Page 1

36-daagse rondreis door China, ViĂŤtnam en Myanmar

Versie 3, 27 mei 2013

Reisvoorstel voor meneer en mevrouw Breunesse

1 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Dag-tot-dag-programma in vogelvlucht Hier onder vindt u het dag-tot-dag-programma in vogelvlucht. Het geeft een beknopt overzicht van uw mooie reis. Vervolgens wordt het tot in de puntjes voor u uitgewerkt. Dit kunt u verderop in het reisvoorstel lezen. Veel leesplezier!

Dag

Datum

Van

Naar

Transport

Accommodatie

Maaltijd(en )*

1

12 sep (vertrek op 11 sep)

Amsterdam

Kunming

Vlucht + transfer

New Era Hotel

-

2

13 sep

Auto

New Era Hotel

O

3

14 sep

Kunming

Jianshui

Transfer

Zu Family Garden Hotel

O

4

15 sep

Jianshui

Yuanyang

Transfer

Yun Ti Hotel

O

5

16 sep

Auto

Yun Ti Hotel

O

6

17 sep

Transfer

Victoria Hotel

O

7

18 sep

Sapa

Auto

Victoria Hotel

O

8

19 sep

Sapa

Auto

Victoria Hotel

O

9

20 sep

Sapa

Lai Chau

Transfer

Muong Thanh Hotel

O

10

21 sep

Lai Chau

Dien Bien Phu

Transfer

Muong Thanh Dien Bien Hotel

O

11

22 sep

Dien Bien Phu

Son La

Transfer

Ha Noi Hotel

O

12

23 sep

Son La

Mai Chau

Transfer

Mai Chau Lodge

O

13

24 sep

Mai Chau

Ninh Binh

Transfer

Queen Hotel

O

14

25 sep

Auto

Queen Hotel

O

15

26 sep

Transfer

Tirant Hotel

O

16

27 sep

-

Tirant Hotel

O

17

28 sep

Vlucht+transfers

Chatrium Hotel

O

18

29 sep

Auto

Chatrium Hotel

O

19

30 sep

20

1 okt

Nyaung Shwe

Auto

21

2 okt

Nyaung Shwe

Auto

Kunming

Yuanyang Yuanyang

Sapa

Ninh Binh Ninh Binh

Hanoi

Hanoi Hanoi

Yangon Yangon

Yangon

Nyaung Shwe

2 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar

Vlucht+transfers

Pristine Lotus Spa & Resort Pristine Lotus Spa & Resort Pristine Lotus Spa & Resort

O O, L O, L


22

3 okt

Nyaung Shwe

Kalaw

23

4 okt

24

5 okt

25

6 okt

Mandalay

Auto

26

7 okt

Mandalay

Auto

27

8 okt

28

9 okt

29

10 okt

Hsipaw

30

11 okt

31

Kalaw Kalaw

Mandalay

Mandalay

Hsipaw

Transfer

Pine Hill Resort

O

Auto

Pine Hill Resort

O, L

Vlucht+transfers

Ruparmandalar Hotel Ruparmandalar Hotel Ruparmandalar Hotel

O O O

Vlucht+transfers

Mr. Charles Hotel

O

Auto

Mr. Charles Hotel

O

Kyaukme

Transfer

Ayone Oo Guesthouse

O

Kyaukme

Pyin Oo Lwin

Transfer

Royal Parkview Hotel

O

12 okt

Pyin Oo Lwin

Monywa

Transfer

Win Unity Resort

O

32

13 okt

Monywa

Bagan

Transfer

33

14 okt

Bagan

Auto

34

15 okt

Bagan

Auto

Tharabar Gate Hotel

O

35

16 okt

Bagan

Yangon

Auto+vlucht+ transfer

Chatrium Hotel

O

36

17 okt

Yangon

Amsterdam

Vlucht+transfer

-

O

Hsipaw

*Maaltijden: O = Ontbijt, L= Lunch D= Diner

3 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar

Tharabar Gate Hotel Tharabar Gate Hotel

O O


Algemene informatie China China ligt in Oost-Azië. China heeft een kustlijn van 6400 km die grenst aan de Gele Zee, de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee. Het grenst aan 15 landen, in het oosten Rusland en NoordKorea, in het noorden door Rusland en Mongolië, in het westen door Tadzjikistan, Kirgizië, Kazachstan, Pakistan en Afghanistan, en in het zuiden door India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Vietnam. In China draait het leven om de familie. Kinderen, ouders en vaak ook grootouders wonen samen. Kinderen worden als een kostbaar goed beschouwd en verwend. Respect voor een ouder persoon is erg belangrijk, ook als het leeftijdsverschil klein is. Veel Chinezen geloven in goden en lagere geesten, zoals de geesten van bergen en meren. De Chinezen proberen in harmonie te leven met de geesten en ze niet te verstoren. China kan geografisch worden gezien als een trap met drie treden. De hoogste trede is het plateau van Qinghai-Tibet in het zuidwesten (tussen de 4000 en 5000 meter boven zeeniveau), de middelste trede wordt gevormd door het gebied tussen 2000 en 3000 meter boven zeeniveau. Dit niveau bestaat voor een groot deel uit twee woestijnen. De onderste trede is een gebied met vlakten en rivierdelta`s en loopt van 1000 tot 500 meter boven zeeniveau. China is verdeeld in 23 provincies, 5 autonome gebieden en 4 bijzondere stadsgemeenten, ieder met een bestuur dat verantwoording verschuldigd is aan de staatsraad. De meeste Chinezen zijn boeren, ongeveer 74% van de bevolking. China heeft rijke voorraden aan delfstoffen, waaronder kolen, ijzer, olie, tin, koper en bauxiet. De mijnbouw is erg belangrijk. China exporteert een deel van de delfstoffen. Feitjes van China Populatie: 1.32 miljard Volledige naam: Volksrepubliek China Hoofdstad: Peking (Beijing) Inwoners: 92% uit Han-Chinezen, 8% niet-Han groepen Taal: Mandarijn en andere Chinese talen Religie: Boeddhisme, Taoïsme, Christelijk 3-4%, Tijdzone: GMT/UTC +8 Oppervlakte: 9.596.961 km² (2,8% water) Elektriciteit: 220 Volt Landcode: +86

4 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Cultuur en bevolking De term Chinese cultuur heeft betrekking op een veelheid aan tradities en religieuze gebruiken, zoals deze in alle uithoeken van China gedurende de geschiedenis van China hebben bestaan en nog steeds bestaan. Globalisering, kerstening, amerikanisering en modernisering komt in China steeds vaker voor, waardoor de Chinese cultuur minder dominant wordt en er ook mengeling van culturen ontstaat. Een belangrijk begrip in de Chinese cultuur is welvaart. Als men rijk is, heeft men automatisch status. Cai Shen, de Welvaartsgod is daarom een van de belangrijkste goden in de traditionele Chinese godsdienst. Andere mogelijkheden om de armoede te ontsnappen is naar het buitenland emigreren. Deze Chinezen worden overzeese Chinezen genoemd. Men spaart geld en leeft zeer zuinig. Het gespaarde geld wordt naar hun jiaxiang gestuurd. Familieleden en streekgenoten ontvangen zo geld om winkeltjes in hun dorpen te beginnen. Door deze ontwikkeling worden de jiaxiang van overzeese Chinezen stukje bij beetje rijker. Door migratie van overzeese Chinezen is ook de Chinese cultuur verspreid over de wereld. Chinezen hebben vrijwel in elk grote gemeente in Nederland en België een Chinees restaurant. In vrijwel alle grote steden van Canada en Amerika kan men Chinese buurten vinden met allerlei voorzieningen voor Chinezen en in vrijwel elk Afrikaans land zijn winkeltjes van Chinese handelaren te vinden. Geografie China is een immens land dat een groot deel van Oost-Azië beslaat. Het is 9,6 miljoen km² groot, dat is 240x Nederland. Het is het op twee na grootste land ter wereld (na Rusland en Canada). Van noord naar zuid strekt het land zich uit over 4000 km. Van oost naar west over bijna 5000 km. China heeft ruim 22.000 kilometer aan landgrenzen. In het noordoosten grenst het aan Noord-Korea en Rusland. Ten noorden van China ligt Mongolië. In het noordwesten grenst het opnieuw voor een klein stukje (40 km) aan Rusland en verder aan Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. In het uiterste westen grenst China aan Afghanistan en Pakistan. In het zuiden zijn er grenzen met achtereenvolgens India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Viëtnam. De oostkust is 14.500 km lang. De baai tussen het Chinese vasteland en het Koreaanse schiereiland is de Gele Zee, in het zuidoosten grenst het land aan de Zuid-Chinese Zee. Deze zeeën zijn een onderdeel van de Grote Oceaan. Klimaat China heeft een divers klimaat, gaande van warm gematigde klimaten, zoals het Chinaklimaat in het zuiden tot specifieke gebergte- en woestijnklimaten in het westen en noorden. In het algemeen is het er nat in de zomer en droog in de winter. Er zijn grote regionale verschillen tussen de hooglanden van Tibet waar zich eeuwige sneeuw (E-klimaat) bevindt, de woestijn en de steppen van Sinkiang en Binnen-Mongolië (B-klimaten), en in het vasteland van China. Het noorden van China is algemeen droger dan het midden en het zuiden van het land.

