Page 1

ΤΕΥΧΟΣ 49

°·¹! » ° ¹ Á 4 ÌÄÃ

InMOTION

®

TO ONLINE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AYTOKINHTOY KAI ΜΟΤΟΣYΚΛΕΤΑΣ ΤΟΥ GΑΖΖΕΤΤΑ.GR ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

FORD FOCUS BMW X4 HONDA CR-V

By G°··¶ÆÆ°.GR ΔΟΚΙΜΕΣ

FORD MUSTANG KIA CEED SEAT ARONA 1.6 TDi

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕ BMW X2

www.gazetta.gr/inmotion

ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

9 772357 124005

CF MOTO 650 MT HONDA X-ADV - KYMCO XCITING 400i


vyra _1.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

04/07/2017

22:31


vyra _2.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

04/07/2017

22:32


ΙΝΜΟΤΙΟΝEDITORIAL Τα µωρά του ΠΑΟ και το Dieselgate Οι ντιζελοκινητήρες θα συνέχιζαν να κατακτούν την αγορά, αν δεν τους είχε βάλει φρένο το Dieselgate. Ακριβώς όπως και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟ θα βρισκόταν σε ανυποληψία, αν δεν προέκυπτε από το πουθενά µία νεανική οµάδα, εξαιτίας απαγόρευσης µεταγραφών!

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Οι πιο µεγάλες αλλαγές έρχονται ξαφνικά και προκύπτουν µετά από ένα ανατρεπτικό γεγονός. Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί η ποδοσφαιρική οµάδα του Παναθηναϊκού που βρίσκεται εδώ και χρόνια µεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, καταχρεωµένη, απογυµνωµένη από µεγάλους παίκτες, ουσιαστικά χωρίς διοίκηση και µε τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της να απέχει από το γήπεδο. Χρειάστηκε να επιβληθεί απαγόρευση µεταγραφών λόγων χρεών του συλλόγου, για να ανέβουν –απότοµα και µαζικά- στην πρώτη οµάδα του Τριφυλλιού παραµεληµένοι πιτσιρικάδες και να µην καταλήξουν στα αζήτητα ή σε οµάδες µικρότερου βεληνεκούς, όπως συνέβαινε την τελευταία 15ετία. Τα µωρά του Δώνη άρπαξαν την ευκαιρία από τα µαλλιά και πλέον τα χαίρονται και τα καµαρώνουν όλοι οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιµήσεων, κάτι πρωτοφανές για µία χώρα, όπου ακόµη οι ποδοσφαιρικές αντιθέσεις έχουν εξελιχθεί σε µίσος και τυφλό φανατισµό. Κάτι ανάλογο ισχύει και µε το νέο σύστηµα µετρήσεων εκποµπής ρύπων στα αυτοκίνητά µας. Επί χρόνια βιώναµε την επέλαση των ντίζελ, ειδικά µάλιστα στην Ελλάδα είχαµε φτάσει πλέον –µετά από δεκαετίες απαγόρευσης- σε επίπεδα υστερίας. Οι πελάτες έµπαιναν στις αντιπροσωπείες αποφασισµένοι να αγοράσουν ένα πετρελαιοκίνητο Ι.Χ. (ασχέτως αν τους συνέφερε ή όχι), ενώ οι εισαγωγές µεταχειρισµένων ντιζελοκίνητων µοντέλων παλαιότερων τεχνολογιών απέκτησαν τη µορφή χιονοστιβάδας. Και ξαφνικά έρχεται το Dieselgate και ο πετρελαιοκινητήρας όχι µόνον αποµυθοποιείται, αλλά τον δαιµονοποιούµε και του καταλογίζουµε όλα τα κακά του πλανήτη. Η αποκάλυψη µίας τεράστιας εξαπάτησης των πολιτών ανατρέπει πλέον τα δεδοµένα και οι υποψήφιοι αγοραστές απορρίπτουν µετά βδελυγµίας τα ντίζελ και στρέφονται πάλι στην –µέχρι πρόσφατα περιφρονηµένη- βενζίνη. Η οποία ξαφνικά γίνεται «συµφέρουσα», «οικολογική» και «οικονοµική», µάλιστα οι εταιρείες αυτοκινήτων λανσάρουν νέες γενιές βενζινοκινητήρων, για να υποστηρίξου τα συγκεκριµένα

επιχειρήµατα. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί βέβαια, αν οι µετρήσεις κατανάλωσης πραγµατοποιούνταν µε ρεαλιστικότερες προδιαγραφές και δειγµατοληπτικά στον δρόµο, όπως δηλαδή ισχύει µε το νέο σύστηµα WLTP, που αντικατέστησε από τον εφετινό Σεπτέµβριο το προηγούµενο NEFZ. Γιατί έτσι δεν θα τολµούσε καµία εταιρεία να πειράξει τα λογισµικά του εγκεφάλου στους κινητήρες πετρελαίου, ενώ θα εµφανίζονταν πολύ µικρότερες αποκλίσεις µεταξύ των εργοστασιακών και των πραγµατικών καταναλώσεων. Χρειάστηκε όµως να κλονιστεί η παγκόσµια αυτοκινητοβιοµηχανία, να ανακληθούν δεκάδες εκατοµµύρια οχήµατα στα συνεργεία, να εξαπατηθούν πολίτες σχεδόν σε όλη την υδρόγειο, για να γίνει το αυτονόητο και να εφαρµοστεί ένα ρεαλιστικό σύστηµα µετρήσεων της κατανάλωσης σε παγκόσµιο επίπεδο. Ό,τι δηλαδή βιώνουµε σήµερα στο ποδόσφαιρο µε τον ΠΑΟ, όπου ανακαλύψαµε πόσο πολύτιµες είναι οι Ακαδηµίες ενός συλλόγου µόνον όταν απαγορεύθηκαν οι µεταγραφές παικτών, συνήθως αµφίβολης αξίας και χαµηλής προσφοράς.

www.gazzetta.gr/inmotion


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 58 46

66 16 72

24

www.gazzetta.gr/in-motion


30

InMOTION

49 By G°··¶ÆÆ°.GR

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ............8 EMOTION MOMENT...................................14

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ FORD FOCUS..............................................16 BMW X4....................................................24 HONDA CR-V........................................30

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ....................38 TAΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΜΟΡΓΟ & ΚΡΗΤΗ............72

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚIA CEED......................................................46 FORD MUSTANG.........................................58 SEAT ARONA 1.6 TDI ...............................66

FORMULA 1 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ GP ΤΟΥ ΜΗΝΑ..............80

InMOTION By G°··¶ÆÆ°.GR

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΤΣΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΗΦΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AMAZING STUDIO, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΩΝΟΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΥΛΑΝΙΚΗΣ CONCEPT, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ KANSEVELLI ENTERPRISES LTD ΓΙΑ ΤΟ GΑZZETTA.GR 16, Princess De Tyra Street, Karantokis Bldg, 1065 Nicosia, Cyprus, www.kansevelli.com, E-mail: info@kansevelli.com

InMOTION 9

772357

124005

ΤΟ ΙΝΜΟΤΙΟΝ ΒΥ GAZZETTA.GR ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Ε-MAGAZINE ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE GAZZETTA.GR. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ AUTO-MOTO TOY GAZZETTA.GR. ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΙΝΜΟΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ VIDEO, PROSPECTUS, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

www.gazzetta.gr/in-motion


Η Ferrari των 48,4 εκατ. δολαρίων

ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS

Διαβάστε περισσότερα.

Nέο ρεκόρ όλων των εποχών πέτυχε µία Ferrari GTO 250 του 1962, η οποία πωλήθηκε στην αστρονοµική τιµή των 48,4 εκατ. δολαρίων, δηλαδή περίπου 41,6 εκατ. ευρώ! Διαβάστε περισσότερα.

ht p:/ www.gaz et a.gr/in-motion/news/article/12642 6/i-fer ari-ton-484-ekat-dolarion-pics

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS N

10 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε στο αυτοκίνητο μας

Για να διατηρήσεις την κατάσταση του οχήµατός σου στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, προσπάθησε να αποφύγεις δέκα καθηµερινές συνήθειες οι οποίες το βλάπτουν. Μπορεί κάποιες πρακτικές που εφαρµόζουµε στην καθηµερινή µας συµβίωση µε το όχηµα µας, να φαίνονται φαινοµενικά «αθώες», ωστόσο δηµιουργούν µεγάλη φθορά σε συγκεκριµένα συστήµατα ή εξαρτήµατα του αυτοκινήτου. Παράλληλα, θα πρέπει να λάβουµε υπόψη µας τόσο την επιβάρυνση σε κόστος συντήρησης και αποκατάστασης, όσο και στην ασφάλεια του (µας).

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motioΔιαβάστε n/xristika/ rticle/1083914/10-sπερισσότερα. imantika-lathi-poy-prepei-na- pofeygoyme-sto-aytokinto-mas

Το πρώτο κουπέ SUV της Renault ονοµάζεται Arkana


Σε πόσα μέτρα σταματά ένα αυτοκίνητο

hΔιαβάστε t p:/ www.gaz et a.gr/in-motion/xπερισσότερα. ristika/article/126 032/se-posa-metra-stamata-ena-aytokinito

Δείτε, πόσα µέτρα χρειάζονται για να ακινητοποιηθεί µε ασφάλεια ένα όχηµα συνυπολογίζοντας τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού και την απόσταση φρεναρίσµατος.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Στη «µάχη» για τα κόµπακτ SUV µπαίνει η Renault µε το νέο Arkana, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας. Ακόµη ένα SUV µοντέλο εµπλουτίζει την γκάµα της Renault και αυτό είναι το ολοκαίνουριο Arkana, που εντάσσεται στην υποκατηγορία των κουπέ SUV. Το γαλλικό µοντέλο έχει πέντε θέσεις, πέντε πόρτες και εµφανισιακά θυµίζει πολύ το νέο Megane, αλλά και όλα τα σύγχρονα Renault. Η επιβλητική µάσκα µε τους ογκώδεις προφυλακτήρες, το τεράστιο σήµα της µάρκας εµπρός και οι µεγάλες ζάντες του δίνουν µια ξεχωριστή εµφάνιση, που παίζει πολύ σηµαντικό ρόλο για τα µοντέλα της εν λόγω κατηγορίας.

Οι 10 µεγαλύτεροι όµιλοι αυτοκινήτων στον κόσµο το 2018

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/ ews/article/1264865/prot -koype-suv-tis-renault-onomazetai-arkana Διαβάστε περισσότερα.

Πλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει «χωριστεί» σε ομίλους και λίγες είναι οι μάρκες που «τρέχουν» αυτόνομες. Παρακάτω, βλέπουμε τους δέκα πιο επιτυχημένους αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη! Το αυτοκίνητο έχει κατακτήσει πλέον όλον τον πλανήτη και αυτό φαίνεται και από τις συνεχώς αυξανόµενες πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. σε παγκόσµιο επίπεδο. Το πρώτο εξάµηνο του 2018 ταξινοµήθηκαν σε όλη την υδρόγειο 46,1 εκατ. επιβατηγά οχήµατα, δηλαδή 4,1% περισσότερα σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστηµα του 2017.

htp:/w .gazeta.gr/in-motin/reportaz/rticle/126530/oi-10megalyteroi- milo-aytokinto-ston-ksmo-2018 Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


Νέοι κινητήρες και ανανεωμένη εμφάνιση για το Fiat 500X Στα πρότυπα του «µικρού» 500 ανασχεδιάστηκε το SUV 500X και το facelift που δέχτηκε, πλαισιώθηκε και από νέους, σύγχρονους κινητήρες στην γκάµα! Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/parousiaseis/article/1264635/neoi-kinit res-kai-ananeomeni-emfanis -gia-fiat-50 x-pics

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS N

Στον παγκόσµιο τελικό της «Σχολικής Formula 1» η Zeus Racing Team

Η ελληνική ομάδα της Zeus Racing Team προκρίθηκε στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του διαγωνισμού «F1 In Schools» στις 9 – 12 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη. Η Zeus Racing Team είναι η µία από τις τρεις σχολικές οµάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα µας στο παγκόσµιο πρωτάθληµα του διαγωνισµού «F1 In Schools» που θα διεξαχθεί 9-12 Σεπτεµβρίου 2018 στη Σιγκαπούρη, την ίδια...

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/ypol Διαβάστε ipa/ rticle/1264297/ston-pagkosmπερισσότερα. io-teliko-tis- holiks-formula-1 i-zeus-racing-team

H Lada μας δείχνει, πώς θα είναι το νέο Niva!

Το σκληροτράχηλο ρωσικό 4x4 βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην αγορά και η Lada παρουσιάζει ένα πρωτότυπο, με το οποίο παίρνουμε μια ιδέα, για το πώς θα είναι η νέα του γενιά.


5 σημάδια που «φωνάζουν» για αλλαγή ελαστικών! Το καλοκαίρι φεύγει, οι ταξιδιώτες επιστρέφουν, όµως δεν θα πρέπει να αµελήσουν ορισµένους βασικούς ελέγχους στα οχήµατα τους εν όψει χειµώνα.

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/xristika/article/1203642/5-simadia-poy-fonazoyn-gia-al agi-elastikon

Διαβάστε περισσότερα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Η Toyota βάζει τέλος στο όνομα Auris, επαναφέρει την Corolla

Με επίσημη ανακοίνωση της Toyota, το Auris θα σταματήσει να υπάρχει στους καταλόγους της στην Ευρώπη και το γνωστό σε όλη την υφήλιο όνομα Corolla, θα κάνει τη... μεγάλη επιστροφή!

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας αποφάσισε φυσικά η Lada να µας δείξει ένα νέο πρωτότυπο, µε το όνοµα 4x4 Vision. Η σχεδίασή του είναι δυναµική και σύγχρονη, αποπνέει έναν αέρα ικανού 4x4 αυτοκινήτου και η εικόνα αυτή συνεχίζεται και στο εσωτερικό, µε τις έντονες πορτοκαλί λεπτοµέρειες. Η γυάλινη οροφή δίνει φως στην καµπίνα του ρωσικού µοντέλου και ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη στην κεντρική κονσόλα, που δίνει µια πολύ σύγχρονη εικόνα που δεν έχουµε συνηθίσει από τα δηµιουργήµατα της Lada.

ht p:/ www.gaz et a.gr/in-motion/parousiaseis/article/12654 5/h-lada-mas-deihnei-pos-tha-einai-neo-niva-pics-vid Διαβάστε περισσότερα.

Πάνε 13 χρόνια από τότε που η Toyota αντικατέστησε το όνοµα Corolla µε το Auris, στην κατηγορία των µικροµεσαίων χάτσµπακ οικογενειακών. Το Corolla συνέχισε την καριέρα του ως σεντάν, όµως σύντοµα αυτό θα αλλάξει. Η ιαπωνική φίρµα ανακοίνωσε ότι το νέο Auris που παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα µετονοµαστεί σε Corolla, παρά το γεγονός ότι λανσαρίστηκε επίσηµα ως Auris.

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/newΔιαβάστε s/article/1264609/i-toyota-vaπερισσότερα. zei-telos- to-onoma- uris-epanafer i-tin-corola ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


«Ένεση» σπορ γονιδίων στο Peugeot 208 GT Line Μαζί µε τους νέους κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων στην γκάµα του Peugeot 208, έρχεται ακόµη µια έκδοση µε έµφαση στην κοµψή σπορ εµφάνιση και τη δυναµική οδική συµπεριφορά µε το όνοµα GT-Line.

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/news/article/12646 2/enesi-spor-gonidon-sto-peugeot-208-gt-line-pics

ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS

Διαβάστε περισσότερα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS N

30.000 χλμ. το μήκος του μεγαλύτερου δρόμου στον κόσμο

Ο Παναμερικανικός εθνικός δρόμος διασχίζει 18 χώρες από την Αλάσκα έως τη νότια Αργεντινή, ενώ περνά από τέσσερις κλιματικές ζώνες και έξι διαφορετικές ζώνες ώρας!

