Page 1

201 1 U G R A D B E N I A P A R AT I


UVOD

U D O B N O S T L J E P O T E . L J E P O TA T E H N O LO G I J E . D I Z A J N J E O B OJ E . Vjerujemo da si kvaliteta i funkcionalnost mogu dopustiti primjetljivi oblik. Stavljamo karte na dizajn koji privlači. Koji izlazi iz prosječnosti i nadahnjuje. Pritom surađujemo s priznatim imenima svjetskog dizajna i spajamo nekada nespojivo: ugodno na pogled, jednostavno za upotrebu i pribavljivo po pristupačnoj cijeni. Sa ili bez potpisa.


UVOD

Prednost ljepote je što djeluje. Prednost odličnosti je što je dostupna. Prednost Gorenja je što to razumije. Svojom otvorenošću za izvorne ideje mijenja svakidašnje neprimjetnosti u željene predmete. Svojom tehnološkom dovršenošću mijenja privlačne oblike u izvore nove udobnosti. Svojom prisegom na jednostavnost upotrebe produbljuje razumijevanje potreba savremenih ljudi. Strateškim zavjetom vrhunskom ali dostupnom dizajnu zacrtava nove perspektive življenja. Gorenje je ime koje poznaju praktični esteti. U traženju lijepoga ne zaboravljaju na udobnost praktičnoga. U promjenljivosti svojih satnica uzimaju si vremena za male ali važne doživljaje. U udobnosti vlastitoga doma slobodni su u mislima. Budućnost oblikuju po svome. Svoj dom također. Privlačnošću dizajna koji djeluje. Odličnošću tehnologije koja je prijatna i upotrebljiva. Znakom koji ne spominje već štaviše nadahnjuje novu slobodoumnost življenja doma.

03


UVOD

D O K A Z I K VA L I T E T A Kvalitet je naš vodič. Garantujemo ga. Više nego li polustoljetna tradicija proizvodnje kućanskih aparata, poštivanje potreba potrošača i primjena savremene tehnologije uvjerljivi su dokaz kvaliteta koja je uvjerila već milione kupaca u cijelome svijetu. Realizacija tehnoloških procesa na principu 6 sigma, koji utiču na funkcionalnost, sigurnost i estetiku proizvoda te osiguranje kvaliteta prema standardu ISO 9001, pored učinkovitih postprodajnih aktivnosti, najbolji su dokaz kvalitete.

Jednostavnost je ugodna. Omogućavamo je. U razvoju proizvoda uvijek tražimo praktična rješenja koja olakšavaju kućanske poslove i omogućavaju kvalitetnije korištenje slobodnog vremena. Inteligentna tehnologija »UseLogic®« senzibilno prepoznaje postupke i stanja te prvenstveno značajno pojednostavljuje upravljanje proizvoda. Upotrebne prednosti »Easy to use« omogućavaju učinkovito korištenje ponuđene funkcionalnosti i istovremeno vode brigu o odličnim rezultatima i najvišoj razini sigurnosti.

Funkcionalnost je lijepa. Oplemenjujemo je. Kod spominjanja riječi dizajn, većina pomisli na lijep oblik koji mi u Gorenju ipak razumijemo cjelovitije. »Oblik neka slijedi funkciju« naša je vodeća smjernica u razvoju novih rješenja. Skup ergonomski oblikovanih upotrebnih prednosti, odovarajući materijali te estetski ugođaj jamstvo su dobroga dizajna. Prepoznatog u međunarodnom okružju te nagrađenog prestižnim nagradama za dizajn.

Okolina je obaveza za budućnost. Čuvamo je. Kvaliteta života je danas tijesno povezana sa zaštitom okoline . Uz poštivanje najstrožih standarda na području zaštite okoline (ISO 14001 i EMAS), sa svom odgovornošću razvijamo tehnologije i postupke prihvatljive za okolinu. Proizvodima od prihvatljivih materijala i uključivanjem funkcija koje kroz životni vijek aparata znatno štede električnu energiju i vodu, trudimo se - zajedno s vama - zaštititi okolinu budućim generacijama.


UVOD

Aparati za kuhanje

06

Ugradbene pećnice i štednjaci ................................................. 06 Mikrovalne pećnice ....................... 38 Ugradbene ploče za kuhanje ............................................. 44 Kuhinjske nape .................................. 74

Frižideri i zamrzivači

100

Frižideri/zamrzivači .................. 100 Frižideri ................................................... 115 Zamrzivač .............................................. 117 Monarque .............................................. 118

Mašine za pranje posuđa Mašine za pranje posuđa

120

....

120

Tehnički podaci

132

Ugradbene mjere .......................... 132

05


UGRADBENE PEĆNICE

K A D J E U N U T R A Š N J O S T VA Ž N A


UGRADBENE PEĆNICE

THE INSIDE STORY

PRIČA KOJA SE DESILA U UNUTRAŠNJOSTI. Ostvarite je u privatnosti vašeg doma, zahvaljujući inovaciji. Pokrenite je dodirom na directouch patent. Nova generacija ugradbenih aparata Gorenje.

DirecTOUCH, perfektni rezultati na vrhovima vaših prstiju

Ovaj inovativni patentirani elektronski programski modul je praktično revolucionarni ekran sa upravljanjem na dodir nove generacije Gorenje ploča i ugradbenih pećnica. Tri jednostavna koraka je sve što je potrebno – kuhanje nikad nije bilo jednostavnije! Nakon uključenja pećnice, odaberite dodirom simbol koji prikazuje vrstu jela koju želite da spremate, onda pritisnite “Start”. Brojni prethodno definisani programi pečenja automatski će podesiti pravu kombinaciju grijačih elemenata, temperature i vremena spremanja. Veliki i jasno prepoznatljivi simboli čine pećnicu jednostavnom za upotrebu dok još uvijek ostavlja mogućnost i slobodu da se sva podešavanja (grijači, temperatura, vrijeme spremanja, sonda za meso) koriguju prema vašoj želji i vašim iskustvima. Vaše omiljeno podešavanje se može memorisati i jednostavno izabrati kada koristite pećnicu sljedeći put. Sigurnosno zaključavanje je dodatna prednost elektronskog programskog modula jer sprečava neovlaštene korekcije već odabranih funkcija i obezbeđuje dodatnu zaštitu od povreda. Piletina

Peči na rešetki na srednjem nivou, a posudu za skupljanje masnoće postaviti jedan nivo niže. Podešenje temperature na 170º C, trajanje 1 sat i 5 minuta za pile od 1 kg.

Dizano tijesto za kolače i torte

Pečenje u tamnom kalupu za kuglof, postavljen na drugom nivou od dna. Temperatura pećnice je 160 ˚C, vrijeme pripreme je 1 h za 1 kg tijesta.

Pizza

Pećnica će se zagrijati za 8 minuta na temperaturu od 200ºC. Nakon zagrijavanja postavite pizzu na srednji nivo držača u plitku posudu ili pecite na kamenu. Trajanje pečenja je 19 minuta za pizzu od 500 g.

Hljeb

Peči u plitkoj posudi na srednjem nivou. Podešenje temperature na 200° C, trajanje 55 minuta za 1 kg tijesta.

Kotleti, ribe

Kotleti (veća količina)

Pećnica se mora zagrijati 5 minuta. Peči na rešetki na gornjem držaču (posudu za skupljanje masnoće postaviti nivo ispod) zatvorenih vrata. Okrenite meso na sredini pečenja. Temperatura pećnice bit će podešena na 240º C, trajanje pečenja 23 minute za 2 x 200 g.

Pećnica se mora prethodno zagrijati 5 minuta. Peči u maloj posudi na rešetki srednjeg nivoa. Temperatura pećnice je 240º C, trajanje pečenja 25 minuta za 4 x 200 g kotleta.

Dizano tijesto

Odmrzavanje

Zagrijavanje za 3 minute na 40 ˚C. Dizano tijeste u posudi, postaviti na rešetku na drugom nivou od dna.

Postaviti smrznutu hranu na rešetku u srednjem dijelu. Posudu za kapanje postaviti na nivo ispod.

Kolači i keksi

Pećnica će se zagrijati za pet - šest minuta na temperaturu od 160ºC. Peči možete u plitkim posudama na dva nivoa istovremeno (drugi i treći nivo od dna). Trajanje pečenja 26 min. za 2 x 300 g.

AquaClean

Nasuti pola litra vode u duboku posudu za pečenje i postaviti na drugi nivo pećnice. Temperaturu pećnice postaviti na 50 ˚C, ostaviti uključeno pola sata.

Elektronski programator sa upravljanjem na dodir Novo na tržištu. Gorenje pećnice sa inovativnim elektronskim timer-om i senzorskim upravljanjem. Upravljanje na dodir omogućava da postavite vrijeme trajanja pripreme i odabir temperature, koji možete pratiti na display-u sve vrijeme trajanja. Površine na inovativnim elektronskim programskim timer-ima su Gorenje inovacije za jednostavnu upotrebu!

7


UGRADBENE PEĆNICE

1

2

3

U 3 koraka do domaćeg hljeba

Jednostavnim dodirom izaberite željeni postavljeni program, inovativna UseLogic tehnologija će napraviti sve za vas.

HomeMADE pećnica. Jedinstvena inovacija modelirana po uzoru na krušnu peć! Sa velikom unutrašnjošću, dizajn pećnice sa zaobljenom gornjom ivicom pećnice za superiorne rezultate pečenja po uzoru na tradicionalne krušne peći na drva! Inovativna dizajnerska rješenja za novu generaciju Gorenje ugradbenih pećnica obuhvata specijalno pozicioniranje grijačih tijela za savršeno pečenje. Glatke, zaobljene ivice na zadnjoj strani i ergonomski dizajnirani kanali za distribuciju vazduha osiguravaju mnogo veću efikasnost cirkulacije vazduha kao i jednaku distribuciju vrelog zraka po unutrašnjosti pećnice. Rezultat? Ravnomjerno pečenje, hrskava i sočna jela; mekani hljeb sa savršenom koricom; mnoga vaša omiljena jela spremljena baš kako treba – na način na koji ste do sada mogli samo da sanjate. Gorenje originalni i genijalni pristup unutrašnjem dizajnu pećnice je naslijeđe tradicionalnih iskustava i rezultat uspješne saradnje sa renomiranim naučnim institucijama. Jedinstvena novina sa nijansom drevne mudrosti!


UGRADBENE PEĆNICE

BigSpace, velika zapremina pećnice

Sa svojom 65 l korisnom zapreminom Gorenje pećnice su među najvećim na tržištu i mogu se lako iskoristiti za spremanje čak i 7 kg-ske ćurke. Bez obzira na svoju super veliku zapreminu pećnica se nalazi u A energetskom razredu i jedna je od energetski najefikasnijih pećnica trenutno prisutnih na tržištu, koja je rezultat superiornog dizajna. Idealna za spremanje nekoliko jela u isto vrijeme i za veće porodične skupove, večere i zabave kod kuće.

FastPreheat - Brzo zagrijavanje 200° C za 6 minuta

Na osnovu marketinških istraživanja, funkcija brzog zagrijavanja je jedna od najpoželjnijih funkcija pećnice. Na osnovu specijalnog dizajna pećnice i rada grijačih tijela zajedno pećnici je potrebno samo 6 minuta da temperatura u njoj dostigne 200° C. Minimalna ušteda vremena je 30 % što znači da možete da servirate vašu picu, kolač ili neko drugo jelo koje zahtjeva zagrijavanje pećnice brže nego ikad prije. Ugrađeno svjetlo i zvučni alarm će vas obavjestiti da je pećnica dostigla potrebnu temperaturu.

Temperaturna sonda za meso

Izabrani modeli Gorenjevih pećnica imaju temperaturnu sondu posebnu pipalicu za provjeravanje stepena pečenosti mesa. Sonda se utisne u meso i namjesti željena temperatura. Pokazivač na upravljačkoj ploči pećnice upozorit će kada je meso odgovarajuće pečeno. Pomoću temperaturne sonde pečenje će uvijek biti odlično.

9


UGRADBENE PEĆNICE

Najveća upotrebljiva površina za pečenje

Široka pećnica sa 46 cm ima 15% veću površinu za pečenje, što je rezultat inovativnog pristupa dizajniranju pećnice. Pružajući najširu raspoloživu površinu, pećnica vam omogućava da spremate velike količine hrane na jednom plehu, ista stvar je i kada pečete u samo jednom nivou kao i u više nivoa. Visoko efikasno rješenje gornjih grijača osigurava jednaku distribuciju toplote po cijeloj površini pećnice što se prenosi u perfektne rezultate pečenja.

Pečenje na više nivoa

Izborom pećnice Gorenje moći ćete kod pečenja sitnog peciva istovremeno upotrebljavati tri nivoa za pečenja. Za ravnomjerno i brzo raspoređivanje toplote služi ventilator na zadnjoj strani pećnice. Učinkovitije kruženje toplog zraka omogućava odlične rezultate pečenja, a pri tome štedi vrijeme i energiju.

46 cm


UGRADBENE PEĆNICE

PerfectGrill za perfektnu hrskavost

Veliki gornji viši i manji niži infracrveni grijači su sigurno skriveni u dubini profilisanog plafona pećnice i sprečavaju da dođe do opekotina a istovremneo sa rleativnom razlikom u visini osigurava da hrana bude ispečena jednako i perfektno, svaki put. Kod nekih boljih modela gornji grijači elementi se mogu spustiti, što omogućava lakše čišćenje pećnice.

Potpuno izvlačive teleskopske vodilice. Za sigurniju manipulaciju i bolji pregled!

Teleskopske vodilice koje se mogu izvući komplatnom dužinom, olakšavaju vam da stavite posude za pečenje u pećnicu i isto tako da ih izvadite, i dodatno omogućavaju bolji pregled nad procesom pečenja. Zbog toga je rizik od nastajanja opekotina prilikom pečenja značajno smanjen. Pošto je već uključen kao dio standardne opreme pećnice u svim našim najprestižnijim modelima, ali isto tako vodilice imaju dodatnu prednost jer se mogu staviti u bilo koju sofisticiranu Gorenje pećnicu. Također teleskopske vodilice sa izvlačenjem od 3/4 dužine su isto tako raspoložive.

11


UGRADBENE PEĆNICE

Duboka XXL posuda za pečenje

Za gurmane koji uživaju u lično napravljenom hljebu, lazanjama, gibanicama ili sličnim jelima, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm. Posudu karkateriše EcoClean emajl kojim je presvučena i omogućava lako čišćenje i održavanje sa občnom vodom bez upotrebe štetnih hemikalija. Također, stranice pećnice su čistije jer visoke stranice posude sprečavaju da masnoća prska po pećnici.

StayWarm - čuvanje toplote hrane

Postavljanjem temperature između 65 i 90°C dopušta vam da održavate hranu na željenoj temperaturi od jednog do dva sata. Jela pripremljena unaprijed će zadržati okus i ostati topla prije serviranja. Sa ovom najnovijom inovacijom planiranje i serviranje raznovrsnih jela postaje jednostavno, nećete imati problema ako vaši gosti zakasne.

WarmPlate - za profesionalno serviranje

Topli tanjiri sprečavaju gubitak okusa i omogućavaju da vaša hrana ima okus baš onakav kakav bi trebao biti. Izborom funkcije WarmPlate pećnicu zadržavate na temperaturi od 30 do 80 °C. Uživajte u profesionalno serviranoj hrani, isto kao što uživate u najboljem restoranu u gradu.


UGRADBENE PEĆNICE

Hladne stranice pećnice sa DynamiCooling

Visoko efikasni sistem hlađenja konstruisan da temperaturu stranica pećnice drži niskim za vrijeme procesa pečenja (DC) kao i napredniji (DC+) osigurava značajno hladnije spoljne temperature pećnice. Ventilator miješa hladan ambijentalni zrak sa toplim zrakom iz pećnice, primoravajući rashlađeni izmješan zrak da izađe ispod kontrolne ploče aparata van. Kada se pećnica ugasi, toplotni senzor ostavlja ventilator u radu sve dok temperatura pećnice ne padne ispod 60°C (DC+). Čuvajući temperaturu stranica pećnice i vrata niskim, DynamiCooling značajno poboljšava sigurnost rada sa pećnicom.

Niska temperatura na vratima pećnice

Gorenje pećnice su opremljene sa sigurnosnim i energetsko efikasnim hladnim vratima (CoolDoor – CD). Prestižnije i sofisticiranije modele karakaterišu trostruko zastakljena vrata sa dvostrukim deflektorom toplote, veoma hladna vrata pećnice (UltraCoolDoor – UCD). Superiorna izolacija vrata u kombinaciji sa specijalnim reflektujućim slojevima poboljšava karkateristike pećnice zajedno sa značajnim smanjenjem potrošnje energije. Niske temperature spoljne strane vrata čuva vas od opekotina kada dodirnete vrata pećnice.

OpenView, odlična preglednost

Kod određenih modela super velika zapremina pećnice je dodatno unaprjeđena sa dvostrukim osvjetljenjem. Opremljena sa potpuno staklenim vratima pećnica osigurava značajno bolju preglednost unutrašnjosti, omogućavajući vam da jednostavno nadzirete proces spremanja jela sa sigurne udaljenosti.

13


UGRADBENE PEĆNICE

Glatka vrata pećnice za jednostavno čišćenje Superiorni EcoClean emajl prekriva pećnicu i posude

Vrata pećnice se jednostavno skidaju, izrađena su bez vidljivih šarafa, gumenih dihtunga ili udubljenja gdje se obično nakupljaju nečistoće, a njihovo čišćenje je lako i jednostavno.

Unutrašnjost pećnice karakteriše sloj superiornog EcoClean emajla, koji je tako gladak i nepropustljiv da toplotu reflektuje u centar prije nego da je apsorbuje u stranice i posude pećnice. Ovo inovativno rješenje obezbjeđuje jednaku distribuciju toplote u unutrašnjosti pećnice, što pruža značajne uštede energije i izvanredne rezultate pečenja. “Neljepljiv” sloj EcoClean emajl sprječava masnoću da se lijepi na stranice ili posude u pećnici, što omogućava da čišćenje bude veoma lako.

Čišćenje je lakše uz EasyClean uloške

S EasyClean ulošcima na obje strane ploče omogućeno je jednostavno čišćenje. Katalitičke ploče na zidovima pećnice su dizajnirane da pomognu zadržati vašu pećnicu čistom. EcoClean emajlirani oblog zadržava toplu vodu koliko trebate ili ih jednostavno možete pomaknuti i oprati u mašini za pranje posuđa.

