2016 patruunaluettelo web

Page 1

PATRUUNALUETTELO


Maahantuoja: Gyttorp Finland OY info@gyttorp.fi www.gyttorp.fi

Gyttorp Finland Oy pid채tt채채 oikeuden painovirheisiin, hinnanmuutoksiin ja tuotteiden loppumiseen.


NORMA

Norma johdanto 4-7 Metsästyspatruunat 8-16 Jaktmatch 17-18 Solid 19 African PH 22-23

RWS

RWS johdanto 24-25 Luotitiedot 26-33 Kiväärinpatruunat 34-49 Pienoiskiväärinpatruunat 42-48 Ilmakiväärinluodit 49-53 Haulikonpatruunat 54-55

GECO

Kiväärinpatruunat 56-59 Käsiasepatruunat 60-63 Haulikonpatruunat, 22LR. ja ilmakiväärinluodit 64-65

ROTTWEIL

Rottweil johdanto 66-67 Premium line 68-69 Professional line 70-71 Basic line 72-73 Täyteisiä 74-75 Steel line 76-77 Copper unlimited 78-79

WINCHESTER

Winchester johdanto 80 Kiväärinpatruunat 81-89 Reunasytytteiset patruunat 90 Käsiasepatruunat 91 Haulikonpatruunat, lyijy 92-95 Haulikonpatruunat, teräs 96-97 Urheilupatruunat 98-99 Täyteisiä 100

GYTTORP

Haulikonpatruunat 102-103


-4-

NORMA

HISTORIAMME Patruunatuotanto vaati laajaa erityisosaamista siirrettäväksi sukupolvelta sukupolvelle. Vuonna 1902 Ivar Enger perusti tehtaan Åmotforsiin Ruotsiin lähelle Norjan rajaa valmistamaan luoteja tarkkuusammuntaan. Enger, yhdessä kahden veljensä kanssa, pyöritti jo tehdasta Norjassa joka oli tuohon aikaan poliittisesti epävakaa. Kolmella työntekijällä, 1 318 ruotsin kruunun liikevoitolla sekä 225 000:n luodin tuotannolla toteutui Norman historian ensimmäinen vuosi.

Vuonna 1939 Normalla oli 80 työntekijää ja toisen maailmansodan syttyessä kasvoi sotilasampumatarvikkeiden kysyntä ja työntekijöiden määrä nousi nopeasti 800:n henkilöön. Norma aloitti 1950-luvulla kehityksen kohti siviilituotantoa ja patruunoita metsästys- sekä urheiluammuntakäyttöön. Vuosien 1965 ja 1979 välillä yhtiön omistajuus oli vaihtunut useita kertoja. FFV, jonka omisti Ruotsin valtio, osti Norman vuonna 1979 ja kaikki sotilastuotanto siirrettiin toiseen FFV:n omistamaan tehtaaseen. Tästä hetkestä Norma keskittyi täysin metsästys- ja urheilupatruunoiden valmistukseen.

>> NORMA 1895 - 2013 1895

Norma projektilfabrik A/S perustetaan Osloon, Norja.

1940

Nopea laajentuminen, 10 uutta tuotantorakennusta.

1902

Tytäryhtiö avataan Åmotforsissa, yksi työntekijä ja kaksi konetta.

1942

Yhtiö työllistää 800 työntekijää.

1911

Ensimmäinen tehdas rakennetaan.

1950

Norma suuntaa uusille markkinoille ja uusiin maihin. Siviilituotanto alkaa, metsästys- ja urheiluammuntapatruunat.


-5-

NORMA

>> 1965

Norma yhdistyy kilpailijansa, Svenska Metallverket, kanssa.

1967

Uusi tehdas avataan. Se työllistää 530 ihmistä ja tuottaa 64 miljoonaa patruunaa.

1975

Hasselfors Bruk AB:sta tulee uusi omistaja. Nyt tuotanto on 65 miljoonaa patruunaa.

1979

FFV ostaa Norman. Yhteisrakenteen rationalisointi seuraa. Sotilastuotteiden valmistus siirtyy Vanäsverkeniin.

1990

Dynamit Nobel AG ostaa Norman.

2002

Sveitsiläinen RUAG ottaa Norman haltuunsa. Tuotanto saavuttaa 23 miljoonan patruunan määrän 70:ssä kaliiperissa. Tämä on yksi maailman laajimmista kivääripatruuna valikoimista.

2011

Tuotanto saavuttaa 30:n miljoonan patruunan rajan 106:ssa eri kaliiperissa.

2013

Norma jatkaa kasvuaan ja tarjoaa metsästys- ja urheilupatruunoita ammunnan tarpeisiin ympäri maailman, yli 110 kaliiperiin.

2013

Norma lisää tuotevalikoimaansa Yhdysvaltain markkinoilla ja laajentaa tuotejakeluaan siellä.


-6-

NORMA

NORMA STRIKE™ luodit – uusi suorituskyvyn mitta Tämä on lähtölaukaus uuden, premiumtason, Norma metsästysluotisarjan tulolle – suunniteltu ja valmistettu täydelliseksi keskisuuren ja suurriistan metsästysluodiksi. Mikään ei ole niin tärkeä, eikä niin lopullista kuin osuman hetki. Uusi STRIKE™ tuoteperhe takaa täydellisen päätöksen metsästysretkellesi. Tunne riistasi, tunne maastosi. STRIKE™ hoitaa loput. Norma Precision on viettänyt yli 100 vuotta kehittäen luoteja kohti täydellisyyttä. Tuomalla markkinoille maailman ensimmäisen juotetun metsästysluodin, asettamalla laatutason Afrikan vaarallisten eläinten metsästyspatruunoille ja tarjoamalla jälleenlataajille kautta maailman korkeimman laatutason hylsyjä, on Norma Precision jälleen kerran näyttänyt tietä STRIKE™ sarjan luodeilla ja patruunoilla. Verraton osumakäyttäytyminen, mihin tahansa unelmasi ja seikkailusi sinua vievätkään. Norma kaikkien aikojen laajimman media kampanjan tukemana kuluttajien hyväksyntä ja kiinnostus on varmistettu ja turvattu! Satoja STRIKE™ onnistumisia on maastossa ja koettu raskaiden kenttäkokeiden kautta kehitysten aikana. Täydellinen päätös myyntityölle on täydellinen päätös metsästyksessä. Go for Precision. Go for Norma. Go for STRIKE™!

VÄLITÖN PYSÄYTYS TÄYDELLINEN PÄÄTÖS

UUSIKSI MIETITTY OSUMA TÄYDELLINEN PÄÄTÖS

TIPSTRIKE™ on suunniteltu aiheuttamaan voimakkaan kaatovaikutuksen yhdessä suurtenkin eläinten elintärkeisiin elimiin asti yltävän tunkeuman kanssa. Irtokärki on valmistettu siten, että luodin laajentuminen viivästyy hieman, mutta kun se alkaa on shokkivaikutus tuhoava. Tämä saavutetaan ohennetulla vaipalla. Säilyttääkseen kokonaisuuden ja korkean jäämäpainon sekä taatakseen johdonmukaisen käyttäytymisen ja hyvän tunkeuman, on luodin peräosa vahvistettu ja varustettu mekaanisella lyijylukolla. Tämä tekee TIPSTRIKE™ :stä erinomaisen luodin ajojahtiin ja jahteihin joissa välitön pysäytys on se mitä olet hakemassa.

ECOSTRIKE™ on suunniteltu tarjoamaan varman kaadon niin lyhyillä kuin pitkilläkin etäisyyksillä sekä tunkeutumaan tarpeeksi syvälle tavoittaakseen elintärkeät sisäelimet myös suurilta eläimiltä. Kontrolloitu laajeneminen ja erittäin korkea jäämäpaino takaavat johdonmukaisen käyttäytymisen ja syvän tunkeuman. Tarkkuutta on tehostettu luodin yksilöllisellä suunnittelulla ja tuotannon tarkoilla työtavoilla ja patentoidulla pinnoitteella jota on käytetty minimoimaan piipun likaantumista.

HYÖDYT OMINAISUUKSISTA: • Polymeerikärki parantaa ballistiikkaa. • Irtokärjen lisääminen hidastaa hieman luodin aukeamista ja parantaa tunkeumaa. • Uritetun ja nopeasti aukeavan vaipanetuosan raju shokkivaikutus. • Tunkeuma varmistettu vahvan ja suoran vaipan peräosan yhdistettynä sisäpuoliseen mekaaniseen lyijylukkoon.

EDUT: • Lyijytön kupariluoti • Polymeerikärki auttaa luodin laajentumisessa ja vähentää ilman vastusta. • Optimoitu ontelorakenne takaa laajenemisen myös alhaisilla nopeuksilla. • Patentoitu päällyste eliminoi piipun kuparoitumisen ja pidentää sen ikää. • Puhdas kupari rakenne, tarkkuussorvattu. • Ainutlaatuinen vyötärömuoto parantaa nopeutta ja vähentää kitkapintaa. • Veneperä parantaa ballistiikkakerrointa ja vähentää tuuliherkkyyttä.


-7-

VALITSE OIKEA NORMA METSÄSTYSLUOTI

VULKAN ORYX

Oryx kuuluu metsästysluotien uuteen sukupolveen jossa sydän ja vaippa ovat kemiallisesti vuotetut yhteen. Tuloksena on luoti uusin ominaisuuksin. Huolellisesti suunniteltu vaippa yhdistettynä kemiallisesti juotettuun sydämeen, tuottaa luodin joka ei sirpaloidu edes suurimmissa luuosumissa, mutta jotka avautuvat voimakkaasti jopa osumissa pehmytkudoksiin. Suuri osa metsästäjistä haluaa luodin joka pysyy yhtenä kappaleena eikä sirpaloidu osuessaan eläimeen. Vaipan tiukat toleranssit ovat aivan erinomaiseen tarkkuuteen. Oryx-luodin rakenne sallii suhteellisen ohuen vaipan. Materiaalien tiukat vaatimukset materiaalin, mitoituksen ja painon suhteen yhdessä rakenteen ja valmistusprosessin kanssa takaavat ylivoimaisen tarkkuuden. Pienten ja keskisuurten eläinten metsästys tai ampuminen pehmytkudoksiin vaatii nopeasti avautuvaa luotia. Tämä kemiallisesti tuotettu rakenne yhdessä kärkiosastaan ohuen metallivaipan kanssa toimii tehokkaasti.

PLASTIC POINT

Tämä on luoti joka on suunniteltu eläimen mahdollisimman nopeaan kaatoon. Luoti avautuu hyvin nopeasti ja sirpaloituu osuessaan luuhun aiheuttaen näillä sirpaleilla mahdollisimman suuret kudosvauriot. Sitä voidaan kutsua suurriistan ”tuhoeläin” luodiksi ja on sitten täydellinen valinta metsästykseen jossa eläimen pakoetäisyys on pidettävä mahdollisimman lyhyenä. Luonnollisesti johtuen nopeasta avautumisesta ja sirpaloitumisesta, on tunkeutumiskyky rajallinen. Tämä on tärkeää kun metsästetään tiheään asutuilla alueilla tai ajojahdeissa joissa on ihmisiä tai omaisuutta riistan läheisyydessä ja siksi tärkeää, että luodit eivät läpäise helposti eläintä ja, että ne ohilaukauksessa hajoavat osuessaan kovaan pintaan aiheuttamatta kimmokkeita. Luodin jäämäpaino on tyypillisesti 40 – 50 %. Tämä ei ole oikea luoti trofè-metsästäjälle joka ehkä joutuu ampumaan sellaisista kulmista jotka vaativat ehdottoman läpäisyn tai metsästäjälle joka olettaa voivansa syödä lihan osuman läheltä.

Vulkan on kehitysversio Norma Cup käsiasemetsästysluodista. Tosiasiassa reikäpääluoti, jonka kärjen paksut sisääntaivotetut seinämät viivästyttävät usealla tuumalla luodin räjähdyksen omaista laajenemista. Luodin rakenteeseen on sisällytetty lukitusrengas minimoimaan luodin sydänosan irtaantumista vaipasta. Sisäpuolinen uritus ohjaa luodin kärkipuolikkaan avautumista kuuteen osaan. Luoti on saanut käyttäjiä nimen omaa villisian metsästäjistä jotka haluavat varmistua siitä, että luoti on tavoittanut keuhkot ennen laajentumistaan ja siten minimoinut lihahävikin ja varmistanut nopean kaadon. Luodin takaosan joka pysyy koossa toisin kuin Plastic Point tyypillinen jäämäpaino on 55–65% riippuen osumanopeudesta. Kärjen ainutlaatuinen kuppimainen muoto estää lyijysydämen vaurioitumisen lippaassa ja on näin tärkeä ominaisuus Eurooppalaisessa jahdissa jossa aseet lipastetaan useaan kertaan päivässä metsästäjien vaihtaessa passipaikkoja. Luodit joissa on näkyvä lyijykärki tai terävä muovikärki vauriotuvat herkästi. Vulkania käyttäen sen suorituskyky on aina ennustettavissa riippumatta siitä kuinka monta kertaa patruuna on ollut lipastettuna.

KALAHARI

Kalahari, päällystetty kupariluoti premium-tason luoti joka on tarkoitettu trofé-metsästäjälle jolle vain paras tarkkuus ja osumakäyttäytyminen kelpaa. Luoti on suunniteltu avautumaan nopeasti, mutta silti maltillisesti ja mahdollistamaan nopean kaadon ja korkean jäämäpainon takaaman hyvän tunkeutuman. Luodin kaatoteho on samankaltainen kuin Vulkanissa ja tunkeutumiskyky hiemaan Oryxia parempi. Sen ainutlaatuinen muotoilu ja suhteellisen kevyet luotipainot tekevät Kalaharista markkinoiden laakalentoisimman aina 300 m:n etäisyyteen kussakin kaliiperissaan. Luodin patentoitu pinnoite vähentää piipun likaantumista perinteisten vaippaluotien tasolle kupariluotien normaalisti aiheuttamalta voimakkaan likaantumisen tasolta ja piiput ovat helposti puhdistettavissa tarvitsematta käyttää voimakkaita syövyttäviä kupariliuottimia.

NORMA

Norma tarjoaa kaikkea nopeasti avautuvasta Plastic Pointista ja sienimäisesti avautuvasta Soft Pointista laajaan valikoimaan Oryx, Vulkan, ja Alaska luoteja.

ALASKA

Norma Alaska on Paul Mauserin alkuperäisen laajentuvan luodin vuosisadan kestäneen kehitystyön tulos. Ottaen huomioon teknologian tason 1880-luvulla, kun Mauser ensimmäisenä esitteli uuden tyylin patruunan jossa käytettiin savutonta ruutia ja vaipallista luotia, olivat valmistus toleranssit ratkaisevasti epämääräisemmät tähän päivään verrattuina. Mauser ja hänen ryhmänsä tarvitsivat luodin joka ampuisi yhtä hyvin kiväärissä jossa on ylisuuri pesä tai kulunut piippu kuin myös uudessa aseessa joka on tehty tiukoin toleranssein. Viimeinen kehitysaskel oli saada laajenemisaste sopivaksi pohjoismaiselle riistalle – sen tuli aueta luotettavasti, mutta ei tunkeutua liikaa hirvessä vaarantaakseen koiria tai toisia metsästäjiä passirivistössä tyypillisessä pohjoismaisessa jahdissa. Suurin osa metsästäjistä metsästävät ruoan vuoksi ja siksi oli vältettävä lihan pilaamista. Vaipan seinämien paksuus on ajan kuluessa muuttunut hitaasti vastamaan nykypäivän nopeuksia, mutta yksi pääasioista on ollut puhtaan lyijyn käyttö luodin sydänosassa jotta se ei sirpaloituisi ja pilaisi ympäröivää lihaa. Vakionopeuspatruunoissa, kuten 6,5x55, .308 WIN, .30-06 SPR ja 9,3x62 joissa suunopeus on alle 860 m/s, Alaska tarjoaa erinomaisen tarkkuuden ja luotettavan suorituskyvyn sekä jäämäpainon luokassa 70 – 85% riippuen osumanopeudesta.

SOLIDS

Luotettava syöttö, luotettava sytytys ja luodin luotettava lävistys. Volfram Wadcutter-luoti voi olla täydellisesti toimiva osumassa elefanttiin, mutta patruunan syöttyminen luotettavasti on vähintään yhtä tärkeää. Norma Soliidit ovat suunnitelleet takaamaan luotettavan syötön käytännöllisesti katsoen minkä tahansa merkkisessä kiväärissä, mukaan lukien vanhat ja kuluneet. Valmistettuna patentoidusta messinkiseoksesta Norma Soliidit eivät takuuvarmasti hajoa, kaadu tai poikkea ampumasuunnasta. Ne tunkeutuvat suoraan läpi minkä tahansa mihin ne osuvat. Kuten African PH sarjan patruunat, myös nämä patruunat ladataan normaalia korkeammin laatuvaatimuksin taataksemme ehdottoman luotettavuuden.


-8-

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

V- M A X 17 REM.

1,3 g/20 gr

1280 1065 1065 738

# N14302 20/200 V- M A X

204 RUGER

2,6 g/29 gr

1250 1063 2032 1470

# N15650 20/200 V- M A X 2,6 g/40 gr

1050 881

1434 1010

# N15705 20/200 SOFT POINT 3,2 g/50 gr

975

803 1522 1031

930

764 1540 1038

850

710

880

740 1549 1094

# N15711 20/200 ORYX 222 REM.

3,6 g/55 gr # N15704 20/200 FMJ 3,6 g/55 gr

1301 907

# N15722 20/200 SOFT POINT 4,0 g/62 gr # N15716 20/200 V- M A X 2,6 g/40 gr

1140 960

1690 1198

1065 923

1816 1362

980

843

1633 1210

950

781 1607 1087

# N15738 20/200 V- M A X 3,2 g/50 gr # N15739 223 REM.

20/200 SOFT POINT 3,4 g/53 gr # N15717 20/200 ORYX 3,6 g/55 gr # N15719 20/200 V- M A X

22-250 REM.

3,2 g/50 gr

1135 985

2062 1552

# N15731 20/200 SOFT POINT 3,4 g/53 gr

1130 977 2172 1623

# N15733 22-250 REM.

20/200 ORYX 3,6 g/55 gr

1100 912 2155 1481

# N15734 20/200 SOFT POINT 3.2 g/50 gr

1225 1018 2402 1659

# N15701 220 SWIFT

20/200 ORYX 3,6 g/55 gr # N15703 20/200

1150 955 2355 1623


-9-

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

SOFT POINT 5,6X52 R

4,6 g/71 gr

850

739 1662 1258

830

717 2240 1669

900

818 2496 2062

900

781 2634 1982

# N15604 20/200 ORYX

6 MM NORMA BR

6,5 g/100 gr # N16025 20/200 NOSLER BST 6,2 g/95 gr # N16021

6XC

20/200 ORYX 6,5 g/100 gr # N16022 20/200 V- M A X 3,8 g/58 gr

1200 1047 2701 2056

# N16035 20/200 V- M A X 4,9 g/75 gr

1015 913 2505 2026

# N16004 243 WIN.

20/200 SOFT POINT 6,5 g/100 gr

910

790 2693 2028

880

762 2510 1884

630

553 2005 1545

710

627 2547 1989

860

789 2886 2431

# N16003 20/200 ORYX 6,5 g/100 gr # N16008 20/200 ALASKA 6 , 5 J A P.

10,1 g/156 gr # N16532 20/200 ALASKA

6,5 CARC.

10,1 g/156 gr # 20165352 20/200 NOSLER BST 7,8 g/120 gr # N16522 20/200

N O S L E R PA R T I T I O N 9,1 g/140 gr

820

757 3061 2606

780

677 3074 2319

780

698 3074 2463

780

700 3074 2473

850

764 3650 2949

# N16559 20/200 ALASKA 6,5X55

10,1 g/156 gr # N16552 20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # N16562 20/200 VULKAN 10,1 g/156 gr # 16556 20/200 ORYX

6,5-284 NORMA

10,1 g/156 gr # 16563 20/200

NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU


- 10 -

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

V- M A X 7,1 g/110 gr

980

891 3425 2831

990

885 3824 3055

957

867 3848 3155

870

788 3673 3015

870

781 3824 3080

# N16940 20/200 KALAHARI 7,8 g/120 gr # N16900 270 WIN.

20/200 SOFT POINT 8,4 g/130 gr # N16902 20/200 ORYX 9,7 g/150 gr # N16901 20/200 VULKAN

270 WIN.

10,1 g/156 gr # N16941 20/200 KALAHARI 7,8 g/120 gr

1060 949 4384 3516

# N16928 20/200 NOSLER BST 270 WSM

8,4 g/130 gr

1000 922 4202 3573

# N16925 20/200 ORYX 9,7 g/150 gr

950

863 4379 3617

805

739 3144 2649

795

708 3193 2533

805

717 3274 2600

860

797 3367 2894

840

772 3424 2892

830

741 3480 2771

800

722 3522 2872

810

728 3610 2913

810

720 3610 2856

# N16932 20/200 FMJ 9,7 g/150 gr # N17006 7X57 R

20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # N17003 20/200 ORYX

7X57

10,1 g/156 gr # N17001 20/200 NOSLER BST

7MM-08 REM.

9,1 g/140 gr # N17068 20/200 FMJ 9,7 g/150 gr # 17064 20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # N17063

7X65 R

20/200 PPDC 11,0 g/170 gr # N17028 20/200 VULKAN 11,0 g/170 gr # N17029 20/200 ORYX

7X65 R

11,0 g/170 gr # N17022 20/200


- 11 -

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

KALAHARI 8,1 g/125 gr

954

844 3618 2884

850

759 3650 2912

790

709 3434 2764

825

746 3745 3062

945

844 3618 2884

# N17098 20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # N17048 280 REM.

20/200 VULKAN 11,0 g/170 gr # N17051 20/200 PPDC 11,0 g/170 gr # 17060 20/200 KALAHARI 8,1 g/125 gr #N17089 20/200 NOSLER ACCUBOND 9,1 g/140 gr

900

835 3687 3176

850

759 3650 2912

830

746 3791 3066

830

752 3791 3110

840

749 3883 3083

950

868 4108 3430

# 17069 20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # 17053 7X64

20/200 VULKAN 11,0 g/170 gr # N17018 20/200 PPDC 11,0 g/170 gr # N17019 20/200 ORYX 11,0 g/170 gr # N17020 20/200 BARNES TSX

7MM REM. MAG.

9,1 g/140 gr # N17054 20/200

SWIFT SCIROCCO 9,7 g/150 gr

965

904 4528 3970

900

806 4092 3281

# N17062 20/200 ORYX 10,1 g/156 gr # N17047 20/200 KALAHARI 8,1 g/125 gr

1020 913 4257 3410

# N17099 7MM REM. MAG.

20/200 VULKAN 11,0 g/170 gr

900

812 4457 3627

900

818 4457 3677

880

786 4261 3398

# N17024 20/200 PPDC 11,0 g/170 gr # N17027 20/200 ORYX 11,0 g/170 gr # N17023 20/200

NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU


- 12 -

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

ORYX 7MM BLASER MAG.

10,1 g/156 gr

925

829 4323 3476

820

737 3935 3181

785

675 3606 2666

870

771 3673 2882

860

790 3596 3037

835

746 3728 2978

823

743 3622 2951

796

717 3708 3011

# N17087 20/200 ORYX

7,5X55 SWISS

11,7 g/180 gr # N17472 20/200 ALASKA

7.62X54R

11,7 g/180 gr # 20175552 KALAHARI 9,7 g/150 gr # N17505 20/200 NOSLER BST

308 WIN.

9,7 g/150 gr # 17625 20/200 ORYX 10,7g/165 gr # N17471 20/200 SWIFT A-FRAME 10,7 g/165 gr # 17612 20/200 PPDC 11,7 g/180 gr # N17628

N O S L E R PA R T I T I O N 11,7 g/180 gr

796

734 3708 3160

796

685 3708 2746

796

705 3708 2908

796

715 3708 2989

# N17635 308 WIN.

20/200 ALASKA 11,7 g/180 gr # N17636 20/200 VULKAN 11,7 g/180 gr # N17660 20/200 ORYX 11,7 g/180 gr # N17473 20/200


- 13 -

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

KALAHARI 9,7 g/150gr

910

808 4018 3166

895

824 3895 3297

900

807 4331 3483

# N17506 20/200 NOSLER BST 9,7 g/150 gr # N17654 20/200 ORYX 10,7 g/165 gr # N17470 30-06

20/200 NOSLER ACCUBOND 11,7 g/180 gr

815

757 3887 3352

823

749 3964 3286

823

710 3964 2948

# N17563 20/200 SWIFT A-FRAME 11,7 g/180 gr # N17518 20/200 ALASKA 11,7 g/180 gr # N17648 20/200 N O S L E R PA R T I T I O N 11,7 g/180 gr

823

761 3964 3386

PLASTIC POINT 11,7 g/180 gr 823

743 3964 3228

# N17649 20/200

# N17653 20/200 VULKAN 30-06

11,7 g/180 gr

823

730 3964 3119

823

722 3964 3048

800

715 4162 3321

980

904 4660 3962

990

882 4903 3891

970

872 5031 4067

900

812 4741 3862

900

812 4741 3862

# N17659 20/200 ORYX 11,7 g/180 gr # N17474 20/200 ORYX 13,0 g/200 gr # N17677 20/200 NOSLER BST 9,7 g/150 gr # N17570 20/200 KALAHARI 10,0 g/155 gr # N17508

300 WSM

20/200 ORYX 10,7g/165 gr # N17468 20/200 ORYX 11,7 g/180 gr # N17475 20/200 ORYX

308 NORMA MAG.

11,7 g/180 gr # N17477 20/200

NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU


- 14 -

M ETS ÄST YSPAT R UUN AT

NOPEUS METRI / SEK

NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

NOSLER BST 9,7 g/150 gr

990

913 4765 4055

980

902 4660 3952

# N17551 300 WIN. MAG.

20/200 BARNES TSX 9,7 g/150 gr # N17546 20/200 KALAHARI 10,0g g/155gr

1000 891 5002 3972

# N17507 20/200 ORYX 10,7g/165 gr

975

877 5083 4111

# N17469 20/200 NOSLER ACCUBOND 11,7 g/180 gr

900

838 4741 4111

890

813 4636 3865

920

834 4954 4069

890

803 4636 3774

850

762 4698 3772

860

771 4810 3865

760

654 3265 2416

760

654 3265 2416

780

635 2435 1611

730

647 3385 2662

730

641 3385 2607

730

650 3385 2687

# 17548 20/200 SWIFT A-FRAME 300 WIN. MAG

11,7 g/180 gr # N17519 20/200 PPDC 11,7 g/180 gr # N17687 20/200 ORYX 11,7 g/180 gr # N17476 20/200 ORYX 13,0 g/200 gr # N17676 20/200 ORYX

300 BLASER MAG.

13,0 g/200 gr # N17586 20/200 SOFT POINT

7 , 7 J A P.

11,3 g/174 gr # N17725 20/200 SOFT POINT

7,65 ARG.

