Page 1

TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AYTOKINHTOY KAI ΜΟΤΟΣYΚΛΕΤΑΣ ΤΟΥ GΑΖΖΕΤΤΑ.GR

inMotion

®

ΤΕΥΧΟΣ 33

By G°··¶ÆÆ°.GR

www.gazetta.gr/inmotion

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

NISSAN MICRA SUZUKI SWIFT TOYOTA YARIS MERCEDES GLA MERCEDES A45 AMG ΔΟΚΙΜΕΣ

CITROEN C3 1.2 FORD KUGA 1.5 TDCi SEAT ATECA 1.0 VW TIGUAN 1.4 TSI

Ayrton Senna da Silva 1960-1994

°¼¹¶Ä¿»° ªÆÃÁ °¥¶Ì°ªÆà µÄ°·¹¤¹°Áà DOWNSIZING ΚΑΙ ΣΤΙΣ MEGAENDURO

DUCATI MULTISTRADA 950


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

OΔΗΓΟΣ

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

2017 iPAD

O πιο cool οδηγός για την Ελλάδα!


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

OΔΗΓΟΣ

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

2017 iPAD

O πιο cool οδηγός για την Ελλάδα!


Bye-bye monotony.

1. Αποθηκευτικός χώρος για 2 full-face κράνη 2. Δικάναλο ABS 3. Start & stop 4. Θύρα USB

Move Beautifully gr.piaggio.com


ΙΝΜΟΤΙΟΝEDITORIAL Μοιράστε «κίτρινες κάρτες» στους οδηγούς!

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Σκέψεις για το –ανύπαρκτο στην ΕλλάδαPoint System και την θετική επίδραση, που θα είχε η σωστή εφαρµογή του στους απείθαρχους και αµετανόητους οδηγούς. Με το χέρι στην καρδιά, γνωρίζετε µήπως στους πόσους βαθµούς του Point System, αφαιρείται το δίπλωµά σας; Μήπως γνωρίζετε, αν είναι υποχρεωµένη η Πολιτεία να σας προειδοποιήσει, µόλις φτάσετε έναν συγκεκριµένο αριθµό βαθµών, ότι κινδυνεύετε να χάσετε το δίπλωµα οδήγησης, αν συνεχίσετε να εµφανίζετε παραβατική συµπεριφορά; Ελάχιστοι Έλληνες οδηγοί γνωρίζουν τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήµατα, καθώς το Σύστηµα Ελέγχου Συµπεριφοράς Οδηγών Μηχανοκίνητων Οχηµάτων (Σ.Ε.Σ.Ο.) αποτελεί ουσιαστικά µία άγνωστη έννοια στη χώρα µας. Ωστόσο στις αναπτυγµένες κοινωνίες ανήκει σε ένα από τα αποτελεσµατικότερα όπλα καταπολέµησης της ασυδοσίας και της παραβατικότητας στους δρόµους. Μάλιστα, έχει διπλή ιδιότητα. Σωφρονιστική, για όποιον υπερβεί τον προβλεπόµενο από τον νόµο αριθµό των 25 βαθµών και χάσει το δίπλωµά του για έξι µήνες, ενώ θα χρειαστεί εκ νέου εξετάσεις, για να αποκτήσει νέο. Και προληπτική και διαπαιδαγωγική, για όποιον ενηµερωθεί έγκαιρα ότι έχει πιάσει έναν αρκετά µεγάλο αριθµό πόντων και ότι κινδυνεύει µε αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης, αν δεν συµµορφωθεί µε τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Μιλάµε δηλαδή για µία «κίτρινη κάρτα» στα πρότυπα του ποδοσφαίρου, η οποία θα έπρεπε να δίνεται κανονικά στους παραβατικούς Ελληνες οδηγούς, µόλις συµπληρώσουν τους 15 βαθµούς, όµως δεν εφαρµόζεται ουσιαστικά στην πράξη. Θέλετε να πάµε ακόµη ένα βήµα

µακρύτερα; Στο εξωτερικό, µπορείς να λάβεις µέρος σε ειδικά σεµινάρια κυκλοφοριακής αγωγής µε εξειδικευµένους εκπαιδευτές, ώστε να µειώσεις µε αυτόν τον τρόπο τον αριθµό των πόντων, που έχεις µαζέψει στο Point System. Προσοχή! Δεν χρειάζεται να δώσεις κάποιες εξετάσεις, αρκεί η απλή συµµετοχή σε τέτοια σεµινάρια, για να γίνει το κούρεµα των βαθµών, αφού το ζητούµενο είναι να αλλάξει νοοτροπία ο ασυνείδητος και απαίδευτος οδηγός και όχι απλά να τον τιµωρήσουµε, όταν είναι ήδη αργά. Η πρόληψη αποτελεί την ιδανική θεραπεία και το Point System έχει αποδείξει, ότι µπορεί συµβάλλει καθοριστικά στη διαµόρφωση πιο συνειδητοποιηµένων οδηγών. Αρκεί βέβαια να εφαρµόζεται πλήρως στην πράξη, χωρίς εξαιρέσεις και παρεµβάσεις από όσους έχουν µπάρµπα στην Κορώνη και µπορούν να σβήνουν τις κλήσεις τους. www.gazzetta.gr/inmotion


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

inMotion

18

By G°··¶ÆÆ°.GR

ΤΕΥΧΟΣ 33

34

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ............8

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ MERCEDES A45 AMG.................................18 TOYOTA YARIS...........................................26 MERCEDES GLA............................................34 NISSAN MICRA.............................................42 SUZUKI SWIFT..............................................48

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ FORD KUGA 1.5 TDCi.................................56 SEAT ATECA 1.0 ........................................46 CITROEN C3 1.2 PURETECH ...................72 VW TIGUAN 1.4 TSI...................................80

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ...........88

9

772357

124005

80

42

48

ΤΟ ΙΝΜΟΤΙΟΝ ΒΥ GAZZETTA.GR ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Ε-MAGAZINE ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE GAZZETTA.GR. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ AUTO-MOTO TOY GAZZETTA.GR. ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΙΝΜΟΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ VIDEO, PROSPECTUS, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.


www.gazzetta.gr/in-motion

88

56

46

72

26 inMotion By G°··¶ÆÆ°.GR

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΗΦΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AMAZING STUDIO CONCEPT, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ KANSEVELLI ENTERPRISES LTD ΓΙΑ ΤΟ GΑZZETTA.GR 16, Princess De Tyra Street, Karantokis Bldg, 1065 Nicosia, Cyprus, www.kansevelli.com, E-mail: info@kansevelli.com

www.gazzetta.gr/in-motion


ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS

Εκκεντρικό και καινοτόµο το νέο SUV της Citroen Δεν είναι µόνο η αισθητική που προκαλεί στο C5 Aircorss αλλά και η τεχνολογία της ανάρτησης, που φέρνει νέα δεδοµένα άνεση στην κατηγορία.

Η επίσηµη αποκάλυψη του νέου µεσαίου SUV της Citroen στην έκθεση της Σανγκάης στην Κίνα, συνοδεύτηκε από µερικές νέες τεχνολογίες, που θα επαναφέρουν τη µάρκα στο δρόµο της καινοτοµίας και της µοναδικότητας του παρελθόντος. Το C5 Aircross έχει ένα αµάξωµα µε µήκος 4,5 µέτρα και πλάτος 1,84, το οποίο διαθέτει το µεγαλύτερο, επίσης, στην κατηγορία του µεταξόνιο, 2,73 µέτρα. Οι αισθητικές καινοτοµίες όπως καµπύλη πίσω κολώνα της οροφής, τα χαµηλά τοποθετηµένα aibumbs, η γλυπτή µάσκα, τα φώτα που είναι τοποθετηµένα σε δύο επίπεδα και τέλος οι... Διαβάστε περισσότερα.


Tα νέα µικρά Volvo βάζουν στόχο το MINI

Η σουηδική µάρκα ετοιµάζεται να µπει δυναµικά στην κατηγορία των premium µικρών µοντέλων, όπως η Mercedes CLA, το MINI και το Audi Q2. Η Volvo ετοιµάζεται να επεκτείνει τη γκάµα της προς τα κάτω προσθέτοντας µία νέα σειρά, που θα φέρει τον κωδικό 20. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Volvo Αµερικής, Lex Kerssemakers, αναφέροντας ότι υπάρχει αυξανόµενη ζήτηση για premium µοντέλα µικρών διαστάσεων και ότι η εταιρεία του είναι σε θέση να εξελίξει και να προσφέρει τέτοια αυτοκίνητα. Πρόκειται για µοντέλα, όπως η σειρά 2 της BMW, η Mercedes CLA, τα διάφορα MINI ή το Audi Q2. Μέχρι τώρα η σουηδική µάρκα απουσιάζει από αυτή την κατηγορία, όµως στο µέλλον σχεδιάζει να εκπροσωπηθεί µε έναν σηµαντικό αριθµό προτάσεων. Σε αυτές θα περιλαµβάνεται σίγουρα ένα µικρό crossover µε την ονοµασία XC20 ως ανταγωνιστής της επιτυχηµένης BMW X1 και του MINI Countryman, ένα πεντάθυρο χάτσµπακ και ένα κόµπακτ σεντάν. Όλα αυτά τα µοντέλα θα κυκλοφορήσουν και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις µε συστήµατα αυτόνοµης οδήγησης, ενώ θα λανσαριστούν ακόµη και σε αγορές όπως η αµερικανική, στην οποία κυριαρχούν παραδοσιακά τα ογκώδη οχήµατα µε κινητήρες µεγάλου κυβισµού. Η Volvo δεν σκέπτεται πάντως προς το παρόν να λανσάρει κάποια premium σπορ µοντέλα (κουπέ ή καµπριολέ), αν και διαβλέπει και εκεί ένα κενό αγοράς. Προφανώς έχει δοθεί προτεραιότητα στη νέα σειρά 20 και οτιδήποτε άλλο έχει παραπεµφθεί πλέον για το µέλλον... Διαβάστε περισσότερα.

Κλάδο δικύκλων αποκτά ο Σ.Ε.Α.Α.

Το συλλογικό όργανο των εισαγωγέων – αντιπροσώπων αυτοκινήτων, αποφάσισε τη σύσταση Κλάδου εισαγωγέων δικύκλων και εκλογή Διοικούσας Επιτροπής. Στην πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΑ της 21ης Μαρτίου 2017 ψηφίστηκαν δύο σηµαντικές καταστατικές αλλαγές: Η τροποποίηση της επωνυµίας του ΣΕΑΑ σε «Σύνδεσµος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων» (η διαδικασία τροποποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη). Η σύσταση Κλάδου Εισαγωγέων Δικύκλων µε συγκεκριµένο εσωτερικό κανονισµό λειτουργίας. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολοµέλειας του Κλάδου την 11η Απριλίου 2017, πραγµατοποιήθηκαν αρχαιρεσίες και εξελέγησαν τα µέλη της Διοικούσας... Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS Αυτό είναι το περιπολικό που τρέµουν όλοι οι κακοποιοί

Μια ειδική αστυνοµική έκδοση του supercar GT-R της Nissan είναι το πλέον τροµακτικό µέσο καταδίωξης, που έχουν δει ποτέ οι παράνοµοι της Αµερικής. Το αστυνοµικό τέρας των αµερικανικών δρόµων έχει το επίσηµο όνοµα Nissan GT-R Pursuit 2 ή Copzilla, αν προτιµάτε, καθώς η όψη του προκαλεί από µόνη της αποτροπή της εγκληµατικότητας. Διαβάστε περισσότερα.

Το ηλεκτρικό SUV της VW µε 500 χλµ. αυτονοµία Το I.D. Crozz, το τρίτο ηλεκτρικό πρωτότυπο της γερµανικής εταιρείας, παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σανγκάης µε εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Διαβάστε περισσότερα.


Eρωτας µε τη µικρή µπερλίνα της Mercedes

Στην έκθεση της Σανγκάης θα µας αποκαλύψει η Mercedes µε το κοµψό και αεροδυναµικό Concept A Sedan, πώς θα είναι η µελλοντική τετράθυρη έκδοση της A-class. Διαβάστε περισσότερα.

Οι 10 θρασύτερες αντιγραφές αυτοκινήτων από Κινέζους

Οι Κινέζοι συνεχίζουν να επιδίδονται στο ευγενές άθληµα της αντιγραφής ξένων αυτοκινήτων. Εµείς ξεχωρίσαµε τις πιστότερες κόπιες από το Διαβάστε περισσότερα. Σαλόνι της Σανγκάης.

Πάτησε το γκάζι των πωλήσεων η Seat

Με την καλύτερη εµπορική επίδοση τα τελευταία 17 χρόνια ξεκίνησε το πρώτο τρίµηνο του 2017 για την ισπανική εταιρεία. Η Seat έκλεισε το πρώτο τρίµηνο του έτους µε τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων παγκοσµίως από το 2001, ενώ και στη χώρα µας είδε µεγάλη αύξηση σε σχέση µε το πρώτο τρίµηνο του 2016. Οι πωλήσεις σε παγκόσµιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 14% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και διαµορφώθηκαν σε 117.300 οχήµατα (2016: 102.900), δηλαδή 14.400 περισσότερα από πέρυσι. Το Μάρτιο παραδόθηκαν συνολικά 53.200 αυτοκίνητα σε πελάτες... Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS Δώδεκα «βελτιώσεις» που προκαλούν ταχυπαλµία Την επόµενη εβδοµάδα θα γίνει η στέψη της νέας Miss Tuning για το καυτό ηµερολόγιο του 2018. Δείτε τις δώδεκα κοπέλες, που έχουν προκριθεί στον µεγάλο τελικό!

Το τριήµερο 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου θα κριθεί ο αγώνας για το στέµµα της νέας Miss Tuning 2017. Η απόφαση θα ληφθεί στην εκδήλωση Tuning World στο Bodensee της Γερµανίας από µία επιτροπή ειδικών, επωνύµων, φωτογράφων και εκπροσώπων των χορηγών. Η αποστολή τους δεν είναι πάντως καθόλου εύκολη, αφού οι συµµετοχές ξεπέρασαν τις 350 από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ η νέα βασίλισσα οµορφιάς του Tuning θα εκλεγεί την Πρωτοµαγιά. Η πρώτη επιλογή έχει γίνει ήδη, καθώς στο Bodensee θα ταξιδέψουν οι δώδεκα επικρατέστερες κοπέλες, τις οποίες παρουσιάζουµε σήµερα... Διαβάστε περισσότερα.

Μία Aventador για τον Ριµπερί Ο Φρανκ Ριµπερί δείχνει να έχει καλό γούστο στα αυτοκίνητα, καθώς εθεάθη στους δρόµους του Μονάχου µε µία Lamborghini Aventador SV Roadster. Διαβάστε περισσότερα.


Το ισχυρότερο SUV όλων των εποχών είναι Jeep

Με το νέο Grand Cherokee Trackhawk η Jeep πετάει το γάντι στην µέχρι πρότινος κορυφαία Bentley Bentayga. Στην έκθεση της Νέας Υόρκης η Jeep παρουσίασε το νέο Grand Cherokee Trackhawk, το οποίο παίρνει αυτοδικαίως τον τίτλο του ισχυρότερου SUV παραγωγής. Ταυτόχρονα, το νέο µοντέλο θα κάνει την Bentley να αναθεωρήσει τους ισχυρισµούς της για την κατασκευή του πιο δυνατού αλλά και ταχύτερου SUV στον κόσµο, της Bentayga. Βλέπετε οι 608 ίπποι από τον W12 κινητήρα του βρετανικού µοντέλου δεν είναι πλέον αρκετοί, καθώς έχουν απέναντί τους τους 707 ίππους του V8 αµερικανικού µαστόδοντου των 6,2 λίτρων. Ο οποίος αποδίδει αυτή την ισχύ, µε τη βοήθεια υπερσυµπιεστή και επιπλέον κολοσσιαία ροπή 880 Nm. Φυσικά το µοντέλο διαθέτει αρκετά ακόµα καλούδια, όπως τροχούς διαµέτρου 20 ιντσών... Διαβάστε περισσότερα.

Το κλασικό Mini αναβιώνει και γίνεται κουκλί!

Βιοτεχνία της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε το φιλί της ζωής στο Mini πρώτης γενιάς του 1959, προσθέτοντας ωστόσο –στοχευµένασύγχρονη τεχνολογία. Η βιοτεχνία David Brown Automotive στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την αναβίωση του κλασικού Mini, σε περιορισµένη παραγωγή µόλις 100 αντιτύπων και µε τιµή –κρατηθείτε- από 55.000 έως 75.000€ περίπου, ανάλογα φυσικά µε τις απαιτήσεις του πελάτη. Το τεράστιο κόστος έχει εξήγηση και δεν είναι άλλη από την χειροποίητη κατασκευή του. Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS Οι Top σκηνές των Fast & Furious Δείτε στο gazzetta.gr τις Top σκηνές από τις ταινίες της σειράς Fast & Furious, που βρίσκεται στην όγδοη ταινία.