Pirolitičko čišćenje

Pirolitičke pećnice Gorenje koriste se konceptom pirolize kako bi omogućile automatsko čišćenje. Unutrašnjost pećnice, podloge za pečenje i posude za pečenje, kao i žičane vodilice presvučene su specijalnim pirolitičkim premazom visoko otpornog materijala na visoke temperature, tako da se mogu zbog toga ostaviti unutar pećnice tokom pirolitičkog čišćenja. Pećnice su opremljene i visoko efikasnim halogenim svjetlom. Tokom procesa čišćenja pirolizom, pećnica će se zagrijati do skoro 500 °C. Kada temperatura dosegne razinu od 250 °C, vrata se automatski zaključavaju radi sigurnosti korisnika. Kombinacija visoke temperature i inovativne kombinacije grijača i ventilatora koji cirkuliše topli zrak dovodi do optimalnog efekta čišćenja čak i u najnepristupačnijim uglovima. Specijalni katalizator je postavljen u gornjem dijelu pećnice, koji neutralizira neprijatne mirise i dim koji se stvaraju tokom procesa čišćenja. Korisnik može birati između tri nivoa čišćenja, u zavisnosti koliko je unutrašnjost zaprljana. Poslije završetka čišćenja, vrata se otključavaju nakon 30 minuta. Potom, jednostavno vlažnom krpom obrišite prljavštinu u vidu pepela i time je čišćenje završeno. Zahvaljujući ovoj karakteristici, Gorenje pećnice su rangirane među najbolje na tržištu. Tri nivoa intenziteta čišćenja Nivo

Intenzitet čišćenja

Trajanje čišćenja

PyroGentle

Lagano

90 min

PyroNormal

Srednje

120 min

Intenzivno

150 min

Pyrointensive


UGRADBENE PEĆNICE

DirecTOUCH

Odlični rezultati u samo tri koraka. S patentom zaštičen programski modul je revolucionarna novost u upravljanju aparatima s ekranom na dodir. Brojni prethodno podešeni programi automatski podešavaju odgovarajuću kombinaciju grijačih elemenata, temperature i vremena kuhanja, dok dodatne postavke čine korištenje jednostavnijim i štede vaše dragocijeno vrijeme. DirecTOUCH

HomeMADE

Inovativan oblik unutrašnjosti pećnice HomeMADE s ovalnim stropom i zaobljenim stranicama i pravilno smišljenim namjestivim grilom omogućava vrhunske rezultate pečenja. Jedinstvena novost po izgledu krušnih peči, koji s najučinkovitijim usmjerenjem vrućega zraka stvara dobru zapečenost. HomeMADE

MoodLite

Estetika ili funkcionalnost? Naša savremena tehnologija donosi oboje. Tehnologija MoodLite ne ispunjava samo ambijent sa željenim nijansama boja,kada se aktivira, pruža pogled u unutrašnjost pećnice, a crvena boja će vas upozoriti na visoku temperaturu u pećnici. Područje svjetla je ujedno estetska i funkcionalna inovacija.

15


UGRADBENE PEĆNICE

Izbor operacija: jednostavno. Simplicity!

Ne gubite svoje vrijeme pokušavajući da odlučite koju kombinaciju temperature i grijača da podesite da biste nešto ispekli. Bezbroj prethodno definisanih programskih podešavanja čine to za vas!

Predivno za posmatranje? Savršeno za razgledanje unutra

Staklena vrata omogućavaju neometano posmatranje. Ergonomski dizajnirane polirane aluminijske ručke dodatak su savršenom izgledu. Sigurnom i boljem rukovanju!

Za ponijeti? U vašem domu samo jednim okretanjem gumba

Odaberite svoje prethodno definisano programsko podešavanje: UseLogic® tehnologija će se pobrinuti za ostalo. Nema dodatnih odluka!

Pica: 200 °C


UGRADBENE PEĆNICE

Dodatna oprema Profesionalna gril ploča za pečenje (gril)

Gril ploča za pečenje od kvalitetnog aluminija, presvučena posebnom silikonskom presvlakom, izuzetno se brzo zagrijava i zato je primjerena za dijetalnu pripremu jela u pećnici. Brza toplinska obrada hrane omogućava da odresci, fileti ili kriške lososa sačuvaju izrazitu sočnost, vlastiti okus i aromu. Jela su pripremljena bez dodavanja ulja ili drugih masnoća. Profesionalna gril ploča za pečenje može se dokupiti i upotrijebiti u svim novijim Gorenje štednjacima i pećnicama.

Ekstra duboka XXL posuda za pečenje

Za gurmane koji uživaju u lično napravljenom hljebu, lazanjama, gibanicama ili sličnim jelima, dizajnirali smo specijalnu, ekstra duboku posudu od 5 cm dubine. Posudu karkateriše EcoClean emajl koji je presvučen i omogućava lako čišćenje i održavanje sa občnom vodom bez upotrebe štetnih hemikalija. Također, stranice pećnice su čistije jer visoke stranice posude sprečavaju da masnoća prska po pećnici.

Staklena posuda za pečenje

Posuda za pečenje napravljen od kvalitetnog sigurnosnog i vatrostalnog stakla je dovoljno velika za uživanje u svakodnevnom spremanju jela; isto tako je reprezentativan u specijalnim prilikama. Transparentno staklo vam omogućava konstantan pregled procesa spremanja u samoj posudi. Štaviše, možete voditi računa i o sufleima, pitama, štrudlama i zlatno žutim pečenim krompirima. Dimenzije posude za pečenje su: (V/Š/D): 24/406/360 mm.

Potpuno izvlačive teleskopske vodilice na tri nivoa

Sa potpuno izvlačećim teleskopskim vodilicama na tri nivoa pečenje je sigurnije i efikasnije. Kompletno izvlačenje teleskopskih vodilica omogućava lak pristup namirnicama koje pečete na sva tri nivoa. Punjenje pećnice je pojednostavljeno, a manipulacija hrane koju pečete je mnogo sigurnija. Vaša pećnica opremljena sa teleskopskim vodilicama povećava kapacitet, pošto obezbjeđuje opciju pečenja hrane na više od jednog nivoa u isto vrijeme.

Pribor za pečenje pizza

I kod kuće možete osjetiti miris pizze iz krušne peći što omogućava posebna podloga za pečenje pizza. Podloga je napravljena od kamena i ne treba je nauljiti pa je tako pripremljena pizza manje masna i izvanredno hrskava. Trodijelnom priboru dodana je i drvena lopatica koja omogućava sigurno polaganje pizze na zagrijani kamen i praktična rezalica kojom se može razrezati svježe ispečena pizza.

17


UGRADBENE PEĆNICE

BOP 7303 AX

BO 8786 BX

BO 8786 AX

A+

A

A

Ugradbena pećnica - piroliza Energetski razred

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Elektronsko upravljanje na dodir Višesistemska pećnica - 61 l

• Elektronski programator • Elektronska blokada vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Piroliza • Keramički filter za suzbijanje protoka mirisa Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Motorni ražanj • Ekstra hladna vrata, 4 stakla

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča s umetcima od nehrđajućeg čelika • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča s umetcima od nehrđajućeg čelika • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

• Elektronsko upravljanje na dodir

• Elektronsko upravljanje na dodir

Višesistemska pećnica 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopska vodilica pećnice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Staklena posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopska vodilica pećnice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Staklena posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,95 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 60,3 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56 × 58,3-58,5 × 56 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942194986

EAN kod: 3838942603884

EAN kod: 3838942603877


UGRADBENE PEĆNICE

BO 7586 BX

BO 8685 AX

BO 8685 BX

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Uvučena dugmad • Osvjetljena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Metalik srebrna

• Elektronsko upravljanje na dodir Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat upravljan na dodir s pokazivačem temperature i odabrane funkcije

• Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean • Easy Clean - linije za jednostavno čišćenje

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča s umetcima od nehrđajućeg čelika • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča s umetcima od nehrđajućeg čelika • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

• Elektronsko upravljanje na dodir

• Elektronsko upravljanje na dodir

Višesistemska pećnica 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTOUCH - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTOUCH - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603846

EAN kod: 3838942603853

EAN kod: 3838942603860

Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopska vodilica pećnice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Staklena posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

19


UGRADBENE PEĆNICE

BO 7585 AX

BO 7386 BX

BO 7385 AX

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Metalik srebrna

• Elektronsko upravljanje na dodir

Višesistemska pećnica 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat upravljan na dodir s pokazivačem temperature i odabrane funkcije

• Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Metalik srebrna

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopska vodilica pećnice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603839

EAN kod: 3838942603822

EAN kod: 3838942603815


UGRADBENE PEĆNICE

BO 6385 BX

BO 5385 BX

BO 6320 AX

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

Višesistemska pećnica – Ventilatorska - 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemska pećnica 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Standardna oprema • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603785

EAN kod: 3838942603730

EAN kod: 3838942603778

Standardna oprema

deflektorom

Standardna oprema

deflektorom

21


UGRADBENE PEĆNICE

BO 7185 BX

BO 5320 AX

BO 6185 BX

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Metalik srebrna

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – Ventilatorksa – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

deflektorom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603808

EAN kod: 3838942603723

EAN kod: 3838942603761


UGRADBENE PEĆNICE

BO 7120 AX

BO 6120 BX

BO 6120 AX

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

Standardna oprema • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603792

EAN kod: 3838942603747

EAN kod: 3838942603754

Standardna oprema

deflektorom

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

deflektorom

23


UGRADBENE PEĆNICE

BO 5120 BX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

-20%

BO 5203 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Energetski razred

BO 5103 BX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – Ventilatorska 60 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesitemska pećnica – Ventilatorska – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Mehanički minutni sat za isključivanje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera• • •

turnom refleksijom Ventilator za hlađenje Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

Višesistemska pećnica – Ventilatorska 60 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Standardna oprema • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603716

EAN kod: 3838942530722

EAN kod: 3838942603693

deflektorom

turnom refleksijom


UGRADBENE PEĆNICE

BO 5103 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

BO 6103 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

BO 7120 AW

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Bijela • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemska pećnica – Ventilatorska 60 l

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

Višesistemska pećnica - 60 l

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica – 65 l

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Standardna oprema • Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603709

EAN kod: 3838942528736

EAN kod: 3838942520532

Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

deflektorom

turnom refleksijom

25


UGRADBENE PEĆNICE

BO 7120 ABR

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

-20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crno-smeđa • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

BO 5102 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

BO 5103 BW

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Bijela • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemsa pećnica – Ventilatorska – 60 l

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemsa pećnica – Ventilatorska – 60 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

turnom refleksijom

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

turnom refleksijom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942520525

EAN kod: 3838942603679

EAN kod: 3838942603686


UGRADBENE PEĆNICE

BO 5102 AW

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

BO 3102 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Bijela • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

Energetski razred

BO 1102 AX

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Nehrđajuči čelik

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – Ventilatorska – 60 l

Konvencionalna pećnica - 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Konvencionalna pećnica - 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• •

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

turnom refleksijom Ventilator za hlađenje Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

Standardna oprema

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm EAN kod: 3838942603662

Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 2,2 kW Potrošnja: 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603655

EAN kod: 3838942603648

turnom refleksijom

Nazivna snaga - el.: 2,7 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

turnom refleksijom

turnom refleksijom

27


UGRADBENE PEĆNICE

BO 87 KR

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

-20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča sa aluminijskim umetcima • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Aluminijum • Linija sa LED osvjetljenjem: 7 boja

• Elektronsko upravljanje na dodir

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

BO 87 NKR

BO 71 KR

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča sa aluminijskim umetcima • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Aluminijum • Dekorativna linija

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

• Elektronsko upravljanje na dodir

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Staklena upravljačka ploča sa aluminijskim umetcima • Ergonomska dugmad • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Aluminijum • Dekorativna linija

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

Standardna oprema • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 58,9 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942625756

EAN kod: 3838942625763

EAN kod: 3838942625770

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Standardna oprema

deflektorom

deflektorom


UGRADBENE PEĆNICE

B 2000 P2B

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Teleskopska vodilica

B 2000 P2

Nezavisna pećnica - ugradbena

A

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • Crna kontrolna ploča • Ergonomska ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Aluminijum

Dizajn-boja • Crna kontrolna ploča • Ergonomska ručka • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice • Aluminijum

• Elektronsko upravljanje na dodir

• Elektronsko upravljanje na dodir

• Elektronski programski modul, upravljanje na dodir i

• Elektronski programski modul, upravljanje na dodir i

Višesistemska pećnica - 53 l

sonda • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

Višesistemska pećnica - 53 l

sonda

• Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Staklena posuda za pečenje • Ekstra hladna vrata, 4 stakla

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Staklena posuda za pečenje • Ekstra hladna vrata, 4 stakla

Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,8 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,8 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942415838

EAN kod: 3838942322655

29


UGRADBENE PEĆNICE

BO 87-ORA-W

BO 87-ORA-X

BO 87-ORA-B

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Bijela

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

• Elektronsko upravljanje na dodir

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronsko upravljanje na dodir

Višesistemska pećnica – 65 l

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • Crna • Grafitno crna

• Elektronsko upravljanje na dodir Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• DirectTouch - elektronski upravljački modul • Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Standardna oprema • Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Temperaturna sonda • Teleskopske vodilice - 3 razine • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942574245

EAN kod: 3838942525469

EAN kod: 3838942525476


UGRADBENE PEĆNICE

BO 71-ORA-W

BO 71-ORA-X

BO 71-ORA-B

A

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Bijela

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Kućište od nehrđajućeg čelika • Grafitno crna

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Crna • Grafitno crna

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

• Ručka za prenošenje posuda za pečenje • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942574252

EAN kod: 3838942525483

EAN kod: 3838942525483

deflektorom

deflektorom

deflektorom

31


UGRADBENE PEĆNICE

BO 75 SYW

BO 75 SYB

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Bijela

• Elektronsko upravljanje na dodir Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean • Katalitička zadnja stranica Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Crna • Grafitno crna

• Elektronsko upravljanje na dodir Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean • Katalitička zadnja stranica Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942610295

EAN kod: 3838942610271


UGRADBENE PEĆNICE

BO 71 SYW

BO 71 SYB

A

A

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Bijela

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nezavisna pećnica - ugradbena -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Crna kontrolna ploča • Ergonomska dugmad i ručka • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice • Crna • Grafitno crna

• Mehaničko upravljanje pećnicom Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Mehaničko osiguranje zatvaranja vrata • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 3,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 59-60 × 55 cm

EAN kod: 3838942610288

EAN kod: 3838942610264

33


UGRADBENE PEĆNICE

BC 7483 BX

BC 6320 AX

BC 6320 BX

A

A

A

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Teleskopska vodilica

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • Staklena upravljačka ploča s umetcima od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • Uvučena dugmad • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Elektronsko upravljanje na dodir

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programator sa upravljanjem na dodir i temperaturnim ekranom

• Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

EAN kod: 3838942603938

EAN kod: 3838942603914

EAN kod: 3838942603921

Standardna oprema

• Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Teleskopske vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • 2 plitka posuda za pečenje • Troslojna staklena vrata pećnice

deflektorom

deflektorom


UGRADBENE PEĆNICE

BC 7120 AX

BC 5321 AX

BC 7120 AW

A

A

A

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Ugradbena zavisna pećnica -20%

Energetski razred

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Bijela • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Višesistemska pećnca - Ventilatorska – 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Elektronski programski sat sa upravljanjem na dodir • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema • Filter za masnoću • Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Višesistemska pećnica – 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim deflektorom

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

EAN kod: 3838942520464

EAN kod: 3838942530654

EAN kod: 3838942520457

35


UGRADBENE PEĆNICE

BC 7120 ABR

Ugradbena zavisna pećnica

A

-20%

BC 5102 AX

Ugradbena zavisna pećnica

A

Energetski razred

Energetski razred

BC 6103 AX

Ugradbena zavisna pećnica

A

Energetski razred

Dizajn-boja • Crno-smeđa • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Jednostavno odvojiva vrata pećnice • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Višesistemska pećnica 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Trostruka staklena vrata pećnice (Cool door) • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) • Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean Standardna oprema

Višesistemska pećnica – Ventilatorska 60 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Višesistemska pećnica - 60 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• • •

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

turnom refleksijom Ventilator za hlađenje Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Čišćenje pećnice: Čišćenje funkcijom AquaClean

turnom refleksijom

Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Žičane vodilice posude za pečenje • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Trostruka zastakljena vrata s jednim temperaturnim

Standardna oprema • Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Duboke emajlirane posude za pečenje • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

Nazivna snaga - el.: 10,4 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potrošnja: 0,79 kWh (ventilatorska), 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

EAN kod: 3838942520440

EAN kod: 3838942603891

EAN kod: 3838942603907

deflektorom

turnom refleksijom


UGRADBENE PEĆNICE

BC 3101 AX

Ugradbena zavisna pećnica

A

BC 3101 AW

Ugradbena zavisna pećnica

A

Energetski razred

Energetski razred

BC 1101 AX

Ugradbena zavisna pećnica

A

Energetski razred

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Bijela • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

Dizajn-boja • Upravljačka ploča od nehrđajućeg čelika • Ergonomska dugmad i ručka • HomeMADE oblik pećnice, oblikovano po uzoru na krušne peći • Vrata koja se skidaju • EcoClean unutrašnjost pećnice

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

• Mehaničko upravljanje pećnicom

Konvencionalna pećnica - 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom • Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje) Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Konvencionalna pećnica - 65 l • Najveća upotrebljiva površina pečenja

Konvencionalna pećnica - 65 l

• Najveća upotrebljiva površina pečenja

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom tempera-

• •

• Ventilator za hlađenje • Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

turnom refleksijom Ventilator za hlađenje Eco Clean emajl (pećnica i posude za pečenje)

Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

Opcija

turnom refleksijom

Standardna oprema

• Rešetka pećnice • Nivoi za pripremu jela • Plitka posuda za pečenje • Dvostruka vrata pećnice s jednostrukom temperaturnom refleksijom

BC 3101 ABR (crno-smeđa)

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potrošnja: 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,8 kW Potrošnja: 0,87 kWh (konvencionalna)

Nazivna snaga - el.: 9,3 kW Potrošnja: 0,87 kWh (konvencionalna)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,7 × 59,5 × 56,5 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 60 × 55 cm

EAN kod: 3838942520402

EAN kod: 3838942520082

EAN kod: 3838942469411

37


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

PODGRIJANO ILI HRSKAVO ZAPEČENO


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

Okviri za jednostavnu ugradnju

Postavljanje mikrovalne pećnice je jednostavno: Postavite je u otvor kabineta koji koristi specijalni prozračni montažni okvir, koji osigurava da se pećnica uklopi sa ostatkom vaše kuhinje. Alternativno, ugradbena mikrovalna pećnica može se staviti iza vrata kabineta.

