BUTLLETÍ ELECTORAL COMPROMÍS PER BÉTERA

Page 1

a r e t é B r e p s í m o r Comp BUTLLETÍ ELECTORAL de Compromís

Bétera, 6 de maig de 2011

CRISTINA ALEMANY, CANDIDATA A L’ALCALDIA DE BÉTERA:

UNA NOVA BÉTERA: LA CIUTAT DINÀMICA QUE TOTS VOLEM Benvolgut/da ciutadà/na de Bétera, Em dirigisc a tu com a cap de llista d’una gran coalició que naix de la unió de l’esquerra actual, el valencianisme i l’ecologisme i on s’han incorporat veïns i veïnes independents del nucli urbà i les urbanitzacions.

ÍNDEX PLA D’ESTÍMUL ECONÒMIC LOCAL – GESTIÓ I SERVEIS

2

ENTREVISTA AMB NEUS SÁNCHEZ

3

ENTREVISTA AMB JOANO BAUDES

4

URBANIZACIONES PLURALES-PROPUESTAS

5

COMPROMÍS EN LA LEGISLATURA

6

IMATGES CAMPANYA

CONTRAPORTADA

7 8

Crec que la greu crisi econòmica que patim, cal combatre-la des de totes les administracions. No ha estat així a Bétera on l’equip de govern municipal no sols no ha aportat solucions sinó que ha augmentat els impostos i ha continuat malbaratant els nostres diners públics. Sols podrem encarar la crisi amb treball, austeritat, nous projectes i apostant per l’enorme potencialitat dels ciutadans de Bétera. Nosaltres volem governar un ajuntament d’un poble amable i emprenedor, on tothom tinga cabuda i siga respectat, sense amiguismes ni favoritismes. Un ajuntament que aposte per una ciutat activa que integre poble i urbanitzacions en un nou espai de convivència. Per un urbanisme de progrés i pensat en la ciutadania i no en els especuladors. Volem una ciutat amb uns impostos coherents i equitatius amb els serveis que puga oferir. Un ajuntament que gestione de manera responsable i que racionalitze al màxim els recursos municipals. Tenim unes propostes de progrés ambicioses que faran de Bétera la ciutat dinàmica que tots volem. Ens centrarem ens plans d’estímul econòmic que creen treball i un bon repartiment social dels recursos públics. Serem transparents en la nostra gestió i no prometrem allò que no es pot fer. Si apostes per Compromís, et garantim que ens deixarem la pell estos quatre anys. Demanem el teu suport per al nostre Compromís, EL COMPROMÍS PER UNA NOVA BÉTERA.


Página 2

Compromís per Bétera

LES PR0POSTES QUE CANVIARAN BÉTERA

Pla d’estímul de l’economia local INDÚSTRIA

Incentivarem l’activitat industrial al polígon de l’Horta Vella.

AGRICULTURA i MEDI AMBIENT

Promourem tant l’agricultura ecològica de qualitat com la reconversió dels jardins públics amb vegetació autòctona mediterrània.

COMERÇ

Promourem nous espais comercials : un mercat municipal i un centre comercial multiusos.

EDUCACIÓ

Escola d’idiomes i d’hosteleria. Més formació d’adults (EPA).

OCI i CULTURA

Un nou espai multiusos lúdic i comercial alhora, amb casal de joventut i cinema d’estiu.

ENERGIA

Promoció de les energies alternatives i de l’ús de vehicles no contaminants.

INFRAESTRUCTURES

Una ronda integral per a Bétera. Pla de carreteres i carrers dignes, en tots els nuclis de població.

TRANSPORT

Transport públic en Bétera, metro cada 15 minuts. Xarxa de carrils bici.

Serveis i gestió per al ciutadà: transparència i control 

Contenció del gasto en personal i protocol.

Centre-residència de dia públic per als majors.

Rebaixa de les retribucions dels regidors alliberats i disminució d’assessors.

Ajudes socials per a persones amb risc d’exclusió.

Revisió dels contractes amb empreses externes. 

Promoció de polítiques de joventut.

Racionalització de l’ús dels edificis municipals.  Eliminació dels lloguers municipals.

Subvenció de transport per a parats, jubilats i estudiants.

Ajustament dels impostos i congelació cadastral.

Promoció de l’habitatge VPO, de compra i lloguer.

Pla de racionalització de les compres municipals.

Revitalització del Consell de participació ciudadana.