Εδώ και µία εβδοµάδα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες κινηµατογράφου, όπως και σε όλον τον πλανήτη, η όγδοη ταινία της σειράς Fast & Furious. Αυτή αναµενόταν και είναι εντυπωσιακή, µε σκηνές που συµπεριλαµβάνουν... φουλ δράση, όµως µέχρι να τις έχουµε στη διαθεσιµότητά µας, σας παρουσιάζουµε τις Top σκηνές που έχουµε δει στις εφτά προηγούµενες ταινίες. Τώρα αν θα βγει Top 10, Top 15 ή Top 20, δεν µπορούµε να το γνωρίζουµε, καθώς όσο βλέπεις συνειδητοποιείς ότι σου αρέσουν κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες! Ωστόσο, θα προσπαθήσουµε να τις περιορίσουµε όσο το δυνατόν... Διαβάστε περισσότερα.

Αυτά είναι τα 5 δηµοφιλέστερα αυτοκίνητα που αγόρασαν φέτος οι Έλληνες

Ακτινογραφούµε την ελληνική αγορά αυτοκινήτου και παρουσιάζουµε τα πέντε µοντέλα µε τη µεγαλύτερη ζήτηση σε κάθε κατηγορία για το πρώτο τρίµηνο του 2017. Διαβάστε περισσότερα.


Grandland X Το µεγαλύτερο crossover της Opel

Η Opel, σε συνεργασία µε την αδερφική Vauxhall, παρουσίασε στη Σανγκάη το µεγαλύτερο crossover της, που είναι το Grandland X. Μετά την επιστροφή της σε ευρωπαϊκό έδαφος, αφού πουλήθηκε στην PSA, η Opel επανήλθε µ' ένα ξεχωριστό SUV, το οποίο αναµένεται να κάνει τη διαφορά για τη γερµανική φίρµα. Η παρουσίαση του εν λόγω µοντέλου έγινε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης, σε συνεργασία µε την αδερφική Vauxhall, που της πρόσφερε µερικά από τα στοιχεία της. Για την ακρίβεια, το Grandland X χαρακτηρίζουν η µεγάλη µάσκα µε στοιχεία χρωµίου και τα λεπτά φωτιστικά σώµατα LED, που έχουν ιδιαίτερη σχεδίαση. Επίσης, διακρίνονται οι γραµµές στο καπό και στο πλαϊνό µέρος, η αεροτοµή και το διπλό σύστηµα... Διαβάστε περισσότερα.

Μέσω Κίνας, αναβιώνει η MG στην Ευρώπη Ακόµα µια ιστορική ευρωπαϊκή εταιρεία διασώζεται χάρη στα κινεζικά κεφάλαια και θα λανσαριστεί εκ νέου στη γηραιά ήπειρο από το 2019. Η ιστορική βρετανική εταιρεία MG (Morris Garage), που ξεκίνησε να... Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝAUTONEWS www.gazzetta.gr/auto-moto


Bάπτισµα πυρός για τον Αλόνσο στα IndyCar

Ο

εµβληµατικός αγώνας Indianapolis 500 του πρωταθλήµατος IndyCar στις ΗΠΑ θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα συµµετέχει ο δις παγκόσµιος πρωταθλητής της F1 και οδηγός της McLaren – Honda, Φερνάντο Αλόνσο. Ο αγώνας θα πραγµατοποιηθεί την ίδια ακριβώς Κυριακή, στις 28 Μαΐου, µε αυτόν του Μονακό για την F1, στον οποίο όµως ο Αλόνσο δεν θα συµµετέχει. Καθώς η McLaren είναι φέτος σε δραµατική κατάσταση, µε µια ακόµα εγκατάλειψη στον προηγούµενο αγώνα της Ρωσίας, θέλησε να δώσει διέξοδο στη δίψα για διάκριση του κορυφαίου Ισπανού πιλότου. Έτσι, του «καθάρισε» το δρόµο για τουλάχιστον έναν αγώνα στο IndyCar, όπου εκεί τουλάχιστον ο κινητήρας Honda έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει, στην οµάδα Andretti Autosport.

Διαβάστε περισσότερα...

www.gazzetta.gr/in-motion


ΕΜΟΤΙΟΝΜΟΜΕΝΤ


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΡΙΑ ΥΓΓΑ ο N ΣΤΗ

Η πίστα του Ουγκαρόρινγκ φιλοξενεί κάθε χρόνο τη Formula 1. Eκεί οδηγήσαµε και το δυνατότερο compact µοντέλο στον κόσµο, την ανανεωµένη Mercedes A45 AMG 4MATIC.

O

Ο πόλεµος των premium εταιρειών για το πιο δυνατό compact µοντέλο παραγωγής, καλά κρατεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα της ανανεωµένης Mercedes Α 45 ΑΜG 4ΜΑΤΙC, η οποία πήρε πίσω µετά από µόλις επτά µήνες από το νέο Audi RS 3 των 367 ίππων τον τίτλο του ισχυρότερου µικροµεσαίου µοντέλου στον κόσµο. Η AMG πήρε το αίµα της πίσω αναβαθµίζοντας τον κινητήρα της A 45, ο οποίος αποδίδει πλέον 381 ίππους ισχύ και 475 Νm µέγιστη ροπή στρέψης, δηλαδή 21 άλογα και 25 Nm περισσότερα από ό,τι στην απερχόµενη. Αν δεν σας φαίνονται πολλά, σκεφτείτε ότι αναφερόµαστε σε ένα compact µοντέλο παραγωγής µε δίλιτρο µοτέρ, πινακίδες κυκλοφορίας, άριστη διαγωγή στην καθηµερινότητα και µόνον 7,3 λίτρα αµόλυβδης ανά 100 χλµ. µέση κατανάλωση (θεωρητικά, επί της ουσίας τα νούµερα είναι διψήφια). Γι’ αυτό και δεν µας ξένισε καθόλου το σκηνικό, όπου κληθήκαµε να οδηγήσουµε την πιο καυτή Mercedes A-class και δεν ήταν άλλο από την πίστα του Ουγγαρόρινγκ, στην οποία κάνει στάση –µεταξύ άλλων- µία φορά τον χρόνο και η Formula 1. Εξάλλου οι επιδόσεις της Mercedes A 45 AMG

www.gazzetta.gr/auto-moto


MERCEDES A45 AMG 4MATIC

Ìïòåàïîôá÷ íå ôèî ëáùôÜ Mercedes A 45 AMG ôöî 381 Ýððöî!

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΙΑ ΓΓΑΡ Υ ο ΣΤΗN

Η AMG πήρε το αίµα της πίσω αναβαθµίζοντας τον κινητήρα της A 45, ο οποίος αποδίδει πλέον 381 ίππους ισχύ και 475 Νm µέγιστη ροπή στρέψης, δηλαδή 21 άλογα και 25 Nm περισσότερα από ό,τι στην απερχόµενη. www.gazzetta.gr/auto-moto


MERCEDES A45 AMG 4MATIC συνιστούν από µόνες τους διαβατήριο για πίστες αγώνων, καθώς το ανανεωµένο µοντέλο πραγµατοποιεί το σπριντ 0 – 100 χλµ./ώρα σε 4,2’’, οπότε είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερο από το νέο Audi RS 3 και τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου εκρηκτικότερο από την προηγούµενη Α 45 των 360 αλόγων. Η τελευταία µας είχε εντυπωσιάσει στην πίστα των Μεγάρων στο πλαίσιο µίας σύντοµης –και µάλλον επιδερµικής- επαφής µαζί της. Ωστόσο η νέα Α 45 δεν είναι απλά πιο ωραία µε τα ανασχεδιασµένα φωτιστικά της, αλλά και πιο επιθετική, περισσότερο «φωνακλάδικη» χάρη στις σπορ εξατµίσεις της και πιο διασκεδαστική οδηγικά µε την καθοριστική συµβολή του αυτόµατου σπορ κιβώτιου ΑΜG SPEEDSHIFT DCT, που διαθέτει πλέον κοντύτερη κλιµάκωση και αλλάζει τις επτά σχέσεις του γρηγορότερα. Αν µάλιστα επιλέξεις το χειροκίνητο πρόγραµµα, µπορείς να µπεις

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΡΙΑ ΥΓΓΑ ο N ΣΤΗ

στα κόκκινα του στροφόµετρου, χωρίς να αλλάξει αυτόµατα η σχέση στο σαζµάν. Ερωτευθήκαµε επίσης τα µεγάλα Paddles στο τιµόνι, που τα…παίζεις πλέον καλύτερα στα δάχτυλα και µεταµοσχεύθηκαν από την AMG GT S. Τα προγράµµατα οδήγησης ξεκινούν από το ‘’άνετο’’ Comfort, που είναι σε αίσθηση σαν το πρόγραµµα Race του VW Golf R και κορυφώνονται στο RACE α λα AMG, το οποίο δεν επιτρεπόταν ωστόσο να επιλέξουµε στην πίστα, επειδή απενεργοποιεί το ESP και οι άνθρωποι της Mercedes φοβήθηκαν ενδεχόµενες απώλειες. Ωστόσο και µε το πρόγραµµα Sport Plus γίνεται η δουλειά θαυµάσια, καθώς το γκάζι αποκρίνεται σε χρόνο dt, το τιµόνι βαραίνει όσο χρειάζεται και το ESP εµφανίζεται όντως την ύστατη στιγµή. Στην πίστα έξω από τη Βουδαπέστη βιώσαµε τον πραγµατικό χαρακτήρα της τετρακίνητης A 45 AMG 4ΜΑΤΙC, η οποία κινείται µε διαβολεµένους ρυθµούς, αλλά απαιτεί ένα στιβαρό χέρι στο τιµόνι της. Το πιο δυνατό compact µοντέλο στον κόσµο επιταχύνει εκρηκτικά στις ευθείες, χρειάζεται να πέσεις αρκετά βίαια στα φρένα στην είσοδο της στροφής και µετά να σανιδώσεις το γκάζι, για να βγεις µε την ιδανική ταχύτητα από την έξοδό της. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα σπορ µικροµεσαίο µοντέλο κορυφαίων επιδόσεων, εξαιρετικά ασφαλές και www.gazzetta.gr/auto-moto

Η νέα Α 45 δεν είναι απλά πιο ωραία µε τα ανασχεδιασµένα φωτιστικά της, αλλά και πιο επιθετική, περισσότερο «φωνακλάδικη» χάρη στις σπορ εξατµίσεις της και πιο διασκεδαστική οδηγικά µε την καθοριστική συµβολή του αυτόµατου σπορ κιβώτιου ΑΜG SPEEDSHIFT DCT.


MERCEDES A45 AMG 4MATIC

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΡΙΑ ΥΓΓΑ ο N ΣΤΗ

απίστευτα εκρηκτικό. Από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει την οµαλότητα των αντιδράσεων αντίπαλων µοντέλων µε υποδεέστερες ιπποδυνάµεις, όπως είναι για παράδειγµα οι γρήγορες εκδόσεις του Golf ή µία BMW 135i. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα hardcore αυτοκίνητο, που προκαλεί εύκολα εθισµό στον οδηγό του, ενώ σου είναι δύσκολο να πιστέψεις, ότι προέρχεται από τον οίκο ευγενείας µε το λογότυπο της Mercedes – Benz. Το όλον πακέτο είναι www.gazzetta.gr/auto-moto

βεβαίως αρκούντως τσουχτερό, καθώς η απόκτηση µίας καυτής Mercedes A 45 AMG 4MATIC κοστίζει στη χώρα µας 60.420 ευρώ και αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.


MERCEDES A45 AMG 4MATIC Το ανανεωµένο µοντέλο πραγµατοποιεί το σπριντ 0–100 χλµ./ώρα σε 4,2’’, οπότε είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερο από το νέο Audi RS 3 και τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου εκρηκτικότερο από την προηγούµενη Α 45 των 360 αλόγων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Επιδόσεις

Τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούµενος κινητήρας, 1991 κ.εκ., µεγίστη ισχύς 381 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ., µεγίστη ροπή στρέψης 475 Nm µεταξύ 2.250 και 5.000 σ.α.λ., τετρακίνηση, αυτόµατο κιβώτιο επτά σχέσεων, χωρητικότητα πορτ – µπαγκάζ 341 – 1.157 λίτρα.

Επιτάχυνση 0 -100 χλµ./ώρα σε 4,2’’, τελική ταχύτητα 250 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 7,3 λίτρα αµόλυβδης ανά 100 χλµ. www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ δια λλαν ο N ΣΤΗ

Από τον Γιώργο Βαρίνο

µåìôéöíÛîï ðáîôïà Οδηγούµε στην Ολλανδία το βελτιωµένο στα σηµεία νέο Toyota Yaris, το αναµφισβήτητο best seller της ελληνικής αγοράς, το οποίο απευθύνεται σε όλο το φάσµα των αγοραστών καθώς διαθέτει εκδόσεις µε κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ, αλλά και φυσικά υβριδική έκδοση.

O

ηγέτης της κατηγορίας B που εµείς την ξέρουµε ως σουπερµίνι, είναι εδώ και χρόνια το Toyota Yaris. Ο λόγος που συµβαίνει αυτό, είναι ένας συνδυασµός παραγόντων, όπως είναι η εξαιρετική ποιότητα και η φήµη που συνοδεύει κάθε Toyota, η εξαιρετική αξία µεταπώλησης και οι επιλογές που έχει το συγκεκριµένα µοντέλο σε κινητήρες και εξοπλισµό καθώς καλύπτει όλο το εύρος της αγοράς. Η επιτυχηµένη ιστορία του Yaris συνεχίζεται µε τη µεγαλύτερη γκάµα στην κατηγορία Β: ένας υβριδικός κινητήρας 1.5L, δύο βενζινοκινητήρες των 1.0 & 1.5 κ.ε., αλλά κι ένας diesel D-4D 1.4L συνθέτουν µια γκάµα επιλογών που δύσκολα κανείς προσπερνά. Μάλιστα η υβριδική έκδοση παραµένει ένα µοναδικό εµπορικό ατού καθώς γνωρίζει τεράστια εµπορική επιτυχία αφού συγκεντρώνει πάνω από

www.gazzetta.gr/auto-moto


TOYOTA YARIS

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο Π Α ια λανδ λ ο ΣΤΗN

Ο ηγέτης της κατηγορίας B που εµείς την ξέρουµε ως σουπερµίνι, είναι εδώ και χρόνια το Toyota Yaris. Ο λόγος που συµβαίνει αυτό, είναι ένας συνδυασµός παραγόντων, όπως είναι η εξαιρετική ποιότητα και η φήµη που συνοδεύει κάθε Toyota, η εξαιρετική αξία µεταπώλησης και οι επιλογές που έχει το συγκεκριµένα µοντέλο σε κινητήρες και εξοπλισµό καθώς καλύπτει όλο το εύρος της αγοράς. www.gazzetta.gr/auto-moto


TOYOTA YARIS το 40% όλων των Ευρωπαϊκών πωλήσεων Yaris! Εξωτερικά ο µη µυηµένος δεν αντιλαµβάνεται τις αλλαγές καθώς η σχεδιαστική ταυτότητα της Toyota είναι πολύ ισχυρή. Ωστόσο το εµπρός τµήµα περιλαµβάνει τον νέο εµπρός προφυλακτήρα, που δηµιουργεί ένα σχήµα «καταµαράν»µε φαρδιά τµήµατα να ρέουν κάτω από τις µονάδες των προβολέων, πλαισιώνοντας τη φαρδιά, τραπεζοειδή µάσκα. Πίσω, έχουµε µια εντελώς νέα σχεδίαση πίσω πόρτας και πιο µοντέρνα πίσω φωτιστικά σώµατα σε οριζόντια διάταξη. Ανάλογα µε την έκδοση εξοπλισµού, τα πίσω φωτιστικά σώµατα έχουν φως στοπ LED και πίσω φώτα µε οδηγούς, επιβεβαιώνοντας την premium ποιότητα του Yaris ενώ, όπως τα εµπρός φώτα, παρουσιάζουν µία χαρακτηριστική νυχτερινή ταυτότητα. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόµα λιγότερες. Ο πίνακας οργάνων του οδηγού έχει νέα διάταξη δύο αναλογικών οργάνων που

