Page 1

Per què fer una escapada a la muntanya quan tothom és a la platja? ¿Por qué hacer una escapada a la montaña cuando todo el mundo está en la playa?

Per als qui busquen aquella inexplicable sensació. Digues-li X. Para los que buscan esa inexplicable sensación. Llámalo X.


MAPA DE SITUACIÓ Andorra, el més gran dels petits estats d’Europa. 468 km2 de superfície. 65 cims de més de 2.000 m d’altitud. Comapedrosa, el pic més alt, 2.942 m. Temperatura mitjana: mínima anual -2 ºC / màxima anual 24 ºC. Població: 85.015 habitants (dades fins al 31/12/2010) Sistema polític: coprincipat parlamentari. Territori administratiu, 7 parròquies: Canillo, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Idioma oficial: català. Moneda: euro. (€)

MAPA DE SITUACIÓN Andorra, el más grande de los pequeños estados de Europa. 468 km2 de superficie. 65 cumbres de más de 2.000 m de altura. Comapedrosa, la cumbre más alta, 2.942 m. Temperatura media: mínima anual -2° C/máxima anual 24° C. Población: 85.015 habitantes (datos hasta el 31/12/2010) Sistema político: coprincipado parlamentario. Territorio administrativo, 7 parroquias: Canillo, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria y Escaldes-Engordany. Idioma oficial: catalán. Moneda: euro. (€)

Fotografies cedides per / Fotografías cedidas por: Comú de Canillo Comú d’Encamp Andorra Turisme, SAU Ramón Rossell Palau de Gel Sport Wellness Grandvalira Diving Andorra Angel Calvente Gustavo Subilivia Dipòsit legal / Depósito legal AND.899-2011


ÍNDICE 2011

1. BENVINGUTS A GRANDVALIRA I AL SEU TERRITORI 1. BIENVENIDOS A GRANDVALIRA Y A SU TERRITORIO............ 05 Mapa del territori ................................................................ 07 Mapa del territorio

OCI I DIVERSIÓ ...................................................................... 09 OCIO Y DIVERSIÓN

Grandvalira Family Park ..................................................... 11 Grandvalira Karting Marc Gené.......................................... 15 Palau de gel............................................................................ 19 ESPORTS I MUNTANYA......................................................... 23 DEPORTES Y MONTAÑA

Grandvalira Bike Park.......................................................... 25 Grandvalira Golf Soldeu ...................................................... 29 Vies ferrades, pònting, escalada i barranquisme........... 33 Vías Ferratas, puenting, escalada y barranquismo

Llacs, trekking i senderisme.............................................. 35 Lagos, trekking y senderismo

Muntanya sobre rodes en bici o en cotxe.......................... 39 Montaña sobre ruedas, en bici o en coche

Turisme esportiu .................................................................. 41 Turismo deportivo

CULTURA I TRADICIONS .................................................... 42 CULTURA Y TRADICIONES

Esdeveniments i tradicions culturals............................... 43 Eventos y tradiciones culturales

Itineraris culturals, esglésies i museus .......................... 45

| ÍNDICE BENVINGUTS A GRANDVALIRA... | BIENVENIDOS A ÍNDEX GRANDVALIRA...

ÍNDEX 2011

Itinerarios culturales, iglesias y museos

COMPRES, RELAX I ALTRES ACTIVITATS......................... 51 COMPRAS, RELAX Y OTRAS ACTIVIDADES

Compres i horaris comercials ........................................... 52 Compras y horarios comerciales

Benestar ................................................................................ 53 Bienestar

Altres activitats i instal·lacions.......................................... 54 Otras actividades e instalaciones

2. ON MENJAR I BEURE ....................................................... 56 2. DÓNDE COMER Y BEBER

3. DADES D’INTERÈS ............................................................ 60 3. DATOS DE INTERÉS

4. TORNA L’HIVERN .............................................................. 61 4. VUELVE EL INVIERNO

5. COMPTE ENRERE COPA DEL MÓN ................................ 63 5. CUENTA ATRÁS COPA DEL MUNDO

3


benvinguts a grandvalira i al seu territori Per què fer una escapada a la muntanya quan tothom és a la platja? Perquè ets dels que senten aquella inexplicable sensació que et porta a gaudir de la muntanya fins i tot a l’estiu, quan tothom és a la platja... perquè ets dels que se senten capaços de llançar-se sobre una bicicleta pels recorreguts freeride en comptes de fer un volt pel passeig marítim... Sents un formigueig a l’estómac quan vas al volant d’un kart experimentant sensacions al límit? Fins i tot els teus fills t’estan demanant anar al Family Park i oblidar per una estona la platja i els castells de sorra? Tu, que ets dels que pensaven que el golf no era un esport fet a la teva mida, ara t’està començant a interessar. I és que el TERRITORI GRANDVALIRA no deixarà de sorprendre’t.

Grandvalira, Encamp i Canillo et conviden a gaudir del seu territori... Llacs. Rius. Estanys i Basses. Terres de contrastos. Modernitat i tradició. Muntanyes properes i valls que es modelen amb l’entorn. Endinsa’t a la seva natura i descobreix els seus pobles de muntanya. La parròquia de Canillo, bressol de Nostra Senyora de Meritxell, Patrona d’Andorra, i els pobles de Canillo, Soldeu, Sant Pere del Tarter, l’Aldosa, Ransol, els Plans, Meritxell, el Vilar, l’Armiana, Incles i Molleres. I la parròquia d’Encamp, porta d’entrada a Grandvalira, amb els nuclis antics de la Mosquera i el Tremat. Vila, Les Bons i Pas de Casa, amb la seva oferta comercial.

BIENVENIDOS A GRANDVALIRA Y A SU TERRITORIO ¿Por qué hacer una escapada a la montaña cuando todo el mundo está en la playa? Porque eres de los que sienten aquella inexplicable sensación que te lleva a disfrutar de la montaña incluso en verano, cuando todo el mundo está en la playa... porqué eres de los que se atreven a lanzarse encima de una


Grandvalira, Canillo y Encamp te invitan a disfrutar de su territorio... Lagos. Ríos y estanques. Tierras de contrastes. Modernidad y tradición. Montañas cercanas y valles que se modelan con el entorno. Adéntrate en su naturaleza y descubre sus pueblos de montaña. La parroquia de Canillo, cuna de Nuestra Señora de Meritxell, patrona de Andorra, y los pueblos de Canillo, Soldeu, Sant Pere del Tarter, L’Aldosa, Ransol, Els Plans, Meritxell, El Vilar, L’Armiana, Incles y Molleres. Y la parroquia de Encamp, puerta de entrada a Grandvalira, con sus núcleos antiguos de la Mosquera y el Tremat. Vila, Les Bons y Pas de la Casa, con su oferta comercial.

El Cubil. Grau Roig

BENVINGUTS A GRANDVALIRA... | BIENVENIDOS A GRANDVALIRA...

bicicleta por los recorridos freeride en lugar de pasear por el paseo marítimo... ¿Sientes un hormigueo cuando vas al volante de un kart y experimentas sensaciones al límite? ¿Incluso tus hijos te están pidiendo que les lleves al Family Park para olvidarse un rato de la playa y los castillos de arena? Tú, que eres de los que pensaban que el golf no era un deporte hecho a tu medida, ahora empieza a interesarte. Y es que el TERRITORIO GRANDVALIRA no dejará de sorprenderte.

5


7

BENVINGUTS A GRANDVALIRA... | BIENVENIDOS A GRANDVALIRA...


OCI I DIVERSIÓ Al territori Grandvalira t’oferim un gran ventall d’activitats d’oci per passar-ho bé amb tota la família. Destaquem, per als més petits, àrees infantils enmig de la natura, circuits de kàrting, activitats per gaudir de la muntanya i tallers esportius per iniciar-se en el patinatge o l’hoquei sobre gel!

OCIO Y DIVERSIÓN En el territorio Grandvalira te ofrecemos un gran abanico de actividades de ocio para pasarlo bien con toda la familia. ¡Destacamos, para los más pequeños, zonas infantiles en medio de la naturaleza, circuitos de karting, actividades para disfrutar de la montaña y talleres deportivos de iniciación al patinaje o al hockey sobre hielo!

El Forn. Canillo


9

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN


grandvalira family park Si estàs pensant en gaudir de l’estiu en família, en plena muntanya i amb infinitat d’activitats, el Grandvalira Family Park a Canillo es converteix en la destinació ideal! Àrea infantil amb tobogans, passarel·les, i altres mòduls; zona de castells inflables, piscina de boles, llits elàstics, acrojump i un munt d’altres activitats per als més menuts. També podràs divertir-te amb el tir a l’arc, tubbing, devalkart, passejades a cavall, arapahoe (patinet de muntanya tirat per gossos), patinets d’aigua, piragües, submarinisme d’alta muntanya i molt més! I si el que vols és endinsar-te dins del bosc, al Circuit Fornatura, podràs descobrir la fauna i la flora de la zona amb jocs pedagògics per despertar els 5 sentits.

grandvalira family park Si estás pensando en disfrutar del verano en familia, en plena montaña y con infinidad de actividades, el Grandvalira Family Park de Canillo se convierte en el ¡destino ideal! Área infantil con toboganes, pasarelas, y otros módulos; zona de castillos inflables, piscina de bolas, camas elásticas, acrojump y muchas otras actividades para los más pequeños. También podrás divertirte con el tiro al arco, tubbing, devalkart, paseos en caballo, arapahoe (patinete de montaña tirado por perros), patinetes de agua, piraguas, submarinismo de alta montaña y ¡mucho más!. Y si lo que quieres es adentrarte en el bosque, en el circuito Fornatura, podrás descubrir la fauna y la flora de la zona con juegos pedagógicos para despertar tus 5 sentidos.

Foto cedida per Diving Andorra

www.grandvalira.com


¡ÁREA INFANTIL CON TOBOGANES, PASARELAS, PISCINA DE BOLAS, CAMAS ELÁSTICAS Y ACROJUMP ENTRE OTROS!

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN

ÀREA INFANTIL AMB TOBOGANS, PASSAREL·LES, PISCINA DE BOLES, LLITS ELÀSTICS I ACROJUMP ENTRE D’ALTRES!

PATINETS D’AIGUA, SUBMARINISME D’ALTA MUNTANYA I PIRAGÜES PATINETES DE AGUA, SUBMARINISMO DE ALTA MONTAÑA Y PIRAGUAS El Forn. Canillo

11


FAMILY PARK GRANDVALIRA 1

Data obertura / Fecha de apertura: 02 / 07 / 2011 1 Data tancament / Fecha de cierre: 11 / 09 / 2011 Horari / Horario: de 10.30 h. a 18 h. Remuntadors / Remontes: Telecabina de Canillo (TC8 Canillo)

DURACIÓ DURACIÓN

PREU / PERSONA PRECIO / PERSONA

EDAT PERMESA EDAD PERMITIDA

circuit /circuito

gratuït/gratuito

+ 3 anys /años

Caiacs, canoa, pedaló / Kayacs, canoa, patinete

30 min.

3,5 €

+ 3 anys /años

Tubbing

30 min.

5€

+ 3 anys /años

Vehicles elèctrics / Vehículos eléctricos

5 min.

5€

3 - 6 anys/años

Llits elàstics / Camas elásticas

5 min.

2,5 €

3 - 11 anys/años

Acrojump infant / niños

5 min.

2,5 €

6 - 11 anys/años

ACTIVITAT / ACTIVIDAD 2

Minigolf

3

3

5 min.

5€

+11 anys /años

Passejades en ruc / Paseos en burro

Acrojump adult / adultos

circuit /circuito

2,5 €

6 - 11 anys/años

Passejades a cavall / Paseos a caballo

1 hora-2 hores / horas

21 € / 37,5 €

+10 anys /años

Arapahoe: patinet de muntanya tirat per gossos / patinete de montaña tirado por perros

1 volta /vuelta

15 €

+6 anys /años

10 min.

4,5 €

+6 anys /años

2 baixades /bajadas

7,5 €

+11 anys /años

circuit /circuito

gratuït/gratuito

+0 anys /años

7€ 10 €

6-11 anys/años +11 anys/años

Tir amb arc / Tiro con arco Devalkart 3

4 4

3 3

Fornatura Visita Fornatura guiada a les 16 h infants/adults Visita Fornatura guiada a las 16 h niños/adultos Visita Fornatura guiada 12h i 14h infants/adults Visita Fornatura guíada 12h y 14h niños/adultos

Submarinisme d’alta muntanya 5 Submarinismo de alta montaña 5

ruta

ruta 30 min

(adults/adultos)

4,5 € /6 €

6-11 anys/años +11 anys/años

40€

+11 anys/años

(adults/adultos)

1. Calendari obertura i tancament previst sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin 2. És necessari dipositar fiança d’1 €/bola 3. Infants acompanyats per un adult 4. Visita guiada amb berenar inclòs 5. Submarinisme horari: Del dia 1 de juliol fins al 31 d’agost, de dilluns a divendres de 15:00 a 18:00 h, dissabtes i diumenges de 10:30 a 18:00 h. Del dia 1 al 14 de setembre, dissabtes i diumenges així com dies festius de 10:30 a 18:00 h.

1. Calendario apertura y cierre siempre y cuando las condiciones climatológicas lo permitan 2. Es necesario dipositar fianza de 1 €/bola 3. Niños acompañados por un adulto 4. Visita guiada con merienda incluída 5. Submarinismo horario: Del día 1 de julio hasta el 31 de agosto, de lunes a viernes de 15:00 a 18:00 horas, sabados y domingos de 10:30 a 18:00 h. Del día 1 al 14 de setiembre, sabados y domingos así como días festivos de 10:30 a 18:00h

L’accés al Grandvalira Family Park es fa mitjançant el telecabina de Canillo (TC8 Canillo i TSF junior). Accés gratuït per a clients amb forfet de temporada de Grandvalira/Forfet vianant: Infants (0-5 anys): gratuït, infants (6-11 anys): 3€, adults: 5€, sèniors (65-69 anys): 3€, sèniors (+70 anys): gratuït Forfet temporada vianant: 20 €. Forfet disponible als sectors de Soldeu i Canillo

El acceso al Grandvalira Family Park se hace mediante el telecabina de Canillo (TC8 Canillo y TSF junior). Acceso gratuito para clientes con forfait de temporada de Grandvalira/Forfait peatón: Niños (0-5 años): gratuito, niños (6-11 años): 3€, adultos: 5€, seniors (65-69 años): 3€, seniors (mayores 70 años): gratuito Forfait temporada peatón: 20€. Forfait peatón disponible en los sectores de Soldeu y Canillo.

Avís important: Tarifes/Activitats subjectes a possibles variacions al llarg de la temporada d’estiu 2011 Aviso importante: Tarifas/Actividades sujetas a posibles variaciones durante la temporada de verano 2011 1 Dates obertura i tancament subjectes a possibles variacions, consultar/ Fechas apertura y cierre sujetas a posibles variaciones, consultar.


13

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN


GranDvalira Kàrting Marc Gené Vols sentir-te com un autèntic pilot de Fórmula 1? A GrandvaliraEl Tarter, t’espera per tercer any consecutiu el circuit de kàrting dissenyat pels germans Jordi i Marc Gené. Un traçat de 500 m per adults i un altre per infants de 150 m. Vine a experimentar-ho en tandes de 10 minuts o si ho prefereixes, reuneix un grup d’amics per fer un Mini Gran Premi amb tanda de Warm Up, ronda classificatòria i Gran Final. També tens la possibilitat d’aprendre tècniques de conducció, apunta’t a un dels cursos que s’ofereixen!