Multi funkcionalne pećnice: mikrovalovi, konvekcije i gril

Gorenje ugradbene mikrovalne pećnice donose vam sve prednosti mikrovalova, konvekcija i grila, dok njihova kombinovana upotreba otvara sasvim novi svijet kulinarskih mogućnosti i iskustava. Na raspolaganju vam stoji šest različitih nivoa snage kako bi vam omogućili da mikrovalovi ubrzaju vaše kuhanje, dok uključena konvekcija (zagrijava pećnicu na 250 °C) osigurava uvijek odlične rezultate kuhanja. Opcija simultanog korištenja grila i zagrijavanje konvekcijama je izuzetno korisna kada pripremate pečenje, dok kombinacija grila i mikrovalova se može koristiti da obezbjede odlične rezultate pri kuhanju manjih odrezaka mesa, pica i dosta druge hrane.

Sistem za gurmane - Gourmet Wave System Tehnologija Gourmet Wave System osigurava jednako raspoređivanje toplote kroz otvore, dajući vam brže i bolje rezultate kuhanja, dok vitamini i druge nutritivne vrijednosti ostaju u hrani. Kontinuirano pračenje i kontrola nivoa snage ubrzava konvertovanje struje u mirko valove, osiguravajući jednaku distribuciju mikrovalova u poređenju sa konvencionalnim mikrovalnim pećnicama, što rezultira superiornim performansama. Ova tehnologija ne samo da štedi vaše vrijeme već ona također donosi i značajne uštede energije – do 15 %. Sa Gorenje Gourmet Wave sistemom, možete uživati u ukusnim sufleima, hrskavo smeđoj piletini, divnoj pici, ribi ili povrću pečenoj u njihovom vlastitom soku u samo nekoliko minuta.

Rotirajući tanjiri i rešetke za optimalne rezultate

Integrisani rotirajući tanjir je dizajniran da osigura da se vaša hrana kuha ravnomjerno, i ključan je za optimalno automatsko odmrzavanje hrane. Kao dodatak staklenom tanjiru, dobit ćete također i rešetku za gril za meso, obli emajlirani metalni tanjir, i secijalni tanjir za pečenje pogodan za različita jela - od keksa do mesa - za kuhanje/pečenje opcijom konvekcija. Malo sofisticiraniji modeli dolaze sa posebnim tanjirom za picu.

Superiorno odmrzavanje i pečenje s mikro valovima

Opciju Cyclic Defrost karakteriše postepeno pulsiranje mikrovalova koji prodiru u hranu iznutra, odleđavajući je ravnomjerno i brzo. Pečenje uz opciju Turbo karakteriše upotreba konvekcijskog zagrijavanja koji koristi vruć zrak i gril koji će vam pomoći da dobijete hrskave, zlatno smeđe kolačiće, što je do sada bilo nemoguće za postići u mikrovalnoj pećnici. Izvanredna funkcionalnost ove mikrovalne pećnice nudi vam raznovrstan izbor kada se radi o pripremi hrane:  dmrzavanje i podgrijavanje •o • kombinovano korištenje grila i konvekcijskog zagrijavanja  ombinovano korištenje mikro valova i konvekcijskog •k zagrijavanja • pečenje/kuhanje opcijom konvekcija, bez mirkro valova.

39


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

BOC 5322 AX

Kombinovana mikrovalna pećnica ugradbena

Dizajn • Kućište od aluminijuma • Unutrašnjost izrađena od nehrđajućeg čelika • Staklena vrata

• Volumen pećnice: 32 l • Snaga: 1000 W max mikrovalovi •

1500 W max gril 1500 W max konvekcija 6 nivoa mikrovalne snage

• Upravljanje na dodir • Mikrovalovi + vruči zrak

• Odleđivanje prema vremenu ili težini • Automatsko odmrzavanje Sigurnost

• Zaštita od djece

BM 6120 AX

BM 2120 AX

Dizajn • Staklena upravljačka ploča • Unutrašnjost izrađena od nehrđajućeg čelika • Staklena vrata • Stakleni ugradbeni okvir

Dizajn • Staklena kontrolna ploča u boji • Unutrašnjost izrađena od nehrđajućeg čelika • Staklena vrata • Ugradbeni okvir

• Volumen pećnice: 18 l • Snaga: 800 W max mikrovalovi

• Volumen pećnice: 18 l • Snaga: 800 W max mikrovalovi • 4 stepena snage mikrovalova • Način ugradnje Easy Fix

Ugradbena mikrovalna pećnica sa grilom

1050 W max gril (Kvarc)

• 5 nivoa mikrovalne snage • Način ugradnje Easy Fix • Upravljanje na dodir • Mikrovalovi + Grill

• AUTO menu • Odleđivanje prema vremenu ili težini • Automatsko odmrzavanje Sigurnost

Ugradbena mikrovalna pećnica

• Elektronsko upravljanje • Digitalni LED ekran

• Odleđivanje prema vremenu ili težini Sigurnost

• Zaštita od djece • Stakleni tanjir za pečenje • Rotirajući stakleni tanjir • Dimenzije rotirajućeg tanjira: 24 cm

• Metalni tanjir za pečenje • Rotirajući stakleni tanjir • Dimenzije rotirajućeg tanjira: 32 cm

• Zaštita od djece

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 45,5 × 54,2 cm Ugradbene mjere: 56-56,8 × 44,8-45,2 × 55 cm Masa aparata: 35 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 39 × 32,5 cm Ugradbene mjere: 56,8 × 38 × 32 cm Masa aparata: 18,6 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 39 × 32,5 cm Ugradbene mjere: 56,8 × 38 × 32 cm Masa aparata: 18,6 kg

EAN kod: 3838942467455

EAN kod: 3838942511394

EAN kod: 3838942511417

• Stakleni tanjir za pečenje • Rotirajući stakleni tanjir • Dimenzije rotirajućeg tanjira: 24 cm


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

DFM 46 PAX

DFM 46 PBX

Dizajn • Staklo i brušeni aluminij • Metal + plastika • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

Dizajn • Staklo • Plastična ručka • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 45,8 × 6 cm Masa aparata: 5 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 45,8 × 5 cm Masa aparata: 5 kg

EAN kod: 3838942528262

EAN kod: 3838942528309

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

41


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

DFP 2000 P2B

DFP 2000 P2

Dizajn • Staklo i brušeni aluminij • Metalna ručka • Boja ručke: Grafitno crna

Dizajn • Staklo i brušeni aluminij • Metalna ručka • Boja ručke: Polirani aluminij

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 46,3 × 5,8 cm Masa aparata: 12,6 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 46,3 × 5,8 cm Masa aparata: 9,9 kg

EAN kod: 3838942415845

EAN kod: 3838942279539

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu


UGRADBENE MIKROVALNE PEĆNICE

DPM-ORA-W

DPM-ORA-E

DPM-ORA-S

Dizajn • Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Aluminij

Dizajn • Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Polirani aluminij

Dizajn • Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Grafitno crna

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 46,3 × 5,8 cm Masa aparata: 9,5 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 45 × 5,8 cm Masa aparata: 8,9 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 46,3 × 5,8 cm Masa aparata: 9,2 kg

EAN kod: 3838942531361

EAN kod: 3838942375637

EAN kod: 3838942375651

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

Dekorativna ploča za mikrovalnu pećnicu

43


PLOČE ZA KUHANJE

RAZNOLIKOST PONUDE ZA G U R M A N S K E U Ž I T K E


PLOČE ZA KUHANJE

Dizajn i izrada ivica - estetika i sigurnost

Na najprestižnijim ugradnim pločama se svaki detalj računa, kako po pitanju sigurnosti tako i po pitanju harmoničnog uklapanja u estetiku prostora kuhinje. Iz ovog razloga, Gorenje staklokermaičke ploče dolaze sa tri različite vrste obrade ivica ploča. Možete birati klasično brušene ivice, fazetirane ivice, ili inox ivice ploče formirane u ram. Ove vrste ivica i obrada se također mogu kombinovati na samim modelima ploča.

nakošen brušeni rub

sprijeda nakošen brušeni rub, lijevo/desno/straga brušen rub

brušen rub

lijevo/desno inox letvica, straga brušeni rub, sprijeda nakošen brušeni rub

inox okvir

Klizno upravljanje na dodir – SliderTouch Prednost ploče sa SliderTouch sistemom upravljanja na dodir jeste mogućnost upravljanja pločom dodirom prsta. Jednostavnim dodirom kontrolne ploče podešavate nivo moći kuhanja na označenom polju. Ergonomska pozicija kontrolne ploče i visoki nivo osjetljivosti na dodir daje potpunu kontrolu kuhanja. Child Safety Lock daje dodatnu sigurnost i onemogućava da djeca koriste ploču bez nadzora.

45


PLOČE ZA KUHANJE

Indukcijske ploče

Kada govorimo o preciznosti kuhanja, konvencionalne ploče za kuhanje se uzimaju u ozbiljno razmatranje. Ključna prednost indukcijskih ploča leži u njihovoj brzini (dvostruko brže od konvencionalnog plinskog zagrijavanja), ekonomičnost i sigurnost. PowerBoost funkcija još više poboljšava performanse indukcijskog zagrijavanja, obezbjeđujući vam dodatne uštede u vremenu. Možete veoma lako aktivirati PowerBoost funkciju jednostavnim dodirom na slovo P na upravljačkom dijelu vaše ploče. Sa ovom tehnologijom indukcija (energija magnetnog polja) je ono što zagrijava posudu, ne ploču. Kao rezultat, samo se dno posude zagrijava, znači da ostatak površine ploče, koja nije u dodiru sa posudom, ostaje hladna i nije opasna za dodirivanje. Kada se posuda skloni sa površine za zagrijavanje ili se površina ugasi, temperatura na površini ploče rapidno opada. Zahvaljujući ovom trenutnom odzivu indukcijske površine nepostoji opasnost da sadžaj posude bude prekuhan i da proključa, što vas pošteđuje neprijatnih i nezgodnih prljanja i dodatnog čišćenja. Jednostavnim dodirom prsta možete lako podesiti temperaturu kada pripremate različite soseve, topite čokoladu ili kuhate neka druga temperaturno osjetljiva jela. Bilo koja posuda sa feromagnetnim dnom (ovo se može lako provjeriti uz pomoć običnog magneta koji će se zalijepiti za dno posude) može se koristiti za kuhanje na indukcijskim pločama.

Trenutno djelovanje

Sa indukcijskom tehnologijom samo površina ispod posude se zagrijava, a ne cijela ploča. Kao rezultat, ostale površine ploče, koje nisu u kontaktu sa posudom, su hladne i sigurne za dodir. Kada se posuda skloni sa površine za zagrijavanje ili se ista ugasi, temperatura na površini ploče rapidno opada. Zahvaljujući trenutnom reagovanju indukcijskih zona, nema opasnosti da nešto pokipi, što vas spašava neprijatnosti i dodatnog čišćenja ploče. Jednostavnim dodirom vašeg prsta možete podesiti temperaturu kad spremate različite soseve, topite čokoladu ili kuhate neka druga temperaturno osjetljiva jela.

PowerBoost za veću snagu indukcije PowerBoost karkateriše veća snaga i bolje performanse indukcijske ploče.


PLOČE ZA KUHANJE

Koristite pravu vrstu posuđa

Bilo koje posuđe sa feromagnetnim dnom (ovo se može lako provjeriti sa običnim magnetom koji će se zalijepiti) može se koristiti na indukcijskoj ploči.

Prepoznavanje veličine posude

Još jedna prednost indukcijskih ploča je njihova sposobnost da prepoznaju veličinu posude koja se stavlja na grijaču površinu. Kada se površina uključi, slovo “U” se upali. Ako je posuda postavljena na grijaču površinu u narednih 10 minuta, automatski će biti prepoznata i ploča će krenuti sa radom po parametrima koji su određeni prilikom uključenja. Ako se stavi manja posuda od grijače površine, ona će isto tako biti prepoznata i ploča će koristiti samo onoliko snage koja je potrebna za zagrijavanje date posude.

Programski sat

Kada pripremate jelo, za koje znate i imate iskustvo i za koje je potrebno određeno vrijeme za pripremu, možete podesiti tajmer do 99 minuta. Kada je spremanje završeno, ploča će se automatski ugasiti i oglasit će se audio signal kao obavještenje.

Senzori zaostale toplote (H)

Osiguravajući vam još veću bezbjednost, indikatori zaostale toplote svijetle kako bi vas obavjestili koja površina na ploči je još uvijek topla. Sve dok je indikator upaljen, navedena grijača površina se ne smije dirati. Može se, također, iskoristiti za odmrzavanje namirnica ili za očuvanje toplote jela.

Sigurnosna switch-off funkcija

U želji da osiguramo maksimalnu bezbjednost, neprekidan rad svake ploče je vremenski limitiran. Kada je vremensi limit kontinuiranog rada dostignut, ploča se automatski isključuje.

Kontrola ključanja

Kontrola ključanja sprečava da dođe do kipljenja sadržaja iz posuda za kuhanje, jer automatski podešava temperaturu na svim HiLight kuhalištima. Nakon inicijalnog zagrijavanja na maksimalnu temperaturu, ploča reguliše toplotu na podešeni nivo temperature. Može se uključiti i isključiti kad to želite. Vaše posude više nikada neće prekipiti!

47


PLOČE ZA KUHANJE

Izuzetno jednostavno za čišćenje

Zato što se zona za kuhanje zagrijava samo ispod posude, može se zaboraviti na brigu zbog kipljenja ili razlijevanja jer na ploči ništa ne zagorjeva niti se za nju prilijepi. Ako se pak nešto prolije, jednostavno se obriše. Za čišćenje se upotrebljava samo obična voda.

Zaštita od pregrijavanja

Indukcijska ploča je također opremljena sa ugrađenim senzorom za sprečavanje pregrijavanja koji čuvaju elektronske sklopove u ploči od oštećenja u slučaju prekomjerne toplote. Sistem funkcioniše u nekoliko nivoa. Kada se temperatura grijače površine značajno povisi, uključuje se dvostepeni ventilator. Tada, ako je potrebno, sistem deaktivira PowerBoost funkciju, kao prioritet automatskog smanjenja snage na grijačim površinama i čak možda isključenjem istih. Kada se ploča dovoljno ohladi, kompletna površina zagrijavanja se ponovo aktivira.

ChildLock za sigurnosno zaključavanje

ChildLock funkcija ili sigurnosno zaključavanje sprečava djecu da se umiješaju u odabir ili promjenu odabranih parametara rada, pružajući potpunu zaštitu od slučajnih aktivacija neželjenih operacija ploče.

NoLimits indukcijske ploče

Ako vam se učini da veličina posude i limitirane grijače površine sprečavaju vaše kulinarsko umjeće i doživljaj, nove indukcijske ploče su pravi odabir za vas. Inovativna tehnologija uključuje senzor prepoznavanja posude, koji adekvatno optimizira korištenje ploče za kuhanje. Ploču karkaterišu četiri grijače površine obilježene tankim kružićem sa slovom “P” u centru. Još jedna nevjerovatna prednost ovih ploča je i da svaka grijača površina ima svoj sopstveni upravljački modul sa upravljanjem na dodir.

Prethodno podešeni SmartCook programi

Ploča će vam omogućiti da se opustite jer će preuzeti svo razmišljanje o pravoj temperaturi o određenom jelu na sebe. NoLimits ploče za kuhanje karakterišu četiri prethodno podešena programa. Program “1” će održavati konstatntnu temperaturu kuhanja, Program “2” će održavati umjereno ključanje, sa Programom “3” će ključanje biti intenzivnije, dok će “P” Program omogućiti maksimalno dostizanje temperature u kratkom vremenskom razdoblju.


PLOČE ZA KUHANJE

PowerBoost

Indukcija

Indukcijsku ploču za kuhanje u svakom trenutku karakteriše brzina, ispravnost i upravljanje na dodir. Funkcijom pospiješenog sagorijevanja PowerBoost dodatno se povećava djelovanje indukcijske ploče. Trenutno reagovanje ploče štiti od kipljenja i prelijevalnja tečnosti iz posude za kuhanje, a time i od neželjenog čišćenja.

Estetika: brušeno je čisto i lijepo

Brušeni rubovi su dizajnirani da učine čišćenje jednostavnijim koliko je to moguće. Pritom, svojom površinom za kuhanje će silno poboljšati izgled svake moderne kuhinje.

Upotreba: pozicija u centru znači bolji pregled

Položaj kontrolnih komandi u sredini površine za kuhanje kao i upotreba velikih simbola, omogućavaju odličan pregled i jednostavnost upotrebe.

49


PLOČE ZA KUHANJE

Staklokeramičke ploča sa upravljanjem na dodir

Gorenje visoko tehnološka UseLogic® senzorska tehnologija omogućava vam da upravljate vašom staklokermaičkom pločom bukvalno sa vrhovima prstiju. Različiti senzori omogućavaju direktno upravljanje svake posebne grijače površine. Ergonomska pozicija upravljačkog dijela osigurava perfektan pregled i kontrolu nad vašim kuhanjem. Dječija zaštita Safety Lock je dodatna sigurnosna funkcija, koja vam omogućava da zaključate vašu ploču kako bi sprječili da djeca bilo šta izmjene ili pak uključe vašu ploču. Specijalna funkcija kod nekih Gorenje staklokermaičkih ploča je i Slider Touch sistem kontrole. Jednostavnim dodirom na upravljački dio i pomjeranjem vašeg prsta preko nje, možete podesiti temperaturu na više opcija temperature kako bi se povećala osjetljivost i odziv vaše ploče.

Dvostruke, trostruke ili ovalne grijače površine Dvostruki ili trostruki kružni grijač omogućava vašoj ploči da precizno adaptira površinu zagrijavanja prema posudi koja se zagrijava. Ovalna grijača površina je idealna za spremanje velikih komada mesa ili ribe. Jednostavnim uključenjem dodatnih prstenova, možete povećati površinu koja se zagijava po vašoj potrebi, čime ćete uštedjeti energiju i skratiti vrijeme.

StopGo, funkcija sigurnog kuhanja

Funkcija omogućava trenutni prekid kuhanja u slučaju da nešto morate hitno obaviti. Više niste u neprilici kada trebate odgovoriti na zvonjenje poštara ili preuzimate pošiljku, ovom funkcijom zaustavite sve radnje na vašoj ploči jednostavnim dodirom. Sve uključene površine za kuhanje prestanu djelovati, ponovnim dodirom senzora aktivirate sve funkcije.


PLOČE ZA KUHANJE

Spojite specijalne oblike sa savršenom funkcionalnošću.

Možete lako izabrati ploču koja najviše odgovara vašim kulinarskim navikama i iskustvu, kao i vašem stilu življenja i viziji, među Gorenje staklokeramičkim pločama. Zašto ne razmišljati van kvadratnog oblika i izabrati ploču sa atraktivnim, nekonvencionalnim oblikom. Koji god da oblik i formu odaberete, ona će biti neminovno opremljena superiornim funkcijama: jednostavno upravljanje na dodir, nevjerovatnom preglednošću, jednostavnim pristupom i kompletnim upravljanjem procesa kuhanja. Dodatno ako izaberete ploču specifičnog oblika dobićete jednostavnost i konformnost upravljanja, a također ćete cijeniti izuzetnu pojavu i individualnost.