Ένα οδικό δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας, που ενώνει την Αλάσκα µε τη Γη του Πυρός, αποτελεί τον µεγαλύτερο σε µήκος δρόµο στον κόσµο. H Panamericana ή – (στα αγγλικά) Pan – American Highway αγγίζει σε µήκος τα 30.000 χιλιόµετρα και δηµιουργήθηκε µετά από απόφαση της 5ης Διεθνούς Διάσκεψης των Αµερικανικών Κρατών το 1923, η οποία επικυρώθηκε το 1936. Σχεδόν όλη η διαδροµή µπορεί να διανυθεί µε αυτοκίνητο εκτός από ένα τµήµα περίπου 90 χιλιοµέτρων µεταξύ του Παναµά και της Κολοµβίας, που βρίσκεται η διώρυγα του...

ht p:/ w w.gaz et a.gr/category/main/mot sport/viral/article/126 15 /30 0 -hlm-mikos-toy-megalyteroy-dromoy-ston-kosmo-pics Διαβάστε περισσότερα.

Στο εµπόριο η νέα λιµουζίνα του Βλαντιµίρ Πούτιν Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παρέλαβε τη νέα του λιμουζίνα τον περασμένο Μάιο, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη και για όσους «κοινούς θνητούς» θέλουν να την αποκτήσουν.


Διαβάστε περισσότερα.

Ο Οζίλ στα μαχαίρια με τη Mercedes, όμως και η χορηγία…χορηγία! O Μεσούτ Οζίλ απέκτησε δωρεάν µία AMG GT R ως πρεσβευτής της Mercedes, αν και ο πρώην διεθνής παίκτης της Γερµανίας βρίσκεται στα µαχαίρια µε τη µάρκα.

ht p:/ www.gaz et a.gr/in-motion/news/article/1264 78/o-ozil-sta-mahair a-me-ti-mercedes-omos-kai- horigiahorigia Διαβάστε περισσότερα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Η Aurus Motors, η εταιρεία που κατασκεύασε τη λιµουζίνα του Βλάντιµιρ Πούτιν, παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του πολυτελούς µοντέλου της. Η Senat, όπως είναι το όνοµα της, διαθέτει πιο συµπαγείς διαστάσεις σε σχέση µε το µοντέλο που χρησιµοποιεί για τις µετακινήσεις τους ο Ρώσος Πρόεδρος, αν και µε µήκος 5,63 µέτρα (από 6,62 µέτρα) δεν περνάει απαρατηρήτη.

Οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες!

ht p:/ www.gaz et a.gr/in-motion/news/article/1265 8Διαβάστε 1/sto-emporio-i nea-limoπερισσότερα. yzina-toy-vlantimir-poytin-pics-vid

Μια έρευνα που έχει... σκληρά για τους άνδρες αποτελέσματα, βασίζεται σε δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και βγάζει τις γυναίκες πολύ πιο αξιόπιστες και ασφαλείς οδηγούς!

Ανάµεσα στους κλασικούς «τσακωµούς» µεταξύ των δύο φύλων, πάντα θα είναι και το ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός. Ο άνδρας δεν µπορεί να δεχτεί πως µια γυναίκα οδηγεί καλύτερα από αυτόν και το αντίστροφο, µε τον κάθε ένα να παραθέτει τα δικά του επιχειρήµατα προσπαθώντας να πείσει τον άλλο!

htp:/w w.gaz eta.gr/in-moti n/reportaz/ rticle/1265825/oi-gynaikes- ina-kalyteroi- digoi-apo-t ys-andres Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝNEWS

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΕΜΟΤΙΟΝΜΟΜΕΝΤ H σύγκρουση Αλόνσο - Xoύλκενµπεργκ στο Βελγικό Γκραν Πρι Η ΜcLaren του Αλόνσο «απογειώθηκε» µετά τη σύγκρουση µε τη Renault του Χούλκενµπεργκ, ωστόσο ο Ισπανός δεν έπαθε κάτι σοβαρό, ενώ αναρωτήθηκε, γιατί δεν φρενάρισε ο Γερµανός.

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/formula1/articleΔιαβάστε /126392 /h-sygkroysi-alonπερισσότερα... so-xoylkenmpergk-sto-velgiko-gkran-pri-vd

Διαβάστε περισσότερα...

hht pts:p/sw:/ w .ywo.yuotubtueb.ceo.cmo/mw/awtcahtc?vh=?vo=3fwuFRglLhkca4dq8Uo ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

www.gazzetta.gr/in-motion


www.gazzetta.gr/in-motion


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Όχι διαστηµόπλοιo αλλά... αεροπλάνο το νέο Ford Focus Από τον Γιώργο Βαρίνο

Κοντά πέσαµε όταν οδηγήσαµε στην Ριβιέρα το νέο Ford Focus πριν από λίγους µήνες. Γράψαµε πως είναι διαστηµόπλοιο... Η Ελληνική Ford ισχυρίζεται πως είναι...αεροπλάνο, στην παρουσίαση που έγινε στην Ελλάδα, µέσα στην... αεροπορική βάση Δεκέλειας.

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD FOCUS

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Σ

το Τατόι! Tον πιο ιστορικό αεροπορικό και ταυτόχρονα αγωνιστικό χώρο, διάλεξε η Ford Motor Hellas για να παρουσιάσει το βαρύ πυροβολικό την εµπορικής της παρουσίας στην Ελλάδα. Το εντελώς νέο Ford Focus. Είχαµε την ευκαιρία να οδηγήσουµε επί ελληνικού εδάφους, την έκδοση ενός λίτρου µε 125 ίππους αλλά και την έκδοση 1.5 λίτρων και 150 ίππων σε µια ιδανικά επιλεγµένη διαδροµή από την Βαρηµπόµπη µέχρι τον Ωρωπό και επιστροφή. Σχεδιασµένο από λευκή κόλλα χαρτί, το νέο Ford Focus διαθέτει 6 διαφορετικές εκδόσεις και 2 στυλ αµαξώµατος, ταιριάζει στις

ανάγκες όλων. Το νέο Focus είναι το πρώτο όχηµα που βασίζεται στη νέα πλατφόρµα C2 της Ford. Η πλατφόρµα αυτή έχει σχεδιαστεί για βελτιωµένη προστασία στις συγκρούσεις, ενώ παράλληλα είναι ικανή να προσφέρει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες. Παρά το γεγονός ότι το νέο www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βασικό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων είναι ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισµός και µια σειρά από προσφερόµενες νέες τεχνολογίες αυτόνοµης οδήγησης επιπέδου 2 που προσδίδουν στο νέο Ford Focus την αίσθηση αυτοκινήτου ανώτερης κατηγορίας.

Ford Focus είναι φαρδύτερο και µακρύτερο από τον προκάτοχό του, είναι ταυτόχρονα πιο ελαφρύ και συµπαγές µε τονισµένους θόλους τροχών που του δίνουν µια σπορ εικόνα. Για την κατασκευή του επιλέχθηκαν κορυφαία υλικά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD FOCUS συναρµολόγησης της Ford στο Saarlouis της Γερµανίας. Το νέο Ford Focus διατίθεται στην Ελληνική αγορά µε µία βελτιστοποιηµένη έκδοση του πολυβραβευµένου χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford απόδοσης 125 ίππων και έναν νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost απόδοσης 150 ή 182 ίππων. Ο κινητήρας αυτός διαθέτει ένα νέο σύστηµα έγχυσης καυσίµου που συνδυάζει άµεσο και έµµεσο ψεκασµό, ενώ και οι δύο διαθέτουν την πρωτοποριακή τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford σε τρικύλινδρους κινητήρες. Επιπλέον, στο νέο Ford Focus θα διατίθεται

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

ένας νέος κινητήρας diesel 1.5L EcoBlue απόδοσης 95 ή 120 ίππων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων Euro 6,2. συνολική συναρµογή τους. Η οµάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου αναφέρει χαρακτηριστικά πως το νέο Ford Focus διαθέτει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής στην ιστορία του - αποτέλεσµα της επένδυσης 600 εκατοµµυρίων Ευρώ στο εργοστάσιο

Ένα εντελώς νέο 8-τάχυτο αυτόµατο κιβώτιο θα προσφέρεται µε τους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 125 και 150 ίππων και Diesel απόδοσης 120 ίππων. Οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται και µε χειροκίνητα 6-τάχυτα κιβώτια. Τα κιβώτια αυτά, γνωστά από την προηγούµενη γενιά Focus, έχουν αναβαθµιστεί για να προσφέρουν χαµηλότερο βάρος, λιγότερες τριβές αλλά και πιο ποιοτική αίσθηση κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. ένα εντελώς νέο 8-τάχυτο αυτόµατο κιβώτιο θα προσφέρεται µε τους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 125 και 150 ίππων και Diesel απόδοσης 120 ίππων. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ 4Η ΓΕΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ «ΤΙΜΟΝΙΑ» ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ Η ΤΙΜΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ FOCUS ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD FOCUS Η αίσθηση του τιµονιού στην 4η γενιά έρχεται ακόµα καλύτερη και τοποθετείται εύκολα στην κορυφή όχι µόνον αυτής της κατηγορίας, αλλά ανάµεσα στα 5 καλύτερα «τιµόνια» ανεξαρτήτως µοντέλου ή τιµής. Και φυσικά έχουµε και την µηχανική πρόσφυση του νέου Focus που ξεπερνά κάθε φαντασία. Με την αύξηση του µεταξονίου κατά 50 χιλιοστά, χρειάζεται πλέον να υπερβάλεις σε σχεδόν απαγορευτικές ταχύτητες για να ξεκολλήσει το πίσω µέρος και να µπει το Ford Stability Control και να ηρεµήσει τα πράγµατα. Στην ελληνική αγορά διατίθεται σε έξι διαφορετικές εκδόσεις και δύο στυλ αµαξώµατος,

5-θυρο και Wagon. Πέρα από τις βασικές εκδόσεις Trend, Business και Titanium, το νέο Ford Focus διατίθεται σε σπορτίφ έκδοση ST-Line, σε πολυτελή Vignale (διαθέσιµη στο τέλος της χρονιάς) και σε περιπετειώδη Active (διαθέσιµη στις αρχές του 2019). Βασικό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων είναι ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισµός και µια σειρά από προσφερόµενες νέες τεχνολογίες αυτόνοµης οδήγησης επιπέδου 2 που προσδίδουν στο νέο Ford Focus την αίσθηση αυτοκινήτου ανώτερης κατηγορίας. Και ακόµα έρχεται µε νέες τεχνολογίες Stop & Go, Recognition Speed και Τεχνολογία Lane-Centering καθώς και το Head-up Display, που

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΟ ΝΕΟ FORD FOCUS ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΧΙΛΙΑΡΗ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑ ECOBOOST ΤΗΣ FORD ΑΠΟΔΟΣΗΣ 125 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΙΚΥΛΙΝΔΡΟ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑ 1.5L ECOBOOST ΑΠΟΔΟΣΗΣ 150 Η 182 ΙΠΠΩΝ.

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD FOCUS WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

ht ps:/ w w.yout be.com/watch?v=CYEsIP_pDg ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε µοντέλο Ford στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα διαθέτει το ενσωµατωµένο µόντεµ της FordPass Connect για συνδεσιµότητα Wi-Fi εν κινήσει, ασύρµατh φόρτιση, SYNC 3 µε οθόνη αφής 8 ιντσών και High End ήχο από την B&O. Και βεβαίως την νέα τεχνολογία CCD (που ανιχνεύει τις λακούβες) της Ford για το Focus, η οποία κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί την λειτουργία και τις κινήσεις της ανάρτησης, του αµαξώµατος, του τιµονιού και των φρένων και προσαρµόζει την απόσβεση της ανάρτησης για εξαιρετική και πέρα από κάθε σύγκριση µε άλλα αυτοκίνητα, ποιότητα οδήγησης. Το νέο Ford Focus ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας του σε άλλο επίπεδο. Με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, τιµές που αρχίζουν από τα 17.894 ευρώ και τα νέα ευέλικτα χρηµατοδοτικά προγράµµατα της Ford Credit που προσφέρουν χαµηλό επιτόκιο από 3,5%, ελάχιστη προκαταβολή από 3.579 ευρώ και έως 60 µήνες αποπληρωµής, το νέο Ford Focus αποτελεί την κορυφαία επιλογή αγοράς αυτή τη στιγµή στην κατηγορία «αγγίζοντας» τις premium επιλογές δίχως να έχει να ζηλέψει κάτι από αυτές που προσφέρονται φυσικά, µε πολλά περισσότερα χρήµατα. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην Ελλάδα η νέα BMW X4 Από τον Δηµήτρη Γράτσο

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

µε τιµή από 63.150 ευρώ!

www.gazzetta.gr/auto-moto


BMW X4 Η νέα γενιά της X4 αναµένεται να συνεχίσει την επιτυχηµένη πορεία της προκατόχου της, ενώ προσφέρεται µε όφελος έως και 13.000 ευρώ.

H

BMW X4 µας συστήθηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ως µία πιο προσιτή εκδοχή της -µεγαλύτερης και ακριβότερηςX6. Και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο», ήτοι µετά από 200.000 πωλήσεις έφτασε η στιγµή για να παρουσιαστεί η νέα γενιά της X4, αρχικά στη φετινή Έκθεση της Γενεύης και πλέον να είναι διαθέσιµη και στην ελληνική αγορά. Να σηµειωθεί ότι τα µοντέλα «Χ» της βαυαρικής φίρµας κυριαρχούν στις πωλήσεις µε ένα µερίδιο αγοράς το οποίο αγγίζει το 65% και την BMW X1 να πρωτοστατεί ως το best-seller της µάρκας επί ελληνικού εδάφους. Από την άλλη, η νέα X4 φιλοδοξεί να προσθέσει το δικό της λιθαράκι στην εξαιρετική εµπορική πορεία της σειράς «X» στη χώρα µας, µε «αιχµή του δόρατος» την εντυπωσιακή σχεδίαση της και το επιβλητικό παρουσιαστικό που την διακρίνει.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Στα ενδότερα, συνεχίζεται η ίδια λογική µε τον εξωτερικό κόσµο της X4. Κορυφαία ποιότητα υλικών τόσο στο ταµπλό όσο και κατά µήκος της καµπίνας, εξαιρετική εργονοµία και πρακτικότητα, µε αρκετές θήκες για µικροαντικείµενα και φυσικά το γνωστό σύστηµα infotainment της BMW (µε οθόνη αφής 10,25 ιντσών), το οποίο φροντίζει για την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση των επιβαινόντων.

www.gazzetta.gr/auto-moto


BMW X4 Σχεδιαστικά, η νέα X4 όπως ήδη αναφέραµε, θυµίζει αρκετά την µεγαλύτερη X6, υιοθετώντας τις σπορ γραµµές της κατά µήκος του αµαξώµατος και την κουπέ λογική, ενώ στο εµπρόσθιο τµήµα ξεχωρίζει η θηριώδης µάσκα και τα σφηνοειδή φωτιστικά σώµατα, τεχνολογίας LED. Σε ότι αφορά στις διαστάσεις της, παρατηρείται µια σχετική αύξηση σε σχέση µε την προηγούµενη γενιά, µε το µήκος της νέας X4 να ανέρχεται στα 4.752 χλστ. (+81 χλστ.), ενώ και το µεταξόνιο είναι µεγαλύτερο, αγγίζοντας τα 2.864 χλστ (+54 χλστ.). Εισερχόµενοι στα ενδότερα της, συνεχίζεται η ίδια λογική µε τον εξωτερικό κόσµο της X4. Κορυφαία ποιότητα υλικών τόσο στο ταµπλό όσο και κατά µήκος της καµπίνας, εξαιρετική εργονοµία και πρακτικότητα, µε αρκετές θήκες για µικροαντικείµενα και φυσικά το γνωστό σύστηµα infotainment της BMW (µε οθόνη αφής 10,25 ιντσών), το οποίο φροντίζει για την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση των επιβαινόντων. Οι διαθέσιµοι χώροι είναι ικανοποιητικοί, ενώ ο χώρος αποσκευών των 525 λίτρων, είναι υπέρ του δέοντος αρκετός και αυξάνεται ακόµη περισσότερο µετά την αναδίπλωση των πίσω καθισµάτων, στα 1.430 λίτρα. Στην «καρδιά» της νέας X4 συναντάµε κινητήρες βενζίνης 2.0 λτ. µε απόδοση184 ίππων στην έκδοση xDrive20i και 252 ίππων στην xDrive30i. Στην αντίπερα όχθη έχουµε τον 2λιτρο diesel κινητήρα µε απόδοση 190 ίππων στην έκδοση xDrive20d και 231 ίππων στην xDrive25d, καθώς και έναν 3λιτρο µε απόδοση 265 ίππων στην έκδοση www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


