a fajta csodavárás, ami végül megakadályoz (ahogy mindenki mást is), hogy sikeres légy. Ha egyáltalán nincs más módod arra, hogy haladj, nem kellene az energiádat a CSODAVÁRÁSRA pazarolnod. Sajnos, pont a CSODAVÁRÁS az, amire a

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

5


A NAPONTA TÖBBSZÖR BLOGOLÓ CÉGEK 92 %-A SZERZETT MÁR ÜGYFELET A BLOGJÁVAL 6

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


Dave és Dave a 17 baklövést 4 kategóriába csoportosította, hogy könnyebben megjegyezd és ami fontosabb, könnyebben elkerülhesd.

MARKETING BAKLÖVÉSEK 1. Nincs értékesítési pszichológia 2. Nem építesz csapatot 3. Az ingyenes úton jársz 4. Nincs CTA (Kattints az akcióért) minden bejegyzésedben

TECHNIKAI BAKLÖVÉSEK 5. Túl sok pénzt költesz a beállításokra 6. Túl sok időt fordítasz a beállításokra 7. Nem használod ki a mobil blogolást 8. Programozó akarsz lenni 9. Gyenge keresőoptimalizálás (SEO)

TARTALMI BAKLÖVÉSEK 10.

Interaktivitás hiánya

11.

Nem használsz multimédiát: Videót

12.

Nem használsz multimédiát: Audiót

13.

Nem rendszeresen teszel fel vonzó tartalmat

VIZUÁLIS BAKLÖVÉSEK 14.

Szörnyű a blog elrendezése

15.

Zavaró színek

16.

Vírusként terjeszthető megosztások hiánya

17.

Őrülten zsúfolt dizájn

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

7


NÉHÁNY TÉNY AZ ÜZLETI BLOGOLÁS EREJÉRŐL 2013-ban, MyMarketingDept előrejelzése szerint az USA-ban 128 millió olvasója lesz a blogoknak. Ez körülbelül a fele az Egyesült Államok lakosságának. Bár sok vállalkozás kezdi felismerni, hogy a blog hogyan képes támogatni az üzletüket, ez nem jelenti azt, hogy ők jól is csinálnák... Legtöbbször ez nem az ő hibájuk. A legtöbb blogrendszerben egy átlagember számára a blog elindítása is lehetetlen vállalkozásnak tűnhet, arról pedig szó sincs, hogy akadálymentes környezetben blogolhatna, ahol arra összpontosíthatsz amiben a legjobb vagy ahelyett, hogy a csodavárás függőségtől szenvednél. A HubSpot tanulmányai szerint az elmúlt néhány évben, azok a vállalatok, akik a blogolnak...

8

5 97% 434% GENRÁLTAK

KAPTAK

TÖBB INDEXELT OLDALUK VAN ÉS 6,9-SZER NAGYO A TERMÉSZETES KERESÉSI FORGALMUK, MINT AZO NAK A CÉGEK, AKIKNEK NINCS BLOGJA...

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


55% % %

OBB OK-

TÖBB WEBOLDAL LÁTOGATÓT

TÖBB BEJÖVŐ LINKET Szóval lehetsz egy blog-veterán vagy épp most kezded, ez az anyag segít neked, hogyan tartsd távol magad a SEGGFEJ BLOGGER ÖNGYÍLKOS BAKLÖVÉSEITŐL; megmutatja, hogyan javíts ki egy-egy hibát, ha már az áldozatául estél.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

9


1

NINCS ÉRTÉKESÍTÉSI PSZICHOLÓGIA

MI EZ A BAKLÖVÉS?

Ez a baklövés „A seggfej blogger 17 öngyilkos baklövése” közül az első helyen áll, mert talán ez a legnagyobb és a leghalálosabb hiba, amit egy üzleti blog tulajdonosa elkövethet. Nem koncentrálsz arra, hogy a blog értéket adjon és hasznot hozzon.

10

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? A lényeg, hogy „üzleti” blogolásról beszélünk most és az üzlet azt jelenti, hogy profitot termelsz azzal, hogy értéket nyújtasz a vevőidnek, az ügyfeleidnek. Ha profitot csinálsz ANÉLKÜL, hogy ÉRTÉKET ADNÁL, szégyelld magad. Ha értéket adsz ANÉLKÜL, hogy PROFITÁLNÁL, akkor szégyelljék magukat azok az emberek, akiknek értéket adtál. Nincs okod rá, hogy továbbra is bármilyen értékes terméket vagy szolgáltatást kínálj ANÉLKÜL, hogy cserébe rendszeresen pénzt kapnál. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egyáltalán életben maradhass. A pénz egyszerűen egy energiacsere, ami azt jelzi, hogy bármi amit csinálsz valamilyen módon segít valakinek. Ezért kell üzleti blogot építened és minden üzenetet oly módon kell megfogalmaznod, hogy pénzhez vagy más értékhez juttasson, ami életben tartja az üzletedet.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Ennek a baklövésnek a kijavítása valójában elég egyszerű, ha ismered a megfelelő információkat és eszközöket. Ami az eszközt illeti, a Blog Beast [Bestia Blog] platform, egyértelműen az a platform, amelyben a legtöbb beépített értékesítési pszichológiát találod. Ami az információt illeti, Dave Wood és Dave Sharpe az iparág legjobbjai, akiktől a legmagasabb minőségű információt kaphatod a blogolásról és az értékesítési pszichológiáról.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