Compromís per Bétera

Página 3

Neus Sánchez: “Cristina és l’alcaldessa que Bétera necessita”. Neus Sánchez, 54 anys, llicenciada en Geografia i Història, curtida en mil batalles polítiques i socials; la participació en els moviments associatius i ciutadans és una constant en la seua vida. És una persona pròxima i estimada per veïns de tot tipus. Ha estat candidata d’Esquerra Unida a les passades eleccions i després de la ruptura i naixement de Compromís, és un dels baluards d’este projecte en la coalició. P- Neus, és Bétera un poble especial a nivell polític? Quina ha estat la teua experiència al respecte? R- No crec que siga tan diferent de la resta. Bétera, en el seu moment, va ser d’esquerres durant anys. El PP no ha tingut mai la majoria absoluta. El que cal en Bétera és una opció d’esquerres il·lusionant com la que representa Compromís. P- Has participat en nombroses associacions i moviments ciutadans. Quines són les teues experiències més enriquidores i que recordes amb més carinyo? El treball amb xiquets i mares en les AMPES dels centres educatius de Bétera ha estat per a mi l’ experiència més gratificant. Ajudar a la formació de la gent jove i de la integració de mares i famílies en el context social i lingüístic de Bétera, ha representat per a mi un motiu d’enriquiment personal inoblidable. P- En la present legislatura has destacat per la teua tasca fiscalitzadora a l’equip de govern, quin és, al teu parer, el cas més escandalós? Hi ha dos fets destacables: el primer que s’ha gastat els diners en coses supèrflues per a figurar i que en canvi molts xicotets comerciants estan esperant el pagament dels deutes municipals per a sobreviure. El segon, que l’equip de govern ha gastat els diners del patrimoni municipal del sòl que tenien la finalitat clara de construir habitatges VPO sense pensar en els que vindran després. P- L’actual alcalde J.M Aloy -PP- continua imputat per presumpta prevaricació en el cas “Garrigues”. Si ja no és candidat a l’alcaldia, per què manteniu l’acusació? R- Mantenim l’acusació perquè l’equip de govern ha de ser responsable en el ple dels seus actes i no han actuat de bona fe: han estat avisats diverses vegades sobre la il·legalitat de les contractacions: no ho hem dit nosaltres sols sinó la intervenció i la secretaria municipals a qui han volgut silenciar. Hui continuen malbaratant els diners de tots.

P– Què destacaries dels futurs alcaldables del municipi? R- Cristina Alemany (Compromís) té una capacitat de treball i honestedat contrastades; és una candidata jove i preparada que podrà dur amb il·lusió el camí que Bétera necessita . Germán Cotanda (PP) és educat en les formes. En canvi no el trobe transparent en la seua gestió, és fosc quant a les seues actuacions. Pilar Ros (PSOE) té actuacions, per a mi A Bétera li calia una opció incomprensibles, com progressista il·lusio quan, en el PAI del nant Manisero, ens jugàvem la sostenibiltat dels aqüífers i la destrucció del bosc amb un camp de golf. S’actuà en contra del PGOU i el propi grup socialista votà dividit. P-Has sigut una de les regidores que més ha treballat amb les urbanitzacions i coneixes els seus problemas. Creus que pot haver una evolució dels seus votants i s’obriran a opcions renovades com Compromís? R– Crec que és hora d’obrir-se a altres opcions. La ciutat de Bétera ja ha provat les tradicionals de PP i PSOE i han vist altres opcions exclusives d’urbanitzacions. Seria moment d’una opció que sempre ha tingut l’objectiu de la vertadera integració ciutadana de tot Bétera. Compromís, en tant que coalició plural, vol que s’invertisca en la riquesa de la integració pobleurbanitzacions.


BUTLLETÍ ELECTORAL de Compromís

Página 4

Joano Baudés: “Serem decisius en el govern de Bétera” Joano Baudés, 36 anys, de professió interventor en una coneguda empresa as eg u r ado r a, amb una dilatada experiència política en l’òrbita de l’esquerra nacionalista, és secretari comarcal del Bloc; en esta legislatura ha sigut regidor en l’oposició durant dos anys, al cap dels quals va deixar pas a Cristina Alemany, l’actual candidata de Compromís a l’alcaldia. Cal destacar de la seua biografia política els 28 díes que va ocupar l’alcaldía de Bétera.

