Page 1

Beds Your eyes rest on

Madrasser du kan hvile øynene på

Madrasser som du kan vila ögonen på


stast-Aa

E

SINC

Si nce

• 7 4 •19 Si nce

• 7 4 9 •1

www.furnico.ee © Furnico OÜ, 2011 2

1 9 47

7 4 9 1 NO N A

1955

sin

•1


Vi har en saga till dig. En godnattsaga.

Kommer dag, kommer råd, säger ordspråket. Det verkar lite motstridigt – logiskt sett borde det vara på kvällen, efter dagens slut, som vi är klokare. Dock visste den gamla bondepraktikan exakt vad det handlar om. Natten tar dagens tyngd från trötta kroppslemmar, sveper bort bekymmer och möda, låter anden vandra fritt. I drömmarnas skumma utkanter kan man träffa de avlägsna och nära, t.o.m. se sig själv. Ibland är det just i drömmarna där rätta idéer och kreativa tankar kommer fram, idéer och tankar som i dagsbullret inte låter fängsla sig. En sådan trollkarl är sömnen. En vuxen människas sömnbehov är i genomsnitt 7,3 timmar, det är bara 10 % som behöver kortare sömnperiod. Människan tål i genomsnitt upp till två timmars förkortning av sömntiden, även detta mycket sällan. Sömnen är nödvändig för att koppla av och återställa sinnesro, under sömnen aktiveras också immunsystemet. Dålig sömn och outsövda nätter medför, förutom dåsighet under dagtid, också olika hälsoproblem. Ämnesomsättning, blodtryck, puls- och andningsfrekvens, samt blodtillförsel i hjärtat blir långsammare och muskelspänningen minskar. Bristfällig sömn kan försämra dietens effekt, påskynda åldrandet och sätta immunsystemet

ur balans. Det räcker t.o.m. att sova en timme mindre än vanligt flera nätter i rad, för att framkalla utmattning som är betydligt mer utbredd än sömnlöshet och andra sömnbesvär. Goda sömnvanor och lugn miljö påverkar sömnkvalitén i väsentlig grad. För att sömnen ska ge oss ny energi, behöver vi ta hänsyn till följande: • madrassen och dess underlag måste vara bekväma för kroppen och ge tillräckligt med rörelsefrihetg • rummet måste ha lämplig belysning – halvmörka eller mörka rum passar bäst för både dagoch nattsömn • lugn och ro – sömnen störs av buller • rätt rumstemperatur (16–18º C) Sömnen är värd att prioriteras. Ett utvilat öga iakttar och ser världen med klarare blick, ett utvilat sinne är gladare och lugnare, en utvilad kropp hjälper bättre till att förverkliga ens tankar, planer och drömmar. Sov gott!

3


4


Vad är det som gör Furnicos madrasser så bra? Erfarenhet

Brett produkturval

OÜ Furnico började sin verksamhet år 1992, då under namnet AS Ain Kullo. De första åren var företaget aktiv inom försäljning av importerade möbler i Estland. Med åren förändrades marknadssituationen och företaget, vars namn sedan år 1997 är OÜ Furnico, koncentrerade sig alltmer på försäljning av madrasser, resårsängar och bäddmadrasser i Estland och utomlands. År 1997 föddes Furnicos varumärke Hypnos, en symbol för behaglig sömn och bekväma madrasser för många estländare.

Vi vågar med säkerhet påstå att vi kan erbjuda våra kunder nästan allt de kan önska sig. Vårt produktsortiment är brett. Resårsängar, resårmadrasser och bäddmadrasser fördelas i olika produktklasser. Sortimentet börjar med enklare produkter med bonnellfjädrar som har en första sovkomfort, och avslutas med zonade pocketresårsängar och madrasser som tar hänsyn till den sovandes kroppsställning och -figur. Pricken över i:et är bäddmadrassen. I bäddmadrasserna används det olika typer av polyuretanskum och latex.

