Geonews - maart 2016

Page 1

geonews@hotmail.nl

Geonews

Hebt u nieuws voor onze Geocaching-

J A A R G A N G

4 ,

N R .

3

M A A R T

2 0 1 6

community?

Knokke houdt paashazenjacht in een modern jasje

Mail het ons!

Geonews komt naar je toe! Meer info op pagina 3

Artikel op pagina 4

IN DIT NUMMER: Meet the Geocacher

2

SAKE 2016

3

Paashazenjacht 4 in Knokke Geocache Radio

5

Puzzelplezier

6

Shoot!

7

Puzzelplezier Uw maandelijkse portie puzzels is terug te vinden op pagina 6

Shoot! Foto’s op pagina 7

Joo

Meet the Geocacher

ste

nM

ies


PAGINA

2

Joo

Meet the Geocacher

ste

*

nM

ies

door Ruben Heynderycx Dit jaar gaat Geonews op zoek naar de speciale momenten, fijnste herinneringen … van Geocachers in Nederland en Vlaanderen. Deze maand nemen we eens een kijkje bij ‘JoostenMies’. Kom meer over deze Geocacher(s) te weten door ons interview.

Hoe komt het dat je eraan begonnen bent? Wat was de drijfveer, de motivatie, de reden? “Ik neem geregeld TB's en coins mee naar huis om ze vervolgens weer elders te plaatsen.”

Ik had wel eens vaag over geocachen gehoord. Omdat ik als wandelaar een keer een gps kocht en bleek dat deze ook te gebruiken was voor te geocachen ben ik me er wat meer in gaan verdiepen. En van het een kwam het ander. Zijn er ook kinderen in het gezin die meedoen aan het spelletje? Wel kinderen maar geen interesse in geocachen. Wat was je allereerste geocache en waar was deze gelokaliseerd? Aan de hand van een ervaren geocacher die me het 'spelletje' heeft geleerd heb ik mijn eerste cache na een poosje zoeken kunnen loggen. Op een oud kerkhof in mijn woonplaats. (GC2T7B1) Ben je ooit al verschillende dagen na elkaar van huis weggeweest om te gaan geocachen? Nee, nog niet gedaan. Ook niet echt een vakantie gecombineerd met geocachen. Zijn er al zaken die je door het geocachen hebt bijgeleerd? Nee, niet echt. Heb je zelf al geocaches verborgen? Heb je zelf al trackable items de wijde wereld ingestuurd? Ik heb zelf 15 caches geplaatst. Ook heb ik vier TB de wereld in gestuurd waarvan ik weinig meer verneem. Ik neem geregeld TB's en coins mee naar huis om ze vervolgens weer elders te plaatsen. Wat is het gekste wat je reeds bent tegengekomen tijdens het geocachen? Een ballenautomaat zoals die vroeger op de kermis stond, handboeien aan een cache. Bij deze willen we JoostenMies ook nog bedanken voor het beantwoorden van al onze vragen. *Geonews is niet verantwoordelijk voor eventuele spel– of typefouten van de geïnterviewde.


ADVERTENTIE

PAGINA

Geonews komt naar SAKE 2016! SAKE 2016, languit Saens Kessers Evenement 2016, is aan zijn vijfde editie toe, en dat wordt een editie om nooit te vergeten! Met bijna 450 Will Attends op dit moment is het op weg om een Mega-event te worden, het is nog slechts een kwestie van tijd voordat de 500ste Will Attend geplaatst wordt. SAKE 2016 vindt plaats op zaterdag 8 oktober 2016 vanaf 9.00 uur en heeft een hele hoop te bieden. Zo zullen er verschillende standhouders zijn, waaronder Geonews en verscheidene shops. Daarnaast worden er weer een heel aantal nieuwe caches gepubliceerd, maar het hoogtepunt van het event wordt ongetwijfeld de wedstrijd Saens Buissie Gooien waarin verschillende teams het tegen elkaar opnemen en proberen een petling zo ver mogelijk te gooien, plezier verzekerd! Er zullen verscheidene workshops gehouden, zowel voor de minder ervaren als de doorwinterde geoachers. En voor de liefhebbers is er uiteraard ook een eventcoin verkrijgbaar. Het ontwerp van de coin is reeds te vinden op de website van het event. Meer info over SAKE 2016 is te vinden op www.sake2016.nl. Hopelijk tot dan!