5 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Algemene informatie Viëtnam Viëtnam strekt zich van noord tot zuid uit over een lengte van zo’n 1.600 km. Qua oppervlakte is het iets kleiner dan Italië. Driekwart van het land bestaat uit bergen en heuvels. De hoogste berg, gelegen in het noordwesten, is meer dan 3.000 meter hoog, niet ver van Sapa. In het zuiden ligt de enorme, vruchtbare Mekong delta met zijn rivieren en kanalen. Dit is een gebied, waar vele fruitsoorten groeien. Feitjes van Viëtnam Populatie: 80 miljoen Volledige naam: Socialistische republiek Viëtnam Hoofdstad: Hanoi Inwoners: Viëtnamezen + ongeveer 60 minderheidsgroepen Taal: Viëtnamees Religie: Taoïsme, Boeddhisme en Christendom Tijdzone: GMT/UTC +7 Oppervlakte: 330.000 km2 Elektriciteit: 220 Volt Landcode: +84 Cultuur en bevolking Viëtnam telt zo’n 80 miljoen inwoners. Het grootste deel wordt gevormd door de Viëtnamezen. Verder zijn er ongeveer zestig minderheidsgroepen, waaronder Chinezen, Khmer, Cham, Thai, Muong, Meo, Hmong en Cham. De Chinese invloed is vrij groot, eeuwenlang hebben de Chinezen geprobeerd om de Vietnamezen te onderwerpen. Het grootste deel van de bevolking is werkzaam in de landbouw (met name rijstverbouw). Zo’n 75 % van de bevolking leeft op het platteland of in de handel. De Viëtnamezen leven vooral in de delta-gebieden, in en rond de steden, de kustgebieden en het overige vlakke of heuvelachtige land. In de bergen in centraal en noord Viëtnam leven vele soorten bergstammen. Vier grote filosofische en religieuze stromingen hebben het spirituele leven in Viëtnam vormgegeven: het confucianisme, het taoïsme, het boeddhisme en het christendom. De eerste drie stromingen hebben zich weer gemengd met Chinese religies en ook animistische godsdiensten. Animisme en voorouderverering zijn nog bijzonder belangrijk voor de bevolking van Viëtnam. De meeste Viëtnamezen zijn Boeddhist. Het Christendom telt ongeveer 2 miljoen gelovigen in Viëtnam.

6 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


In Viëtnam staat het familieleven voorop. De geesten van voorouders worden fanatiek vereerd op de dag dat ze overleden zijn. Dat terwijl niemand zijn eigen geboortedatum kent. Toch is er een duidelijk verschil tussen het leven in de steden en op het platteland. Naar traditie is de oudste man in huis het hoofd van de familie, en zijn oudste zoon na hem. De Viëtnamese keuken is heerlijk, zeer gevarieerd en vindt de oorsprong in de Chinese keuken. Zoals in veel Aziatische landen is eten een sociale aangelegenheid. De verschillende gerechten worden op tafel gezet en iedereen neemt met zijn eigen eetstokjes waar hij trek in heeft. Als u met Viëtnamezen eet, zult u de lekkerste hapjes die op tafel staan op uw bord krijgen. Op deze manier eren de Viëtnamezen hun gasten. Geografie De naam Viëtnam betekent "Land van het Zuiden". Het zuiden ten opzichte van China. Aanvankelijk gold die naam alleen voor het noordelijke deel van Viëtnam, maar de Viëtnamezen zijn geleidelijk aan naar het zuiden doorgedrongen. De officiële naam luidt voluit Nuoc Công Hòa Xã Hôi Chu Nghia Viêt Nam ("Socialistische Republiek Viëtnam"). Met een oppervlakte van ruim 330.000 km2 is Viëtnam ongeveer acht keer zo groot dan Nederland. Het is een langgerekt kustland dat in het oosten grenst aan de Zuid-Chinese zee en in het zuidwesten aan de Golf vanThailand. De kustlijn is zo’n 3260 km lang. Landgrenzen heeft Viëtnam in het noorden met China en in het westen met Laos en Cambodja. Er zijn twee grote rivierdelta’s in Viëtnam: de delta van de Song Hong (Rode Rivier) in het noorden en de delta van de Mekong in het zuiden. In de noordelijke delta ligt de hoofdstad Hanoi, in de zuidelijke delta Ho Chi Minhstad (vroeger:Saigon), het commerciële centrum van het land. Klimaat Je kunt niet spreken van hét klimaat van Viëtnam. Door de langgerekte vorm en de hoogteverschillen zijn er diverse klimaten. Het zuiden heeft een tropisch moessonklimaat met een droge tijd van december tot april. In de regentijd heerst de zuidwestmoesson en komen er in de Mekongdelta overstromingen voor. De rivier moet dan enorme hoeveelheden regenwater uit de landen stroomopwaarts verwerken. In het berggebied ten noordoosten van Ho Chi Minhstad is van de zuidwestmoesson weinig meer te merken. Hier valt vooral in oktober en november veel regen door de noordoostmoesson. Toch is de kustplaats Nha Trang een van de droogste plaatsen van Viëtnam. Verder naar het noorden valt veel meer regen, maar daar vallen de buien vooral tussen mei en oktober. Dit gebied en de kuststrook hebben dan vaak te kampen met tyfoons die veel schade en overstromingen kunnen veroorzaken. In de winter kan het in Hanoi behoorlijk koel zijn en in de bergen kan het zelfs licht vriezen

7 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Algemene informatie Myanmar Myanmar (voorheen Birma) is net iets groter dan Frankrijk en ruim vijftien keer groter dan Nederland. De landsgrens van 4.000 kilometer lengte wordt gedeeld met Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Daarnaast bezit Myanmar bijna 2.000 kilometer aan kustgebied grenzend aan de Bengaalse Baai en de Andaman Zee. Het land is ingedeeld in zeven divisies: Yangon, Bago, Sagaing, Tanintharyi, Ayeyarwady, Magwe en Mandalay. Deze divisies zijn weer opgedeeld in verschillende staten. Elke staat kent een andere etnische samenstelling. Met uitzondering van de Mekong-rivier, die parallel loopt aan de grens van Myanmar en Laos, worden de andere grenzen gedomineerd door bergachtige gebieden. De hoogste berg van Myanmar maakt deel uit van het Himalaya-gebergte en is meer dan 6.000 meter hoog. Feitjes van Myanmar Populatie: ongeveer 48 miljoen Volledige naam: Republiek Unie van Myanmar Hoofdstad: Rangoon (Yangon) Inwoners: Bamar en meer verschillende bevolkingsgroepen Taal: Birmaans Religie: Boeddhisme Tijdzone: GMT/UTC +6,30 Oppervlakte: 657.500 km2 Elektriciteit: 220 Volt Landcode: +95 Cultuur en bevolking In Myanmar wonen ongeveer 48 miljoen mensen. Slechts 33 procent van de bevolking woont in de steden. Hiervan zijn Yangon en Mandalay de grootste. In tegenstelling tot veel andere landen in de regio is er geen sprake van een grote instroom naar de steden. Ruim driekwart van de bevolking is aangewezen op de landbouw. De bevolking van Myanmar wordt officieel onderverdeeld in acht groepen. De Bamar (68%), Shan (9%), Kayin of Karen (7%), Rakhaing of Arakanees (4%), Chinees (3%), Mon (2%), Kachin en Kayin. De namen van de staten komen meestal overeen met de bevolkingsgroep die er woont. Birmese meisjes en vrouwen smeren thanaka op hun gezicht. Een licht gele verfstof die gemaakt wordt van de bast van de Thanaka-boom. Thanaka werkt verkoelend, bestrijdt een vette huid en beschermt de huid tegen de zon. Vrouwen die op het veld werken smeren daarom dikke lagen op hun gezicht en armen. Sommige vrouwen geloven dat thanaka de huid lichter maakt en doen ook ’s nachts een dikke laag op hun gezicht.

