Forbrugsforeningens medlemsblad F-bladet

Page 1

Havetips fra Silvan og

Bauhaus

Side 21 og 34

Bonusguide midt i bladet Tag ud og gem!

Uno-X: Flere nye stationer

Thiele: Også bonus

1 MARTS 2024 DIT MEDLEMSBLAD NR. 1 • MARTS 2024 • 139. ÅRGANG • 205.000 EKS • F-BLADET.DK
27-33 40
8
Smyril Line: Rejse til Færøerne –MEDLEMSTILBUD
46
på kontaktlinser Nye spændende bonusmuligheder

Forbundne og forpligtet i forening

TÆT PÅ HELE kongeriget så med, da statsminister Mette Frederiksen udråbte den nye regent, Hans Majestæt Kong Frederik den 10., fra balkonen på Christiansborg Slot den 14. januar. Umiddelbart derefter holdt vores nye konge sin proklamationstale og afslørede deri sit valgsprog: Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark.

Det er et godt valgsprog, og bortset fra at vi lige knap har hele kongeriget som medlemmer, og jo ikke er en royal forening, men medlemsejet gennem fagbevægelsen (en anden traditionsrig dansk institution), synes jeg, at majestætens ord fint favner Forbrugsforeningens formål.

Vi er forbundne og forpligtede i en forening, hvor dygtige og dedikerede medarbejdere hver dag arbejder for at yde dig som medlem den bedst mulige service. Og for til stadighed at udvide antallet af butikker, webshops og andre samarbejdspartnere, hvor du kan betale med dit Forbrugsforeningskort og optjene bonus.

Forpligtende bæredygtighed

At tænke over, hvilke konsekvenser vores daglige adfærd har, er en nutidig og fremtidig forpligtelse, vi tager alvorligt. Forbrugsforeningen ønsker at gøre en forskel og at agere bæredygtigt, hvor det er muligt.

I vores ejendom i København affaldssorterer vi hver dag, vi køber mere og mere økologisk, vi luger med håndkraft i vores gårdmiljø i stedet for at bruge sprøjtegifte, lokale planter og blomster gror i gården, der også huser en lille kæde af insekthoteller. Alt sammen for at fremme større biodiversitet, selv i det indre København. Det er små ryk, men de går i den rigtige retning, og alle lange rejser starter med de første skridt.

I Nordjylland, på vores feriecenter Grønnestrand, skal Den Danske Naturfond nu i gang med at skabe mere vild natur på store dele af de tilhørende jorder. Det betyder, at vi i de kommende år kan tilbyde Forbrugsforeningens medlemmer endnu vildere ferieoplevelser på Grønnestrand, som allerede i dag er forsynet med solceller, ladestandere og jordvarme.

Godt i gang med 2024

Vi er altså godt i gang med 2024, men lad mig lige kaste et tilbageblik på, hvordan sidste år egentlig gik.

Generelt var 2023 et år med fremgang blandt vores største samarbejdspartnere, men desværre også tilbagegang hos mange af de mindre. Der var typisk størst fremgang blandt dem, der kommunikerer aktivt til medlemmerne og systematisk benytter de mange forskellige platforme Forbrugsforeningen tilbyder til markedsføring.

2023 i tal ser blandt andet sådan ud:

Vi har nu 230.000 medlemshusstande og 310.000 kortholdere, som handlede for mere end 3 mia. kr. hos samarbejdspartnerne.

Vi medlemmer fik 185 mio. kr. i bonus og fordele. E-handel er igen steget og udgør nu knap 25% af den samlede omsætning.

De brancher, hvor vi handler mest er: Benzinstationer, Briller/Optik, Byggemarkeder, Dagligvarer, Dametøj, Herretøj, Isenkram, Radio – tv & elektronik, Rejsebureauer, Restauranter & caféer.

Og så var 2023 jo året, hvor vi for anden gang blev kåret som danmarksmester i loyalitet. Det skete i en stor undersøgelse fra Copenhagen Business School (CBS) med titlen ’Loyalitet i turbulente tider’. Her kunne man blandt andet læse, at Forbrugsforeningen er ‘Et solidt koncept med loyale medlemmer,’ der bruger foreningens betalingskort flittigt, og hvor langt de fleste vil anbefale andre at melde sig ind. Så jo, forbundne, det er vi.

Forbrugsforeningen

Knabrostræde 12

1210 København K

CVR-nr: 15491914

Telefon: 33 18 86 00

fbf@fbf.dk • fbf.dk

Telefonisk henvendelse: Mandag – fredag på 33 18 86 00 kl. 10-15 (Lukket jule- og nytårsaftensdag, dagen efter Kristi himmelfartsdag samt grundlovsdag)

F-bladet Udgives af Forbrugsforeningen.

Bladets formål

F-bladet har til formål at informere medlemmerne om Forbrugsforeningens virksomhed.

Desuden indeholder bladet oplysende artikler om forbrugerstof af almen interesse.

Udkommer

F-bladet sendes gratis til samtlige medlemmer og forretninger. Næste udgave af F-bladet

udkommer den 8.-9. maj 2024.

Deadline for annoncer er den 5. april 2024.

Se mere på fbf.dk.

Salg af annoncer, priser m.m. Kontakt Forbrugsforeningen på salg@fbf.dk

F-bladets redaktion

Finn Borgquist Adm. direktør/ansvarshavende fbo@fbf.dk

Peter Nyrop Markedschef pn@fbf.dk

Ulla Appelgren Marketingkoordinator ua@fbf.dk

Annoncer og annoncemateriale leveres til: Gross Design & Kommunikation

Ejby Industrivej 26, 2600 Glostrup

Telefon: 39 30 60 04 Sendes via email til: grafiker@gross.dk

Find meget mere annoncørinformation på partner.fbf.nu

Tekst: Forbrugsforeningen og

Journalist Søren Thure Milkær fblad@gross.dk

Layout: Gross Design & Kommunikation

Tryk: Dansk AvisTryk A/S

Ekstra stretch

100% bevægelsesfrihed

Maksimal komfort

Blød & behagelig kvalitet dagen lang

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet direkte til redaktionen. Forbrugsforeningen påtager sig intet ansvar for brug og placeringer af tilsendte billeder og tekster, med mindre andet skriftligt er oplyst til redaktionen.

Priser oplyst i bladet er vejledende. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer. Artikler, billeder eller annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra Forbrugsforeningen.

2 MARTS 2024
Finn Borgquist Adm. direktør
LEDER
4,5% BONUS
CASHMERE TOUCH PANTS 799,-

Endnu mere Uno-X

UNO-X ER GODT i gang med at udbygge sit net af stationer med salg af brændstof, el-opladning og bilvask. I løbet af 2024 kommer der yderligere 57 tidligere Shellstationer til. Det betyder, at Uno-X nu er oppe på 279 stationer, og det gør kæden til Danmarks næststørste.

Læs mere om brændstof, ladning og bilvask med bonus på side 40

Kender du den nye postlov?

VED ÅRSSKIFTET FIK Danmark ny postlov, som skaber store forandringer for postleverancerne, især i yderområderne.

Se om de nye postregler har betydning for dig – hjemme eller i sommerhuset på side 35

Tag bilen med til smukke Færøerne

TIL OKTOBER KAN du (og din bil) sejle nordpå til den smukke og rå færøske natur.

Undervejs kan du opleve den særlige atmosfære og komfort ombord på Smyril Line-færgen Norröna med hyggelige kahytter, restauranter og underholdning. Læs mere om rejsen med medlemsrabat på side 8

Foråret er konfirmationstid

SKAL DU ARRANGERE konfirmation eller er du inviteret med som gæst?

Vi har heldigvis mange samarbejdspartnere, hvor du kan hente inspiration til personlige gaver som tøj, sko, smykker, gadgets og oplevelser med bonus.

Konfirmationstøj, gaver og Blå Mandag-aktiviteter med bonus på side 13

Forårsnyheder med bonus

I DENNE FORÅRSUDGAVE af F-bladet præsenterer vi masser af nye samarbejdspartnere. Mød fx Picment og læs mere om boligindretning med farverige forandringer (side 28), 2Ø som har samlet specialister og fagpersonale til øjne og ører under ét tag (side 30) og Restaurations Kompagniet Rekom, som driver mange at nattelivets bedste steder rundt omkring i Danmark (side 32)

Se også overblikket over andre nye butikker og samarbejdspartnere på side 27-33 og den fulde liste på side 24-25

Hækleri og andet hyggeligt håndarbejde

ER DU ERFAREN hækler eller nybegynder? Mangler du en god opskrift eller et nyt design? Er du allerede broderihaj og strikke-entusiast, eller har du bare lyst til at komme i gang.

Hent inspiration og idéer til dit næste håndarbejde på side 31

I haven med vildskab og kompas

3 MARTS 2024 KORTNYT
FORÅRSGUIDER til haven:
gør du din have lidt vildere” – gør noget godt for biodiversiteten med Bauhaus (side 21) og “Blomsterguide til have og altan” – vælg
efter verdenshjørnerne med Silvan
TO GODE
“Sådan
planter
(side 34).
BONUS

Tag sommersøvejen til Norge

Sommer i Norge giver dig noget af verdens mest betagende natur, men køretur i bil fra Danmark kan tage glæden fra selv de mest forventningsfulde. Så hvorfor ikke tage søvejen?

At sidder fast time efter time i tæt ferietrafik med lange bilkøer og udsigt til den forankørendes baglygter, er en unødvendig trist start på sommerferien.

Heldigvis kan du sejle til Oslo og tage bilen med. Den norske hovedstad ligger langt inde i den spektakulære Oslofjord med en indsejling, der er et syn i særklasse. Her sejler du på det spejlblanke vand mellem høje fjelde og skarpe kystlinjer, mellem små øer og det smukke fastland med det frie dyreliv, seværdigheder og masser af historie.

Og så er Norge den perfekte destination, hvis du til din næste ferie drømmer om en kombination af storby, shopping, kultur og fantastiske naturoplevelser.

Uanset årstiden er Gaustatoppen, Besseggen og Preikestolen blandt de mest berømte mål for vandreture i de norske bjerge. Den flotte tur op og naturens ubeskrivelige skønhed undervejs gør det til uforglemmelige vandreoplevelser.

Kør-selv ruter for enhver smag

Norges mange kør-selv ruter giver dig friheden til at tage på eventyr i landets uberørte skønhed. Tag et pitstop ved Geirangerfjorden og oplev en vandretur,

hvor landskabet ændrer sig for hvert skridt. Eller lej en kano og sejl en rolig tur på de krystalklare vande i Hardangerfjord. Cyklister vil nyde en tur gennem frodige landskaber i Gudbrandsdalen, mens fiskerientusiaster kan prøve lykken i de dyrerige floder og søer.

For familier tilbyder Bergen et væld af børneaktiviteter. Fra interaktive museer til spændende akvarier. Kør-selv-ferie i Norge er altid den direkte vej til gode sommereventyr for store og små.

Hent mere sommerinspiration på dfds.com/da-dk

BONUS HOS DFDS

Du optjener 5,5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos DFDS. Bemærk: Du opnår bonus på alt, du bestiller og betaler før afrejse. Forbrugsforeningskortet kan dog kun benyttes som betalingsmiddel i Danmark. Kortet kan ikke benyttes ombord eller hos DFDS i andre lande.

5,5% BONUS

4 MARTS 2024
DRØMMEN Beklædning og udstyr skabt til at holde. Designet til friluftsliv. 9% medlemsbonus. Besøg os i København, Field’s, Lyngby, Roskilde, Næstved, Odense, Kolding, Herning, Aarhus, Randers og Aalborg eller på friluftsland.dk
TÆTTERE PÅ

Sådan vælger du det rigtige hotel til sommer

4% BONUS

Sunprime Pollensa Bay, Mallorca: Et af to Sunprime-hoteller i danskernes spanske sommerfavoritområde.

Familieparadis med aktiviteter for de mindste, lækkert voksenhotel med fred og ro eller værelse med direkte adgang til poolen? Med Spies finder du nemt det rigtige sted at bo på din sommerferie.

Sunwing: De mindstes store favorit Mange familier har allerede opdaget Sunwing Family Resorts og er faldet pladask for konceptet. Her er børnene hotellets vigtigste gæster, og hver eneste detalje er tilpasset familier med børn.

Rejser du med børn under tre år, kan du med fordel vælge en Happy Baby-lejlighed. De ligger næsten altid i stueplan, har indhegnet terrasse og parasol samt en masse praktisk udstyr til mindre børn som barneseng, barnestol og paraplyklapvogn med solskærm.

På Sunwing kan du derudover vælge mellem en masse forskellige familieværelser og lejligheder afhængig af børnenes alder og antallet af rejsende. Hvad med en Lollo & Bernie-suite med farverige detaljer og personligt besøg fra de to bedste venner? Som noget nyt tilbyder Sunwing Kallithea på Rhodos nu også lejligheder med Happy Baby Splash Pool, som er en lille privat plaskepool til de mindste.

Ingen i familien kommer til at kede sig på en Sunwing-ferie. Børne- og ungdomsaktiviteter som Kids Parkour, minigolf, Creative Time, Teen Talent og Lollo & Bernie går hånd i hånd med nyheder som familietræning, hvor børn fra 4 år og op kan lege med til børnevenlig yoga. Og prikken over i’et? På Sunwing spiser børn under 12 år gratis, når de følges med en betalende voksen.

O.B.C.: Familieferien med det lille ekstra Ocean Beach Club, eller bare O.B.C. er et designhotel skabt til familier. Det bygger på de samme

principper som Sunwing, men O.B.C. er mindre, mere fredeligt, og så ligger det altid lige ved havet. Her spiser børn under 12 år også gratis, og også her, i den skandinaviske børneklub, kan de mindste møde Lollo & Bernie. På Kreta og Cypern kan familien desuden frit benytte sig af alle Sunwings aktiviteter, der ligger lige ved siden af.

Alle suiter er designet med børnefamilien for øje. Rejser man som en stor familie, kan man overveje en Generous Suite, som har plads til op til otte personer. Er alle i familien vilde med at bade, finder de ferielykken i en suite med direkte pooladgang – en Club House Pool Suite eller en Compact Pool Suite. Med direkte pooladgang behøver familiens medlemmer ikke bevæge sig ned til den store pool for at bade, det kan de nemlig gøre direkte fra værelset. Det er også ganske praktisk, hvis du har børn, der sover middagslur. Så kan du udnytte tiden til at sole dig og få en frisk dukkert med visheden om, at de mindste sover i et køligt værelse lige ved siden af.

Sunprime: Børnefri voksenferie

Hvis du selv rejser uden børn, er det ret skønt, hvis hotellet ikke myldrer med alle andres. Det gør det ikke på Sunprime Hotels. Ingen støjende børn under morgenmaden eller vilde lege med oppustelige krokodiller i poolen. I hvert fald ikke fra nogen under 16 år. Sunprime har nemlig en aldersgrænse, så de voksne kan læne sig tilbage og nyde ferien i fred og ro.

Alle værelser har et stilrent design med moderne interiør. Her venter også kvalitetssenge, der passer

perfekt til langsomme morgener. Du behøver ikke pakke hverken håndklæde, badekåbe eller tøfler, det er alt sammen på værelset.

Nu er du jo ikke på ferie hver dag, så der skal også være plads til at forkæle dig selv lidt ekstra. Heldigvis har Sunprime en række forskellige suiter, du kan vælge imellem. F.eks. Prime Pool Suites, hvor du kan hoppe direkte i poolen fra din egen terrasse.

Alle Sunprime-hoteller har deres egne spaafdelinger, der tilbyder en række lækre behandlinger. Lige fra klassisk ansigtsbehandling til fuld kropspleje fra top til tå. Du kan vælge en kort lynbehandling på 1525 minutter, eller du kan få over tre timer med totalt velvære. Alle behandlingerne udføres af professionelle hud- og spaterapeuter.

Maden er selvfølgelig også en del af oplevelsen på Sunprime. Her finder du både lokale og nationale specialiteter, brød, bagværk, ost, skinke, grøntsager og frugt. Restauranterne er elegant indrettede med en afslappet atmosfære, og her spiser du godt. De dygtige kokke lægger nemlig vægt på kun at bruge de bedste råvarer og at skabe et varieret udvalg, så alle kan finde det, de allerbedst kan lide.

BONUS HOS SPIES

Du optjener 4% bonus, når du køber din rejse hos Spies og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

5 MARTS 2024
Sunwing Kallithea Beach, Rhodos: Her kan du fra sommeren 2024 bo i Happy Baby Splash Poollejligheder. Ocean Beach Club, Cypern: Fik de højeste gæstebedømmelser af alle Spies’ koncepthoteller i 2023.

Forårsmagi i København

Foråret i København er magisk. Byen vågner op med blomstrende træer og en energi, der smitter. Midt i den pulserende metropol finder du Arp-Hansen Hotel Group’s hoteller, den perfekte base til en sprudlende miniferie.

Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen Hotel Group, tilbyder en bred palet af hoteller, der hver især oser af deres helt egen unikke charme. Alle hotellerne er placeret på byens mest eftertragtede adresser. Det giver dig mulighed for at være tæt på de mest spændende seværdigheder og opleve byens puls.

Hos Arp-Hansen Hotel Group får du en miniferie med tid til det hele. Forestil dig at dagen starter med en himmelsk morgenmad, inden du går på opdagelse langs Københavns maleriske, brostensbelagte gader og besøger byens ikoniske seværdigheder.

Udforsk byen som en ægte københavner

Foråret rimer på frisk luft og solskin. Københavns parker og grønne åndehuller er det ideelle sted at fange solstrålerne. Og hvorfor ikke opleve det fra cykelsadlen?

København er en af verdens mest cykelvenlige byer, og Arp-Hansen Hotel Group tilbyder cykeludlejning, så du nemt kan udforske byen på to hjul, som en ægte Københavner.

Komfort, gastronomi og kvalitet i højsædet

Efter en eventyrlig dag kan du trække dig tilbage til dit komfortable hotel, hvor kvalitet og afslapning venter.

Uanset om du ønsker at vågne op til lyden af bølgerne og den friske brise i Nyhavn, eller drømmer om en luksuriøs indkvartering i kongefamiliens tidligere gæsteværelser, så har Arp-Hansen Hotel Group det, der passer til dit behov.

Aftenen kan du nyde i en af Arp-Hansen Hotel Group’s egne restauranter, der byder på kulinariske fristelser lige ved hånden. Efter et lækkert måltid er der kun få skridt til dit hotelværelse.

9%

BONUS HOS ARPHANSEN HOTEL GROUP

Du optjener 9% bonus, når du booker et ophold på et af Arp-Hansen Hotel Group’s hoteller og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Læs mere om de enkelte hoteller og book på arp-hansen.dk

10%

BONUS HOS LANDAL GREENPARKS

Du optjener 10% bonus hos Landal GreenParks, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Læs mere og book ferie på landal.dk

Hold påske i skønne naturomgivelser hos Landal. Her kan børn og voksne tage på opdagelse ud i naturen, nyde den friske luft, hilse på alle forårsbebuderne og (måske) spotte en påskehare.

I

Landals seks danske ferieparker kan du sammensætte en ferie, der passer til dine drømme og ønsker. Landal har store huse til den store familie eller til ferien, hvor flere generationer er samlet. Der er også mindre boliger og huse specielt indrettet til familier med hundAlle parker ligger midt i naturen med masser af muligheder for at opleve det danske forår. Hver enkelt park har noget helt specielt at byde på, fx Landals to nordjyske parker:

Landal Rønbjerg har masser af muligheder for adrenalinfyldte aktiviteter som klatrevæg, laser-game og vandrutsjebaner til børn, teenagere og voksne. Hjælp med at finde maskotten Bollos gyldne æg rundt i parken eller deltag i de mange andre sjove aktiviteter i påskeferien. Parken er skønt placeret helt ud til Limfjorden og ikke langt fra seværdigheder som vikinge-ringborgen Aggersborg (UNESCO-verdensarv), naturperlen Livø og muslingebyen Løgstør.

Landal Fyrklit er en mindre park med sin helt egen charme, havudsigt og masser af oplevelser lige uden for døren. Tag den lange trappe ned fra parken til den smukkeste hvide sandstrand, gå op i fyrtårnet og se ud over Hirtshals eller gå under jorden i det kæmpe netværk af underjordiske bunkers.

Snyd ikke dig selv for et besøg på Nordsøen Oceanarium, som ligger i gåafstand fra parken, og hvor du i øvrigt også optjener bonus (10%). I selve parken er der masser af muligheder for at bade, lege og dyste med venner og familie. Og for at se de mest fantastiske solnedgange, når solen forsvinder ned i havet, mens I klipper gækkebreve i det kreative værksted.

Vestkystens rå sandstrande, Fyn og Midtjyllands bakker

Du kan også nyde foråret hos Landal på Fyn og i Midtjylland. I det vestfynske er Landal Middelfart placeret på fed jord midt i en høj smuk bøgeskov med et tæppe af ramsløg. Er du vild med de rå strande ved Vesterhavet, sandet jord, smukke hedelandskaber og hjortevildt, skal du vælge Landal Seawest.

Landal Ebeltoft er placeret helt tæt på vandet, hvor der er frit udsyn til det aktive fugleliv og nem adgang til skønne strande og de skønne Mols Bjerge. Landal Søhøjlandet ligger midt på den jyske højderyg i en smuk frodig skov fyldt med vandre- og cykelruter i det kuperede terræn.

6 MARTS 2024
BONUS
En miniferie i København med Arp-Hansen Hotel Group er mere end bare et hotelophold. Det er en rejse ind i hjertet af dansk kultur og gæstfrihed. Det er her, foråret bliver til historier, smil og minder, som vil varme langt ind i fremtiden. BONUS
Oplev det danske forår midt i naturen

Når du finder den rigtige, er du ikke i tvivl

Er du i tvivl om du har den rigtige bank? Det er vores kunder ikke. For tredje år i træk vinder Lån & Spar prisen for at have de mest loyale bankkunder i Danmark. Faktisk ville 86 pct. af vores kunder genvælge Lån & Spar, hvis de skulle vælge bank i dag. Det viser en uafhængig undersøgelse fra konsulenthuset Loyalty Group.

Er du medlem af Forbrugsforeningen – men ikke kunde i Lån & Spar? I så fald går du glip af en række fordele, du som medlem har adgang til. Som MedlemsKunde får du Danmarks højeste rente på din lønkonto, og du får en rådgiver med ekspertise i de forhold, der gælder for netop medlemmer af Forbrugsforeningen. Hvorfor får du disse fordele? Fordi Forbrugsforeningen er medejer af Lån & Spar og ønsker at give sine medlemmer de bedst mulige vilkår – også i banken.

Udnyt de fordele, der følger med dit medlemskab af Forbrugsforeningen – bliv MedlemsKunde i dag.

Gå ind på lsb.dk/fbf eller ring 3378 1916

Nr. 1

Kilde: Loyalty Groups Brancheindex Bank 2023
tredje år i træk Lån & Spar Bank A/S, Højbro Plads 9-11, 1200 København K, Cvr.nr. 13 53 85 30.

Tag med til smukke Færøerne i oktober

Smyril Line byder Forbrugsforeningens medlemmer velkommen ombord på færgen Norröna til en spændende nordatlantisk efterårstur til Færøernes fortryllende landskaber.

Oplev den særlige atmosfære og komfort ombord på Smyril Line-færgen Norröna med hyggelige kahytter, restauranter og underholdning ombord. Perfekt til en efterårstur, hvor du kan starte din ferie med at sejle nordpå til den smukke og rå færøske natur.

Eventyr på fire hjul

Med din egen bil ombord på Norröna, står Færøerne klar til at blive udforsket. Du har friheden til at køre rundt i eget tempo og opleve øernes skønhed, der i oktober er præget af dramatiske himmelstrøg, storslåede naturlandskaber og klare nætter, hvor du måske er heldig at opleve nordlys.