3


PAGINA

4

Knokke met smartphone op jacht door mvn naar paashazen Knokke-Heist (BE) - Op zoek gaan naar chocolade rond Pasen doe je in Knokke voortaan met je smartphone. De toeristische dienst van de kustgemeente pakt uit met een zoektocht naar acht paashazen. Wie de acht verstopte beelden vindt, krijgt een exemplaar in chocolade. Jonge gezinnen ontdekken Knokke meer en meer en daar wil de dienst Toerisme op inspelen. Daarom start de dienst met een paashazenjacht met een Geo Tour. De zoektocht naar de acht paashazen is een tour van acht kilometer die te voet of per fiets kan worden afgelegd. Om de juiste locatie te vinden van de hazen moet je alle coördinaten ingeven op een eenvoudige gps of op de officiële geocaching app voor smartphone. “Met de paashazenjacht willen wij plekjes in de gemeente laten ontdekken”, zegt schepen van Toerisme, Anthony Wittesaele (GBL). “Met de coördinaten van de paashazen in de hand zullen de deelnemers toch nog altijd een inspanning moeten leveren om de haas te vinden. In elke verstopte paashaas zit een filmrolletje met daarin een speciale code. Kinderen of volwassenen die de haas vinden, noteren die code in een paspoort dat ze krijgen bij de start. In ruil voor een volledig ingevuld paspoort, krijgen ze een exemplaar in chocolade.” Kortere versie De hazenjacht is een kortere en eenvoudige versie van de Knokke-Heist Geo Tour. “Knokke-Heist is de eerste gemeente die uitpakt met een volledige geocaching tour die geregistreerd is op de internationale geocaching website”, zegt directeur Toerisme Luc De Groote. “Het volledige traject is 32 km lang en telt 25 verborgen caches, of waterdichte dozen met daarin een logboek. Net zoals bij de hazenjacht zijn de verstopplaatsen online terug te vinden. Geocachers die de coördinaten downloaden kunnen dan op zoek gaan naar de 25 plaatsen waar caches verborgen zitten. Wie ze allemaal kan vinden, krijgt een Knokke-Heist Geo Coin.”

Bron: “Knokke met smartphone op jacht naar paashazen” - Het Nieuwsblad

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafés, winkels… in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com


PAGINA

Geocache Radio Geocache Radio: Wat mag u verwachten van aflevering 33: Geocachen in Polen? We gaan deze aflevering de hort op. Niet letterlijk maar zeker en vast figuurlijk. Deze keer bezoeken we Polen, voor velen een nog onbekend geocaching-paradijs. We hebben onder andere een interview met geocacher Spockske die een ervaringsdeskundige is en daar toch wel enkele reeksjes heeft afgewerkt. En daarnaast kan u ook nog kennismaken met de Posnanian Reviewer, één van de vijf reviewers in Polen. Zo proberen we te achterhalen of er grote verschillen zijn tussen Belgische gecaches en Poolse geocaches, waar je op moet letten enz. Ook proberen een oplossing te zoeken voor de taalbarrière. Menig onder ons spreken nog wel Engels, Frans of Duits maar Pools…daar hebben weinigen maar kaas van gegeten. Ook daar zoeken we een oplossing voor. Waar te logeren, hoe er te geraken, wanneer is de beste periode, welk is de mooiste streek en welke is de oudste en hoe ziet de top tien er uit van geocaches met de meeste favopunten. Niet dat het alles zegt, maar we moeten ons toch ergens op kunnen baseren. De meest favo cache is POMEZNI CELOROCKA en heeft zelfs een wegwijzer naar de plaats… De top tien starten we met Romanowka en daar hoort onderstaande foto bij. Geef toe dat de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. In Polen zijn er vijf reviewers, dewelke allemaal een gebied hebben toegewezen gekregen. Verder in de aflevering hebben we nog onze hotspot en dat is, voor België, nog steeds GC42G0M Witch K-Night 2 in de buurt van Geel met ondertussen 470 favopunten. Een nachtcache met puzzels onderweg. Voor Nederland moeten we met zijn allen in de buurt van Hellendoorn zijn. Want daar ligt de geocache GC69ZWZ All You Can Eat. Dus, op 31 maart omstreeks 20.45 uur kan u ons live bekijken via Youtube en op maandag 4 april kan u de aflevering downloaden via de site www.geocacheradio.eu YouTube-kanaal Geocache Radio: https://youtu.be/iOmD647hw0U