8 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Het boeddhisme is de staatsreligie in Myanmar. Ruim 80 procent van de bevolking is boeddhist. Het christendom is vertegenwoordigd in gebieden die door Amerikaanse missionarissen werden bezocht. Deze groep wordt zwaar onderdrukt. Officieel wordt hun status niet erkend door de Myanmarese regering. In de staat Rakhaing waar ze woonachtig zijn, leven ze in onmin met de Boeddhistische meerderheid. In Nagaland, een gebied dat gelegen in is in het westelijke deel van de Sagaing divisie, wonen de Naga’s. Hun leefgebied overstijgt Myanmar en omvat een deel van de Indiase deelstaat Assam. De Naga’s zijn overtuigde animisten. Een boeddhistisch heiligdom dien je blootshoofds en op blote voeten te betreden. Zorg dat je fatsoenlijk gekleed bent, dus niet te bloot. Als je om een pagode heen loopt, doe je dat met de wijzers van de klok mee. Als je in de tempel bent, ga dan niet met je voeten in de richting van een boeddhabeeld zitten. Ook poseren voor een boeddhabeeld wordt als heiligschennis gezien. Geografie Myanmar herbergt een enorme diversiteit aan ecosystemen. Naar schatting 251 verschillende zoogdieren, 687 vogelsoorten, 203 reptielachtigen en 70 amfibiesoorten komen voor in Myanmar. Zo’n 10.000 olifanten en tijgers, waarvan er 150 in het grootste tijgerreservaat ter wereld in Kachin State te vinden zijn. Ook de bedreigde Irrawaddy dolfijn komt nog steeds voor. Myanmar is onderverdeeld in twee classificaties, Hoog- en Laag Myanmar. Het lage gedeelte van Myanmar bestaat uit kustgebieden met dichte tropische bossen, waarin waardevolle bomen groeien als teakbomen en oliehoudende bomen. Hoger Myanmar beslaat het inwendige deel van het land. De Irrawaddy rivier vormt een belangrijk topografisch kenmerk van Myanmar. Deze rivier is de langste van Myanmar, met een lengte van bijna 2,170 kilometer. De vruchtbare deltaïsche vlakten in het centrale deel van het land zijn zeer vruchtbaar. Deze worden beschouwd als het belangrijkste deel van het land, met een oppervlakte van ongeveer 7.000 km². Klimaat Myanmar kent een combinatie van een drietal tropische en subtropische klimaten: het grootste deel van Myanmar heeft een combinatie van het moessonklimaat het tropische savanneklimaat. In het noordoosten van Myanmar gaat dit over in een warm chinaklimaat. Myanmar kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen (moesson). De laatste 2-3 maanden van het droge seizoen lopen de temperaturen dermate hoog op dat men dit soms ook aanduidt als het hete seizoen.

9 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag-tot-dag programma Dag 1: Aankomst in Kunming Gisteren bent u vanaf Amsterdam vertrokken. Na een hopelijk fijne vlucht komt u vandaag aan in Kunming in China. Op de luchthaven wordt u door uw transfer opgewacht en naar het New Era hotel in Kunming gebracht. voor uw eerste overnachting. Dag 2: Kunming - Stone Forest Kunming Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een wandeling door het idyllische Green Lake Park. Dit is voor de lokale bevolking een belangrijke ontmoetingsplaats. U zult ongetwijfeld ook mensen tegenkomen die er Thai Chi aan het uitoefenen zijn. Vervolgens rijdt u naar de verderop gelegen Western Mountains. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Kunming. Hier brengt u ook een bezoek aan de Dragon Gate en de Huating tempel. Op de terugweg naar Kunming bezoekt u de verborgen bamboe tempel. Hierna keert u terug naar Kunming waar u de rest van de dag naar eigen inzicht kunt indelen. Natuurlijk wordt vandaag rekening gehouden met excursies en uitstapjes die u gisteren, op de dag van aankomst had zullen doen. U overnacht wederom in het New Era Hotel. Dag 3: Naar Jianshui, via Xingmeng en Tonghai Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een ongeveer drie uur durende rit naar Jianshui. Onderweg maakt u een stop in Xingmeng. Hier woont een Mongoolse minderheidsgroep. Hierna vervolgt u de reis en maakt u een tweede stop in Tonghai. Hier brengt u een bezoek aan Mount Xiushan, een reeks traditionele tempels en paviljoenen in verschillende stijlen van Taoisme, Boedhisme en Confucianisme. Vervolgens rijdt u door naar Jianshui en checkt in bij het Zhu Family Garden Hotel. Na de lunch maakt u met uw gids een wandeling door Jianshui. U bezoekt het, op loopafstand van uw hotel gelegen, Wenmiao tempelcomplex. Dit is het op drie na grootste tempelcomplex van China en is onlangs gerenoveerd. Hier in de buurt ligt een klein meertje. Gedurende de zomer ligt dit meer vol met prachtige Lotusbloemen. Ook wandelt u naar Chaoyang Lou, een uit het Ming dynasty daterende toegangsport tot Jianshui. Na deze mooie wandeling keert u terug naar het Zhu Family Garden Hotel waar u overnacht. Dag 4: Naar Yuanyang, via Zuang, Twin Dragon Bridge en Swallows grot Na het ontbijt wordt u opgehaald voor vertrek richting Yuanyang. Onderweg stopt u in het traditionele Zhuang dorpje Thuanshan. Dit dorpje is bijzonder om zijn unieke en goed behouden architectuur. Ook

10 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


komt u tijdens de rit langs de ‘Twin Dragon Bridge’ en de Swallows grot. Deze laatste als het ware ‘uitgegraven’ door de Lu rivier. Gedurende de lente en de zomer vliegen er duizenden zwaluwen rondom de grot. Na deze twee bijzondere plekken bezocht te hebben rijdt u door naar Xinjie. Xinjie is de toegangsport tot de verbluffende en prachtige rijstvelden van Yuangyang. Dit is tevens de plek waar u de laatste twee nachten in China doorbrengt. U overnacht in het Yunti Hotel. Dag 5: Yuanyang, zonsopgang, lokale markt en Longshuba Vandaag staat u voor-dag-en-dauw op. U gaat de schitterende zonsopgang over de rijstterrassen bekijken. Als de zon op is, vertrekt u richting één van de kleurrijke markten in de omgeving, Waar de markt plaats vind hangt af van de maankalender. Waarschijnlijk bezoekt u de markt in Qingkou. Hier komen de Hani en Yi bevolkingsgroepen hun waar verkopen. Ook bezoekt het pitoreske dorpje Bada. Daarnaast stopt u op verschillende plekken om van verschillende uitzichten over de rijstterrassen te genieten en veel foto’s te maken. Tegen lunchtijd rijdt u terug naar Xinjie. Na uw lunch op eigen gelegenheid, maakt u een twee uur durende wandeling naar Longshuba. Dit is een idyllisch Hani-dorpje gelegen temidden van een adembenemend landschap met rijstvelden. Naar uw eigen wens loopt of rijdt u terug naar uw hotel in Xinjie. Dag 6: Naar Sapa in Viëtnam! Via Ta Phin, Ham Rong berg Na het ontbijt wordt u opgehaald voor vertrek richting grensplaats Hekou. Dit is een ongeveer 4 uur durende rit langs de weelderige vallei van de Rode rivier. Deze rivier stroomt door een diepe kloof en langs pitoreske valleien. Op de grens met Viëtnam wordt u opgevangen door uw Viëtnamese gids en auto. Deze brengt u naar Sapa. Onderweg hiernaartoe stopt u in het dorpje Ta Phin om te lunchen in een lokaal restaurantje. Hierna maakt u een wandeling naar de top van de Ham Rong berg. Boven brengt u een bezoek aan een wijngaard en een lokaal minderheden museum. Bij aankomst in Sapa wordt u afgezet in het Victoria Hotel, uw hotel voor de komende 3 nachten.

