Välkomstbroschyr

Page 1

VÄLKOMMEN TILL NORRKÖPING! ÅRETS IDROTTSSTAD 2022

Fyra dagar av energi, glädje och gemenskap!


NORRKÖPING

SVERIGES BÄSTA IDROTTSSTAD 2022

Norrköping har utsetts till Sveriges bästa idrottsstad 2022. SVT Sport står bakom den årliga utmärkelsen, som nu för första gången tilldelats Norrköping. Juryns motiveringar lyfter fram såväl prestationer på elitnivå som variation och bredd inom Norrköpings idrottsliv.

– Det är fantastiskt roligt och hedersamt att Norrköping får ta emot utmärkelsen Sveriges bästa idrottsstad. Utöver alla de imponerande insatser som gjorts både individuellt och som lag och som lett fram till det här, är det roligt att flera inom juryn även lyfter den stora bredd som finns inom idrottslivet i Norrköping. Som kommun är det viktigt att vi finns med i bakgrunden och skapar förutsättningar för alla nivåer och det är ett gemensamt målmedvetet arbete som nu ger resultat, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Idén med Norrköpings Fotbollsfest är att etablera sig som ett av Sveriges bästa turneringsalternativ på sommaren!” Andra upplagan av Norrköpings Fotbollsfest startar nu! Årets stora nyhet är att invigningen tillika ”Festernas fest” arrangeras den 29 juli på Kolmården tillsammans med vilda djur, världens bästa berg‑ & dalbana och andra roliga aktiviteter för hela laget. Nyheten kommer att bidra till den unika turnering Norrköpings Fotbollsfest vill vara. Förutom det ska såklart närmare 1 000 matcher spelas, ungdomsidrott när den är som bäst! Vi välkomnar spelare, ledare och föräldrar till en helg där gästfrihet och uppskattning till ungdomsidrott, med dess värderingar den förmedlar, står högst upp på agendan. Platser, evenemang, hotell, restauranger har öppet hus i dagarna fyra.

Åter igen, varmt välkommen till Idrottstaden Norrköping och till Fotbollsfesten! //Johan Bergerfalk, projektledare.


UPPLEV NORRKÖPING MED LAGET!

Genom att bära Norrköpings Fotbollsfests armband ställer sig spelarna och ledarna bakom festens värderingar. Det vill näringslivet i Norrköping uppmuntra. Upplev gärna Norrköpings erbjubjudanden under perioden 28‑31 juli. För mer information om staden besök www.visit.norrkoping.se

ÄVENTYRSGOLF I FOLKPARKEN Gratis Mot uppvisande av armand

FRISBEEGOLF I FOLKPARKEN

Gratis Mot uppvisande av armand

BEACHVOLLEYBOLL I FOLKPARKEN Gratis Mot uppvisande av armand

HIMMELSTALUNDSBADET Gratis

TROPICARIUM I KOLMÅRDEN

Halva priset Mot uppvisande av armand

HUGOS BOWLING OCH SHUFFELBOARD 2 för 1 Mot uppvisande av armand

TRAMPOLINPARK PÅ EVENTCENTER Halva priset Mot uppvisande av armand


Photo: Justin Garvanovic


Festernas Fest tillika invigningen kommer att genomföras på Kolmården eftermiddagen/kvällen den 29 juli från klockan 16.30. Festaktiviteten ingår i anmälningsavgiften.

29

FESTEN

EN KVÄLL ATT MINNAS!

INVIGNINGS

Det är obligatoriskt att bära Fotbollsfestens armband för identifikation vid entré, invigning i delfinarium och för mat i Marin World. Hålltider

JULI

ÄR FOTBOLLS

FESTEN

15.00

Matchspel i Norrköping avslutas. 16.30 Parkering öppnas (Apans entré 2) för Fotbollsfestens spelare och ledare. Värdar finns på plats för att visa vägen. Respektive lag ansvarar för transport till och från Kolmården, restid från centrala Norrköping ca 30 minuter. 16.30‑21.00

Upplev parkens fantastiska upplevelser tillsammans med alla deltagare! För dom som vågar, är bl.a världens främsta berg‑ & dalbana Wildfire tillgänglig för att bygga sammanhållningen. En DJ höjer stämningen. 17.30

Invigning i Delfinarium för spelklasserna: 5 mot 5, 3 mot 3 och 11 mot 11 18.30

Invigning i Delfinarium för spelklasserna: 9 mot 9 och 7 mot 7

vinn 5 000 kronor till laget! Whop, whop! Visste du att Wildfire på Kolmårdens Djurpark är byggd helt i trä, som levererats av Holmen.

Hur mycket vet du om hållbarhet och den svenska skogen? Under invigningen testar vi dina kunskaper, och du har chans att vinna 5 000 kr till lagkassan. Alla är välkomna att delta i tävlingen, så ha din mobil till hands och var med i årets största quiz med Holmen och fotbollsfesten.

Alla ledare och spelare med armbande erhåller kuponger vid entrén som ger rätt till en middags‑wrap, dryck och popcorn att fritt nyttjas under kvällen.