Tag din egen bil med på Norröna og lad eventyret på Færøerne begynde. Glæd dig til at nyde øernes skønhed, oplev de storslåede landskaber og klare nætterne med mulighed for at se nordlyset.

Hyggelig komfort på Hotel Brandan

I Tórshavn venter det 4-stjernede Hotel Brandan med sin varme gæstfrihed, perfekt for en kølig oktoberdag. Hotellets beliggenhed er ideel for at udforske byens kultur og som udgangspunkt for dine køreture rundt på øerne i det farverige efterårslandskab.

Nemt at komme rundt i oktober

Med et effektivt vejnet, der forbinder øerne, er det nemt og bekvemt at udforske Færøernes unikke hjørner med bil i oktober. Oplev den særlige charme af øerne, fra de blæsende fjeldtoppe til de farverige landsbyer, alt imens du nyder udsigten over det stormfulde hav.

Færøernes veludviklede vejnet gør det let og behageligt at køre rundt på øerne i oktober, så du komfortabelt kan udforske øernes mange unikke steder. Oplev den enestående atmosfære, fra vindblæste bjergtoppe til maleriske landsbyer i levende farver, og nyd synet af det imponerende hav undervejs.

BONUS HOS SMYRIL LINE

Du optjener 5% i bonus på dine rejser med Smyril Line, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort. Bemærk: Du opnår bonus på det, du bestiller og betaler før afrejse. Forbrugsforeningens betalingskort kan ikke benyttes ombord.

5% BONUS Medlemstilbud!

Skal det være dig?

Sådan kommer du med på oktobertur til

Færøerne

• Mulige rejsedatoer fra Hirtshals: den 5., 12., 19. & 26. oktober 2024.

• Bestil rejsen på smyrilline.dk/fbf Du kan også ringe 96 55 85 00 (Mandag – fredag kl. 9-16) eller skrive til booking@smyrilline.dk For at optjene bonus, skal du betale rejsen med dit Forbrugsforeningskort. Bonus kan ikke optjenes med tilbagevirkende kraft.

• BEMÆRK: Bestil til medlemspris senest den 1. april 2024. Og husk at der er et begrænset antal pladser.

Medlemstilbud

• Færgesejlads Hirtshals – Tórshavn og retur

• Indvendig kahyt

• Din egen bil med på rejsen

• 3 nætters ophold på 4-stjernede Hotel Brandan.

• 3 x morgenbuffet på hotellet

Normalpris 3.979 kr.

Du sparer 750 kr. pr. person. Medlemspris 3.229 kr. Prisen er pr. person ved to personer i samme kahyt.

9 % BONUS

8 MARTS 2024
SE PRISER OG TILBUD TIL SINGLER, PAR OG FAMILIE PÅ WWW.ARP-HANSEN.DK

En kulturel perle i Syditalien

5% BONUS

I mere end 45 år har Vindrose Rejser lavet skræddersyede pakkerejser til hele verden. Forårsanbefalingen lyder: Tag med til Apulien – en lille perle i den smukke sydøstlige del af Italien. Der er ugentlige afgange fra Billund og København.

Apulien er en skat, der venter på at blive opdaget i den smukke sydøstlige del af Italien. Med sine maleriske landskaber, store kulturarv og udsøgte kulinariske oplevelser byder området på en perfekt blanding af historie, natur og gastronomi.

Regionens historie strækker sig langt tilbage, og det afspejles i områdets imponerende arkitektur. Et ‘must see’ er Castel del Monte. Borgen er opført af kejser Fredrik II i det 13. århundrede. Den enestående borg ligger på en bakketop og er en fascinerende bygning med sin flotte konstruktion og imponerende udsigt over det omkringliggende landskab.

Krystalklart vand og lokale hemmeligheder Apuliens kyststrækning er en sand perle med krystalklart vand og smukke bugter. Besøg Garganohalvøen, hvor du finder betagende strande og skjulte grotter. Det er et paradis for dem, der elsker sol, strand og hav. En bådtur langs kysten vil afsløre hemmeligheder, som kun de lokale kender til.

Byen Alberobello, er berømt for sine trulli-huse, der er karakteriseret ved deres kegleformede tage. Unikke strukturer, lavet af sten uden brug af mørtel, som skaber en hyggelig atmosfære og giver en fornemmelse af at træde ind i en anden tid.

Udforsk den lokale madkultur

Ingen rejse til Apulien er komplet uden at udforske den lokale madkultur. Nyd friskfanget fisk, lækre olivenolier og prøv egnsretten Orecchiette, som er en særlig pasta, der er elsket i hele regionen. Besøg også de lokale markeder og oplev alle de kulinariske finurligheder.

Charmen ved regionen skyldes også befolkningens gæstfrihed. De lokale åbner gerne deres hjerter og hjem for besøgende, så gæster føler sig velkomne overalt. Med sin rige historie, betagende natur og det indbydende køkken er Apulien den perfekte destination for en uforglemmelig forårsrejse.

BONUS HOS

VINDROSE REJSER

Du optjener 5% bonus, når du booker din rejse på vindroserejser.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Oplev Kreta med lokalkendt dansker

Rejser du til Kreta med FolkeFerie.dk, bliver du budt velkommen af danske Lone, som har boet på ferieøen i mere end 30 år. Den erfarne destinationschef viser dig Kretas største seværdigheder og de små skjulte perler.

F orår, sommer og efterår hopper Lone Magnussen i FolkeFerie.dk-uniformen og tager varmt imod rejsebureauets forventningsfulde gæster. I hele ferien kan du som gæst nyde godt af Lones enorme Kreta-viden, uanset om det er på udflugt til øens største seværdigheder, anbefalinger til lokale restauranter eller insidertips til øens skjulte skatte, som du ikke finder i guidebøgerne.

Bo lokalt med udsigt til havet og Chania Fra april kan du kombinere solfyldte swimmingpools, havudsigt, fred og ro med kort afstand til Chania, lokale restauranter og sandstrande, når rejsebureauet slår dørene op til hotelnyheden, Frida Apartments.

”Det familieejede lejlighedshotel er det autentiske Grækenland, når det er bedst. Her får du ferielejligheder, solfyldte terrasser og swimmingpools. Alt sam-

men omgivet af natur og det lokale landsbyliv, men stadig i kort gåafstand til strande, bylivet i Chania og havnepromenaden i Nea Hora,” fortæller Lone. Spis der, hvor de lokale spiser Ikke langt fra Frida Apartments har Lone et godt spisetip, som du kan gå til langs vandet. For Lone bliver stemningen ikke meget mere autentisk end ved den idylliske havnemole i Nea Hora.

”Her sidder du helt ud til vandet og stranden, og mens du får serveret lækker græsk mad og et godt glas vin, kan du se ned på folk, der bader i aftensolen. Her topper feriestemningen under åben himmel, mens du

4% BONUS

kigger på stjernerne og hører summen fra de lokale, der også ynder at hænge ud her,” fortæller Lone. Vil du have endnu mere byliv og stemning fortsætter du blot gåturen langs kysten mod Chania, som har alt, hvad et feriehjerte begærer. Storslåede bygningsværker, smalle farverige gader, lækre restauranter, god shopping og ikke mindst, den billedskønne havnepromenade med udsigt til nogle af Kretas smukkeste solnedgange.

BONUS HOS FOLKEFERIE.DK

Du optjener 4% bonus, når du bestiller din ferie hos FolkeFerie.dk og betaler med dit betalingskort fra Forbrugsforeningen.

Bestil på 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf

9 MARTS 2024
Danske Lone er destinationschef på Kreta.

Fantastisk natur og byhygge i ét

Sort Sol, Vadehav, Vesterhav og østers kombineret med en middelalderlig bykerne. Det er ikke for ingenting, at Ribe er blevet en elsket helårsdestination.

‘En lille by i byen’ er en rammende beskrivelse for det hyggelige feriecenter Ribe Byferie Resort, der ligger få minutters gang fra domkirkepladsen og gågaden.

Feriecentret har specialiseret sig i at sammensætte mange forskellige former for ferieophold. Sort Sol-ophold, kulinariske ophold og ‘miniferie deluxe‘ er blot nogle af favoritterne.

Idéen bag alle opholdstyper er at invitere feriegæsterne med ud på autentiske oplevelser i nærområdet, at nyde lokale specialiteter og at opleve den gamle bys mange seværdigheder.

Byen er en attraktion i sig selv

Ribe er i sig selv en attraktion. Fra byen tager Nationalpark Vadehavet sit udspring. Det store vådområde er en del af UNESCOs verdensarv.

Her er et rigt dyreliv med millioner af trækfugle, store flokke af sæler og kæmpe østersbanker. Og blot en halv times kørsel fra byen, ligger en af Vestkystens bedste badestrande.

Sort sol og østers

Forår og efterår kan gæsterne komme med på guidede Sort Sol-ture. Ud og se naturfænomenet, når tusindvis af stære danser på aftenhimlen. I årets koldeste måneder er der mulighed for tage med på østersture og senere på dagen nyde en aften med bobler og østersmenu.

Du kan booke det hele samlet

Ribe Byferie Resort har gjort det muligt for sine gæster at booke ophold, der inkluderer alt fra overnatning og morgenmad til aftenmenu og naturoplevelser. Gæsterne forkæles som på et hotel, selvom de har en hel ferielejlighed.

Booker du fx et kulinarisk ophold, får du to nætter i en ferielejlighed, hvor sengene er redt op, og hvor der er sørget for morgencomplet, som man nyder i sin egen bolig. Om aftenen er der inkluderet en aftenmenu på en af byens absolut bedste restauranter. Er du ikke til pakkeophold, er det også muligt kun at leje ferielejligheder med slutrengøring. Der er gratis parkering og p-området har ladestandere. Er I flere der rejser sammen og vil I spise sammen, så lej et fælleshus med køkken. Cykler og kanoer udlejes og alle gæster får et rabatkort til seværdigheder.

BONUS HOS

RIBE BYFERIE RESORT

Du optjener 9% bonus hos Ribe Byferie, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder både ophold og tillægsydelser samt ferieophold, der inkluderer oplevelser og forplejning.

9% BONUS

Forårsmagi og uforglemmelige øjeblikke

Hold påskeferie på et af de mange små skønne overnatningssteder i Danmark. Lad en kro eller et hotel fra Small Danish Hotels være vært for årets uforglemmelige påskeøjeblikke.

Hos Small Danish Hotels kan du vælge mellem et eksklusivt udvalg af påskeophold.

På den måde får du og dine rejsefæller mulighed for at opleve påsken og foråret på et af de mange hyggelige og smukt beliggende overnatningssteder, der er placeret rundt omkring i Danmark.

Påsken er en tid, hvor landet vågner op til forårets

skønhed. Hoteller og kroer er omgivet af betagende natur og blomstrende haver, der skaber den perfekte baggrund for din påskeferie.

Påskeaktiviteter for hele familien Et påskeophold kan inkludere sjove og mindeværdige aktiviteter for både børn og voksne. Fra æggejagt og påskeværksteder til afslappende stunder og gode gåture i naturen. Der er noget for enhver smag. Du kan forkæle smagsløgene og nyde lækre påskefrokoster og middage tilberedt af dygtige kokke, som kræser for dig med både påskeklassikere og retter med en mere moderne drejning.

Afslapning og velvære

Mange steder er der wellnessfaciliteter, fx spa, sauna og massage, som står til gæsternes rådighed for at sikre, at de forlader påskeferien helt afslappede og forfriskede.

Brug påsken som en tid, der kan genoplive og genforbinde med dem, der betyder mest for dig. Du kan også give påske- eller sommerglæde som gave i form af et ophold som gavekort.

Kroer, boutique-, bade- og wellnesshoteller En god overnatning, lækker mad og et ophold i dejlige omgivelser er dansk påske, når den er bedst.

9% BONUS

BONUS HOS SMALL DANISH HOTELS

Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Small Danish Hotels. Book på smalldanishhotels.dk/fbf eller ring på 70 80 65 09. Opholdet betales med dit Forbrugsforeningskort via betalingslink, som fremsendes på mail under opholdet.

Her tilbyder Small Danish Hotels et varieret udbud af kroer, boutique-, bade- og wellnesshoteller over hele Danmark.

Du kan se Small Danish Hotels specielle tilbud til Forbrugsforeningens medlemmer på smalldanishhotels.dk/fbf

10 MARTS 2024

Forårs-stream dine lydbøger og e-bøger

Som medlem af Forbrugsforeningen kan du få gratis adgang til mere end 400.000 lydbøger og e-bøger til alle aldre og interesser i en prøveperiode på otte uger.

Fordyb dig i en spændende thriller, søg viden i fagbøger, lad dig underholde af en god roman eller søg inspiration til en sundere livsstil i bøger om selvudvikling. Du kan også blive klogere på inspirerende personligheder i en lang række anmelderroste biografier. Til de små er der tusindvis af de mest populære børnebøger at vælge imellem.

Hos den digitale streamingtjeneste Nextory får du adgang til et gigantisk bibliotek af lydbøger og e-bøger. Hent Nextory appen og opret en profil. Så er forårslæsning og lytningen sikret for hele familien. Et Nextory familieabonnement giver mulighed for, at hvert familiemedlem kan have sin egen profil med sine yndlingslydbøger og e-bøger.

Vi giver her tre anbefalinger til læs og lyt i foråret …

Titel: Terminalen

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Genre: Crime

En forårsdag bliver Ravns bedste venner Eduardo og Belindas lille søn bortført af en psykisk syg kvinde, men heldigvis finder de hurtigt drengen i live, og kvinden bliver anholdt. Affæren tager dog en uventet drejning, da det under varetægtsfængslingen viser sig, at hun har været udsat for bestialske eksperimenter, der har skadet hendes hjerne, og at hun måske faktisk er uskyldig.

Prøv Nextory gratis i foråret

• Gå ind på nextory.dk/fbf2024 og få 6 ugers gratis adgang. Ingen binding, abonnementet kan afsluttes når som helst.

Titel: Vitello får en nuttet lillesøster

Forfattere: Niels Bo Bojesen & Kim Fupz Aakeson

Genre: Børnebøger 0-6 år

Alt ånder fred og ro i rækkehuset. Vitello spiller et gammelt zombiespil og spiser pålægschokolade, Gregers slår græs. Men pludselig slår mor døren op og ser helt vild ud og råber: Babyen kommer!

10% BONUS

Titel: Udbrændt

Forfatter: Sophie Kinsella

Genre: Humor

Sasha har fået nok. Hun orker ikke at svare på endnu en af chefens ‘hastere’. Hun ser aldrig sine venner. Og sex? Helt uoverskueligt. Sasha flygter ud til havet for at drikke grønne smoothies og dyrke yoga. Men badehotellet er faldefærdigt, og desuden må hun dele stranden med Finn, den eneste anden gæst. En tvær fyr, der virker mindst lige så stresset som hende.

BONUS HOS NEXTORY

Du får 10% bonus hos Nextory, når du og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

10 % bonus på tænk.dk

15 elselskaber dumper i ny test

11 MARTS 2024

Ferierabat og lommepenge

Rejs væk fra Danmarks mørke vinterkulde og nyd en dejlig ferie på Mellieha Holiday Centre på Malta. Her bor du i eget 70 m2 feriehus med fuldt udstyret køkken, privat gårdhave og tagterrasse. Du har fri adgang til et hav af faciliteter – heriblandt opvarmet indendørs pool, jacuzzi og sauna. På Malta er der også masser at opleve lige fra kultur, historie og shopping til store naturoplevelser, lækre restauranter og lokale markeder.

Book-tidlig-rabat fra oktober til april

SPAR 800,- pr. person på 7- og 14-dages charterrejser til Mellieha Holiday Centre på Malta med afrejse i perioderne 19/10 2024 – 5/4 2025 og fra 19/4 – 25/4 2025. Vi flyver altid fra København og på de fleste afgange fra Billund. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder nybestillinger fra den 13/3 2024.

Lommepenge i januar og februar

Rejser du til Mellieha Holiday Centre på Malta i januar eller februar 2025 er der EKSTRA feriefordele. Udover rabat får du også en voucher på 40 € pr. person ved ankomst, som du kan bruge i feriebyens restauranter, spaafdeling og supermarked eller på en af FolkeFerie.dks guidede Malta-udflugter.

Stue og køkken

feriehus

Soveværelse

Badeværelse

Soveværelse

12 MARTS 2024
Gårdhave med trappe til tagterrasse
Bestil senest 15. april 2024
Bestil og læs mere på www.folkeferie.dk/fbf eller ring på ✆ 70 30 10 70 | Oplys koden ”fbfvinter” ved bestilling. Forbehold for trykfejl VINTER
person +
bonus + 40 €
lommepenge
person
SPAR 800,- pr.
4%
i
pr.

Konfirmation med bonus

Foråret er konfirmationstid. Tid til at arrangere fest, skrive sange og taler, bestille lokaler, købe tøj til konfirmanden, festtøj til dig selv og skabe overblik over alt det, der skal gå op, hvis I skal holde festen i huset eller haven. Og så skal konfirmanderne selvfølgelig have gode og velvalgte gaver. Her kan du hente inspiration til tøj, sko, personlige gaver og oplevelser med bonus. Besøg forbrugsforeningen.dk eller vores app og få endnu mere inspiration til den store dag.

Tøj og sko med bonus

Outfittet skal selvfølgelig være helt i top på den festlige dag og når byen skal indtages på Blå Mandag. Om det skal være tidløs klassisk elegance, trendy tendenser, konfirmationskjole på dagen, jakkesæt eller måske et cross-over mix af forskellige stilarter, er jo helt op til konfirmanden og dem, der skal med på råd. Og konfirmationsgæsterne skal selvfølgelig også være klædt på til en festlig forårsdag og aften.

Her kan du fx få bonus på tøjet:

Paw Sko, 9% bonus Kaufmann, 9% bonus Tøjeksperten, 4,5% bonus (besøg deres hjemmeside og find inspiration i konfirmandkataloget)

Jack & Jones, 5% bonus (få inspiration på deres konfirmationsevent den 3. april. Tilmelding i din foretrukne butik)

Quint, 9% bonus Ginsborg, 4,5% bonus Designers Market, 9% bonus

Noa Noa, 9% bonus

Bahne, 5% bonus

Molly&My, 10% bonus

Bitte Kai Rand, 9% bonus

Fashionbyemma, 10% bonus

Krøyers Brudekjoler, 10% bonus

Companys, 9% bonus

Magasin og H&M via LuksusGavekortet på sendentanke.dk, 5% bonus

Zalando via zalando.fbf.dk, 5% bonus

Gaver med bonus

Smykker og ure

Et smykke eller et ur er oplagte og mindeværdige gaver på den helt specielle dag, hvor der er fokus på fejringen af konfirmanden. Et personligt smykke, et flot ur eller andre accessories kan også være det, der sætter prikken over i’et til konfirmandens outfit.

Her kan du fx få bonus på smykker og ure:

Aveny, 9% bonus

Dirks Jewellery, 9% bonus

Hvitfeldt Smykker & Ure, 9% bonus

Müllers Guldsmedje, 9% bonus

Ure & Guldhuset N.H. Jørgensen/Ballerup Guld Sølv & Ure, 9% bonus

Elektronik og gadgets

Elektronik og smarte gadgets optræder på mange af konfirmandernes ønskesedler. Du kan finde gaveidéer som trådløse højttalere, computere, smartphones, smartwatches, kameraer og mange andre gadgets med bonus.

Her kan du fx få bonus på elektronik og gadgets:

Power, 2% bonus

Coolshop, 2% bonus

Milo Lyd & Billede, 6% bonus

Giv et gavekort

Lad modtageren selv vælge, om gaven skal være tøj efter eget valg, en biograftur, koncertbilletter, nye ting til værelset, en tur ud at spise, en teaterforestilling, en tur med luftballon eller en af de mange andre ting og oplevelser, du kan købe gavekort til.

Her kan du fx få bonus på gavekort:

LuksusGavekortet på sendentanke.dk, 5% bonus Metz (shop.metz.dk/forbrugsforeningen/da), 10% bonus

Go Dream, 7% bonus

Oplevelser med bonus

Oplevelsesgave til konfirmanden eller Blå Mandag med fuld drøn på gokartbanen, sus i maven med en helikoptertur eller indoor skydiving, en vild klatretur med vennerne, Tivolitur, biotur, en tur på Bakken eller noget andet sjovt. Ved større grupper, er det en god idé at tjekke mulighederne og booke på forhånd.

Her får du bonus:

Ballerup Gokart og Event Center, 15% bonus

Go Dream, 7% bonus

Jumpyard, 15% bonus

Bakken, 9% bonus (kun turbånd, som skal købes ved personlig henvendelse i informationen på Bakken)

Classic Canal Tour, 6% bonus

Atlas Biograferne, 12% bonus

Tivoli via fbf.billetter.nu

13 MARTS 2024

Se Matador som medrivende musical

Lise Nørgaard, Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har sammen skabt en helt ny, original musical baseret på danmarkshistoriens mest populære tv-serie.

Lise Nørgaards sidste store projekt blev at omsætte tv-serien Matador til en festlig og underholdende musical, der havde premiere i februar og kan ses i Falkonersalen på Frederiksberg.

Forestillingen er en medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, vis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et skiftevis storslået og intimt drama om ambition og fornyelse, men også om at ændre sig og turde stå ved, hvem man er.

Glæd dig til et gennemmusikalsk folkedrama, og en varm, morsom danmarksfortælling fyldt med nostalgi og fantastiske nye sange af Burhan G og Lise Cabble.

En mand kommer til byen

Da Mads Skjern første gang kommer til Korsbæk, får han afslag på et lån fra Hans Christian Varnæs. Det bliver starten på en dramatisk rejse, hvor vi bliver vidne til Mads Skjerns gradvise opstigning fra ydmyg tilflytter til Korsbæks mest magtfulde mand, overhoved for et nyt familiedynasti og tilmed direktør og ejer af byens største virksomhed.

En succesfyldt rejse, men også en rejse, der på det personlige plan bliver dyr for Mads Skjern og hans familie.

En stjernespækket produktion

Musicalen Matador er fyldt med alt det som en fantastisk historie fortjener: De bedste skuespillere, sangere og musicalperformere i landet, skønne nye

sange og musik, overdådig scenografi og vigtigst af alt: Den helt specielle charme, varme og humor, der bor i Korsbæk.

Masser af kendte ansigter og stemmer

På scenen er blandt andre Nicolai Jørgensen, Annette Heick, Daimi Gentle, Ragnhild Kaasgaard, Jon Lange, Marie Dalsgaard, Carsten Svendsen, Gordon Kennedy, Lea Thiim Harder, Søren Torpegaard Lund, Nanna Rossen og Lise Krogholm.

Instruktør: Frede Guldbrandsen (Skammerens Datter, Røde Orm, Den Skaldede Frisør m.fl.).

Matador Musical er produceret af One & Only Musicals, som senest stod bag den anmelder- og publikumsroste Moulin Rouge! The Musical. Musicalen præsenteres i samarbejde med Danmarks Radio med tilladelse fra Nordisk Film Productions A/S på vegne af instruktør Erik Balling.

BONUS HOS FBF.BILLETTER.NU

Du optjener 8% bonus, når du bestiller billetter til Matador og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på fbf.billetter.nu

14 MARTS 2024
8% BONUS Forårsfavoritter med bonus OPTJEN 2-5% HOS NEYE Før 699,- NU 499,- Spar 200,HERA. Crossbody. Anna. Blå. 1.299,Kuffert. Comete Slim. Sort eller Iguane. Flere størrelser. Før fra 1.299,- NU fra 899,- Spar op til 500,Computertaske. Nevada. 14”. Brun eller Sort. Før 1299,95 NU 999,95 Spar 300,Tilbuddene gælder til og med 01.04.24. Vi tager forbehold for udsolgte varer. CONMÉ Shopper. Quilted. Flere farver. NU 199,1.299,Nyhed KUN I NEYE KUN I NEYE KUN I NEYE

Publikumssuccesen er tilbage! Da Tivolirevyen sidste år indtog Glassalen skraldgrinede 45.000. Nu vender vi tilbage med et stærkt revyhold i topform.