11 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 7: Sapa, Cat Cat, waterval, Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. Deze neemt u mee voor een bezoek aan Zwarte H’mong dorpjes. Als eerste het dorpje Cat Cat. Ook maakt u een stop bij een prachtige waterval en heeft u de kans de, door Fransen gebouwde, waterkrachtcentrale te bekijken. Hierna loopt u verder, langs de dorpjes Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van. Hier wonen voornamelijk H’mong en Dzazy groepen. Hier ziet u mensen nog in traditionele kledingstijl rondlopen, wat uniek is in Noordelijk Viëtnam. In dit dorpje kunt u het dagelijkse leven en de cultuur van deze bevolkingsgroepen observeren. Aan het eind van de dag wordt u wederom afgezet bij uw hotel in Sapa. Dag 8: Sapa, Lung Khao Nhin, lokale markt en dorpje Na het ontbijt vertrekt u richting Lung Khao Nhin voor een bezoek aan de Lung Khao Nhin markt. Naast dat dit een plek is om te winkelen, is deze markt ook een belangrijke spirituele plek voor de lokale bevolking. Ook is deze markt een ontmoetingsplaats van verschillende minderheidsgroepen uit de omgeving. Hierna rijdt u verder de bergen in richting een lokaal dorpje. Hier krijgt u de mogelijkheid kennis te maken met het traditionele Viëtnamese leven. Aan het eind van de middag rijdt u weer terug naar Sapa. Dag 9: Naar Lai Chau, via de Zilveren waterval, Heavens Gate en Fansipan Vandaag vertrekt u richting Lai Chau. Onderweg maakt u een stop om de Zilveren waterval te bekijken en naar hartelust te fotograferen. Ook maakt u hier een korte wandeling naar ‘Heavens Gate’. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Fansipan. Deze laatste is de hoogste berg van Indochina. Na deze korte maar indrukwekkende wandeling rijdt u verder naar Lai Chau. Onderweg komt u langs meerdere dorpjes. U heeft alle tijd om te stoppen waar u maar wilt. In Lai Chau aangekomen overnacht u in het Muong Thanh Hotel. Dag 10: Naar Dien Bien Phu, via verschillende dorpjes. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor wederom een dag vol spectaculaire landschappen en ‘minderheden-dorpjes’. Onderweg naar Dien Bien Phu brengt u onder andere een bezoek aan het dorpje Na Luong, van minderheidsgroepen Flower H’mong en Red Zao. Uiteraard mag u hier foto’s maken maar houdt er rekening mee dat niet elke bevolkingsgroep dit op prijs stelt. In de middag komt u aan in de vallei van Dien Bien Phu. Na uw lunch maakt u een excursie langs de historische bezienswaardigheden van Dien Bien Phu. U brengt onder een bezoek aan de D1 heuvel, het Dien Bien Phu museum en het voormalige hoofdkwartier van de Franse Castrie. U overnacht in het Muong Thanh Dien Bien Hotel.

12 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 11: Naar Son La, via de Pha Din Pass en Thuan Chau Vandaag zet u de reis voort naar Son La. Onderweg bezoekt u een dorpje van de Black Thai. U vervolt de rit langs de spectaculaire Pha Din Pass en bezoekt een dorpje van de Green H‘mong. U rijdt verder naar Thuan Chau waar dagelijks een grote markt plaatsvindt. Op deze markt komen diverse etnische groepen hun handelswaar, groenten en fruit verkopen. Aan het eind van de middag komt u aan in Son La. Hier bezoekt u de gevangenis en het Etnologische museum. U overnacht in het Ha Noi Hotel. Dag 12: Naar Mai Chau, via Co Noi T Junction, Moc Chau en Xa Linh In de ochtend rijdt u naar Mai Chau. Onderweg stopt u bij de Co Noi T Junction. Hierna brengt u een bezoek aan het dorpje van de Blue H’mong, Hong Luong. Onderweg stopt u op het grootste plateau van Viëtnam, Moc Chau, voor een lokaal kopje koffie. Hierna vervolgt u de rit over een avontuurlijke hangbrug richting een dorpje van de White Thai, Mong of Vay. Daarna stopt u bij Xa Linh, een dorpje van de H’mong. In de middag verruilt u de auto voor de fiets. U maakt een leuke fietstocht door de omgeving. U fietst langs de velden waar boeren aan het werk zijn, u ziet de lokale bevolking weven en u geniet gelijktijdig van de prachtige en vredige omgeving. Ook fietst u langs de dorpjes Lac en Poom Coong waar u wederom de lokale levensstijl ontmoet. U overnacht in Mai Chau, in de Mai Chau Lodge. Dag 13: Naar Ninh Binh Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald voor uw transfer naar Ninh Binh. Onderweg kunt u helemaal zelf aangeven waar en wanneer u wilt stoppen. U komt onder andere langs het dorpje Pa Co. U luncht onderweg in een lokaal restaurantje. Aan het begin van de middag komt u aan in Ninh Binh en wordt u bij het Queen Hotel afgezet. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht indelen. Dag 14: Ninh Binh Vandaag gaat u een mooie boottocht maken over de Ngo Dong rivier. Hierbij bezoekt u ook de ‘drie grotten’. De Hang Ca, Hang Hai, en Hang Ba grot. U wandelt door de karstheuvels richting de Thai Vi tempel en brengt een bezoek aan de Bich Dong pagode. Na de lunch in een lokaal restaurantje stapt u wederom op de fiets. U maakt een mooie tocht naar Hoa Lu. Na een bezoek aan deze voormalige hoofdstad van Dai Viet brengt u een bezoek aan Dinh en ‘Le Temples’. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Ninh Binh waar u nog een overnachting in het Queen Hotel heeft.

13 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 15: Naar Hanoi Na het ontbijt vertrekt u per transfer richting Hanoi. Onderweg stopt u voor een bezoek aan Trang An. Hier stapt u op de boot om de Sang, Toi, Ba Giot en Nau Ruou grotten te bezoeken. Ook brengt u een bezoek aan de Bai Dinh Pagode. Aan het einde van de middag bereikt u Hanoi. U overnacht in het Tirant Hotel. Dag 16: “vrije dag” in Hanoi Vandaag verblijft u in Hanoi. U kunt deze dag helemaal naar eigen inzicht indelen. Uw gids kan u vast goede tips geven om de dag in te vullen. Ook vandaag overnacht u in het Tirant Hotel Dag 17: Naar Yangon in Myanmar! Vandaag verlaat u Viëtnam. Per transfer wordt u naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor uw vlucht naar Yangon. Hier aangekomen ontmoet u uw gids uit Myanmar en wordt u per transfer naar het Chatrium Hotel gebracht. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Dag 18: Yangon Vandaag gaat u de hele dag op pad om de sprankelende stad Yangon te verkennen. Tijdens deze tour leert u de verschillende kanten van Yangon kennen. Ook brengt uw gids u naar ‘verborgen’ markten waar maar enkele westerlingen geweest zij. Daarnaast brengt u onder andere een bezoek aan de Sule pagode, de koloniale binnenstad, de haven, de kleurrijke lokale markten en het enorme liggende Boeddha beeld. Na de lunch zet u de tour voort naar de Bogyoke Aung San markt. In de avond vervolgt u de tour langs verschillende bezienswaardigheden. Hoogtepunt van de avond is de prachtig verlichte Shwedagon pagode. Na een bezoek aan deze pagode keert u terug naar het Chatrium Hotel. Dag 19: Naar Nyaung Shwe, via de Pindaya grot In de ochtend wordt u per transfer naar de luchthaven van Yangon gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Heho. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar Nyaung Shwe, nabij het Inle meer, gebracht. Onderweg maakt u een stop om de Pindaya grot te bezoeken. Deze grot staat bekend om de meer dan 8000 afbeeldingen van Boeddha op de wanden. Na aankomst in Nyaung Shwe wordt u afgezet bij het Pristine Lotus spa & resort afgezet, u overnachting voor de komende dagen.

14 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 20: Nyaung Shwe, Inle meer, Tha Ley Vandaag maakt u wandeling in de omgeving van het Inle meer. U geniet van het prachtige uitzicht over het meer en passeert de ruïnnen van de Indein, een oud pagode complex. Ook brengt u een bezoek aan een basisschool in het dorpje Tha Ley. In dit dorpje geniet u ook van een home-made lunch bij de lokale bevolking thuis. U vervolgt de wandeling richting het dorpje Nam Pan. Hier stapt u in ‘n motorbootje dat u terug naar uw hotel brengt. Mocht u het willen, kunt u ook in een echte ‘lokale’ kano stappen. Dag 21: Nyaung Shwe, Inle meer Vandaag wordt u opgehaald voor een boottocht over het Inle meer. U zult verrast worden door de schoonheid van dit meer. U bekijkt de drijvende tuinen en zult ongetwijfeld veel ‘leg rowers’ tegenkomen. Eenmaal aan land terug geniet u van een kopje thee bij een lokale familie thuis. Op en rondom het meer vinden dagelijks verschillende markten plaats. U zult vandaag ook één van deze markten bezoeken. Dit wordt waarschijnlijkde Nam Pam markt of de markt in Nyaung Shwe. Beide markten worden voornamelijk bezocht door de Shan en Pa-O minderheidsgroepen. Ook bezoekt u een lokale ‘cheroot’-makerij, de drijvende tomatentuinen, de Phaung Daw Oo pagode en Intha. En als u wilt laat uw gids u ook een lokale Burmeese kattenfokkerij en een weeffabriek zien. Na deze indrukwekkende dag wordt u weer bij uw hotel afgezet. Dag 22: Naar Kalaw via Kakku Na uw ontbijt wordt u wederom door uw privé-auto opgehaald. Vandaag brengt u een bezoek aan het pagode complex in Kakku. U rijdt hier naartoe langs prachtige natuur en akkers. Tijdens uw bezoek aan Kakku heeft u ook genoeg ruimte om de levenstijl en cultuur van de Pa-O minderheidsgroep te leren kennen. Hierna rijdt u verder naar Kalaw. Dit is een klein stadje dat tegen de bergwand is aangebouwd. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Shan regio. U kunt hier naar hartelust foto’s maken. U wordt aan het eind van de middag afgezet bij het Pine Hill resort. Dag 23: Kalaw, Pindaya Ook vandaag wordt u weer door uw auto en gids opgehaald. U rijdt naar Pindaya om daar verschillende industrieën te bekijken. U bekijkt hoe van bamboe papier gemaakt wordt en brengt een bezoek aan een pottenmakerij, een thee fabriek en een paraplufabriek. Vervolgens rijdt u door naar het Pa-O dorpje verderop om hun traditionele levenswijze en cultuur te leren kennen. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt in Pindaya. In de middag vervolgt u de trip naar het Sing Khaung klooster. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar Kalaw.