Domino kuhalište po mjeri pojedinca

Ploče sa dvije grijače površine predstavlja kombinaciju prilagođenu pojedincima. Gorenje asortiman sadrži staklokeramičke ploče sa HiLight grijačima, kao i ploče sa dva plinska gorionika.

Prenosiva Domino ploča za kuhanje

Zašto kuhati samo u kuhinji? Prenosiva staklokeramička ploča može se iznijeti i vani u vrt, na terasu, balkon ili bilo gdje kako vi to želite. Sa pristupom za napajanje električnom energijom možete stvarati gurmanska savršenstva, skoro svugdje.

51


PLOČE ZA KUHANJE

Staklokeramička ploča za kuhanje Hi-Light

Efikasna i jednostavna. Grijač sa dvokružnom zonom za kuhanje i specijalnom raširenom grijačom zonom za kuhanje omogućava potpuno prilagođavanje različitim tipovima posuđa za kuhanje. Pritom, zone za kuhanje mogu se jednostavno prilagoditi željenim dimenzijama zbog uštede energije.

Kombinacija plinskih i električnih ploča Veliki izbor Gorenje ploča također uključuje i staklokeramičku ploču sa plinskim gorionicima u kombinaciji. Staklokeramičku ploču karakterišu plinski gorionici i HiLight grijači na istoj ploči. Obezbjeđujući profesionalnu kontrolu nad procesom kuhanja, ova kombinacija ima extra prednosti u vidu jednostavnog održavanja i čišćenja i izvanrednog dizajna.

Za ljubitelje Wok-a i grila Ljubitelji azijske kuhinje biće oduševljeni Gorenje serijom plinskih keramičkih ploča obogaćenim sa WOK gorionicima velike snage na par odabranih modela, uključujući i atraktivnu horizontalnu ploču sa 4 gorionika u redu. Čelična izlivena ploča koja je na jednoj polovini glatka a na drugoj polovini rebrasta – može se postaviti preko dva gorionika kako biste pripremili jedistven efekat grila.


PLOČE ZA KUHANJE

WOK grijači

Grijač sa trostrukom krunom grije vaše posuđe za kuhanje ubrzano, što vam omogućava da pripremite vaša jela za nekoliko minuta. Povrće će biti hrskavo i kuhano baš kako treba i zadržat će više vitamina, minerala i ostalih hranjivih sastojaka, za razliku od hrane kuhane na uobičajeni način.

Kuhanje na plinu

Gorenje plinski štednjaci i ploče su karkteristični po svom superiornom iskorištenju plamena, koji se prenosi u superiorno odavanje toplote, što poboljšava efekte kuhanja. Hrana se brže skuha, što ima rezulat u sačuvanim hranjivim vrijednostima i što prirodnijem ukusu hrane. Gorionici su napravljeni iz tri dijela, koji se lako mogu rastaviti i isto tako lako očistiti.

Plin: trajanost nosive rešetke od lijevanog željeza

Nosiva rešetka od lijevanog željeza na plinskoj verziji daje stabilnost i izgled profesionalne kuhinje. Materijali daju garanciju dugotrajnosti

53


PLOČE ZA KUHANJE

IT 606 AX

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

• Okvir Inox • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

IT 614 ASC

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

• Brušeni rub kuhališta • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja tačke ključanja

• Power boost • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Power boost • StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

tačke ključanja

• • •

20 cm, 2,3/3 kW desno sprijeda: indukcijska grijača površina 16 cm, 1,4 kW lijevo straga: indukcijska grijača površina 16 cm, 1,4 kW desno straga: indukcijska grijača površina 20 cm, 2,3/3 kW

21 cm, 2,3 kW

• desno sprijeda: indukcijska grijača površina

ITG 620 ASC

Kombinovana indukcijska ploča

• Crna kontrolna ploča • Električno paljenje plinskih plamenika • Power boost • Sigurnosni uređaj • 1 polu-brzi gorionik+ 1 veliki gorionik+ 2 indukijska površina • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 2,8 kW • desno sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 2,8 kW • lijevo straga: 1,5 kW • desno straga: 3,1 kW

18 cm, 2,3 kW

• lijevo straga: indukcijska grijača površina 16 cm, 2 kW • desno straga: indukcijska grijača površina 18 cm, 2,3 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,2 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 5 × 51 cm Ugradbene mjere: 55 × 6,6 × 47 cm

EAN kod: 3838942587047

EAN kod: 3838942677526

EAN kod: 3838942565847


PLOČE ZA KUHANJE

IT 320 AC

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

• Fazetirani rub • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja tačke ključanja

• Power boost • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline • 2 indukcijska kuhališta • sprijeda: indukcijska grijača površina 16 cm, 1,4/3 kW • straga: indukcijska grijača površina 20 cm, 2,3 kW

Nazivna snaga - el.: 3,65 kW Dimenzije aparata (ŠxVxD): 30 × 7,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 × 6,8 × 49 cm EAN kod: 3838942622564

55


PLOČE ZA KUHANJE

IT 640-ORA-W

IT 640 ORA

EIT 2600 P2

• Fazetirani rub • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Power boost • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Power boost • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Power boost • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

• • •

14,5 cm, 1,4/1,8 kW desno sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW lijevo straga: indukcijska grijača površina 21 cm, 2,3/3,2 kW desno straga: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

• • •

14,5 cm, 1,4/1,8 kW desno sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW lijevo straga: indukcijska grijača površina 21 cm, 2,3/3,2 kW desno straga: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

14,5 cm, 1,4/1,8 kW

• desno sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW

• lijevo straga: indukcijska grijača površina 21 cm, 2,3/3,2 kW

• desno straga: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/2,5 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,5 × 49 cm

EAN kod: 3838942541469

EAN kod: 3838942525827

EAN kod: 3838942280009


PLOČE ZA KUHANJE

IT 641 KR

IT 6 SYW

IT 6 SYB

• Ivica od aluminijuma • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Brušeni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Brušeni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

• 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

• Power boost • StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline • 4 indukcijske grijače površine • lijevo sprijeda: indukcijska grijača površina 21 cm, 2,3/3,7 kW

• desno sprijeda: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/3 kW • lijevo straga: indukcijska grijača površina 14,5 cm, 1,4/2,2 kW • desno straga: indukcijska grijača površina 18 cm, 1,85/3 kW

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

20 cm, 2,3 kW

Kombinovana indukcijsko/staklokeramička ploča

tačke ključanja

20 cm, 2,3 kW

• desno sprijeda: indukcijska grijača površina

• desno sprijeda: indukcijska grijača površina

• lijevo straga: indukcijska grijača površina

16 cm, 1,4 kW lijevo straga: indukcijska grijača površina 16 cm, 1,4 kW desno straga: indukcijska grijača površina 20 cm, 2,3 kW

16 cm, 1,4 kW 16 cm, 1,4 kW

• desno straga: indukcijska grijača površina 20 cm, 2,3 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,4 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 4,7 × 51,4 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,2 × 49 cm

EAN kod: 3838942625725

EAN kod: 3838942610424

EAN kod: 3838942610400

57


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 960 C

ECT 930 AC

ECT 780 BX

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • SliderTouch, upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Okvir • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 27/21/14 cm, 2,7 kW • sredina sprijeda: Ø 14 cm, 1,2 kW • desno sprijeda: Ø dvokružni grijač 18/12 cm, 1,7 kW • sredina straga: Ø 14 cm, 1,2 kW

• 3 HiLight površine za kuhanje + 1 dvokružna HiLight

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

površina za kuhanje • lijevo sprijeda: Ø 23/14 cm, 2,5 kW • desno sprijeda: Ø 18 cm, 1,8 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina 26,5×17 cm, 2,4 kW

Nazivna snaga - el.: 6,8 kW

Nazivna snaga - el.: 6,7 kW

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 90 × 5,5 × 51 cm Ugradbene mjere: 88,4 × 5,5 × 49,4 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 90 × 5,1 × 35 cm Ugradbene mjere: 87 × 4,7 × 33 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 75,4 × 5,5 × 51 cm Ugradbene mjere: 71 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942235450

EAN kod: 3838942523489

EAN kod: 3838942604881


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 680 BC

ECT 620 BX

ECT 620 AX

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Okvir • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Okvir • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 5,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 5,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942604874

EAN kod: 3838942551925

EAN kod: 3838942531224

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

17×26,5 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

17×26,5 cm, 2,4 kW

59


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 610 ASC

ECTF 300

ECT 300 AC

• Brušeni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Drveni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 21 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

• 2 HiLight zone za kuhanje • sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

• 2 HiLight zone za kuhanje • sprijeda: Ø 18 cm, 1,8 kW • straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW

Nazivna snaga - el.: 6,5 kW

Nazivna snaga - el.: 3 kW

Nazivna snaga - el.: 3 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 36,9 × 7 × 58 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 30 × 6,6 × 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 × 6,2 × 49 cm

EAN kod: 3838942531262

EAN kod: 3838942523410

EAN kod: 3838942617775

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

Staklokeramička ploča

tačke ključanja


PLOČE ZA KUHANJE

EC 630 AX

EC 630 BX

EC 605 ASC

• Ergonomska dugmad • Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• Ergonomska dugmad • Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• Ergonomska dugmad • Brušeni rub kuhališta

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW

Nazivna snaga - el.: 6,2 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 9,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 9,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 9,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,2 × 49 cm

EAN kod: 3838942604850

EAN kod: 3838942604867

EAN kod: 3838942604836

Staklokeramička ploča

Staklokeramička ploča

Staklokeramička ploča

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 21 cm, 2,1 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,7 kW

61


PLOČE ZA KUHANJE

EC 605 BSC

EC 310 AC

E 6N0 AX

• Ergonomska dugmad • Brušeni rub kuhališta

• Ergonomska dugmad • Fazetirani rub • Signalizacija preostale topline

• Ergonomska dugmad

Staklokeramička ploča

Staklokeramička ploča

Električna ploča za kuhanje

• 2 HiLight zone za kuhanje • sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • straga: Ø 18 cm, 1,7 kW

• 1 ekspres ploča + 3 standardne ploče • lijevo sprijeda: Ø 14,5 cm, 1 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 18 cm, 2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,5 kW

Nazivna snaga - el.: 6,2 kW

Nazivna snaga - el.: 2,9 kW

Nazivna snaga - el.: 5,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 9,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,2 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 30 × 8,2 × 51 cm Ugradbene mjere: 27 × 5,7 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 8,3 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,9 × 49 cm

EAN kod: 3838942604843

EAN kod: 3838942530685

EAN kod: 3838942605048

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 21 cm, 2,1 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,7 kW


PLOČE ZA KUHANJE

EM 300 E

ECT 2800 P2

ECT 2700 P2

• 1 ekspres ploča + 1 standardna ploča • sprijeda: Ø 14,5 cm, 1 kW • straga: Ø 18 cm, 2 kW

• Fazetirani rub kuhališta • SliderTouch, upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • SliderTouch, upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Indikator preostale topline

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 HiLight grijače površine + 1 grijača površina za

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

Električna ploča za kuhanje

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 28,8 × 4,5 × 51 cm Ugradbene mjere: 26,8 × 7 × 49 cm EAN kod: 3838942223228

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

podgrijavanje • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • sredina straga: grijača površina za podgrijavanje 29×16 cm, 0,1 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina 26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

26,5×17 cm, 2,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,2 kW

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 85 × 6 × 51 cm Ugradbene mjere: 81 × 5,5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 75 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 71 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942279522

EAN kod: 3838942279515

63


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 2600 P2

ECT 680 KR

ECT 610 ORA-W

• Fazetirani rub kuhališta • SliderTouch, upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Ivica od aluminijuma • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina 26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 21 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

26,5×17 cm, 2,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm EAN kod: 3838942279508

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Nazivna snaga - el.: 6,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,5 × 51,4 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942625732

EAN kod: 3838942559051


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 680 ORA-W

ECT 680 ORA

ECT 610 ORA

• Fazetirani rub • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Fazetirani rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Nazivna snaga - el.: 7,1 kW

Nazivna snaga - el.: 6,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942559068

EAN kod: 3838942525810

EAN kod: 3838942525803

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 21 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

26,5×17 cm, 2,4 kW

65


PLOČE ZA KUHANJE

ECT 6 SYW

ECT 6 SYB

• Brušeni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• Brušeni rub kuhališta • Touch control - senzorsko upravljanje na dodir • Automatsko smanjivanje temperature nakon postizanja

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• StopGo • Tajmer • Sigurnosni uređaj • Sigurnosno zaključavanje namještaja kuhališta • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø dvokružni grijač 18/12 cm, 1,7 kW

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø dvokružni grijač 18/12 cm, 1,7 kW

Nazivna snaga - el.: 6,3 kW

Nazivna snaga - el.: 6,3 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 5,4 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 5 × 49 cm

EAN kod: 3838942610431

EAN kod: 3838942610417

Staklokeramička ploča

tačke ključanja

Staklokeramička ploča

tačke ključanja


PLOČE ZA KUHANJE

ECD 650 AX

ECD 620 AX

ECD 620 AW

• Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø trokružno 21/17,5/12 cm, 2,3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø dvokružni grijač 18/12 cm, 1,7 kW

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

Nazivna snaga - el.: 6,4 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

EAN kod: 3838942604829

EAN kod: 3838942531316

EAN kod: 3838942531323

Staklokeramička ploča - zavisna

Staklokeramička ploča - zavisna

26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča - zavisna

26,5×17 cm, 2,4 kW

67


PLOČE ZA KUHANJE

ECD 620 ABR

ECD 610 AX

ED 61 AX

• Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• Okvir Inox • Signalizacija preostale topline

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø dvokružni grijač 21/12 cm, 2,2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø raširena grijača površina

• 4 grijače zone HiLight • lijevo sprijeda: Ø 18 cm, 1,8 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

• 4 ekspres ploče • lijevo sprijeda: Ø 18 cm, 2 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno straga: Ø 18 cm, 2 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Nazivna snaga - el.: 6 kW

Nazivna snaga - el.: 7 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 4,9 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,3 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 6 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,5 × 49 cm

EAN kod: 3838942604058

EAN kod: 3838942531330

EAN kod: 3838942605093

Staklokeramička ploča - zavisna

26,5×17 cm, 2,4 kW

Staklokeramička ploča - zavisna

Električna ploča za kuhanje – zavisna


PLOČE ZA KUHANJE

KC 620 AC

KC 620 BC

• Ergonomska dugmad • Fazetirani rub • Električno paljenje plinskih plamenika • Signalizacija preostale topline

• Ergonomska dugmad • Fazetirani rub kuhališta • Električno paljenje plinskih plamenika • Signalizacija preostale topline

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 HiLight

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 HiLight

Nazivna snaga - el.: 3 kW

Nazivna snaga - el.: 3 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,5 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,4 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,5 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 6,4 × 49 cm

EAN kod: 3838942531842

EAN kod: 3838942605031

Staklokeramičko kombinovano plinsko/ električno kuhalište

površine • lijevo sprijeda: veliki gorionik 9 cm, 3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: pomoćni gorionik Ø 5 cm, 1 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

Staklokeramičko kombinovano plinsko/ električno kuhalište

površine • lijevo sprijeda: Veliki gorionik 9 cm, 3 kW • desno sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,2 kW • lijevo straga: pomoćni gorionik Ø 5 cm, 1 kW • desno straga: Ø 18 cm, 1,8 kW

69


PLOČE ZA KUHANJE

GT 76 AB1

G 6N50 AX

G 6 SYW

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika • Sigurnosni uređaj

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok • lijevo sprijeda: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno straga: Ø 13,2 cm, 3,5 kW

• 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok • lijevo sprijeda: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno straga: Ø 13,2 cm, 3,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 68 × 4 × 50 cm Ugradbene mjere: 55,3 × 4 × 47,3 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 10,7 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,7 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 10,7 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,7 × 49 cm

EAN kod: 3838942492440

EAN kod: 3838942531934

EAN kod: 3838942610455

Plinska staklokeramička ploča

• 1 mali gorionik, 2 standardna gorionika, 1 veliki gorionik, 1 Wok gorionik • lijevo sprijeda: Ø 4,5 cm, 1 kW • desno sprijeda: Ø 6,5 cm, 1,4 kW • lijevo straga: Ø 6,5 cm, 1,75 kW • desno straga: veliki gorionik 9 cm, 2,8 kW • u sredini: Ø 13,1 cm, 3,1 kW

Plinska ploča - ugradbena

Plinska ploča - ugradbena


PLOČE ZA KUHANJE

G 6 SYB

GC 340 AC

G 34 AX1

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Fazetirani rub • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika • Sigurnosni uređaj

• 1 pomoćni gorionik, 1 veliki gorionik • sprijeda: Ø 5,5 cm, 1 kW • straga: veliki gorionik 10 cm, 3 kW

• 1 pomoćni gorionik, 1 veliki gorionik • sprijeda: Ø 4,5 cm, 1 kW • straga: veliki gorionik 9 cm, 2,8 kW

Plinska ploča - ugradbena

• 4 gorionika: 2 srednja, 1 mali, 1 wok • lijevo sprijeda: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno straga: Ø 13,2 cm, 3,5 kW

Staklokeramička plinska ploča

Plinska ploča - ugradbena

Nazivna snaga - el.: 0,002 kW Dimenzije aparata (ŠxVxD): 58 × 10,7 × 51 cm Ugradbene mjere: 56 × 4,7 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 30 × 10,7 × 51 cm Ugradbene mjere: 27,5 × 6,4 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 30 × 8 × 50 cm Ugradbene mjere: 28 × 5 × 48 cm

EAN kod: 3838942610448

EAN kod: 3838942623844

EAN kod: 3838942534867

71


PLOČE ZA KUHANJE

K 6N3 AX

K 6N2 AX

K 6N2 BX

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• 1 mali gorionik + 1 veliki gorionik + 1 standardni gorionik

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 električne

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 električne

Nazivna snaga - el.: 1,5 kW

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,7 × 53 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,9 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,7 × 53 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,9 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,7 × 53 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,9 × 49 cm

EAN kod: 3838942577543

EAN kod: 3838942605017

EAN kod: 3838942605024

Kombinovana ploča - ugradbena

+ 1 ekspres ploča • lijevo sprijeda: standardni gorionik 6,9 cm, 1,9 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Kombinovana ploča - ugradbena

ekspres ploče • lijevo sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 18 cm, 2 kW • desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Kombinovana ploča - ugradbena

ekspres ploče • lijevo sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 18 cm, 2 kW • desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW


PLOČE ZA KUHANJE

K 6N2 AW

K 6N2 ABR

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• Ergonomska dugmad • Električno paljenje plinskih plamenika

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 električne

• 1 pomoćni gorionik + 1 veliki gorionik + 2 električne

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW

Nazivna snaga - el.: 3,5 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,7 × 53 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,9 × 49 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 10,7 × 53 cm Ugradbene mjere: 56 × 5,9 × 49 cm

EAN kod: 3838942604898

EAN kod: 3838942605000

Kombinovana ploča - ugradbena

ekspres ploče • lijevo sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 18 cm, 2 kW • desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

Kombinovana ploča - ugradbena

ekspres ploče • lijevo sprijeda: Ø 14,5 cm, 1,5 kW • desno sprijeda: Ø 4,6 cm, 1 kW • lijevo straga: Ø 18 cm, 2 kW • desno straga: veliki gorionik 9,4 cm, 3 kW

73


NAPE

S N A Ž N E

S A

S T I L O M


NAPE

Funkcionalni dizajn

Atraktivni dizajn je postao važan faktor u svakodnevnom životu, ali dobar dizajn kuhinjske nape jednostavno nije dovoljan. Napa mora biti funkcionalna, pouzdan izvor svjetlosti tokom kuhanja sa malim nivoom buke, što su također bitni faktori za uzeti u razmatranje. Gorenjev široki asortiman kuhinjskih napa u različitim stilovima i oblicima pojednostavljuju pronalazak modela koji daje unikatnost svakoj kuhinji. Elektronski modeli napa su jednostavni za upravljanje - dovoljan je jednostavan dodir.