πλαισιώνουν µία νέα έγχρωµη οθόνη TFT πολλαπλών πληροφοριών 4,2 ιντσών - στάνταρ από την έκδοση Active και πάνω. Το νέο Yaris προσφέρει στους πελάτες περισσότερες επιλογές σε επίπεδο φινιρίσµατος, µε νέες ταπετσαρίες και ασορτί διάκοσµο και χρώµατα που εναρµονίζονται µε το εσωτερικό της καµπίνας. Η βασική έκδοση συνδυάζει ένα γκρι ταµπλό µε νέα, µαύρη υφασµάτινη ταπετσαρία µε χαρακτηριστικό το καρό σχέδιο για την πλάτη και τα µαξιλάρια των καθισµάτων. Στη νέα έκδοση Active το ύφασµα έχει ένα κοµψό µαύρο/γκρι γεωµετρικό µοτίβο και το ένθετο στο ταµπλό και τις πάνω επενδύσεις των θυρών έχουν µία σκούρα γκι απόχρωση µε soft φινίρισµα µοτίβο animal print. Στις εκδόσεις Style χρησιµοποιείται η ίδια ταπετσαρία, µε µαύρο ταµπλό και επένδυση θυρών. Το νέο Yaris διαθέτει έναν νέο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5-L που

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ δια λλαν ο N ΣΤΗ

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόµα λιγότερες. Ο πίνακας οργάνων του οδηγού έχει νέα διάταξη δύο αναλογικών οργάνων που πλαισιώνουν µία νέα έγχρωµη οθόνη TFT πολλαπλών πληροφοριών 4,2 ιντσών - στάνταρ από την έκδοση Active και πάνω. www.gazzetta.gr/auto-moto


TOYOTA YARIS αντικαθιστά τον κινητήρα 1.33-L. Ο νέος κινητήρας έχει προδιαγραφές εκποµπών ρύπων Euro 6c και τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου RDE (Real Driving Emission), ενώ υπόσχεται µείωση της κατανάλωσης έως 12% σύµφωνα µε τις παραµέτρους δοκιµών NEDC. Αποδίδει µέγιστη ισχύ 111 ίππων και µέγιστη ροπή 136 Nm στις 4.400 στροφές. Η άµεση απόκρισή του υπόσχεται οδηγική άνεση στην πόλη αλλά και στον ανοιχτό δρόµο. Συγκριτικά µε τον 1.33-L, είναι 0,8 δεύτερα ταχύτερος στην επιτάχυνση 0 – 100 km/h (11,0 έναντι 11,8), ενώ στην ταχύτητα προσπέρασης µε 5η σχέση η βελτίωση είναι πάνω από ένα δευτερόλεπτο, πετυχαίνοντας το 80 - 120 km/h σε 17,6 συγκριτικά µε τα 18,8. Στην πράξη δεν εντυπωσιάζει και δείχνει αργός παρά την βελτίωση των επιδόσεων. Ενδιαφέρον και ζωντανός δείχνει ο «µικρός» χιλιάρης 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 L, που δίνει έµφαση στη βελτίωση των επιδόσεων, τη µείωση των εκποµπών ρύπων καθώς και των επιπέδων θορύβων και κραδασµών. Πληροί τα πρότυπα Euro 6 και πετυχαίνει επίπεδο θερµικής απόδοσης – όπως ισχυρίζεται η Toyota– πάνω από 37%, που είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσµα για βενζινοκινητήρα µαζικής παραγωγής. Έκπληξη ήταν η παρουσίαση του 1.4 diesel κινητήρα που η Toyota παρουσίασε, παρά της φήµες για εγκατάληψη των diesel κινητήρων στην κατηγορία Β.

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ δια λλαν ο N ΣΤΗ

Ενδιαφέρον και ζωντανός δείχνει ο «µικρός» χιλιάρης 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 L, που δίνει έµφαση στη βελτίωση των επιδόσεων, τη µείωση των εκποµπών ρύπων καθώς και των επιπέδων θορύβων και κραδασµών. Με το 6τάχυτο µηχανικό κιβώτιο, πετυχαίνει τον ιδανικό συγκερασµό µεταξύ επιδόσεων και κατανάλωσης. Το Yaris φτάνει στην τελική ταχύτητα των 175 χλµ./ώρα µε θεωρητική κατανάλωση µικτού κύκλου 3.5 λίτρα/100 χλµ! Και βέβαια το δυνατό χαρτί, δεν είναι άλλο από την υβριδική έκδοση. Η παγκόσµια εµπειρία της Toyota στην τεχνολογία υβριδικής κίνησης προσφέρει προχωρηµένες τεχνικές λύσεις στο µικρότερο υβριδικό µοντέλο της γκάµας όπως, υψηλή αναλογία συµπίεσης 13.5:1, την υιοθέτηση ενός συστήµατος ανακυκλοφορίας καυσαερίων µε ψυγείο (EGR) και την επέκταση της λειτουργίας µεταβλητού χρονισµού βαλβίδων VVT-iE, ώστε ο κινητήρας να µπορεί να αλλάζει από κύκλο Otto σε Atkinson για βέλτιστη απόδοση σε διαφορετικές οδηγικές συνθήκες! Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες και θα είναι διαθέσιµο στην Ελλάδα από τα τέλη του µήνα µε τις τιµές να ξεκινούν από 12.000€ www.gazzetta.gr/auto-moto

για την έκδοση 1.0 VVT-i, από 13.100€ για την 1.5 Dual VVT-ie, από 16.200€ για την 1.4 D-4D και από 16.690€ για το 1.5 Hybrid. Συµπερασµατικά το νέο Yaris προσφέρει την µεγαλύτερη γκάµα κινητήρων στην κατηγορία µε πρόσθετα ατού, την κορυφαία ποιότητα, τις µεγάλες δυνατότητες συνδεσιµότητας, το κύρος, την εγγύηση και την φήµη που συνοδεύει το όνοµα Toyota και τις εξαιρετικές τιµές µεταπώλησης.


TOYOTA YARIS

Οι τιµές διαµορφώνονται ως εξής: Έκδοση

Τιµή

Cool Live Active

€12.000 €12.480 €13.590

1.0 VVT-i

1.5 Dual VVT-iE Live Active* Style Bi-Tone

€13.100 €14.390* €15.590 €16.910

1.4 D-4D Live Live Plus Active

€16.200 €16.690 €17.425

1.5 Hybrid Active Active Plus Style Bi-Tone Chic

€16.690 €17.900 €18.700 €19.360 €19.300 www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΡΙΑ ΥΓΓΑ Ο N ΣΤΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


MERCEDES GLA 200

H ëòùæÜ áîáâÀõíéóè Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Οδηγούµε το ανανεωµένο SUV της Mercedes στην Ουγγαρία και ανακαλύπτουµε τις σηµαντικότερες αλλαγές του, οι οποίες είναι –κυρίως- µη ορατές εξωτερικά! www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο Π Α ΙΑ ΓΓΑΡ Υ Ο ΣΤΗN

H

Mercedes απευθύνεται στη…βάση, καθώς σχεδιάζει να αναπτύξει τα επόµενα χρόνια µία οκταµελή οικογένεια στην κατηγορία των compact µοντέλων. Ανάµεσα σε αυτά κατέχει εξέχουσα θέση η GLA, όντας το µικρότερο και µαζικότερο crossover µε σήµα το αστέρι. Mάλιστα, εδώ και λίγες ηµέρες κυκλοφορεί στη χώρας –όπως και στις υπόλοιπες αγορέςη ανανεωµένη Mercedes GLA, άσχετα αν πρέπει να διακρίνεσαι για την παρατηρητικότητά σου, προκειµένου να ανακαλύψεις τις σχεδιαστικές της διαφοροποιήσεις από την προηγούµενη. Στην Ουγγαρία διαπιστώσαµε, ότι οι τελευταίες εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στον ανασχεδιασµό των προφυλακτήρων εµπρός και πίσω, όπως επίσης των προβολέων της µάσκας, οι οποίοι αποκτούν πλέον λαµπτήρες LED αντί των Xenon. Επίσης προβλέπονται νέοι εξωτερικοί χρωµατισµοί και µία προστατευτική ποδιά του πατώµατος σε new look για τους εραστές της εκτός δρόµου οδήγησης. Στο εσωτερικό αποτυπώνεται καλύτερα, γιατί ανήκει το µικρότερο SUV της Mercedes στα

www.gazzetta.gr/auto-moto

Ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας της GLA είναι – εκτός του νεανικού σχεδιασµού και της λειτουργικότητας- η µεγάλη γκάµα κινητήρων της σε συνάρτηση µε τα κιβώτια ταχυτήτων της, µηχανικά και αυτόµατα.


MERCEDES GLA 200

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο ΑΠ ΡΙΑ ΥΓΓΑ Ο N ΣΤΗ

Στο εσωτερικό αποτυπώνεται καλύτερα, γιατί ανήκει το µικρότερο SUV της Mercedes στα premium µοντέλα της κατηγορίας του. Η προσήλωση στη λεπτοµέρεια, η ποιότητα των υλικών και η τελειοµανία στην αρµολόγηση είναι εµφανείς παντού.

www.gazzetta.gr/auto-moto


MERCEDES GLA 200 premium µοντέλα της κατηγορίας του. Η προσήλωση στη λεπτοµέρεια, η ποιότητα των υλικών και η τελειοµανία στην αρµολόγηση είναι εµφανείς παντού και παντρεύονται µε τις καλόγουστες διακοσµητικές πινελιές από χρώµιο, ξύλο, ανθρακόνηµα και διάφορα άλλα νέα υλικά του κόκπιτ και του θαλάµου επιβατών συνολικότερα. Νέα είναι και η δυνατότητα ανοίγµατος του καπό του χώρου αποσκευών µε µία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Η Mercedes το ονοµάζει ‘’Hands Free Access’’, αποδεικνύεται πολύ πρακτικό, όταν κουβαλάς τσάντες και άλλα αντικείµενα, δεν αλλάζει όµως τον όγκο του πορτ-µπαγκάζ, που παραµένει στα 421 λίτρα και φτάνει έως τα 1.235 µε αναδιπλωµένες τις πλάτες των πίσω καθισµάτων. Ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας της GLA είναι – εκτός του νεανικού σχεδιασµού και της λειτουργικότητας- η µεγάλη γκάµα κινητήρων της σε συνάρτηση µε τα κιβώτια ταχυτήτων της, µηχανικά και αυτόµατα. Επί της ουσίας υπάρχουν έντεκα τέτοιοι συνδυασµοί, µε την απόδοση των κινητήρων βενζίνης και

πετρελαίου να κυµαίνεται από 109 έως 381 ίππους στην καυτή έκδοση AMG GLA 45 4MATIC µε στάνταρ την τετρακίνηση. Νέα είναι η έκδοση GLA 220 4MATIC, που εφοδιάζεται µε δίλιτρο βενζινοκινητήρα 184 ίππων και τη γνωρίζουµε ήδη από τις σειρές A-class και B-class. Πρόκειται για ένα µοτέρ µε εξαιρετικές προδιαγραφές, καθώς αποκρίνεται άµεσα στο γκάζι, ανεβάζει πανεύκολα στροφές και ταυτόχρονα δεν εκνευρίζει µε ενοχλητικούς θορύβους ή κραδασµούς. Βέβαια και εδώ απέχουν αισθητά οι εργοστασιακές τιµές κατανάλωσης των 6,5 λίτρων αµόλυβδης ανά 100 χλµ. από τις πραγµατικές, οι οποίες «παίζουν» µεταξύ οκτώ και εννέα λίτρων για την ίδια απόσταση. Για την Ελλάδα πάντως εµφανίζουν µεγαλύτερο ενδιαφέρον –ένεκα φορολόγησης- οι βασικοί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου µε χωρητικότητες 1,6 και 1,5 λίτρων και αντίστοιχες αποδόσεις 122 (ή 156) και 109 ίππους. To compact crossover της Mercedes µας εντυπωσίασε ιδιαίτερα στον δρόµο, καθώς παντρεύει ιδανικά τα δυναµικά

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Λ Ο Τ Σ Ο Π Α ΡΙΑ ΥΓΓΑ Ο N ΣΤΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


MERCEDES GLA 200 Tεχνικά χαρακτηριστικά

Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, 1595 κ.εκ., µεγίστη ισχύς 156 ίπποι στις 5.300 σ.α.λ., µεγίστη ροπή στρέψης 250 Nm µεταξύ 1.200 και 4.000 σ.α.λ., µετάδοση κίνησης εµπρός, µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, χώρος αποσκευών 421 έως 1.235 λίτρα, µέση κατανάλωση 6,0 λίτρα αµόλυβδη ανά 100 χλµ., µήκος/πλάτος/ύψος 4,42/1,80/1,50 µ., µήκος µεταξόνιου 2,70 µ. Επιδόσεις χαρακτηριστικά οδήγησης µε την υψηλή άνεση. Η µήκους 4,42 µ. GLA κινείται µε καταπληκτική ευχέρεια στις στροφές, τις οποίες σηµαδεύει µε άριστη ακρίβεια το τιµόνι της και πραγµατικά απολαµβάνεις µαζί της την οδήγηση. Όποιος πάντως επιθυµεί µία ακόµη πιο σπορτίφ αίσθηση, µπορεί να παραγγείλει σπορ αναρτήσεις µέσα από τον µεγάλο κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισµού. Σε αυτόν περιλαµβάνεται και ένα Offroad πακέτο, µε το οποίο αυξάνει κατά τρία εκατοστά η απόσταση του πατώµατος της GLA από τον δρόµο. Σε µία τέτοια περίπτωση συνιστάται η κάµερα 360 µοιρών, που κάνει πρεµιέρα στη Mercedes GLA και προβάλλει στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας κάθε πέτρα ή άλλο εµπόδιο γύρω από το αυτοκίνητο. Μάλιστα, πατώντας ένα µπουτόν εµφανίζεται η εικόνα του crossover από ψηλά, χάρη στη συνεργασία τεσσάρων καµερών (µία στη µάσκα, µία οπισθοπορείας και από µία στους εξωτερικούς καθρέπτες).

Για την Ελλάδα εµφανίζουν µεγαλύτερο ενδιαφέρον οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου µε χωρητικότητες 1,6 και 1,5 λίτρων και αντίστοιχες αποδόσεις 122 (ή 156) και 109 ίππους.

Η ανανέωση δεν προκάλεσε αύξηση στις τιµές του γερµανικού SUV, που ξεκινούν από 27.850 ευρώ για τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση GLA 180 των 1,6 λίτρων µε τους 122 ίππους (33.390 ευρώ µε τους 156 ίππους) και από 34.110 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη GLA 180 d των 109 αλόγων.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

AîôÝï ðìÜêè! Από τον Πέτρο Πιτσίνη

www.gazzetta.gr/auto-moto


NISSAN MICRA Οδηγούµε το Nissan Micra νέας γενιάς στην Ελλάδα και εντυπωσιαζόµαστε από το ευρωπαϊκό του ντιζάιν, την ευρυχωρία, την ποιότητα κατασκευής και τη δυναµική αίσθηση οδήγησης.