Furnicos madrasser och resårsängar tillverkas i Narva, av ett företag vars aktiemajoritet sedan år 2007 innehas av Furnico. I Narvafabriken har madrasser och resårsängar tillverkats från 1955. Dagens know-how och Narvafabrikens halvsekellånga erfarenhet av möbeltillverkning utgör grundstenarna i Furnicos kvalité.

Kvalité I Furnicos sängar och madrasser används luftgenomsläppliga, miljö- och hudvänliga material av hög kvalité, så att våra produkter lugnt kan användas även av överkänsliga personer och allergiker. Modellskillnader beror på kombination av olika resårsystem, stoppningar och foder, varför man helst bör prova på minst tre-fyra olika modeller vid val av madrass. För att det vackra ska hålla länge och förbli bekvämt, är rätt skötsel ett måste. Det är viktigt att vädra och dammsuga madrasser, resårsängar och bäddmadrasser regelbundet. Att regelbundet vända resårmadrasser, så att materialet kan återhämta sig, ökar madrassens livslängd avsevärt. Men t.o.m. de bästa material blir slitna så småningom, därför rekommenderar vi att byta ut madrassen efter 5–7 år.

Furnicos produktkollektion innehåller något för varje ålder och smak, för att inte tala om olika behov.

Samarbete med kunder Goda och flexibla kundrelationer inspirerar alltid. Vi är öppna för alla förslag som låter oss att berika Furnicos produkturval och göra det ännu bättre. I en hotellanläggning är det viktigt att ha bekväma sängar. En bra hotellsäng ska vara tillräckligt kraftig för att stödja den sovandes kropp och ge möjlighet att vila ut både på en snabb tjänsteresa och på semester. Sängar i Hypnoskollektionen som vi erbjuder hotellanläggningar, tillverkas av material med hög kvalité och motsvarar kraven för hotellanläggningar, liksom kraven för brandklass SK2. Vid önskemål kan vi även tillverka hotellsängar som motsvarar kraven för den högre brandklassen SK1. Ge oss gärna era önskemål redan under förhandlingar. Bäddmadrassernas överdrag är tvättbara vid 60°C, i produkturvalet ingår också madrasskydd.

5


Madrassen är underlag eller stoppning som normalt läggs i sängen där man sover. Ordet „madrass” kommer från det arabiska ordet „kasta”, eller egentligen „plats dit något kastas”, eller „kudde”. Under korstågstiden tog européerna över arabernas sed att sova på kuddar som var kastade på golvet, och ordet „madrass” nådde till medeltidsengelskan via romanska språk. Även om madrassen kan läggas direkt på golvet, brukar den ligga på en brits ovanför marken (t.ex. plattformsäng, sängram med metallfjädrar eller sängbotten med ribbor). Historiskt har madrasserna alltid fyllts med många olika naturmaterial, bl.a. halm och fågelfjädrar. Moderna madrasser innehåller vanligen en inre fjädring eller material som latex, viskoelastiskt polyuretanskum eller andra typer av polyuretanskum. Madrasser kan också vara fyllda med luft och vatten. Källa: Wikipedia

6


Vad är Furnicos madrasser tillverkade av? Polyuretanskum eller så kallad skumgummi

Skumgummi med det korrekta namnet polyuretanskum är ett mjukt och elastiskt skum vars volym utgörs till ca 90 % av luft. På det viset är polyuretanskummet användarvänligt – det är ett luktfritt, andande och inte svettframkallande material. Under påverkan av ljus ändrar polyuretanskummet sin färg något men inte dess tekniska egenskaper. Polyuretanskum som har tillverkats tidigare, kan inte jämföras med polyuretanskummet idag. Fram till början av 1990-talet använde man freon och andra skadliga och obehandlade gasbildande ämnen i tillverkningsprocessen, som tyvärr skapade fördomar mot polyuretanskummet. Idag använder medlemmar i EUROPUR, branschorganisationen för europeiska tillverkare av polyuretanskum, en modern teknologi vid tillverkning av polyuretanskum, samtliga produkter är freonfria och innehåller inga skadliga föreningar. Den största konsumenten av polyuretanskum är möbelindustrin, och med hänsyn till dess behov tillverkas det olika typer av polyuretanskum som skiljer sig åt genom sin mjukhet, täthet, hårdhet, elasticitet och motståndskraft. Polyuretanskummets livslängd är, beroende på dess användningsområde, upp till 10 år, förutsatt att det är tekniskt lämpligt för produkten. Polyuretanskummet i Furnicos produkter är godkänt av Estlands Allergiförbund och därmed också lämpligt för allergiker.