GRANDVALIRA KARTING MARC GENÉ ¿Quieres sentir te como un auténtico piloto de Fórmula 1? En Grandvalira-El Tar ter, te espera por tercer año consecutivo el circuito de kar ts diseñado por los hermanos Jordi y Marc Gené. Un trazado de 500 m para adultos y otro para niños de 150 m. Ven a experimentarlo en tandas de 10 minutos o si lo prefieres, reune un grupo de amigos para hacer un Mini Gran Premio con tanda de Warm- Up, ronda de clasificación y Gran Final. También tienes la posibilidad de aprender técnicas de conducción,¡apúntate a uno de los cursos que se ofrecen!

www.grandvalira.com


TANDES INDIVIDUALS DE 10 MINUTS, MINI GRAN PREMI, SPRINT RACE, CURSOS DE CONDUCCIÓ SERVICIOS TANDAS DE 10 MINUTOS, MINI

GRAN PREMIO, SPRINT RACE, CURSOS DE CONDUCCIÓN

CIRCUIT INFANTIL I CIRCUIT D’ADULTS

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN

SERVEIS

CIRCUITO PARA NIÑOS Y CIRCUITO PARA ADULTOS Grandvalira - El Tarter

15


KÀRTING MARC GENÉ

1

Data obertura / Fecha de apertura: 25 / 06 / 2011 1 Data tancament / Fecha de cierre : 11 / 09 / 2011 Horari / Horario: de 11h. a 20 h. i de 11 h. a 21 h. durant el mes d’agost / de 11 h. a 20 h. y de 11 h. a 21 h. durante el mes de agosto

GRANDVALIRA KÀRTING MARC GENÉ TANDES DE 10’ / TANDAS DE 10’

INFANTS / NIÑOS (6 - 11 anys / años)

ADULTS ADULTOS

1 tanda 10’

12 €

15 €

Abonament 5 tandes de 10’ / Abono 5 tandas de 10’*

58 €

66 €

Abonament 10 tandes de 10’ / Abono 10 tandas de 10’

102 €

130 €

MINI GRAN PREMI* / MINI GRAN PREMIO*

10-20 pers

21-30 pers

De dilluns a divendres (fins a les 15h) / De lunes a viernes (hasta las 15h)

52 € /pers

47 € /pers

De divendres (a partir de les 15h) a diumenge / De viernes (a partir de las 15h) a domingo

55 € /pers

50 € /pers

Durada aproximada de l’activitat 1h.15min. La cursa consta de: Benvinguda i registre dels pilots + briefing - 1 tanda Warm Up 10’ (tanda d’entrenaments per tenir el primer contacte amb els karts i la pista) - 1 tanda Classificatòria 10’ (tanda per aconseguir la Pole Position a la graella de sortida) - 1 tanda Gran Final 10’ (Competició)

Duración aproximada de la actividad 1h.15min. La carrera consta de: Bienvenida y registro de pilotos + briefing - 1 tanda Warm Up 10’ (tanda de entrenamientos para tener el primer contacto con los karts y la pista) - 1 tanda Clasificatoria 10’ (tanda para conseguir la Pole Position en la parrilla de salida) - 1 tanda Gran Final 10’ (Competición)

SPRINT RACE*

10-20 pers

21-30 pers

De dilluns a divendres (fins a les 15h) / De lunes a viernes (hasta las 15h)

37 € /pers

35 € /pers

De divendres (a partir de les 15h) a diumenge De viernes (a partir de las 15h) a domingo

40 € /pers

37 €/pers

Durada aproximada de l’activitat 45 min. La cursa consta de: Benvinguda i registre dels pilots + briefing - 1 tanda Classificatòria 10’ (tanda per aconseguir la Pole Position a la graella de sortida) - 1 tanda Gran Final 10’ (Competició)

Duración aproximada de la actividad 45 min. La carrera consta de: Bienvenida y registro de los pilotos + briefing - 1 tanda Classificatoria 10’ (tanda para conseguir la Pole Position en la parrilla de salida). - 1 tanda Gran Final 10’ (Competición)

CURS CONDUCCIÓ* / CURSO DE CONDUCCIÓN* De dilluns a divendres (fins a les 15h) / De lunes a viernes (hasta las 15h) Durada aproximada de l’activitat 1h Disponibilitat d’horaris del producte de dilluns a divendres d’11h a 14h El curs consta de: Benvinguda i registre dels pilots + briefing -Instrucció tècnica -Conducció kart * Condicions generals: Mínim 10 pilots, màxim 30. Preus per persona

10-20 pers

21-30 pers

100 € /pers

95 € /pers

Duración aproximada de la actividad 1h Disponibilidad de horarios del producto de lunes a viernes de 11h a 14h El curso consta de: Bienvenida y registro de los pilotos + briefing -Instrucción técnica -Conducción kart * Condiciones generales: Mínimo 10 pilotos, máximo 30. Precios por persona

Avís important: Tarifes/Activitats subjectes a possibles variacions al llarg de la temporada d’estiu 2011 Aviso importante: Tarifas/Actividades sujetas a posibles variaciones durante la temporada de verano 2011 1 Dates obertura i tancament subjectes a possibles variacions, consultar/ Fechas apertura y cierre sujetas a posibles variaciones, consultar.


Grandvalira - El Tarter

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN

LLOGUER DE PROTECCIONES / ALQUILER DE PROTECCIONES

17


PALAU DE GEL Entrar al Palau de Gel és entrar a un univers de diversió, amb les activitats més variades i innovadores per viure en família o amb els amics. Gaudeix d’un dia inoblidable patinant sobre gel, descarregant adrenalina amb el kàrting sobre gel amb els teus amics i gaudint d’altres instal· lacions com la piscina climatitzada, el restaurant i cafeteria, el servei de massatges, la botiga i el gimnàs.

També tens la possibilitat d’apuntar-te a un dels nostres sopars: sopar hoquei, sopar ballon ballai, sopar caiacpolo, sopar waterpolo o sopar kàrting.

PALAU DE GEL Entrar al Palau de Gel es entrar en un universo de diversión, con las actividades más variadas e innovadoras para vivir en familia o con los amigos. Disfruta de un día inolvidable patinando sobre hielo, descargando adrenalina con el kárting sobre hielo con tus amigos y disfrutando de otras instalaciones como la piscina climatizada, el restaurante y cafetería, el servicio de masajes, la tienda y el gimnasio.

También tienes la posibilidad de apuntarte a una de nuestras cenas: cena hockey, cena ballon ballai, cena kayakpolo, cena waterpolo o cena karting.

www.palaudegel.ad

PALAU DE GEL ANDORRA | Ctra. General, Canillo | Tel. +376 800 840


NOVEDAD JARDÍN DE HIELO ( NIÑOS DE 4 A 9 AÑOS) Y Taller de iniciación de hockey sobre hielo

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN

NOVETAT JARDÍ DE GEL (NENS DE 4 A 9 ANYS) I Taller d’inicicació d’hoquei sobre gel

19


PALAU DE GEL D’ANDORRA ACTIVITATS / ACTIVIDADES PALAU DE GEL D’ANDORRA MATÍ/ MAÑANA

TARDA/ TARDE

NIT/ NOCHE

ALTA

12h a 14h cada dia /día

15.30h a 19.30h cada dia / día

Dm, Dj i Ds a partir de les 21.30h kàrting sobre gel Dl, Dc, Dv i Dg de 22.30h a 00.30h Ice sessions i activitats (hoquei sobre gel, ballon ballai..) Lun, Jue y Vie a partir de las 21.30h Karting sobre hielo Lun, Miér, Vie y Dom de 22.30h a 00.30h Ice sessions y actividades (hockey sobre hielo, ballon ballai...)

MITJA/ MEDIA

12h a 14h Dm, Dj, Ds, Dg / Mar, Jue, Sáb, Dom

16.30h a 19.30h cada dia / día

Dm, Dj i Ds a partir de les 21.30h kàrting sobre gel Dl, Dc, Dv i Dg, de 22.30h a 00.30h activitas ( Ice sessions, hoquei sobre gel, ballon ballai ) per a grups sota reserva. Mar, Jue y Sáb a partir de las 21.30h karting sobre hielo Lun, Mie, Vie y Dom, de 22.30h a 00.30h actividades ( Ice sessions, hockey sobre hielo, ballon ballai ) para grupos con reserva.

16.30h a 18.30h cada dia /día

Dm, Dj i Ds a partir de les 21.30h kàrting sobre gel. Resta d’Activitas ( Ice sessions, hoquei sobre hielo, ballon ballai) s per a grups ota reserva. Mar, Jue y Sáb a partir de les 21.30h karting sobre hielo Otras actividades ( Ice sessions, hoquei sobre hielo, ballon ballai) para grupos bajo reserva.

TEMPORADA

BAIXA/ BAJA

12 a 14h Ds, Dg / Sáb, Dom

ACTIVITATS + SOPAR/ACTIVIDADES+CENA CONCEPTE / CONCEPTO

ADULT/ ADULTO

INFANTS <16 anys NIÑOS <16 años

Entrada pista de gel + lloguer patins i casc + menú Entrada pista de hielo + alquiler patines y casco + menú

19,90 €

17,90 €

Entrada piscina + menú

14 €

12,50 €

Partit de hoquei + sopar* Partido de hockey + cena*

35 €

-

Partit escombra + sopar* Partido escoba + cena*

35 €

-

Competició Kàrting sobre gel + sopar ** Competición Karting sobre hielo + cena**

59 €

-

*Per a majors de 16 anys. Grups de 10 a 22 persones **Per a majors de 16 anys. Grups de 7 a 14 persones És necessari realitzar reserva prèvia , tant per les sèries individuals com pel sopar kart. Disponibilitat d’1 kart per a minusvàlids Prohibit el consum de begudes alcohòliques abans de realitzar aquesta activitat. Per altres dies i hores consultar disponibilitat.

*Para mayores de 16 años. Grupos de 10 a 22 personas **Para mayores de 16 años. Grupos de 7 a 14 personas Es necesario realizar reserva previa, tanto para las series individuales como para la cena kart. Disponibilidad de 1 kart para minusválidos. Prohibido el consumo de bebidas alcohólicas antes de realizar esta actividad. Para otros días y horarios consultar disponibilidad.


CONCEPTE /CONCEPTO

ADULT/ ADULTO

INFANTS <16 anys NIÑOS <16 años

PACK FAMILIAR 1 adult + 1 infant PACK FAMILIAR 1 adulto + 1 niño

Entrada pista de gel Entrada pista de hielo

9,50 €

8€

-

8 € / pers

Entrada pista de gel + lloguer patins i casc Entrada pista de hielo + alquiler patines y casco

15 €

12,50 €

25 € (2 pers)

12,50 € / pers

Entrada pista de gel + lloguer patins i casc + monitor 50’ Entrada pista de hielo + alquiler patines + casco + monitor 50’

55 €

47,50 €

83 € (2 pers)

20,50 € / pers

Assegurança / Seguro

1€

1€

1€

1 € / pers

Kàrting sobre gel. Sèries individuals de 8 min. equipament inclòs (mono i casc) Karting sobre hielo. Series individuales de 8 min. equipamiento incluido (mono y casco)

16 €

-

-

-

GRUPS + 15 pers GRUPOS + 15 pers

(preu per persona/ precio por persona)

Jardí de gel / Jardín de hielo

Suplement de 4€ ( nens de 4 a 9 anys) / Suplemento de 4€ ( niños de 4 a 9 años )

Taller iniciació hoquei / Taller iniciación hoquei

Suplement de 4€ /Suplemento de 4€

OCI I DIVERSIÓ | OCIO Y DIVERSIÓN

ACTIVITATS / ACTIVIDADES

CALENDARI/CALENDARIO Abril Abril

M T

Maig Mayo

M T

Juny Junio

M T

Juliol Julio

M T

Agost Agosto

M T

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Setembre Septiembre

M

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

T

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Octubre Octubre

M

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

T

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

M : M AT Í - M A Ñ A N A

T: TA R D A - TA R D E

T. BAIXA | T. BAJA

T. MITJA | T. MEDIA

T. ALTA | T. ALTA

TANCAT | CERRADO

HORARIS ESPECIALS HORARIOS ESPECIALES

21


ESPORTS I MUNTANYA Golf, trekking i escalada, són alguns dels esports que podràs practicar a Grandvalira i al seu territori. I si ets amant de la bicicleta de muntanya, no et perdis els nombrosos itineraris que trobaràs al territori per practicar aquest esport! També t’oferim el servei de lloguer de bicis i/o servei de monitor. Informa-te’n a les oficines de turisme del territori.

No t’ho perdis i viu la muntanya de la forma que més t’agradi!

DEPORTES Y MONTAÑA Golf, trekking y escalada son algunos de los deportes que podrás practicar en Grandvalira y en su territorio. Y si eres amante de la bicicleta de montaña, ¡no te pierdas los numerosos itinerarios que encontrarás en el territorio para practicar este deporte! También te ofrecemos el servicio de alquiler de bicis y/o servicio de monitor. Infórmate en las oficinas de turismo del territorio.

¡No te lo pierdas y vive la montaña de la forma que más te guste!


23 23

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA


GRANDVALIRA BIKE PARK Els amants de la mountain bike tenen una cita obligada a GrandvaliraSoldeu. Una temporada més, el Grandvalira Bike Park posarà a disposició dels seus aficionats un total de 13 itineraris amb nous traçats i recorreguts freeride, enduro, cross-country, ral·ly i circuit de mòduls. A més, t’espera la nova pista Nou Obac, 4 nous recorreguts ral·ly i lloguer de GPS on et podràs descarregar tots els itineraris. Adrenalina, emoció, velocitat. L’Òscar Saiz, un dels top ten d’Espanya en aquesta modalitat en serà el responsable. T’hi esperem!

Serveis: Escola, punt de reparació, punt de bici-rentat, lloguer DE MATERIAL.

GRANDVALIRA BIKE PARK Los amantes de la mountain bike tienen una cita obligada en GrandvaliraSoldeu. Una temporada más, el Grandvalira Bike Park pondrá a disposición de sus aficionados un total de 13 itinerarios con nuevos trazados y recorridos freeride, enduro, cross-country, rally y circuito de módulos. Además, te espera la apertura de la nueva pista Nou Obac, 4 nuevos recorridos rally y alquiler de GPS donde podrás descargarte todos los itinerarios. Adrenalina, emoción, velocidad. Óscar Saiz, uno de los top ten de España en esta modalidad será el responsable. ¡Te esperamos!

Servicios: escuela, punto de reparación, punto de bici-lavado, alquiler DE MATERIAL.

www.grandvalira.com


ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

NOVETAT

lloguer de gps. descarrega’t tots els recorreguts! 4 recorreguts ral·ly / pista nou obac NOVEDAD alquiler de gps.

descárgate todos los recorridos!

4 recorridos rally / pista nou obac Grandvalira - Soldeu

25


BIKE PARK GRANDVALIRA

1

Data obertura/ Fecha de apertura: 02 / 07 / 2011 Data tancament / Fecha de cierre: 11 / 09 / 2011 Horari / Horario: de 10 h. a 17 h. Remuntadors / Remontes: Telecabina de soldeu (TC8 Soldeu) Telecadira /Telesilla de la Solana (TSD6 Solana) 1

TARIFES BIKE PARK / TARIFAS BIKE PARK INFANTS/ NIÑOS (3-5a)

INFANTS/ NIÑOS (6-11a)

ADULTS/ ADULTOS

SÈNIORS/ SÉNIORS (65-69a)

SÈNIORS/ SÉNIORS (+70a)

1 dia / 1 día

gratuït / gratuito

12,5 €

21 €

12,5 €

gratuït / gratuito

2 dies / días

gratuït / gratuito

21 €

32 €

21 €

gratuït / gratuito

3 dies / días

gratuït / gratuito

31,5 €

48 €

31,5 €

gratuït / gratuito

3 pujades / subidas (ENDURO)

gratuït / gratuito

12 €

12 €

12 €

gratuït / gratuito

Forfet de temporada MTB / Forfait de temporada MTB

94 €

150 €

94 €

-

-

67 €

-

-

Forfet Bike Andorra*/ Forfait Bike Andorra* 4 dies (no consecutius)/ 4 días (no consecutivos)

* Inclou accés al Telecadira/Incluye acceso al Telesilla. Remuntadors oberts/Remontes abiertos: Telecabina de Soldeu (TC8 Soldeu) i / y Telecadira de la Solana (TSD6 Solana). Els forfets de temporada MTB a la venda exclusivament a taquilles Soldeu. Vàlid a Grandvalira, Vallnord. Dies no consecutius. Inclou refrescos. / Los forfaits de temorada MTB a la venta exclusivamente en taquillas Soldeu. Valido en Grandvalira, Vallnord. Días no consecutivos. Incluye refrescos.

