Page 1

Internetprojectplan Gianni Boone MMR-2010


Concurrentie analyse Doelgroepanalyse Leeftijd? Verwachtingen opleidingen? Niveau? Boomstructuur

Projectplan Links? navigatie? Animatie? Multimedia?

Abc costing, offerte Schetsen, ontwerpen


Concurrentie analyse

Analyse huidige website Ik heb de website van Syntrawest geëvalueerd en daar kwamen de volgende punten naar voren. Om informatie te verkrijgen moet men na lang zoeken en doorverwijzen, het stellen met een ‘informatieve’ pdf. Er is dus totaal geen sprake van een (autonome) website. Conclusie: Er is geen duidelijke verwijzing naar wat de doelgroep wenst te verkrijgen. Daar er geen sprake is van een autonome website, is het misschien beter om deze denkwijze te veranderen. Een aparte website is noodzakelijk.

Analyse concurrent Narafi Ik heb de opleiding fotografie aan het Narafi (professionele bachelor opleiding) geëvalueerd en daar kwamen de volgende punten naar voren. het laden van de pagina’s is snel Zeer informatief Navigatie is niet handig, maar duidelijk gebruiker ziet niet erg goed hoe hij dynamisch menu kan gebruiken tekst moet beknopter en groter geen sitemap breadcrumb trail geen zoekfunctie startpagina is verdeling tussen foto en film (duidelijk) geen helpfunctie positief is dat er in de rechterbovenhoek een pdf aanwezig is met brochure/info Conclusie De website is toegankelijk, maar niet zo duidelijk. Het is onderverdeeld in twee delen: film en foto. Hoewel de website veel informatie bevat, loopt de naviagtie mank en is er een duidelijke wanorde. Met gebrek aan een zoekfunctie, sitemap, .. is deze site werkelijk niet zo functioneel. Het positieve eraan is dat je de pdf, in vergelijk met onze huidige website van syntrawest, sneller terugvindt en kan downloaden met de nodige info.

3


Analyse concurrent CVO Roeselare Ik heb de opleiding fotografie aan de CVO Roeselare geëvalueerd en daar kwamen de volgende punten naar voren. Er is totaal geen sprake van een autonome website Zeer informatief op één pagina Om informatie te verkrijgen moet lang zoeken (te veel verwijzingen) geen sitemap breadcrumb trail geen zoekfunctie startpagina is verdeling tussen foto en film (duidelijk) geen helpfunctie positief is dat er in de rechterbovenhoek een pdf aanwezig is met brochure/info Conclusie Het is geen autonome website, maar 1 pagina met de info erop. Hoewel dit informatief is, is het lang zoeken om naar de rubriek fotografie te surfen. Van enig grafisch voorbeeld of presentatie is er geen sprake. Een aparte website is noodzakelijk.

4


website naam: URL: Creator: onderwerp: Doelgroep:

Syntra west (gehele website) www.syntrawest.be syntra west biedt opleidingen aan van allerhande onderwerpen 18+ , leercontract, ondernemers, werknemers,enz‌

10

9

8

7

SNELHEID HOMEPAGE aantrekkelijk duidelijk inhoudstafel/index sponsor/provider/ ontwikkelaar adresgegevens makkelijk bereikbaar NAVIGATIE makkelijk info vinden? gebuiksaanwijzing duidelijke navigatie nuttige links correcte links MULTIMEDIA duidelijk doel grafismen meerwaarde site COMPATIBEL explorer Netscape Safari Opera Fox INHOUD voldoende info? georganiseerde info? steeds dezelfde organisatie organistaie links DATERING datum revisie verlopen info? CONTACT contact link links andere websites

5

6

5

4

3

2

1

0

NA


10

9

8

7

DESIGN effectieve intropagina consistente “look & feel� goede lettertypes kleurgebruik aangename layout spiegelende inhoud aangepast aan de doelgroep? voegt degign toe aan pagina TECHNISCH plugins nodig? gebroken links navigatiebuttens werken? schermafmetingen exclusiviteit browser frames printen pdf?

6

6

5

4

3

2

1

0

NA


website naam: narafi URL: www.narafi.com Creator: www.pinker.be onderwerp: school voor fotografie Doelgroep: 18+

10

9

8

7

SNELHEID HOMEPAGE Aantrekkelijk duidelijk inhoudstafel/index sponsor/provider/ ontwikkelaar Adresgegevens makkelijk bereikbaar NAVIGATIE Makkelijk info vinden? gebruiksaanwijzing Duidelijke navigatie Nuttige links Correcte links MULTIMEDIA Duidelijk doel grafismen Meerwaarde site COMPATIBEL explorer Netscape Safari Opera Fox INHOUD Voldoende info? Georganiseerde info? Steeds dezelfde organisatie Organisatie links DATERING Datum revisie Verlopen info? CONTACT Contact link Links andere websites

7

6

5

4

3

2

1

0

NA


10

9

8

7

DESIGN Effectieve intropagina Consistente “look & feel� Goede lettertypes Kleurgebruik Aangename lay-out Spiegelende inhoud Aangepast aan de doelgroep? Voegt design toe aan pagina TECHNISCH Plugins nodig? Gebroken links navigatiebuttens werken? schermafmetingen exclusiviteit browser frames printen pdf?

