Broschyr Gårda Johan Sport

Page 1

SPORT, LEK & LANDSKAP – FÖR EN AKTIVARE FRITID

VÅR

VISION

”Gårda Johan Sport Lek & Landskap vill bidra till ett sundare samhälle med fokus på fysisk hälsa.

Detta genom att erbjuda kompletta anläggningar som stimulerar till rörelse och en aktiv fritid. Det handlar om allt från föreningsägda/ allmänna konstgräsplaner till multiarenor i socioekonomiskt utsatta områden och fantasifulla leklandskap i skolmiljö.”

Johan Sport Lek & Landskap är en del av familjeföretaget Gårda Johan, som grundades redan 1892. I dag har företaget sitt säte på Grimbo, Hisingen.

ÅRET VAR 1892... GRÖNA PÅSEN

Gårda Johan var bland de första aktörerna att förse den svenska marknaden med konstgräs och utförde sina första installationer redan slutet av 90-talet.

I vårt utbud finns även fullt utrustade multisportarenor och utegym, lagstadgade fallskydd, fantasifulla lekplatser och naturligtvis alla därtill behövande detaljer.

Vårt utbud ska sträva mot ett fysiskt och psykiskt välbefinnande för den enskilda individen.

Vår tillväxt ska inte ske på bekostnad av våra naturresurser.

På senare år har vi även blivit ledande på hybridgräs. och bland annat levererat det kvalitetsstarka och italienska märket Mixto till ett flertal elitklubbar i Sverige.

Vår produktion ska gå hand hand med ekosystemets bärighet.

Vi kallar vårt hållbarhetsarbete för den Gröna Påsen. den ligger en ambition att kunna återvinna mesta möjliga material.

Då vi gått från teori till praktik vårt miljötänk ska varje genomförande hamna den Gröna Påsen.

Gröna påsen Vår vision Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda

FALLSKYDD

Det finns naturligtvis något som står över allt annat i vår värld.

Våra barn, vår nästa generation.

Oavsett om de är hemmet, i dagis–skolmiljö, med kompisar på gården eller på en annan plats är trygghet nyckelordet.

För barn– och ungdomar. För mamma och pappa. För anhöriga.

Vår bästsäljare sammanhanget är Fallskyddsgummi, som är testat och godkänt för såväl PAH som mikroplast, som installerats på över 100 000 kvadratmeter runt om Sverige och som har den överlägset längsta garantitiden på marknaden.

Playgreen är ett system som vi själva utvecklat. Allt syfte att leverera bästa möjliga kvalitet och säkerhet. Något som aldrig får kompromissas med.

Inte då det handlar om de viktigaste vi har.

Kombinera vårt färgade toppgummi med högkvalitativa Infinergy® basskiktet. Expanderad termoplastisk polyuretan (E-TPU) används som bas, för dämpning av fallskyddsytor. Infinergy®-pärlorna som används dämpningsskiktet är elastiska som gummi, men är lättare och har en hög bärförmåga.

Ett annat PAH-fritt material för basskiktet i fallskyddsgummiytor är Cushion+ som består av 100% nytt EPDM. På grund av den fibriga materialformen får man de bästa fallskyddsegenskaperna och samtidigt en optimerad materialåtgång. Cushion+ är tillverkad från högkvalitativa råvaror och är mycket vattengenomsläpplig för bästa hållbarhet.

Fallskydd Fallskydd Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap GLÖSTORPSKOLAN, GÖTEBORG GÄRDSMOSSESKOLAN, GÖTEBORG GLÖSTORPSKOLAN, GÖTEBORG FURUBARK
BASF INFINERGY® OCH CUSHION+ PAH fritt – 100% Nytt material - Återvinningsbart STANDARDFÄRGER PÅ TOPPGUMMI
ABH FLIS

Återkommande rapporter talar om att barn– och ungdomar är stillasittande i

allt för hög grad och att antalet fysiska aktiviteter minskar, vilket en förlängning kommer att leda till ett gigantiskt samhällsproblem.

Lekredskap i fantasifulla och inspirerande miljöer skapar också spring i benen och en naturlig motvikt till det ökande stillasittandet.

Nu behöver inte rörelse endast vara kopplat till idrotts– och föreningsverksamhet.

Våra produkter är designade och tillverkade Skandinavien och av danska LEDON, ett företag som i tre generationer utvecklat sina produkter baserat på studier av barns lek.

LEK
Lek Lek Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap 3D DJUR LEDON EXPLORE LEKPLATS KOLDING, DANMARK LEDON CASTLE STYSTEM HAR INSTALLERATS VID KULTURHUSET ARNUM, DANMARK – Ger spring i benen

NÄRIDROTT/MULTISPORT

Många i en äldre generationen undrar var det där som kallas spontanidrott tog vägen. Varför ser man idag inte barn som spelar fotboll på gräsytan hemmavid eller vid basketkorgen på skolgården? Vårt svar är; det gör man åter i allt högre grad.

Hela idén med exempelvis multisportarenor är att det enkelt och bekvämt, dessutom nära anslutning till hemmamiljö, ska gå att ägna sig åt fysiska aktiviteter utan att behöva hyra en arena/hall eller att lösa ett förhållandevis dyrt gymkort. Det är ett faktum som allt fler kommuner, beslutsfattare, stadsplanerare insett och förespråkar.

Vi bistår naturligtvis med all teknisk information om material, storlek, fallhöjder, markunderlag samt råd och anvisningar till ert projekt. En allt vanligare träningsform är bouldering, en form av bergsklättring som utförs på små klippformationer eller konstgjorda stenväggar. I vårt sortiment finns flera boulders för både vuxna och yngre som passar på träningsområden och lekplatser.

