Page 1

magazine jaargang 8 ed. april 2014

Karel Swolfs

La Belle cuisine

TOTALE UITVERKOOP DAMESKLEDIJ TOT MAAT 46

wegens stopzetting

vanaf 15 april

Bevrijdingslaan 222 2450 Meerhout-Zittaart

Openingsuren: di t.e.m. za 10u - 12u & 13u30 - 18u zondag & maandag gesloten

Tel. 014 30 25 60

www.boutique-martinique.be

bedeling door


1 mei 2014 UITZONDERLIJK GEOPEND

wegens Bloemenmarkt

van 10u tot 17u

Marjel boetiek

Openingsuren:

Hoogzand 8 2235 Westmeerbeek

Maandag van 14u00-18u30 Dinsdag - donderdag - vrijdag van 10u00-12u00 en van 13u30-18u30 Zaterdag doorlopend open van 10u00-18u00

Tel.: 016 69 87 82


h oo fd i n t e r vi e w .................... 5,8-9

Karel Swolfs, Geel en de Groote Oorlog

TIMMERMANS INTERIEURS & ANTIEK

pu bli r e po r t a g e s

inhoud

Italiaans design

» Bouwonderneming Ooms......... 14-15 » Immo VL............................................ 17 » Aroma Academie.............................. 28

repor t a g e

Prinsheerlijk Picknicken..................... 20 Italiaans vakmanschap

l a be l l e c u i si n e .. ......................... 22 i n d e k i jk e r . . ............................ 26-27 brei n br e k e r .................................... 29

» CD's / DVD's..................................... 12 » een classic ontbijt............................ 33

ZITHOEK STOF MET 1 ELEKTR. RELAX VANAF ZITHOEK LEDER MET 1 ELEKTR. RELAX VANAF

25 JAAR

VERTROUWEN

JAARGANG 8 - editie 2 - april 2014 OPLAGE Regio 1: > 38.000 exemplaren Geel - Olen - Meerhout - Westerlo - Laakdal Regio 2: > 38.000 exemplaren Mol - Balen - Dessel - Retie - Kasterlee BEDELING: VOLGENDE EDITIE: september 2014 VORMGEVING: Marieke Deckers, Mandi Gaiani REDACTIE: Tina Boënne, Roel Biesemans FOTOGRAFIE: Roel Biesemans WEBSITE: Stef Liekens V.U. : Inspirio bvba, Marieke Deckers, Dr. Van de Perrestraat 176-178, 2440 Geel MEDIAPARTNER:

colofon

sedert 1988

Inspirio bvba behoudt zich het recht voor om advertenties - niet conform aan de vooropgestelde vormgeving en inhoud - te weigeren. Alle in de advertenties opgenomen gegevens zijn geplaatst onder de verantwoordelijkheid van het betrokken bedrijf.De adverteerder zal de uitgever vrijwaren van alle vorderingen die zouden voortvloeien uit de schending van de rechten van derden met betrekking tot octrooien, auteursrechten of elke ander recht dat derde zou kunnen doen gelden. De verschijningsdatum is indicatief. Advertenties gebonden aan een bepaalde datum worden geplaatst op verantwoordelijkheid van de adverteerder. Inspirio bvba kan niet aansprakelijk worden gesteld voor laattijdige verschijning. Kleurafwijkingen zijn altijd mogelijk. Het gebruik van ontwerpen van Inspirio bvba voor andere publicaties is niet toegelaten, tenzij anders en onderling overeengekomen.

www.goforitmagazine.be

€ 2.890 € 3.390

VRIJE TOEGANG vr.-za.-zo. van 13u - 18u

ANTIEKE LOUIS XV KAST & -TAFELTJE

KEUZE IN 18 EN 19 EEUWSE MEUBELEN

Geelseweg 37 ∙ 2250 Olen

(Baan N13 Geel-Herentals - op 1 km van Shopping Olen)

Tel.: 014 22 61 72 ∙ antiek.timmermans@skynet.be Open: vr.-za.-zo. van 13u - 18u of na tel. afspraak

www.timmermans-interieur.be 3

spe e l me e e n w i n


mixed by Aroma Communicatie

NEEM EEN KIJKJE OP ONZE WEBSITE!

WWW.KEMPENSEKLAPROZEN.BE


hoofdinterview

Karel Swolfs

Geel en de Groote Oorlog

100 jaar na het uitbreken van de Groote Oorlog laat deze nog altijd zijn sporen na. Ook in het hart van vele Gelenaars. Karel Swolfs is een 52-jarige Gelenaar en beroepsbrandweerman in de Barmhartige Stede. Hij speurt momenteel naar verhalen en voorwerpen bij nabestaanden van overlevenden, gestorven en gesneuvelde Geelse soldaten. Al zijn veldwerk wordt gebundeld en gepubliceerd in een boek over Geel en WOI.

5

Lees verder op pagina 8-9 Âť


5XL you are beautiful


VELDSTRAAT 5/MARKT 18 - 2450 MEERHOUT TEL. 014 30 00 42 - heren@nuytsmode.be Parking op de Markt. Parkeerschijf verplicht.

NUYTS HEREN

www.nuytsmode.be

zondag 27 april extra open tot 17 uur

zaterdag 26 april & zondag 27 april 2014

CHAMPAGNEWEEKEND

Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 9u30 tot 18u zondag open van 9u30 tot 12u gesloten op maandag en feestdagen

RETOUCHES GRATIS

5XL TOT

mannenmode

Vanaf nu bij


"Er zijn nog altijd veel mensen die er sterk emotioneel bij betrokken zijn."

Karel Swolfs

Hoe ben je ertoe gekomen om je te gaan verdiepen in WOI?

Ik ben al 30 jaar bezig met het opmaken van stambomen. Alles wat met genealogie (familiekunde) te maken heeft, interesseert mij enorm. Op een gegeven moment ben ik bezig met één van mijn voorvaders op te sporen en vind ik naast zijn overlijdensakte een akte van een persoon waarbij stond geschreven “sneuvelde voor zijn vaderland”. Ik heb ook een aantal grootnonkels die gesneuveld zijn in WOI, maar één naam die bij in het dossier stond, kende ik niet. Ik ben gaan kijken naar het herdenkingsmonument en die man zijn naam, die in het dossier beschreven staat, staat niet vermeld op het monument. Ik ben er toen achter gekomen dat drie Geelse strijders het monument niet gehaald hebben. In 1966 is er onder burgemeester Verswijvel een oproep gedaan onder de Gelenaars. Iedereen die weet had van Geelse gesneuvelden, moest zich komen melden op het gemeentehuis omdat ze er een monument rond gingen maken. Ik vind dat niet correct dat ze de bevolking hierover aanspreken. Daar zouden ze de gemeentediensten mee moeten belasten. Dat is niet gebeurd en daardoor zijn er mensen die het monument niet gehaald hebben. Er is mij beloofd dat deze mensen tegen 11 november bij op het monument worden gezet. Omdat ik zelf familieleden heb die gestorven zijn tijdens WOI, heeft dat extra mijn interesse gewekt. Ik ben te weten gekomen dat vanuit Geel 692 mensen gemobiliseerd zijn geweest en 71 soldaten, zo’n 10%, zijn gesneuveld. Gesneuveld is niet altijd correct want als je kijkt hoeveel mensen er in de loopgraven door ziekte zijn gestorven, dan is dat getal vrij hoog t.o.v. de mensen die gesneuveld zijn.