Halogensko osvjetljenje

U želji da dodatno poboljša ambijentalno okruženje u vašoj kuhinji, Gorenje nape su dizajnirane da osiguraju optimalnu iluminaciju vaših ploča za kuhanje. Neki modeli dolaze sa klasičnim svjetlom sijalice, dok većina naprednih napa karakteriše moderno, halogeno svjetlo, koje svijetli mnogo svjetlije i mnogo je energetski učinkovitije. Elektronski modeli nude jednostavno upravljanje dodirom.

75


NAPE

Dobra ventilacija je važna

Svrha kuhinjske nape je da održava nizak pritisak u kuhinji tako da isparavanja od kuhanja budu svedena na minimum. •D  a ujednači pritisak, svjež zrak mora da bude usisan u kuhinju, na primjer, kroz vrata susjedne sobe koja su ostala otvorena. Zapamtite da nikada ne otvorite prozor za vrijeme rada nape, jer bi to poremetilo protok zraka. • Svježeg zraka mora biti koliko i zraka koji se usisava kako bi napa radila. Kuhinjska napa usisava topli zrak kroz filter, zrak se hladi, i zaprljani djelići se zarobljavaju u filter, dok se zrak izbacuje napolje. • Metalni filteri su najefikasniji. • Svi modeli Gorenjevih napa su opremljeni sa nepovratnim poklopcem, koji se zatvara kada se napa ne koristi, sprečavajući da ulazi propuh s vana. Ovo je posebno korisno zimi, jer poklopac sprečava da hladan zrak uđe u kuhinju.

Zračne nape

Zračne nape uvlače isparavanja tokom kuhanja i zadržava u filteru dok mirise izbacuje van kroz ventilatorsku cijev. Ukoliko vaša kuhinja može biti opremljena sa cijevi za izbacivanje zraka napolje, onda je to najefektivniji sistem koji možete odabrati, jer vam omogućava da maksimizirate snagu usisavnja nape.

Recirkulacijska napa

Recirkulacijska napa uvlači zark zasićen parom i mirisima kroz filter, a potom vraća prečišćen zrak u kuihinju. Ukoliko nije moguće postaviti izduvne cijevi, onda je recirkulacija zraka alternativna opcija. U tom slučaju, zrak prolazi kroz ugljeni filter koji odstranjuje paru i mirise od kuhanja, a čist zrak se recirkuliše nazad u kuhinju. Kuhinjske nape sa recirkulacijom su lagane za postavljanje i obično se koriste u stanovima gdje je postavljanje izduvnih cijevi izuzetno teško. Ugljeni filter treba zamijeniti jednom ili dva puta godišnje, u zavisnosti od toga koliko često se kuhinjska napa koristi.


NAPE

Kapacitet

Kakav kapacit bi trebala imati nova kuhinjska napa? Kapacitet zavisi najviše od veličine kuhinje. Dobro i praktično pravilo je da napa treba biti u mogućnosti da zamijeni zrak 10 do 20 puta u roku od sat vremena. Na primjer, ukoliko kuhinja ima mjere 4 x 4 m sa plafonom visokim 2,5 m, onda kuhinjska napa mora zamijeniti u prosjeku 400-800 m3 zraka po satu. Jer se kod upotrebe kuhinjske nape ne mogu izbjeći mali gubitci tlaka, vrlo je važno pritom poštivati sljedeće: • uvijek se treba držati preporučenog promjera odvodne cijevi (Ø) koji je naveden na samoj cijevi; • gdje je to moguće, preporuča se upotrijebiti glatke cijevi kako bi se smanjio otpor zraka; • priključak neka budu što kraći i sa što manje zavoja. • izbjegnite oštre promjene smjera i bolje priključite blago savijenu cijev jer će time zrak lakše prolaziti kroz nju pa će i pad tlaka biti manji.

m3/h Potreban kapacitet usisavanja određuje zapremnina kuhinje. Zapremninu možete izračunati na sljedeći način: Širina x visina x dubina kuhinjske prostorije Potrebna snaga nape: Zapremnina kuhinjske prostorije x 10

90 cm

Širina nape obično je jednaka širini ploče za kuhanje.

Napu uvijek uključite barem minutu prije samog početka kuhanja. Snagu njenog djelovanja namjestite zavisno o tome koliko pare i mirisa nastaje kod pripreme pojedinih jela.

65 cm

Preporučena udaljenost nape od ploče za kuhanje je 65 - 75 cm a može biti i manja (zavisno o tipu ploče za kuhanje)

Nakon samog kuhanja preporuča se pustiti napu da radi bar još 10 minuta.

77


NAPE

Izuzetno osjetljiva senzorska napa - Sensibila Dvostruko djelovanje nape:

• Djelovanje u načinu Air Quality Control (sistem praćenja zraka koji omogućava visok stepen kvaliteta zraka): u slučaju duže

odsutnosti, napa može održavati kvalitet zraka u prostoriji (kvalitetu odmjerite sami odnosno definirate potrebne parametre). Senzori prepoznaju svako pogoršanje kvaliteta zraka i aktiviraju napu koja se pobrine da zrak u kuhinji bude svjež. Visokokvalitetni senzori prepoznaju i najmanju nečistoću kao što je dim od cigarete.

• Djelovanje u načinu Cooking: za potpunu kontrolu kvaliteta zraka možete kod napa odrediti i vrstu ploče za kuhanje (plinsku,

indukcijsku ili električnu). Napa tokom kuhanja prepoznaje ujedno razinu toplote i vlage, pa se prema tome prilagođava na odgovarajući način i snagu usisavanja zraka, te se automatski uključuje i isključuje.

Sistem P.A.S. - nova tehnologija

S novim naprednim, okvirom i načinom usisavanja, sistemom P.A.S. Gorenje predstavlja sasvim novu, revolucionarnu tehniku prozračivanja. Kod sistema P.A.S. područje usisavanja odmaklo se iz sredine kuhinjske nape prema njenim vanjskim rubovima. Time je usisavanje usmjerenije, potrošnja energije manja a smanjena je i razina buke.

• Neoperativni mod (zatvorena napa)

Automatska napa AutoSense

Kontrolisana prethodno podešenim senzorom, napa reaguje na bilo koju nečistoću ili promjenu u zraku. Kada je isključena, zatvorena je, kada se uključi, mjenja se iz vertikalnog položaja nape u dimnjak napu koja usisava zrak. Osvjetljena je LED svjetlom, a razlikuje se po tome što ima permanentno čisto staklo; čak i kad nemate vremena da je obrišete da bude čista: jednostavno je zatvorite poslije upotrebe i prljavština ostaje zarobljena u unutrašnjosti.

• Operativni mod (otv orena napa)


NAPE

Razina buke

Otkad u modernim stanovima kuhinja predstavlja novu središnu prostoriju, više pažnje posvećujemo razini buke uzrokovanu radom kuhinjske nape. Posljednjih godina kuhinjske nape postale su znatno sposobnije, te i mi u Gorenju sve češće kod takvih aparata koristimo materijale za zvučnu izolaciju. Smanjenu buku kuhinjske nape možete postići i sami: • Umjesto rastezljivih, rebrastih cijevi rađe koristite okrugle glatke cijevi. • Protok zraka kroz neravnu unutrašnjost rastezljive cijevi stvara veću buku. • Držite se preporučenog promjera cijevi kroz cijeli sistem ventiliranja. • Cijevi možete izolirati čime ćete smanjiti mogućnost nakupljanja kondezata na njima.

Sistem EDS

EDS je patentirani sistem uvlačenja zraka u napu kroz specijalno dizajnirani cilindar - pošto nema oštrih ivica, zrak nailazi na mali otpor i zbog toga je buka izazvana radom nape smanjena (obično do 4 dB). Zbog svojih aerodinamičnih uglova i specijalnog načina uvlačenja zraka, ove vrste napa generišu oko 35% manje buke na istom nivou rada naspram konvencionalnih napa.

Nivo buke se iskazuje u decibelima (dB). Prosječan nivo buke koji proizvodi kuhinjska napa je 55 dB.

Eksterni motor

Šta je najbolja opcija - interni ili eksterni motor? Ukoliko odaberete eksterni motor, morat ćete ga montirati na plafon ili na vanjskom dijelu građevine. Eksterni motori generalno imaju jači kapacitet usisavanja i njihov povećani razmak od štednjaka i ploče za kuanje znači da je nivo buke u kuhinji manji. Nivo buke se može dodatno smanjiti izolacijom motora.

Montiranje motora daleko od kuhinje, ali još uvijek u građevini (npr. tavan).

Montiranje motora izvan građevine (npr. krov)

79


NAPE

Čišćenje Čišćenje je važan faktor u produžavanju životnog vijeka kuhinjske nape i njenih filtera. Prljavi i masni filteri nape mogu značajno umanjiti kapacitet nape. Nehrđajuće željezo se koristi u većini površina od kojih je izrađena Gorenje kuhinjska napa, i ove površine zahtijevaju poseban tretman. Postoje specijalni proizvodi za čišćenje nehrđajućeg željeza, koje sprečavaju prljave otiske prstiju i koji formiraju zaštitni sloj koji štiti kuhinjsku napu. Za staklene elemente u napi, preporučujemo korištenje sredstva za čišćenje stakla u kući.

Jednostavno čišćenje filtera

Metalni filteri u Gorenjevim napama, koji su dizajnirani da odstrane masne ostatke, jednostavno se mogu izvaditi i očistiti. Možete ih oprati ručno ili u mašini za pranje posuđa koristeči 'nježno pranje'. Papirni filteri i filteri izrađeni od akrila koji se mogu koristiti u istu svrhu, jednostavno se mogu zamijeniti sa novim filterima.

Korisni savjeti  da uključite napu prije • Zapamtite početka kuhanja, jer to maksimizira kapacitet nape.  kuhinjsku napu da radi narednih • Ostavite 15 minuta kada završite sa kuhanjem, kako biste odstranili i posljednje tragove neprijatnih mirisa.  da nikada ne otvarate prozor • Zapamtite dok koristite napu, jer to utiče na cirkulaciju zraka i poništava nizak pritisak.  kuhinjsku napu koja je • Odaberite najmanje široka koliko i vaša ploča za kuhanje kako biste postigli najbolje efekte.


NAPE

Halogeno osvjetljenje Kao dodatak svojoj osnovnoj funkciji usisavanja neprijatnih mirisa i filtriranja zraka, kuhinjska napa je dodatni izvor svjetlosti, koji pruža optimalno osvjetljenje površina za kuhanje. Halogena rasvjeta je također mnogo snažnija i štedljivija nego konvencionalna.

MoodLite LED osvjetljena linija u više boja vizuelno povezuje kuhinjsku napu s drugim uređajima u kuhinji. Boje za svako raspoloženje i ambijent. Spontano i harmonično.

TouchControl

TouchControl Slajderi i gumbovi su prošlost, ostaju samo čista jednostvanost i estetika. Elektroski model kuhinjske nape važi za inovaciju sa pogodnim upravljanjem. Pažljivo osmišljena pozicija dijela za upravljanje na svjetlosnoj led liniji omogućava jednostvan izbor između četiri nivoa snage.

81


NAPE

Čisto? Staklo je savršen materijal.

Kontrolni panel je izvrsna estetska kombinacija stakla i metala. Autentični materijali su laki za čišćenje i održavanje. Jednostavno ga obrišite!

Osvijetljen? Okrenite gumb na lijevo. Možete podesiti intezitet ventilatora jednostavnim gumbom za isključivanje. Ukoliko okrenete gumb u lijevo on će također uključiti svjetlo. Ukoliko okrenete gumb u desnu stranu, ventilator će nastaviti raditi istim intenzitetom bez svjetlosti.

Jednostavno! Sve je vidljivo i pristupačno.

Napa je jednostavni dodatni izvor svjetlosti iznad ploče za kuhanje.Pristup ventilatorima za usisavanje koji su izrađeni od premazanog metala, jednostavan filter za napu, koji se može oprati u mašini za pranje posuđa. Bez ikakvog napora!


NAPE

IDR 501 E

IDKG 9715 E

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Prekidač • Daljinsko upravljanje • Tajmer funkcija • Indikator rada nape • Toplotni senzor

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape • Toplotni senzor

Napa

• Odzračivanje recirkulacijom • Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 280 m3/h • 4 brzine odzračivanja • Filter protiv neugodnih mirisa • Halogeno osvjetljenje: 4 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • Razina buke: 65 dB(A) • 1 motor Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 50 × 50 cm Ugljeni filter: 177916 Priključna snaga: 290 W max

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 650 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 450 m3/h • 3 stepena brzine • Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • Razina buke: 62 dB(A) • 1 motor Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 65 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,3 cm Ugljeni filter: 197465 Priključna snaga: 290 W max Dimenzije: Širina: 89,8 × 65 cm Visina nape bez dimnjaka: 7,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,9 / 83,5 cm

EAN kod: 3838942381041

EAN kod: 3838942433016

83


NAPE

DKG 9715 E

DKG 9545 E

DKG 6545 E

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape • Toplotni senzor

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 553 m3/h • 4 brzine odzračivanja

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 438 m3/h • 4 brzine odzračivanja

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 43,4 cm Ugljeni filter: 197465 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 90 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 27 cm Ugljeni filter: 180178 Priključna snaga: 190 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 27 cm Ugljeni filter: 182183 Priključna snaga: 190 W max

Dimenzije: Širina: 89,8 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 7,1 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 70,2 / 112,7 cm

Dimenzije: Širina: 90 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 5,3 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 63 / 94,5 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,3 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 63 / 98 cm

EAN kod: 3838942432989

EAN kod: 3838942401176

EAN kod: 3838942401169

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: • •

650 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 450 m3/h 4 brzine odzračivanja

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • Razina buke: 58 dB(A) • 1 motor

Napa

669 m3/h

Napa

617 m3/h


NAPE

DKG 9335 E

DKG 6335 E

DKGO 900 E

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

Napa

422 m3/h • Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h • 3 stepena brzine

Napa

• •

422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 347 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 267 m3/h • 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 90 × 49 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Priključna snaga: 270 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 49 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Priključna snaga: 270 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 90 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 37,7 cm Ugljeni filter: 663154 Priključna snaga: 230 W max

Dimenzije: Širina: 90 × 49 cm Visina nape bez dimnjaka: 6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 59 / 105,5 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 49 cm Visina nape bez dimnjaka: 6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 59 / 105,5 cm

Dimenzije: Širina: 90 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 29 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 44 / 84 cm

EAN kod: 3838942401381

EAN kod: 3838942401374

EAN kod: 3838942312137

85


NAPE

DKR 6355 X

DK 9335 E

DK 9315 X

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 130 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,6 × 49,6 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 33 cm Ugljeni filter: 240745 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 180 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 90 × 48,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 20,5 cm Ugljeni filter: 180180 Priključna snaga: 230 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 45 cm Ugljeni filter: 273829 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 200 W max

Dimenzije: Širina: 59,6 × 49,6 cm Visina nape bez dimnjaka: 30 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 50 / 82 cm

Dimenzije: Širina: 90 × 48,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 19 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 37 / 71,5 cm

Dimenzije: Širina: 89,8 × 45 cm Visina nape bez dimnjaka: 19,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 73,9 / 106,1 cm

EAN kod: 3838942509377

EAN kod: 3838942401367

EAN kod: 3838942653797

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: • •

500 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 430 m3/h 4 brzine odzračivanja

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 35 W max • Aluminijski filter za masnoću • Razina buke: 65 dB(A) • 1 motor

Napa

358 m3/h

Napa - samostojeća

375 m3/h


NAPE

DKGO 600 E

DK 6335 E

DK 6315 X

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 267 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 130 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 37,7 cm Ugljeni filter: 663154 Priključna snaga: 230 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 48,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 20,5 cm Ugljeni filter: 180180 Priključna snaga: 230 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 45 cm Ugljeni filter: 273829 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 200 W max

Dimenzije: Širina: 60 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 25 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 44 / 105 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 48,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 19 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 37 / 71,5 cm

Dimenzije: Širina: 59,8 × 45 cm Visina nape bez dimnjaka: 19,7 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 73,9 / 106,1 cm

EAN kod: 3838942312120

EAN kod: 3838942401343

EAN kod: 3838942653766

Napa

347 m3/h

Napa

358 m3/h

Napa - samostojeća

375 m3/h

87


NAPE

DVG 8545 AA

DVG 6545 AA

DVG 6545 AX

Dizajn • Crni • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Crni • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 658 m3/h • 4 brzine odzračivanja

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 571 m3/h • 4 brzine odzračivanja

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 646 m3/h • 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 18 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 80 × 46,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 187 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 46,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 190 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 46,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 44,4 cm Ugljeni filter: 180177 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 250 W

Dimenzije: Širina: 80 × 46,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 46,5 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 46,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 46 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm

EAN kod: 3838942526794

EAN kod: 3838942526787

EAN kod: 3838942401152

Napa

762 m3/h

Napa

726 m3/h

Napa

805 m3/h


NAPE

DTG 9335 E

DTG 6335 E

DF 6116 AX

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Inox • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

Napa

422 m3/h • Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h • 3 stepena brzine

Napa

• •

422 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 295 m3/h 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 90 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Priključna snaga: 270 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 60 × 50 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49,5 cm Ugljeni filter: 182192 Priključna snaga: 270 W max

Dimenzije: Širina: 90 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,5 / 108 cm

Dimenzije: Širina: 60 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 4,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 61,5 / 108 cm