Latex

Latex är ett naturligt, elastiskt och motståndskraftigt material som tillverkas av mjölksaft från gummiträdet Hevea brasiliensis. Latex skummas upp med mixer under en viss tid vars längd beror på den önskade hårdhetsgraden. Latexskummet sprejas med en slang på ett transportband där skummet ombildas till en geléliknande massa. Därefter placeras formen i ett värmeutrymme vid 100 °C temperatur för 25 minuter. Av hettan uppstår en vulkaniseringseffekt varvid den geléliknande massan förvandlas till ett välbekant elastiskt gummi. Latexen tvättas noggrant för att avlägsna alla rester av kemisk behandling. Därefter torkas den försiktigt. De torkade produkterna perforeras och kapas till lämplig storlek.

Fjädring Fjädringen utgör hjärtat i varje madrass och alla mjuka möbler. Den lägger grunden till möbelns komfort, genom att stödja olika lager av stoppningsmaterial. Resårkärnan består av rader av hopflätade fjädrar. Fjädringen garanterar den mekaniska och hygieniska komforten även efter flera års användning. Luftspalten mellan stoppningslagren förbättrar luftcirkulationen och ökar sovkomforten. • Fjädringen är mer hälsosam än övriga material, eftersom den låter luften cirkulera i madrassen. Kroppsfukten avleds därför bättre än vid övriga material.

7


• Tack vare det goda mikroklimatet i madrassen minskar risken för kvalsterbildning med 60 %.

för mekaniskt ställbara sängar.

• På en resårmadrass kan den sovande obehindrat ändra sin kroppsställning. • Resårsystem av hög kvalité håller länge och under den perioden har någon försämring i fjädringsegenskaper inte iakttagits. • Resårkärnorna är oskadliga för naturen, eftersom alla material kan återvinnas.

I huvudsak används det tre olika fjädringssystem i madrasserna.

Bonnell

Viktigare fördelar med LFK-fjädring: • mycket flexibel, och därför lämplig i ställbara sängar • stort antal resårfjädrar ger en bra fjädring och utgör ett utmärkt ryggstöd • tätt liggande resårfjädrar är ett bra underlag för olika stoppningslager.

Pocketfjädring

En klassiker bland resårsystem. Enskilda fjädrar är placerade i rader och hopflätade med en spiraltråd. En speciell egenskap hos Bonnells system är resårfjäderns dubbelkoniska figur. Bonnellfjädring har en mycket bra luftgenomsläpplighet.

LFK-fjädring (Lightweight) Lätt fjädring av tråd med liten diameter. Tråden är härdad för att öka uthålligheten. Ändspiralerna har nästan fyrkantig form som skapar en s.k. vikeffekt, och därför rekommenderas madrasser med sådan fjädringstyp

8

Med sin speciella komfort och mångsidighet har pocketfjädringen blivit mer och mer populär bland tillverkare av mjuka möbler och madrasser. Enskilda resårfjädrar är placerade i tygfickor som limmas ihop. I


flerzonad pocketfjädring används trådar i olika diameter, så att olika zoner har olika hårdhets- och mjukhetsgrader. De mest populära fjädringssystemen är 5- och 7-zonade. Fördelar med pocketfjädring: • bra fjädring, eftersom varje resårfjäder fungerar självständigt • bra kroppsstöd • komfort • ljudlös fjädring

• elastiska eller stretchtyg – används i första hand i pocketresårkärnor där yttertyget måste agera på samma sätt som resårkärnan, dvs. följa den sovandes kroppsform. Används ofta tillsammans med möbeltyg, så att det sistnämnda utgör sidor till madrassen eller soffan och madrassens ovansida är av stretchtyg. Stretchtyget finner man mer och mer i bäddmadrasser, i synnerhet madrasser med latexinnehåll. Oftast tvättbart.