BMW X4 ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ, Η ΝΕΑ X4 ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ X6, ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΠΟΡ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΕ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΜΗΜΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΗΝΟΕΙΔΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED.

xDrive30d. Να σηµειωθεί ότι όλα τα µοτέρ είναι υπερτροφοδοτούµενα (TwinPower Turbo), ενώ συνδυάζονται µε αυτόµατο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, µε χειριστήρια (paddles) στο τιµόνι. Σε ότι αφορά στις τιµές µε τις οποίες είναι διαθέσιµο το νέο µοντέλο της βαυαρικής φίρµας στην ελληνική αγορά, ξεκινούν από τα 63.150 ευρώ για την βενζινοκίνητη έκδοση xDrive20i και στη συνέχεια ακολουθεί η

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

htps:/w w.yout be.com/watch?v=AQNFVO8W1qI ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

xDrive30i µε κόστος από 73.960 ευρώ και η κορυφαία M40i µε τιµή από 97.170 ευρώ. Οι diesel εκδόσεις εκκινούν από τα 66.030 ευρώ (xDrive20d), η έκδοση xDrive25d από 71.120 ευρώ, η xDrive30d από 77.730 ευρώ και τέλος η M40d από 91.990 ευρώ. Παράλληλα, τη δεδοµένη χρονική στιγµή η BMW προσφέρει τη νέα X4 µε όφελος έως και 13.000 ευρώ, ως επιδότηση εξοπλισµού. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Αρχοντας» των δρόµων Από τον Γιώργο Βαρίνο

www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA CR-V H Honda παρουσιάζει την νέα έκδοση του παγκόσµιου best-seller της στην κατηγορία SUV, του νέου Honda CR-V. Με νέο κινητήρα σε δύο εκδόσεις 173 και 193 ίππων, ακόµα µεγαλύτερους χώρους και τώρα πλέον και 7 θέσιο για πολύ µεγάλες οικογένειες.

O

δηγήσαµε για πολλά χιλιόµετρα στην Πελλοπόνησο, σε άσφαλτο και χώµα, την 5 η γενιά του µεγάλου SUV της Honda. Το CR-V διατηρεί τη γνώριµη σιλουέτα του προηγούµενου CR-V µε νέα όµως προηγµένη σχεδίαση. Φρέσκο εξωτερικά, µε φαρδύτερους θόλους τροχών και πιο έντονες καµπύλες στο καπό και τα πίσω πλαϊνά πάνελ, δείχνει πιο άγριο και πιο δυναµικό. Η πιο βασική αλλαγή ήταν η αύξηση του µεταξονίου κατά 30mm. Αυτό δηµιούργησε περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και έκανε οπτικά το µεγάλο SUV πιο µυώδες, µε τους τροχούς τοποθετηµένους στα άκρα του αµαξώµατος. Επίσης ο συνδυασµός τροχών και ελαστικών µεγάλων διαστάσεων µε κοντύτερο πίσω πρόβολο και διπλές απολήξεις εξαγωγής, δηµιουργούν ένα ευχάριστο σπορ «αέρα» που καλύπτει το γιγάντιο µέγεθος που το ξεχνάς. Μόλις µπεις στο εσωτερικό, τα φιλέτα αποµίµισης ξύλου δηµιουργούν έναν αέρα πολυτέλειας. Ένα εκτενές και αριστοτεχνικά ραµµένο - µε τις ραφές να φαίνονται- µαλακό πάνελ διατρέχει όλο το πλάτος της καµπίνας διαιρούµενο από ένα µαύρο γυαλιστερό ένθετο, ενώ και τα πάνω τµήµατα των θυρών φέρουν µαλακές επενδύσεις για την άνεση του οδηγού και του συνοδηγού. Η Honda έχει αυξήσει www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ποιοτική ταπετσαρία καθισµάτων από ύφασµα plush black προσφέρεται στάνταρ, ενώ υψηλής ποιότητας φίνο δέρµα διατίθεται σε µαύρο ή ιβουάρ για τις πιο πολυτελείς εκδόσεις. Η Honda έχει εκλογικεύσει τη διάταξη της οθόνης συγκριτικά µε την προηγούµενη γενιά CR-V, που τώρα περιλαµβάνει µόνο µία κεντρική οθόνη αφής, συµπληρωµατικά µε την οθόνη Driver Information Interface (DII) 7 ιντσών που είναι ορατή µέσα από το τιµόνι. www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA CR-V το χώρο στην εµπρός περιοχή των ποδιών, µεταφέροντας ψηλότερα τα κάτω τµήµατα του ταµπλό. Από βουρτσισµένο αλουµίνιο είναι οι στεφάνες των αεραγωγών, η στεφάνη του τιµονιού, οι λαβές των θυρών και το πάνελ ελέγχου του κλιµατισµού, προσθέτοντας µία σύγχρονη tech πινελιά. Η ποιοτική ταπετσαρία καθισµάτων από ύφασµα plush black προσφέρεται στάνταρ, ενώ υψηλής ποιότητας φίνο δέρµα διατίθεται σε µαύρο ή ιβουάρ για τις πιο πολυτελείς εκδόσεις. Η Honda έχει εκλογικεύσει τη διάταξη της οθόνης συγκριτικά µε την προηγούµενη γενιά CR-V, που τώρα περιλαµβάνει µόνο µία κεντρική οθόνη αφής, συµπληρωµατικά µε την οθόνη Driver Information Interface (DII) 7 ιντσών που είναι ορατή µέσα από το τιµόνι. Η διάταξη των χειριστηρίων είναι πλέον πιο απλή για τη διαχείριση του A/C να βρίσκεται κάτω από την οθόνη αφής και να ελέγχεται µε κανονικά κουµπιά και όχι µέσω οθόνης αφής. Πολύ σωστότερο... Τέλος µε το εσωτερικό, να αναφέρουµε πως το λογισµικό δεύτερης γενιάς του Honda Connect στο νέο CR-V προσφέρει αναβαθµισµένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωµάτωση smartphone µέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το νέο CR-V χρησιµοποιεί το νέο βενζινοκινητήρα 1.5-L VTEC TURBO της Honda που είδαµε για πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο Honda Civic σε δύο εκδόσεις ιπποδύναµης. Αποδίδει ισχύ 173 ίππων στις 5.600 στροφές όταν συνεργάζεται µε το εξατάχυτο µηχανικό κιβώτιο (6MT), www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ESP ΣΕ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΦΡΕΝΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΧΟ.

www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA CR-V και 193 ίππων στις 5.600 στροφές για τα µοντέλα CVT. Η µέγιστη ροπή είναι 220 Nm µεταξύ 1.900 και 5.000 rpm για το 6MT και 243 Nm µεταξύ 2.000 και 5.000 στροφές για το CVT. Στο δρόµο το CVT µε τους 193 ίππους δείχνει πολύ πιο δυνατό από όσο είναι σε σχέση µε την έκδοση των 173 ίππων µε το χειροκίνητο κιβώτιο. Να αναφέρουµε πως το CR-V προσφέρεται τόσο σε δικίνητες, µπροστοκίνητες εκδόσεις

ht ps:/ w w.yout be.com/watch?v=9I4DZaLdT3Q ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

όσο και µε τετρακίνητες. Η δικίνητες εκδόσεις εφοδιάζονται µόνο µε χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ οι τετρακίνητες µόνο µε CVT. Στο δρόµο εντυπωσιαστήκαµε από την οµοιογένειά του και τα µεγάλα περιθώρια πρόσφυσης. Αν το παρακάνεις οδηγώντας το σε απαγορευτικούς ρυθµούς το ESP σε επανεφέρει στην τάξη φρενάροντας τον αναλόγο τροχό. Αυτό που µας έκανε µεγάλη εντύπωση ήταν η ησυχία. Στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής θορύβων συµβάλλει το Active Noise Cancellation www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ANC) που τοποθετείται για πρώτη φορά σε CR-V και είναι στάνταρ. Το ANC είναι σχεδιασµένο για να µειώνει τους θορύβους χαµηλών συχνοτήτων στην καµπίνα. Χρησιµοποιεί δύο µικρόφωνα που παρακολουθούν τέτοιους θορύβους από τον κινητήρα, και στη συνέχεια δηµιουργούν συγχρονισµένα ηχητικά σήµατα αντίθετης φάσης για την εκµηδένιση του ήχου. Το σύστηµα λειτουργεί όσο το όχηµα βρίσκεται σε λειτουργία, ανεξάρτητα εάν το ηχοσύστηµα είναι ενεργοποιηµένο ή όχι και λειτουργεί πάααααρα πολύ καλά. Απορώ γιατί δεν το έχουν όλες οι εταιρείες πλέον... Φυσικά το CR-V διαθέτει Honda Sensing. Το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας περιλαµβάνει, Collision Mitigation Braking System που βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν το σύστηµα διαπιστώσει ότι η σύγκρουση µε ένα προπορευόµενο όχηµα είναι αναπόφευκτη. Προειδοποιητικό ηχητικό σήµα και, εάν χρειαστεί πίεση πέδησης εφαρµόζεται αυτόµατα. Forward Collision Warning που ανιχνεύει το δρόµο εµπρός και προειδοποιεί ότι επίκειται σύγκρουση. Lane Keeping Assist System που βοηθά να παραµείνει το όχηµα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας του, ανιχνεύοντας τις σηµάνσεις του δρόµου και κάνοντας µικρές διορθώσεις διεύθυνσης για να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA CR-V

Οι έξυπνες λεπτοµέρειες εντυπωσιάζουν στο νέο Honda CR-V. Φόρτιση κινητού στα πίσω καθίσµατα, head up display και πλέον ρύθµιση µε κουµπιά το A/C αντί µε πλήκτρα αφής µέσα από το infotainment. Kαι η ποιότητα ξεχειλίζει.

των λευκών γραµµών. Adaptive Cruise Control που επιτρέπει στον οδηγό να ορίσει µία επιθυµητή ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόµενο όχηµα, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του cruise control σε συνθήκες µε ελαφριά, µεταβλητή ροή κυκλοφορίας. Traffic Sign Recognition που ανιχνεύει και αναγνωρίζει αυτόµατα τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και τις εµφανίζει στην οθόνη των οργάνων DII. Intelligent Speed Assistance που συνδυάζει το όριο ταχύτητας που έχει ορίσει ο οδηγός µε το TSR για να ρυθµίζει αυτόµατα την ταχύτητα του οχήµατος σύµφωνα µε το τελευταίο όριο. Και τέλος το Intelligent Adaptive Cruise Control που προβλέπει και αντιδρά αυτόµατα όταν κάποιο όχηµα κάνει ‘σφήνα’ σε αυτοκινητόδροµους πολλών λωρίδων. Χρησιµοποιεί κάµερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης των άλλων οχηµάτων στο δρόµο και εφαρµόζει έναν αλγόριθµο – βασισµένο σε διεξοδική έρευνα στους ευρωπαϊκούς δρόµους – για να προβλέπει την πιθανότητα άλλων οχηµάτων σε γειτονικές λωρίδες να κάνουν «σφήνα». Το Νέο Honda CR-V προσφέρεται σε 3 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισµού και οι τιµές ξεκινούν από τα 33.650€ για την µπροστοκίνητη έκδοση Comfort µε τους 173 ίππους και από 36.550€ για την AWD έκδοση Elegance µε τους 193 ίππους µε CVT. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τα τρακτέρ προορίζονται βασικά για αγροτικές εργασίες, κάποια από αυτά όµως προκαλούν...σεισµικές δονήσεις στα χωράφια µε τους πανίσχυρους κινητήρες τους, αλλά και µε τον όγκο τους. Από τον Πέτρο Σηφαλάκη

T

α τρακτέρ νέας κοπής δεν έχουν καµία σχέση µε τα αγροτικά µηχανήµατα, που ποθούσαµε πιτσιρικάδες, άσχετα αν δεν είχαµε χωράφια για όργωµα ή θέρισµα. Τα σύγχρονα τρακτέρ έχουν µπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, οδηγούνται αυτόµατα µέσω GPS στους αγρούς και διευκολύνουν αφάνταστα τους αγρότες µε τις µοναδικές τους ικανότητες. Μάλιστα, ορισµένοι κατασκευαστές τρακτέρ, όπως η Case, εξελίσσουν ήδη εντελώς αυτόνοµα τρακτέρ, στα οποία θα έχει ο χειριστής εποπτικό ρόλο και θα παρεµβαίνει µόνον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όµως τα τρακτέρ δεν έγιναν απλά πιο σύγχρονα, αλλά εφοδιάζονται πλέον µε την πάροδο των χρόνων και µε κινητήρες ισχύος εκατοντάδων ίππων, που κάνουν τη γη να τρέµει κάτω από τους τροχούς ή τις ερπύστριές τους. Ας δούµε λοιπόν ποια είναι τα 5 δυνατότερα τρακτέρ παραγωγής, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγµή στον πλανήτη. www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

Τα 5 δυνατότερα τρακτέρ στον κόσµο

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Case IH Steiger Quadtrac 620 Στην κορυφή του σχετικού πίνακα συναντούµε το Case IH Steiger/Quadtrac 620 µε την εξωπραγµατική ισχύ των 692 ίππων, δηλαδή σχεδόν ίση µε εκείνη µίας Porsche 911 GT2 RS. Το µεγαθήριο µεταδίδει τη θηριώδη ροπή των 3.000 Νm στο έδαφος µε ερπύστριες αντί τροχών.

www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Νew Holland T9.700 Το κορυφαίο τρακτέρ της αµερικανικής µάρκας αποδίδει 682 άλογα και χρησιµοποιεί οκτώ τροχούς σε διάταξη τεσσάρων ζευγαριών ή ερπύστριες σε τραπεζοειδή διάταξη!

www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

Case IH Steiger Quadtrac 600 Το κορυφαίο τρακτέρ της αµερικανικής µάρκας αποδίδει 682 άλογα και χρησιµοποιεί οκτώ τροχούς σε διάταξη τεσσάρων ζευγαριών.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

John Deere 962ORX To John Deere 962ORX αποδίδει επίσης 670 ίππους, όπως και το τρίτο τρακτέρ της κατάταξης, ωστόσο καταλαµβάνει την τέταρτη θέση, επειδή ζυγίζει τρεις τόνους περισσότερο, δηλαδή συνολικά 25 τόνους.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Versatile 610 DT Το Versatile 610 DT ξεχωρίζει αµέσως χάρη στα τέσσερα ζεύγη ελαστικών του, ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 650 ίππους. Μάλιστα µπορεί να παραγγελθεί και µε ερπύστριες αντί ελαστικών.

www.gazzetta.gr/auto-moto


BIG WHEELS KEEP ON TURNING

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

Από «Ακόλουθος» έγινε «Ηγέτης»

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

www.gazzetta.gr/auto-moto


KIA CEED Oδηγούµε το νέο Kia Ceed επί ελληνικού εδάφους και κατανοούµε, πώς κατάφεραν και εξελίχθηκαν οι Κορεάτες από αµελητέα ποσότητα σε µία από τις υπερδυνάµεις της αυτοκίνησης.