EAN kod: 3838942401404

EAN kod: 3838942401398

Napa na izvlačenje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 391 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h • 3 stepena brzine • Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 2 motora

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 29,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 110575 Priključna snaga: 290 W max

EAN kod: 3838942617201

89


NAPE

DF 6116 BX

DF 6116 E

DF 6115 E

Dizajn • Inox • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Inox • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Inox • Kućište od nehrđajućeg čelika

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 316 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 370 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 180 m3/h • 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 2 motora

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 2 motora

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 29,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 110575 Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Priključna snaga: 330 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Priključna snaga: 200 W max

EAN kod: 3838942617218

EAN kod: 3838942407970

EAN kod: 3838942407963

Napa na izvlačenje

391 m3/h

Napa na izvlačenje

450 m3/h

Napa na izvlačenje

260 m3/h


NAPE

DF 6115 W

DL 611 SR

DL 610 SR

Dizajn • Bijeli • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Siva Inox boja • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Siva Inox boja • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 180 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 400 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 290 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 2 motora

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 29,5 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 17,3 cm Ugljeni filter: 646780 Priključna snaga: 200 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 52,4 × 28,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 13,9 cm Ugljeni filter: 646781 Priključna snaga: 240 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 52,4 × 28,9 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 13,9 cm Ugljeni filter: 646780 Priključna snaga: 320 W max

EAN kod: 3838942407956

EAN kod: 3838942174674

EAN kod: 3838942174667

Napa na izvlačenje

260 m3/h

Napa - ugradbena

570 m3/h

Napa - ugradbena

390 m3/h

91


NAPE

DI 6115 W

DU 612 E

DU 611 E

Dizajn • Bijeli • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od Inox-a i lakirano

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

Napa - ugradbena

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 210 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 111 m3/h • 3 stepena brzine • Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • Razina buke: 57 dB(A) • 1 motor

Napa - samostojeća

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: • •

220 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 160 m3/h 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

Napa - samostojeća

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 215 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h • 3 stepena brzine • Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,9 × 27 cm Ugljeni filter: 195020 Priključna snaga: 140 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,9 × 50,7 cm Ugljeni filter: 646779 Priključna snaga: 160 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

EAN kod: 3838942383601

EAN kod: 3838942186530

EAN kod: 3838942210563


NAPE

DU 511 E

DU 611 W

DU 611 B

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od nehrđajućeg čelika

Dizajn • Bijeli • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Braon • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 74 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 49,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

EAN kod: 3838942214059

EAN kod: 3838942210587

EAN kod: 3838942210570

Napa - samostojeća

215 m3/h

Napa - samostojeća

215 m3/h

Napa - samostojeća

215 m3/h

93


NAPE

DU 511 W

DU 511 B

DU 6115 EC

Dizajn • Bijeli • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Braon • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Siva Inox boja • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač za upravljanje

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 174 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 174 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • Razina buke: 62 dB(A) • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 49,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 49,9 × 51 cm Ugljeni filter: 264308 Priključna snaga: 140 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 47 cm Ugljeni filter: 194497 Priključna snaga: 120 W max

EAN kod: 3838942214035

EAN kod: 3838942214042

EAN kod: 3838942416019

Napa - samostojeća

215 m3/h

Napa - samostojeća

215 m3/h

Napa - samostojeća

185 m3/h


NAPE

DU 6115 W

DU 6115 SR

Dizajn • Bijeli • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Siva Inox boja • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 12,5 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 70 m3/h • 3 stepena brzine

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • Razina buke: 62 dB(A) • 1 motor

• Standardno osvjetljenje: 1 × 40 W max • Sintetički filter za masnoću • Razina buke: 62 dB(A) • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 47 cm Ugljeni filter: 194497 Priključna snaga: 120 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 47 cm Ugljeni filter: 194497 Priključna snaga: 120 W max

EAN kod: 3838942415982

EAN kod: 3838942415999

Napa - samostojeća

185 m3/h

Napa - samostojeća

185 m3/h

95


NAPE

DK 2000 P2B

DK 2000 P2

DQGA 65 KR

Dizajn • Crni • Kućište od stakla i aluminija

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od stakla i aluminija

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od aluminijuma

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Tajmer funkcija • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Indikator rada nape

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• •

• •

Napa

750 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 690 m3/h 4 brzine odzračivanja

Napa

750 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 690 m3/h 4 brzine odzračivanja

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 582 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 319 m3/h • 4 brzine odzračivanja • Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 80,7 × 35,4 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49 cm Ugljeni filter: 149164 Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 80,7 × 35,4 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 49 cm Ugljeni filter: 149164 Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,5 × 38,2 cm Ugljeni filter: 163687 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 220 W max

Dimenzije: Širina: 80,7 × 35,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 48,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 67,9 / 123,9 cm

Dimenzije: Širina: 80,7 × 35,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 48,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 67,9 / 123,9 cm

Dimenzije: Širina: 59,5 × 38,2 cm Visina nape bez dimnjaka: 45,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 56,4 / 107,4 cm

EAN kod: 3838942411984

EAN kod: 3838942240836

EAN kod: 3838942617409


NAPE

DQGN 65 KR

DKG 552-ORA-W

DKG 552-ORA-S

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od aluminijuma

Dizajn • Bijeli • Stakleno kućište

Dizajn • Crni • Stakleno kućište

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Na dodir (Touch Control) • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Prekidač • Indikator rada nape

• Elektronsko upravljanje • Upravljanje: Prekidač • Indikator rada nape

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 14,9 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 14,9 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 319 m3/h • 4 brzine odzračivanja

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 332 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 332 m3/h • 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • Indikator zamaštenja filtera • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,5 × 38,2 cm Ugljeni filter: 163687 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 220 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 55 × 38,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 55 cm Ugljeni filter: 176326 Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 55 × 38,8 cm Udaljenost od donjeg ruba do vrha turbine: 55 cm Ugljeni filter: 241850 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 290 W max

Dimenzije: Širina: 59,5 × 38,2 cm Visina nape bez dimnjaka: 45,8 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 56,4 / 107,4 cm

Dimenzije: Širina: 55 × 38,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 51 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm

Dimenzije: Širina: 55 × 38,8 cm Visina nape bez dimnjaka: 51 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 46,5 / 89 cm

EAN kod: 3838942617416

EAN kod: 3838942606748

EAN kod: 3838942374692

Napa

582 m3/h

Napa

600 m3/h

Napa

600 m3/h

97


NAPE

DKG 902-ORA-E/1

DFG 602-ORA-S

DT 9 SYB

Dizajn • Boja nehrđajućeg čelika • Kućište od stakla i nehrđajućeg čelika

Dizajn • Crni • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač • Indikator rada nape

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Prekidač

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno

Napa

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: • •

570 m3/h Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 408 m3/h 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 50 cm Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 215 W max

Napa teleskopska - ugradbena

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 11,9 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 470 m /h 3

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 279 m3/h • 4 brzine odzračivanja • Standardno osvjetljenje: 2 × 40 W max • Aluminijski filter za masnoću • 2 motora Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 26,5 cm Ugljeni filter: 646783 Priključna snaga: 320 W max

Dimenzije: Širina: 89,8 × 50 cm Visina nape bez dimnjaka: 3,6 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 76 / 118 cm EAN kod: 3838942605802

Napa

upravljanje

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada: 400 m3/h

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h • 3 stepena brzine • Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 210 W max Dimenzije: Širina: 89,8 × 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm

EAN kod: 3838942374814

EAN kod: 3838942609695


NAPE

DT 9 SYW

DT 6 SYB

DT 6 SYW

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od lakiranog lima

Dizajn • Boja aluminija • Kućište od lakiranog lima

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno

• Mehaničko upravljanje • Upravljanje: Simplicity gumb za jednostavno

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Odvodni i reciklirajući • Promjer odvodne cijevi: 15 cm • Maksimalni protok zraka pri odvodnom načinu rada:

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h • 3 stepena brzine

• Maksimalan protok zraka pri recirkulaciji: 220 m3/h • 3 stepena brzine

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

• Halogeno osvjetljenje: 2 × 20 W max • Aluminijski filter za masnoću • 1 motor

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 89,8 × 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 210 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 210 W max

Dimenzije proizvoda (širina x dubina): 59,8 × 45,4 cm Ugljeni filter: 273828 Filter protiv neprijatnih mirisa (dodatna oprema) Priključna snaga: 210 W max

Dimenzije: Širina: 89,8 × 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm

Dimenzije: Širina: 59,8 × 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm

Dimenzije: Širina: 59,8 × 45,4 cm Visina nape bez dimnjaka: 10 cm Visina ukrasnog dimnjaka (min/max): 65,8 / 118,8 cm

EAN kod: 3838942609701

EAN kod: 3838942609718

EAN kod: 3838942609725

Napa

upravljanje

400 m3/h

Napa

upravljanje

400 m3/h

Napa

upravljanje

400 m3/h

99


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

O D L I Č N O I S KO R I ŠT E N P R O STO R


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

XXL zapremina

Gorenje linija integrisanih rashladnih aparata je proširena sa novim, poboljšanim modelima, kako bi vam obezbjedila najiskorišteniji prostor za smeštaj namirnica. No Frost kolekcija ugradnih aparata sad sadrži kombinovane frižidere sa najprestižnijom korisnom zapreminom na tržištu. Dodjeljena identična veličina i neto zapremina aparata od 268 l je ono što Gorenje obezbjeđuje najfunkcionalniju i najveću zapreminu. Zahvaljujući njihovoj velikoj zapremini, ugradni aparati su također karakteristični po njihovom funkcionalnom dizajnu koji zadovoljava moderan način življenja. Na odabranim modelima, koje karkateriše ne jedna već dva odvojena prostora sa fresh kontrolom gdje se temperatura održava oko 0 °C, i obezbjeđuje pregršt prostora za čuvanje namirnica na duži vremenski period ili pak veće količine zeleniša. Prostori, koji su montirani na teleskopskim vodilicama, mogu se lako izvaditi i oprati u vašoj mašini za pranje suđa.

Upravljački LED ekran

Elektronska kontrola preko LED ekrana obezbjeđuje visok nivo tačnosti kada je u pitanju temperaturna kontrola. Više napredne modele krakterišu dva ekrana za odvojenu temperaturnu kontrolu frižiderskog i zamrzivačkog dijela. Dodatno na osnovne funkcije, ovi modeli imaju i FastFreeze funkciju za brzo zamrzavanje i SuperCool funkciju koja brzo smanjuje temperaturu nakon što se frižider napuni sa dosta namirnica. Ugrađeni zvučni i svjetlosni alarm će vas upozoriti na porast temperature u aparatu.

A+ energetska učinkovitost

Veća zapremina nije nužno i uvećanje računa za struju. Uz izvrsnu toplotnu izolaciju, Gorenje frižideri i zamrzivači imaju unaprijeđeno nalijeganje vrata, kao i skoro umjetnički izrađen sistem hlađenja, rashladne elemenate i elektronike za zamrzavanje, sve dizajnirano s ciljem da minimiziraju potrošnju energije. Odabirom jednog od Gorenje visoko učinkovitog energetskog rashladnog uređaja u rangu A+ ili A, može vam donijeti uštedu energije i do 25%. Uređaji koji su stari 15 i više godina, troše i do tri puta više energije, nego novi uređaji.

101


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

0 °C Zero’n’Fresh prostor

Senzorski kontrolisana temperatura se održava oko 0 °C u Zero’n’Fresh prostoru odnosno ladici koja obezbjeđuje idealne uslove za smještaj lako kvarljivih namirnica*, zadržavajući njihovu svježinu mnogo duže. MultiFlow obezbjeđuje cirkulaciju vazduha jednako po prostorima za čuvanje namirnica, održavajući temperaturu u frižideru konstantnom, dok Cold Shower (CSS™) sistem održava temperaturu konstantnom između 0 °C i +3 °C. Hladan vazduh se ubacuje direktno u Zero’n’Fresh ladicu kroz otvore koji se nalaze na pregradi iznad ladice. Na ovaj način, nove namirnice koje stavljate se ne hlade samo brže već i vrlo efikasno u poređenju sa konvencionalnim hlađenjem. Kao rezultat, aroma i hranjivi sastojci u povrću, voću i mesnim proizvodima će biti sačuvani, što znači da će namirnice ostati duže svježe i to čak tri puta duže! Prostor dodatno karakterišu dvije posude, koje omogućavaju da odvojite različite vrste namirnica i efikasno manipulišete sa slobodnim prostorom po vašim potrebama. Posude su montirane na klizačima, koje vam dozvoljavaju da ih pomjerite koliko god želite kaoko bi imali pregled nad ostalim namirnicama. *S  vježe meso, riba, morski plodovi, svježe tijesto (npr. pizza tijesto), određene vrste voća i povrća (ribizle, višnje, šparoge, lisnato zeleno povrće, zelena salata, pečurke…). Vrste manirnica

Trajanje

VOĆE jabuke

do 180 dana

kruške, kivi

do 120 dana

grožđe, dunje

do 90 dana

breskve

do 30 dana

ogrozd, crveni ribiz, šljive

do 21 dana

marelice, borovnice, trešnje

do 14 dana

maline, jagode

do 3-5 dana

MESO kobasice, govedina, svinjetina, teletina

do 7 dana

perad

do 5 dana

ribe

do 4 dana

školjke

do 3 dana

POVRĆE kupus, češnjak, mrkva

do 180 dana

celer i biljke

do 30 dana

salata, cvjetača, radič, rabarbara

do 21 dana

kelj, šparoge, zeleni kelj, kineski kupus, rotkva

do 14 dana

luk, gljive, špinat, grah

do 7 dana

MLIJEČNI PROIZVODI mlijeko

do 7 dana

maslac

do 30 dana

sir

do 30 dana

Cool'n'Fresh odjeljak za lako kvarljive namirnice

Cool'n'Fresh odjeljak je dizajniran da sačuva svježinu lako kavrljivih namirnica. Kao rezultat, voće, povrće i meso ostaju svježi mnogo duže vremena.


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

No Frost Absolute

Gorenje vrhunska No Frost Absolute tehnologija omogućava cirkulisanje hladnog vazduha oko prostora za čuvanje namirnica, smanjujući nivo vlažnosti u zamrzivaču kako bi se sprječilo formiranje leda na namirnicama i unutrašnjosti aparata. Zamrznute namirnice se ne lijepe jedna za drugu, što omogućava bolji pregled zamrznutog sadržaja, dok jednaka temperatura garantuje kvalitet, boju i aromu zamrznutih namirnica. Nestvaranje naslaga leda također obezbjeđuje maksimalno iskorištenje prostora; u isto vrijeme, potreba za otapanjem zamrzivača je kompletno eliminisana. U odnosu na vertikalne zamrzivače, ova tehnologija je također upotrebljena u Gorenje kombinovanim frižiderima. Ključna komparativna prednost Gorenje kombinovanih frižidera je u sistemu koji efikasno eliminiše vlagu iz zamrzivačkog dijela, dok obezbjeđuje optimalan nivo vlažnosti u frižiderskom dijelu aparata. Ovo sprječava isušivanje hrane i obezbjeđuje optimalne uslove za dugotrajno čuvanje voća i povrća. Vaša zelena salata će ostati hrskava i svježa mnogo duže nego u modleima sa Total No Frost sistemom u oba rashladna dijela aparata.

Kontrola vlažnosti u ladici za povrće

Gorenje frižideri omogućavaju vam da odredite nivo vlažnosti u ladici za povrće. Prednji dio ladice za povrće je opremljen sa slajderom kontrole vlažnosti (humidity control) koji omogućava kontrolisanje nivoa vlažnosti u ladici i tako obezbjeđuje svježinu povrća i njegovu prirodnu hrskavost. Ladica je montirana na teleskopskim vodilicama, koje obezbeđuju stabilnost prilikom izvlačenja i omogućava odličan pregled nad sadržajem.

103


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

Prenosiva Ready'n'Serve posuda

Tri prenosive Ready’n’Serve posude u frižiderskom dijelu pojednostavljuju smještaj spremljene hrane po vrsti (slatke, slane, začinjene...). Hranu je lakše servirati pošto posude možete jednostavno izvaditi iz frižidera i upotrebljavati na mjestu gdje je servirate odmah. Specijalna inovacija je u posudi za sir i delikates gdje imate drvenu daščicu za sjeckanje.

Duboke posude za boce u vratima

Ova veoma praktična posuda omogućava sistemsko smještanje stvari koje se frekventno uzimaju iz frižidera: tetrapaci i 2 litarske boce se mogu smjestiti u dubljoj posudi nazad, dok manje stvari možete staviti u prednji dio posude. Posuda je pozicionirana na najpristupačnijem, lako uočljivom mjestu, koje omogućava lak pristup čak i djeci.

Plitke posude

Plitke posude u vratima kombinovanih frižidera su idealne za smeštaj malih posuda, pakovanja, tuba, omogućavajući da ove stvari budu još preglednije i pristupačnije.

Police na izvlačenje

Inovativne police na izvlačenje su novina na tržištu rashladnih uređaja, omogućavajući brz pristup smještenih namirnica i obezbjeđuju bolji pregled istih. Police karakterišu obrubljene ivice cijelom dužinom, tako da u slučaju da dođe do prosipanja sprječavaju da se sadržaj prospe van police.


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

Zamjenjljiva polica

Odvojiva gornja polica u određenim modelima dodatno omogućava optimiziranje raspoloživog prostora u vašem frižideru. Polica se može koristiti kao standardna ili se može podjeliti na dvije manje police, koje se mogu postaviti jedna ispod druge. Na ovaj način možete napraviti prostora za pohranjivanje većih posuda i boca.

Halogeno osvjetljenje

Odabrane modele karakteriše moderno halogeno osvjetljenje, pruža vam odličan pregled na sadržaj frižidera. Zahvaljujući isplaniranom položaju, svjetlo obasjava perfektno kompletnu unutrašnjost aparata bez obzira na napunjenost aparata. U isto vrijeme, ovo rješenje garnatuje maksimalnu iskorištenost gornje police.

Lagano otvaranje i zatvaranje vrata

Specijalni držači vrata dizajnirani su da obezbjede perfektnu ugradnju ugradbenih frižidera i zamrzivača u vaše kuhinjske elemente. Svojom snažnom izdržljivošću i čvrstoćom omogućavaju da se na vrata uređaja može postaviti veća težina, i da omoguće da se vrata mogu otvarati pod širokim uglom do 115 stepeni. Ovo olakšava pristup i provjeru sadržaja, jer vrata ostaju u položaju u kojim ste ih ostavili otvorenim. Ukoliko zaboravite zatvoriti vrata kako treba do kraja ili ih ostavite najviše otvoreno do ugla od 45 stepeni, držači će sami automatski povući vrata i zatvoriti ih. Ovo pomaže da se u frižideru održi odgovarajuća temperatura i pomaže vam da maksimizirate uštedu energije.