Τ

ο Qashqai σπάει ταµεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπου παραµένει µε διαφορά το πιο δηµοφιλές κόµπακτ SUV, όµως η Nissan χρειαζόταν και ένα δεύτερο στήριγµα, για να εδραιώσει ακόµη περισσότερο την παρουσία της στη Γηραιά Ήπειρο. Όπως φαίνεται, το βρήκε µε το νέο Micra, το οποίο προδίδει την καταγωγή του µόνον από το λογότυπο της ιαπωνικής µάρκας και θα µπορούσε να προέρχεται από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή µάρκα αυτοκινήτων. Αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς η Nissan άλλαξε ρότα και µετεξέλιξε το µίνι της από ένα παγκόσµιο µοντέλο µε ουδέτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε ένα γοητευτικό αυτοκίνητο µε 100% ευρωπαϊκό προφίλ, ποιοτικά στάνταρ, ευχάριστη αίσθηση στον δρόµο και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Το πρώτο θύµα του Micra πέµπτης γενιάς δεν είναι κάποιος από τους βασικούς ανταγωνιστές του, όπως το Ford Fiesta, το Renault Clio ή το Toyota Yaris, αλλά το οµογάλακτο Nissan Note, που αποσύρεται πλέον από τη γκάµα των Ιαπώνων το καλοκαίρι και µένει χωρίς αντικαταστάτη λόγω έλλειψης...αντικειµένου. Kαµία σχέση µε το παρελθόν. Το νέο Micra µεγάλωσε εξωτερικά, µε το µήκος του να αγγίζει τα 4 µέτρα (παρά ένα χιλιοστά!), ενώ δείχνει χαρακτήρα και θάρρος µε τον υπερµοντέρνο σχεδιασµό του. Σήµα κατατεθέν αποτελεί η µάσκα µε το χαρακτηριστικό σχήµα V και το ανανεωµένο λογότυπο, ενώ αρέσουν τα πίσω φωτιστικά σε σχήµα µπούµερανγκ, οι κρυφές λαβές στις πίσω πόρτες και το νεύρο, που διατρέχει πλευρικά το αµάξωµα. Οι χώροι για τον οδηγό και τον συνοδηγό κρίνονται πολύ άνετοι και για τους πίσω επιβάτες ικανοποιητικοί. Καλή ποιότητα υλικών, άψογο φινίρισµα και άνετα καθίσµατα συµπληρώνουν την εικόνα του θαλάµου επιβατών, όπου προβλέπονται πολλοί χρωµατικοί συνδυασµοί για τη δηµιουργία µίας ιδιαίτερης ατµόσφαιρας. Χάιλαϊτ αποτελεί

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


NISSAN MICRA σίγουρα το µοντέρνο σύστηµα πολυµέσων µε την οθόνη αφής, αλλά και το καταπληκτικό ηχοσύστηµα Personal Αudio System της Bose, που περιβάλλει σαν µανδύας τον οδηγό, καθότι ο ήχος βγαίνει από το...προσκέφαλο. Ελαφρά πάνω από τον µέσο όρο της κατηγορίας ο χώρος αποσκευών µε πρακτικό σχήµα, 300 έως 1.100 λίτρα όγκο, κανονική ρεζέρβα λάστιχο, αλλά χωρίς διπλό πάτωµα. AdTech Ad Ο ντιζελοκινητήρας Όλα τα Micra της δηµοσιογραφικής παρουσίασης επί ελληνικού εδάφους φορούσαν τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα του οµίλου Renault/Nissan µε χωρητικότητα 1,5 λίτρων και 90 ίππους ισχύ σε συνδυασµό µε ένα σαφές µηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Το συγκεκριµένο µοτέρ µας εντυπωσίασε στα περίπου 600 χιλιόµετρα της συµβίωσής µας µε την εξαιρετική του ελαστικότητα από τις 2.000 σ.α.λ. και την αθόρυβη λειτουργία του, ενώ αρκείται σύµφωνα µε το εργοστάσιο σε

3,7 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλµ. Εµείς µετρήσαµε περίπου 5,5 λίτρα ανά 100 χλµ. χρησιµοποιώντας κατά βάση αυτοκινητόδροµο και µέσες ταχύτητες της τάξης των 130 χλµ./ώρα. Να πούµε επίσης, ότι άµεσα διαθέσιµοι στην ελληνική αγορά είναι και δύο βενζινοκινητήρες, ένας χιλιάρης ατµοσφαιρικός µε 73 ίππους και ένας 0,9 λίτρων, τούρµπο και 90 άλογα (140 Nm ροπή στρέψης, 175 χλµ./ώρα τελική, 4,4 λίτρα αµόλυβδη ανά 100 χλµ. µέση κατανάλωση), ο οποίος αναµένεται να είναι και ο εµπορικότερος µεταξύ των τριών µοτέρ. Oι πιο σπορτίφ οδηγοί θα πρέπει να κάνουν υποµονή µέχρι του χρόνου. Τότε θα λανσαριστεί το νέο Nissan Micra µε τούρµπο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και 120 άλογα, όπως επίσης µε αυτόµατο κιβώτιο CVT τύπου συνεχώς µεταβαλλόµενης σχέσης. Aν δεν γνωρίζαµε, ότι πρόκειται για ένα τετράµετρο supermini, θα πιστεύαµε ότι καθόµαστε στο τιµόνι ενός

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ κόµπακτ µοντέλου µεγαλύτερης κατηγορίας. Οι αναβαθµισµένες αναρτήσεις έκαναν την οδήγηση ευχάριστη, δεν άφηναν το αυτοκίνητο να πάρει µεγάλες κλίσεις στα στροφιλίκια του επαρχιακού δρόµου Καλαµάτας - Πύλου και φιλτράριζαν αξιοπρεπέστατα τους κραδασµούς. Στα υπέρ του ιαπωνικού µοντέλου, το οποίο κατασκευάζεται πλέον στη Γαλλία µαζί µε το «οµογάλακτο» Renault Clio και όχι στην Ινδία, καταγράφονται οι εξαιρετικά χαµηλοί αεροδυναµικοί θόρυβοι ακόµη και στις υψηλές ταχύτητες και το ακριβές τιµόνι του, µαζί µε τα δυνατά φρένα του. Το Micra πέµπτης γενιάς είναι το πρώτο supermini, που εφοδιάζεται µε το πρωτοποριακό σύστηµα Around View Monitor, που σαρώνει µε κάµερες τον περιβάλλοντα χώρο από ψηλά, κάνοντας έτσι τους επιτόπιους ελιγµούς παιχνιδάκι. Επίσης είναι το πρώτο µοντέλο της κατηγορίας, του οποίου τα ηλεκτρονικά δεν περιορίζονται να προειδοποιούν τον οδηγό, όταν βγαίνει το όχηµα εκτός λωρίδας, αλλά φρενάρει τους τροχούς και διορθώνει την πορεία του. Οι τιµές του νέου Nissan Micra έχουν...εξευρωπαϊστεί και ξεκινούν από 12.090 ευρώ στη βασική έκδοση Energy µε τον χιλιάρη βενζινοκινητήρα των 73 ίππων. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις των 0,9 λίτρων µε τα 90 άλογα κοστίζουν από 13.490 ευρώ, ενώ τα ντιζελοκίνητα µοντέλα τιµούνται από 14.890 ευρώ. Πρόκειται για ειδικές προσφορές, που περιλαµβάνουν έκπτωση 600 ευρώ για τα βενζινοκίνητα Micra και 300 ευρώ για τα πετρελαιοκίνητα, ενώ ισχύουν έως τα τέλη Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τιµές και εξοπλισµούς στο ενηµερωµένο site της ελληνικής αντιπροσωπείας. www.gazzetta.gr/auto-moto


NISSAN MICRA

Το νέο Micra µεγάλωσε εξωτερικά, µε το µήκος του να αγγίζει τα 4 µέτρα (παρά ένα χιλιοστά!), ενώ δείχνει χαρακτήρα και θάρρος µε τον υπερµοντέρνο σχεδιασµό του.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


SUZUKI SWIFT Από τον Γιώργο Βαρίνο

Best Seller!

Έτοιµο το νέο Swift, το βαρύ πυροβολικό της Suzuki να κατακτήσει ξανά την ελληνική αγορά, µε όπλο του την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, καθώς κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία τις καλές τιµές και το µικρό βάρος, που του προσθέτει νεύρο και σπορτίφ χαρακτήρα.

Μ

ετά την παρουσίαση του Suzuki Swift στην έκθεση της Γενεύης, πραγµατοποιήθηκε στη Βουλιαγµένη η δηµοσιογραφική παρουσίαση της τρίτης γενιάς του δηµοφιλούς supermini στους Έλληνες δηµοσιογράφους. Όπως ενηµερωθήκαµε από τα στοιχεία που µας έδειξαν οι άνθρωποι της Suzuki, το Swift από το 2004, έχει φτάσει τα 5,4 εκατοµµύρια πωλήσεις, ενώ στην χώρα µας έχουν πουληθεί -επίσης από το 2004- 31.000 αυτοκίνητα. Το νέο Swift βασικά αδυνάτισε κατά 120 κιλά και βελτίωσε θεαµατικά την εξωτερική του εµφάνιση δίχως να χάσει τα

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Το µήκος του αυτοκινήτου έχει µειωθεί κατά 10 χλστ., σε σχέση µε το προηγούµενο µοντέλο, αλλά το µεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 20 χιλιοστά. Το µήκος πλέον φτάνει τα 3.840 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.735 χιλιοστά, το ύψος τα 1.495 χιλιοστά. Το µεταξόνιο αγγίζει τα 2.450 χιλιοστά, αλλά η χρήση του νέου ελαφρύτερου σασί Heartect, έχει επιτρέψει την αύξηση των χώρων κατα 2.5 εκατοστά στο χώρο επιβατών και κατά 5 εκατοστά στο χώρο αποσκευών! Το αυτοκίνητο διαθέτει υπερσύγχρονα συστήµατα ασφαλείας, µε βασικότερο το σύστηµα αποφυγής πρόσκρουσης Dual Sensor Brake Support (DSBS) το οποίο σε οριακές συνθήκες φρενάρει το όχηµα µόνο του, ενώ ακόµα βρίσκουµε τα συστήµατα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, ο σχεδιασµός της κεντρικής κονσόλας είναι εντελώς νέος και πιο οδηγοκεντρικός. Φυσικά το σύστηµα infotain-

www.gazzetta.gr/auto-moto

ment διαθέτει οθόνη αφής µε διαγώνιο 7 ίντσες, µε την οθόνη να είναι χωρισµένη στα τέσσερα και περιλαµβάνει το σύστηµα πλοήγησης και την σύνδεση µε smartphones, ενώ παράλληλα χρησιµοποιείται για την κάµερα οπισθοπορείας. Βεβαίως υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Ανάµεσα στα αναλογικά όργανα υπάρχει µια έγχρωµη κάθετη LCD οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών, που εµφανίζει πληθώρα πληροφοριών. Τα πλαστικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και αντανακλούν πολυτέλεια που ξεπερνά τα στάνταρ της κατηγορίας. Εντύπωση µας έκανε η βελούδινη συµπεριφορά του αυτοκινήτου, η απουσία θορύβων σε στάση µε το αυτοκίνητο σε λειτουργία και η εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. Το νέο Suzuki Swift προσφέρεται αποκλειστικά µε δύο βενζινοκινητήρες, έναν turbo 1,0-λιτρου και έναν ατµοσφαιρικό 1,2 λίτρων. Ο χιλιάρης BoosterJet είναι έ βενζινοκινητήρας, µε απόδοση 112 ίππων στις 5.500


SUZUKI SWIFT Το νέο Suzuki Swift είναι διαθέσιµο σε τρία επίπεδα εξοπλισµού, το GL, το GL+ και το GLX. H βασική τιµή του µε τον 1,2-λίτρων DualJet ξεκινά από €11.680, το επίπεδο GL+ κοστίζει €1.000 επιπλέον, ενώ όσοι θέλουν το αυτόµατο CVT κιβώτιο πρέπει να υπολογίσουν ακόµα €1.400.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


SUZUKI SWIFT στροφές και ροπή 170 Nm, Για τα 0-100 χλµ/ώρα επιταχύνει σε 10,6 δευτ. µε το 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, και 10 δευτ. µε το 6-τάχυτο αυτόµατο, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 195 χλµ/ώρα. Η µέση κατανάλωση του ανακοινώνεται στα 4,6 λίτρα/100 χλµ, µε το υβριδικό σύστηµα αυτή πέφτει στα 4,3 λίτρα/100 χλµ., ενώ οι εκποµπές ρύπων φτάνουν τα 104 και 97 γρ./χλµ. αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασµός της κεντρικής κονσόλας είναι εντελώς νέος και πιο οδηγοκεντρικός. Φυσικά το σύστηµα infotainment διαθέτει οθόνη αφής µε διαγώνιο 7 ίντσες, µε την οθόνη να είναι χωρισµένη στα τέσσερα και περιλαµβάνει το σύστηµα πλοήγησης και την σύνδεση µε smartphones, ενώ παράλληλα χρησιµοποιείται για την κάµερα οπισθοπορείας.

Βεβαίως, υπάρχει και ο χιλιοδιακοσάρης DualJet ατµοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας. Διαθέτει δύο µπεκ ψεκασµού ανά κύλινδρο µε απόδοση 90 ίππων στις 6.000 στροφές. και ροπή 120 Nm. Σε αυτή την περίπτωση οι επιδόσεις είναι ελαφρά χαµηλότερες µε τα 0-100 χλµ/ώρα να έρχονται σε 11,9 δευτερόλεπτα µε το 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, και σε 11 δευτερόλεπτα. µε το CVT αυτόµατο κιβώτιο, ενώ η

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


SUZUKI SWIFT τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 χλµ/ώρα. Το νέο Suzuki Swift θα είναι διαθέσιµο σε τρία επίπεδα εξοπλισµού, το GL, το GL+ και το GLX. H βασική τιµή του µε τον 1,2-λίτρων DualJet ξεκινά από €11.680, το επίπεδο GL+ κοστίζει €1.000 επιπλέον, ενώ όσοι θέλουν το αυτόµατο CVT κιβώτιο πρέπει να υπολογίσουν ακόµα €1.400. Η ακριβότερη GLX έκδοση µε χειροκίνητο κιβώτιο είναι αποκλειστικά υβριδική και κοστίζει €15.080. Το νέο Swift καλύπτεται από εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 km.

Οι τιµές διαµορφώνονται ως εξής: 1.2 DUALJET GL 1.2 DUALJET GL+ 1.2 DUALJET GL+ CVT 1.2 DUALJET GLX+SHVS 1.2 DUALJET GLX CVT 1.2 DUALJET GL+ 4WD 1.2 DUALJET GLX+SHVS 4WD 1.0 BOOSTERJET GL+ 1.0 BOOSTERJET GLX+SHVS 1.0 BOOSTERJET GLX Auto

€11.680 €12.680 €14.080 €15.080 €16.080 €14.180 €16.600 €13.880 €16.380 €16.880 www.gazzetta.gr/auto-moto


WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD KUGA 1.5 TDCi

Îçéîå åìëùóôéëÞôåòï Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Το νέο SUV της Ford διατηρεί το αιχµηρό look του, παραµένει ιδιαίτερα άνετο και ευχάριστο στον δρόµο, ενώ µε τον οικονοµικό πετρελαιοκινητήρα των 1,5 λίτρων αποκτά µεγαλύτερη γοητεία.

T

Μόλις από την πρώτη γενιά, το Ford Kuga έδειξε ότι ξεχωρίζει σε σχέση µε τα υπόλοιπα SUV της αγοράς, ωστόσο οι ισχυροί κινητήρες (2λιτρος και 2,5 λίτρων) ήταν απαγορευτικοί για τα ελληνικά δεδοµένα. Αργότερα, η εταιρεία µε σήµα το µπλε οβάλ διέθετε έναν δυνατό βενζινοκινητήρα 1.6, ενώ σήµερα ήρθε η στιγµή που κάτω από το νέο Kuga συναντάµε ένα... δελεαστικό πετρελαιοκινητήρα TDCi 1,5 λίτρων 120 ίππων και 270 Nm ροπής. Ξεκινώντας από την εµφάνιση, το νέο Kuga κρατάει το αιχµηρό του look µε την µεγάλη εξάγωνη µάσκα στο εµπρός µέρος, χαρακτηριστικό όλων των µοντέλων Ford. Τα λεπτά φωτιστικά σώµατα δείχνουν ένα πιο επιβλητικό ύφος, ενώ διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά από το µεγαλύτερο Edge. Στο πίσω µέρος υπάρχουν νέα φωτιστικά σώµατα, τα οποία ενισχύουν την καλή αισθητική του µοντέλου. Οι διαστάσεις του έχουν µείνει www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ ίδιες µε την απερχόµενη γενιά και συγκεκριµένα είναι 4,53 µέτρα µήκος, 1,84 µέτρα πλάτος και 1,7 µέτρα ύψος. Το µεταξόνιο είναι 2,69 µέτρα, κάτι που µαρτυρά την ευρυχωρία της καµπίνας. Το εσωτερικό µπορεί και φιλοξενεί άνετα 5 επιβάτες, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η ρύθµιση κλίσης που διατίθεται για τα πίσω καθίσµατα. Ο χώρος αποσκευών είναι 456 λίτρα, ενώ στην περίπτωση αναδίπλωσης της τελευταίας σειράς καθισµάτων, η τιµή εκτοξεύεται στα 1.603 λίτρα.

Tεχνικά χαρακτηριστικά Τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, 1.499 κ.εκ., µεγίστη ισχύς 120 ίπποι, µεγίστη ροπή στρέψης 270 Nm, κιβώτιο έξι σχέσεων, µετάδοση κίνησης εµπρός, όγκος χώρου αποσκευών 456 έως 1.603 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 4.530/1.840/1.700 χιλιοστά.

Επιδόσεις Επιτάχυνση 0 – 100 χλµ./ώρα σε 12,7’’, τελική ταχύτητα 173 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 4,4 λίτρα πετρέλαιο κίνησης ανά 100 χλµ.

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO


WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Tο νέο Kuga κρατάει το αιχµηρό του look µε την µεγάλη εξάγωνη µάσκα στο εµπρός µέρος, χαρακτηριστικό όλων των µοντέλων Ford.

FORD KUGA 1.5 TDCi

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει µια οθόνη αφής 8 ιντσών, απ΄ όπου µπορεί κανείς να διαβάσει τα µηνύµατα του ή να χρησιµοποιήσει τους χάρτες πλοήγησης.

