Gemeenteblad Zandhoven 2/2024: maart april 2024

Page 1

infomagazine maart - april 2024

VRIJWILLIGERSWEEK

STEMMEN OP 9 JUNI

ZANDHOVEN NATUURLIJK


IN DIT NUMMER

p.

9

Vrijwilligers

n? e eve j b e H en ven! l je e ik wi iment ge !! w pl com waau e j nd t Ik vi omen tm limen Comp

p.

20 Zandhoven Natuurlijk EN VERDER

2

VOORWOORD

4

KORT

6

DOSSIER

9

ACTIE-REACTIE

12

MOBILITEIT

14

UPDATE

16

ZANDHOVEN AAN ZET

18

ZANDHOVEN AAN ZET

20

ACHTER DE SCHERMEN

22

KORT

23

GETIPT

24

UIT ZANDHOVEN

27

PRIKBORD

Liersebaan 12 2240 Zandhoven 03 410 16 20 info@zandhoven.be www.zandhoven.be Redactie Dienst communicatie communicatie@zandhoven.be 03 410 16 28 Verantwoordelijke uitgever Burgemeester Luc Van Hove


BERICHT VAN DE BURGEMEESTER

Een complimentje Beste mensen, Bedrijven fusioneren, alles moet groter en beter, alle beslissingen staan in het teken van rendement en winst. De buurtwinkels dunnen uit, het aantal bankautomaten vermindert, café’s worden zeldzamer. We werken ons uit de naad, van de ene deadline naar de andere. We worden nukkiger, we leven naast elkaar, kennen onze buren amper en steunen (helaas) alleen nog maar op facebook om vrienden te hebben en om “iets” leuk te vinden. Daarom deze vraag : is een “compliment geven” echt iets van “de middeleeuwen”? Ik overdrijf wellicht een beetje, en bij ons valt het al bij al nog mee, maar toch… we moeten het roer omslaan. En ja, een complimentje geven, is hiervoor een goed begin. Het kost niets en is oh zo waardevol. Vandaar volgende opdracht: Laten we al eens beginnen om tegen iedereen die we passeren een “goeiemorgen” te zeggen. (als bestuurder van een auto ben je vrijgesteld, hoor) Hoe leuk is het niet om een schouderklopje te geven en te ontvangen. Het is echt niet moeilijk om te zeggen dat de andere goed bezig is, dat hij/zij knap werk afgeleverd heeft, dat hij/zij echt een meerwaarde is. Doen! Is het grensoverschrijdend gedrag wanneer je iemand een knuffel geeft (uiteraard na wederzijdse schriftelijke toestemming) en zegt dat je haar/ hem graag hebt? Het is toch een leuk compliment om te zeggen dat “rood” haar goed staat. (tip: ik zou dat niet doen wanneer ze “groen” draagt). Laten we stoppen met emojis rond te strooien in de digitale wereld. Geef liever complimentjes aan échte mensen rondom u. Ze verdienen het. En de glimlach.. die komt dan vanzelf. Uw hoopvolle burgemeester

PS.: Die opdracht is niet alleen voor 1 maart, hé!


4

KORT

Er beweegt heel wat in Zandhoven. We filteren enkele nieuwswaardige berichten voor jou.

Proficiat

Gesloten

Nieuw

Winnaars eindejaarsactie

Sluitingsdagen

Erfgoed

Paasmaandag: 1 april

De gemeente Zandhoven bezit een prachtige collectie oude postkaarten en glasnegatieven die een blik werpen op het verleden van de gemeente en haar inwoners.

Nam jij in december deel aan de stempelactie bij lokale handelaars? Bedankt! Misschien won je wel een van de vele mooie prijzenpakketten? De winnaars werden persoonlijk gecontacteerd.

Feest van de arbeid: 1 mei Hemelsvaartdag en brugdag: 9-10 mei (bib, sportcomplex Het Veld en recyclagepark zijn wel open op 10 mei) Pinksteren en pinkstermaandag: 19-20 mei

Enkele erfgoedvrijwilligers digitaliseerden de collectie, maakten werk van de herverpakking voor een betere bewaring en zorgden ervoor dat de mooiste beelden terecht kwamen in drie digitale expo’s op de website ‘Kempens erfgoed’. Help jij om de namen te vinden van de mensen op deze oude foto’s? Check ze op www.zandhoven.be/ vrije-tijd/cultuur/ erfgoed/ en laat het weten via vrijetijd@ zandhoven.be.


5

Het cijfer

6020 KaZocheques werden in 2023 aangekocht #kooplokaal

Fietsenstalling Er komt een mooie nieuwe fietsenstalling op het plein in Pulderbos, vlak aan de vernieuwde bushalte. Ook de Donkey-fietsen krijgen zo een mooie thuis.

Talent gezocht!

Op de gemeenteraad van januari werd een architectenbureau aangeduid dat de omgevingsvergunning zal aanvragen en de werken zal opvolgen.

Free podium De Jeugdraad organiseert een cool free podium in het kader van Lokale Helden. Wil jij op zaterdag 27 april je talent tonen in de tuin van Bruyneel? Schrijf je dan voor einde maart in via jeugdhuis ‘t Licht of deze QR.

Goedgekeurd

il 2024 g 27 apr zaterda

Kom je graag mee genieten van andere lokale artiesten, dan ben je van harte welkom vanaf 20 uur!

FR E E

M PODIU

Gemeenteraad Bekijk je graag wat er op vorige gemeenteraden werd beslist, neem een kijkje via deze QR-code, of ga naar www.zandhoven.be De volgende gemeenteraden vinden plaats op 28 maart en 25 april 2024.

Tip

Gedichtenbundel Massenhovenaar Luk Arts, tweevoudig winnaar van de regionale poëziewedstrijd, verzamelde al zijn werk in de bundel ‘Inwendig uitzicht’. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen. Je kan de bundel ook uitlenen via onze bib. Je kan één van zijn gedichten trouwens bewonderen op een aantal van onze gemeentevoertuigen: Zandhoven telt mooie namen Voor alle deelgemeenten één Maar onze mooiste naam is SAMEN Samen licht voor iedereen

Op de hoogte

Nieuws uit Zandhoven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via de registratie onderaan op onze website www.zandhoven.be


6

dossier

VERKIEZINGEN 9 JUNI 2024 Dit jaar gaan we 2 keer naar de stembus: Op zondag 9 juni 2024 voor de gelijktijdige federale, regionale en Europese verkiezingen. Op zondag 13 oktober 2024 voor de gemeentelijke en provinciale verkiezingen Dit artikel gaat over de verkiezingen van 9 juni.