11


2

NEM ÉPÍTESZ CSAPATOT

MI EZ A BAKLÖVÉS? Az üzletet magadért csinálod, de ne kövesd el azt a hibát, hogy egymagad csinálod. Két módon építheted a blogodat, szerezhetsz olvasókat és vonzhatsz embereket a csapatodba... Egész nap kiállhatsz a virtuális utcasarokra és kiabálhatod „Döbbenetesen jó vagyok! Nézd meg a blogomat!”. Talán néhányan meg is állnak beleolvasni vagy meghallgatni téged... ám a blogod olvasottsága fájdalmasan lassan fog épülni... EGY OLVASÓ EGYSZERRE... Avagy igénybe veheted mások segítségét (a csapatodét), akik kimennek és ajánlanak a barátaiknak, hogy te egy megbízható szakember és vezető vagy. Ők ezt a cikkeidhez fűzött hozzászólásokkal, a közösségi médián való megosztással teszik. Így végtelen számú embert érhetsz el.

12

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Ha saját magad akarod építeni a blogodat - remélve, valahogy csak nagy közönséged lesz - a leglassabb és valószínűleg a legsikertelenebb módszert választod. Szükséged van egy csapatra! Ha csapatot építesz a blogod köré, akkor... • Sokkal nagyobb közönséget érhetsz el, mint egyedül bármikor • Támogatóid leszenek, akik ösztönöznek és lendületben fognak tartani • Magabiztosan fogsz új cikkeket postolni, mert tudod, hogy azonnal el fogják olvasni és meg fogják osztani • Tele lesz a cikkeiddel az egész közösségi háló, felpezsdítve a forgalmadat és a SEO-dat

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Három lehetőséged van: 1. Csinálod továbbra is azt, amit most... egyedül csinálod és reméled a legjobbakat... komolyan? Ez elég puhány lépésnek tűnik. 2. Kezdd el építeni a saját csapatodat. Ez okosabb, mint az előző opció és nagyszerű, ha ezt teszed, de van egy sokkal jobb lehetőséged is! 3. Csatlakozol egy létező csapathoz, amely hasonló gondolkodású emberekből áll, akik ismerik a közös munka erejét és kihasználod a közösség erejét, hogy a blogodat gyorsabban építhesd!

Nincs több kifogás; ÉPÍTS CSAPATOT!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

13


3

AZ INGYENES ÚTON JÁRSZ

MI EZ A BAKLÖVÉS? Szóval takarékos vagy... egy fillér megtakarítás az egy fillért bevétel? Komolyan? Természetesen ez így van; kivéve, ha az erőfeszítésed, hogy megspórolj egy fillért nem kerül valódi pénzedbe és az üzleti blogod sikerébe...

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

14

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Csak azért tölts naponta oly sok időt valamivel, mert az „ingyenes” s amit valószínűleg nem arra terveztek, hogy pénzt csinálj vele. Neked kell ös�szebarkácsolnod, személyre faragnod, beállítanod és tudod mit? Minden ilyen cucc a legmagasabb fokú CSODAVÁRÁS!

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Mint látni fogod az 5. baklövésnél, túl sok pénzt szánni az internetes üzleted beélesítésére átkozottul szégyellni való, ám az érme másik oldala, ha mindent ingyen akarsz megszerezni. Az hatalmas baklövés, ha mindenhez ingyen próbálsz hozzájutni. Hosszú távon sokkal költségesebb lehet, mintha prémium árat fizettél volna. Amire szükséged van, az egy olyan rendszer, mint a Blog Beast platform, amivel megfizethető áron elindulhatsz, ám elég erőteljes, hogy mindent megcsinálj vele ami egy nagyon sikeres online üzlethez kell.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

15


4

NINCS CTA (CSELEKVÉSRE VALÓ FELHÍVÁS) MINDEN BEJEGYZÉSEDBEN MI EZ A BAKLÖVÉS? Egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés cselekvésre való felhívás [CTA] van a blogodon, ami komolyan akadályozza, hogy a látogatókból érdeklődők és az üzleted vevői legyenek.