TARIFES CAMPS BIKE / TARIFAS CAMPS BIKE* TIPOLOGIA / TIPOLOGÍA

PREU / PRECIO

Camp 1 dia Freeride / Camp 1 día Freeride

139 €

Suplement opcional bici DH / Suplemento opcional bici DH

15 €

Camp 2 dies Freeride / Camp 2 días Freeride

252 €

Suplement opcional bici DH / Suplemento opcional bici DH

20 €

Camp 1 dia XC / Camp 1 día XC

97 €

1 o 2 dies de forfet MTB + Lloguer de bicicleta de Cross Country (XC) (1 o 2 dies) + Proteccions i casc (1 o 2 dies) + Escola de BTT 1/2 dia (4 h) de 1 a 4 pers.

174 €

1 o 2 días de forfait MTB + Alquiler de bicicleta de Cross Country (XC) (1 o 2 días) + Protecciones y casco (1 o 2 días) + Escuela de BTT 1/2 día (4h) de 1 a 4 pers.

Camp 2 dies XC / Camp 2 días XC

INCLOU / INCLUYE 1 o 2 dies de forfet MTB + Lloguer de bicicleta de Freeride (1 o 2 dies) + Proteccions i casc (1 o 2 dies) + Escola de BTT 1/2 dia (4 h) de 1 a 4 pers. 1 o 2 días de forfait MTB + Alquiler de bicicleta de Freeride (1 o 2 días) + Protecciones y casco (1 o 2 días) + Escuela de BTT 1/2 día (4h) de 1 a 4 pers.

* Preus per persona / Precios por persona. Edat mínima per a realitzar els”Camps Bike” de 11 anys (criteri condicionat a l’alçada de l’infant)/ Edat mínima para realizar los “Camps Bike” de 11 años (criterio condicionado a la altura del niño). 1 Dates obertura i tancament subjectes a possibles variacions, consultar/ Fechas apertura y cierre sujetas a posibles variaciones, consultar.


1 hora (d’1 a 4 pers) / 1 hora (de 1 a 4 pers)

24 €

2 hores ( d’1 a 4 pers) / 2 horas ( de 1 a 4 pers)

35 €

1/2 dia - 4 hores (d’1 a 4 pers) / 1/2 día - 4 horas (de 1 a 4 pers)

59 €

1 dia (d’1 a 4 pers) / 1 día (de 1 a 4 pers)

71 €

* Preus per persona / Precios por persona.

LLOGUER BICICLETES / ALQUILER BICICLETAS MODEL / MODELO

1 HORA

4 HORES / HORAS

1 DIA / DÍA

2 DIES / DÍAS

3 DIES / DÍAS

4 DIES / DÍAS

5 DIES / DÍAS

XC (Cross Country)

10 €

15 €

25 €

40 €

50 €

66 €

82 €

Freeride

22 €

35 €

50 €

100 €

140 €

180 €

220 €

DH

35 €

50 €

65 €

120 €

175 €

230 €

285 €

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

TARIFES ESCOLA / TARIFAS ESCUELA*

LLOGUER DE PROTECCIONS / ALQUILER DE PROTECCIONES TIPOLOGIA / TIPOlOGÍA

1 HORA

4 HORES/ HORAS

1 DIA/ DÍA

2 DIES/ DÍAS

3 DIES/ DÍAS

4 DIES/ DÍAS

5 DIES/ DÍAS

Colzera / Codera

2,5 €

5€

7€

10 €

12 €

16 €

20 €

Genollera / Rodillera

2,5 €

5€

7€

10 €

12 €

16 €

20 €

Protecció esquena / Protección espalda

3€

8€

14 €

24 €

29 €

38 €

47 €

Casc integral / Casco integral

4€

9€

15 €

25 €

29 €

39 €

48 €

Casc obert / Casco abierto

3€

7€

10 €

15 €

18 €

24 €

29 €

Pack (amb lloguer de bici) / Pack (con alquiler de bici)

10 €

20 €

25 €

40 €

60 €

70 €

90 €

Pack (sense lloguer de bici) / Pack (sin alquiler de bici)

10 €

10 €

15 €

30 €

45 €

60 €

75 €

Pack inclou: colzera, genollera, protecció d’esquena i casc integral / Pack incluye: codera, rodillera, protección de espalda y casco integral. No inclou lloguer de bici / No incluye alquiler de bici. Avís important: Tarifes/Activitats subjectes a possibles variacions al llarg de la temporada d’estiu 2011 Aviso importante: Tarifas/Actividades sujetas a posibles variaciones durante la temporada de verano 2011

27


GRANDVALIRA GOLF SOLDEU Si ets dels que t’agrada practicar el golf i gaudir de la natura en un entorn incomparable, tens una cita al Grandvalira Golf Soldeu. No deixis passar l’oportunitat de visitar el camp de golf a més alt d’Europa, a 2.250m d’altitud, dissenyat per Jeremy Pern, seleccionat entre els millors arquitectes del món segons la “Peugeot Golf Guide”. Al camp s’accedeix pel telecabina de 8 places de Soldeu. Un camp de 9 foratspar 33 amb una longitud de 2.590 m. i 16 hectàrees d’extensió. Tota una experiència d’alçada!

Serveis: zona de practice, escola, cursos d’iniciació, lloguer de material.

GRANDVALIRA GOLF SOLDEU Si eres de los que te gusta practicar el golf y disfrutar de la naturaleza en un entorno incomparable, tienes una cita en Grandvalira Golf Soldeu. No dejes pasar la oportunidad de visitar el campo de golf a más alto de Europa, a 2.250m de altitud, diseñado por Jeremy Pern, seleccionado entre los mejores arquitectos del mundo según la “Peugeot Golf Guide”. Al campo se accede por el telecabina de 8 plazas de Soldeu. Un campo de 9 hoyos-par 33 con una longitud de 2.590 m y 16 hectáreas de extensión. ¡Toda una experiencia de altura!

Servicios: zona de practice, escuela, cursos de iniciación, alquiler de material.

www.grandvalira.com


ZONA DE PRACTICE, ESCOLA, CURSOS D’INICIACIÓ, CLASSES PARTICULARS, LLOGUER DE MATERIAL.

RECOMENDADO POR LA REVISTA SOLO GOLF ZONA DE PRACTICE, ESCUELA, CURSOS DE INICIACIÓN, CLASES PARTICULARES, ALQUILER DE MATERIAL.

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

RECOMANAT PER LA REVISTA SOLO GOLF

NOVETAT! PRIMERES SENSACIONS/ DESCOBRIMENT DEL GOLF/ SWING EVOLUTION NOVEDAD! PRIMERAS SENSACIONES/ DESCUBRIMIENTO DEL GOLF/ SWING EVOLUTION Grandvalira - Soldeu

29


GOLF SOLDEU GRANDVALIRA 1

Data obertura / Fecha de apertura: 24 / 06 / 2011 1 Data tancament / Fecha de cierre: 12 / 10 / 2011 Horari / Horario: de 10 h. a 19 h. Remuntadors / Remontes: Telecabina de Soldeu (TC8 Soldeu)

TARIFES GOLF SOLDEU TARIFES GOLF/ TARIFAS GOLF

LABORABLE

FESTIU * FESTIVO*

18 forats / 18 hoyos

35 €

40 €

9 forats / 9 hoyos

25 €

30 €

9 forats + 5 últims forats / 9 hoyos + 5 últimos hoyos

30 €

35 €

Pràctica / Práctica

4€

6€

Abonament 3 dies 18 forats / Abono 3 días 18 hoyos

90 €

105 €

Abonament 3 dies 9 forats / Abono 3 días 9 hoyos

65 €

78 €

* Festius, caps de setmana (dissabte i diumenge) i de l’1 al 31 d’agost de 2011 / * Festivos, fines de semana (sábado y domingo) y del 1 al 31 de agosto de 2011.

PRIMERES SENSACIONS/ PRIMERAS SENSACIONES

PREU/ PERS PRECIO/ PERS

1 hora (13h a 14h) mínim 3 pers / 1 hora (13h a 14h ) mínimo 3 pers

10€

* Mínim 3 persones. Preu amb pals, boles i entrada al practice inclòs / Mínimo 3 personas. Precio con palos, bolas y entrada al practice incluida. Col·lectiva per clients que mai han agafat un pal de golf / Colectiva para clientes que nunca han cogido un palo de golf.

DESCOBRIMENT DEL GOLF/ DESCUBRIMIENTO DEL GOLF

PREU/ PERS PRECIO/ PERS

*1 dia 3 hores (10h a 13h) / 1 día 3 horas (10h a 13h)

40 €

*3 dies 7 hores (horari a convenir) ( 2h+2h+3h) / 3 días 7 horas ( horario a convenir) ( 2h+2h+3h)

120 €

*3 dies 7 hores 2ª persona / 3 días 7 horas 2ª persona

100 €

*3 dies 7 hores 3ª persona / 3 días 7 horas 3ª persona

80 €

* Mínim 3 i màxim 6 pers. Preu amb pals, boles i entrada al practice i Green fee inclòs / Mínimo 3 y máximo 6 pers. Precio con palos, bolas y entrada al practice y Green fee incluido. Curset d’iniciació als diferents cops de golf per principiants / Cursillo de iniciación a los diferentes golpes de golf para principiantes.

SWING EVOLUTION

PREU/ PERS PRECIO/ PERS

*2 dies 6 hores (horari a convenir) (3h+3h) / 2 días 6 horas ( horario a convenir) (3h+3h)

150 €

Mínim 2 i màxim 4 pers. Preu amb pals, boles i entrada al practice i green fee inclòs./ Mínimo 2 y máximo 4 pers. Precio con palos, bolas y entrada al practice y green fee incluido. Curset d’iniciació als diferents cops de golf. Per jugadors que volen afinar el seu swing i perfeccionar el seu joc/Cursillo de iniciación a los diferentes golpes de golf. Para jugadores que quieren perfeccionar su swing y perfeccionar su juego.

CLASSES PARTICULARS/ CLASES PARTICULARES

PREU/ PERS PRECIO /PERS

1 persona

32 €

2 persones / 2 personas

36 €

3 persones / 3 personas

40 €

Preus per hora i no per persona (green fee, pals i boles, no inclòs) / Precios por hora y no por persona (Green fee, palos y bolas no incluído.) 1 Dates obertura i tancament subjectes a possibles variacions, consultar/ Fechas apertura y cierre sujetas a posibles variaciones, consultar.


PREU/ PERS PRECIO/ PERS

Titular

150 € + 2 invitacions / invitaciones

Parella / Pareja

125 €

Infant / Niño

Gratuït / Gratuito (0-8 anys/años)

ABONAMENT TEMPORADA INDIVIDUAL/ ABONO TEMPORADA INDIVIDUAL

PREU/ PERS PRECIO/ PERS

Adult / Adulto

150 € + 1 invitació / invitación

Júnior

65 € fins a 18 anys / hasta18 años

DESCOMPTES GREEN FEE / DESCUENTOS GREEN FEE PARELLES/ PAREJAS - 30%

Pel segon membre de la parella/ Para el segundo miembro de la pareja

JUNIOR - 50%

+60 ANYS/ AÑOS

DIA DONA (dilluns)/ DÍA MUJER (lunes)

- 20%

No vàlid del 14 de juliol al 15 d’agost / No válido desde el 14 de julio hasta el 15 de agosto

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

ABONAMENT TEMPORADA FAMILIAR/ ABONO TEMPORADA FAMILIAR

- 50%

menors de 18 anys/ menores de 18 años

*Els descomptes no són acumulatius/Los descuentos no son acumulativos

LLOGUER/ ALQUILER

PREU/ PRECIO

25 boles / 25 bolas

1€

Pals i bossa / Palos y bolsa

9€

Ferro o Putter / Hierro o Putter

1€

Buggi (18 forats) / hoyos

35 €

Buggi (9 forats) / hoyos

20 €

Carret / Carrito

2€

Requisit indispensable per accedir al camp: Estar federat. No és necessari tindre handicap. El client haurà de presentar la llicència federativa. Sortida al camp cada 15 minuts. És accesible per a infants majors de 5 anys i quan es compleixin els requisits necessaris. Consultar disponibilitat de “buggys” per desplaçar-se pel camp.

Requisito indispensable para entrar en el campo: Estar federado. No es necesario tener handicap. El cliente deberá presentar la licencia federativa . Salida al campo cada 15 minutos Es accesible para niños mayores de 5 años siempre y cuando se cumplan los requisitos necesarios Consultar disponibilidad de “buggys” para desplazarse por el campo.

Accés al Grandvalira Golf Soldeu pel Telecabina de Soldeu (TCB8 Soldeu). Accés gratuit per a clients amb forfet de temporada de Grandvalira i per a clients que contractin qualsevol producte del Grandvalira Golf Soldeu. Per a la resta de clients, forfet vianant*: Infants (0-5 anys) gratuït/ Infants (6-11 anys) 3€/ Adults 5 €/Sèniors (65-69 anys) 3€ Sèniors/ (+70 anys) gratuït/ Forfet de temporada vianant*: 20 €.*Forfet disponible als sectors de Soldeu i Canillo. Acceso al Grandvalira Golf Soldeu por el telecabina de Soldeu (TCB8 Soldeu). Acceso gratuito para clientes con forfait de temporada de Grandvalira y para los clientes que contraten cualquier producto del Grandvalira Golf Soldeu/ Para el resto de clientes, forfait peatón*: Niños (0-5 años) gratuito/ Niños (6-11 años) 3€/ Adultos 5€/ Séniors (65-69 años) 3€/ Séniors (+70 años) gratuito/ Forfait temporada peatón*: 20 €. *Forfait disponible en los sectores de Soldeu y Canillo.

Avís important: Tarifes/Activitats subjectes a possibles variacions al llarg de la temporada d’estiu 2011 Aviso importante: Tarifas/Actividades sujetas a posibles variaciones durante la temporada de verano 2011

31


ESCALADA , BARRANQUISME VIES FERRADES I PÒNTING

ESCALADA, BARRANQUISMO, VIAS FERRATAS Y PUENTING Al territori trobaràs un gran ventall d’activitats on arribaràs a llocs on d’altres no arriben. Vies ferrades, amb una gran oferta d’itineraris tant verticals com horitzontals, salt de pont (pònting), per sentir l’adrenalina recórrer el teu cos i l’escalada, amb les millors vies i rocòdroms externs i interns!

En el territorio encontrarás un montón de actividades para llegar a sitios donde los demás no llegan. ¡Vías ferratas, con una gran oferta de itinerarios verticales y horizontales, puentismo (puenting), para sentir como la adrenalina recorre tu cuerpo, y escalada, con las mejores rutas y rocódromos externos e internos!