11,3 g/174 gr # N17705 FMJ 8,0 g/123 gr # 18016

8X57 JRS

20/200 ORYX 12,7 g/196 gr # 18010 20/200 ALASKA 12,7 g/196 gr # 18018

8X57 JRS

20/200 VULKAN 12,7 g/196 gr # 18019 20/200


- 15 -

M ETS Ä ST YSPAT R UUN AT

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

ALASKA 12,7 g/196 gr

770

678 3767 2918

770

685 3767 2979

770

688 3767 3011

900

813 5267 4299

840

759 5259 4299

860

778 5512 4516

740

659 4438 3518

840

753 5718 4589

720

619 3890 2875

630

561 3673 2911

# N18003 20/200 ORYX 8X57 JS

12,7 g/196 gr # 18004 20/200 VULKAN 12,7 g/196 gr # 18020 20/200 SWIFT A-FRAME

8X68S

13,0 g/200 gr # N18037 ORYX

338 WIN. MAG.

14,9 g/230 gr # N18511 20/200 ORYX

338 BLASER MAG.

14,9 g/230 gr # N18508 20/200 ORYX

35 WHELEN

16,2 g/250 gr # 19009 20/200 ORYX

358 NORMA MAG.

16,2 g/250 gr # N19007 20/200 ORYX 15,0 g/232 gr # N19309

9,3X57

20/200 ALASKA 18,5 g/285 gr # N19303 20/200

NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU


- 16 -

M ETS ÄST YSPAT R UUN AT NORMA

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

NOPEUS METRI / SEK V0

V 100

ENERGIA (JOULE) E0

E 100

VULKAN 15,0 g/232 gr

800

697 4802 3644

800

693 4802 3601

720

656 4797 3984

720

638 4797 3764

720

645 4797 3855

720

645 4797 3854

670

602 4738 3821

780

678 4565 3454

710

636 4665 3743

720

645 4797 3852

710

628 4665 3655

800

712 5602 4434

780

691 5904 4636

780

693 5904 4656

820

729 6539 5164

716

642 6642 5340

645

574 6743 5345

# N19317 20/200 ORYX 15,0 g/232 gr # N19307 20/200 SWIFT A-FRAME 18,5 g/286 gr # N19333 20/200 ORYX 9,3X62

18,5 g/285 gr # N19313 20/200 PLASTIC POINT 18,5 g/285 gr # N19314 20/200 ALASKA 18,5 g/285 gr # N19315 20/200 ORYX 21,1 g/325 gr # N19316 20/200 VULKAN 15,0 g/232 gr # N19321 20/200 ALASKA 18,5 g/285 gr # N19320

9,3X74R

20/200 PLASTIC POINT 18,5 g/285 gr # N19325 20/200 ORYX 18,5 g/285 gr # N19332 20/200 BARNES TSX

375 H&H MAG.

17,5 g/270 gr # N19530 20/200 ORYX 19,4 g/300 gr # N19520

375 H&H MAG.

SWIFT A-FRAME 19,4 g/300 gr # N19503 20/200 ORYX

375 BLASER MAG.

19,4 g/300 gr # N19532 20/200 SWIFT A-FRAME

416 RIGBY

25,9 g/400 gr # N11069 20/200 SWIFT A-FRAME

458 WIN. MAG.

32,4 g/500 gr # N11120 20/200


- 17 -

JA KTMATCH

NOPEUS METRI / SEK V0

V100

LEAD, ROUND NOSE

( V0)

( V25)

2,6 g/40 gr

325

310

940

791

990

835

1100

932

850

765

900

812

975

882

800

710

820

751

950

874

880

796

960

871

913

842

810

741

# N15612 50/5000 F U L L M E TA L J A C K E T

222 REM.

3,6 g/55 gr # N15721 50/500 F U L L M E TA L J A C K E T

223 REM.

3,6 g/55 gr # N15726 50/500 F U L L M E TA L J A C K E T

22-250 REM.

3,6 g/55 gr # N15732 50/250 F U L L M E TA L J A C K E T

6MM NORMA BR

6,2 g/95 gr # N16028 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

6XC

6,2 g/95 gr # N16029 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

243 WIN.

6,2 g/95 gr # N16037 50/250 HOLLOW POINT 6,5 g/100 gr # N16527

6,5X55

50/500 F U L L M E TA L J A C K E T 7,8 g/120 gr # N16542 50/500 F U L L M E TA L J A C K E T

6,5-284 NORMA

7,8 g/120 gr # N16586 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

270 WIN.

8,4 g/130 gr # N16907 50/250 F U L L M E TA L J A C K E T

270 WSM

8,4 g/130 gr # N16931 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

7MM REM. MAG.

9,7 g/150 gr # N17026 50/250 F U L L M E TA L J A C K E T

308 WIN.

9,7 g/150 gr # N17622 50/500

NORMA

22 LONG RIFLE

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU


- 18 -

NORMA

JA KTMATCH

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO RASIA / TUKKU

NOPEUS METRI / SEK V0

V100

845

774

900

826

935

859

860

706

810

751

800

696

675

580

765

663

F U L L M E TA L J A C K E T 30-06

9,7 g/150 gr # N17651 50/500 F U L L M E TA L J A C K E T

300 WSM

9,7 g/150 gr # N17573 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

300 WIN. MAG.

9,7 g/150 gr # N17545 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

8X57 JS

8,0 g/123 gr # N18009 50/250 F U L L M E TA L J A C K E T

338 WIN. MAG.

14,6 g/225 gr # N18510 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

358 NORMA MAG.

15,0 g/232 gr # N19008 20/200 F U L L M E TA L J A C K E T

9,3X57

15,0 g/232 gr # N19306 50/250 F U L L M E TA L J A C K E T

9,3X62

15,0 g/232 gr # N19318 50/250


- 19 -

NORMA SOLID

NORMA SO LI D

Laki pakottaa usein opasta päästämään hyökkäävää eläintä liiankin lähelle ennen kun hän saa luvan ampua. Jos ei opas kanna tuplaluodikkoa niin hänellä on aikaa yhteen laukaukseen. Norma Solids on valmistettu messinkiseoksesta joka takaa kestävyyden ja tämä antaa suoran läpäisyn saaliista. Kuten P-H sarja nämä patruunat ovat ladattu korkeimman laatuvaatimuksien mukaan taatakseen parhaimman laadun.

NORMA

Työtä tekevä opas pitää ottaa huomioon kolme tärkeä seikkaa valittaessa patruunoita. Nämä ovat luotettava patruunan syöttö, nallin sytytys ja luodin läpäisykyky. Moni opas kantaa asettaan lataamattomana ja lataa vaaran uhattaessa. Norma Solids ovat rakenteellisesti tehty oikein turvatakseen varmaa syöttöä kaikille asemerkeille uutta tai vanhaa asetta katsomatta.

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO

NOPEUS METRI / SEK

ENERGIA (JOULE)

V0

V 100

E0

E 100

745

629

4942 3526

777

655

5871 4172

725

616

6796 4905

715

606

6232 4477

730

620

6947 5022

710

602

6518 4689

760

657

9411 7030

640

547

6638 4846

700

601

7964 5282

730

617

9381 6705

700

591

8603 6136

SOLID 9,3X62

17,8g/275gr # N19355

375 H&H MAG.

SOLID 19,4g/300gr # N19535 SOLID

416 RIGBY

25,9g/400gr # N11076 SOLID

416 TAY L O R

24,3g/375gr # N11054

416 REM. MAG. 404 RIMLESS NITRO EXPRESS JEFFERY 450 RIGBY RIMLESS

458 WIN. MAG.

SOLID 25,9g/400gr # N11075 SOLID 25,9g/400gr # N11035 SOLID 32,4g/500gr # N11104 SOLID 32,4g/500gr # N11118 SOLID

458 LOT T

32,4g/500gr # N11117 SOLID

500 JEFFERY

35,0g/540gr # N11318

505 MAGNUM GIBBS

SOLID 35,0g/540gr # N11312


- 20 -

NORMA

Sinulla on yksi laukaus... Yksi luoti... LUOTETTAVA TARKKUUS & ENERGIA MAKSIMAALISEEN TEHOKKUUTEEN

Kun ainoastaan luoti on elämäsi ja kuolemasi välissä… sinun on parasta käyttää se hyvin! Norma Precision patruunat tarjoavat oikean yhdistelmän tarkkuutta ja energiaa pysäyttämään täyttä vauhtia hyökkäävän uros norsun.

Norman arvostettu African PH & Soliidi tarjoaa hienoimman saatavilla olevan vaarallisen riistan patruunan. Jokainen patruuna on huolellisesti ladattu alan tiukimpien tarkastusstandardien mukaan. Norman African PH & Soliidit kattavat kaliiperit 9,3*62:sta .505 GIBBS:iin.


- 21 -

NORMA

Luodin kärki on niin tylppä kuin mahdollista varmistaakseen suoraviivaisen, syvän tunkeuman silti vaarantamatta luotettavaa syöttöä. Luodissa on viistoja särmiä kosketuspinnoissa piipun kanssa varmistamaan tarkkuuden ja minimoimaan likaantumisen.

Luodin vyötärö on kavennettu vähentämään painetta ja nostamaan nopeutta kuitenkaan vaarantamatta luodin kokonaisuutta ja lujuutta.

Nämä luodit on suunniteltu metsästykseen ja varmistuslaukauksiin hirviantiloopeille ja kirahveille. Soliidit on suunniteltu pelkästään maailman kovimmalle riistalle ja pitämään metsästäjä poissa ongelmista. Tuotannossa tehdään kontrolli tarkistuksia patruunoille varmistamaan ehdoton luotettavuus tilanteissa joissa kompromisseja ei voi tehdä.


- 22 -

AFRICAN PH NORMA

Norma on solminut yhteistyön Woodleigh kanssa turvatakseen parhaimmat patruunat vaarallisille eläimille. Käytännössä testattuja teräs ja lyijyjuotetut luodit on ladattu Norman korkealaatuisiin hylsyihin ja EURENCO Boforsin ruutiin markkinoitten kovimman laatuvaatimuksen mukaan. Niklattuja hylsyjä käytetään varmistaakseen hylsyn liikkuvuutta ja ulosheittoa kun ase on liian kuuma koskettamiseen tai täynnä vääjäämätöntä

AF RICA N PH

Afrikan hiekkaa. Woodleigh kokovaippaluodeissa on tuplasti paksummat vaipat kun missään muussa markkinoilla olevissa kokovaippaluodeissa. Kaikki hylsyt ovat käsin tarkistettu ennen ja latauksen jälkeen. Valikoimme tarkasti ruudin ja nallin minimoidaksemme eroavaisuuksia latauksissa. Päämäärämme on että voit ostaa patruunalaatikon missä vaan maailmalla ja saat samanlaisen tehon kun ostamassasi tuotteessa kotona. LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO

NOPEUS METRI / SEK

ENERGIA (JOULE)

V0

V 100

E0

E 100

700

621

5559 4376

700

618

5559 4328

730

631

5182 3878

730

631

5182 3878

655

583

6258 4956

655

580

6258 4909

655

583

6258 4956

655

580

6258 4909

710

622

6700 5150

710

622

6700 5150

655

588

6258 5044

655

587

6258 5029

SOFT NOSE 22,7 g / 350  gr 375 HOLLAND & HOLLAND MAGNUM

# N19525 F U L L M E TA L J A C K E T 22,7 g / 350  gr # N19526 SOFT NOSE

375 FLANGED MAGNUM NITRO EXPRESS

19,4 g / 300  gr # N19522 F U L L M E TA L J A C K E T 19,4 g / 300  gr # N19523 SOFT NOSE 29,2 g / 450  gr

416 R E M I NGTO N MAGNUM

# N11072 F U L L M E TA L J A C K E T 29,2 g / 450  gr # N11073 SOFT NOSE 29,2 g / 450  gr

416 RIGBY

# N11070 F U L L M E TA L J A C K E T 29,2 g / 450  gr # N11071 SOFT NOSE 26,6 g / 410  gr

500/416 NITRO EXPRESS

# N11053 F U L L M E TA L J A C K E T 26,6 g / 410  gr # N11052 SOFT NOSE

404 RIMLESS NITRO EXPRESS JEFFERY

29,2 g / 450  gr # N11030 F U L L M E TA L J A C K E T 29,2 g / 450  gr # N11031


- 23 -

NORMA

AF RICA N PH

LUOTI LUODIN PAINO g/gr TUOTE NUMERO

NOPEUS METRI / SEK

ENERGIA (JOULE)

V0

V 100

E0

E 100

640

569

7302 5780

640

566

7302 5721

640

563

7302 5657

640

563

7302 5657

640

576

6638 5369

640

575

6638 5357

670

603

8293 6709

670

599

8293 6635

640

575

7569 6100

640

571

7569 6032

640

573

7966 6389

640

573

7966 6389

SOFT NOSE 35,6 g / 550  gr 450 RIGBY RIMLESS

# N11105 F U L L M E TA L J A C K E T 35,6 g / 550  gr # N11106 SOFT NOSE 35,6 g / 550 gr

458 LOT T

# N11113 F U L L M E TA L J A C K E T 35,6 g / 550 gr # N11114 SOFT NOSE 32,4 g / 500 gr

470 NITRO EXPRESS

# N11205 F U L L M E TA L J A C K E T 32,4 g / 500 gr # N11206 SOFT NOSE 36,9 g / 570 gr

500 JEFFERY

# N11316 F U L L M E TA L J A C K E T 36,9 g / 570 gr # N11315 SOFT NOSE 36,9 g / 570 gr

500 NITRO EXPRESS 3”

# N11301 F U L L M E TA L J A C K E T 36,9 g / 570 gr # N11302 P R OT E C T E D P O I N T 39,0 g / 600 gr

505 MAGNUM GIBBS

# N11310 F U L L M E TA L J A C K E T 39,0 g / 600 gr # N11311


- 24 -

RWS


- 25 -

ON MERKIT YSTÄ

Metsästäjät sukupolvien ajan ovat luottaneet RWS tuotemerkkiin.

RWS on valmistanut yli sata vuotta patruunoita Saksassa. Ensimmäinen tuotanto tehtiin Stadelnissa (Furth) ja nykyinen tuotanto on vieläkin Furth kaupungissa. Heinrich Utendoerffer aloitti nallien valmistuksen 1855 Nurnbergin laboratoriossa ja 34 vuotta myöhemmin ”Rheinisch Westfällische Sprengstoff-Actiengesellshaft” (RWS) otti haltuun kyseisen laboratorion. RWS on perustettu vuonna 1886 Troisdorfissa ja oli osa Dynamit Nobel AG konsernia vuodesta 1931 kevääseen 2002. Vuoden 2002 jälkeen on laaja määrä ampumatarvikkeita tuotettu tällä tehtaalla ja se on nykyään RUAG Ammotech Gmbh hallinnassa.

Ampujat jotka valitsevat RWS patruunat hyötyvät pitkästä kokemuksesta ja asiantuntemuksesta mitä henkilökunta omaa. Suurin osa näistä ovat myös innokkaita metsästäjiä. Syyttä RWS on tehnyt valtavan vaikutuksen maailmanlaajuisesti sen jälkeen kun tuotanto alkoi. Monien sukupolvien metsästäjät ovat luottaneet RWS laatuun koska ne ovat tienneet että RWS täyttää tarkimmat vaatimukset. Tämä takaa aina täydellisen metsästyksen.

RWS

Patruunalla


- 26 -

RWS kivääripatruunoiden luodit

RWS

RWS on ainoa suuri patruunanvalmistaja maailmassa joka tarjoaa ainoastaan itse valmistamiaan laajentuvia luoteja. Yli yhdeksällä erilaisella riistaluoti tyypillä sekä lukuisilla muilla sotilas-, poliisi-, kaupallisilla- ja kilpa sovelluksilla RWS:llä on selvästi laajin luotivalikoima kattamaan koko ammunnan kirjon. Moderneimman tuotantotekniikan käyttö takaa korkeimman mittatarkkuuden ja virheettömimmän pintakäsittelyn. Vain luodit jotka täyttävät RWS:n vaativimmat tekniset ominaisuudet päätyvät ase liikkeiden hyllyille.

Mikä erottaa RWS-luodit muista? • ylivertainen tarkkuus • normaalia paremmat lento-ominaisuudet • saaliin painon edellyttämään energian siirto sen ruumiiseen • ampumamatkaa vastaava täydelinen muotoutuminen • lyhyt, jos ollenkaan, pakoetäisyys

Evolution - Vakuuttava tunkeuma Evolutionin tehokkuus on vakuuttavinta ammutaessa läpi suurinten riistaeläinten luiden. Kun perinteiset puolivaippaluodit sirpaloituvat osuttuaan paksuihin luihin jättäen luodille vain vähän energiaa tunkeutumiseen ja ulostulohaavan muodostamiseen, säilyttää Evolution- luoti suurimman osan alkuperäisestä painostaan. Erityinen PowerBonding prosessi liittää lyijysydämen luodin tompakki-vaippaan siten, että lähes 100%:n jäämäpaino saavutetaan ja sitä kautta lihaa hukkaamaton ulostulohaava. Evolution-luoti on luonnollisesti tarkka perustuen sen aerodynaamiseen geometriaan ja sen perän kalottimuotoon. Nämä johtavat laakaan lentorataan ja korkeaan iskuenergiaan myös pitemmillä matkoilla. Evolution-luoti, kiitos sen muotoiluetuuksien, avautuu luotettavasti riippumatta saaliin koosta tai sen etäisyydestä ampujaan. Sen erinomaiseen tunkeutumiskykyyn voi luottaa vaikka kohteena olisi normaalia suurempi riista. Sen edut pähkinäkuoressa: – Voimakas tunkeutuminen, vaikka läpi suurten luiden! – Vähemmän lihahävikkiä – PowerBonding-liitos lähes poissulkee sirpaloitumisen – Nikkelipinnoitettu luoti suojaa piippua kulumiselta – Rapid-X Tip®-kärki takaa nopean, mutta kontrolloidun laajentumisen

Vaippa liitetty lyijysydä- Terävä reuna leikkaa meen takaamaan erinomai- karvaa osumassa sen tunkeutuman

optimaaliseen laajentumiseen

POWER BONDING

Ura varmistamaan niippaus Niklattu tompakkivaippa pidentää piipun ikää Ballistinen kalotti vakaa lennon ja lisää pitkän matkan tarkkuutta

UNI PROFESSIONAL - Seuraava sukupolvi 100 vuoden kokemus riistaluotien kehittämisessä on luonut perustan tälle RWS:n innovaatiolle. UNI Professional-luodissa on Pehmeämpi etumainen sisus 18% pienempi ilmanvastus kuin UNI Classic-luodissa ja tarjoaa näin Ura varmistaa taaemman takaa maksimaalisen tehon ja merkittävän laa’an lentoradan pitkän matkan ammuntaan. Samalla rajallisen sirpaloitumisen sisuksen aiheuttaman luodin laajentomisominaisuudet ovat edelleen kehittyneet. ulostulohaavan Sen edut pähkinäkuoressa: Niklattu vaippa – Laakea lentorata johtuen korkeammasta ballistisesta kertoimesta Ballistisesti optimaalinen pidentää piipun ikää – Suurempi nopeus ja vakaammat lento-ominaisuudet luodin muoto alentaa ilman vastusta ja tarjoaa laakean lentoradan – Pitempi tehokas etäisyys – Luotettava laajentuminen Terävä etureuna helpottaa jäljitystä Kuinka UNI Professional toimii: – Etummainen sisus laajenee ja sirpaloituu rajallisesti Muotoiltu vaippa takaa luotettavan laajentumisen – Taaempi sisus laajenee vain hieman ja aiheuttaa säännön mukaisesti ulostulohaavan Sisuksen liitos varmista kontrolloidun muotoutumisen – Terävä etureuna katkaisee karvaa osumassa helpottaen Kovempi ja painavampi taaempi sisus takaa luotettavan näin jäljitystä tunkeuman – UNI on yleisesti sopiva suurimmalle riistalle ja sen UNI -luodin peräosa antaa erinomaisen aiheuttama lihan hävikki on pieni vakauden ja tarkkuuden pitkillä matkoilla


- 27 -

UNI Classic - Suurriistalle Pehmeämpi etumainen sisus takaa maksimaalisen tehon ja rajallisen sirpaloitumisen

Sisuksen liitos rajaa muotontumisen ja varmistaa ulostulohaavan Kova taaempi sisus tarjoaa luotettavan tunkeuman

Sen edut pähkinäkuoressa: – UNIVERSAL suurimmalle riistalle – Etummainen sisus sirpaloituessaan takaa nopean energiaiskun kohteeseen – Terävä etureuna katkaisee osumassa karvoja helpottaen näin jäljitystä – Kova taaempi sisus estää laajenemisen ja mahdollistaa toivotun ulostulohaavan synnyn – Taaempi ura estää vaipan sirpaloitumisen – Vähäinen lihan hukka

Terävä etureuna leikkaa karvaa osumassa ja helpottaa jäljitystä Nikkelipinnoitettu teräsvaippa lisää piipun ikää Torpedomainen veneperä vakaa lento-ominaisuudet

ID Classic - Pienemmälle riistalle Perusideana ID Classic -luodille oli löytää ihanteellinen yhdistelmä laajentumista ja tunkeumaa kohteessa. Tämä on saavutettu yhdistämällä kaksi erikovuista sisusta tulppa-ja-holkki menetelmällä. Pehmeämpi etumainen sisus sirpaloituu kontrolloidusti ja siten luovuttaa energiansa nopeasti kohteeseen. ID Classicin taaempi sisus, toisin kuin UNI Classicissa, laajenee voimakkaammin ja on siksi sopiva pienen ja keskisuuren riistan pyyntiin. Niklattu ohut teräsvaippa kärjessä suojaa piippua ja paksunee asteittain perään päin varmistaen kontrolloidun laajenemisen. Torpedomallinen veneperä takaa vakaat lento-ominaisuudet.

Terävä etureuna leikkaa karvaa ja helpottaa jäljittämistä Kova taaempi sisus tarjoaa luotettavan tunkeuman

Pehmeämpi etumainen sisus takaa maksimaalisen tehon ja kotrolloidun sirpaloitumisen Niklattu teräsvaippa lisää piipun ikää

Sisuksen liitos kontrolloi muotoutumista ja takaa ulostulohaavan synnyn

Sen edut pähkinäkuoressa: – IDEAALI pienelle ja keskisuurelle riistalle – Nopea osittainen sirpaloituminen tehokkaan osuman varmistamiseksi – Ulostulohaavan synty säännönmukaisesti – Terävä etureuna leikkaa karvaa ja helpottaa jäljitystä – Sisusten liitos kontrolloi muotoutumista

Torpedomainen veneperä vakaa lento-ominaisuudet

Cone Point KS (Kartiokärki) - Parasta tarkkuutta Riippumatta siitä onko riistaeläin suuri tai pieni, tämä luoti muotoutuu kontrolloidusti ja jakaa energiansa tasaisesti eläimeen. Etuosastaan tehokkaasti laajentunut luoti tunkeutuu varmasti lävistäen eläimen. Salaisuus piilee optimaalisessa vaipan paksuuden suhteessa luodin sisuksen kovuuteen. Luodin muoto tarjoaa suuren tarkkuuden ja pienen ilman vastuksen. Sen edut pähkinäkuoressa: – Epätavallinen tarkkuus johtuen sen pitkästä tukipinnasta – Syvä ura luodin peräpäässä katkaisee muotoutumisen ja takaa riittävän jäämäpituuden mahdollistamaan läpimenon – Jättää vain muutaman sirpaleen riistaeläimen kudoksiin

Ballistisesti optimoitu kartiomuoto tarjoaa laakeamman lentoradan Syvä ura sisuksen liittämisessä takaa riittävän jäämäpituuden mahdollistaen varman läpimenon Tompakki vaippa Lyijysisus takaa tasapainoisen laajenemisen jopa eri kokoisissa riistaeläimissä Pitkä tukipinta tarjoaa parhaan tarkkuuden

RWS

UNI Classic -luoti, joka on sukua ID Classic -luodille, on kehitetty nimenomaa suuria sorkkaeläimiä ja muuta suurriistaa ajatellen. Kovempi ja painavampi taaempi sisus ei juurikaan laajene ja siksi parantaa luodin tunkeutumiskykyä. Kuten ID Classic -luodissakin luodin etummainen sisus sirpaloituu luotettavasti ja aikaan saa voimakkaan lisätehon. Torpedomainen veneperä takaa vakaat lento-ominaisuudet.


- 28 -

H-Mantel HM (H-vaippa) - Paras teho

RWS

HM -luoti on kuuluisa ainutlaatuisesta H- urastaan, liitoksen varmistavasta rakenteesta luodin vaipan keskivaiheilla. Se tukee luodin kahta eri kovuutta olevaa sisusta ja takaa samalla luodin kaksitoimisuuden. Luodin kärkiosa hajoaa nopeasti osumassa, aiheuttaen massiivisen iskun. Sylinterimäinen takaosa eriytyy H -uran kohdalta lävistäen isonki eläimen merkittävästi muotoutumatta lopulta lävistäen eläimen. Luodin peräosa vetää suurimman osan luodin etupään sirpaleista mukanaan läpi haavakanavan.

Etumainen sisus varmistaa kontrolloidun sirpaloitumisen ja suuren osumatehon Taaempi sisus takaa tehokkaan tunkeuman Kuparikantinen reikäpää varmistaa nopean Optimoitu perän avautumisen osumassa geometria varmistaa Sen edut pähkinäkuoressa: tarkkuuden – Hyvin tehokas luoti H-ura varmistaa luotettavan sirpa– Kontrolloitu sirpaloituminen johtuen rakenteellisesta H -urasta loitumisen – Sylinterimäinen peräosa varmistaa läpimenon Niippausura luodin varmaan – Minimaalinen lihahukka kiinnittämiseen Luja vaippa takaa jäämäpituuden ja varmistaa läpimenon

Twin Core DK (Kaksoissydän) - Kontrolloitu muotoutuminen ja shokkivaikutus Twin Core DK-luoti on valmistettu käyttäen kahta eri kovuista sisusta. Etumainen sisus sirpaloituu luotettavasti takaa välittömän vaikutuksen. Muotoutumista kontrolloi erityinen taaemman sisuksen tompakkivaippa, joka erottaa kovemman takaosan pehmeämmästä etuosasta. Koska molemmat sisuksen osat ovat saman painoisia, on tuloksena täydellinen yhdistelmä tehokasta iskua ja mahdollisuus läpi tunkeumaan. Tämä rakenne aikaan saa suoran haavakanavan päättyen erittäin tärkeään ulostulohaavan. Sen edut pähkinäkuoressa: – Hyvä ja varma reaktio osumaan – Äärimmäisen lyhyt pakoetäisyys – Terävä etureuna leikkaa karvaa osumassa helpottaen jäljitystä – Kontrolloitu, nopea isku takaa välittömän tehon – Varma läpimeno takaa selvän verijäljen – Minimaalinen lihahävikki

Terävä etureuna varmistaa osuman havaittavuuden Kovempi takaosa takaa parhaan tunkeuman

Pehmeämpi etuosa takaa kontrolloidun sirpaloitumisen ja hienon lopputuloksen

Vaippa tompakkiseosta Sisävaippa tompakkia Syvä taaempi ura takaa riittävän jäämäpituuden ja varman lävistyksen Pitkä tukipinta tarjoaa parhaan tarkkuuden

FMJ VM (Kokometallivaippa) - Syvin tunkeuma Kokovaippaluoti on erityisen sopiva petoeläin- ja metsäkanalintujahtiin. Ammuttaessa suurriistaaa, kuten kafferipuhveli, tunkeutuu se luotettavasti läpi luiden ja lihasten. Edellytys luotettavalle tunkeumalle on luodin umpinainen kärki, joka on isommissa kaliipereissa erikoisvahvistettu. Pienemmissä kaliipereissa luodin kärki on muodoltaan terävä, kun suuremmat kaliiperit ovat pyöreitä. Umpinainen kärki Lyijysisus Kokometallivaippa


- 29 -

Soft Point TM - Erinomainen energian siirto Soft Point TM on luotityyppi joka on vuosikymmenien ajan ollut luotettava suorittaja ja jolla edelleen on runsaasti ihailijoita. Kiitos sen koetellun rakenteen, tämä luoti siirtää tehokkaasti energiansa saaliseläimeen ja sillä onkin hyvä pysäytysvoima. Luoti on saatavana vankalla, pyöreällä(TMR) tai terävällä(TMS) kärjellä.