Sæt kryds i kalenderen og gør dig klar til at varme lattermusklerne op. Lisbet Dahl har samlet et forrygende hold, inklusiv den prisbelønnede kapelmester

James Price, Thomas Eje, der gør comeback på scenen, og en strålende buket af talentfulde entertainere. Vi er allerede i fuld gang med at finde skarpe punchlines, så du kan forvente knivskarp satire og store musikalske oplevelser.

Mød os til en aften fyldt med grin, når Tivolirevyen 2024 rammer scenen – velkommen til revy, som du kender og elsker den!

Forpremiere: mandag 3. juni 2024 kl.17.00.

Øvrige datoer med bonus fra 6. juni-14. juli 2024.

KØB DINE BILLETTER PÅ FBF.BILLETTER.NU

Alle billetter kan bestilles på

Dresden Kreuzchor

Koret fastholder Dresdens og Sachsens kulturarv, fylder den med liv og bringer den ind i vores tid.

Aarhus Domkirke den 8. oktober. Vor Frelsers Kirke den 9. oktober.

Smokie

Bandet har solgt over 30 mio. plader i hele verden. Smokie er ikke kun et navn, men i høj grad en hel unik lyd.

Falkoner Salen den 12. november.

”Ta’ mig som jeg er”

I den skønne musikforestilling bringer Trine Pallesen og Mathias Groves seksmandsorkester Grethe Ingmanns levende og musikalske univers til live.

Tivoli, Glassalen den 16.-18. april.

Wicked

Nu kommer musicalfænomenet Wicked til Tivolis Koncertsal. I en helt ny dansk opsætning med flotte kostumer, imponerende sceno grafi og iscenesættelse, men med samme kendte historie og elskede musik.

Tivolis Koncertsal den 11.-19. oktober.

Meget at glæde sig til i 2024 i Tivoli

Vær med når Tivoli slår portene op 22. marts til endnu en forrygende sæson – Havens blomster spirer og Tivolis kulturprogram er spækket med store oplevelser.

Vi skyder det hele i gang med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri, og med bløde påskelam, lækre forårsfristelser, flotte påskedekorationer og sus i forlystelserne er der underholdning for hele familien. Vi glæder os til at se dig i den blomstrende forårshave!

15 MARTS 2024 KØB DIT TIVOLIKORT ELLER ENTRÉ OG TURPAS ALLEREDE I DAG PÅ FBF.BILLETTER.NU
OPNÅ BONUS
PRICE 8% BONUS 2401-Tivoli-ForBrugsForeningen-Tivolirevyen-130x158mm.indd 1 30/01/2024 13.03 8% BONUS 8% BONUS 8% BONUS 5% BONUS
THOMAS RIKKE MIKKEL LISBET RIKKE JAMES EJE BILDE HILGART DAHL BUCH
BENDTSEN
BONUS Se alle kommende arrangementer på fbf.billetter.nu Der tages forbehold for udsolgte billetter, andre priskategorier samt trykfejl.
OPLEVELSER MED
fbf.billetter.nu

Godt fodtøj er essentielt for en god vandreoplevelse

Hvis du går meget i hverdagen, eller skal afsted på vandretur, er det vigtigt at sørge for, at dit fodtøj passer godt. Både til dine fødder og dine behov.

Godt fodtøj handler om balancen mellem pasform, støtte og bevægelsesfrihed.

Der er et par ting, du bør være opmærksom på, når du skal vælge fodtøj. Uanset om du overvejer sko, støvler eller sandaler, kan du vurdere fodtøjets pasform, og hvordan det arbejder sammen med dine fødder når du er i bevægelse.

Fortøjet skal have en passende længde og bredde i forhold til din fod, og skal sidde godt omkring hælen. Tag altid udgangspunkt i den fod der er størst. For de fleste danskere, er højre fod en smule større end venstre.

Find den rigtige længde og bredde

Du kan finde ud af, om fodtøjet har den rigtige længde, ved at tage indersålen ud og lægge den på gulvet. Sæt foden på sålen og sørg for, at hælen flugter med sålens bagkant. Hvil på foden så den flader lidt ud. Er der 1-2 cm afstand mellem sålens kant og tåspidserne, har fodtøjet en passende længde.

Fodtøjet skal være bredt nok til, at det ikke klemmer foden, men også sidde tæt nok til at kunne støtte foden ordentligt. Hvis du er nødt til stramme snørebånd eller spænder helt ind er fodtøjet måske for bredt.

Omvendt, hvis snøre eller spænder skal løsnes helt for, at du kan få fodtøjet på, så er det for smalt.

Især sandaler må ikke være for smalle, fordi remmene så kan komme til at gnave og danne vabler.

Test på terrænbanen og hjemme

I kuperet terræn, skaber fodens fleksibilitet og fodtøjets stivhed et træk omkring akillessenen. Det er vigtigt at fodtøjet sidder godt omkring hælen, så foden holdes på plads og fodtøjet kan aflaste fod og lægmuskler. Sidder fodtøjet ikke optimalt, vil hælen ‘svubbe’ og skabe friktion, der danner vabler. Inden du investerer i nyt fodtøj, er det vigtigt at du tænker over dine behov og tager dig god tid til at prøve fodtøjet. Friluftsland har terrænbaner, hvor du kan teste fodtøjet på andet end et fladt gulv. Når du har fundet det fodtøj, der passer bedst til dig, anbefaler Friluftsland, at du også prøver det derhjemme på stuegulvet. Så kan du være sikker på, at du får det bedste fodtøj med på tur.

BONUS HOS FRILUFTSLAND

Du optjener 9% bonus, når du handler hos Friluftsland og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

16 MARTS 2024 Falkoner Alle 47 - 2000 Frederiksberg www.optikhuset.dk - 3810 1468 DANMARKS BEDSTE PRISER - WWW.OPTIKHUSET.DK 9% BONUS UDSALG SPAR OP TIL 75% Vi indsliber brilleglas i dit eget stel på under 1 time mens du venter. HUSK > BRILLESTEL 1.001 kr. Titan nu kun 498 kr. Spar op til KØB 2 PAR BRILLER 2for1 Læsebrille Gratis Alle glas op til 20% Ekstra rabat Ved køb af brille med glidende overgang Rentefri konto Udbetaling: kun 15 % Rente: 0 % Gebyr: 0 kr. Ellisse Creolo Forgyldt 1.299 kr. Sølv 1.199 kr. N.H.Jørgensen Design selv på: www.SpinningWorld.dk ”Funky” Kr. 544,Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 345,++= ”Mystic” Kr. 460,”Sunflower” Kr. 999,www.seikospecialist.dk TISSOT DAMEUR MED PERLEMORSSKIVE DS Action 06/11/06 11:59 Side 1 www.nh-jorgensen.dk Ballerup Guld, Sølv & Ure Ballerup Centret • Telefon: 44 65 40 12 Gå først – hvor udvalget er størst! Ellera 549 kr. Ellera 649 kr. Ellera 999 kr. TISSOT PRX 35mm 3.295 kr. TISSOT PRX 40mm 3.295 kr. Ellera 699 kr. CREOLER – i forskellige størrelser og designs 9% BONUS
9% BONUS

Forårets gode oplevelser starter her

7% BONUS

Kom godt i gang med et liv som løber eller bliv vild med vandring. Her får du Eventyrsports gode råd til at starte sikkert ud og holde fast i de gode vaner.

Der findes muligheder for oplevelser i naturen langt de fleste steder, så det er bare om at komme ud ad døren.

En typisk fejl mange begår, er imidlertid at gøre udendørsturene for avancerede fra starten. På den måde bliver det hurtigt uoverskueligt at komme afsted, og faren for at give op inden første skridt er taget, er for stor.

4 gode råd til at komme godt i gang

• Start med at få noget kontinuitet i dine ture. Se om du kan komme i en vane med at bevæge dig 3-4 gange om ugen.

• Gør transport til motion. Gå når du skal på indkøb eller tag cyklen på arbejde – det er også billigere.

• Få styr på fodtøjet. Om det er løbesko eller vandrestøvler, så skal de passe til dig og til formålet.

• Lav en aftale og hjælp hinanden med at komme afsted. Det er hyggeligere, når man gør det sammen.

Hold fast i de gode vaner

Du vil sikkert opleve, at det nogle dage kniber med motivationen, og at sofaen frister for meget. Her skal du huske på den gode fornemmelse, det er, at lykkes med en løbetur. Det gavner dig både lige nu og på den lange bane.

4 gode råd til at holde fast i de gode vaner

• En lille tur er bedre end ingen tur. Det handler om at komme afsted.

• Sæt dig et mål med din træning og glæd dig over de små sejre.

• Skift lokation og find fornyet motivation i nye udsigter og underlag.

• Husk at fejre de små sejre og forkæl dig selv, når tingene lykkes.

Tag skridtet videre

Efterhånden som du får oparbejdet nogle gode vaner, bliver kroppen stærkere. Så er du klar til at udforske nye egne og nye veje at gå eller løbe. Måske har du fået mod på længere dagsture? Jo længere tid du er afsted, desto større krav stiller det til planlægning og udstyr.

4 gode råd til din første dagstur

• Skaf dig en løberygsæk eller almindelig rygsæk, så du kan medbringe vigtige ting på turen.

• Gør turen rar for dig selv, og pak snacks, energi og drikke, du kan nyde undervejs. På den måde kan du også motivere dig selv, når skridtene bliver tunge.

• Tjek vejrudsigten inden du tager afsted, og pak derefter. Husk, at en jakke er god når det blæser meget eller du skal holde en pause

• Husk sikkerheden. Hav en opladt mobil med – og måske en powerbank. Fortæl andre hvor du tager hen, hvis du går eller løber alene.

BONUS HOS EVENTYRSPORT

Du optjener 7% bonus, når du handler i Eventyrsports butikker og i webshoppen på eventyrsport.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Store oplevelser venter på de små stier

Folkene hos Eventyrsport Events har fundet frem til nogle af de allersmukkeste og sjoveste ruter.

Eventyrsport Events er løbeture og hikes i naturen. Fælles for alle arrangementer er et ønske om at skabe oplevelser i naturen baseret på lige dele fællesskab, glæde, nysgerrighed og ambitioner. Målet er at få sveden frem på panden og smilet frem på læberne.

Eventyrsport Events kalender

Du kan se alle events på eventyrsport.dk/events

3 oplevelser fra eventkalenderen

Craft ParadiseTrail

Den 6. april

Er du til lækre løberuter på små stier i en storslået natur?

Fang foråret i skovene og langs søerne omkring Paradis-øerne i Søhøjlandet. www.eventyrsport.dk/events/paradisetrail

Lundhags EventyrHike Vendsyssel ”Klit & Kyst”

Den 27. april

Er du til kulturelle vandreture i naturen, hvor roen sænker sig og der er højt til himlen? Kom tæt på historiens vingesus og den unikke natur ved Vestkysten. www.eventyrsport.dk/events/eventyrhikevendsyssel

Eventyrsport Silkeborg Half

Den 26. maj

Er du til klassisk motionsløb med distancer for alle aldre?

Kom med til løbefest i Danmarks outdoor hovedstad med Børneløb, 10 km og den ikoniske halvmaraton. www.eventyrsport.dk/events/silkeborghalf

17 MARTS 2024

Sådan klæder du dig på til forårsløb

Vinteren er ovre, og solens lunende stråler har overtaget. Det er tid til at finde det lettere løbetøj frem. Men hvad skal du egentlig tage på for, at en forårsløbetur bliver en behagelig oplevelse?

F oråret kan være en drilsk årstid at løbe i. Regn og blæst har en afkølende effekt på din krop, selvom temperaturen ligger på 10-12 grader. Modsat kan en vindstille og tør forårsdag virke decideret varm.

Svedtransporterende tøj er helt afgørende, når du klæder dig på. Især når temperaturen er i den kolde ende af skalaen, er det vigtigt.

Når du løber, afgiver din krop varme til omgivelserne. Varmen fra kroppen stiger, det giver plads til, at koldere luft kan trænge ind til kroppen. På koldere dage kan det være svært at holde på den opvarmede luft. Den bedste måde at undgå det på, er nemlig at klæde sig korrekt på efter vejret.

Klæd dig efter trelagsprincippet Trelagsprincippet er den mest effektive måde at holde sig tør og varm på. Det giver en fleksibel og effektiv beskyttelse mod vind og kulde.

Lag 1: Dit første lag er et baselayer. Det er det lag, du bruger mest, uanset vejrforholdene. Her er det godt med en god, tætsiddende og svedtransporterende undertrøje i elastisk materiale. Undgå bomuld.

Lag 2: Dette lag kan springes over i foråret, fordi det sjældent er så koldt, at det er nødvendigt. Er det

koldt, bruges dette lag til isolation. Laget kan også bruges frem for det tredje lag, hvis det er lunt og vindstille.

Lag 3: Yderlagets vigtigste funktion er, at det er vindtæt og åndbart. Det skal ikke være tykt. En vest er også god, fordi den holder kroppen varm, mens de bare arme er med til at afgive overskudsvarmen.

Kasket i sol og regn

Tag en svedtransporterende kasket på, hvis det regner. Eller for at undgå at blive generet af solens stråler.

Bare ben eller løbetights

Heldigvis fryser de fleste af os ikke nær så meget på benene. Du kan lufte de bare stænger, eller du kan tage et par løbetights på. Dem kan du få i forskellige længder og tykkelser.

Plads til tæerne

Du skal kunne bevæge tæerne, så efterlad plads til det i dine løbesko. Det gør det også nemmere at holde varmen. Alt afhængigt af vejret kan det være smart med en passende løbesok i polyester eller uld.

7% BONUS

BONUS HOS LØBEREN

Du optjener 7% bonus, når du handler i en af Løberens 7 butikker og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du optjener 5% bonus i webshoppen på loberen.dk

Kom i god forårsform

Hos Sportmaster kan du få hjælp til at vælge de rigtige løbesko og det bedste træningstøj, der skal med på vejen mod en sundere livsstil.

F oråret er en god tid til at starte med at løbe, eller til at genopdage glæden ved løbetræningen, som måske har ligget mere eller mindre stille i de kolde måneder.

Forårsmånederne er den perfekte årstid til at udforske nye løberuter og opleve naturens skønhed. Og så er årstidens lunere vejr en rigtig god motivationsfaktor, hvis du vil sætte ambitiøse løbemål og udfordre dig selv på nye måder.

Hjælp til valg af de rigtige løbesko Når du vælger dine løbesko, er det afgørende at tage højde for din løbestil og for terrænet. Sportmaster har et omfattende udvalg af løbesko, der passer til enhver løber.

Du kan altid spørge om hjælp, hos det erfarne butikspersonale, som gerne guider dig til de løbesko, der passer bedst til dig. Det er vigtigt at vælge sko med tilstrækkelig støtte og dæmpning, så du undgår skader.

Opdater løbegarderoben

Forårssæsonen er overgangen fra koldt til varmere vejr. Opdater din løbegarderobe med let og åndbart

tøj, så du kan nyde dine løbeture og præstere dit bedste i alle forårstemperaturer.

Hos Sportmaster kan du vælge i et bredt sortiment af både lettere løbetøj og varmt tøj (lag på lag) fra de største og bedste mærker. Ved at løbe i tøj i det rigtige stof og i flere lag (typisk 2-3 lag), transporteres sveden væk fra huden og ud gennem stoffet.

Det er for eksempel smart med en tætsiddende, fleksibel og svedtransporterende undertrøje. Et andet godt tip er at undgå bomuld i det inderste lag. Bomuldsstoffet suger nemlig fugt og sved til sig uden at transportere det videre til omgivelserne. Og så risikerer du at blive fugtig og kold på løbeturen.

BONUS HOS SPORTMASTER

5% BONUS

Du optjener 5% bonus i Sportmasters butikker og på sportmaster.dk, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

18 MARTS 2024

I form sammen med din familie

I Loop kan du også træne sammen med dine børn og dine mindre søskende.

Du kender det sikkert: En hektisk hverdag med arbejde, skole, fritidsaktiviteter, rengøring, madpakker der skal smøres, vasketøj der skal ind og ud og ... alt det andet.

Måske du også kender strejfet af dårlige samvittighed, når du endelig rammer sofaen ved 20-tiden? Du har sikkert også set, at Sundhedsstyrelsen anbefaler daglig motion. 30 minutter for voksne og en time for børn – men og nu er energien brugt.

I Loop kan du træne sammen med dine børn og få det passet ind i din hverdag. For mange af os, er det meget nemmere at komme ud ad døren, hvis det er noget vi skal sammen. Træning behøver ikke være en sur pligt, men kan sagtens være en sjov familieaktivitet.

Cirkeltræning

Cirkeltræning sikrer, at du kommer igennem forskellige maskiner, der hver især træner forskellige af kroppens muskelgrupper. På under 30 minutter får du en god og varieret træning af hele din krop.

12% BONUS

Ferieboliger i by og ved strand

Kun for medlemmer

10% BONUS

Loop-cirklen – god motion i børnestørrelse

Loop er Danmarks eneste landsdækkende fitnesskæde, som har specialudviklede træningsmaskiner til både børn og voksne. Maskinerne er skånsomme ved kroppen, og lige som voksne anbefales styrketræning, så gælder det nu også børn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn styrketræner tre gange om ugen, da det er vigtigt for kroppens udvikling at bruge den, mens man vokser.

Hvis det er vanskeligt at få ungerne afsted til udendørs aktiviteter som fodbold eller anden sport, er en tur i Loop-cirklen måske et godt valg for dig og din familie.

Dit barn kan træne i cirklen allerede fra 7 år – og Loop sikrer naturligvis, at alle træningsmaskiner bliver grundigt gennemgået af en professionel instruktør, så både du og dit barn kan træne trygt og sikkert. Du kan træne sammen med familien i mere end 130 Loop-centre over hele Danmark.

BONUS HOS LOOP FITNESS

Du optjener 10% bonus hos Loop Fitness, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find den nærmeste Loop på fbf.dk eller i appen.

VISIT COPENHAGEN

Storbyferie i København

2 lejligheder på Islands Brygge (4-6 personer). Pris-eks. 4 nætter for 3.800 kr. Mulighed for at leje p-plads.

VENTELISTE

Storbyferie i Berlin

2 lejligheder i Prenzlauer Berg (4-6 personer). Pris-eks. 4 nætter for 3.500 kr. Mulighed for at leje p-plads.

Som medlem kan du holde ferie i Forbrugsforeningens ferieboliger til fordelagtige priser. Alle ophold er inklusiv el, vand, varme og slutrengøring, og du optjener tilmed 12% bonus.

Se mere på feriebolig.fbf.dk

Storbyferie i Aarhus

1 lejlighed i Danmarks højeste boligbyggeri, Lighthouse, ved havnen i Aarhus (4 personer). Pris-eks. 4 nætter for 4.100 kr. Mulighed for at leje p-plads.

Feriecenter ved Vesterhavet 14 boliger i Grønnestrand Feriecenter (2-6 personer). Gåafstand til strand og Svinkløv Klitplantage. Pris-eks. 4 nætter for 2.400 kr.

Lalandia Feriecenter

1 bolig i Lalandia, Rødby (op til 8 personer). Inkl. adgang til Aquadome vandland og Monkey Tonkey Land. Pris-eks. 4 nætter for 4.800 kr.

Feriecenter i Marielyst

8 boliger i Østervang Feriecenter (2-6 personer). Gåafstand til Marielyst strand og centrum.

Pris-eks. 4 nætter for 1.750 kr.

19 MARTS 2024
Foto: Grønnestrand
INKLUSIV: El, vand, varme og slutrengøring

Forårstjek af elcyklen

Hvis du har elcykel, er det særlig vigtigt også at kontrollere batteri og øvrige elektriske komponenter. Hvis din elcykel har været inaktiv i løbet af vinteren, er det en god idé at lade batteriet helt op for at sikre optimal ydeevne.

Gennemgå alle elektriske dele og forbindelser for at sikre, at alt sidder godt fast, og at der ikke er tegn på skader.

Få eventuelt en forhandler med værksted til at give elcyklen et forårstjek, hvis du er mere tryg ved det.

Forår er cykeltid. Og uanset om du hører til dem, der cykler året rundt, eller først starter sæsonen, når det bliver lunere i vejret, er foråret et godt tidspunkt til rengøring, tjek og efterspænding. Gør det selv eller få en fagperson til at hjælpe.

Sådan giver du cyklen et forårstjek

Rengøring. Start med at fjerne mudder, grus og andet snavs. En blød børste og sæbevand, eller et rengøringsmiddel, specielt egnet til cykler, er vejen frem.

Brug ikke højtryksspuler, det kan ødelægge cyklens dele. Rengør stel, hjul, saddel og andre dele grundigt.

PÅSKEFERIE

BOOK

Skyl efter med rent vand og tør alle dele af for at forhindre rustdannelser.

Gennemgang af bremser og gear. Efter rengøringen er det vigtigt at tjekke bremser og eventuelle gear, for at sikre at alt fungerer korrekt. Stram bremserne, hvis de ikke tager ordentligt fat. Kør en lille tur og tjek, at

9% BONUS

BONUS PÅ FORÅRSKLARGØRING

Forbrugsforeningen har mange samarbejdspartnere, der kan hjælpe dig med din cykel. Find de butikker der er nærmest på dig på fbf.dk og i appen.

Du optjener bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos fx:

Fri Bikeshop (udvalgte butikker) 9% bonus

Jupiter Cykler 9% bonus

alle gear skifter problemfrit. Juster hvis nødvendigt. Hvis du ikke ved, hvordan man gør, er det som regel beskrevet i cyklens manual.

Efterspænding og smøring. Gå alle cyklens bolte, møtrikker og skruer igennem. Efterspænd, alt skal sidde godt fast. Pas på ikke at spænde så hårdt, at gevindet bliver ødelagt. Giv gerne lidt fedtspray, så de fastspændte dele ikke ruster. Slut af med at smøre alle bevægelige dele. Brug cykelolie og cykelkædeolie. Dæktjek. Gå dækkene efter for sprækker og andre skader. Dæk kan også mørne/sprække, hvis cyklen har stået i kælder eller cykelskur. Udskift slidte eller beskadigede dæk. Pump for- og bagdæk. Se eventuelt hvad manualen anbefaler om lufttrykket. Korrekt lufttryk giver bedre kørekomfort. Det forbedrer også cyklens køreegenskaber og øger dermed sikkerheden for dig, der cykler.

DIT NÆSTE OPHOLD HOS OS 9% BONUS

Ferielejligheder

i

Miniferie deluxe

• 3 - 5 nætter i ferielejlighed

• Opredte senge

• Morgenkomplet alle dage

• Sen afrejse kl. 11

Alle priser Inkl. slutrengøring, parkering mm. Tillæg fre-, lør-, helligdag kr. 150 pr. bolig/nat. Lej selskabslokale til familietræf.

• Ferielejligheder 4-7 pers.

• Café med fri kaffe og kakao

• Rabatkort til oplevelser

• Gratis i kæmpe legepark

Pr. bolig pr. nat

4 pers. i alt fra kr. 1.195

Book online og få ekstra fordele w ww.ribe-byferie.dk Tlf. 7988 7988 BONUS 9 % RIBE Kulinarisk onlineDEALnu BOOK ONLINE ribe-byferie.dk

20 MARTS 2024
gåafstand til
Pr. pers. for 3 nætter v/2 pers. fra kr. 2.025 v/1 pers. fra kr. 2.625 mange seværdigheder
torvet og
For hele familien
5-7 pers. i alt fra kr. 1.695
MED VENNERNE
Gør cyklen forårsklar
Jupiter Ekstra 9% bonus

Sådan gør du din have vildere

Flere og flere danskere vælger at have en vild have, hvor græsset gror højt, og hvor der er tænkt over hvilke planter, der tiltrækker bier og andre insekter. Her får du gode råd fra Bauhaus, om hvordan du kan gøre din have vildere.

