Page 1

DE KEMPHAAN JAARGANG 06

NR 06

HÉT MAGAZINE VAN KVC WESTERLO

Herman Wijnants

Ik sluit een belangrijk hoofdstuk van mijn leven af GARAGE WOUTERS


INSTANT VERLIEFD ? Echt rijplezier

INSTANT VAN U.

SPECIALE STOCKDEALS BIJ BMW SNEYERS. ONZE STOCKWAGENS ZIJN ONMIDDELLIJK BESCHIKBAAR. ONTDEK ONS VOLLEDIG AANBOD IN ONZE CONCESSIE OF OP WWW.SNEYERS.BMW.BE

Milieu-informatie (KB 19/03/04): www.bmw.be

5-9,1 L/100 KM • 131-239 G/KM CO2 (NEDC)

Geniet van €500 gratis accessoires bij aankoop van uw nieuwe wagen uit het stockaanbod.* * Actie geldig t.e.m. 31/07/2019 en enkel op Sneyers stockwagens.

Sneyers Toekomstlaan 12 2200 Herentals Tel. 014 49 00 49 www.sneyers.bmw.be


KVC Westerlo INHOUDSTAFEL 04

COVERSTORY: HERMAN WIJNANTS

09

INTERVIEW: BOB PEETERS

12

HET SEIZOEN 2018-2019 IN CIJFERS BEKEKEN

18

JEUGD: KAMPIOENEN

COLOFON De Kemphaan - hét magazine van KVC Westerlo is een product van G-PEC Events & Communication De Kemphaan is een gratis informatief magazine met een oplage van 12.300 ex. G-PEC Events & Communication - Donk 18, 2400 Mol - www.g-pec.be Redactie Publiciteit Coördinatie

: Leo Brouwers - T. +32 476 42 47 33 - leo.brouwers@skynet.be : Günther Peeters - T. +32 496 35 54 50 - gunther@g-pec.be : bij G-PEC: Günther Peeters : bij KVC: Wim Van Hove & Günther Peeters Administratie : Günther Peeters Verantw. uitgever : Günther Peeters Teksten en Fotografie: Leo Brouwers Vormgeving en druk: drukkerij Bulckens

Verboden op de openbare weg te gooien. DE KEMPHAAN

3


Herman Wijnants

Ik sluit een belangrijk hoofdstuk van mijn leven af 4

DE KEMPHAAN


De aftrap van de thuiswedstrijd tegen Charleroi werd gegeven door ontslagnemend manager Herman Wijnants. Het was meteen ook zijn laatste wapenfeit voor de club. Na veertig jaar geeft Herman de fakkel door aan de nieuwe eigenaar van de club, de Turkse ondernemer Oktay Ercan, CEO van SUR International. Herman kreeg een waardig afscheid van spelers en supporters.

Wie KVC Westerlo zegt, denkt onmiddellijk aan Herman Wijnants. Niet onlogisch. Herman is reeds veertig jaar actief bij KVC Westerlo en is één van de grondleggers die de steile opmars van de club uit tweede provinciale tot eerste klasse bewerkstelligde. Mede dankzij Herman staat KVC Westerlo als voetbalclub bekend als een club met een stevige Kempische verankering, als een toegankelijke familiale club, een club die op het hoogste niveau mooie resultaten geboekt heeft … als een club met een sterke jeugdopleiding. Een overname zat er al langer aan te komen. Die was nodig om de toekomst van de club veilig te stellen. Dit jaar kon de licentie enkel behaald worden met hulp van de nieuwe investeerder-eigenaar. Zonder overname was ook een stap terug naar het amateurvoetbal geen optie, want de schuldenberg was te hoog om nog weg te werken op een lager niveau. We blikten met Herman Wijnants terug op ‘zijn Westerlo’.

