Page 1

Immersive Space Glenn Dibbets

531454

C1D


Immersive Spaces Avatar Waarom Immersive?

De Vormgeving

Avatar is voor mij een Immersive space

Avatar is een stereoscopische (3D) sci-

wereld(ruimte) die zich afspeelt in het jaar 2154 op de planeet Polyphemus. Avatar is een bijzondere wereld waarbij de mens wordt taangevuld door animatie personages “Navi’s. Het kleurgebruik in deze wereld zorgt er voor dat je er helemaal in wordt betrokken en in 3D geeft Avatar het begrip immersive space nog meer de nadruk. De diepte die in de wereld van Avatar is gecreérd is verbazingwekkend, doordat het zich ook afspeelt in het jaar 2154 zijn er objecten in de immersive space verwerkt die niet bestaan maar, toch echt lijken als je de film bekijkt. Je wordt er zo in gezogen dat je soms onbewust toch gaat nadenken of het bestaan van deze wereld over een aantal jaren echt kan zijn. Het sterke onderdeel is de gekozen muziek die perfect is uitgekozen bij de graphics van de film. Muziek kan bij films een heel belangrijk onderdeel spelen, bij de film Avatar zorgt de muziek voor een bepaalde sfeer waarin je wordt meegenomen.

LINK: http://www.avatarmovie.com/index.html

encefictionfilm geregisseerd door James Cameron. Het is een wereld gebaseerd op het levensjaar 2154, De wereld waar je je fantasie in kwijt kan, en waarbij je de vraag kan stellen, Zou deze wereld in 2154 kunnen bestaan? De graphics zijn beademend en op elk detail is gelet, Dat maakt de film ondanks de fantasiewereld met de navi’s, future voertuigen etc. realistisch om naar te kijken.

“James Cameron” “Global & “Oscar” Winner!

2

3


Immersive spaces Street art Waarom immersive?

Vormgeving

Street art is een stroming binnen de graffiti-bewe-

Street art is een vak apart wat betreft kunst.

ging. Street art is voor mij een Immersive space wereld (ruimte). Street art is een bepaalde soort kuns waarbij ze van niks echt alles met een bepaalde sfeer kunnen aankleden. Je ziet het vooral in grote steden waarbij ze saaie ruimtes, grauwe stukken bekleden met street art wat er voor zorgt dat de stad er een stuk fleuriger/Gezelliger uit komt te zien. Je zorgt eerst dat alle afmetingen uitgelijnd zijn en vanuit daar worden de personages, figuren getekend. Deze lijnen zijn hiervoor erg belangrijk omdat aan de hand van de lijnen diepte gecreeërd wordt. Het mooie van deze soort Street art is dat het echt van een afstand lijkt alsof daar figuren staan opgesteld in een blok wat je aantrekt. Je hebt het gevoel alsof je er niet doorheen kunt lopen en dat je er toch echt omheen moet, maar dat is toch bedrog, de figuren worden gewoon getekend op desbetreffende vloer en je kunt er gewoon overheen lopen.

http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/world-record-for-3d-street-art-278255

De kunstenaars beschikken over een aantal capaciteiten die nodig zijn om kunst art uberhaupt te maken. Street art bestaat voornameklijk uit diepte tekenen dat er voor zorgt dat de tekeningen zo echt lijken en je meenemen in een bepaalde wereld. Het mooie aan street art is dat het zo echt lijkt dat de kunstenaars de mensen mee kunnen nemen naar een bepaalde sfeer of plaats. Zoals je op het plaatje hiernaast kunt zien wordt je meegenomen in een rots partij met ijs,. De diepte in de tekening zorgt ervoor dat je de afgrond ziet en dat het echt op een geul met ijs lijkt. De kunestenaars letten bij het tekenen op elk detail, dat er voor zorgt dat de tekenen zo realistisch lijken ook al weet je dat het niet echt kan zijn omdat het op straat wordt getekend.

“Street art”

3

4


Sjakie in de Chocoladefabriek Waarom immersive?