E

ίναι αρχές της δεκαετίας του 90, όταν κάνει η Hyundai τα πρώτα της βήµατα στην Ελλάδα µε µοντέλα, που τους άξιζε η…ευθανασία και διέθεταν ως µοναδικό όπλο την ασυναγώνιστη τιµή αγοράς. Τα ίδια –και χειρότερα- ίσχυαν και για την Kia, που δεν διέφερε ουσιαστικά σε τίποτα από τη Hyundai, εκτός από τον σχεδιασµό των δικών της µοντέλων. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα οδηγώ το Kia Ceed τρίτης γενιάς από την Αθήνα µε προορισµό τη Νεµέα και πιάνω τον εαυτό µου, να αναρωτιέται, αν κάθεται στο τιµόνι του καλύτερου mainstream µοντέλου της κόµπακτ κατηγορίας. Ένα ερώτηµα, το οποίο θα είµαι σε θέση να απαντήσω κατηγορηµατικά, µόνον όταν συµβιώσω µε το συγκεκριµένο µοντέλο περισσότερες ηµέρες και το οδηγήσω σε πιο ποικιλόµορφες διαδροµές. Είµαι όµως ήδη πεπεισµένος, ότι το νέο Ceed –χωρίς τη γνωστή απόστροφο στη µέση του ονόµατός του πλέον- αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, που δικαιολογεί απόλυτα τις προσδοκίες της ελληνικής αντιπροσωπείας, να εξελιχθεί από «Ακόλουθος – Follower» σε «Ηγέτη – Leader». Ας τα πάρουµε όµως όλα µε τη σειρά! Μήκος και µεταξόνιο του νέο Ceed παρέµειναν στα επίπεδα του απερχόµενου

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Άψογο! Μόνον έτσι µπορώ να περιγράψω το εσωτερικό και το κόκπιτ του νέου κόµπακτ µοντέλου της κορεάτικης µάρκας. Η ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία, ακόµη και σε µη ορατά σηµεία, τα χειριστήρια βρίσκονται στα αναµενόµενα σηµεία, η λειτουργία της οθόνης πολυµέσων (από 5 έως 7 ίντσες ανάλογα µε την έκδοση) δεν σπαζοκεφαλιάζει και η συνδεσιµότητα ικανοποιεί απόλυτα (προβλέπεται µεταξύ άλλων και ασύρµατη φόρτιση του Smartphone).

www.gazzetta.gr/auto-moto


KIA CEED µοντέλου, αν και βασίζεται στη νέα πλατφόρµα Κ2 του κορεάτικου οµίλου. Αντίθετα, το πλάτος αυξήθηκε κατά περίπου δύο εκατοστά, όσο δηλαδή µειώθηκε και το ύψος, ενώ τα µπροστινά κολονάκια µετακινήθηκαν λίγο πιο πίσω. Ταυτόχρονα κόντυναν 20 χιλιοστά οι µπροστινοί πρόβολοι και µεγάλωσαν ακριβώς το ίδιο οι πίσω, µε το σχήµα των παραθύρων να παραπέµπει σε ηµιφέγγαρο. Το αισθητικό αποτέλεσµα δικαιώνει – σε συνδυασµό µε τα σύγχρονα φωτιστικά σώµατα LED – τους σχεδιαστές του Ceed τρίτης γενιάς, που αρέσει οπτικά. Από την άλλη πλευρά, είναι εµφανής η πρόθεση των Κορεατών να παρουσιάσουν ένα µοντέλο, που θα αντέχει σχεδιαστικά στον χρόνο και θα παραµένει και µετά από αρκετά χρόνια ελκυστικό στο µάτι. Στη συγκεκριµένη περίπτωση έχουµε ωστόσο το τερπνόν µετά του ωφελίµου, γιατί αυξήθηκαν θεαµατικά οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Σύµφωνα µε την Kia, το νέο Ceed προσφέρει τη µεγαλύτερη ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες στην κατηγορία του, αλλά και τον δεύτερο µεγαλύτερο χώρο αποσκευών (395 λίτρα) µετά το Peugeot 308. Άψογο! Μόνον έτσι µπορώ να περιγράψω το εσωτερικό και το κόκπιτ του νέου κόµπακτ µοντέλου της κορεάτικης µάρκας. Η ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία, ακόµη και σε µη ορατά σηµεία, τα χειριστήρια βρίσκονται στα αναµενόµενα σηµεία, η λειτουργία της οθόνης πολυµέσων (από 5 έως 7 ίντσες ανάλογα µε την έκδοση) δεν www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

σπαζοκεφαλιάζει και η συνδεσιµότητα ικανοποιεί απόλυτα (προβλέπεται µεταξύ άλλων και ασύρµατη φόρτιση του Smartphone). Σε µόνιµη εγρήγορση βρίσκονται και τα συστήµατα υποστήριξης του οδηγού, όπως η προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστηµα ελέγχου κούρασης του οδηγού. Δεν χρειάστηκε να κάνουµε πολλά χιλιόµετρα, για να εκτιµήσουµε τα προσόντα του µήκους 4,31 µ. µοντέλου στον δρόµο. Το πεντάθυρο αυτοκίνητο µας κατέκτησε αµέσως µε την ουδέτερη και ασφαλή

www.gazzetta.gr/auto-moto

συµπεριφορά του και τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, που προσφέρουν οι εξελιγµένες αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσµων. Στα υπέρ του καταγράψαµε τη σπορτίφ αίσθηση του τιµονιού, που σηµαδεύει µε ακρίβεια τις στροφές και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης, ενώ η


KIA CEED ρύθµιση των αναρτήσεων δίνει έµφαση στην οδηγική ευχαρίστηση, χωρίς να παραµελεί το φιλτράρισµα των κραδασµών σε ενοχλητικό βαθµό. Το αυτοκίνητο, µε το οποίο «γράψαµε» τα περισσότερα χιλιόµετρα του test drive µας, εφοδιαζόταν µε έναν τρικύλινδρο

βενζινοκινητήρα ενός λίτρου και 120 ίππους ισχύ, που αναµένεται να αποτελέσει και την εµπορικότερη πρόταση για το Ceed στην ελληνική αγορά. Αναµφίβολα επαρκεί απόλυτα µε τη σπιρτάδα και τις επιδόσεις του για τις καθηµερινές µετακινήσεις µίας µέσης οικογένειας (0 – 100 χλµ./ώρα σε 11,1’’, τελική 190 χλµ./ώρα), αν και είναι προφανές, ότι θα ζοριστεί µε πλήρες φορτίο σε ανηφόρες. Εξαιρετικές εντυπώσεις αποκοµίσαµε από το εξατάχυτο, µηχανικό σαζµάν µε το σαφές και εύκολο κούµπωµα των σχέσεων και τις σχετικά κοντές διαδροµές του επιλογέα.

Ιδανική πρόταση αποτελεί κατά την ταπεινή µας άποψη η έκδοση των 140 ίππων µε βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων, που προσφέρει άφθονη ροπή (242 Nm). Ο τετρακύλινδρος εντυπωσιάζει µε την αθόρυβη λειτουργία του και επιταχύνει από στάση έως 100 χλµ./ώρα σε κάτι λιγότερο από 9’’, που κρίνονται υπερεπαρκή. Εδώ ταιριάζει γάντι το πακέτο GT-Line µε σπορ στοιχεία εξωτερικά και εσωτερικά του αµαξώµατος. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ Υπάρχει επίσης και ατµοσφαιρικός κινητήρας 1,4 λίτρων µε 100 άλογα ως οικονοµικότερη πρόταση, ενώ για όσους διανύουν πάνω από 20.000 χιλιόµετρα τον χρόνο αποτελούν µονόδροµο οι πετρελαιοκινητήρες 1.6 CRDi µε 115 και 136 ίππους µε τις πλέον σύγχρονες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6d – Temp. Σύντοµα θα κυκλοφορήσει το Kia Ceed και ως ήπιο υβριδικό µε ηλεκτρικό κύκλωµα 48 Βολτ και εξαιρετικά χαµηλή

κατανάλωση, χάρη στην οποία θα εκπέµπει µόλις 77 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόµετρο. Να σηµειώσουµε, ότι υπάρχει και έκδοση βάγκον µε 4,60 µήκος και έναν εξωπραγµατικό χώρο φόρτωσης µε 625 λίτρα όγκο, που αποτελεί και την κορυφαία τιµή της κατηγορίας. Οι λογικές τιµές αγοράς κάνουν το νέο Ceed ακόµη ελκυστικότερο, ιδιαίτερα µάλιστα σε συνδυασµό µε τον εξαιρετικό εξοπλισµό του και τα επτά χρόνια εργοστασιακής εγγύησης της Kia. Συγκεκριµένα, η βασική έκδοση 1.4 LX Inmotion των 100 ίππων ξεκινά από 15.190 ευρώ, η αντίστοιχη µε τον βενζινοκινητήρα 1.0 Τ των 120 ίππων από 16.890 ευρώ και εκείνη των 140 αλόγων –στην πλουσιότερη εκδοχή Uptown- από 19.290 ευρώ. www.gazzetta.gr/auto-moto

ht ps:/ w w.yout be.com/watch?v=zDfB7K_ WIQ ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO


KIA CEED

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Κia Ceed 1.0 T 120 PS Τεχνικά χαρακτηριστικά Tρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούµενος βενζινοκινητήρας, 998 κ.εκ., µεγίστη ισχύς 120 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ., µεγίστη ροπή στρέψης 172 Nm µεταξύ 1.500 και 4.000 σ.α.λ., µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, µετάδοση κίνησης εµπρός, όγκος χώρου αποσκευών 395 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 4.310/1.800/1.559 χιλιοστά. Επιδόσεις Επιτάχυνση 0 – 100 χλµ./ώρα σε 11,1’’, τελική ταχύτητα 190 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 5,5 λίτρα αµόλυβδης ανά 100 χλµ.

Πληροφορίες

www.kia.gr Για το πετρέλαιο θα πρέπει να καταθέσετε τουλάχιστον 19.990 ευρώ (Ceed 1.6d 115 hp LX Inmotion) ή 21.390 ευρώ για το πλουσιότερο 1.6d 136 hp LX Uptown.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ Πόσο ωφέλησε η ανανέωση τη Ford Mustang και πόσο ταιριάζει ένα τετρακύλινδρο µοτέρ στην καρδιά ενός αµερικανικού Pony-Car; Ακολουθούν οι απαντήσεις.

Τ

ο αυθεντικό Muscle-Car, πρέπει να είναι προικισµένο µε έναν κινητήρα V8 µεγάλου κυβισµού, να βρυχάται όταν επιταχύνει σαν λιοντάρι της ασφάλτου και να δείχνει ανά πάσα στιγµή έτοιµο για κόντρες. Στην περίπτωση ωστόσο της Ford Mustang δεν έχουµε να κάνουµε µε ένα σκληροπυρηνικό Muscle-Car «κλασικής κοπής», αλλά µε ένα Pony-Car, δηλαδή κάτι λιγότερο άγριο και ελαφρά πιο πολιτισµένο, ώστε να µην αποδεικνύεται απαγορευτικό σε καθηµερινή χρήση. Οι οπαδοί της απόλυτης γνησιότητας ανατριχιάζουν βεβαίως και µόνον στο άκουσµα των λέξεων «τετρακύλινδρος Ecoboost», πίσω από τις οποίες κρύβεται –στη συγκεκριµένη περίπτωση- ο υπερτροφοδοτούµενος κινητήρας 2,3 λίτρων της προσιτότερης έκδοσης της Mustang. Ενας λόγος λοιπόν παραπάνω, να καθίσουµε στο τιµόνι του πισωκίνητου σπορ µοντέλου µετά την πρόσφατη ανανέωσή του και να απαντήσουµε στο ερώτηµα, «ύβρις ή χρυσή τοµή»;

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD MUSTANG WWW.AMAZINGSTUDIO.GR

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Ford Mustang και η ζωή αποκτά άλλο νόηµα! www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

Τη διαφορά την κάνουν χωρίς αµφιβολία τα νέα ψηφιακά όργανα µε την οθόνη δώδεκα ιντσών, που προσφέρουν τρία διαφορετικά προγράµµατα οδήγησης (Normal, Sport, Race) και µε δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρωµατισµών ως φόντο. Για όσους επιζητούν κάτι πιο σικ, συνιστούµε την ειδική έκδοση Carbon Sport µε επενδύσεις του κόκπιτ και του επιλογέα σε αποµίµηση ανθρακονήµατος και µε καθίσµατα από δέρµα και αλκαντάρα.

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD MUSTANG Η Mustang έκτης γενιάς αποβιβάστηκε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015 και προκάλεσε χάρη στον πανέµορφο σχεδιασµό της ρίγη συγκίνησης στους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου, τόσο στην έκδοση Coupe (‘’Fastback’’), όσο και Cabriolet (‘’Convertible’’). Τρία χρόνια αργότερα έκανε την εµφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόµους το ανανεωµένο µοντέλο, που δεν είχε βεβαίως κανένα λόγο να αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία και γραµµές. Το αποτέλεσµα µεταφράζεται σε περιορισµένες οπτικές αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στα φωτιστικά σώµατα της µάσκας, που µίκρυναν και στένεψαν, ώστε να δείχνει πιο «κακό». Σε αυτό βοηθά το γεγονός, ότι οι προβολείς είναι πλέον τεχνολογίας LED, ενώ προβλέπονται δώδεκα επιπρόσθετοι συνδυασµοί ζαντοελαστικών για τους τροχούς και τρεις νέοι εξωτερικοί χρωµατισµοί. Στο πίσω µέρος δηµιουργεί ο µαύρος διαχύτης χρωµατική αντίθεση µε το υπόλοιπο αµάξωµα και φιλοξενεί –ανάλογα µε την έκδοση- δύο ή τέσσερις απολήξεις εξάτµισης. Τα όµορφα πίσω φωτιστικά παρέµειναν σχεδόν απαράλλαχτα και είναι και αυτά τεχνολογίας LED, ενώ η σιλουέτα του τρίθυρου www.gazzetta.gr/auto-moto


WWW.AMAZINGSTUDIO.GR

ΔΟΚΙΜΗ

ΤΑ 0 – 100 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 5,5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 233 ΧΛΜ./ΩΡΑ. ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ, ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΩΝ 10 ΣΧΕΣΕΩΝ. www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD MUSTANG µοντέλου εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκεντρώνει τη γενική προσοχή, όσο σε ελάχιστα άλλα αυτοκίνητα. Το µεγάλο ερώτηµα ήταν βέβαια εξαρχής, κατά πόσον ανταποκρίνεται ο τετρακύλινδρος EcoBoost στον χαρακτήρα του Pony-Car, που έχει…συµπρωταγωνιστήσει στις περισσότερες τηλεοπτικές και κινηµατογραφικές παραγωγές από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στον κόσµο. Εννοείται, ότι στη διάθεση των αγοραστών βρίσκεται και ένας V8 5.0 λίτρων, ωστόσο το µικρότερο µοτέρ των 2,3 λίτρων, µε τα 290 άλογα πλέον, αποτελεί σίγουρα την εµπορικότερη πρόταση, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Και για να µην αδηµονείτε, να σας αποκαλύψουµε, ότι ο τετρακύλινδρος αποδεικνύεται απολύτως συµβατός µε το υπόλοιπο αυτοκίνητο και δεν θυµίζει κατά κανένα τρόπο ξένο σώµα. Ας µην ξεχνάµε εξάλλου, ότι προέρχεται από το εκρηκτικό Focus RS και ότι προσφέρει µία µέγιστη ροπή στρέψης 400 Nm µε την ανάλογη ελαστικότητα ακόµη και από τις χαµηλές στροφές. Όµως και οι επιταχύνσεις

πραγµατοποιούνται εξαιρετικά σβέλτα, µε τα 0 – 100 χλµ./ώρα να ολοκληρώνονται σε µόλις 5,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 233 χλµ./ώρα. Να διευκρινίσουµε, ότι η συγκεκριµένη τιµή επιτάχυνσης αφορά την έκδοση µε το σούπερ αυτόµατο κιβώτιο των 10 σχέσεων, που «κοσµούσε» τη Mustang της δοκιµής µας και το θεωρούµε ως την σαφώς καλύτερη λύση σε σύγκριση µε το –όχι ιδιαίτερα ευκολοκούµπωτο- µηχανικό κιβώτιο. Άρα µιλάµε για ένα µοτέρ, που παίζει θαυµάσια τον ρόλο της εναλλακτικής λύσης απέναντι στον πεντάλιτρο V8 των 450 ίππω και των 4,3’’ για τα 0 – 100 χλµ./ώρα. Καθόλου «αµερικάνικη» δεν είναι η εικόνα της αναβαθµισµένης Mustang 2.3 EcoBoost στον δρόµο, όπου το δυναµικό Pony – Car ανατρέπει τα κλισέ και τις προκαταλήψεις. Το τιµόνι της έχει γίνει αµεσότερο, χωρίς να φτάνει πάντως τα επίπεδα αντίστοιχων ευρωπαϊκών coupe, oι αναρτήσεις δεν κοπανούν και γενικότερα κάθεται πλέον σαφώς καλύτερα στην άσφαλτο σε σχέση µε το πρόσφατο παρελθόν. Χτυπητή αδυναµία παραµένει πάντως η µεγάλη διάµετρος ολικής στροφής, που παραπέµπει µε τα 12 www.gazzetta.gr/auto-moto


WWW.AMAZINGSTUDIO.GR

ΔΟΚΙΜΗ

Ο ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ FOCUS RS ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ ΣΤΡΕΨΗΣ 400 NM ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.