Tasainen pyöreä tai terävä kärki

RWS

Sen edut pähkinäkuoressa: – Muotoutuu nopeasti niin pienemmässä kuin suuremmassakin – Erinomainen kyky siirtää energiaa – Vankka kärki kovaan työhön

Lyijysisus optimaaliseen muotoutumiseen Tompakkipinnoitettu teräsvaippa

Bionic Yellow - Lyijytön vaihtoehto Sirpaloituva erikoisseos

Lyijyttömät Bionic -luodit on valmistettu erityisestä kupariseoksesta. Kiitos sen Dual-Tec rakenteen, se tarjoaa erinomaisen tarkkuuden. Sen edut pähkinäkuoressa: Tämä lyijytön, osittain sirpaloituva luoti ei mahdollista pitkiä pakoja osuman jälkeen. Sirpaloituva erikoisseos yhdessä Shock Groove:en takaa varman sirpaloitumisen yhdessä suuren shokkivaikutuksen ja lyhyen pakojuoksun laukauksen jälkeen, nämä ominaisuudet korostovat erityisesti pienessä ja keskisuuressa riistassa.

Kolmiomainen ontelo

Ballistinen kalotti

TM

Toimintokärki Shokkiura Terävä etureuna Tehourat

HIT Vakuuttava tunkeuma - lyijytön

Saa

Kaksi onkaloa mahdollistaa laakean lentoradan ja luotettavan muotoutumisen

SI 201

5

RWS ACC (Aktiivi kraateri -onkalo) Nopeutettu laajeneminen sekä suurempi shokki vaikutus

Uusi RWS HIT on vakaa laajentuva yksi materiaalinen luoti. Tämä ainutlaatuinen HIT Matrix yhdessä RWS TC-TIPin (kaksoispainekärki) ja RWS ACC (aktiivi kraaterionkalo) kanssa takaavat nopean ja varman luodin laajentumisen sekä suuren shokkivaikutuksen myös pitemmillä matkoilla. Kompaktin luodin 99%:n jäämäpaino takaa hyvän tunkeuman ja varman läpimenon, jopa luuosumissakin. RWS HIT täydellinen lyijytön vaihtoehto sirpaloitumatonta luotia arvostavalle. Sen edut pähkinäkuoressa: - Voimakas tunkeutuma, jopa läpi vahvojen luiden - Laakea lentorata - Suuri shokkivaikutus - Vähäinen lihahukka - 100% lyijytön, sirpaloitumaton luoti

ana

TM

RWS HIT-MATRIX RWS TC-Tip (Kaksoispainekärki)

UU

tav

Kaliipereihin: 7 mm Rem. Mag. 7x64 7x65 R .308 Win. .30-06 .300 Win. Mag.

Niklattu täyskupariluoti jolla erittäin korkea ballistinen kerroin Tehourat lisäävät suorituskykyä

Veneperä lisää tarkkuutta ja vakaa lentoa


- 30 -

EVOLUTION GREEN - Älykäs vaihtoehto Speed-Tip mahdollistaa laakeamman lentoradan ja dramaattisen iskutehon Vahvempi vaippa takaa läpimenon

Ohut vaippa takaa varman ja nopean muotoutumisen Terävä etureuna leikkaa karvaa osumassa Niklattu vaippa vähentää piipun kulumista TM

Vakaa takaosan sisus mahdollistaa äärimmäisen tunkeutumiskyvyn

Sen edut pähkinäkuoressa: Teho-Lisä

Erinomainen osumakäyttäytyminen etumaisen tinasisuksen moniperforoinnista ja Speed-Tip kärjen välittömästä shokki vaikutuksesta johtuen. Nämä johtavat merkittävästi lyhyempiin pakoetäisyyksiin ja helpompiin jäljityksiin.

Teho-Lisä

+ 50 %

Matka-Lisä

Vakuuttava tappovoima jopa pitemmilläkin etäisyyksillä. Normaali luodit menettävät merkittävästi muotoutumiskykyään etäisyyden kasvaessa, mutta näin ei käy Evolution Greenille. Älykäs luodin rakenne vähentää dramaatisesti tätä taipumusta.

EVO GREEN Perinteinen lyijytön luoti

EVO GREEN Perinteinen lyijytön luoti Dis

Tunkeutumissyvyys

Luodin laajentuminen 100m

RWS

Kaikille niille metsästäjille jotka joko omasta tahdostaan tai muusta syystä joutuvat luopumaan perinteisten lyijypitoisten luotien käytöstä, tarjoaa RWS uudessa luodissaan, Evolution Greenissä tähän mennessä älykkäimmän vaihtoehdon. Luodin nerokkaiden ja loistavasti tasapainoisten rakenne ominaisuuksien kautta RWS takaa menestyksekkään ja metsästyksellisen lopputuloksen. Luodin sisusosat on valmistettu elintarvike hyväksytystä tinasta. RWS Evolution Green saavuttaa vakuuttavan ethokkuutensa - erityisesti pitkillä matkoilla - etuosan erityisestä esisirpaloitumisesta ja uuden RWS Speed-Tip luodinkärjen käytöstä. Ja tietenkin, Evolution Green omaa kaikki RWS kivääripatruunoiden edut. Luotettava, tehokas, tarkka, innovatiivinen ja piipua säästävä.

100

Tunkeutumissyvyys

Laakea lentorata

Laakean lentoradan, korkean nopeuden sekä suuren energiamäärän mahdollistaa korkea ballistiikkakerroin (BC) ja luodin SpeedTip -kärki.

Etäisyys

EVO GREEN Perinteinen lyijytön luoti

tan

TM

ce-

Plu

s

200

300

Etäisyys [m]

Luotettavat osuman osoitukset Luodin vakaan peräosan takaaman läpimenon aiheuttama selkeä verijälki. Terävä etureuna jättää paljon leikkaantunutta karvaa osumapaikalle.


- 31 -

Patruunarasiat Saadaksesi metsästyskivääristäsi parhaan hyödyn, on tärkeää tuntea patruunan ulkoballistiikkaa. Jotta sinulla olisi kätevä muistutus patruunasi ballistisista ominaisuuksista, RWS sis-

Harmaa: .243 Win. - 6.5x68

Tumman vihreä: .270 Win. - .300 WSM

Keltainen: 8x57 JS - 8x68 S

Oranssi: 9.3x62 - 10.3x60R

RWS

Tumman punainen: .22 Hornet - 5.6x57

ällyttää tämän tiedon jokaiseen patruunarasiaansa. Patruunarasian takakannessa on irrotettava liite jossa on kuvattuna kyseinen patruuna ja muuta hyödyllistä tietoa ampujalle.

Perforoidun liitteen ballistiset tiedot ja luodin ominaisuudet käytettäviksi metsällä:

Metrinen ballistiikka tiedosto oikean koron löytämiseksi tai käytettäväksi Luodin muotoutuminen asteittain tai sen sirpaloituminen kuvaamassa sen käyttäytymistä osumassa Luotityyppi Luodin paino grammoina ja graineina (1g = 15.43 grainia)

Kaliiperimerkintä Ballistiikkatiedot imperiaalimittoina englanniksi Tuotenumero ja tuotantoerän koodi (kaksi numeroa ja kaksi kirjainta) yksilöimässä kyseisen rasian patruunoitten valmistussarjaa


- 32 -

Mikä on paras luoti? Hienous oikean etsimisessä piile siinä, että aina on tarjolla jotain uutta. Siksi ei ole olemassa mitään yleispätevää vastausta tähän kysymykseen. Mikä on paras luoti? Riistalaji, miten sitä metsästetään, etäisyys, kaliiperi, ase ja tietenkin metsästäjän henkilökohtainen mieltymys, kaikki yhdessä vaikuttavat siihen millainen sen ”oikean” luodin tulee olla.

RWS

Tarkkuus

TM

TM

TM

RWS täyttää nämä vaatimukset omalla laajalla valikoimallamme patruunoita ja luoteja kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. Seuraava taulukko listaa joitakin oleellisia ominaisuuksia RWS-metsästysluodeista auttaakseen sinua löytämään sen ihanteellisimman omiin tarpeisiisi.

Pakomatka Tunkeuma

Shokki vaikutus

Ulostulohaava

Karva osumapaikalla

Lihahävikki

erittäin hyvä

lyhyt

erittäin syvä

korkea

varma

kyllä

erittäin pieni

erittäin hyvä

lyhyt

erittäin syvä

korkea

varma

kyllä

pieni

hyvä

erittäin lyhyt

syvä

erittäin korkea

säännönmukaisesti

kyllä

vaihteleva

hyvä

lyhyt

syvä

korkea

varma

kyllä

pieni

erittäin hyvä

erittäin lyhyt

syvä

erittäin korkea

säännönmukaisesti

kyllä

pieni

hyvä

erittäin lyhyt

keski syvä

erittäin korkea

varma

ei

vaihteleva

erittäin hyvä

lyhyt

syvä

korkea

säännönmukaisesti

ei

pieni

hyvä

lyhyt

keski syvä

korkea

säännönmukaisesti

ei

vaihteleva

erittäin hyvä

erittäin lyhyt

keski syvä

erittäin korkea

varma

kyllä

vaihteleva

hyvä

lyhyt

erittäin syvä

korkea

varma

ei

erittäin pieni

erittäin hyvä

erittäin lyhyt

keski syvä

erittäin korkea

varma

kyllä

vaihteleva

hyvä

lyhyt

keski syvä

keski korkea

varma

ei

erittäin pieni


- 33 -

Nallin tiivistys Saman kaliiperin patruunoissa saattaa olla saman tyyppiset luodit ja silti ne ovat eri painoisia. RWS tekee niiden erottamisen toisistaan helpoksi: patruunoissa, joissa painavammat luodit, on joko punainen tai vihreä tiivistys (katso taulukko).

Saman kaliiperiset patruunat: Kevyimmät luodit: Ei nallin tiivistystä Keskipainoiset luodit: Vihreä nallin tiivistys Raskaimmat luodit: Punainen nallin tiivistys

RWS

Lataukset joissa punainen tai vihreä tiivistys

5.6 x 50 Mag. TMS 4.1 g

Lataukset joissa ei ole tiivistystä

5.6 x 50 R Mag. TMS 3.24 g

5.6 x 50 R Mag. TMS 3.6 g (vihreä) 5.6 x 50 R Mag. TMS 4.1 g 6.5 x 57 KS 8.2 g

6.5 x 57 KS 7.0 g

6.5 x 57 R KS 8.2 g

6.5 x 57 R KS 7.0 g

7 x 57 R KS 10.5 g

7 x 57 R KS 8.0 g

7 x 57 R ID Classic 11.5 g

7 x 57 R ID Classic 10.5 g

7 x 64 KS 10.5 g

7 x 64 KS 8.0 g

7 x 64 ID Classic 11.5 g

7 x 64 ID Classic 10.5 g

7 x 65 R KS 10.5 g

7 x 65 R KS 8.0 g

7 x 65 R ID Classic 11.5 g

7 x 65 R ID Classic 10.5 g

.308 Win. KS 10.7 g

.308 Win. KS 9.7 g

.30-06 KS 10.7 g (vihreä)

.30-06 KS 9.7 g

.30-06 UNI Classic 11.7 g (vihreä)

.30-06 ID Classic 9.7 g

.30-06 UNI Classic 13.0 g .30-06 KS 13.0 g .30 R Blaser KS 13.0 g

.30 R Blaser KS 9.7 g

8 x 68 S KS 14.5 g

8 x 68 S KS 11.7 g

Patruunat joissa punainen tai vihreä nallin tiivistys

Patruuna jossa ei ole tiivistystä

Kaliiperi Ollaksesi varma, että panostat kiväärisi oikean kaliiperin patruunoilla, on tärkeää, että luet tarkoin koko kaliiperimerkinnän sekä rasian muut tiedot. Ottakaamme kaliiperin 7x64 esimerkiksi. Ensimmäinen numero ”7”, kertoo luodin likiarvoisen läpimitan tai piipun sisähalkaisijan millimetreinä. Luku ”64” ilmaisee tyhjän patruunapesän mitan millimetreinä. Englanninkielisissä maissa kaliiperi ilmoitetaan useimmiten tuumina (1 tuuma = 25,4 mm) ilman mitään merkintää patruunapesän pituudesta. Sen sijaan, jonkinlainen tieto patruunan alkuperästä on ilmoitettu. Esimerkiksi .30-06 kertoo kaliiperin olevan 0,30 tuuma ja ”06” kertoo patruunan olevan ensiesitellyn vuonna 1906. Hyvin usein myös patruunan esitelleen valmisajan nimi on lisätty, esim. 6,5x55 RWS tai 30 R Blaser. Erikoistapaus 8 x 57 IS / 8 x 57 IRS Tällä hetkellä RWS lataa sekä 8x57 IS, että 8x57 IRS patruunoita. Turvallisuus syistä, missään tapauksessa ei kumpaakaan näistä patruunoista saa ampua aseista jotka on merkitty kaliipereille 8x57 I tai 8x57 IR! Varmistaaksemme, että näin ei tapahdu, on RWS merkinnyt 8x57 IS ja 8x57 IRS patruunat mustalla nallin tiivistyksellä.


- 34 -

Tuote nro.

Luoti

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia

.22 Hornet 211 63 67

MJ (HP)

3.0 / 46

740

552

821

457

50

211 63 75

TMS (SP)

3.0 / 46

740

566

821

481

20

211 63 83

VMS (FMJ)

3.0 / 46

740

566

821

481

20

RWS

.222 Rem. 211 64 05

TMS (SP)

3.24 / 50

970

800

1524

1037

20

231 26 35

MJ (HP)

3.4 / 52

985

810

1649

1115

50

.223 Rem. 211 64 72

TMS (SP)

3.6 / 55

990

834

1764

1252

20

5.6 x 50 Magnum 211 64 99

TMS (SP)

4.1 / 63

920

791

1735

1283

20

5.6 x 50 R Magnum 211 68 47

TMS (SP)

3.24 / 50

1070

887

1855

1275

20

211 64 48

TMS (SP)

3.6 / 55

1000

843

1800

1279

20

211 65 02

TMS (SP)

4.1 / 63

900

773

1661

1225

20

5.6 x 52 R 211 68 63

TMS (SP)

4.6 / 71

870

749

1741

1290

20

5.6 x 57 211 67 15

KS (SP)

4.8 / 74

970

846

2258

1718

20

.243 Win. 211 68 12

KS (SP)

6.2 / 96

930

823

2681

2100

20

211 68 71

TMS (SP)

6.5 / 100

910

826

2691

2217

20

6.5 x 55 2318864

EVO GREEN

6,9 / 107

900

815

211 70 02

KS (SP)

8.2 / 127

885

211 69 95

DK (SP)

9.1 / 140

870

231 85 56

EVO

10.1 / 156

780

2795

2292

20

800

3211

2624

20

771

3444

2705

20

705

3072

2510

20

6.5 x 57 211 70 61

TMS (SP)

6.0 / 93

970

843

2823

2132

20

211 70 10

KS (SP)

7.0 / 108

915

813

2930

2313

20

211 70 96

KS (SP)

8.2 / 127

870

786

3103

2533

20

231 43 52

DK (SP)

9.1 / 140

810

715

2985

2326

20


- 35 -

Tuote nro.

Luoti

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia

6.5 x 57 R 211 71 34

TMS (SP)

6.0 / 93

960

834

2765

2087

20

211 70 29

KS (SP)

7.0 / 108

870

772

2649

2086

20

211 71 50

KS (SP)

8.2 / 127

835

753

2859

2325

20

211 71 18

DK (SP)

9.1 / 140

775

682

2733

2116

20

211 69 79

KS (SP)

8.2 / 127

900

814

3321

2717

20

6.5 x 65 R RWS 211 69 87

KS (SP)

8.2 / 127

870

786

3103

2533

20

6.5 x 68 211 71 85

TMS (SP)

6.0 / 93

1150

1005

3968

3030

20

211 72 15

KS (SP)

8.2 / 127

960

870

3779

3103

20

.270 Win. 231 88 62

EVO GREEN

6.2 / 96

1063

944

3503

2763

20

211 84 40

TMS (SP)

8.4 / 130

965

865

3911

3143

20

211 72 90

HMK (PSP)

8.4 / 130

955

837

3831

2942

20

211 72 82

KS (SP)

9.7 / 150

895

805

3885

3143

20

231 59 72

EVO

10.0 / 154

840

751

3528

2820

20

.270 WSM 231 88 63

EVO GREEN

6.2 / 96

1119

995

3882

3069

20

231 57 50

KS (SP)

9.7 / 150

955

861

4423

3595

20

231 59 71

EVO

10.0 / 154

915

821

4186

3370

20

7 x 57 211 73 39

KS (SP)

8.0 / 123

900

794

3240

2522

20

211 85 13

ID Classic

10.5 / 162

800

711

3360

2654

20

7 x 57 R 211 74 44

KS (SP)

8.0 / 123

890

785

3168

2465

20

231 85 44

EVO GREEN

8.2 / 127

820

735

2757

2215

20

211 74 87

TMR (SP)

9.0 / 139

780

670

2738

2020

20

211 85 48

KS (SP)

10.5 / 162

780

705

3194

2609

20

211 85 64

ID Classic

10.5 / 162

780

693

3194

2521

20

211 74 36

HMK (PSP)

11.2 / 173

750

677

3150

2567

20

211 85 72

ID Classic

11.5 / 177

750

672

3234

2597

20

RWS

6.5 x 65 RWS


- 36 -

Tuote nro.

Luoti

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia

7 mm Rem. Mag.

RWS

231 85 45

EVO GREEN

8.2 / 127

960

866

3779

3075

20

211 86 29

TMS (SP)

9.4 / 145

940

848

4153

3380

20

231 88 48

HIT

9.1 / 140

940

869

4020

3436

20

231 65 30

EVO

10.3 / 159

895

817

4125

3438

20

211 85 05

KS (SP)

10.5 / 162

900

818

4253

3513

20

211 84 91

ID Classic

11.5 / 177

890

803

4555

3708

20

.280 Rem. 211 74 01

ID Classic

10.5 / 162

850

758

3793

3016

20

7 x 64 211 75 68

KS (SP)

8.0 / 123

970

858

3764

2945

20

231 83 21

EVO GREEN

8.2 / 127

955

861

3739

3039

20

231 88 46

HIT

9.1 / 140

910

840

3768

3210

20

211 85 56

DK (SP)

10.0 / 154

885

794

3916

3152

20

231 54 31

EVO

10.3 / 159

880

803

3988

3321

20

211 84 75

KS (SP)

10.5 / 162

880

800

4066

3360

20

211 85 80

ID Classic

10.5 / 162

880

786

4066

3243

20

211 75 17

HMK (PSP)

11.2 / 173

850

772

4046

3338

20

211 75 41

TMR (SP)

11.2 / 173

800

705

3584

2783

20

211 85 99

ID Classic

11.5 / 177

850

766

4154

3374

20

7 x 65 R 211 76 30

KS (SP)

8.0 / 123

930

821

3460

2696

20

231 83 22

EVO GREEN

8.2 / 127

930

838

3546

2879

20

231 88 47

HIT

9.1 / 140

889

821

3596

3067

20

212 33 63

DK (SP)

10.0 / 154

865

776

3741

3011

20

231 54 32

EVO

10.3 / 159

865

789

3853

3206

20

211 84 83

KS (SP)

10.5 / 162

860

781

3883

3202

20

211 86 02

ID Classic

10.5 / 162

870

777

3974

3170

20

211 75 92

HMK (SP)

11.2 / 173

830

753

3858

3175

20

211 76 22

TMR (SP)

11.2 / 173

770

677

3320

2567

20

211 86 10

ID Classic

11.5 / 177

820

738

3866

3132

20

.308 Win. 231 83 23

EVO GREEN

8.8 / 136

870

781

3330

2684

20

211 77 03

KS (SP)

9.7 / 150

870

769

3671

2868

20

211 77 11

ID Classic

9.7 / 150

870

770

3671

2876

20

BIONIC YELLOW 10.0 / 154

231 58 30

815

695

3321

2415

20

231 88 45

HIT

10.7 / 165

821

751

3606

3017

20

211 79 08

DK (SP)

10.7 / 165

800

702

3424

2637

20

211 77 89

KS (SP)

10.7 / 165

800

712

3424

2712

20

211 76 65

HMK (SP)

11.7 / 180

780

700

3559

2867

20

211 91 96

UNI Classic

11.7 / 180

780

699

3559

2858

20

231 54 34

EVO

11.9 / 184

775

697

3574

2891

20


- 37 -

Tuote nro.

Luoti

V = 0m [m/s]

Paino g / gr

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia

.30-06 231 83 24

EVO GREEN

8.8 / 136

920

827

3724

3009

20

211 77 70

KS (SP)

9.7 / 150

910

806

4016

3151

20

211 77 97

ID Classic

9.7 / 150

910

807

4016

3159

20

BIONIC YELLOW 10.0 / 154

231 57 81

759

3916

2880

20

HIT

10.7 / 165

851

779

3874

3247

20

211 78 00

KS (SP)

10.7 / 165

870

778

4049

3238

20

211 78 51

DK (SP)

10.7 / 165

870

767

4049

3147

20

211 77 38

HMK (SP)

11.7 / 180

840

757

4128

3352

20

211 92 18

UNI Classic

11.7 / 180

840

755

4128

3335

20

231 54 35

EVO

11.9 / 184

835

754

4148

3383

20

211 78 19

KS (SP)

13.0 / 200

780

700

3955

3185

20

231 47 03

UNI Classic

13.0 / 200

790

714

4057

3314

20

.30 R Blaser 231 85 46

EVO GREEN

8.8 / 136

930

837

3806

3083

20

211 78 27

KS (SP)

9.7 / 150

920

815

4105

3221

20

211 78 94

DK (SP)

10.7 / 165

900

795

4334

3381

20

211 78 35

UNI Classic

11.7 / 180

860

774

4327

3505

20

231 61 40

EVO

11.9 / 184

850

768

4299

3509

20

211 78 43

KS (SP)

13.0 / 200

800

719

4160

3360

20

.300 Win. Mag. 231 83 25

EVO GREEN

8.8 / 136

1015

916

4533

3692

20

231 88 44

HIT

10.7 / 165

950

873

4828

4077

20

211 76 49

KS (SP)

10.7 / 165

970

871

5034

4059

20

211 78 78

DK (SP)

10.7 / 165

970

859

5034

3948

20

211 76 57

UNI Classic

11.7 / 180

940

849

5169

4217

20

231 54 33

EVO

11.9 / 184

930

843

5146

4228

20

.300 WSM 231 57 41

EVO

11.9 / 184

930

843

5146

4228

20

8 x 57 JS 231 83 27

EVO GREEN

9.0 / 139

950

843

4061

3198

20

212 34 95

DK (SP)

11.7 / 180

820

717

3934

3007

20

211 79 16

HMK (SP)

12.1 / 187

800

712

3872

3067

20

211 79 32

TMR (SP)

12.7 / 196

790

691

3963

3032

20

211 92 26

ID Classic

12.8 / 198

800

720

4096

3318

20

231 62 01

EVO

13.0 / 200

730

652

3464

2763

20

www.gyttorp.fi

Lisätiejota netissä• • Tekniset tiedot • Hintatiedot • Jälleenmyyjät

RWS

885

231 88 43


- 38 -

Tuote nro.

Luoti

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia

8 x 57 JRS 231 83 26

EVO GREEN

9.0 / 139

865

764

3367

2627

20

RWS

212 35 09

DK (SP)

11.7 / 180

760

661

3379

2556

20

211 79 83

HMK (SP)

12.1 / 187

770

684

3587

2831

20

211 80 09

TMR (SP)

12.7 / 196

730

636

3384

2569

20

211 92 34

ID Classic

12.8 / 198

750

673

3600

2899

20

231 62 00

EVO

13.0 / 200

720

642

3370

2679

20

8 x 68 S 231 85 47

EVO GREEN

9.0 / 139

996

887

4460

3540

20

211 81 49

KS (SP)

11.7 / 180

990

884

5734

4572

20

212 35 17

DK (SP)

11.7 / 180

945

832

5224

4050

20

211 81 14

HMK (SP)

12.1 / 187

970

870

5692

4579

20

231 65 22

EVO

13.0 / 200

915

825

5442

4424

20

211 81 22

KS (SP)

14.5 / 224

870

782

5488

4434

20

9.3 x 62 231 83 28

EVO GREEN

11.9 / 184

880

782

4608

3639

20

211 81 65

DK (SP)

14.6 / 225

800

693

4672

3506

20

211 81 81

KS (SP)

16.0 / 247

800

710

5120

4033

20

211 82 03

HMK (SP)

16.7 / 258

760

684

4823

3907

20

211 82 11

TMR (SP)

18.5 / 285

695

609

4468

3431

20

231 54 36

EVO

18.8 / 291

730

661

5009

4107

20

211 92 42

UNI Classic

19.0 / 293

740

680

5202

4393

20

9.3 x 64 211 92 50

UNI Classic

19.0 / 293

785

723

5854

4966

20

9.3 x 74 R 231 83 29

EVO GREEN

11.9 / 184

885

787

4660

3685

20

211 81 57

DK (SP)

14.6 / 225

785

679

4498

3366

20

211 82 97

KS (SP)

16.0 / 247

750

663

4500

3517

20

211 82 62

HMK (SP)

16.7 / 258

730

656

4450

3593

20

211 82 70

TMR (SP)

18.5 / 285

695

609

4468

3431

20

231 54 37

EVO

18.8 / 291

700

633

4606

3766

20

211 92 77

UNI Classic

19.0 / 293

695

637

4589

3855

20

.375 H&H Mag. 211 84 59

KS (SP)

19.4 / 299

765

695

5677

4685

20

211 83 78

UNI Classic

19.5 / 301

760

676

5632

4456

20

.404 Rimless 211 93 31

TMR (SP)

26.0 / 400

705

625

6461

5078

20


- 39 -

RWS

Target Elite V = 0m [m/s]

Paino g / gr

Luoti

Tuote nro.

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

kpl / rasia kpl / tukku

.308 Win. 231 75 55

HPBT Match

10.0 / 154

910

837

4141

3503

20 / 200

231 75 49

HPBT Match

10.9 / 168

800

739

3488

2976

20 / 200

231 75 50

HPBT Match

12.3 / 190

750

699

3459

3005

20 / 200

Recommended for the following ranges

.308 Win. (10.0 g)

m

200

.308 Win. (10.9 g)

300

400

500

.308 Win. (12.3 g)

600

700

800

900

1000

1100

1200 1300

1500

1700

Target Elite Plus V = 0m [m/s]

Paino g / gr

Luoti

Tuote nro.

V = 200m [m/s]

E = 0m E = 200m [J] [J]

kpl / rasia kpl / tukku

.223 Rem. 231 74 61

HPBT Match

4.47 / 69

855

663

1634

982

20 / 200

.308 Win. 231 74 63

HPBT Match

10.9 / 168

805

676

3529

2487

20 / 200

.300 Win. Mag. 231 74 62

HPBT Match

13.0 / 200

870

762

4904

3758

20 / 200

.338 Lapua Mag. 231 74 64

HPBT Match

.223 Rem.

m

200

16.2 / 250

865

761

6061

4690

.308 Win. (10.9 g)

.300 Win. Mag.

300

600

400

500

700

800

20 / 200

.338 Lapua Mag.