Hoe kijk je terug op de voorbije veertig jaar bij KVC Westerlo? Waar ik ontzettend trots op ben is dat we vanuit tweede provinciale in enkele jaren tijd naar het nationale voetbal promoveerden en dat we later de promotie naar eerste nationale konden bewerkstellingen. Het is een periode geweest met ups en downs. Met ons gezond Kempisch verstand hebben we het als ploeg uit een kleine gemeente toch ver geschopt. Hier wil ik al de mensen nog eens bedanken waarmee ik de voorbije 40 jaar heb mogen samenwerken, van vrijwilligers tot vaste clubmedewerkers, spelers, trainers, bestuursleden, supporters en de mensen van de gemeente Westerlo. Met onze leuze ‘En allemaal samen’ hebben we dit kunnen bereiken.

Wat is voor jou het absolute hoogtepunt geweest? Het absolute hoogtepunt was voor mij het winnen van de Belgische beker. Dat was en zal voor een club als Westerlo het hoogst haalbare zijn. Het seizoen nadien was er dan Europees voetbal met de wedstrijden tegen Hertha Berlijn. We verloren wel tweemaal maar werden zeker niet weggespeeld. Later volgde er dan nog een tweede bekerfinale tegen Standard. We verloren maar mochten weer Europa in met Europese wedstrijden in Finland en Zwitserland.

Herman Wijnants met trainer Bob Peeters

En het dieptepunt? Wel, dat zijn zeker en vast de twee degradaties uit 1A. De tweede degradatie zijn we financieel nooit te boven gekomen. Ik ben nog altijd gefrustreerd over de manier waarop het gegaan is. Waar ik ook spijt van heb is dat de overname door Soudal op een sisser is afgelopen. Dat had pas een mooi project geweest. Dankzij Vic Swerts en de verlenging van het sponsorcontract hebben we de licentie kunnen halen.

Hoe heb je het voetbal in die veertig jaar zien veranderen? Ik denk dat het voor iedereen wel duidelijk is dat in het voetbal tegenwoordig alles rond geld draait. Op dit ogenblik zijn alle clubs in 1B in buitenlandse handen en ook een aantal in 1A. Het is zo moeilijk om een club draaiende te houden met eigen middelen. Dat heeft voor een groot deel ook te maken met de tv-gelden. Overleven in 1B is praktisch niet meer mogelijk zonder geldschieter. De overname voor Westerlo kwam eigenlijk op het juiste moment.

Hoe zit het daar nu mee? Ik ben blij dat de club kan blijven bestaan en wens ze ook alle succes toe. De communicatie rond de overname laat ik aan de nieuwe bazen over.

DE KEMPHAAN

5


kvc westerlo

train. woods. eat. sleep. repeat. one for all.

gym diet & foodplan shop woodsclub.be


Wat heeft KVC Westerlo in jouw ogen voor de gemeente Westerlo betekend? Persoonlijk vind ik dat KVC Westerlo de gemeente op de kaart gezet heeft. Als je in het buitenland komt en je zegt waar je vandaan komt dan krijg je heel vaak de reactie van: “Oja, ik ken dat van de voetbal.” Neem daar nog de Merode bij en de mooie wandelgebieden die we hier hebben en dan weet je dat we iets te bieden hebben.

De supporters hebben je in de laatste thuiswedstrijd een mooi afscheid gegeven. Heeft dat deugd gedaan? Zeker en vast. Ik heb moeite gehad om geen traantje weg te pinken. Het doet deugd dat de mensen waarderen wat je al die jaren voor de club hebt gedaan. Veertig jaar wis je niet zomaar uit. Een club kan niet zonder haar supporters. De laatste jaren hebben ze voor ons heel wat punten opgeleverd. Hun positivisme en optimisme heeft de spelers die extra drive gegeven om er voor te blijven gaan.

Je hebt onlangs nog een voorstel tot competitiehervorming ingediend bij de Pro League. Vertel! Dat klopt! Tien jaar geleden deed ik reeds het voorstel om in het profvoetbal met twee reeksen van 12 ploegen te werken. Daar werd toen niet op ingegaan. Nu heb ik een voorstel gelanceerd met 14 ploegen in 1A en 12 ploegen in 1B, waarbij in 1B 2 ploegen kunnen opgaan. De 6 eersten in 1A spelen voor de titel, de 8 andere voor de degradatie. In 1B zou er dan één daler zijn. Dit zou voor alle ploegen veel leefbaarder zijn. Nu is 1B niet interessant en het overleven in die reeks wordt moeilijker en moeilijker. Wanneer dan de tv-gelden op een betere manier zouden verdeeld worden gaan alle clubs erop vooruit.