Waar moet je gaan stemmen? Minstens 2 weken vóór de verkiezingen krijg je per post een oproepingsbrief met de vermelding van de locatie en het nummer van jouw stembureau. Jouw oproepingsbrief zal ook via de e-Box van de Federale Overheid verstuurd worden. Zandhoven heeft 6 kieslocaties die op hun beurt verschillende stembureaus tellen: · Zandhoven 1: de Populier · Zandhoven 2: O.L.V van Troost · Massenhoven: Parochiezaal · Pulderbos: Fanfarelokaal · Pulle: Parochiezaal · Viersel: Parochiezaal

Ben je verplicht om te gaan stemmen? Bij de federale, regionale en Europese verkiezingen geldt de opkomstplicht voor iedereen die · 18 jaar of ouder is op de dag van de verkiezingen · de Belgische nationaliteit bezit ten laatste op 1 april 2024 · ingeschreven is in het bevolkingsregister op 1 april 2024 · niet ontzet is uit zijn stemrecht Voor de Europese verkiezingen mogen ook 16 en 17-jarigen gaan stemmen, maar voor hem geldt geen opkomstplicht. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke oproepingsbrief.

Ben je een EU-burger (16+) wonende in België? Ben je een Europese burger (maar geen Belg) die in België verblijft? Dan kan je eventueel in België deelnemen aan de verkiezingen voor het Europees parlement. Je stemt dan op de Belgische kandidaten. Hiervoor moet je je wel eerst registreren. Dit kan via www.inschrijving.verkiezingen.fgov.be of contacteer onze dienst Burgerzaken op 03 410 16 55 voor een afspraak om ter plaatse het formulier in te vullen. Dit is geen verplichting, maar eens je je geregistreerd hebt, heb je wel kiesplicht.


verkiezingen 9 juni 2024

Wat als je niet kan gaan stemmen? Je bent in principe verplicht om te gaan stemmen. Maar er zijn uitzonderlijke gevallen waardoor je vrijgesteld kan worden, nl Ziekte/handicap Beroepsredenen Zelfstandige activiteit Vrijheidsberoving Religieuze overtuiging Studieredenen Tijdelijk verblijf in het buitenland Om gewettigd afwezig te zijn heb je steeds een attest van afwezigheid nodig. Dit attest breng je binnen bij de dienst Burgerzaken. Jouw afwezigheid wordt geregistreerd en de bewijzen worden aan de vrederechter bezorgd. Hij oordeelt of je afwezigheid gegrond is.

Wanneer en aan wie kan ik volmacht geven? Kan je omwille van één van de vermelde redenen niet gaan stemmen, dan kan je ervoor kiezen een volmacht te geven. De persoon aan wie je volmacht geeft, mag in jouw plaats gaan stemmen. Dit moet geen familie zijn, maar hij of zij moet wel ingeschreven zijn in een gemeente van de provincie Antwerpen en moet zelf kiesgerechtigd zijn. De documenten die je hiervoor moet invullen en ondertekenen (volmachtformulier en evt. verklaring op eer) vind je op onze website of je kan ze afhalen bij de dienst Burgerzaken van de gemeente.

Ongewettigd afwezig? Breng je jouw stem niet uit (ook niet via een volmacht) en heb je geen afwezigheidsattest of verklaring op eer afgelegd, dan kom je terecht op de lijst van de kiezers die niet hebben gestemd. De Rechtbank bepaalt dan welke boete je krijgt als je wordt vervolgd.

7


8

dossier

aalt r t s ! Jij acht l e j als nt e mom ment i l p Com

Hoe moet je stemmen? Hoe kan ik helpen?

We stemmen elektronisch. Wil je graag vooraf eens oefenen? Vanaf mei zal er een stemcomputer staan in het gemeentehuis. Heb je hulp nodig op de dag van de verkiezing, dan helpt de voorzitter of één van de bijzitters van het stembureau je met de glimlach.

Wil je de verkiezingen van dichtbij mee beleven dan kan je je steeds kandidaat stellen om mee te zetelen in een stembureau. Stuur hiervoor een mailtje naar verkiezingen@zandhoven.be.

Meer info? Op de website van de Federale Overheid www.verkiezingen.fgov.be. Bij de dienst verkiezingen van het gemeentebestuur: 03 410 16 20 of verkiezingen@zandhoven.be.


actie - reactie

Vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk is de ruggengraat van een bloeiende gemeenschap. In Zandhoven is dit niet anders. We brengen graag het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht en willen onze waardering tonen aan de onbaatzuchtige inwoners die hun tijd en energie inzetten om anderen te helpen.

Marc De Noël bermvrijwilliger Marc De Noël begon in 2016, nadat hij op pensioen ging, met het opruimen van zwerfvuil tijdens zijn dagelijkse wandelingen. Ook zijn vrouw Chris, dochter Nathalie en kleinkinderen Louise, Jozefien, Viktor (zie foto), Ties en Stan helpen regelmatig mee. Geïnspireerd door Japanse voetbalsupporters is het nu zelfs zover gekomen dat hij bij thuiswedstrijden op Lierse SK alle zwerfvuil en sigarettenpeuken in en om het stadion opruimt de maandag na een wedstrijd. "In de toekomst hoop ik dat er meer bermvrijwilligers bijkomen in Viersel zodat we kunnen uitpakken met Viersel zwerfvuilvrij!"

9


10

Enkele vrijwilligers aan het woord

Cathérine Backaert voorzitter van hockeyclub de Blackbirds In 2015 startte Cathérine Backaert met een kleine groep enthousiastelingen een eerste hockeystage in de sportzaal van Hooidonk. Ondertussen zijn de Blackbirds met hun 650 leden de grootste sportvereniging van Zandhoven! Al jaren draait deze groeiende club op vrijwilligers. Een hechte groep van 4 bestuursleden leidt alles in goede banen, maar ook tientallen ouders doen hun duit in het zakje via allerlei werkgroepen. “We kiezen er bewust voor om onze lidgelden heel laag te houden, en dan is een stevige vrijwilligerswerking eens zo belangrijk.” Waarom ze zo veel tijd en energie in de club steekt? “Het is een passie en een hobby. En dat geldt ook voor mijn man en 3 kinderen. Voor ons is de club een tweede thuis. Je merkt dat er via de sport ook vriendengroepen ontstaan en groeien, en dat is supertof om te zien.” Iedereen welkom op de club, zo blijkt: wil je op je 40e nog beginnen met hockey, geen probleem! Wil je op zondag een koffietje komen drinken in hun gezellige cafetaria: zeker doen!