900

1000

1100

1200 1300

1500

1700


- 40 -

RWS Erikoinen, esteettinen ja teknisesti suunniteltu ratkaisu Toteuttamalla erityinen innovaatio, huikea suorituskyky

RWS Silver Sellection on kehitetty ääriolosuhteisiin.

ja jalo ulkonäkö olemme kehittäneet aivan ainutlaatui-

Hiekkaiset aavikot, taigojen tai vuoristojen erämaat,

sen Silver Light malliston. Silver Light on uniikki pat-

yö tai päivä, ei ole olosuhde missä Silver Sellection ei

ruuna monessakin mielessä. Luovana edelläkävijänä

toimisi. Kiitos käytännölliselle innovaatiolle ja huikealle

tunnettu RWS on nyt siirtänyt tekniset ratkaisut esteetti-

suorituskyvylle tämä patruuna on ainoa ratkaisu met-

seen ja hienostuneeseen patruunaan.

sästäjälle joka vaatii itseltänsä ja patruunalta täydellisyyttä.

UNI PROFESSIONAL Ballistisesti optimaalinen, tarkka ja suorituskykyinen

EVOLUTION Monipuolinen, ballistinen ja läpäisykykyinen

NICKEL FINISHED CASE Niklattu hylsy joka nopeuttaa lataamista

FLASH CONTROL Vähentää piipunsuun liekkiä

HIGH PERFORMANCE LOAD Erikoislataus ääriolosuhteisiin

SUPER CLEAN TECHNOLOGY Erittäin luotettava ja myrkytön nalliratkaisu


- 41 -

RWS

Suorituskyky, Innovaatio, Tunne. Tuote nro.

Paino g / gr

Luoti

V = 0m [m/s]

V = 0m [m/s]

V = 0m [J]

V = 0m [J]

kpl / rasia

.308 Win. 231 72 10

11.9 / 184

EVO

785

707

3667

2974

20

231 75 42

11.7 / 180

UNI PRO

790

712

3651

2966

20

.30-06 231 72 11

11.9 / 184

EVO

845

763

4248

3464

20

231 75 43

11.7 / 180

UNI PRO

850

768

4227

3450

20

.300 Win. Mag. 231 72 12

11.9 / 184

EVO

940

852

5257

4319

20

231 75 44

11.7 / 180

UNI PRO

950

862

5280

4347

20

18.8 / 291

EVO

740

671

5147

4232

20

18.8 / 291

EVO

710

642

4739

3874

20

9.3x62 231 72 15

9.3x74 R 231 72 16


- 42 -

P I E N O I S K I VÄ Ä R I N PAT R U U N AT RWS

Patruunalla on merkitystä

RWS pienoiskiväärin patruunat ovat menesty-

nalataamisessa on perusta mihinkä RWS luottaa

neet kilpa-ammunnassa kansallisella, kansainvä-

kun kehitetään patruunat. Patruunat kehitetään

lisellä ja olympiatasolla useitten vuosien aikana.

jatkuvasti että ne täyttäisivät korkeimmat vaati-

Jatkaakseen tätä menestystarinaa RWS tekee

mukset mutta myös pakkausten laatu ja käyttö-

läheistä yhteistyötä huippuampujien ja asian-

varmuus optimoidaan. RWS pienoiskiväärin pat-

tuntijoitten kanssa parantaakseen jatkuvasti

ruunoissa on selkeät alaryhmät helpottaakseen

laatua. Vuosikymmenten pitkä kokemus patruu-

oikeat valinnat eri käyttötarkoitukseen.

PREMIUM LINE

– Premium Line käsittää patruunoita joissa on kaikista korkein laatu ja tarkkuus

PROFESSIONAL LINE – Professional Line sisältää korkealaatuisia patruunoita sekä kilpa että harjoitusammuntaan SPORT LINE FIELD LINE

– Sport Line valikoimasta löytyy harjoituspatruunoita hintatietoiselle käyttäjälle

– Field Line käsittää patruunoita jotka soveltuvat myös metsästykseen

RWS on tämän lisäksi lisännyt tähtimerkinnät kaikkiin

Jokainen RWS patruuna on huippulaatua ja täydelli-

alaryhmiin. Premium Line valikoimassa on täydet 5

sesti luotettava päivästä päivään, vuodesta vuoteen.

tähteä joka osoittaa kaikista korkein laatu ja tarkkuus.

Onko kyse sitten kansainvälinen kilpailu, seuran

¬¬¬¬¬ Kaikissa rasioissa on merkintä kaliiperista, luodin

mestaruus, harjoitus tai metsästys niin RWS laatu on aina luotettava ja korkealaatuinen.

painosta, kappalemäärästä ja onko kyseessä kivääri tai pistooli patruuna.

DEUTSCHER SCHÜTZENBUND E.V.

RWS viralliset yhteistyöpartnerit: Saksan Ampujaliitto Hollannin Ampujaliitto Unkarin Ampujaliitto


- 43 -

PREMIUM LINE

Kaikista korkein laatu ja tarkkuus. R 50 SC

* * * * * Paras suorituskyky 50:een metriin

Osumakuvio 11 mm R 50 SC valikoitu parhaana piippuun sopivaksi 10 laukausta / 50 m

R 50

* * * * * Suurin tarkkuus 50:een metriin • Monen Olympiavoittajan valinta • Valmistettu erityisolosuhteissa tuoteominaisuuksien vakauden ja turvallisuuden varmistamiseksi • Nopeusvaihtelut ovat lähes tuntematon ongelma • Ihanteellinen kaikille pienoiskivääreille samoin kuin vapaapistooleille • Kaliiperi: .22 long rifle • Lyijyluoti, 2,6g V0 330 m/sek

Osumakuvio 10 mm R 50 valikoitu parhaana piippuun sopivaksi 10 laukausta / 50 m

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

Luoti

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

Vo

V100

E0

E100

231 86 02

.22 l.r.

R 50 SC

LRN

2.6

330

271

142

95

213 41 87

.22 l.r.

R 50

LRN

2.6

330

271

142

95

RWS

• Huippuluokan lataus piipuille joissa on lyhyt patruunapesä (SC) • Legendaarinen R 50 laatu: jokainen tuotantoerä tarkistetaan useampaan kertaan ja testataan läpikotaisin ballistiikan, kaasupaineen ja tarkkuuden osalta • Valmistettu erityisolosuhteissa parhaan tarkkuuden ja luotettavuuden saavuttamiseksi • Komponentit on huolellisesti valittu yhteensopiviksi tuotantoerästä toiseen • Nopeusvaihtelut ovat lähes tuntematon ongelma • Ihanteellinen vaihtoehto erikoispesäisille pienoiskivääreille joita käytetään tarkkuusammunnassa ja Olympialajeissa • Kaliiperi: .22 long rifle • Lyijyluoti, 2,6 g V0 330 m/sek (piipun pituus: 65 cm)


- 44 -

PREMIUM SARJA

Kaikista korkein laatu ja tarkkuus. R 100

SPECIAL MATCH

• •

• • • •

* * * * korkea laatua arvostavalle

***** Yliäänistä täydellisyyttä

RWS

• • • • • •

RWS:n huippupatruuna ylivoimaisella suorituskyvyllä Menestyneiden kansainvälisten kilpa-ampujien suosima Nopea patruuna yliäänisten joukossa Sopiva 50:n ja 100 m:n matkoille Suuri tarkkuus siluettiammuntaan sekä pistoolilla että kiväärillä Sopiva myös ampumahiihtäjillä Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 345 m/s (piipun pituus: 65 cm)

Erittäin korkea laatu (lähellä R 50:tä) Erinomainen hinta – suoritustaso suhde Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6g, V0 330 m/s (piipun pituus: 65 cm)

SUPER PISTOL 250 * * * * räätälöity Olympialaisten pika-ammuntaan •

• •

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

Luoti

Erittäin pehmeä ammuttava mahdollistaa hallitun tähtäämisen myös äärimmäisen nopearytmisessä ammunnassa Äärimmäisen pehmeä, silti luotettavasti lataava patruuna urheilu- ja vakiopistooleille sekä Olympia pika-ammuntaan Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 260 m/s (piipin pituus: 13 cm)

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

gr

Vo

V100

E0

E100

213 41 95

.22 l.r.

R 100

LRN

2.6

40

345

277

155

100

213 42 33

.22 l.r.

Special Match

LRN

2.6

40

330

271

142

95

231 55 70

.22 l.r.

Super Pistol 250 LRN

2.6

40

260

229

88

68


- 45 -

PROFESSIONAL LINE Tarkka kilpailu ja harjoituspatruuna

RIFLE MATCH S

RIFLE MATCH

* * * tosimielessä harrastaville

• • • • • •

• • • • • •

Nopeus yliääniluokkaa Suuri tarkkuus sekä 50 m:n että 100 m:n matkoilla Vaihtoehto herkille piipuille Myös erittäin sopiva ampumahiihtäjille Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 345 m/s (piipun pituus: 65 cm)

Erikoispatruuna kivääriampujille Optimaalinen nopeuden kasvu Erittäin hyvä suorituskyky Hyvä hinta Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 330 m/s (piipun pituus: 65 cm)

PISTOL MATCH SR

PISTOL MATCH

* * * turvallisesti toimiva ja tarkka

pistooliammunnan uusi kohokohta

• • •

Erityisen pehmeä ammuttava, mahdollistaen hallitun tähtäyksen jopa äärimmäisen nopearytmisessä ammunnassa Äärimmäisen pehmeä ammuttava mutta luotettava patruuna urheilu- ja vakiopistooleille sekä Olympia pika-ammuntaan Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 260 m/s (piipun pituus: 13 cm)

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

Luoti

• • • • • •

Ihanteellinen urheilu- ja vakiopistooleille 25 m:n matkalle Äärimmäisen pehmeä ammuttava Loistavat sisäballistiikkaominaisuudet Käden lihaksia rasittamaton energian säästäjä Vakuuttava hinta/suorituskyky suhde Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 275 m/s (piipun pituus: 13 cm)

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

gr

Vo

V100

E0

E100

231 43 72

.22 l.r.

Rifle Match S

LRN

2.6

40

345

277

155

100

213 42 25

.22 l.r.

Rifle Match

LRN

2.6

40

330

271

142

95

231 77 99

.22 l.r.

Pistol Match SR LRN

2.6

40

260

229

88

68

213 24 43

.22 l.r.

Pistol Match

2.6

40

275

241

98

76

LRN

RWS

* * * nopea harjoitus- ja kilpapatruuna


- 46 -

SPORT LINE

Luotettava vaihtoehto hintatietoiselle ampujalle TARGET RIFLE

TARGET PISTOL

• • • • •

• • • •

* * luotettava harjoituspatruuna

* * nopea harjoituspatruuna

RWS

Lyömätön laatu Tarkka ja luotettava Tasapainoinen nopeus Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 330 m/s (piipun pituus: 65 cm)

CLUB

SEMI AUTO

* jokapäiväiseen harjoitteluun • • • •

The new RWS for semi-automatics

Virheetön toiminta useimmissa kivääreissä Edullinen hinta Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 330 m/s (piipun pituus: 65 cm)

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

Tarkka ja luotettava Toimii luotettavasti kaikissa pistooleissa Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 285 m/s (piipun pituus: 13 cm)

Luoti

Erikoisruuti, ihanteellinen käytettäväksi itselataavissa kivääreissä ja pistooleissa • Patruunat on valmistettu ja tarkastettu vastaamaan RWS:n laatuvaatimuksia • Valmistettu Saksassa tarkaksi ja luotettavaksi • Lyijyluoti: 2,6 g V0 355 m/s +/- 10 m/s (piipun pituus: 65 cm) V0 330 m/s (piipun pituus: 42 cm) V0 295 m/s (piipun pituus: 15 cm)

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

gr

Vo

V100

E0

E100

142

95

213 24 78

.22 l.r.

Target Rifle

LRN

2.6

40

330

271

213 27 10

.22 l.r.

Target Pistol

LRN

2.6

40

285

244

213 28 85

.22 l.r.

Club

LRN

2.6

40

330

270

142

95

231 86 01

.22 l.r.

Semi Auto

LRN

2.6

40

355

281

164

103

www.gyttorp.fi

Lisää tietoa netistä!


- 47 -

FIELD LINE

Metsästykseen soveltuva erikoispatruuna SUBSONIC HP

SHORT

- erikoista erikoismiehille

• •

Erikoispatruuna käyttöön joka vaatii erityisen hiljaista laukauksen ääntä Nopeus on aina äänen nopeutta alhaisempi Myös sopiva äänenvaimennin käyttöön Toimii hyvin kertalaukausaseissa Luotettava luodin reikäpäästä johtuva toiminta ammuttaessa pienriistaa tai tuhoeläimiä Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 315 m/s (piipun pituus: 65 cm)

• • •

Hyvä toimivuus taattu ja virheetön tarkkuus aina 35 m:iin asti Erittäin sopiva .22 short kaliiperin kivääreihin Kaliiperi: .22 short Lyijyluoti, 1,9 g, V0 300 m/s (piipun pituus: 65 cm)

Z LANG

- täydellinen lyhyelle matkalle • • • • • •

Kehitetty lyhyen matkan kivääriammuntaan Tästä syystä erittäin sopiva urheiluammuntaan Hiljainen ja pehmeä rekyyli Ehdottaman luotettava Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 1,9 g, V0 235 m/s (piipun pituus: 65 cm)

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

Luoti

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

Vo

V100

E0

E100

213 26 64

.22 l.r.

Subsonic

LHP

2.6

315

264

129

89

213 27 88

.22 short

Short

LRN

1.9

300

254

86

61

213 27 53

.22 l.r.

Z lang

LRN

1.9

235

204

52

40

RWS

• • • •

- RWS myös harvinaisempiin kaliipereihin


- 48 -

HIGH VELOCITY

HIGH VELOCITY HP

• • • • •

• •

- erikoispatruuna metsästykseen

- erikoispatruuna metsästykseen

RWS

Erikoispatruuna metsästykseen Kuparipinnoitettu lyijyluoti pienriistan metsästykseen Suorituskykyä suurella nopeudella Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 385 m/s (piipun pituus: 65 cm)

• • •

Erikoispatruuna metsästykseen Parannettu tehokkuus johtuen kuparoidusta reikäpää lyijyluodista. Sopiva pienriistalle ja tuhoeläimille Hyvä tunkeutumiskyky Kaliiperi: .22 long rifle Lyijyluoti, 2,6 g, V0 385 m/s (piipun pituus: 65 cm)

MAGNUM FMJ

MAGNUM SP

.22 Magnum FMJ • Suuri nopeus mahdollistaa hyvin suuren energian siirron kohteeseen • Jatkettu lentorata aina 100 m:iin, sopiva metsästykseen • Pieni vaurio saaliin ruumiiseen – suojaa turkkia • Kaliiperi: .22 Magnum • Kokovaippa • Lyijyluoti, 2,6 g, V0 595 m/s (piipun pituus: 60 cm)

.22 Magnum SP • Suuri nopeus mahdollistaa hyvin suuren energian siirron kohteeseen • Jatkettu lentorata aina 100 m:iin, täydellisen sopiva pienriistan, petoeläinten ja tuhoeläinten metsästykseen • Erikoisen tehokas johtuen reikäpää luodista • Kaliiperi: .22 Magnum • Puolivaippa • Lyijyluoti, 2,6 g, V0 595 m/s (piipun pituus: 60 cm)

- vioittaa turkista vain vähän

Tuote nro.

Kaliiperi

Malli

- erittäin korkea energian siirtokyky

Luoti

Nopeus m/s

Paino

Energia J

g

Vo

V100

E0

E100

213 24 86

.22 l.r.

High Velocity

LRN

2.6

385

293

193

112

213 24 94

.22 l.r.

High Velocity

LHP

2.6

385

293

193

112

213 30 83

.22 Mag

Magnum

FMJ

2.6

595

418

460

227

213 30 75

.22 Mag

Magnum

SP

2.6

595

418

460

227


- 49 -

PREMIUM LINE

Parhaat kilpailuluodit - korkeinta laatua huipputason urheiluun

RWS R 10 MATCH

R 10 MatchPLUS luodeiksi on valikoitu ja huolellisesti pakattu tätä tarkoitusta varten valmistettuihin kilparasioihin parhaat R 10 Match luodit. • Saatavana kaliiperissa 4,5 mm • Neljä eri etupään halkaisijaa • Paino: 0,45 g ja 0,53 g • 500 luodin peltirasia tai 100 luodin kilparasia

RWS R 10 MATCH PLUS

P am istoo pu li jill e

P am istoo pu li jill e

Tuote nro.

Kaliiperi mm

R 10 Match Plus / 0.53 g

213 52 64

4.5

0.53

4.50

100/500

R 10 Match Plus / 0.53 g - Combo-Pack A

213 74 96

4.5

0.53

4.50

1000/1000

213 73 56

4.5

0.53

4.48

500/5000

Malli

R 10 Match / 0.53 g

Paino g

Pää, mm

Pakkaus/ tukku

213 73 64

4.5

0.53

4.49

500/5000

213 59 06

4.5

0.53

4.50

500/5000

213 73 72

4.5

0.53

4.51

500/5000

R 10 Match HV Plus / 0.45 g

231 54 44

4.5

0.45

4.50

100/500

R 10 Match HV Plus / 0.45 g - Combo-Pack A

231 55 03

4.5

0.45

4.50

1000/1000

231 54 40

4.5

0.45

4.48

500/5000

R 10 Match / 0.45 g

231 54 41

4.5

0.45

4.49

500/5000

231 54 42

4.5

0.45

4.50

500/5000

231 54 43

4.5

0.45

4.51

500/5000

RWS

RWS R 10 MATCH, RWS R 10 MATCH PLUS Tehokkaan kehitystyön tuloksena RWS esitteli R 10 Match luotien erikoisvalmistusmenetelmän ja laadun valvonnan. Valikoidut materiaalilaadut, alhaiset valmistustoleranssit, ammattimainen tarkkuuden testaaminen sekä huolellinen pakkaaminen ja tuotteen merkitseminen johtivat uuden RWS R 10 Match huippulaatuun. Tarkka valmistus takaa tuotteen ehdottoman mitta- ja painotakuuden.


- 50 -

RWS HYPERMATCH

- ensimmäinen lyijytön kilpatason ilmakivääriluoti RWS:ltä

• • • • •

RWS

• • •

Tehty klassiseen kilpa-diabolo muotoon Ihanteellinen ilmakivääriluoti lyijyttömään harjoitteluun ja kilpailuun Erinomainen tarkkuus pienelle tinaluodille Osumakasan halkaisija 7,5 mm Huipputekninen tinaseos on ehdottoman lyijyvapaa, ympäristöturvallinen ja piippua säästävä HYPERMATCH Saatavana kaliiperissa 4,5 mm Paino: 0,33 g / 5,1 gr 0.33 g 250 250 luotia rasiassa 5.1 gr

TM

Malli

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

Pää, mm

Pakkaus/ tukku

HYPERMATCH / 0.33 g

231 88 69

4.5

0.33

4.50

250/2500

RWS MEISTERKUGELN / 0.91 g

RWS MEISTERKUGELN / 0.53 g

RWS MEISTERKUGELN / 0.45 g

E pis speci tol ally sho fo ote r rs

Malli

Meisterkugeln / 0.53 g

Meisterkugeln / 0.91 g

Meisterkugeln / 0.45 g

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

Pää, mm

Pakkaus/tukku

231 58 54

4.5

0.53

4.48

500/5000

213 60 23

4.5

0.53

4.49

500/5000

213 59 65

4.5

0.53

4.50

500/5000

213 60 31

4.5

0.53

4.51

500/5000

4.50

213 60 07

4.5

0.53

213 59 30

5.5

0.91

250/2500 500/2500

213 59 22

4.5

0.45

4.48

500/5000

231 54 45

4.5

0.45

4.49

500/5000

231 54 46

4.5

0.45

4.50

500/5000

231 50 20

4.5

0.45

4.51

500/5000


- 51 -

RWS SUPERMAG

RWS SUPERDOME

Kaliiperi 4.5 mm / .177

Kaliiperi 4.5 mm / .177

RWS

RWS SUPER FIELD

Kaliiperi 5.5 mm / .22

SUPER FIELD

500

2.00 g

200

0.54 g 8.4 gr

31 gr

Kaliiperi 6.35 mm / .25

Kaliiperi 4.5 mm / .177 SUPER FIELD

500

1.03 g 15.9 gr

RWS SUPER-H-POINT

Kaliiperi 5.5 mm / .22

RWS SUPERPOINT EXTRA

Kaliiperi 4.5 mm / .177

Kaliiperi 5.5 mm / .22

Kaliiperi 4.5 mm / .177

200

1.62 g 25 gr

Kaliiperi 6.35 mm / .25 Kaliiperi 5.5 mm / .22

Malli SUPERMAG

SUPERFIELD

SUPERDOME

SUPERPOINT EXTRA

SUPER-H-POINT

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

P채채, mm

Pakkaus/tukku

213 67 59

4.5

0.60

500/500

231 71 62

4.5

0.54

4.51

500/5000

231 71 64

4.5

0.54

4.52

500/5000

231 71 63

5.5

1.03

5.51

500/2500

231 71 65

5.5

1.03

5.52

500/2500

213 67 91

4.5

0.54

500/5000 500/2500

213 68 05

5.5

0.94

231 72 63

6.35

2.00

200/1000

213 67 16

4.5

0.53

500/5000

213 67 24

5.5

0.94

500/2500

213 66 78

4.5

0.45

500/5000

213 66 86

5.5

0.92

500/2500

231 72 62

6.35

1.62

200/1000


- 52 -

RWS HYPERMAX

RWS HYPERDOME

TM

TM

RWS HYPERMAX

200

HYPERDOME

HYPERMAX

0.34 g 5.2 gr

150

200

Kaliiperi 5.5 mm / .22

Kaliiperi 4.5 mm / .177

Tina

Tina

Malli HYPERMAX HYPERDOME

RWS POWER PIERCING

0.36 g 5.5 gr

0.89 gg 0.89 13.7 gr 13.7 gr

Kaliiperi 4.5 mm / .177

Kaliiperi 5.5 mm / .22

Tina

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

Pakkaus/tukku

231 81 61

4.5

0.34

200/2000

231 81 96

5.5

0.64

150/1500

231 81 62

4.5

0.36

200/2000

231 81 63

5.5

0.71

150/1500

RWS POWER BALL

Kaliiperi 5.5 mm / .22

200

0.71 g 11.0 gr

150

Tina

RWS POWER BOLT

POWER BOLT

POWER BALL

POWER PIERCING

100

0.64 g 9.9 gr

HYPERDOME

150

0.61 gg 0.61 9.4 gr 9.4 gr

0.92 gg 0.92 14.2 gr 14.2 gr

Kaliiperi 4.5 mm / .177

Kaliiperi 4.5 mm / .177

POWER BOLT

100

1.50 gg 1.50 23.1 gr 23.1 gr

Kaliiperi 5.5 mm / .22

Malli

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

Pakkaus/tukku

POWER PIERCING

231 86 03

5.5

0.89

100/600

POWER BALL

231 86 05

4.5

0.61

200/1200

POWER BOLT

231 88 71

4.5

0.92

150/900

POWER BOLT

231 88 70

5.5

1.50

100/600


- 53 -

RWS TRAINING

RWS HOBBY

RWS CLUB

RWS

TRAINING

0.53 g 8.2 gr

Malli CLUB HOBBY TRAINING

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Pakkaus/tukku

213 61 98

4.5

0.45

500/5000

213 64 06

4.5

0.45

500/5000

213 64 30

5.5

0.77

500/2500

231 88 72

4.5

0.53

500/5000

RWS CO2 TARGET

Malli

Paino g

RWS DIABOLO BASIC

Tuote nro.

Kaliiperi mm

Paino g

Pakkaus/tukku

CO2 TARGET

213 59 73

4.5

0.45

500/5000

DIABOLO BASIC

231 50 92

4.5

0.45

500/5000

RWS Suojarasia

RWS Kilparasia

Tuote nro.

Malli

Tuote nro.

Malli

231 37 63

RWS Suojarasia

231 12 48

RWS Kilparasia (tyhj채)


- 54 -

TEHOSTETTU SUORITUSYKY An added plus with many qualities RWS Silver Sellection haulikonpatruunamallit tarjoavat edistynyttä suorituskykyä. RWS

+ NOPEUS Valikoitu ruuti, tarkka ruudin määrä ja melkein kitkaton haulikuppi antaa jopa 15 m/s nopeampi lähtönopeus. + PYSÄYTTÄVÄ

VOIMA

Jopa 10 % enemmän energiaa kohdistuu kohteeseen kiitos korkealle nopeudelle ja niklatuille hauleille. + PEITTO Täydellinen kuvio kaikilla etäisyyksillä kiitos niklatuille hauleille, tiiviille peitolle ja korkealle lähtönopeudelle. + ETÄISYYS Ampuu jopa 20% pidemmälle johtuen korkeasta lähtönopeudesta ja tiiviistä kuviosta. + ALHAINEN

REKYYLI

Gordon System patruunanpesän kammio ja vaimentava haulikuppi pienentää rekyyliä. + ULKOMUOTO Musta viimeistelty hylsy ja niklattu kanta täydentää patruunan ulkomuotoa.


- 55 -

EDUT PÄHKIN ÄKUORESSA

Pitää kuvion kasassa korkealla lähtönopeudella ja pitkällä etäisyydellä.

GORDON SYSTEM Rekyyliä vähentävä etu

Tuote nro.

REKYYLIÄ PIENENTÄVÄ HAULIKUPPI Vähentää rekyyliä ja kitkaa piipussa.

TEHOKAS RUUTI Parantaa nopeutta ja läpäisykykyä.

NIKLATTU HYLSYN KANTA Hienostunut ulkonäkö

SAALISOPASTUS LAATIKON PÄÄLLÄ Helpottaa löytämään oikea patruuna riistalle.

Kaliiperi

Hauli koko mm

Hauli nro #

Paino g

V 2.5 m

kpl/rasia

RWS SILVER SELECTION MAGNUM 52 231 80 57

RWS MAGNUM 52

12/76

3.0

Nro. 5

52

385 m/sek

10

231 80 58

RWS MAGNUM 52

12/76

3.5

Nro. 3

52

385 m/sek

10

231 80 59

RWS MAGNUM 52

12/76

4.0

Nro. 1

52

385 m/sek

10

RWS SILVER SELECTION SEMI MAGNUM 40 231 80 60

RWS MAGNUM 40

12/70

2.7

Nro. 6

40

390 m/sek

10

231 80 61

RWS MAGNUM 40

12/70

3.0

Nro. 5

40

390 m/sek

10

231 80 62

RWS MAGNUM 40

12/70

3.5

Nro. 3

40

390 m/sek

10

231 80 63

RWS MAGNUM 40

12/70

4.0

Nro. 1

40

390 m/sek

10

RWS SILVER SELECTION HUNT 36 231 80 65

RWS HUNT 36

12/70

2.5

Nro. 7

36

405 m/sek

10

231 80 66

RWS HUNT 36

12/70

2.7

Nro. 6

36

405 m/sek

10

231 80 67

RWS HUNT 36

12/70

3.0

Nro. 5

36

405 m/sek

10

231 80 68

RWS HUNT 36

12/70

3.2

Nro. 4

36

405 m/sek

10

231 80 69

RWS HUNT 36

12/70

3.5

Nro. 3

36

405 m/sek

10

231 80 70

RWS HUNT 36

12/70

4.0

Nro. 1

36

405 m/sek

10

RWS

NIKLATTU PINNOITE HAULEISSA


- 56 -

GECO

Geco valikoimasta löydät modernia ratkaisuja sekä metsäs-

samaan aikaan edullisena. Geco patruunat täyttää kaikki tär-

tykseen että urheiluammuntaan. Sadan vuoden kokemus ja

keät vaatimukset mitä voi vaatia ampumatarvikkeista ja näin

kehitys löytyy kaikista patruunoista. Kokeneet metsästäjät ja

ollen Gecon uusi inspiroiva iskulause on:

urheiluampujat pitävät Geco tuotemerkkiä laadukkaana mutta

Geco - Kaikkea mitä tarvitset!

