F-bladet Nr. 4

Page 1

NR. 4 � NOVEMBER 2022 � 137. ÅRGANG � 205.000 EKS � F-BLADET.DK 6 27 46 47 Bliv JulemærkeVen og hjælp børnene til en ny start side 34 Forbrugsforeningen: Ny hjemmeside og app Se årets julemærke Bauhaus: Juleudstilling og dobbelt bonus Sportmaster: Nyt lavpriskoncept Thiele: Juletanker

MAD MED HYGGE

Godter til ganen. Side 40, 41, 43

OPLEVELSER

Imens vi venter. Side 8, 9, 17, 18, 22

BOLIG OG FRITID

Jul med traditioner. Side 5, 6, 34, Mig tid. Side 44 Inspiration til julegaver med bonus. Side 6, 19, 20, 21, 39, 46, 47

REJSER OG OPHOLD

Rejsefeber. Side 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18

SERVICE OG ØKONOMI

Digitale tips. Side 7, 31 Økonomiske overvejelser. Side 32, 33

BILEN Vintertanker. Side 37, 38

NYT FRA FORBRUGSFORENINGEN

Dit sorte Forbrugsforeningskort. Side 23 Bonustid. Side 23

Flere butikker med bonus. Side 24-25 Butikker med ekstra bonus. Side 25 Købs- og betalingsperioder. Side 26 Info om kreditmaksimum. Side 26

Ny hjemmeside og app. Side 27-29

Telefonisk henvendelse:

Forbrugsforeningen

Glædelig jul, trods alt

K an man overhovedet tillade sig, at glæde sig til jul i disse tider? Eller er det simpelthen upassende at se frem til at udveksle julegaver og sætte sig til bords flere dage i træk for at spise lidt for meget af den gode julemad? I en tid med krig i Europa, tocifrede inflationsprocenter, risiko for strømfri timer i løbet af dagen og eksploderende energipriser, der risikerer at drive folk fra hus og hjem.

Selvfølgelig skal vi glæde os. Netop nu skal vi glæde os til jul, synes jeg. Også selvom jeg af og til kan høre den lille djævel på skulderen, der hvisker i øret, at vi tæller vores mønter, mens andre tæller deres døde.

Juledagene er årets vigtigste højtid for langt de fleste danskere. Og i en på mange måder mørk tid synes jeg, at det er ekstra vigtigt at stå ved, huske på og værne om de traditioner, der binder os sammen som det lille land i en stor, urolig verden, vi er.

Den uro og usikkerhed, der omgiver os for tiden, er samtidig en god anledning til at fremhæve alt det julen også er, udover alenlange ønskesedler og flæskesteg, and, rødkål med sovs og sukkerbrunede kartofler.

En del af vores kultur

Under 2. verdenskrig affærdigede den britiske premierminister, Winston Churchill, et forslag om at skære markant i kulturbudgettet med svaret „Hvad kæmper vi så for?“ Og selvom Danmark heldigvis ikke er i krig, er det vigtigt at huske på, at højtiden i december ikke mindst handler om at samle familie og venner. Mødes og give sig tid til samvær og nærvær. Fastholde juletidens mange gode traditioner og ritualer. For derigennem at minde os selv om, at noget, trods alt, er som det plejer at være.

Og lad så bare udenlandske gæster se undrende til, når vi stiller grantræer op i vores stuer for at tage hinanden i hånden og danse.

Eller når vi spiller pakkelege og løber rundt om bordet, for at stjæle pakker fra hinanden. For dén slags, det er også dansk jul.

Alle de hyggelige juletraditioner kan vi heldigvis holde fast i, samtidig med at vi sparer på varmegraderne og er blevet ekstra opmærksomme på, kun at have elektrisk lys og apparater tændt, når det er strengt nødvendigt. Levende lys, hører jo netop julen til.

Og man hygger sig mindst lige så godt med en varm trøje og et par uldsokker på.

Traditioner, også ved juletid, er en vigtig del af vores kultur. Traditioner er tryghed. Og tryghed er det modsatte af den frygt og usikkerhed onde kræfter bruger som middel til at få deres vilje.

Specialbutikker og spisesteder har det hårdt

Hos rigtig mange af Forbrugsforeningens samarbejdspartnere, der giver bonus til medlemmerne, har julehandelen afgørende betydning for, om året ender med underskud eller overskud. Specialbutikkerne mærker allerede, at forbrugerne holder på pengene. Spisestederne, der endelig fik lov til at genåbne efter corona-nedlukningerne, er ligeledes hårdt ramt mange steder.

Jeg vil ikke opfordre nogen til at købe mere, end de ellers havde tænkt sig. Men jeg vil gerne opfordre til at støtte vores gode samarbejdspartnere, når der skal købes julegaver til store og små. Mange steder er der tale om familievirksomheder, som er drevet af ildsjæle med stor passion for, og stor viden om, det de tilbyder deres kunder. Uanset om det er en veltillavet julemenu eller noget, der skal pakkes ind og lægges under træet.

Lad os sammen, hver især, gøre vores til, at det bliver en glædelig, traditionsrig og hyggelig jul for alle. Trods alt. Og dertil et ønske fra mig om et godt nytår. Forhåbentlig.

F-bladet Udgives af Forbrugsforeningen.

Bladets formål F-bladet har til formål at informere medlemmerne om Forbrugsforeningens virksomhed. Desuden indeholder bladet oplysende artikler om forbrugerstof af almen interesse.

Udkommer F-bladet sendes gratis til samtlige medlemmer og forretninger. Næste udgave af F-bladet udkommer den 8.-9. marts 2023. Deadline for annoncer er den 3. februar 2023. Se mere på fbf.dk.

Salg af annoncer,

Forbrugsforeningen

Fbladets redaktion Finn Borgquist Adm. direktør/ansvarshavende fbo@fbf.dk

Peter Nyrop Markedschef pn@fbf.dk

Ulla Appelgren Marketingkoordinator ua@fbf.dk

Annoncer og annoncemateriale leveres til: Gross Design & Kommunikation

Ejby Industrivej 26, 2600 Glostrup

39 30 60 04

Sendes via email til: jri@gross.dk

Find meget mere annoncørinformation på partner.fbf.nu

Tekst: Forbrugsforeningen og Journalist Søren Thure Milkær fblad@gross.dk

Layout: Gross Design & Kommunikation

Tryk: Dansk AvisTryk A/S

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet direkte til redaktionen.

Forbrugsforeningen påtager sig intet ansvar for brug og placeringer af tilsendte billeder og tekster, med mindre andet skriftligt er oplyst til redaktionen.

Priser oplyst i bladet er vejledende. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer.

Artikler, billeder eller annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra Forbrugsforeningen.

2 NOVEMBER 2022
Knabrostræde 12 1210 København K Telefon: 33 18 86 00 fbf@fbf.dk • fbf.dk
Mandag - fredag på 33 18 86 00 (Lukket jule- og nytårsaftensdag, dagen efter Kristi himmelfartsdag samt grundlovsdag)
priser m.m. Kontakt
på salg@fbf.dk
Telefon:
LEDERINDHOLD .6 .12 .20 .40 .44

Gode julegaveidéer

VI HAR BEDT 20 af vores samarbejdspartnere om at komme med gode idéer til årets julegave.

Til ham, til hende, til unge og børn. Se alle julegaveidéerne og få inspiration.

Se gode idéer til julegaver med bonus på side 20-21

Ny feriebolig med fremragende udsigt

VORES FERIEBOLIGER i storbyerne København og Berlin er meget populære blandt medlemmerne. Derfor har vi også været på udkig efter en ferielejlighed i Danmarks næststørste by, Aarhus. Nu har vi fundet en. Med en helt fantastisk udsigt.

Læs mere om den nye feriebolig

Kom til æbleskiver og søndagsgløgg

SØNDAG

Tag bilen med til Island og Færøerne

BO I LUKSUSKAHYT med havudsigt fra de store panorama vinduer og kør bilen med ombord, når du tager på færge

med Smyril

om at sejle til Nordatlantens smukke øer på side 10

Læs

Hvilken slags julepynter er du?

Masser af julehygge med bonus

JULEMUSICAL for hele familien i Tivoli, eller hvad med en tur på Bakken, som blandt mange andre juleindslag by der på Pjerrots juleshow på Bakken. Hyggelig julestem ning findes også på Dyssegaarden, på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og i biografen til en af juledagenes mange premierefilm.

Se alle mulighederne for julehygge med bonus på side 8-9

SÅ SKAL DER SNART dækkes flotte juleborde og pyntes op. Se Bahnes bud på forskellige stilarter: Klassisk jul i rød, grøn, guld og sølv. Den stringent, stilistisk jul eller den farverige med blandet pynt.

Se mere side 5

3NOVEMBER 2022 KORTNYT
DEN 4. DECEMBER er der ekstra julehygge i alle Bauhausbyggevarehuse. Tag familien med se de flotte juleudstillinger. Så kan I også finde årets juletræ. Der er gløgg og æbleskiver fra kl. 14 til 17. Læs mere på side 6
på side 16
sejlads
Line.
mere

Vi kan garantere, at vores senge er produceret med social og miljømæssig ansvarlighed.

Smart ekstra opbevaring i sengens hemmelige rum

Er pladsen trang, kan det være en god idé at vælge en seng med opbevaring. Med det ekstra ‘hemmelige rum’ kan du nemlig gemme ting væk, som du ikke har brug for hver dag. Eller som du bare synes roder, når de ligger fremme.

H ører du til dem, der er sluppet af med roderiet i soveværelset, børneværelset eller gæste værelset ved at skubbe ting og sager ind under sen gen? Så er du er ikke den eneste.