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD KUGA 1.5 TDCi Η ποιότητα είναι κάτι που θα σε κερδίσει, µιας και έχει µαλακά πλαστικά και καλή συναρµογή. Η θέση οδήγησης είναι αρκετά ψηλή, αλλά ταυτόχρονα άνετη. Νέο είναι και το σύστηµα SYNC3, που είναι 10 φορές πιο γρήγορο σε σχέση µε το προηγούµενο λογισµικό. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει µια οθόνη αφής 8 ιντσών, απ΄ όπου µπορεί κανείς να διαβάσει τα µηνύµατα του ή να χρησιµοποιήσει τους χάρτες πλοήγησης. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης µε συστήµατα Android Auto και Apple CarPlay, ενώ δωρεάν προσφέρεται η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Ο 1.500άρης diesel κινητήρας έχει οµαλή λειτουργία χωρίς κραδασµούς, ενώ παρέχει ικανοποιητικές επιδόσεις για ένα SUV µε βάρος 1.591 κιλά. Συγκεκριµένα, η µέγιστη ροπή εµφανίζεται από τις 1.500 σ.α.λ. και µπορεί σε

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ 12,7 δευτερόλεπτα να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλµ./ώρα. Η µέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 173 χλµ./ώρα. Ο πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται µε ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων µε κλιµάκωση που εκµεταλλεύεται στο έπακρο την απόδοση του µοτέρ. Όσον αφορά την κατανάλωση, το εργοστάσιο ανακοινώνει 4,4 λτ./100 χλµ., αλλά πρακτικά το µεσαίο SUV δεν ξεπερνάει τα 7 λίτρα στον µεικτό κύκλο. Η τιµή της βασικής έκδοσης Β usiness µε τον µικρό diesel κινητήρα ξεκινάει από τα 25.840 ευρώ και βέβαια ανεβαίνει στις πλουσιότερες εκδόσεις ST-Line. Το νέο Ford Kuga θα παίξει σηµαντικό ρόλο στην κατηγορία του, καθώς η ελκυστική του σιλουέτα και ο µικρός -σε κυβικά- κινητήρας είναι αυτό που χρειαζόταν για να τονώσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

www.gazzetta.gr/auto-moto


FORD KUGA 1.5 TDCi Πληροφορίες

www.ford.gr

WWW.GIORGOSKARAGIORGAKIS.GR

Aπό την πρώτη γενιά, το Ford Kuga έδειξε ότι ξεχωρίζει σε σχέση µε τα υπόλοιπα SUV της αγοράς, ωστόσο οι ισχυροί κινητήρες (2λιτρος και 2,5 λίτρων) ήταν απαγορευτικοί για τα ελληνικά δεδοµένα. Αργότερα, η εταιρεία µε σήµα το µπλε οβάλ διέθετε έναν δυνατό βενζινοκινητήρα 1.6, ενώ σήµερα ήρθε η στιγµή που κάτω από το νέο Kuga συναντάµε ένα... δελεαστικό πετρελαιοκινητήρα TDCi 1,5 λίτρων 120 ίππων και 270 Nm ροπής.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


SEAT ATECA 1.0 Από τον Πέτρο Πιτσίνη

EðéôùøèíÛîï íå ôï... ëáìèíÛòá Το Ateca κέρδισε από την πρώτη στιγµή την καρδιά των φίλων της SEAT. Αρκεί όµως ο µικρός βενζινοκινητήρας του ενός λίτρου µε τους 116 ίππους ή µήπως θαµπώνει την εικόνα του;

T

ο SEAT Ateca έκανε αµέσως πάταγο µε το λανσάρισµά του πριν µερικούς µήνες, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια και αποδεικνύοντας, πόσο καλή δουλειά έγινε από πλευράς Ισπανών. Το πρώτο SUV της SEAT είναι οπτικά κάτι περισσότερο από ένα υπερυψωµένο Leon, προβάλλοντας ένα αυτόνοµο σχεδιαστικό προφίλ. Έντονες ακµές και διάφορα νεύρα στο αµάξωµα το κάνουν πιο «άγριο» και οι... ψαρωτικοί προφυλακτήρες, σε συνδυασµό µε τα µαύρα προστατευτικά πλαστικά του προσδίδουν έναν πιο περιπετειώδη τόνο. Στο εσωτερικό, η οµοιότητα µε το Leon είναι παραπάνω από εµφανής. Ίδιο σχεδιαστικό µοτίβο, τόσο στην κονσόλα όσο και στον πίνακα οργάνων, γεγονός που µόνο ως θετικό µπορεί να προσµετρηθεί. Τα λίγα κουµπιά µε την εύχρηστη οθόνη αφής επιτρέπουν τον έλεγχο στο σύστηµα πολυµέσων και ενηµέρωσης, ενώ χαµηλότερα βρίσκονται τα... παραδοσιακά χειριστήρια του συστήµατος κλιµατισµού. Το καντράν µε τα

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


SEAT ATECA 1.0 Το πρώτο SUV της SEAT είναι οπτικά κάτι περισσότερο από ένα υπερυψωµένο Leon, προβάλλοντας ένα αυτόνοµο σχεδιαστικό προφίλ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας, 999 κ.εκ., τούρµπο, µέγιστη ισχύς 116 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ., µέγιστη ροπή στρέψης 200 Nm στις 2.000 σ.α.λ., µετάδοση  κίνησης εµπρός, µηχανοκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, χώρος αποσκευών 510 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 4.363/1.841/1.601 χλστ.  

Επιδόσεις (εργοστασιακές µετρήσεις)   Επιτάχυνση 0-100 χλµ./ώρα σε 11'', τελική ταχύτητα 183 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 5,2 λίτρα ανά 100 χλµ, εκποµπές ρύπων 119 γραµµάρια ανά χλµ. 

µεγάλα όργανα εφοδιάζει ανά πάσα στιγµή τον οδηγό µε όλες τις χρήσιµες ενδείξεις του, ενώ εργονοµικά, η καµπίνα παίρνει άριστα αφού τα βρίσκεις όλα µε κλειστά µάτια! Στο κοµµάτι της ποιότητας, το Ateca βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πάνω από το Leon. Τα υλικά είναι µαλακά και ευχάριστα στην υφή, οι εσωτερικές επενδύσεις των θυρών έχουν αλλάξει µε πιο αφρώδεις και ποιοτικές και η συναρµογή κυµαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Ο οδηγός κάθεται ψηλά και έχει εξαιρετική ορατότητα, θα βρει τον απαραίτητο χώρο για τα καθηµερινά του µικροαντικείµενα και θα βολευτεί στο κάθισµα µε τις πολλαπλές ρυθµίσεις. Οι υπόλοιποι επιβάτες απολαµβάνουν επίσης άπλετης ευρυχωρίας, ακόµη κι αν καλύπτουν όλες τις διαθέσιµες θέσεις. Επίσης, το πορτµπαγκάζ µε τη χωρητικότητα των 510 λίτρων αντεπεξέρχεται σε κάθε –λογική- οικογενειακή απαίτηση!    Το µεγάλο στοίχηµα στη συγκεκριµένη περίπτωση είναι ωστόσο ο κινητήρας

του αυτοκινήτου της δοκιµής µας. 'Ενας τρικύλινδρος βενζίνης, µε χωρητικότητα µόλις ενός λίτρου, άµεσο ψεκασµό και 116 ίππους! Ο συγκεκριµένος κινητήρας είναι ήδη γνωστός από το Ibiza και το Leon και κρύβει επιδέξια την έλλειψη ενός τέταρτου κυλίνδρου, αφού δεν µεταφέρει ενοχλητικούς κραδασµούς στην καµπίνα ή στα χέρια του οδηγού µέσω του τιµονιού, ενώ δεν θορυβεί ενοχλητικά. Επίσης µας ικανοποίησε απόλυτα µε την απόδοσή του παρά τα αυξηµένα βάρη που καλείται να...κουβαλήσει. Η αίσθηση που αποκοµίζεις είναι, ότι κάθεσαι στο τιµόνι ενός µοντέλου µε 1.400άρη κινητήρα βενζίνης, αφού το τρικύλινδρο µοτοράκι τραβάει αποφασιστικά από χαµηλά και γεµίζει µε άνεση το στροφόµετρο, µαζεύοντας γρήγορα χιλιόµετρα. Στον επαρχιακό ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις σχέση σε κάποιο ανηφορικό κοµµάτι, όµως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο µικρός TSI έχει τσαγανό και θα φέρει εις πέρας όποια αποστολή κι αν του ανατεθεί, ακόµη και αν το... µενού περιλαµβάνει γρήγορη οδήγηση! www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ Μιλώντας µε αριθµούς, αποδίδει 116 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ.. Για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλµ./ώρα χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα ακριβώς, η ένδειξη του κοντέρ τερµατίζει στα 183 χλµ./ώρα, ενώ θα καταναλώσει κατά µέσο όρο 5,2 λίτρα ανά 100 χιλιόµετρα! Όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι τα επίσηµα που ανακοινώνει η SEAT. Στη δική µας µέτρηση κατανάλωσης, ο 1.0 TSI απέδειξε για άλλη µια φορά ότι δεν αρέσκεται σε συχνές επισκέψεις στο πρατήριο, αφού χρειάστηκε 7,2 λίτρα/100 χλµ, µε κίνηση εντός πόλης κατά βάση και αρκετή πίεση, καθόλου άσχηµα δηλαδή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι µιλάµε για ένα ευρύχωρο, οικογενειακό SUV!    Από τα πρώτα χιλιόµετρα συµβίωσης µε το SEAT Ateca γίνεται εµφανής ο χαρακτήρας του, που είναι κυρίως οικογενειακός, αλλά διανθισµένος και µε αρκετά σπορτίφ γονίδια. Το πεντάθυρο αµάξωµα µήκους 4,36 µ. δεν γέρνει υπερβολικά και τα επίπεδα πρόσφυσης είναι τόσο υψηλά, που θα πρέπει να υπερβάλλεις, για να γλιστρήσει. Κάτι που γίνεται πάντως προοδευτικά και χωρίς εκπλήξεις, ενώ το σύστηµα ελέγχου της ευστάθειας θα παρέµβει καθοριστικά, όποτε χρειαστεί.   Κατά τα λοιπά, ο επιλογέας του χειροκίνητου σασµάν µε τις έξι σχέσεις

www.gazzetta.gr/auto-moto

Στο κοµµάτι της ποιότητας, το Ateca βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πάνω από το Leon σε πολύ καλά επίπεδα.


SEAT ATECA 1.0 Πληροφορίες www.seat.gr ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ έχει σαφές κούµπωµα, το τιµόνι προσφέρει καλά επίπεδα πληροφόρησης και το σύστηµα πέδησης είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Στο ταξίδι, το Ateca 1.0 TSI διατηρεί µε άνεση υψηλές ταχύτητες και σε κρατάει ξεκούραστο. Ο θόρυβος από τον κινητήρα ή τον αέρα δεν ενοχλεί στην καµπίνα και το πάτηµά του είναι σίγουρο, συνεπώς µπορεί να µεταφέρει άνετα και µε ασφάλεια µια οικογένεια από το ένα σηµείο στο άλλο. Όµως ακόµη και σε αστικό περιβάλλον, το Ateca δεν απογοητεύει. Οι µεγάλες του διαστάσεις µπορεί να µην είναι ιδανικές για τα στενά της πόλης, όµως τελικά αποδεικνύεται αρκετά ευέλικτο και οι µεγάλες γυάλινες επιφάνειες του αµαξώµατος φροντίζουν για άπλετη ορατότητα. Εκτός δρόµου, ο οδηγός του SEAT Ateca µε τον 1.0 TSI καλό θα είναι να µην περιµένει τροµερά πράγµατα, αφού µιλάµε στην ουσία για ένα υπερυψωµένο εµπροσθιοκίνητο αυτοκίνητο χωρίς δυνατότητα τετρακίνησης µε το συγκεκριµένο µοτέρ. Ωστόσο, η αυξηµένη απόσταση από το έδαφος συνιστά σίγουρα ένα αβαντάζ στους χωµατόδροµους, πάντα σε σύγκριση µε ένα συµβατικό µικροµεσαίο µοντέλο, κάτι που εκτιµήσαµε σε δασικούς δρόµους του Παρνασσού, όπου το Ateca αποδείχθηκε παλικάρι!    Όποιος ψάχνει λοιπόν για ένα σύγχρονο SUV µε υψηλά επίπεδα ασφαλείας και τεχνολογίας, µεγάλους χώρους, καλή ποιότητα κατασκευής, ενδιαφέρουσα σχεδίαση και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και δεν θέλει – ή δεν µπορεί - να υπερβεί το όριο των 20.000€ (19.950 ευρώ στη συγκεκριµένη περίπτωση), τότε θα βάλει το βενζινοκίνητο SEAT Ateca των 116 ίππων πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών του!  www.gazzetta.gr/auto-moto


SEAT ATECA 1.0

Εξοπλισµός Έκδοση Reference    Επτά αερόσακοι, σύστηµα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστηµα ελέγχου της ευστάθειας, σύστηµα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστηµα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, σύστηµα XDS, σύστηµα Front Assist µε περιοριστή ταχύτητας, κλιµατισµός, κεντρικό κλείδωµα µε τηλεχειρισµό, ηλεκτρικά παράθυρα εµπρός/πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστηµα µε οθόνη αφής των πέντε ιντσών, θύρα για κάρτα SD, θύρα USB.    Έκδοση Style (επιπλέον της Reference)    Αυτόµατος διζωνικός κλιµατισµός, Cruise Control, θερµαινόµενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούµενοι εξωτερικοί καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσµατος πίσω, θύρα AUX, Bluetooth, προβολείς οµίχλης µε λειτουργία cornering, ζάντες αλουµινίου 17 ιντσών.  www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_1.pdf

1

26/04/2017

15:27

ΔΟΚΙΜΗ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Από τον Πέτρο Πιτσίνη

Το Citroen C3 µε τον τούρµπο βενζινοκινητήρα των 110 ίππων µας απέδειξε, ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά - αν όχι καλύτερα - από τις εκδόσεις µε τα µοτέρ πετρελαίου!  

www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_2.pdf

1

26/04/2017

15:28

CITROEN C3 1.2 PURETECH

¦Þôå óùíæÛòåé

ôï âåîúéîïëÝîèôï Citroen C3

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

T

Η νέα γενιά του Citroen C3 έχει φτάσει αρκετούς µήνες στη χώρα µας και σίγουρα περιλαµβάνεται στις κορυφαίες επιλογές όποιου «κοιτάει» προς την κατηγορία του, όπως επιβεβαιώνει και η πανηγυρική του ανάδειξη σε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017» για την Ελλάδα. Ο βραβευµένος κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTech, που τοποθετείται κάτω από το καπό πολλών µοντέλων του PSA Group, δείχνει να ταιριάζει «γάντι» στο C3. Με 110 ίππους και 205 Nm ροπής στη συγκεκριµένη περίπτωση, κινεί µε περίσσεια άνεση το µικρό αµάξωµα του γαλλικού µοντέλου www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_3.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

26/04/2017

15:29

και του χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις. Τα 0-100 χλµ./ώρα ολοκληρώνονται σε 10,9 δευτερόλεπτα σύµφωνα µε τις µετρήσεις της Citroen, την ώρα που η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 188 χλµ./ώρα. Παράλληλα, ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας δεν µεταφέρει κραδασµούς µέσα στην καµπίνα, ούτε ενοχλεί ακουστικά. Σε ο,τι αφορά στην οικονοµία, ο PureTech αποδεικνύει πως µε τη σωστή οδήγηση, ανταµείβεσαι στο πρατήριο! Σε γενικές γραµµές, κάψαµε 7,5 λίτρα αµόλυβδης για κάθε 100 χλµ που διανύσαµε, όµως είδαµε και 6,7 λίτρα για την ίδια απόσταση, όταν αποφασίσαµε να... ελαφρύνουµε το δεξί πόδι και να εκµεταλλευόµαστε περισσότερο την πλούσια ροπή του µοτέρ. Η Citroen, κάνει λόγο για µέση κατανάλωση της τάξεως των 4,6 λίτρων/100 χλµ., που κρίνεται πάντως ουτοπική, όπως συµβαίνει εξάλλου µε τις εργοστασιακές µετρήσεις όλων ανεξαιρέτως των εταιρειών. Όπως έχουµε ξαναγράψει, το C3 έχει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα στο δρόµο, που δεν συναντάς εύκολα σε ανταγωνιστές του. Με την κορυφαία άνεση να είναι η βασική του προτεραιότητα, θα κατέβεις «ατσαλάκωτος», όσες ώρες κι αν ήσουν πίσω από το ελαφρύ, αλλά και άµεσο τιµόνι. Ο επιλογέας του µηχανικού κιβωτίου των πέντε σχέσεων

www.gazzetta.gr/auto-moto

Η οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστηµα infotainment δείχνει σαν να «αιωρείται» µπροστά από την κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτοµέρειες όπως οι χειρολαβές των θυρών που θυµίζουν χερούλι βαλίτσας.