LLEGENDA - LEYENDA APROXIMACIÓ A PEU - APROXIMACIÓN A PIE

DESNIVELL - DESNIVEL

LLARGADA - LONGITUD

ALÇADA INICIAL - ALTURA INICIAL

TEMPS D’ASCENSIÓ - TIEMPO DE ASCENCIÓN

ALÇADA FINAL - ALTURA FINAL

TEMPS DE RETORN - TIEMPO DE RETORNO

DIFICULTAT - DIFICULTAD

ESCALADA SECTOR ROCÒDROM EXTERIOR. MUR D’ESCALADA / ROCÓDROMO EXTERIOR. MURO DE ESCALADA (TOP ROPE). CANILLO. *

a 1,5 km de Canillo, direcció França (al costat de la carretera general) a 1,5 km de Canillo, en dirección a Francia (junto a la carretera general)

33 m

vàries - varias

ESCALADA EN ROCA NATURAL. SECTOR D’URINA / SECTOR DE URINA. CANILLO.

a 1,5 km. de Canillo, direcció Andorra la Vella, al costat de la cascada del riu d’Urina a 1,5 km de Canillo, en dirección a Andorra la Vella, junto a la cascada del río de Urina

-

entre 3 i 6 entre 3 y 6

ROCÒDROM INDOOR DEL COMPLEX ESPORTIU I SOCIOCULTURAL D’ENCAMP / ROCÓDROMO INDOOR DEL COMPLEJO DEPORTIVO Y SOCIOCULTURAL DE ENCAMP.

Complex esportiu i sociocultural d’Encamp Complejo deportivo y sociocultural de Encamp

4,61 m

vàries - varias

ROCÒDROM INDOOR I OUTDOOR DEL CENTRE ESPORTIU DEL PAS DE LA CASA. ENCAMP / ROCÓDROMO INDOOR Y OUTDOOR DEL COMPLEJO DEPORTIVO Y SOCIOCULTURAL DE PAS DE LA CASA. ENCAMP.

Centre esportiu del Pas de la Casa Centro deportivo de Pas de la Casa

20 m

vàries - varias

ROCÒDROM DELS CORTALS. / ROCÓDROMO DE ELS CORTALS. ENCAMP.

a la carretera dels Cortals d’Encamp Km. 8 en la carretera de Els Cortals d’Encamp km 8

17 m

vàries - varias

*No hi ha lloguer de material - No hay alquiler de material / Gratuït i de lliure accés - Gratuito y de libre acceso.

BARRANQUISME / BARRANQUISMO SECTOR

SECTOR D’URINA / SECTOR DE URINA. CANILLO.

Riu al costat del cementiri i el tanatori de Canillo, a la sortida del poble, direcció Andorra la Vella. / Río junto al cementerio y el tanatorio de Canillo, a la salida del pueblo, en dirección a Andorra la Vella.

15 min.

iniciació / iniciación

BARRANC TORRENT DE L’AVIAR / BARRANCO TORRENT DEL AVIAR. ENCAMP.

Al Solà d’Encamp pujarem pel camí de la Carrera. 100m més amunt agafarem el camí de l’esquerra. Després de 150m girar a l’esquerra i en 10 min arribarem al barranc. / En el Solà de Encamp subiremos por el camino de la Carrera. 100m más arriba cogeremos el camino de la izquierda. Después de 150m gira a la izquierda y en 10 min llegarás al barranco.

15 min

iniciació / iniciación


SECTOR

CANAL DE GRAU. CANILLO.

20 m des del Roc del Quer desde el Roc del Quer

350 m

1h.

10min. camí de Grau camino de Grau

90 m

1.685 m

1.745 m

difícil

RACONS. CANILLO.

No

400 m

1h. 45 min.

35 min. camí de Grau camino de Grau

210 m

1.510 m

1.720 m

difícil

No

400 m

1h.

25min. pel corriol - por el sendero

200 m

1.580 m

1.780 m

mitjana media

ROC DEL QUER (DIRECTÍSSIMA)(DIRECTÍSIMA) . CANILLO.

No

500 m

1h. 45 min.

40 min. pel corriol - por el sendero

350 m

1.560 m

1.910 m

difícil

VIES CABLE 1 I 2. CANILLO. (Via 1)

30 m des del Roc del Quer desde el Roc del Quer

80 m

-

-

65 m

1.475 m

1.540 m

V+

VIES CABLE 1 I 2. CANILLO. (Via 2)

30 m des del Roc del Quer desde el Roc del Quer

60 m

-

-

45 m

1.495 m

1.540 m

V+

15 min.

130 m

30 min.

70 m

2.130 m

2.200 m

fàcil - fácil

1h

325 m

1h. 30 min.

1h.

250 m

2.414 m

2.664 m

mitjana media

50 min.

125 m (dreta / derecha) / 120 m (esquerra / izquierda)

30 min.

45 min.

70 m

2.630 m

2.700 m

difícil

CANAL DE MORA 1 / CANAL DE MORA 2 (VARIANT)-(VARIANTE). CANILLO.

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

VIES FERRADES / VIAS FERRATAS

DELS CLOTS DE L’ASPRA. ENCAMP . BONY D’ENVALIRA . GRAU ROIG. COLL DELS ISARDS (DRETA I ESQUERRA) (DERECHA E IZQUIERDA). PAS DE LA CASA.

Accès lliure a totes les vies ferrades. / Acceso libre a todas las vías ferratas. Material indispensable: arnès d’escalada, disipador, vagues i mosquetons, casc, guants i calçat de muntanya. / Material indispen-

33


LLACS TREKKING I SENDERISME Al teu abast trobaràs nombrosos itineraris de muntanya accessibles habitualment a la primavera, a l’estiu i a la tardor. Un dels itineraris destacables és el de la Vall del Madriu, que va ser declarada al 2004, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO (més informació a les oficines de turisme). A més a més, descobreix un gran nombre de llacs de muntanya, creats originàriament a l’època del glacialisme quaternari, com també diversos refugis de muntanya (Consultar la Guia de Refugis d’Andorra).

Lagos, trekking y senderismo A tu alcance encontrarás numerosos itinerarios de montaña accesibles habitualmente en primavera, verano y otoño. Uno de los itinerarios que hay que destacar es el del valle del Madriu, que en 2004 fue declarado Patrimonio Mundial de la Humanidad por la UNESCO (Más información en las oficinas de turismo). Además, descubre un gran número de lagos de montaña, creados originariamente en el período glacial cuaternario, así como varios refugios de montaña (Consultar Guía de refugios de Andorra).

Gustavo Subilivia


PICO DE CASAMANYA. CANILLO Ascensió a un dels cims més alts i emblemàtics del país. Un cop al cim, tindràs una excel·lent i espectacular visió de 360º de tot Andorra. En aquest trekking podràs visualitzar voltors i algun trencalòs. Ascensión a una de las cimas más altas y emblemáticas del país. Cuando llegues a la cima tendrás una vista excelente y espectacular de 360º de todo Andorra. Durante el trekking podrás avistar buitres y algún quebrantahuesos. Alçada màxima / Altura máxima: 2.740 m Desnivell / Desnivel: 760 m                       Durada / Duración: 2 h 45 m (anada / ida) Dificultat / Dificultad: Alta

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

PIC DE CASAMANYA CANILLO

ESTANY I REFUGI GUARDAT DE JUCLAR. VALL D’INCLES. CANILLO LAGO Y REFUGIO GUARDADO DE JUCLAR, VALLE DE INCLES CANILLO L’excursió al estany més gran d’Andorra és un dels referents del muntanyisme del país. Al peu de l’estany trobaràs un refugi guardat (tel.: +376 753 600) i podràs contemplar una de les vistes més impressionants de les diferents valls de la parròquia de Canillo. A més a més, podràs practicar la pesca i veure el tritó pirinenc, algun voltor i anemone (regalèssia dolça de muntanya ). La excursión al lago más grande de Andorra es uno de los referentes del montañismo del país. Al pie del lago encontrarás un refugio guardado (tel.: +376 753 600) y podrás contemplar una de las vistas más impresionantes de los diferentes valles de la parroquia de Canillo. Además, podrás practicar la pesca y avistar el tritón de los Pirineos, algún buitre y anémona (regaliz dulce de montaña). Alçada màxima / Altura máxima: 2.300 m Desnivell / Desnivel: 459 m  Durada / Duración: 2 h (anada / ida) Dificultat / Dificultad: mitja / media

35


CIRC DE PESSONS. ENCAMP CIRCO DE PESSONS. ENCAMP L’itinerari passa per set estanys i algunes llacunes. Tots estan situats dins del cercle glacial granític més gran d’Andorra on podràs veure el desgast o erosió que han sofert les roques per l’acció del gel durant el període quaternari. A tota aquesta zona, està permesa la pesca controlada i és molt habitual sentir els xiulets aguts tan característics de la marmota. Al peu del primer llac trobaràs un restaurant d’alçada. El itinerario pasa por siete lagos y algunas lagunas. Todos están situados en el círculo glacial granítico más grande de Andorra, donde podrás ver el desgaste o erosión que han experimentado las rocas a causa de la acción del hielo durante el periodo cuaternario. La pesca controlada está permitida en toda esta zona y es muy habitual oír los característicos silbidos de la marmota. En el primer lago encontrarás un restaurante de altura. Alçada màxima / Altura máxima: 2.820 m Desnivell / Desnivel: 720 m Durada / Duración: 3 h (anada / ida) Dificultat / Dificultad: mitja / media

CAMÍ DE GALL. SOLDEU. CANILLO CAMiNO DE GALL. SOLDEU. CANILLO Passejada sense dificultat que uneix els pobles de Canillo i Soldeu. Camina per un pont penjant i gaudeix de boniques vistes de la cascada de Moles. En tot l’itinerari trobaràs cartells d’interpretació de la natura i múltiples connexions amb la carretera general per poder-ne adaptar la llargada. També podràs observar animals com el gall de bosc o gall fer (animal protegit que dóna nom al camí), esquirols i corbs. Paseo sin dificultad que une los pueblos de Canillo y Soldeu. Camina por un puente colgante y disfruta de bonitas vistas de la cascada de Moles. Encontrarás carteles informativos que ayudan a interpretar la naturaleza por todo el itinerario, y también múltiples conexiones con la carretera general para poder adaptar la duración del paseo. También podrás observar animales, como el urogallo (animal protegido cuya denominación en catalán, “Gall de Bosc”, da nombre al camino), ardillas y cuervos. Alçada màxima / Altura máxima: 1.810 m Desnivell / Desnivel: 280 m Durada / Duración: 2 h (anada / ida) Dificultat / Dificultad: baixa / baja


LAGO DE ABELLETES. PAS DE LA CASA. ENCAMP Itinerari que ressegueix el marge del riu Arieja, frontera natural que delimita el territori andorrà amb França. L’estany de les Abelletes és molt freqüentat pels pescadors, i s’hi poden trobar truites típiques del país (“fario”i “l’arc iris” ) com també salmó de font. Itinerario que recorre el margen del río Ariège, frontera natural que delimita el territorio andorrano con Francia. El lago de las Abelletes es muy frecuentado por pescadores, ya que pueden encontrar truchas típicas del país (“fario” y “arco iris”) y salmones de fuente. Alçada màxima / Altura máxima: 2.260 m Desnivell / Desnivel: 180 m Durada / Duración: 1 h (anada / ida) Dificultat / Dificultad: baixa / baja

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

ESTANY DE LES ABELLETES. PAS DE LA CASA. ENCAMP

CAMÍ DE LES PARDINES. ENCAMP A ENGOLASTERS CAMINO DE LAS PARDINAS. ENCAMP A ENGOLASTERS Durant aquest recorregut podràs gaudir d’una vista panoràmica del poble d’Encamp així com de la visita a un interessant jardí botànic amb espècies autòctones i típiques dels Pirineus. Al final del recorregut trobaràs l’estany d’Engolasters, on es pot practicar pesca controlada i on trobaràs oferta de restauració. Durante este recorrido podrás disfrutar de una vista panorámica del pueblo de Encamp y visitar un interesante jardín botánico con especies autóctonas y típicas de los Pirineos. Al final del recorrido encontrarás el lago de Engolasters, donde se puede practicar pesca controlada y encontrarás oferta de restauración. Alçada màxima / Altura máxima: 1.640 m Desnivell / Desnivel: 5 m Durada / Duración: 1 h (anada / ida) Dificultat / Dificultad: baixa /baja

Per a més informació, consulta la guia de senderisme que trobaràs a les oficines de Turisme. PÀG. 60 Para más información, consulta la guía de senderismo que encontrarás en las oficinas de turismo. PÁG.60

37


MUNTANYA SOBRE RODES MONTAÑA SOBRE RUEDAS

muntanya des del cotxe MoNTAñA desdE el coche Ransol. Canillo


Longitud: 3 km / Alçada al final de la carretera: 1.841 m. (En obres estiu 2011)

del conjunto medieval de les Bons y de la iglesia de Sant Romà de les Bons.

Des del final de la carretera asfaltada, s’observa el poble de Canillo als peus i unes magnífiques vistes del pic de Casamanya i del Roc del Quer.

VALLE DE INCLES. CANILLO

PORT D’ENVALIRA ENCAMP

Longitud: 4,5 km / Alçada al final de la carretera: 1.965 m.

CARRETERA DEL FORN. CANILLO Desde el final de la carretera asfaltada se observa el pueblo de Canillo y unas magníficas vistas del pico de Casamanya y del Roc del Quer. Longitud: 4,5 km / Altura al final de la carretera: 1.965 m.

CARRETERA DE MONTAUP. CANILLO Des del mirador del Roc del Quer, accessible a peu (3 m) gaudeix de les vistes de la vall de Montaup i tota la vall del Valira d’Orient des de Soldeu fins a Encamp. Longitud: 6,5 km (mirador Roc del Quer) - 18,5 km (població Ordino) / Alçada del punt més alt de la carretera: 1.980 m.

CARRETERA DE MONTAUP. CANILLO Desde el mirador del Roc del Quer, accesible a pie, (3 m) disfruta de las vistas del valle de Montaup y de todo el valle del Valira d’Orient desde Soldeu hasta Encamp. Longitud: 6,5 km (mirador Roc del Quer) - 18,5 km (población Ordino) / Altura del punto más alto de la carretera: 1.980 m.

VALL D’INCLES. CANILLO Aquesta vall d’origen glacial —i segons el parer de molta gent la més impressionant del Principat d’Andorra— és una zona de pasturatge amb fauna i flora molt peculiars. També trobaràs un gran nombre de “bordes”, construccions separades de la casa principal o dels pobles per guardar estris de conreu.

Este valle de origen glacial —y según la opinión de mucha gente el más impresionante del Principado de Andorra— es una zona de pastoreo con fauna y flora muy peculiares. También encontrarás un gran número de “bordes”, construcciones separadas de la casa principal o de los pueblos para almacenar herramientas de cultivo. Longitud: 3 km / Altura al final de la carretera: 1.841 m. (En obras verano 2011)

VALL O COMA DE RANSOL.. CANILLO La zona de “la Coma” és una zona de pasturatge de bestiar vacum i rossam amb fauna i flora ben característiques i unes vistes magnífiques dels pic de Milmenut, de la collada de Jan i del pic de Ransol. Longitud: 4,5 km / Alçada al final de la carretera: 1.955 m.

VALLE O COMA DE RANSOL.. CANILLO La zona de “la Coma” es una zona de pastoreo de ganado vacuno y caballada con fauna y flora muy características y unas vistas magníficas de los picos de Milmenut, del collado de Jan y del pico de Ransol. Longitud: 4,5 km / Altura al final de la carretera: 1.955 m.

Port de muntanya, amb carretera, més alt dels Pirineus, situat entre Soldeu i el Pas de la Casa. Alçada: 2.408 m.

PUERTO DE ENVALIRA. ENCAMP Puerto de montaña, con carretera, más alto de los Pirineos, situado entre Soldeu y el Pas de la Casa. Altura: 2.408 m.

VILA. ENCAMP Coneix una perspectiva diferent de la parròquia d’Encamp des del poble de Vila. Alçada: 1.282 m.