16

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Empower Network blog az egyik legjobb forrása az érdeklődők gyűjtésének. Ha nem optimalizálod a blogodat ajánlatokkal és cselekvésre való felszólítással, akkor kihagysz egy rendkívül hatékony üzleti lehetőséget, hogy érdeklődőket generálj, így csökkented a blogod megtérülési mutatóját.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Amellett, hogy a blogod tetején és az oldalsávban cselekvésre felhívásokat [CTA] kell elhelyezned, gondolj arra is, hogy a régi blogbejegyzésekbe is (különösen azokba, amelyeket a legtöbben látogatják) illessz be CTA-t, mivel az emberek újra és újra megtalálják, olvassák, hisz értéket kapnak az örökzöld bejegyzésekből. A CSELEKVÉSRE FELHÍVÁSOK TÍPUSAI A blogod látogatói az értékesítési folyamat különböző pontjain lehetnek: az első alkalommal ide látogatók, a vásárlásra kész érdeklődők, vagy valahol a kettő között. Neked, mint marketingesnek, a különböző állapotban lévők eléréséhez különböző ajánlatot kell kinálnod. Ezek az ajánlatok két típusúak lehetnek, amiket egy-egy elkapó oldalon a feliratkozó űrlappal tudsz az új vagy a visszatérő érdeklődőknek átadni. TARTALOM KÖZPONTÚ AJÁNLATOK Ilyenek az ebook-ok, webinárok, kutatási vagy egyéb tartalmak, amik részletesebb információt tartalmaznak, mint egy blogbejegyzés. Általában ezeket az ajánlatokat az első látogatóknak kínáljuk, akik még nem állnak készen a legtöbb termékvezérelt tartalomra. TERMÉK KÖZPONTÚ AJÁNLATOK Ezek a közvetlen termék ajánlatok, mint ingyenes próbák, kedvezmények, demók, stb. Ezek az ajánlatok a komoly érdeklődőknek szólnak, aki láttak már néhány prémium tartalom központú ajánlatodat, és most több termék-vezérelt információt keresnek.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

17


5

TÚL SOK PÉNZT KÖLTESZ A BEÁLLÍTÁSOKRA

MI EZ A BAKLÖVÉS? Ez az egyik legfőbb bűn, amit üzleti blog kezdetekor elkövethetsz. Egész egyszerűen azt jelenti, hogy több pénzt költesz, mint amennyi szükséges, hogy a blogot létrehozd.

18

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Mert ez a baklövés annyira felesleges és akkora butaság, hogy kár is felsorolni az okait, ám a legegyértelműbb az, hogy vannak megfizethető megoldások, amelyek ugyanúgy elvégzik a feladatukat, mint bármely túlárazott rendszer.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA A probléma megoldásának nyilvánvaló módja - ami megszünteti ezt a baklövést - egyszerűen az, hogy csatlakozol a Blog Beast programhoz. Dave, Dave és a kiváló fejlesztő csapata egy hihetetlenül erős platformot építettek, ami minden mást ver a piacon, különösen, amikor a pénzedről van szó. Egyszerűen, ennyi pénzért nem kapsz jobbat, amivel elkezdhetnéd és gyorsabban csinálhatnál pénzt, mint a Blog Beast platform.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

19


6

TÚL SOK IDŐT FORDÍTASZ A BEÁLLÍTÁSOKRA

MI EZ A BAKLÖVÉS? Legtöbbször ez a baklövés az online sikered legnagyobb akadálya. Azt jelenti, hogy túl sok időt fordítasz a blogod beállításaira és nem marad elég időd összpontosítani arra, hogy valóban közönséget vonzz és pénzt keress a blogoddal.

20

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Ez a baklövés azért különösen veszélyes, mert nagyon alattomos... Úgy érzed mintha csomó teendőd lenne, mert az összes idődet dolgok hangolására fordítod. De a valóságban pont így akadályozod önmagadat, hogy az üzleti sikeredhez feltétlenül szükséges dolgokat megtegyed... Azokra koncentrálj, amivel értéket adsz az olvasóidnak és amivel pénzt csinálsz!

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA A legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy megszüntesd ezt a baklövést az, hogy felismered, hogy mit is csinálsz. Majd döntsd el, hogy abbahagysz mindent, ami nem visz közelebb a céljaidhoz. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni. Két dologra van szükséged: 1. Egy nagyszerű rendszerre, amivel gyorsan és könnyen be tudod állítani a blogodat úgy, hogy képes legyél vele pénzt keresni. 2. Egy nagyszerű mentorra, aki megmutatja neked hogyan és mivel töltsd az idődet. A képzések a két Dave-től és a csapat vezetőitől kivétel nélkül szerte a legjobbak. Ezt mind tartalmazza a Blog Beast program.

