Page 1

Wat is dat? Waar kan ik meer informatie vinden?


Wat is KWT Bèta ? Hoe maak je een robot? Raakt onze energie ooit op? Hoe is de aarde ontstaan? Zomaar wat vragen die in de lessen KWT-Bèta beantwoord worden. Bèta-onderwerpen zitten in de vakken Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Aardrijkskunde, Economie, Informatica en Exact. Uit onderzoek blijkt dat 76% van de jongeren in Bèta ge ïnteresseerd is. Toch vinden ze bovenstaande vakken niet altijd even leuk. Hoe komt dat? KWT-Bèta laat je op een ontspannen manier kennismaken met een aantal onderwerpen uit de wereld van de natuurwetenschappen. Zonder de druk van een toets op het eind. We willen je “Bèta-mentality” ontwikkelen of zoals een leerling het verwoordde: “Je leert wat je de komende jaren nog zult gaan leren”.


Aan de slag met Bèta De lessenserie KWT-Bèta maakt gebruik van : 1. 2. 3. 4.

Het boek “De bètacanon” De website www.betacanon.nl De TeleTOP-site “ Studiewijzer KWT Bèta “ Filmpjes over de vele Bèta-onderwerpen

Voordat je kiest voor KWT-Bèta moet je eigenlijk eerst een bezoekje aan de website brengen. Dan weet je wat je mag verwachten. Bekijk daar ook dit filmpje…

We doen alles via internet. We bekijken korte YouTube-achtige filmpjes per onderwerp. Elke week kies je één onderwerp. Met die keuze ga je op zoek naar leerzame websites, games, movies en proefjes. Elke leerling maakt een eigen Webkwestie in TeleTOP van een aantal onderwerpen uit de Bètacanon. Daarin beantwoord je vragen zoals “waarom heb je voor dit onderwerp gekozen?” , “wat spreekt je aan in dit onderwerp?” , “waarom zit dit onderwerp in de Bètacanon?”


Meisjes en Bèta Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid was de slogan van een overheidscampagne om meisjes een vak leren waarmee ze later in hun eigen levensonderhoud konden voorzien. Met een bèta-studie kun je later alle kanten op. Zowel jongens als meisjes. In de lessen KWT Bèta maak je kennis met Bèta en kun je ontdekken of dat wat voor jou is.

Meer weten? Een aantal goede Bèta-sites zijn: 1. www.betacanon.nl

2. Bètacanon van de Volkskrant

3. Nederlandse geschiedenis Canon

4. platformbetatechniek

5. TeleBlik-filmpjes

6. Echt Niet (Teleac)

7. www.sciencespace.nl

8. www.wiskundecanon.nl

Wil je weten welke Bèta-mentaliteit jij hebt? Op http://www.tubeyourfuture.nl/pagina/check kun je binnen 5 minuten aan de hand van een aantal stellingen ontdekken welk type jij bent. Word jij de ingenieur van de toekomst? Heb jij talent voor Bèta? Ontdek of dat zo is en ontwikkel je talent. Kies bewust, kies KWT- Bèta !

Beta  

Een korte introductie op KWT Bèta

Advertisement