Wat ben je te weten gekomen tijdens je zoektocht?

8

Jonge mensen worden uitgestuurd naar het front en sterven daar. Het merendeel van de Gelenaars was niet bemiddeld om nadien het graf van hun zoon te gaan bezoeken in het oorlogsgebied. Het waren voornamelijk boerenfamilies die nooit buiten Geel geweest zijn. Ik ken dus mensen die nooit aan het graf van hun kind geraakt zijn.

De broer van mijn grootmoeder was eveneens opgeroepen. Hij wordt ziek en sterft in Calais in een hospitaal. Mijn grootmoeder was toen 12 jaar. Zij heeft moeten wachten tot mijn oudste kozijn zijn rijbewijs had om tot in Calais te geraken. 50 à 60 jaar heeft mijn grootmoeder moeten wachten om tot aan het graf van haar broer te geraken. Dat zijn verhalen die door merg en been gaan. Ik heb pas een vrouw gesproken die een afscheidsbrief voorlas van haar nonkel die gestorven is aan het front. Met de tranen in haar ogen. Er zijn nog altijd veel mensen die er sterk emotioneel bij betrokken zijn. Een ander intrigerend verhaal. Een man springt tijdens bombardementen met zijn compagnon in een put en samen blijven ze daar liggen tot het bombardement voorbij is. Op het moment dat het wat rustiger is, zegt die man: “Kom we zijn weg”. Maar zijne compagnon reageert niet. Hij vindt dan een stuk koper dat het lichaam van zijn medestrijder doorboord heeft. Hij heeft dat stuk koper meegepakt en er door een koperslager een soort brievenopener van laten maken. Ik vind dat heel sterk dat zoiets, zo’n verhaal, nog naar boven komt.

Alles wordt gebundeld in een boek.

We werken met drie mensen aan het boek, namelijk Dirk Kennis van Het Nieuwsblad van Geel, Georges Vannueten en mezelf. Ik doe meer het veldwerk en ga op zoek naar mensen en verhalen en voorwerpen uit die tijd. De idee van het boek is een tijdsband maken: de oorlog breekt uit, de mobilisatie komt eraan, wanneer gebeurt er een tweede mobilisatie enzovoort. Het boek wordt gestoffeerd met WOI-attributen. De locatie waar we nu zitten, Expo 58, heeft een enorme hoeveelheid WOI-materiaal kunnen vinden en vergaren. Steven Van den Brande heeft een collectie van 250 dia’s gevonden via iemand waarvan een voorvader dokter was op het front. Ik heb er eens een aantal van bekeken en je maag keert er van om. We hopen deze diareeks te kunnen gebruiken voor de tentoonstelling.

Tentoonstelling?

Het idee van de tentoonstelling in de Halle is ontstaan in de schoot van het GGG (Geels Geschiedkundig Genootschap). Net zoals het boek, willen we de


hoofdinterview Herman Sterckx is een leraar aan het Sint-Maria Instituut (KoGeKa) en heeft het project de Kempense Klaprozen opgestart. www.kempenseklaprozen.be is een site waar je gesneuvelde Gelenaars op kunt terugvinden, ondertussen uitgebreid tot de Kempen. Je kan er foto’s zien en het verhaal achter deze mensen lezen. Ook k.Erf participeert en ook het Geels stadsarchief zal in haar jaarboek een deel opnemen dat verwijst naar WOI.

Hoeveel uren slijt je nu hieraan?

Er gaat heel wat tijd naartoe, maar dat is graag gedaan omdat het loont. Je laat een naslagwerk achter over wat de oorlog feitelijk is, naast het gevaar van kogels en bommen. Het kunnen voorstellen wat het is om jaren in een loopgracht door te brengen. Hoe eten? Wat eten? Het onderlinge geweld aan dezelfde kant van de linie mag je niet onderschatten want iedereen tracht te overleven. Wat mij enorm heeft verbaasd is de verdrukking door de Franstaligen. In de tvreeks “In Vlaamse velden” hebben we dat ook kunnen zien hoe de Franstaligen de Vlaamse boerkes -om ze zo maar te noemen- onderdrukten. Het laat allemaal een zware indruk na. Boeiend is ook om te horen dat verhalen een eigen leven gaan leiden. Ik heb een mevrouw gesproken die vertelde dat haar nonkel aan het front doodge-

knuppeld was. Dit bericht was zo tot in Geel geraakt en voor waar aangenomen. Herman Sterckx is dit gaan nakijken in de dossiers en nu blijkt dat deze persoon vermoedelijk is omgekomen met een gasaanval. De verhalen zijn niet altijd waarheidsgetrouw.

Oproep

Er zijn 692 mensen opgeroepen geweest. Als je dan de puzzel begint te leggen, denk ik dat elke Gelenaar wel iemand in zijn familie heeft die aan het front gezeten heeft. En voor wat in feite hé? Ik hoop dat het mensen wakker schudt, al dat zinloos gedoe. De wereld is zo mooi. Spijtig dat de mens nooit content kan zijn.

Na al deze research, kijk je nu anders tegen WOI aan dan toen je op de schoolbanken zat? Ja. Ik denk dat dat vandaag nog voor jongeren geldt. Je krijgt dat voorgeschoteld als leerstof. Toen ik over de Boerenkrijg leerde, stelde ik mij een boer met een riek voor die de Fransen te lijf ging. Leren via de geschiedenisboeken of van verhalen van ouders of grootouders is toch een groot verschil.

We kijken uit naar het boek en de tentoonstelling.