Men der findes faktisk en meget smartere løsning, end de sædvanlige bedrollers, flade kasser eller maste poser, som i øvrigt har en kedelig tendens til at samle støv og nullermænd.

Med en opbevaringsseng får du plads til for eksem pel gæstedyner, ekstra sengetøj, håndklæder, tøj der er

udenfor sæson eller hvad der nu ellers ligger og flyder og fylder. Og så kan du undvære de andre, mere eller mindre velegnede, opbevaringspåfund, der jo alligevel ofte er lidt panik- og nødløsningsagtige.

Tænk kreativt, når du bor småt Hvis du bor småt, gælder det om at optimere på alle fronter og tænke kreativt med hensyn til op bevaringsmuligheder.

Udover at indrette med skabsvægge, hvor du ud

nytter den fulde loftshøjde, er det også en god idé at tænke i møbler, der kan have flere funktioner.

For eksempel en bænk til spisebordet med ind bygget opbevaring, sokkelskuffer i køkkenet, små skamler på børneværelset med opbevaring i og så selvfølgelig gode kvalitetssenge med opbevaring til alle værelser.

Ekstra plads på børne- og teenageværelset

På børneværelset kan det især være godt med møb ler, der har flere funktioner. Brug for eksempel en op bevaringsseng til det store legetøj, der ellers optager alt for meget plads på gulvet eller hylderne. Senge rummet er også godt til vintertøj om sommeren. Eller

til det legetøj, der ikke bliver brugt så tit. Har du små børn, kan det ovenikøbet skabe stor gensynsglæde, når legetøjet bliver byttet ud engang imellem.

Og er der teenagere i huset, vil en seng med eks tra opbevaringsrum være genial til ekstra dyner og puder, til når vennerne kigger forbi til en overnatning.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus, når du handler i Copenhagen Comfort Beds-butikken på Frede riksberg eller i webshoppen på comfortbeds.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

4 NOVEMBER 2022
10% BONUS
SIGER LOTTE HØI, SOM DRIVER BUTIK OG WEBSHOP SAMMEN MED THOMAS GERVIG
WEEK WEEK WEEK WEEK WEEK WEEK WEEK WEEK WEEK D. 21.-27. november. WEEK WEEK 5%

BONUS

Sæt dit personlige præg på julen

Julen er lige om hjørnet! Snart skal du dække årets eventyrlige og fortryllende julebord. Og finde det

der

H os Bahne finder du et stort udvalg af julepynt.

Uanset om du er til den klassiske og traditio nelle slags, det sprudlende farverige eller det mere trendy og nytænkende, finder du med garanti noget der passer til din stil.

Du kan fx imponere dine gæster med et julebord, der giver den helt rigtige julestemning med flot pynt og julestel fra Royal Copenhagen, Kähler eller et af de andre juleklassikere.

Julen kan have mange udtryk. Du skal bare vælge, hvilken stil passer bedst til dig og dit hjem.

Klassisk jul - rød, grøn, guld og sølv

Den klassiske jul er præget af de farver og nuancer, som de fleste forbinder med traditionel jul. Pynt fx dit julebord med Georg Jensens årlige juleornamenter og juleuroer. Og vælg dine julekugler til træet i de klassiske farver som rød, grøn, guld eller sølv.

Stilistisk jul - vælg en klar linje

Ønsker du et stilistisk udtryk i din julepyntning, er nøgleordene enkelhed, rolige nuancer og metalliske

toner. Skab den rigtige stemning ved at blande jule kugler i ens toner, for et ensartet udtryk. Tip: Miks og match papirpynt i forskellige former og størrelser, for at skabe volumen.

Farverig jul – bland pynten

Har du lyst til at ryste posen og få mere farve ind i din jul? Så kan du gå på opdagelse i Bahnes store juleunivers og blande pynten på kryds og tværs. Vil du gå lidt lettere til værks, kan du med fordel mikse farver i samme nuancer.

5NOVEMBER 2022 Nu fordobles din medlemsbonus, når du tanker hos Uno-X og Bonus. Som noget nyt får du desuden 10 % i bonus, når du vasker eller lynlader din bil på en Uno-X station. Husk der er også 20 øre*/liter i bonus hos *Hos Uno-X og Bonus Automat får du 20 øre pr. liter i bonus. Ved en literpris på f.eks. 14,89 kr. svarer dette til en bonus på 1,4%. Bonus på bilvask Bonus på lynladning Bonus på brændstof BONUSINFO Du optjener 5% bonus, når du handler hos Bahne eller på bahne.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
helt rigtige pynt,
får dig og dine nærmeste i julestemning.
5%

EKSTRA BONUS

Skarpe julegaver til pastaelskere, kagekreatører og andre køkkenjonglører

Årets julegaveguide fra H.W. Larsen er håndplukket fra forretningens store udvalg af professionelt køkkenudstyr. Her finder du julegaven til venner og familiemedlemmer, som tager deres køkken alvorligt. Eller måske ekstragaven til dig selv.

Læg en skarp kniv under træet Senjen Single er en hårdtståls-kniv i en lækker kvali tet, der ikke slagter budgettet. Bladet er lavet af tysk 440C-stål, kendt og elsket for sin skarphed og for at være nem at vedligeholde. Det afrundede Micartaskæfte ligger godt i hånden og gør arbejdet nemt og behageligt. Knivene i Senjen-serien er dansk design og med stor vægt på perfekt balancerede klinger og holdbarhed. Der er et års skarphedsgaranti og livs tidsgaranti for støbefejl i stålet på alle Senjen-knive. Og særligt for Single-serien: Livslang ombytnings

ret, hvis kniven skulle gå i stykker, uanset hvordan det er sket.

Den bedste pasta er hjemmelavet - Basta!

Med ganske få ingredienser og det rigtige køkkenud styr, er du godt på vej til fantastiske pastaoplevelser.

Den perfekte julegave til pasta-entusiasten er selvføl gelig en gedigen kvalitets-pastamaskine, som løfter pastaretterne til nye højder. Denne pastamaskine giver 100% kontrol over form, tekstur, ingredienser og ikke mindst smagen. Kun evner og fantasi sætter grænsen.

Spiller du mandolinjern?

Perfektion, nemt og enkelt. Mandolinjernet regnes blandt de mest effektive og tidssparende køkken redskaber. Det skærer med nemhed ost, grøntsager og meget andet på en brøkdel af den tid, det normalt tager med en kniv. Brug et mandolinjern til at snitte frugt og grønt i både skiver og stænger. Ensartet heden gør en markant og afgørende forskel, der løf ter retterne til et nyt niveau.

Kom i god (silikone)form til jul

Gaven til den ambitiøse og bageglade, der vil følge trenden med perfekte og krævende kager i finurlige former på den store internationale bagescene. Det er nemlig ikke kun duften, der gør kager og andet

bagværk uimodståeligt. Udseendet spiller en mindst lige så stor rolle. Derfor skal man aldrig undervur dere betydningen af perfekt egnede bage-, kage- og brødform, hvis man er typen, der elsker at imponere venner og familie med overraskende kreationer fra køkkenet.

BONUSINFO

EKSTRA BONUS

Kom forbi og se de flotte juleudstillinger

Der er masser af julestemning i alle Bauhaus byggevarehuse allerede nu. Kig forbi og hils på nisserne. Så kan du samtidig finde alt, du behøver, for at skabe den helt rigtige hjemmejulehygge ude og inde.

J ulen nærmer sig med den velkendte forvent ningsfuld stemning af nærvær og hygge rundt omkring i danske hjem.

I Bauhaus kan du finde alt, du behøver, for at pynte op og skabe julestemning for hele familien. Og så er der ovenikøbet en rigtig flot juleudstilling med masser af nisser og inspiration til årets julepynt.

Juletid er pyntetid

Start juleforberedelserne i god tid med at pynte op, så du er helt klar til højtiden. Bauhaus har alt fra klassiske røde julemænd, hyggelige snemænd og fortryllende nisselandskaber - til gran, lys og nips, der pynter i dine juledekorationer.

Du kan også hente juletræet hos Bauhaus, hvor du ved samme lejlighed kan gå på opdagelse i udvalget

af smukke julestjerner, glitrende julekugler og flot indpakning til årets gaver.

Åben igen allerede 2. juledag Når juleaften er overstået, er det igen tid til at rette fokus mod boligen. Derfor slår Bauhaus dørene op allerede 2. juledag, så gør-det-selv-folket kan komme tidligt i sving i juledagene.

Hvad enten julens boligprojekt står på renovering i badeværelset, opdatering af børneværelset eller nyt liv til soveværelset, er der gode tilbud at hente i Bau haus i slutningen af december.

Kom til æbleskiver og gløgg den 4. december

Søndag den 4. december er der ekstra jule hygge i alle Bauhaus-byggevarehuse. Tag familien med og kom forbi. Så kan I

14

Der

BONUSINFO

et

fra

6 NOVEMBER 2022 9% BONUS 6% BONUS
Du optjener 9% bonus, når du handler i webshoppen på hwl.dk og i en af H.W. Larsens butikker og betaler med dit kort fra Forbrugs foreningen. Du optjener 6% bonus, når du handler hos Bauhaus eller på bauhaus.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. I perioden den 12.-18. december optjener du ekstra 4% bonus, altså i alt 13%. Også på i for vejen nedsatte priser.
finde
flot juletræ.
er gløgg og æbleskiver
kl.
til 17.
I perioden den 2.-23. december optjener du ekstra 6% bonus, altså i alt 12%. Også på i forvejen nedsatte priser.