Ga je nog binnen het voetbal actief blijven of is het nu volledig gedaan? Ik ga het voetbal zeker niet laten vallen. Veertig jaar wis je

Herman Wijnants drie seizoenen geleden bij de promotie naar 1A

niet zomaar uit. Mijn kleinzoon speelt in Westerlo bij de jeugd en nu ga ik meer tijd hebben om te gaan kijken. Ik heb ook al die jaren business seats gehad in Westerlo en die ga ik waarschijnlijk houden. Maar, het is zo dat ik nu een belangrijk hoofdstuk van mijn leven afsluit.

Niet bang om in een zwart gat te vallen? Ik ben dit jaar uit de politiek gestapt om me terug volledig op het voetbal toe te leggen. Dat is nu enigszins anders gelopen dan ik had gehoopt. Daartegenover ben ik ook al 73 jaar. Dan moet je met niet te veel nieuwe dingen meer bezig zijn. We zullen zien wat de toekomst brengt want ik heb nog een overeenkomst met de overnemer en die moet nog besproken worden.

Herman Wijnants met secretariaatsmedewerkers Julie en Ann. DE KEMPHAAN

7


UW EIGENDOM VERKOPEN? Bel nu voor uw gratis schatting 0800 292 23

www.heylenvastgoed.be I info@heylenvastgoed.be

www.heylenvastgoed.be

HERENTALS I TURNHOUT I LIER I GEEL I MALLE I ANTWERPEN I MECHELEN I HEIST-OP-DEN-BERG I EKEREN


Bob Peeters

Onze doelstelling PO II werd bereikt Bob Peeters is met een goed gevoel op vakantie vertrokken. De doelstelling die voor het seizoen werd gesteld, het behalen van PO II, werd bereikt. Met mooi en verzorgd voetbal lieten ze zelfs het schaamrood op de wangen van enkele eersteklassers komen. Samen met hem blikten we even terug op het voorbije seizoen en keken we vooruit naar het nieuwe Westerlo. Hoe blik je terug op het voorbije seizoen? Ik vind dat we een heel goed seizoen gespeeld hebben. Onze ambitie bij aanvang van het seizoen was een top vier plaats en die hebben we ook behaald. 1B is een stresserende competitie en we hebben er tot de laatste speeldag voor moeten vechten. We hebben een vrij stabiel seizoen gespeeld. Alleen hebben we teveel ‘key-moments’ gehad waar we hadden moeten scoren en dan ook nog het deksel op onze neus kregen. Ons scorend vermogen moet naar volgend seizoen absoluut opgekrikt worden.

delijk derde uitgekomen. Dat is op zich een fantastisch resultaat. De laatste match op STVV speelden we met negen niet-basisspelers en hebben we het er behoorlijk goed van afgebracht. Als we dan de 0-2 scoren is de match gespeeld. Dat is het verschil met Beerschot en Mechelen. Zij staan er op die beslissende momenten wel en eindigden daarom op de eerste twee plaatsen. Die efficiëntie ontbrak ons dit jaar. En ja, misschien had er dan wel meer ingezeten. Ik vind ook dat er qua spel geen enkele ploeg, buiten KV Mechelen, beter was dan ons.

Had er meer ingezeten?

Wie heeft je dit seizoen van je kern het meest verrast?

Goh, uiteindelijk hebben we het goed gedaan. In de playoffs hebben we ook ons mannetje gestaan. We zijn uitein-

Iedereen heeft me aangenaam verrast. Ik wil hier ook geen namen op plakken. We hebben als team een heel so-

DE KEMPHAAN

9


lide seizoen gespeeld. Het team is in mijn ogen gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat moeten we naar volgend seizoen weer kunnen doen zodat we een volgende stap kunnen zetten. De concurrentie in 1B wordt alsmaar groter. OHL kan zich ook geen tweemaal op rij een seizoen zoals dit veroorloven. Mits de nodige versterkingen moeten wij volgend seizoen weer vooraan meedraaien.

heeft. Hij is niet de man van veel woorden, maar met zijn Kempense nuchterheid heeft hij Westerlo op de kaart gezet. Hij heeft heel veel mooie momenten meegemaakt in de veertig jaar dat hij de club geleid heeft. Sinds anderhalf jaar zijn we terug beginnen groeien en met dit fraaie seizoen hebben we hem een mooi afscheid kunnen geven.