6% BONUS

Der er højere biodiversitet i en vild have, fordi vilde blomster og andre planter, der vokser naturligt i Danmark, er bedre til at tiltrække insekter, fugle og andre af de dyr, der hører naturligt til. Det gør en vild have til en mere bæredygtig måde at passe en have på.

Det gør din have vildere

Du kan selvfølgelig bare lade din have helt være, så bliver den vild af sig selv. Men de fleste vil jo også gerne have lidt styr på, hvordan haven ser ud, og heldigvis er der mange ting, der gør haven vildere.

Vild have med Bauhaus

Bauhaus har et stort sortiment af ting til din vilde have, fx:

• Insekthoteller

• Insektvenlige frøblandinger

• Jord og planter

• Havedamme

• Kompostbeholdere

• Højt græs. Lad græsset gro. Slå gangstier og opholdsrum i græsplænen, men lad den ellers gro. Så blomsterenge et par steder.

• Skift jord. Vilde planter trives bedst i næringsfattig jord. Skrab jordens øverste 10 cm af. Fyld i stedet 1 cm bakkegrus eller sand på. Så dine vilde blomster her.

• Plant dansk. Træer, buske og stauder, der hører til den danske natur, gror bedre uden ekstra gødning og er bedre for den naturlig fauna.

• Vand til dyrene. Vand tiltrækker insekter og andre dyr, der kan slukke tørsten. Anlæg fx en havedam omgivet af vilde blomster.

• Flere bier. Bier (især honningbier) er din haves vigtigste bestøver. Indret en have fyldt med farvestrålende og pollenholdige blomster. Det trækker masser af bier og andre insekter til.

BONUS HOS BAUHAUS

Du optjener 6% bonus, når du handler hos Bauhaus og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

21 MARTS 2024 SPAR TUSIND & HVIDEVARER
2% BONUS

15 el-selskaber dumpede i test

Forbrugerrådet Tænk har testet danske elselskaber på abonnementspris, tillæg til spotprisen, gebyrer og kundeservice. Testen viser blandt andet, at man skal være særligt opmærksom på skjulte abonnementspriser og bindingsperioder.

15 ud af 71 elselskaber dumpede i testen. Det mest grelle eksempel, Forbrugerrådet Tænk fandt i sin nye prissammenligningstest, var et selskab som hævede prisen med over 2.000 procent uden at fortæller det til kunderne.

Testen viser, hvor du får den billigste el. Det er nemlig svært at navigere i de mange elselskabers forskellige priser og gebyrer. Og hvis du søger på nettet med formuleringer som ‘billigste elselskab’ eller ‘billig el’, bliver du præsenteret for adskillige elprisportaler, der lover at finde det billigste elselskab.

Stol ikke på prisportalerne

Forbrugerrådet Tænk har kigget nærmere på 10 prisportaler, som har det tilfælles, at de markedsfører sig med at kunne finde frem til de bedste elpriser til forbrugerne. Men forbrugerne skal være varsomme med at stole på prisportalerne, siger Christian Sand, som er forbrugerpolitisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

“Hjemmesiderne med prisportaler har forskellige betalte samarbejdsaftaler med konkrete elselskaber. Derfor kan du som forbruger ikke stole på deres løfter om, hvilke elselskaber der rent faktisk er de billigste,” advarer han.

Din garanti for seriøse samarbejdspartnere Forbrugsforeningen holder løbende øje med, at vores samarbejdspartnere agerer seriøst og troværdigt, herunder naturligvis at de lever op til gældende lovgivning. Desuden er Forbrugsforeningen repræsenteret i Forbrugerrådets rådsforsamling, hvor vi bliver opdateret om områder og brancher, hvor der kan være aktuelle udfordringer.

Vi har pt. én samarbejdspartner på området, Modstrøm, som nu har lyttet til kritikken fra Forsyningstilsynet, som er den offentlige myndighed, der fører tilsyn med elforsyningsbranchen. Det kan du kan læse mere om på side 38.

Kritikken af den nu tidligere samarbejdspartner B.energy resulterede i, at vi opsagde samarbejdet.

Se hvilke el-selskaber der dumpede i testen Hvis du melder dig ind i Forbrugerrådet Tænk har du, blandt meget andet, adgang til prissammenligningstesten af de 15 elselskaber via taenk.dk.

BONUS HOS FORBRUGERRÅDET TÆNK

Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk via taenk.dk og få adgang til gode råd og tests. Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Lån & Spar har stadig de mest loyale kunder

For tredje år i træk placerer en uafhængig måling fra Loyalty Group Lån & Spar øverst på podiet, når det gælder loyalitet og tilfredshed blandt bankkunder i Danmark.

Er du kunde i Lån & Spar? Så kan du glæde dig over at høre til de mest loyale og tilfredse bankkunder i Danmark. Det er nemlig konklusionen på en undersøgelse foretaget af det uafhængige konsulenthus Loyalty Group, som undersøger kunders loyalitet og tilfredshed i forskellige brancher.

Lån & Spar scorer højest på stort set alle parametre i undersøgelsen, blandt andet inden for ‘værdi for pengene’, ‘servicekvalitet’ og ‘samfundsansvar’.

Kundetilfredshed i højsædet

Det er tredje år i træk, Lån & Spar vinder prisen for mest loyale og tilfredse kunder, og det glæder naturligvis bankens administrerende direktør John Christiansen.

”Kundetilfredshed er vores vigtigste nøgletal, så vi er naturligvis stolte over endnu en gang at indtage førstepladsen,” siger han og pointerer, at Lån & Spars særlige ejerskabsforhold, medvirker til den flotte placering.

”Når vores MedlemsKunder henvender sig, så kender vi allerede deres branche. Derfor kan vi rådgive specifikt ud fra deres ansættelsesvilkår, ferieordninger, pension, løntrin og tillægsordninger. Det kan vi, fordi vores ejerkreds, med mere end 50 fagforeninger, giver os en særlig adgang til viden. Det giver kunderne tryghed og en oplevelse af at høre hjemme i deres egen bank,” fremhæver John Christiansen.

Om BrancheIndex Bank 2023

Undersøgelsen er foretaget af konsulenthuset Loyalty Group og afdækker kundernes loyalitet, tilfredshed og holdninger til deres bank ved at spørge om tilfredshed og attraktivitet, anbefalingsvillighed og klagehåndtering.

FORDELE HOS LÅN & SPAR

Som medlem af Forbrugsforeningen har du mulighed for at blive kunde i Lån & Spar på særligt attraktive vilkår. Som MedlemsKunde kan du blandt andet få Danmarks højeste rente på din lønkonto samt andre fordele, der kan styrke din økonomi. Hør mere på 33 78 20 00.

22 MARTS 2024
10% BONUS

Undgå, at en betaling med medlemskortet bliver afvist

Inflationen og prisstigningerne er alle vegne og så luner det jo ekstra meget med den optjente bonus, der følger med, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Hvis du køber noget i den lidt højere prisklasse, fx en elcykel, hårde hvidevarer, en rejse eller en hel tankfuld brændstof, kan du risikere, at transaktionen med dit Forbrugsforeningskort bliver afvist.

Nye højere priser driller

Årsagen kan være, at varernes nye højere pris overstiger det kreditmaksimum, du har på den konto, der er tilknyttet dit medlemskort. Hvad angår benzin- og dieselkøb skal der være mindst 1.200,- kr. tilbage på din konto (også selvom du kun tanker for eksempelvis 400,- kr.). Ring til os, så undersøger vi med det samme, om dit kreditmaksimum kan sættes op. Du skal jo helst have de varer med hjem, og den bonus ind på kontoen, du er kommet efter.

Du kan ringe alle hverdage. Se åbningstiderne i boksen. Ring også hvis du står med problemet her og nu. Ofte kan vi hjælpe med det samme.

Sådan får du hjælp

Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du oplever at dit Forbrugsforeningskort bliver afvist. Ofte er løsningen blot at forhøje dit kreditmaksimum.

Ring på 33 18 86 00 (mandag - fredag klokken 10 - 15) eller brug ’Selvbetjening’ på hjemmesiden. Her kan du hele døgnet søge om et højere kreditmaksimum.

Brug kortet hver gang!

Du kan betale med Forbrugsforeningskortet:

I fysiske butikker

Når du handler i fysiske butikker, betaler du med kontaktløs betaling eller chip og pinkode.

I webshops

Her indtaster du kortnummer, udløbsdato og sikkerhedskoden bag på kortet, når du betaler. Godkend med MitID ved køb over 350 kr.

På tilbud og udsalgsvarer

Du kan betale alle skiltede varer med Forbrugsforeningskortet. Dvs. også udsalgs- og tilbudsvarer.

Du skal være ekstra opmærksom, når:

Du benytter andre rabat/bonus-ordninger

På små beløb

Der er ingen transaktionsgebyr på Forbrugsforeningskortet. Så du kan roligt bruge det selv til små køb.

På store køb

Du kan godt købe varer eller ydelser, der overstiger dit rådighedsbeløb. Så skal du bare overføre penge til din konto i Forbrugsforeningen.

Du kan ikke kombinere andre rabat/bonus-ordninger. Har du fået rabat, fordi du er medlem af en anden forening eller klub, kan du ikke betale med Forbrugsforeningskortet. Så må du vælge.

Du køber gavekort

Du kan ikke betale med Forbrugsforeningskortet, når du køber gavekort, der kan ombyttes til kontanter.

Du selv forhandler prisen

Har du selv forhandlet dig til en lavere pris, gratis ekstraudstyr eller har indhentet tilbud, kan du ikke betale med Forbrugsforeningskortet. Med mindre du i starten af forhandlingen har oplyst, at du ønsker at betale med Forbrugsforeningskortet.

Tilmeld dig Forbrugsforeningens nyhedsmail og få mere ud af dit medlemskab

Nyhedsmailen er til dig, der gerne vil have mest muligt ud af dit medlemskab.

I vores nyhedsmail får du masser af bonustips, gode idéer og tilbud. Du får også at vide, når der er nye butikker med bonus og info om medlemsarrangementer, oplevelser, spændende konkurrencer og andre særlige tilbud.

Du tilmelder dig på minprofil.fbf.dk ved at logge ind med dit MitID.

Under ‘Tilmeldinger’ vælger du ‘Tilmeld mig’ under ‘Elektronisk nyhedsbrev’.

Forbrugsforeningens app – dit overblik

Vores app har fået en forbedret søgefunktion, så du nemt og hurtigt kan finde butikker og webshops med bonus og dermed spare penge på det, du alligevel køber.

Du kan også logge på Mit FBF med Face ID eller Touch ID og hurtigt se dit konto udtog, pinkode, trans

Du finder Forbrugsforeningens app der, hvor du henter dine andre apps.

23 MARTS 2024
På gensyn i appen

Flere butikker med bonus

Forbrugsforeningen indgår samarbejde med nye forretninger stort set hver eneste dag, men det sker selvfølgelig også, at en forretning træder ud af samarbejdet. På disse sider kan du se hvilke nye samarbejdspartnere, Forbrugsforeningen har indgået samarbejde med siden den 1. februar 2023. Du finder selvfølgelig også alle samarbejdspartnerne på fbf.dk og i Forbrugsforeningens app.

Nye butikker og samarbejdspartnere Webshops

2Ø.dk • 10% • www.2oe.dk

Adidas gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Aquaspeed • 10% • www.aquaspeed.dk

Astma Allergi Shoppen • 10% • www.astmaallergishoppen.dk

Babyriget • 10% • www.babyriget.dk

Babysam gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Basha Outdoor Gear • 10% • www.basha.dk

Betterfelt • 15% • www.betterfelt.dk

Bornholms Sæbesyderi • 10% • www.bornholmssaebesyderi.dk

Casa Bohr • 10% • www.casabohr.dk

Easylight • 10% • www.easy-light.dk

Ecooking • 10% • www.ecooking.dk

Elverbørn • 5% • www.elverborn.dk

Fbf Ferieboliger • 12% • www.feriebolig.fbf.dk

Flowering • 12% • www.flowering.dk

Fodmanden • 10% • www.fodmanden.dk

Glud Vin • 12% • www.gludvin.dk

Godborgs Garn • 10% • www.godborgsgarn.dk

GreenSpeak • 5% • www.greenspeak.dk

GrejXperten • 10% • www.grejxperten.dk

H & M Home gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Hunkemöller gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Ilva gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Jesperhus Feriepark • 5% • www.jesperhus.dk

Jysk gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Kila Jewels Copenhagen • 10% • www.kilajewelscph.dk

Kit Couture • 10% • www.kitcouture.dk

Kitchenmaster • 15% • www.kitchenmaster.dk

Laudrup Vin • 7% • www.laudrup.dk

Louisiana gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Luksusbaby • 5% • www.luksusbaby.dk

Mad Med Mere Rødovre Centrum • 9% • www.mmm-rc.dk

Madklubben gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Magasin gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Malprivat • 10% • www.malprivat.dk

Miho • 9% • www.miho.dk

Mit Strikkeeventyr • 9% • www.mitstrikkeeventyr.dk

Mp Denmark • 9% • www.mpdenmark.dk

N+ by Nör • 11% • www.nplusbynoer.dk

Nelly.com gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Niah • 10% • www.niah.dk

Nordsus • 12% • www.nordsus.dk

Olivers Petfood • 14% • www.olivers.dk

Paw Sko • 9% • www.pawsko.dk

Phono • 5% • www.phono.dk

Picment • 9% • www.picment.dk

Primavin • 10% • www.primavin.dk

Rawbite • 10% • www.rawbite.dk

Renz • 10% • www.me-fa.dk

Sense living • 15% • www.senseliving.dk

Sikkert Hjem • 15% • www.sikkerthjem.dk

Sportall • 10% • www.sportall.dk

Stop Spild Lokalt • 5% • www.stopspildlokalt.dk/stotte

Tapet forum • 9% • www.tapetforum.dk

The Catering Kitchen • 10% • www.thecateringkitchen.dk

Towels • 10% • www.towels.dk

Velorbis • 10% • www.velorbis.dk

Vindrose rejser • 5% • www.vindroserejser.dk

Vinguruen • 10% • www.vinguruen.dk

Wildenburg El-ladcykler • 15% • www.wildenburg.dk

Ønskebørn gavekort • 5% • www.sendentanke.dk

Postnummer

1112 - Løberen Popup • Pilestræde 37 • København K • 7%

1130 - Brdr. Price • Rosenborggade 15 • København K • 10%

1208 - Kila Jewels Copenhagen • Kompagnistræde 21 • København K • 10%

1438 - Cafe Væksthuset • Ekvipagemestervej 18 •

København K • 10%

1456 - Restaurant Gabrielle • Vestergade 3 • København K • 10%

1570 - Danske Lægers Vaccinations Service • Banegårdspladsen 1 • 4. • København V • 5%

1620 - Janne K • Vesterbrogade 31 •

København V • 10%

1630 - Brdr. Price • Vesterbrogade 3 •

København V • 5%

1820 - Picment • Frederiksberg Allé 44 • Frederiksberg C • 9%

2000 - Binderinostalgi • Peter Bangs Vej 57 • Frederiksberg • 10%

2000 - Bedemanden på Frederiksberg • Peter Bang Vej 77 • Frederiksberg • 9%

2000 - The Body Shop • Falkoner Alle 21 • Frederiksberg • 9%

2000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Dalgas Boulevard 15 • Frederiksberg • 5%

2100 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ryesgade 56A • København Ø • 5%

2100 - Tandplejerne i Parken • Øster Alle 56 • København Ø • 5%

2300 - Uno-X bilvask • Englandsvej 22 • København S • 10%

2300 - Uno-X • Englandsvej 22 • København S • 1,8%

2300 - Silvan • Amagerbrogade 25 • København S • 6%

2300 - Nozomi Sushi • Martha Christensen Vej 26 • København S • 10%

2300 - Danske Lægers Vaccinations Service • Amagerbrogade 150,3. • København S • 5%

2300 - Stylemann • Amagerbrogade 85 • København S • 10%

2450 - Uno-X EL-Ladestation • Ellebjergvej 80 • København SV • 5%

2500 - 2Ø Valby • Valby Langgade 49B • Valby • 10%

2605 - Badkoncept • Vallensbækvej 20b • Brøndby • 20%

2610 - Cph Skabe og Gardiner • Islevdalvej 144 • Rødovre • 9%

2610 - Power • Rødovre Centrum 196 • Rødovre • 2%

2610 - Trattoria Nuova Italia • Fortvej 1 • Rødovre • 10%

2610 - Danske Lægers Vaccinations Service • Rødovre Centrum , • Rødovre • 5%

2610 - Restaurant Tava • Rødovre Centrum 1R • Rødovre • 10%

2630 - Vinguruen • Øllegårdsvej 5 • Taastrup • 10%

2635 - Uno-X bilvask • Ishøj Strandvej 78 • Ishøj • 10%

2635 - Uno-X • Ishøj Strandvej 78 • Ishøj • 1,8%

2665 - Fri BikeShop • Vallensbæk Stationstorv 20 • Vallensbæk Strand • 9%

2670 - My Coffee Shop • Hundige Strandvej 212C • Greve • 9%

2670 - Danske Lægers Vaccinations Service • Over Bølgen 2B • 2. • Greve • 5%

2690 - Uno-X • Køge Bugt Motorvejen 295B • Karlslunde • 1,8%

2730 - Skoringen • Herlev Torv 2 • Herlev • 9%

2740 - Laudrup Vin • Mileparken 13 • Skovlunde • 7%

2750 - Cafe A • Hedeparken 1A • Ballerup • 10%

2750 - Danske Lægers Vaccinations Service • Industriparken 44A,1. • Ballerup • 5%

2800 - Silvan • Lyngby Hovedgade 66 • Kgs.Lyngby • 6%

2800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Klampenborgvej 230,2. • Kgs.Lyngby • 5%

2850 - Emmerys • Nærumvænge Torv 25B • Nærum • 6%

2860 - Uno-X EL-Ladestation • Gladsaxevej 88 • Søborg • 5%

2860 - Uno-X bilvask • Gladsaxevej 88-94 • Søborg • 10%

2900 - Danske Lægers Vaccinations Service • Aurehøjvej 12 • Hellerup • 5%

3540 - GrejXperten • Lynghøjvej 8C • Lynge • 10%

3600 - Uno-X bilvask • Ny Østergade 12 • Frederikssund • 10%

3600 - Uno-X • Ny Østergade 12 • Frederikssund • 1,9%

3600 - Janne K • Jernbanegade 20 • Frederikssund • 10%

3650 - Cafe Liva • Dronning Dagmars Vej 204 • Ølstykke • 10%

3700 - Janne K • Store Torv 4 • Rønne • 10%

3700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Zahrtmannsvej 2 • Rønne • 5%

3770 - Janne K • Havnegade 13 • Allinge • 10%

3770 - Bornholms Sæbesyderi • Havnegade 5 • Allinge • 10%

4000 - 2Ø Roskilde • Algade 23 • Roskilde • 10%

24 MARTS 2024

4000 - Te og Kaffe Salonen • Københavnsvej 26 • Roskilde • 9%

4000 - Stasig Uhrlagers Eftf. ApS • Algade 28E • Roskilde • 9%

4000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Københavnsvej 29,1. • Roskilde • 5%

4100 - Danske Lægers Vaccinations Service • Fuglebakken 1 • Ringsted • 5%

4180 - Uno-X • Vestmotorvejen 367B • Sorø • 1,9%

4180 - KøkkenPlus - El-Salg Sorø • Absalonsgade 12 • Sorø • 10%

4200 - Rådhuspladsens Ure og Guld • Rådhuspladsen 1 • Slagelse • 9%

4200 - Cafe de Flore • Jernbanegade 10 • Slagelse • 10%

4200 - Cafe de Flore • Jernbanegade 10 • Slagelse • 10%

4200 - Danske Lægers Vaccinations Service • Jernbanegade 10 • Slagelse • 5%

4300 - 2Ø Holbæk • Ahlgade 60 • Holbæk • 10%

4300 - Uno-X EL-Ladestation • Ringstedvej 174 • Holbæk • 5%

4300 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ahlgade 32,1. • Holbæk • 5%

4600 - Danske Lægers Vaccinations Service • Gammel Lyngvej 2 • Køge • 5%

4700 - Gavnø • Gavnø 2 • Næstved • 15%

4700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Farimagsvej 69D • Næstved • 5%

4700 - Friluftsland • Holsted Park 8 • Næstved • 9%

4760 - Tøjeksperten • Algade 62 • Vordingborg • 4,5%

4800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ndr.Ringvej 9 • Nykøbing F • 5%

4850 - Godborgs Garn • Sortsøvej 42 • Stubbekøbing • 10%

5000 - Cafe Kræz • Gråbrødre Plads 6 • Odense C • 10%

5000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Torvegade 1,3. • Odense C • 5%

5220 - Dalle Valle Rosengårcentret • Ørbækvej 75 • Odense SØ • 10%

5230 - Eventyrsport • Tagtækkervej 6 • Odense M • 7%

5330 - Munkebo Kro • Fjordvej 56 • Munkebo • 9%

5592 - Fjelsted Skov Hotel og Konference • Store Landevej 92 • Ejby • 9%

5600 - Janne K • Østergade 29 • Faaborg • 10%

5700 - Uno-X bilvask • Nyborgvej 114 • Svendborg • 10%

5700 - Uno-X • Nyborgvej 114 • Svendborg • 1,9%

5700 - Janne K • Gerritsgade 10 • Svendborg • 10%

5800 - Uno-X bilvask • Kastanievej 2 • Nyborg • 10%

5800 - Uno-X • Kastanievej 2 • Nyborg • 1,9%

6000 - Uno-X bilvask • Ndr. Ringvej 118 • Kolding • 10%

6000 - Uno-X • Ndr. Ringvej 118 • Kolding • 1,9%

6000 - Janne K • Østergade 11 • Kolding • 10%

6000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Haderslevvej 62 • Kolding • 5%

6100 - Power • Nordhavnsvej 2 • Haderslev • 2%

6200 - Danske Lægers Vaccinations Service • Opnørplads 2 • Aabenraa • 5%

6200 - Uno-X bilvask • Flensborgvej 54 • Aabenraa • 10%

6230 - Uno-X bilvask • Kometvej 1 • Rødekro • 10%

6230 - Uno-X • Kometvej 1 • Rødekro • 1,9%

6270 - Hotel Tønderhus • Jomfrustien 1 • Tønder • 9%

6400 - Janne K • Perlegade 30 • Sønderborg • 10%

6400 - Danske Lægers Vaccinations Service • Møllebakken 1 • Sønderborg • 5%

6400 - Hotel 6400 • Solglimt 6 • Sønderborg • 9%

6700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Helgolandsgade 17 • Esbjerg • 5%

6760 - Janne K • Overdammen 8 • Ribe • 10%

7000 - Cafe Mauritz • Sjællandsgade 33 • Fredericia • 7%

7000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Jernbanegade 17A • Fredericia • 5%

7100 - Danske Lægers Vaccinations Service • Gunhilds Pl. 6,2. • Vejle • 5%

7323 - Uno-X bilvask • Diagonalvejen 33 • Give • 10%

7323 - Uno-X • Diagonalvejen 33 • Give • 1,9%

7330 - Tøjeksperten • Storegade 21 • Brande • 4,5%

7400 - Tøjeksperten • Merkurvej 1C,St 62. • Herning • 4,5%

7400 - Brdr. Price • Torvet 3 • Herning • 10%

7400 - Danske Lægers Vaccinations Service • Vejlevej 1 • Herning • 5%

7500 - Cafe A • Vestergade 7 • Holstebro • 10%

Ændringer

Brdr. Friis Møbler

Mellemvangen 30, 2700 Brønshøj; Gladsaxevej 311, 2860 Søborg samt www.brdr-friis.dk

Pr. den 1. april 2024: 3%

7500 - Danske Lægers Vaccinations Service • Lille Østergade 5 • Holstebro • 5%

7700 - Park by Hanne Lykke • Storegade 18 • Thisted • 10%

7800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Kompagnigade 9 • Skive • 5%

8000 - Janne K • Graven 23 • Århus C • 10%

8000 - Silvan • Lille Torv 6 • Århus C • 6%

8000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Morten Børups Gade 10,1. • Århus C • 5%

8000 - Tøjeksperten • Søndergade 5-7 • Århus C • 4,5%

8240 - Danske Lægers Vaccinations Service • Ådalsvej 27 • Risskov • 5%

8370 - Tøjeksperten • Søndergade 18 • Hadsten • 4,5%

8541 - Kaløvig Badehotel • Åstrup Strandvej 68A • Skødstrup • 9%

8600 - Danske Lægers Vaccinations Service • Skolegade 63B • Silkeborg • 5%

8660 - Uno-X • Motorvejsrasteplads , • Skanderborg • 1,9%

8700 - Danske Lægers Vaccinations Service • Grønlandsvej 1,1. • Horsens • 5%

8700 - Jørgensens Hotel • Søndergade 17 • Horsens • 9%

8700 - Design Market • Hattingvej 5 • Horsens • 5%

8800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Toldboden 1,3. • Viborg • 5%

8900 - Danske Lægers Vaccinations Service • Biografgade 3,3. • Randers C • 5%

8940 - Uno-X bilvask • Gammel Århusvej 3 • Randers SV • 10%

8940 - Uno-X • Gammel Århusvej 3 • Randers SV

• 1,9%

9000 - Uno-X bilvask • Østerbro 75 • Aalborg • 10%

9000 - Uno-X • Østerbro 75 • Aalborg • 1,9%

9000 - Danske Lægers Vaccinations Service • Dag Hammarskjølds Gade 4,2. • Aalborg

• 5%

9490 - Tøjeksperten • Bredgade 21 • Pandrup • 4,5%

9530 - Wagner • Støvring Bytorv 9 • Støvring • 4,5%

9800 - Danske Lægers Vaccinations Service • Åstrupvej 53 • Hjørring • 5%

Ophører

Den 27. marts 2024

Vinspecialisten, Sønder Alle 12, 8000 Aarhus C Zoo Center, Kinavej 6 A, 4200 Slagelse

Flügger. 51 butikker – se hvilke det drejer sig om på fbf.dk

Den 30. april 2024

Ac Strik, Vesterbrogade 186, 1800 Frederiksberg C Gila Vinimport, www.gilavin.dk

Ekstrabonus

20%

Dobbeltbonus hos Renz & Mefa Postkasser Renz & Mefa Postkasser giver 10%+10% fra den 2. til den 28. april 2024

18%

Dobbeltbonus hos Bitte Kai Rand Bitte Kai Rand giver 9%+9% fra den 21. til den 23. marts 2024

18%

Dobbeltbonus hos Bahne

Bahne giver 9%+9% fra den 15. til den 24. marts 2024

25 MARTS 2024

Få svar på dine spørgsmål

Hvordan fungerer kreditten? Hvad gør du, hvis du har mistet kort eller kode?