Πληροφορίες

www.ford.gr

htps:/w .yout be.com/watch?v=g8ko719wC8o ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

µέτρα της σε ηµιφορτηγάκι και όχι σε Ι.Χ. Στην καµπίνα επιβατών έχουν χρησιµοποιηθεί νέα υλικά, σαφώς ποιοτικότερα σε σχέση µε το παρελθόν. Ακόµη όµως και έτσι, η Mustang βρίσκεται σε αυτόν τον τοµέα ένα κλικ πίσω από τον premium ευρωπαϊκό ανταγωνισµό, αν και δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται. Τη διαφορά την κάνουν χωρίς αµφιβολία τα νέα ψηφιακά όργανα µε την οθόνη δώδεκα ιντσών, που προσφέρουν τρία διαφορετικά προγράµµατα οδήγησης (Normal, Sport, Race) και µε δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρωµατισµών ως φόντο. Για όσους επιζητούν κάτι πιο σικ, συνιστούµε την ειδική έκδοση Carbon Sport µε επενδύσεις του κόκπιτ και του επιλογέα σε αποµίµηση ανθρακονήµατος και µε καθίσµατα από δέρµα και αλκαντάρα. Στα συν της ανανεωµένης Ford Mustang καταγράφεται www.gazzetta.gr/auto-moto

και ο εξοπλισµός της µε σύγχρονα συστήµατα υποστήριξης του οδηγού, όπως σύστηµα αυτόµατου φρεναρίσµατος µε αναγνώριση πεζών, ραντάρ απόστασης, σύστηµα διατήρησης εντός των ορίων της λωρίδας, κλπ. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί κατά την άποψή µας ο ρηχός, αλλά µεγάλος χώρος αποσκευών µε 408 λίτρα όγκο, που αποζηµιώνει για το στρίµωγµα που επικρατεί στα πίσω καθίσµατα.


FORD MUSTANG H –διαχρονικά- φοροµπηχτική πολιτική του ελληνικού κράτους εκτοξεύει την τιµή του µοντέλου µε σήµα το θρυλικό πουλάρι σε δυσθεώρητα ύψη για τον µέσο αγοραστή. Οι τιµές εκκίνησης για την Mustang 2.3 EcoBoost µε το µηχανικό κιβώτιο διαµορφώνονται στις 53.474 ευρώ και µε το 10τάχυτο αυτόµατο στις 57.761 ευρώ, ενώ τα µοντέλα µε τον πεντάλιτρο κινητήρα ξεκινούν από 70.650 ευρώ. Όσοι όµως γοητεύονται από αυτοκίνητα µε ανόθευτο χαρακτήρα και υψηλό δείκτη απόλαυσης, νιώθουν νέοι και τα…κουτσούβελα έχουν µεγαλώσει και δεν µένουν πλέον µαζί τους, θα βρουν την ευτυχία τους µε µία Mustang. Ακόµη και µε εκείνη µε τον κινητήρα των 2,3 λίτρων EcoBoost, που αποδεικνύεται αντάξιος ενός τόσο ξεχωριστού αυτοκινήτου.

Στο πίσω µέρος δηµιουργεί ο µαύρος διαχύτης χρωµατική αντίθεση µε το υπόλοιπο αµάξωµα και φιλοξενεί –ανάλογα µε την έκδοση- δύο ή τέσσερις απολήξεις εξάτµισης.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

«Μπαλαντέρ» για κάθε χρήση

Από τον Δηµήτρη Γράτσο

Δοκιµάζουµε το ισπανικό crossover και εντυπωσιαζόµαστε από τον τρόπο που ανταπεξέρχεται σε ο,τι του ζητηθεί, µε ελάχιστο αντάλλαγµα σε καύσιµο για τον 1.6 TDI των 95 ίππων.

www.gazzetta.gr/auto-moto


SEAT ARONA 1.6 TDI 95PS

Τ

ο SEAT Arona ήταν το δεύτερο SUV που ήρθε στην γκάµα της SEAT, µετά το µεγαλύτερο Ateca. Ανήκει στην κατηγορία των µικρών SUV (B-Segment) και βασίζεται στο Ibiza, δηλαδή στην πλατφόρµα MQB A0! Η σχεδίασή του αµέσως ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για SEAT. Τριγωνικές λεπτοµέρειες, ακµές, όµορφη µάσκα εµπρός δείχνουν το ισπανικό DNA από µακριά και η συγγένεια είναι ακόµη πιο έντονη µε το Ibiza, µε το οποίο µοιράζεται πάτωµα και µηχανικά µέρη όπως προείπαµε. Οδηγήσαµε την έκδοση µε τον 1.6 TDI πετρελαιοκινητήρα των 95 ίππων, τη λιγότερο ισχυρή, καθώς διατίθεται και µε 115 άλογα. Ο κινητήρας του ταιριάζει γάντι και θεωρείς ότι έχει µεγαλύτερη ισχύ από τους 95

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

Ο νεανικός χαρακτήρας του Arona, θα µπορούσε να αποτυπώνεται πιο έντονα στο εσωτερικό, όµως οι σχεδιαστές προτίµησαν ένα πιο σοβαρό ύφος. Το ντιζάιν είναι ίδιο µε του Ibiza, τα πλαστικά είναι σκληρά, όµως ο συνειδητοποιηµένος δεν θα πτοηθεί από αυτό καθώς έχουν άριστη συναρµογή µεταξύ τους.

www.gazzetta.gr/auto-moto


SEAT ARONA 1.6 TDI 95PS ονοµαστικούς ίππους, καθώς έχει δύναµη σχεδόν από το ρελαντί και τραβάει δυνατά. Συνδυάζεται µε χειροκίνητο σασµάν πέντε σχέσεων, ενώ οι απατήσεις του σε καύσιµο είναι πολύ χαµηλές. Είδαµε 5,2 λίτρα ανά 100 χιλιόµετρα σε πραγµατικές συνθήκες, µε τη SEAT να ανακοινώνει 4,0 λίτρα για την ίδια απόσταση, πάντα σε µικτό κύκλο. Τα 0-100 χλµ./ώρα ολοκληρώνονται σε 11,9 δευτερόλεπτα σύµφωνα µε το εργοστάσιο και η τελική του αγγίζει τα 172 χλµ./ώρα. Οδηγώντας το Arona αντιλαµβάνεσαι ότι τα σπορ γονίδια που χαρακτηρίζουν όλα τα SEAT δεν λείπουν. Άµεσο τιµόνι, προβλέψιµη συµπεριφορά, λιγοστές κλίσεις υπό πίεση, σε βάζουν σε... mood για οδήγηση και απολαµβάνεις τα χιλιόµετρα! Ακόµη, η θέση οδήγησης είναι εντυπωσιακά καλή για SUV και κατεβαίνει πολύ χαµηλά για να βολέψει και οδηγούς υψηλότερου αναστήµατος. Πολύ καλά φρένα ολοκληρώνουν το διασκεδαστικό οδηγικό προφίλ του Arona και ο επιλογέας του χειροκίνητου σασµάν έχει υποδειγµατικό κούµπωµα και «µαζεµένες» διαδροµές. Μέσα στην πόλη είναι πολύ άνετο και ευέλικτο και στον αυτοκινητόδροµο θυµίζει αυτοκίνητο µεγαλύτερων διαστάσεων µε www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ τη σταθερότητά του και την ποιότητα κύλισης που έχει. Ο νεανικός χαρακτήρας του Arona, θα µπορούσε να αποτυπώνεται πιο έντονα στο εσωτερικό, όµως οι σχεδιαστές προτίµησαν ένα πιο σοβαρό ύφος. Το ντιζάιν είναι ίδιο µε του Ibiza, τα πλαστικά είναι σκληρά, όµως ο συνειδητοποιηµένος δεν θα πτοηθεί από αυτό καθώς έχουν άριστη συναρµογή µεταξύ τους. Η στιβαρότητα είναι το πρώτο πράγµα που αποκοµίζεις σαν αίσθηση και αποδείχθηκε στους κακοτράχαλους χωµατόδροµους που οδηγήσαµε για αρκετή ώρα, που δεν έβγαλαν στην επιφάνεια ούτε µισό τριγµό. Επίσης, οι χώροι είναι υπεραρκετοί ακόµη και για τέσσερις... χορτάτους ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων είναι απλώς κορυφαίος για τα δεδοµένα της κλάσης.  Το SEAT Arona είναι ένα πολύ καλό παράδειγµα όταν αναφερόµαστε σε αυτοκίνητα για «όλες τις χρήσεις». Αποσπά θετικό πρόσηµο σε πολλούς και διαφορετικούς τοµείς, όπως είναι η οικονοµία, η επαρκής ισχύς του κινητήρα, οι µαζεµένες διαστάσεις, οι µεγάλοι χώροι, η πολύ καλή οδική συµπεριφορά και οι µικρές δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο χάρη στη µεγαλύτερη (από συµβατικό www.gazzetta.gr/auto-moto

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, 1.598 κ.εκ., µεγίστη ισχύς 95 ίπποι στις 2.750 σ.α.λ., µεγίστη ροπή στρέψης 250 Nm στις 1.500 σ.α.λ., χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, µετάδοση της κίνησης εµπρός, χώρος αποσκευών 400 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 4.138/1.780/1.552 χιλιοστά. 

Επιδόσεις (εργοστασιακές µετρήσεις) Επιτάχυνση 0-100 χλµ./ώρα σε 11,9'', τελική ταχύτητα 172 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 4,0 λίτρα πετρελαίου κίνησης ανά 100 χλµ, εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα 105 γραµµάρια ανά χλµ. 

ΕΙΔΑΜΕ 5,2 ΛΙΤΡΑ ΑΝΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕ ΤΗ SEAT ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 4,0 ΛΙΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΚΥΚΛΟ. ΤΑ 0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 11,9 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 172 ΧΛΜ./ΩΡΑ.


SEAT ARONA 1.6 TDI 95PS ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

Εξοπλισµός

Έκδοση Reference Έξι αερόσακοι, σύστηµα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας, σύστηµα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστηµα αυτόµατου φρεναρίσµατος για αποφυγή εµπρόσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση απώλειας πίεσης των ελαστικών, Air Condition, Cruise Control, ηλεκτρικά παράθυρα εµπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόµατη λειτουργία φώτων, ηχοσύστηµα µε οθόνη αφής πέντε ιντσών, Θύρες USB/AUX, Bluetooth και χειριστήρια στο τιµόνι  Έκδοση Style (επιπλέον της Reference)  Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, φώτα ηµέρας LED, προβολείς οµίχλης εµπρός µε λειτουργία Cornering, πίσω φώτα LED, ηχοσύστηµα µε έγχρωµη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και σύστηµα πολυµέσων SEAT FullLink, έξι ηχεία, ζάντες αλουµινίου 16 ιντσών.

επιβατικό) απόσταση από το έδαφος. Μας εντυπωσίασε µε τον τρόπο που καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα αυτά µαζί και η τιµή των 16.650€ που ξεκινάει µε τον 1.6 TDI των 95 ίππων στην έκδοση Reference, είναι το... κερασάκι!

Πληροφορίες

www.seat.gr www.gazzetta.gr/auto-moto


ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ... BMW X2 sDRIVE 18d

Ξέρω τι έκανες σε Αµοργό και Κρήτη µε τη νέα BMW X2 sDrive 18d! Kείµενα και φωτογραφίες Δηµήτρης Γράτσος

www.gazzetta.gr/auto-moto


Διανύσαµε πάνω από 1.000 χιλιόµετρα µε την BMW X2 των 150 ίππων, η οποία ανταποκρίθηκε σε όλες τις προκλήσεις.

Τ

ο φετινό καλοκαίρι ήταν γεµάτο ανατροπές. Νέες συνεργασίες, σχετικά χειµωνιάτικος καιρός (..), ένα κλίµα διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα. Όπως αντίστοιχα ανατρεπτική ήταν και η εν Ελλάδι παρουσίαση της νέας BMW X2, τον Φεβρουάριο που µας πέρασε. Με λίγα λόγια εν µέσω χειµώνα είχαµε ανακαλύψει το ιδανικό όχηµα για το καλοκαίρι, έστω κι αν δεν γνωρίζαµε πόσο εναλλακτικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό θα ήταν αυτό, καθώς όλα ήταν ρευστά σε ότι αφορά στον προγραµµατισµό των διακοπών (όχι άλλοι γάµοι καλοκαιριάτικα!). Ήταν φανερό από την αρχική µας γνωριµία µε τη νέα BMW X2, ότι δεν κρύψαµε τον ενθουσιασµό µας για τον δυναµικό και lifestyle χαρακτήρα της, στοιχεία τα οποία είχαµε την ευκαιρία να τα επαληθεύσουµε κατά τη διάρκεια των συνολικά 2 εβδοµάδων που συµβιώσαµε µαζί της, εν µέσω καλοκαιριού. Επί της ουσίας πρόκειται για το 6ο µοντέλο της Σειράς Χ και για να είµαστε πιο ακριβείς είναι η πρώτη γενιά X2, βασίζεται στην ίδια πλατφόρµα µε την X1, ενώ µε βάση τις ανακατατάξεις στην γκάµα της BMW, θα µπορούσαµε να πούµε ότι αποτελεί κάτι σαν coupe εκδοχή της, τηρουµένων πάντα των αναλογίων. Και σίγουρα έκλεψε την παράσταση, σε κάθε ένα από τα 1.000 και πλέον χιλιόµετρα τα οποία διανύσαµε


ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ... BMW X2 sDRIVE 18d

www.gazzetta.gr/auto-moto


µαζί της. Η Αµοργός αποτελούσε κάτι σαν «διακαή πόθο» εδώ και πολλά χρόνια, όµως µόνο ένα ανατρεπτικό καλοκαίρι θα ήταν η ιδανική αφορµή για να επισκεφθείς το «νησί των αντιθέσεων», όπως έχει χαρακτηριστεί. Το καταλαβαίνεις άλλωστε µόλις φτάσεις (µετά από σχεδόν 10 ώρες στο πλοίο) στην Αιγιάλη ή τα Κατάπολα, τα δύο λιµάνια του νησιού. Πρόκειται για ένα νησί µε µακρόστενο σχήµα, βουνά και απότοµες πλαγιές να καταλήγουν σε παραλίες µε κρυστάλλινα νερά. Θα βρεις πολλά κοινά στη µορφολογία µε αρκετά νησιά των Κυκλάδων (πχ. Φολέγανδρο ή Σαντορίνη), όµως εδώ υπάρχει κάτι στον (πολύ) αέρα το οποίο σου αφήνει µια µόνιµη αίσθηση διαφορετικότητας. Όπως ακριβώς συµβαίνει και µε τη νέα BMW X2, η οποία από τα πρώτα χιλιόµετρα στο νησί αποδείχτηκε ως η ιδανική παρέα, από κάθε άποψη. Πολλοί εστιάζουν στο «Απέραντο Γαλάζιο», την γνωστή παραλία της Αγίας Άννας την οποία έκανε διάσηµη ο Λυκ Μπεσόν µε την οµώνυµη ταινία που γύρισε εκεί το 1988, όταν ακόµη η Αµοργός ήταν επίλεκτο µέλος της άγονης γραµµής. Άλλοι µαγεύονται -και όχι άδικα- από το απίθανο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά «κρεµασµένο» στα βράχια, ατενίζοντας το «Απέραντο Γαλάζιο». Να σηµειωθεί ότι το Μοναστήρι δεν είναι ορατό από την παραλία, παρά µόνο αν κολυµπήσεις προς τα… βαθιά, απολαµβάνοντας ένα µοναδικό θέαµα µέσα από την θάλασσα! Όµως η Αµοργός κρύβει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως είναι η παραλία του Μούρου µε τις www.gazzetta.gr/auto-moto


ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ... BMW X2 sDRIVE 18d εντυπωσιακές σπηλιές, το Ναυάγιο «Ολυµπία» κοντά στην εξίσου πανέµορφη παραλία της Καλοταρίτισσας, το νησί Νικουριά µε τα κρυστάλλινα νερά απέναντι από την παραλία του Αγίου Παύλου, το οποίο αποτελεί κάτι σαν φυσικό «αντιανεµικό» για το αµοργιανό τοπίο, γραφικά χωριά όπως τα Θολάρια, το απάνεµο Μαλτέζι και φυσικά η πανέµορφη Χώρα. Πιστή συντροφιά σε όλες τις παραπάνω εξορµήσεις ήταν η πετρελαιοκίνητη X2, η οποία κινήθηκε µε άνεση στο οδικό δίκτυο του νησιού και µε την απαραίτητη οικονοµία σε µέση κατανάλωση, στοιχείο ευπρόσδεκτο µε τις τιµές της βενζίνης στα νησιά να αγγίζουν τα 2 ευρώ. Πέρα από την ψηµένη ρακή, σήµα κατατεθέν του νησιού, η επίσκεψη στο Κάστρο της Χώρας και οι βόλτες στα αµέτρητα σοκάκια της, αποτέλεσαν καθηµερινά highlights, τα οποία δεν τα χορταίνεις όσες µέρες κι αν παραµείνεις εκεί. Και δυστυχώς κάποια στιγµή όλα τα ωραία τελειώνουν… µέχρι να συνεχιστούν κάπου αλλού. Για την ακρίβεια στα

www.gazzetta.gr/auto-moto

γνώριµα ληµέρια της Κρήτης. Η X2 συνέχισε να ταξιδεύει µαζί µας αδιαµαρτύρητα, είτε µέσα στα γκαράζ των πλοίων, είτε στο ζόρικο οδικό δίκτυο της Κρήτης, όπου χρειάστηκε να κινηθούµε και σε εκτός δρόµου µονοπάτια. Με το γνωστό σύστηµα infotainment της BMW, να φροντίζει µε τον ιδανικότερο τρόπο για την ψυχαγωγία µας και τις πολυάριθµες αποσκευές µας να φιλοξενούνται στα 470 λίτρα του αποθηκευτικού χώρου, συνεχίσαµε να «γράφουµε» καλοκαιρινά χιλιόµετρα. Φαλάσαρνα, Χανιά, Ρέθυµνο, Πλακιάς, Μπαλί και φυσικά το µοναδικό για τα ελληνικά δεδοµένα Reptisland,


HONDA CR-V µονοπώλησαν το ενδιαφέρον µας σε αυτό το ταξίδι. Μπάλος και Ελαφονήσι θα έχουν µόνιµα ξεχωριστή θέση στην καρδιά µας, όµως αυτή τη φορά ο χρόνος ήταν περιορισµένος. Τα τοπία στην Κρήτη έχουν πάντα την δική τους άγρια οµορφιά και εµείς τα απολαύσαµε µε φιλοξενία 5 αστέρων στα αναπαυτικά καθίσµατα της BMW X2 sDrive 18d. Παράλληλα, το ιδιαίτερα ποιοτικό εσωτερικό της, δεν υστερεί ούτε σε πρακτικότητα, µε όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις και σωστή εργονοµία. Με λίγα λόγια το

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ... BMW X2 sDRIVE 18d

www.gazzetta.gr/auto-moto


γερµανικό µοντέλο επιτυγχάνει να συνδυάσει την εντυπωσιακή εµφάνιση µε ουσία και εξαιρετική οδική συµπεριφορά, η οποία προσαρµόζεται σαν χαµαιλέοντας σε όλες τις συνθήκες.

Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ «ΔΙΑΚΑΗ ΠΟΘΟ» ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ», ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 10 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ) ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΗ Η ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΣΧΗΜΑ, ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ.

Την ίδια στιγµή, ο 1.500άρης diesel κινητήρας των 150 ίππων, πέρα από οικονοµικός αποδείχτηκε και ιδιαίτερα αποδοτικός, κινώντας σβέλτα και µε ασφάλεια σε κάθε είδους οδικό δίκτυο, τόσο στην Αµοργό, όσο και στην Κρήτη, ενώ το εντυπωσιακό χρώµα της έκλεψε την παράσταση σε αµφότερα τα νησιά, καθώς και στην Αθήνα! Σίγουρα η τιµή της, η οποία υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ στην έκδοση της δοκιµής µας, είναι ολίγον «αλµυρή», όµως πρόκειται για ένα µοντέλο το οποίο συνδυάζει την πολυτέλεια µε κοινωνικό στάτους και σπορ χαρακτήρα. Μην λησµονούµε άλλωστε ότι και το «Απέραντο Γαλάζιο» αποτελεί αξία ανεκτίµητη… www.gazzetta.gr/auto-moto


Άνετα πρώτος ο Φέτελ στο Βέλγιο ΒΕΛΓΙΟ Από τον Γιώργο Βαρίνο


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018

Άνετος και δίκαιος νικητής ο Φέτελ στο Βέλγιο, µε 2ο τον Χάµιλτον που προσπάθησε και 3ο τον Μαξ Φερστάπεν µε µεγάλη διαφορά από τους 2 πρώτους.

Από την πρώτη στροφή φάνηκε πως ο αγώνας θα είναι γεµάτος συγκινήσεις. Ο Χούλκενµπέργκ µε κρύα φρένα έπεσε πάνω στον Αλόνσο, ο Αλόνσο απογειώθηκε και προσγειώθηκε στο Halo του Λεκλέρκ και έτσι το Halo στην πρώτη χρονιά του, σώνει την ζω;h ενός οδηγού και το είδαµε live. Λίγα µέτρα µετά ο Μπότας χτυπά από πίσω τον Ρικιάρντο ο οποίος ακουµπά τον Ράικονεν και του κλατάρει το πίσω δεξί ελαστικό. Οι πρώτοι έχουν τον δικό τους αγώνα στην ευθεία µετά την στροφή Eau Rouge και ο Φέτελ κατάφερε να περάσει τον Χάµιλτον ενώ το ίδιο έκανε και ο Πέρεζ στον Οκόν όταν βγήκε το σήµα για αυτοκίνητο ασφαλείας. Και ο αγώνας κάπου εκεί τελείωσε από άποψη ενδιαφέροντος. Ο Φέτελ δηµιούργησε γρήγορα µια διαφορά τριών δευτερολέπτων που διατ'ηρησε µέχρι που η Mercedes έφερε τον Χάµιλτον στον 21ο γύρο στα πιτς για ελαστικά, ενώ ο Φέτελ ακολούθησε ένα γύρο αργότερα, ακριβώς στη µέση του αγώνα. Ο Φέτελ έµεινε πρώτος και µετά το πιτ στοπ του, άρχισε να αποµακρύνεται µε καταιγιστικό ρυθµό µέχρι το τέλος του αγώνα.

htp:/w w.gaz eta.gr/in-moti n/formula1/article/126390 /aneta-prot s-ofet l-sto-velgio Διαβάστε περισσότερα

www.gazzetta.gr/auto-moto


Από τον Γιώργο Βαρίνο

Συγκλονιστικός Χάµιλτον έκλεισε το σπίτι της Ferrari καθώς νίκησε στη Μonza!

Ένας τροµερός Χάµιλτον µε την βοήθεια του Μπότας νίκησε στη Monza. Ο Ράικονεν 2ος και ο Μπότας τελικά 3ος. Μετά από τετακέ ο Φέτελ τελικά 4ος. Είδαµε έναν συγκλονιστικό αγώνα από τον πρώτο γύρο µέχρι τον τελευταίο. Ένας τροµερός Χάµιλτον αντιµετώπισε την ανωτερότητα της Ferrari µε τσαµπουκά και θράσος µέσα στα όρια του ευ αγωνίζεστε και καθάρισε µάλλον το πρωτάθληµα. Ο Φέτελ έπεσε θύµα του εκρηκτικού του χαρακτήρα και του έντονου ταπεραµέντου του. Δεν άφησε τον Χάµιλτον να περάσει στην 2η στροφή, τον ακούµπησε µε αποτέλεσµα να κάνει τε-τα-κέ και να θυσιάσει τον αγώνα του και συνέχισε από την τελευταία θέση, καθώς βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πολλοί µίλησαν για ποινή στον Χάµιλτον, ωστόσο ο Πρωταθλητής έκανε παλληκαρίσιο προσπέρασµα και ήταν ο Φέτελ που έχασε την ψυχραιµία του και ακούµπησε µε το µονοθέσιο του Λιούις, µε αποτέλεσµα να κάνει τε-τα-κέ. Ο Φέτελ µπήκε στα πιτς για αλλαγή εµπρός αεροτοµής και ελαστικών και βγήκε στην 17η θέση, καθώς εγκατέλειψε ο Χάρτλεϊ. Στον 7ο γύρο Ο Ράικονεν οδηγούσε τον αγώνα µε τον Χάµιλτον πίσω του, ένα και κάτι δευτερόλεπτο, µε τον Φερστάπεν στην 3η θέση και τον Μπότας κολληµένο πίσω του. Στους επόµενους γύρους ο Φέτελ ξεκίνησε ένα µπαράζ προσπεράσεων, αν και έχασε χρόνο πίσω από τον Ρικιάρντο για µερικούς γύρους µέχρι να βρει τρόπο να τον περάσει. Λίγο µετά µάλιστα, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε από κινητήρα!

htp:/w .gazet.gr/in-motn/frmula1/rticle126 89/sygklonistk -hamilton-eklis-ptis-feraikthos-nikest-monza Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ


Από τον Γιώργο Βαρίνο

Νίκη στο ρελαντί ο Χάµιλτον στην Σιγκαπούρη Με καθαρή οδήγηση δίχως απρόοπτα νίκησε ο Χάµιλτον στην Σιγκαπούρη. Δεύτερος ο Φεστάπεν που δεν απείλησε και 3ος ο Φέτελ µετά από λάθος στρατηγικής που του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει για την νίκη. Είδαµε έναν ανιαρό αγώνα καθώς δεν κατάφερε η Ferrari να καλύψει την απόσταση που την χώριζε από τον συνδυασµό Χάµιλτον - Mercedes µε αποτέλεσµα ο Βρετανός να ξεφύγει και άλλο στην βαθµολογία του πρωταθλήµατος οδηγών καθώς πλέον η διαφορά έφτασε στους 40 βαθµούς. Μόλις στη 2η στροφή είχαµε αυτοκίνητο ασφαλείας όταν ο Πέρεζ άθελά του στρίµωξε τον Οκόν και τον πέταξε στις µπαριέρες. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει και σε αυτόν τον αγώνα και έτσι να παραµένει το 100% σε πρόβλεψη εξόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας στην Σιγκαπούρη, ο Φέτελ για άλλη µια φορά κατάφερε να...

Διαβάστε περισσότερα

www.gazzetta.gr/auto-moto


Ο Λιούις Χάµιλτον είναι ο µεγάλος νικητής στο Σότσι της Ρωσίας, όπου ο Μπότας άφησε τον Βρετανό να περάσει πρώτος, για να τερµατίσει ο ίδιος δεύτερος και ο Φέτελ τρίτος. Ο Λιούις Χάµιλτον έκανε ένα τεράστιο βήµα προς τον τίτλο, νικώντας στο Γκραν Πρι Ρωσίας. Για να ανέβει ο Βρετανός στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χρειάστηκε να δώσει εντολή η Mercedes στον Μπότας να αφήσει τον τέσσερις φορές Παγκόσµιο Πρωταθλητή της Formula 1, να περάσει µπροστά και να αρκεστεί στη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Φέτελ µε Ferrari, που βλέπει σιγά σιγά να αποµακρύνεται το όνειρο του τίτλου. Μόνο στην αρχή του αγώνα ο Φέτελ προσπάθησε να περάσει τον Χάµιλτον. Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Βρετανός έδειξε πως έλεγχει τον οδηγό της Ferrari για το περισσότερο µέρος του αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 Από τον Γιώργο Βαρίνο

Nίκη Χάµιλτον στη Ρωσία κατόπιν εντολής της Mercedes στον Μπότας

ΡΩΣΙΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


Από τον Γιώργο Βαρίνο

Εύκολη νίκη για τον Χάµιλτον στην Ιαπωνία Κυριαρχία των Mercedes στην Ιαπωνία. Ο Χάµιλτον νικά και φτάνει τις 71 νίκες. Στην 2η θέση ο Βάλτερι Μπότας, 3ος ο Φερστάπεν. Λάθος του Φέτελ πάνω στον Φερστάπεν τον έριξε τελικά στην 6η θέση.

Ο Χάµιλτον πλησιάζει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήµατος καθώς κερδίζει εύκολα στην Ιαπωνία. Στην αρχή του αγώνα είχαµε µια επαφή µεταξύ του Ράικονεν και του Φερστάπεν και ο Μαξ πήρε γι αυτό 5 δευτερόλεπτα ποινή. Στον επόµενο γύρο ο Φέτελ, που είχε είχε ανέβει ήδη στην τέταρτη θέση και είχε φτάσει πίσω από τον Φερστάπεν έκανε µια αισιόδοξη προσπάθεια να περάσει τον Ολλανδό, όµως δεν του βγήκε και έπεσε µετά από ένα τετ α κε 19ος. Από εκεί και πέρα ο αγώνας έγινε διαδικαστικός.

Διαβάστε περισσότερα


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018

ΙΑΠΩΝΙΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


TO ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAREDEVILS ΣΤΟ INMOTION ΓΙΑ ΤΟ GAZZETTA.GR

inMotion

49

Motorcycle &More ΤΕΥΧΟΣ 49

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

KYMCO XCITING S 400i ABS NOODOE www.gazetta.gr/inmotion

ΔΟΚΙΜΕΣ

9 772357 124005

HONDA X-ADV CFMOTO 650MT


TO ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAREDEVILS ΣΤΟ INMOTION ΓΙΑ ΤΟ GAZZETTA.GR

Motorcycle &More inMotion

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ www.gazzetta.gr/in-motion


49 ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΤΑ ΚΥΡΙΩΤΕΡΑ ΝΕΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ GAZZETTA.GR/INMOTION...............................94 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ KYMCO XCITING-S 400I ABS NOODOE ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ, ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ NAVI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ KYMCO XCITING S 400 2018................................98 ΔΟΚΙΜΕΣ HONDA X-ADV.....................................................102 CFMOTO-650MT.................................................108 ΤΟ MOTORCYCLE & MORE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ INMOTION. ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ DAREDEVILS ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΑ ΚΑRT, Η ΠΤΗΣΗ, TA ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ή ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ, ΤΑ ΝΕΑ KART, ΤΑ ΝΕΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ VIDEO, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΙΛΟΤΑΡΟΥΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, PWS (JET SKI). ΘΑ «ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ» ΟΤΙ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

www.gazzetta.gr/in-motion


Γιωργοσ παπασταυρου και Husqvarna FC450 Flat Track

MOTORCYCLE & MORENEWS

Η πρώτη δοκιµή του Husqvarna FC450 Flat Track powered by Motul Greece πραγµατοποιήθηκε µε επιτυχία! Ο George Papastavrou δήλωσε ενθουσιασµένος µε το αποτέλεσµα της δουλειάς της Wolf-racing και περιµένει µε αγωνία τον επόµενο αγώνα. Μείνετε συντονισµένοι...