P- Joano, què va significar per a tu a nivell personal i polític el moment en què et vas vore investit alcalde de Bétera? Què recordes d’aquell temps? R-Van ser moments tensos quan agafàrem l’alcaldia votats per una sèrie de grups sense tancar cap pacte previ i havíem de conformar un govern impossible. Han passat 8 anys, va ser un experiència intensa en la soletat del govern i vam aconseguir que cap àrea municipal es parara. Com a curiositats que recorde puc dir que en aquells intensos 28 dies les escoletes van rebre uns aparells d’aire condicionat d’urgència i vaig haver de celebrar una marató de bodes (fins a 12). P- Has vist nàixer i créixer els partits i agrupacions valencianistes a Bétera i al Camp de Túria, com han evolucionat, què és el que d e st acaries del m ome nt a c t u al ? Qu è s i g ni fi c a Compromís en este procés?

R- Quan començàrem a la comarca sols hi havia 3 col·lectius (Llíria, la Pobla i Bétera) i no ti nguérem representació municipal. Ara presentem 12 candidatures i comptem amb 10 regidors ( 2 en Bétera, 5 en Llíria, 1 en Vilamarxant, 1 en Marines i en la Pobla). Tenim unes previsions de traure resultats superiors. Estem consolidats a la comarca i en breu serem decisius.

Qui coneix Joano i el seu caràcter afable i honest, la seua vocació de servei no pot més que respectar-lo, siga de la ideologia que siga.

P- Què destacaries de la legislatura que acaba? Quins han estat els moments més agres? Realment la gestió del PP-UPIB I UV ha estat tan desastrosa? R —De st acaria q ue t ot el re m ane nt d e di ne rs q ue sostingueren l’època de la “bonança urbanística” no s’ha aprofitat per a la millora dels serveis dels ciutadans de Bétera i que ara estem pagant les conseqüències de la mala gestió de l’equip de govern. P-Com valoraries l’oposició del teu grup durant este temps? Què heu aportat i com podeu ser alternativa a la situació actual? És possible liderar el govern d’una nova Bétera? R-La nostra oposició ha sigut coherent. El nostre treball ha estat constant, no hem fallat a cap ple; hem fiscalitzat i estudiat tots els temes en les comissions i al plenari. Hem posat fre a l’escalada d’impostos i hem estat al costat dels veïns en les seues reivindicacions i necessitats. Pense que això serà tingut en compte per la ciutadania.

No s’ha aprofitat tot el remanent econòmic de l’ajuntament a causa de la mala gestió econòmica


BUTLLETÍ ELECTORAL de Compromís

Página 5

URBANIZACIONES PLURALES, CON PROPUESTAS Y COMPROMÍS Continúan existiendo muchas deficiencias y problemas en nuestros barrios y urbanizaciones: la pasividad ante la ola de inseguridad, la desorbitada subida de las tasas municipales que pagamos, una canon de residuos inexplicable, deficientes comunicaciones y servicios que se traducen en pérdida de calidad en nuestra vida cotidiana. Desde la trayectoria ciudadana y vecinal que representamos en Vall de Flors y Camí de Paterna, hemos trabajado con y para los vecinos. Desde las urbanizaciones hemos avanzado juntos en el planteamiento de nuestras reivindicaciones , pero estamos muy lejos de solucionarlas. Existe un trato diferente aunque todavía distante y discriminador. Estamos convencidos de que la integración y la apertura a fuerzas políticas progresistas con nuevos proyectos, que suman esfuerzos, es la única manera de

hacer evolucionar en positivo el caudal de energía y expectativas ciudadanas generadas en este tiempo. En ello estamos y desde Compromís seremos los abanderados del movimiento vecinal de las urbanizaciones . Nuestra vivencia y la de nuestros convecinos hasta ahora es que las personas que integran la actual Coalición Compromís han tenido un comportamiento ejemplar, cívico, cálido y próximo con asociaciones y vecinos, recogiendo nuestras propuestas, inquietudes y demandas, defendiéndolas en los plenos como suyas, acompañándonos en los procesos desde la oposición municipal. Su empeño, dedicación y preparación son elogiables. La alternativa progresista honrada e ilusionante merece una reflexión y un voto de confianza para que sea gobierno de toda Bétera. Luciano Gutierrez

Francesc Vila

(AV Camí de Paterna) (Vall de Flors) Compromis.urbanitzacions@gmail.com

Seguridad, servicios y diálogo. 

PLANES DE SEGURIDAD Y POLICIA LOCAL EN LOS NÚCLEOS DE POBLACIÓN.

RECOGIDA SELECTIVA DE RESIDUOS EN RECINTOS CERRADOS.