Få svar på dine spørgsmål på Forbrugsforeningens hjemmeside eller i appen.

Er du i tvivl om noget i forhold til dit medlemskab, Forbrugsforeningskortet eller kredit og betaling, kan du med stor sandsynlighed finde svar under ‘Selvbetjening’ på fbf.dk eller i appen under FAQ i menuen. Her giver vi svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Ny bank eller nyt Dankort

Har du skiftet bank, skal du kontakte din bank og få flyttet Betalingsserviceaftalen til din nye bankkonto. Har du blot fået nyt Dankort, skal du ikke ændre noget.

Købs- og betalingsperioder

Betalinger til Forbrugsforeningen sker via Betalingsservice, der trækker beløbet fra din bankkonto.

Marts

Køb foretaget fra den 21. februar – 18. marts betales den 2. april 2024

April

Køb foretaget fra den 19. marts – 18. april betales den 1. maj 2024

Maj Køb foretaget fra den 19. april – 22. maj betales den 3. juni 2024

Juni

Køb foretaget fra den 23. maj – 19. juni betales den 1. juli 2024

Sådan betaler du for store køb

Det er altid en god idé at tjekke dit aktuelle rådighedsbeløb, når du skal foretage større køb. Skal du betale for køb, der overskrider kreditten på dit Forbrugsforeningskort, kan du enten anmode om at få øget dit kreditmaximum eller sætte penge ind på din konto.

Ansøg om højere kreditmaksimum Er du ofte tæt på dit kreditmaksimum, kan det være en god idé at forhøje det. På fbf.dk under Selvbetjening kan du ansøge om at forhøje dit kreditmaksimum, op til 20.000 kr. forudsat at du:

• Ikke er registreret i RKI

• Har været medlem i et år

• Er tilmeldt BetalingsService

• Har gjort brug af dit medlemskab i tilstrækkeligt omfang

Du kan også søge om kreditmaksimum på over 20.000 kr. Det kræver dog, at du indsender skatteoplysninger til os.

Du får svar samme dag, hvis du sender ansøgningen indenfor vores åbningstid.

Sæt penge ind på medlemskontoen Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle.

Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugsforeningens bankkonto i Danske Bank: Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014

Husk at oplyse dit medlemsnummer. OBS beskedfeltet må kun indeholde medlemsnummeret.

Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efterfølgende hverdag, hvor dit køb skal foretages ellers kan beløbet blive tilbageført.

Konto og kredit

Find dit digitale kontoudtog på mitfbf.dk

På mitfbf.dk får du det fulde overblik over din egen medlemskonto. Log blot på med dit MitID, så kan du se dit kontoudtog digitalt. Du finder kontoudtoget under punktet ‘Menu’, hvor du vælger ‘Kontoudtog mv.’. Eller find det direkte i appen under mitFBF.

Har jeg altid hele mit kreditmaksimum til rådighed?

Når en ny købsperiode starter, har du ikke altid hele dit kreditmaksimum til rådighed da saldoen for køb der er foretaget til og med den 8. sidste hverdag først blive udlignet, når betalingen er sket den følgende 1. hverdag i ny måned.

Sæt penge ind på medlemskontoen

Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle. Dit køb skal dog foretages umiddelbart efter, du har indbetalt beløbet.

Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugsforeningens bankkonto i Danske Bank:

Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014

Husk at angive medlemsnummer ved overførslen. Der må kun stå medlemsnummer i beskedfeltet.

Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efterfølgende hverdag.

Flere kort mere bonus

Vidste du, at din husstand kan have flere kort? Bestil et ekstra kort, så er I flere til at optjene bonus

• Bestil ekstra kort til din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn over 18 år, så optjener I bonus sammen.

• Sæt dig sammen med den kommende kortindehaver, og bestil husstandskort på husstand.fbf.dk

• Hav MitID parat, så er kortet bestilt på under 2 minutter.

• Det koster et engangsbeløb på 50 kr. at bestille husstandskort

Bestil ekstra kort på husstand.fbf.dk

Det kan du med et husstandskort

• Betale og optjene bonus i alle butikker tilknyttet Forbrugsforeningen.

• Se rådighedsbeløb og posteringer i Forbrugsforeningens app og på mitfbf.dk

Husstandsmedlemmet har ikke egen konto, men har kort til den konto, der ejes af medlemmet.

26 MAJ 2023

Mere end bare strømper

Oplev en verden af stil og komfort hos mpDenmark, hvor sortimentet er nøje designet for at levere den ultimative pasform til hele familien.

MpDenmark er kendt for deres strømper, men sortimentet strækker sig langt ud over. Brandkollektionerne inkluderer også luksuriøse silketørklæder, hyggelige hjemmesko, trendy huer og varme vanter.

MpDenmark består af de fem brands mpKids, mpWoman, Melton, mpCrafted (til mænd) og Sneaky Fox, som du kan udforske nærmere på mpdenmark.dk

Produkter der holder

‘Mp’ er forbogstaverne hos stifteren, Martin Pedersen, der etablerede sin første fabrik i Danmark i 1937. Produkterne er kendetegnet ved den høje kvalitet, som giver rigtig lang holdbarhed.

Forbrugsforeningens nye samarbejdspartners hovedkontor, design og produktudvikling, administration og salg befinder sig fortsat i Herning, Midtjylland.

Danskejet fabrik i Riga

Den vigtigste fabrik er 100% ejet af mpDenmark og placeret i Letland, tæt på hovedstaden Riga, hvor mpDenmarks dedikerede team på 80 medarbejdere og 152 specialdesignede strikkemaskiner arbejder hårdt, hver dag for at skabe strømper og strømpebukser.

NYHED

De strømper, der er produceret på egen fabrik, har forstærket hæl og tå og er desuden mærket med ‘Standard 100 by Oeko-Tex®’. Det sikrer, at produkterne er testet for skadelige stoffer.

Hvert par strømper passerer gennem 16 par erfarne hænder, før det når ud til forhandlerne.

Solceller og fokus på klimabelastning

Der blev installeret solcelleanlæg på fabrikken i Letland i 2021, og mpDenmark har kontinuerligt fokus på at nedbringe den klimamæssige og miljømæssige belastning af produktionen.

“Gennem målrettede tiltag er det lykkes at reducere CO2 aftrykket med mere en 100 tons om året sammenlignet med 2016,” kan man læse på den herningensiske virksomheds hjemmeside.

9% BONUS

BONUS HOS MPDENMARK

Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på mpdenmark.dk

Smarte cykelhjelme med livreddende funktioner

Livall-cykelhjelmene, fra Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner Sportall, tager sikkerheden et skridt videre og sender fx automatisk en sms, hvis uheldet er ude.

Med en Livall-cykelhjelm for du både øget sikkerhed og en masse ekstra smarte funktioner med på cykelturen. Hjelmen har en automatisk faldsensor og sender en sms med din præcise gpsposition til tre numre efter eget valg i tilfælde af en ulykke. Derudover er der en SOS knap, som du selv vælger, hvornår du vil bruge.

Smart lys, fjernbetjening og stemmestyring Lygterne bag på hjelmen bliver til bremselys, når hjelmen registrerer en kraftig opbremsning. Desuden tænder en lyssensor automatisk lyset, når omgivelserne bliver mørke. Der er også blinklysfunktion, som styres via fjernbetjeningen på styret eller via stemmestyring, så du kan holde begge hænder på styret.

Stereolyd uden ørepropper

Indbyggede stereohøjttalere sikrer, at du kan høre radio, musik, lydbog eller tager et telefonopkald, mens du cykler – og samtidig høre omgivelser og trafiklyde. Brugernes sikkerhed er nemlig altid førsteprioritet hos Sportall.

NYHED

10% BONUS

BONUS HOS SPORTALL

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på sportall.dk

10% BONUS

Eksklusive danskdesignede cykler håndbygget i Tyskland

Hos Velorbis er der fokus på design af stilfulde klassiske elcykler samt almindelige cykler af høj kvalitet med praktiske moderne komponenter.

Vision hos vores nye samarbejdspartner er at bidrage til et grønnere og sundere miljø for alle. Metoden er at gøre den klassiske cykel til det foretrukne transportmiddel for stilbevidste og moderne bypendlere.

En Velorbis-cykel er dansk design, når det er bedst. Enkelt og stilfuldt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Cyklerne er håndlavede i Tyskland af dygtige håndværkere, der kan deres kram.

Vælg dit eget personlige design

På velorbis.dk kan du vælge mellem cykel/elcykelmodeller som Kopenhagen Classic, Kopenhagen Fusion, Short John Budcykler og mange flere. Når du

har valgt model, kan du konfigurere størrelse, farver og udstyr til du har lige præcis den tohjuler, der passer allerbedst til dig.

Der er udvidet garanti på stel og forgafler som standard. Produktionstiden på specialdesignede cykler er 6-10 uger. Velorbis har cykelmodeller til både børn, junior og voksne.

BONUS HOS VELORBIS

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på velorbis.dk

27 MARTS 2024
NYHED

Løft din boligindretning med farverige forandringer

Lad Picment være din guide til et fornyet og indbydende hjem. Gå foråret i møde med ekspertrådgivning og kvalitetsprodukter fra vores nye samarbejdspartner.

Picment er en etableret farvehandel med nøje udvalgte produkter til boligen i form af maling, stuk, tapet, pleje og vedligehold til både inde og ude.

Det har de været siden 1983 med base i Silkeborg, Aarhus og København.

Sæt forårskulør på din indretning ‘Colourful Changes’ er ikke bare en tagline, men en disciplin Picment har mestret siden 1983 ved at have fingeren på pulsen med tidens farvetrends.

“I 2024 ser vi en klar tendens, som afspejler den skønhed, der findes i naturens eget farveskema. En sand hyldest til naturen,” fortæller Morten Bjelke, designkonsulent og direktør hos Picment.

Med jordnære, varme okkerfarver og beroligende grønne nuancer, til eksplosive blå farvetoner, kan du altid finde inspiration blandt de nyeste farvetrends og sammensætninger til enhver boligindretning hos Picment.

“Hos Picment er vi autoriseret forhandler af populære brands som blandt andet Jotun og Little Greene, hvor farverne forfines helt ned til mindste detalje. Det er fantastisk at omgive sig med så dygtige mennesker i hverdagen til sparring omkring teknologi, farver og tendenser, både lokalt og på verdensplan,” siger Morten Bjelke.

Tapet skaber

personlig indretning

Find din stil, fra klassisk tapetdesign til moderne vægbeklædning.

Tapet er en af de smukkeste og nemmeste måder at skabe en unik og personlig indretning på. Det er med stor sandsynlighed grunden til, at tapetet igen er kommet på mode i Danmark og resten af verden.

“Folk har for alvor fået øjnene op for, hvordan tapet og fototapet kan skabe en stemning og forandring i et rum. Hos Picment mener vi, at en af tapetets vigtigste egenskaber er oplevelsen. Tapet kan skabe et miljø, der henleder tanker, skaber følelser og giver stemninger. Vægbeklædninger skal derfor ikke kun være flotte at kigge på, de skal også give gode oplevelser,” understreger Morten Bjelke.

Og oplevelser finder du masser af blandt det flotte udvalg af tapeter hos Picment.

Husk ‘den femte væg’

Måske har du allerede din yndlingsfarve på væggen og et smukt tapet med et storslået blomstermotiv som feature-væg, men har du husket dine overgange?

“Vi ser ofte hjem, hvor der faktisk kun skal små, simple detaljer til for at løfte indretningen markant,” fortæller Picments designkonsulent og direktør og fortsætter:

9% BONUS

“Stuk er bestemt ikke ny indenfor boligindretning og forbindes ofte kun med herskabsboliger, hvilket er en skam. Stuklister binder nemlig loftet sammen med resten af rummet og fuldender dermed enhver boligindretning. Lad ikke dine lofter stå uberørte. Behandl loftet som rummets femte væg og giv det den opmærksomhed, det fortjener. Hvad enten det er med dekorative stuklister, smukt ornamenterede rosetter eller lidt farve.”

Forårsklargøring: Et friskt pust til udearealerne

Med lunere tider lige rundt om hjørnet er det sæson for at tænke på forårsklargøring. Skal der pustes liv i terrassebrædderne, så de får et moderne sølvgråt udseende, eller skal facaden friskes op med

nye farver? Er det måske båden, der skal males, eller mangler din bil en opfriskende gang lak? Hos Picment kan du altid finde de helt rigtige produkter til dine udendørs projekter. De har et stort udvalg i blandt andet maling og træbeskyttelse med langvarig holdbarhed.

Personlig rådgivning på højt niveau Picment tilbyder ikke bare kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser, men leverer også personlig rådgivning på højt niveau. Hvad enten du søger hjælp til designvalg i dit private hjem, erhvervslokaler eller andre professionelle projekter, kan deres professionelle fagfolk hjælpe.

Fredag: 10.00-18.00

Lørdag: 11.00-15.00

Tlf. 72 27 56 00

Torsdag:

Tlf.

Silkeborg, Bredhøjvej 23

Mandag - Fredag: 8.00 - 17.30

Lørdag: 9.00-14.00

Tlf. 70 27 80 10

Eksperterne fra Picment kan guide dig igennem forårsprojekterne og hjælpe dig godt i mål uanset om det drejer sig om udendørs maleprojekter, komplette designløsninger med maling, tapet og stuk eller praktiske tips om udførelsen.

28 MARTS 2024 NYHED BONUS HOS PICMENT Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Picment og i webshoppen på picment.dk og tapetforum.dk
Showrooms i København, Århus og Silkeborg Du kan se tapeterne med egne øjne hos Tapetforum, som er en del af Picment og har showrooms her: København, Frederiksberg Allé 44 Mandag-Torsdag: 10.00-17.30
Skt. Pauls Kirkeplads 19
Århus,
8.00-15.00
72 10
91 00
Morten Bjelke, direktør og designkonsulent hos Picment.

NYHED

Inspiration og hjælp til badeværelset

Badkoncept har ekspertise og erfaring, som kan hjælpe dig godt gennem hele byggeprojektet, når du skal have nyt badeværelse.

Hvis du planlægger ombygning af dit badeværelse, kan du med fordel tage Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner med på holdet. Når du træder ind i deres showroom, bliver du mødt af en verden af æstetik og funktionalitet.

Badkoncept har skabt en inspirerende atmosfære, hvor du kan udforske forskellige stilarter og idéer til dit drømmebadeværelse blandt udstillede badeværelser, der er nøje udvalgt for at vise de nyeste trends og innovative løsninger.

20% BONUS

Håndholdt rådgivning

Badkoncept tager dig i hånden hele vejen fra idé til færdigt badeværelse. Start med at samle inspiration. Det kan du gøre ved at booke et møde i showroomet i Brøndby og se med egne øjne, hvilke muligheder der er.

Du kan få en 3D-tegning ud fra dine ønsker og behov, så har du de bedste forudsætninger for at forestille dig, hvordan dit kommende badeværelse kommer til at se ud.

Hent inspiration i Badkoncepts showroom

Åbent mandag-fredag kl. 08.00-16.00 og søndag kl. 10.00-14.00 på adressen Vallensbækvej 20b, 2605 Brøndby.

NYHED

BONUS HOS BADKONCEPT

Du optjener 20% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Badkoncept

NYHED

Alarmpakker uden abonnement

Ved at købe en alarmpakke fra Sikkert Hjem får du ubegrænset tyverisikring og videoovervågning af dit hjem én gang for alle og uden månedlige udgifter.

Et driftssikkert alarmsystem, du selv kan sætte op og installere uden besvær, og som hele fami lien let kan betjene i dagligdagen. Det kan du få hos vores nye samarbejdspartner.

SikkertHjem sikrer mere end tusinde nye hjem hver måned, alene på det danske marked, og er Skandinaviens største sikringsvirksomhed indenfor alarmer, du som kunde selv kan installere.

Opsætning og styring via app Et alarmsystem fra SikkertHjem, opsættes og betjenes nemt gennem deres app til både iOS/ iPhone og Android. På den måde kan du altid have dit alarm system med og kan tjekke både alarm, videoovervågning og lysstyring, uanset hvor du be finder dig.

Med forbindelse til internettet, foregår alt i real tid og alt synkroniseres på tværs af alle brugeres smartphones.

Systemet opdateres automatisk med de nyeste sikkerhedsopdateringer og funktioner, så du kan føle dig tryg og samtidig være sikker på at få fuldt udbytte af din tyverisikring. Alt sammen uden abonnement eller opstartsgebyr.

NYHED

Professionelle råd om gardiner og skabe

9% BONUS

Cph Skabe & Gardiner tilbyder professionel hjælp med opmåling, rådgivning og montering af nye skabe og/eller nye gardiner.

Trænger du til nye gardiner eller måske mere skabsplads? Det kan for eksempel være indbygningsskabe med skydedøre, det kan være skabe til skråvægge eller måske drømmer du om et walk-in closet, et helt rum dedikeret til din personlige garderobe.

Uanset om du ved, præcis hvad du vil have, eller har brug for inspiration, kreative løsningsforslag og flere valgmuligheder, kan du bestille et gratis besøg af vores nye samarbejdspartner, Cph Skabe & Gardiner.

Så kommer en af deres medarbejdere hjem til dig, fremviser de mange muligheder og måler op, alt efter dine ønsker. Derefter modtager du et uforpligtende tilbud på leverance og montering.

Du kan også besøge deres showroom, som du finder på Islevdalvej 144 i Rødovre. Både hjemmebesøg og besøg i showroom kan bookes online på cphskabe.dk/kontakt

BONUS HOS

CPH SKABE & GARDINER

Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Cph Skabe & Gardiner.

BONUS HOS SIKKERTHJEM.DK

Du optjener 15% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på sikkerthjem.dk

10% BONUS

Snacks af god kvalitet med naturlige ingredienser

Rawbite har et klart budskab: Mindre er mere. Naturen har ikke brug for tilsætningsstoffer.

Idéen bag Rawbite er helt simpel og ligetil: En frugt- og nøddebar, som er 100% økologisk, vegansk, glutenfri, uden laktose eller palmeolie og ikke tilsat sukker (indeholder naturligt forekommende sukker) eller farvestoffer. Kun 100% rene ingredienser. Med en bar fra Rawbite får du en ærlig smag, baseret på de tre hovedingredienser: Dadler, mandler og cashewnødder. Alt sammen i økologisk kvalitet, der giver dig den gode følelse af at spise med både god samvittighed og stor nydelse.

Startede ved køkkenbordet

Lige siden de allerførste Rawbite-barer blev produceret ved et køkkenbord i 2009 af de tre danske stiftere, har de udviklet opskrifterne og tilføjet nye smagsvariationer. Senest er rækken af de farverige barer udvidet med to nye proteinbarer, der indeholder mere end 20% protein – naturligvis også udelukkende med veganske ingredienser. Barerne produceres stadig i Danmark, bortset fra peanutbaren, som bliver produceret i Holland for at undgå spor af peanut i de andre barer.

BONUS HOS RAWBITE.DK

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på rawbite.dk

29 MARTS 2024
15% BONUS

Lydhør i øjenhøjde

Velkommen til 2Ø, Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner, som kan hjælpe med alt til øjne og ører.

To af dine vigtige sanser, synet og hørelsen, er med dig hver eneste dag. Øjne og ører er vigtige for liv og livskvalitet.

Nogle mennesker har brug for hjælp til enten synet eller hørelsen, nogle til begge dele. Det er kun naturligt.

Hvor de fleste får hjælp til synet, går alt for mange rundt med nedsat hørelse uden at gøre noget ved det. Det er der ingen grund til, når du nemt kan få hjælp. Det handler om at se og høre bedre, tidligere.

Optikere og audiologer samme sted

2Ø har samlet specialister og fagpersonale til øjne og ører under ét tag, så du kan få det hele med. Høreapparater, ørepropper og briller.

I de tre forretninger, kan du få foretaget en synsprøve hos en optiker eller en traditionel høreprøve

Her finder du 2Ø

• Ahlgade 60, Holbæk

• Algade 23, Roskilde

• Valby Langgade 49B, Valby

hos en audiolog. Du kan også selv lave din egen vejledende høretest i rolige omgivelser. Du kan også gå all-in med et ‘hovedeftersyn’ og få tilstanden af både øjne og ører tjekket. Valget er dit.

Hygge og faglighed

Hos 2Ø lægger de vægt på hygge, uden at gå på kompromis med fagligheden. Test og undersøgelser bliver foretaget med det nyeste og mest innovative udstyr, og det er naturligvis fagpersonale, der følger dig hele vejen. Samtidig “hygger vi lidt mere end gennemsnittet,” siger folkene hos 2Ø: “For os er det vigtigt at have en dejlig dag, for det tror vi på, at vores kunder kan mærke. En dejlig dag er også at have gæster. Derfor byder vi altid på god tid, rolig musik i højttalerne, kaffe, vin og selvfølgelig en rar og afslappet atmosfære.”