TEHOKAS METSÄSTYSLUOTI GECO PLUS tarkoitta hyvä tunkeumaa ja vähemmän lihahävikkiä, silloinkin kun kyse on suuremmasta riistasta.

NOPEA METSÄSTYSLUOTI GECO Express on oikea luoti jokaiseen metsästystilanteeseen jossa tarkkuus ja teho pitkillä matkoilla ratkaisee.

Tarkkuus

Tarkkuus

Laaka lentorata

Laaka lentorata

Shokkivoima

Shokkivoima

Tunkeuma

Tunkeuma

Vähemmän lihahävikki

Vähemmän lihahävikki

SE TARKKA HARJOITUSLUOTI GECO Target sarja takaa menestyksen metsällä tarjoamalla mielihyvää radalla.

KLASSINEN METSÄSTYSLUOTI GECO Teilmantel SoftPoint on luoti yleiskäyttöön ja sopiva lähes kaikkiin tilanteisiin.

Tarkkuus

Tarkkuus

Laaka lentorata

Laaka lentorata

Shokkivoima Tunkeuma Vähemmän lihahävikki


- 57 -

get tarkkaan harjoitteluun, GECO Zero äärimmäisen pysäytys-

Tuotelinja tarjoaa optimaalisen valikoiman kaikkea harjoitus-

voiman omaava lyijytön luoti ja GECO TTSX lyijytön ratkaisu

patruunoista metsästyspatruunoihin metsästykseen kautta

joka on eritysesti suuniteltu suurriistalle. Kaikki GECO kiväärin

maailman. Kuuden erilaisen GECO-luodin valikoima mahdol-

patruunat ovat valmistettu Saksassa, vakuutesi siitä, että tyy-

listaa parhaan patruunan löytymisen: GECO Plus suurriistalle,

dyttävä tarkkuus ja tasapainoinen terminaaliballistiikka ovat

GECO Express pitkän matkan ammuntaan, GECO Teilmantel

juuri niin tärkeitä ominaisuuksia GECOlle, kuin ovat innovatii-

(puolivaippa) todellinen joka paikan työhevonen, GECO Tar-

viset tuotteet valmistettuna korkeimpaan laatuluokkaan.

Harjoittelu

Vahinkoeläin

Pienriista

UU

SI

GECO ZERO

Keksikokoinen riista

Suurriista

UU

GECO TTSX

SI

GECO Tehokärki tarkkuuden ja varman laajentumisen vuoksi

Polymeerikärki korkean ballistiikkakertoimen ja laakean lentoradan vuoksi

Esisirpaloitu tinasisus edessä Luotettavan tehon ja varman pysäytysvoiman vuoksi

Syvä ontelokärki nopean laajentumisen vuoksi Moniurat hyvän tarkkuuden vuoksi

Takaura Korkean jäämäpainon ja varman ulostulohaavan vuoksi

Tarkkuus

Tarkkuus

Laaka lentorata

Laaka lentorata

Shokkivoima

Shokkivoima

Tunkeuma

Tunkeuma

Vähemmän lihahävikki

Vähemmän lihahävikki

GECO

GECO kiväärin patruunat ovat tehdyt tosi metsämiehille.


- 58 -

Luoti

Tuote nro.

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m [J]

E = 100m [J]

kpl / rasia kpl / tukku

.223 Rem.

GECO

231 78 33

Express

3.6 / 56

990

830

1764

1240

20 / 200

231 75 61

Target VM

3.6 / 56

1010

889

1837

1423

50 / 500

231 75 62

Target VM

4.1 / 63

950

857

1864

1516

50 / 500

Express

4.9 / 76

1030

919

2599

2069

20 / 200

212 34 01

TM

6.8 / 105

900

808

2754

2220

20 / 200

212 34 44

Target

6.8 / 105

900

808

2754

2220

50 / 500

231 78 15

TM

10.1 / 156

780

688

3072

2390

20 / 200

231 78 39

Plus

10.1 / 156

785

703

3112

2496

20 / 200

231 78 36

Express

8.4 / 130

955

861

3831

3114

20 / 200

231 78 22

TM

9.1 / 140

905

780

3727

2768

20 / 200

231 78 37

Plus

9.7 / 150

895

803

3885

3127

20 / 200

231 78 38

Express

8.4 / 130

1000

903

4200

3425

20 / 200

231 78 23

TM

9.1 / 140

965

835

4237

3172

20 / 200

Target

10.7 / 165

775

696

3213

2592

50 / 500

TM

10.7 / 165

775

696

3213

2592

20 / 200

TM

10.7 / 165

740

663

2930

2352

20 / 200

.243 Win. 231 78 34

6.5x55

.270 Win.

.270 WSM

7 x 57 212 34 52 231 85 61

7 x 57 R 212 33 55

7 mm Rem. Mag. 231 88 54

TTSX

7.8 / 120

1010

920

3978

3301

20 / 200

231 88 68

ZERO

8.2 / 127

943

827

3557

2736

20 / 200

231 78 43

Express

10.0 / 155

920

844

4232

3562

20 / 200

231 45 12

TM

10.7 / 165

890

804

4238

3458

20 / 200

231 78 44

Plus

11.0 / 170

895

812

4406

3626

20 / 200

TM

10.7 / 165

820

739

3597

2922

20 / 200

231 88 52

TTSX

7.8 / 120

987

898

3799

3145

20 / 200

231 88 19

ZERO

8.2 / 127

938

822

3607

2770

20 / 200

231 78 40

Express

10.0 / 155

885

811

3916

3289

20 / 200

212 33 12

TM

10.7 / 165

850

767

3865

3147

20 / 200

212 34 60

Target

10.7 / 165

850

767

3865

3147

50 / 500

231 78 41

Plus

11.0 / 170

850

770

3974

3261

20 / 200

.280 Rem. 211 75 84

7 x 64


- 59 -

Luoti

Tuote nro.

Paino g / gr

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m [J]

E = 100m [J]

kpl / rasia kpl / tukku

7 x 65 R TTSX

7.8 / 120

965

878

3632

3006

20 / 200

231 88 20

ZERO

8.2 / 127

912

799

3410

2617

20 / 200

212 26 85

TM

10.7 / 165

800

720

3424

2773

20 / 200

231 78 42

Plus

11.0 / 170

825

746

3743

3061

20 / 200

Target VM

8.0 / 124

740

662

2245

1797

50 / 500

ZERO

8.8 / 136

852

723

3194

2300

20 / 200

231 88 51

TTSX

10.7 / 165

810

740

3510

2930

20 / 200

231 78 04

Express

10.7 / 165

810

740

3597

2985

20 / 200

212 34 28

TM

11.0 / 170

805

710

3564

2773

20 / 200

212 34 79

Target

11.0 / 170

805

710

3564

2773

50 / 500

231 78 05

Plus

11.0 / 170

810

705

3609

2734

20 / 200

7.62 x 39 Target VM

.308 Win. 231 88 23

.30-06 231 88 21

ZERO

8.8 / 136

902

768

3580

2595

20 / 200

231 88 49

TTSX

10.7 / 165

840

768

3775

3156

20 / 200

231 78 06

Express

10.7 / 165

865

790

4003

3339

20 / 200

212 33 20

TM

11.0 / 170

850

752

3974

3110

20 / 200

212 34 36

Target

11.0 / 170

850

752

3974

3110

50 / 500

231 78 07

Plus

11.0 / 170

855

746

4021

3061

20 / 200

.300 Win. Mag. 231 88 22

ZERO

8.8 / 136

997

854

4374

3209

20 / 200

231 88 50

TTSX

10.7 / 165

935

858

4677

3938

20 / 200

231 78 08

Express

10.7 / 165

970

889

5034

4228

20 / 200

211 75 76

TM

11.0 / 170

955

850

5016

3974

20 / 200

231 78 09

Plus

11.0 / 170

960

843

5069

3909

20 / 200

212 33 39

TM

12.0 / 185

810

693

3937

2881

212 34 87

Target

12.0 / 185

810

693

3937

2881

50 / 500

231 78 45

Plus

12.7 / 196

785

702

3913

3129

20 / 200

212 33 98

TM

12.0 / 185

775

661

3604

2622

20 / 200

231 78 46

Plus

12.7 / 196

725

646

3338

2650

20 / 200

231 78 47

Express

16.5 / 255

780

708

5019

4135

20 / 200

231 18 42

TM

16.5 / 255

770

669

4891

3692

20 / 200

231 57 90

Target

16.5 / 255

770

669

4891

3692

50 / 500

Plus

16.5 / 255

775

690

4955

3928

20 / 200

TM

16.5 / 255

750

650

4641

3486

20 / 200

Plus

16.5 / 255

750

667

4641

3670

20 / 200

8 x 57 JS 20 / 200

8 x 57 JRS

9.3 x 62

231 78 48

9.3 x 74 R 212 33 47 231 79 44

GECO

231 88 53


- 60 -

GECO Geco käsiasepatruuna tuotelinja laajenee jatku-

linja tarjoaa 13 kaliiperia ja 7 erilaista luotityyppiä

vasti perustuen käsiaseampujien tarpeisiin. On

kaikkiin tarkoituksiin.

kyseessä kiinteän maalin tai liikkuva maaliin ammunnan laji, metsästys tai itsepuolustus, tarjolla

Patruunan valinnan helpottamiseksi jokaisessa

on laaja valikoima patruunoita. Olkoon kyse mis-

rasiassa on suositukset kuvasymboolein:

tä tahansa käytöstä Geco käsiasepatruuna tuote-

Kiinteään maaliin ampuminen

Liikkuva maaliin ampuminen

Metsästys

geco-ammunition.com

Itsepuolustus


- 61 -

GECO

FMJ (Kokovaippa)

Kapseloitu Kokovaippa

Päällystetty Reikäpää (JHP)

Puolivaippa (SP)

Kokovaippaluodit voidaan valmistaa taloudellisesti kiitos niiden yksinkertaisen rakenteen. Tämä on erityisen mielenkiintoista ampujalle joka harjoittelee paljon.

Tämä on edelleen kehitetty versio vakiotyyppisestä kokovaippaluodista ja siinä on myös luodin perä vaipan peitossa. Tämä luoti erottuu muista vähemmästä savun muodostamisesta ja myrkyllisistä päästöistä, tehden siitä erityisen sopivan sisärata käyttöön.

Reikäpää luoti on oikea valinta kun ehdoton tarkkuus on edellytys. Huippuampujat ovat luottaneet tähän luotityyppiin jo vuosien ajan.

Puolivaippaluoti on rakenteeltaan kompromissi kokovaippaluodin taloudellisuuden ja reikäpääluodin suorituskyvyn välillä.

Pyöreäkärkinen Lyijyluoti (LRN) Perinteinen pyöreäkärkinen lyijyluoti tarjoaa erinomaisen luodin kosketuksen rihloihin ja suojaa piippua vähentämällä kitkaa siinä.

KUPARIPINNOTTEINEN PYÖREÄKÄRKINEN LYIJYLUOTI (CP-LRN)

Wadcutter Wadcutter luodin olakkeen vakautus tarjoaa erinomaisen tarkkuuden myös alhaisilla nopeuksilla.

Lisänä pyöreäkärkisen lyijyluodin etuihin ovat pienemmät savun muodostus ja myrkylliset päästöt.

geco-ammunition.com


- 62 -

Tuote nro.

Kaliiperi

Luoti

Luodin paino g

Nalli

gr

Nopeus (m/sec)

Piipun pituus (mm)

Energia (Joule)

v0

v50

E0

E50

kpl/ rasia

GECO - Revolverin patruunat R2127601

.32 S&W long Wad Cutter WC

6.5 100

Anvil

150

222

190

160

117

50

GECO

R2317716

.38 Special

FMJ Flat Nose

10.2 158

Anvil

150

295

278

435

373

50

R2317717

.38 Special

JHP

10.2 158

Anvil

150

295

255

444

331

50

R2317718

.38 Special

LRN

10.2 158

Anvil

150

275

260

386

345

50

R2317536

.38 Special WC

Wad Cutter

9.6 146

Anvil

150

265

230

337

233

50

R2317720

.357 Magnum

FMJ Flat Nose

10.2 158

Anvil

150

395

354

796

638

50

R2317721

.357 Magnum

JHP

10.2 158

Anvil

150

395

337

796

581

50

R2317722

.44 Rem. Mag.

SP

15.6 240

Anvil

150

445

395 1540 1213

50

Tuote nro.

Kaliiperi

Luoti

Luodin paino g

gr

Nalli

Piipun pituus (mm)

Nopeus (m/sec)

Energia (Joule)

v0

v50

E0

E50

kpl/ rasia

GECO - Pistoolin patruunat R2123207

6,35 Browning

FMJ

3.2

49

Anvil

60

208

193

69

60

50

R2317703

7,65 Browning

FMJ

4.75

73

Anvil

150

300 273

214

177

50

R2317704

7,65 Browning

CP-LRN

4.6

71

Anvil

150

310

221

177

50

R2317705

9mm Browning short

FMJ

6.15

95

Anvil

150

300 276

277 234

50

R2317706

9mm Browning short

CP-LRN

6.2

96

Anvil

150

305 273

291

50

geco-ammunition.com

278

232


- 63 -

Tuote nro.

Kaliiperi

Luoti

Luodin paino g

gr

Nalli

Piipun pituus (mm)

Nopeus (m/sec) v0

v50

Energia (Joule) E0

E50

kpl/ rasia

9mm Makarov

FMJ

6.15

95

Anvil

150

310

283 288 240

50

231 82 81

9mm Luger

FMJ

8.0

124

Anvil

125

360

319

518

407

50

231 82 21

9mm Luger

Kapseloitu FMJ

8.0

124

Sintox

125

360 325

518

423

50

231 81 95

9mm Luger

CP-LRN

8.0

124

Anvil

125

360

319

518

407

50

231 88 40

9mm Luger

Hexagon

8.0

124

Sintox

150

350

311

490 387

50

231 77 07

9mm Luger

JHP

7.5

115

Anvil

150

370

319

513

407

50

231 77 08

9mm Luger

FMJ Flat Nose

10.0 154

Anvil

150

283 259 400 336

50

231 77 09

9mm Luger

Kapseloitu FMJ

9.0

139

Sintox

150

310

50

231 75 09

9x21

FMJ

8.0

124

Anvil

150

360 325

518

423

50

231 77 10

9x21

CP-LRN

8.0

124

Anvil

150

360

518

412

50

231 77 11

.38 Super Auto

FMJ

8.0

124

Anvil

150

430 348 740 485

50

231 77 12

.40 S&W

FMJ Flat Nose

11.7 180

Anvil

150

310

50

231 77 13

.40 S&W

JHP

11.7 180

Anvil

150

320 296 599

512

50

231 77 14

.45 Auto

FMJ

14.9 230

Anvil

150

260 240 503 429

50

231 77 15

.45 Auto

FMJ

14.9 230

Anvil

150

260 240 503 429

50

* CIP-hyv채ksytty testipiippu

NEW

geco-ammunition.com

279 432 350

321

292 562 497

GECO

231 85 55


- 64 -

GECO Jos haet hyvää patruunaa kohtuulli- GECO tuottaa korkealaatuisia ampumaseen hintaan niin valitse GECO. Voi aina tarvikkeita joka takaa tarkkuuta järkeluottaa varmaan käyntiin, korkeaan vään hintaan. laatuun ja todistettuun tarkkuuteen.

G ECO CCS P I N N O ITET TU TÄY TE I N E N

(pi

nn CC S oit ett u)

Pinnoitettu täyteinen tuo seuraavat edut aktiiviselle kilpa-ampujalle: • • • • • •

Teflon-pinnoitettu ammus = alhainen lyijyjäämä piipussa. Erittäin alhainen lyijymäärä pääsee ilmastoon. Putkilippaalle soveltuva lyhyt patruuna. Korkea lähtönopeus 450m/sek (V2,5) parantaa osumatarkkuutta liikkuvalle maalille. Käytännöllinen 100 patruunan laatikko kantokahvalla. Matala rekyyli

Tuote nro.

Malli

Kaliiperi

Paino g

kpl/rasia

V2.5m

231 76 25

COATED COMPETITION SLUG

12/67.5

26.0

100

450 m/sec

Netto

SH


- 65 -

GECO RIFLE & SEMI-AUTO • • • • •

Korkea laatu kohtuulliseen hintaan. Harjoittelupatruuna vaativalle asiakkaalle. Yleispatruuna aloittelijalle. GECO Rifle: Huoleton vaihtoehto pulttilukkokiväärille. GECO Semi-Auto: Optimoitu pistoolille ja puoliautomaattikiväärille.

Kaliiperi

Malli

Luoti

Paino

Piipun pituus

Nopeus (m/sek)

g

mm

Vo

V50

V100

E0

E50

E100

R2316670

.22 LR

Rifle

LRN

2.6

650

330

295

270

142

113

95

R2318597

.22 LR

Semi-Auto

LRN

2.6

420

350

306

279

159

122

101

G ECO D IABO LO

G ECO S U P E R P O I NT

Ampumaharrastus alkaa yleensä ilmakivääri harrastuksesta. Tämä harrastus jatkuu yleensä sen jälkeenkin kun ammuntaharrastus laajenee. GECO ilmakiväärin luodit on kehitetty erityisesti aloittelijalle ja harrastelijalle. Tämä ryhmä ampuu paljon ja tarvitsee tarkan luodin suotuisaan hintaan. Laadukas tehdastuotanto takaa korkean tason näille tuotteille. • • • •

Energia (Joule)

Geco Superpoint on teräväkärkinen ilmakiväärin luoti joka soveltuu hyvin silhuetti ammuntaan. Keskitetty tasapaino takaa hyvän lentoradan teräväkärkiselle luodille. • • • •

Harrastajalle Tarkka mutta edullinen Luotettava tarkkuus Tasalaatuinen

Kehitetty aloittelijalle ja harrastajalle Tarkka mutta edullinen Luotettava tarkkuus Tasalaatuinen

Tuote nro.

Malli

Kaliiperi mm

Paino g

Pituus mm

kpl/rasia

R2137453

DIABOLO

4.5

0.45

5.2

500

R2136740

SUPERPOINT

4.5

0.50

6.9

500

GECO

Tuote nro.


- 66 -

H A U L I K O N PAT R U U N AT

ROTTWEIL

Metsästäjä ja rata-ampuja haluaa tietysti kehit-

ruudista hauleihin on oltava tasapainossa että

tyä hyväksi haulikonampujaksi. Kivääriammunta

taattu laatu saavutetaan. Saavuttaakseen tämä

vaatii fyysistä rauhallisuutta, tarkkuutta ja tasa-

lopputulos vaaditaan tarkkaa tutkimusta, omis-

painoa kun taas haulikonammunta vaatii nopeaa

tautumista ja viimeisteltyä tuotantotekniikkaa.

fyysistä liikettä yhdistettynä mentaaliseen tasa-

Rottweil patruunoista löytyy kaikki nämä vaati-

painoon. Ammuttaessa päätös on tehtävä mur-

mukset ja jopa enemmän. Tarkasti valitut kom-

to-sekunnissa että saalis kuolee nopeasti ja inhi-

ponentit ja erinomainen laadun tarkistus takaa

millisesti.

että Rottweil haulikon patruunat ei ainoastaan

Metsästäessä vesilintuja tai pienriistaa on pidet-

toimi vaan toimivat myös turvallisesti. Tämä on

tävä huolta laadukkaasta harjoituksesta ja tietysti

tärkeää sekä ampujan että Saksalaisen valmista-

myös oikeasta patruunasta. Kaikki komponentit

jan kannalta. Jos haluat ikimuistoisen metsästys tai ampumaratapäivän valitse Rottweil!

1 Luontoystävällinen ratkaisu

2

kiitos biologisesti hajoavalle pahvihylsylle, huopatulpalle, pahviselle palotilan tiivisteelle ja pohjatulpalle.

1

2 Hylsy on suojattu kosteudelta vesiohenteisella lakalla.

3

3 Lyijyhauli 4 Erityinen huopatulpparatkaisu antaa erinomaisen kuvion erilaisilla supistajilla

5 Ruutikammio pinnoitettu paperiholkilla että paine kasvaa oikein.

1 4

6 SINOXID® nalli suojaa kosteutta vastaan

1

7 Huippulaatuinen 20 mm

1 7

5 6

1

messinkikanta


- 67 -

ROTTWEIL VALIKOIMA Rottweil tarjoaa laajan valikoiman haulikonpatruunoita sekä metsästykseen että rata-ammuntaan. Ottaen huomioon laajan valikoiman patruu-

navaihtoehtoja Rottweil on rakentanut tuotelinjauksia helpottamaan sinun valitsemaan oikeata patruunaa oikeaan käyttötarkoitukseen.

Premium Line

Professional Line Korkea laatu ja luotettava suorituskyky.

WAIDMANNSHEIL PAPPE, WAIDMANNSHEIL HV PLASTIK, MAGNUM. SEMI-MAGNUM, ULTIMATE

JAGD BRAUN, TIGER, FASAN JAGD

Basic Line

Extra Line

Metsästyspatruuna joka soveltuu hyvin metsästykseen missä käytetään paljon laukauksia (esim. kyyhky).

Huippulaatuinen haulikonpatruuna erikoismetsästykseen (esim. villisika).

SPECIAL 36, SPECIAL F, MARK II

EXPRESS, EXACT, BRENNEKE

Steel Line

Competition Line

Korkealaatuinen teräshaulipatruuna metsästäjälle joka vaalii ympäristöä. Ihanteellinen vesilintupatruuna.

Trap, skeet, sporting ja pienriistapatruuna missä on hyvä hinta/laatu suhde.

STEEL GAME

Rottweil products with comparable quality and similar range of use are grouped within these lines without changing their long-established product names (Waidmannsheil, Tiger. etc.). The above overview shows what quality features and recommendations for use are to be found in each particular line.

SPECIAL SPORT, SUPER SPORT HV sr, FASAN FF, STEEL SPORT, SUBSONIC

The line grouping is aided by a practical colour system that distinguishes the particular lines from each other and optically sorts products within a line. This consistent colour scheme is to be found not only in this catalogue but also on the product packaging.

ROTTWEIL

Tinkimätöntä laatua ja korkeaa suorituskykyä vaativalle metsästäjälle.


- 68 -

Premium Line Erinomainen laatu vaativalle ampujalle. Rottweil Premium Line tarjoaa korkealaatuisia

patruunan joka tappaa riistan puhtaasti ja eettisesti

patruunoita vaativalle ampujalle. Perinteiset ja

luottaa Rottweil Premium tuotteisiin. Metsästät

korkealaatuiset tuotteet mahtavalla suorituskyvyllä

sitten yksin tai ryhmässä niin menestys on taattu

ovat olleet suosikkeja kautta sukupolvien.

kun käytät Rottweil Premium!

Metsästäjät kaikkialla maailmalla jotka haluavat

ROTTWEIL


- 69 -

Rottweil Magnum - Erityistä voimaa tiiviillä peitolla

Rottweil Semi Magnum - Tiivis peitto normaali haulikoilla

Johtuen suurimmasta mahdollisesta haulilatauksesta tämä patruuna on ihanteellinen metsästyksen erityissovelluksiin. Vain haulikoille joissa vähintään 76 mm:n patruunapesä (3”) ja Magnum koeponnistettu piippu.

Tämä Semi Magnum patruuna on kehitetty tarjoamaan niille metsästäjille joiden haulikko on vakiopainekoestettu ja joiden patruunapesä on 70 mm, raskaampi lataus. • Musta polyetyleeni hylsy • 20 mm:n messinkikanta • Lyijyhauli • Raskas haulilataus

• Musta polyetyleeni hylsy • 20 mm:n messinkikanta • Lyijyhauli • Erityisen raskas haulilataus

Kaliiperi

Haulikoot

Paino

kpl/rasia

V 2.5 m

12/76 Magnum

2.7 - 4.0 mm

52 g

10 / rasia

380 m/sek

Kaliiperi

Haulikoot

Paino

kpl/rasia

V 2.5 m

20/76 Magnum

2.7 - 3.7 mm

33 g

10 / rasia

370 m/sek

12/70

2.7 - 4.0 mm

40 g

10/rasia

375 m/sek

Ve d e n p

Rottweil Waidmannsheil HV Plastik - Mestarillisesti täydellinen nopeisiin osumiin Legendaarisen Waidmannsheil Pappen korkealaatuinen muoviversion on myös todellinen menestys Rottweil-tuotesarjassa. Erityisen suuri nopeus yhdistettynä raskaaseen haulilataukseen muovisessa välitulpassa tarjoaa loistavan suorituskyvyn ja hyvän kuvion.

Äärimmäisen korkealaatuinen pahvihylsy jota on jatkuvasti paranneltu vuosikausien aikana. Uusin parannus tähän suosikkiin on hylsyn imeyttäminen ympäristöystävällisellä vesiohenteisella lakalla. Pahvin ja huopavälitulpan yhdistelmä on parempi kuin koskaan ja kaasun pitävä pahvinen palotilan tiiviste antaa patruunalle lisäarvon turvallisuudessa ja luotettavuudessa.

• Musta polyetyleeni hylsy • Muovinen pohjatulppa • 12 kal 20 mm:n messinkikannalla • 16 ja 20 kal 16 mm:n messinkikannalla • Muovinen haulikuppi • Lyijyhauli • Suuri nopeus

• Lakattu musta pahvihylsy • Pahvi pohjatulppa • 20 mm:n messinkikanta • Pahvitiiviste • Pahvi/huopatulppa • Lyijyhauli Kaliiperi

Haulikoot

Paino

kpl/rasia

V 2.5 m

Kaliiperi

Haulikoot

Paino

kpl/rasia

V 2.5 m

12/70

2.5 - 4.2 mm

36 g

10 / rasia

395 m/sek

12/70

2.2 - 4.0 mm

36 g

10 / rasia

380 m/sek

16/70

2.7 - 4.0 mm

31 g

10 / rasia

385 m/sek

16/70

3.0 + 3.5 mm

31 g

10 / rasia

375 m/sek

20/70

2.5 - 3.5 mm

28 g

10 / rasia

385 m/sek

Pahvinen haulikonpatruuna - laatua tinkimättä Waidmannsheil Black Paper on ainoa haulikon patruuna maailmassa josta löytyy pahvinen pohjatulppa ja pahvitiiviste. Muut valmistajat käyttävät tässä muovinen pohjatulppa. Rottweil vannoo perinteiseen valmistustapaan käyttämällä korkealaatuista pahvia pohjatulppana. Pahvinen tiiviiste joka ympäröi palotilan on myös ainutlaatuinen. Tämä menetelmä takaa turvallisen patruunan. Palotilan kaasun pidättämisessä pahvinen pohjatulppa on yhtä luotettava kun moderni muovinen pohjatulppa. Waidmannshell hylsy on tehty ainoastaan pahvista, poikkeuksena messinkinen kanta. Tämä täyttää korkeat ympäristövaatimukset. Hylsy on myös imeytetty ympäristöystävällisellä vesiohenteisella lakalla joka estää hylsyn paisumasta kosteallakin kelillä. Tämä takaa varmaa toimintaa myös kovimmilla kelillä!

ROTTWEIL

la k k a ti it ä v ä Rottweil Waidmannsheil Pappe iv is ty s - Mestarillinen täydellisyys vaativalle metsästäjälle


- 70 -

Professional Line Korkea laatu intohimoiselle ampujalle Rottweil laatua

Professional vaativalle

Line

tarjoaa

metsästäjälle.

korkeaa

Professional

Line haulikonpatruunoissa on tarkasti valitut

komponentit

ja

ne

soveltuvat

erityisesti

metsäkanalinnuille mutta on myös varma valinta pienriistalle.