Vadd

Vadd är ett syntetiskt voluminöst material som håller sin ursprungliga form bra, släpper igenom luft och luktar inte. Vadden används direkt under yttertyget och är oftast hopsytt med detta, dvs. quiltad.

Tyg

Sa mtliga tyg i Furnicos produkter är tillverkade av material med hög kvalité, de är luftgenomsläppliga, mjuka och hudvänliga. Tygen motsvarar det internationella certifikatet Öko-Tex 100 som innebär att de är miljövänliga och oskadliga för hälsan. I stort sett kan tygen i Furnicos produkter delas upp i tre grupper: • madrasstyg – innehåller, beroende på produkten, 50/50 eller 40/60 bomull/polyester. Polyestern gör tyget starkare och förenklar skötseln, bomullen ökar naturligheten och är hudvänlig. Beroende på behandlingen kan madrasstygen vara tvättbara eller icke-tvättbara, den viktigaste skillnaden är graden av krympning, vars tillåtna värde är 2 %. • möbeltyg – används mest vid tillverkning av sittgrupper, dvs. soffor, men även allt oftare vid tillverkning av sängar och madrasser i högre prisklasser, i synnerhet kontinentalsängar. Möbeltyg tillverkas mest av polyester och de är i allmänhet icke-tvättbara.

9


10


ECONOMY KvalitĂŠ till bra pris

11


ECONOMY

Resårmadrass Klassisk bonnellfjädrad resårmadrass. Fördelen med detta resårsystem är stabilitet, lång livslängd och uthållighet. Resårkärnan är fodrad på två sidor med ett lager av polyuretanskum och filt som ger madrassen dess goda luftgenomsläpplighet och utmärkta uthållighet. Madrassen är täckt med ett tyg som innehåller naturlig bomull. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

fast 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm 200 cm 18 cm

Resårsäng Klassisk bonnellfjädrad resårmadrass. Fördelen med detta resårsystem är stabilitet, lång livslängd och uthållighet. För extra komforts skull är resårkärnan täckt med ett lager av filt och polyuretanskum av hög kvalité. En stark träram och bultade ben ger sängen dess styvhet, tyget som innehåller naturlig bomull ger en god luftgenomsläpplighet. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

12

fast 75, 80, 90, 105, 120, 140, cm 200 cm 23 cm (utan ben)


Bäddmadrass

Bredd: 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm Längd: 200 cm Tjocklek: 4, 6 cm

Madrassen med polyuretanskuminnehåll, täckt med tyg som innehåller bomull, ger användaren en lagom mjukhet och skyddar resårmadrassen eller -sängen i vardagsbruk. Polyuretanskummet i Furnicos madrasser är godkänt av Estlands Allergiförbund. Tygen och andra stoppningsmaterial motsvarar den internationella standarden ÖkoTex 100 – dessa produkter innehåller inga skadliga ämnen och är tillverkade på ett miljövänligt sätt. Madrassens överdrag är avtagbart och tvättbart.

Exempel Setet med 120 cm bred resårsäng, resårmadrass och bäddmadrass passar användaren som uppskattar lågt pris och hårdare sovplats.

13


14


BASE Nรถjd i รฅratal

15


BASE

Resårmadrass Uthållig bonnellfjädrad madrass, täckt med ett starkt och slitstarkt quiltat tyg, har en lång livslängd och passar speciellt för användning i hotellanläggningar. Lager av filt och polyuretanskum ovanpå resårkärnan ger en tillräcklig styrka och samtidigt också komfort. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

fast 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm 200 cm 18 cm

Resårsäng En hård träram och resårsystem i två lager (bonnell och mini-bonnell) ger sängen dess stabilitet och komfort – extra mini-bonnell-resårkärna ger användaren ökad komfort, genom att jämna trycket på fjädrarna. Slitstarkt, quiltat madrasstyg tillsammans med ett lager av filt och polyuretanskum ger sängen dess långa livslängd och användarvänlighet. Bultade ben ökar sängens stabilitet och tillåter användning av ben i böjt limträ som passar till hotellanläggningar. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