Bjud in föräldrarna och småsyskonen!

Upplev festen tillsammans med barnen. Från klockan 14.00 kan du som förälder och andra medresenärer uppleva Festernas Fest till ett specialpris. Vuxen 274 kr (ord. pris 549 kr) Barn 3‑12 år 224 kr (ord. pris 449 kr) 0‑2 år gratis. Biljettköp sker vid Kolmårdens gästservice intill huvudentrén. Uppge vilket lag ni tillhör för tillgång till specialpriset. Parkering för föräldrar och andra medresenärer sker på huvudparkeringen.


HEJA SCHYSST! LEDARE FORMAR VÅRT SAMHÄLLE.

Varje fotbollsmatch är full av ögonblick som betyder allt. Avgörande passningar, magiska mål och osannolika räddningar. Jubel och ren glädje. Men också missade chanser, insläppta mål och obegripliga domslut. Tårar och besvikelse. I dessa stunder är publikens stöd och du som supporter avgörande. En fantastisk vinst kan bli ännu mer underbar. Och ett nederlag lite mindre tungt att bära.

Heja schysst är ett initiativ och samarbete mellan Pantamera och Friends som uppmärksammar och uppmuntrar till schyssta beteenden under Fotbollsfesten. Det handlar om att hylla, hissa och höja sina egna spelare. Utan att sänka andra. För att ingen ska behöva spela, eller gå av planen med en klump i magen. Och alla vi som älskar fotboll – föräldrar, kompisar, syskon och fans – kan ju faktiskt vara på olika sidor av planen, men ändå tillsammans på samma fotbollsfest. Genom att heja schysst gör vi fotbollen till en fest för alla.

FÖRVÄNTANSFULLA, NYA, DOMARE

För Norrköpings Fotbollsfest är domarskapet en viktig hörnsten för en lyckad turnering. Vi vet och förstår betydelsen för lagen av att ha engagerade, kunniga och välutbildade domare på matcherna, oavsett ålder och nivå. Vi är dessutom medvetna om att det finns ett stort behov att rekrytera nya killar och tjejer att bli en del av den framtida domarfamiljen. ALLA ÄR OLIKA. OLIKA ÄR BRA

RESPEKT I FOTBOLL

Det är därför som domarskapet har en central roll i vår turnering. För flera av turneringens domare är Norrköpings Fotbollsfest karriärens största uppdrag ‑ hittills! Hyrestbostäder har under två år uppmuntrat och välkomnat nya domare till Fotbollsfesten och till framtiden! Från Fotbollsfestens sida uppmanar vi dig som ledare och publik att stötta och uppmuntra såväl våra nya som våra mer rutinerade domare i deras uppdrag.


HYLLA LAGETS INSPIRATÖR & BÄSTA KOMPIS! Efter turneringen har varje ledare i lagen som uppgift att utse lagets ”Fair Play Ambassador”!

Utnämningen till ”Fair Play Ambassador” är ett individuellt, personligt och ärofyllt pris. Det utses till den person som bäst uppfyller kriterierna om att vara en schysst kompis både på och utanför fotbollsplanen. Så här går det till: 1. När sista matchen är spelad samlar ni som brukligt laget för att summera upp dagarnas spel. 2. Tränarna delar då ut priset ”Fair Play Ambassador” med en enkel motivering varför hen är utsedd. 3. Priset är en pokal som finns i väskan ni fick vid incheckningen. I klasserna 3 mot 3, 5 mot 5 och 7 mot 7 delas en Fair Play‑ medalj till alla spelare i laget ut efter turneringen.

FAIR PLAY Ingelsta Shopping är en aktiv partner till Norrköpings Fotbollsfest! Tillsammans har vi skapat Ingelsta Shopping Fair Play som har till syfte att premiera ungdomar som varit föredömen under festens dagar. Idéskapet är att uppmuntra det goda kamratskapet.


FOTBOLLSFESTEN.SE

Spelprogram & resultatservice uppdateras direkt efter avslutad match. Läs också om Fotbollsfestens hela utbud för barnen, ledarna och supportrarna på fotbollsfesten.se

TACK FÖR ATT NI BRINNER FÖR UNGDOMSIDROTT OCH NORRKÖPING! HUVUDSPONSORER

PARTNERS

Östergötland

VÄNNER

Agero Revision ‑ Alvarbåtar ‑ Anders Lindström ‑ Byggrosen ‑ Byggtec ‑ Canon ‑ Diabas Arkitekter DS Smith ‑ Especto ‑ Estate ‑ Fias Smörgåsbord ‑ Gablos Restaurang ‑ IME ‑ Lika Som Bär Modus Advokater ‑ Pegmata ‑ Rapidkopia ‑ Ståhl Invest ‑ Swed Handling ‑ TM Kontor & Reklam Trisec ‑ ViCure ‑ Söderströms Byggentreprenad ‑ Lundgrens El ‑ Glimstedt Advokatbyrå Titab Pac ‑ Hemköp ‑ Däckcenter i Norrköping ‑ Roommejts NORRKÖPINGS FOTBOLLSFEST ARRANGERAS AV:


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.