Geonews - oktober - november 2013

Page 1

geonews@hotmail.nl

Geonews

Hebt u nieuws voor de Vlaamse

J A A R G A N G

Geocachingcommunity? Mail het ons!

1 ,

N R .

6

O K T O B E R - N O V E M B E R

2 0 1 3

Geocaching gaat wereldwijd… en verder!

geonewsbelgium.weebly.com

Dat onze hobby zich wereldwijd afspeelt, wisten we al, maar Geocaching gaat nu nog een stap verder: er gaat een Travel Bug mee de ruimte in! Vervolg op pagina 2

IN DIT NUMMER: Geocaching 2 in space 12 jaar Geocoin

3

Puzzelplezier

5

Shoot!

6

Shoot!

Ingezonden foto’s van en voor Geocachers - terug te vinden op pagina 6

De Geocoin viert z’n 12de verjaardag,

viert u mee? Meer op pagina 3

Releasedatum Geonews vastgesteld: iedere 1ste zaterdag van de maand


PAGINA

2

Geocaching in space door Brent Pulmans

O

p 6 november vertrok de Amerikaanse astronaut Rick Mastracchio met een Russische Soyuz-rakket naar het Internationaal Ruimtestation ISS met een toch wel opmerkelijk vrachtje aan boord: een Travel Bug.

De astronaut zal gedurende 6 maanden aan boord van het ISS leven en de TB die hij met zich mee nam gebruiken om studenten in de Amerikaanse staat Connecticut wat extra aardrijkskunde en wetenschappen te leren om hen warm te maken voor zulke studies. Rick Mastracchio zal buiten het ‘onderrichten’ van studenten op Aarde ook iets speciaals doen in het ISS: hij zal een Geocache loggen die zich reeds in het ruimtestation bevindt. Het Geocaching Hoofdkwartier (HQ) zal de hele reis, het vertrek in het speciaal, in het oog houden. Het weekend van Mastracchio’s vertrek werden wereldwijd ook meer dan 1500 ‘Geocaching in Space’-events gehouden. Tijdens het gehele weekend van het vertrek werden er in België maar liefst 9 ‘Geocaching In Space’-events georganiseerd, het was zeker de moeite om eens te gaan kijken!

Rick Mastracchio

GEONEWS


PAGINA

3

12 jaar Geocoins U kent hem zeker wel, de Geocoin. Net als de Travel Bug is hij wereldwijd gekend onder Geocachers als een populaire ‘trackable’. Velen van ons hebben er een of meer in ons bezit, of hebben er in ieder geval al eens eentje geholpen zijn reis verder te zetten. Geocoins kunnen we in alle soorten vormen en formaten vinden en zijn simpelweg te koop op de webshop van Geocaching.com of op andere erkende websites. Maar hoe is het allemaal begonnen? Op 30 september 2001 werd de eerste Geocoin, een massief blokje, in een Geocache verstopt. Sindsdien is het gebruik van Geocoins als trackable steeds meer voorkomend geworden. Vandaag zijn er zelfs al meer dan 3 miljoen coins geregistreerd bij Geocaching.com, hiermee maakt dat de Geocoin een van de meest geliefde trackables bij Geocachers. De reden hiertoe is waarschijnlijk dat men zijn eigen coin kan laten ontwerpen. Een andere reden kan zijn omdat bepaalde coins kunnen dienen als ‘uithangbord’ (‘Kijk, ik heb al een FTF!’).

Wist u dat… Geonews onlangs een poll uitvoerde op zijn Facebookpagina? Hieruit is gebleken dat van de 7 likers die antwoordden op onze vraag maar liefst 7 een Geocoin hebben. Is dat niet geweldig?!

“Doe uw medecachers een groot plezier en stuur ons uw artikel!”

GEONEWS


ADVERTENTIE PAGINA

4

Geonews is op zoek naar adverteerders om financiering van het blad mogelijk te maken en om het organiseren van lezerswedstrijden mogelijk te maken. Bent u ge誰nteresseerd in adverteren in een jong blad dat zich nog aan het ontplooien is? Ziet u brood in een niet zo alledaagse hobby? Liggen er Geocaches in uw buurt en wilt u met behulp van Geonews de zoekers van die Geocaches naar uw zaak lokken? Hebt u Geocachers iets te bieden? Contacteer ons snel! U kan met al uw vragen over grootte van advertenties, prijzen, enz. terecht op het e-mailadres geonews-ads@outlook.com

Geonews zoekt adverteerders! Geonews-ads@outlook.com

ADVERTENTIE

Uw event promoten in Geonews of op onze website?

