Page 1

GASTOUDER

Jaargang 1 nr.1

MAGAZINE Uitgave van: Gastouder de Zonneschijn


INHOUD Wat is een gastouder? Waarom een gastouder? Werkwijze Kinderopvangtoeslag


WAT IS EEN GASTOUDER?


Bij gastouderopvang De Zonneschijn is uw kind in goede handen. De gastouder zal zich bezig houden met de 3 belangrijkste ontwikkelingen. De lichamelijke ontwikkeling wordt dagelijks bijgehouden en er wordt gezorgd voor voldoende klim, klauter, spring en dans activiteiten. Op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling worden er dagelijks praat en vraag uurtjes gehouden. Dit wordt nauwkeurig door de gastouder in de gaten gehouden. Omdat het om een kleinschalig opvang gaat is er dus ook genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. Ook aan de cognitieve ontwikkeling wordt veel aandacht besteed. De gastouder heeft hier de juiste materialen voor in huis en zal door vragen te stellen aan het kind dit stimuleren. Voor alle bovenstaande taken heeft de gastouder een opleiding “Helpende zorg en Welzijn� afgerond. Hiernaast beschikt de gastouder ook over het benodigde EHBO diploma van het Oranje Kruis. Daarnaast staat de gastouder ingeschreven bij het LRKP , KvK en Gastouderbureau Kids2nanny. Het huis in Rotterdam-Nesselande waar de kinderen in opgevangen worden zal jaarlijks door de GGD gecontroleerd worden en aangepast.


WAAROM EEN

GASTOUDER?

Waarom een gastouder? De voordelen van een gastouderopvang zijn: 1. Een huiselijke omgeving 2. Variabele tijden 3. Persoonlijke aandacht 4. Zorg op maat Bij een gastouder wordt het kind in huiselijke en ontspannen sfeer ontvangen, dit kan ervoor zorgen dat het kind zich snel thuis voelt. Variabele tijden zijn voor de ouders met onregelmatige werktijden. Bij De Zonneschijn zullen we er alles aandoen om de tijden te schikken naar uw wens. Uit onderzoek is gebleken dat 83% van de bevolking persoonlijke aandacht wil voor het kind. Dit zorgt voor een positieve sfeer. Het kind voelt zich gewaardeerd en gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. De persoonlijke aandacht van gastouder is er om het kind optimaal te laten ontwikkelen. Hier worden ook de activiteiten op afgesteld en krijgt het kind de aandacht die het verdient. De Zonneschijn staat open voor speciale wensen en kan in overleg de voeding of schema aanpassen naar wens. Bij de grotere opvangcentra zijn de uurtarieven hoger namelijk € 6,46 of hoger. U krijgt bij gastouder De Zonneschijn dezelfde kwaliteit met meer persoonlijke aandacht voor uw kind voor een lagere tarief. Wij hanteren één vaste uurtarief. Dit uurtarief is all inclusive. Dit betekent dat er geen verborgen kosten zijn. Wij zullen u dan ook niet voor warm eten, tussendoortjes, fruit, drinken etc. factureren zoals andere gastouders.


Bij gastouderopvang zijn er 3 partijen: 1.Ouder 2.Gastouder 3.Gastouderbureau Bij gastouderopvang De Zonneschijn staan we altijd open voor een kennismaking gesprek. Hier kunt u kiezen voor een persoonlijk of telefonische kennismaking en kunnen we u voorzien van alle informatie die u wilt. Hierna zal er een intakegesprek volgen. Bij een intake gesprek zullen de volgende punten aanbod komen: •Gegevens van de ouder •Wie het kind mag halen •Dagindeling •Voeding •Medicatie •Activiteiten binnen en buiten •Speciale aspecten •Vervanging bij ziekte en vakanties •Wensen van het kind •Evaluatie gesprekken •Extra activiteiten