VILA. ENCAMP Conoce una perspectiva diferente de la parroquia de Encamp desde el pueblo de Vila. Altura: 1.282 m.

MIRADOR DEL BOSC DE LES LLAUS. ENCAMP Mirador situat a dins del bosc, entre pins rojos i algun avet. A 50 m del mirador trobaràs la nova església de Sant Jaume dels Cortals. Alçada: 1.350 m.

MIRADOR VALL D’ ENCAMP

MIRADOR DEL BOSQUE DE LLAUS. ENCAMP

Mirador fotogràfic des d’on podràs observar la vall d’Encamp i una vista singular del Conjunt Medieval de les Bons i de l’església de Sant Romà de les Bons.

Mirador situado dentro del bosque, entre pinos silvestres y algún abeto. A 50 m del mirador encontrarás la nueva iglesia de Sant Jaume dels Cortals.

MIRADOR VALL D’ENCAMP Mirador fotográfico desde donde podrás observar el valle de Encamp y una vista singular

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

CARRETERA DEL FORN. CANILLO

Altura: 1.350 m.

info recorreguts pàg. 7 info circuitos pág. 7

39


encamp els cortals

muntanya en bicicleta A continuació trobaràs les propostes de rutes cicloturístiques pel territori Grandvalira. Molts d’aquests recorreguts han estat etapes de la Volta Ciclista a Catalunya, del Tour de França o de la Vuelta Ciclista a España.

LLARGADA/LONGITUD: 8,9 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 754 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: alta

escaldes-engordanyport d’envalira / puerto de envalira LLARGADA/LONGITUD: 26 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 1345 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: molt alta/ muy alta

CANILLO EL FORN

montaña en bicicleta

LLARGADA/LONGITUD: 5,2 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 388 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: baixa /baja

A continuación encontrarás las propuestas de rutas cicloturísticas por el territorio Grandvalira. Muchos de estos recorridos han sido etapas de la Volta Ciclista a Catalunya, del Tour de Francia y de la Vuelta Ciclista a España.

CANILLO COLL D’ORDINO LLARGADA/LONGITUD: 8,9 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 457 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: baixa /baja

pas de la casa pORT D’ENVALIRA / PUERTO DE ENVALIRA Podràs trobar més informació a la guia de cicloturisme que trobaràs a les oficines de turisme del territori. Encontrarás más información en la guía de cicloturismo que hay en las oficinas de turismo del territorio.

LLARGADA/LONGITUD: 4,9 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 319 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: baixa /baja

RANSOL COMA DE RANSOL LLARGADA/LONGITUD: 4,5 Km DESNIVELL/ DESNIVEL: 280 m DIFICULTAT/DIFICULTAD: baixa /baja


El territori Grandvalira destaca per oferir recursos i serveis de qualitat per a l’estada d’equips esportius. La parròquia d’Encamp disposa d’una llarga tradició en l’acolliment d’equips de l’elit esportiva. La situació estratègica de les instal·lacions i els equipaments de qualitat per a qualsevol tipus d’esdeveniment esportiu (estada esportiva), l’entorn agradable i tranquil, l’altitud, el clima, l’accessibilitat a peu, la zona hotelera i el centre comercial i d’oci, són els principals arguments per ser seu d’acollida del turisme esportiu. Hi destaca el centre esportiu del Pas de la Casa, ubicat a 2.000 m d’altitud.

TURISMO DEPORTIVO El territorio Grandvalira destaca por ofrecer recursos y servicios de calidad para la estancia de equipos deportivos. La parroquia de Encamp dispone de una larga tradición en la acogida y estancia de equipos de élite deportiva. La situación estratégica de las instalaciones y los equipamientos de calidad para cualquier tipo de evento deportivo (estancia deportiva), el entorno agradable y tranquilo, la altitud, el clima, la accesibilidad a pie, la zona hotelera y el centro comercial y de ocio, son los principales argumentos para que sea la sede de acogida del turismo deportivo. También hay que destacar el centro deportivo del Pas de la Casa, ubicado a 2.000 m de altitud.

ESPORTS I MUNTANYA | DEPORTES Y MONTAÑA

turisme esportiu

Més informació a les oficines de turisme. Consulta la pàg. 60 Más información en las oficinas de turismo. Consulta la pág. 60

Piscina exterior. Encamp

41


CULTURA I TRADICIONS Descobreix el llegat cultural d’aquest país mil·lenari! Coneix les tradicions i el patrimoni cultural del territori a través dels nostres itineraris culturals, les nostres esglésies, museus i esdeveniments populars.

CULTURA Y TRADICIONES ¡Descubre el legado cultural de este país milenario! Conoce las tradiciones y el patrimonio cultural del territorio a través de nuestros itinerarios culturales, nuestras iglesias, museos y eventos populares.

Festa del Foc. Encamp / Fiesta del fuego. Encamp


CULTURALES

SANT JOAN I LA NIT DE LES BRUIXES A ENCAMP

SAN JUAN Y LA NOCHE DE LAS BRUJAS EN ENCAMP 1, 2 i 3 DE JULIOL / 1, 2 Y 3 DE JULIO

MERCAT DE LES OPORTUNITATS “BRADERIE”. PAS DE LA CASA

S E T FEASJORS M

MERCADO DE LAS OPORTUNIDADES “BRADERIE”. PAS DE LA CASA

RES O Y A TAS M FIES

P Y/ AM C J UN N E D E ’ EPDDE SETMNAANADE JUNIO A PAOBL CA SEM R ER D R O FIN DE M ÚLTI SDAE JUNY, A C A E DLE SETMAINNDAE SEMANA D S A A PARRER C P/ ÚLTIMO FO D R RE PED T PE SAN NIO, SAN U DE J

UOL / 9 Y 10 DE JULI E D LI SOL E JU I 10 D 9

O

E 18 D 17 Y , 6 1 L/ ULIO DE J 8 1 I 16,17 O JULI OSTO E AG D 6 1 5Y ST / 1 ’AGO D 6 1 I EL 15

LLO CANI

MP A C N E

TOTS ELS CAPS DE SETMANA DE JULIOL I AGOST/ TODOS LOS FINES DE SEMANA DE JULIO Y AGOSTO

A L’ESTIU VIU LA PARRÒQUIA DE CANILLO

EN VERANO VIVE LA PARROQUIA EN CANILLO

Y TRADICIONES

23 i 24 DE JUNY/ 23 Y 24 DE JUNIO

CULTURA I TRADICIONS | CULTURA

Esdeveniments i tradicions s l a r tu l cu EVENTOS Y TRADICIONES

31 DE JULIOL/ 31 JULIO

XXII EDICIÓ DEL CONCURS DE GOSSOS D’ATURA A CANILLO

XXII EDICIÓN DEL CONCURSO DE PERROS PASTORES CATALANES EN CANILLO

(1) 18 D’AGOST/ (1) 18 DE AGOSTO (2) A PARTIR DE L’1 DE JULIOL FINS EL 31 D’AGOST TOTS ELS DIJOUS / (2) A PARTIR DEL 1 DE JULIO HASTA EL 31 DE AGOSTO TODOS LOS JUEVES

(1) NIT BLANCA I NITS (2) D’ESTIU D’ENCAMP

(1) NOCHE BLANCA Y NOCHES (2) DE VERANO EN ENCAMP 16 D’OCTUBRE/ 16 DE OCTUBRE

Més informació a les oficines de turisme. Consulteu pàg. 60 Más información en las oficinas de turismo. Consulta pág. 60

FIRA DE CANILLO (BESTIAR I ARTESANIA)

FERIA DE CANILLO (GANADO Y ARTESANÍA)

54 43


Itineraris culturals, Esglésies i Museus Andorra, país mil·lenari, ha sabut preservar i tenir cura del seu llegat cultural de gran valor històric, que tot seguit et convidem a descobrir: esglésies romàniques, museus i itineraris culturals són algunes de les nostres propostes.

Itinerarios culturales, iglesias y museos Andorra, país milenario, ha sabido preservar y cuidar su legado cultural de gran valor histórico, que te invitamos a descubrir a continuación: iglesias románicas, museos e itinerarios culturales son algunas de nuestras propuestas.

El Dallaire. Encamp El Dallador. Encamp


MUSEU ITINERANT DE CANILLO

Aprofita per visitar a peu els dotze indrets culturals més importants de la parròquia situats al voltant del poble de Canillo, entre els quals destaquen l’església de Sant Joan de Caselles, l’església de Sant Serni i la Creu dels Set Braços. TIPUS D’ITINERARI: LLIURE Durant els mesos de juliol i agost una part d’aquest itinerari es realitzarà mitjançant visites guiades. Més informació a les oficines de Turisme.

MUSEO ITINERANTE DE CANILLO

Aprovecha para visitar andando los doce parajes culturales más importantes de la parroquia situados alrededor del pueblo de Canillo, entre los que destacan la iglesia de Sant Joan de Caselles, la iglesia de Sant Serni y la Cruz de los Siete Brazos.

Y TRADICIONES

ITINERARIOS CULTURALES

CULTURA I TRADICIONS | CULTURA

ITINERARIS CULTURALS

Tipo de itinerario: libre Durante los meses de julio y agosto una parte de este itinerario se realizará con visitas guiadas. Más información en las oficinas de turismo.

ITINERARI DEL ROMÀNIC. ENCAMP

Descobreix els secrets d’una cultura mil·lenària: visita el conjunt medieval de les Bons, el Museu etnogràfic de Casa Cristo, l’església de Sant Miquel, Sta. Eulàlia i el Museu d’Art Sacre, Sant Miquel i Sant Joan de la Mosquera, entre altres. Tipus d’itinerari: lliure

ITINERARIO DEL ROMÁNICO. ENCAMP

Descubre los secretos de una cultura milenaria: visita el conjunto medieval de Les Bons, el Museo etnográfico de Casa Cristo, la iglesia de Sant Miquel, Sta. Eulàlia y el Museo de Arte Sacro, Sant Miquel y Sant Joan de la Mosquera, entre otros. Tipo de itinerario: libre

45


BUS TURÍSTIC. CANILLO-ENCAMP

Gaudeix de l’itinerari del bus turístic per les valls de Canillo i Encamp, visita els principals monuments (Santuari de Meritxell, Sant Joan de Caselles, nucli antic d’Encamp i Casa Cristo) i descobreix la història i les tradicions d’aquest territori. Les visites són guiades i l’autobús disposa d’audioguies en quatre idiomes. Tipus d’itinerari: guiat 1 itinerari: 12 € 2 itineraris: 18 €

BUS TURÍSTICO. CANILLO-ENCAMP

Disfruta del itinerario del bus turístico por los valles de Canillo y Encamp, visita los principales monumentos (Santuario de Meritxell, Sant Joan de Caselles, núcleo antiguo de Encamp y Casa Cristo) y descubre la historia y las tradiciones de este territorio. Las visitas son guiadas y el autobús dispone de audioguías en cuatro idiomas. Tipo de itinerario: guiado 1 itinerario: 12 € 2 itinerarios: 18 €

ESGLÉSIES IGLESIAS

SANTUARI DE MERITXELL. MERITXELL. CANILLO

L’actual santuari de Meritxell, Patrona d’Andorra, és un temple contemporani, projectat per l’arquitecte català Ricard Bofill i inaugurat l’any 1976. Es tracta d’una construcció del tot eclèctica, que sintetitza l’obra de l’home i del paisatge que l’envolta, inspirant-se en un barreja de diversos estils. Una reproducció de la talla romànica de la Mare de Déu de Meritxell presideix l’altar, ja que l’original va desaparèixer en l’incendi de l’any 1972. El 8 de setembre se celebra la Diada de Meritxell, festa nacional.

SANTUARIO DE MERITXELL. MERITXELL.CANILLO

El actual santuario de Meritxell, patrona de Andorra, es un templo contem-

poráneo, proyectado por el arquitecto catalán Ricard Bofill e inaugurado en 1976. Se trata de una construcción totalmente ecléctica, que sintetiza la obra del hombre y el paisaje que le rodea, inspirándose en una mezcla de varios estilos. Una reproducción de la talla románica de la Virgen de Meritxell preside el altar, ya que el original desapareció en el incendio del año 1972. El 8 de septiembre se celebra la Diada de Meritxell, fiesta nacional.

SANT JOAN DE CASELLES. CANILLO

La construcció, datada entre els segles XI i XII, segueix l’esquema arquitectònic de les esglésies romàniques d’Andorra. A l’interior trobem un Crist del s. XII i als voltants de l’església es van descobrir les restes d’un cementiri medieval. La trobaràs a 1 km del poble de Canillo, al costat de la carretera general en direcció a França.

SANT JOAN DE CASELLES. CANILLO

La construcción, fechada entre los siglos XI y XII, sigue el esquema arquitectónico de las iglesias románicas de Andorra. En el interior encontramos un Cristo del s. XII y, en los alrededores de la iglesia, se descubrieron los restos de un cementerio medieval. La encontrarás a 1 km del pueblo de Canillo, al lado de la carretera general en dirección a Francia.

SANT SERNI. CANILLO

És l’església parroquial de Canillo, dedicada a Sant Serni. El seu campanar d’origen romànic, de 27m d’alçada i construït al s. X VII, té la característica de ser el més alt de les valls d’Andorra. Una de les obres més importants del seu interior és el Sant Crist del s. XIV, d’estil gòtic i fusta policromada.

SANT SERNI. CANILLO

Es la iglesia parroquial de Canillo, dedicada a san Sernín. Su campanario de origen románico, de 27 m de altura y construido en el s. XVII, tiene la característica de ser el más alto en los valles de Andorra. Una de las obras más importantes de su interior es el Santo Cristo del s. XIV, de estilo gótico y madera policromada.


Visites concertades Tel. + 376 833 551/731 000

SANTA EULÀLIA DE ENCAMP

Iglesia parroquial con vestigios románicos. Reformada en varias ocasiones, la última en 1988. En su interior se conserva una pila bautismal románica original y tres retablos barrocos, además del campanario de estilo románico lombardo que, con sus 23 m, es el más alto de Andorra.

Visitas concertadas Tel. + 376 833 551/731 000

CONJUNT MEDIEVAL DE LES BONS. ENCAMP

És un conjunt històric format per l’església de Sant Romà, una torre de defensa, dos colomers, i un dipòsit excavat a la roca. Destaca l’església de Sant Romà del s. XII, i les diverses pintures que hi conté.

CONJUNTO MEDIEVAL DE LES BONS. ENCAMP

CULTURA I TRADICIONS | CULTURA

Església parroquial amb vestigis romànics. Reformada en diverses ocasions, la darrera el 1988. El seu interior conserva una pica baptismal romànica original i tres retaules barrocs, així com el campanar d’estil romànic-lombard que amb els seus 23 m és el més alt d’Andorra.

Y TRADICIONES

SANTA EULÀLIA D’ENCAMP

Es un conjunto histórico formado por la iglesia de Sant Romà, una torre de defensa, dos palomares y un depósito excavado en la roca. Destaca la iglesia de Sant Romà, del s. XII, y las distintas pinturas que contiene.

SANT MIQUEL I SANT JOAN DE LA MOSQUERA. ENCAMP

Petita església dedicada a Sant Miquel Arcàngel i Sant Joan Baptista; la seva datació és incerta. Fou ampliada el S.XIX. L’interior conserva un retaule del s. XVI dedicat als Sants Patrons, i unes pintures murals de finals del S. XIX a la volta i a les parets del presbiteri, com també a la volta de la nau.

