__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


Duka upp med tomtar till jul! Åsas Tomtejul är en av våra omtyckta serviser i Åsas Tomtevärld, designad av Fyrklövern och konstnären Anne Rooslien efter Åsa Götanders handgjorda ulltomtar från de Småländska skogarna. Dekoren på de olika servisdelarna består av tomtarna Vilma, Valter, Viktor, Viktoria, Valle och Olle i ett snölandskap med guldskimrande granar. Servisen har en unik form och ett gediget sortiment – allt du behöver för att duka upp ett dignande julbord i tomtarnas tecken. Fyrklövern är störst i Norden på julserviser, vi kan jul!


Duka med naturen!


Servera ägg och sill på ett nytt trevligt sätt! På fatet ryms 12 ägg.

I det breda sortimentet i Åsas Tomtejul finns allt du kan önska dig för att duka upp stämningsfullt vid julens alla festligheter som julmiddagen, glöggmyset, fikan eller frukosten. I serien finns även olika glas som matchar servisen.

Servera olika sorters sill, julgodis eller nötter i de tomtedekorerade skålarna.


Fika i tomtarnas tecken! Med vår glögg- och kaffeserie skapar du julstämning vid såväl glöggen på första advent som vid fikan i soffan framför Kalle Anka och hans vänner på julafton. I kollektionen ingår kaffemuggar, glögg­ muggar, assietter, hjärtformade skålar i två olika storlekar, kakfat på fot och två olika sorters ljusstakar – med andra ord, allt du behöver för en riktigt mysig julfika. Tomtarna på Fyrklöverns julserie i fältspatporslin har illustrerats av konstnären Anne Rooslien efter Åsa Götanders kända ulltomtar. I granarna som omger de små tomtarna i porslinsdekoren finns inslag av äkta guld.


Pepparkaksbiscotti med mandel och lingon Cirka 40 skorpor 100 g rumsvarmt smör eller margarin 2 dl strösocker 3 ägg 7–8 dl vetemjöl 2 tsk malen ingefära 2 tsk malen kanel 1/2 tsk malda kryddnejlikor 3 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 dl skållad och skalad mandel 1–2 dl lingon 1 msk vetemjöl till lingonen

Glögg och gröt – två måsten på julen! Julen handlar för de allra flesta om traditioner. Att äta gröt och dricka glögg hör julen till och i Åsas Tomtejul finns porslinet du behöver för att servera julens alla godsaker.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Blanda lingonen med vetemjöl och knåda försiktig ner dem jämnt i degen. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15–20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Låt längderna svalna något och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga. Gott till glöggen!


Duka med äpplen i jul!

Tips!


• Illustration: Anne Rooslien • Finaste fältspatporslin • Detaljer i äkta guld • Handlitograferad dekor • Tål maskindisk • Endast hos Fyrklövern

Åsas Tomtebod Åsa Götander startade sin Tomtebod 1993 i Småland. Här tillverkas fort­ farande de flesta tomtarna. Tomtarna görs i ull, filt och fårskinn från Gotland – ett genuint konsthantverk. Konstnären Anne Rooslien har illustrerat tomtarna på serviserna.

Fyrklöverns bottenstämpel med Åsas Tomtebods varu­ märke finner du under varje servisdel. Det är din garanti för en produkt av högsta kvalitet framtagen i samarbete med Åsas Tomtebod. TERMOS


5

Köp Åsas handgjorda tomtar via Fyrklövern! Vi säljer fem tomtar i olika storlekar.

4

2 1

3

1. Valle röd 35 cm 2. Vilma 50 cm 3. Valle grå 35 cm 4. Valter 50 cm 5. Olle 80 cm

Åsas tomtar Tomtar och vättar – snälla, mysiga och lite blyga. De bor långt inne i skogen och det är inte många som har träffat dem. En hel tomtefamilj pryder Fyrklöverns populära servis Åsas Tomtejul. Mamma Vilma och pappa Valter finns på mattallriken och de tre barnen Viktor, Viktoria och Valle på förrättstallriken. Gammeltomten Olle ingår också i tomtefamiljen.

Granen gnistrar av fina guldstänk i 18 K guld

Viktor, Valle och lilla Viktoria

Mamma Vilma

Pappa Valter

Gammeltomten Olle


SORTIMENT Matservis

Förrättstallrik 22 cm

Mattallrik 27 cm

Skålar 16, 22 och 25 cm

Djup tallrik 24 cm

Aptitskål (2-pack) 8 cm

Uppläggningsfat 32 x 15 cm, 35 x 18 cm och 39 x 22 cm

Dessertskål 17 cm

Familjeugnsform 39 x 29 cm

Ugnsform 26 x 24 cm

Festfat 36 x 25 cm

Fat 29 cm

Terrin 3 liter Salt & peppar 8 cm

Ugnsgryta med glaslock 3 liter

3-delad cabaret med fat Fat 32 cm, skålar 10 cm

Ugnskastrull med glaslock 90 cl

Kanna 70 cl

Såsskål med fat 40 cl, fat 24 cm


Granfat 26 cm

Hjärtskålar 14 cm och 18 cm

Ägg- och sillfat Fat 31 cm, skålar 15 cm

Äggkopp 13 cm

Kaffeservis

Kaffekopp med fat 15 cl

Mjölkkanna 15 cl

Mugg (2-pack) 25 cl

Sockerskål 25 cl Kaffekanna 1,2 liter

Kakfat 36 x 17 cm

Assiett 18 cm

Termos 1 liter Glöggmugg 10 cl Glöggryta 2,5 liter Värmare 8 cm hög

Fat på fot 31 cm

Burk med lock 45 cl

3-våningsfat 18, 22 och 27 cm

Glas och bestick

Allroundglas 28 cl

Selterglas 35 cl

Snaps- och likörglas 6 cl

Ölglas 40 cl

Matgaffel 20 cm

Matkniv 22 cm

Matsked 20 cm

Dekoration

Ljusstakar 11 cm, höjd 3 cm

Ljusstake 11 cm

Ljusstake 14 cm

Inspirationspaket Bordslöpare 138 x 40 cm Filthjärtan 6 x 5 cm

Bordsduk 300 x 150 cm


Vi är störst på julserviser i Norden Fyrklövern är störst på julserviser i Norden. Vi kan jul. Vi vet att våra kunder är unika. Vi vet att vissa föredrar rött i sin juldukning medan andra gärna vill duka med vitt. I vår tomtevärld finns därför något för alla!

Facebook “f ” Logo

#fyrklövern

CMYK / .eps

Facebook “f ” Logo

CMYK / .eps

Fyrklövern

@fyrklovern_sverige

Tel 040-665 45 50 | www.fyrklovern.se

10010883 - S AT PF H19

DIN GARANTI • Servisen tillverkas med ensamrätt för Fyrklövern • 30 dagars bytes- och returrätt • Vi ersätter eventuella transportskador till 100 % • Vår kundtjänst hjälper dig gärna, ring 040 - 665 45 50

Profile for fyrklovern3

Åsas Tomtejul  

Åsas Tomtejul