ET THIELE GAVEKORT

Vælg den rigtige bredbåndsløsning

Alle vil gerne have hurtigt bredbånd. Her får du gode råd til, hvad du skal overveje med hensyn til en fast opkoblet og en mobil bredbåndsløsning.

Der er overordnet 2 muligheder, hvis du vil have en bredbåndsløsning for at komme på internettet: Fast opkoblet og mobilt bredbånd. Her kan du læse om fordele og forskelle.

Fast opkoblet bredbånd gennem kabel DSL. Stort set alle husstande kan få DSL, som leveres via kobbernettet og får større og større kapacitet på grund af ny teknologi og fordi færre anvender det. Prisen er rimelig fast, der er som regel hurtig levering og det er nemt at komme i gang. Har du en DSL kan den oftest opgraderes til højere hastighed.

Coax. Er udbredt til mange husstande. Coax-nettet er oprindelig bygget til tv signaler, men kan også anvendes til bredbånd. Priser varierer en del afhængig af, hvor du bor i landet, og hvem der leverer din løsning. Kan installeres uden teknikerbesøg.

Fiber. Det nye hurtige internet. Der graves flittigt i hele landet og der tilsluttes flere og flere husstande. Der findes forskellige selskaber, der ejer fiberforbindelserne, og de leverer på lidt forskellige måder og til forskellige priser. De fleste kræver teknikerbesøg og priserne varierer en del. Forvent stigende priser og at det kan kræve tålmodighed, at få fiber installeret på din adresse.

Mobilt bredbånd

Vi er ofte på farten og ønsker at være opkoblet hele tiden. Flere selskaber leverer mobilt bredbånd, som

du også kan anvende hjemme i stedet for fast bredbånd gennem kabler. Ofte er der et maksimum på dataforbrug per måned.

Hvad skal jeg vælge?

Der er flere forhold du bør vurdere, når du skal vælge bredbånd.

Har du brug for meget data? Til husstande og familier med teenagebørn er den bedste løsning nok fast opkoblet bredbånd. Vælg fiber hvis du har mulighed for det og tålmodighed til at det bliver klar.

Er der ikke så mange i husstanden eller ikke det store databehov, kan du overveje de andre fastopkoblede løsninger, DSL og Coax. Det er ofte billigere end fiber og kan installeres hurtigere.

Mobilt bredbånd kan være en god løsning, hvis du ønsker fleksibilitet og adgang til internettet flere steder, fx fra sommerhuset eller campingvognen.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus på dit abonnement hos Telebonus – både på bredbånd, mobil, mobilt bredbånd og telefoni. Få hjælp til at skifte fra fastnet til mobil på 70 30 00 37. Telebonus er udviklet i samarbejde med Forbrugsforeningen og anvender både TDC og Telenor mobilnet.

Tag dit eget wi-fi med på tur

7NOVEMBER 2022
10% BONUS
Skal du rundt i landet, kan du sagtens tage dit eget trådløse bredbånd med i lommen. Vælg fx et abonnement hos Telebonus, som indeholder 30 GB data pr. måned. Det er rigeligt til almindeligt brug. Du kan roligt læse nyheder, surfe på nettet, høre musik og evt. se en film eller to om ugen. Skal du bruge endnu mere kan du vælge 75 GB pr. måned. JULEGAVEN Hos Thiele finder du Danmarks største udvalg af briller i alle prisniveauer fra kr. 495 inkl. brilleglas Gavekortet kan også benyttes til solbriller, kontaktlinser og/eller øjenoperationer Kan refunderes frem til 31. januar 2023 *
Medlemmer af FBF får 10% BONUS - også på gavekort Glædelig jul *Gavekortet kan refunderes såfremt gavemodtageren ikke ønsker at benytte gavekortet.

Nissen Uden Navn – en julemusical for hele familien

Når julelysene tændes i Tivoli har Eventyrteatret premiere på den nye musical Nissen Uden Navn, som skaber den helt rigtige julestemning blandt både børn og voksne.

Forestillingen handler om, at da Juleparken skal gøres klar til den årlige julefest, er alle havenissestatuerne pludselig forsvundet. Med undtagelse af én enkelt, som til gengæld er blevet levende. Men hvor er alle de andre havenisser forsvundet hen?

Hvad sker der, når en havenisse pludselig vækkes til live og skal til at lære menneskernes mærkelige verden at kende? Og kan der komme styr på Juleparken, inden den store julefest skal finde sted?

Forestillingen varer 60 minutter uden pause og er egnet for alle juleglade eventyrelskere, som er 5-år eller ældre. Teaterbilletten giver fri adgang til ‘Jul i Tivoli’ på spilledagen.

Om julemusicalen Nissen Uden Navn

• Premiere: den 26. november 2022.

• Spilleperiode i Glassalen i Tivoli: 26. november - 18. december i weekenderne.

• Manuskript og instruktør: Bo Skødebjerg

• Musik: Stuart Goodstein

• Medvirkende: Børn og unge fra Eventyrteatret

• Billetter: På eventyrteatret.dk

Teaterbilletten giver fri adgang til ‘Jul i Tivoli’ på spilledagen.

• Eventyrteatret blev etableret i 1991 af Susanne Vognstrup og er et sted, hvor børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil kan udvikle sig i trygge og professionelle omgivelser.

• Eventyrteatret opfører hvert år to nye eventyrmusicals for flere end 35.000 publikummer – udelukkende med talentfulde børn og unge på scenen.

• Otte år i træk er Eventyrteatret blevet kåret til ‘Bedste børneteater’ af Børn i Byens brugere og er også blandt de nominerede til prisen i år.

• Eventyrteatret har opfostret flere kendte skuespillere. Blandt andre Silas Holst, Alex Høgh Andersen, Amalie Dollerup, Simon og Cecilie Stenspil.

Julehygge med bonus

Julemusical i Tivoli, Pjerrots juleshow på Bakken, afhentning af juletræer, æselridning, sporvognstur eller en tur i biografen til en af juledagenes mange premierefilm.

Julestemning på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Juleåbent i weekenden 10.-11. december med masser af julestemning.

J

ulen er lige om hjørnet, og det betyder julehygge og traditioner på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Museet ligger syd for Roskilde og holder traditionen tro juleåbent lørdag den 10. og søndag den 11. december fra kl. 10.00 til 16.00.

Her kan gæsterne opleve julestemningen i museets gader, møde julemanden og købe et smukt træ hos juletræssælgerne. Museets Sporvogne er pyntet med små juletræer og granguirlander, og butikkerne i museumsgaden Valby Langgade er pyntet op.

Lanterner og butiksvinduer giver stemning

Skumringstiden giver mulighed for at nyde synet af de smukke gamle gadelamper, sporvognenes farvede lanterner og de historiske butiksudstillinger

i museumsgaden, sådan som de kunne opleves i København, Odense og Aarhus i 1940erne, 1950erne og 1960erne.

Tag sporvognen ud til juletræet

Tag sporvognen til Eilers Eg og køb årets juletræ* her. Når juletræet er købt, bliver det fragtet ned til parkeringspladsen, hvor det kan hentes, når dit julebesøg er slut. Husk også at kigge forbi Valby Gamle Remise, hvor julemanden og hans nisser holder til. Og at besøge den hyggelige Julecafé, hvor man kan få varmen, spise lune æbleskiver og nyde en kop kaffe eller kakao.

* Der opnås ikke bonus ved køb af juletræer.

8 NOVEMBER 2022
8% BONUS 9% BONUS

Tag en julehyggetur i biografen

Hos Atlas Biograferne i Rødovre Centrum får du film, luksusstole, den bedste lyd, billeder i topkvalitet og masser af julehygge.

J ulen har mange gode og hyggelige traditioner.

En af dem er en tur eller to i biografen med venner og familie.

Det er da også i juleferien, at flere af de helt store filmpremierer ligger. I år er ingen undtagelse, og hos Atlas Biograferne er der endda skabt ekstra hyggelig julestemning med gløgg og æbleskiver, juletræ og forskellige julekonkurrencer for biografens gæster.

Om julens premierefilm

Emil Mark Nørholm, som ejer og driver biografen sammen med sin kone Marie Nørholm, fortæller om julens premierefilm:

„Avatar vender tilbage til biografen. Vi har ventet 10 år, og nu er den her: Avatar – The Way of Water. Forventningerne er tårnhøje, og her i Atlas har vi

valgt at vise både 3D og 2D versionen. En anden stor successerie Julemandens Datter kommer også denne jul med en ny film. Det er 3’eren, og den er for hele familien.“

„For de unge kommer Elsker Dig For Tiden med de to succesfulde multitalenter Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der blandt andet står bag den populære og anmelderroste 29-serie. Og der er flere danske film til julebioturen. Fx Hella Joofs Meter I Sekundet, Paprika Steens Fædre & Mødre, Mugge & Hans Mærkelige hjerne og Mini-Zlatan.“

Andre julepremierefilm i Atlas Biograferne er Disneys En Forunderlig Verden samt Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen fra det charmerende Shrek-univers.

Dyssegaarden er en hyggelig juletradition

Et besøg på Dyssegaarden ved juletid er en familietradition for mange. I november og december omdannes Dyssegaarden til en hyggelig juleoase med julemarked, fældning af juletræer og mange forskellige aktiviteter for store og små.

Dyssegaardens gårdbutik har alt, hvad du skal bruge til julebordet. Her er spækket med de lækreste madvarer – af dyr fra friland. Hvis du vil være sikker på, at der er netop de ænder, gæs, kalkuner, stege eller andet, du ønsker til julen, er det en god idé at bestille på forhånd på dyssegaarden.com. Her kan du også læse mere om kød og dyrevelfærd.