PRIORIDAD A LAS COMUNICACIONES CON EL CENTRO.

COSTES DE PLANES DE URBANIZACIÓN RACIONALES Y CONSENSUADOS.

AGILIZACIÓN DE LA RECEPCIÓN DE URBANIZACIONES.

DIÁLOGO FLUIDO Y CONSELL VECINAL.

CONTROL Y SEÑALIZACIÓN DEL TRÁFICO.

MANTENIMIENTO DE CALLES, AUN SIN RECEPCIÓN DE OBRA.

INTEGRACIÓN CULTURAL Y SOCIAL EN EL MUNICIPIO.

PLAN DE OCIO JUVENIL ESTIVAL.


LA OPOSICIÓN DE COMPROMÍS EN LA LEGISLATURA QUE ACABA

Página 6

JOSÉ RODADO:

“El aumento de impuestos, la transparencia y la falta de servicios, nuestro caballo de batalla.” Nuestro trabajo como oposición se ha materializado en la presentación de mociones para evitar los aumentos de tasas municipales (contribución, vados, ocupación de la vía etc.) tan gravosas para la ciudadanía. Respecto a la contribución (I.B.I.) emprendimos una campaña de recogida de firmas, reparto de boletines informativos, presentación en plenos de mociones para oponernos al abusivo aumento. La tasa de residuos sólidos también ha sido objeto de nuestra dedicación con la campaña “No et calles, reclama contra la taxa”, donde informamos y canalizamos las protestas ciudadanas. La opaca gestión de personal nos ha llevado a preguntar tanto sobre las actas de las mesas de negociaciones 2009-10 como por los pactos verbales del concejal Germán Cotanda con los trabajadores municipales despedidos a principios de año. La información nos ha sido negada.

compromís

Hemos presentado una moción sobre la transparencia, fundamental para un ejercicio democrático y fiscalizador por el pleno de la gestión municipal del gasto y de la contratación. No ha sido estimada por el equipo de gobierno. No cabe duda que la aprobaremos con la nueva mayoría resultante del nuevo consistorio.

HA ACONSEGUIT EN L’OPOSICIÓ… 

QUE SE REBAIXE LA PUJADA INICIAL DE L’ IBI.

QUE EL CONSELL AGRARI ES REUNISCA I TRACTE DE FUNCIONAR.

Mociones presentadas por Compromís en la pasada legislatura ECONOMIA

Reducción de la contribución ( I.B.I.), la tasa de residuos, de vados y de la ocupación de vía pública.

QUE S’ ASFALTE EL CAMÍ DE LA PROVIDÈNCIA

INFRAESTRUCTURAS

Apremio a la ejecución de la Ronda Nord, la carretera de St. Antoni y la mejora del servicio de metro.

QUE S’ A UGM E NTE N ELS CONTENIDORS DE RECICLATGE

SERVICIOS

Ubicación de más contenedores, servicio de farmacia 24 h y apoyo al comercio local.

QUE ES TINGA EN COMPTE ELS PROBLEMES DEL METRO

CULTURA

Defensa a las ayudas a sociedades musicales y grupos en valencià de las fiestas locales.

SERVEI DE FARMÀCIA 24 H.

AGRICULTURA

QUE S’ESCOLTEN LES DEMANDES CIUTADANES AMB LES NOSTRES PREGUNTES.

DEPORTE

EXECUCIÓ DELS COL·LECTORS D E L E S N O V E S URBANITZACIONS.

MEDIOAMBIENTE

Petición de ayudas para explotaciones agrarias, por condiciones climatológicas (heladas) y limpieza de campos. Uso y aprovechamiento ciudadano de las instalaciones deportivas escolares. Oposición a la instalación del cementerio nuclear en Zarra.


a r e t é B r e p s í m Compro Fotos de campanya

Els integrants de la llista de candidats a les eleccions locals 2011 de Bétera.

Membres de Compromís per Bétera amb els Candidats a les Corts Valencianes: Mireia Mollà (2a esq.), Mònica Oltra i Enric Morera, fent costat a la candidata a l’alcaldia de Bétera.


mís o r p Com

ra

Béte per

GENT COM TU, GENT AMB COMPROMÍS

SEU CAMPANYA COMPROMÍS C/ José Miralles 13, baix -4117- Bétera 620611317 618814244 compromisbetera@gmail.com

Imatge de precampanya de Compromís per Bétera que va estar reproduïda per l’edició digital de Levante-emv i l’edició en paper de Las Provincias.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.