Redactie: Roel Biesemans

Bezit u nog foto’s en/of voorwerpen uit de periode WOI? Kent u nog interessante verhalen en/of anekdotes? Neem contact op met : Geels Stadsarchief Werft 30, 2440 Geel 014 56 66 90 archief@geel.be Nieuwsblad van Geel Kameinestraat 8, 2440 Geel 014 86 64 17 dirk@nieuwsbladvangeel.be 9

tentoonstelling lanceren tegen de herdenkingsmomenten, tegen Wapenstilstand. Het is ondertussen een grootschalig project waarin meerdere organisaties betrokken zijn.


citroen.be

5 & 7 VISION 360

3,8 - 6,3 L/100 KM

P L A AT S E N

PANORAMISCHE VOORRUIT

BEDIENING VIA TOUCHSCREEN

98 - 145 G CO2/KM Milieu-informatie (KB 19/03/2004): citroen.be

INTERNETDIENSTEN

CADEAU : 4 JAAR WAARBORG (3) Citroën geeft u het EssentialDrive contract cadeau

NIEUWE CITROËN C4 PICASSO EN GRAND C4 PICASSO TECHNOSPACE De nieuwe CITROËN C4 Picasso en de Grand C4 Picasso zijn een revolutie in de wereld van de monovolumes, met de nieuwste technologie om uw comfort en welzijn te garanderen. De Technospace, met zijn 5 of 7 plaatsen krijgt u een ruim interieur dat baadt in het licht dankzij de panoramische voorruit. Via het 7’’ touchscreen, het panoramisch en personaliseerbaar 12’’ HD-scherm en de geïntegreerde technologieën bent u permanent verbonden met de buitenwereld in alle omstandigheden. Daarnaast geniet u van een ongekende rijervaring terwijl u altijd op de hoogte blijft van uw verbruik en uw CO2 – uitstoot. Rij vol vertrouwen door de wereld en u hebt de hele wereld in uw wagen. (1) Er is al een nieuwe CITROËN C4 Picasso 1.6 VTi Attraction voor 19.370€ of 17.870€, recyclagepremie van 1.500€(2) inbegrepen.

Afgebeeld voertuig: nieuwe CITROËN C4 Picasso Exclusive (opties: metaalkleur, meedraaiende bi-xenon koplampen en 18’’ lichtmetalen velgen Eole). (1) Nettoprijs btwi van de nieuwe CITROËN C4 Picasso 1.6 VTi 120 MAN Attraction, alle kortingen inbegrepen. (2) Citroën neemt uw oud voertuig over voor 1.500€ bij aankoop van een nieuwe CITROËN C4 Picasso (behalve op Business). Dit voertuig moet volledig zijn en minimum 6 maanden ingeschreven zijn op naam van de koper van het nieuwe voertuig. (3) De waarborgverlening genoemd ‘EssentialDrive contract’ wordt afgesloten voor een looptijd van 48 maanden vanaf de datum van levering of 75.000 km. De eerste van de 2 vervaltijden die bereikt is, zal een einde stellen aan het contract. De algemene voorwaarden van het EssentialDrive contract zijn consulteerbaar bij ons. Aanbiedingen geldig van 01/04/2014 t.e.m. 30/04/2014 op alle nieuwe CITROËN C4 Picasso verkocht aan particulieren, niet cumuleerbaar met alle andere lopende promoties en geldig bij ons.

CITROËN VERELLEN GEEL HOOFDVERDELER

Antwerpseweg 24 - 2440 Geel - Tel. 014 58 46 05 - info@citroenverellen.be

CARROSSERIE ALLE MERKEN www.citroenverellen.be


40 JAAR

tuinmeubelen

MERKEN:

bbq

BEAR CHAIR SYMO GLOSTER JATI & KEBON MANUTTI VINCENT SHEPPARD KETTLER EMU BARLOW TYRIE BOREK JARDINICO TUUCI UMBROSA PARAFLEX INGENUA PAPATYA

NIEUWE TRENDS & KLEUREN

HOUE MAX & LUUK TREND COLLECTION

DEMONSTRATIES BBQ Oklahoma ZON. 27/04 13u-17u

tuinmachines ruim assortiment tuinmachines

11

PROVINCIEBAAN 71 - 2235 HOUTVENNE - TEL 016 69 96 13 - FAX 016 69 96 25 - WWW.TUINRAMA.BE


EEN HUIS VOL MUZIEK Een totaalaanbod van CD’s, DVD’s en vinyl uit binnen- en buitenland Keuze uit meer dan 1.000.000 artikelen

Music talk Tony’s Muziekhuis is alive & kickin'! Voor de échte muziekliefhebber in welk genre ook. Met keuze uit meer dan 1.000.000 artikelen. Veel luister- en kijkplezier!

CD-tip

Novastar - Inside Outside Zes jaar hebben we ongeduldig gewacht op een nieuw album van Novastar. 'Inside Outside' was het wachten meer dan waard. Joost Zweegers (Novastar) heeft samen met producer John Leckie (die o.a. de knoppen draaide op ‘The Bends’ van Radiohead, ‘Origin of Symmetry’ van Muse, het debuut van The Stone Roses, …) een nieuw pareltje uitgebracht; een bijzonder mooi album, met tot in de puntjes afgewerkte nummers.

Triggerfinger - By absence of the sun Gouden strot Ruben Block, drummonster Mario Goossens en de meest strakke bassist van de lage landen Paul Van Bruystegem hebben een nieuwe plaat klaar en dat zullen we geweten hebben! Het resultaat mag er zijn: 'By Absence of the Sun' is een homogene plaat geworden waarop de typische Triggerfinger-sound vakkundig en kristalhelder gecapteerd werd. Een logisch vervolg op het vorige album, maar zeer opnieuw een stap vooruit.

DVD-tip

The Hunger Games - Catching Fire

Pas 36 - 2440 GEEL Tel. 014 58 85 90 tonysmuziekhuis@gmail.com

VOLG

Tony’s Muziekhuis op

Na hun overwinning in de 74ste Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Ook al wonen ze nu in de Winnaarswijk, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende Districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat er een opstand broeit, maar het Capitool onderdrukt de onrust met ijzeren hand. Ondertussen kondigt President Snow de 75ste Hunger Games aan... met nieuwe regels die iedereen met verstomming slaan.

Maak kans op één van deze CD's of DVD's! 12

» Surf naar www.goforitmagazine.be


BOX

ACTIE! Van di 22 april t.e.m. za 26 april

tot

-30% op onze promoboxsprings

eens binnen en genie t van onze SUPERPROMOTIES

boxsprings | neksteunkussens | echte donsdekens | dekbedden bedtextiel | hoeslakens | lattenbodems | matrassen

Kwaliteit | Service | Goed advies | 25 jaar ervaring

MAATWERK MOGELIJK

Stationsstraat 16 (Geel-centrum) | T.: 014 58 15 18 | info@hetslaapcentrum.be dinsdag tot zaterdag: 10.00-18.00u | of na de openingsuren op afspraak | zondag en maandag gesloten


Bouwonderneming Ooms sterke fundamenten, veelbelovende vooruitzichten Bouwen en vertrouwen zijn twee woorden die bij een nieuwbouw- of renovatieproject vanzelfsprekend lijken, maar dat vaak niet zijn. Het zijn de solide, betrouwbare en eerlijke bouwondernemingen die momenteel overeind blijven. Go For It magazine trok naar Rijkevorsel en ging op bedrijfsbezoek bij Christ Schalk van Bouwonderneming Ooms. De bouwfirma viert in 2014 haar 60-jarig bestaan.