Hyggelige familieaktiviteter og juletræsfældning

Når du begiver dig ud på turen for at finde det smukkeste juletræ at fælde i skønne naturomgivelser, er der en masse sjove aktiviteter undervejs, fx halmhule, bålhytte, halmlabyrint og en masse nisser der skal tælles på Nissestien.

Efter turen er der lækker mad fra chefkok Nanna og hendes hold. I Burgerhytten og Julecafeen kan du glæde dig til lækre hjemmelavede flæskestegssandwich, vegetarburgere, tarteletter, risengrød og meget andet godt. Bagefter kan du næppe undgå den skønne duft fra Vaffelhuset, hvor pigerne laver vafler, æbleskiver, gløgg og varm kakao.

Juletoget Dotto, hestevognskørsel og æselridning

Æslerne (Kanel og hans venner, Oscar og Valdemar) er altid friske på at ride ture med børnene. Og juletoget ‘Dotto’, er klar til at give en hyggelig tur. I det smukke landskab kan du blandt andet se gårdens 4000 år gamle dysse, pileskoven, de fritgående høns og den store kæmpehøj. Og naturligvis vil du se nogle af de mange andre dyr, der lever frit i naturen.

Åbningstider ‘Jul på Dyssegaarden 2022’

• Alle weekender fra 12. november og frem til lillejuleaften kl. 9 - 16.

• Hverdage fra 21. november, kl. 10 - 16.

Se på dyssegaarden.com hvilke aktiviteter der har åbent hvornår.

Funklende julemagi på Dyrehavsbakken

Der er noget om snakken, de holder også jul på Bakken. Og du er inviteret med til et magisk juleeventyr med funklende lys i Dyrehaven for femte år i træk.

T il Jul på Bakken kan du opleve tusindvis af funklende julelys i det kølige vintermørke, hvor der både er mulighed for at gå på opdagelse i den oplyste forlystelsespark og mærke julemagien rundt i Bakkens gader og stræder.

Du kan holde varmen om de hyggelige bålfade, måske med en kop hjemmelavet gløgg i hånden, eller besøge en af de mange restauranter, der byder på julemenuer for både store og små.

Besøg Bakkens julemarked og Pjerrot

Mangler du de sidste gaver, mandelgaven, til pakkespillet, til julefrokosten eller til at lægge under juletræet, kan du besøge Bakkens hyggelige julemarked.

Markedsboderne ligger fordelt rundt på Bakken, hvor du kan gå på jagt efter alt fra tasker i skind til lækre pelsvarer, skønhedsprodukter, smykker og mange slags julepynt.

Sneklædte juletræer, lysende krondyr og de syngende rensdyr Svend, Knud og Valdemar er også at finde på Bakken til jul. Foran Friluftsscenen kan man stille sig under Danmarks højeste mistelten, hvor der er rig mulighed for kys og kram.

Børn og barnlige sjæle kan komme i julestemning hos Pjerrot. Han er rykket fra sit lille grønne hus og op på Friluftsscenen, hvor han hver dag i juleperioden optræder med en juleforestilling, der både byder på trylleri, magi og et stort sæbebobleshow.

9NOVEMBER 2022
12% BONUS Juleperioden på Bakken • Fredag, lørdag og søndag i perioden 25. november - 18. december. • Hverdage 19. - 22. december. • Tjek åbningstiderne på bakken.dk. Der er som altid gratis entré. 5% BONUS 9% BONUS BONUSINFO Du optjener 9% bonus, når du køber turbånd på Bakken og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Der er altid gratis entré. • Restaurant Bøgely 9% bonus • Restaurant Hvide Hest 10% bonus • Restaurant Røde Port 10% bonus

Sejl til Nordatlantens smukke øer og tag bilen med

D et er svært at finde et rejsemål i Europa, der byder på flere kontraster og flottere natur end

og elvernes Island og øgruppen Færøerne. Og så kan turen derop endda være ganske behagelig. Du kan nemlig bo i luksuskahyt med havudsigt. Og du kan køre bilen med ombord, når du tager på færgesejlads over Nordatlanten.

Smyril Lines færge ‘MS Norröna’ blev i 2021 gennemgribende renoveret. Det betyder blandt andet, at de sejlende gæster nu ikke alene kan nyde udsigten fra Nordic Luksus-kahytternes dobbeltsenge, men også sætte sig godt til rette i komfortable lænestole foran kahyttens store panoramavinduer. Alt sammen på vej til Island eller Færøerne.

Øen af is og ild

Øen af ild og is er en drømmedestination for alle, der er på udkig efter et varieret landskab, som er helt anderledes end derhjemme.

Island er kontrasternes land. Brusende vandfald, sorte lavamarker, store stykker is, dampende gejsere, boblende svovlgrave, små idylliske landsbyer og varme kilder med badeudsigt over hav og gletsjere. Der findes ikke mange steder i verden, hvor landskaberne er så storslåede og varierede.

Aldrig mere end 5 km fra havet

I Nordatlanten finder du også de 18 smukke øer, Færøerne, med masser af uspoleret skønhed og uberørt natur. Rejseguiden ‘Lonely Planet’ har udpeget Færøerne som en af verdens bedste rejsedestinationer og rejsemagasinet ‘National Geographic Traveller’ har kåret den grønne øgruppe, som verdens mest uspolerede øer.

Intet sted på Færøerne er du længere væk end 5 km. fra havet, og alle steder har du udsigt til fjeldtoppe. Der er store områder af uberørt natur, og det er nemt at komme rundt i egen bil. Seks af de i alt 18 øer er forbundne med bro eller tunnel.

10 NOVEMBER 2022 5% BONUS BONUSINFO Du optjener 5% bonus, når du køber rejser hos Smyril Line og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Se mere på smyrilline.dk Salgskontoret i Hirtshals har åbent hverdage fra 9-16. Ring 96 55 85 00 eller skriv til booking@smyrilline.dk
Island og Færøerne er populære rejsemål i Nordatlanten. Smyril Line sejler hele året til ‘øen af is og ild’ og Færøernes mere end 300 fjeldtoppe.
troldenes

5 rejseforslag

• LUXOR er essensen af det gamle Egypten. Her finder du Kongernes Dal, templerne i Luxor, Dronning Hatshepsuts terrassetempel og meget mere.

• ASWAN er fantastiske templer, kolonihistorie og stemningsfulde hoteller med udsigt over Nilen.

• HURGHADA-OMRÅDET byder på mange, lange sandstrande og et mildt og behageligt subtropisk ørkenklima, som gør byen velegnet til badeferie året rundt.

• CAIRO er en af verdens største byer og et fascinerende sted, hvor du blandt andet finder de fantastiske pyramider.

• SHARM EL SHEIKH er strand og snorkling ved fantastiske koralrev krydret med solskin året rundt og badevandstemperaturer på 23 - 29 grader.

Se mere på atlantisrejser.dk/egypten

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du køber din rejse hos Atlantis Rejser og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Husk, at det er muligt at optjene bonus af hele rejsens pris, også selv om beløbet overstiger dit rådighedsbeløb. Se hvordan på side 26.

Derfor er Egypten så populært som rejsemål

Turkisblåt klart vand, sol året rundt, fantastisk undervandsliv med smukke fisk og koralrev. Og så selvfølgelig de verdensberømte pyramider udenfor Cairo.

E gypten byder på spændende oplevelser for gæster i alle aldre. Landet, der dækker Afrikas nordøstlige hjørne er et af verdens mest alsidige og populære rejsemål.

Her er simpelthen alt. Enestående kulturskatte og imponerende monumenter fra en svunden tid, skønt hav med masser af farvestrålende fisk og koraller, eksotiske basarer, et farverigt og meget gæstfrit folkefærd, hoteller i alle prisklasser, et fornuftigt prisniveau og varmt, tørt og meget solrigt klima året rundt.

Luxor, Nilen eller Rødehavet?

Der er stor forskel på det Egypten, du kan opleve langs Nilen, og det du oplever ude ved Rødehavet. Badedestinationerne Sharm el Sheik og Hurghada på hver sin side af Rødehavet er de moderne badeturistområder. Her er der sol, vand, sand og koralrev til den afslappende ferie i smukke omgivelser.

Byerne langs Nilen – Luxor, Aswan og Cairo – er det oprindelige, autentiske Egypten. Her ligger de store templer, de gamle kongegrave og de enorme

pyramider. Det er her, du kan komme tæt på det farverige folkeliv og den virkeligt eksotiske del af landet.

Ingen kender Egypten bedre Atlantis Rejser er Danmarks førende specialist i rejser til Egypten. Vælg mellem Nilkrydstogt, rundrejser, badeferier og dykkerrejser. Der er rejseledere i Egypten, som hjælper med alt det praktiske ved ankomst og afrejse.

Er du klar til vinteren?

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer dine vinterdæk eller sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

11NOVEMBER 2022
10% BONUS 5% BONUS

Carlos viser dig danskernes favorithoteller

De Kanariske Øer er et af danskernes favoritrejsemål, når det er vinter herhjemme. Carlos Cebrian kender de fleste af øerne som sin egen bukselomme. Han er ikke i tvivl om, hvad danskerne elsker og hvorfor.

G yldne sandstrande, smukke vandreruter og vilde vulkaner. Paella, rynkede kartofler med mojo og en lille honningrom til dessert. Temperatur på omkring de 20 grader, selv når kalenderen viser december. Alt sammen noget, mange danskere kan nikke genkendende til. Vi elsker nemlig at tage til De Kanariske Øer, når det er koldt herhjemme.