Heb je al met de nieuwe bazen samengezeten? Je hebt je lijstje met de versterkingen dus al klaar? (lachend) Dat ligt al een tijdje klaar. Wij hebben op papier reeds een schaduwelftal staan, maar alles is afhankelijk van het budget. Je kan als trainer heel veel willen maar het moet ook betaalbaar zijn.

Lukas Van Eenoo werd door de supporters van Westerlo uitgeroepen tot ‘speler van het jaar’. Een terechte winnaar? Lukas is binnen de ploeg een stabiele factor. Ik ken hem al vanuit mijn tijd bij Cercle Brugge. Daar speelde hij wel een positie hoger. Voor deze ploeg is Lukas een heel belangrijke speler. Hij is heel bepalend op het veld en heel geliefd naast het veld. Als je praat over de meest regelmatige speler kan je niet naast Lukas kijken en is hij de terechte ‘Kemphaan van het jaar’.

Met Herman Wijnants verliest Westerlo een clubicoon. Hoe heb je hem de afgelopen jaren leren kennen? Herman is iemand die de club op een positieve manier geleid

Ik heb met hen al enkele keren samengezeten en er een heel constructief gesprek mee gehad.

Wat is jouw indruk van hen? Ik wil nu alles eerst even bekijken. Ze hebben een bepaald plan, maar tussen een plan en de uitvoering ligt nog altijd een wereld van verschil. Ik hoop op korte termijn duidelijkheid te krijgen over het budget en de manier waarop ze de komende jaren willen werken. Dan kan ik pas een sportief plan uitzetten. Ik heb hen mijn visie duidelijk gemaakt. Hier staan ze volledig achter. Ze zeiden dat ik de sportieve lijnen mag uitzetten. In dat opzicht krijg ik de volledige verantwoordelijkheid en vrijheid. Maar er is nog altijd een bepaald budget nodig om door te groeien. We hebben met het budget van dit jaar vrij goed gewerkt. Als je echt die stap wil zetten om iets hoger te gaan, om iets meer ambitie te hebben, dan hangt daar ook het nodige financiële plaatje aan vast. Zonder dat de mensen het beseften waren er dit seizoen 11 nieuwe

Geneinde 1, 2260 Westerlo · Tel. 014 54 43 91 info@torenhof-tongerlo.be · www.torenhof-tongerlo.be


spelers. De ploeg van dit seizoen verschilde al veel van die van vorig seizoen en die van volgend jaar zal er ook anders gaan uitzien. Het is niet zo dat er tien nieuwe spelers gaan komen, maar er zijn enkele gerichte versterkingen nodig, waardoor de concurrentie op bepaalde posities groter zal worden.

Wanneer starten jullie de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Wij beginnen er terug aan op 24 juni. De spelers hebben elk een individueel programma meegekregen. Van 2 tot 10 juli gaan we op oefenstage in Turkije.

Als ik het goed samenvat gaan er voor volgend seizoen meer mogelijkheden zijn dan dit seizoen. Ik hoop dat. Dat hebben ze mij verteld. In de eerste plaats moet je als club een financieel plan hebben en de technische staf moet een sportief plan hebben. Het ĂŠĂŠn gaat samen met het ander. De ambitie van de nieuwe eigenaars is om binnen dit en drie jaar terug in 1A uit te komen. Dat zal niet van dag op dag gaan. The sky is the limit, maar je moet het wel op een gefundeerde manier doen waar een idee achter zit. Hetgeen wat goed is nu moeten we houden en de posities waar we versterking nodig hebben moeten we gericht versterken. Het skelet van de huidige ploeg moeten we houden.