CITROEN C3 1.2 PureTech_4.pdf

1

26/04/2017

15:30

CITROEN C3 1.2 PURETECH

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_5.pdf

1

26/04/2017

15:30

ΔΟΚΙΜΗ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

µεταφέρει πάντως µία ελαφρώς «λαστιχένια» αίσθηση, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι θα αρνηθεί τις γρήγορες αλλαγές. Μέσα στην πόλη εκτιµάς τις συγκρατηµένες εξωτερικές διαστάσεις και την κορυφαία περιµετρική ορατότητα του πεντάθυρου αµαξώµατος, όπως και τη µαλακή ρύθµιση της ανάρτησης, που φιλτράρει τις κακοτεχνίες των δρόµων.  Βεβαίως, δεν αλλάζει τίποτα από το απαράµιλλο στιλ που κάνει ξεχωριστή και δακτυλοδεικτούµενη την τελευταία γενιά του Citroen C3. Οι χαρακτηριστικές διχρωµίες είναι φυσικά διαθέσιµες, όπως και τα προστατευτικά AirBumps µε τους αεροθαλάµους, ενώ

προσφέρονται πολλές επιλογές στα χρώµατα του αµαξώµατος και στα διαθέσιµα σχέδια για τις ζάντες αλουµινίου. Η (συγκριτικά µε τον ανταγωνισµό) µεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, σε συνδυασµό µε τα µαύρα πλαστικά προστατευτικά στο όριο του αµαξώµατος δίνουν έναν... crossover αέρα στο γαλλικό µοντέλο, κάτι το οποίο δείχνει να αρέσει πολύ και του προσδίδει µια διαφορετική εικόνα. Ύστερα από τόσο ενδιαφέρον στην εξωτερική

Tο απαράµιλλο στιλ που κάνει ξεχωριστή και δακτυλοδεικτούµενη την τελευταία γενιά του Citroen C3. Οι χαρακτηριστικές διχρωµίες είναι φυσικά διαθέσιµες, όπως και τα προστατευτικά AirBumps µε τους αεροθαλάµους, ενώ προσφέρονται πολλές επιλογές στα χρώµατα του αµαξώµατος και στα διαθέσιµα σχέδια για τις ζάντες αλουµινίου. www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_6.pdf

1

26/04/2017

15:31

Τεχνικά Χαρακτηριστικά ΤΤρικύλινδρος βενζινοκινητήρας, 1.199 κ.εκ., τούρµπο, µεγίστη ισχύς 110 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ., µεγίστη ροπή στρέψης 205 Nm στις 1.500 σ.α.λ., µετάδοση της κίνησης εµπρός, χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων,  χώρος αποσκευών 300 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 3.996/1.829/1.474 χιλιοστά. 

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

CITROEN C3 1.2 PURETECH σχεδίαση, θα περίµενε κανείς και ένα αντίστοιχο εσωτερικό. Η Citroen δεν µας απογοήτευσε και κατασκεύασε µια όµορφη καµπίνα, η οποία συνδυάζει καλαίσθητους χρωµατισµούς, ώστε να «σπάει» η µονοτονία. Η οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστηµα infotainment δείχνει σαν να «αιωρείται» µπροστά από την κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτοµέρειες όπως οι χειρολαβές των θυρών που θυµίζουν χερούλι βαλίτσας. Ποιοτικά, περιλαµβάνεται το νέο supermini των Γάλλων στα κορυφαία της κατηγορίας του, καθώς έχουν χρησιµοποιηθεί ανθεκτικά πλαστικά µε ωραία υφή και αντοχή στον χρόνο.

www.gazzetta.gr/auto-moto


CITROEN C3 1.2 PureTech_7.pdf

1

26/04/2017

15:31

ΔΟΚΙΜΗ

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Δεν ακούγονται από πουθενά ενοχλητικοί τριγµοί και σε αυτό παίζει ρόλο – µεταξύ άλλων – το προσεγµένο φινίρισµα και η πολύ καλή αρµολόγηση. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης, ευανάγνωστος και φιλοξενεί µια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων για την καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού. Στα συν του αυτοκινήτου περιλαµβάνονται και οι αξιοπρεπέστατοι χώροι, όπου ακόµη και τέσσερις σωµατώδεις ενήλικες θα καθίσουν άνετα και θα µεταφέρουν αρκετές αποσκευές, χάρη στο πορτµπαγκάζ των 300 λίτρων. Κλείνοντας, δεν µπορεί να µην υπάρξει σύγκριση ανάµεσα στην ισχυρότερη έκδοση βενζίνης της δοκιµής µας και εκείνη µε τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 BlueHDi των 100 ίππων. Η «βενζίνη» έχει σαφές πλεονέκτηµα στις επιδόσεις και τη γραµµικότητα λειτουργίας του µοτέρ, ενώ στον αντίποδα, το «πετρέλαιο» παίρνει κεφάλι σε οικονοµία. Με βάση αυτά τα δύο δεδοµένα ο αγοραστής που δεν διανύει πολλά χιλιόµετρα ετησίως συµφέρει να επιλέξει τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech, καθώς η έκδοση µε τους 110 ίππους ξεκινάει από τις 14.605 €, δηλαδή είναι σχεδόν 1.100€ φθηνότερη από την πιο αργή ντιζελοκίνητη των 100 αλόγων. 

Πληροφορίες

www.citroen.gr www.gazzetta.gr/auto-moto

Επιδόσεις (εργοστασιακές µετρήσεις) Επιτάχυνση 0-100 χλµ./ώρα σε 10,9'', τελική ταχύτητα 188 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 4,6 λίτρα ανά 100 χλµ, εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα 109 γραµµάρια ανά χλµ. 

Εξοπλισµός Έκδοση Feel   Έξι αερόσακοι, σύστηµα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστηµα ελέγχου της ευστάθειας, σύστηµα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, σύστηµα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστηµα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστηµα αναγνώρισης οδικών σηµάτων, σύστηµα προειδοποίησης κόπωσης του οδηγού, Cruise Control, ηλεκτρικά παράθυρα εµπρός/πίσω µε λειτουργία συνεχόµενης κίνησης,, κεντρικό κλείδωµα µε τηλεχειρισµό, φώτα ηµέρας LED, αυτόµατος κλιµατισµός, σύστηµα πολυµέσων µε έγχρωµη οθόνη αφής 7 ιντσών και λειτουργία MirrorScreen, Bluetooth, θύρα USB, θύρα AUX, ηλεκτρικοί και θερµαινόµενοι εξωτερικοί καθρέπτες   Έκδοση Shine (επιπλέον της Feel)    Σύστηµα πολυµέσων µε πλοήγηση και 3D χάρτες, πακέτο πόλης µε κάµερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσµατος, πρόσθετες επιλογές στους συνδυασµούς χρωµάτων των εξωτερικών επιφανειών, ζάντες αλουµινίου 16 ιντσών. 


CITROEN C3 1.2 PureTech_8.pdf

1

26/04/2017

15:48

CITROEN C3 1.2 PURETECH Στα συν του αυτοκινήτου περιλαµβάνονται και οι αξιοπρεπέστατοι χώροι, όπου ακόµη και τέσσερις σωµατώδεις ενήλικες θα καθίσουν άνετα και θα µεταφέρουν αρκετές αποσκευές, χάρη στο πορτµπαγκάζ των 300 λίτρων. ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


VOLKSWAGEN TIGUAN 1.4 TSI Από τον Πέτρο Πιτσίνη

ªôáõåòÜ áêÝá Το αναβαθµισµένο VW Tiguan δεύτερης γενιάς πατάει γερά στις βάσεις του άκρως επιτυχηµένου προηγούµενου µοντέλου, ωστόσο βάζει τον πήχη στην κατηγορία των κόµπακτ SUV ακόµη ψηλότερα.

T

η συνταγή του Golf εφάρµοσε η VW και στην περίπτωση του Tiguan, καθώς το µοντέλο δεύτερης γενιάς αποτελεί σχεδιαστική µετεξέλιξη του πρώτου, αν και κρύβει κάτω από τις λαµαρίνες του θεµελιώδεις διαφορές.Το νέο Tiguan ισορροπεί σχεδιαστικά ανάµεσα στο σύγχρονο και στο διαχρονικό, κάνοντας ωστόσο µπαµ από µακριά, ότι αποτελεί εξέχον µέλος της οικογένειας Volkswagen. Τη διαφορά την κάνει ουσιαστικά η

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, 1.390 κ.εκ., τούρµπο, µέγιστη ισχύς 125 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ., µέγιστη ροπή στρέψης 200 Nm στις 1.400 σ.α.λ., µετάδοση κίνησης εµπρός, µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, χώρος αποσκευών από 415 λίτρα, µήκος/πλάτος/ύψος 4.486/2.099/1.646 χλστ.   

Επιδόσεις (εργοστασιακές µετρήσεις)   Επιτάχυνση 0-100 χλµ./ώρα σε 10,5'', τελική ταχύτητα 190 χλµ./ώρα, µέση κατανάλωση 6,0 λίτρα αµόλυβδης ανά 100 χλµ, εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα 147 γραµµάρια ανά χλµ. 

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

www.gazzetta.gr/auto-moto


VOLKSWAGEN TIGUAN 1.4 TSI

η συνταγή του Golf εφάρµοσε η VW και στην περίπτωση του Tiguan, καθώς το µοντέλο δεύτερης γενιάς αποτελεί σχεδιαστική µετεξέλιξη του πρώτου, αν και κρύβει κάτω από τις λαµαρίνες του θεµελιώδεις διαφορές.

µάσκα µε τα φανάρια να µοιάζουν σαν να πρόκειται για προέκτασή της, ενώ πίσω κλέβουν την παράσταση τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώµατα µε τα LED γραφικά.   Στο εσωτερικό, τα πράγµατα είναι διαφορετικά και επικρατεί ένα ιδιαίτερα high tech κλίµα. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η µεγάλη οθόνη αφής, µέσω της οποίας εµφανίζονται πληροφορίες για το αυτοκίνητο, τα πολυµέσα και την πλοήγηση, ωστόσο τα βλέµµατα µαγνητίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που περιλαµβάνεται στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισµού. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά υψηλά επίπεδα της Volkswagen και τα υλικά είναι προσεγµένα, όπως και η συναρµολόγησή τους. Θήκες που εξυπηρετούν στην τοποθέτηση µικροαντικειµένων υπάρχουν σε αφθονία, µε το κεντρικό υποβραχιόνιο να διαθέτει µεγάλη χωρητικότητα και να προσθέτει πόντους πρακτικότητας. Από την άλλη, ούτε οι επιβάτες έχουν παράπονο σε ό,τι έχει να κάνει µε τους διαθέσιµους χώρους, αφού θα βολευτούν ακόµη σε πενταµελή σύνθεση, ενώ το πορτµπαγκάζ αρχίζει από τα ικανοποιητικά 415 και φτάνει ως τα –κορυφαία- 615 λίτρα, ανάλογα µε τη θέση του συρόµενου πίσω καθίσµατος και την ύπαρξη κανονικής ρεζέρβας ή κιτ επισκευής ελαστικού.    Ο κινητήρας που συνόδευε το Tiguan της δοκιµής µας ήταν ο γνωστός 1.4 TSI, που έχουµε δει σε πολλά µοντέλα του γερµανικού Group. Με την ιπποδύναµη στα 125 άλογα και τη µέγιστη ροπή των 200 Nm κινεί το πεντάθυρο αµάξωµα µε σβέλτους ρυθµούς, χάρη και στις έξυπνα www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ κλιµακωµένες σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου των έξι ταχυτήτων. Η πλατφόρµα MQB, πάνω στην οποία βασίζεται η νέα γενιά του µοντέλου έχει εξοικονοµήσει κιλά συγκριτικά µε το προηγούµενο και έτσι το νέο Tiguan δείχνει πιο σπιρτόζο, αν και οικονοµικότερο. Η Volkswagen δίνει 10,5΄΄ για την κλασική επιτάχυνση των 0-100 χλµ./ώρα και η τελική του µήκους 4,48 µ. αυτοκινήτου φτάνει τα 190 χλµ./ώρα, τη στιγµή που απαιτεί µόνο 6,0 λίτρα αµόλυβδης για να καλύψει 100 χλµ. Με τους δικούς µας ρυθµούς κίνησης, καταφέραµε να δούµε στον υπολογιστή ταξιδίου 8,2 λίτρα για την ίδια απόσταση, η οποία µπορεί να πέσει κοντά στο 7,5 αν δείξεις σύνεση, αλλά και να ξεπεράσει τα 9,0 λίτρα, αν πιέσεις. Στο δρόµο, το SUV της Volkswagen είναι άνετο και ασφαλές. Δεν λέει όχι στη γρήγορη οδήγηση όµως προτιµάει τους «τουριστικούς» ρυθµούς, αφού εκεί ξεδιπλώνει τις αρετές του και εντυπωσιάζει µε την χαµηλή του κατανάλωση. Οι αναρτήσεις δουλεύουν άψογα και φιλτράρουν τις ανωµαλίες του οδοστρώµατος, χωρίς να κουράζουν τους επιβάτες, χωρίς να αφήνουν στο αµάξωµα να παίρνει µεγάλες κλίσεις στις στροφές. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα καλό σε αίσθηση τιµόνι, αξιόπιστα φρένα και θετικό σε κούµπωµα επιλογέα, ένα τρίπτυχο που κάνει το αυτοκίνητο πολύ ευχάριστο στο δρόµο. Πάντως, δεν µπορεί να

www.gazzetta.gr/auto-moto

Στο εσωτερικό, τα πράγµατα είναι διαφορετικά και επικρατεί ένα ιδιαίτερα high tech κλίµα.


Πληροφορίες www.volkswagen.gr

VOLKSWAGEN TIGUAN 1.4 TSI

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΔΟΚΙΜΗ χαρακτηριστεί σπορ, αφού το υπερπροστατευτικό σύστηµα ελέγχου της ευστάθειας κάνει αµέσως την εµφάνισή του και «κόβει» το ρυθµό, ακόµη και πριν «σπάσει» η πρόσφυση. Στον ανοικτό δρόµο ο οδηγός είναι ξέγνοιαστος, αφού το Tiguan δεν επηρεάζεται από πλευρικούς ανέµους, είναι απόλυτα σταθερό και εντυπωσιάζει µε την κορυφαία ποιότητα κύλισης στην κατηγορία των κόµπακτ SUV. Ο συγκεκριµένος κινητήρας όµως, δεν µπορεί να συνδυαστεί µε το σύστηµα τετρακίνησης 4Motion της Volkswagen, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις στις ικανότητες εκτός δρόµου. Σίγουρα, θα πατήσει σε έναν χωµατόδροµο και δεν θα πει όχι σε µια µικρή περιπλάνηση στη φύση, όµως ο οδηγός θα πρέπει να έχει στο µυαλό του ότι αν βρεθεί σε συνθήκες µειωµένης πρόσφυσης ή σε τόσο δύσβατο οδόστρωµα όπου απαιτεί κίνηση σε όλους τους τροχούς, θα έχει πρόβληµα.    Το Volkswagen Tiguan ανήκει σε µια κατηγορία µε πολλούς ικανούς αντιπάλους, όµως γνωρίζει να προτάσσει τα πλεονεκτήµατά του και φαίνεται ότι η συγκεκριµένη συνταγή βρίσκει ανταπόκριση από τους αγοραστές. Όπλο του το τεχνολογικό του υπόβαθρο, η εξαιρετική πλατφόρµα στην οποία βασίζεται, οι σύγχρονοι κινητήρες που εφοδιάζεται και ο πλούσιος εξοπλισµός που το συνοδεύει. Οι τιµές για την έκδοση 1.4 TSI των 125 ίππων ξεκινούν από τις 26.900 ευρώ και το βάζουν στο πάνω ράφι της κατηγορίας, όπου ανήκει εξάλλου συνολικά το νέο VW Tiguan. www.gazzetta.gr/auto-moto


Εξοπλισµός

VOLKSWAGEN TIGUAN 1.4 TSI

Έκδοση Active   Επτά αερόσακοι, σύστηµα ελέγχου της ευστάθειας, σύστηµα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστηµα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, σύστηµα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστηµα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, σύστηµα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, κλιµατισµός, ηλεκτρικά παράθυρα εµπρός/πίσω, ηλεκτρικό χειρόφρενο, υπολογιστής ταξιδίου, ηλεκτρικοί/θερµαινόµενοι εξωτερικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωµα µε τηλεχειρισµό, έγχρωµη οθόνη αφής 5 ιντσών µε υποδοχή κάρτας SD και θύρα AUX, ζάντες αλουµινίου 17 ιντσών    Έκδοση Advance (επιπλέον της Active)    Σύστηµα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, Cruise Control, Dynamic Chassis Control, σύστηµα αυτόµατης προσαρµογής µεγάλης σκάλας φώτων, αισθητήρες παρκαρίσµατος εµπρός/πίσω, ηλεκτρονικός κλιµατισµός τριών ζωνών, ηλεκτροχρωµατικός εσωτερικός καθρέπτης, οθόνη αφής οκτώ ιντσών µε USB/AUX/Bluetooth/Proximity Sensors   Έκδοση Exclusive (επιπλέον της Advance)    Ενεργό Cruise Control (ACC), ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, σύστηµα πλοήγησης µε ευρωπαϊκούς χάρτες και δυνατότητα update χωρίς χρέωση, υπηρεσίες CarNet, προβολείς LED, σπορ καθίσµατα, ζάντες αλουµινίου 18 ιντσών. 