Michiel Teunen voorzitter jeugdhuis ‘t Licht In het hartje van Zandhoven staat een gedreven jongeman op om de jeugd van de gemeente te verenigen. Maak kennis met Michiel Teunen, voorzitter van jeugdhuis ‘t Licht en student Sociaal Werk in Leuven. Michiel is al zes jaar lid van ‘t Licht en is in die tijd uitgegroeid tot een ware drijvende kracht binnen de organisatie. Vorig jaar werd hij zelfs voorzitter, een rol die hij met volle overgave vervult. Zijn werk binnen ‘t Licht heeft hem al veel gebracht: evenementen organiseren, nieuwe contacten leggen tot praktische zaken als een gebroken ruit vervangen en lichten maken. Hoewel het jeugdhuis al een tijdje op een laag pitje draait door het ontbreken van een geschikte locatie, heeft Michiel grote verwachtingen voor de toekomst. Hij kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe lokaal dat momenteel wordt gebouwd in het splinternieuwe Vrijetijdscentrum, centraal gelegen in Zandhoven.


actie - reactie

Heb je zin om te starten met vrijwilligerswerk?

Bekijk dan zeker eens de openstaande vacatures op onze website onder ‘Zandhoven vrijwillligt’.

kt vrijw

te beda

illiger,

igersfee

ji

st!

j maak nken t het v persoo voor je tijd erschil en nlijk ui ! t op he inzet, nodi Het be ge t vrijw looft ee illigersf n we je graa n eest. g à volo leuke en ge nté en ze een op llige avond treden te van Ra worden m Wanne et frie dio Te er: dond Waar: tje nn s essee. erdag De Po pulier, 7 Populie maart 2024 va renhoe ve 22 in naf 19u Wij ki jken al Zandho vast ui ven Annic t naar k Smee jullie ko algem ts mst! een di recteu r

INSCH RIJVEN Tot 26 VERPLI febr CHT onthaa uari 2024 bi l via j he info@ 03 410 16 20 t zandho of ve via de n.be of QR-co de

Luc Van

burgem Hove eester

Vrijwilligersfeest!

Ben jij al actief als vrijwilliger in Zandhoven, dan heb je een uitnodiging voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest ontvangen.

In Zandhoven zijn er heel wat geëngageerde bermvrijwilligers actief die het hele jaar door op stap gaan om hun buurt proper te houden. De gemeente ondersteunt hen met materiaal en een verzekering.

rbos

We verwelkomen je graag op donderdag 7 maart om 19u in De Populier voor een leuke en gezellige avond met frietjes à volonté en een optreden van Radio Tennessee.

ulde

Vrijwilligerswerk kan ook bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het versterken van sociale vaardigheden. Daarnaast kan het een positief effect hebben op de fysieke en mentale gezondheid, omdat vrijwilligers vaak actiever zijn en een gevoel van voldoening ervaren.

Vrijwi ll

Bedan

Om je

it P

Vrijwilligerswerk is niet alleen gunstig voor de samenleving, maar heeft ook tal van voordelen voor de individuele vrijwilliger zelf. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande vaardigheden te versterken, wat leidt tot persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

DOND

ts u

In Zandhoven zien we een groeiend aantal inwoners dat vrijwilligerswerk als een waardevolle rol in hun leven beschouwt, en daar zijn we erg trots op!

! sfeest ligerAA 2024 VrijwERilDA G 7 M RT

er

Vrijwilligerswerk is veel meer dan gewoon een goedbedoelde actie; het speelt een essentiële rol in het creëren van een hechte en ondersteunende gemeenschap. Het is een kans voor mensen om hun vaardigheden en talenten te benutten, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op het leven van anderen.

11

o eB Tyago en Dieuwk

a ch ss

Wil je graag aansluiten bij deze groep? Contacteer dan de milieudienst via milieudienst@zandhoven.be of spring eens binnen!


12

Mobiliteit

HET NIEUWE NET VAN DE LIJN. Hoe zit dat nu in Zandhoven? Aan de buslijnen in Zandhoven werd er niets gewijzigd. Reis je met de bus naar haltes buiten Zandhoven, dan kan je online nakijken of er voor je afstaphalte iets veranderd is op www.delijn.be/nl/nieuwenet


Mobiliteit

De Lijn Flex

DEZE BUSLIJNEN RIJDEN DE HELE DAG DOOR.

Hou je telefoon in de gaten

Alle bushaltes in Zandhoven zijn ongewijzigd. De avond voordien krijg je een Daarnaast kwamen er zelfs 8 flexhaltes bij:

412

Zandhoven - Westmalle Sint-Job-in-’t-Goor

420

Herentals - Massenhoven Broechem - Berchem

427

Snelbus Antwerpen - Massenhoven Herentals

herinnering en één uur voor vertrek

bevestigt Hoppin de exacte ophaaltijd ZANDHOVEN PULLE PULDERBOS aan de halte. · O.L.V. Troost · Dennendreef · Heiblok · Mastenbaan

· Heuvelstraat

· Hooidonck

Pniël Vanaf ·10 minuten op voorhand kan je je · Reva rit live volgen in de app. Een flexhalte is een halte waar de bus niet stopt volgens een vaste dienstregeling, maar op aanvraag. Er zijn er dus 8 nieuwe, maar daarnaast doen alle andere haltes Opstappen en vertrekken ook dienst als flexhaltemaar voor de uren die buiten de normale vallen. Zo kan je als inwoner van De flexbus piktdienstregeling je op aan de halte. Viersel bijvoorbeeld flexvervoer aanvragen aan één van Goede reis! de bestaande haltes wanneer de reguliere lijnen op dat moment geen aanbod voorzien.

oordeel jeDe ritnieuwe flexbussen van De Lijn vervangen op heel wat plaatsen Vlaanderen ppin optimaliseren?inDat kunnen wede vroegere ‘belbus’. De flexbus biedt mogelijks een oplossing wanneer je je nkzij jouw feedback! reistraject niet of slechts gedeeltelijk kan afleggen met het vast openbaar vervoer.

DEZE BUSLIJNEN RIJDEN ENKEL ALS SCHOOLBEDIENING, VOOR EN NA DE SCHOOLUREN.