Bouwonderneming Ooms heeft al een rijke geschiedenis. Klopt. 2014 is voor Bouwonderneming Ooms een heel bijzonder jaar. Het is zestig jaar geleden dat stichter Jan Ooms in 1954 als metser een eenmanszaak oprichtte in Rijkevorsel. Niemand vermoedde toen dat er zestig jaar later meerdere duizenden woningen, villa’s en appartementsgebouwen op de referentielijst zouden staan.

Wat zijn de belangrijkste mijlpalen van de firma?

14

We hebben continu geschiedenis geschreven. Bijzonder was de 1.000ste woning die we opgeleverd hebben in 1991. In 2001 openden we onze toonzaal. Zo kunnen we gemakkelijker onze totaalaanpak tonen zoals keukens en badkamerkasten uit eigen schrijnwerkerij. Uiteraard kies je hier ook uit gevelstenen, pannen, goten, buitenschrijnwerk,… Tien jaar geleden hebben we onze nieuwe werkhuizen in gebruik genomen. Nu vieren we ons 60-jarig bestaan en tellen we meer dan 80 medewerkers.

Wat maakt van Ooms zo’n succesverhaal?

Wat is er zoal veranderd in die 60 jaar?

Ooms is nog altijd een bedrijf waar fierheid en passie voor het vakmanschap enorm belangrijk zijn. Het streven naar kwaliteit en correctheid leverde Ooms al duizenden tevreden klanten op. We luisteren ook naar hen. We zien onszelf als een meedenkende bouwpartner waar we voor uw budget een gepaste en kwaliteitsvolle oplossing uitwerken. Wij bouwen zowel open, halfopen als gesloten sleutel-op-de-deur woningen of appartementen.

Eerst en vooral het energiezuinig bouwen. Wij bouwen onze woningen altijd energiezuiniger (E-peil) dan wat de wetgeving oplegt. Wanneer je nog verder wilt gaan dan dit vertrekpunt, leggen we samen de energiedoelstellingen van jouw project vast. Wij vullen vervolgens het technisch plaatje verder in. Zo volgen wij de allerlaatste ontwikkelingen over isolatie en hernieuwbare energiebronnen, warmtepompen, fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers…. Momenteel bouwen we 6 woningen in Rijkevorsel waarvan het E-peil lager is dan 20 (mag max. 60 zijn). We spreken hier over bijna-energie-neutrale woningen.

Elk project is 100% maatwerk. Via een persoonlijke en betrokken aanpak gidsen we je doorheen het volledige ontwerp- en bouwproces tot en met de overhandiging van de sleutels. Klanten waarderen het ook dat wij alle administratieve verplichtingen op onze schouders nemen. Dat gaat dan van het aanvragen van een stedenbouwkundige vergunning, de opmaak van een stabiliteitsstudie tot de EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie en de aansluitingen van de nutsmaatschappijen.

Voorts merken we een grote toename van totale renovatieprojecten. Ook hier krijg je een zorgeloze sleutel-op-de-deur service, inclusief ontwerp en afwerking. Dit kan gaan van uitbreken en een herindeling van ruimtes tot het uitbreiden van woningen met extra verdiepingen of het aanbouwen van een veranda.


publireportage

Bouwonderneming Ooms nv - Inspiratieboek 2014

60

2014

inspirerend realisaties

op maat

60

alle stijlen

60 jaar algemeen bouwbedrijf

interieur wingen, verbou eur voor rieurprojecten p-de-d te -o in el ut en Sle tie renova

1954

9:54 13 11:1

Sinds

13/12/20

d 1

_DEF.ind

lder 2014

novatiefo

Ooms_re

Ik zie hier in de toonzaal ook badkamers en keukens staan. Dat past volledig in onze totaalaanpak. Ooms heeft een eigen, volledig uitgeruste schrijnwerkerij voor een kwaliteitsvolle en creatieve interieurinrichting voor onder andere jouw keuken, badkamer, slaapkamer of dressing, maatkasten …. Ook hier géén standaardoplossingen, wél een functionele en aantrekkelijke vormgeving. Daarnaast schakelen we onze eigen schrijnwerkers in voor trappen, deuren en de daktimmerwerken.

Ook Ooms zelf heeft een vernieuwingstraject achter de rug. Dat klopt. We hebben Aroma Communicatie in Geel (www.aroma.be) ingeschakeld om onze eigen uitstraling op te waarderen naar een meer hedendaags concept. De huisstijl met logo, briefpapier, schrijfblokken, vlaggen, … heeft een verjongingskuur ondergaan.

nieuwbouw - verbouwingen renovatie - interieur

Vraag uw inspiratie- en/of renoverenboek aan!

Aarzel niet om met ons contact op te nemen als je graag een exemplaar van deze boeken ontvangt. De boeken zijn voor velen een inspiratiebron bij een eigen bouwproject. Momenteel werken we nog samen aan een speciaal verjaardagsboek.

Bouwonderneming Ooms nv Oostmalsesteenweg 220 - 2310 Rijkevorsel Tel.: 03 309 09 09 - Fax: 03 312 95 85

info@ooms.be

www.ooms.be 15

Het bureau heeft eveneens de structuur, de teksten en het design van onze vernieuwde website www.ooms.be tot in de puntjes verzorgd. Aroma Communicatie heeft ook het nieuwe inspiratieboek 2014 en het verbouwenen renoverenboek voor zijn rekening genomen.


dream HET FORUM Brasserie - CafĂŠ

BIG F LY

high Kom genieten van ons Heer Hemelvaart menu

van donderdag 29 mei tot en met zondag 01 juni

VOORGERECHT Kort gemarineerde tonijn met een Wasabi-mayonaise OF Asperge Ă la Flamande HOOFDGERECHT Lamskroon met een jus van tijm, asperges en peterselie aardappelen OF Rose van zalm met asperges en een kruidenmousseline en bieslookpuree DESSERT Trio van zoetigheden

c ad e au

Volg ons op

TIP Geef eens een

ballonvaart

CADEAU

Reserveer tijdig via www.brasseriehetforum.be of telefonisch op nummer 014 59 37 77 Reserveer online!

info@brasseriehetforum.be w w w. b r a s s e r i e h e t f o r u m . b e

16

Markt 91 - 2440 Geel - Tel. 014 59 37 77

0478/51.57.30 (van 10u tot 17u) info@ballonnetjevaren.be

www.ballonnetjevaren.be


publireportage

Ik vraag het aan... Immo VL

Immo VL lanceerde op haar website de rubriek “Ik vraag het aan… IMMO VL”. Heb je vragen over de werking van een erkend vastgoedmakelaar? Wat zijn de wettelijke kosten bij de aankoop van een woning? Wim Verboven formuleert als vastgoedexpert de antwoorden. Heeft u zelf ook een vraag? Mail ze dan door naar info@immovl.be.