Mød Fodmanden

BONUS HOS FODMANDEN

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Fodmanden. Se mere på fodmanden.dk

10% BONUS

Fodmanden hedder i virkeligheden Jan og driver sin fodpleje- og smerteklinik i Virum nord for København.

Vores nye samarbejdspartner, Jan Krogså, har mange års erfaring som socialpædagog. Han er uddannet lægeeksamineret fodplejer hos Københavns fodplejeskole og laserterapeut/specialist i behandling af smerter i fødderne.

På klinikken i Virum supplerer han fodpleje med laserterapi, cryokirugi, NADA-akupunktur og fodmassage til gavn, glæde og velvære for dig. Du kan få behandlinger i klinikken, og der er også mulighed for hjemmebehandlinger i hele Nordsjælland.

Valgte ny omsorgsfuld vej i livet Jan Krogså valgte fodplejen som en ny vej til at yde omsorg for andre mennesker, fordi han har et middelsvært høretab, tinnitus og skelnetab. Han har derfor behov for at arbejde med en-til-en kommunikation, hvor han kan mundaflæse.

”Man behøver ikke at have et egentligt problem med sine fødder for at blive behandlet. Jeg tilbyder også wellness- og smertebehandlinger kombineret med øreakupunktur, som virker stressreducerende,” fortæller han.

Fodmanden er registreret hos Styrelsen for patientsikkerhed som RAB-registreret fodplejer. RAB er en forkortelse af Registreret Alternativ Behandler.

BONUS HOS 2Ø

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos 2Ø. Se mere på 2oe.dk

Tøj til dig der elsker glade farver

10% BONUS

I Janne K’s butikker finder du farverigt tøj i alle størrelser – også til kvinder med ægte former.

Tøjdesigner og tøjsælger Janne K har base i Kolding, men Janne K-butikkerne med tøj til voksne kvinder, brugskunst og accessories ligger over hele landet. Foreløbig i Faaborg, Svendborg, Sønderborg, Ribe, Frederikssund, Rønne, Allinge og Gudhjem.

Farverigt design i alle størrelser Jeg er bestemt ikke bange for at bruge farver, tværtimod, understreger Janne K: “Jeg går meget op i, at mine butikker er delt op i farver. Det er primært mit eget design, men når jeg ser noget spændende, køber jeg det. Så der er også tøj i sortimentet, der ikke har mit eget navn på. I mine egne designs laver jeg både småt tøj og rummeligt tøj til kvinder med ægte former,” fortæller hun.

BONUS HOS JANNE K

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Janne K. Find den nærmeste butik i Forbrugsforeningens app eller på fbf.dk

30 MARTS 2024
NYHED
NYHED NYHED
10% BONUS

Unikke hækleopskrifter og sjove designs

Hos Niah Design finder du et bredt udvalg af garn, lækre hækleopskrifter og hæklekits til originale og sjove designs.

Hos Niah Design, som Nicole Hedegaard startede i 2020, finder du et bredt udvalg af hækleopskrifter, som er designet med omhu, kærlighed og kreativitet.

“Siden jeg var lille, har jeg været meget kreativ og både tegnet, syet, klippet, klistret og alt derimellem. I fritidsklubben var jeg helt sikkert at finde i kreaværkstedet. Jeg har altid været fascineret af hækling, men det var først omkring 2018, at jeg lærte at hækle,” fortæller Nicole.

“Nu har jeg gjort passionen for hækling til min levevej. Det gør jeg ved at lave hækleopskrifter, både gratis og til salg, samt sælge det garn og tilbehør, der skal til. Jeg har også forskellige DIY-projekter og krea-pakker i webshoppen. Så kig forbi. Jeg håber, jeg kan inspirere dig til selv at være kreativ.”

BONUS HOS NIAH DESIGN

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort i webshoppen på niah.dk

NYHED

10% BONUS

Opgrader dit strikkeprojekt

Alt du skal bruge til dit næste håndarbejde

Hos Kit Couture kan du få design til strik, hækling og broderi, som er interessant og nyskabende.

At beskæftige sig med håndarbejde har mange fordele. Det er tilfredsstillende og sjovt at skabe sit eget tøj, og det er meditativt og sundt for krop og sjæl.

Grundidéen hos Kit Couture er at levere et samlet kit med alt, hvad du skal bruge til dit næste unikke håndarbejdsprojekt. På den måde bliver det nemt for dig at komme i gang. Uanset om du er nybegynder eller øvet, Kit Couture tilbyder nemlig håndarbejdskits, der matcher alle niveauer og ønsker.

NYHED

9% BONUS

Brug de ultimative hjælpemidler når du strikker eller hækler. Hos vores nye samarbejdspartner kan du finde et stort udvalg af håndlavede praktiske maskemarkører og strikkefisk.

Maskemarkører hjælper dig med at skabe overblik over arbejdet, så du fx nemt kan identificere begyndelsen på omgange, raglanmasker eller ind- og udtagninger.

Mit Strikkeeventyrs maskemarkører fås i en bred vifte af designs og farver, der tilføjer en sjov og personlig stil til dit strikkeprojekt. Markørerne er alle på lukkede/loddede ringe, så de ikke hænger fast i dit arbejde, og kan bestilles i forskellige størrelser, som passer til dine pinde.

Håndlavede kvalitetsstrikkefisk

En strikkefisk er en omgangstæller, der kan hjælpe dig med at holde styr på fx ind- og udtagninger. Den øverste ring placeres som omgangsmarkør. Ved hver ny omgang rykkes den en ring ned. Antal ringe og sten kan tilpasses efter dine ønsker.

Med strikkefisken følger en åben markør, som du kan sætte i den ring, på den omgang der fx skal laves udtagninger på, hvis det ikke lige passer med det antal ringe din strikkefisk har. Du kan også designe dine egne markører og strikkefisk – se hvordan på mitstrikkeeventyr.dk

BONUS HOS MIT STRIKKEEVENTYR

Du optjener 9% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på mitstrikkeeventyr.dk

Du kan også købe tilbehør og garner – samt opskrifter, som du kan downloade med det samme.

Designprocessen er vigtig

En af de vigtige grundpiller er selve designprocessen. Hos Kit Couture bruger de mange ressourcer på at udvikle unikke designs, som er baseret på et koncept eller en historie.

Designet må dog aldrig være så indviklet, at du ikke kommer sikkert i hus med dit håndarbejde. Derfor er alle opskrifter pædagogiske og kvalitetstestede, så du er sikker på at komme godt i mål. For det er jo det, der giver lyst til og mod på at gå i gang med det næste projekt.

BONUS HOS KIT COUTURE

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort i webshoppen på kitcouture.dk

Garn med god samvittighed

10% BONUS

Hos Godborgs Garn bliver du mødt af et bredt udvalg af naturlige, økologiske og bæredygtige garner. Derudover er der masser af Fair Trade produkter.

Godborgs Garn har fokus på økologi, bæredygtighed, socialt ansvar og Fair Trade, hele vejen fra produktion til indpakning. Derfor vil du oftest møde GOTS-certificeret, økologisk og bæredygtigt garn i butikken og i webshoppen.

Godborgs Garn støtter brugen af recycling og miljøvenlig pakning, og bruger kun FSC-certificerede poser samt genbrugsemballage i butikken, og til forsendelse. FSC står for Forest Stewardship Council, og er en international non-profit-organisation, der fremmer bæredygtig skovdrift og arbejder for at sikre skovarbejdernes sociale rettigheder.

Garn, får og hygge

Godborgs Garn ligger på Bettina & Patricks nedlagte landbrug på Falster, hvor de også har får og høns.

“Vi går meget op i dyrevelfærd og respekt for råvarer. Det afspejler vores vareudvalg også. Vi skal behandle vores dyr, natur og miljø ordentligt, og lige

så vigtigt, de mennesker der bearbejder og forædler de produkter vi forhandler,” understreger parret. Butikken er indrettet i det gamle værksted på gården, med hyggehjørne, hvor der er mulighed for at sidde og strikke, se på opskrifter eller bare summe over, hvilke garn og farver du måske skal have med hjem.

Der afholdes Strikke/hækle Caféer og andre arrangementer, og man bliver altid budt på frisk kaffe eller te …. og et smil på læben.

BONUS HOS GODBORGS GARN

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikken, som du kan besøge på Sortsøvej 42 i Stubbekøbing, eller på webshoppen på godborgsgarn.dk

31 MARTS 2024 NYHED NYHED
BONUS
10%

En god tur (med bonus) i byen

Velkommen til Rekom, der inviterer Forbrugsforeningens medlemmer ud til livlige og festlige byture i gruppens omkring 100 barer, pubber, natklubber og spisesteder fordelt over hele Danmark.

Rekom er en erfaren nattelivsspecialist, der fokuserer på at skabe uforglemmelige oplevelser for deres gæster gennem unikke koncepter og ekstraordinær service.

Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner driver barer, pubber, spisesteder og natklubber over hele Nordeuropa. Alene i Danmark driver Rekom næsten 100 forskellige lokationer, hvor du nu kan få en festlig og livlig aften og nat i byen, samtidig med du optjener bonus.

Rekom tilbyder gå-i-byen-steder for alle aldersgrupper og temperamenter. Fra en god øl eller et glas vin i godt selskab til heftige natklubber, hvor dansen og festen først slutter, når solen står op.

Nu kan du blandt andet gå i byen med bonus på kendte steder som Heidis Bier Bar (København, Aarhus, Odense, Sønderborg), Café Guldhornene (København, Aarhus, Aalborg), Zwei Grosse Bier Bar (Viborg, Silkeborg, Vejle), Rabalder Bar (København, Aarhus, Odense, Kolding, Silkeborg), Skaal (København, Sønderborg) og Proud Mary (København, Odense, Aalborg).

LØKKEN

Mange populære og trendy steder

Portefølje omfatter en bred vifte af populære og trendy steder i større og mindre byer, der tiltrækker et bredt publikum.

Rekom lægger vægt på innovation og konstant udvikling for at sikre, at de forbliver i front inden for nattelivsindustrien. De laver desuden mange firmaarrangementer som f.eks. fredagsbarer og sommerfester.

Se på kortet, hvor i landet de danske Rekomsteder ligger.

Den

Ambassade

The Drunken Flamingo

Zurf Bar

Mexi Bar

Loulou

Sprutten

Proud Mary

Heidis Bier Bar

Cafe Guldhornene

THISTED

Rabalder Bar

Heidis Bier Bar Dampmøllen

SILKEBORG

Rabalder Bar

Butchers

Roxy Malt

Zwei Grosse Bier Bar

VEJLE

Zwei Grosse Bier Bar

BarMix TemaBar Eskes

La

Tyrolia

Tørst

Heidis

Cafe

The

AARHUS Cafe Guldhornene

Hornsleth Bar

Heidis Bier Bar

LA Tequila Bar

Rabalder Bar

Rustik Bar & Natklub

Loulou London Bar

32 MARTS 2024 BONUS HOS REKOM Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på Rekoms barer, pubber, restauranter og natklubber. NYHED 10% BONUS ODENSE Butchers Rabalder Bar Proud Mary LA Tequila Bar NÆSTVED Crazy Daisy Glød KOLDING Mørks Kælder Rabalder Bar HERNING Baren Sjus Bar La Tequila Bar Aloha Beach Bar Natcafeen Da Vinci Bar Rabalder Bar Andys Bar
Bar
jyske Ambassade
Bar Bæst Cocktail Bar
Bodega
No Stress
Bar Eldorado Bar
Glade Gris Surf N Shots
Vinstue Skaal
Lam Little Green Door
Bar7
Cucaracha
Den
Hornsleth
Farfars
Hive
Rhino
Den
Rosengaardens
Hvide
Dandy
Boucherie
Australian Bar
The
Bier Klub
Bar
Bier Bar
Guldhornene Musen & Elefanten Stereo Bar
Drunken Flamingo Dorsia
Mary Totdy SØNDERBORG Heidis Bier Bar Skaal Totdy Rabalder Bar Lola Club ESBJERG Rustik Bar & Natklub Kasket Karl James Bond Pioner Bar AALBORG
Grosse Bier Bar
Proud
Zwei
Fabrikken
Nordjyske
VIBORG Zwei Grosse Bier Bar Rabalder Bar TemaBar Roxy Malt Totdy ROSKILDE Dansebar

Unikke oplevelser med vin

Glud Vin har i årevis rejst rundt på støvede grusveje i Argentina, Chile, Uruguay og andre eksotiske egne for at finde de bedste vine til dig.

Nogle gange opstår en succes ved en tilfældighed. Det skete fx da stifteren af Glud Vin, Jørgen Glud tilfældigt mødte vinbonden Alessandro De Stefani på en international messe.

De to er jævnaldrende, og var samme sted i livet. Godt i gang med at etablere en virksomhed, som henholdsvis vinimportør og vinbonde. Der var kemi fra start og et livslangt venskab tog fart.

Jørgen Glud blev inviteret til Italien og smagte de første dråber af den kendte Solér-vin. Nu har De Stefani og Glud Vin fulgt hinanden og arbejdet sammen gennem næsten 20 år, og i dag er Glud Vin den største importør af De Stefanis vine i hele verden. Udover Italien rejser Glud Vins vinspecialister blandt andet også rundt i Argentina, Chile og Uruguay for at finde de bedste vine.

Stifteren af Glud Vin, Jørgen Glud, og vinbonden Alessandro De Stefani i succesfuldt samarbejde.

En verden af ukompliceret vin

Hos VinGuruen finder du nøje udvalgte vine. Det vigtigste er at føle, at du har gjort et godt køb. Her er intet snobberi. Det eneste fokus er, at vinen smager godt.

“Vin må gerne være komplekst, men det skal smage godt og være læskende. Kort og godt så leder jeg efter kvalitetsvine til skarpe priser, som kan forstås og drikkes af alle. Det er netop det, jeg tilbyder i VinGuruen.”

Sådan skriver Frederik Kondrup, som ejer og driver VinGuruen, på sit website, hvor han uddyber:

“Jeg værdsætter en stor vifte af forskellige vinarter, nørder vinteori og har en WSET Level 2 uddannelse. Jeg sætter dog mest pris på de vine, der er til at betale

og ikke kun tiltænkt folk med en højere vinuddannelse og dybdegående kendskab til vinverden.”

“Jeg er ikke religiøs omkring vinfremstillingsmetoder og markarbejde, men jeg ser ofte, at den bedste kvalitet fås fra vinhuse der værner om miljøet og har en biodynamisk tilgang i marken, ligesom svovlniveauerne er laver i kælderen.”

VinGuruen importerer alle vine direkte fra producenterne, så du opnår den allerbedste pris, uden fordyrende mellemled.

33 MARTS 2024 NYHED NYHED BONUS HOS GLUD VIN
optjener 12% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på gludvin.dk BONUS HOS VINGURUEN Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på vinguruen.dk 12% BONUS 10% BONUS Flere nye steder med bonus Måske har du bemærket det? Rundt om i landet er der kommet flere nye Uno-X stationer. Altså flere nye steder, hvor du kan få bonus. I alt kommer der op imod 50 nye Uno-X stationer, hvor du bl.a. kan få 25 øre/liter* i bonus på brændstof. Så hold øje på vejen eller se mere på unox.dk *Hos Uno-X får du 1,8% i bonus. Ved en literpris på fx 14,09 kr. svarer det til 25 øre pr. liter i bonus. Bonus på bilvask Bonus på brændstof Bonus på lynladning
Du

Blomsterguide til have og altan

Nogle blomster trives bedst i skygge, mens andre gerne vil have direkte sollys. Hvilke blomster passer til din have eller altan? Når du vælger blomster, er det en god idé at tænke over, hvor de skal stå.

Hvis du ikke allerede ved det, så find ud af, hvordan din have eller altan vender i forhold til verdenshjørnerne. Det fortæller dig nemlig, hvilke blomster der trives bedst.

Nordvendte altaner og haver

På en nordvendt altan eller have skal du gå efter blomster, der tåler at stå i konstant skygge/halvskygge. Der findes blomster, der godt kan leve under disse forhold, men der er ikke så mange af dem.

• Bedst i bed/på friland: Blåskæg, Magnolia, Kirsebærlaurbær

• I krukke eller bed: Skimmia, Løvefod, Hortensia, Vedbend

Sydvendte altaner og haver

Har du en sydvendt altan eller have, skal du gå efter blomster, der trives godt med direkte sol eller i hvert fald med at stå solrigt. Blomsterne er vilde med solen, men husk at vande dem tilstrækkeligt. Vær også opmærksom på, at det kan blive meget varmt for blomsterne, når de står i potter. Afskærm eventuelt i de varmeste timer.

• Bedst i bed/på friland: Roser, Bunddække

• I krukke eller bed: Stedmoder, Klokkeblomst, Sommerblomst, Pelargonie, Iris, Marguerit, Petunia, Tvillingblomst, Fløjlsblomst, Blåregn, Lavendel, Blåpude, Kartoffelblomst

Vest- og østvendte altaner og haver Med en østvendt eller vestvendt have bør du gå efter blomster, der trives bedst i sol/halvskygge. Blomsterne vil nemlig få sol halvdelen af dagen – morgenmiddag (øst) eller middag til sen eftermiddag/aften (vest). Ved vestvendte kan solen bage helt frem til tidlig aften, så her er det ekstra vigtigt, at blomsterne får vand nok. Det kan være nødvendigt at afskærme blomsterne for den kraftigste sol.

• Bedst i bed/på friland: Rhododendron, Gyldenlak, Dahlia/ Georgine

• Krukker og bed: Tulipan, Prydgræs, Hortensia, Violer, Tusindfryd, Hulkravet kodriver, Asters, Skovranke Klematis

BONUS HOS SILVAN

Du optjener 6% bonus, når du handler hos Silvan eller på silvan.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find den nærmeste Silvan på fbf.dk eller i appen.

Pris er ikke alt

Et billigt mobilabonnement er selvfølgelig godt at have, men det handler ikke kun om pris, når du vælger mobilselskab. Hos dukaTALE sætter de en ære i at have branchens bedste kundeservice og samtidig have konkurrencedygtige priser.

Selvom du har fri tale på dit mobilabonnement, og i det mindste ikke skal betale for at vente, kan det alligevel være virkelig irriterende at hænge i kø for at komme i kontakt med dit mobilselskab. Især hvis du bare skal have svar på et hurtigt spørgsmål til abonnementet, fx når du er på vej på ferien, og er kommet i tvivl om det land, du skal til er med i dit abonnement.

Let at få fat i kundeservice

“Vi er meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er for vores kunder, at det er let at få fat i kundeservice, hvis de har spørgsmål eller problemer. Hos dukaTALE sætter vi en ære i at levere branchens bedste kundeservice med gode lange åbningstider. Fra 9 til 20 på alle hverdage og fra 9 til 15 på lørdage. Vi besvarer langt de fleste opkald inden to minutter,” oplyser Kim Krohn Gervin, som er administrerende direktør hos mobilselskabet dukaTALE.

“Og vi efterlader ikke nogen på perronen, men bliver ved til kundens problem er løst. Det er vigtigt for os at være et ærligt, redeligt og tilgængeligt mobilselskab, der opretholder et højt serviceniveau,

6% BONUS

Find alt til haven hos Silvan

• Blomster og planter – også til køkkenhaven

• Jord og gødning

• Græsfrø

• Haveredskaber

• Plæneklippere

7% BONUS

samtidig med, at vores priser bestemt er konkurrencedygtige,” understreger han.

Troværdighed og ro på priserne

“Vi har ikke haft prisstigninger siden vi startede i 2017 og har heller ikke planer om det. Samtidig lægger vi stor vægt på at være et troværdigt mobilselskab, hvor kunderne ikke føler sig snydt. Det betyder,

at når vi gør et mobilabonnement endnu bedre, fx ved at øge datamængden, gælder det selvfølgelig også for eksisterende kunder,” siger Kim Krohn Gervin. Alle abonnementer hos dukaTALE har godt med data i EU. Du kan også få data og fri tale i en række af danskernes favoritrejsemål udenfor EU. dukaTALE er 100% danskejet og kundetilfredsheden på Trustpilot ser rigtig fin ud: 4,8 stjerner ud af 5.

BONUS HOS DUKATALE

Du optjener 7% bonus, når du betaler dit dukaTALE mobilabonnement med dit kort fra Forbrugsforeningen.

34 MARTS 2024

Får den ændrede postlov betydning for dig?

Opdateringen af postloven skaber forandringer og nye behov i yderområder rundt omkring i Danmark. Løsningen kan være en smart brev- og pakkepostkasse fra Renz & Mefa Postkasser.

Danmark fik ved årsskiftet ny postlov, som skaber store forandringer for postleverancerne i vores lille land. Med den nye postlov ophæves befordringspligten, altså statens/PostNords pligt til at omdele breve og pakker til alle husstande. Det tvinger visse områder af Danmark til at gentænke mulighederne for fremtidens postlevering.

Andre ændringer i den nye postlov

• 50-meter reglen i landzoner bliver ophævet, postkassen skal flyttes frem til nærmeste offentlige vej.

• Der skal være opstillet et centralt placeret brevkasseanlæg i fritidshusområder, der er udstykket efter den 1/1 1973. For områder udstykket før den 1/1 1973 er fælles brevkasseanlæg frivilligt.

• I mindre øsamfund skal der etableres fælles distribution. Det kan fx være gennem et samlet brevkasse- eller pakkeanlæg.

“Hos Renz er vi tilfredse med den nye lovgivning, fordi den giver mulighed for nye postsystemer, som danskerne har manglet. Vores postvaner har ændret sig, og den gamle postlov var forældet. Vi handler i større grad online, og det skaber behov for mere alsidig pakke- og postleveringer,” siger CEO Kenneth Steinmetz.

To smarte nyheder fra Renz & Mefa Postkasser “Løsningen er heldigvis nem,” fortsætter han: “Den private brevpostkasse kan udskiftes med en smart brev- og pakkepostkasse, der øger leverings processens sikkerhed, og sparer både buddet og modtageren for de ekstra ture frem og tilbage mellem pakkeshop og leveringsadresse.”

Renz & Mefa Postkasser lancerer to nye postkassesystemer, Renz 501 Basic Slim og Renz 502 Basic Slim, for at imødekomme de nye behov.

“De nye varianter er smallere og mindre. Det giver mulighed for at samle flere postkasser på mindre plads. En sektion kan nu indeholde 10 postkasser i højden, i stedet for tidligere kun 8. Det er optimalt for især fritidshusområder og på mindre ø-samfund, hvor anlægget skal indeholde en stor mængde individuelle postkasser. Postkasserne kan også kombineres med pakkepostkasser. Pakker fylder jo mere og mere i alles hverdag,” slutter Kenneth Steinmetz.

Du kan se mere om Renz 501 Basic Slim og Renz 502 Basic Slim på me-fa.dk

10% BONUS

EKSTRA BONUS

I perioden den 2.-28. april 2024 optjener du ekstra 10% bonus, altså i alt 20%.

BONUS HOS RENZ & MEFA POSTKASSER

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på me-fa.dk. Bemærk, at du optjener 20% i bonus i perioden den 2.-28. april 2024.

Kunderne bestemmer hvordan overskuddet fordeles

GreenSpeak er et teleselskab med demokratisk fordeling af overskuddet. Selskabets kunder stemmer via sms på deres yndlings klima-, miljø- eller naturprojekt.

Hos GreenSpeak bestemmer kunderne, hvordan overskuddet skal fordeles blandt otte forskellige danske organisationer, der på hver sin måde gør en indsats for klimaet, miljøet og naturen.

Det foregår på helt demokratisk vis ved (som minimum) halvårlige afstemninger, hvor alle med et telefonnummer hos GreenSpeak får en sms med et link. Via linket kan modtageren stemme på sit yndlingsprojekt. Derefter fordeles støttekronerne procentvis i forhold til, hvad kunderne har stemt på.