421

Berchem - Broechem - Viersel Zandhoven

408

Hoogstraten - Malle - Zandhoven

419

Turnhout - Zandhoven

424

Zandhoven VTI - Schilde

404

Zandhoven VTI - Halle - Wijnegem

414

Sint-Antonius - Malle - Zandhoven VTI

411

Scholen Malle - Zoersel - Zandhoven

419

Turnhout - Zandhoven

414

Zandhoven - scholen Malle via Halle

el hem zeker.

Op deze nieuwe flexhaltes kan je enkel op- en afstappen als je dit op voorhand hebt geboekt. HOE AANVRAGEN? Ontdek of je (een deel van) je traject kan afleggen met de flexbus. 1. Raadpleeg de Hoppinreisplanner via · de app Hoppin · de website Hoppin · de Hoppincentrale via 0800 12 2 12. Deze is bereikbaar van ma tot vrij van 6 tot 19 u en tijdens het weekend, feestdagen van 7.30 tot 15 u 2. Op tijd reserveren is belangrijk. Vraag je rit vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand aan 3. Stelt de routeplanner een flexrit voor, bevestig dit dan en rond je reservatie af. Je krijgt dan een tijdsvenster van 30 minuten rond je gevraagde tijdstip. 4. Hou je telefoon in de gaten: de exacte ophaaltijd wordt bevestigd via sms, telefoon of app. Vanaf 10 Surf naar delijn.be/flex minuten vooraf, kan je de rit live volgen via de app.

Nog vragen?

Hoe betaal ik hiervoor? Op de flexbus gelden de normale vervoersbewijzen en -tarieven van De Lijn. Nog vragen? Surf naar www.delijn.be/flex of via deze OR-code

of contacteer de Hoppincentrale (0800 12 2 12). Zo vind je vast het antwoord dat

13


14

UPDATE In Zandhoven investeren we dagelijks in mobiliteit, milieu en veiligheid. Welke projecten zijn in aantocht? Welke vorderen vlotjes (of niet)? En waar zijn we klaar? Drie werkzaamheden in zicht, in ontwikkeling en in gebruik.

1

In ontwikkeling u ij jo z k n d Da erel w n j is mi ier! moo ent t mom limen Comp

Vragen? technischedienst@zandhoven.be

Uitbreiding openbare verlichting in de Vilderhaag Met de aanleg van de poorten van Viersel leggen we veilige fietsoversteken en -verbindingen aan naar de N14 en zijn vervoersmogelijkheden. Vanuit Viersel centrum is de Vilderhaag hiervoor de kortste verbinding maar deze was nog niet volledig voorzien van openbare verlichting. Begin 2024 wordt daarom in heel de Vilderhaag LED-verlichting geplaatst.

© kma


15

In gebruik Nieuwe groepsopvang NaNa te Viersel De pastorie van Viersel (Beemdstraat 1) werd in 2023 volledig gerenoveerd door de gemeente. Het resultaat mag er zijn! In januari 2024 gingen in dit prachtig pand de deuren open van groepsopvang NaNa, een kinderdagverblijf in samenwerking met Ferm kinderopvang. De twee onthaalouders staan klaar om maximaal 16 baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar op te vangen. En goed nieuws: er zijn nog vrije opvangplaatsen! Heb je een specifieke vraag over de nieuwe groepsopvang NaNa? Neem dan contact op met Ferm Kinderopvang Zandhoven via dvo.zandhoven@ samenferm.be of telefonisch op het nummer 03-320 92 19. Ze zijn bereikbaar op maandag en dinsdag van 14u tot 16

2

3

In gebruik Nieuw kunstgras op padelvelden Goed nieuws voor alle sportliefhebbers in onze gemeente! De padelvelden, die sinds juli 2018 geopend zijn, kregen een upgrade. De velden werden al intensief gebruikt, zeker tijdens de drukke coronaperiode. Daarom werden de oude kunstgrasmatten vervangen door splinternieuwe, kwalitatieve exemplaren tijdens de krokusvakantie van 2024. Dankzij de ontwikkelingen in de wereld van kunstgrasmatten zullen de nieuwe exemplaren langhariger zijn dan de huidige, wat voor meer speelcomfort zorgt. Daarboven zal er ook minder zand te zien zijn. Ga ze zeker eens uittesten, en laat ons weten wat je ervan vindt.


16

ZANDHOVEN AAN ZET

Een greep uit het aanbod in Zandhoven en omstreken.

Nieuw

Historische Kroegentocht

HIST KROEORISCHE GENT OCHT

Verken van 12 tot 28 april per fiets de oude cafés van Zandhoven en ontdek de boeiende geschiedenis achter onze kroegen. In alle bestaande cafés vind je een tentoonstelling met alle info over de oude kroegen. De fietstocht van Zandhoven is 12km en van Pulderbos 13 km.

Cafés

van vro

eger

in Vie

rsel.

Verken ontdek per fiets di vers de boei ende ge e cafés en schied achter onze kr enis oegen.

1 5

6 7

8

Ontdek in alle deelgemeentes de infoborden met beelden van cafés van vroeger.

1. Koop 2. De handel Cr 3. De uyk Sc 4. De heepvaart Kr 5. In de oon + De Va lk n Be In de Vo llevue s 6. ’t Sc hi 7. Wilde ppershuis ma In de Pr n Trapke insenhof 8. In de Op Klok 9. De Roskam De Keizer In de Plo - Het Keize rshof eg - In de Zw aan

Lekker

Picknick in Pulle Op zondag 14 april 2024 openen we het toeristisch seizoen met een feestelijk evenement waarbij iedereen welkom is. Vanaf 11 uur verwachten we jullie op het speelplein Slangenbos in Pulle. Na een heerlijke start met lekkernijen gaan we eropuit voor een (individuele) fietstocht langs vele prachtige plekjes van Zandhoven. Het wordt een fantastische gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te genieten. Je betaalt ter plaatse 5 euro voor de picknick, die bestaat uit 2 pistolets, beleg, drankje en een mooie verrassing (één per gezin). Info & inschrijvingen: Dienst Onthaal gemeentehuis 03 410 16 20 of info@zandhoven.be of via deze QR-code


17

Lezen

Maart = jeugdboekenmaand Jeugdboekenmaand, een campagne voor jongeren tussen 3 en 15 jaar, heeft dit jaar als thema ‘Sport & spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden. Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart? Ook in de bib van Zandhoven vind je heel wat boeken rond dit thema. Nood aan goeie tips? Hier vind je er heel wat: www.jeugdboekenmaand.be/boekentips

Gratis Lezing

Medische info

Blij met mij

De gele doos

Kinderen die weten wat hun talenten zijn en deze bewust inzetten, zijn veerkrachtiger en zitten beter in hun vel. Ze kunnen ook makkelijker oplossingen bedenken voor problemen, hebben een beter zelfbeeld en ook contacten met anderen gaan gemakkelijker.