Wim, waarom ben je met de rubriek “Ik vraag het aan …” gestart?

We willen als vastgoedkantoor onder meer het verschil maken in onze klantgerichte aanpak. We willen iedereen grondig informeren over bijvoorbeeld onze manier van werken of de wettelijke en juridische verplichtingen die er bij een aankoop/verkoop komen kijken. Door deze vorm van open communicatie zetten we ons motto “Immo VL, het huis van vertrouwen” nog meer kracht bij.

Wie op zoek is naar een woning, schiet in deze periode meestal in gang. Voor wie graag wil verkopen, is dit dus een uitgelezen moment. Vaak willen nieuwe eigenaars gesetteld zijn tegen de zomer.

"Wie op zoek is naar een woning, wil zich nog graag settelen tegen de zomer."

willen toch graag ter plaatse zien en voelen of de woning op hun lijf is geschreven. En hoe kan je de mensen dat beter laten ervaren door de woning open te stellen voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen. Op zaterdag 26 april zetten we een woning in Kasterlee in de kijker. Nog meer acties en speciale voorwaarden bij nieuwbouwprojecten vind je op onze website www.IMMOVL.be

Wim Verboven

Zijn er al vragen toegekomen?

We hebben al enkele vragen binnengekregen. Zo stelde iemand uit Herentals de vraag of we vrijblijvend een waardebepaling opstellen en met welke elementen we dan allemaal rekening houden.

Hoe luidt het antwoord?

Wil je jouw woning te koop aanbieden, dan stellen we vrijblijvend én gratis een schattingsverslag op. De waardebepaling hangt af van verschillende factoren waaronder de grootte van de woning en de oppervlakte van het hele terrein. Ook de staat van de woning, de ligging en de gangbare prijzen in de omgeving hebben een invloed op de vraagprijs. Gelukkig heeft Immo VL een team van vastgoedexperts die elk in hun eigen regio de nodige ervaring en kennis hebben opgebouwd om onze klanten correct te adviseren en te informeren.

Dat zorgt voor een nog snellere verkoop. Denk je aan verkopen, neem dan zeker contact met ons op voor een gratis schatting en voor een vlotte afhandeling van de verkoop.

Om huizen en projecten in de kijker te zetten, organiseert Immo VL regelmatig een opendeurdag op locatie. Onze ervaring leert dat een opendeurdag veel geïnteresseerden op de been brengt. Mensen

Denkt u aan kopen of verkopen? Onze troeven Huis van vertrouwen Erkende BIV makelaars Volledige begeleiding Correcte service

OPENDEUR VILLA

Persoonlijk advies

Partner van:

De start van de lente geeft ook vaak een boost aan de immoverkoop?

Dat is zo. Het blijft langer licht, de natuur bloeit open en de mensen ontwaken uit hun winterslaap.

Geel. . ................................. Pas 96 - 014 58 02 08 Mol.... Baron Van Eetveldeplein 10 - 014 30 02 08 Herentals. . .............. Kerkstraat 6 - 014 21 42 08 TURNHOUTSEBAAN 117 - KASTERLEE

Tessenderlo................... Markt 6 - 013 66 62 08

26 april, 11u-14u! volg ons op facebook.com/immovl volg ons op twitter.com/immovl

info@IMMOVL.be www.IMMOVL.be 17

Kijk op www.immovl.be of scan de QR-code voor alle details!


DAMESKLEDIJ TOT MAAT 46

TOTALE U VANAF ATMOS MARIE MÉRO SIGNE NATURE WAX MAC INTERSTAR CHE COSA VICCIO ZERRES PARA MI SUMMUM TRAMONTANA EROKE ANANKE ETNIA EN BATIDA

15 APRIL


www.boutique-martinique.be

UITVERKOOP WEGENS STOPZETTING

Bevrijdingslaan 222 - 2450 Meerhout-Zittaart Tel. 014 30 25 60 Openingsuren: di t.e.m. za 10u - 12u & 13u30 - 18u | zondag & maandag gesloten


reportage

Ga je mee

Prinsheerlijk Picknicken?

Een idyllische Kempense locatie, lekkere streekproducten en een gezellige sfeer, dat zijn de ingrediënten van Prinsheerlijk Picknicken. Kom ervan genieten op zondag 27 april tussen 10 en 17 uur aan de Beddermolen in Tongerlo-Westerlo. Het is een uitgelezen kans om dit waardevolle stukje Kempens erfgoed te leren kennen.

Picobello Picknicken: op tijd reserveren Tussen 10 en 17 uur verzorgt Bakkerij-Ijskafee Torenhof in de tuin van het molendomein een picknick met streek- en abdijproducten. Je kunt je eigen dekentje uitspreiden in het gras of een plaatsje uitkiezen aan een van de lange tafels. Bij slecht weer gaat de picknick door in de eeuwenoude molenschuur. Een picknickpakket met abdijbrood, sandwich, gekookt eitje, abdijkaas, huisbereide confituur, boter, honingkoek en een ambachtelijk ijsje kost 6 euro.

20

Er worden streekeigen drankjes zoals Tongerlobier, Flierefluiterbier en ambachtelijke koffie van Huis Manendonckx geserveerd.

Picknick met randanimatie

Korte historiek

Er is een gevarieerd animatieprogramma voor kinderen met de clowns Choco en Selle, springkastelen en een minitreintje. Het Roofvogelhof uit Herselt toont haar mooiste roofvogels en uilen tijdens vrije vluchten. Je kunt deze vogels ook van dichtbij bekijken.

Op 12 oktober 2011 werden de vzw Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Westerlo respectievelijk de trotse eigenaar en erfpachter van de Beddermolen in Tongerlo. Hierdoor zal dit waardevolle stukje erfgoed binnen enkele jaren opnieuw kunnen malen en een toeristisch-recreatieve functie vervullen. De vzw Kempens Landschap en de gemeente Westerlo hebben echter de ambitie om de totale site van de Beddermolen veilig te stellen en als één geheel te ontsluiten voor het publiek.

