EUX på Mercantec

Page 1

GI’ DIG SELV ET FORSPRING! ... MED EN EUX


GI’ DIG SELV ET FORSPRING ! DYRK DIN INTERESSE FOR ET FAG, LÆR DET PRAKTISKE TIL FINGERSPIDSERNE OG FÅ SAMTIDIG EN STUDENTERHUE, DER ÅBNER DINE MULIGHEDER FOR FREMTIDEN. Med EUX - den erhvervsfaglige studentereksamen - har du mulighed for at få dig et spændende job inden for din branche eller læse videre på en videregående uddannelse.

EUX ER FOR DIG SOM ... → Er ambitiøs og målrettet → Kan lide at kombinere teori og praksis → Både vil have gode karrieremuligheder og muligheder for at læse videre på en videregående uddannelse.

MED EN EUX GI’R DU DIG SELV ET FORSPRING TIL DIN FREMTID!

2

Se filmene om EUX-eleverne i denne brochure og hør dem fortælle om deres uddannelse på mercantec.dk/eux Scan koden og se filmene på din mobil


IDA, 19 ÅR EUX VVS-ENERGISPECIALIST:

" Jeg føler, at EUX giver mig et forspring i forhold til, hvad jeg gerne vil med min fremtid. Jeg kan både tage et fedt job, lige når jeg er færdig, og jeg kan også bruge min EUX til at læse videre til fx arkitekt."

3


IDA, 19 ÅR EUX VVS-ENERGISPECIALIST:

“ Vi har det virkelig sjovt på min læreplads. Samtidig kan jeg godt lide, at dagene og opgaverne er meget forskellige. Jeg kommer nok til at læse videre, for der er så mange fede veje at gå, men inden vil jeg gerne arbejde nogle år indenfor VVS-branchen, så jeg kan prøve mine idéer af og få noget mere ansvar. ”

4


FÅ BÅDE KLASSEKAMMERATER OG SØDE KOLLEGER IDA ER BÅDE VILD MED DET GODE KAMMERATSKAB I KLASSEN OG KOLLEGERNE PÅ LÆREPLADSEN Ida er nærmest blevet forelsket i sit fag som VVS-energispecialist. Hun har fået øjnene op for, at hun faktisk er ret vild med at rådgive kunderne om alt lige fra klimavenlige energibesparelser til VVS-løsninger, der både er smukke og funktionelle. EUX har givet Ida et forspring, føler hun. Hun overvejer blandt andet at læse videre til arkitekt, og hendes store viden om, hvordan tingene fungerer i praksis, vurderer hun som en stor fordel.

Ida har læreplads hos Brøndum VVS i Viborg med masser af forskellilge opgaver.

5


EUX: TÆTTERE PÅ VIRKELIGHEDEN ! EUX ER EN STÆRK OG SPÆNDENDE UDDANNELSE MED EN PERFEKT VEKSLING MELLEM TEORI OG PRAKSIS. På EUX går du skiftevis i skole og er i praktik. På denne måde får du en unik og afvekslende uddannelse. Skoleforløbene sker på det nye Midtbyens Gymnasium.

6


RASMUS, 24 ÅR AUTOMATIKTEKNIKER:

“ Kombinationen af teori og praksis er bare det helt rigtige for mig. Og det er fedt, at det vi lærer på skolen, kan vi gå direkte ud og afprøve. Efter folkeskolen tog jeg en STX, men jeg synes, der var for langt til virkeligheden. Så set i bakspejlet burde jeg nok ha' taget en EUX, da det ville ha' givet mig et forspring i dag.”

7


RASMUS, 24 ÅR AUTOMATIKTEKNIKER:

“ Der er rigtig mange fremtidsmuligheder som automatiktekniker, og det er fedt at arbejde med den allernyeste udvikling af robotter og teknologi. På et tidspunkt kunne jeg godt finde på at gå ledelsesvejen.”

8


KLAR TIL FREMTIDEN ! RASMUS VALGTE UDDANNELSEN SOM AUTOMATIKTEKNIKER, DA HAN ELSKER FORDYBELSEN I AT GÅ LÆNGERE TID MED ET PROJEKT OG TIL SIDST FINDE LØSNINGEN. Rasmus er sikker på, at faget i fremtiden kan være et fundament for at tage et skridt videre.

Rasmus har fået en spændende læreplads hos Homag, der leverer maskiner til træindustrien.

9


NÅR PASSION BLIVER TIL JOB ! FOR IDA BLEV EUX BUSINESS VEJEN TIL AT ARBEJDE FULL-TIME MED SIN STORE PASSION Ida har en veludviklet kreativ sans og er vild med fashion, indretning og styling. Hun var ikke i tvivl om, at det var den vej, hun ville gå. På EUX Business oplever hun, at fagene virkelig giver mening for hende, fordi det er noget, hun bruger i sit arbejde:

”NU GIVER FAGENE MENING” " I folkeskolen var der nogle fag, der ikke rigtig fangede mig. Det har ændret sig, og nu giver alle fag mening, fordi jeg kan se, hvordan teorien kan anvendes i praksis. Danskfaget er pludselig blevet vildt spændende, blandt andet fordi lærerne er gode til at undervise og gøre det virkelighedsnært og relevant. Jeg er vild med, at dagene er så forskellige her på min elevplads. Der sker noget nyt hver dag, og jeg får lov at arbejde med lige netop det, der interesserer mig mest. På en EUX har jeg kun fag, som kan bruges til noget, og jeg får en studenterhue, der gør mig rigtig godt rustet til arbejdslivet og fremtiden. Jeg synes, at EUX Business giver mig et forspring til at nå det, jeg gerne vil.”