Deze maand ontvangen een aantal inwoners thuis een brief waarmee ze de ‘gele doos’ kunnen afhalen.

Toch kennen we kinderen waarbij dit minder soepel verloopt en die gedrag vertonen dat voor hen zelf en/of hun omgeving niet zo fijn is. Hoe kan talent herkennen en benoemen helpen om samen aan die veerkracht en dat zelfbeeld te bouwen? Presentatie: Danielle Kole is kindercoach en loopbaanbegeleider in haar praktijk Talent&Co en verzorgt de Blij met mij!-trainingen voor ouders en leerkrachtenteams. 16 april 2024 - 19.30 uur De Populier, Populierenhoeve 22 in Zandhoven Info & inschrijvingen: Dienst Onthaal gemeentehuis 03 410 16 20 of info@zandhoven.be of via deze QR-code

De ‘gele doos’ is een bewaardoos met contact- en persoonsgegevens alsook belangrijke medische informatie van een zorgbehoevende persoon.

Een initiatief van Iedereen Leest. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen. — V.U. Sylvie Dhaene, Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen — illustratie Tom Schamp — vorm Kris Demey

Hij/zij plaatst deze ‘gele doos’ in de koelkast en plakt een sticker op de raam of deur, zodat hulpverleners weten dat de gele doos aanwezig is. Op deze manier vinden ze snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden in een noodsituatie. Het gaat vooral om inwoners die 80 jaar werden in 2023 of worden in 2024. Ook wie chronisch ziek is of in een assistentiewoning woont, kan mogelijks door de apotheker een gele doos aangeboden krijgen. De ‘gele doos’ is een actie in samenwerking met de gemeentes Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel

Op www.zandhoven.be vind je ook ‘Zandhoven organiseert’: dat is een kalender met alle activiteiten die de gemeente organiseert. Scan de QR-code voor meer info.


18

Grabbelpas

Paasvakantie

Tijdens de paasvakantie barst ons programma van de leuke en sportieve activiteiten voor de jeugd:

Paardenkamp

Wanneer? Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april 2024 van 9.30 tot 12u Prijs? € 50 voor inwoners en € 75 voor niet-inwoners

Boerderijkamp

Wanneer? Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april 2024 van 9 tot 16 u Prijs? € 95 voor inwoners en € 120 voor nietinwoners

Boerderijkamp kleuters

Wanneer? Van dinsdag 2 april t/m vrijdag 5 april 2024 van 9 tot 16 u Prijs? € 95 voor inwoners en € 120 voor niet-inwoners

Sportinstuif

Wanneer? Maandag 8 t/m dinsdag 9 april 2024 van 9.30 tot 16 u Prijs? € 20 voor inwoners en € 30 voor niet-inwoners

Kleuterfestijn

Wanneer? Maandag 8 en dinsdag 9 april 2024 van 9.30 tot 12 u Prijs? € 10 voor inwoners en € 15 voor niet-inwoners

Padelstage

Wanneer? Van maandag 8 april t/m vrijdag 12 april 2024 van 9 tot 11.30 uur of van 13.30 tot 16 u Prijs? € 50 voor inwoners en € 75 voor niet-inwoners

Avonturen-2 daagse

Wanneer? Woensdag 10 en donderdag 11 april 2024 Prijs? € 95 (inclusief busvervoer, verzekering, alle materialen, overnachting en eten voor 2 dagen)

Meer inlichtingen? Dienst sport & jeugd Zandhoven Schildebaan 22B 2240 Zandhoven 03 410 16 65 sport@zandhoven.be

m

eit bij n bij de kind op er het we na de

ebaan

a gramm ons pro barst eiten. activit akantie paasv rtieve rijf en spo ens de en sch leuke ashaas van de ier! de pa lez van Paasp mand pret en l in de tie vol Duik sne vakan r een je in voo

Ook tijd

0 Zand

12 -224 hoven - 03 410 16 20

.be

- Liers

ven d Zandho

Van Hove

n?

mma Progra ntie ka paasva

V.U. Luc

ner van 4 art 202

et dan mo oven, ven tot nschrij af 9 uur 24. Van ijven. chr gd ine ins rt & jeu nst spo

De folder is beschikbaar bij de sportdienst en het gemeentehuis.

zwerfvuil

29/01/2024 14:21

Grote Lenteschoonmaak Zaterdag 30 maart! In 2024 vindt de grote Lenteschoonmaak plaats van zaterdag 23 maart tot en met zaterdag 6 april. Tijdens deze grootschalige Vlaamse opruimactie zullen er duizenden vrijwilligers zwerfvuil te lijf gaan over heel Vlaanderen! Dat kunnen kleine opruimacties van de eigen stoep of straat zijn of grote acties waarbij een hele buurt wordt gemobiliseerd.

Doe jij ook mee?

Ook Zandhoven doet dit jaar weer mee met een opruimactie en dat op zaterdag 30 maart tussen 10 en 12 uur! Kom jij ook? Je verzamelt om 10 u in je favoriete deelgemeente, waar je het nodige materiaal krijgt. · Zandhoven: aan het gemeentehuis · Pulderbos: op het dorpsplein · Pulle: aan de kerk · Viersel: aan de parochiezaal · Massenhoven: aan het dorpspunt Van 10 tot 12u maken we samen de straten zo proper mogelijk. Vanaf 12u verzamelen we met alle enthousiaste opruimers in het gemeentemagazijn voor een welverdiende traktatie.

Mogen we jou ook verwachten tijdens de grote Lenteschoonmaak? Schrijf je dan zeker in met deze QR-code of via het onthaal op 03 410 16 20, zo kunnen we voldoende materiaal én lekkers voorzien!