Vanaf 13.00 uur doet het duo ‘Cash Reloaded' met twee gitaren en een prachtige stem Johnny Cash herleven. Ze nemen je mee op een reis naar de muziek, het leven en werk van deze artiest. Ze brengen een tribute aan 'the one and only man in black' omdat ze willen dat zijn muziek nooit verloren gaat. Het literaire genootschap 'Trapken Op' uit Westerlo gaat in een aangepaste locatie en setting intiem met pareltjes van poëzie. Om 13, 14, 15 en 16 uur brengen zij een selectie uit eigen werk.

Praktische info

Zondag 27 april tussen 10 en 17 uur Beddermolen, Molenwijk 72, TongerloWesterlo Nog tot 23 april kun je een picknickpakket reserveren bij Toerisme Westerlo T.: 014 54 54 28 - info@toerismewesterlo.be


Gezellige place to be

GRATIS WI-FI

Elke dag vanaf 9u serveren wij een ontbijtbuffet aan € 15,vanaf 12u serveren wij een lunchbuffet aan € 16,-

Bakkerij-ijskaffee

Torenhof

Diverse snacks, salades en gevulde foccacia’s - consumptie en/of meeneem. Verkoop van streekproducten, abdij- en ambachtbroden, abdijkaas, patisserie, schepijs, ijscoupes, ...

Onze missie, het serveren van geluksmomenten Onze visie, Festina Lente “Haast U langzaam” Geneinde 1, 2260 Westerlo · Tel.: 014 54 43 91 · info@torenhof-tongerlo.be

www.torenhof-tongerlo.be


la belle

cuisine

Peter Vangenechten

langoustine/witte raap/avocado/kardemon Ingrediënten 4 personen » 4 langoustines » 4 witte rapen » 1 rammenas » Chardonnay azijn » 3 rijpe avocado's » 1 limoen » gembersiroop » suikerwater 50/50 » zeebes

Vinaigrette kardemon » » » »

200 ml kardemon olie (zonnebloemolie met 2gr kardemon) 50 ml sojasaus 45 ml sushi azijn sap van een halve citroen

Bereiding Haal de langoustine uit hun panser en verwijder het darmkanaal. Schil de rapen en kook ze gaar in melk, blender ze fijn en kruid met zout. Schil de avocado's en blender fijn met suikerwater, limoensap, zout en gembersiroop. Doe in een spuitzak. Maak een sliertje van de rammenas, rol het op. Steek een rondje uit en marineer ze beide met Chardonnay azijn. Meng alles voor de kardemon vinaigrette samen en laat 30 minuten trekken. Bak de langoustine kort aan en schik alles mooi op een bord met de zeebes. Smakelijk!

22

la belle


“Uw interieur? Wij doen het AN-ders. Met kundig advies. Met echte vakmensen. Op uw maat. Want elk huis is AN-ders.”

INTERIEUR • GORDIJNEN • KLEURADVIES TOTAALINRICHTING • MUURDECORATIE

23

Nieuw adres: Logen 74 | 2440 Geel Tel. 014 593994 | Fax. 014 593995 | GSM 0495 288863 an.gebruers@telenet.be | www.an-ders.be


la belle

Welkom bij la belle Smaak en beleving... Samen ontdekken, culinaire verrassingen, comfortabele en gezellige sfeer.

Bel 162 - 2440 Geel - 014 708 451 - info@la-belle.be

www.la-belle.be


BEURTENKAARTENACTIE

12-beurtenkaart € 267: 9 beurten betalen + 3 beurten gratis

Hezemeer ligt in de bosrijke omgeving van de Antwerpse Kempen. Je vindt er rust, wellness, natuur en cultuur. Sauna Hezemeer biedt je verschillende sauna’s, een

24-beurtenkaart € 505: 17 beurten betalen + 7 beurten gratis

infraroodcabine , en een feeërieke hamam met massages, en authentieke modder- kleibehandeling Beauty Hezemeer verwent je met professionele beautybehandelingen in een ultramodern beautycen-

60-beurtenkaart € 1188: 40 beurten betalen + 20 beurten gratis

trum. Je kan er ook gebruik maken van de zonnebank. De Hezemeertuin geeft aan “ontspannen” een nieuwe dimensie. Midden in de natuur wordt de eeuwenoude lichaamscultuur van sauna, zwemmen en relaxen één vanzelfsprekend geheel.

Jaarkaart € 1065: één jaar betalen + één maand gratis

Gastronomisch Hezemeer zorgt voor culinaire verrassingen en staat garant voor het totale succes van je Hezemeeravontuur.

Je kan de kaarten aankopen in Hezemeer of via de website www.hezemeer.be Beurtenkaartenactie nog tot 31 mei, geniet van extra gratis beurten . Beurtenkaarten zijn niet op naam en blijven altijd geldig.

www.hezemeer.be


Waze

BMW

app in de kijker

R 1200 RT

De nieuwe BMW R 1200 RT legt de lat voor dynamische tourmotoren opnieuw hoger. De initialen 'RT' zijn al jarenlang synoniem met ongeëvenaard comfortabel, uiterst dynamisch touren op twee wielen. Met de jongste telg van de familie, de R 1200 RT met nieuw aandrijfgeheel en minutieus bijgewerkt profiel, toont BMW Motorrad zich opnieuw ongenaakbaar als het erop aankomt moeiteloze reiskwaliteiten aan sportieve prestaties te koppelen.

Dirk Meeusen Motoren Bospad 1 2450 Meerhout T 014 82 04 46

Waze is een leuk, sociaal navigatiesysteem met verkeersinformatie. Met wereldwijd miljoenen gebruikers die de krachten bundelen om het verkeer te slim af te zijn, tijd te winnen, brandstofkosten te beperken, en de dagelijkse rit van elkeen te verbeteren. Met door gebruikers gemaakte kaarten en real-time verkeersinformatie krijg je altijd de beste route naar je bestemming. Door simpelweg met Waze aan rond te rijden, verbeter je de kaart al met verkeers- en weginformatie. Ook kun je actief meedoen door meldingen te rapporteren, zoals ongevallen, politiecontroles en dergelijke. Van meldingen van anderen die op je route liggen zal je een melding ontvangen. Vind de goedkoopste brandstofprijzen onderweg door middel van de door gebruikers gedeelde prijzen.

www.meeusenmotoren.be Bron: play.google.com

Nieuw in jou regio:

Kookwijzer levert recepten én ingrediënten bij je thuis! Mensen zoals jij en ik koken doordeweeks graag snel, eenvoudig en als het even kan met lekkere en verse ingrediënten. Net daar durft het schoentje al eens te wringen. Wie heeft er na een drukke werkdag nog zin om in de wachtrij aan de kassa van de supermarkt te staan? En wie stelt zich niet bijna dagelijks de vraag “wat eten we vandaag?”. Als het aan ons ligt, is het antwoord voortaan “Kookwijzer”. Elke week opnieuw levert het team van Kookwijzer op maandagavond een goed gevulde boodschappentas met kraakverse producten en bijhorende recepten zodat je enkel nog hoeft te koken voor de komende drie of vier dagen. Er zijn verschillende formules beschikbaar zodat je bestelt op maat van je gezin. Geniet vanaf nu van heerlijke, verrassende en simpele gerechten die je in een handomdraai op tafel tovert. Kijk snel op www.kookwijzer.be of zij ook in jouw gemeente leveren.