Men hvor er det egentlig bedst at bo og hvorfor, hvis man spørger en virkelig kender? Carlos Cebrian, som er Product Manager for Spies og kender De Kanariske Øer fra utallige ophold, kommer her med sin personlige Top-3, når vi taler ultimativ havudsigt, gode a la carterestauranter og fredelig ferie for voksne.

Altamar, Gran Canaria

Man kan næsten ikke sige Gran Canaria uden at sige Altamar. Det populære hotel er kendt for sine store balkoner, der alle vender mod havet. Fra vinteren 2022 kan du som noget nyt bestille en lejlighed med plunge pool – en lille privat pool på balkonen, hvorfra du kan nyde den enestående udsigt. „Altamar er bare noget helt specielt. Balkonerne har alle sol det meste af dagen, og der er en helt fantastisk udsigt“, siger Carlos om sit førstevalg.

El Greco, Gran Canaria

Med 25 meter til stranden er der ikke noget at sige

til, at det italiensk designede lejlighedshotel er meget populært blandt danskerne. El Greco ligger lige ved stranden og havnen i Puerto Rico og har hele tre a la carte-restauranter med forskellige typer af mad. „El Greco er blandt vores mest populære hoteller på Gran Canaria. Lyse og moderne lejligheder, perfekt beliggenhed og skøn mad. Hvad mere kan man bede om?“

Sunprime Coral Suites & Spa, Tenerife

„Sunprime er vores koncept for voksne, der rejser uden børn. Her har vi gjort alt, for at gæsternes ferie skal være så behagelig og fredelig som muligt,“ siger Carlos Cebrian om hotelvalg nummer tre. Hotellet har en aldersgrænse på 16 år, tilbyder gratis holdtræning og håndklæder til både pool og strand. Beliggenheden i populære Playa de

Las Américas gør, at gæsterne er helt tæt på både strandpromenaden, butikker, restauranter og barer.

BONUSINFO

Du optjener 4% bonus, når du vælger at købe din rejse hos Spies og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Der optjenes ikke bonus for køb af bagageservice via Valizo. Husk, at det er muligt at optjene bonus af hele rejsens pris, også selv om beløbet overstiger dit rådighedsbeløb. Se hvordan på side 26.

Initiativer og visioner for at mindske CO2-belastningen ved charterrejser

Hvad gør Spies for at mindske CO2-udledning fra flyene?

Virksomhedens flyselskab, Sunclass Airlines, arbejder målrettet og konkret for at mindske udledningen af CO2 med 25% pr. passagerkilometer i 2030. Det sker blandt andet ved at investere i nye, brændstofbesparende fly. Visionen er helt at undgå udslip fra 2050.

Hvad gør Spies for at mindske CO2 belastning fra hotellerne?

Hotellerne Sunwing Resorts, O.B.C. og Sunprime arbejder ud fra den internationale bæredygtighedsstandard, Travelife, der handler om stadig mere bæredygtig turisme. Samtlige ho-

teller skal være certificerede via Travelife i løbet af 2022.

Fra 2025 skal alle virksomhedens egne koncepthoteller drives helt uden udledning af CO2 fra elforbruget. Fra 2040 skal samtlige udbudte charterhoteller være uden klimaaftryk.

Hvad med de lokale samarbejdspartnere?

Spies opfordrer sine samarbejdspartnere til at følge de standarder og regler, der er udarbejdet af det globale råd for bæredygtig turisme (Global Sustainable Tourism Council, GSTC). Det er blandt andet standarder som Travelife, Green Globe og Green Key.

Reglerne betyder, at samarbejdspartnere skal dokumentere, at de arbejder systematisk for at mindske

forbruget af energi, vandforbruget og mængden af affald. Samtidig skal de også tage socialt ansvar i forhold til deres ansatte og i forhold til det lokalmiljø, de er en del af.

Du kan læse meget mere om Spies’ bæredygtighedsstrategi på: spies.dk/om-spies/rejsermed-omtanke

De nævnte initiativer og målsætninger gælder for Nordic Leisure Travel Group, som består af Spies, Ving, Tjæreborg, flyselskabet Sunclass Airlines samt koncepthotellerne Sunwing Resorts, O.B.C. og Sunprime.

Få hentet bagagen derhjemme

Hvis du bor på Sjælland og rejser med Spies og Sunclass Airlines* fra København, kan du få bagagen tjekket ind og afhentet derhjemme.

• Bestil hos valizo.eu

• Check-in og afhentning af bagagen sker hjemme hos dig.

• Du får udleveret bagagekvitteringer og boardingkort.

• Bagagen bliver transporteret til Københavns Lufthavn af Valizo og indleveret til flyselskabet.

• Priser fra 395,- kr. for op til 4 stk. bagage.

* Se på billetten eller booking-info, hvilket flyselskab du skal flyve med.

Hjemrejse

Valizo kan også hente din bagage, når du er tilbage i Københavns Lufthavn og kommer ud fra tolden. Bagagen bliver leveret på din hjemadresse inden for 24 timer.

12 NOVEMBER 2022
4% BONUS

Tag med på JuleCruise til hyggelige Oslo

DFDS byder Forbrugsforeningens medlemmer hjertelig velkommen ombord på Oslobåden til en stemningsfuld juletur med god mad og Oslofjordens unikke landskab. På land er der hyggelige julemarkeder i den norske hovedstad.

Tag en lille pause og nyd et par skønne november- eller decemberdage op til jul på Oslobåden. Ombord finder du shopping, restauranter og forskellige børneaktiviteter.

Når båden lægger til i Oslo, vil du hurtigt opdage, at nordmænd elsker jul. Lysene er tændt i de julepyntede gader og butiksvinduer. Der er julehygge, koncerter og masser af andre aktiviteter rundt omkring i byen, hvor butikker og julemarkeder byder på stemningsfuld juleshopping og god tid til at finde de helt rigtige julegaver.

Jul i Vinterland

Midt i Oslo finder du byens største julemarked, ’Jul i Vinterland’. Markedet ligger lige ved den populære shoppinggade, Karl Johan Gate. Her kan du gå på jagt efter julegaverne, smage på lækkerier eller være med i nogle af markedets mange aktiviteter for både store og små.

Den traditionelle norske jul kan opleves på Norsk Folkemuseum, som afholder julemarked i friluftsmuseets smukke omgivelser. Er der børn med på turen, kan de prøve ponyridning, køre en tur med hestevogn og besøge julemandens værksted.

På ’Designernes eget julemarked’ finder du unik brugskunst til den helt særlige julegave. På ’Bondens Store Julemarked’ kan du forkæle dig selv med julegodter, lammeribben og blommegløgg.

Sådan kommer du med på JuleCruise til Oslo

• Du kan komme med på læserrejsen for Forbrugsforeningens medlemmer i perioden 16. november-21. december

• Afrejse søndag, mandag, tirsdag og onsdag. Afrejse i weekenden mod tillæg fra +100 kr./pers.

• Book på 33 42 30 00 eller på dfds.com/da-dk/fbfl

• Oplys bookingkode PMFFBFL22. Så får du både medlemsrabatten og sparer ekspeditionsgebyret på 150 kr.

BEMÆRK: Bestil til fordelspris senest den 2. december 2022. Og husk at der er et begrænset antal pladser, uanset kahytsvalg.

BONUSINFO

Du optjener 5,5% bonus, når du rejser med DFDS og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bemærk: Du opnår bonus på alt, du bestiller og betaler før afrejse. Forbrugsforeningskortet kan dog kun benyttes som betalingsmiddel i Danmark. Kortet kan ikke benyttes om bord, eller hos DFDS i andre lande.

13NOVEMBER 2022
Medlemstilbud • Cruise fra København til Oslo t/r • 2 nætter i indvendig standardkahyt med bad, toilet og 2 enkeltsenge • 2 x stor julebuffet (børn under 12 år spiser gratis i følge med voksen) • 2 x morgenbuffet Normalpris fra 1.399,- kr. Du sparer mindst 400,- kr. Medlemspris 999,- kr. Prisen er pr. person ved to personer i samme kahyt.
København –
Oslo 5,5% BONUS 675,CUSTOMER INFORMATON CUSTOMER INFORMATION DAISY PENDANT PRICE XXX N.H.Jørgensen Design selv på: www.SpinningWorld.dk ”Funky” Kr. 544,Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 345,++= ”Mystic” Kr. 460,”Sunflower” Kr. 999,SXD774 kr. 5.450,www.seikospecialist.dk www.nh-jorgensen.dk DER TAGES FORBEHOLD FOR TRYKFEJL, UDSOLGTE VARER OG PRISÆNDRINGER Ballerup Guld, Sølv & UreBallerup Centret • Telefon: 44 65 40 12 Gå først – hvor udvalget er størst! Priser fra 1400,Findes både i sølv og guld CUSTOMER INFORMATON CUSTOMER INFORMATION MOONLIGHT GRAPES EARRING PRICE XXX 385,-

Danskernes favorit -

Et godt liv kræver ikke, at du ejer en bank

Lån & Spar er ejet af bl.a. Forbrugsforeningen.

Som medlem giver det dig særlige fordele – til glæde for dig, for din forening og for os.

Se, hvad du får som medejer.

Nysgerrighed, mod og et godt helbred er det vigtigste. Men det hjælper at have styr på økonomien, hvis du vil have frihed til at vælge din egen vej.

