Page 1

VINGÅKERS TRÄDGÅRDSVECKA

VINGÅKERS TRÄDGÅRDSVECKA

MÅNDAG 2 AUGUSTI

TISDAG 3 AUGUSTI

FOTO: PER STENING

17.00– Trädgårdskafé hos Ylva och Kenneth Eliasson i Hulla Österåker Träffa andra trädgårdsintresserade och titta runt i den “ofärdiga” trädgården. Ge och få goda trädgårdsråd. Kaffe och tårtbit 25 kr.

FAKTA OM Vingåkers Trädgårdsvecka är ett samarbetsprojekt med många olika parter inblandade. Vingåkers Trädgårdsvänner är initiativtagare och samordnare. Alla jobbar idéellt, våra medlemmar, andra föreningar, utomstående trädgårdsägare, kommunen, kyrkan, företagen. Tack vare detta är nästan alla arrangemang helt gratis.

FOTO: PER STENING

14.00–15.30 Öppen Örtagård i Sävstaholmsparken Örtagårdens Vänner guidar i örtagården och tipsar om kryddor och medicinalväxter. Försäljning av örtsalvor m m. Plats: Örtagården. Ta gärna med kaffekorg.

16.00–20.00 Trädgårdskafé hos Karin Skånberg och Göran Andersson i Vingåker Välkommen till Folkparksvägen 8 på en kopp kaffe och lite trädgårdssnack. Här finns också många ovanliga växter att titta på. Kaffe m bröd kostar 20 kr.

FAKTA OM Den här foldern och utskicket till alla hushåll hade inte varit möjlig om vi inte fått EU-medel genom ett bidrag från Gränslandet. Trädgårdsveckan är en förstudie där vi undersöker möjligheterna att nå andra grupper än de vi normalt möter. Det är t ex äldre som vi vill ge en trädgårdsupplevelse och invandrare för att byta erfarenheter om odling.

FOTO: KARIN SKÅNBERG

FOTO: YLVA ELIASSON

14.00–15.30 Parkvandring i Sävstaholmsparken Nanne Frankzén tar dig med på en vandring i parken. Du får ta del av parkens intresssanta trädgårdshistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden och bli bekant med träd, buskar och andra växter i vår fina slottspark. Samling vid slottstrappan. Kaffe på Slottscaféet.

10.00–12.00 Fina Fötter tillsammans med Ninas Fotstuga och Äppelgården Du sitter i ett skönt örtfotbad i en gammal plåtbalja eller handfat medan Nina van Glabbeek berättar om hur du sköter dina fötter och Per Stening visar på örter för sköna fotbad. Kostnad 100 kr som inkluderar fotbad, kaffe och smörgås, insmörjning av dina fötter och ett presentkort hos Ninas Fotstuga och Äppelgården. Max deltagare 15. Föranmälan tel 0150-240 01 eller e-post boka@applegarden.se senast den 1 juli.

FOTO: PER STENING

FOTO: PER STENING

10.00–12.00 Träd och buskar ger höjd åt trädgården Minikurs hos Sabinas Trädgård. Sabina Hult lär ut hur man med hjälp av träd och buskar skapar höjd och lummighet i trädgården. Plats: Sabinas Trädgård i Bie som ligger efter södra infarten till samhället. Ta gärna med kaffekorg.

Trädgårdveckan 2-3  

16.00–20.00 Trädgårdskafé hos Karin Skånberg och Göran Andersson i Vingåker Välkommen till Folkparksvägen 8 på en kopp kaffe och lite trädgå...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you