Vormgeving

Sjakie en de chocolade fabriek lijkt op een soort

Sjakie en de chocoladefabriek is een film die voor

sprookje. In de chocolade fabriek is alles mogelijk. Er is een bepaalde wereld gecreeérd waarin het alemaal nep lijkt maar doordat er 5 winnaars een bezoekje mogen brengen aan de chocoladefabriek zie ga je merken dat het helemaal niet zo nep oogt dan dat het in eerste instantie lijkt. Een sloot van chocolademelk waarin ze varen met bootjes. Bomen gemaakt van zuurstokken, kleine Oompa-Loompa’s die alles bijhouden en besturen in de chocolade fabriek. Je wordt meegenomen in de wonderen wereld van de Chcolade fabriek waarin de allerlekkerste snoepgoed wordt gemaakt door Willy Wonka.

mij Immersive is vorm gegeven. In de chocoladefabriek komen de gekste vormen te voorschijn die het juist zo aantrekkelijk maken. Zowat alles in de chocolade fabriek bestaat uit snoep. De felle kleuren maken het beeld aantrekkelijk en blijven je triggeren. De chocoladefabriek van willy Wonka is een wereld waarin ik zelf ook wel graag een kijkje in zou willen nemen omdat het er allemaal zo fleurig en aantrekkelijk uitziet.

http://wwws.nl.warnerbros.com/movies/chocolatefactory/

4

“jhonny Depp” ”Tim Burton”

5

6


Empty Room

Empty Room De opdracht was het indelen van een Empty room door middel van photoshop. Je moest op internet zoeken naar een lege kamer en die lege kamer vervolgens met minstens 3 objecten vullen. Belangrijke criteria’s voor deze opdrachten waren dat je een sfeer over moest brengen bij de kijker, er moesten minstens 3 objecten in zijn gemonteerd en het moest kloppen dus darbij moet je denken aan schaduweffecten, dieptegang en realistische vormgeving.Ik

Empty Room Ik heb geprobeerd om de sfeer van een grauw verlaten kamer te creeëren waarin ik een horror sfeer in wilde creeëren. Ik heb veel inspiratie uit de films Saw en The Hostel gehaald zodat ik een hou vast had qua objecten gebruik.

5


Ruimte vragen

De 3 Gekozen Concept Immersive werelden Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? m’n kinderbedje Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Knuffels, een geluidstriangel boven het bed

Olympische WinterSpelen

Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Camp nou Barcelona Stadion Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? M’n moeders buik, maar die ik me kan herinneren is een kartonnen doos. Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Dat zijn ruimtes waar een prettige sfeer hangt door de mensen zelf die er aanwezig zijn, door de gezelligheid, Omdat er spullen aanwezig zijn die mij interesseren en die ik leuk vindt. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? De sfeer is onprettig op zich, de mensen die aanwezig zijn, zijn niet mijn types. nveilig, je voelt je eenzaam.

2e Wereldoorlog

Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? Autofabriek, Curaçao, zeebodem.

Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Beschrijf die. Home Alone een film die standaard elke kerst te zien is op de televisie. Een film die bestaat uit 4 verschillende delen die zich af spelen met kerst. De films blijven leuk door de verhaallijn die er is verwerkt. 5 Zelf verzonnen vragen Zijn er ruimtes waarin je bang wordt? Dat zijn ruimtes waarin je in kan maar waar je heel moeilijk weer uitkomt, beetje een claustrofobisch gevoel. In welke ruimte zou je nooit willen zitten? Ik zou nooit in een gevangenis cel willen zitten. Het gevoel dat je nergens heen kan, zowat 24/7 beklemd zit tussen 4 muren. Alles moeten doen wat de bewakers je vragen, geen leven zoals jij dat wilt. In welke ruimte zit je het vaakst? Woonkamer Welke ruimte komt er het eerst in je op als je denkt aan je jeugd? Het speelpleintje een paar deuren verderop, waar we vroeger elke dag naar school speelde met vriendjes. In welke ruimte gebeurde of gebeuren er vaak saaie dingen? Klaslokaal.

Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Baarmoeder,

Gevangenis

Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. Een ruimte dat moest lijken op een soort grote badkamer waar mensen vast zaten geketend aan buizenstelsels, waarbij ze zich probeerde los te maken. Er hing een horror sfeer waarbij 2 lijken op de grond lagen in grote plassen bloed. Dit fragment komt uit de film SAW.

e P “

n o rs

Q l a

t s e u

s n io


Mindmaps

ABC OlympischeWinter spelen Rusland 2014

2e Wereld oorlog 1945

Gevangenis

A=Atleten B=BobsleeĂŤn C=Curlen D=Dweilorkest E=/ F=/ G=Gastland H=Holland i=ijs J=Jury k=Krans l=/ m=Mannen n=Nscnsf o=Organisatie p=Prestaties q=/ r=Rusland s=Sneeuw t=Trucs u=/ v=Verlies w=/ x=/ y=/ z=Zwarte zee