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

21


7

NEM HASZNÁLOD KI A MOBIL BLOGOLÁST

MI EZ A BAKLÖVÉS? Ez azt jelenti, állandóan a laptopod vagy az asztali géped mögött kell gubbasztanod, hogy működjön az üzleted.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Rendelkezésedre állnak megoldások, amelyek feleslegessé teszik, hogy az asztalodhoz láncold magad. Ma már mobil világban élünk, ahol az üzleted szó szerint a zsebedben él. Ha nem használod ki, hogy „mobil életstílusban” élsz, akkor abban az időben ragadsz, amikor a „blog” valószínűleg a szomszéd irodában dolgozó ember nevét jelentette. Légy őszinte! Amikor azt tervezted, hogy egy online üzletbe fogsz, valószínűleg az egyik legerősebb motiváció az volt, hogy azt csinálhasd amit akarsz és szabadon élhess ahogy csak akarsz, ugye? A számítógéped mögött ragadni nem más, mint mazochizmus. Hagyd abba!

22

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Ez egy újabb hiba, amit könnyedén orvosolhatsz azzal, hogy csatlakozol a Blog Beast platformhoz. Dave-ék egy érintéses, teljesen mobil blogrendszere megadja neked azt a szabadságot és életmódot, ami után vágysz. SZABADÍTSD FEL A BENNED SZUNNYADÓ BESTIÁT >>>

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

23


8

PROGRAMOZÓ AKARSZ LENNI

MI EZ A BAKLÖVÉS? Ez egy csapda, amibe sok online vállalkozó beleesik. Csak azért, mert MEG TUDOD csinálni, nem jelenti azt, hogy MEG IS KELL tenned. Persze, vannak olyan rendszerek, ahol segít, ha be tudod állítani a blogodat vagy a weboldaladat. Amit nem veszel észre, hogy általában milyen sok komplikáció jár vele és rákényszerít, hogy programozással és a kódolással foglalkozz.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Nem vagy programozó s nem is kell úgy tenned, mintha az lennél! Miért pazarlod el az idődet, zaklatod magad zavaros kódokkal és izzadsz órákat minden technikai cucc felett ahelyett, hogy azt csinálnád, amit csak te értesz, oszd meg az üzenetedet a világgal?

24

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Amire szükséged van, az egy egyszerű, könnyen kezelhető rendszer, amivel sikeres online üzleted lehet anélkül, hogy úgy tennél, mintha a programozó volnál.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

25


9

GYENGE KERESŐOPTIMALIZÁLÁS (SEO)

26

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


MI EZ A BAKLÖVÉS? Nem teszel semmit, hogy kihasználd a blogodban rejlő óriási lehetőséget, hogy a látogatóid könnyen megtaláljanak a keresőkben.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Az egyik legnagyobb előnye az üzleti blogolásnak a keresőoptimalizálás [SEO]. Ha nem optimalizálod tudatosan a blogodat különféle módon a keresőkre, akkor kihagyod azt az óriási lehetőséget, hogy előbbre kerülj a keresési rangsorban és így növeld a természetes, keresésőkből érkező forgalmadat.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA A kifejezések száma, ami alapján a weboldalt rangsorolják, közvetlenül a website méretétől függ. Leggyakrabban az a különbség egy 50 oldalas alap website és egy dinamikus, forgalomvonzó 500+ oldalas között, hogy az utóbbi egy aktív blog. Emiatt a blogolás egy elengedhetetlen gyakorlati eszköze a kereső optimalizálásnak és a forgalom növelésnek. Több indexelt oldallal több kulcsszó lehetőségéhez jutsz, szóval fejlessz egy SEO stratégiát a blogodhoz és minden alkalommal alkalmazd, amikor tartalmat hozol létre és közzéteszed a blogodon. 1. LÉPÉS: A KULCSSZAVAID MEGHATÁROZÁSA Kulcsszó ötletbörze segít a blogod témájának meghatározásában. Ez egy fontos lépés a blogod SEO stratégiájának kialakításában. Ne feledd, minél általánosabb egy kulcsszó, annál nehezebb lesz előkelő helyet szerezned a sorban. Egy példa: a „blogolás” szóval nehezebb elöl lenni a rangsorban, mint a hosszabb kulcsszavakkal, pl. „hogyan használd a blogot.” Használhatod a Google ingyenes kulcsszó eszközét, mely megmutatja egy-egy kulcsszó versenyképességét, segít kiválasztani a blogod témájához jobban illeszkedő kulcsszavakat. 2. LÉPÉS: OPTIMALIZÁLD A BLOGOD TARTALMÁT A KULCSSZAVAIDHOZ A kulcsszavaknak az oldalaid nevében, az URL-jében és a fejlécében (H1 - a blogod esetében a blogod nevében) van a legjobb helye. Ha azt akarod hogy rangsorolja a kulcsszavaidat - pl. a „hogyan kell blogolni”-t, akkor ezt a kifejezést mindhárom helyen szerepeltetned kell.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

27


10

INTERAKTIVITÁS HIÁNYA

MI EZ A BAKLÖVÉS? Ha a blogodban az ötleteidről, ajánlataidról csak egyirányú a kommunikáció, ha a látogatóidnak nincs lehetőségük, hogy beszélgetést kezdeményezzenek, reagáljanak, visszajelzést adjanak vagy egyszerűen csak rád köszönjenek, akkor baklövést követsz el, mert nem hozol létre egy elkötelezett csapatot a követőidből.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Ismered azt a figurát, akit mindenki igyekszik elkerülni egy partin? Aki csak önmagáról beszél anélkül, hogy bárkit szóhoz engedne jutni maga mellett... pont ilyen az egyirányú blog: megfojtja a beszélgetést és az elkötelezettséget. Blogolás egy társasági tevékenység, ám ha a blogodat úgy kezeled, mint egy hangszórót a párbeszéd helyett, mindenki csak menekülni akar majd a zajból. Szóval tedd le a megafont, kezdeményezz párbeszédet és építs kapcsolatot az olvasóiddal!