15 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 24: Naar Mandalay Na uw ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Heho gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Mandalay. Vanaf het vliegveld in Mandalay wordt u door u transfer naar het hotel in Mandalay gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen. Onderstaande excursies zijn inbegrepen. In de middag gaat u de paleizen te bezoeken en ‘s avonds de fietsexcursie te doen. U overnacht deze dagen in het Ruparmandalar Hotel.

Excursie INCLUSIEF: Het Glass paleis en de koninklijke historie van Mandalay Koning Thibaw en koningin Supayalat waren de laatste koning en koningin van Burma in de 19e eeuw. Vandaag brengt u een bezoek aan alle aan interesante plaatsen die gelinkt zijn aan de Burmeese koninklijke historie. U begint met een bezoek aan het Mandalay fort en de ruïnes van het paleis. Vervolgens beklimt u de oude uitkijktoren en bezoekt u het Glass paleis. Ook bezoekt u het museum dat mooie en interessante foto’s van het koninklijke leven laat zien. Excursie INCLUSIEF: Amarupa en Mandalay per fiets Vandaag gaat u de stad Amarapura op een actieve manier verkennen. Vanaf Mandalay fietst u samen met uw gids richting Amarapura. Onderweg stopt u in een lokaal theehuisje en bezoekt u een kleurrijke lokale markt. Bij aankomst in Amarapura parkeert u de fiets en wandelt verder over de houten U Bein brug. U bezoekt het lokale klooster en de lokale tempel. Op de weg terug fietst u langs een lokale weeffabriek en langs een fabriek waar grote stukken goud worden verwerkt tot kleine bladeren van goud. Het vervoer van uw hotel naar de fietsverhuurder en terug zit ook bij deze excursie inbegrepen. Dit vervoer kan van alles zijn, van een fietstaxi tot een lokale bus.

Dag 25: Mandalay, boottocht in Mingun, Yabanabon markt en Mandalay Vandaag vertrekt u richting Mingun. Hier ligt uw boot klaar voor een mooie boottocht stroomopwaarts. Ook brengt u een kort bezoek aan Mingun. Vervolgens vaart uw boot terug naar Mandalay waar u een mooie stadstour maakt. U brengt een bezoek aan de grote, bekende kerkklok, de Yadanabon-markt en een mooie pagode die tegen de heuvel opgebouwd is. Vervolgens leidt uw gids u langs verschillende beroemde monumenten. Ook klimt u de Mandalay heuvel op waar het Mandalay fort staat. Vanaf de top van het fort heeft u een prachtig uitzicht. U vervolgt de stadstour naar het Atumashi en het Shwenandaw klooster. Deze twee kloosters zijn perfecte voorbeelden van de regionale architectuur. U eindigt de tour met een bezoek aan de Kuthodaw pagode.

16 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 26: Mandalay, Mahamuni, Sagaing, Ava Vandaag kunt u de ochtend naar eigen inzicht indelen. Na de lunch wordt u opgehaald voor een bezoek aan de Mahamuni pagode en een Boeddha complex. Rond de pagode kunt u ook uitstekend rondwinkelen. De volgende stop is de gemarmerde ‘carving street’. Ook hier kunt u winkelen voor mooie souvenirs. Vervolgens stapt u weer in de auto om naar Sagaing te rijden. Onderweg maakt u een stop om een mooi oud klooster te bekijken. Daarna vervolgt u de trip per boot richting Ava. Onderweg staat er een mooie paardenkoets voor u klaar die u langs oude tempelruïnes en de prachtige natuur naar Ava brengt. Vanaf Ava keert u per auto terug naar Mandalay waar u wederom overnacht. Dag 27: Naar Hsipaw U wordt deze ochtend per transfer naar het vliegveld van Mandalay gebracht. Vanaf hier neemt u de vlucht naar Lashio. Hier aangekomen staat er iemand voor u klaar die u begeleidt naar de ‘pool-taxi’ van Lashio naar Hsipaw. Deze brengt u naar uw hotel in Hsipaw om in te checken. Vervolgens wordt u opgehaald voor een ongeveer vier uur durende wandeling. Deze leidt u langs een panoramisch uitzicht over de rijstvelden en bloeiende akkers, verschillende spirituele Shan dorpjes, een lokale school, en een prachtig houten klooster. Uitereaard geeft uw gids u overal gedetaileerde informatie. Ook laat hij u graag wat van de lokale ambachten zien. Bijvoorbeeld het rollen van sigaren en het bamboe-weven. Aan het einde van deze bijzondere en leerzame dag keert u weer terug naar uw hotel in Hsipaw. U overnacht in het Mr. Charles Hotel. Dag 28: Hsipaw, Dokthawaddy rivier, Shan monastery, Shan village. Vandaag maakt u in de ochtend een prachtige boottocht over de Doktawaddy rivier. U vaart langs een prachtig landschap van bergen, plantages en kleine dorpjes. Onderweg legt de boot aan zodat u de mogelijkheid heeft een oud Shan-klooster te bezoeken. Dit ligt midden in het bos. Als u wilt, kunt u ook baden in de rivier. U stapt daarna weer op de boot terug richting Hsipaw. Onderweg terug legt de boot nogmaals aan en bezoekt u een traditioneel Shan dorpje. Dit wordt waarschijnlijk Na Lowe of Beng Puie. Tijdens dit bezoek zult u alles leren over het traditionele Shan leven. In de middag keert u terug in Hsipaw. Hier kunt u de stad op eigen gelegeneheid bezoeken. U overnacht wederom in het Mr. Charles Hotel.

17 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 29: Naar Kyaukme met de bus! Vandaag staat u vroeg op. Om half 8 vertrekt u richting Kyaukme. Dit doet u vandaag niet met de auto maar met de lokale bus. Deze lokale bus is ook écht een lokale bus. Bereidt u voor op een rit van ongeveer één uur. De bus zal in elk dorpje stoppen om mensen en goederen in en uit te laten. U zult tijdens deze rit midden tussen de lokale bevolking, grote zakken rijst en groente en alles wat u nog meer kunt bedenken zitten. Bij aankomst in Kyaukme wordt u opgewacht door uw gids die u naar uw accommodatie voor vannacht brengt. Na het inchecken vertrekt u voor een volle dag wandelen door de bergen rondom Kyaukme. De gids zal u het leven van de Palaung minderheidsgroep, midden in de bergen, laten zien. In één van de Palaung dorpjes luncht u. Met andere woorden, u geniet van een dag midden in de natuur waar u lokale mensen tegenkomt die wellicht nog nooit een westerling hebben gezien. Tegen zonsondergang keert u terug naar uw hotel in Kyaukme. Optioneel: Mocht u toch liever met de auto in plaats van de bus naar Kyaukme reizen dan is dit tegen een meerprijs ook mogelijk.

Dag 30: Naar Pyin Oo Lwin Vandaag maakt u kennis met een ander lokaal vervoersmiddel. U wordt namelijk door uw chauffeur naar het treinstation gebracht. De plaatsen in de trein naar Pyin Oo Lwin zijn al voor u gereserveerd! De trein vertrekt om 11:00 uur en rijdt langs een prachtige route door de bergen en langs dorpjes, met als hoogtepunt het spectaculaire Gokteik viaduct. Dit viaduct was ooit de op één na hoogste van de wereld. De trein zal in verschillende plaatsen stoppen waar mensen de trein inkomen om hun drankjes en snacks te verkopen. Uw verwachte aankomsttijd in Pyin Oo Lwin is rond 16:00 uur. Op het koloniale station wacht uw gids u op en brengt u naar het Royal Parkview Hotel.