Zandhoven aan zet

Wonen

Gewoontebreker

Sportbabbel

Kom jij ook naar de jaarlijkse sportbabbel? Onze sportdienst en de schepen van sport leggen je een evaluatie voor van het voorbije jaar en je krijgt te horen welke plannen ze nog hebben. Je komt er ook alles te weten over subsidies voor bv opleidingen als jeugdsportbegeleider of voor verbouwingen aan de sportinfrastructuur van verenigingen. Dit jaar willen we naast de sportclubs ook graag iedereen verwelkomen die wel sport maar niet aan een lokale club verbonden is. Ook als je vragen of suggesties hebt voor onze sportdienst, ben je van harte welkom. We zien je graag op 20 maart 2024 vanaf 19.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

n ij ee . Als j was.. l e d n frika j as ji Dan w ndel rika f n e e iaal t spec omen tm limen

Comp

Inspiratiegids: ‘Wonen in de tijd’ Hoe gaan we ‘Wonen in de tijd’? Moeten we onze manier van wonen en de plaats waar we wonen beter afstemmen op onze noden in verschillende levensfasen? Hoe en waar kunnen we kwaliteitsvol zelfstandig wonen als we ouder worden? Deze woonuitdagingen houden ons allemaal bezig. In een rondreizende tentoonstelling stelden de gemeenten Malle, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel een aantal mogelijke oplossingen voor, zoals cohousing en woningdelen. Je kon deze tentoonstelling ontdekken in onze gemeente. Zij kadert in het provinciale Gewoontebrekertraject ‘Wonen in de tijd’. In dat zelfde traject werken de gemeenten samen met de provincie Antwerpen, IGEAN en experten ook aan instrumenten voor goede, leeftijdsvriendelijke woningen en woonomgevingen. Het eerste instrument is nu klaar. De inspiratiegids ‘Wonen in de tijd’ geeft praktische tips voor en goede voorbeelden van levensloopbestendige woningen en woonomgevingen. Hij is bestemd voor zowel individuele (ver)bouwers als ontwikkelaars en voor gemeentelijke en andere diensten.

MEER INFO via www.provincieantwerpen.be/ gewoontebreker of via deze QR-code

19


20

met de glimlach

Planten of kruiden bestellen voor de voorjaarsactie kan nog tot 31 maart! Via de website van Zandhoven Natuurlijk of scan deze QR-code.

Fonne Leenaerts, Femke Huysmans, Robbe Dils, Jeff Van Nooten, Jan De Rooij, Kathleen Van den Steen en Wendy Jacobs


21

ACHTER DE SCHERMEN bij Zandhoven Natuurlijk!

Het begon met een enthousiaste oproep naar wilde ideeën op Facebook en leidde tot een sterk collectief van geëngageerde burgers met grootse plannen. Tijdens COVID kon bezige bij Kathleen Van den Steen haar job als reisleider niet meer uitvoeren. Maar de behoefte aan sociale verbinding en contact met de natuur werd alleen maar groter. Aan de keukentafel droomde ze van een lokaal initiatief om Zandhoven klimaatrobuuster te maken voor volgende generaties. Ze zocht bij ‘Ge zijt van Zandhoven als…’ op Facebook naar gelijkgezinden die mee wilden nadenken over hoe ze dat konden waarmaken. Op sociale media kreeg ze heel wat reacties. Onder andere van Luc Van Hove. “Ik wist toen eigenlijk niet dat hij onze burgemeester was”, lacht Kathleen. “Maar hij nodigde me uit op het gemeentehuis voor een babbeltje en sindsdien heb ik een directe lijn met verschillende medewerkers daar”. Twee andere reacties kwamen van Fonne Leenaerts en Jeff Van Noten, beide fervente natuurliefhebbers uit Pulderbos met wat tijd en heel wat ambitie. Samen vormen zij de stuurgroep van Zandhoven Natuurlijk. “We zijn geen gewone vereniging met een bestuur en leden. We zijn een burgerinitiatief waarbij iedereen welkom is. Mensen engageren zich voor een uur, een dag of voor een langer traject, alles kan.

Elke keer we iets organiseren, is dat met een andere samenstelling.” “Onze missie is om mensen samen te brengen in een context die hen inspireert om tot nieuwe ideeën te komen en zo zelf aan de slag te gaan. Dat doen we bijvoorbeeld met onze ‘ken je buur(t) wandelingen’ en met heel wat workshops en lezingen.” “Elk voorjaar is er de voorjaarsplantactie ‘De bloem en de bij’ en elk najaar het ‘festival van de bol en de boom’. Daarmee maken we het makkelijk én goedkoop om voor meer biodiversiteit in je tuin of op je terras te zorgen.”

Oproep!

Heb je een dorre tuin die je wil aanleggen tot een groen paradijs? Heb je een perceel landbouwgrond waar je een voedselbos wil planten? Wil je een zorgboerderij starten maar weet je niet hoe? Of wil “Het ene jaar organiseren we ook een je gewoon je tijd en kennis groots ‘duurzaamheidsfestival’: een heel gezellige bedoening waar we alle partijen schenken om bij zo’n initiatief samen brengen die iets te maken hebben te helpen? Door elkaar te met ecologie, natuur en duurzaamheid ondersteunen, wordt het in het algemeen. Het is echt verrassend misschien wel realiseerbaar. hoeveel lokale spelers we hebben! Het andere jaar is het geen festival maar Elke eerste zaterdag van de een fietstocht, waarbij we al die lokale maand komt Zandhoven partners ter plaatse gaan bezoeken.” Natuurlijk tussen 10 en 12 uur samen in het clublokaal in “Heel recent startten we ook met een Pulderbos, Molenheide 124. jongerenwerking. Een toffe groep Kom gerust eens langs! jeugd die via een whatsapp- en een facebookgroep communiceren en mooie plannen maken. Je kan je makkelijk laten toevoegen als je je gsm nummer doorgeeft op onze website. “ Meer info: 0473 50 70 01 info@zandhovennatuurlijk.be www.zandhovennatuurlijk.be


22

KORT

Er beweegt heel wat in Zandhoven. We filteren enkele nieuwswaardige berichten voor jou.

Koninginnen vangen

Help je mee Aziatische hoornaars vangen?

Viersels bloed

Chiro Viersel sluit je op! Naast de chirolokalen van Viersel kan je sinds kort proberen te ontsnappen uit een escape room. Chiro Viersel zorgt voor de hele organisatie en de opbrengst gaat naar de verbouwing van hun chirolokalen. Durf jij de uitdaging aan? Boek dan een spannende uitstap via www.vierselsbloed. stijnwillekens.be/ Benieuwd naar de overlevers? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op hun Facebookpagina.

Help mee om de opmars van de Aziatische hoornaar tegen te gaan! Deze invasieve wespensoort vormt een bedreiging voor onze bijen en lokale biodiversiteit. Vorig jaar werden al twee grote nesten verdelgd, maar we moeten blijven oppassen. Elk niet-opgemerkt nest kan tot wel vijf nieuwe nesten voortbrengen! Een effectieve methode om het aantal nesten te verminderen, is het vangen van koninginnen in het voorjaar. Zij verlaten hun winterschuilplaats begin maart en zoeken een nieuwe plek om een nest te maken. Jij kunt ze helpen vangen door vallen met lokstof te plaatsen tussen maart en half mei. Houd je tuin goed in de gaten en meld eventuele nesten op www.vespawatch.be.