16

fast 75, 80, 90, 105, 120, 140 cm 200 cm 23 cm (utan ben)


Bäddmadrass

Bredd: 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm Längd: 200 cm Tjocklek: 4, 6 cm

Madrassen som innehåller profilerat polyuretanskum och är täckt med ett starkt madrasstyg ger användaren en extra mjukhet och skyddar resårmadrassen eller -sängen i vardagsbruk. Polyuretanskummet i Furnicos madrasser är godkänt av Estlands Allergiförbund. Tygen och andra stoppningsmaterial motsvarar den internationella standarden Öko-Tex 100 – dessa produkter innehåller inga skadliga ämnen och är tillverkade på ett miljövänligt sätt. Madrassens överdrag är avtagbart och tvättbart.

Exempel Base-setet – resårsäng med ben i böjt limträ och bäddmadrass passar speciellt för hotellanläggningar, 120 cm set på bilden passar för användaren som söker extra komfort.

17


18


OPTIMA

Mjuk njutning

19


OPTIMA

Resårmadrass LFK-fjädring i resårmadrassen Optima förenar det förmånliga priset och den dyrare pocketfjädringens egenskaper. Det stora antalet resårfjädrar och deras hopflätningssätt ger ett jämnt stöd för kroppen och en extra elasticitet för resårkärnan. Madrassen med sådan fjädringstyp kan även användas i ställbara, s.k. motorsängar. Resårkärnan är placerad i en låda av polyuretanskum, ett extra filtlager och quiltat tyg ger madrassen en mycket bra formstabilitet och användarkomfort. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

mjuk, medium 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm 200 cm 18 cm

Resårsäng I Optimas resårsäng förenas LFK-s kroppsstödjande komfort med den högre och starkare träramens hårdhet som ger stabilitet, komfort och uthållighet. Resårkärnan är placerad i en låda av polyuretanskum, ett extra filtlager och quiltat tyg ger madrassen en mycket bra formstabilitet och användarkomfort. Det breda urvalet av ben och deras enkla fastsättning på ramen ger användaren bra möjligheter att hitta lämpliga lösningar. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

20

mjuk, medium 75, 80, 90, 105, 120, 140 cm 200 cm 28 cm (utan ben)


Bäddmadrass Urval av Optimas bäddmadrasser har utvidgats med innehåll av profilerat polyuretanskum i skiftande täthet, som ger användaren en extra valmöjlighet vid bedömning av bäddmadrassens egenskaper. Polyuretanskummet i Furnicos madrasser är godkänt av Estlands Allergiförbund. Tygen och andra stoppningsmaterial motsvarar den internationella standarden Öko-Tex 100 – dessa produkter innehåller inga skadliga ämnen och är tillverkade på ett miljövänligt sätt. Madrassens överdrag är avtagbart och tvättbart. Bredd: 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm Längd: 200 cm Tjocklek: 4, 6 cm

Exempel Det 160 cm breda kontinentalsängsetet tillsammans med den lyxiga 6 cm bäddmadrassen är ett utmärkt val för användaren som uppskattar lugn sömn och en mjukare sovplats.

21


22


COMFORT Tjusande bekv채mt

23


COMFORT

Resårmadrass

Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

mjuk, medium, fast 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm 200 cm 18 cm

I pocketfjädringen är varje resårfjäder inpackad i en egen tygpåse. Sådant system ger varje enskild fjäder en viss rörelsefrihet som erbjuder kroppen ett jämnt stöd över hela madrassens yta. Resårkärnan är placerad i en låda av polyuretanskum tillsammans med ett elastiskt filtlager. En sådan konstruktion tillsammans med ett elastiskt, s.k. stretchtyg på madrassens yta stödjer kroppen mest optimalt. Resårtrådens varierande diameter tillåter erbjuda madrasser i tre olika hårdhetsgrader. På madrassens sidor används i allmänhet möbeltyg som ger produkten ett mer lyxigt utseende.