18 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Dag 31: Naar Monywa Vandaag rijdt u van Pyin Oo Lwin naar Monywa. Onderweg maakt u een stop bij twee pagodes. De Thanboddhay-pagode en de Hlaungdawmu-pagode. Ook stopt u om een bezoek te brengen aan de Po Win Daung grotten en de Shwe Ba Daung grotten. Na aankomst in Monywa wordt u naar het Win Unity Resort gebracht waar u zult overnachten. Dag 32: Naar Bagan via Pakkoku U vervolgt vandaag uw reis naar Bagan. U wordt door uw chauffeur en gids opgehaald en rijdt richting Pakkoku. In Pakkoku maakt u een stop om de lokale markt te bezoeken. Ook kunt u een kijkje nemen in een lokale sloffen fabriek. U vervolgt de reis naar Bagan per boot. Daar aangekomen wordt u weer door uw chauffeur opgehaald en naar het Tharabar Gate Hotel gebracht waar u zult overnachten. Dag 33: 2e volle dag Bagan highlights U gaat vandaag opnieuw de hele dag met uw gids en chauffeur op pad in en rondom Bagan. U begint de dag met het beklimmen van een mooie pagode. Vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over Bagan en de omgeving. Ook laat uw gids u de meest bekende en bijzondere tempels van de regio zien. De meeste van deze tempels bestaan al honderden jaren. (U kunt natuurlijk ook plekken aangeven waar u graag wilt stoppen). U verruilt de auto voor paard en wagen en gaat richting de Pyathagyi pagode om de zonsondergang te bekijken. U krijgt hierbij lekkere frisse drankjes geserveerd. Na het ondergaan van de zon keert u terug naar uw hotel in Bagan. Dag 34: Bagan Ook vandaag staan de gids en auto weer helemaal tot uw beschikking. U vervolgt uw bezoek aan Bagan. U kunt ter plekke aangeven welke plekken in Bagan of omgeving u graag nog wilt bezoeken. Uw gids kan u natuurlijk ook adviseren! Aan het eind van de dag wordt u weer bij uw hotel in Bagan afgezet.

19 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Dag 35: Naar Yangon via Nyaung Na uw ontbijt vertrekt u naar de stad Nyaung U. Voordat u deze stad binnenrijdt bezoekt u nog een mooie tempel. Deze is tegen het ravijn, ten noorden van Nyaung U, gebouwd. Daarna rijdt u door naar het centrum van de stad. Hier bezoekt u de drukke en levendige markt. Mensen vanuit de hele omgeving komen hier hun groenten, kruiden en vlees halen. Ook heeft u hier de mogelijkheid om mooie souvenirs te kopen. U vervolgt de rit naar Yangon. Onderweg brengt u een bezoek aan de Shwezi Gon pagode, het Watkyi Inn dorpje met de Watkyi Inn Gubyaukgyi tempel, de Manuha tempel en de Shwe Sandaw pagode. Aan het eind van de middag keert u terug naar Bagan. Hier wordt u bij de afgezet voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en wederom naar het Chatrium Hotel gebracht voor uw overnachting.

Dag 36: Terug naar Amsterdam Vroeg in de ochtend vertrekt vandaag uw vlucht terug naar Amsterdam. U wordt op tijd per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

20 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Uw accommodaties New Era Hotel

Zu Family Garden Hotel

Yun Ti Hotel

21 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Victoria Hotel

Muong Thanh Hotel

Muong Thanh Dien Bien Hotel

22 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Ha Noi Hotel

Mai Chau Lodge

23 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Queen Hotel

Tirant Hotel

24 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Chatrium Hotel

Pristine Lotus Spa & Resort

25 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Pine Hill Resort

Ruparmandalar Hotel

26 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Mr. Charles Hotel

Ayone Oo Guesthouse

Royal Parkview Hotel

27 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Win Unity Resort

Tharabar Gate Hotel

28 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Services Services inclusief Alle overnachtingen zoals aangegeven in het voorstel, in een tweepersoons kamer met privé-faciliteiten (voorgestelde accommodatie is telkens de lokaal best beschikbare): o 2 overnachtingen in het New Era Hotel in Kunming, Superior room o 1 overnachting in het Zhu Family Garden Hotel in Jianshui, Superior room o 2 overnachtingen in het Yun Ti Hotel in Yuanyang, Superior room o 3 overnachtingen in het Victoria Hotel in Sapa, Superior room o 1 overnachting in het Muongh Thanh Hotel in Lai Chau, Deluxe room o 1 overnachting in het Muongh Thanh Dien Bien Hotel in Dien Bien Phu, Deluxe room o 1 overnachting in het Ha Noi hotel in Son La, Deluxe room o 1 overnachting in de Mai Chau Lodge in Mai Chau, Deluxe room o 2 overnachtingen in het Queen Hotel in Ninh Binh, Deluxe room o 2 overnachtingen in het Tirant Hotel in Hanoi, Deluxe room o 3 overnachtingen in het Chatrium Hotel in Yangon, Deluxe room, o 3 ovenachtingen in het Pristine Lotus Spa & Resort, Lotus villa o 2 overnachtingen in het Pine Hill Resort in Kalaw, Superior room o 3 overnachtingen in het Ruparmandalar Hotel in Mandalay, Deluxe room o 2 overnachtingen in het Mr. Charles Hotel in Hsipaw, Deluxe room o 1 overnachting in het Ayone Oo Guesthouse in Kyaukme, bungalow o 1 overnachting in het Royal Parkview Hotel in Pyin Oo Lwin, Deluxe room o 1 overnachting in het Win Unity Resort in Monywa, Deluxe room o 3 overnachtingen in het Tharabar Gate Hotel in Bagan, Deluxe room Alle maaltijden zoals vermeld in het “vogelvlucht-overzicht” op pagina 2/3 Alle genoemde transfers op privébasis, tenzij anders vermeld Alle excursies en bezoeken zoals genoemd in het voorstel, tenzij optioneel vermeld Engelssprekende lokale privé gidsen tijdens alle bezoeken, excursies en transfers China: o Locale guide + aparte driver (dus 2 personen) op alle dagen in China: van pick-up op de airport t/m drop-off Vietnamese grens o De gids assisteert t/m het restaurant (mbt restaurant-keuze en menu-keuze) in de avonden Vietnam: o Locale guide op dag 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Myanmar: o Locale guide op dag 17, 18 en 35 in Yangon o Locale guide op dag 19. 20,21, 22 en 23 in Inle lake en Kalaw o Locale guide op dag 24, 25 en 26 in Mandalay o Locale guide op dag 27 en 28 in Hsipaw o Locale guide op dag 29, 30, 31 in Kyaukme Pyin O Lwin en Monywa o Locale guide op dag 32, 33 en 34 in Bagan Bustickets op dag 29 Treintickets op dag 30 Alle boottochten en genoemde fietstochten Alle entreegelden Flesjes water tijdens autoritten in China Alle taxen en local handlingsfees Lokale kaart en reisbeschrijving

29 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Services exclusief Alle internationale en binnenlandse vluchten, luchthavenbelastingen, taxen en toeslagen. Optionele excursies (zie voor (meer)prijs bij bij Reissom) Fooien en uitgaven van persoonlijke aard Materiaal voor uw persoonlijke medische verzorging Reis- en annuleringsverzekering.

30 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar


Reissom De totale reissom voor het bovengenoemde landprogramma en services zijn op basis van een reisgezelschap van 2 personen.