Momenteel is men volop aan het werk op het jeugdcentrum. Wat verandert er voor de A-kern? De A-kern gaat vanaf juni trainen op het grasveld tegen het bos op het jeugdcomplex. De nieuwe blok daar gaat voor een deel ingenomen worden door de A-kern en de Academie. Zo kunnen beide groepen nog beter samenwerken. Het oude trainingsveld van de A-kern zal door de jeugd ingenomen worden. Het nieuwe complex moet klaar zijn tegen de zomer.

Roda JC toonde de afgelopen weken interesse in jou. Ben je gecharmeerd door hun interesse? Het stond blijkbaar in Nederland in de krant. Er was een Nederlandse journaliste die me belde en zei dat ik topkandidaat was om hoofdtrainer te worden bij Roda JC. Harm Van Veldhoven heeft mijn nummer en ik heb er drie jaar gespeeld. Het is een fantastische club. Het is een club die ik ooit nog wel eens wil trainen. Momenteel is er tussen Roda en mij geen contact geweest. Ik heb hier in Westerlo nog een contract van vier jaar.

En nu op vakantie? Ja zeker, ik trek naar Spanje. Het zijn drukke tijden geweest en deze vakantie ga ik gebruiken om het hoofd leeg te maken.

Ga je met een goed gevoel op vakantie? Zeker en vast. Langs de andere kant zit ik nog met vragen zoals op welke termijn we duidelijkheid gaan krijgen van hetgeen we voor ogen hebben. Daar is Wim Van Hove momenteel heel hard mee bezig. Ik hoop dat het snel duidelijk wordt naar de groep toe en naar de nieuwe spelers die we willen aantrekken.

DE KEMPHAAN

11


Het seizoen 2018-2019 in cijfers Lukas Van Eenoo werd door de supporters uitgeroepen tot ‘Kemphaan van het jaar’. Met 3281 speelminuten in de competitie en play-offs werd hij door de trainersstaf het meest opgesteld. Twee spelers verlieten tijdens het seizoen de club en één speler stond geen minuut tussen de lijnen. We hebben het voorbije seizoen geanalyseerd en zetten hier alle cijfers even op een rijtje. Met dank aan persverantwoordelijke Roger Verhaert en zijn assistente Chris Seyen die het hele seizoen door alle gegevens bijhielden.

Kemphaan 2018-2019 1. Lukas Van Eenoo (3281 min.) Onze Kemphaan van het jaar speelde 3281 minuten van de 3420 minuten die het seizoen lang was. Eind mei 2018 tekende hij in ’t Kuipje een contract voor drie seizoenen. Van Eenoo is een speler die met zijn creativiteit de ploeg op en naast het veld draagt. Hij kwam 37 wedstrijden aan de aftrap en maakte zes doelpunten.

2. Koen Van Langendonck (3240 min.) In zes seizoenen KVC Westerlo heeft Koen Van Langendonck 187 wedstrijden gespeeld voor KVC Westerlo. Dit seizoen stond hij 36 maal aan de aftrap. Hij heeft nog een contract van één seizoen.

3. Maxim Biset (3089 min.) Vorig seizoen werd hij tot ‘speler van het jaar’ uitgeroepen door de supporters. Hij is het sluitstuk van de Westeldefensie en kwam dit seizoen 34 maal aan de aftrap. Hij heeft nog een contract van één seizoen met optie.

12

DE KEMPHAAN


4. Gilles Dewaele (3038 min.) Als we kijken naar de top vijf zijn het op Lukas Van Eenoo na allemaal verdedigers die het meeste aantal speelminuten achter hun naam staan hebben. Gilles Dewaele heeft nog een contract tot 2020. Hij speelde 34 wedstrijden.

5. Bryan Van den Bogaert (2345 min.) Waar hij vorig jaar wisselvallig presteerde is hij dit seizoen helemaal ontbolsterd. Bryan Van den Bogaert kwam in 26 wedstrijden aan de aftrap en hij heeft nog een contract van één jaar.

6. Nacer Ghandri (2189 min.) Nacer Ghandri werd gehuurd van Antwerp. Hij begon aarzelend aan het seizoen maar veroverde stilletjes aan een vaste stek in de ploeg van Bob Peeters. Hij kwam in 23 wedstrijden aan de aftrap en scoorde tweemaal.