Lægger op til vigtig debat

Udover at pengene går til gode, grønne formål, giver afstemningerne også anledning til at tale om, hvilke områder af den grønne omstilling, der er vigtigst eller mest presserende.

‘Det er fedt at kunne diskutere med sine børn eller hinanden om, hvem man stemmer på og hvorfor. Der er et bredt udvalg, der alle arbejder med vigtige klima- og miljørelaterede problemer, så det kan være svært at vælge.’, skriver en kunde på Trustpilot, hvor GreenSpeak har et gennemsnit på 4,9 stjerner.

Cirka halvdelen stemmer med

Ved GreenSpeaks afstemninger er det typisk omkring 50% af telefonnumrene, der afgiver deres stemmer.

“Vi hører fra vores kunder, når vi taler med dem, at de synes, alle de organisationer, vi støtter, gør et godt og vigtigt stykke arbejde. Derfor stemmer de ikke altid, fordi pengene jo går til noget godt, uanset

hvad,” fortæller Mark Rasmussen, der er kommunikationsdirektør og medejer af GreenSpeak. Han oplyser, at GreenSpeak indtil videre har doneret mere end 3 millioner kroner til gode formål.

Projekter og organisationer der modtager støtte

Verdens Skove, Den Danske Naturfond, Nordic Ocean Watch, Andelsgaarde, Grow For It, Dansk Vegetarisk Forening, Landsforeningen for Økosamfund, Praktisk Økologi.

Du kan læse mere om, hvordan de enkelte organisationer arbejder for en grønnere verden, på greenspeak.dk/den-gronne-vinkel

BONUS HOS GREENSPEAK

Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos GreenSpeak.

5% BONUS

35 MARTS 2024

Find flere caféer og restauranter nær dig – op til 15% bonus

Du kan betale med dit Forbrugsforeningskort på flere end 300 restauranter og caféer i Danmark. Find spisestederne med bonus på fbf.dk eller i Forbrugsforeningens app. Her kan du tjekke om der er kommet nye restauranter i dit nærområde og finde steder at spise, når du besøger nye steder i landet.

10% BONUS

Restaurant Theo

Skindergade 29, 1159 København K

Her bliver du mødt af moderne indretning og uformel stemning. Vælg mellem en lækker menu eller a la carte, både til frokost og aften. Og snyd ikke dig selv for at smage deres hjemmelavede juice og lemonade. Alle retter tager altid udgangspunkt i sæsonens råvarer og de bedste smagsoplevelser.

10% BONUS

Café Karma

Østergade 22C og Herning Centret, 7400 Herning Bruuns Galleri, 8000 Århus C

Klassisk center café kæde med frokostretter fra 69,- kr. Det store menukort spænder over burgere i mange varianter - klassisk, barbecue, bearnaise og burgere med fisk eller kylling. Flere populære sandwiches, salater og pastaretter.

Café Korn

Greve, Næstved, Holbæk, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Odense

Familiedrevet café med dejlig autentisk stemning. Her er der fokus på gode råvarer, specialiteter og videreudvikling af den klassiske cafémenu. På menukortet finder du bl.a. saftige burgere, lækre salater, vegetariske alternativer og dejlig øl frisk fra fad.

Café Vivaldi

Vejle, Fredericia, Esbjerg, Odense, Karrebæksminde, Næstved, Køge, Holbæk, Ringsted, Roskilde, Frederikssund, Hillerød, Frederiksberg, København S, V og K

Hos Café Vivaldi kan du sidde udendørs næsten hele året. Parasoller og terrassevarmere sikrer nydelsen i al slags vejr. Café-kæden har stor succes med deres brunch, men serverer også frokost- og aftenmenu. Eller du kan vælge bare at nyde en skøn isdessert, café latte eller fadøl.

Café Onkel

Adelgade 75A, 5400 Bogense

Den hyggeligste lille cafe med sjæl og varme. Her får du lækre sandwiches, tapas, burgere og meget mere. Familien, der driver Café Onkel, lægger stor vægt på, at der bruges friske og lokale råvarer. Spis i de hyggelige lokaler – eller tag maden med hjem.

10% BONUS

Restaurant Margeritten

Kirkeplads 1B st., 3770 Allinge

Restaurant Margeritten er et dejligt spisested i rare og hyggelige omgivelser. Restauranten ligger på Kirkepladsen, ved den smukke Allinge kirke, på det nordlige Bornholm. På restaurant Margeritten kan du nyde veltilberedt mad af friske og lokale råvarer. På deres menukort finder du lækkerier for enhver smag.

9% BONUS

Restaurant Kronborg

Brolæggerstræde 12, 1211 København K Anmelderrost smørrebrødsrestaurant i hjertet af København. Ud over de klassiske smørrebrød, giver tavlen på væggen en oversigt over dagens specialiteter.

9% BONUS

Restaurant Strejf Stationspladsen 3, 3000 Helsingør

En gastronomisk oplevelse der byder på årstidens friske råvarer. Det er her, du får lækre råvarer, masser af fisk og skaldyr, store møre bøffer i skønne omgivelser med dejlig udsigt. I baren kan du opleve loungestemning og hygge med lækre cocktails.

10% BONUS

10% BONUS

Quedens Gaard

Overdammen 10, 6760 Ribe

Rigtig hyggelig café, der ligger naturskønt og har til huse i en historisk bygning fra 1582. Her mødes du af atmosfære og hygge. Quedens menukort byder på dejlig cafémad, som du kan indtage i de historiske rammer, hvor du også kan nyde til en kop kaffe eller et glas øl.

10% BONUS

Restaurant Rio Bravo

Vester Voldgade 86, 1552 København

Hyggelig western restaurant og pub, i nærheden af Tivoli, der også byder på takeaway. Restauranten har eksisteret i rigtig mange år og er nærmest en institution i København. Kendt for deres klassiske danske retter ikke mindst stegt flæsk ad libitum med kartofler og skøn persillesovs. Danske retter når de er bedst og god øl på fad.

Cafe A

Ballerup, Hvidovre, Herlev, Ishøj, Ordrup, Roskilde, Solrød, Taastrup, Odense, Holstebro, og Kolding

Cafe A er et afslappet kaffe- og spisested, som tilbyder klassisk café-mad til gode priser. Udover de klassiske caféretter, så byder menukortet også på fx mexicansk-, græsk- og thaiinspirerede retter. Der er noget for enhver smag, og der er også tænkt på børnene.

10% BONUS

36 MARTS 2024
BONUS I BYEN MED BONUS ibyen.fbf.dk
8%
37 MARTS 2024 FRI TALE 50 + 50 GB i DK GB i EU FRI SMS + MMS 29 kr./md. KUN 100 GB i DK HELE SOMMEREN* frem til 30.6.2024. Herefter 119 kr./md. *) Dobbelt data i Danmark frem til 31.8.2024. Herefter 50 GB i Danmark + 50 GB i EU hver måned. Gælder nye abonnementer. SÆRLIGTGODTTILBUD Hos dukaTALE er PRIS IKKE ALT... - Danmarks bedste kundeservice er også inkluderet Ingen binding eller gebyrer Ingen prisstigninger siden vi startede i 2017 Kundeservice med lange åbningstider og kort ventetid Ved abonnementsopgradering gælder det både nye og eksisterende kunder 4,8 ud af 5 mulige stjerner på Trustpilot Bestil på duka.dk/fbf eller ring 77 34 18 19 - vi sidder klar til at hjælpe 7% BONUS til medlemmer af Forbrugsforeningen

Hvilken internetløsning skal jeg vælge?

Alle vil gerne have hurtigt internet via bredbånd. Her får du gode råd til, hvad du skal overveje, før du vælger en fast opkoblet kabelløsning eller en mobil bredbåndsløsning.

Der er flere muligheder, når du skal vælge en bredbåndsløsning. Overordnet er der to muligheder: Fast opkoblet eller mobilt bredbånd. Fast opkoblet bredbånd gennem kabel

• Fiber. Det nye hurtige internet. Der graves flittigt i hele landet og der tilsluttes flere og flere husstande. Der findes forskellige selskaber, der ejer fiberforbindelserne, og de leverer på lidt forskellige måder og til forskellige priser. Tjek om du kan få fiber gennem Telebonus på telebonus.dk.

• DSL. Det traditionelle kobberbaserede internet –kan ikke anbefales at anskaffe, da TDC nedlægger kobbernettet indenfor de næste par år. Har du en DSL-forbindelse i dag, vil din udbyder sandsynligvis tilbyde dig en alternativ opkobling, fx fiber.

• Coax. Coax-nettet er oprindeligt bygget til tvsignaler, men kan også anvendes til bredbånd. Priserne varierer en del afhængig af, hvor du bor i landet, og hvem der leverer din løsning.

Mobilt bredbånd eller fast forbindelse?

Mobilt bredbånd benytter 4G eller 5G mobilnettet og kan oftest giver en hastighed, som er rigeligt til de fleste. Fleksibiliteten i mobilt bredbånd er, at du kan tage det med, fx i sommerhus eller campingvogn.

Du skal vælge en router med indbygget wi-fi af en god kvalitet. Test gerne dækning hvor du bor, både med 4G og 5G.

Er der ikke så mange i husstanden, eller har du ikke det store databehov, er mobilt bredbånd en god og fleksibel løsning.

Har du brug for meget data? Til husstande og familier med teenagebørn er den bedste løsning nok fast opkoblet bredbånd.

Kan du få fiber?

Telebonus tilbyder fiber i samarbejde med Tdc. Bestiller du fiber hos Telebonus, kan du få besøg af en Tdc-net-tekniker, der kan hjælpe med at sikre, at alt fungerer som det skal. Se på telebonus.dk om der er fiber på din adresse.

10% BONUS

BONUS HOS TELEBONUS

Mobilt Bredbånd

Telebonus tilbyder også forskellige 5G-pakker til Mobilt bredbånd – op til 1000 GB.

Modstrøm ændrede slutafregning efter påtale

Sidste efterår blev stormfuldt for elselskabet Modstrøm. Myndighederne stillede skarpt på proceduren for slutafregning, og det fik Forbrugerrådet Tænk til at dumpe selskabet i en test.

Forsyningstilsynet, der holder øje med at elselskaberne i Danmark overholder love og regler, gav i efteråret 2023 Modstrøm en påtale på grund af selskabets procedure for slutafregning med kunderne.

Det skete efter at Forbrugerrådet Tænk kritiserede Modstrøm for en mangelfuld og uklar slutafregning og efterfølgende dumpede Modstrøm i sin test. Kritikken fik Forsyningstilsynet til at se nærmere på praksis hos Modstrøm og kræve en række ændringer.

Ændringer er nu dokumenteret

Vi har talt med CEO Anders Millgaard om forløbet. Han fortæller, at proceduren nu er ændret:

“Vi lyttede til kritikken og foretog de ændringer, der var nødvendige. Både i forhold til eksisterende og tidligere elkunder. Forsyningstilsynet accepterede i december vores dokumentation for, at de ønskede ændringerne er foretaget, og at vi nu overholder gældende regler og retningslinjer for slutafregning med vores kunder,” siger han.

Hvad gik kritikken og påtalen konkret på?

“Det handlede primært om, hvorvidt vi var forpligtet til automatisk at overføre penge fra vores pengeinstitut til kundens egen bank. Det mente Forbrugerrådet Tænk, at vi var, og det var Forsyningstilsynet altså enigt i, så de gav os en løftet pegefinger.”

Og hvad er det så, I har ændret nu og dokumenteret overfor Forsyningstilsynet?

“Den tidligere procedure (som Modstrøm fik påtalen for, red.) var, at en ophørt kunde fik en mail om, at en slutopgørelse ville blive tilgængelig på kundens ‘Min side’, når opgørelsen var klar. Det har vi nu ændret til, at kunden får en mail, når slutopgørelsen ligger klar. I denne mail fremgår det også, hvordan de får udbetalt et eventuelt tilgodehavende,” forklarer Anders Millgaard.

BONUS HOS MODSTRØM

Du optjener 5% bonus på elregningen*. Modstrøm tilbyder betaling i rater over elregningen til 0% i rente. Når du betaler energibesparende produkter over elregningen, som fx en luft-tilvand varmepumpe, optjener du derfor også 5% bonus på produktet. Læs mere på modstroem. dk/fbf/varmepumper

*Samarbejdet omfatter bonus på forbrug. Der opnås ikke bonus på afgifter, gebyrer, forsyning og lignende.

Du optjener 10% bonus på dit abonnement hos Telebonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder på alle telefoniprodukter: Mobil, fastnet, bredbånd og mobilt bredbånd.

Telebonus er udviklet i samarbejde med Forbrugsforeningen og anvender TDC og Telenor mobilnet.

5% BONUS

38 MARTS 2024

Spar på strømmen når du vasker og køler

Power har en række gode strømbesparende tips, der kan hjælpe med at bruge køleskabet, vaskemaskinen og opvaskemaskinen så energieffektivt som muligt.

Køleskabet kan være en stor strømsluger, især hvis du har en ældre model. I modsætning til de fleste andre apparater i huset, skal køleskab og fryser jo køre døgnet rundt. Alligevel kan du sagtens spare på strømmen.

Power-tips til køleskabet

• Afrim og fjern is. Store ophobninger af is kan øge energiforbruget. Derfor er det vigtigt at afrime dit apparat regelmæssigt, hvis fryseren ikke har automatisk afrimning.

• Sørg for effektiv luftcirkulation. Stil ikke køleskabet for tæt på væggen, men sørg for en effektiv luftcirkulation.

• Undgå at overkøle. Den optimale temperatur for en fryser er -18 °C. For køleskabet er den mellem 2 og 6 °C. Lavere temperaturer øger din elregning, uden at give nogen reel fordel i forhold til indholdets holdbarhed

• Undgå at åbne døren konstant. Hver gang døren åbnes, skal motoren arbejde ekstra for at køle rummet ned igen. Sjældnere besøg hjælper med at spare på strømmen.

• Brug eco-/ferietilstanden. De er beregnet til perioder, hvor køleskabsdøren åbnes sjældnere. Brug dem til at spare strøm, når du er væk fra hjemmet.

Det er forskelligt, hvor meget strøm vaskemaskiner og opvaskemaskiner bruger. De mest energivenlige maskiner er ofte lidt dyrere, til gengæld er de mere prisvenlige i det lange løb, fordi de bruger meget mindre strøm.

Power-tips til vaskemaskiner og opvaskemaskiner

• Brug eco-programmet. Selvom programmet kan tage lidt længere tid, bruger det typisk mindre vand og mindre elektricitet.

• Varmtvandstilslutning. Overvej at tilslutte din opvaskemaskine direkte til det varme vand, hvis det anbefales af producenten. Det kan potentielt reducere elforbruget med 20-60%. Nogle vaskemaskiner understøtter også denne funktion.

• Vask når strømmen er billig. Hvis du har variabel pris i din el-aftale, er det ofte billigst at vaske om natten eller i de tidligere morgentimer. Brug timerfunktionen, hvor du kan indstille maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

• Fyld altid maskinen op. Det er altid bedst at fylde din vaskemaskine eller opvaskemaskine helt. En halvtom vask kan bruge næsten den samme mængde el som en fuld.

2% BONUS

BONUS HOS POWER

Du optjener 2% bonus, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort på power.dk eller i en af Powers butikker. Find nærmeste butik på fbf.dk eller i appen.

39 MARTS 2024
QuickService eftersyn Prisen gælder kun for personbiler, og er ikke gældende for autoværksteder. *Prispolitikken gælder produkter/ydelser i eget sortiment. Disse skal være identiske og kunne leveres indenfor samme kommunegrænse, hvor tilbud er afgivet. Tilbuddet skal dokumenteres skriftligt på købstidspunktet. Kan ikke kombineres med andre rabatter/aftaler. Læs mere på quickpoint.dk. 36-punkts sikkerhedstjek inkl. nyt oliefilter og op til 4 liter kvalitetsolie Bestil nemt en tid som passer dig på Quickpoint.dk 595,FAST LAV PRIS FÅ10% BONUS Vi går under ALLE priser i markedet!*

Naturgas er stadig en vigtig energiform

En stor og vigtig energiomstilling er i fuld gang. men der vil gå et godt stykke tid før alle danske hjem og virksomheder, er overgået til nye energiløsninger. Det er en omstilling, der tager tid.

Naturgas er stadig en vigtig energiform for mere end 300.000 danske husstande med gasfyr. Det gælder også for de af Forbrugsforeningens medlemmer, som ikke har mulighed for at skifte fra naturgasfyr til for eksempel fjernvarme eller en varmepumpe.

”Vi ser ind i en positiv udvikling, hvor nye energiformer gradvist vinder frem. Men selv om man kunne ønske det, sker det ikke over natten. Så naturgas spiller stadig en vigtig rolle for mange danskere. Derfor er vi glade for, at vi igen i år har en virkelig favorabel gasaftale med Forbrugsforeningen,” siger Christian Vang, Business Manager hos DCC Energi.

Bonus på billig naturgas

“DCC Energi giver bonus til alle de af Forbrugsforeningens medlemmer, der handler naturgas via aftalen. Bonussen, der udbetales til medlemmernes Forbrugsforeningskort-konto, gives selvfølgelig på toppen af vores allerede konkurrencedygtige priser,” forklarer Christian Vang.

”Vi har et mål om, at vi altid er blandt de billigste naturgasleverandører. Og det er vi lykkedes rigtig godt med de seneste par år. Og lægger du bonussen, som Forbrugsforeningens medlemmer har glæde af, til regnestykket, så er det ikke nemt at finde et billigere alternativ til DCC Energi herhjemme,” siger han.

Gunstig prisudvikling

Ifølge DCC Energi og Christian Vang har både Forbrugsforeningens medlemmer og landets øvrige husstande gennem en periode oplevet rimelig ro på gasmarkedet:

”Prisniveauet har været relativt stabilt gennem flere måneder. Der er måske endda en let faldende tendens, når vi ser på den gode forsyningssituation, der er på det europæiske marked. Så lige nu er vi heldigvis meget langt fra den situation, der var tilbage i 2022, og som mange sikkert kun husker alt for godt.”

DDC Energi er blandt de billigste

Vidste du, at Forbrugsforeningens faste naturgaspartner, DCC Energi, i 2023 var blandt de billigste gasleverandører på det danske marked?

På den uafhængige prisguide gasprisguiden.dk, kan du nemt selv tjekke den aktuelle pris hos de forskellige gasleverandører i Danmark.

4% BONUS

BONUS HOS DCC ENERGI

Du optjener 4% bonus, når du køber naturgas hos DCC Energi og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Brændstof, ladning og bilvask med bonus

Snart kan du som medlem af Forbrugsforeningen optjene bonus, når du køber brændstof, strøm til elbilen og bilvask på hele 279 Uno-X- stationer, fordelt over hele Danmark.

Ved indgangen af 2024 udbyggede Uno-X sit net af stationer med salg af brændstof, el-opladning og bilvask med yderligere 57 tidligere Shell-stationer. Det betyder, at Uno-X nu er oppe på 279 stationer, og det gør kæden til Danmarks næststørste. De første af de nye stationer blev til Uno-X’er i januar, de sidste forventes at være konverteret før sommer.

Hurtig og ubesværet betaling “Når vi udvider vores netværk fra 222 til 279 stationer og bliver landets næststørste stationsnetværk, gør det hverdagen nemmere for Forbrugsforeningens medlemmer. Det passer perfekt med vores målsætning om, at det skal være nemt og ukompliceret at være kunde hos os,“ siger Claus Gottlieb som er markedsdirektør hos Uno-X i Danmark, og fortsætter:

“Derfor er vores stationer altid logisk indrettet og ordentlige, mens vores app og kontaktløse betalingsmuligheder sikrer en hurtig og ubesværet betaling.”

Flere nye stationer med el

Uno-X åbnede i løbet af 2023 ni nye ladelokationer med topmoderne lynladning, der kan lade elbilen op fra 10% til 80% på højst en halv time.

Med de nye stationer, der kommer til i løbet af året, omfatter Uno-X stationsnetværk mere end 30 lokationer med lynhurtig opladning.

”Vi synes, det skal være nemt at have en elbil.

25øre/l*

Derfor sætter vi en kWh-pris, der er fair og let at forstå. Abonnement er ikke nødvendigt, for at kunne lade op hos os. Alle med en elbil og et betalingskort kan bruge lynladerne hos Uno-X,” fortæller Claus Gottlieb.

Tag FBF-kortet med dig i Uno-X appen

Du kan tilføje dit Forbrugsforeningskort i Uno-X appen. Så har du det altid med dig. På den måde går du aldrig glip af bonus, når du tanker, lader op og vasker hos Uno-X.

BONUS HOS UNO-X

Du optjener bonus på 25 øre* pr. liter brændstof, 10% på bilvask/vaskeabonnement og 5% på lynladning hos Uno-X, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du kan også betale med dit Forbrugsforeningskort i Uno-X appen.

*ved en literpris på 14,09 svarer det til en bonus på 1,8%

40 MARTS 2024
BONUS

Hænger din bil i bremsen?

Dårligt vedligeholdte bremser kan sætte sig fast og forhindre bilens sikkerhedssystemer i at virke. Derfor er det vigtigt for din og andre trafikanters sikkerhed, at bilens bremser bliver tjekket 1-2 gange årligt.

Bilens bremser har bedst af at blive renset og smurt 1-2 gange årligt på grund af skidt og salt, og for at forhindre rustdannelser. Det er vigtigt, for bremser, der ikke bliver renset og vedligeholdt, kan sætte sig fast.

Langt de fleste nyere biler har sikkerhedssystemer som antiblokering (ABS) og antiudskridning (ESP). Det gør det endnu vigtigere med løbende rens og eftersyn. ABS/ESP-systemer virker nemlig kun korrekt, hvis bilens bremser bliver vedligeholdt.

Det vigtigste argument er sikkerheden

Vedligeholdte bremser er i øvrigt også en økonomisk og miljømæssig gevinst. De holder simpelthen meget længere. Det vigtigste argument er og bliver dog sikkerheden.

Hvis du pludselig skal foretage en katastrofebremsning, kan vedligeholdte bremser gøre en livsvigtig forskel for dig, for dine medpassagerer og for andre, der færdes i trafikken.

Skævbremsning er også en risiko

Når du træder på bremsen, tilføjes der bremsevæske til kaliberen. Med tiden vokser risikoen for, at bremsekaliberen begynder at hænge eller sætte sig fast. Det kan give ‘skævbremsning’ med risiko for, at føreren mister kontrollen over bilen.

Under et bremseeftersyn vil en mekaniker fra Quickpoint tjekke efter og vurdere om en reparation eller udskiftning af bremsekaliberen er nødvendig.

Udskiftning af tromlebremse

Selvom skivebremser er langt mere udbredte på grund af deres effektivitet, har mange mindre og mange ældre biler stadig tromlebremser monteret bag.

Har din bil det, skal du være opmærksom på tegn på slid som fx vibrationer eller mislyde ved bremsning. Hvis håndbremsen virker løs, kan det betyde, at tromlebremsen trænger til en udskiftning.

Alt efter kørselsmønster anbefaler Quickpoint rensning af tromlebremserne cirka hvert andet år.

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Quickpoint. Nærmeste Quickpoint finder du på fbf.dk eller i appen.

41 MARTS 2024 Spar op til 70 % på elregningen Optjen bonus på solceller 5% Det skal være økonomisk fordelagtigt at leve grønt Betal solcellerne i rente- og gebyrfrie rater over elregningen.
10% BONUS BONUS HOS QUICKPOINT

Sådan forlænger du dine dæks levetid

Super Dæk ser det som sin vigtigste opgave altid at holde dig køreklar, sikkert og uden bekymringer.