Contacteer ons per mail (geonews@hotmail.nl of geonews-ads@outlook.com) of via onze Facebookpagina

GEONEWS


JAARGANG

1,

NR.

PAGINA

6

Puzzelplezier Omdat een Geocacher goed moet zijn in logisch denken, zal de redactie zijn best doen in iedere uitgave een hersenbrekertje te plaatsen. De oplossing kan je op pagina 7 vinden. Veel plezier!

Moeilijkheidsgraad:

BINAIRE PUZZEL Een binaire puzzel bestaat uit enkel nullen en eentjes. In iedere rij en iedere kolom moeten even veel nullen als enen staan, bijvoorbeeld: in een even puzzel van 10 rijen en 10 kolommen staan in iedere rij en iedere kolom vijf nullen en vijf enen. Bovenop deze regel zijn er nog twee regels: er mogen maximaal 2 nullen of 2 enen naast elkaar staan en identieke rijen en kolommen zijn niet toegestaan.

0

1 0

0 1

1 0

0

0

0

0

1 1

0

0 0

0 0

1 1

0 0

1

1

1 1

0

Ter informatie: de copyright van bovenstaande binaire puzzel staat op naam van Het Laatste Nieuws. Deze puzzel werd gepubliceerd in ‘Binaire Puzzels’ nummer 40, uitgegeven door Het Laatste Nieuws.

5


Foto’s uit onze vorige edities zijn te vinden op geonewsbelgium.weebly.com JAARGANG

1,

NR.

PAGINA

6

In de rubriek Shoot! zullen in iedere uitgave de ingestuurde foto’s komen te staan die de redactie heeft uitgekozen. Van harte bedankt aan iedereen die ons foto’s heeft toegestuurd.

De vrouwelijke helft van RHCV

De vistrappen van Kasterlee (GC433KG)

©RHCV ©Brent Pulmans

Stuur ons uw foto! geonews@hotmail.nl facebook.com/geonewsbelgie

Ook de allerkleinsten hebben plezier bij het Geocachen

Shoot!

6


Wist u dat... PAGINA

0 1 0 1 0 1 0 1 0 1

7

0 1 1 0 1 0 1 0 1 0

1 0 0 1 1 0 1 1 0 0

1 0 1 0 0 1 0 0 1 1

0 1 1 0 1 0 0 1 1 0

0 1 0 1 0 1 1 0 0 1

1 0 1 1 0 0 1 0 0 1

Oplossing

1 1 0 0 1 0 0 1 1 0

0 0 1 0 1 1 0 1 1 0

1 0 0 1 0 1 1 0 0 1


JAARGANG

1,

NR.

6

PAGINA

8

ADVERTENTIE

Uw advertentie in Geonews? Door te adverteren in Geonews bereikt u een bepaalde doelgroep: Geocachers. Adverteren in Geonews is dus zeer doelgericht voor outdoors-winkels, sportzaken, handelaars gespecialiseerd in wandeluitrusting ... Maar ook restaurants, cafés, winkels… in de buurt van Geocaches hebben hier baat bij!

Wilt u dus adverteren? Mail dan als de bliksem naar

geonews-ads@outlook.com

Wist u dat... De Geonews Redactie momenteel bestaat uit slechts één persoon? Hierdoor vindt u in iedere uitgave de vraag om artikels en foto’s door te sturen. De huidige redactie zal daarom waarschijnlijk op het einde van dit jaar op Speciale zoek gaan naar nog enkele medewerkers, waaraanbieding onder een fotograaf en een redactiemedewerker die zal instaan voor events, de zogenaamde ‘eventhopper’. Meer hierover volgt in onze decemberuitgave. Gedurende het jaar 2013 ontvangen nieuwe leden de digitale versie van Geonews volledig gratis in hun mailbox.

ADVERTENTIE


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.