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ Από τον Γιώργο Βαρίνο

Íéòôïî ªÛîá

à õòàìï÷ ðïù äåî êåøÀóáíå Έφυγε από την πρώτη θέση όπως του άξιζε. Την 1η Μαϊου του 1994 στο Grand Prix του San Marino ο Άιρτον Σένα σκοτώνεται στην στροφή Ταµπουρέλο. Ο Βραζιλιάνος υπήρξε πάντοτε η αναφορά, σε αυτό που ονοµάζουµε σήµερα «F1 pilot ». Εκρηκτικός, χαρισµατικός, υπεργρήγορος, απίστευτος, ανθρώπινος είναι µερικά από τα επίθετα που τον συνοδεύουν. Σίγουρα όµως το πιο ταιριαστό από όλα, είναι το ...αξέχαστος. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ

Α

κόµα και µετά από εικοσιτρία χρόνια από το θάνατό του, ο Σένα έχει πάρα πολύ µεγάλη συναισθηµατική επιρροή σε όλους, όσοι ασχολούνται µε τα µηχανοκίνητα σπορ. Είναι ένα παράδοξο που ωστόσο έχει εξήγηση. Ο Άιρτον Σένα, (διαβάζεται Αίίίίίίίίίίρτον Σένα, µε τον τόνο στο γιώτα, µε «επαρχιώτικη» προφορά αν θέλετε να λέτε το όνοµά του µε τη γνήσια βραζιλιάνικη προφορά) είναι µια bigger than life προσωπικότητα. Όλη του η ζωή, υπήρξε ένας αγώνας κυριαρχίας γι’ αυτόν, κυρίως µέσα στις πίστες αλλά και έξω από αυτές. Άγιος, κολόπαιδο και gentleman σε µια σχεδόν απίστευτη και µαγική ισορροπία, ενέπνευσε εκατοµµύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο και κέρδισε το σεβασµό αντιπάλων και οµόσταυλων. Αν η αξία σου µετριέται από την ποιότητα των αντιπάλων σου, τότε ο Αλέν Πρόστ - που ήταν ο µόνος αποδέκτης των κολοπαιδισµών του Άιρτον- και που σήµερα λέει τα καλύτερα λόγια για τον µεγαλύτερο ανταγωνιστή του, είναι το καλύτερο παράδειγµα. Ό ίδιος ο Σένα το τελευταίο του πρωϊνό, αναφέρθηκε live µέσα από το µονοθέσιο του, στο φίλο του Αλέν που του λείπει, λέγοντας του καληµέρα. Βλέπετε, ήταν η αντιπαλότητα αυτών των δύο που µας κράτησε αρκετά χρόνια στις µύτες των ποδιών µας να παρακολουθούµε τις επικές µάχες τους. Ο Σένα έφτασε στην Αγγλία το 1980 ως οδηγός κάρτ. Το 1981, έτρεξε στο τοπικό πρωτάθληµα Formula Ford, όπου και ανακυρήχθηκε πρωταθλητής στη πρώτη του χρονιά.

www.gazzetta.gr/auto-moto

To 1983 κατακτά το αγγλικό πρωτάθληµα Formula 3, ενώ το 1984 ξεκινά την καρριέρα του ως οδηγός F1 µε την οµάδα της Toleman. Στην πρώτη του χρονιά καταφέρνει να ανέβει µέχρι την 9η θέση στο πρωτάθληµα. Tα επόµενα τρία χρόνια (1985,1986, 1987) τρέχει µε την οµάδα της John Player Special Team Lotus, και καταφέρνει τις δύο πρώτες χρονιές να ανέβει στην 4η θέση, ενώ την τελευταία χρονιά µαζί τους, καταφέρνει να φτάσει στην 3η θέση του πρωταθλήµατος. Oι εξαιρετικές του εµφανίσεις και η καθολική κυριαρχία του στο βρεγµένο -ανάµεσα σε όλους τους οδηγούς- του εξασφαλίζει για το 1988, µια θέση στη Mc Laren. Εκεί o Ayrton βρίσκει τις κατάλληλες συνθήκες και ξεδιπλώνει το ταλέντο του, κερδίζοντας αµέσως το πρώτο του Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Η επόµενη χρονιά το 1989, είναι µια χρονιά σταθµός. Στην McLaren, ο team mate του Αλέν Προστ έχει αποφασίσει να κερδίσει αυτός το πρωτάθληµα πάσει θυσία. Μέσα σε ένα επεισοδιακό Σαββατοκύριακο στην Suzuka, εξ’ αιτίας της συζήτησης για το από που θα πρέπει να βρίσκεται η πρώτη θέση στο grid, o Σένα παρ’ όλο που έχει την pole position, ξεκινά από την «βρώµικη» πλευρά και δεν ξεκινά όσο καλά θα ήθελε. O Προστ καταφέρνει να προηγηθεί για 46 γύρους πριν ο Σένα τον φτάσει και προσπαθήσει να τον περάσει στο κλειστό σικέϊν, πριν την ευθεία της εκκίνησης. Εκεί ακουµπούν και βγαίνουν και οι δύο, εκτός πίστας. O Σένα καταφέρνει να συνεχίσει τον αγώνα και καταφέρνει να νικήσει. Oι κριτές όµως τον µηδενίζουν λόγω της σύγκρουσης µε τον Προστ και έτσι ο Προστ κατακτά το


www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ τρίτο του πρωτάθληµα. Η επόµενη χρονιά (1990) επιφύλασσε ένα παρόµοιο τέλος. Ακριβώς ένα χρόνο µετά, πάλι στη Suzuka, ο Σένα, χρειάζεται να µην τερµατίσει ο Προστ, για να στεφτεί ο ίδιος µαθηµατικά πρωταθλητής. Στην πρώτη στροφή του αγώνα στριµώχνει τον Προστ, ακουµπούν και τελειώνει και για τους δύο ο αγώνας, µε τον Σένα πρωταθλητή στο δεύτερό του πρωτάθληµα. O Άιρτον θα κερδίσει άλλο ένα πρωτάθληµα.... και µετά θα περάσει σε µια περίοδο ατυχών επιλογών κινητήρα για λογαριασµό της McLaren. Οι σχέσεις τους τελικά θα διαταραχθούν και ο Senna, θα καταλήξει στην Williams. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, πως αυτή η κίνηση δηµιούργησε περίεργα συναισθήµατα στους οπαδούς του βραζιλιάνου σε όλο τον κόσµο. Οι περισσότεροι όπως οµολόγησαν µετά το θάνατό του, ένιωθαν άβολα µε την επιλογή της Williams. Πολλοί έχουν δηλώσει -εν πλήρει ειλικρίνεια- πως είχαν ένα προαίσθηµα πως κάτι πολύ κακό θα συνέβαινε και πως κάθε φορά που το ένιωθαν, άλλαζαν σκέψη για να το ξορκίσουν. Μέχρι που συνέβη... Ο Άιρτον Σένα, υπήρξε εξαιρετικός οδηγός, πολυπρωταθλητής αλλά δεν έγινε διαχρονική περσόνα µόνο γι’ αυτό. Ήταν µια χαρισµατική προσωπικότητα που εξέπεµπε µια σπάνια ζεστασιά και ένα παλµό συµπάθιας. Ο Σένα ήταν πέρα από το φυσιολογικό αγαπητός. Υπήρχε λογική σε αυτό; Υπήρχε. Ήταν τροµερά

θρήσκος, πίστευε πως έχει µια ιδιαίτερη επικοινωνία µε Τον Θεό και πως πραγµατικά Εκείνος ήταν µαζί του όταν οδηγούσε. Και το εξηγούσε µε µαγικό τρόπο που σε έκανε να το πιστεύεις και να το δέχεσαι. Με την McLaren κέρδισε τρια πρωταθλήµατα και δηµιούργησε τον µύθο, γύρω από το πρόσωπό του. Η Honda ακόµα τον τιµά µε διάφορα αφιερώµατα στα κατά τόπους µουσεία της. Στην Ιαπωνία θεωρείται ακόµα ο καλύτερος οδηγός F1, όλων των εποχών. Ήταν απίστευτος αυτός ο δεσµός του µε Τον Θεό. Όπως απίστευτη ήταν και η εµµονή του µε την ασφάλεια. Ο Σένα κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 είχε αφήσει πίσω του τις καµικάζι πρακτικές του παρελθόντος και πρωτοστατούσε σε όλες τις κινήσεις που είχαν να κάνουν µε το θέµα της ασφάλειας από την πλευρά των οδηγών. Είχε µάλιστα δηµιουργήσει µια ιδιαίτερη φιλία µε τον Έρικ Σίντει Γουότκινς, περισσότερο γνωστό ως Σιντ Γουότκινς που ήταν εκείνη την εποχή ο γιατρός της F1 και που υπήρξε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ασφάλειας για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισµό της FIA. Στα δοκιµαστικά της πρωτοµαγιάς του 1994, ο Σένα έκανε τον πρώτο χρόνο. Τα γεγονότα µε το θανατηφόρο ατύχηµα του Ρατζενµπέργκερ µαταίωσαν τα χρονοµετρηµένα και οι οδηγοί θα έτρεχαν µε τους χρόνους των ελεύθερων δοκιµαστικών. Το πρωϊ εκείνης της καταραµένης ηµέρας ο Αλέν Προστ ήταν καλεσµένος της Williams και έφτασε στο box της www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΦΙΕΡΩΜΑ Williams, τη στιγµή που ο Σένα έκανε το πρωϊνό ζέσταµα. Μίλησε στο Σένα από το pit radio και αργότερα που ο Σένα έκανε ένα γύρο για λογαριασµό του TF1, του καναλιού στο οποίο ο Προστ εργαζόταν πλέον ως σχολιαστής έκανε live ένα ζεστό χαιρετισµό «I would like to say welcome to my old friend, Alain. Tell him we miss him very much.» Στο ζέσταµα, ο Σένα ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο. Μόλις γύρισε στο Box, είδε τον Προστ να κάθεται σε ένα τραπέζι.

στιγµή που ο αγώνας επιτέλους ξεκίνησε, έγιναν πολλά µικρά περιστατικά, που σε όλα ο Senna, έδειχνε διαφορετικός. Ακόµα και η διαδικασία της αυτοσυγκέντρωσης σε αυτόν τον αγώνα ήταν διαφορετική. Δεν φορεσε το κράνος του 15 λεπτά πριν την εκκίνηση όπως συνήθιζε, αλλά την τελευταία στιγµή. Το βλέµµα του, στις δεκάδες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί δείχνει πως δεν ήταν εκεί. Είχε φύγει ήδη µακρυά... Ο αγώνας ξεκίνησε. Η Benetton του

Ο Σένα ήταν πέρα από το φυσιολογικό αγαπητός. Υπήρχε λογική σε αυτό; Υπήρχε. Ήταν τροµερά θρήσκος, πίστευε πως έχει µια ιδιαίτερη επικοινωνία µε Τον Θεό και πως πραγµατικά Εκείνος ήταν µαζί του όταν οδηγούσε. Και το εξηγούσε µε µαγικό τρόπο. Αµέσως πήγε κοντά του µε το πιάτο του για το πρωϊνό. Διακριτικά όλοι οι υπόλοιποι αποµακρύνθηκαν και τους άφησαν µόνους. Επτά παγκόσµια πρωταθλήµατα ήταν πολλά σε εκείνο το τραπέζι. Για 30 λεπτά µιλούσαν. Αργότερα ο Prost ανέφερε: « Για πρώτη φορά µέσα σε 6-8 χρόνια µιλήσαµε σαν άνθρωποι... Ποτέ δεν τον είδα να µου συµπεριφέρεται πιο ζεστά. Μου ζήτησε τη βοήθειά µου στο θέµα της ασφάλειας των οδηγών. Συµφώνησα. Θα τα λέγαµε σε δυο εβδοµάδες στο Monaco...» Στη συνέχεια της ηµέρας και µέχρι τη www.gazzetta.gr/auto-moto

Τζέι Τζει Λέτο έσβησε στην εκκίνηση και ο επερχόµενος Πέντρο Λάµι, µε µια Lotus έπεσε βίαια πάνω του. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε και οι οργανωτές άρχισαν να καθαρίζουν την πίστα από τα συντρίµια των δύο αυτοκινήτων, στην ευθεία της εκκίνησης. Δεκαπέντε λεπτά µετά τα κατάφεραν. Στις 2.15 ο αγώνας ξαναξεκίνησε. Ο Σένα έκανε ένα εµφατικό 1.24.887 µε τον Μίκαελ Σούµαχερ πίσω του. O Σένα ήταν φανερό πως πήγαινε πάνω από το


ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

ht ps:/ w w.yout be.com/watch?v=GCZIMwto R4 www.gazzetta.gr/auto-moto


ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ όριο. Ο γιατρός Σιντ Γουότκινς, επίσης θυµάται για εκείνη τη στιγµή:«Ήταν τόσο δαιµονισµένος ο ρυθµός που γύρισα στον Μάριο Κασόνι και του είπα να ετοιµαστεί. Όπου νά’ναι θα γίνει ένα απαίσιο γαµηµένο ατύχηµα...» Ακριβώς στις 2:17 το µεσηµέρι της Πρωτοµαγιάς του 1994, ο Σένα πλησίαζε την στροφή Tamburello µε σχεδόν 300 χλµ./ώρα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το αυτοκίνητο δεν έστριψε καθώς έσπασε η κολώνα του τιµονιού εξ αιτίας µια πρόχειρης µετατροπής που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Σένα. Πήγε ευθεία. Χτύπησε µε τροµερή βιαιότητα τον τοίχο και σταµάτησε λίγα µέτρα µετά. Αµέσως βγήκαν οι κόκκινές σηµαίες και ο αγώνας σταµάτησε. Οι στιγµές που ο Σένα είναι ακίνητος µέσα στο µονοθέσιο, στοιχειώνουν κάθε εραστή των αγώνων. Κανένας δεν πρόκειται να τις ξεχάσει. Τις ξαναβλέπουµε στα διάφορα video sites και δάκρυα πλυµµυρίζουν τα µάτια µας. Στις 6.40 η Δρ. Μαρία Τερέζα Φιάντρι επικεφαλής του νοσοκοµείου Maggiore, ήταν αυτή που θα ανακοίνωνε το νέο που κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Ο Άιρτον Σένα Ντα Σίλβα, τρεις φορές παγκόσµιος πρωταθλητής και ίνδαλµα στα µάτια εκατοµµυρίων ανθρώπων... ήταν νεκρός µε επίσηµη ώρα θανάτου την 2.17 µ.µ.

Nada pode me separar do amor Τίποτε δεν µε χωρίζει πια de Deus από την αγάπη Του Θεού.

Ο Άιρτον Σένα, υπήρξε εξαιρετικός οδηγός, πολυπρωταθλητής αλλά δεν έγινε διαχρονική περσόνα µόνο γι’ αυτό. Ο Σένα υπήρξε ένας ιδιαίτερος οδηγός που η ζωή του, τα επιτεύγµατά του, ο τρόπος που οδηγούσε, οι φράσεις που έλεγε αλλά και ο τρόπος που σκοτώθηκε -ενώ ήταν πρώτος- τον µετέτρεψαν σε µια θρυλική µορφή που ποτέ δεν θα ξεχάσουµε. www.gazzetta.gr/auto-moto


Σταθερός και νικητής ο Χάµιλτον

Από τον Νίκο Τσιώκο

ΚΙΝΑ


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017

Η Ferrari είναι ξανά ζωντανή! Ένα πιτ στοπ αρκούσε στον Σεµπάστιαν Φέτελ να πάρει την πρωτιά, την οποία διατήρησε µέχρι το τέλος για να πανηγυρίσει τη νίκη στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν και να αφήσει πίσω τις Mercedes. Δεύτερος ο Χάµιλτον, τρίτος ο εκπληκτικός γι' ακόµη µια φορά Μπότας. Πολλές οι εγκαταλείψεις.