Som medlem af Forbrugsforeningen ejer du Lån & Spar. Det betyder, at du får Danmarks højeste rente på din lønkonto og en rådgiver, der kender til de særlige vilkår i dit fag. Den helhedsrådgivning er med til at skabe de bedste rammer for dig og dine nærmeste.

BESTIL ET MØDE NU

Ring 3378 1916 – eller gå på lsb.dk/fbf og book et møde.

Lån & Spar Bank A/S, Højbro Plads 9-11, 1200 København K, Cvr.nr. 13 53 85 30. Forbehold for trykfejl.
b a n kVinderafLoyaltyGroups BrancheIndex Bank2022 Læs mere:loyaltygroup dk/brancheindex bank

Rejsearrangør giver dig lommepenge med på vinterrejsen

Alle gæster som rejser til Malta med FolkeFerie.dk denne vinter får 40 € pr. person til oplevelser, mad eller forkælelse.

M ildt klima, kulturelle oplevelser og storslået natur. Der er mange gode argumenter for at snuppe en vinterrejse til Malta. Og denne vinter er der en ekstra kontant fordel.

Rejser du med FolkeFerie.dk til Mellieha Holiday Centre på Malta i perioden december-februar får du, ved ankomst, udleveret en voucher på 40 € pr. person, som kan bruges på udvalgte oplevelser, mad eller forkælelse.

Lommepenge til gode oplevelser

Du kan fx skrue op for velværet i ferien og indløse din voucher i Mellieha Holiday Centres spaafdeling.

Her kan du vælge mellem forskellige kropsbehandlinger udført af professionelle behandlere. Vil du hellere ud på opdagelse, står de danske rejseledere klar med spændende udflugter til Maltas største seværdigheder.

Oplev f.eks. det farverige søndagsmarked i fisker-

landsbyen Marsaxlokk. Eller udforsk den magiske middelalderby Mdina, som er kendt fra serien Games of Thrones. Vælg din favoritudflugt og betal med voucheren.

Spis dig mæt og glad

Under dit ophold bor du i eget feriehus indrettet med fuldt udstyret køkken. Slå vejen forbi feriebyens supermarked, udvælg lækkerier til dit køleskab og betal med din lommepenge-voucher.

Vil du slippe for madlavning, står feriebyens restauranter klar med menukort, hvor du kan vælge

mellem klassiske retter og maltesiske specialiteter. Spis dig mæt og glad og betal med din voucher.

BONUSINFO

Du optjener 4% bonus, når du bestiller din ferie hos FolkeFerie.dk og betaler med dit betalingskort fra Forbrugsforeningen. Bestil på 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf

Husk, at det er muligt at optjene bonus af hele rejsens pris, også selv om beløbet overstiger dit rådighedsbeløb. Se hvordan på side 26.

Brug kortet hver gang!

Du kan betale med Forbrugsforeningskortet:

I fysiske butikker

Når du handler i fysiske butikker, betaler

du med kontaktløs betaling eller chip og pinkode.

I webshops

Her indtaster du kortnummer, udløbsdato og sikkerhedskoden bag på kortet, når du betaler. Godkend med MitID ved køb over 250,- kr.

På tilbud og udsalgsvarer

Du kan betale alle skiltede varer med Forbrugsforeningskortet. Dvs. også udsalgs- og tilbudsvarer.

Du skal være ekstra opmærksom, når:

Du benytter andre rabat/bonus-ordninger

På små beløb

Der er ingen transaktionsgebyr på Forbrugsforeningskortet. Så du kan roligt bruge det selv til små køb.

På store køb

Du kan godt købe varer eller ydelser, der overstiger dit rådighedsbeløb. Så skal du bare overføre penge til din konto i Forbrugsforeningen.

Du kan ikke kombinere andre rabat/bonus-ordninger. Har du fået rabat, fordi du er medlem af en anden forening eller klub, kan du ikke betale med Forbrugsforeningskortet. Så må du vælge.

Du køber gavekort

Du kan ikke betale med Forbrugsforeningskortet, når du køber gavekort, der kan ombyttes til kontanter.

Du selv forhandler prisen

Har du selv forhandlet dig til en lavere pris, gratis ekstraudstyr eller har indhentet tilbud, kan du ikke betale med Forbrugsforeningskortet. Med mindre du i starten af forhandlingen har oplyst, at du ønsker at betale med Forbrugsforeningskortet.

fagforening i et af de organiserede fagforbund i Danmark.

Fortæl dine venner, kolleger

blive medlemmer

familie

tip.fbf.dk

15NOVEMBER 2022 4% BONUS
Giv en gave. 12 måneders medlemskab 0,- kr. og få 100,- kr. Frem til den 31. december 2022 kan du give dine venner eller familien et års medlemskab af Forbrugsforeningen til 0,- kr. og få 100,- kr. at handle for, når de bliver medlem. De skal blot være medlem af en
eller
at de skal

Vi melder ud i Forbrugsforenings nyhedsmail, lige så snart vi er klar til at modtage bookinger på lejligheden. Du kan tilmelde dig på mit.fbf.dk, hvis du ikke allerede modtager nyhedsmailen.

Ny ferielejlighed med Aarhus’ bedste udsigt

Der er stor efterspørgsel efter foreningens ferieboliger i storbyerne København og Berlin. Derfor har vi været på udkig efter en ferielejlighed i Danmarks næststørste by Aarhus. Det har taget noget tid at finde en, som vi også kunne få lov til at udleje som feriebolig. Men det var ventetiden værd.

N u har Forbrugsforeningen købt en fantastisk lejlighed, som medlemmerne kan leje, i det nye kvarter Aarhus Ø. Lejligheden ligger i Danmarks højeste bygning, Lighthouse, der er Aarhus’ nye vartegn.

Lejligheden er på 23. etage. Den har 3 værelser og plads til 4 personer. De store gulv-til-loft-vinduer gi-

ver et fantastisk lysindfald og udsigt til havn, hav og skov. Er vejret til det, kan du nyde udsigten fra en af de to terrasser. Kommer du i bil, er det muligt at leje p-plads i kælderen.

På toppen af Lighthouse åbner en restaurant og en udsigtsplatform, hvor både beboere og besøgende får mulighed for at nyde den exceptionelle udsigt

til hele Aarhus og Aarhus Bugten. Restauranten og udsigtsplatformen er placeret på 44. etage i 142 meters højde. Det betyder, at man fra toppen får byens absolut bedste udsigt, hvor man i klart vejr kan se helt til både Samsø, Tunø, Djursland og hele Aarhus samt oplandet. Samtidig ligger Lighthouse ikke langt fra Bassin 7, hvor du kan nyde kulturliv, byliv, ø-liv og havneliv.

Forbrugsforeningen overtager lejligheden i slutningen af 2022 og håber, at de første medlemmer kan tage på ferie i Aarhus-lejligheden og nyde den fantastiske udsigt i vinterferien 2023.

Tegnestuen 3XN Arkitekter om Lighthouse

Vi har fra første streg af Lighthouse haft en vision om at skabe et fyrtårn for hele Aarhus.

Et byggeri, der byder alle velkomne både fra land, til vands og i luften. Vandet, bølgerne, naturen og udsigten til hele bugten har været inspirationskilden. De buede og bløde linjer i selve byggeriet er en afspejling af vandet og bølgernes bevægelser.

Det er ikke kun vandet og naturen, der har været med til at skabe fortællingen om Lighthouse. Mangfoldigheden i Aarhus og forskelligheden blandt mennesker har inspireret til en bygningsudformning præget af diversitet.

BONUSINFO

Som medlem af Forbrugsforeningen kan du leje vores ferieboliger til medlemspriser. Du optjener samtidig 12% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Januartilbud: Start det nye år i København eller Berlin

Januar er lig med udsalg. Og både København og Berlin vrimler med spændende butikker, hvor du kan gøre et godt køb. Ja, selv Forbrugsforeningens ferieboliger i byerne er billigere at leje i januar. Så start året med gode tilbud og nye oplevelser.

I Berlin har Forbrugsforeningen to lejligheder. Lejlighederne ligger dejlig centralt i det hyggelige kvarter Prenzlauer Berg og ikke langt fra den kendte Alexander Platz. Her kan du spise dig gennem næsten hele verden i kvarterets mange restauranter. Få varmen med krydrede indiske retter eller drøm dig til varme himmelstrøg i spanske, sydamerikanske og vietnamesiske restauranter. Berlin er også kendt

for virkelig gode Dönerkebab, men skal du smage en ægte tysk klassiker, vælger du ’Currywurst mit pommes’.

Anderledes oplevelser i København

I København kan du som medlem leje vores to ferielejligheder på Islands Brygge. Den ene ligger tæt på Langebro, en spadseretur fra Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget. Den anden har udsigt til havnen og ligger 5 minutter fra havnebussen og 10 minutter fra det store indkøbscenter Fisketorvet. Vil du have en anderledes oplevelse i København, så besøg fx det Kongelige Biblioteks have bag Christiansborg slot.

Eller gå på jagt efter kunstneren Thomas Dambos trækæmper, der gemmer sig i skovene omkring byen. Er du til det kolde gys byder Refshaleøen på vinterbadning med sauna.

Se mere og book på: feriebolig.fbf.dk

16 NOVEMBER 2022
12% BONUS 12% BONUS

Oplev julehyggen i Danmarks ældste by

God gammeldags julestemning fås næppe bedre end i Danmarks ældste by, Ribe, som byder på stemningsfulde julemarkeder i december. Og mulighed for at fejre Juleaften Deluxe eller nytår i egen ferielejlighed midt i byen.