26

kookwijzer.be

Pierakkerstraat 6 - 2480 Dessel | T.: 014 37 05 91

www.kookwijzer.be


Deze 5 ingrediënten zijn mooimakers

indekijker

Lentekriebels

Lekkere ingrediënten die je looks en je gezondheid een boost geven, je hoeft het ons geen twee keer te vertellen om ons te overtuigen. De Amerikaanse Lee Holmes startte een hele tijd geleden met de blog Supercharged Food. Na een eerste boek, lanceerde ze zopas haar tweede boek ‘Supercharged Food: Eat Yourself Beautiful’. Holmes reisde de wereld rond en zocht overal naar voedingsmiddelen die je lichaam een boost geven. Voor het Britse magazine Grazia somde ze vijf mooimakende ingrediënten op uit haar gloednieuwe recepten- en tipsboek ‘Supercharged Food: Eat Yourself Beautiful’.

1. Asperges

4. Boerenkool

2. Wortels

5. Basilicum

Deze groenten bevatten foliumzuur, bestanddelen die je haren laten stralen. Bovendien werken asperges ook vochtafdrijvend.

Wortels voorkomen, net zoals crèmes met vitamine A en betacaroteen, celbeschadiging en vervroegde veroudering.

Boerenkool is misschien niet de meest sexy groente, maar het bevat erg veel luteïne dat je ogen laat stralen én vitamine C voor een gezonde huid.

Basilicum bevat heel wat ijzer en magnesium, die de bloedcirculatie in je lijf bevorderen. Het bevat ook de essentiële olie eugenol dat hetzelfde ontstekingsremmende effect heeft als aspirine of Ibuprofen.

3. Komkommer

Als je te veel zout eet, dan houd je veel vocht vast en krijg je onder meer donkere wallen onder je ogen. Om dit tegen te gaan eet je bijvoorbeeld komkommer, dat vochtafdrijvend werkt.

24/7 online Specialized shoppen!

Bron: http://weekend.knack.be

HOT

4bikeswebshop.be is de nieuwe online winkel van 4bikes (Westerlo). Via deze webshop kan je het 4bikes gamma van Specialized bekijken, bestellen en thuis laten leveren. 4bikes heeft als conceptstore de meeste producten reeds in voorraad, waardoor er snel geleverd kan worden. Van helmen tot fietspompen, wielen, zadels, … Kortom, alles om meer plezier uit het fietsen te halen. Een goede garantieafhandeling, een correcte service en levering aan huis maken van de 4bikeswebshop een aanrader!

Kom Specialized shoppen op: www.4bikeswebshop.be » » Zandberg 34 - 2260 Westerlo | T.: 014 54 33 58

www.4bikes.be 27

4bikes


publireportage

Aroma Communicatie

lanceert

Voortaan deelt Aroma Communicatie haar ervaring en kennis via het nieuwe kennisplatform Aroma Academie (http://academie.aroma.be). “De aanleiding voor de oprichting voert ons terug naar het feit dat wij onze klanten al jaren persoonlijk trainen en begeleiden in het gebruik van bijvoorbeeld sociale media en e-mailmarketing. Ook geven we al jaren seminars voor de leden van het Unizo Ondernemersforum. Die specifieke kennis delen we nu verder via de Aroma Academie”, vertelt initiatiefnemer en zaakvoerder van Aroma Communicatie, Roel Biesemans.

Aroma Academie Seminarkalender Unizo Ondernemersforum: de communicatiemix

Videomarketing

E-mailmarketing

22 april 2014 Aldhem Hotel, Grobbendonk

29 april 2014 Aroma Communicatie, Geel

20 mei 2014 Aroma Communicatie, Geel

Unizo ondersteunt ondernemers en zelfstandigen in hun groei naar succes. Daarom heeft het enkele jaren geleden het Ondernemersforum opgestart. Aroma Communicatie geeft een interactief seminar over de talrijke communicatiemogelijkheden die u als ondernemer heeft.

Wist u dat 93% van een eerste indruk bepaald wordt door non-verbale communicatie? Uit een email kunnen we geen lichaamstaal 'lezen' en kunnen we ook de 'toon van spreken' niet achterhalen. Uw boodschap verliest daardoor veel aan kracht. De oplossing? Videomarketing!

E-mailmarketing is slechts een onderdeel van emarketing. Het is belangrijk genoeg om apart uit te lichten, maar het is geen communicatie-eiland. Hoe haalt u het maximum uit e-mailmarketing?

Dit seminar is uitsluitend bestemd voor deelnemers van het Unizo Ondernemersforum.

Een beeld zegt namelijk meer dan 1.000 woorden.

Bent u bedrijfsleider en wenst u meer te vernemen over bovenstaande onderwerpen? Schrijf dan in op onze nieuwsbrief http://academie.aroma.be en ontvang een code voor gratis deelname aan de seminars rond video- en e-mailmarketing.

28

http://academie.aroma.be

Binnenkort in de seminarkalender » Social media: de 5 W’s beantwoord (wie, wat, waar, wanneer en waarom) » Corporate identity: de kracht van een huisstijl » Copywriting voor het web: make your point!


dé oplossing voor uw

communicatiepuzzel deel v.e. fiets

sportman

deel v.e. pijpleiding

vleesgerecht

onheilsgodin

later

bewijsstuk

sierboom

dominee

afgodisch

grondsoort slavengevangenis bergplaats zware bijl

kil

a

nachtvlinder

planeet schaamte

bruingeel houding

bordspel

Heilige

kerel

stellage achter

overdreven

deel v.e. mast

kers

geen enkel ding

neon

land in Azië

r

a m o

sterke logo’s en huisstijlen ∙ uitmuntende websites en webshops ∙ creatieve vormgeving ∙ vruchtbaar communicatie-advies ∙ pittig adverteren ∙ professionele opleidingen en seminars (Aroma Academie)

Dr. Van de Perrestraat 176-178 - 2440 Geel - Tel.: 014 700 595 - info@aroma.be @aromabe

Aroma Communicatie

fb.com/aroma-communicatie

www.aroma.be


Muziek ...

h c i z oor

v t k spree

AANKOOP GEPLAND? De gekste internetprijzen vindt u bij ons! Neem contact op met ons op het nummer 014 58 72 80 (met vermelding van deze advertentie) en doe uw voordeel!