Està situada a la Plaça Sant Miquel. Visites concertades. Tel. + 376 833 551

SAN MIQUEL Y SAN JOAN DE LA MOSQUERA. ENCAMP

Pequeña iglesia dedicada a San Miguel Arcángel y San Juan Bautista. Su datación es incierta. Fue ampliada en el s. XIX. En el interior se conserva un retablo del s. XVI, dedicado a los santos patrones, y unas pinturas murales de finales del s. XIX, en la vuelta y las paredes del presbiterio, así como en la vuelta de la nave. Está situada en la plaza de Sant Miquel. Visitas concertadas. Tel. +376 833 551

47


SANT ROMÀ DE VILA. ENCAMP

Església d’origen romànic, reformada i restaurada durant els s. XIX i XX. Actualment l’absis és quadrangular, però a la part exterior encara es pot veure la base de l’absis semicircular romànic. A la paret de ponent té un petit campanar d’espadanya. A l’interior podem admirar una reproducció de la taula d’altar policromada de l’església. Situada al poble de Vila. VisitEs concertadEs. TEL. + 376 833 551. MISSA ESPECIAL PER SANT ROMÀ DE VILA (24 DE MAIG A LES 12:00 H)

SANT ROMÀ DE VILA. ENCAMP

Iglesia de origen románico, reformada y restaurada durante los siglos XIX y XX. Actualmente, el ábside es cuadrangular, pero en la parte exterior todavía se puede ver la base del ábside semicircular románico. En la pared de poniente tiene una pequeña espadaña. En el interior podemos admirar una reproducción de la mesa de altar policromada de la iglesia. Situada en el pueblo de Vila.

Visitas concertadas. Tel. + 376 833 551. Misa especial en Sant Romà de Vila (24 de maig a les 12:00 h)

ESGLÉSIA DE SANT MARC I SANTA MARIA

Construïda segurament al final del S. XV, va ser reformada durant els segles XVI i XVIII. La planta de l’església és rectangular i la de l’absis actual és trapezoïdal. Sobre la paret de ponent s’aixeca un campanar d’espadanya de dos ulls, que presenta la particularitat de tenir, a la part superior i a ambdues bandes, un cap humà esculpit en pedra. Església tancada.

IGLESIA DE SANT MARC Y SANTA MARÍA

Construida seguramente al final del s. XV, fue reformada durante los siglos XVI y XVIII. La planta de la iglesia es rectangular y la del ábside actual, es trapezoidal. Sobre la pared de poniente se levanta un campanario de espadaña de dos ojos, que presenta la particularidad de tener, en la parte superior y en ambos lados, una cabeza humana esculpida en piedra. Iglesia cerrada.

museus museos

MUSEU DE LA MOTO. CANILLO

El Museu de la moto de Canillo és l’únic d’aquestes característiques a Andorra, i pretén retre homenatge a aquest vehicle entranyable, la motocicleta. L’espai recull les màquines més singulars de tots el temps, des de principis del s. XX fins als nostres dies. Situat a 1 km del poble de Canillo, a la carretera general en direcció a França. Preu: 3 €/adults. Gratuït infants / Horaris: Dimecres i Dijous: De 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 19.00 h / Divendres: De 10.00 a 13.30 i de 15.00 a 19.30 h / Dissabte i Diumenge: De 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 20.00 h / Dilluns i Dimarts tancat.

MUSEO DE LA MOTO. CANILLO

El Museo de la moto de Canillo es el único de estas características en Andorra y pretende rendir homenaje a este vehículo entrañable: la motocicleta. El espacio recoge las máquinas más singulares de todos los tiempos, desde principios del siglo XX hasta nuestros días. Situado a 1 km del pueblo de Canillo, en la carretera general en dirección a Francia. Precio: 3 € / adultos. Gratuito niños / Horarios: Miércoles y jueves: de 10:00 h a 13:30 h y de 15:00 h a 19:00 h / Viernes: de 10:00 a 13:30 y de 15:00 a 19:30 h / Sábados y domingos: de 10:00 a 13:30 h y de 15:00 h a 20:00 h / Lunes y martes cerrado.

MUSEU D’ART SACRE. ENCAMP

Petit museu on s’exposen peces relacionades amb la litúrgia provinent de les esglésies d’Encamp. Consta de 3 sales dividides en orfebreria, tèxtil i paper. Destaca una reproducció del Beatus de Liebana així com una vera creu de plata daurada del s. XVI. La visita al museu es complementa amb la de l’església parroquial. Visites concertades. Tel. +376 833 551

MUSEO DE ARTE SACRO. ENCAMP

Pequeño museo en el que se exponen piezas relacionadas con la liturgia procedentes de las iglesias de Encamp. Consta de 3 salas divididas en orfebrería, textil y papel. Destaca una reproducción del Beatus de Liébana, así como una vera cruz de plata dorada del siglo XVI. La visita al museo se complementa con la de la iglesia parroquial. Visitas concertadas. Tel. +376 833 551

MUSEU ETNOGRÀFIC CASA CRISTO. ENCAMP

És una reproducció d’una casa andorrana humil de finals del s. XIX. Dividida en 3 plantes i altell, ens mostra el modus vivendi d’una família de pagesos de l’època. El mobiliari i els utensilis que s’hi mostren son originals. Horaris: de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.30 h. Diumenges i dilluns tancat. Preu: 3 € (possibilitat de comprar un pack que inclou quatre museus per 6 €). Tel. +376 833 551 / 731 000

MUSEO ETNOGRÁFICO CASA CRISTO. ENCAMP

Es una reproducción de una casa andorrana humilde de finales del siglo XIX. Dividida en 3 plantas y altillo, nos muestra el modus vivendi de una familia de payeses de la época. El mobiliario y los utensilios que se muestran son originales. Horarios: de 9:00 a 13:00 h y de 15:00 a 18:30 h / Domingos y lunes cerrado. Precio: 3 € (posibilidad de comprar un pack que incluye cuatro museos por 6 €) Tel. +376 833 551 / 731 000


Obert tot l’any excepte en festius nacionals. Preu: 3 € (consulteu preu per a grups, estudiants, jubilats).

Obert tot l’any. De dimarts a dissabte de 9.00 a 20.00 h. Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h. Dilluns tancat per festa setmanal. Preu: 3 €.

MW MUSEO DE LA ELECTRICIDAD. ENCAMP

MUSEO DEL AUTOMOVIL. ENCAMP

En el museo se expone una de las colecciones más importantes del sur de Europa de automóviles y bicicletas que nos permite ver la evolución de estos medios de automoción, desde sus inicios hasta la mitad del siglo xx. La pieza más antigua del museo es una máquina de vapor Pinette del 1885. Abierto todo el año. De martes a sábado de 9:00 a 20:00 h. Domingos y festivos de 10:00 a 14:00 h. Lunes cerrado por descanso semanal. Precio: 3 €.

MW MUSEU DE L’ELECTRICITAT. ENCAMP

El Museu de l’electricitat és una mostra de l’evolució històrica de l’energia elèctrica al Principat. Un recorregut en que s’explica al visitant què és l’energia elèctrica i on

Y TRADICIONES

El museu exposa una de les col·leccions més importants del sud d’Europa d’automòbils, motocicletes i bicicletes que ens permet veure l’evolució d’aquests mitjans d’automoció, des dels seus inicis fins a la meitat del s. xx. La peça més antiga del museu es una màquina de vapor Pinette del 1885.

CULTURA I TRADICIONS | CULTURA

MUSEU DE L’AUTOMÒBIL. ENCAMP

descobrireu les lleis que regeixen l’electricitat per mitjà de diversos tallers educatius. Situat a la planta baixa de l’edifici central de FEDA (a la sortida d’Escaldes, direcció Encamp). Visites guiades d’1 hora en diferents idiomes.

Festa setmanal: dilluns.

El Museo de la electricidad es una muestra de la evolución histórica de la energía eléctrica en el Principado. Un recorrido en el que se explica al visitante qué es la energía eléctrica y donde descubrirás las leyes que rigen la electricidad mediante varios talleres educativos. Situado en la planta baja del edificio central de FEDA (a la salida de Escaldes, dirección Encamp). Visitas guiadas de 1 hora en distintos idiomas. Abierto todo el año excepto en festivos nacionales. Precio: 3 € (consultar precio para grupos, estudiantes, jubilados). Fiesta semanal: lunes.

MUSEUS VALLS D’ORIENT

Aconsegueix el passaport dels museus amb entrada a 4 museus del territori per només 6€. Vàlid per entrar als següents museus: Museu de la electricitat, Museu de l’Automòbil, Museu Casa Cristo i Museu de la Moto. Compra el teu passaport en qualsevol d’aquests museus.

MUSEOS VALLES DE ORIENTE

Consigue el pasaporte de los museos con entrada a 4 museos del territorio por solo 6 €. Válido para entrar en los siguientes museos: Museo de la electricidad, Museo del automóvil, Museo Casa Cristo y Museo de la moto. Compra el pasaporte en cualquiera de estos museos.

Més informació a les oficines de turisme. Consulteu pàg. 60 MÁS INFORMACIÓN A LES OFICINAS DE TURISMO. CONSULTAR PÁG. 60

49


COMPRES I RELAX Vine a passejar pel centre comercial més gran del territori, a relaxar-te en un spa enmig d’un entorn incomparable, aprofita les instal·lacions amb els millors serveis i les seves infraestructures. Al territori Grandvalira tenim alternatives per a tots els teus!

COMPRAS Y RELAX Ven a pasear por el centro comercial más grande del territorio, a relajarte en un spa en medio de un entorno incomparable, aprovecha las instalaciones con los mejores servicios y sus infraestructuras. ¡En el territorio Grandvalira tenemos alternativas para toda tu familia!

Soldeu


51

COMPRES I RELAX | COMPRAS Y RELAX


COMPRES Y HORARIS COMERCIALS Gaudeix d’un dia de compres a Andorra gràcies a la gran oferta comercial que trobaràs al teu abast amb més de 1.500 comerços i botigues. No deixis de visitar el centre comercial més gran del territori, el Pas de la Casa, situat a l’entrada nord d’Andorra, a la frontera amb França. Un marc incomparable

enmig de les muntanyes on trobaràs una destacada oferta comercial, amb les millors marques als millors preus. Botigues i comerços especialitzats amb el millor assessorament dels professionals de cada sector: farmàcies, perfumeries, òptiques, moda, calçat i marroquineria, motor, esports i oci, etc.

COMPRAS Y HORARIOs COMERCIALES Disfruta de un día de compras en Andorra gracias a la gran oferta comercial que encontrarás a tu alcance con más de 1.500 comercios y tiendas. No dejes de visitar el mayor centro comercial del territorio, el Pas de la Casa, situado en la entrada norte de Andorra, en la frontera con Francia. Un marco incomparable en medio de las montañas donde encontrarás una destacada oferta comercial, con las mejores marcas a los mejores precios. Tiendas y comercios especializados con el mejor asesoramiento de los profesionales de cada sector: farmacias, perfumerías, ópticas, moda, calzado y marroquinería, motor, deportes y ocio, etc.

Els comerços d’Andorra estan majoritàriament oberts des de les 10h del matí i fins les 20h del vespre, excepte dissabte i altres festius, en que l’horari de tancament és fins a les 21h. Els dies de tancament obligatori són: l’1 de gener (Any Nou), el 14 de març (dia de la Constitució), el 8 de setembre (Nostra Senyora de Meritxell) i el 25 de desembre (Nadal) Los comercios de Andorra están mayoritariamente abiertos desde las 10:00 h. de la mañana (a partir de las 8:00 h. en los núcleos urbanos del territorio) hasta las 20:00 h. de la noche, excepto el sábado y otros festivos, en los que la hora de cierre es a las 21:00 h. Los días de cierre obligatorio son: el 1 de enero (Año Nuevo), el 14 de marzo (Día de la Constitución), el 8 de septiembre (Nuestra Señora de Meritxell) y el 25 de diciembre (Navidad).

Més informació a les oficines de turisme. Consulteu pàg. 60 Más información en las oficinas de turismo. Consulta pág. 60


Al territori es concentra un important nombre d’allotjaments turístics i infraestructures amb piscines, spas, saunes i tractaments especialitzats que et permetran refrescar-te i relaxar-te després de la pràctica de les activitats. Destaquem a Soldeu un racó de somni a 1.850 m d’alçada, just al peu de les pistes d’esquí de Grandvalira, on podràs gaudir de 5.000 m2 de tranquil·litat i d’un ampli ventall de serveis i tractaments.

BIENESTAR En el territorio se concentra un número importante de alojamientos turísticos e infraestructuras con piscinas, spas, saunas y tratamientos especializados que te permitirán refrescarte y relajarte después de la práctica de las actividades. Destacamos, en Soldeu, un rincón de ensueño a 1.850 m de altura, justo al pie de las pistas de esquí de Grandvalira, donde podrás disfrutar de 5.000 m 2 de tranquilidad y de un amplio abanico de servicios y tratamientos.

Más información en las oficinas de turismo. Consulta pág. 60

COMPRES I RELAX | COMPRAS Y RELAX

BENESTAR

Més informació a les oficines de turisme. Consulteu pàg. 60

Instal·lacions complex Pas de la Casa / Instalaciones complejo Pas de la Casa

53


ALTRES ACTIVITATS I INSTAL·LACIONS Al territori trobaràs un ampli ventall d’instal·lacions i infraestructures tant per a l’organització d’esdeveniments com per a la pràctica d’esports. Les principals infraestructures públiques posen a l’abast sales de congressos i auditoris amb capacitat per a gairebé 400 persones, sales polivalents amb escenaris, sales modulars i la tecnologia més avançada per respondre adequadament a les necessitats de petits o grans esdeveniments d’empresa. També trobaràs instal·lacions per a aquest fi en alguns dels establiments d’allotjament del territori amb segell oficial de congressos i segell oficial de negocis i reunions. Per a la pràctica de l’esport podràs gaudir de modernes instal·lacions esportives i equipaments professionals amb àrees aquàtiques amb piscines, saunes, jacuzzis, banys turcs, sales de gimnàs, de fitness, d’esquaix, de pàdel i de dansa, pistes de tennis i sales polivalents per a la realització de qualsevol altra activitat. A més, el territori complementa aquesta oferta amb un gran ventall d’activitats de lleure, d’oci i d’hostaleria, que completen una proposta idònia per fer aquests tipus d’activitats. MÉS INFORMACIÓ / MÁS INFORMACIÓN: PALAU DE GEL DE CANILLO Tel. (00 376) 800 840 reserves@palaudegel.ad www.palaudegel.ad COMPLEX ESPORTIU I SOCIOCULTURAL D’ENCAMP Tel. (00 376) 732 700 complex@encamp.ad www.encamp.ad FUNICAMP Tel. (00 376) 731 000 turisme@encamp.ad www.encamp.ad CENTRE ESPORTIU I SOCIOCULTURAL DEL PAS DE LA CASA Tel. (00 376) 755 111 centrepas@encamp.ad www.encamp.ad

Auditori Palau de Gel. Canillo / Auditorio Palau de Gel. Canillo

OTRAS ACTIVIDADES E INSTALACIONES En el territorio encontrarás una gran variedad de instalaciones e infraestructuras tanto para la organización de eventos como para la práctica de deportes. Las principales infraestructuras públicas ponen al alcance salas de congresos y auditorios con capacidad para casi 400 personas, salas polivalentes con escenarios, salas modulares y la tecnología más avanzada para responder de forma adecuada a las necesidades de pequeños o grandes eventos de empresa. También encontrarás instalaciones para esta finalidad en algunos de los establecimientos del territorio con sello oficial de congresos y sello oficial de negocios y reuniones. Para practicar deporte podrás disfrutar de modernas instalaciones deportivas y equipamientos profesionales con zonas acuáticas con piscinas, saunas, jacuzzis, baños turcos, salas de gimnasia, de fitness, de squash, de pádel y de danza, pistas de tenis y salas polivalentes para la realización de cualquier otra actividad. Además, el territorio complementa esta oferta con una gran variedad de actividades de tiempo libre, ocio y hotelería, que complementan una propuesta ideal para realizar este tipo de actividades.