Savršen par ispod kuhinjskog pulta

Integrisani frižider i zamrzivač, koji se može smjestiti jedan uz drugog ispod kuhinjskog pulta, omogućava vam da maksimizirate iskorištenost ograničenog prostora. Značajna karakteristika frižidera je inovativna polica za povrće sa klizajućim poklopcem, što omogućava lakše punjenje. U isto vrijeme, to sprječava prodiranje vlage i održava nisku temperaturu, što stvara idealne uslove za pohranjivanje svježeg voća i povrća. Poklopac se može također koristiti i kao prenosivi poslužavnik. Još jedna specijalna karakteristika je i velika polica ugrađena u vrata frižidera, koja omogućava pohranjivanje boca od 2 litra. Ugrađeni alarm u zamrzivaču će vas obavjestiti ukoliko dođe do porasta temperature u uređaju.

105


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

NRKI 41285

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

RKI 55298

RKI 51298

A+

A+

Kombinovani frižider - ugradbeni Energetski razred

Kombinovani frižider - ugradbeni Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 278 / 264 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,87 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 318 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 293 / 282 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,76 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 277 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 293 / 284 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,76 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 277 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Elektronsko upravljanje • 1 kompresor • Štedljivi program: Program Eco • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Elektronsko upravljanje • Digitalni pokazivač temperature • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Štedljivi program: Program Eco • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 202 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 62 l • Kapacitet zamrzavanja: 3 kg • Vrijeme čuvanja: 13 h • Bez nakupljenog leda (NoFrost): U zamrzivačkom

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 221 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • Cool`n`Fresh • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 4 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • Ready ‘n’ Serve – polica za serviranje • 1 posuda za jaja (12×) • Alarm za otvorena vrata

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 223 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 4 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) Zamrzivački dio

• Prekidač za brzo zamrzavanje • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 vrata • 1 posudica za led

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 61 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 61 l • Kapacitet zamrzavanja: 5 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

EAN kod: 3838942425691

EAN kod: 3838942425684

EAN kod: 3838942440830

dijelu


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RKI 5294 W

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 284 / 270 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,86 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 314 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 201 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 5 staklenih polica • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 69 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 16 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

RKI 41295

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 293 / 284 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,86 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 314 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio • Neto obim rashladnog dijela: 223 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 4 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 61 l • Kapacitet zamrzavanja: 5 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

RKI 4295 W

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 286 / 272 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,86 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 314 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Osvjetljenje unutrašnjosti • Neto obim rashladnog dijela: 203 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • 5 staklenih polica • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 69 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 fioka • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 55,5 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

EAN kod: 3838942211898

EAN kod: 3838942425677

EAN kod: 3838942643064

107


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RKI 5234 W

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

RKI 4235 W

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 222 / 212 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,77 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 281 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 224 / 214 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,77 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 281 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

Frižiderski dio

• Osvjetljenje unutrašnjosti • Neto obim rashladnog dijela: 164 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • 4 staklene police • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

Zamrzivački dio • Neto obim zamrzivačkog dijela: 50 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 fioka za smrznutu hranu • 1 posudica za led

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 50 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 14 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 fioka • 1 fioka za smrznutu hranu • 1 posudica za led

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 55,5 × 144,6 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 144,6-145 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 144,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 144,5-145 × 55 cm

EAN kod: 3838942211904

EAN kod: 3838942648526

• Neto obim rashladnog dijela: 162 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

Frižiderski dio

Zamrzivački dio


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RFI 4275 W

Frižider sa zamrzivačem - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 264 / 259 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,82 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 299 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 214 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 5 staklenih polica • 2 posude za povrće • 6 posuda u vratima • 2 police za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

RFI 4245 W

Frižider sa zamrzivačem - ugradbeni

A

Energetski razred

RFI 4208 W

Frižider sa zamrzivačem - ugradbeni

A+

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 234 / 228 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,78 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 285 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 191 / 190 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,63 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 230 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 183 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 3 staklene police • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima Zamrzivački dio

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 145 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 2 posude za povrće • 5 polica u vratima • 2 police za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

Zamrzivački dio • Neto obim zamrzivačkog dijela: 45 l • Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg • Vrijeme čuvanja: 16 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 mrežasta ladica • 1 vrata • 1 posudica za led

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 45 l • Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg • Vrijeme čuvanja: 16 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 mrežasta ladica • 1 vrata

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 157,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 157,5-158 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 144,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 144,5-145 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 122,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 122,5-123 × 55 cm

EAN kod: 3838942490330

EAN kod: 3838942373701

EAN kod: 3838942372636

Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 45 l • Kapacitet zamrzavanja: 2,5 kg • Vrijeme čuvanja: 16 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 mrežasta ladica • 1 vrata • 1 posudica za led

109


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

DEKORATIVNA VRATA SE NARUČUJU POSEBNO!

DEKORATIVNA VRATA SE NARUČUJU POSEBNO!

RKI-ORA

RKI2-ORA

A+

A+

Kombinovani frižider - ugradbeni Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 284 / 266 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,75 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 274 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Boja u unutrašnjosti: Blijedo sivo-smeđa Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 201 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Brzo hlađenje • Osvjetljenje unutrašnjosti (halogeno) • 5 staklenih polica • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (6×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 65 l • Kapacitet zamrzavanja: 9 kg • Vrijeme čuvanja: 16 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led

Kombinovani frižider - ugradbeni Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 285 / 273 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,762 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 278 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Elektronsko upravljanje • Digitalni pokazivač temperature • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Štedljivi program: Program Eco • Boja u unutrašnjosti: Blijedo sivo-smeđa Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 203 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Brzo hlađenje • Osvjetljenje unutrašnjosti • Cool`n`Fresh • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) • 1 Držač za boce • Alarm za otvorena vrata Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 70 l • Kapacitet zamrzavanja: 5 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 2 fioke za odlaganje smrznute hrane • 1 posudica za led Dimenzije aparata (ŠxVxD): 55,5 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

EAN kod: 3838942457890

EAN kod: 3838942670671


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

DPR-ORA S

DPR-ORA E

Dizajn • Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Crna

Dizajn • Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 179 × 5,7 cm Masa aparata: 26,6 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 179 × 5,7 cm Masa aparata: 26,5 kg

EAN kod: 3838942394034

EAN kod: 3838942394041

Dekorativna vrata za kombinovani frižider

Dekorativna vrata za kombinovani frižider

111


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RBI 41315

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 301 / 294 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,85 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 310 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio • Neto obim rashladnog dijela: 255 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 5 polica u vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) Zamrzivački dio • Neto obim zamrzivačkog dijela: 39 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 14 h • 1 mrežasta ladica • 1 posudica za led

RBI 4215 W

Kombinovani frižider – ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 205 / 202 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,71 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 259 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Osvjetljenje unutrašnjosti • Neto obim rashladnog dijela: 185 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 4 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 17 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 vrata • 1 posudica za led

RBI 41201

Kombinovani frižider - ugradbeni

B

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 203 / 200 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,97 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 354 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 183 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 17 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • 1 posudica za led

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 122,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 122,5-123 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 122,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 122,5-123 × 55 cm

EAN kod: 3838942425929

EAN kod: 3838942490378

EAN kod: 3838942440878


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RBI 4175 W

Kombinovani frižider – ugradbeni

A

Energetski razred

RBI 4174 W

Kombinovani frižider – ugradbeni

B

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 163 / 162 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,62 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 226 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 163 / 162 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,85 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 310 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C)

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 145 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×) Zamrzivački dio

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 145 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×) Zamrzivački dio

RBI 4145 W

Kombinovani frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 134 / 131 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,59 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 215 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 114 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 3 staklene police • 2 posude za povrće • 3 posude na vratima • 2 police za maslac i sir • 1 posuda za jaja (6×)

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 17 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 vrata • 1 posudica za led

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 17 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • Prekidač za brzo zamrzavanje • 1 vrata • 1 posudica za led

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 17 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • Prostori u vratima za zamrzavanje duboko zamrznutih

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 102,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 102,5-103 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 102,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 102,5-103 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 87,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 87,5-88 × 55 cm

EAN kod: 3838942638701

EAN kod: 3838942211973

EAN kod: 3838942372032

Zamrzivački dio

namirnica: 1

113


UGRADBENI KOMBINOVANI FRIŽIDERI

RBI 4091 W

Frižider - ugradbeni

B

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 90 / 88 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,54 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 197 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 88 l • Ručno odleđivanje • 1 staklena polica • 3 posude na vratima • 1 posuda za jaja (6×)

RBI 4095 W

Frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 90 / 88 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,4 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 146 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 88 l • Ručno odleđivanje • 1 staklena polica • 3 posude na vratima • 1 posuda za jaja (6×)

RBIU 6134 W

Podpultni frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 130 / 126 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,57 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 208 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajući makazasti držači vrata • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 105 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 1 polovična staklena polica • 1 posuda za povrće • 2 police u vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (6×) Zamrzivački dio

• Neto obim zamrzivačkog dijela: 21 l • Kapacitet zamrzavanja: 2 kg • Vrijeme čuvanja: 12 h • 1 vrata • 1 posudica za led

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 57,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 57,5-58 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 57,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 57,5-58 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 82 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82-90 × 55 cm

EAN kod: 3838942211997

EAN kod: 3838942647611

EAN kod: 3838942211362


UGRADBENI FRIŽIDERI

RI 41325

Frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 327 / 326 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,48 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 175 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) Mehanički upravljački sklop

• 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 326 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 4 staklene police • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 5 polica u vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×)

RI 56205

Frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

RI 41221

Frižider - ugradbeni

B

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 199 / 196 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,44 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 161 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Klimatski razred: T ( od +18˚C do +43˚C)

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 219 / 217 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,6 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 219 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Klimatski razred: T ( od +18˚C do +43˚C)

• Elektronsko upravljanje • Digitalni pokazivač temperature • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Štedljivi program: Program Eco • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 196 l • Multiflow hlađenje u frižiderskom dijelu • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Brzo hlađenje • Osvjetljenje unutrašnjosti • O° C – ladica s prijenosnim posudama Zero«n«Fresh (62 l)

• 2 staklene police na izvlačenje • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 2 posude za povrće • 2 police u vratima • 1 polica za maslac i sir • Ready ‘n’ Serve – polica za serviranje • 1 posuda za jaja (12×) • Alarm za otvorena vrata

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 217 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 1 staklena polica • 3 klizne staklene police • 1 djeljiva staklena polica na izvlačenje • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (12×)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 177,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 177,5-178 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 122,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 122,5-123 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 122,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 122,5-123 × 55 cm

EAN kod: 3838942425912

EAN kod: 3838942425943

EAN kod: 3838942440854

115


UGRADBENI FRIŽIDERI

RI 4184 W

Frižider - ugradbeni

B

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 177 / 176 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,52 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 190 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 176 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

RI 4185 W

Frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 177 / 176 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,41 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 150 kWh • Klimatski razred: SN (od + 10˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna

RI 4158 W

Frižider - ugradbeni

A+

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 146 / 145 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,33 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 120 kWh • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

Frižiderski dio • Neto obim rashladnog dijela: 176 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

• Neto obim rashladnog dijela: 145 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 4 staklene police • 1 posuda za povrće • 3 posude na vratima • 1 polica za maslac i sir • 2 umetka za jaja (6×)

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 102,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 102,5-103 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 102,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 102,5-103 × 55 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 87,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 87,5-88 × 55 cm

EAN kod: 3838942211935

EAN kod: 3838942638596

EAN kod: 3838942372049


UGRADBENI FRIŽIDERI

RIU 6154 W

Podpultni frižider - ugradbeni

A

Energetski razred

• Boja aparata: Bijela • Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 144 / 143 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,38 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 139 kWh • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor • Samozatvarajuće makazaste šarke • Boja u unutrašnjosti: Prozirna, svijetlo plava, sjajna Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 143 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 2 staklene police • 1 polovična staklena polica • 1 posuda za povrće • 2 police u vratima • 1 polica za maslac i sir • 1 posuda za jaja (6×)

FI 4118 W

Uspravni zamrzivač za ugradnju ispod radne površine

A+

Energetski razred

• Kapacitet zamrzavanja: 11 kg • Vrijeme čuvanja: 15 h • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,51 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 186 kWh • Ukupni bruto/neto obim: 103 / 86 l • Klimatski razred: N (od +16˚C do +32˚C) • Klimatski razred: ST (od +18˚C do +38˚C) • Mehanički upravljački sklop • Namještanje temperature • Ručno odleđivanje • 3 plastične ladice za odlaganje smrznute hrane • Sklopka za brzo zamrzavanje • Osvjetljenje unutrašnjosti • Svjetlosni signal previsoke temperature • 4 fiksne nožice

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 54 × 87,5 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 56-57 × 87,5-88 × 55 cm EAN kod: 3838942372025

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 82 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82-90 × 55 cm EAN kod: 3838942211355

117


MONARQUE

O D A B R A N E S T VA R I S V R E M E N O M P O STA J U D R AG O C J E N O ST I


MONARQUE

XWC 660 E Vitrina za vino

Monarque

• Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 158 / 156 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,57 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 208 kWh • Klimatski razred: ST (od +18°C do +38°C) • Klimatski razred: N (od +16°C do +32°C) • Elektronsko upravljanje • Digitalni pokazivač temperature • 1 kompresor

XWC 660 Vitrina za vino

Monarque

XBC 660

Rashladna vitrina

Monarque

• Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 158 / 156 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,54 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 197 kWh • Klimatski razred: N (od +16°C do +32°C)

• Otvaranje vrata: Lijevo/desno otvaranje vrata • Ukupni bruto/neto obim: 160 / 156 l • Potrošnja energije kWh/24 h: 0,74 kWh • Potrošnja energije kWh/god.: 270 kWh • Klimatski razred: N (od +16°C do +32°C)

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor

• Mehanički upravljački sklop • 1 kompresor

Frižiderski dio

Frižiderski dio

Frižiderski dio

• Neto obim rashladnog dijela: 156 l • Osvjetljenje unutrašnjosti • 5 teleskopskih klizećih polica (velikih) • 2 teleskopske klizeće police (male)

• Neto obim rashladnog dijela: 156 l • Automatsko odleđivanje frižiderskog dijela • Osvjetljenje unutrašnjosti • 3 staklene police • 2 teleskopske klizne police

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 87 × 58,5 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 87 × 58,5 cm

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 87 × 58,5 cm

EAN kod: 3838942323775

EAN kod: 3838942323737

EAN kod: 3838942323768

• Neto obim rashladnog dijela: 156 l • Osvjetljenje unutrašnjosti • 5 teleskopskih klizećih polica (velikih) • 2 teleskopske klizeće police (male)

119


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

UČINKOVITO DO BLJEŠTEĆEG Č I S T O G P O S U Đ A


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

Automatski program

Kod mašina za pranje posuđa s ugrađenom inovativnom senzorskom tehnologijom UseLogic® više ne treba namještati programe pranja jer uređaj sam prepoznaje količinu umetnutog posuđa i stepen njegove zaprljanosti. Najsavremeniji modeli nude automatski program koji s obzirom na vrstu posuđa nudi pranje u dva različita temperaturna područja (krhko staklo ili fini porculan na nižoj i ostalo, neosjetljivo posuđe - na višoj temperaturi). Senzori trajno provjeravaju čistoću vode vodeći brigu o tome da posuđe bude odlično oprano uz optimalnu potrošnju vode, električne energije i vremena.

Odlično sušenje

Gorenjevi modeli omogućavaju odlično sušenje posuđa pomoću topline koja se oslobađa nakon zadnjeg ispiranja. Zbog bržeg hlađenja unutrašnjosti kućišta u usporedbi s posuđem, preostala vlaga kondenzira se na unutrašnjim stranicama aparata, otiče na dno i ispari, rezultat toga je odlično osušeno posuđe. U skladu s europskim smjernicama, većina Gorenjevih modela prema učinku sušenja spada u razred A.

Trostruka učinkovitost AAA

Senzor čistoće vode

Senzor čistoće vode nadzire čistoću vode toliko vremena dok nije potpuno čista. Takvim se prepoznavanjem bitno smanjuje potrošnja vode kod manje zaprljanog posuđa i istovremeno postiže potpuno čisto posuđe.

Prednamještanje početka pranja

Neke mašine za pranje posuđa Gorenje nude mogućnost prednamještanja početka pranja i do 19 sati unaprijed. Ova funkcija omogućava dodatne uštede kod pranja za vrijeme jeftinije tarife električne energije.

Kratki intenzivni program - Quick 'n' Shine

Izabrani program na temelju optimiziranja svih faza ciklusa pranja omogućava skraćivanje vremena pranja na pola. Željeni učinak pranja time se postiže i pri punom opterećenju mašine za pranje posuđa a posuđe je brže i odlično oprano.

Razred AAA omogućava optimalnu energetsku učinkovitost te učinkovitost pranja i sušenja u najvišem razredu A. U taj razred spadaju samo aparati koji u cijelosti ispunjavaju stroge europske smjernice na području štednje energije i posljedično tome očuvanja našeg okoliša.

121


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

SpaceDelux, značajno prostrana

Pogodna treća korpa dodatno povećava kapacitet mašine za pranje posuđa do 14 pozicija setova! Jednostavno u nju možete staviti pribor za jelo, kao i veće pribore za jelo i kafene šoljice odvojeno. Ovakav izgled doprinosi i boljem učinku pranja, jednostavnom korištenju i optimalnom korištenju prostora za pranje.

Dugački kuhinjski pribor Dodatak za prskanje za pranje posuda za pečenje

Kao dodatna oprema nudi se prskalica koja omogućava pranje većih komada posuđa kao što su npr. posude za pečenje, metalni filteri za masnoće, police frižidera ili rešetke. Za pranje velikih posuda za pečenje treba samo jednostavno izvući gornju korpu iz mašine za pranje posuđa, na stražnjoj stranici namjestiti dodatnu prskalicu i odabrati odgovarajući program.

Podesive korpe po mjeri

Gornja i donja korpa su prilagodljive veličinama i oblicima vašeg posuđa. U donju korpu može se umetnuti nosač za tanjire i tako stvoriti više prostora za pranje većeg posuđa. Gornja se korpa može podignuti i tako stvoriti prostor za veće tanjire. Posebna prilagodba u gornjoj korpi namijenjena je za pranje osjetljivih čaša na visokom držaču. U većoj, donjoj korpi, osigurano je mjesto i za pribor za jelo koji se može optimalno složiti u za to prilagođenu korpu.

Gorenje modeli, Premium i Exclusive, karakterišu zgodna preklopljiva polica u gornjoj korpi kako bi mogli staviti dugački kuhinjski pribor. Na ovaj način, možete optimizirati punjenje i možete biti sigurni da je pribor čvrsto na svojoj poziciji i da neće skliznuti na dno mašine za pranje posuđa za vrijeme ciklusa pranja.