ROTTWEIL


- 71 -

Rottweil Jagd braun Streu Plastik - Perinteistä suorituskykyä lyhyille matkoille

Rottweil Jagd braun Plastik - Perinteistä suorituskykyä vaihtelevaan metsästykseen

Tämä levittävä versio Jagd braun-patruunasta on ihanteellisen sopiva lyhyen matkan metsästykseen, kuten peitteisessä metsässä tai ammuttaessa kohtitulevaa lintua. Patruunan levittävä sisäosa muodostaa laajan osumakuvion n. 25 m:n matkalle joka lisää osumismahdollisuutta vähentää haavakkojen syntymistä.

Tämä muovihylsyinen ja huopatulppainen Jagd braun on klassikkopatruuna vaativille metsästäjille jotka tarvitsevat raskaan latauksen isompia hauleja. Erityisesti valikoiduilla komponenteilla ja 36 g:n latauksella tämä metsästyspatruuna erottuu joukosta, kiitos hyvän kuvion ja suotuisan hinta – laatu suhteen.

• • • • •

• Ruskea muovihylsy • 20 mm:n messinkikanta • H-kiekko / Huopatulppa • Lyijyhaulit

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70

2.7 - 3.5 mm

36 g

10/rasia

375 m/sek

16/70

3.0 + 3.5 mm

31 g

10/rasia

375 m/sek

Kaliiperi

Haulikoko

Pakkaus

V 2.5 m

12/70

2.7 + 3.2 mm U 34 g

Paino

10/rasia

375 m/sek

16/70

2.7 mm U

30 g

10/rasia

375 m/sek

U = haulinlevittäjä

Rottweil Tiger Disperseur - Sopiva lyhyille etäisyyksille

Tämä patruuna, jonka hylsyn pituus on 67,5 mm, on erityisen sopiva haulikoihin joissa on 65 mm:n patruunapesä. Se toimii myös poikkeuksellisen hyvin itselataavissa haulikoissa.

Tämä Rottweil Tigerin edullinen levittäjä versio on tarkoitettu lyhyille etäisyyksille ja siten sopiva esim. kanakoirametsästykseen. Laajempi hauliparvi mahdollistaa paremmin osumat ja auttaa välttämään haavakoita.

• 12 ja 16 kaliipereissa, punainen polyetyleenihylsy, kaliiperi 20, keltainen polyetyleenihylsy • 12 kal 20 mm:n messinkikanta • 16 kal 16 mm:n messinkikanta • 20 kal 8 mm:n messinkikanta • 12 ja 16 kal, muovinen haulikuppi • 20 kal, H-kiekko/ Huopatulppa • Lyijyhaulit

• Punainen polyetyleenihylsy • 20 mm:n messinkikanta • H-kiekko / Huopatulppa • Lyijyhaulit • Muovinen haulinlevitin

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/67.5

2.7 - 3.5 mm

32 g

10/rasia

380 m/sek

16/67.5

2.7 - 3.5 mm

27 g

10/rasia

375 m/sek

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

20/67.5

2.7 + 3.0 mm

25.5 g

10/rasia

375 m/sek

12/67.5

2.7 mm U

32 g

10/rasia

380 m/sek

veden

la k k a ti p it ä v ä Rottweil Fasan Jagd iv is ty s - Rottweilin uusin patruuna kanalinnustajille

Kehitetty metsästäjille jotka suosivat perinteisiä metsästyshaulikoita. Erityispiirre tässä patruunassa on pehmeä rekyyli. Korkealaatuiset komponentit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja peiton. Se on myös hyvin ympäristöystävällinen johtuen pahvihylsystä ja kuitu/ pahvitulpasta jotka kaikki ovat biohajoavia. • Lakattu punainen pahvihylsy • Pahvipohjainen pohjatulppa • 20 mm:n messinkikanta • Pahvi-/ huopavälitulppa • Lyijyhaulit

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/67.5

2.7 mm

28 g

25/rasia

390 m/sek

ROTTWEIL

Rottweil Tiger - Sopiva kaikkeen metsästykseen

Ruskea muovihylsy 20 mm:n messinkikanta H-kiekko / Huopatulppa Lyijyhauli Muovinen haulinlevitin


- 72 -

Basic Line Haulikon patruunoita normaali komponenteille ampujille jotka käyttävät määriä. Rottweil Basic Line tarjoaa hyvän patruunan niille

mutta laatu on kuitenkin korkea. Soveltuu erity-

jotka ampuvat suuria määriä. Tämä patruuna on

isesti kyyhkyjahtiin mutta on varma valinta myös

rakennettu vähän halvemmista komponenteista

esim. riekolle ja pyylle.

ROTTWEIL


- 73 -

Rottweil Mark II 30 HV

Rottweil Special 36 - Erinomainen valinta hintatietoiselle

- Nopeat lataukset nopeille linnuille

Tämä erikoispatruuna, jossa on matala kanta ja raskas lataus, on edullinen vaihtoehto ilman turhia kompromisseja hintatietoiselle metsästäjälle. Houkutteleva hinta on saavutettu käyttämällä edullisempia komponentteja tuotannossa.

Pienempi riista vaatii pienemmät haulit. Pienentämällä latausta 30 g:een paranee ampumamukavuus ja mahdollisuus useampiin laukauksiin päivän kuluessa. Suuri nopeus (HV) auttaa osumaan pakeneviin ja nopeasti lentäviin lintuihin, kuten riekot.

• Tumman vihreä polyetyleenihylsy • 16 mm:n messinkikanta • Muovinen välitulppa • Lyijyhaulit

• Kirkkaan vihreä muovihylsy • 12 mm:n messinkikanta • Haulikuppi • Lyijyhaulit • Suuri nopeus

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70

2.5 – 4.0 mm

36 g

25/box

380 m/sek

12/67.5

2.7 + 3.2 mm

30 g

25/box

390 m/sek

Rottweil Special 12 F, 16 F, 20 F - Hienot haulit

Rottweil Special 12 F Streu - Edullinen patruuna lyhyille ampumaetäisyyksille

Tämä metsästyspatruunasarja tarjoaa laajan valikoiman haulikokoja kaikkiin kolmeen kaliiperiin, painopiste kuitenkin pienissä hauleissa. Kuitutulppa yhdessä palokaasut tiivistävän H-kiekon kanssa muodostavat erityisen laajan ja tasaisen haulipeiton varmistaen näin osumat myös pienempiikin riistalintuihin.

Rottweil Special 12 F Streu on erityisen sopiva pienille nisäkkäille ja kohtilentäville kanalinnuille. Kiitos haulilevittäjän ja huopatulpan, tämä patruuna tarjoaa laajan osumakuvion. Edullisten komponenttien käyttö tekee tästä patruunasta jokaiselle metsästäjälle saavutettavan.

• Vihreä polyetyleenihylsy 12 ja 16 kaliipereissa, keltainen kaliiperissa 20 • Muovinen pohjatulppa • 12 kal 12 mm:n messinkikanta • 16 kal 8 mm:n messinkikanta • 20 kal 12 mm:n messinkikanta • H-kiekko / Huopatulppa • Lyijyhaulit

• Vihreä muovihylsy • 12 mm:n messinkikanta • H-kiekko / Huopatulppa • Haulinlevittäjä

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/67.5

1.7 – 3.2 mm

32 g

25/box

380 m/sek

16/67.5

2.5 – 3.0 mm

27 g

25/box

375 m/sek

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

20/67.5

2.5 + 2.7 mm

26 g

25/box

375 m/sek

12/67.5

2.7 mm U

32 g

25/box

380 m/sek

U = haulinlevittäjä

ROTTWEIL

Kaliiperi


- 74 -

Rottweil Express - Kehitetty metsästyksen erikoistilanteisiin

Rottweil Brenneke Classic - Hyvä kaikkeen metsästykseen

Nämä patruunat on kehitetty erikoistilanteisiin ja niitä käytetään maissa joissa mm. erityisen suurten haulien käyttö sorkkaeläimiin on sallittu. Käytä Rottweil Expressiä kun vain buckshot on riittävä, erityisesti lyhyillä ampumamatkoilla ja tiheissä pensaikoissa.

ROTTWEIL

• • • •

Klassinen metsästystäyteinen huopatulpalla käytettäväksi kaikissa tavanomaisissa haulikoissa aina 50 m:n etäisyyteen asti. • • • • •

Läpinäkyvä polyetyleeni hylsy 20 mm:n messinkikanta H-kiekko / Huopatulppa Lyijyhaulit (buckshot)

Läpinäkyvä polyetyleenihylsy 12 kal 20 mm:n messinkikanta 20 kal 16 mm:n messinkikanta H-kiekko / Huopatulppa Alkuperäinen Brenneke Classic haulikontäyteinen huopatulpalla

Kaliiperi

Paino

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

V 2.5 m

12/70

31.5 g

490 gr

10/rasia

415 m/sek

4.5 – 8.6 mm 28.5-38 g 10/rasia

390 m/sec - 415 m/sek

12/67.5

31.5 g

490 gr

10/rasia

415 m/sek

7.4 mm

415 m/sek

20/70

24 g

370 gr

10/rasia

410 m/sek

Kaliiperi

Haulikoko

12/67.5 16/67.5

Paino 22 g

Pakkaus 10/rasia

Rottweil Brenneke Magnum - Raskas paino antaa maksimaalisen iskutehon Rottweil Brenneke ”Silver” antaa erittäin korkean iskuenergian suurriistaan. Sen tarkkuuteen ei sileäpiippuisen haulikon supistusaste vaikuta. Tätä Magnum patruunaa saa käyttää ainoastaan haulikoissa jotka on koeponnistettu Magnum-patruunoille ja joissa on 76 mm:n patruunapesä. • • •

Rottweil Brenneke Classic Magnum - Nopea täyteinen ensiluokkaiseen onnistumiseen Kiitos Magnum-paineisen latauksen, tämä patruuna saavuttaa korkeamman nopeuden ja sen seurauksena suorituskyky paranee ja se siirtää enemmän energiaa kohteeseen. Sen tarkkuuteen sileäpiippuisissa haulikoissa ei supistusaste vaikuta. • • • •

Läpinäkyvä polyetyleenihylsy 20 mm:n messinkikanta Alkuperäinen Brenneke Silver haulikontäyteinen muovisella peräosalla

Kaliiperi

Paino

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/76 Magnum

39 g

600 gr

5/rasia

420 m/sek

Läpinäkyvä polyetyleenihylsy 20 mm:n messinkikanta H-kiekko / Huopavälitulppa Alkuperäinen Brenneke Classic haulikontäyteinen huopatulpalla Vain Magnum-kelpoisiin haulikoihin

Kaliiperi

Paino

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70 Magnum

31.5 g

490 gr

5/rasia

435 m/sek

rottweil-ammunition.com


- 75 -

Ylivoimainen tarkkuus Ammuttaessa villisikaa haulikolla on tarkkuus

Rottweil Exact täyteinen on kautta aikojen tarkin

tärkein. Eettisyyden takia villisikaa ei pitäisi

valmistettu Rottweil täyteinen. Tämän lisäksi

ampua yli 50 metrin matkalta koska tämä

kyseinen patruuna on hinnaltaan huokea.

lisää mahdollisuuden haavoitetusta eläimestä. Tarkempi kun tavalliset patruunat

Enemmän energiaa korkealla nopeudella

erg En gie er En

(V 2.5m) Velocity 450 m/sec 415 m/sec

5 shots at 50 m

Vertailuna normaali täyteisen kuvio

EXACT 12/70

Rottweil EXACT Magnum - Enemmän suorituskykyä, enemmän energiaa

EXACT 12/70 Magnum

480 m/sec

EXACT 12/76 Magnum

Rottweil EXACT - Erinomainen tarkkuus

Rottweil Exactin eri Magnum versiot siirtävät enemmän energiaa ja pysäytysvoimaa riistaan, kuten villisika, suuremmalla nopeudellaan pienemmällä ennakolla ja harvemmilla ohilaukauksilla – etenkin ajojahdeissa. Vain Magnum hyväksyttyihin aseisiin.

Rottweil Exact täyteispatruuna kehitettiin yhteistyössä maineikkaan täyteisvalmistajan Gualandin kanssa. Tarkka (Exact) nimeltään, tarkka suorituskyvyltään. • Läpinäkyvä muovihylsy • 12 kal 20 mm:n messinkikanta, valkoinen luodin takaosa • 16 kal 16 mm:n messinkikanta, valkoinen luodin takaosa • 20 kal 16 mm:n messinkikanta, keltainen luodin takaosa • Sisältää Gualandin tekniikkaa

• Läpinäkyvä muovihylsy • 12 kal 20 mm:n messinkikannalla, valkoinen luodin takaosa • 20 kal 16 mm:n messinkikannalla, keltainen luodin takaosa

Kaliiperi

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70

32 g

10/rasia

415 m/sek

Kaliiperi

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/67.5

32 g

10/rasia

415 m/sek

12/76 Magnum

32 g

5/rasia

480 m/sek

16/70

29 g

10/rasia

420 m/sek

12/70 Magnum

32 g

5/rasia

450 m/sek

16/67.5

29 g

10/rasia

420 m/sek

20/76 Magnum

26 g

5/rasia

455 m/sek

20/70

26 g

10/rasia

415 m/sek

rottweil-ammunition.com

ROTTWEIL

y

E


- 76 -

Steel Line Teräshaulipatruunat ympäristötietoiselle ampujalle. Metsästäessä vesistöjen läheisyydessä teräshauli-

Rottweil tarjoaa laajan valikoiman lyijyttömiä vai-

patruunat ovat pakollisia. Riski että vesilinnut

htoehtoja vesilinnustukseen. Valikoimasta löytyy

voivat saada elimistöönsä lyijyä on huomattava ja

monta hyvää vaihtoehtoa eri haulikonkaliiperissa.

ROTTWEIL

siksi lainsäädäntö EU maissa on kieltänyt lyijypatruunoitten käyttöä vesilinnustuksessa.

TM


- 77 -

Rottweil Steel Game Magnum - Lyijyttömänä parempi osumakuvio

Rottweil Steel Game HV - The fast soft iron cartridge

Tämän lyijyttömän Magnumpatruunan CIP-mukainen meltorauta haulilataus takaa erinomaiset osumakuviot jopa pitemmilläkin matkoilla. Käytettäväksi vain haulikoissa joissa on 76 mm:n patruunapesät ja Magnumhyväksyntä (sekä rautahaulikelpoisuus). • • • • • •

Rottweil on laajentanut meltorautahaulisten patruunoidensa tarjontaa lisäämällä siihen HV latauksen. Tämä lyijytön CIP-hyväksytyillä meltorautahauleilla ladattu patruuna erottuu Rottweil Steel Game-patruunoista korkeamman nopeutensa (HV) kautta. Se siirtää enemmän energiaa kohteeseensa pitemmillä matkoilla. Rottweil Steel Game HV:n meltorautahaulit ovat myrkyttömiä ja siksi sopivia vesilintujahtiin. Metsästäjille, jotka haluavat nopean patruunan jolla on hyvä pitkän matkan suorituskyky, on Rottweil Steel Game HV ympäristöystävällisenä hyvä valinta. Käytettäväksi vain haulikoissa joissa on Magnum hyväksyntä ja rautahaulikelpoisuus.

Musta polyetyleenihylsy 20 mm:n messinkikanta Erikoisvälitulppa Teräshaulit Ympäristöystävällinen Sopiva vesilinnustukseen

• • • • •

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/76 Magnum

3.25 + 3.75 mm 4.5 mm

36 g 35 g

10/rasia

380 m/sek

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70

3.0 - 3.75 mm

32 g

25/rasia

400 m/sek

20/70

3.25 + 3.75 mm

24 g

10/rasia

400 m/sek

Rottweil Steel Game Speed 28 - Nopea, kevyt ja ympäristöystävällinen

Rottweil Steel Game - Lyijytön vaihtoehto herkälle luonnolle

Speed 28 on pehmeä ja nopea meltorautahaulipatruuna Steel Game-sarjassa. Johtuen suuresta suunopeudesta (V2,5m) 425 m/s, voidaan ennakkoa pienentää merkittävästi. Steel Game Special 28 patruunoita voidaan ampua piipuista joissa on normaali painekoestushyväksyntä, ei teräshaulikelpoisuutta ja lisäksi ne voidaan ampua kaikista supistusasteista. Erinomaisen sopiva pieni – ja keskikokoisille vesilinnuille, esim. alli ja telkkä.

Tämä patruuna, jossa on CIP-mukaiset rautahaulit, kehitettiin erityisesti käytettäväksi erityisen herkissä maasto-olosuhteissa, kuten vesistöjen äärellä tai missä lyijyhaulin käyttö on kielletty. Turvallinen käyttää piipuissa joissa on 70 mm:n patruunapesät ja jotka eivät ole teräshaulikelpoisia. • • • • • • •

12 ja 16 kal hopeanvärisessä polyetyleenihylsyssä 20 kal keltaisessa polyetyleenihylsyssä 12 kal 20 mm:n messinkikanta 16 ja 20 kal 16 mm:n messinkikanta Erikoisvälitulppa Rautahauli Ympäristöystävällinen / Sopiva vesilinnustukseen

• Hopeanvärinen polyetyleenihylsy • 20 mm:n messinkikanta • Erikoismuovivälitulppa • 28 g:n meltorautahaulilataus • Ympäristöystävällinen / Sopiva vesilinnustukseen

Käytettävissä haulikoissa joissa ei ole magnumhyväksyntää. Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70 Normal proof

2.6 – 3.25 mm

32 g

25/rasia

375 m/sek

16/67.5 Normal proof

3.0 mm

26 g

10/rasia

370 m/sek

16/70 Normal proof

3.0 mm

26 g

10/rasia

370 m/sek

20/70 Normal proof

2.6 mm

24 g

10/rasia

380 m/sek

Käytettävissä haulikoissa joissa ei ole magnumhyväksyntää.

VMAX 425 M/sec

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/70 Normal proof

3.0 + 3.25 mm

28 g

25/rasia

425 m/sek

rottweil-ammunition.com

ROTTWEIL

Kaliiperi

Erikoisvälitulppa Teräshaulit erittäin nopea(HV) Ympäristöystävällinen Sopiva vesilinnustukseen


- 78 -

TM

Premium Line Rajoit tamaton vaihtoehto lyijy t tömään ammuntaan Tavallinen teräs pakottaa kompromisseihin kevyen

ammuttuun riistaan. Tämä parantaa myös mah-

painonsa takia. Tämä johtaa myös huonoon läpäi-

dollisuuden onnistua koska kuparihaulien omi-

syyn, huonoon kantamaan ja myös rajoittaa käyt-

naispaino on terästä painavampi ja patruunaan

töaluetta. Uusi Rottweil Copper Unlimited hauli-

mahtuu täten enemmän haulia. Sen lisäksi kupa-

kon patruuna on korkealaatuinen lyijytön vaihto-

rivaihtoehto on turvallisempi vaihtoehto koska

ehto joka haastaa lyijyn. Nyt voi varauksetta met-

kimmokevaara pehmeässä kuparihaulissa vähe-

sästää kaikki metsästettävät lintulajit ja pienriista.

nee huomattavasti. Rottweil Copper Unlimited on

ROTTWEIL

tehokas patruuna missä piipun pään nopeus on Rottweil Copper Unlimited haulikon patruuna

jopa 397 m/sek (V2,5 m). Tämä tarkoittaa maksi-

sisältää haulia tehty puhtaasta kuparista. Kupari on

maalista energiaa haulien osuessa riistaan, pitkä

painavampi ja pehmeämpi kun pehmeä teräshauli.

kantama ja vähemmän tarvetta lyijyhaulille liikku-

Metsästäjä hyötyy pidemmästä ampumamatkasta

valle maalille.

jopa 40 metriin asti ja jopa 15 % enemmän tehoa


- 79 -

ROTT WEIL COPPER UNLIMITED Pehmeä teräshauli

Kupari hauli

Isommat haulit

Pienemmäit haulit

Vähemmän haulia kupissa

Enemmän haulia kupissa

Laajempi osumakuvio

Tiheämpi osumakuvio

3. ENEMMÄN VAPAUTTA

4. ENEMMÄN TURVALLISUUTTA

Uusi Rottweil Copper Unli-

Kaikista

naispaino kun teräksellä ja

Kuparihaulin ominaispaino on

mited on lyijytön vaihtoehto

toehdoista Rottweil Copper

sen takia voidaan käyttää

8,9 g/cm3 ja se on 15% pai-

kaikkiin pienriistalajeihin met-

Unimited omaa alhaisimman

pienempi haulikoko verrat-

navampi kun pehmeä teräs.

sästäessä vesi-alueella , met-

kimmokevaaran.

Kupari on myös pehmeämpi

sässä tai pellolla.

Kuparilla on parempi omi-

tuna

teräshaulipatruunaan.

Tämä mahdollistaa isomman

lyijyttömistä

vaih-

ja helpompi muotoiltava.

määrän haulia latauksessa ja tämä mahdollistaa tiheämpää haulikuviota.

COPPER UNLIMITED 12/76 MAGNUM

COPPER UNLIMITED 12/70

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

Kaliiperi

Haulikoko

Paino

Pakkaus

V 2.5 m

12/76 Magnum

2.75 - 3.25 mm

40 g

10/rasia

375 m/sek

12/70

2.75 - 3.25 mm

40 g

10/rasia

397 m/sek

ROTTWEIL

2. PAREMMAT MATERIAALIOMINAISUUDET

1. PAREMPIA OSUMIA


- 80 -

Toimittaaksemme sinulle parhaan luodin jokaiseen eri tilanteeseen…

WINCHESTER

Tiukasti sitoutuneena laatuvalmistukseen jo yli 148 vuoden ajan, on Winchester® merkki enemmän kuin koskaan aikaisemmin synonyymi innovaatiolle ja alan johtajuudelle. Eräällä kaikkein moderneimmista ja teknologiavetoisimmista tehtaista koko maailmassa, Winchester® on ylpeä toimittaessaan kaikkein hienoimmat tuotteet metsästykseen ja harrastusammuntaan. ISO 9001:2008 sertifioituna valmistajana Winchester® on sitoutunut asiakkaiden odotusten täyttämiseen 100 %:sti hyödyntäen jatkuvaa kehitysprosessia. Suurriistaluoti on laajan tutkimustyön hedelmä jonka mahdollistaa insinööriemme ballistiikan tietotaito sekä käytännön metsästys kokemus. Jokaisen luodin tekniset ratkaisut liittyvät niiden tiettyyn käyttöön. Mahdollisimman suuri jäämäpaino takaa energian siirron ja syvän tunkeuman jotka vaaditaan suurriistan tiiviin kudoksen läpäisyyn. Power Max Bonded ja Accubond CT bondatut luodit ovat ihanteellisia suurelle villisialle, peuralle ja jopa hirvelle.

Winchester® ampumatarvikkeet läpikäyvät vaativat sisäiset testit tuotetarkkuuden, toiminnan, kestävyyden ja luotettavuuden osalta, ja ovat tiukasti linjassa alan standardien kanssa. Winchester® tekee lujasti töitä päivittäin ylläpitääkseen aikojen kuluessa rakentamaansa perintöä maailman hienointen ampumatarvikkeiden valmistajana.

Kauris, jolla on ohut nahka ja ei niin tiivis kudosrakenne, tarvitsee nopeasti aukeavan luodin. Jotta kauriin lihahävikki olisi mahdollisimman pieni, olisi paras valintasi Ballistic Silvertip, joka erityisesti muovikärjestään johtuen, yhdistää pysäytysvoiman ja kontrolloidun avautumisen legendaariseen tarkkuuteen. Tuhoeläinten ampumiseen, pien-, keskikokoisen- tai suurriistan ajotai kyttäysjahtiin unohtamatta innovatiivisia lyijyttömiä patruunoita tai kokovaippaisia harjoituspatruunoita,- Winchester® tarjoaa kaikki fyysiset ja tekniset ominaisuudet mitä ikinä tarvitsetkaan onnistuneeseen jahtiin.

Pb

POWER-POINT ®

POWER-CORE 95/5

TM


- 81 -

VALU ST

BE

E#

E#

BE

KIVÄÄRIN PATRUUNAT

VALU ST

IHANTEELLINEN

JÄ Ä MÄPAINO

Power Max Bonded™ luodissa, kiitos juotosprosessin, sen sydän ja vaippa laajenevat yhdessä hajoamatta tai irtoamatta toisistaan. Luodilla on erittäin korkea jäämäpaino joka tarkoittaa maksimi energiaa kaatamiseen sekä erittäin syvää tunkeumaa. Sirpaloitumattomuus, huolimatta laajenemisen jälkeisestä suuresta halkaisijasta (kaksinkertainen alkuperäisestä) takaa tärkeän, pysyvän haavakanavan mutta minimaalisen lihahävikin.

Suojattu reikäpää takaa nopean ihanteellisen avautumisen kaikilla matkoilla ja osumanopeuksilla. Lisäksi, yllä rakenteella luodin kärki pysyy täydellisessä kunnossa ladatessasi asettasi tai poistaessasi siitä patruunoita ja se on ratkaiseva ominaisuus takaamaan äärimmäisen tarkkuuden. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, vaipan paksuus sen jokaisessa kohdassa tutkitusti tarjoaa ihanteellisen avautumisen. Ohuempi kapeneva etupää tarjoaa täydellisen avautumisen kaikilla osumanopeuksilla kaiken tyyppiseen riistaan ja paksumpi luodin peräpää kontrolloi avautumista ja takaa korkean jäämäpainon. Vaipan rakenne tuo tällä tavoin lisää arvoa juotostekniikkaan.

2 1 3

1

Suojattu reikäpää

2

Lyijysydän juotettu kuparivaippaan

3

Ohut vaippa

4

Ihanteellinen avautuminen ja erittäin korkea jäämäpaino

5

Luodin alkuperäinen halkaisija yli kaksinkertaistuu antamaan maksimaalisen kaatovoiman

243 Win 270 Win 270 WSM 7 mm Rem Mag 7 mm WSM 30-30 Win 300 WM 300 WSM 30-06 Spg. 308 Win .338 WM

4

5

WINCHESTER

Uusi Power Max Bonded™ luoti Winchester®in yksinoikeudella kehittämä ja lataama, perustuu kolmen eri teknologian yhdistelmään jotka toimivat yhdessä tehokkuuden ja suorituskyvyn rajojen rikkomiseksi.


- 82 -

EXTREME

VARMIN PATRUUNA

WINCHESTER

Luodin rakenne yhdistää lyijysydämen kuparinhohtoiseen kilpatason ohutseinäiseen vaippaan ja kovaan polymeeri kärkeen muodostaen laakalentoisen nopeasti avautuvan profiilin. Se käynnistää lähes välittömän ja uskomattoman tappavan laajentumisen osumanopeuksien laajalla alueella. Varmint X-luodin räjähdysmäinen aukeaminen aiheuttaa kuitenkin minimaalisen turkisvaurion kiitos sen pienennetystä mahdollisuudesta täydelliseen lävistykseen jopa pienikokoisissa ohutnahkaisissa tuhoeläimissä.