WERK


Tijdens dit gesprek is het de bedoeling dat de werkwijze van de gastouder volledig transparant is en de ouder de kans krijgt om zijn of haar verwachtingen aan te geven. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen en uw wensen naar voren te brengen. Na de intake en de afspraken zal de gastouder de zorg van de kinderen op zich nemen. De gastouder moet dus gecertificeerd zijn en het kind alles kunnen aanbieden op sociaal, fysiek en ontwikkelingsniveau. Er moeten voldoende activiteiten zijn en ook de juiste hygiëne protocol gehanteerd worden. Kinderopvang moet bijdragen aan een goede ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving. De gastouder is aangesloten bij een gastouderbureau. De Zonneschijn is aangesloten bij Kids2nanny. Het bureau ondersteunt de gastouder bij de volgende taken: •Facturering •Administratie •Professionalisering van de gastouder •Signalen doorgeven ouders •Meewerken aan de risico inventarisatie De GGD controleert het bureau weer.

WIJZE


TOESLAG

KINDEROPVANG

Meer kinderopvangtoeslag De overheid gaat meer bijdragen aan de kosten voor kinderopvang: •De maximumvergoeding per uur gaat omhoog. •Ouders met een inkomen van € 47.812 of meer krijgen een hogere bijdrage voor het kind met de meeste opvanguren. •Ouders met hogere inkomens kunnen weer kinderopvangtoeslag krijgen voor het kind met de meeste opvanguren. Op tijd kinderopvangtoeslag aanvragen Vraagt u kinderopvangtoeslag in 2014 aan? U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. Voorbeeld Uw kind gaat vanaf 10 april 2014 naar de kinderopvang. U moet dan uiterlijk 31 juli 2014 kinderopvangtoeslag aanvragen. Bereken uw kinderopvangtoeslag voor 2014 Maak een proefberekening om te zien of uw kinderopvangtoeslag verandert. Meer weten? Wilt u meer weten over de wetswijzigingen voor de kinderopvangtoeslag in 2014? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/ministeries/szw.

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van gastouderopvang De Zonneschijn kan u ook kinderopvangtoeslag ontvangen. Dit is een toelage van de overheid als tegemoetkoming voor het opvangen van kinderen. Als u werkt, een opleiding volgt en uw partner ook en uw kind gaat naar een geregistreerde gastouder of kinderopvang, dan heeft u hier recht op. Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen en van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Er geldt ook een maximumuurtarief. Wij werken samen met Nesse Administratie om u te helpen met het aanvragen van uw kinderopvangtoeslag en mocht u belastingadviezen nodig hebben staat Nesse Administratie voor u klaar.


Contact Gastouder "De Zonneschijn" Laan van Dada 119 3059 PR Rotterdam 010 - 84 86 432 info@gastouderdezonneschijn.nl www.gastouderdezonneschijn.nl

Programma: •14.15-14.30 ophalen van de kinderen •15.00 opfrissen •15.30 warme maaltijd •16.00 vrije activiteiten •17.00 Praat en vragenrondje •17.30 Vrij spelen •18.00 toetje •18.30 vrij spelen Bij Gastouderopvang De Zonneschijn vinden wij het belangrijk om zowel samen als zelfstandig activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld eten is een gezamenlijke activiteit. Hier kunnen we rustig samen genieten van het eten en een beetje tot rust komen. Bij de vrije activiteiten mogen de kinderen zelf kiezen of ze alleen willen spelen of met elkaar. Het praat en vraagrondje is bedoelt om elkaar beter te begrijpen en ook dat ieder kind een kans krijgt zichzelf kan uiten. Vrij spelen spreekt voor zich. We kunnen dit thuis doen of bij de achterliggende speeltuin, maar dit zal in overleg met de kinderen zijn. Ook kan het zo zijn dat we uitstapjes maken met de kinderen, bijvoorbeeld een keer naar de kinderboerderij of naar het park, maar hier worden de ouders van te voren op de hoogte gebracht.

Copyright © 2013 Gastouder De Zonneschijn - ...omdat uw kind de beste opvang, begeleiding en aandacht verdient

Magazine gastouder2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you