Landprogramma

Reissom per persoon

36-daagse rondreis China, Viëtnam en Myanmar Inclusief excursie Koninklijke historie in Mandalay Inclusief fietsexcursie Amarapura en Mandalay Optioneel: meerprijs met de auto naar Kyaukme

€ 4.762,-

€ 50,-

Voorwaarden, voorbehouden en belangrijke informatie LANDPROGRAMMA: Deze prijsopgave is geldig tot 31 mei 2013. Na deze datum vervalt bovenstaande reissom. Marvell Travel behoudt het recht om na de vervaldatum de reissom aan te passen. Deze prijsopgave is gebaseerd op de wisselkoers Euro/dollar van 24 mei 2013. Marvell Travel streeft naar een gelijkblijvende verdienste ongeacht koersschommelingen. Marvell Travel behoudt daarom het recht om tijdens de geldigheid van de offerte de reissom aan te passen obv ontwikkelingen in deze wisselkoers. Tevens behoudt Marvell Travel het recht om ná de boeking het effect van de koers op het moment van restbetaling met het dan openstaande restbedrag te verrekenen (doorgaans is dat immers het moment waarop de gehele reissom naar de lokale partner(s) overgemaakt wordt en het koerseffect feitelijk wordt). Dit kan ten tijde van de restbetaling leiden tot een aangepaste factuur met een ´correctie wisselkoers´. Op het moment van offreren is beschikbaarheid nog niet gegarandeerd en zijn er nog geen definitieve reserveringen gemaakt. De reissom is indicatief en op basis van een groepsgrootte van 2 personen. Een groter of kleiner aantal deelnemers kan van invloed zijn op de totale reissom en die per persoon. Er is bij een boeking éénmalig een boekings- en handlingsfee van € 25,- per persoon van toepassing. De finale reissom is afhankelijk van de gewenste reisroute, feitelijke beschikbaarheid, geldende tarieven en veranderde wisselkoersen vanaf moment van boeking/akkoordverklaring tot moment van restbetaling (6 weken voor vertrek). Eventuele onvoorziene, tussentijdse prijsverschillen worden meteen met u kortgesloten. Dit geldt o.a. voor tarieven waar Marvell Travel geen invloed op heeft, maar die tussentijds door officiële instanties en luchtvaartmaatschappijen worden doorgevoerd, bijvoorbeeld National Park fees, brandstoftoeslagen, security fees op luchthavens. Wensen tot aanpassen van het programma ná boeking zijn, mits praktisch/realistisch uitvoerbaar, mogelijk. Hiervoor worden de eventuele meerkosten, annulerings- en/of omboekkosten en een handlingsfee van € 80,- per uur berekend met een minimum van één uur. in rekening gebracht. Bij weglating (“cancellation”) van onderdelen op verzoek van de opdrachtgever gelden annuleringspercentages zoals in de Algemene Voorwaarden. De volgorde van de onderdelen in het programma en/of de concrete invulling kan als gevolg van beperkte of veranderde beschikbaarheid op moment van boeking aangepast worden. Dit geldt ook voor de uitvoering zelf indien omstandigheden als bijvoorbeeld het weer, de conditie van de wegen en de fysieke conditie van de groep dit vergen. Er wordt indien mogelijk zoveel mogelijk beslist in overleg met de klant. De staf van Marvell Travel en haar lokale partners hebben een beslissende stem. Met goedkeuring van de klant kan indien mogelijk een alternatief programma worden uitgevoerd. Eventuele meerkosten worden door de klant ter plekke met de uitvoerder voldaan of later door Marvell Travel nagefactureerd. De in dit reisvoorstel gebruikte afbeeldingen en illustraties zijn een momentopname, indicatief en geven geen garantie voor de werkelijkheid. De beelden kunnen afwijken van werkelijke situaties. Foto’s van de kamers per accommodatie zijn indicatief en zijn niet per se van uw kamer of kamertype.

31 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Aansluitrisico bij cruisereizen. Als een reiziger een cruiseschip mist vanwege een annulering van zijn vlucht door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden of overheidsmaatregelen, dan komt dit voor risico van de reiziger. Het is mogelijk dat u voor uw reis een aantal vaccinaties nodig heeft of andere gezondheidsmaatregelen moet nemen voorafgaande aan uw reis. Het is van groot belang dat u op tijd begint met de inentingen. Specifieke informatie over gezond op uw reisbestemming(en) vindt u bij uw huisarts en/of op www.lcr.nl. U kunt ook de Landelijke Vaccinatielijn voor Reizigers bellen: tel. 0900 – 9584 (€ 0,45 per minuut). De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie bij de huisarts en/of de lokale gezondheidsdienst mbt de voor de bestemming en persoonlijke, fysieke situatie geldende gezondheidsmaatregelen en deze te nemen. Alle reizigers beschikken over reisdocumenten voor internationaal persoonsverkeer geldig tot minimaal 6 weken ná vertrekdatum. Let op: het kan zijn dat bepaalde airlines en/of visaverstrekkende organisaties (ambassades/consulaten) een langere geldigheid eisen. U kunt dit bij de betreffende maatschappij/organisatie (online) nagaan op het moment van boeking of aanvraag. Het kan zijn dat uw reisbestemming naast uw eigen reisdocumenten een visum vergt. De voor de reisbestemming geldende regels zijn in de tijd aan verandering onderhevig. Voor de actuele situatie raadpleegt u www.visumdienst.nl of www.visum.nl of direct bij de ambassade van de reisbestemming(en). Marvell Travel is niet aansprakelijk voor eventuele problemen voortvloeiend uit het door de reiziger niet, niet tijdig of foutief aanvragen van de noodzakelijke reisdocumenten. Houdt u bij de aanvraag rekening met de door hen vereiste geldigheidstermijn van uw reisdocumenten (m.n. paspoort) Marvell Travel zal u in geval van nood hulp en bijstand verlenen. Dit kan echter ernstig belemmerd worden wanneer er geen beroep kan worden gedaan op de hulp via uw ziektekosten-, ongevallenen/of reisbagageverzekering. De hulp van uw alarmcentrale en verzekeringsmaatschappij is daarbij immers onmisbaar. Het is daarom verplicht om een reis- en ziektekostenverzekering afgesloten te hebben. Naast de in deze offerte genoemde voorwaarden/voorbehouden gelden de Algemene Voorwaarden Marvell Travel. Deze krijgt u ter bestudering en akkoordering te zien tijdens het boekingproces nog vóór dat u de boeking definitief bevestigt in het (online) boekingsproces. Indien de specifieke annuleringsvoorwaarden van één of meerdere, onderliggende services/reisonderdelen nopen tot een aanpassing van de in de annuleringsvoorwaarden genoemde percentages en/of perioden, hebben deze voorrang op de Algemene annuleringsvoorwaarden van Marvell Travel. Afwijkende voorwaarden worden u vóór het moment van boeken aangeleverd. Op het moment van boeking gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Betaling: Na de aanmelding via het online boekingsformulier, geldt een aanbetaling van 15% van de totale overeengekomen reissom voor het landprogramma. Indien er ook een verzekering is afgesloten worden premies, assurantiebelasting en afsluitkosten in z’n geheel voldaan. Er geldt een aanbetaaltermijn van uiterlijk 7 werkdagen na factuurdatum tenzij een afwijkende betalingsregeling geldt ivm bijvoorbeeld een zeer korte vertrek- of optietermijn. Het restbedrag van de totale reissom dient minimaal 6 weken voor de dag van vertrek zijn ontvangen door Marvell Travel. Indien de reiziger boekt na de 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom in één keer overgemaakt te worden. Belangrijk: het niet tijdig voldoen van de restbetaling kan gevolgen hebben voor uw reis indien aangezien leveranciers en Marvell Travel dan conform de voorwaarden bij rechte zijn de reservering of boeking éénzijdig te annuleren. Eventuele gevolgschade komt niet voor rekening van deze partijen. Gevolginspanningen door Marvell Travel worden behandeld conform de regeling tot ‘aanpassing na boeking’. Eventuele méérkosten voor alternatieve/vervangende reisonderdelen worden aan u doorberekend. Klachten en problemen onderweg: Indien de reiziger tijdens de reis onvolkomenheden constateert of klachten heeft, moet de reiziger dit zo spoedig mogelijk melden bij de betrokken, lokale dienstverlener. Deze zal dan proberen het probleem te verhelpen. Indien de tekortkoming niet naar tevredenheid wordt opgelost, dan dient de reiziger dit schriftelijk vast te leggen (klachtrapport). Klachten die na terugkomst worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen indien deze niet tijdig, op of vanaf de bestemming, zijn gemeld en gerapporteerd aan en door de reisbegeleiding, verantwoordelijke uitvoerder ter plaatse of het hoofdkantoor van Marvell Travel in Nederland. Een officiële klacht dient schriftelijk, binnen 1 maand na de datum van terugkomst ingediend te worden ten kantore van Marvell Travel.