7. Junior Oto’o (21771 min.) Deze 25-jarige Gabonees is aan zijn derde seizoen in ’t Kuipje toe. Hij verscheen 24 maal aan de aftrap. Oto’o is einde contract.

8. Jens Naessens (2151 min.) Met zeven doelpunten in de competitie is Jens Naessens topscorer van KVC Westerlo. Hij stond 23 keer in de basis en viel 7 keer in. Naessens is einde contract en zoekt waarschijnlijk andere oorden op.

9. Kurt Abrahams (2142 min.) De smaakmaker van het jaar is absoluut Kurt Abrahams. De kleine Zuid-Afrikaan wist de harten van de Westerlosupporters te veroveren. Abrahams was goed voor 6 doelpunten en 4 assists. Hij heeft nog een contract van één seizoen met optie.

10. Ambroise Gboho (1678 min.) Met drie doelpunten in PO II en twee in de competitie staat Ambroise Gboho op de derde plaats in de topschuttersstand. Gboho speelde 20 wedstrijden en heeft nog een contract van twee seizoenen.

11. Noël Soumah (1645 min.) Voor Noël Soumah was dit zijn tweede seizoen in Westerlo Vorig jaar werd hij op de laatste transferdag in januari nog naar ‘t Kuipje gehaald. De 24-jarige verdediger werd gehuurd van KAA Gent en tekende nadien een contract tot 2020 met optie in ‘t Kuipje.

12. Nicolas Rommens (1581 min.) Nicolas Rommens die al sinds 2006 bij Westerlo speelt, op uitzondering van een uitleenbeurt van een jaar naar Dessel, heeft al 94 competitiewedstrijden op zijn actief staan voor Westerlo. Hij kwam dit seizoen 19 keer aan de aftrap en viel 4 keer in. In het begin van het seizoen stond hij enkele weken aan de kant met een blessure.

DE KEMPHAAN

13


NEW COROLLA HYBRID KIES VOORUITGANG

Wouters Begijnendijk

Liersesteenweg 309 – 3130 Begijnendijk Tel: 016 56 87 23 3,3-3,9 L / 100 KM |

Toyota Wouters Diest Halensebaan 97 – 3290 Diest Tel: 013 31 22 36

76-89 G / KM (NEDC) | www.toyota.be

Milieu-informatie (K.B. 19.03.2004): www.toyota.be (1)

14

DE KEMPHAAN

Afgebeeld voertuig met opties. (1) 5 jaar gratis waarborg, Toyota Eurocare wegbijstand tot 10 jaar mits jaarlijks onderhoud in het erkende Toyota-netwerk. Verlengde dekking van de Hybride batterij tot 10 jaar mits jaarlijkse gratis check-up in het erkende Toyota-netwerk: aanbiedingen onder voorwaarden. Meer info op toyota.be – toyota.lu of bij uw erkend Toyota- verkooppunt in België of in het Groothertogdom Luxemburg.


13. Sava Petrov (1360min.) De Serviër Sava Petrov ligt nog twee seizoenen vast in het Kuipje. Hij is wellicht de snelste spits uit onze Belgische competitie. Hij kwam 13 maal aan de aftrap en viel 17 keer in. Petrov was goed voor drie doelpunten.

14. Fabien Antunes (1351 min.) Fabien Antunes kwam eind augustus op huurbasis over van STVV. Na Nieuwjaar was hij niet meer weg te denken uit de basis. Hij ligt nog onder contract bij STVV.

15. Allessio Allesandro (1244 min.) De 22-jarige Alessio Alessandro kreeg zijn jeugdopleiding bij KRC Genk. In 2015 kwam hij naar ’t Kuipje. Na een uitleenbeurt van een half seizoen naar Hades kreeg hij dit jaar volop zijn kans. Hij stond 22 maal aan de aftrap en viel 2 keer in. Deze verdediger heeft nog een contract van één seizoen.

16. Christian Brüls (1146 min.) Voor Christian Brüls was het de tweede keer dat hij de kleuren van Westerlo verdedigde. Hij kwam tijdens de winterstop naar Westerlo omdat hij zonder club zat. In amper dertien wedstrijden bewees hij zijn nut. Brüls heeft nog een contract van één jaar.