Resårsäng Alla modellerna i produktgruppen Comfort ligger på en högre träram och är försedda med pocketfjädring i en låda av polyuretanskum. Det elastiska stretchtyget på sängens ovansida och sidor, täckta med möbeltyg, tillåter användning av sängen som ett inredningselement. Det breda urvalet av ben och deras enkla fastsättning på ramen ger användaren bra möjligheter att hitta lämpliga lösningar. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

24

mjuk, medium, fast 75, 80, 90, 105, 120, 140 cm 200 cm 28 cm, 40 cm (utan ben)


Bäddmadrass

Bredd: 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm Längd: 200 cm Tjocklek: 4, 6 cm

Comfort bäddmadrasser är täckta med ett elastiskt stretchtyg, i innehållet varierar profilerat polyuretanskum i skiftande täthet, ett extra latexinnehåll är tillagt. Sådan materialkombination ger användaren en extra valmöjlighet vid bedömning av bäddmadrassens egenskaper. Polyuretanskummet och latex i Furnicos madrasser är godkända av Estlands Allergiförbund. Tygen och andra stoppningsmaterial motsvarar den internationella standarden Öko-Tex 100 – dessa produkter innehåller inga skadliga ämnen och är tillverkade på ett miljövänligt sätt. Madrassens överdrag är avtagbart och tvättbart.

Exempel Pocketfjädrad kontinentalsäng på en hög ram är ett val för människan som uppskattar komfort, sömnkvalité och ett stiligt inrett sovrum.

25


26


DELUXE Sl채ng dig p책 s채ngen och...

27


DELUXE

Resårmadrass I Deluxe resårmadrass används den avancerade 5-zonade pocketfjädringsversionen där madrassen är i längdriktning uppdelad i 5 olika hårdhetszoner, för att ge det maximala stödet utgående från den sovandes individuella kroppsform. På både ovansidan och sidorna är madrassen täckt med ett elastiskt stretchtyg som tillsammans med High Resiliance, dvs. extra elastiskt polyuretanskum tillåter utnyttja den 5-zonade resårkärnans alla fördelar. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

zonvis varierande 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm 200 cm 18 cm

Resårsäng Resårsängen ligger på en högre ram, är täckt med ett elastiskt stretchtyg och försedd med en 5-zonad resårkärna. För stoppning har ett latexlager använts jämte vadden. Det breda urvalet av ben och deras enkla fastsättning på ramen ger användaren bra möjligheter att hitta lämpliga lösningar, tygurvalet tillåter att använda sängen som ett självständigt inredningselement. Hårdhet:• Bredd: Längd: Höjd:

28

zonvis varierande 75, 80, 90, 105, 120, 140 cm 200 cm 28 cm, 40 cm (utan ben)


Bäddmadrass

Bredd: 75, 80, 90, 105, 120, 140, 150, 160, 180 cm Längd: 200 cm Tjocklek: 4, 6 cm

Urval av bäddmadrasser med stretchtyg har förutom madrassen med latexinnehåll utvidgats med bäddmadrassen som innehåller zonad latex. En sådan bäddmadrass passar speciellt för användning tillsammans med en 5-zonad resårmadrass eller -säng. Polyuretanskummet och latex i Furnicos madrasser är godkända av Estlands Allergiförbund. Tygen och andra stoppningsmaterial motsvarar den internationella standarden Öko-Tex 100 – dessa produkter innehåller inga skadliga ämnen och är tillverkade på ett miljövänligt sätt. Madrassens överdrag är avtagbart och tvättbart.

Exempel Kontinentalsäng för användare som uppskattar maximal komfort och lyxighet samt ostörd sömn.