Sileät, polymeerikärkiset luodit puhkaisevat pienen sisäänmeno reiän aiheuttaen kuitenkin nopean ja rajun luodin avautumisen kaataen tuhoeläimen välittömästi. Se muodostaa aerodynaamisen, suureen tarkkuuteen pystyvän paketin. Virtaviivainen profiili lentää nopeammin ja laakeammin, kiitos kasvaneen paine pinnan ja äärimmäisen korkean ballistisen kertoimen. Pienivastuksinen muotoilu myös ehkäisee tuulipoikkeamaa mahdollistaen Varmint X:n pitemmän lentoradan. Varmint X yhdistää todistetun tappavuuden, josta Winchester® on tunnettu, tämän päivän viimeisimpään tekniikkaan tarjoten metsästäjille haluamansa patruunan edulliseen hintaan.

2 3

1

2

3

1

Polymeerikärki: mahdollistaa pitkän matkan suorituskyvyn ja edistää nopeaa laajentumista Seosmetallivaippa: ohut vaippa jonka profiili on suunniteltu räjähdysmäisesti sirpaloituvaksi Lyijysydän: suunniteltu nopeasti sirpaloituvaksi

22-250 Rem 223 Rem 243 Win

See ballistic table p.62-64


- 83 -

NOPEA JA MASSIIVINEN KAATO

Power-Point® on Winchester®in suosituin ja laajimmin yli 40 vuoden ajan metsästäjien käyttämä luoti. Tämän pehmeäkärkisen lyijyluodin hämmästyttävä yksinkertaisuus ja sen erikoisesti lovettu vaippa tarjoavat erittäin hyvän riistan kaato kyvyn. Koko 1900-luvun Winchester® on osoittanut johtajuuttaan ja asiantuntemustaan kehittäessään loistavia kaliipereita kuten .243, .270, .300 Magnum puhumattakaan .338 Magnumista, joista kaikista on sittemmin tullut menestyksiä.

Winchester®in johtajuus suurriistapatruunoissa nojaa myös myyttiseen Power-Point luotiin joka edelleen todistaa pettämättömän luotettavuutensa ja tehonsa metsästyskaudesta toiseen. Tänään Winchester® täydentää tarjontansa yhdistämällä kuuluisan Power-Point® luotinsa neljään legendaariseen ajojahti- tai kyttäyskaliiperiin palkiten näin Eurooppalaiset metsästäjät: 7x64, 8x57 JRS, 9,3x62 ja 9,3x74 R.

2 3

1

2

3

1

Polymeerikärki: mahdollistaa pitkän matkan suorituskyvyn ja edistää nopeaa laajentumista Seosmetallivaippa: ohut vaippa jonka profiili on suunniteltu räjähdysmäisesti sirpaloituvaksi Lyijysydän: suunniteltu nopeasti sirpaloituvaksi

22 Hornet 22-250 Rem 222 Rem 223 Rem 243 Win 6.5x55 Swd 270 WSM 270 Win 7 mm Rem Mag 30-30 Win

300 WSM 300 WM 30-06 Spg. .308 Win .338 WM 44-40 Win 7x64 9,3x62 8x57JRS 9,3x74R

WINCHESTER

POWER-POINT ®


- 84 -

KONTROLLOITU

LA AJENEMINEN

WINCHESTER

Nosler Ballistic Tip luodin ja ainutlaatuisen Winchester® Lubalox® pinnoitteen yhdistelmä mahdollistaa äärimmäisen tarkkuuden metsästykseen sekä pitkän matkan ammuntaan.

Suurinopeuksinen Winchester® Ballistic Silvertip® luoti tarjoaa laakeimman lentoradan ja on tarjolla: • •

4 5

2 1 3

1

Muovikärki

2

Veneperä ja hyvin terävä profiili

3

Ohut vaippa

4

Lubalox® pinnoite

5

Luodin raskas pohja

22-250 Rem 223 Rem 243 Win 270 WSM 270 Win 280 Rem 7 mm Rem Mag 300 WSM 300 WM 30-06 Spg. .308 Win

Vahinkoeläimille, yksinkertaisella kavennetulla vaipalla ja lyijysydämellä varmistamaan välitön sirpaloituminen Suurriistalle, kaksoiskavennetulla vaipalla ja kovempaa lyijyä olevalla sydämellä saavutetaan kontrolloitu luodin laajeneminen


VALU ST

BE

E#

E#

BE

- 85 -

VALU ST

TÄYDELLINEN

HARJOITUSLUOTI

WINCHESTER

Kokovaippapatruuna on erittäin tarkka ja se voidaan ampua kaiken tyyppisistä pulttilukkoja puoliautomaattikivääreistä. Johtuen sen halvasta hinnasta, sinun ei enää tarvitse epäröidä lähteäkö harjoittelemaan metsästyskausien välissä tai mennäkö nautiskelemaan tarkkuusammunnan ilosta.

2

1

Vahvistettu vaippa

2

Lyijyseos sydän

1

30-06 Spg. 308 Win 6,5 x 55 Swd 223 Rem

Tarjolla neljä suosittua kaliiperia. Tämän tyyppinen patruuna on paras mahdollinen valinta ampumaradalle.


- 86 -

MAKSIMI

ENERGIA

WINCHESTER

Accubond® CT®: luoti joka yhdistää erinomaisen tarkkuuden, syvän tunkeuman ja korkean jäämäpainon juottamalla luodin sydänosa vaippaan. Sitä voidaan käyttää eri tyyppisiin eläimiin ja metsästyksiin:

4 3

1 2

2 1

1

Muovikärki

2

Lyijysydän juotettu kuparivaippaan

3

Kiinteä luodin peräosa

4

Lubalox® pinnoite

270 WSM 270 Win 7 mm Rem Mag 300 WM 30-06 Spg.

• • •

Ajojahdit ja kyttäysjahdit Keskikokoinen riista: rajallin avautuminen ja pieni ulostulohaava Suurriista & paksu kudos: taattu maksimaalinen avautuma ja tehokas ulostulo


- 87 -

Pb Lyijytön

MAKSIMI

JÄ Ä MÄPAINO

Aloitetaan erityisellä kuparikonstruktiolla, sisällytetään siihen hienosti suunniteltu ontelo ja meillä on uusi kiintopiste lyijyttömille suurriistapatruunoille. Esittelemme Super-X® Power-Core™ keskisytytyspatruunan uudet kaliiperit. Muodostaen tappavan tehokkaan luodin jolla on massiivinen shokkivaikutus osumassa sekä syvä tunkeuma käytännöllisesti katsoen 100 %:n jäämäpaino varmistamaan maksimaalisen vamman luille ja sisäelimille. Tämän Winchester®in kehittämä ja yksinoikeudella markkinoiman lyijyttömän uuden luodin salaisuus on sen ontelossa.

4 3

2

1

1

Suojattu reikäpää: edistää laajentumista laajalla etäisyys alueella

2

Power-Core ontelo: ontelo takaa nopean laajenemisen ja vaikuttavan kaatotehon

3

Rakenne puhdasta kuparia: lähes 100 %:n jäämäpaino syvään tunkeumaan

4

Veneperäluoti: maksimaalinen tarkkuus ja ihanteellinen nopeus säilyvät pitkilläkin ampumamatkoilla

Laajentumisen jälkeinen luodin halkaisija on lähes yhtä suuri kuin perinteisillä puolivaippaluodeilla (lyijykärki). Tämä lyijyttömälle luodille poikkeuksellinen laajentumissuhde ja jäämäpaino lähellä 100 %:a tekee Power-Core:ista ihanteellisen luodin suurriistalle. Winchester® säilyttää teknisen johtajuutensa tarjoamalla huippusuorituskykyisiä tuotteita halvimpaan mahdolliseen hintaan uusilla lyijyttömien luotien markkinoilla.

Pb

223 Rem 243 Win 270 Win 7 mm Rem Mag 30-06 Spg. 300 WM 308 Win

WINCHESTER

POWER-CORE 95/5

TM


- 88 -

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

Tuote nro.

Koodi

Paino g / gr

80712-03

CX22H1

2.9 / 45

820

622

980

80712-05

CX22H2

3.0 / 46

820

623

1002

80712-07

CX222R

3.2 / 50

957

793

1483

CSBST22250

3.2 / 50

1161

1018

2184

CX222501

3.6 / 55

1122

956

2243

CX22250P

3.6 / 55

1122

992

2243

Luoti

kpl / rasia kpl / tukku

565

SP

50/500

578

HP

50/500

PSP

20/200

1680

BST

20/200

1628

PP

20/200

1752

Varmint X

20/200

.22 Hornet .222 Rem 1020

.22-250 Rem

.223 Rem CSBST223B

3.6 / 55

988

875

1738

1364

BST

20/200

CX223LF

4.2 / 64

920

805

1757

1344

PC

20/200

CX223P

3.6 / 55

988

870

1738

1349

Varmint X

20/200

CX223R

3.6 / 55

988

837

1738

1249

PP

20/200

CSBST243A

6.2 / 95

945

870

2740

2331

BST

20/200

CSBST243

3.6 / 55

1192

1065

2531

2019

BST

20/200

.243 Win

80712-10

CX243P

3.8 / 58

1173

1036

2588

2016

Varmint X

20/200

CX243WLF

5.8 / 90

945

862

2603

2165

PC

20/200

CX2432BP

6.5 / 100

902

825

2637

2207

PowerMax

20/200

CX2432

6.5 / 100

902

822

2637

2190

PP

20/200

CX2431

5.2 / 80

1021

901

2702

2103

PP

20/200

CS270CT

9.0 / 140

899

839

3667

3189

AccuBond

20/200

CSBST270

8.4 / 130

930

862

3640

3131

BST

20/200

CX270WLF

8.4 / 130

933

852

3663

3056

Power Core

20/200

CX2705BP

8.4 / 130

933

847

3663

3022

PowerMax

20/200

CX2704

9.7 / 150

869

788

3667

3018

PP

20/200

CX2705

8.4 / 130

933

854

3663

3074

PP

20/200

CS270WSMCT

9.0 / 140

975

911

4317

3768

AccuBond

20/200

CS270SET

8.4 / 130

998

931

4198

3651

E-Tip

20/200

CSBST2705A

9.7 / 150

951

891

4396

3857

BST

20/200

CSBST2705

8.4 / 130

998

927

4198

3619

BST

20/200

.270 Win

WINCHESTER

.270 WSM

CX270SBP

8.4 / 130

998

908

4198

3475

PowerMax

20/200

CX270WSM

9.7 / 150

960

874

4480

3711

PP

20/200

CX7MMWSMBP

9.7 / 150

975

899

4623

7mm WSM 3924

20/200

7 mm Rem. CS7MMCT

10.3 / 160

899

843

4191

3685

AccuBond

20/200

CSBST7

9.7 / 150

945

885

4339

3804

BST

20/200

CX7MMRMLF

9.0 / 140

945

874

4050

3464

PowerCore

20/200

CX7MMR1BP

9.7 / 150

942

867

4312

3653

PowerMax

20/200

CX7MMR2

11.3 / 175

872

806

4309

3684

PP

20/200

CX7MMR1

9.7 / 150

942

863

4312

3620

PP

20/200


- 89 -

V = 0m [m/s]

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

Tuote nro.

Koodi

Paino g / gr

80712-20

CX30306BP

9.7 / 150

728

618

2579

80712-21

CX30303

11.0 / 170

671

573

2477

CX30306

9.7 / 150

728

615

2579

CX30301

9.7 / 150

728

615

2579

CS300WMCT

11.7 / 180

899

843

4716

4142

AccuBond

20/200 20/200

Luoti

kpl / rasia kpl / tukku

1857

PowerMax

20/200

1806

PP

20/200

1840

PP

20/200

1840

HP

20/200

.30-30 Win

.300 Win Mag CSBST300

11.7 / 180

899

842

4716

4141

BST

CX300WMLF

9.7 / 150

994

905

4798

3981

PowerCore

20/200

CX30WM2BP

11.7 / 180

902

830

4747

4015

PowerMax

20/200

CX30WM1BP

9.7 / 150

1003

909

4888

4012

PowerMax

20/200

CX30WM2

11.7 / 180

902

837

4747

4082

PP

20/200

CX30WM1

9.7 / 150

1003

899

4888

3929

PP

20/200

CSBST300S

9.7 / 150

1006

933

4919

4232

BST

20/200

CX300WSMBP

11.7 / 180

905

832

4779

4043

PowerMax

20/200

CX300WSM

11.7 / 180

905

840

4781

4114

PP

20/200

CS3006CT

11.7 / 180

838

784

4097

3587

AccuBond

20/200

CSBST3006A

10.9 / 168

850

792

3936

3417

BST

20/200

CSBST3006

9.7 / 150

884

819

3798

3259

BST

20/200

CX3006LF

9.7 / 150

890

808

3849

3173

PowerCore

20/200

CX30064BP

11.7 / 180

823

754

3949

3319

PowerMax

20/200

CX30061BP

9.7 / 150

890

803

3849

3136

PowerMax

20/200

CX30064

11.7 / 180

823

752

3949

3299

PP

20/200

CX30065

10.7 / 165

853

773

3894

3193

PP

20/200

.300 WSM

.30-06 Springfield 80712-38

80712-36

CX30061

9.7 / 150

890

795

3849

3068

PP

20/200

80712-32

CUSA3006

9.5 / 147

920

852

4035

3455

FMJ

20/200

80712-45

CSBST308A

10.9 / 168

814

757

3605

3120

BST

20/200

CSBST308

9.7 / 150

856

793

3564

3055

BST

20/200

CX308LF

9.7 / 150

860

779

3590

2952

PowerCore

20/200

80712-47

CX3085BP

9.7 / 150

860

775

3590

2918

PowerMax

20/200

80712-46

CX3086

11.7 / 180

799

729

3719

3101

PP

20/200

CX3085

9.7 / 150

860

766

3590

2853

PP

20/200

CUSA3081

9.5 / 147

853

787

3470

2950

FMJ

20/200

.308 Win 80712-43

80712-30

.280 Remington CSBST280

9.1 / 140

927

866

3894

3404

80712-12

CX6555

9.1 / 140

777

719

2740

2346

80712-11

CUSA6555

9.1 / 140

-

-

-

-

CX3381BP

13.0 / 200

902

814

5274

4297

PowerMax

20/200

80712-56

CX3381

13.0 / 200

902

810

5274

4253

PP

20/200

80712-59

CX4440

13.0 / 200

363

307

853

80712-60

CX4570H

19.4 / 300

573

503

3193

BST

20/200

6,5x55 Swedish PP

20/200

FMJ

20/200

.338 Win Mag .44-40 Winchester 609

PP

20/200

.45-70 Government 2461

JHP

20/200

WINCHESTER

80712-39


- 90 -

• • •

Maksimaalinen kaatovoima Maksimaalinen jäämäpaino Maksimaalinen tarkkuus

E#

VALU ST

Reikäpäinen kuparipinnoitettu lyijyluoti Suuri nopeus – 390 m/s C22LR500HP

Tuote nro.

Koodi

V = 0m [m/s]

Paino g / gr

V = 100m [m/s]

E = 0m E = 100m [J] [J]

Luoti

kpl / rasia kpl / tukku

.17HMR V-Max™ luoti ja sen polymeerikärki mahdollistavat parhaan mahdollisen tarkkuuden ja massiivisen, rajun, laajentumisen jopa pitkilläkin matkoilla.

80710-80

CS17HMR1

1,1 / 17

Varmint HV

777

579

WINCHESTER

332

184

V-Max™

50/500

338

189

JHP

50/500

Tarkka ja lujaa lyövä reikäpäinen luoti suurelle joukolle erilaisia tuhoeläimiä.

CX17HMR1

1,3 / 20

Super-X

724

540

.22 Magnum 40 gr:nin vaipallinen reikäpääluoti poikkeukselliseen suorituskykyyn ja korkeaan energian siirtokykyyn.

80710-68

CX22MH

2,6 / 40

Super-X

582

404

439

212

JHP

50/500

212

FMJ

50/500

Kokovaippaluoti syvään tunkeumaan, suureen tarkkuuteen ja laakeaan lentorataan.

80710-67

CX22M

2,6 / 40

Super-X

582

404

439

.22 LR Uusi 42 gr:nin aliääniluoti on suunniteltu toimimaan hyvin pienriistassa ja aseissa jotka on varustettu äänenvaimentimella.

80710-70

CW22SUB42

2,7 / 42

Subsonic® 42Max

-

144

-

LHP

50/500

-

142

-

LRN

50/500

-

-

-

-

#12 hauli

50/500

418

-

218

-

CP-HP

50/500

325

Aliääniluoti pyöreällä lyijykärjellä huviammuntaan tai vahinkoeläinjahtiin.

80710-71

CW22SUBT

2,6 / 40

Subsonic®

334

.22 LR #12 koon hauleilla tuhoeläinten, kuten rottien ja hiirien ampumiseen.

80710-79

CX22LRS

1,6 / 25

#12 Shot

Suuri nopeus, laakea lentorata ja suurenmoinen tarkkuus.

80710-75

CLAS22LRH

2,4 / 37

Laser

Suurinopeuksinen patruuna, ihanteellinen huviammuntaan sekä vahinko- ja tuhoeläinjahteihin. Kuparipinnoite vähentää kitkaa piipussa.

80710-76

C22LR500HP

2,3 / 36

Super-X®

390

297

178

-

HP

50/500

-

LRN

50/500

CP-LRN

50/500

Ihanteellinen siluetti- ja pieneläinammuntaan; laajentumattomuus takaa syvän tunkeuman.

80710-77

CWB22LR

2,6 / 40

Wildcat®

383

310

190

Pyöreä kärki takaa erinomaisen lataamisen, kuparipinnoitettu luoti suunniteltu vähentämään piipun likaantumista.

80710-72

CSS22LR

2,6 / 40

Super-X®

386

-

197

144

Ihanteellinen sisäratojen lyhyiden matkojen (10m) harjoitteluun. Sen aliääninen nopeus on ihanteellinen tuhoeläinten hävittämiseen.

80710-69

CZ22L

1,9 / 29

Zimmer®

235

-

49

-

LRN

50/500

LRN

50/500

Standardinopeuksinen erinomaisen tarkka (2-50m) patruuna pistooleille ja kivääreille kilpailuihin ja harjoitteluun.

80710-83

CWT22LR

2,6 / 40

T22®

331

-

144

-

BE

SUURINOPEUKSINEN REIKÄPÄÄ • •

VALU ST

E#

BE

CW22SUB42


- 91 -

CQ4240

CX38SMRP

Puolivaippa • • •

CUSA44CB

Lyijy

Lyijy Wad Cutter

Luotettava laajentuminen Tarkkuus varmistettu luodin kannan täsmällisellä muodolla Lovettu vaippa

• • •

Tarkkuuskilpaluoti Muuttumaton suorituskyky Puhdas osumajälki

• • •

Suuri tarkkuus Muuttumaton suorituskyky Oikea patruuna cowboy-ammuntaan ja niille jotka haluavat suurta tarkkuutta ja muuttumatonta suorituskykyä

CQ4172B

Kokovaippa BE

E#

VALU ST

V = 0m [m/s]

V = 50m [m/s]

E = 0m [J]

E = 50m [J]

Koodi

Paino g / gr

CQ4172B

7,5 / 115

Kokovaippa

363

326

491

CUSA9MM

8,0 / 124

Kokovaippa

347

320

485

CUSA9MM1

9,5 / 147

Kokovaippa - Flat Nose

302

288

434

CUSA38SPVP

8,4 / 130

Kokovaippa

244

233

251

CX38SMRP

9,6 / 148

Lyijy Wad Cutter

216

193

225

CWC3571

8,1 / 125

Puolivaippa

418

361

706

10,7 / 165 Kokovaippa - Flat Nose

323

305

559

CQ4238

11,7 / 180

Kokovaippa

302

287

530

CUSA44CB

15,6 / 240

Lyijy

229

219

407

CX44MHSP2

15,6 / 240 Reikäpää - puolivaippa

360

329

1005

845

HSP

50/500

CQ4240

15,6 / 240

Puolivaippa

360

329

1005

845

JSP

50/500

CUSA4440CB

14,6 / 225

Lyijy

229

220

381

Lyijy

50/500

CUSA45AVP

14,9 / 230

Kokovaippa

255

244

483

FMJ

50/500

CUSA45CB

16,2 / 250

Lyijy

229

219

423

Lyijy

50/500

Luoti

kpl / rasia kpl / tukku

397

FMJ

50/500

411

FMJ

50/500

396

FMJ

50/500

229

FMJ

50/500

179

LWC

50/500

9mm Luger

.38 Special .357 Magnum JSP

50/500

498

FMJ

50/500

483

FMJ

50/500

527

.40 S&W CUSA40SW

.40 S&W Special 373

Lyijy

50/500

.44 Rem Mag .44-40 Win 80713-31

354

.45 Colt 442

.45 Auto 390

WINCHESTER

Tuote nro.

VALU ST

BE

Luotettava toiminta Ei laajene Hyvä tarkkuus Vähäinen piipun likaistus

E#

• • • •


- 92 -

Super Speed® Generation 2 Suurempi nopeus ja kontrolloitu paine

Osumakuvioiden tasaisuus

Hitsattu supistus

Tämän uuden G2 ruudin salaisuus on sen kontrolloitu sähäkkyys muutettuna pienemmäksi palamisen aikaiseksi paineeksi. Insinöörimme ovat siksi kyenneet lisäämään ruudin määrää jokaisessa hylsyssä ja siten kasvattaneet nopeutta lähes 20 m/s, ja kaikki se pitäen paineet alle 740 baarin rajan.

Uusi Super Speed® Generation 2 on ladattu käyttäen ”Z”-tyypin välitulppaa jossa 4-jalkainen puristusosa. Tämä erityisesti suunniteltu muovinen välitulppa mahdollistaa Super Speed®in erinomaisen tasaisten osumakuvioiden toistuvuuden, huolimatta merkittävästä nopeuden kasvusta ja jopa pitemmistä ampumamatkoista.

Hitsaamalla tähtisupistuksen keskiön, on hylsy siksi sinetöity ja haulit täydellisesti suojatut ja paineet tasaiset laukauksesta laukaukseen.

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

12/70

36

12/70

40

01245678

417

10 / 200

Ni 0 2 4 5 6

395

CHS2150MP

12/76

10 / 200

50

0246

385

Super Speed® Gen 2

CHS220P

10 / 200

20/70

28

467

390

80710-0x

Super Speed® Gen 2

10 / 200

CHS2232P

20/70

32

24567

380

80710-0x

Super Speed® Gen 2

10 / 200

CHS216P

16/70

32

24567

380

10 / 200

Koodi

80710-3x

Super Speed® Gen 2

CHS2136P

80710-4x

Super Speed® Gen 2

CHS2EX40P

80710-xx

Super Speed® Gen 2

-

Kaliiperi

BE

E#

VALU ST

Ranger®

BE

BE

E#

VALU ST

E#

VALU ST

E#

BE

Malli

VALU ST

WINCHESTER

Paino (g)

Tuote nro.

Ranger® Disperser

Linnustukseen

Tiheät metsät

Metsästäjät huomaavat uuden Ranger® patruunan osumakuvioiden tasaisuuden ja johdonmukaisuuden jotka ovat tehneet siitä vuosikymmenten käytön jälkeen legendan. Sen uusi punainen hylsy ja yksilöllinen tähtisupistus, joka on keskiöstään hitsattu antamaan komponenteille paremman suojan, kokoavat kaiken Winchester®in tietotaidon. Saatavana haulikoossa 4 – 8 uusi Ranger® 32g on oiva kumppanisi linnustusretkilläsi.

Hajoittava välitulppa ja suuri lähtönopeus varmista pitkän ja tasaisen laajenemisen osumakuviolle samalla kun 34g:n lataus takaa riittävät osumat vaikka saaliin ja sinun välissä olisi metsän peitteisyyttä.

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

12/67

32

45678

390

25 / 250

12/70

34

4678

395

10 / 200

27

6 7,5

390

25 / 250

Tuote nro.

Malli

Koodi

Kaliiperi

-

Ranger®

CHRAN32P

-

Ranger® Disperser

CHRAD34P

-

Ranger® Disperser

CHRD227P

20/70


- 93 -

Pack 150

Pack 100

Pack 150

Special Corvidés

Special Pigeon

Special Chasse

Kyyhky on vaikea saalis, tiheä höyhenpeitto, lentää nopeasti ja kauas ja aina valppaana petojen varalta. Metsästääkseen tätä suosittua ja vaativaa riistalintua, voi metsästäjä aina luottaa Winchester® ”Special Pigeon”iin. Sen raskas 36g:n lataus, nopeus 400 m/s ja haulikoot 5,6 ja 7 ovat täydellisiä tälle riistalinnulle. Tämä patruuna on paras valttisi pitkille matkoille sen tiiviistä osumakuviosta johtuen.

”Special Chasse” patruuna parhaimmillaan fasaanin ja peltopyyn ajojahdeissa sekä yhtä hyvin pomppulintu jahdeissa. Sen 34g:n lataus, muovinen välitulppa, 16mm:n kanta ja suuri nopeus tekevät siitä tehokkaan yleispatruunan monen tyyppiselle riistalle. Sen kantomatka tekee siitä erinomaisen peltopyyn metsästykseen tai korkealla lentävien fasaanien jahteihin. ”Special Chasse” on kaikista ”Special” patruunoistamme yleiskäyttöisin. Haulit ovat niklatut erinomaisen kantomatkan ja tunkeuman vuoksi. Se on myös ihanteellinen patruuna jänismetsälle.

Kun lataus on 38g, haulikoot 4 tai 6 ja nopeus 400 m/s, ”Special Corvidés” on täydellinen patruuna varisten ja korppien (siellä missä sallittua) ampumiseen, sillä se tarjoaa ihanteellisen määrän osumia pitkilläkin ampumamatkoilla.

WINCHESTER

Special Migrateur

Special Petits Calibres

”Special Migrateur” suunniteltiin pienimmät riistalinnut (lehtokurppa, viiriäinen jne.) mielessä. Sen 32g:n lataus, muovinen välitulppa ja alle 400 m/s nopeus keskittävät ja säätävät osumakuvion peiton niin, että se on lähes täydellinen.

”Special Petits Calibres” on tehty tuomaan 20-kaliiperisen aseen omistajille 12-kaliiperiseen verrattavat tehot. Niklattu hauli ja 28g:n lataus parantavat tunkeumaa ja osumakuviota. ”Special Petits Calibres” antaa sinulle mahdollisuuden käyttää 20-kaliiperista asettasi kaiken riistan metsästykseen kaikkina vuodenaikoina.

Tuote nro.

Malli

Koodi

Kaliiperi

80710-1x

Special Pigeon

CHSPPI12P

12/70

80710-xx

Special Chasse

CHSPC34N

12/70

-

Special Migrateur

CHSMI12P

12/67

-

Special Petits Calibres

-

Special Corvidés

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

36

567

400

25 / 150

34

Ni 4 5 6 7,5

390

25 / 150

32

7,5 9

390

25 / 250

CHPC228N

20/70

28

Ni 4 5 6 7 8

390

25 / 250

CHSPCO38P

12/70

38

46

400

25 / 100


- 94 -

ZZ Pigeon®

Super XX®

Suuri nopeus

Raskaat latauksen ja super-raskaat magnumit

Tämä voimakas patruuna, 36g:n latauksella ja 20mm:n kannalla, on tehokas ja ihanteellinen vaikeisiin laukauksiin. Sen poikkeuksellinen tehokkuus ja suuri nopeus tekevät siitä lukuisille ampujille mieluisimman patruunan kaikille, keskipitkistä pitkille ampumaetäisyyksille.

Saatavana 12/70 35g tai 12/89 63g latauksina, nämä patruunat hyödyntävät niihin sisällettyinä valmistuksen ja suunnittelun viimeisimmät komponentit ja tekniikan.

WINCHESTER

Super X®

Double X®

Pienet kaliiperit 28-.410 ja .410 magnum

Raskaat latauksen ja super-raskaat magnumit

Yhteinen tekijä näiden patruunoiden välillä on tarjota aina suurin mahdollinen lataus. Siksi voit ampua 28g:n latauksen 28:lla, 14g:n latauksen .410:llä ja 19g:n latauksen .410 magnumilla.