10


Ida har fundet sin drømmeelevplads hos Salling i Aalborg.

IDA, 19 ÅR EUX BUSINESS, DETAIL MED SPECIALE: DEKORATØR / VISUAL MERCHANDISER :

“ Det er fedt at kombinere min uddannelse med min store passion. Jeg elsker at tanke inspiration på Pinterest, Instagram, i fysiske butikker og til foredrag, events og modemesser, hvor jeg følger de allernyeste trends og tendenser både blandt store modebrands og upcoming brands.”

11


Danni har fundet en go’ læreplads hos Karlskov Byg i Tørring.

DANNI, 18 ÅR EUX GRØN TØMRER:

“ Jeg føler, at EUX er det helt rigtige valg for mig, for jeg kan gøre lige det, jeg har lyst til, når jeg er færdig. Jeg kan vælge at læse videre eller fortsætte i et fedt arbejde. Og så er det jo fedt, at når man er på EUX, så får man løn under hele uddannelsen – også når man er på skole.”

12


EUX: UDDANNELSE MED LØN ! SÅ SNART DU HAR EN LÆREPLADS, FÅR DU UDBETALT LØN FRA DAG ÉT. Når du er i slutningen af din uddannelse, får du op til 19.500,- i løn om måneden før skat. Lærepladsen som en fast del af EUX fremhæves af erhvervsledere som en stor styrke for uddannelsen. Unge med en EUX er derfor meget eftertragtede - både i virksomheder og på de videregående uddannelser.

LIVET SOM TØMRERLÆRLING Danni går på EUX Grøn tømrer og drømmer om en dag at læse videre til enten ingeniør eller arkitekt, men han har lige noget, han skal nå inden da. Livet som EUX tømrerlærling er ikke det værste, for det er den perfekte kombination af at være aktiv og bruge hovedet. Uddannelsen som Grøn tømrer, hvor der bliver arbejdet meget med klima og bæredygtighed, giver mening for Danni. Han synes, det er dejligt, at der i disse tider er stor fokus på at spare på materialer og på at genanvende dem. Han oplever også, at der er stigende efterspørgsel fra kunderne, der gerne vil have bæredygtige løsninger med mindst mulig CO2-aftryk.

13


DANNI, 18 ÅR EUX GRØN TØMRER:

“ Jeg ville gerne have både en studentereksamen og en faglært uddannelse, for så er det nemmere, hvis jeg en dag vil ind på en videregående uddannelse. Inden jeg skal det, vil jeg dog gerne prøve at arbejde i et andet land som tømrer og lære en anden kultur at kende. ”

14


EUX ÅBNER ALLE DØRE - OG LUKKER INGEN ! DU HAR ALLE GODE KORT PÅ HÅNDEN, NÅR DU VÆLGER EN EUX, OG DERFOR KAN DU I FREMTIDEN LÆSE VIDERE TIL LIGE DET, DU MÅTTE ØNSKE DIG, HVIS DU VÆLGER AT VIDEREUDDANNE DIG. Det kan fx være til bygningsingeniør, arkitekt, maskinmester, produktionsteknolog, energiteknolog, autoteknolog, diplom- og civilingeniør og meget, meget mere.

15


MAD, MUSIK OG GLADE DAGE EMILIE VALGTE DEN SUNDE MAD FREM FOR PSYKOLOGISTUDIET OG ER LYKKELIG OVER SIT VALG AF UDDANNELSE. Emilie var en typisk 12-tals pige og ville egentlig være psykolog. Efter folkeskolen tog hun på det almene gymnasium (STX), - ”for det var jo bare det, man gjorde.” Mad har altid været hendes store interesse, og efter det almene gymnasium tilmeldte hun sig derfor uddannelsen som ernæringsassistent. For Emilie er det fedt at være en del af en ’rigtig’ arbejdsplads med unge og passionerede kolleger, der har prøvet noget forskelligt og er meget berejste. Det er et meget professionelt miljø at være og lære i, og hun nyder at kunne lave god, sund mad i et miljø med masser af liv, musik og glade dage.

Emilie har læreplads hos Klejtrup Musikefterskole og er hver dag med til at lave god og sund mad til elever og lærere på skolen.

16


EMILIE, 23 ÅR SNART FÆRDIG MED 1. HOVEDFORLØB SOM ERNÆRINGSASSISTENT:

“ Jeg blev advaret mod at gøre min største passion til mit job, men det har bare gjort, at jeg elsker det endnu mere. Jeg er det perfekte sted i livet og bruger tid på at lære noget, fordi jeg vil og elsker det. Man kan også tage ernæringsassistent som EUX – og det skulle jeg bare ha' gjort fra starten af – for så havde jeg jo fået den fedeste uddannelse under én.”

17


EN MASSE S EUX-UDDANNELSE EUX-UDDANNELSER PÅ MIDTBYENS GYMNASIUM:

18


PÆNDENDE R VENTER PÅ DIG ... EUX BUSINESS UDDANNELSER PÅ MERCANTEC BUSINESS:

PÅ MERCANTEC KAN DU VÆLGE MELLEM EUX OG EUX-BUSINESS UDDANNELSER Uanset hvilken EUX-uddannelse du vælger, kan du bagefter enten gøre karriere i erhvervslivet – eller bruge din studentereksamen til at læse videre. Med en EUX står alle døre nemlig åbne. Se meget mere om uddannelserne på www.mercantec.dk eller scan koden her og se mere på din mobil.

Mercantec · H. C. Andersens Vej 7 · 8800 Viborg +45 89 50 33 00 - mail: mercantec@mercantec.dk 19


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.