Ribe er landets ældste by med en meget smuk bykerne. Mere end 100 fredede huse kan dateres tilbage til middelalderen. Sammen med Ribe Domkirke, er den perfekte ramme sat til et decemberbesøg med masser af den gode gammeldags julestemning.

I de 4 weekender op til juleaften arrangerer byen julemarkeder med boder, musik og hestevognskørsel. Der er mange traditioner i Ribe, når det gælder jul. Fx kåring af Årets Julebryg, hvor øl-entusiaster

og andre øl-elskere mødes for at prøvesmage og bedømme julebryggen fra nogle af landets bedste bryggerier.

Julemusik er der også. I den historiske Ribe Domkirke, som er Danmarks eneste femskibede kirke og kan føres tilbage til år 1150 i sin nuværende form, er der mulighed for at høre en række koncerter. Blandt andet med Treenighedens Drengekor og med Marie Carmen Koppel.

Juleaften Deluxe Drømmer du om en juleaften, hvor I kan slappe af og ikke skal tænke på at få julemaden klar til tiden? Måske endda opleve julegudstjenesten i Ribe Domkirke inden I skal nyde aftenens julemiddag? Muligheden er der ved at booke et jule-ophold hos Ribe Byferie Resort.

Her får I en ferielejlighed med opredte senge og håndklæder. En traditionel julemiddag leveret direkte til jeres ferielejlighed (maden kræver kun den sidste opvarmning og anretning). Der er desuden sørget for juledug, stofservietter, dækketallerkener og flot service, så I kan dække et smukt julebord.

Udover juleaften er det også muligt at holde Nyt-

SUNRISE RESORTS

Atlantis Rejser er stolte af at kunne præsentere hotelkæ den Sunrise Resorts for vores gæster. Sunrise Resorts er kva litetshoteller, som alle byder på suveræn beliggenhed både langs Hurghada-kysten og i Sharm el Sheikh.

Sunrise har et stort og afveks lende udvalg af hoteller. Du finder både familievenlige hoteller med vandrutsjebaner og All Inclusive, afslappede kun-for-voksne resorts samt moderne clubbing resorts for dig, som ønsker en ferie med fest og farver ugen igennem.

vores flotte udvalg på AtlantisRejser.dk

17NOVEMBER 2022 9% BONUS BONUSINFO
Du optjener 9% bonus hos Ribe Byferie, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Book i god tid og
læs
mere på ribe-byferie.dk eller ring på
79 88 79 88.
årsaften Deluxe i en ferielejlighed i Ribe Byferie Resort. Lejlighederne ligger få minutters gang fra Domkirkepladsen og bykernen fra middelalderen.
SUNRISE RESORTS – OPGRADER DIN FERIE –
Se
– OPGRADER DIN FERIE –

Den gode danske julestemning ligger lige i nærheden

eget julemarked på torvet eller et andet centralt sted i byen. Her er der nærværende julestemning og gode tilbud fra lokale butikker.

L ad dig forkæle i hyggelige omgivelser med tid til at nyde hinandens samvær, gå ture i vinterlandskabet, spise lækker julemad og nyde julestemningen.

På de fleste danske kroer og hoteller pyntes der fint op ved juletid. Det er med til at gøre opholdet til noget helt specielt. Mange tilbyder i november og december måned særlige juleophold, hvor du ikke alene mærker julestemningen på kroen eller hotellet, men også i nærområdets julemarkeder og butikker. Kombineret med gode, traditionelle, danske julemåltider, er det en skøn og afslappende måde at opleve juletiden på.

Juleophold med oplevelser

Et kro- eller hotelophold i november eller december giver mulighed for at opleve julen i en anden by, end den du kender. Ved at kombinere turen med overnatning, kan det gøres uden julestress.

I Østjylland er en af de mest kendte og populære jule-attraktioner ‘Jul i Den Gamle By i Aarhus’, hvor du kan opleve julen, som den var i de gode gamle dage. I København er der ‘Jul i Tivoli’, hvor kandiserede æbler, nisselandskab og den smukkeste julebelysning hjælper julestemningen godt på vej.

Foretrækker du julehygge i mindre skala, afholder mange af Danmarks små og mellemstore byer deres

Mange juleophold inkluderer entré-billetter til de bedste lokale julearrangementer. Det gør opholdet både nemt og oplevelsesrigt. Så uanset, om du booker ophold på Sjælland, Fyn eller i Jylland, er der masser af julehygge at komme efter.

Julemad fra mormor til gourmet Uanset om du drømmer om den velkendte julemad, eller om en anderledes fortolkning af julens retter, er det oplagt at booke et juleophold.

Mindre kroer tilbyder typisk helt traditionel julemad. Vil du nyde julemad som mormor lavede den, skal du klart kigge i denne retning. Længes du mere efter finere kogekunst, er der flere og flere hoteller

BONUSINFO

18 NOVEMBER 2022 9% BONUS
Du optjener 9% bonus, når du booker et ophold på Small Danish Hotels mange kroer og hoteller og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Se tilbud og book på smalldanishhotels. dk/fbf eller ring på 70 80 65 09. Husk at have dit kort fra Forbrugsforeningen klar. Flere og flere vælger at tage på et hyggeligt juleophold i Danmark. Og selvom vi jo ikke har indflydelse på, om det bliver en hvid jul, kan du forvente masser af den gode danske julestemning, når du besøger kroer og hoteller rundt omkring I landet. og kroer landet over, der laver innovative udgaver af kendte juleretter.
TÆTTERE PÅ EVENTYRET Designet til friluftsliv. 9% medlemsbonus. Besøg os i København, Field’s, Lyngby, Roskilde, Næstved, Odense, Kolding, Aarhus,
Randers
og
Aalborg
eller på
friluftsland.dk

’Disney On Ice’ er tilbage i Danmark

Danske Disney fans kan godt begynde at glæde sig til januar 2023, hvor Disney On Ice er tilbage i Danmark med showet ‘Disney On Ice presents Dream Big’ i Ballerup Super Arena.

F lot show med musik, lys og masser af velkendte og nye Disney-figurer på skøjter. Elsa, Anna og

Olaf fra ’Frost’ er selvfølgelig også med, når den internationale forestilling kommer forbi Ballerup i starten af 2023.

Udover hovedpersonerne fra ‘Frost’ kan du også møde Mickey, Minnie, Miguel, Vaiana, Belle, Genie og mange flere, når Disney-figurerne spreder magi og eventyr på isen med kunstskøjteløb i verdensklasse.

Masser af eventyr på isen Publikum kan blandt andet se frem til at opleve:

• Den frygtløse Vaiana og Maui, den største halvgud, der nogensinde har levet, når de begiver sig ud på en actionfyldt rejse.

• Miguel fra Disney Pixars Coco bringe festlighederne fra ‘Día de los Muertos’ til isen og udforske de dødes land.

• Rapunzels hårrejsende søgen efter at se de flydende lys.

• Rejsen til Arendal med Anna, Elsa og Olaf, når de drager ud for at redde kongeriget.

• Styrken, tapperheden og venligheden fra Jasmine, Ariel, Tornerose, Belle og Askepot.

Glædeligt gensyn

„Efter to års pause er vi begejstrede for, at vi igen kan præsentere danskerne for et internationalt anerkendt show som ‘Disney On Ice’.

19NOVEMBER 2022 8% BONUS BONUSINFO
Du optjener 8% bonus, når du køber billetter til Disney On Ice på fbf.billetter.nu og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
Og så endda med et show, der lægger vægt på store drømme og eventyr,“ siger Carsten Svoldgaard, CEO hos CSB Island Entertainment, der arrangerer showet i Danmark. Spilleperiode i Danmark Forestillingen ‘Disney On Ice presents Dream Big’ er i Danmark fra 19.-22. januar 2023 Se mere om showet på disneyonice.com Billetter kan bestilles på fbf.billetter.nu STINA GOYA NEW BALANCE CRÁS BLANCHE H2OFAGERHOLT LALA BERLIN BLACK DAYS EVERYWHERE. EVERYDAY. 25% OFF WWW.BLOSSOM.DK 10% BONUS Glas op til 20% ekstra rabat Titan stel 298 Spar op til 73%. Fra BRILLETILBUD Falkoner Alle 47 - 2000 Frederiksberg www.optikhuset.dk - 3810 1468 Køb 2 briller for 1 brilles pris Gratis læsebrille 9% BONUS
20 NOVEMBER 2022 Julegaver med bonus til hele familien Noa Noa. Pullover i blød og lun strik med fint hulmønster i en smuk grøn farve. Passer perfekt over en kjole eller til en nederdel. 999,- kr. Paw Sko. Lækker Angulus skindstøvle med elastik og chunky sål. Et sikkert vinterhit til hende du holder af. 1.399,- kr. Eventyrsport. Fusion Womens C3 Training Tights i OEKO-TEX® certificeret svedtransporterende stof. 699,- kr. Fri Bikeshop. INNERGY+ Reflector Rygsæk med separat rum til computer, et stort rum og lommer til opbevaring. Yderstoffet er fuldt reflekterende og giver synlighed i trafikken. 499,- kr. Jack & Jones. Klassiske Hoodies og crewnecks, der passer ind i enhver garderobe. Ekstra blød kvalitet lavet med økologisk bomuld i sæsonens farver. 1 for 349,95 kr., 2 for 600,- kr. My Trendy Phone. Overrask de yngste i familien med en sjov julegave gadget. Træd ind i den virtuelle verden og nyd spil, video og musik på en helt ny måde. VR-sættet har praktiske sideknapper og mikrofon. 349,- kr. Tøjeksperten. Lindbergh kvalitetsskjorte i 100% bomuld. Pletafvisende og krølfri så den forbliver frisk dagen igennem. 699,- kr. Bahne. Find den perfekte julegave til hende blandt Bahnes populære bestsellers fx: Lala Berlin tørklæde 2.699,- kr. Jupiter Ekstra. Abus cykelhjelm Pedelec 1.1. Hjelmen i høj kvalitet og specielt designet til elcykler. 999,- kr. (Nedsat fra 1199,- kr.) 5% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 5% BONUS 7% BONUS 4,5% BONUS
21NOVEMBER 2022 Imerco. Er der en mand eller kvinde i dit liv, der elsker pasta? Med pastamaskinen fra Timm Vladimir Kitchen kan der komme lækker, hjemmelavet, autentisk pasta på menuen. 599,95 kr. Femilet. Lækkerier fra Chantelle i smuk blå farve. Fleurs har fine blomstrede fløjlsbroderier og transparente detaljer. Halfcup bh. 720,- kr. Hipster: 390,- kr. Justcool. Masser af sjov og frisk luft på skøjtebanen. Isskøjter til hele familien. Fra 399,- kr. Brdr. Friis. Flowerpot VP9 transportabel bordlampe med 3 lysstyrker. 1.295,- kr. Sinnerup. Løve i eg/valnød med fine organiske detaljer. Designet at Sinnerups arkitekt, Jens-Christian Nørmark. Lad løven stå i reolen eller brølende i vindueskarmen. 399,- kr. Aveny guld-sølv-ure Aveny Masculine Signet herrering med Onyx i 8 karat. 2.980,- kr. Lirumlarumleg.dk. Flot legecafe i træ med 40 dele. Julegaven der vil bringe stor glæde og mange timers hyggelig leg. 899,95 Sportmaster Nike Club T-shirt i flere forskellige farver. 149,- kr. Neye. Prakisk kuffert fra Sofie Schnoor Girls. Lula. 55 cm. Fås i to varianter. 899,- kr. 9% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 9% BONUS 5% BONUS 5% BONUS 5% BONUS 6% BONUS 5% BONUS