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS N

Η Harley-Davidson με το FXDR 114 αλλάζει τα δεδομένα! Το νέο επιθετικό FXDR 114 µε στυλ που παραπέµπει στους αγώνες dragster, στο πεδίο δηλαδή που η ροπή φτάνει στην άσφαλτο µε τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και η αδρεναλίνη ξεχειλίζει. Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson FXDR 114 συνδυάζει το άκρως επιθετικό στυλ dragster µε την αιχµή της τεχνολογίας. Είναι ένα ασυµβίβαστο power cruiser που ανεβάζει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο και δίνει νέα δυναµική στη γκάµα της Harley-Davidson. Συνδυάζει την ασύγκριτη ροπή του κινητήρα Milwaukee-Eight 114 µε την ευρεία χρήση εξαρτηµάτων από αλουµίνιο και σύνθετα υλικά, που συµβάλλουν στη µείωση του συνολικού βάρους της µοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσµα είναι αύξηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα. Το FXDR 114 είναι το δέκατο µοντέλο της Harley-Davidson που βασίζεται στην πλατφόρµα Softail που παρουσιάστηκε το 2018. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο µοντέλο από τη γκάµα των 100 µοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο µέχρι το 2027. Ο Ντέιβιντ Λατζ, David Latz, Product Manager της Harley-Davidson αναφέρει σχετικά: «Αυτή η µοτοσυκλέτα είναι πραγµατικά απολαυστική στην οδήγηση. Το FXDR 114 περιβάλει το πολύ ανθεκτικό πλαίσιο Softail µε την ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight 114, µε υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση στον µπροστινό και τον πίσω τροχό, καθώς και µε µια ευρεία σειρά από νέα εξαρτήµατα...

Διαβάστε περισσότερα.


Ο Toni Bou έγραψε ιστορία για μια ακόμη φορά

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team, Toni Bou συνέχισε να γράφει ιστορία, κατακτώντας τον 12ο τίτλο TrialGP. Ο άσος της Repsol Honda Team ‘σφράγισε’ τον τίτλο του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος TrialGP, χωρίς ακόµα να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Πιο αυτόνομη από ποτέ η νέα μοτοσυκλέτα της BMW!

Η γερµανική φίρµα έφτιαξε την πρωτότυπη µοτοσυκλέτα, η οποία κινείται κυριολεκτικά... µόνη της. Επίδειξη δύναµης από την BMW µε µια πρωτότυπη R1200 GS, η οποία οδηγείται µόνη της και µάλιστα, χωρίς κάποιο ειδικό «ροµπότ» στη σέλα, αλλά εντελώς αυτόνοµη! Το πρότζεκτ ονοµάζεται ConnectedRide και παρουσιάστηκε στη BMW Motorrad Techday 2018 στη Γαλλία πριν από µια εβδοµάδα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό να βλέπεις µια µοτοσυκλέτα να ξεκινά, να σταµατά, να στρίβει και να ισορροπεί κανονικά χωρίς κανέναν πάνω στη σέλα, ενώ το αποκορύφωµα είναι στο τέλος...

Διαβάστε περισσότερα.

www.gazzetta.gr/auto-moto


Έκανε το «μπαμ» στα 125 cc η Kawasaki με τα Ninja 125 και Z 125 Δύο νέες µοτοσυκλέτες µικρού κυβισµού παρουσίασε η Kawasaki στην Intermot, µε όµορφη εµφάνιση και εντυπωσιακά για την κατηγορία χαρακτηριστικά!

MOTORCYCLE & MORENEWS

Διαβάστε περισσότερα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Σε τιμή-έκπληξη η Daytona Rockstar 400! Μια µοτοσυκλέτα 400 κυβικών, γεννηµένη από τα παλιά και προσαρµοσµένη στις απαιτήσεις του σήµερα, έρχεται µε αδιαµφισβήτητο στυλ και νέα τιµή, για περιορισµένο αριθµό οχηµάτων!

Καλύπτοντας τις προδιαγραφές EURO4, η RockStar 400 συµπληρώνει το κενό εξέλιξης των ιστορικών µοτοσικλετών. Διαθέτει κινητήρα 28 ίππων που τροφοδοτείται µε ηλεκτρονικό ψεκασµό, ABS και κινείται µε µόλις 3,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλµ. Η τιµή της RockStar διαµορφώνεται στα 3.490 €.

Οι γραµµές της ξυπνούν µνήµες και εικόνες από τα παλιά. Η ρετρό σχεδίασή της θα εκτιµηθεί από όλους τους λάτρεις της κλασικής µοτοσικλέτας και θα τραβήξει τα βλέµµατα των περαστικών. Πρόκειται για µία µεσαίου κυβισµού µοτοσικλέτα που καλύπτει µε πιστότητα τις προδιαγραφές ενός κλασικού µοντέλου του ’50 και του ’60. Φοράει αερόψυκτο µονοκύλινδρο κινητήρα, φέρει ακτίνες στους τροχούς, ντεπόζιτο σε σχήµα «δάκρυ», µεταλλικά εξαρτήµατα, αλλά και... Διαβάστε περισσότερα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


KYMCO XCITING-S 400i ABS NOODOE Από τον Γιώργο Βαρίνο

Ποιότητα σε οικονοµική τιµή Τροµερά ποιοτικό και πολύ δυνατό, µε τροµερές δυνατότητες συνδεσιµότητας και στάνταρ navi παρουσιάζεται το νέο Kymco Xciting S 400 2018. Αυτό δεν είναι scooter... Είναι δίτροχο αυτοκίνητο!

T

ο Kymco Xciting S 400 5ης γενιάς παρουσιάζεται 13 χρόνια µετά από το πρώτο Xciting του 2003. Ο νέος κινητήρας µε απόδοση 36,04 ίππων στις 7.500 στροφές µε ροπή 38,4 Nm στις 6000 στροφές χαρακτηρίζει το τροµερά πoιοτικό και δυνατό scooter. O κινητήρας έχει βελτιωµένη απόδοση ιδιαίτερα στις µεσαίες στροφές χάρις την επανασχεριασµένη κυλινδροκεφαλή. Οι αναρτήσεις είναι εµπρός µε συµβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι διαµέτρου 41 χιλ. και πίσω µε δυο αµορτισέρ. Τα εντυπωσιακά φρένα εµπρός αποτελούνται από 2 δίσκους µαργαρίτα διαµέτρου 280 χιλιοστών µε ακτινικά

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ KYMCO XCITING S 400 5ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ XCITING ΤΟΥ 2003. Ο ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 36,04 ΙΠΠΩΝ ΣΤΙΣ 7.500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΡΟΠΗ 38,4 NM ΣΤΙΣ 6000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠOΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ SCOOTER.

www.gazzetta.gr/auto-moto


KYMCO XCITING-S 400i ABS NOODOE

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

τοποθετηµένες τετραέµβολες δαγκάνες που συνεργάζονται µε το σύστηµα ABS 9,1 της Bosch. Στον στάνταρ εξοπλισµό περιλαµβάνονται όργανα µε οθόνη TFT, LED φώτα εµπρός και πίσω και ρυθµιζόµενη σε 5 θέσεις ζελατίνα. Σηµαντικό κοµµάτι της ενηµέρωσης αφορούσε τις δυνατότητες της, στον στάνταρ εξοπλισµό, πλατφόρµας διασύνδεσης Noodoe που σε συνεργασία µε Smartphone προβάλει δεδοµένα πλοήγησης και όχι µόνο, στην κεντρική οθόνη TFT του πίνακα οργάνων. Στη δοκιµή στον δρόµο αποκοµίσαµε πολύ καλές εντυπώσεις, η οδική συµπεριφορά είναι πολύ καλή, τα φρένα εξαιρετικά δυνατά και µε καλή αίσθηση και η απόδοση του κινητήρα εντυπωσιακή, καθώς είδαµε εύκολα 140 χιλιόµετρα µέσα στην Αθήνα! Η γενική αίσθηση είναι πως το Xciting S 400 είναι ένα ολοκληρωµένο scooter και δεν χρειάζεται κανείς κάτι µεγαλύτερο. Το Xciting S 400 είναι διαθέσιµο σε τρία χρώµατα Deep Sea Blue Matt, Dim Black Matt & Cloud Gray Matt, η τελική τιµή (µε Τ.Τ.) είναι στα 6.690€ και υπάρχει δυνατότητα χρηµατοδότησης. Περισσότερα και πιο αναλυτικά µόλις το πάρουµε για δοκιµή. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA X-ADV Από τον Γιώργο Βαρίνο

Η πρώτη SUV µοτοσυκλέτα Η Honda X-ADV είναι ένα υβρίδιο, µε στοιχεία σκούτερ και µοτοσικλέτας διπλής χρήσης, που προτείνει µια νέα εµπειρία οδήγησης. Oδηγήσαµε το µοντέλο 2018 και εντυπωσιαστήκαµε.

H

Honda είχε ανέκαθεν την τεχνογνωσία, την ικανότητα και το µέγεθος να πειραµατίζεται µε πρωτοποριακές τεχνολογίες και αισθητικές προτάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αφήσει το κοινό άναυδο και µια από αυτές σίγουρα είναι και η παρουσίαση του X-ADV. Στυλάτη, γεροφτιαγµένη και ψηλή, η Honda X-ADV δηλώνει τις προθέσεις της για κίνηση εκτός δρόµου. Παράλληλα, η σκληροτράχηλη εµφάνιση συνδυάζεται µε την πρακτικότητα. Η σχεδίαση του πλαισίου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα και παράλληλα διαθέτει ρυθµιζόµενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουµινένιο τιµόνι µεταβλητής διατοµής, χούφτες από την Africa Twin, οθόνη οργάνων τύπου Rally και κεντρικό σταντ. Το σύστηµα Smart Key ανεβάζει τον πήχη της καθηµερινής άνεσης. Αναρτήσεις µεγάλων διαδροµών µπροστά και πίσω απορροφούν τις ανωµαλίες µε τη συµβολή ανθεκτικών τροχών µε ακτίνες, 17/15 ιντσών (Ε/Π) και ελαστικών διπλής χρήσης. Οι δύο δαγκάνες ακτινικής διάταξης τεσσάρων εµβόλων, προσφέρουν άµεσο φρενάρισµα µε την

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ Δυνατή επιτάχυνση, κινητήρας 745κ.εκ. και κιβώτιο διπλού συµπλέκτη DCT προσφέρουν άµεση απόκριση στο γκάζι και ευελιξία στην άσφαλτο και το χώµα.

ασφάλεια του ABS. Μια ακόµα καινοτοµία αφορά στο κιβώτιο διπλού συµπλέκτη DCT της Honda (Dual Clutch Transmission), το οποίο περιλαµβάνεται στο βασικό εξοπλισµό. Η χαρτογράφησή του για το X-ADV επιλέγει µικρότερες σχέσεις για πιο άµεση απόκριση στο πρόγραµµα D mode. Το πρόγραµµα S mode διαθέτει 3 επίπεδα ώστε τα σηµεία αλλαγών να προσαρµόζονται καλύτερα στη σπορ οδήγηση. Άριστα εναρµονισµένος µε το DCT, ο δικύλινδρος κινητήρας 745 κ.εκ. του X-ADV αποδίδει µεγάλη ροπή στις χαµηλές και µεσαίες στροφές, για εντυπωσιακή επιτάχυνση Ο υδρόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας της X-ADV µε 8 βαλβίδες και 745 κ.εκ. αποδίδει µέγιστη ισχύ 55 ίππων και η µέγιστη ροπή 68Nm στις 4.750 σ.α.λ. µόλις. Δύο αντικραδασµικοί άξονες εξοµαλύνουν τη λειτουργία του στις υψηλές στροφές, χωρίς όµως να αλλοιώνουν www.gazzetta.gr/auto-moto

Μοναδική εµφάνιση, υψηλής ποιότητας φινίρισµα & περιπετειώδης χαρακτήρας. Το νέο X-ADV ξεχωρίζει µε τα τύπου Africa Twin προστατευτικά των χεριών, τη ράλι εµφάνισης οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και το κεντρικό σταντ.


HONDA X-ADV

Το νέο X-ADV αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά δικύκλων. Το συναρπαστικό SUV κρύβει µέσα του τη off-road φιλοσοφία του και την άνεση που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις την πόλη και την ύπαιθρο.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ τον απολαυστικό χαρακτήρα που προσφέρει η σειρά ανάφλεξης των 270 µοιρών. Η τροφοδοσία γίνεται µέσω συστήµατος ψεκασµού PGM-FI, που ελέγχει τόσο το µίγµα αέρα/καυσίµου όσο και το χρονισµό ανάφλεξης για βέλτιστη καύση. Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών EURO4 µε

www.gazzetta.gr/auto-moto


HONDA X-ADV

ht ps:/ w w.yout be.com/watch?v=3H-4wBU1_SY ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

Ο υδρόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας της X-ADV µε 8 βαλβίδες και 745 κ.εκ. αποδίδει µέγιστη ισχύ 55 ίππων και η µέγιστη ροπή 68Nm στις 4.750 σ.α.λ. µόλις.

εκποµπές CO2 81γρ./χλµ. και κατανάλωση 27,5 χλµ./λίτρο (κύκλος δοκιµών WMTC), που µεταφράζεται σε αυτονοµία πάνω από 300 χλµ. µε το ρεζερβουάρ των 13,1λίτρων. H Honda X-ADV είναι διαθέσιµη µέσα από το δίκτυο των επισήµων εµπόρων της εταιρείας, στην τιµή των 12,990€ για τα απλά και στην τιµή των 13,290€ για τα ειδικά χρώµατα.

www.honda-motorcycles.gr www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


CF MOTO 650MT Από τον Γιώργο Βαρίνο

Κόβει τα γέλια στους ανταγωνιστές Είναι όµορφη, είναι ποιοτική είναι γρήγορη και δυνατή. Α... και είναι εξαιρετικά προσιτή στην τιµή αγοράς της. Η νέα CF Moto 650MT ξεχειλίζει από προσωπικότητα. Την λατρεύεις ή την µισείς. Όπως αξίζει σε κάθε σηµαντική µοτοσυκλέτα.