Instrumenten, geluid- en DJ-materiaal voor elk budget, van beginner tot pro. Pas 138 - 2440 Geel - T.: 014 58 72 80

www.music-vanderheyden.be

Volg ons op


www.slaapcomfortlanuit.be

NIEUW mma:

ga in ons ende de bek sens! kus Silvana

LA NUIT slaapcomfort

MAATWERK MOGELIJK

Moederdagtip:

Communietip:

handdoeken van de WITTE LIETAER

nieuwe collectie PIP STUDIO

Eigen fabricatie van matrassen, boxsprings en lattenbodems. GRATIS LEVERING + opruiming oude matras! Kom in een van onze winkels langs om al onze merken te ontdekken!

UW SPECIAALZAAK VOOR: Matrassen • Lattenbodems • Boxsprings • Kussens • Dekbedden TURNHOUT

Volg La Nuit op

TESSENDERLO

Steenweg op Oosthoven 168 - 2300 Turnhout - T. 014 67 35 62

Geelsebaan 36 - 3980 Tessenderlo - T. 013 67 23 99

Open: din-don-vrij van 10u-12u en van 13u-18u, woe van 13u30-18u Zaterdag doorlopend open van 10u-17u, maandag en zondag gesloten

Open: maa-din-don-vrij van 10u-12u en van 13u30-18u Zaterdag doorlopend open van 10u-17u, woensdag en zondag gesloten


Een opvallende verschijning... Vanaf dit jaar in een nieuw kleedje! Volgende verschijningsdata » 17 september - 15 oktober - 10 december

Bedeling in

» Geel - Olen - Meerhout - Westerlo - Laakdal » Mol - Balen - Dessel - Retie - Kasterlee

Adverteren of meer info? » info@inspirio.be - tel.: 014 96 09 53

www.goforitmagazine.be


VACATURE Go For It magazine is een kwaliteitsvol, regionaal, huis-aan-huismagazine in de Kempen. Met een oplage van 76.300 exemplaren per editie is het een belangrijke uitgave van de Geelse uitgeverij INSPIRIO bvba. Voor Go For It magazine is INSPIRIO op zoek naar een:

ZELFSTANDIG VERKOPER (m/v)

Aspergen seizoe 2014!

Uw job

Dankzij uw aangeboren commerciële flair en sterke reclameadviezen slaagt u erin om 5x/jaar zowel nieuwe als bestaande klantencontacten uit te bouwen.

U adviseert de klant om zijn reclamebudget maximaal te doen renderen.

U begeleidt de klant bij de uitvoering van zijn reclame-uiting door het hele traject en u brieft de graphic designer van het magazine.

Uw profiel •

U hebt een creatieve commerciële geest die nodig is om professioneel Go For It magazine te verkopen.

U werkt graag resultaatsgericht en bent bijzonder sterk verkoopsactief georiënteerd.

U houdt van deadlines.

U bent positief en communicatief ingesteld.

U heeft een zelfstandig statuut.

U bent woonachtig in de regio Kempen.

U beschikt over een eigen wagen.

Bezoek onze website:

www.leto-mol.be Reserveer online Bekijk onze suggesties

U kunt rekenen op •

De kans om u in een jonge, vooruitstrevende uitgeverij te bewijzen.

De kans om uw commercieel talent bot te vieren.

U werkt op commissiebasis volgens het principe “loon naar werk”.

Bent u de m/v die wij zoeken?

Stuur uw CV & motivatiebrief naar info@inspirio.be en overtuig ons van uw commercieel talent. Neem alvast een kijkje op

www.goforitmagazine.be

SPEEL

Maak kans op een CADEAUBON VOOR EEN CLASSIC ONTBIJT ter waarde van € 12,50*

& WIMNEE !

Surf naar www.goforitmagazine.be

Leto eetkafee

ACHTERBOS 279 - 2400 MOL Tel. 014 32 64 53 info@leto-mol.be OPENINGSUREN: Alle dagen open van 11 uur tot 00 uur. De keuken sluit om 22 uur. Onbijt op zon- en feestdagen vanaf 9 uur. * actie geldig tot 31 oktober 2014

33


GEEL 106.3 FM

MOL 107.6 FM


Volvo V40 Remt automatisch. Ook zijn prijs. Volvo V40 vanaf € 19.995 incl. Business Pack

De Volvo V40 is uitgerust met innovatieve veiligheidsystemen. Zo grijpt het standaard City Safety systeem automatisch in wanneer een aanrijding met de wagen voor u dreigt, en dat tot 50 km/uur. Zijn optionele Pedestrian & Cyclist Detection systeem - een wereldprimeur - herkent zwakke weggebruikers en stopt de wagen indien nodig. Bovendien staan we bij Volvo ook voor de prijs op de rem. Zo zijn momenteel al onze Volvo-modellen verkrijgbaar tegen niet-te-missen actieprijzen.

Ontdekkingsdagen bij Van Houdt Kempen

3,4 - 8,1 L/100 KM • 88 - 189 G CO2/KM

Nettobijdrage op VAA vanaf € 55,73/maand

Aanbevolen catalogusprijs V40 T2 met Business Pack: € 24.140. Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie KB 19/03/2004: www.volvocars.be. Afgebeeld model is een illustratie.

UW MOBILITEITSPARTNER VOOR DE

KEMPEN

Molseweg 1 2440 GEEL 014/57.98.60

www.vanhoudt-cars.be

Lierseweg 308 2200 HERENTALS 014/24.81.50

Stwg. op Gierle 196 2300 TURNHOUT 014/42.26.01

info.cars@vanhoudt-kempen.be


OPENDEURDAGEN 26 & 27 APRIL OPEN OP PASEN & PAASMAANDAG VAN 11 TOT 17 UUR

KOM ONZE NIEUWE COLLECTIE TUINMEUBELEN ONTDEKKEN IN ONZE WINKEL IN GEEL

WWW.ABITARE.BE WINKELS:

BREDABAAN 737 2930 BRASSCHAAT

I

(ACHTER WINKEL)

2440 GEEL

TEL. 03 651 52 22

OPENINGSUREN

ABITARE OUTLET

ANTWERPSEWEG 65 E

BREDABAAN 737 2930 BRASSCHAAT

TEL. 014 588 222

MA: 13-18u

I

DI: GESLOTEN

I

WO/DO/VR/ZA: 10-18u

I

ZON- & FEESTDAGEN: 11-17u

go for it magazine ed33 -regio 2