Nieuw

Parochiesecretariaat Ontdek het gloednieuwe parochiesecretariaat van St. Amelberga! Een warme en gastvrije plek waar je terecht kan met al je vragen en geniet van een gezellige babbel bij een tas koffie. Kom langs op de Liersebaan 16 en bezoek ons elke dinsdag tussen 9 en 11u.

Het parochiesecretariaat zoekt nog een passende naam, heb jij een idee? Dan mag je de suggesties altijd in de brievenbus steken of doormailen. Info Jan Valckx, De Bergen 38 bus 1 te Zandhoven 03 484 58 51 of 0477 53 52 57 of via jan.valckx@telenet.be

Wil jij een selectieve voorjaarsval in je tuin plaatsen en meewerken om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen? Neem contact op met onze milieudienst via milieudienst@zandhoven.be of via 03 410 16 39.


23

GETIPT!

Tips rond veiligheid & milieu om je leven in Zandhoven aangenamer, veiliger en praktischer te organiseren.

Je autorijbewijs halen? Vanaf 1 maart wijzigt er wel wat. De verplichte oefenperiode voor je praktisch examen wordt verlengd van drie maanden naar minstens vijf maanden. Volg je geen les via de rijschool maar via eigen gekozen begeleiders? Dan moet minstens één van de begeleiders een verplicht vormingsmoment van 3 uur moeten volgen. Deze regel bestond vroeger al, maar werd even afgeschaft. Als je begeleiders toen het vormingsmoment al hebben gevolgd, moeten ze dat niet opnieuw doen. Wil je er alles over weten, lees dan de volledige uitleg op www.vlaanderen.be/rijbewijs-b of via deze QR-code:

autorijbewijs vormingsmoment

Banken waarschuwen voor oplichting in naam van Card Stop Banken waarschuwen voor phishing in naam van Card Stop. Oplichters die zich voordoen als Card Stopmedewerkers proberen identiteitsgegevens van jou te krijgen via telefoon, e-mails, sms’en en WhatsApp. Oplichters beweren soms dat ze verdachte transacties op je rekeningen zagen en willen je zogezegd helpen. Ze vragen je om een app te downloaden, waarmee ze toegang krijgen tot gegevens en bankrekeningen plunderen. Onthoud: • Card Stop zal nooit proactief bellen over frauduleuze transacties. • Hang op als iemand vraagt een app te downloaden of gegevens door te geven. • Geef nooit pincode of bankgegevens door via telefoon, e-mail, sms of sociale media; dit wordt nooit door Worldline of banken gevraagd • Toch in de val getrapt? Dit moet je doen: • Blokkeer je kaart via Card Stop op 078 170 170. • Neem contact op met je bank. • Verander je codes. • Dien een klacht in bij de politie

Meer info? Lokale Politie ZARA Amelbergastraat 52 | 2240 ZANDHOVEN | 03 203 37 02 pz.zara@police.belgium.eu | www.politiezara.be Klacht of aangifte? Altijd op afspraak! Kies je afspraakmoment op www.politiezara.be


2024

JZaazza ndh

2 en 3 maart

oven

HARING- EN FRIKADELLENBAK Seniorenvereniging Massenhoven

15 en 16 maart

EFFE-HEFFE Scouts & Gidsen Pulle Zandstuivers

15/3 fuif vanaf €6.5 tot €8 16/3 retro VVK €8 Van 21 tot 3 u

Parochiezaal Massenhoven. 2/3 van 16 tot 19u - 3/3 van 12 tot 19u

3 maart

E-BIKEBEURS EN WANDELING 10° PASAR’s E-Bikebeurs

gratis! - In de Populier van 10-17 u

Academie De Griffel in Pulle

APERITIEF CONCERT

Podiumacademie Lier

1 maart

Tvv volleybalclub Zandhoven start 19.30u Parochiezaal Massenhoven Meer info: 0477 93 44 11 guidovandevelde@skynet.be

1, 2 en 3 maart

CHIROWEEKEND REIGERMEISTER ‘t Reigersnest Zandhoven

1/3 Quiz - 19u ploeg max 6 personen: €25 2/3 Kinderfuif van 17u tot 19u 2/3 Reigermeister fuif van 21 tot 3u 3/3 Winter BBQ - Start 17u

Iedereen van harte welkom! 16/3 vanaf 13u: smoutebollen en gebak 17/3 vanaf 11u voor pannekoeken of gebak, telkens tot 18u.

Bruyneel om 11u, €9,Reserveren (verplicht): zandhoven@podiumacademielier.be, 0477 543 540 of via deze QR-code

Gratis optreden vanaf 20u

KAARTWEDSTRIJD SLAGEN HALEN

SMULWEEKEND Samana Pulderbos

3 maart

1 MAART

16 en 17 maart

5 maart

LEZING 'GEEF DARMKANKER GEEN KANS'

In de Populier om 19.30 u

Dokter Colemont is een veel gevraagd spreker en strijdt samen met de vzw Stop Darmkanker tegen deze sluipmoordenaar. “Als je de vijand niet kent kan je nooit de oorlog winnen, daarom zijn informatie en voorlichting zo belangrijk”. INSCHRIJVEN Via het onthaal op 03 410 16 20, info@zandhoven.be of met deze Qr-code.

16 en 17 maart

DANSVOORSTELLINGEN Down to earth

Podiumacademie Lier in De Populier 14u30 en om 18u Tickets: €10

LENTECONCERT in De Populier om 11u00 Tickets: €8 (€4 tot 12 jaar)

INSCHRIJVEN www.wicket.be/podiumacademie-lier of deze QR-code


Uit-agenda: maart

28 maart

Altijd op de agenda!

Gemeentehuis Zandhoven - 20u iedereen welkom

Dorpspunt in Massenhoven ben je welkom tijdens de openingsuren voor een praatje, drankje, biljart, een spelletje of petanque. Kerkstraat 27 in Massenhoven.