28

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Ne feledd, az olvasóidtól függ a blogod sikere, kezeld őket ennek megfelelően! Azért csinálod a blogodat, hogy megteremtsd a potenciális vevőid körét és ők azt akarják, hogy meg is hallgassák őket. Íme három dolog, amivel biztosíthatod, hogy közönséged hallassa a hangját, amit neked aztán aktívan figyelned kell: HAGYD, HOGY SZABADON MEGJEGYZÉSEKET TEHESSENEK, KISÉRD FIGYELEMMEL ÉS VÁLASZOLJ RÁJUK Ne tiltsd le az észrevételeket a blogodról! Épp ellenkezőleg, könnyítsd meg a blogod tárgyáról szóló beszélgetést. Kövesd nyomon a blogodon zajló diskurzust, rendszeresen nézd meg a megjegyzéseket. Válaszolj, amikor szükséges, mert ez fogja mutatni az olvasóidnak, hogy energiát fektetsz a csoportodba, és érdekelnek a gondolataik. NE MODERÁLD A HOZZÁSZÓLÁSOKAT A moderálás csak elrettenti az embereket, hogy elsőként szóljanak hozzá. Ne félj a negatív megjegyzésektől (az emberek jobbak, mint gondolnád), a visszajelzéseket vedd építő kritikának. Ha külön óvintézkedést szeretnél, akkor tedd közzé a hozzászólás szabályait és kérd meg az embereket, hogy intelligensen és tisztelettel szóljanak hozzá. KÉRDEZZ, ÉS HALLGASS A VISSZAJELZÉSEKRE Egyszerűen kezdeményezhetsz párbeszédet, ha kérdéseket teszel fel a blogodban. Kérdezd meg az olvasóidtól mit gondolnak a témáról, van-e bármilyen további gondolatuk, tanácsuk vagy ismernek-e a témához illeszkedő másik forrásokat. Észrevetted, hogy az olvasóid nem jól reagálnak egy adott témára vagy tartalom típusra? Mutasd meg nekik, hogy hallgatsz rájuk, a visszajelzéseik alapján javítod vagy módosítod a blogod tartalmát.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

29


11

NEM HASZNÁLSZ MULTIMÉDIÁT: VIDEÓT

MI EZ A BAKLÖVÉS? OK, nem csinálsz videót, mert videózni macerás. A mobilodon felveszed, letöltöd a számítógépedre, eldöntöd melyik videómegosztót használod, feltöltöd a videómegosztóra, megkeresed a beágyazó kódot, kitalálod, hogyan működhet a blogodban, reménykedsz, hogy amikor beilleszted a kódot, a „BLOG TÜNDÉR” veled lesz és még most is működik... Hatalmas baklövés, ha nem csinálsz videót! Egy perc videó felér 1,8 millió szóval (Forrester Research). Videó a látogatóidat teljesen más szintre emeli, mint a szöveges tartalom - láthatnak és úgy érzik, ismernek téged.

30

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Miközben az emberek világos következetességre vágynak a blogokon, az általad nyújtott információk sorával és formáival is ébren kell tudnod tartani az érdeklődésüket és aktivitásukat. A legvonzóbb blogok változatos formában tálalják a tartalmat az olvasóik elé. Az emberek különböző módon szeretnek információhoz jutni és ha nem kínálsz változatos formákat, akkor csak azokra korlátozod az olvasóidat, akik azt a formát szeretik, amit te használsz. S nem utolsó sorban az egysíkú blog igazán unalmassá válhat.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Csak kezdj el videózni! De csináld ezt egyszerűbben a Blog Beast platformmal. Felejts el mindazt, amit eddig tanultál arról, hogyan kell videót beilleszteni egy blogba. Egy kattintással még a nagyid is meg tudja csinálni! (Ne hagyd, hogy előbb legyen videóblogja a Blog Beast segítségével, mint neked!)

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

31


12

NEM HASZNÁLSZ MULTIMÉDIÁT: AUDIÓT

MI EZ A BAKLÖVÉS? Sok blogger figyelmen kívül hagyja a hangüzenetek erejét s nem csinál audio tartalmat, mert bonyolult a beállítása és túl sok időt igényel.