5


1 PAGINA

6

SUDOKU

4 6 2 9

Puzzelplezier

9 3

8 7

1 6 8

Vul het diagram zodanig in dat op elke rij, in elke kolom en in elk deelblok van 3x3 de cijfers 1 t.e.m. 9 slechts ĂŠĂŠn keer voorkomen. Elke sudoku heeft een unieke oplossing.

1

6

7 3 2 1 5 8 2 9

5

Omdat een Geocacher goed moet zijn in logisch denken, doet de redactie zijn best om in iedere uitgave hersenbrekertjes te plaatsen. De oplossing van de puzzels zijn te vinden op pagina 8.

7

BINAIRE PUZZEL Een binaire puzzel bestaat uit enkel nullen en eentjes. In iedere rij en iedere kolom moeten even veel nullen als enen staan, bijvoorbeeld: in een even puzzel van 10 rijen en 10 kolommen staan in iedere rij en iedere kolom vijf nullen en vijf enen. Bovenop deze regel zijn er nog twee regels: er mogen maximaal 2 nullen of 2 enen naast elkaar staan en identieke rijen en kolommen zijn niet toegestaan.

0 1

1

0 1 1 1

1 0 0 0

0

1 1

1

0 0 1 1

1

0 1 1 1 0

Deze sterren geven aan wat de moeilijkheid is van de opgave.

1 1

0

0

1

1

0 1 1 0

0 1 0 0 0

Geonews heeft uw hulp nodig! Iedere maand proberen we Geonews zo goed mogelijk te vullen. Om aan uw wensen te kunnen voldoen, zouden we graag weten wat voor puzzels u graag zou zien verschijnen in Geonews. Laat het ons weten via onze Facebookpagina of via ons e-mailadres geonews@hotmail.nl


Foto’s uit onze vorige edities zijn te vinden op geonewsbene.com

JAARGANG

4,

NR.

3

Shoot! © Rafael Sales

PAGINA

7

In de rubriek Shoot! zullen in iedere uitgave de ingestuurde foto’s komen te staan die de redactie heeft uitgekozen. Van harte bedankt aan iedereen die ons foto’s heeft toegestuurd. © Rafael Sales

© Nick Van Bael

Stuur ons uw foto! geonews@hotmail.nl facebook.com/geonewsbelgienederland


PAGINA

3 4 2 7 5 8 9 6 1

Oplossingen

8

8 6 9 2 1 4 3 7 5

1 7 5 9 6 3 2 8 4

6 8 7 5 4 9 1 2 3

4 2 3 1 7 6 5 9 8

5 9 1 3 8 2 6 4 7

9 3 8 4 2 1 7 5 6

2 5 4 6 3 7 8 1 9

7 1 6 8 9 5 4 3 2

1 0 1 0 0 1 1 0 1 0 0 1

ADVERTENTIE

1 0 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0

0 1 1 0 0 1 0 1 0 0 1 1

0 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 1

1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 0 0

0 1 0 0 1 0 0 1 1 0 1 1

1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0

1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0

0 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1

0 1 1 0 1 1 0 0 1 1 0 0

1 0 1 1 0 1 0 1 0 0 1 0

0 1 0 1 1 0 1 0 0 1 0 1

ADVERTENTIE

Bestel onze special edition nu voor slechts €2,50 via geonewsbene.com met actiecode GSE2015

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafés, winkels… in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.