Μαγικά από τη Ferrari Η στρατηγική της απέδωσε καρπούς και ο Σεµπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του και της Scuderia στη σεζόν.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017

Από τον Νίκο Τσιώκο

Φαίνεται ότι πήρε το... αίµα της πίσω η Ferrari στον αγώνα του Μπαχρέιν για την επιλογή της σε αυτόν της Κίνας. Αρχικά, θα απορούσε κανείς που η Scuderia έβαλε ξανά τόσο νωρίς τον Σεµπάστιαν Φέτελ για πιτ στοπ, µε αποτέλεσµα να βγει 12ος και ενώ θα πήγαινε σε διαφορετική στρατηγική από τη Mercedes και τον Λιούις Χάµιλτον.

Διαβάστε περισσότερα

www.gazzetta.gr/auto-moto


Από τον Νίκο Τσιώκο

Μπότας ο πέµπτος

Ο Βαλτέρι Μπότας έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο 107 ος νικητής της Formula1 και ο πέµπτος Φινλανδός που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΡΩΣΙΑ


FORMULA 1 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017

Να... σπάσει το ρόδι και στις νίκες κατάφερε ο Βαλτέρι Μπότας στην 81η εκκίνησή του στη Formula1. Ο Φινλανδός εκκίνησε τρίτος, αλλά µε την εκπληκτική εκκίνησή του έφτασε στην πρώτη θέση και στην παρθενική νίκη της καριέρας του. Γεγονός που γράφει το όνοµά του µε χρυσά γράµµατα στην ιστορία της κορωνίδας του µηχανοκίνητου αθλητισµού.

Διαβάστε περισσότερα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ www.gazzetta.gr/auto-moto


TO ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DAREDEVILS ΣΤΟ INMOTION ΓΙΑ ΤΟ GAZZETTA.GR

ΤΕΥΧΟΣ 33

®

inMotion

Motorcycle &More ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ CUSTOM

DUCATI MULTISTRADA

950

ISSN 2357-1241

9

www.gazetta.gr/in-motion

772357

124005


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ 33

www.gazzetta.gr/auto-moto


¨

inMotion

Motorcycle &More ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΤΑ ΚΥΡΙΩΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ GAZZETTA.GR/INMOTION.............................................110

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ DUCATI MULTISTRADA 950

H DUCATI MULTISTRADA 950 ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ!...........................................114

MOTOGP 2OΣ ΚΑΙ 30Σ ΓΥΡΟΣ..................................120

ΤΟ MOTORCYCLE & MORE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ INMOTION. ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ DAREDEVILS ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΑ ΚΑRT, Η ΠΤΗΣΗ, TA ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ή ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ, ΤΑ ΝΕΑ KART, ΤΑ ΝΕΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ VIDEO, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΙΛΟΤΑΡΟΥΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, PWS (JET SKI). ΘΑ «ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ» ΟΤΙ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΙΝΜΟΤΙΟΝΜΟΤΟNEWS

Harley On Tour 2017

H Harley-Davidson φέρνει κοντά σας 22 µοντέλα της γκάµας του 2017 µέσα από τα οποία µπορείς να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και να πραγµατοποιήσεις ένα test ride. Διαβάστε περισσότερα.

Honda Forza 125

Ο Σκρουτζ των δικύκλων ονοµάζεται Honda Forza 125, έχει σύστηµα start/stop και αυτονοµία που φτάνει τα 500 χλµ! Διαβάστε περισσότερα.

www.gazzetta.gr/auto-moto

Τεράστια επιτυχία για την Έκθεση Μοτοσικλέτας

Η πρώτη Έκθεση Μοτοσικλέτας, µετά από εννιά χρόνια, ολοκληρώθηκε µε τεράστια επιτχία, καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Λίγους µήνες µετά την Έκθεση Αυτοκίνηση, το Κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην Δυτικό Αεροδρόµιο του Ελληνικού άνοιξε ξανά τις πύλες του, αυτή τη φορά για τους δύο τροχούς. Από τις 20 µέχρι και τις 24 Απριλίου έλαβε χώρα η πρώτη Έκθεση Μοτοσικλέτας, έπειτα από 9 χρόνια, η οποία διοργανώθηκε από τον κλάδο δικύκλων του ΣΕΑΑ, µε ανάδοχο οργανωτή την ALBATROS Events. Αυτή ολοκληρώθηκε µε τεράστια επιτυχία, καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και των εκθετών. Οι τελευταίοι ήταν 50 στον αριθµό, οι οποίοι σ' έναν χώρο 7000 τ.µ. παρουσίασαν τα νέα µοντέλα που κυκλοφορούν ή ενδέχεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά, ενώ έγιναν περισσότερα από 2800 test rides! Διαβάστε περισσότερα.


Εσύ διαλέγεις το ταξίδι µε το Honda Roadtrips Για 2η χρονιά η Honda σε καλεί να συµµετέχεις στο Roadtrips 2017, ένα θεσµό µε στόχο να σε µυήσει στην κουλτούρα της περιπέτειας µε µοτοσικλέτα.

Στο Honda Roadtrips 2017 οι φίλοι της µοτοσικλέτας που θα επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hondaroadtrips.gr θα είναι και οι πρωταγωνιστές του νέου ταξιδιού καθώς θα είναι αυτοί που θα διαλέξουν το φετινό προορισµό αφού έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ανάµεσα σε 3 υποψήφιους... Διαβάστε περισσότερα.

Ολυµπία Οδός - 2ος Γύρος ΠΠΤ Τρίπολη Με δυνατές µάχες και πολύ θέαµα συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών που διεξήγαγε τον 2ο γύρο του, στο αεροδρόµιο της Τρίπολης, έδρα της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεµικής Αεροπορίας που πολλά χρόνια τώρα στηρίζει τους αγώνες ταχύτητας προσφέροντας την θρυλική πια «πίστα». Διαβάστε περισσότερα.

ΙΝΜΟΤΙΟΝΜΟΤΟNEWS


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

www.gazzetta.gr/auto-moto


DUCATI MULTISTRADA 950 Από τον Γιώργο Βαρίνο

Mega... downsizing! H Ducati Multistrada 950 χαµηλώνει τα κυβικά της, µε στόχο να κάνει το επιτυχηµένο µοντέλο πιο προσιτό σε περισσότερους µοτοσικλετιστές, σε αυτούς που θέλουν µια εύχρηστη και διασκεδαστική µοτοσικλέτα για καθηµερινή χρήση!

Η

Ducati Multistrada 950 υιοθετεί την εξωτερική εµφάνιση του 1200, µε έναν µικρότερο σε κυβικά µικρότερο κινητήρα και χαµηλότερη ιπποδύναµη 113 ίππων. Η Ducati συνδύασε χαρακτηριστικά από το απλό Multistrada 1200 και το Multistrada Enduro δηµιουργώντας µια εντελώς νέα µοτοσυκλέτα που θέλει να την προσφέρει σε καλύτερη τιµή και να την κάνει πιο προσιτή σε ένα µεγαλύτερο κοινό. Θα τα καταφέρει; Αυτό είναι σίγουρο καθώς η ποιότητα βρίσκεται στα γνωστά απλησίαστα από τους ανταγωνιστές επίπεδα και η απόδοση παραµένει κορυφαία. Η Ducati έκανε µια µεγαλοφυή κίνηση, πήρε το εµπρός τµήµα αυτούσιο από το 1200 και το πίσω τµήµα από το Enduro µε τη σέλα, τη σέλα του συνεπιβάτη, τη χειρολαβή, το σχέδιο της εξάτµισης και το κλασικό δίµπρατσο ψαλίδι. Η µοτοσυκλέτα παραµένει σε διαστάσεις µεγάλη και καλό θα είναι να είστε πάνω από 1.80 για να νιώθετε άνετα. Μόλις καθήσετε στην θέση του οδηγού, βλέπετε µια µεγάλη µονόχρωµη οθόνη LCD που προσφέρει στον αναβάτη ένα πλήθος από πληροφορίες όπως ταχύτητα, στροφές κινητήρα,

www.gazzetta.gr/auto-moto


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Η Ducati δηµιούργησε από τα... ανταλλακτικά των δύο µεγάλων Multistrada, µια πιο µικρή σε κυβικά τουριστική µοτοσικλέτα στοχεύοντας σε ένα πιο ευρύ κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO

www.gazzetta.gr/auto-moto

Η Ducati έκανε µια µεγαλοφυή κίνηση, πήρε το εµπρός τµήµα αυτούσιο από το 1200 και το πίσω τµήµα από το Enduro µε τη σέλα, τη σέλα του συνεπιβάτη, τη χειρολαβή, το σχέδιο της εξάτµισης και το κλασικό δίµπρατσο ψαλίδι. Η µοτοσυκλέτα παραµένει σε διαστάσεις µεγάλη και καλό θα είναι να είστε πάνω από 1.80 για να νιώθετε άνετα.


DUCATI MULTISTRADA 950 χιλιοµετρητές –ολικό, trip 1 και trip 2, επιλεγµένη ταχύτητα στο κιβώτιο, θερµοκρασία ψυκτικού υγρού, µέση κατανάλωση, µέση ταχύτητα, θερµοκρασία περιβάλλοντος, χρόνο ταξιδιού και προειδοποίηση για πάγο στο δρόµο. Η Ducati Multistrada 950 είναι σχεδιασµένη ως τουριστική µοτοσικλέτα και γι αυτό είναι ευρύχωρη και χωρούν άνετα δύο µεγαλόσωµοι ενήλικες ακόµη και µε µονταρισµένες τις τρεις ειδικές βαλίτσες. Η σέλα βρίσκεται σε ύψος 840 χιλιοστών και δεν είναι ρυθµιζόµενη όπως συµβαίνει στο 1200. Υπάρχουν όµως έξτρα σέλες στα 820 και 860 χιλιοστά. Κάτω από τη σέλα υπάρχει ένας χώρος εργαλείων και η θύρα USB. Βεβαίως το πιο χαρακτηριστικό σηµείο παραµένει ο εντυπωσιακός V2 κινητήρας Testastretta 11° µε τον µικρότερο κυβισµό των 937κ.εκ. µε προδιαγραφές Euro 4. Έχει 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο που κινούνται µε το γνωστό πατενταρισµένο δεσµοδροµικό σύστηµα και αποδίδει 113 ίππους στις 9.000 στροφές µε µέγιστη ροπή 96,2 Νm στις 7.750 στροφές. To γκάζι, όπως και στο 1200, είναι τεχνολογίας Ride-by-Wire και ο ηλεκτρονικός ψεκασµός της Bosch διαθέτει σώµατα 53mm (έναντι 56mm στο 1200). Ο συµπλέκτης είναι πολύδισκος υγρός, µε λειτουργία ολίσθησης (για να µην µπλοκάρει στα κατεβάσµατα) και µαλακή αίσθηση στη µανέτα για να µην κουράζει σε συνθήκες συχνής χρήσης. Η µοτοσυκλέτα διαθέτει 4 mode απόδοσηςTouring, Sport, Urban and

Enduro κι έτσι µοιάζει στο 1200 καθώς όπως και αυτό διαθέτει το χαρακτηριστικό πως πρόκειται για «τέσσερις σε µία» µοτοσυκλέτες! Το Touring Riding Mode προσφέρει 113 ίππους µε προοδευτική απόκριση στο γκάζι, DTC στο level 5 και ABS στο level 3. To Sport Riding Mode προσφέρει 113 ίππους µε άµεση απόκριση στο γκάζι, DTC στο level 4, και ABS στο level 2. Το Urban Riding Mode που είναι σχεδιασµένο για κίνηση στην πόλη προσφέρει περιορισµένη ισχύ 75 µόλις ίππων µε προοδευτική απόκριση στο γκάζι µεDTC στο level 6 και το ABS στο level 3. Και τέλος το Enduro Riding Mode που είναι σχεδιασµένο για κίνηση στο χώµα προσφέρει 75 ίππους (που για κίνηση στο χώµα είναι υπεραρκετοί) µε προοδευτική απόκριση στο γκάζι µε DTC στο level 2 και ABS στο level 1. Το πλαίσιο είναι το γνωστό ατσάλινο χωροδικτύωµα της Ducati, το πιρούνι είναι ένα ανεστραµµένο Kayaba µε καλάµια διαµέτρου 48 χιλιοστών και διαδροµή 170 χιλιοστών µε ρυθµιζόµενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς και συµπίεσης. Πίσω βρίσκουµε ένα πλήρως ρυθµιζόµενο αµορτισέρ της Sachs µε υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου και επίσης διαδροµή 170 χιλιοστών. Στα φρένα η ποιότητα συνεχίζεται µε τετραπίστονα ακτινικά Brembo και δύο δίσκους 320 χιλιοστών εµπρός και 265 χιλιοστών πίσω, φυσικά µε ABS. Το Ducati Multistrada 950 διαθέτει επίσης το γνωστό Ducati Traction Control, ρυθµιζόµενο σε 8 επίπεδα ενώ είναι δυνατή και η απενεργοποίησή του.

www.gazzetta.gr/auto-moto


Η Ducati δηµιούργησε από τα... ανταλλακτικά των δύο µεγάλων Multistrada, µια πιο µικρή σε κυβικά τουριστική µοτοσικλέτα στοχεύοντας σε ένα πιο ευρύ κοινό. Πιο απλές λύσεις, πιο µικρός κινητήρας, ρυθµιζόµενες συµβατικές (και όχι ενεργές αναρτήσεις), δηµιουργούν ένα οικονοµικότερο πακέτο οικονοµικότερη µοτοσικλέτα καθώς η τιµή των 14.300€ χαρακτηρίζεται λογική για την ποιότητα και τις επιδόσεις της Multistrada 950. Αναµφισβήτητα πρόκειται για ένα Best Seller που θα ανεβάσει τις πωλήσεις σε αυτή την τόσο δηµοφιλή κατηγορία.

www.gazzetta.gr/auto-moto

εµφάνιση του 1200, µε έναν µικρότερο σε κυβικά µικρότερο κινητήρα και χαµηλότερη ιπποδύναµη 113 ίππων.


DUCATI MULTISTRADA 950 Πληροφορίες

www.ducati.gr

Στα φρένα η ποιότητα συνεχίζεται µε τετραπίστονα ακτινικά Brembo και δύο δίσκους 320 χιλιοστών εµπρός και 265 χιλιοστών πίσω, φυσικά µε ABS.

Η Ducati έκανε µια µεγαλοφυή κίνηση, πήρε το εµπρός τµήµα αυτούσιο από το 1200 και το πίσω τµήµα από το Enduro µε τη σέλα, τη σέλα του συνεπιβάτη, τη χειρολαβή, το σχέδιο της εξάτµισης και το κλασικό δίµπρατσο ψαλίδι. www.gazzetta.gr/auto-moto


ΕΠΙΓΕΥΣΙΣ

Mε το θηρίο στο Ουγγαρόρινγκ Πάντα νιώθεις ένα δέος, όταν έχεις το προνόµιο να οδηγήσεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο σε µία πίστα, γνωστή από τη Formula 1. Πόσω µάλλον, όταν το αυτοκίνητο είναι η θηριώδης Mercedes AMG GT S και την απολαµβάνεις στο Ουγγαρόρινγκ. Ηδονή!

Ηλεκτρικά µοντέλα µε το πάθος της BMW

Πάµε σαν πρώτα Μετά από χρόνια µοιράστηκα το ίδιο αυτοκίνητο για εκατοντάδες χιλιόµετρα µε τον φίλο και εξαιρετικό συνάδελφο, Κώστα Λούβαρη, που ενηµερώνει τους επισκέπτες της –πολύ καλής- ιστοσελίδας gocar.gr. Η φωτογραφία από το λιµάνι της Πύλου, όπου έγινε η πρώτη στάση του test drive του νέου Nissan Micra για «ανεφοδιασµό» σε καταπληκτική ψαροταβέρνα! www.gazzetta.gr/in-motion

Ποιος είπε, ότι τα ηλεκτρικά µοντέλα απευθύνονται µόνον σε ασκητές του τιµονιού; Οι BMW i8, αλλά και τα υπόλοιπα πράσινα αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας, µας απέδειξαν σε µία ειδική διαµορφωµένη πίστα έξω από τη Βιέννη, ότι ηλεκτροκίνηση και σπορ DNA µπορούν όντως να συνδυαστούν, αν διαθέτεις πάθος και την ανάλογη τεχνογνωσία.


Κάνε κλικ στο www.carwall.gr και βρες αυτό που ψάχνεις!

Μπες σήμερα στο carwall.gr και διάλεξε το δικό σου αυτοκίνητο, τη δική σου μοτοσυκλέτα, μέσα από τις πιο έξυπνες μηχανές αναζήτησης. Απλά και εύκολα, από τον υπολογιστή σου, το tablet σου ή το κινητό σου.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

OΔΗΓΟΣ

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

2017 iPAD

O πιο cool οδηγός για την Ελλάδα!

Inmotion 33