GEMEENTERAAD 17 maart

OPENDEUR PNIËL

Kom woonzorgcentrum Pniël ontdekken op het prachtige Domuscurapark tijdens de Dag van de Zorg. Van 10 tot 17 uur

28 maart

ENERGIECAFÉ KLIMAATOPWARMING

Zonnewind + infoavond door weerman/klimatoloog Samuel Helsen. De oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming en wat we ertegen kunnen doen”. De insteek is wetenschappelijk met ook focus op weersextremen e.d In de Populier - 20u, inschrijven is niet nodig.

17 maart

30 maart

PANNENKOEKENDAG

GROTE LENTESCHOONMAAK

14-18 u Parochiezaal Massenhoven.

Meer info op blz 9

Samana Massenhoven

zwerfvuilactie

Digipunt daar kan je hulp krijgen bij allerlei digitale vragen en gebruik maken van een computer en internet. Je bent er welkom elke donderdag van 10 tot 12u in het Dorpspunt van Massenhoven Buurtrestaurant opent 2 keer per maand de deuren vanaf 11.30u. Een 3-gangen maaltijd kost €12 of €6 bij vermindering. Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, je kan er elke dinsdag terecht tussen 9 en 11.45 u, Beggard 4 in Zandhoven.

22-30 maart

Meer info: 03 410 16 20 of www.zandhoven.be

Vera en Vic in de bouw’

Sportcomplex Het Veld

THEATERVOORSTELLING Toneelvereniging ‘t Zandtheater Parochiezaal Massenhoven. www.zandtheater.info

24 maart

CULINAIR SOLIDAIR KWB Pulderbos

Van 9 tot 12u ontbijtbuffet Van 12u tot 14.30u spaghetti, gebak, soep en brood. Gemeentezaal Pulderbos

24 maart

TWEEDEHANDSBEURS speelgoed en kinderkleding

Gezinsbond en Sfeermakers Zandhoven Van 13 tot 15u, De Populier

Fituurtje: elke woensdag van 20 tot 21u

30 maart

KASTELENLOOP ZANDHOVEN Atletiekpiste APSO

PRESTATIELOOP: - 1,6 of 3,2 km (1 of 2 ronde) - start: 14u, atletiekpiste APSO - voor iedereen - inschrijving: €2,5, atletiekpisteAPSO KASTELENLOOP: - 5,5 of 10km (elk 1 ronde!) - start: 15u, Veldstraat - voor iedereen vanaf 14jaar (cadet) - voorinschrijving: €5, tot 28 maart - ter plaatse: €7, atletiekpiste APSO Meer info: apso-zandhoven.be

SPORT OVERDAG: Omnisport: maandag van 13.30 tot 15.30 u, woensdag van 10 tot 12 u Curve bowls: woensdag van 10 tot 12u Padel: vrijdag van 9 tot 11.30 u Bodyforming: vrijdag van 9 tot 10 u Yoga: dinsdag van 9 tot 10.15u Meer info: 03 410 16 65 of www.zandhoven.be

25


26

Uit-agenda: april 5 april

KAARTWEDSTRIJD SLAGEN HALEN

Tvv volleybalclub Zandhoven start 19.30u Parochiezaal Massenhoven Meer info: 0477 93 44 11 guidovandevelde@skynet.be

6, 7 en 8 april

CHIROWEEKEND VIERSEL 6/4 Fuif Asplosief - 21u De Populier 7/4 en 8/4 Kermis Viersel

12 april tot 28 april

HISTORISCHE KROEGENTOCHT Meer info blz 16

12 en 13 april

Noa Neal, Celine Van de Voorde en Dieter Troubleyn zingen de grootste ABBA hits aan elkaar, begeleidt door de drie orkesten uit groot Zandhoven en pianist Dirk Baert. De Koninklijke Harmonie Sint-Amelberga Zandhoven, de Koninklijke fanfare Kempenzonen en de Harmonie Pulle slaan de handen in elkaar olv dirigent Kevin Verlaeckt. De opbrengst van deze concerten gaat naar het revalidatiecentrum Pulderbos. Tickets in voorverkoop kan je bestellen via longrun@telenet.be

14 april

25 april

PICKNICK IN PULLE

GEMEENTERAAD

Gemeentehuis Zandhoven - 20u Iedereen welkom

Picknick + fietstocht Pulle Meer info blz 16

18 april

gratis

16 april

LEZING

2024 19.3

BLIJ M

0u

ET MIJ

Vanu Versterke it talent kijk en naa n van zel fvertrouw r je kind en en vee rkracht PRES

!

EN

:

Rode kruis Lier

Van 18 tot 20.30u in de Populier

oven -

l Lierseb aan 03 410 16 12 in Zandho ven, 20, info be of via @zandh oven. deze QRcode

16 20

VINGEN: Dienst Onthaa

03 410

INSCHRIJ

30 april

CADO OPENDEURDAG Ferm

-2240 Zandh

De Populie r Populie ren 2240 Zan hoeve 22 dhoven

INFO &

BLOEDGEVEN

baan 12

- Lierse

LO CATIE

kindercoa TATIE: Dan ielle Kole haar pra ch en loopbaa is nbegele ktijk Tale ider in Blij met mij!-tra nt&Co en verz inin org leerkrac htenteams gen voor oud t de ers en .

Van Hove

Blij met mij Meer info op blz 17

16 april

V.U. Luc

LEZING

Dinsdag

20 april

QUIZ

Chiro Massenhoven Vanaf 19.30u

Tijdens de opendeurdag is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met de locatie, ons aanbod en de vaste verzorgenden. Van 15 tot 19u Langestraat 170 in Zandhoven (domein Hooidonk).

21 april

17 april

BUITENSPEELDAG Sportcomplex Het Veld

Gratis van 13 tot 16u, voor kinderen van 5 tot 12 jaar met volwassen begeleider

APERITIEFCONCERT

Podiumacademie Lier Bruyneel, Om 11u, €9,-

INSCHRIJVEN www.wicket.be/ podiumacademie-lier of deze QR-code

et Je zi ! ! w Wo t ed ui o g er aag! vand nt e t mom limen p m o C


27

Iets gevierd? Memorabel moment? Iemand bedanken? Het kan allemaal op ons prikbord.

#metdeglimlach

#metdeglimlach

Winnaars van de actie ‘Laat ze liggen‘

Eindejaarsreceptie ondernemers

Bezoek Vrijetijds Eindejaarsreceptie Centrum jeugdraad

Speelbabbel Eindejaarsreceptie ontbijt


feest mee op 1 mei!

Het gemeentebestuur biedt gratis optredens, animatie en dranken aan!

Vanaf 14u tot 17 op het gemeenteplein in Zandhoven.

Breng j gehoo e r besch ermin g mee!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.