17. Steffen Buyl (1078 min.) Steffen Buyl mocht in 14 wedstrijden starten. Hij scoorde dit seizoen slechts éénmaal. Hij heeft nog een contract van één jaar.

18. Wouter Corstjens (999 min.) Wouter Corstjens begon zijn profcarrière in 2006 in Westerlo op 19-jarige leeftijd. Momenteel heeft hij al meer dan 200 wedstrijden voor KVC Westerlo op zijn teller staan. Hij kwam elf maal aan de aftrap en viel acht keer in.

19. Guillaume De Schryver (863 min.) Guillaume De Schryver is aan zijn eerste seizoen bij KVC Westerlo toe. De jonge speler kwam van Cercle Brugge en heeft nog een contract van twee seizoenen. Hij verscheen 9 keer aan de aftrap en mocht 17 keer invallen.

20. Christophe Janssens (641 min.) De 21-jarige Christophe Janssens maakte vorige zomer de overstap van KRC Genk naar Westerlo. Hij kwam zevenmaal aan de aftrap en mocht achtmaal invallen. Hij heeft nog een contract van twee jaar.

21. Kristof Van Hout (180 min.) Kristof Van Hout sloot net zijn vierde seizoen in ’t Kuipje af. De 2,07 meter lange keeper kwam dit seizoen tweemaal aan de aftrap. Hij ligt nog onder contract tot 2020.

DE KEMPHAAN

15


wij recupereren de grasmat ontdek het graspapier in ons gamma www.zwartopwit.be

FSMA nr. 116446 cA-cB KBO 0678-664-656

Zelfstandig kantoor Westerlo Vismarkt 18, 2260 Westerlo Tel. 014 53 98 80 - westerlo@ing.be Zelfstandig kantoor Herselt Dorp 125, 2230 Herselt Tel. 014 53 81 90 - herselt@ing.be Zelfstandig kantoor Booischot Dorpstraat 35, 2221 Booischot Tel. 015 32 79 50 - booischot@ing.be

Een krediet of lening op afbetaling nodig? Dat kan eenvoudig en online via www.apluskredieten.be A+ Kredieten trotse supporter van KVC Westerlo

Opgelet! Geld lenen kost ook geld. A+ Kredieten bvba | Binnenweide 10, 2200 Noorderwijk | Enkel na afspraak FSMA 113338 A | RPR 0550.959.604 | 03 293 25 46, aplus@assur-invest.be


Sava Petrov is met zijn 1m87 geen kleine jongen. In Servië probeerden ze hem zelfs te overtuigen om aan atletiek te gaan doen. “Ik denk niet dat er in België één spits sneller is dan Sava”, vertelde trainer Bob Peeters enige tijd geleden in een interview. Sava Petrov speelde tot vorig seizoen bij het Servische Partizan Belgrado. Hij tekende in de zomer een driejarig contract in ’t Kuipje.

22. Yentl Van Genechten (98 min.) In januari 2018 maakte Yentl Van Genechten de overstap van de academie naar de A-kern. De 18-jarige speler uit Heist-op-den-Berg startte zijn carrière bij SK Heist. Op zijn tien jaar ruilde hij de club in voor KVC Westerlo. Na een tussenperiode van twee jaar bij KV Mechelen keerde hij terug naar ’t Kuipje bij de U16. Vangenechten is een verdediger, voornamelijk op de rechterflank. Hij kreeg van Bob Peeters 98 speelminuten.

23. Kel Ofori (61 min.) Kel Ofori is een speler van de Academie. Hij kreeg van Bob Peeters speelgelegenheid in de laatste wedstrijd op STVV.

25. Cédric Vangeel (0 min.) Jeugdproduct Cédric Vangeel verhuisde eind januari op huurbasis naar KSK Hasselt. Zijn contract loopt ten einde en de optie werd niet gelicht.

24. Yannick Verbist (0 min.) Yannick Verbist is derde keeper achter Koen Van Langendonck en Kristof Van Hout. Hij begon te voetballen bij KFC Immer Voort en kwam in 2012 naar ’t Kuipje waar hij zijn jeugdopleiding verder afwerkte. Yannick is reeds drie seizoenen bij de A-kern actief.