29


Tillbehör Runda ben, björk, körsbärsbetsade, 
 höjd 10 och 20 cm

Runda ben, björk, aluminiumbetsade, 
 höjd 10 och 20 cm

Fyrkantiga konade ben, ek (naturbehandlade) 
 och björk (nötbetsade), höjd 10 och 20 cm

Naturbehandlat böjt och limmat ben i björkfaner, 
 mått 750 x 258 och 850 x 310

30


Fyrkantiga ben, furu, mörkbetsade, 
 höjd 10 och 20 cm

Fyrkantiga ben med tappförband, furu, naturbehandlade, 
 höjd 13,5 och 23,5 cm

Massiv fristående tygklädd sänggavel på ben.
Lämplig för sängsatser med bredd 120, 140, 160 och 180 cm

Fristående sänggavel, målad, med reliefyta. Lämplig för sängsatser med bredd 120, 160 och 180 cm

31


Tekniska produktdata ECONOMY

BASE

vadd 200 g; prof. E23 20; 40

profilerad E25 40

Bäddmadrass fyllning tjocklek, mm prisklass/tyg A /bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch blixtlås

ja ja

ja

ja

bonnell 2,2 (h = 110 mm) nej E23 nej nej

standard bonnell 2,2 (h = 130 mm) ja E25/E25 nej nej

Resårmadrass resårkärna låda stoppning rengöringsöppning blixtlås prisklass/tyg A / bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch

ja ja

Säng ben träram h = mm resårkärna med ram låda stoppning prisklass/tyg A / bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch

32

furu 80x40 bonnell 2,2 (h = 110 mm) nej E23

furu 80x40 standard bonnell / minibonnell nej E25

ja ja


OPTIMA

COMFORT

DELUXE

profilerad HR40 40/60/80

latex 3 40

climalatex/viskoelastik 60/60

ja ja ja

ja ja ja ja

ja ja ja

LFK 1,7; 1,9 ja E25/E25 ja ja

standard pocket 1,8; 1,9; 2,0 ja E25/HR40 nej ja

zonad pocket 1,8–2,0 ja latex/HR40 nej ja

ja ja

ja ja ja

ja ja

furu, betsad / björk 120x30 LFK/minibonnell ja E25

betsad furu / betsad björk 120x30 standard pocket / minibonnell ja HR40

ek/metall 120x30 zonad pocket / minibonnell ja HR40 + varianter

ja ja

ja ja ja

ja ja

OBS! Produktfakta angivna i kursiv avser det unifierade innehållet för respektive produktgrupp som endast ska ändras i undantagsfall.

33


Hög säng ben träram h = mm resårkärna med ram låda stoppning prisklass/tyg A / bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch

Kontinentalsäng Bäddmadrass Madrass Bottensäng ben träram h = mm resårkärna med ram låda stoppning prisklass/tyg (OVANSIDA) A / bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch överdrag

Motorsäng ben träram h = mm resårkärna låda stoppning prisklass/tyg A / bomull B / madrasstyg C / möbeltyg D / stretch

34

ja ja ja 80 standard bonnell nej E23

80 standard bonnell ja E25 ja ja


betsad furu / betsad björk 192 standard pocket / minibonnell ja HR40

ja ja

ja ja ja furu, betsad / björk 120 standard bonnell ja E25

ja ja ja furu, betsad / björk 120 standard bonnell ja E25

ja ja ja betsad ek / metall 120 standard bonnell ja E25

ja ja

ja ja ja ja

ja ja ja

betsad furu / betsad björk 120 standard pocket 1,8; 1,9; 2,0 ja E25

ek/metall 120 zonad pocket 1,8–2,0 ja HR40

ja ja

ja ja

OBS! Produktfakta angivna i kursiv avser det unifierade innehållet för respektive produktgrupp som endast ska ändras i undantagsfall.

35


Beds Your eyes rest on

Madrasser du kan hvile øynene på

Madrasser som du kan vila ögonen på

Furnico OÜ Peterburi tee 48a 11415 Tallinn, Estonia T: +372 633 9726 F: +372 633 9755 sales@furnico.ee www.furnico.ee 36

Furnico svensk produktkatalog  
Furnico svensk produktkatalog  

Madrasser som du kan vila ögonen på

Advertisement