Μ

όλις την πήρα µε φουλ τεπόζιτο από την Ελληνική αντιπροσωπεία ξεκίνησα να εκτιµώ τα χαρίσµατά της. Μου φάνηκε δυνατή και γρήγορη µε µια βαριά αίσθηση και µε µια στιβαρότητα που την αντιλαµβάνεσαι και την χαρακτηρίζεις ευχάριστη. Έφτασα σπίτι µου και στην πιλοτή βάλθηκα να παρατηρώ το κάθε τι. Η γενική εικόνα είναι άψογη. Η µοτοσυκλέτα είναι όµορφη και εκπέµπει πολυτέλεια. Μικρή ένσταση για τις βάσεις του µικρού ανεµοθώρακα και το µεγάλο πάχος του που αν µη τι άλλο σε ξενίζει. Τα διπλά δισκόφρενα και η ανεστραµένη εµπρός ανάρτηση είναι ψαρωτική. Το ψαλίδι κάπου το έχουµε ξαναδεί... Γενικά καλή ποιότητα, εργονοµία αν και η αίσθηση δείχνει βαριά µοτοσυκλέτα. Στα χαρτιά έχει το ίδιο βάρος µε την Kawasaki Versys 650. Και δεν έχει ίδιο µόνο βάρος... όπως αργότερα ψάξαµε και µάθαµε, έχει ίδιο κινητήρα, ίδιο πλαίσιο και ίδιο ψαλίδι µε την γνωστή µοτοσυκλέτα της πράσινης εταιρείας. Η 650MT της CF MOTO σηµατοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στα µεγάλα σαλόνια της µοτοσυκλετιστικής αγοράς. Αυτή την εποχή, στην κινεζική βιοµηχανία συντελείται µια τροµερή αλλαγή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, αναβαθµίζουν τις γραµµές παραγωγής τους και τον ποιοτικό τους έλεγχο και αλλάζουν πρόσωπο. Από την µαζική δηµιουργία των γνωστών φθηνών προϊόντων, µε την παρωχηµένη αισθητική, υιοθετούν ένα νέο µοντέλο παραγωγής, κλάσεις ανώτερο ποιοτικά σε σχέση µε το παρελθόν, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση τις www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ σχετικά ανταγωνιστικές τιµές. Η 650MT της CF MOTO είναι ένα από αυτά τα νέα προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα ιαπωνικά ή ταϊβανέζικα. H σχεδίαση του 650MT, είναι έργο του studio “ΚISKA”, ενός αυστριακού σχεδιαστικού οίκου που σχεδιάζει αυτοκίνητα, σκάφη, µπουκάλια, παπούτσια... γνωστού στους µοτοσυκλετιστικούς κύκλους, για την στενή του συνεργασία µε την KTM. Η 650MT δεν µοιάζει µε KTM, αλλά διαθέτει µια δική του προσωπικότητα και δείχνει πολύ µοντέρνα. Τα Full Led φωτιστικά σώµατα -εµπρός και πίσω- δηµιουργούν µια χαρακτηριστική και αναγνωρίσιµη όψη της µοτοσυκλέτας ειδικά το βράδυ, καθώς η διάταξη των φωτιστικών στοιχείων του προβολέα, δεν αφήνει περιθώρια να το µπερδέψει κανείς µε οποιαδήποτε άλλη µοτοσυκλέτα. Η CF MOTO 650MT, δεν ανήκει ξεκάθαρα σε κάποια κατηγορία. Οπτικά µοιάζει µε µοτοσυκλέτα adventure αλλά οι τροχοί διαµέτρου 17 ιντσών την κάνουν ιδανική για κακοφτιαγµένους ασφάλτινους δρόµους. Άρα ιδανική για την χώρα µας. Η σέλα είναι ενιαία και έχει ένα εµφανές σκαλοπάτι που διαχωρίζει τα τµήµατα οδηγού και συνεπιβάτη. Το ύψος του τµήµατος του οδηγού, βρίσκεται στα 840 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, αλλά υπάρχει και η επιλογή χαµηλότερης σέλας κατά 2 εκατοστά στα 820 χιλιοστά. Όπως και να έχει, η µοτοσυκλέτα ταιριάζει σε µεγαλύτερα αναστήµατα πάνω από 1.75. Το τιµόνι έρχεται εντελώς φυσικά στα χέρια του οδηγού, ενώ τα µαρσπιέ, είναι ελαφρώς πιο ψηλά και λίγο πιο πίσω σε σχέση µε ένα On-Off, σε µια ξεκούραστη θέση για κίνηση µέσα στην πόλη. Οι διακόπτες, έχουν κλασική διάταξη ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός χωρισµένος σε δύο οθόνες. Στα αριστερά το στροφόµετρο και το ταχύµετρο, στα δεξιά η ένδειξη επιλεγµένης ταχύτητας, χιλιοµετρητής (ολικός ή µερικός κατ’ επιλογή), θερµοκρασία και στάθµη βενζίνης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα www.gazzetta.gr/auto-moto

Αν επιλέξεις και το µοντέλο Tourer µε τις δύο πλευρικές βαλίτσες, τότε βρήκες άλλα 70 λίτρα χωρητικότητας και απέκτησες µια εντυπωσιακή τουριστική µοτοσυκλέτα.

Η CF MOTO 650MT, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΟΠΤΙΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ADVENTURE ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 17 ΙΝΤΣΩΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΚΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΡΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.


CF MOTO 650MT

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ ρύθµισης την αντίθεσης (contrast) σε έξι επίπεδα. Το βράδυ, ο πίνακας φωτίζεται µε ένα ωραίο µπλε χρώµα. Επίσης, υπάρχουν κάποιες ενδεικτικές λυχνίες αριστερά σε µια στήλη αλλά και περιµετρικά του στροφόµετρου. Το 650ΜΤ φέρει µια µικρή σχετικά, αλλά ρυθµιζόµενη ως προς το ύψος της, ζελατίνα. Ο µηχανισµός της ρύθµισης δείχνει πως έγινε µεταγενέστερα της αρχικής σχεδίασης και είναι αισθητική παραφωνία αν και λειτουργεί ικανοποιητικά. O κινητήρας του 650MT, είναι δικύλινδρος σε σειρά, υγρόψυκτος, µε 2ΕΕΚ, 8 βαλβίδες και χωρητικότητα 649 κ.εκ. και

www.gazzetta.gr/auto-moto

σχεδιαστικά είναι όµοιος µε του Kawasaki Versys 650. Λογικά θα υπάρχει κάποια εµπορική συµφωνία µεταξύ τους... Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται µέσω συστήµατος ψεκασµού της Bosch, µε σώµατα διαµέτρου 36 χλστ. και µονά µπεκ, ενώ οι τιµές απόδοσης, είναι 70 ίπποι (η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει 61 ίππους αλλά στο video γίνεται λόγος για 52kW=70 ίπποι) στις 8.750 σ.α.λ. και 6,3 κιλά στις 7.000 σ.α.λ. ροπή. Το πλαίσιο της µοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο σωληνωτό και µαζί µε το ψαλίδι προέρχονται και αυτά -τουλάχιστον σχεδιαστικά- από το Κawasaki Versys 650. Το µονό και ρυθµιζόµενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς αµορτισέρ, εδράζεται στο πλάι της µοτοσυκλέτας, δένοντας απευθείας πάνω στο ψαλίδι. Εµπρός το ανεστραµµένο πιρούνι διαµέτρου 43 χιλιοστών -όπως και το αµορτισέρ άλλωστε- είναι προϊόν της κινεζικής εταιρείας Yuan και ρυθµίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου. Στα φρένα, η ισπανική J.Juan δίνει το παρόν, µε διπίστονες δαγκάνες µπροστά που


CF MOTO 650MT Τα Full Led φωτιστικά σώµατα -εµπρός και πίσω- δηµιουργούν µια χαρακτηριστική και αναγνωρίσιµη όψη της µοτοσυκλέτας ειδικά το βράδυ, καθώς η διάταξη των φωτιστικών στοιχείων του προβολέα, δεν αφήνει περιθώρια να το µπερδέψει κανείς µε οτιδήποτε άλλο. ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

https:/ www.youtube.com/watch?v=v3cvn3kxg9c

ΜΕ 6.190 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑ SCOOTER 350 Κ.ΕΚ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΡΑ» 650 Κ.ΕΚ. ΜΕ 70 ΙΠΠΟΥΣ!

συνεργάζονται µε δίσκους διαµέτρου 300 χιλιοστών, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί µονοπίστονη δαγκάνα σε δίσκο διαµέτρου 240 χιλιοστών. Τα φρένα ελέγχονται από δικάναλη µονάδα ABS, της γερµανικής Continental. Tα ελαστικά µε τα οποία εξοπλίζεται είναι τα επίσης γερµανικά και αµιγώς ασφάλτινα Metzeler Roadtec Z8, σε διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17. Οδηγήσαµε την µοτοσυκλέτα τόσο σε κοντινά ταξίδια µέσα στην Αττική όσο και µέσα στην πόλη. Η µέση κατανάλωση στην διάρκεια της δοκιµής ήταν 5,3 λίτρα στα 100 χιλιόµετρα και καταφέραµε να καλύψουµε περισσότερα από 330 χιλιόµετρα µε το τεπόζιτο των 18 λίτρων. Στην κίνηση εκτός πόλης η µοτοσυκλέτα ήταν άψογη. Δείχνει πολύ δυνατή, έχει εντυπωσιακά φρένα χάρις τους δύο δίσκους εµπρός, πολύ στιβαρή και πολύ άνετη. Είδαµε πολλές φορές 200 χλµ./ώρα στο κοντέρ ενώ ταξιδεύει οικονοµικά και άνετα µε 140 χλµ./ώρα. Αν µάλιστα επιλέξεις και το µοντέλο Tourer µε τις δύο πλευρικές βαλίτσες, τότε βρήκες άλλα 70 λίτρα χωρητικότητας και απέκτησες µια εντυπωσιακή τουριστική µοτοσυκλέτα. Στην κίνηση µέσα στην πόλη η τροµερή ζέστη που βγάζει, είναι ένα πρόβληµα που µόνο το καλοκαίρι θα ενοχλήσει. Βεβαίως... τα πάντα πάνω στην 650MT, περιστρέφονται γίρω από την τιµή της. Με 6.190 ευρώ, παίρνεις συνήθως ένα scooter 350-400 κ.εκ. όχι µια «µοτοσυκλετάρα» 650 κ.εκ. µε 70 ίππους! Δοκιµάστε την οπωσδήποτε πριν αποφασίσετε µια αγορά στην συγκεκριµένη κατηγορία.

Πληροφορίες

www.cfmoto.gr www.gazzetta.gr/auto-moto


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MΟΤΟGP Από τον Γιώργο Βαρίνο

Ματαιώθηκε το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας! Μετά από 5 ώρες αναµονής το Βρετανικό Γκραν Πρι µαταιώθηκε. Ο λόγος φυσικά ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή που ξεκίνησε περίπου 1 ώρα πριν την - έκτακτα προγραµµατισµένη κατα 1 1/2 ώρα νωρίτερα- εκκίνηση του αγώνα. Tα προβλήµατα για το Βρετανικό Γκραν Πρι άρχισαν από το FP4 όταν 4 οδηγοί στην στροφή Στόου έφυγαν ευθεία από υδρολίσθηση, δίχως να µπορούν να κάνουν κάτι. Σε εκείνο το συµβάν υπήρξε και ο σοβαρός τραυµατισµός του Τίτο Ραµπατ. Ο Ραµπάτ έπεσε µόνος του και δεν χτύπησε, αλλά καθώς προσπαθούσε να αποµακρυνθεί από την αµµοπαγίδα έπεσε και ο Μορµπιντέλι! Και η µοτοσυκλέτα του Μορµπιντέλι χτύπησε τον Ραµπάτ και τον έριξε κάτω. Οι γιατροί έφτασαν επί τόπου, στο FP4 βγήκε κόκκινη σηµαία και το session σταµάτησε. Ο αναβάτης της Avintia µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο, υποβλήθηκε σε αξονική και µάθαµε πως έχει υποστεί «πολλαπλά» κατάγµατα στο δεξί πόδι του, που περιλαµβάνουν σπασµένη κνήµη και περόνη, αλλά και το µηριαίο οστό. Και σήµερα για 5 ώρες το συζητούσαν αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας καθώς έβρεχε καταρακτωδώς. Μετά από πολύωρη καθυστέρηση, αποφασίστηκε τελικά ότι οι αγώνες όλων των κατηγοριών στην πίστα του Silverstone ήταν τελικά αδύνατον να διεξαχθούν. Το ιστορικό πάει κάπως έτσι... Η βροχή άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί και γέµισε µε νερό την Βρετανική πίστα, µε αποτέλεσµα σε κάποια σηµεία να δηµιουργούνται λίµνες. Αυτό ήταν και το µεγάλο πρόβληµα που οδήγησε τελικά στην ακύρωση του αγώνα. Ο αγώνας αρχικά είχε προγραµµατιστεί να ξεκινήσει στις 13:30 ώρα Ελλάδας. Μετά από 4.5 ώρες όµως, αποφασίστηκε να ακυρωθεί λόγω της τεράστιας ποσότητας του νερού που υπήρχε στην πίστα.

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/mot gp/article/12638 4/mat iothike-gkran-pri-megalis-vretanias Διαβάστε περισσότερα

Silverstone GOPRO BRITISH GRAND PRIX


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ

Από τον Γιώργο Βαρίνο

Άνετη νίκη για τον Ντοβιτσιόζο στο Σαν Μαρίνο

Το έκανε εύκολο ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και νίκησε στο Σαν Μαρίνο. Έπεσε ο Λορένθο ενώ ήταν 2ος αφήνοντας την 2η θέση στον Μάρκεθ µε 3ο τον Καλ Κράτσλοου. Μόλις 8ος ο Ρόσι. Μείνετε συντονισµένοι για την αναλυτική περιγραφή. Με µια καθαρή εκκίνηση ο Χόρχε Λορένθο τέθηκε από την αρχή του αγώνα επικεφαλής και άρχισε να χτίζει µια διαφορά αµέσως από τον 2ο Μίλερ και τον 3ο Μάρκεθ. Ο Ντοβιτσιόζο δεν έχασε θέση και παρακολουθούσε από την 4η θέση που ξεκίνησε. Αµέσως ο Μάρκεθ που δεν ήθελε να του φύγει ο Λορένθο, πέρασε τον Μίλερ και µάλιστα ακούµπησαν δίχως να πέσουν. Στους πρώτους γύρους ο Ντοβιτσιόζο ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς σχετικά εύκολα πέρασε τον Μίλερ, έπιασε τον Μάρκεθ τον πέρασε και αυτόν και βάλθηκε να πλησιάζει τον Λορένθο που είχε κάνει µια µικρή διαφορά. Απογοήτευση ο Ρόσι που βρισκόταν στην 8η θέση δίχως να µπορεί να πλησιάζει να περάσει καν τον 7ο... Ο Μίλερ είχε κάνει µια εντυπωσιακή 2η θέση στις κατατακτήριες, βρισκόταν εύκολα στην 5άδα και θα είχε κάνει έναν καλό τερµατισµό αν... δεν έπεφτε και εξανέµιζε όλες του τις ελπίδες για κάτι καλό στον αγώνα του Σαν Μαρίνο. Η εµπρός τριπλέτα των Λορένθο, Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ άρχισε να αποµακρύνεται µε τους οδηγούς να διατηρούν έναν πολύ γρήγορο ρυθµό. Ο Ντοβιτσιόζο µάλιστα έφτασε και πέρασε τον Λορένθο και λίγους γύρους µετά, έκανε και ταχύτερο γύρο µε ρεκόρ αγώνα. Οι Λορένθο και Μάρκεθ άρχισαν να µάχονται µεταξύ τους χάνοντας χρόνο, σε σχέση µε τον ρυθµό του Ντόβι, µε αποτέλεσµα ο Ιταλός να αποµακρύνεται σε κάθε γύρο χτίζοντας...

ht p:/ w w.gaz et a.gr/in-motion/motogp/article/1268454/aneti-nik -gia-ton-ntovitsiozo-sto-san-marino Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MΟΤΟGP

MISANO MARCO SIMONCELLI GP OCTO DI SAN MARINO E DELLA RIVIERA DI RIMINI ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

ht ps:/ w w.youtube.com/watch?v=FCu1fTLOFBY


ΕΠΙΓΕΥΣΙΣ

«Εγραψε» το 1o Off Road Αdventure Festival Πλήθος κόσµου επισκέφθηκε το 1ο Off Road Adventure Festival, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Σεπτεµβρίου στη Μαλακάσα και στο οποίο ήταν χορηγός επικοινωνίας το gazzetta.gr. Το ενδιαφέρον του κόσµου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι διοργανωτές έδωσαν ήδη ραντεβού για το 2ο Off Road Festival σε περίπου ένα χρόνο!

Tα…διαµάντια της BMW Ελλάς Ο Οζιέ στα «άγια χώµατα» του Ακρόπολις Γελαστός, ευγενικός και…γρήγορος. Η συνέντευξη µε τον Σεµπαστιάν Οζιέ έγινε στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, µία από τις παραδοσιακές διαδροµές του Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο της προετοιµασίας του Γάλλου ενόψει του χωµάτινου Ράλι Τουρκίας. Εννοείται, ότι δεν χάσαµε την ευκαιρία να τον απολαύσουµε να «πετά» µε το Ford Fiesta WRC των δοκιµών. www.gazzetta.gr/in-motion

Η νέα Χ4 αποτελεί αναµφίβολα ένα πολύτιµο «διαµάντι» στη γκάµα της BMW. Η παρουσίασή της επί ελληνικού εδάφους έγινε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εισαγωγικής εταιρείας, Κωνσταντίνο Διαµαντή, που είναι και ο ίδιος πραγµατικό «διαµάντι», όσον αφορά τον επαγγελµατισµό και την ευγένεια του χαρακτήρα. Ο χώρος χρειάζεται τέτοιο νέο αίµα!


21X28 copy.jpg.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

06/07/2017

21:28


Reader_1page_bleed.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

03/07/2017

00:04

INMOTION 49  
INMOTION 49