Näridrott/Multisport

Näridrott/Multisport Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap
DEAUVILLE FIVE A SIDE

KONSTGRÄS

Stenhårda grusplaner och utslitna gräsytor tillhör det förgångna. Konstgräs är sedan ett antal år det underlag där små och stora fotbollsspelare får utveckla sin talang och bejaka sin lust till världens största idrott.

takt med tiden ställs det allt högre krav på att produkten ska ha minsta möjliga miljöpåverkan. Med hjälp av exempelvis granulatfällor, skoborstar och skrapgaller värnar vi om den moder jord som endast är till låns.

Gårda Johan var tidigt ute med att lansera konstgräs och vårt team ingår bland annat Thomas Wernerson och Dick Last, båda elitspelare som aktiva och väl förtrogna med hur olika underlag upplevs av dagens spelare.

För att alla fotbollshjältar därute ska känna att deras älskade idrott är på riktigt och tas på största allvar, oavsett nivå, självklart förhöjer nätmål, hörnflaggor – och varför inte ett designat avbytarbås – upplevelsen.

Vår leverantör, Limonta, är med och driver utvecklingen av både konstgräs, ifyllnadsmaterial, och systemen som helhet och är dessutom rekommenderad av det internationella förbundet FIFA.

Konstgräs Konstgräs Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap BRAVIDA ARENA, GÖTEBORG RYDBERGSPLAN, LERUM SKRAPGALLER BORSTSTATION FOTBOLLSMÅL AVBYTARBÅS FRÅN SERIEN ABRIS FINNS REGNBÅGENS ALLA FÄRGER

”HYBRIDGRÄS ÄR FRAMTIDEN”

Kaptenen pratade om det naturtrogna hybridgräset av märket Mixto som leverats av Gårda Johan till Stadion två veckor tidigare och som fick högsta betyg efter cupmatchen mot Chelsea. Vi ska dessutom komma ihåg att det var mitten av vintermånaden februari.

genom att lägga en hybridmatta på en av Kamratgårdens två planer.

Samma underlag finns sedan tidigare på skåningarnas träningsanläggning, på Myresjöhus Arena, Växjö.

Den används också av giganter som Real Madrid (Bernabeu), Milan och Ajax.

I Sverige var IFK Göteborg först ut

Där tränar dag klubbens a-lag, där har U21, Elit1 och U17 stora delar av sin verksamhet och där är svenska damlandslaget en flitig besökare samband med läger och landskamper. Användargraden uppges ha ökat med det tredubbla antalet timmar sedan premiären 2016.

Hybridgräs Hybridgräs Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap Malmö FF:s stjärna och stora profil, Markus Rosenberg, utbrast spontant: – Hybridgräs är framtiden för svensk fotboll. ”Som vanligt perfekta förberedelser med en välskött plan. Här trivs vi verkligen och får de bästa förutsättningar för våra avgörande VM-kvalmatcher.” Damlandslaget förbundskapten Peter Gerhardsson till Gårda Johan efter förberedelser på Kamratgården Göteborg. BERNABÉU, MADRID KAMRATGÅRDEN, GÖTEBORG

LANDSKAPSGRÄS

Trafikmiljöer, skolgårdar, trädgårdar, offentliga platser – visst lyser det upp med en del grönt i sammanhang som annars kan upplevas som ganska grå.

Vi erbjuder konstgräs för alla typer av applikationer.

Beroende på hur en yta ska nyttjas ställs det olika krav på slitage, funktion och utseende.

Vi har även ett brett utbud av kantlister stål, aluminium och plast för infästning av konstgräs.

KONTAKT

GÅRDA JOHAN SPORT LEK & LANDSKAP

Telefon: 031-55 92 00

E-post: info@gardajohansport.se Adress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg Web: www.gardajohansport.se

Inga uppdrag är för små.

Inga uppdrag är för stora.

Vi försöker alltid göra även det svåra enkelt, det omöjliga möjligt och leva efter att goda råd definitivt inte är dyra.

Med vår erfarenhet av fallskydd, lekmiljöer, multisportarenor, konst–, hybrid– och landskapsgräs samt alla tillhörande utrustning, vågar vi åtminstone lova att vi är värda att lyssna på.

Gårda Johan Sport Lek & Landskap – för en aktivare fritid.

Landskapsgräs Kontakt Gårda Johan Sport Lek & Landskap Gårda Johan Sport Lek & Landskap DELUXE MAX 40 & GEO BRO, GOLFBANA MÖLNDAL, GÖTEBORG

cRUYFF cOURT

PROJEKT VI ÄR EXTRA STOLTA ÖVER

Vi är naturligtvis stolta över alla utförda uppdrag. Sedan finns det en del projekt som känns extra bra i magen. Som två konstgräsarenor i ett projekt drivet av IFK Göteborg och Johan Cruyff Foundation som heter ”Planer för framtiden”. Den första öppnades sommaren 2018 och är placerad i Biskopsgården, den andra invigdes i början av 2019 och är placerad i Hammarkullen. Tanken är att ge fler möjlighet till spontan rörelse och därmed ett friskare liv.

Gårda Johan Sport Lek & Landskap

Samhällsprojekt

Gårda Johan Sport Lek & Landskap hade också förmånen att få installera en multiarena och konstgräsplan som invigdes i samband med finalen på Friends i Europa League 2017. Det europeiska förbundet Uefa skänkte en miljon till en plan i förorten Husby, som är till för barn och ungdomar i första hand.

BISKOPSGÅRDEN, GÖTEBORG
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.