26. Simon Bammens (0 min.) Simon Bammens werd eind augustus uitgeleend aan Thes Sport. Hij heeft in Westerlo nog een contract van één seizoen.

EXCLUSIEVE SCHOENEN VOOR KLEIN EN GROOT

Grote stockverkoop tijdens de Happy Shopping Days in tent voor de winkel

Van 26 tot 30 juni BOLLEBOOS | VISMARKT 7 | WESTERLO | T. 014 54 24 03 | WWW.BOLLEBOOS-WESTERLO.BE | VOLG ONS OP FACEBOOK DE KEMPHAAN

17


Jeugd

Kampioenen bij de jeugd De Westelse jeugdwerking heeft het dit seizoen vrij goed gedaan. Zo speelden de NU13, NU18, PU15, PU21 en de RU15 kampioen. Verschillende andere teams haalden mooie ereplaatsen. De spelers van de kampioenenploegen werden samen met hun trainers gehuldigd net voor een wedstrijd van het eerste elftal. Zij verdienen dus een plaatsje in deze Kemphaan. PU21 : Excelmans Ronan, Van Loy Joppe, De Backer Matthias, Corten Arne, Hoofmans Robbe, Alen Wout, Geukens Lander, Hoes Kobe, Smedts Sander, Daems Brent, Soumaré Oumar Yannick, Van Hout Ruben, Cools Luca, Debie Thomas, Laeremans Senne, Schauwers Jef, Moustaquim Hamza, Denys Laurens, Voet Ferre, Finisie Nkwele Elson, Verbist Lander en Verguts Anton. Trainer Jan Meuris.

NU18 : Huygelberghs Robbe, Pelic Noah, Swerten Zairo, Lauwers Geert, Swerts Evert, Ulenaers Zenn, Bonte Nathan, Lemmens Kobe, Jennes Ian, Schodts Beau, Driesen Daan, Mols Yannick, Noviello Lorenzo, Versteeven Maxim, Ghiro Senne, Youth Hermann, Buekers Zion, Vaesen Kyan, Janssens Thomas, Van Bulck Elian, Machiels Senne, Van Roosbrouck Jannik, De Bruyne Gille, Cappelletti Ruben Sierra, Donkor Solomon en Schoors Daan. Trainer Eric Reenaers.

PU15 : Meuris Robbe, Aerts Viktor, Brouwers Giel, Cambré Jari, Geudens Jelte, Hillen Joren, Laenen Larry, Lemmens Anthony, Liekens Lander, Somers Milan, Thiels Arnout, Thys Tinus, Plu Ben, Van Den Bergh Ferre, Van Geel Yorben, Van Loock Nick, Verheyen Jarne en Vranckx Viktor. Trainer Johan Walag.

GU15 : Lemmens Ilko, Derboven Jarne, Govaerts Arne, Margoosian Adriaan, Peeters Zico, Helsen Jelle, Scheunders Joren, Debbaghi Naïm, Tibackx Robe, Ryken Mats, Goor Lucas, Mbabu David, Rens Renzo, Roten Beau, Daems Ward en Vanhoudt Milo. Trainer David Tibackx.

NU13 : Brouwers Tijs, Spinnoy Rune, Sleeckx Rik, Augustynen Teemu, Roten Lou, Godier Chelsea, Javorovac Daris, Swerts Jarne, Amziane Nouh, Van Diest Robbe, Horemans Milo, Nivelle Nathan, Mortier Max, Mondelaers Koos, Sterckx Jorre, Teulingkx Otto, Corthouts Niek en Jochen Claes. Trainer Koen Van Tricht.

18

DE KEMPHAAN


R E H T E G TO OVE M N A C WE S! N I A T N U MO

SOR N O P S D PROU TERLO S E W C V OF K

BE-TRANS

BE-LOGISTICS

T. +32 (0)14 57 50 00 info@be-trans.be www.be-trans.be

T. +32 (0)14 80 83 93 info@be-logistics.be www.be-logistics.be


Profile for GPEC Events & Communication

De Kemphaan Magazine nummer 6, seizoen 2018-2019  

De Kemphaan Magazine nummer 6, seizoen 2018-2019  

Advertisement