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

32

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Ez nem rólad, hanem a közönségedről szól. Ki akarod zárni a látogatóid közül azokat, aki bár szeretik a cikkeidet, de szívesebben hallgatnának egy hangfájlt, mintsem olvasnának? Talán hallottál már az Audible-ről vagy a BlogTalkRadioról? Tűnj ki, és kezdj el hallgatókat csábítani a blogodra az audió bejegyzéseiddel! Kínáld a mondandódat több formában és szélesebb réteg fog követni. Az audióval az „olvasóid” hallgathatnak miközben utaznak, kocognak vagy bármi mást csinálnak. Egy pici gondolat rólad... ugyanolyan gyorsan gépelsz, mint ahogyan beszélsz? Ha nem vagy egy billentyű virtuóz, lenyomni a felvétel gombot és hangban megosztani a gondolataidat szuper időtakarékos megoldás. Gyorsabban és rendszeresebben tehetsz fel bejegyzéseket a blogodra.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Add meg a követőidnek, amit akarnak, miközben te is könnyebben hozol létre tartalmat. Oszd meg a blogbejegyzéseket hangban is. Sosem volt ennyire egyszerű, mint a Blog Beast platformmal. Csak vedd fel a mobiloddal és küldd egyenesen a blogodba!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

33


13

NEM RENDSZERESEN TESZEL FEL VONZÓ TARTALMAT

MI EZ A BAKLÖVÉS? Van egy blogod ám nem rendszeresen írsz bejegyzéseket és ha mégis, akkor meg nem elég vonzó, hogy hatékony legyen. Tény, hogy azok a vállalkozások, aki havonta legalább 20 cikket írnak, azoknak • ötször több látogatójuk van, mint akik havonta kevesebb, mint négyet, • és közel négyszer annyi feliratkozójuk van, mint akik nem blogolnak. Közvetlen összefüggés van a blogolás gyakorisága és a látogatók és az érdeklődők száma között. Emlékezz arra az adatra, amit már fent megmutattunk: a HubSpot 4000 céget megkérdező kutatása megmutatta, hogy minél gyakrabban blogol egy cég, annál több látogatója és érdeklődője lesz. Ha friss tartalommal nem tartod naprakészen a blogodat, akkor vevőket fogsz elveszíteni.

34

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? A kutatások azt mutatják, hogy azok a vállalatok a legnagyobb haszonélvezői az üzleti blogolásnak, akik rendszeresen és következetesen blogolnak. Ha lazán közelíted meg, nem fog működni. Egy olyan blogot létrehozni, ami valóban üzleti sikert generál, időigényes, erőfeszítést és odaadást igényel. HubSpot „State of Inbound Marketing 2013” jelentése szerint azok közül a marketingesek közül, akik naponta blogolnak, 82 %-uk szerzett a blogon keresztül vevőt, szemben az 57%-kal, akik csak havonta blogolnak (bár ez is szép eredmény). A blogoló cégek 79%-ának pozitív a befektetésük megtérülése [ROI].

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Kötelezd el magad a blogod karbantartására. Az üzleti blogra általában hetente kerül új bejegyzés, szóval a kezdetben legalább hetente írj egy bejegyzést és igyekezz ezt sűríteni. Ha az idő vagy a kapacitás az egyik fő problémád ami elrettentene, úgy más forrásból keress tartalmat a blogodra. Ne feledd, nincs olyan szabály, hogy csak egy ember írhat egy adott blogot. Ösztönözd a cég alkalmazottait, barátaidat, kollégáidat, hogy írjanak cikkeket. Így megoszthatod a létrehozásuk felelősséget és a terhelést is, új és változó perspektívát és szempontokat is nyerhetsz, ami elmélyítheti a blogodat. „REBLOG” - TOVÁBB - BLOGOLÁS A legtöbb Facebook felhasználó csinálja azzal a kis gombbal amit „share”-nek hívunk és több millió ember minden nap fogyasztja az így megosztott tartalmakat. A Blog Beast platform egyik legfontosabb tulajdonsága a Reblog gomb. Ezzel a gombbal a követőid azonnal megoszthatják a cikkedet a hálózatukban. Ez minden másnál több viszontlinket és a látogatót generálhat. Valamilyen oknál fogva úgy tűnik, hogy a témagyűjtemény készítés [content curation] olyan valami, amiről csak néhány ember beszél a marketing és a blog világában, de ez egy hasznos stratégia lehet mások számára is. A témagyűjtemény készítés az a folyamat amikor felkutatják és egy helyen megosztják az információt, így nagyobb értéket nyújtanak az információ fogyasztóinak. Ebben az esetben, habár az információ önmagában nem feltétlenül eredeti, egy adott témáról a különböző forrásokból származó tartalmak gyűjteménye jó lehet! Ez egy másik módja annak, ahogy hasznos, friss tartalommal tudod megtölteni a blogodat. A tovább-blogolás és a témagondozás által rengeteg értéket nyújthatsz az olvasóidnak, mert nem kell a téma után keresniük az internet rengetegében.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