Double X® tuotesarjassa, jaettuna 12, 12/76 ja 20/76 raskaisiin latauksiin, ovat haulit kuparipäällysteisiä ja ladattu yhdessä muovirouheen kanssa (”buffer”) joka estää niiden muotoutumisen varmistaen näin paremman ballistiikan.

Koodi

Kaliiperi

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

ZZ Pigeon®

CDZZ136P

12/70

36

4 5 6 7,5

415

25 / 250

Super XX®

CHXX125P

12/70

35

56

410

25 / 250

80710-3x

Super XX® Magnum

CHXX12MP

12/89

63

02456

356

25 / 250

-

Super X®

CX28H

28/70

28

6 7,5 8

370

25 / 250

-

Super X®

CX41

.410/63,5

14

4 6 7,5

380

25 / 250

-

Super X®

CX413

.410/76

19

46

346

25 / 250

80710-1x

Double X®

CSTH12

12/70

42

Kupari 4 5 6

396

10 / 200

80710-1x

Super X®

CX123MT

12/76

53

Kupari 4 6

370

10 / 200

-

Double X®

CX203XCT

20/76

35

Kupari 5

360

10 / 200

Tuote nro.

Malli

-


- 95 -

32g

34g

36g

20ga - 28g

Special Fibre Kaikkein tasaisin osumakuvio Luodakseen uuden ”Special Fibre” tuoteperheen ovat Winchester®in teknikot yhdistäneet parhaat perinteistä ja huippulaadun siihen luotettavuuteen jonka moderni tekniikka mahdollistaa.

Parannettu säännöllisyys ja virheetön luotettavuus kaikissa käyttöolosuhteissa. Erityisen monipuolinen ja saatavana erilaisina latauksina eri kaliipereissa: kaliiperi 12 32g:na, 34g:na ja 36g:na kuten myös kaliiperi 20 28g:na.

Suosittu vaaleanpunainen rasvakuitutulppa tarjoaa täydellisesti tasapainotetun hauliparven osumakuvion takaamaan laukauksesi tehon huolimatta siitä, onko kyseessä lentävä lintu tai jos aluskasvillisuus erottaa sinut jäniksestä tai lehtokurpasta joka sinulla on tähtäimessä.

Tuote nro.

Malli

Koodi

-

Special Fibre

CHSF32P

-

Special Fibre

CHSF34P

-

Special Fibre

CHSF36P

-

Special Fibre

CHSF228P

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

12/67

32

5 6 7 8 9 10

390

25 / 250

12/70

34

6 7

390

25 / 250

12/70

36

5 6 7 8 9

390

25 / 250

20/70

28

6 7 8

390

10 / 200

Teräshauli ei vahingoita aseesi piippua.

Teräshauli on tunnettu siitä tosiasiasta, että se on paljon lyijyhaulia kovempi. Jotta estetään teräshaulin pääsy kosketukseen piipun sisäpinnan kanssa ja naarmuttamaan sitä, ovat välitulpat tehty huomattavasti kestävämmästä muovista. Haulikupin seinämät, jossa haulit pysyvät kulkiessaan läpi piipun ja supistuksen, ovat merkittävästi paksummat tarjoten paremman suojan. Lisäksi, haulikupin seinämässä ei ole aukkoja joiden kautta haulit voisivat naarmuttaa piippua.

WINCHESTER

Johtavana yrityksenä Winchester® on läsnä kaikissa markkinasegmenteissä ja sillä on velvollisuus tarjota innovatiivisia ratkaisuja vesilintumetsästäjille. Niille jotka etsivät äärimmäistä suorituskykyä Winchester®in insinöörit ovat kehittäneet Drylok®in, mahdollisimman vedenpitävän patruunan, suojaamaan sen sisältämiä komponentteja kosteusvaurioilta. Vuonna 2014 Winchester® lanseerasi uuden ja innovatiivisen Blind Side™ patruunan kuution muotoisilla teräshauleilla (Hex™ hauli) tarjoamaan äärimmäistä suorituskykyä kaikilla etäisyyksillä.

Paino (g)

Kaliiperi


- 96 -

PINOTTU, NOPEA JA TAPPAVA Blind Side yhdistää uraa uurtavan pinotun Hex teräshauli teknologian ja uuden timanttileikatun välitulpan tappavimmaksi Winchester® vesilintupatruunaksi mitä saatavilla on. Ladattuna 100 % Hex-hauleilla, saat enemmän hauleja maaliin ja laajemman tappoalueen useammilla vamman aiheuttavilla hauleilla kuin milloinkaan aiemmin, tarkoittaen enemmän nopeasti tappavia osumia.

Nopea. Hex™ hauli tarkoittaa enemmän kuormaa pienemmässä tilassa. Innovatiivinen, supistukseen vastaava Diamond Cut välitulppa tarjoaa tiiviin, keskittyneen osumakuvion suuremmalla nopeudella. Uudelleen suunniteltu Drylok Super Steel® menetelmä ”saranoidulla välitulpalla” pitää ruutisi kuivana ja lisää nopeutta.

Pinottu.

Tappava.

Insinöörimme kutsuvat sitä pakkaustiheydeksi. Tiiviiksi pakattu ja pinottu Hex™ hauli antaa sinulle 15 % enemmän hauleja patruunaan kasvattaen tappoaluetta 25 %:lla ja ne ovat 100 %:sti Hex™ hauleja.

Saat aikaan 250 % enemmän lintuun vaikuttavia vammoja Blind Side patruunoilla. Hex Shot haulit iskevät vesilintuun kuin suurinopeuksiset vyöryvät tiiliskivet, aiheuttaen massiivisia haavakanavia jotka maksimoivat energian laskun ja shokkivaikutuksen linnussa.

WINCHESTER

2 4

1

3

Kaliiperit

Pb

HEX TM SHOT

Lyijytön 1 2 3 4

HEX™ SHOT. Diamond Cut Wad. Hinged Drylok Wad.

12-89 12-76 12-70 20-76

More Powder.

Tuote nro.

Malli

-

Blind Side®

-

Blind Side®

-

Blind Side®

-

Blind Side®

Kaliiperi

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

CSBS12L

12/89

46

S13

425

25 / 250

CSBS1233

12/76

39

S3

425

25 / 250

CSBS12

12/70

35

S25

425

25 / 250

CSBS203

20/76

30

S25

395

25 / 250

Koodi


- 97 -

Standard Pressure 28g

High Performance 32 & 36

Special Canard

Kaikille teräshaulileimatuille haulikoille (1320 baaria)

Kaikille teräshaulileimatuille haulikoille (1320 baaria)

Sen 28g:n teräshaulilatauksella tämä patruuna on suunniteltu vesilintujen metsästykseen ja se on luokiteltu vakiopaineiseksi, joka mahdollistaa sen käyttämisen missä tahansa haulikossa joka on koestettu 930:ään baariin.

Saatavana teräshaulileimatuille haulikoille joissa 70 mm:n tai 76 mm:n patruunapesä. Nämä kaksi tehokasta patruunaa tarjoavat loistavan kompromissin nopeuden ja latauksen koon välillä (32g ja 36g) saavuttaen näin maksimi energian vesilinnustukseen.

Tässä on huipputehokas teräshaulipatruuna joita lukuisat vesilintumetsästäjät etsivät. Sen erityisellä välitulpalla, 34g:n latauksella ja 395 m/s nopeudella, tämä patruuna nostaa teräshaulipatruunan tehon yhä paremmaksi ja se yllättää sinut pitkällä, tehokkaalla kantamallaan.

Ainutlaatuinen vedenpitävä patruuna Vedenpitävä teräshaulipatruuna Drylok tuotelinja suunniteltiin erityisesti ehkäisemään hapettumista ja ruostumista, jotka ovat kaksi väistämätöntä tosiasiaa metsästettäessä kosteissa olosuhteissa. Kehitettynä Yhdysvalloissa, tämä teräshaulipatruuna on täysin vesitiivis. Se on Winchester®in erilaisteninnovaatioiden tulos.

Kaikille teräshaulileimatuille haulikoille (1320 baaria) Teräshaulit ovat ensiksi erikoiskäsitelleet ruostumista vastaan: tähtisupistus on kuumahitsattu, sen välitulppa on myös vedenpitävä kaksiosaiselta rakenteeltaan, ja lopuksi, sen nalli on lakattu estämään kosteuden tunkeutumista patruunaan.

Kaliiperi

Paino (g)

Haulikoko (US)

CSTELO28S

12/70

28

S5-6

CSTEEL32S

12/70

32

S3-5

CSTEL36M

12/76

36

CHSPDS12S4

12/70

Drylok®

CXSM12

12/70

80713-09

Drylok®

CXSV1233

12/76

80713-1x

Drylok®

CXSM12L

12/89

-

Drylok®

CXSM203

20/76

28

Tuote nro.

Malli

-

Standard Pressure 28g

-

High Performance 32g

80713-4x

High Performance 36g

-

Special Canard

80713-0x

Koodi

Nopeus (m/s)

Pakkaus

Pb

420

25 / 250

Pb

410

25 / 250

S3-5

Pb

415

25 / 250

34

S4

Pb

395

25 / 150

35

S24

Pb

410

25 / 250

35

S3

Pb

425

25 / 250

44

S13

Pb

400

25 / 250

S3

Pb

405

25 / 250

WINCHESTER

Kaikkiin 930 baariin koestettuihin haulikoihin


- 98 -

HAULIKKOHARJOITTELUSTA

HELPPOA

TM

Vuodesta 1965 lähtien Winchester® AA on ollut tunnettu eräänä parhaista koskaan suunnitelluista urheilupatruunoista. Tämän legendaarisen huippuosaamisen pohjalta Winchester® on tuonut markkinoille AA TrAAcker patruunan, joka tarjoaa ihanteellisen osumakuvion. Välitulpan sisäosan rakenne sulkee sisäänsä hauleja ja pitää ne paikallaan vakauttaen näin lentävää välitulppaa, joka pysyy keskellä hauliparvea aina maaliinsa saakka.

Ainutlaatuiset spiraalimaiset siivekkeet vakauttavat välitulpan pyörittämällä sitä pituusakselinsa ympäri ja pitäen sen näin hauliparven keskellä. AA TrAAckeria on saatavana kahdessa värissä: kirkas oranssi vaikeisiin ampumaolosuhteisiin ja musta ammuttaessa voimakkaassa valossa.

Käyttökohteet: • •

Urheiluammunnan harjoittelu Värivaihtoehdot muuttuviin valaistus olosuhteisiin

2 3

1

2

1

Oranssi/musta hylsy: mahdollistaa AA TrAAckerin helpon erottamisen tavanomaisista patruunoista

4

Vakautusosa: sulkee sisäänsä pienen määrän hauleja

WINCHESTER

ja varmistaa näin välitulpan pysyvän hauliparven keskellä lennon ajan

3

AA® TrAAcker™ välitulppa: patentoitu rakenne

4

Spiraalimaiset lovetut siivekkeet: suunniteltu

CAAHA127TO

varmistaa välitulpan pysymisen hauliparven keskellä sekä näkyvyyden erilaisissa valaistusolosuhteissa CAAHA127TB

pyörimällä vakauttamaan välitulpan ja varmistamaan sen pysymisen lennon ajan hauliparven keskellä

Mitä hyötyä on hauleja seuraavasta välitulpasta jos sitä ei voi nähdä?

Näkymä AA TrAAckerista Pilvipeitto

Kirkas taivas

Tumma tausta

Tumma tausta

Tästä syystä Winchester® testasi koko joukon värejä – vaihtoehdot vaaleanpunaisesta, valkoiseen ja punaiseen ja läpikuultaviin ja vieläpä metallilastuilla varustettuihin – löytääkseen näkyvän värin käytännöllisesti katsoen kaikissa valaistusolosuhteissa ja kaikille taustoille.

Valitse väri omien ampumaolosuhteittesi mukaan. AA TrAAckerin välitulppa on fluoresoiva oranssi tai musta näkyäkseen kaikissa olosuhteissa.

Tuote nro.

Malli

80713-90

TrAAcker™ Orange

80713-92

TrAAcker™ Black

Kaliiperi

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

CAAHA127TO

12/70

32

7,5

380

25 / 250

CAAHA127TB

12/70

32

7,5

380

25 / 250

Koodi


- 99 -

Pb

Pb

Lead-free

Lead-free

X2

Silver

Teräslatauksellaan X2 Steel tarjoaa parhaan kompromissin suorituskyvyn ja kilpailukykyisen hinnan välillä samalla pitäytyen tiukimpiin ympäristöstandardeihin. Luokiteltuna vakiopaineiseksi, se voidaan ampua kaikista haulikoista jotka on koestettu 930 baariin. Se on saatavana 24g ja 28g latauksina numerossa 7 korvaamaan numero 7½ lyijyhaulit. Täydellisesti soveltuen skeetiin X2 Steel ladataan myös 24g numeroon 9.

Erikoispatruunoita on myös saatavana teräshaulisina. Tämä erinomainen vakiopaineinen patruuna on käytettävissä kaikissa 930 baariin koestetuissa haulikoissa. Teräshaulit eivät muotoudu tullessaan supistuksen läpi, ja tarjoavat siksi korkealaatuisen osumakuvion.

X3 Plus

X2 on Winchester®in superpatruuna edulliseen hintaan. Saatavana eri haulikokoina kolmena eri latauksena (24g/28g/32g) se on käytännöllinen kaikkiin haulikkolajeihin.

Uusi T2-tyypin muovinen välitulppa ja sen kaksi päällekkäistä painealuetta optimoivat haulien jakautumisen ja siten takaavat kevyemmän rekyylituntuman huolimatta suuremmasta nopeudesta.

X2 on Winchester® suorituskykyä parhaaseen hintaan.

Tämä 24g:n Streukreuz on erikoispatruuna käytettäväksi lyhyille ampumamatkoille sportingammunnassa. Muovinen hajoittajavälitulppa takaa haulien laajan hajonnan hyvin lyhyillä ampumamatkoilla, jopa täyssuppealla supistuksella ammuttaessa.

Silver

Parcours

Tottuneena olemaan podiumilla, Silver on arvostetuin Winchester®in urheilupatruunoista.

Sen suuri nopeus (415 m/s) ja 28g:n lataus kovia, täydellisen pyöreitä hauleja, tekee uudesta Winchester® Parcourista supertehokkaan patruunan sportingiin ja siitä johdettuihin lajeihin, samoin kuin pitkille ampumamatkoille.

Kaikki sen komponentit on valittu takaamaan parhaan suorituskyvyn kaikissa ampumalajeissa: 22mm:n kanta ja Winchester®in kolmijalkainen välitulppa osumakuvion säännöllisen peiton vuoksi.

Paino (g)

Haulikoko (US)

Nopeus (m/s)

Pakkaus

12/70

24

S79

420

25 / 250

12/70

21

S7

420

25 / 250

CX2S28S7

12/70

28

S7

420

25 / 250

Pb

CSTELS24S7

12/70

24

S7

420

25 / 250

Pb

CSTELS28S7

12/70

28

S7

420

25 / 250

CSTR124P9

12/67

24

9

415

25 / 250

X2

CX224P

12/70

24

7,5 8 9

415

25 / 250

-

X2

CX228P

12/70

28

7,5 8

400

25 / 250

-

X2

CX232P75

12/70

32

7,5

400

25 / 250

-

X3 Plus

CX3PL24P75

12/70

24

7,5

415

25 / 250

-

X3 Plus

CX3PL28P75

12/70

28

7,5

400

25 / 250

-

X3 Plus

CX3PL32P75

12/70

32

7,5

400

25 / 250

-

X3 Plus

CAAP224P75

20/70

24

7,5 9

400

25 / 250

-

X3 Plus

CAAP228P75

20/70

28

7,5

390

25 / 250

-

Silver

CSI124P75

12/70

24

7,5

415

25 / 250

-

Silver

CSI128P75

12/70

28

7,5

400

25 / 250

Tuote nro.

Malli

Koodi

-

X2 Steel

Pb

CX2S24S

-

X2 Steel

Pb

CX2S21S7

-

X2 Steel

Pb

-

Silver Steel

-

Silver Steel

-

Streukreuz

-

Kaliiperi

WINCHESTER

X2

Streukreuz


- 100 -

Pb Lead-free

Super X®

XP3TM

Foster

Tarkkuus, voima ja tunkeuma

Pien- ja keskisuuririista

Keskisuuri riista

Kehitettynä rihlatuille piipuille XP3™ kehittää maksimaalisen energian mille tahansa metsästämällesi eläimelle; valkohäntäkauris, villisika tai kauris. XP3™ on alikaliiperinen ja koteloitu erityiseen muovi ”sabottiin” joka helpottaa sen läpimenoa supistuksesta, varmistaa täydellisen tiiviyden ja takaa luodin suuremman nopeuden.

Super X® täyteinen on nopein ja laakalentoisin Winchester® täyteinen sileäpiippuisille haulikoille. Johtuen sen 28g:n painosta ja luodin peräpään onttoudesta, tämä luoti yhdistää nopeuden ja tarkkuuden. Ihanteellisena kauriin ja villisian metsästykseen Super X® luodissa on kevyesti koverrettu kärki antamaan maksimi tehon ja iskupinnan. Käyttö: pien- ja keskisuuririista keskipitkillä matkoilla.

Tämä sileäpiippuisten aseiden luoti on ontto peräosastaan ja siirtää näin painopisteen kohti kärkeä ja siten takaa laakean lentoradan, keinon tarkkuuteen. Ihanteellinen keskipitkien matkojen ammuntaan, tämä kevyesti koverretulla kärjellä olevalla luodilla saavutetaan maksimi laajentuma siirtämään näin paljon energiaa keskisuureen riistaeläimeen.

1

3

2

WINCHESTER

Brenneke® Emerald Suurriista Tämä on se raskas luoti jonka tarvitset villisian tai peuran metsästykseen. Luoti on yksi kappale joka on tehty muovisesta rungosta joka toimii palokaasujen tiivisteenä tarjotakseen parhaimman mahdollisen nopeuden ja lentoradan, jotka takaavat sinulle erinomaisen tarkkuuden. Painollaan ja rajoitetulla muotoutumisellaan osumassa, tämä luoti varmistaa hyvän tunkeuman.

Standard

USA Suurriistan metsästys: parannettu suorituskyky

Suurriistan metsästys

Koko sarja buckshotteja, kaikkia kokoja ja määriä. Kaksi tarjolla olevaa välitulppa vaihtoehtoja ovat täydellisen USA:ssa valmistetut buckshot-patruunat on ladattu sopivia jokaiseen lataukseen ja takaavat parhaan mahdollisen osumakuvion ja metsästjän tyytyväisyyden. kuparipinnoitetuilla 1 hauleilla ja huopa välikiekolla 2 niiden alla sekä hienolla muovirouheella 3 haulien välissä. Nämä erikoiskomponentit estävät haulien muotoutumisen ja tarjoavat parhaan ballistisen tuloksen sekä poikkeuksellisen suorituskyvyn.

Kaliiperi

Paino (g)

Luoti

CSXP12

12/70

19,5

XP3

610

25 / 250

CSXP123

12/76

19,5

XP3

640

25 / 250

Super X

CX12RS15

12/70

28

Foster Tyyppi

488

5 / 250

80711-15

Super X

CX123RS15

12/76

28

Foster Tyyppi

536

5 / 150

80711-16

Super X

CX20RSM5

20/70

21

Foster Tyyppi

488

5 / 250

-

Super X

CX41RS5

.410/63,5

6

Foster Tyyppi

558

5 / 250

-

Foster

CHSLUG12

12/70

28

Foster Design

450

10 / 250

-

Brenneke® Emerald

CHBKE12

12/70

34

Brenneke Emerald

420

10 / 250

Standard

CHBS12P9G

12/70

33,3

9 x 8,6 mm

410

10 / 250

Standard

CHBS12P12G

12/70

30,5

12 x 7,6 mm

410

10 / 250

Standard

CHBS12P16G

12/70

38

16 x 7,4 mm

400

10 / 250

Standard

CHBS12P27G

12/70

38

27 x 6,2 mm

400

10 / 250

USA

CXB1200

12/70

32

9 x 8.4 mm

405

5 / 250

USA

CX12XC3B5

12/76

52

Cu 15 x 8.4 mm

370

5 / 250

Tuote nro.

Malli

-

XP3TM

80711-10

XP3TM

80711-14

Pb

Koodi

Nopeus (m/s)

Pakkaus

Pb- 102 -

GYTTORP LEAD MAX SPORT 24G

GYTTORP STEELMAX SPORT 24G

Ehdoton klassikko joka soveltuu kaikkiin urheiluammuntalajeihin. Viime vuosina tällä patruunalla on voitettu monta kansainvälistä tunnustusta. Erinomainen vauhti yhdistettynä laadukkaisiin komponentteihin takaa tasaisen laadun ja tehon. Kal 12/70 Us nr 7 ja 8,5

Markkinajohtaja Pohjoismaissa ja samalla eniten myyty teräspatruuna. Erinomainen vauhti yhdistettynä laadukkaisiin komponentteihin takaa tappavan patruunan. Kal. 12/70 US nr 7 ja 8,5

Gyttorp Perinteistä Tarkkuutta Sääolosuhteet panevat useimmiten ampujan kovalle koetukselle. Kova tuuli, rankka sade, lumi tai kirkas auringonpaiste. Näin vaihtelevat olosuhteet asettavat suuria vaatimuksia sekä ampujalle että varusteille. Gyttorpin panokset ovat huolella suunniteltuja erilaisiin olosuhteisiin sekä tilanteisiin. Tänä vuonna on entistäkin helpompaa valita panos sekä visuaalisuuden että informaation perusteella. Gyttorpin uudet modernit pakkaukset antavat edustavan kuvan tuotteista unohtamatta alkuperäistä logotyyppiä vuodelta 1894. Tämä on tuotemerkki, joka edustaa uusajattelua ja innovatiivista tuotekehittelyä kunnioittaen samalla yli satavuotista ruotsalaista tehdashistoriaa.

GYTTORP CLASSIC STEEL 24 G

GYTTORP

Hyvä hinta-laatusuhde omaava kilpapatruuna 70 luvun klassisella designilla. Erittäin laadukas ja tasainen patruuna. GYTTORP STEEL MAX, SOFT 20 G

Ihanteellinen harjoituspatruuna ampujille jotka haluavat pehmoisen rekyylin. Soveltuu eritysesti ammuntaharrastuksen aloittaville. Nopeus 435 m/s. GYTTORP SUPER CHAMPION STEEL 24 G

Kilpa-patruuna vaativalle ampujalle. Laadukkaat komponentin yhdistettynä hylsyn 8 osaiseen sulkuun takaa erinomaisen kuvion ja tasaisen nopeuden. Nopeus. 430 m/s. GYTTORP THUNDER STEEL 28 G

Sporting ja Olympia Trap lajien erikoispatruuna. Laadukkaat komponentin yhdistettynä hylsyn 8 osaiseen sulkuun takaa erinomaisen kuvion ja tasaisen nopeuden. Erittäin hyvä kuvio myös pitkällä ampumamatkalla. Kal. 12/70 US nr 6 ja 7 GYTTORP THUNDER LEAD 28 G

Voittaja! Kilpapatruuna Sporting lajiin. Laadukkaat komponentin yhdistettynä hylsyn 8 osaiseen sulkuun takaa erinomaisen kuvion ja tasaisen nopeuden.


- 103 -

GYTTORP GÅS 36

GYTTORP FASAN

GYTTORP GROUSE

Suunniteltu vaativaan hanhenmetsästykseen. Erittäin korkea lähtönopeus yhdistettynä optimoituun haulikokoon takaa varman suorituksen. Vähän pienempi rekyyli verrattuna Gyttorp Magnumiin ja soveltuu siten erinomaisesti suurkuluttajalle.

Ehdottomasti Gyttorpin klassikko. Ladattu Diamond finish –lyijyhauleilla, paperihylsy ja huopavälitulppa. Tämä on tehnyt Pheasantista legendaarisen patruunan, jonka suosio on kestänyt 50 vuotta. Erinomainen korkeille fasaaneille ja peltopyille.

Laadukas lyijypatruuna muovihylsyssä. Sopeutettu nopeus takaa parhaimman läpäisyn ja erinomaisen kuvion ja tekee Gyttorp Grouse patruunasta metsästäjän suosikki.

p, made in Sweden

GYTTORP MAGNUM

GYTTORP SPECIAL

GYTTORP SILVER 12

GYTTORP HUNTING

Ihanteellinen koville olosuhteille. Metsästäjän suosikki. Erittäin tehokas panos optimaalisella koostumuksella ja nopeudella. Myös Duplex -haulikoot #2-4.

Moderni versio klassisesta 36 gramman patruunastamme. Euroopan parhaat tuottajat toimittavat komponentit tähän panokseen. Latausresepti antaa tuotteen jolla on tasainen ja korkea laatu. Joka ikinen laukaus!

Kiitos haulien omapainon ja nopeuden on Silver 12 erinomainen sorsastukseen ja hanhen pyyntiin. Maksimaalinen suoritusteho ja taattu läpäisyteho.

Erinomainen valinta kaliiperissa 16 ja 20! Soveltuu erinomaisesti riekkojahtiin mutta myös metsästykseen missä vaaditaan isoja patruunamääriä. Nopeus ja osumaenergia samanlainen kun muissakin haulikonpatruunoissa.

GYTTORP WETLAND 28 & 32

GYTTORP SLUG

GYTTORP RÖDA

Erittäin laadukas täyteinen esimerkiksi villisikajahtiin missä vaaditaan tasaista käyntiä ja huipputarkkuutta jokaisella laukauksella.

Klassinen metsästyspanos paperihylsyllä ja huopavälitulpalla. Tämä 35 gramman panos uskaltaa luvata maksimaalisen suorituskyvyn unohtamatta klassista perinteen tunnetta ja laatua. Kuten hyvä sikari tämäkin jättää kestävän vaikutelman. Panos on ”rullattu” ja haulinumero on painettu päähän.

GYTTORP FÅGELPATRONER

Laadukas lyijypatruuna muovihylsyssä. Sopeutettu nopeus takaa parhaimman läpäisyn ja erinomaisen kuvion ja tekee tästä Gyttorp patruunasta suosikin esim. varisjahdissa. Kaliiperi 16 on pakattu 100 kpl laatikkoon ja 12 kaliiperi 25:n rasiaan.

Gyttorp patruunatiedot kal. 12 Malli

Hauli

Grouse Lyijy Fasan Lyijy, Nikkel Special Lyijy Röda Lyijy Röda Lyijy Magnum Lyijy Wetland 28 Teräs Wetland 32 Teräs Silver 12 Tungsten Slug Lyijy

Hylssy Muovi 70 mm Pahvi 65 mm Muovi 70 mm Pahvi 65 mm Pahvi 70 mm Muovi 70 mm Muovi 70 mm Muovi 70 mm Muovi 70 mm Muovi 70 mm

Paino

US nro M/sek V1 Pakk.

32 g 5,6,7 30 g 6 36 g 1,3,5 30 g 1,3,5 35 g 1,3,5 42 g 1,3,5 2+4 28 g 3,4,5 32 g 2,3,4 32 g 3,5 32 g

390 400 390 380 385 380 425 420 400 490

25 25 10 10 10 10 25 25 10 10

GYTTORP

Tämä teräshauleilla ladattu panos käy ihan kaikkeen linnustukseen. Korkealaatuisten komponenttien yhdistelmä tekee Wetland 32 vaativan ja ympäristöä ajattelevan metsästäjän suosikin.


www.gyttorp.fi