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

Sistem klik-klak

Za optimalno punjenje mašine za pranje posuđa brine se funkcionalno rješenje - sistem klik - klak. On omogućava jednostavno dizanje gornje korpe i praktično namještanje velikih lonaca i tanjira u prostranu donju korpu. Prema potrebi se nosač tanjira u donjoj korpi može složiti i tako stvoriti više prostora za pranje lonaca i tava različitih veličina.

Sistem okretanja za odličan učinak pranja

Zbog pravouglog oblika mašine za pranje posuđa širine 45 cm, uobičajna ručica za prskanje prednjeg i zadnjeg dijela mašine ne zahvata jednako. Inovativno rješenje uključuje posebnu izvedbu ručice za pranje koja se pored okretanja oko svoje ose kreće i uzdužno od prednje prema stražnjoj stranici i nazad. Na taj se način omogućava optimalno raspršivanje vode po cijeloj mašini za pranje posuđa. Zajedno s odličnim rezultatima pranja. Na taj je način omogućena i niska potrošnja vode i energije.

Tihi rad

Učinkoviti motor i posebna zvučna izolacija omogućavaju vrlo tihi rad mašine za pranje posuđa. Najtiši Gorenjevi modeli rade s 48 dB (europski standard - buka u redu, izmjerena u labaratoriju = 45 dB). Razlika u glasnoći koju prepoznaje ljudsko uho iznosi 3 dB.

XXL za nove generacije

Posebnost Gorenjeve ponude predstavlja integrirana mašina za pranje posuđa koja se odlično slaže s kuhinjama čija je radna površina ergonomski prilagođena višim korisnicima. S 86 cm visine, koja je za 4 cm viša od one kod uobičajnih modela, nudi se dodatni prostor za veće iskorištenje prilagodljive unutrašnjosti.

AquaStop sigurnosni sistem protiv plavljenja

Mašina za pranje posuđa može se bez straha od poplave pustiti da radi i po noći ili za vrijeme vaše odsutnosti. U slučaju izlijevanja vode sigurnosni sistem AquaStop automatski sprječava daljni dovod vode, a istovremeno pumpa izbaci preostalu vodu iz kade mašine za pranje posuđa. AquaStop djeluje cijelo vrijeme tijekom životnog vijeka aparata.

Funkcija brzog pranja

Sa malo zaprljanim posuđem možete skratiti vrijeme pranja upola jednostavnim pritiskom na gumb brzog pranja (SpeedWash). On automatski podešava temperaturu i nivo vode, tako da osigura oprimalne rezultate pranja i sušenja u što kraćem vremenskom periodu. Funkcija brzog pranja se može upotrjebiti kod sljedećih programa: Intenzivni, Auto, Bio i A-10%.

Usporedba glasnoće 0

10

20

30

40

50

60

70

80

90

120

dB

Avion

Promet

Razgovor

Spavanje

Priroda

Varijabilni držači

Specijalne varijabilni držači omogućavaju lakšu ugradnju mašine za pranje posuđa i povećavaju dojam donjeg dijela aparata.

123


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

GI 64224 AX

Mašine za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

GI 62324 X

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

GI 62224 X

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

• Boja: Metalik siva • Boja aparata: Crna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Boja: Nehrđajući čelik • Boja aparata: Inox • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Boja: Nehrđajući čelik • Boja aparata: Inox • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Program za staklo; Super program; BIO

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Auto program; Intenzivno pranje; Super

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Nježno pranje; Super program; BIO

• Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 °C • Funkcija za tablete 3 u 1 • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Odgoda početka pranja do 3/6/9 sati • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 °C • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 °C • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Klik Klak sistem za optimalno punjenje • Podešavanje gornje korpe • Preklapajući nosaći za tanjire u donjoj korpi

• Podešavanje gornje korpe

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Klik Klak sistem za optimalno punjenje • Podešavanje gornje korpe • Preklapajući nosaći za tanjire u donjoj korpi

program; BIO program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop

• 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 57 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 57 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 57 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

EAN kod: 3838942607042

EAN kod: 3838942607035

EAN kod: 3838942615849


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

GI 62224 W

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

GI 61124 W

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

• Boja: Bijela • Boja aparata: Bijela • Boja korpe: Siva

• Boja: Nehrđajući čelik • Boja aparata: Bijela • Boja korpe: Siva

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Nježno pranje; Super program; BIO

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Nježno pranje; Super program; BIO

• Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 °C • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Temperatura pranja: 70, 65, 55, 45 °C • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Servisna dijagnostika • Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač • Podešavanje gornje korpe • 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač • Podešavanje gornje korpe • 2 ručke za brizganje • Djelimični Aquastop

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 57 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 57 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

EAN kod: 3838942615856

EAN kod: 3838942607011

125


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

GV 63324 X

Ugradbena mašina za pranje posuđa

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

GV 62224

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

GV 62324 X

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Učinak sušenja

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

• Nehrđajući čelik • Boja aparata: Metalik srebrna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Boja: Metalik srebrna • Boja aparata: Crna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Boja: Metalik srebrna • Boja aparata: Metalik srebrna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 10 programa pranja: Nježno pranje; Super program;

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Super program; BIO program; Brzi

• Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Auto program; Super program; BIO

• • • • • • •

BIO program; ECO program; Brzi intenzivni program; Brzi program; Higijenski program; Namakanje; Ispiranje i sušenje Temperatura pranja: 38, 45, 55, 65, 70 °C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode Odgođeni početak pranja od 0 do 9 sati Zvučni i svjetlosni signal završetka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Nehrđajući čelik • Polovično pranje u korpama: Gornja ili donja • Sakriveni grijač • Nastavak za dugački pribor • Podešavanje gornje korpe • Preklapajući nosaći za tanjire u donjoj korpi

intenzivni program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

• Temperatura pranja: 55, 65, 70 °C • Funkcija za tablete 3 u 1 • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Odgoda početka pranja do 3/6/9 sati • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač • Podešavanje gornje korpe • 3 brizgaljke • 5 jačina brizganja • Potpuni AquaStop

• • • • • • •

program; Brzi intenzivni program; Namakanje; Ispiranje i sušenje Temperatura pranja: 38, 45, 55, 65, 70 °C Funkcija za tablete 3 u 1 Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode Odgođeni početak pranja od 0 do 9 sati Zvučni i svjetlosni signal završetka programa Servisna dijagnostika Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač • Klik Klak sistem za optimalno punjenje • Podešavanje gornje korpe • 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop

• 3 brizgaljke • 5 jačina brizganja • Potpuni AquaStop Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Razina buke: 46 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 48 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

EAN kod: 3838942607318

EAN kod: 3838942607073

EAN kod: 3838942607097


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

GV 61124

Mašina za pranje posuđa - ugradbena

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak sušenja

• Boja: Metalik srebrna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva • Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 5 programa: Nježno pranje; Super program; BIO

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje • Temperatura pranja: 45, 55, 65, 70 °C • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

GV 51021

Ugradbena mašina za pranje posuđa

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

• Boja: Metalik srebrna • Boja aparata: Crna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Bijela • Kapacitet punjenja: 10 standardnih mjesta • 5 programa: Nježno pranje; Intenzivno pranje; ECO program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

• Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Podešavanje gornje korpe

• Podešavanje gornje korpe • Preklapajući nosaći za tanjire u donjoj korpi

• 2 ručke za brizganje • Djelimični Aquastop

Učinak sušenja

• 2 ručke za brizganje • Djelimični Aquastop

Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 12 l

Potrošnja energije u normalnom programu: 0,95 kWh Potrošnja vode: 14 l

Razina buke: 50 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,8 × 81,8 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 60 × 82 × 57,5 cm

Razina buke: 51 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 44,8 × 81,8 × 54,5 cm Ugradbene mjere: 45 × 82 × 57 cm

EAN kod: 3838942600647

EAN kod: 3838942607622

127


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

GU 63211 BXC

Mašina za pranje posuđa - samostalna

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

DFD 72 PAX

GU 53211 BXC

Mašina za pranje posuđa - samostalna

A

Učinak sušenja

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Učinak sušenja

• GV modeli širine 60 cm Dizajn

• Inox vrata: Inox vrata • Boja: Metalik srebrna • Boja aparata: Metalik srebrna • Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima • Boja korpe: Siva

• • • • •

• Pokazivač preostalog vremena • Kapacitet punjenja: 12 standardnih mjesta • 6 programa: Nježno pranje; Intenzivno pranje; ECO

• Pokazivač preostalog vremena • Kapacitet punjenja: 8 standardnih mjesta • 6 programa: Nježno pranje; Intenzivno pranje; ECO

• Temperatura pranja: 60, 50, 45, 40 °C • Funkcija za tablete 3 u 1 • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Odgođeni START do 24h • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Temperatura pranja: 40, 45, 50, 60 °C • Funkcija za tablete 3 u 1 • Automatsko doziranje sredstva za mekšanje vode • Odgođeni START do 24h • Zvučni i svjetlosni signal završetka programa • Servisna dijagnostika • Signalno svjetlo: Odabrani program; Pokazivač soli za

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Nehrđajući čelik • Sakriveni grijač

• Podešavanje gornje korpe • Preklapajući nosaći za tanjire u donjoj korpi

• Podešavanje gornje korpe

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop Potrošnja energije u normalnom programu: 1,05 kWh Potrošnja vode: 16 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 60 × 85 × 58 cm EAN kod: 3838942486838

Inox vrata: Inox vrata Boja: Metalik srebrna Boja aparata: Metalik srebrna Dizajn: Kućište od nehrđajućeg lima Boja korpe: Siva

program; Namakanje; Ispiranje i sušenje

mekšanje; Pokazivač sredstva za sjaj

• 2 ručke za brizganje • Potpuni AquaStop Potrošnja energije u normalnom programu: 0,74 kWh Potrošnja vode: 13 l Razina buke: 49 dB(A) Dimenzije aparata (ŠxVxD): 45 × 85 × 58 cm EAN kod: 3838942486845

• Staklo i brušeni aluminij • Metal + plastika • Boja ručke: Nehrđajuči čelik Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 6 cm Masa aparata: 7,6 kg EAN kod: 3838942528170


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

DFD 72 PBX

DFG 2072 P2B

DFG 2072 P2

• GV modeli širine 60 cm

• GV modeli širine 60 cm

• GV modeli širine 60 cm

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

• Staklo • Metal + plastika • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

• Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Grafitno crna

• Staklo i brušeni aluminij • Metalna ručka • Boja ručke: Polirani aluminij

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,4 × 71,7 × 5 cm Masa aparata: 7,6 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 5 cm Masa aparata: 6,9 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 5 cm Masa aparata: 6,9 kg

EAN kod: 3838942528217

EAN kod: 3838942415869

EAN kod: 3838942279553

129


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

DPP-ORA-W

DPP-ORA-E

DPP-ORA-S

• GV modeli širine 60 cm

• GV modeli širine 60 cm

• GV modeli širine 60 cm

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

• Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Aluminij

• Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Polirani aluminij

• Staklo • Metalna ručka • Boja ručke: Grafitno crna

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 5,5 cm Masa aparata: 8,1 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 5,5 cm Masa aparata: 8,1 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 5,5 cm Masa aparata: 8 kg

EAN kod: 3838942531354

EAN kod: 3838942375613

EAN kod: 3838942375620


MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

DFD 72 SYW

DFD 72 SYB

• GV modeli širine 60 cm

• GV modeli širine 60 cm

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa

Dizajn

• Staklo • Metal + plastika • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

• Staklo • Metal + plastika • Boja ručke: Nehrđajuči čelik

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 6 cm Masa aparata: 8 kg

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,6 × 71,7 × 6 cm Masa aparata: 8 kg

EAN kod: 3838942610479

EAN kod: 3838942610462

131


Tehnički podaci

BOP 7303 AX

BO ...

B 2000 P2 / B 2000 P2B

BOC5322 AX

BM...

BC...


Tehnički podaci

IT 606 AX / IT 614 ASC

ITG 620 ASC

IT 320 AC

IT 640 ORA-W / ORA

EIT 2600 P2

IT 641 KR

IT 6 SYW / SYB

ECT 960 C

ECT 930 AC

133


Tehnički podaci

ECT 780 BX

ECT 6...

ECT 300 AC

EC 6...

EC 310 AC

ECT 2800 P2

ECT 2700 P2

ECT 2600 P2

ECT 680 KR


Tehnički podaci

ECT 610-ORA-W / ORA

ECT 680-ORA-W / ORA

ECT 6 SYW/SYB

ECD...

EM 300 E

G 6N4...

GT 6..., GC 6...

ED 61 AX

E 6N1 AX

135


Tehnički podaci

KC...

GT 76 AB1

G 6N50 AX / G6 SYW/SYB

GC 340 AC

G 34 AX1

K 6N...


Tehnički podaci

IDR 501 E

IDKG 9715 E

DKG 9715 E

DKG 9545 E

DKG 6545 E

DKG 9335 E

DKG 6335 E

DKGO 900 E

DKR 6355 X

137


Tehnički podaci

DK 9335 E

DK 9315 X

DKGO 600 E

DK 6335 E

DK 6315 X

DVG 8545 AA

DVG 6545 AA

DVG 6545 AX

DTG 9335 E


Tehnički podaci

DTG 6335 E

DF 6116 AX / BX / E

DF 6115 E / W

DL 611 SR

DL 610 SR

DI 6115 W

DU 612 E

DU 611 E /W/B

DU 511 E/ W/ B

139


Tehnički podaci

DU 6115 EC/W/SR

DK 2000 P2 / DK 2000 P2B

DQGA 65 KR / DQGN 65 KR

DKG 552-ORA-W DKG 552-ORA-S/1

DKG 902-ORA-E

DFG 602-ORA-S

DT 9 SYW / SYB

DT 6 SYW / SYB


Tehnički podaci

NRKI 41285

RKI 55298 / RKI 51298

RKI 5294 W / RKI ORA

RKI 41295

RKI 4295 W

RKI 5234 W

RKI 4235 W

RFI 4275 W

RFI 4245 W

141


Tehnički podaci

RFI 4208 W

RKI2 ORA

RBI 41315 / RI 41325

RBI 41201 / RI 41221

RBI 4215 W

RBI 4174 W / RI 4184 W

RBI 4175 W / RI 4185 W

RBI 4145 W / RI 4158 W

RBI 4091 W / 4095 W


Tehnički podaci

RI 56205

RBIU 6134 W / RIU 6154 W

XWC 660 / XBC 660

GI 6...

GV 6...

GV 51021

FI 4118 W

143


BILJEŽKE


BILJEŽKE

145


BILJEŽKE


Ovlašteni gorenje servisi

Ovlašteni gorenje servisi

Skab-Gorenje servis B. Luka, Bulevar C. Dušana 15 T: 051/213-473 F: 051/213-472 skab-gorenje@blic.net

SZR Elektron Konjic, Varda 30 T: 036/730-654 F: 036/730-654 electron@bih.net.ba

SZR E-luks Teslić, Svetog Save 137 T: 053/433-169, 061/189-761 F: 053/433-169 e-lux@teol.net

Elektro-Centar doo Bihać, Harmani H5 T: 037/222-645 F: 037/222-788 elektro.centar@bih.net.ba

G elektroservis doo Livno, Kralja Tvrtka bb T: 034/200-306 F: 034/208-122 gorenje-livno@tel.net.ba

Petrić elektronik d.o.o. Travnik, Kalibunar 28F T: 030/511-730 F: 030/513-071 petric-12@net.hr

SZR Elektro usluge Bijeljina, D.Tucovića 90 T: 055/220-690 F: 055/220-696 mirsadde@tera.net.ba

SZD El.servis“Jurić“ Ljubuški, Leopolda Mandića 5 T: 039/833-881 F: 039/831-290 danijel.juric@tel.net.ba

Slatina servis doo Tuzla, Slatina 11 T: 035/282-010 F: 035/282-010 slatina_servis@yahoo.com

Elektron Commerce doo Brčko, Ul.Tabakovića 19 T: 049/504-273 F: 049/504-273 elkomgorenje@hotmail.com

Elektro Simić Milići, Zanatski centar bb T: 056/740-868 F: 056/740-057 elsimic@teol.net

SZR Omega RZ Vitez, S.Radića bb T: 063/335-158, 061/792-218 omegarz@global.net.ba

SZR „MIČIĆ“ Doboj, Dobojskih brigada bb T: 053/204-530 F: 053/204-530 l.micic@teol.net

El.centar Gorenje Prijedor, Kralja Petra 20 T: 052/232-711 F: 052/232-711 gorenje@poen.net

BES CENTAR d.o.o. Zenica, Bulevar K.Bana br.33 T: 032/401-923 F: 032/442-781 bes_centar@bih.net.ba

SZR Kula Foča, Svetosavska bb T: 058/214-872 F: 058/211-200 frigokula@zona.ba

general servis d.o.o. Sarajevo, E.Šehovica 54 T: 033/656-777 F: 033/656-777 servis@general-servis.ba

El.servis“Šumo“ Žepče, Lupoglav 20 T: 063/352-133, 061/766-618 marko.sumic@tel.net.ba

Frigo Mar doo Gradiška, Vidovdanska G8 T: 051/830-122 F: 051/830-260 frigomar@gradiska.com

Servis „Tevetron“ S.Most, Muhići 25 T: 037/685-041 tevtron@bih.net.ba

pozivni +387 33 755 600

centar

U slučaju kvara ili nabavke rezervnog dijela, UVIJEK POZOVITE GORENJE POZIVNI CENTAR. Samo na taj način možemo garantovati postprodajnu uslugu.

147


Gorenje Commerce d.o.o. Kamenolom br.11, 71215 Blažuj-Sarajevo, Bosna i Hercegovina Tel.: +387 33 773 097, +387 33 773 095, +387 33 773 092, +387 33 773 066, Fax: +387 33 773-060 E-mail: senada.mujkovic@gorenje.ba, dzevad@gorenje.ba, damir@gorenje.ba, suadah@gorenje.ba www.gorenje.ba Gorenje Commerce d.o.o. OJ Servis Tel.: 033/771-380, 033/771-383, +387 33 771 386, Fax: 033/771-394 E-mail: bevanda_servis@gorenje.ba Gorenje STUDIO – Sarajevo Ul. Terezije bb, plato Skenderije Tel.: + 387 33 567 890, + 387 33 567 891, +387 33 567 893 Fax.: + 387 33 567 899 Gorenje STUDIO – Tuzla Ul. Albina Herljevića br. 17. Tel.: +387 35 321 130, + 387 35 321 131, + 387 35 321 132 Fax.: +387 35 321 133

Zadržavamo pravo promjene tehničkih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike u katalogu su informativnog karaktera te su moguće manje razlike.

12/2010

Katalog ugradbeni aparati BiH 2011  
Katalog ugradbeni aparati BiH 2011  

Ugradbeni aparati bijele tehnike BiH 2011

Advertisement