32 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Uw vluchtschema Hieronder vindt u een overzicht van het vluchtschema dat het beste aansluit op uw programma. De data zijn door ons gekozen op basis van bovenstaand reisschema. 11 september

Amsterdam - Shanghai

17:30– (12/09) 10:05

12 september

Shanghai - Kunming

14:20 – 17:45

28 september

Hanoi - Yangon

16:35 – 18:10

30 september

Yangon - Heho

07:30 – 09:40

5 oktober

Heho - Mandalay

09:30 – 10:05

8 oktober

Mandalay - Lahsio

13:10 – 15:40

16 oktober

Bagan – Yangon

17:20 – 18:40

17 oktober

Yangon – Bangkok

07:15 – 09:30

17 oktober

Bangkok – Amsterdam

12:10 – 18:45

Het bovenstaande vluchtschema is t.o.v. het vorige programma iets gewijzigd en bedraagt momenteel €1.927,- per persoon inclusief taxen en toeslagen en airline boekingsfees. De internationale vluchten worden uitgevoerd door de KLM. Comfort class op de terugweg bedraagt €180,- extra. Vreemdgenoeg is het comfort-tarief voor de héénvlucht nog niet bekend. Dit heeft ermee te maken dat het exacte vliegtuigtype voor die vlucht nu nog niet vaststaat. Dit zal waarschijnlijk ook €180,- bedragen, maar houdt u er rekening mee dat deze prijs in theorie nog kan veranderen (wordt dan verrekend met de restbetaling). Omwille van een snelle boeking van de tickets houden we voor nu die 180 aan. Voorwaarden/voorbehouden VLIEGTICKETS: De tarieven van de vluchten zijn inclusief alle taxen, toeslagen en op basis van 2 personen. Het tarief is exclusief boekingsfees van de airline (bij direct zelf boeken) of van Marvell Travel (€ 45,pp/ticket) Bovenstaand schema geeft de situatie weer op 23 mei 2013 en geeft geen garantie voor de situatie op moment van boeking. De internationale vluchten zijn kosteloos voor u in optie gezet tot 27 mei. Indien tickets voor u in optie gezet zijn en u gebruikt wilt maken van de tickets dient u vóór de optie-deadline de tickets volledig betaald te hebben. De optie vervalt automatisch zodra de deadline verstreken is. Het staat airlines overigens vrij om deadlines aangekondigd of onaangekondigd te vervroegen. NB: opties op tickets verzekeren u tot moment van boeken (=´printen’) van een plaats aan boord van de door u gewenste vlucht, niet van de tarieven of toeslagen. Tussen moment van offreren, het in optie zetten van de tickets en de feitelijke datum waarop uw ticketbetaling door ons ontvangen is én het moment van ´printen´ van de ticket(s), kan het zijn dat er een verandering is opgetreden in vliegtarieven, taxen, toeslagen en boekingsfees. Deze kunnen immers tot dat moment onderhevig zijn aan prijsveranderingen onder andere als gevolg van de exacte vliegdata, aantal passagiers, valutawijzigingen, beschikbaarheid, prijsaanpassingen door de luchtvaartmaatschappijen en veranderingen in luchthavenbelastingen en (brandstof)toeslagen. Dit kan dus zelfs het geval zijn tussen het moment dat uw betaling door ons ontvangen is en de tickets feitelijk ´geprint´ worden door de consolidator of airline. In dat geval wordt u het verschil nagefactureerd. Het tijdschema zoals beschreven kan afwijken door invloeden als vertraging/uitval van vluchten, weersomstandigheden etc. Indien de oorzaak te herleiden is tot handelen van de luchtvaartmaatschappij zelf, kan een verzoek tot compensatie van eventueel geleden schade

33 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


direct bij de maatschappij zelf op locatie en/of na thuiskomst ingediend worden. Zorg er daartoe voor dat u op het moment zelf op locatie zoveel mogelijk relevant gegevens zwart-op-wit verzamelt en dat u de klachtentermijn van hun klantenservice in acht neemt. Indien gewenst kan Marvell Travel u op uw verzoek voorzien van extra, relevante informatie of advies. Voor ticketwijzigingen (inclusief spelfouten in de passagiersnaam) na moment van ticketing/printing en annuleringen rekent Marvell Travel 50,- euro handlingfee per ticket. Daarnaast gelden de voorwaarden en kosten zoals die door de betreffende luchtvaartmaatschappij worden gesteld aan onder andere het tarief, (eventuele restitutie bij) annulering, spellingsfouten in de passagiersnaam, verzoeken tot schemawijziging. Let op: schade, verlies en diefstal van ingecheckte bagage op luchthavens is doorgaans beperkt of niet gedekt door uw reisverzekering. Zorg ervoor dat u met name uw waardevolle zaken meeneemt in uw handbagage. U boekt de vliegtickets separaat van en aanvullend op het landprogramma. Er is derhalve sprake van zogenaamde ‘losse’ tickets. U heeft dientengevolge een directe verbintenis met de luchtvaartmaatschappij. In het geval de luchtvaartmaatschappij u dupeert door bijvoorbeeld vertraging of annulering, wendt u zich direct tot de maatschappij en/of een partij die op commerciële basis uw belangen zullen behartigen. Wij kunnen u hierin desgewenst adviseren. In het onverhoopte, specifieke geval dat de luchtvaartmaatschappij failliet is en u reeds uw tickets (aan)betaald heeft, kunt u een brief schrijven naar de curator om uw geld terug te vragen. De curator is iemand of een organisatie die de zaken regelt als een bedrijf failliet is. Door het faillissement mag de luchtvaartmaatschappij immers zelf niet meer beslissen over het geld en de reizen die het uitvoert. De kans dat u uw geld terugkrijgt is meestal niet zo groot. Voor losse lijndiensttickets bestaat er geen specifieke garantieregeling. De curator van de airline gaat proberen zoveel mogelijk schulden te betalen. U kunt de curator achterhalen door te bellen met de Kamer van Koophandel. LET OP: om een dergelijke situatie te voorkomen, kunt u ook een ‘(vlieg)ticketverzekering’ afsluiten. U kunt bij ons navragen over de mogelijkheden. Voorgestelde internationale vluchten worden uitgevoerd door de KLM. Ook gelden in deze offerte de Algemene Voorwaarden van deze luchtvaartmaatschappij. Deze voorwaarden vindt u op de website van: o KLM en de volgende link: http://www.klm.com/travel/gb_en/customer_support/booking_conditions_carriage/index.htm

Daarnaast adviseren wij u sterk op deze website(s) ook de algemene informatie te bestuderen met betrekking tot onder andere de check-in procedure, bagage-specificaties en speciale voorzieningen.

34 Reisvoorstel China, Viëtnam en Myanmar


Reis- en Annuleringsverzekering Het zal geen verrassing voor u zijn dat een reis niet zonder risico is. Een ongeluk of pech zit immers in een klein hoekje. Het is daarom voor elke reiziger/deelnemer verplicht om een reis- en ziektekostenverzekering afgesloten te hebben. Vaak denken klanten dat de algemene Ziektekostenverzekering voldoende dekking geeft tijdens reizen in het buitenland. Dat is helaas een misverstand. Deze dekking is minimaal, biedt geen hulpverlening bij calamiteiten in het buitenland en vergoedt geen medicijnen of noodzakelijke, extra vervoerskosten. Gomagma biedt hiervoor een passende oplossing. Door onze samenwerking met Unigarant (ANWB), De Europeesche en Mondial (voorheen Elvia) kunt u de (groeps)reis- en/ of annuleringsverzekering eenvoudig en tegen gunstige voorwaarden bij ons afsluiten. U bent dan verzekerd van een scherpe premie, uitstekende polisvoorwaarden en een betrouwbare en snelle service. Een belangrijk voordeel is dat u dan ook onderling verzekerd bent zodat in geval van een onverhoopt dodelijk ongeval vooraf of tijdens de reis het gehele gezelschap kan annuleren. In het geval van nood staat met deze verzekeringen de degelijke ANWB-Alarmcentrale of een van de andere SOS-centrales dag en nacht voor jullie klaar. Groot voordeel bijvoorbeeld is dat deze u in het Nederlands te woord staat. Graag voorzie ik u van een vrijblijvend advies en een kostenloze offerte op basis van de groepsgrootte en specifieke verzekeringsbehoefte. Afhankelijk van deze behoefte kan het zijn dat we u een meer passende verzekering offreren van een andere verzekeraar. Daarbij zoeken we voor u naar de beste, specifieke dekking tegen een optimale premie. Graag zetten we de voordelen nog even voor u op een rij: - U kunt de reisverzekering zelf indelen en op maat maken; - Wereldwijde hulpverlening door ANWB- of SOS-alarmcentrale; Wilt u meer weten over deze verzekeringen? Dan kunt u altijd bellen op bovenstaand nummer of uw vraag per email stellen. Marvell Travel Donker Curtiusstraat 7 unit 410 1051JL, AMSTERDAM The Netherlands Tel.: +31-(0)20-620.6488 Fax: +31-(0)84-221.3295 Mobile:+31-(0)6-42215932 Skype: gomagma Mail: info@gomagma.nl Web : www.gomagma.nl KvK-Amsterdam: 34.22.73.02 ABN-AMRO banknr: 49.82.61.662 IBAN: NL41ABNA0498261662

35 Reisvoorstel China, ViĂŤtnam en Myanmar

Reisvoorstel China Viëtnam en Myanmar!  
Reisvoorstel China Viëtnam en Myanmar!  

Een prachtige rondreis door China Viëtnam en Myanmar van liefst 36 dagen.

Advertisement