8

6

5

4

3

2

1

0

NA


website naam: URL: Creator: onderwerp: Doelgroep:

CVO Roeselare (gehele website) http://www.cvoroeselare.be/ CVO Roeselare biedt opleidingen aan van allerhande onderwerpen 18+ , ondernemers, werknemers, gepensioneerden, enz‌

10

9

8

7

SNELHEID HOMEPAGE aantrekkelijk duidelijk inhoudstafel/index sponsor/provider/ ontwikkelaar adresgegevens makkelijk bereikbaar NAVIGATIE makkelijk info vinden? gebuiksaanwijzing duidelijke navigatie nuttige links correcte links MULTIMEDIA duidelijk doel grafismen meerwaarde site COMPATIBEL explorer Netscape Safari Opera Fox INHOUD voldoende info? georganiseerde info? steeds dezelfde organisatie organistaie links DATERING datum revisie verlopen info? CONTACT contact link links andere websites

9

6

5

4

3

2

1

0

NA


10

9

8

7

DESIGN effectieve intropagina consistente “look & feel� goede lettertypes kleurgebruik aangename layout spiegelende inhoud aangepast aan de doelgroep? voegt degign toe aan pagina TECHNISCH plugins nodig? gebroken links navigatiebuttens werken? schermafmetingen exclusiviteit browser frames printen pdf?

10

6

5

4

3

2

1

0

NA


Doel van de website Het primaire doel Een groot aantal mensen kunnen overtuigen van de opleiding fotografie bij syntrawest.

Het secundaire doel Het secundaire doel van de website van opleiding fotografie bij syntrawest, is de gebruikers informatie te geven over de opleiding zelf. Een belangrijk punt hiervoor is te laten zien hoe men aan te werk gaat en wat het resultaat is van deze opleiding te volgen. Door dit goed en duidelijk op de website te vermelden kunnen verschillende geinteresseerden overhaald worden om zich in te schrijven bij deze opleiding.

Doelgroep De studierichting ‘Fotograaf’ heeft een erg gerichte doelgroep. Leeftijd: van 18 - … jaar Verwachtingen en niveau: Deze opleiding is voor mensen met een creatief oog die ook technisch en commercieel kunnen denken. Mensen die zowel bij reclamebureaus, uitgeverijen en communicatieafdelingen van middelgrote en grote bedrijven willen werken of als zelfstandig willen beginnen. Het niveau hangt natuurlijk af van deze ingesteldheid en het professioneel materiaal waarmee de opleiding zich bezighoudt. Een kleinschalig digitaal fototoestel zal niet gewenst zijn om deze opleiding te volgen.

Projectplan In dit hoofdstuk wordt de inhoud van de website van de opleiding fotografie bij Syntrawest weergegeven.

Menu structuur Nieuws Visie Programma

Team

home

Portfolio

Behind the scenes Contact

11


Informatie volgende gegevens komen op de miniwebsite voor de afdeling fotografie van syntra-west. informatie over de opleiding informatie over de docenten (informatie over de cursisten) portfoliopagina/galerij een blik achter de schermen een sitemap 3d filmpje van een camera > flythrough een link naar de hoofdsite van syntra-west een link naar de site van de ontwerper contactgegevens/contactformulier/wegbeschrijving Ik heb ervoor gekozen om bepaalde zaken niet in het menu op te nemen, namelijk: Zoekfunctie Inlogmogelijkheid De reden hiervoor was dat ik de site zou sober en duidelijk wil houden. Een zoekfunctie is dan niet van orde. Een inlogmogelijkheid is overbodig doordat deze website alleen maar informatief is.

Inhoud bepaling De website zal uit zes onderdelen bestaan: Home, visie, team, programma, portfolio, behind the scenes, nieuws, contact. Deze knoppen van deze onderwerpen staan bovenaan op iedere pagina van de website

1. Home De voorpagina wordt een voorstelling van verschillende ‘werken’ van fotografen met een quote van een fotograaf. Dit maakt de website iets dynamischer en aantrekkelijker.

2. Nieuws Een plaats waar verschillende nieuwtjes worden gelanceerd

3. Visie Het onderdeel visie geeft meer uitleg over op wat de opleiding zich precies focust.

4. Programma Wat voor vakken men zal krijgen, leest men hier. Daarnaast krijg je een uitgebreide informatie over welke uitrusting men zal nodig hebben voor deze vakken.

5. Team Het onderdeel team beschrijft alle medewerkers/docenten.

6. Portfolio Een totaalbundel van de verschillende thema’s die men fotografeert tijdens de opleiding. Product en publiciteit | Bedrijfsreportage | Sociale reportage | Architectuur en interieur | Landschappen en natuur

12


7. Behind the scenes Een soort informatiefilm hoe de studio eruitziet, en de opleiding inhoudt.

8. Contact Dit bevat de volledige contactgegevens van het secretariaat. (Practische kaart)

13


Offerte De offerte bestaat uit vier onderdelen: - de basis (statische pagina’s en ontwerp) - content management (modules die u eventueel kunt beheren) - service (kosten voor de hosting, domeinnaam en support ) U vindt hier het overzicht van onderdelen en de kosten. De offerte is modulair van opzet. U kunt onderdelen naar keuze weglaten.

Overzicht Kosten Basis Uitgebreid grafisch ontwerp Plaatsen en opmaak statische pagina’s

600 euro | 10u 450 euro | 8u

Content Management Onderdelen Nieuwsmodule

275 euro | 4u

Online inschrijfformulier

150 euro | 3u

Online contactformulier

100 euro | 2,5

Basis statistieken

Totaal (excl. BTW)

0 euro

1575 euro

Service Hosting (Deze webhosting bevat ook de domeinnaam foto-opleiding.be)

65 euro/ jaar

Support Wij kunnen u eventueel bij drukke dagen uw site aanpassen

240 euro/ maand

14


Schetsen


Verslag Internetprojectplan GB-MMR 2010  

Verslag Multimedia Realisator | site fotografie| Analyse