Din sikkerhed på vejen hænger i høj grad sammen med din bils dæk. Dækkene er nemlig den eneste kontakt du har med vejen, og det er her, at du selv kan påvirke din kørselssikkerhed. Men hvordan sikrer du, at dine dæk holder dig køreklar med vægt på størst mulig sikkerhed?

Kør med dæk efter årstid og vejr

Super Dæk anbefaler, at du altid skifter dæk, når kulden nærmer sig, men også når varmen igen lægger sig på vejene. Tommelfingerreglen siger, at når temperaturen viser under 7 grader, skal du have vinterdæk på, og omvendt når det er varmere, er det tid til at skifte til sommerdæk.

Det skyldes blandt andet at dækkets gummiblanding er hårdere på vinterdæk, hvorimod blandingen på sommerdæk er blødere og mere fleksibel. Derfor slider det på dækkene, hvis de bliver udsat for vejrforhold, som gummiblandingen ikke er lavet til.

Derudover er sommer og vinterdæks mønster designet til at køre sikkert under forskellige vejrforhold. Det har alt sammen betydning for din kørselsstabilitet, din bremselængde, rullemodstanden i dækkene og i den grad også dækkenes levetid.

Opbevar dine dæk under rigtige forhold

Dine bildæks levetid forlænges derudover også, når de opbevares under de rigtige temperaturforhold. På

Super Dæks dækhotel bliver dine dæk både beskyttet mod solens UV stråler og mod alt for høje/lave temperaturer.

Kom foran i køen

Sommertiden nærmer sig, og vi får snart lysere dage og varmere veje, og derfor er det snart tid til, at du skal skifte vinterdækkene ud med sommerdæk.

Et super-tip fra Super Dæk er at skynde dig foran i køen, så du ikke først bestiller tid sammen med resten af Danmark.

Book hjulskifte og dækopbevaring

Book tid på sds.dk eller på 76 15 30 00. Kom forrest i køen, når sommerdækkene skal på, og dine vinterdæk flytter ind til en velfortjent pause på Super Dæks dækhotel.

42 MARTS 2024 BONUS HOS SUPER DÆK Du optjener 10% bonus på både dæk, fælge og værkstedsydelser, når du kører ind til et af de mere end 70 Super Dæk serviceværksteder i Danmark og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find det nærmeste værksted på fbf.dk eller i appen. Det er nemt at skifte! Tilmeld dig på Telebonus.dk – eller ring og hør mere om Telebonus på 70 30 12 40. Hvis du vil flytte mobilabonnementet til os, så hav dit SIM kort nummer klar. Se alle mobilabonnementer på TDC’s og Telenor’s netværk på www.telebonus.dk Telebonus er skabt alene til Forbrugsforeningens medlemmer, Telebonus har både TDC og Telenor netværk. Telebonus har Mobil, Fastnet og Bredbånd. Alle priserne er før 10% bonus. * Tilbuddet gælder for nye mobilabonnementer i marts 2024 FOR MEDLEMMER AF FORBRUGSFORENINGEN Billig telefoni og fibernet med 10% BONUS *Tilbuddet gælder for nye mobilabonnementer marts 2024 FRI TALE 20 GB FRI TALE 40 GB FRI TALE 60 GB 99,– kr./md. • 20 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (14 GB) • Telenor netværk • 40 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (18 GB) • Telenor netværk • 60 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (20 GB) • Telenor netværk MOBIL FIBER En skarp forbindelse til en skarp pris FIBER En skarp forbindelse til en skarp pris 139,– kr./md. MOBIL MOBIL 129,– kr./md. 49,50 kr. i 3 mdr. 64,50 kr. i 3 mdr. 69,50 kr. i 3 mdr. 100/100 Mbit 1000/1000 Mbit 299,– kr./md. Oprettelse 300 kr. 349,– kr./md. Oprettelse 300 kr. MARTS-TILBUD 50% RABAT I 3 MÅNEDER* * * *
10% BONUS

SÆRTILBUD

På komplet udskiftning af toilet

Det klassiske toilet fra IFÖ Sign (artikelnummer: 1236748)

Toilettet er i et smukt og tidløst, blankt design med en trykknap i mat krom, som gør sig elegant med resten af toilettet. Denne model har en skyllemængde på henholdsvis to og fire liter, men mængden kan indstilles til en mængde på otte liter, hvis dette ønskes. IFÖ Sign toilettet er standardmæssigt udstyret med IFÖs specielle rengøringsvenlige IFÖ Clean glasur. Inkl. hvidt toiletbræt med softclose.

IFÖ Sign (artikelnummer: 1236748)

Pris inkl. montering og toiletbræt med softclose - KUN kr. 5846.-

Der optjenes 351.- kr. i bonus (svarer til 6%).

Mulighed for tilkøb ved åben S-lås og P-lås version

Sådan fungerer det:

Kontakt Montageservice på 70 90 87 87 eller e-mail:

Montageservice@bauhaus.dk. Oplys at du ønsker at gøre brug af tilbuddet, og at du er FBF medlem. Oplys også følgende:

• Kontaktinformation

• Montageadresse

Betaling og montering:

1. Du modtager et betalingslink for toilettet

2. Montagen bliver aftalt og udført af montøren

3. Du modtager et betalingslink for montagen

4. Nyd dit nye toilet

Tilbuddet gælder til og med den 31. maj 2024 og kan ikke kombineres med andre rabat-/bonus- eller finansieringsordninger. Rabatten er fratrukket de viste priser og gælder for medlemskort 2024. Gælder kun brofaste øer. Se nærmeste byggevarehus på bauhaus.dk eller ring på 87 45 05 00 for nærmere information.

Fremtiden er plantebaseret

Vælg grønt i hverdagen. Plantedrikke er et oplagt mere bæredygtigt valg, og et af de nemmeste steder at spare på CO2-udledningen.

Over hele verden er der en hurtigt voksende interesse for plantebaserede produkter, og det handler ikke bare om at udvikle og prøve nye produkter. Det er en helt ny tankegang. En grønnere, mere bevist tanke forankret i en bevægelse, som er større, stikker dybere og sigter fremad mod en verden, hvor begrænset klimabelastning er en integreret del af alle produkter.

Fremtiden er plantebaseret

Plantedrikke er et oplagt mere bæredygtigt valg, og et af de nemmeste steder, du kan spare på den daglige CO2-udledning. Beregninger foretaget af det anerkendte Oxford University for alle plantedrikke, viser at de i gennemsnit udleder cirka 70% mindre CO2 end mælk fra køer.

Desuden viser universitets tal, at fremstilling af plantedrikke udnytter dyrkningsarealet 11 gange bedre og bruger 83% mindre vand end ved mælkeproduktion.

Stor forskel på klimabelastningen

Der kan være forskel på klimabelastningen alt efter om du fx vælger soyadrikke, der er dyrket i Sydamerika (risiko for skovrydning og lang transport), mandeldrik fra Sydeuropa (ofte stort vandforbrug) eller ærte- og havredrikke, som er produceret under mere nordlige himmelstrøg og derfor sandsynligvis belaster klimaet mindre.

Hos Dryk glæder de sig til den kommende klimamærkeordning. Plantedrikproducenten mener, at

den er et afgørende værktøj i den grønne omstilling, og at det ikke kan vente. Ordningen er endnu kun på tegnebordet, derfor har Dryk selv fået lavet klimaberegninger på alle versioner af deres 100% vegetabilske plantedrikke.

Se CO2-aftrykkene her

Dryk har i samarbejde med virksomheden

Nature Preserve fået udarbejdet CO2beregninger på hele produktions- og forsyningskæden. Fra dyrkningen af råvarerne på marken, til levering af de færdige produkter til dig som forbruger.

• Se de specifikke CO2-aftryk på dryk.dk/produkter

• Læs mere om Nature Preserve på naturepreserve.co

BONUS HOS DRYK

Du optjener 10% bonus, når du handler på dryk.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

10% BONUS

Forår med friske japanske retter

RetNemt Måltidskasser byder foråret velkommen med en symfoni af farver, smage og friske råvarer, når de dykker ned i den spændende verden af japanske retter.

Med forårets ankomst er tiden inde til at skifte de tunge og varme vinterretter ud med lette og friske forårsretter, der gør brug af sæsonens friske råvarer.

Japanske retter og råvarer er den perfekte forårsspise, fordi det japanske køkkens grøntsager, krydderier og tilberedningsmetoder har en helt særlig evne til at bevare råvarernes friskhed og lette karakter i de forskellige retter.

Forårsmånederne byder på et væld af sprøde og saftige grøntsager som spidskål, radiser og forårsløg. Japanske retter som donburi og okonomiyaki udnytter disse ingredienser til perfektion.

Også umami, den komplekse og dybe femte grundsmag, der er en hjørnesten i japansk madlavning, er et element, som er med til at intensivere smagsoplevelsen af forårets råvarer.

Japanske retter på forårsmenuen I uge 13-18 præsenterer RetNemt Måltidskasser fem japansk-inspirerede retter på en menu, der hylder forårets friske råvarer og kulinariske mangfoldighed.

Fra frisk ramen med svinekød og friske urter til sprød tonkatsu-schnitzel med spidskålsslaw. Hver ret er omhyggeligt sammensat for at bringe masser af forårets friske smag direkte til dit spisebord.

Smagfulde forårsretter leveret til døren Med RetNemt Måltidskasser kan du tilberede forårets smagfulde retter på kun 20-30 minutter. Og få råvarerne leveret lige til døren.

Foruden de japanske retter, kan du også vælge andre nemme og lækre forårsretter. De simple og let forståelige opskrifter gør hverdagens madlavning til en leg.

2% BONUS

BONUS HOS RETNEMT MÅLTIDSKASSER

Du optjener 2% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos RetNemt Måltidskasser på retnemt.dk. Som ny kunde får du altid rabat på de første leveringer.

44 MARTS 2024

Gode danske øko-grøntsager til måltidskasserne

Kiselgården er en af Skagenfoods mange gode danske leverandører. Gårdens 100 hektar drives af ægteparret Ask og Amy, som er anden generation med økologi og biodynamik.

På Kiselgården er afgrøderne blevet dyrket økologisk og biodynamisk siden 1985. Gården ligger i Ugerløse på Vestsjælland.

Ægteparret Amy og Ask, som driver Kiselgården sammen, er anden generation på gården. Det var Ask’s far, som startede med økologien og det biodynamiske.

I dag hører der 100 hektar jord til gården, hvor der dyrkes alverdens grøntsager, blandt andet kartofler, gulerødder og salater på tung lerjord, som bidrager til smag og bevarer flere af de sunde næringsstoffer. I drivhusene gror og dufter krydderurter som timian, basilikum og koriander.

Leverer også til Michelin-restauranter

Ask står for markbruget, og Amy holder til i pakkeriet og på kontoret. Sammen har de en vision om at dyrke nogle af verdens bedste grøntsager, med kærlighed og respekt for naturen, miljøet og det gode håndværk. Men også med moderne viden samt maskiner som sikrer et godt udbytte og en virksomhed drevet med fokus på bæredygtighed.

Skagenfood er ikke de eneste, der er begejstret for Kiselgårdens økologiske og biodynamiske grøntsager. Amy og Ask leverer også grøntsager til restauranter som Noma og har flere andre Michelinrestauranter blandt deres faste kunder.

Lad Skagenfood stå for maden

Vælg imellem 14 forskellige og smagfulde måltidskasser, fx:

• LynKassen by Louisa Lorang. Simple hverdagsretter med et tvist af kærlighed fra den store verden. Kassens retter har en tilberedningstid på 20-30 min.

• Skagen Måltidskassen. Havfriske fisk i klassiske og nye variationer. SkagenKassen har et inspirerende fiskeunivers. Suppler eventuelt med en øko-færdigret.

• Ekstra Grøn hverdag. Til dig der ønsker en mere grøn livsstil med friskfanget fisk, mindre kød og 100% økologi. Hurtige måltider uden kompromis.

Dæk et festligt forårsbord

Måden du vælger at dække et bord på, fortæller en masse om din personlighed. Er du til blomster fra blomsterhandleren eller dem, man plukker i grøftekanten? Hvid dug eller slet ingen? Hent inspiration til din næste festlige borddækning her.

Romantisk borddækning i rosa toner

Din stil er afslappet og romantisk, du kan lide blandingen af klar krystal, bløde materialer og guldbelagte detaljer. Din boligindretning er lys og venlig, og du kan især godt lide de lyse markblomsters naturlige, feminine udtryk. Kridhvid er lige lovlig pænt til din smag, men du vil gerne holde fast i klassiske og elegante dyder, så du dækker op på traditionel vis, men i en skala af rosa og dæmpet lilla som udgangspunkt. Perfekt til: Havefest, bryllup, feminin pigemiddag.

Dæk op i klassisk, lys stil Du indretter dit hjem i den foretrukne farveskala af hvid, grå og nude, men kan dog stadig godt unde dig selv en farvestrålende, men sirligt bundet buket med jævne mellemrum. Du er vild med et klassisk look, som står sirligt og knivskarpt. Det elegante look, hvor der er tænkt over hver eneste detalje er lige dig. Ingen krøllede duge her.

Perfekt til: Fester, der afholdes på slotte eller godser. Eksklusive havefester hjemme hos dig selv

2% BONUS

Amy og Ask er anden generation på Kiselgården

BONUS HOS SKAGENFOOD

Du optjener 2% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på skagenfood.dk

5% BONUS

Rustik og naturlig opdækning Hvis du foretrækker rå bark og vilde blomster, fremfor købe-buketter hos blomsterhandleren, så er denne indretning uden tvivl den vej du skal gå. Du elsker sikkert natur og udeliv, og har sammensat en afslappet, rustik menu til din festlige begivenhed. Hiv den inspiration med til bords, når du dækker op i denne stilart.

Perfekt til: Udendørs lokationer, festlige rum med fritlagte bjælker og andet råt træ, fx rustikke lader eller staldbygninger.

BONUS HOS IMERCO

Du optjener 5% bonus, når du handler hos Imerco eller Imerco Home og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. I webshoppen imerco.dk optjener du 2% bonus.

45 MARTS 2024

Alle synsløsninger under ét tag

Danmarks ældste detailkæde Thiele har siden sin begyndelse i 1817, hjulpet danske optikkunder med at stille skarpt på deres omgivelser.

Briller – kontaktlinser – øjenkirurgi. Hos Thiele kan du få hjælp til det hele.

Med en over 200-årig historie har Danmarks ældste detailkæde haft mulighed for at se hvordan ikke bare verden, men også kunderne og deres synskorrektionsbehov har ændret sig.

En ting, der er uændret hos Thiele, er fokus på at have landets største udvalg af synskorrektionsløsninger.

Kæden er stadig stedet, du bør besøge, når du vil have et samlet overblik over hvad optikmarkedet i Danmark kan tilbyde.

Hvor landets største udvalg i 1817 betød et brilleudvalg på 4 styrker (to til langsynede og to til nærsynede), er paletten af løsninger i dag blevet markant større.

Fokus på tryghed og rådgivning

Thiele introducerede kontaktlinsen til danske forbrugere i 1931 og var i 2012 den første (og stadig eneste) optikkæde i Danmark, der kunne tilbyde sine kunder behandling på egen klinik med laser og øjenkirurgi.

Den strategi er et vigtigt værktøj i kampen om også at være markedsførende inden for tryghed og rådgivning. Det er alt andet lige noget nemmere at

BONUS HOS THIELE

Du optjener 10% bonus, når du handler hos Thiele og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

give uvildig rådgivning, når man kan tilbyde samtlige former for synskorrektionsløsninger der findes.

10% BONUS

Både allround og specifikke briller

Falder valget på briller giver de mange varianter af glas, muligheden for at vælge en allround brille, eller alternativt at optimere ved at have specifikke briller til specifikke ting, som fx læsebriller, skærmbriller og kørebriller.

Ud over det synstekniske så er der også den æstetiske del af en brilleløsning at tage stilling til. Hvilket stel ønsker du at pakke glasset ind i, hvilket design passer til din stil, ansigtsform og ikke mindst smag.

Største udvalg af designerbriller

Thiele har igennem historien opbygget et ry som kæden med det største udvalg af designer og mærkevarebriller fra verdens store modehuse.

Samtidig er det vigtigt for Thiele at have et bredt og aktuelt udvalg i alle prisklasser. Et godt eksempel på det, er konceptlinjen ‘Thiele Lavpris’, hvor du får en færdig brille med 3 års servicepakke (gratis justeringer, rens og skiftning af næsepuder), til en lav samlet pris.

Find dine forårsfavoritter hos Luksusbaby

Luksusbaby er klar til at byde sæsonen velkommen med åbne arme og en invitation til alle forældre om at dykke ned i det store udvalg af forårets must-haves for børn i alle aldre.

Luksusbaby har en ambition om at være dit foretrukne sted at shoppe, når du søger det bedste udvalg inden for børnemode, legetøj og livet med børn.

“Med mere end 300 nøje udvalgte brands er vi stolte over at kunne præsentere et sortiment, der dækker alt fra de nyeste trends indenfor børnetøj til det uundværligt udstyr, der gør hverdagen med børn både nemmere og sjovere. Forårets kollektioner byder på friske farver og mønstre, designet til at spejle sæsonens energi og lysere dage. Uanset om det er til hverdagsbrug eller særlige lejligheder, kan du hos os finde det perfekte outfit eller produkt, der passer til lige netop din familie,” siger CEO, Morten Grabowski Kjær og fortsætter:

“Udover mode tilbyder Luksusbaby et bredt udvalg af legetøj og udstyr, der fremmer læring og udvikling på en sjov og engagerende måde. Alle deres produkter er valgt med største omhu for at sikre høj kvalitet og sikkerhed, så du som forælder kan føle dig tryg ved dit valg.”

Webshop og butikker i Aalborg og Aarhus “For at gøre din oplevelse endnu bedre, har Luksusbaby fysiske butikker beliggende i Aalborg og Aarhus, hvor vores smilende og kyndige personale altid står klar til at byde dig velkommen. Her kan du få personlig vejledning og gode råd, udforske de nyeste trends, og finde inspiration til at forny dine børns

garderobe. Vi værdsætter muligheden for at møde vores kunder ansigt til ansigt. I vores butikker kan du mærke vores engagement i at tilbyde en service, der går ud over det sædvanlige,” fortæller CEO, Morten Grabowski Kjær.

Hos Luksusbaby ved de, at forældreskabet er en rejse med skiftende behov og udfordringer. Deres mission er at støtte dig gennem alle stadier – fra de første skridt til de store skoleår.

I webshoppen på luksusbaby.dk er der selvfølgelig åben 24/7. For at give en online shoppingoplevelse, der er så bekvem som mulig, er kundeservice tilgængelig helt frem til kl. 23:00 alle ugens dage.

BONUS HOS LUKSUSBABY

Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i butikkerne i Aalborg og Aarhus og i webshoppen på luksusbaby.dk

5% BONUS

46 MARTS 2024

Sund hud på 24 minutter om ugen

God hudpleje behøver ikke være en omstændig affære. Faktisk kræver din hud ikke engang en halv time om ugen.

Det vigtigste i en god hudplejerutine er at rense og fugte huden. Gør du det morgen og aften, er det sværere for snavs at irritere og tilstoppe porerne. Samtidig bliver din hud stærkere og mere modstandsdygtig.

Ifølge Tina Søgaard, stifter og indehaver af det danske hudplejebrand Ecooking, kan du nøjes med at sætte 24 minutter af om ugen:

“Hudpleje skal være nemt, effektivt og hurtigt. Du kan få sund hud ved at bruge et minut om morgenen, et minut om aftenen og 10 minutter i løbet af ugen. Det er den daglige, overskuelige rutine, der holder huden smuk,” siger hun.

Den overskuelige rutine Fordel det daglige minut på følgende trin:

1. Vælg det renseprodukt, der passer bedst til din hudtype. Det kan være Rensegel til fedtet hud, Rensemælk til tør hud eller Renseskum til erfaren hud.

2. Forkæl din hud med et serum, hvis du ønsker at arbejde målrettet på et bestemt behov. Et serum er et højkoncentrat af aktive ingredienser, der er blandet med en tyndtflydende væske, som huden nemt kan optage. Fx Ecooking Super Serum til at

reducere fine linjer eller Acne Serum, som forebygger og behandler urenheder.

3. Afslut med en fugtgivende dag- eller natcreme, som nærer og styrker din hud. Om morgenen kan du med fordel bruge en solbeskyttende dagcreme, som Ecookings Dagcreme SPF 20 eller Vågn Op Creme, så du værner huden mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler, samtidig med du giver den effektiv pleje.

Synes du, det er i overkanten at bruge et renseprodukt både morgen og aften, er det vigtigst om aftenen. Om morgenen kan du i stedet rense huden i lunkent vand eller med en fugtig vaskeklud.

Glem ikke maskerne

Kunne du ikke helt få 7 x 2 minutter til at give 24, giver det god mening. De manglende 10 minutter er til de dybdevirkende masker, som din hud har godt af mindst en gang om ugen. Maskerne fjerner døde hudceller, så de ikke opsuger din kostbare hudpleje, med det kedelige resultat, at effekten går tabt. Prøv fx Ecookings Peel Maske efterfulgt af deres Fugtmaske. Denne kombination giver den sundeste glød og gør huden silkeblød.

BONUS HOS ECOOKING

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i webshoppen på ecooking.dk

5% BONUS

Skab en varm og indbydende forårsstemning

Velkommen til ‘Cream’, Sinnerups forårs- og sommerkollektion, der åbner døren til et designunivers inspireret af sæsonens cremede drikke og sommerlige desserter. Skønne farver til hjemmet.

Idette forår inviterer Sinnerup dig til at dykke ned i en verden af afdæmpede nuancer, der skaber en varm og indbydende atmosfære.

‘Cream’ præsenterer en palet bestående af årets største farvetrends, nemlig: Offwhite, beige og chokoladebrune nuancer. Disse farver, sammen med årets accentfarver; sølv, sort og rosa, giver kollektionen et sofistikeret og tidløst præg, der løfter din boligindretning til nye højder.

Omfavn sæsonens stemning

Den rosa farve symboliserer blomstrende knopper og de første solskinsdage og bringer en livlig kontrast til de mere neutrale farvetoner. Det gør ‘Cream’kollektionen ideel til at skabe en varm og indbydende forårs- og sommerstemning i ethvert rum og som del af din næste smukke bordopdækning.

‘Cream’ er ikke blot en kollektion af produkter, men en invitation til at omfavne sæsonens stemning og bringe naturens skønhed ind i dit hjem. Derfor er årets materialer egetræ, sten og keramik, der er repræsenteret i lækre design indenfor både møbler og brugskunst.

Uanset om du er til det enkle og minimalistiske eller det farverige og legende, har Sinnerup sam-

mensat en kollektion, der imødekommer forskellige stilarter og præferencer ud fra sæsonens største boligtrends.

Lad dig inspirere

Så træd ind i ‘Cream’-universet og lad dig inspirere af de afdæmpede nuancer og det friske pust af pastel. Skab din egen personlige forårs- og sommeroase med Sinnerups unikke design, der forener tidløs elegance med et moderne touch.

Velkommen til en sæson, hvor hjemmet bliver en refleksion af naturens skiftende palet – velkommen til ‘Cream’.

BONUS HOS SINNERUP

Du optjener 5% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen i Sinnerups butikker og på sinnerup.dk

47 MARTS 2024
10% BONUS

Bonus 4 %

Vores bedste er blevet endnu bedre

Denne sommer har vi gjort vores bedste hoteller endnu bedre.

Vælg mellem familiefavoritten Sunwing, det fredelige og børnefri voksenparadis Sunprime og ferieluksus ved havet på Ocean Beach Club. Her kan du opleve effekten af en endnu bedre ferie.

Bestil sommerrejsen på spies.dk

NYHED! ALL INCLUSIVE PREMIUM. NYHED! FLERE VÆRELSER MED DIREKTE POOLADGANG.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.