CIRCUIT DEL CAP DEL PORT. ENCAMP

El circuit més alt d’Europa (2.370 m), situat al port d’Envalira a 5 minuts del Pas de la Casa, es un circuit d’asfalt on es poden realitzar, entre altres activitats, cursos de conducció i esdeveniments totalment exclusius.

CIRCUITO DEL CAP DEL PORT. ENCAMP

El circuito más alto de Europa (2.370 m), situado en el puerto de Envalira a 5 minutos del Pas de la Casa, es un circuito de asfalto donde se pueden realizar, entre otras actividades, cursos de conducción y eventos totalmente exclusivos.

FUNICAMP. ENCAMP

El Funicamp és una instal·lació excepcional: és el telecabina més gran d’Europa que, en menys de vint minuts i després de recórrer més de sis quilòmetres resseguint la vall dels Cortals, et porta a 2.502 m d’altitud, des d’on gaudiràs d’unes magnífiques vistes. L’edifici del Funicamp acull exposicions itinerants durant tot l’any. Disposa d’un aparcament cobert i vigilat amb 548 places i restaurants, terrasses i botigues a l’entorn de les seves instal·lacions. El telecabina estarà tancat a l’estiu i es tornarà a obrir a l’inici de la temporada d’hivern de Grandvalira.

FUNICAMp. encamp

El Funicamp es una instalación excepcional: es el telecabina más grande de Europa que, en menos de veinte minutos y tras recorrer más de seis kilómetros por el valle de Els Cortals, te lleva a 2.502 m de altitud, desde donde disfrutarás de unas magníficas vistas. El edificio del Funicamp acoge exposiciones itinerantes durante todo el año. Dispone de un aparcamiento cubierto y vigilado con 548 plazas y restaurantes, terrazas y tiendas alrededor de sus instalaciones. El telecabina estará cerrado en verano y se volverá a abrir a principio de la temporada de invierno de Grandvalira.

CALDEA. ESCALDES-ENGORDANY

No deixis de visitar el Centre Termolúdic més gran d’Europa a la muntanya. A Caldea trobaràs un paradís d’aigua termal del qual sortiràs renovat gràcies a les propietats de les seves aigües riques en sofre i minerals

CALDEA. ESCALDES-ENGORDANY

COMPRES I RELAX | COMPRAS Y RELAX

ALTRES INSTAL·LACIONS D’INTERÈS TURÍSTIC

No dejes de visitar el centro termolúdico más grande de Europa en la montaña. En Caldea encontrarás un paraíso de agua termal del que saldrás renovado gracias a las propiedades de sus aguas ricas en azufre y minerales.

NATURLANDIA. SANT JULIÀ

Diverteix-te amb la família practicant una gran diversitat d’activitats i experimenta un dels principals atractius lúdics de Naturlandia pujant al Tobotronc, el tobogan de natura més llarg del món amb 5,3 km de recorregut.

NATURLANDIA. SANT JULIÀ

Diviértete con la familia practicando una gran variedad de actividades y experimenta uno de los principales atractivos lúdicos de Naturlandia subiendo al Tobotronc, el tobogán de naturaleza más largo del mundo, con 5,3 km de recorrido.

Més informació a les oficines de turisme. Consulteu pàg. 60 Más información en las oficinas de turismo. Consulta pág. 60

55


ON MENJAR I BEURE

DÓNDE COMER Y BEBER BARS RESTAURANTS SNACKS CANILLO Menys/menos de 15 €

GRANDVALIRA. XIRI KARTING Pàrking El Tarter CANILLO Tel. +376 890 711 GRANDVALIRA. FORN DE CANILLO El Forn. CANILLO Tel. +376 890 687 GRANDVALIRA. CAFETERIA TELECABINA. CANILLO Tel. +376 890 674 BAR COMET Casa Comet MERITXELL CANILLO Tel. +376 851 180 BAR RESTAURANT ELS PESSONS Ctra. General de Canillo CANILLO Tel. +376 852 862 PASTISSERIA SALÒ DE TE LES DELICIES DEL JIMMY Av. Sant Joan de Caselles CANILLO Tel. +376 852 145 GRANJA PASTISSERIA CAL FRANCES Carretera General CANILLO Tel. +376 364 833 BAR TAPES TINC 7 CANILLO Tel. +376 851 147 BAR RESTAURANT FRANKFURT EL COBERT Carretera General CANILLO Tel. +376 851 858 BURGER ROC Av. Sant Joan de Caselles s/n Casa Roc CANILLO Tel. +376 851 027

HOTEL FONT D’ARGENT CANILLO Av. Sant Joan de Caselles s/n CANILLO Tel. +376 753 753 SNACK BAR EL CLOS Edifici Rafel Casal Peu de Pistes EL TARTER CANILLO Tel. ‘+376 851 463 SWITCH BAR Residencial la solana del tarter, bloc 5 local 1 EL TARTER CANILLO Tel. +376 851802 LA CABANETA Carretera General d’Incles INCLES CANILLO Tel. +376 851 676 HOTEL ROC DE SANT MIQUEL Prat de Jarca INCLES CANILLO Tel. +376 346 791 BAR LA ROSA Bordes d’Envalira SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 149 BAR PETIT RECÓ Ctra General SOLDEU CANILLO Tel. +376 853 303 ASPEN BAR Edifici Aspen Ctra. General SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 974 T-BAR (LA COVA DEL DRAC) Edifici Els Arcs SOLDEU CANILLO Tel. +376 346 791 LA PALMERA DE SOLDEU Ctra General Edifici Els Arcs, 5 SOLDEU CANILLO Tel. +376 852 340 PIZZERIA L’AVET Ctra General SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 018

De 15 a 30 € APARTHOTEL ELS MENERS Ctra. General s/n CANILLO Tel. +376 751 454

RESTAURANT BAR TERRASSA DEL SOLA C. General CANILLO Tel. +376 853 350

RESTAURANT PIZZERIA CAL LULU Edifici Arenys CANILLO Tel. +376 851 147

TAVERNA DE L’IGUANA Casa Leonor, local 2 CANILLO Tel. +376 852 221

RESTAURANT JORDI Carretera General CANILLO Tel. +376 852 117

BAR RESTAURANT LA TARTERA Ctra. General 2 Ed. Sol Esquí ALDOSA CANILLO Tel. +376 852 933

CREPERIA BRETONA L’ARLEQUI Carretera General CANILLO Tel. +376 851 885

HOTEL SEGLE XX Ctra. General de Ransol s/n RANSOL CANILLO Tel. +376 853 003 HOTEL PARADOR CANARO S.L. Carretera General, 2 INCLES CANILLO Tel. +376 751 150 PUB VILLAGER SPORT HOTEL VILLAGE Ctra General SOLDEU CANILLO Tel. +376 870 500 SPORT HOTEL HERMITAGE & SPA 5* GLASS BAR Ctra General SOLDEU CANILLO

RESTAURANTS CANILLO De 20 a 40 € GRANDVALIRA. RESTAURANT ESPIOLETS Soldeu CANILLO Tel. +376 753 181

LA FAGEDA D’EN JORDA Carretera de Prats CANILLO Tel. +376 853 160 MOLI DEL PEANO Ctra. General CANILLO Tel. +376 851 258 BAR RESTAURANT LA RELLISCADA Carretera General a França CANILLO Tel. +376 851 421 LA RODA C. Perdut, Era del Calvo del Mas del Cortal CANILLO Tel. +376 852 670 HOTEL BONAVIDA Plaça Major s/n CANILLO Tel. +376 751 300 RESTAURANT PALAU DE GEL Ctra General CANILLO Tel. +376 800 840 BAR RESTAURANT BORDA DE L’HORTO Ctra. General s/n RANSOL CANILLO Tel. +376 851 622

RESTAURANT L’ERMITA Hotel Ermita MERITXELL CANILLO Tel. +376 751 050

RESTAURANT EL SALER Solana de Ransol RANSOL CANILLO Tel. +376 851 900

RESTAURANT LA SANGRIA Ctra. General a Meritxell MERITXELL CANILLO Tel. +376 851 327

HOTEL EL TARTER Carretera General 2 s/n EL TARTER CANILLO Tel. +376 802 080


LA PALMERA DE LA NEU Ctra General Edifici Els Arcs 1-3 SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 183

DYLAN’S Edifici El Tremol TARTER CANILLO Tel. +376 852 553

RESTAURANT MERLOT (HORT DE POPAIRE) Marrades del Piol SOLDEU CANILLO Tel. +376 853 852

L’ABARSET Parking del Tarter EL TARTER CANILLO Tel. +376 852 345 HOTEL NORDIC Ctra General, s/n EL TARTER CANILLO Tel. +376 739 500 RESTAURANT LA SOLDANELLA Incles INCLES CANILLO Tel. +376 852 402 RESTAURANT BORDA DEL RECTOR Carretera General, 2 INCLES, CANILLO Tel. +376 852 606 HOTEL RESTAURANT CAFETERIA VALL ESQUI Ctra General de França, km 17,8 INCLES CANILLO Tel. +376 851 546 RESTAURANT I SUPERMERCAT LA COMA Carretera General d’Incles INCLES CANILLO Tel. +376 851 559 BAR RESTAURANT CAN PEP Edifici Aleix. Ctra. General INCLES CANILLO Tel. +376 851 250 RESTAURANT HOTEL GALANTHUS Ctra General INCLES CANILLO Tel. +376 753 300 LA LLAR DE L’ARTESA Ctra. General km 22 Bordes d’Envalira SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 078 HOTEL CONFORT Carretera General, 2 Bordes d’Envalira SOLDEU, CANILLO Tel. +376 852 288 - 852 286 RESTAURANT FONTANELLA Carretera General SOLDEU CANILLO Tel. +376 872 787

L’ESQUIROL Ctra. General SOLDEU CANILLO Tel. +376 852 655 RESTAURANT CORT DE POPAIRE Plaça de Soldeu SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 211 SOL I NEU RESTAURANT Ctra General s/n SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 325 SLIM JIMS (JAUME EL PRIM) Carrer Antic SOLDEU CANILLO Tel. +376 852 567 HOTEL RESTAURANT BRUXELLES Ctra General SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 010 SPORT HOTEL RESTAURANT Ctra General s/n SOLDEU CANILLO Tel. +376 870 600 HOTEL NAUDI Carretera General SOLDEU CANILLO Tel. +376 739 300 FAT ALBERT’S (L’ALBERT RABASSUT) Borda Regi Carrer Antic SOLDEU CANILLO Tel. +376 851 765

De 40 a 60 € BUFFET I SHOW COOKING HOTEL SKI PLAZA Ctra General, s/n CANILLO Tel. +376 739 444 SPORT HOTEL VILLAGE RESTAURANT Ctra General SOLDEU CANILLO Tel. +376 870 500 SPORT HOTEL HERMITAGE & SPA RESTAURANT Ctra General, s/n SOLDEU CANILLO Tel. +376 870 670

BARS RESTAURANTS SNACKS ENCAMP Menys/menos de 15 €

CAFETERIA VALIRA Avda. Joan Martí, 46A Baixos ENCAMP Tel. +376 832 822 BAR BAR Plaça dels Arinsols ENCAMP Tel. +376 830 005 BAR GRANADA Carrer Major, 10 ENCAMP Tel. +376 831 927 BAR LA CALA Avinguda de Joan Martí, 44 ENCAMP Tel. +376 830 291 BAR LA PARADA Avinguda De Joan Martí, 105 ENCAMP Tel. +376 834 628 BAR PIS ZERO Avinguda de François Mitterrand, 55 ENCAMP Tel. +376 833 589 BAR RESTAURANT KATIA Avinguda de Joan Martí, 87 ENCAMP Tel. +376 831 467 BAR RESTAURANT VALIPAS Carrer Pas de la Casa, 5 ENCAMP Tel. +376 832 529 FLECA FONT Avinguda de Joan Martí, 8 ENCAMP Tel. +376 830 833

HOTEL MILA C. dels Cortals ENCAMP Tel. +376 731 313 HOTEL OROS Placa del Consell, 11 ENCAMP Tel. +376 831 222 CAFETERIA KINDAY’S Avinguda de Joan Martí, 129 ENCAMP Tel. +376 832 222 CREPERIA SEGLE XXI Avinguda de Joan Martí, 74 ENCAMP Tel. +376 832 690 SHUSSKI Avinguda de Joan Martí, 31 ENCAMP Tel. +376 831 820 TIRANT LO BLANC Avda de François Mitterrand, 8 Casa Nova Manresa ENCAMP BROQUES Av. Joan Martí, 49 ENCAMP Tel. +376 830 844 PASTISSERIA CASAL Plaça del consell, 3 ENCAMP Tel. +376 833 000

ON MENJAR I BEURE | DÓNDE COMER Y BEBER

HOTEL RESTAURANT DEL CLOS Ctra General, s/n EL TARTER CANILLO Tel. +376 753 500

BAR LA CASSOLA Avda de Rouillac, 35 ENCAMP Tel. +376 833 270 BAR LUGO Avda de Rouillac, 19 ENCAMP Tel. +376 831 239 HOTEL RESTAURANT APARTHOTEL CONDOR Carrer Bearn, 14-16 PAS DE LA CASA, ENCAMP Tel. 855 708

FLECA, PASTISSERIA I GRANJA L’ESPIGA Av. Princep Benlloch, 3 ENCAMP Tel. +376 731 831 FLOR DE NEU GRANJA PASTISSERIA Avinguda de Joan Martí, 84 ENCAMP Tel. +376 832 933 GRANJA ROC ARNAU Avda Princep Benlloch, 28 ENCAMP Tel. +376 833 406 GRANJA-CAFETERIA XOCOLATÍ Avda Princep Benlloch, 12 ENCAMP Tel. +376 832 426

57


BAR CATSBY,HOTEL CHAT Av. d’Encamp 23 PAS DE LA CASA, ENCAMP Tel. +376 855 545 BAR MAMBO RESIDÈNCIA SNOW LAKE Carrer de La Solana, 14 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 156 BAR UNDERGROUND Carrer de La Solana, 7 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 619 530 BURGUER KING Carrer Bearn, 10 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 840 CIBERPAS CAFÈ Plaça Sant Josep PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 742 CROISSANT-EXPRESS Carrer de Catalunya, 10 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 785 DÉJÀ BEER Carrer Bearn, 26 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 575 EL GRILL PYRÈNÈES Carrer Sant Jordi, 13 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 880 508 EL PANDERO Avda d’Encamp, 39 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 150 EL XALET SNACK BAR Carrer Comte de Foix, 2 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 115 FONT NEGRE Avda d’Encamp PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 875 500 HAVANA CLUB Carrer de La Solana, 19 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 567 HOTEL FONT D’ARGENT PAS DE LA CASA Carrer Bearn, 20-24 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 739 739 HOTEL LLAC NEGRE Carrer Sant Jordi, 43 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 025

McDONALD’S PAS DE LA CASA Pl. dels Coprínceps, Edifici Pyrénées Hyper Centre PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 880 512 MEZZO DI PASTA Carrer Comte de Foix, 2 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 979 MILWAUKEE Carrer Bearn, 28 Edifici Les Bons PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 974 OFF PISTE Carrer de La Solana, 69 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 462 PA I PASTISSERIA PIRINEUS, SC GRANJA Carrer Bearn, 17 baixos PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 259 PADDY’S IRISH BAR CARRER DEL MAIA, 7 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 546 PASTA EXPRES Avda d’Ecamp, 23. Edifici Saporo 72 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 060 RESTAURANT jUDITH Avda Consell General, 17 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 833 SNACK BAR BO Pl. dels Coprínceps, 2 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 378 LA GRANJA Avda d’Encamp, 25 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 528 RAPID PASTA Avda d’Encamp, 39 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 436

De 15 a 30 € RESTAURANT CAL TIET C\La Bartra, Valira Nova Bloc B BX. ENCAMP Tel. +376 830 889