A=Adolf B=Blitzkrieg C=Concentratiekampen D=Deportatie E=Einsatzgruppen F=Frank, Anne G=granaten H=Honden I=/ J=Joden K=Kracht L=Leningrad M=Machinegeweren N=Nazi’s O=Onderduiker P=pistool Q=/ R=Rassenleer S=Stalin T=Treinen/tanks U=Uitgehongerd V=Verzet W=Waalbrug X=/ Y=/ Z=/

a=Anaal Smokkelen b=Bewaarders c=Cel d=Drugs e=Eetzaal f=Forensisch onderzoek g=Gedetineerde h=Handboeien i=illegale praktijken j=Justitie k=Kleine ruimtes l=Levenslang m=Mannen n=Nationaliteiten o=Opzichter p=Post q=/ r=Rechter s=Sportzaal t=Tralies u=Urinecontrole v=Verveling w=Gevangenis werk x=/ y=/ z= zedendelinquenten


Moodboard

synopsis Olympische winterspelen 2014 Sochi. Titelpagina Op de titelpagina wil ik gelijk een sfeer neer zetten die het thema aangeeft van mijn wereld. Het hoofddoel van de titelpagina is de sfeer neerzetten die terugkomt in alle 3 de ruimtes en daarbij wil ik een aantrekkelijk element erin verwerken waarbij je gelijk naar die ruimte verwezen wordt. De Olympische ringen die terug komen op de titelpagina worden klik baar en verwijzen naar de 1e ruimte wat de opening van de spelen moet gaan worden, je krijgt zicht vanuit de atleet zelf wat in de 1e en 2e ruimte te zien zal zijn, in de 3e en tevens gelijk de laatste ruimte zal het zicht op de atleet gericht worden. Daarnaast zou ik graag een ijshockey stick willen programmeren waarbij als je erop klikt hij een puk naar de andere kant van de pagina kan schieten. Als de gebruiker slim nadenkt wordt hierbij al een tipje van de sluier gegeven. ( ruimte 2 ijshockey stadion). Ruimte 1 In de 1e ruimte moet beeld vanuit de atleet gemaakt worden. De atleet in dit geval een ijshockeyer komt met zijn land het stadion in lopen en wordt verwelkomd door duizenden mensen in het stadion tijdens de opening van de Olympische spelen. Door telkens op het pad te klikken lopen ze steeds een stukje verder. Als je op het publiek klikt komen er telkens flitsen te zien van publiek die aan het fotograferen zijn. In het scherm is er een uitgang te zien waar boven een groepje fanatieke ijshockey supporters zitten met een vlag van canada. Als je op dat groepje of de vlag klikt wordt je doorverwezen naar het ijshockey stadion waar de volgende ruimte zich bevindt. Ruimte 2 In de 2e ruimte wordt er weer een beeld gecreĂŤerd vanuit het zicht van de atleet. De atleet heeft in deze ruimte een zicht voor zich wat zich afspeelt in een ijshockey stadion terwijl die op het ijs staat. Voor zijn neus zie je een goal en een keeper, met daarachter het afgebakende ijshockey veld met schermen en het publiek. Je krijgt als het ware alleen maar een stick in beeld te zien waarmee de atleet door een klik op de stick te geven de stick in werking brengt en een puk afvuurt richting de keeper. Bij 3 goals komt er in beeld te staan dat je hebt gewonnen met een leuke slag zin. Als je op die slagzin klikt dan ga je naar de 3e en laatste ruimte. Ruimte 3 Hierbij zie je dat de ijshockeyer met zijn ploeggenoten op een podium staat en wordt gehuldigd in hetzelfde ijshockey stadion. In de laatste ruimte wordt het zicht omgedraaid vergeleken met de 1e 2 ruimtes. In deze ruimte krijg je zicht op de ijshockeyer en zijn ploeggenoten. Ze worden gehuldigd in het stadion waarin ze hebben gewonnen. Als je op de spelers klikt, krijg je een juich geluid te horen, de medailles die ze om hebben moeten gaan glimmen als je erop klikt. Ook zullen er waarschijnlijk 2 grote spots op het team schijnen. De sfeer De sfeer die alle ruimtes moeten bevatten moeten eigenlijk de sfeer krijgen van de echte olympische spelen, zogenaamd alles op alles zetten om te winnen en voor het hoogste te gaan, maar wel met alle respect voor het publiek en de tegenstander. Verder moet het wat speels worden en moet de gebruiker echt zoeken waar die de interactie op het scherm kan vinden zodat die wordt doorverwezen naar een volgende ruimte.

12 2 2014digitaalwerkboek glenndibbets c1d  
12 2 2014digitaalwerkboek glenndibbets c1d  
Advertisement