35


14

SZÖRNYŰ A BLOG ELRENDEZÉSE

MI EZ A BAKLÖVÉS? 100%-ban a tartalomra összpontosítasz és figyelmen kívül hagyod a blog értékes dizájn elemeit, amelyek erőteljes szerepet játszanak a látogatók és érdeklődők számának növelésében. Még az is lehet, hogy így elüldözöd a látogatóidat, mivel a szörnyű elrendezés miatt nem tudnak a tartalomra koncentrálni.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Valóban, mint egy vevővonzó [inbound] marketingesnek a blogod tartalmának érdekesnek kell lennie. Azonban a blog rossz megjelenése még a legjobb tartalmat is lenullázza. Gondolj bele: vennél egy drága sportkocsit és négy lapos gumival furikáznál körbe-körbe? Talán képes lennél gyorsan menni, de közel sem annyira, mint felpumpált kerekekkel. A tiszta, érdeklődő központú blog-dizájn segít felturbózni a tartalmad eredményességét.

36

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Használj tesztelt blog-dizájnt, mint amit Blog Beast platformban is találsz! ÁTTEKINTHETŐ OLDALSÁV Egy blog oldalsávja könnyen válhat roncsteleppé. Túl könnyű telezsúfolni, mígnem haszontalan kütyük végtelen listájává válik. Nézd meg a blogod oldalsávját! Valóban egy célt szolgálnak? Minden egyes elem arra ösztönzi az olvasóidat, amire szeretnéd? Ha bármelyik kérdésre a válaszod „NEM”, akkor töröld azt az elemet az oldalsávról! Az oldalsávnak az a feladata, hogy a felhasználók úgy cselekedjenek, ahogy szeretnéd. RENDSZEREZETT TARTALOM Attól függően, hogy mennyire termékeny vagy és milyen régóta blogolsz, segítened kell a látogatóidat, hogy megtalálják a régebbi és témához illeszkedő cikkeidet. Tartsd a blogodat rendezetten és kategorizáld! FELIRATKOZÁSRA VALÓ FELHÍVÁS Nem minden látogatódból lesz azonnal feliratkozó. Egyesek még többet akarnak megtudni az üzletedről. Ezt a folyamatot fel tudod gyorsítani, ha minél több látogatód iratkozik fel a blogodon az e-mail listádra. Ehhez egy világos felszólításra van szükséged, ami arra kéri a látogatókat, hogy iratkozzanak fel a listádra. KITŰNŐEN FORMÁZOTT CÍMSOR Győződj meg arról, hogy a blogod címsora jól formázott-e. Azaz ösztönzi-e a látogatókat, hogy továbbolvassanak. Mindig lényegesen nagyobb betűvel írd, mint a cikk szövegét vagy az alcímeket. Talán részletkérdésnek tűnhet, de egy feltűnő fejléc sokkal több olvasót vonz.

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

37


15 ZAVARÓ SZÍNEK

38

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


MI EZ A BAKLÖVÉS? Ha zavaró színösszeállítást használsz, az eltereli a figyelmet a blogod üzenetéről és a látogatók inkább lelépnek semmint maradnak és reagáljanak a gondolataidra.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? Ugyan semmiségnek tűnik, de a blogod színösszeállításának saját kézben tartása és előre elkészített egységes színkombinációk használata kulcsfontosságú.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Két módja van, ahogyan orvosolhatod ezt a sajátos hibát. 1. Tanulhatsz színelméletet, majd elmész és veszel egy drága blog sablont (feltételezve, ha egyáltalán találsz olyat, ami az általad kívánt színeket használja és nem igényel testreszabást) és telepíted a blogodra, vagy... 2. Úgy döntesz, hogy csatlakozol a Blog Beast-hez, és a platform beépített opciójaként használod az Empower Network fejlesztőcsapat sablonjait. Ezeket a kombinációkat több millió látogatóval teszteltük, s úgy terveztük, hogy a legjobb eredményt érd el.

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

39


16

VÍRUSKÉNT TERJESZTHETŐ MEGOSZTÁSOK HIÁNYA

40

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


MI EZ A BAKLÖVÉS? Azzal, hogy nem élsz a közösségi megosztások beillesztésének és tudatos használatának lehetőségével, látogatókat fogsz veszíteni, hiszen a cikkeidet nem tudják terjeszteni mint egy vírust, így sokkal kevesebb emberhez fogsz eljutni.

EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? A jóból is megárt a sok. Igen, szeretnéd, ha az emberek megosztanák bejegyzéseidet, ezért a közösségi megosztó gombok hasznosak a blogodon. Azonban a túl sok lehetőség felkínálása inkább zavaró. A felhasználókat nyomasztja a sok gomb és nem fogják egyiket sem használni.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Csak olyan hálózat megosztását tedd fel a blogodra, ahol az ideális jelöltjeid valóban aktívak, ahonnan az látogatóid és érdeklődőid jöhetnek. Ha nem érkezik látogató pl. a StumbleUpon-ról, akkor minek tennéd fel a gombjukat a blogodra? A két Dave és a fejlesztő csapatuk alapos kutatást végzett, hogy melyik közösségi megosztás a leghatékonyabb. Neked nem kell ezt újrakezdened, csak egyszerűen használd a milliószor tesztelt megosztás-gomb konfigurációinkat!

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

41


17

ŐRÜLTEN ZSÚFOLT DIZÁJN

MI EZ A BAKLÖVÉS? Amikor a blogod megjelenése olyan őrülten nehézkes, hogy a látogatóid nem hajlandóak annyi ideig azt nézni, hogy az üzeneteidet egyáltalán megértsék; na ez egy igazi baklövés.

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

42

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013


EZ MIÉRT SEGGFEJSÉG? A legutolsó dolog amit akarhatsz, hogy elzavard a blogod látogatóit. A két Dave és a fejlesztői csapatuk leegyszerűsítette neked az oldal dizájnjának kiválasztását.

A BAKLÖVÉS HATÁSTALANÍTÁSA Végtelen számú blogdizájn közül választhatsz, azonban a sikeres üzleti blogok megjelenésében van pár közös vonás. KITŰNŐ KÉP ÉS VIDEÓ MEGJELENÍTÉS A legjobb blogok vizuálisak. Az olvasóknak nem kell szövegblokkok között bolyonganiuk amikor megérkeznek. Nézd meg a blogod megjelenését! Használsz képeket és videókat az olvasóid figyelmének felkeltésére? Sok módja van, hogy képeket adj a blogodhoz. Ez lehet olyan egyszerű is, mint amikor csak egy kép van a bevezető bekezdés mellett, de lehet valami sokkal személyre szabottabb is. CIKKELŐZETES Egy marketingesnek úgy kell gondolkoznia, mint egy kiadónak. Látszólag kön�nyebb csak egy blogként gondolnod rá, de úgy kell kezelned, mint egy digitális kiadványt. A blogod az iparágad egyik kereskedelmi magazinja. A magazinok egyik kedvelt tulajdonsága a tartalomjegyzék, ahol a szám összes cikkének előzetesét megtalálod. Tehát a címoldalon ne a legutolsó cikked legyen teljes terjedelmében, helyette tedd fel az utolsó pár cikked kivonatát egy-egy képpel. Így a látogatók gyorsan át tudják futni a legutóbbi néhány bejegyzésedet és kiválaszthatják, hogy mit olvassanak először.

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

43


A legelején gyógymódot ígértem, ami egy kis változás a gondolkodásmódodban erőteljes cselekvéssel párosítva. Minden CSODAVÁRÁS... egyre messzebbre lök a céljaidtól... • A TÖBB SZABADIDŐDTŐL • A TÖBB PÉNZTŐL ÉS A SZABADSÁGTÓL • A JOBB ÉLETSTÍLUSTÓL Itt az ideje változtatnod! Ne szenvedj tovább a csodavárás függőségtől! Csak megakadályoz, hogy olyan sikeres légy, amennyire akarsz és amiről tudod, hogy elérheted. Ettől a pillanattól csak annyi a dolgod, hogy használd ezt az eszközt és tudást! Megvilágítottuk neked ezt a 17 baklövést... most már pontosan ismered mindegyik buktatót, amiket a legsikeresebb üzleti bloggerek messze elkerülnek. Láttad, hogyan tudod elkerülni ezeket a baklövéseket azzal az egy döntéssel, hogy felszabadítod önmagadban a blog bestiát! Itt az idő, hogy ezt megtedd! Engedd szabadjára a benned élő bestiát! Mindketten tudjuk, hogy már álmodtál erről a napról. A két Dave-nek köszönhetően a csodavárásmentes blogolás már nem csak egy álom. Semmi sem állhat többé a céljaid útjában, hogy a megcsinálj egy sikeres internetes üzletet. Itt az idő, hogy valóra váltsd pénzteremtő álmaidat a Blog Beast platformmal. A DÖNTÉS A TIED: TOVÁBBRA IS KÜSZKÖDSZ A CSODAVÁRÁS FÜGGŐSÉGGEL, VAGY ELFOGADOD EZT AZ EGYSZERŰ MEGOLDÁST!

KATTINTS IDE ÉS CSATLAKOZZ A BLOG BEAST PLATFORMHOZ!

44

© Copyright 2013 Empower Network - All Rights Reserved Hungarian Translation by Pálfi Gyula @2013

A seggfej blogger 17 öngyilkos baklövése  

Amikor üzleti blogot írsz, legalább 17 olyan baklövést követhetsz el, ami végzetes lesz az üzleti sikereidre. Azonosítsd ezeket a csapdákat...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you