RESTAURANT BENITO Avda. Joan Martí, 51 ENCAMP Tel.+376 834 525 LLAC DEL CUBIL Arribada al Funicamp ENCAMP Tel. +376 875 500 TRES ESTANYS Grau Roig ENCAMP Tel. +376 875 500 PULKA Grau Roig ENCAMP Tel. +376 875 500 FRANKFURT A ON ANEM Carrer Major, 6 ENCAMP Tel. +376 832 509 COLIBRI Arribada al Funicamp ENCAMP Tel. +376 875 599 CAFE OROS Avinguda de François Mitterrand, 7 ENCAMP Tel. +376 831 605 BAR RESTAURANT EL CAMPEÀ Avinguda De François Mitterrand, 94 ENCAMP Tel. +376 833 028

SNACK SUPERMERCAT CAMPI I Carrer Major, 24 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 056 TAVERNAFOC I FUM C. Maia, 9 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 820

RESTAURANTS ENCAMP De 20 a 40 € GRANDVALIRA RESTAURANT PIOLET Grau Roig ENCAMP Tel. +376 759 190 GRANDVALIRA RESTAURANT COSTA RODONA Baixada Port Envalira ENCAMP Tel. +376 800 870 RESTAURANT BOIX GRÈVOL Avda. Joan Martí,77 ENCAMP Tel. +376 831 722 RESTAURANT CRESPER C\Pas de la Casa,4 ENCAMP Tel. +376 830 753

CAL JOAN C/ Tremat, 12 ENCAMP Tel. +376 830 777

BAR-RESTAURANT L’ORRI DE RUSCA Avinguda de Joan Martí, 98 ENCAMP Tel. +376 830 210

EL CARRERÓ, BAR RESTAURANT Avinguda de Joan Martí, 127 ENCAMP Tel. +376 832 246

CAVA LA MORENETA Avinguda de Joan Martí, 6 ENCAMP Tel. +376 834 045

SNACK BAR MANZANO Carrer de La Solana, 63 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 730

BAR RESTAURANT CAN FONTCUBERTA Avda de Joan Martí, 127. 1er Pis ENCAMP Tel. +376 834 393

PASTISSERIA LA CAMARGUESA Avda d’Encamp, 29. Edifici El Grizzli PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 256

CALIU D’EN JOSEP Avda de François Mitterrand, 4 ENCAMP Tel. +376 831 210

PIXEL CAFÉ Carrer Bearn, 1 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 649

EL CROCO GRILL Avinguda de Joan Martí, 35 ENCAMP Tel. +376 832 062 LA FLAMADA DEL RACO Avinguda de Joan Martí, 46 ENCAMP Tel. +376 830 678

LIZARRAN Carrer Bearn, 6 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 866

BAR GAUET Avda. Joan Martí, 53 ENCAMP Tel. +376 831 273

BAR RESTAURANT LES DELICIES Carrer de l’Abeurador, 2 Sol i Neu PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 430

L’XCENTRIK Avda. d’Encamp, 31 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 374

RESTAURANT EL SEGREST Avda.Joan Martí, 34 ENCAMP Telf. +376 638 477

CHEZ ANDRE Carrer Pere d’Urg, 2 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 751

RESTAURANT BORDA VELLA Avda Princep Benlloch, 22 ENCAMP Tel. +376 831 308


BRASSERIE DEL COMERÇ CARRER SANT JORDI Galeria l’os blanc PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 416

GRANDVALIRA RESTAURANT PIOLET Grau Roig. ENCAMP Tel. +376 759 190 /328 021

LES ESTRELLES DE NEU Carrer de La Solana PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 446

RESTAURANT L’OVELLA Carretera dels Cortals, Edifici Solana ENCAMP Tel. +376 875 875

LITTLE ROCK CAFE Avda d’Encamp, 41 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 699

GRANDVALIRA COSTA RODONA Baixada Port Envalira PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 800 870

RESTAURANT REIAL PIRINEUS Carrer de La Solana, 64 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 855

LA DAMA DEL LLAC Restaurant Llac d’Engolasters ENCAMP Tel. +376 828 206

AL BON PROFIT Carrer Sant Jordi, 1 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 448 L’ESTRADA Abeurador, 1 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 767

RESTAURANT CA LA BRUIXA Avinguda de François Mitterrand, 81 ENCAMP Tel. +376 830 027 BAR RESTAURANT FUNICAMP Avinguda de François Mitterrand. Edifici Funicamp ENCAMP Tel. +376 833 927 RESTAURANT PIZZERIA LA MOSQUERA Travessera del Jardi, 1 ENCAMP Tel. +376 834 384 RESTAURANT LLAC I CEL Llac d’Engolasters ENCAMP Tel. +376 822 322 RESTAURANT CAL RUIZ Avda Consell General, 10 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 800 765 EL CARLIT DE NEU Avda d’Encamp, 25 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 211 SOLARIS Carrer de La Solana, 91 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 158 HOTEL CONFORT Carrer Catalunya, 25 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 664 LES OLIMPIADES, APARTHOTEL Carrer de La Solana, 33 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 460 RESTAURANT EL MARSELLES Carrer Bearn, 10 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 410 HOTEL CATALUNYA Carrer de Catalunya, 4 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 710 BAR RESTAURANT CENTRAL Carrer de Les Abelletes, 4 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 375

EL PROVENÇAL ZEN CAFÉ Avda d’Encamp, 39. Ed. Frontera Blanca PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 006 RESTAURANT EL GARGANTUA Avda d’Encamp, 39 Edifici Frontera Blanca PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 942 LA BRAZA Av. d’Encamp PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 093 LA GRATINADA Avda d’Encamp, 23 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 374 CAFE DE LA RESIDENCIA Carrer Sant Jordi, 1 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 348

HOTEL GRAU ROIG Estació d’esquí Grau Roig ENCAMP Tel. +376 755 556 RESTAURANT EL BOIX GREVOL Avinguda de Joan Martí, 77 ENCAMP Tel. 831 722 CAL PADRI Carrer del Maia, 12 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. 856 180 HOTEL KANDAHAR Carrer Bearn, 5 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. 755 700

ELS FLOCS Avda d’Encamp, 39 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 390

L’ADRET CHEZ LE GROS MICHEL Avda d’Encamp, 37 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 635 881

PIZZERIA ROMA Avda d’Encamp, 23 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 374

LA CAVA ROCA HOTEL PANDA Pl. dels Coprínceps PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 927

EL TEMPLE DE LES PASTES Plaça Vaquers, 19 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 350

KSB Carrer dels Vaquers, 13 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 453

HOTEL RESTAURANT DE LES NEUS Carrer Comte de Foix, 2 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 085 RESTAURANT EL NIGRYSCO HOTEL LES TRUITES Carrer Major, 21 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 466 RESTAURANT PIC MARI Carrer Major, 12-14 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 955

De 40 a 60 € MALLADOR DEL GUILLEM C\ Dels Cavallers s/n ENCAMP Tel. +376 733 933

RESTAURANT PIZZERIA PUB GRILL LA COPA Carrer Bearn, 17 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 368 LA BORDA Avda d’Encamp, 25 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 079 RESTAURANT L’HUSKY Carrer dels Vaquers, 15 Edifici Madriu PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 248 PERLA NEGRA Carrer Bearn, 17 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 838

HOTEL CRISTINA Carrer de La Solana, 24 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 736 800 HOTEL SPORTING Carrer de Catalunya, 1 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 355 HOTEL CAMEL.LOT Carrer de La Solana, 24 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 755 435 BLAU ENVALIRA RESTAURANT Carrer Bearn, 8 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 522

ON MENJAR I BEURE | DÓNDE COMER Y BEBER

RESTAURANT LA BORDA DEL TREMAT Carrer Sant Miquel, 23 ENCAMP Tel. +376 831 615

L’EDELWEISS Carrer Major, 20 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 192 LA GRAELLA RESTAURANT Avda d’Encamp, 9 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 606 LA CREMALLERA Carrer Sant Jordi, 9 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 366 BAR RESTAURANT EL PAS Carrer Major, 18 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 855 200

De més de 60 € GRANDVALIRA. RESTAURANT REFUGI LLAC DE PESSONS Grau Roig. Llac dels Pessons. ENCAMP Tel. +376 759 015

LA CABANYA Carrer Bearn, 18 PAS DE LA CASA ENCAMP Tel. +376 856 721

59


DADES D’INTERÈS DATOS DE INTERÉS GRANDVALIRA CENTRAL DE RESERVES/ CENTRAL DE RESERVAS Tel: +376 891 800 Fax: +376 891 820 reserves@grandvalira.com www.grandvalira.com

INFORMACIÓ/ INFORMACIÓN Tel: +376 891 818 info@grandvalira.com

HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC/ HORARIO DE ATENCIÓN AL PÚBLICO De dilluns a dijous: de 09 h a 17:30 h Divendres: de 09 h a 14 h Dissabte i diumenge: Tancat

ALTRES CONTACTES/ OTROS CONTACTOS INFORMACIÓ CANILLO: +376 890 680 INFORMACIÓ SOLDEU: +376 890 572 BIKE PARK, ESCOLA I LLOGUER: +376 662 375 GRANDVALIRA GOLF SOLDEU (CASA CLUB): +376 753 180 INFORMACIÓN CANILLO: +376 890 680 INFORMACIÓN SOLDEU: +376 890 572 BIKE PARK, ESCUELA Y ALQUILER: +376662 375

OFICINES DE TURISME/ OFICINAS DE TURISMO OFICINA DE TURISME DE CANILLO Av. Sant Joan de Caselles s/n AD100 CANILLO Tel. +376 753 600 vdc@canillo.ad

OFICINA DE TURISME D’ENCAMP Plaça del Consell, 1 AD200 ENCAMP Tel. (00 376) 731 000 turisme@encamp.ad

Farmàcies de Guàrdia Farmacias de Guardia 116 / 118

OFICINA DE TURISME FUNICAMP. ENCAMP Av. Copríncep Francès, 87 AD200 ENCAMP Tel. +376 834 011 turismefunicamp@encamp.ad

Meteorología (en castellano) +376 848 852 www.meteo.ad

OFICINA DE TURISME DEL PAS DE LA CASA Avda. del Consell General s/n Tel. +376 755 100 Fax. +376 856 547 turismepas@encamp.ad www.encamp.ad OFICINA NACIONAL DE TURISME Tel. +376 820 214 oficinanacional@andorraturisme.ad www.andorra.ad Tel. +376 834 011TELÈFONS / ALTRES

OTROS TELÉFONOS Policia / Policía 110 / +376 872 000 Bombers / Bomberos 118 / +376 890 900 Rescat en muntanya Rescate en montaña 112 Servei Urgent Mèdic (SUM) Servicio Urgente Médico (SUM) 116 Hospital N. S. de Meritxell Hospital N. S. de Meritxell (Escaldes-Engordany) +376 871 000 Centre de Salut de Canillo – Ed. Telecabina Centro de Salud de Canillo – Ed. Telecabina +376 851 050 Centre de Salut – Soldeu Centro de Salud - Soldeu +376 852 776 Centre de Salut . Encamp Centro de Salud . Encamp +376 831 711 Centre de Salut Pas de la Casa Centro de Salud Pas de la Casa +376 755 370

Meteorologia (en català) +376 848 851

Taxistes / Taxistas +376 863 000 / +376 828 000 Gestió del Trànsit (Mobilitat) Gestión del Tráfico (Movilidad) +376 1802 1802 www.mobilitat.ad Duana / Aduana Pas de la Casa +376 755 125 Duana / Aduana Sant Julià de Lòria +376 841 090 Correus Espanyols / Correos Españoles +376 820 257 Correus Francesos / Correos Franceses +376 820 408 Informació Tel. Nacional Información Tel. Nacional 111 Info Tel. Internacional InfoTel. Internacional 119

ÁREA DE SERVEIS PER AUTOCARAVANES / ÁREA DE SERVICIOS PARA AUTOCARAVANAS

AC Encamp Carretera General, CG2. Serveis: Aigua potable, buidatge WC, bu idatge aigües utilitzades. AC Pas de la Casa Aparcament Bullidor. Serveis: 2 Punts d’aigua. Buidatge aigües utilitzades. AC Encamp Carretera general, CG2. Servicios: agua potable, vaciado WC, vaciado aguas utilizadas. AC Pas de la Casa Aparcamiento Bullidor. Servicios: 2 puntos de agua. Vaciado aguas utilizadas.


...I passa el temps. El dies d’estiu són més curts. Bufa el vent més fred. Cauen els primers flocs de neu. L’entorn es transfroma. Tot torna a ser blanc. Les primeres baixades a Grandvalira, el domini esquiable més gran dels Pirineus. 110 pistes, quasi 193 Km esquiables i bona neu. De nou les emocions al límit. Esquí. Snowboard. Freestyle. També motos de neu, trineus tirats per gossos, excursions amb raquetes. I pels més agosarats, un Iglú Hotel a 2.250 m. Gaudeix de la millor gastronomia del país. Les compres. Relax. Canillo i Encamp acullen als nous visitants, amants de la muntanya, de la diversió, de la culutra, del descans, de les tradicions del nostre país.

Aquest hivern, SI ETS DELS QUE BUSQUEN AQUELLA INEXPLICABLE SENSACIÓ, VINE A DESCOBRIR EL TERRITORI GRANDVALIRA...

TORNA L’HIVERN | VUELVE EL HINVIERNO

TORNA L’HIVERN

VUELVE EL INVIERNO ... Y pasa el tiempo. Los días de verano se acortan. Sopla un viento más frío. Caen los primeros copos de nieve. El entorno se transforma. Todo vuelve a ser blanco. Las primeras bajadas en Grandvalira, el dominio esquiable más grande de los Pirineos. 110 pistas, cerca de 193km esquiables y buena nieve. Nuevamente las emociones al límite. Ski. Snowboard. Freestyle También motos de nieve, trineos tirados por perros, excursiones de raquetas. Y para los más atrevidos, un Iglú Hotel a 2.250m. Disfruta de la mejor gastronomía del país. Las compras. Relax. Termalismo. Encamp y Canillo acojen a los nuevos visitantes, amantes de la montaña, de la diversión, de la cultura, del descanso, de las tradiciones de nuestro país.

Este invierno, SI ERES DE ESOS QUE BUSCAN ESA INEXPLICABLE SENSACIÓN, VEN A DESCUBRIR EL TERRITORIO GRANDVALIRA...

61


COMPTE ENRERE PER A LA COPA DEL MÓN 2012 La mítica pista Avet de Grandvalira-Soldeu, seu de proves de la Copa d’Europa i estadi oficial de la Copa del Món 2012, ja està a punt per acollir l’elit de l’esquí. Estàs preparat per rebre les millors esquiadores d’esquí alpí del món? Aquesta temporada, acollirem amb il·lusió aquest gran esdeveniment esportiu: comença el compte enrere! El 2012 viurem l’emoció de veure de molt a la vora els millors traços i baixades de nivell a tota velocitat que consoliden Grandvalira com un domini de campionat.

CUENTA ATRÁS PARA LA COPA DEL MUNDO 2012 La mítica pista Avet de Grandvalira-Soldeu, sede de pruebas de Copa de Europa y estadio oficial de Copa del Mundo 2012, ya está preparada para acoger a la élite del esquí. ¿Estás preparado para recibir a las mejores esquiadoras de esquí alpino del mundo? Esta temporada, celebraremos con ilusión este gran evento deportivo: ¡empieza la cuenta atrás! En el 2012 viviremos la emoción de ver muy de cerca los mejores trazos y bajadas de nivel a toda velocidad que consolidan a Grandvalira como un dominio de campeonato.


63

TORNA L’HIVERN | VUELVE EL HINVIERNO


wow!

Guia estiu 2011 Grandvalira  

Guia estiu 2011 Grandvalira

Advertisement