MÆRK MAGIEN FRA 18. NOVEMBER TIL 31. DECEMBER

Lad dig forføre af julens dufte og lækkerier, og gå på opdagelse i de sneklædte boder i julelandsbyen Bjældevang. Du kan også besøge julemandens hus, hvor nisserne er i fuld gang med at forberede julen med både pynt og pakker, skabe uforglemmelige juleminder med Nøddeknækkeren og nyde julelandskabet fra oven i de susende forlystelser. Der er rig mulighed for at opleve magien, og komme i den helt rigtige julestemning.

PÅ FBF.BILLETTER.NU

Alle oplevelser med bonus

På fbf.billetter.nu kan du finde og booke alle de særlige arrangementer og oplevelser, som vi tilbyder vores medlemmer. Du optjener selvfølgelig bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Nyheder bliver også præsenteret i vores fredags-nyhedsmail. Du kan tilmelde dig på mitfbf.dk.

Poul Potts –Christmas Dreams

Der er garanti for skønne og forrygende julekoncertoplevelser i en række danske kirker & koncerthuse i november og december 2022, når den verdensberømte Paul Potts med pianist endnu engang folder repertoiret ud på dansk grund.

Sted og dato

29/11 Musikhuset Esbjerg 3/12 Gram Slot

10/12 Docken København

Pris 345,- til 495,- kr.

Crazy Christmas

22 NOVEMBER 2022
Jul i Tivoli BONUS 10% KØB DINE BILLETTER
KØBENHAVN DET KONGELIGE TEATER GAMLE SCENE URPREMIERE 23. JUNI 2023 ODENSE ODEON H.C. ANDERSEN FESTIVALS FRA 17. AUGUST 2023 AARHUS MUSIKHUSET AARHUS AARHUS FESTUGE FRA 29. AUGUST 2023 8% BONUS BESTIL BILLETTER PÅ FBF.BILLETTER.NU MUSICALEN MARGRETHE 50 ÅRS JUBILÆUMSFORESTILLING OM HELE DANMARKS DRONNING ULLA HENNINGSEN • PETER SCHRØDER • XENIA LACH-NIELSEN EMILIE GROTH • KRISTIAN BOLAND STOR MUSICAL MED 24 SKUESPILLERE OG 18 MUSIKERE OPLEVELSER MED BONUS Se alle kommende arrangementer på fbf.billetter.nu Der tages forbehold for udsolgte billetter, andre priskategorier samt trykfejl.
WHO KILLED DON CALZONE? Calzone sagaen fortsætter... med Vivienne McKee i endnu en vanvittig sjov Crazy Christmas Cabaret! Sted og dato Tivolis Glassal den 11., 12., 16., 17., 22., og 23. november. Pris 310,- til 425,- kr.
8% BONUS 8% BONUS

Betal med dit sorte kort med chip

Hvis du ikke allerede bruger det sorte Forbrugsforeningskort, så er det tid til at finde det frem og aktivere det. Mangler du kortet, så kontakt os på fbf@fbf.dk eller 33 18 86 00, så sørger vi for, at du får tilsendt et nyt kort.

Aktivér dit sorte kort

Du aktiverer kortet ved at sætte chippen i betalingsterminalen i butikken og indtaste pinkoden. Pinkoden er den samme, som gjaldt til det grå kort.

Find din pinkode

Har du glemt din pinkode, så kan du finde den på mit.fbf.dk.

Magnetstriben er udgået

Det er ikke længere muligt at bruge magnetstriben på dine betalingskort. Magnetstriben lever ikke op til den gældende lovgivning for betalingskort, så det er ikke længere tilladt at bruge den.

Brug chippen

Det er vigtigt, at du enten bruger chippen eller beta ler kontaktløst. Hvis du kommer til at benytte mag netstriben, vil din betaling blive afvist, og så skal salgsmedarbejderen i butikken annullerer betalingen og starte forfra.

Chippen virker altid

Hvis du ikke kan betale kontaktløst, så skal du bare bruge chippen, den virker hver gang. Chippen skal også bruges, når terminalen med mellemrum beder dig om at sætte kortet i og indtaste din pinkode.

Så er det igen ved at være bonus tid

Ca.

som hun troede hun vidste vi ikke havde penge til.

1100

• Log ind med MitID

• Vælg ‘Medlemskonto’ og derefter ‘Kortoversigt’ i menuen til venstre.

• Klik på ‘Vælg’ og vælg ‘Vis PIN’

Det blev til 3.038,88 kr. i år. De er bl.a. optjent via mit elforbrug, restaurantbesøg og ting til hus og have.

Bonussen er allerede brugt på bl.a. et stort og lækkert kunstigt juletræ.

Det blev

Næsten 6000 i bonus på varmepumpe og dyrlægeregning

Du kan godt begynde at glæde dig, for nu er der igen bonus på vej. Som medlemmer af Forbrugsforeningen modtager vi i december tilsammen ca. 180 mio. kr. i bonus og fordele. Du kan endnu nå at få fyldt mere i din bonuskurv i år, du skal bare huske at bruge kortet, hver gang du handler.

D er er stor forskel på, hvor meget vi hver især får udbetalt i bonus. Nogle er gode til at huske at bruge kortet og optjene bonus,

mens andre ikke får udnyttet fordelene lige så me get. I år vil der i gennemsnit tilfalde ca. 800,- kr. i bo nus og fordele pr. medlem.

Brug kortet og spar penge på det du alligevel køber Hvis du er ude efter mere bonus, er det oplagt at ha ve Forbrugsforeningskortet med dig, når du handler.

Prøv altid at betale med kortet, selvom du er i tvivl om butikken er med i Forbrugsforeningen.

Brug også kortet steder, hvor du ikke plejer at bru ge det. På Forbrugsforeningens app kan du altid se alle de forretninger, cafeer, museer og andre steder i

nærheden, hvor du kan optjene bonus. Mange bliver overraskede over de mange muligheder, hvor de ikke har hevet kortet frem.

Brug også kortet i webshops. Tjek hurtigt på fbf.dk, om der er en webshop, hvor du kan købe det ønskede.

På fbf.dk, i foreningens nyhedsbrev og i appen kan du desuden se de nyeste butikker, der har indgået samarbejde med Forbrugsforeningen. Så følg med og prøv noget nyt.

Husk, du får også bonus på tilbudsvarer Når du betaler med Forbrugsforeningskortet på ud

salg eller fx Black Friday, får du både rabat og bonus. Skiltede priser og rabatter, som tilbydes til alle og enhver, skal du bare betale med For brugsforeningskortet. Sådan er vores aftale med butikkerne.

Der er dog tilfælde, hvor du ikke får både rabat og bonus. Du kan ikke kombinere andre forenings-, klub- eller medlemsrabatter med Forbrugsforeningskortet. Og ønsker du selv at forhandle dig frem til ekstra goder eller rabat ter, skal du huske at oplyse, at du vil betale med Forbrugsforeningskortet, så butiksejeren ken der forhandlingsgrundlaget.

23NOVEMBER 2022
og div små indkøb i div. butikker.
kr. blev det til i år, mest som benzinkort og også en del julegaver og en enkelt rejse.
til lidt over 5000 kr. i bonus i år, de fleste er brugt på julegaver.
3000 som straks blev brugt til en stor julegave til min dejlige kone, for endelig kom hun med et ønske

Flere butikker med bonus

Webshops

Ballerup Gokart Center • 15% • www.ballerupeventcenter.dk

Beautyflow • 15% • www.beautyflow.dk

Bodylux • 10% • www.bodylux.dk

Byplakaten • 10% • www.byplakaten.dk

Charlietiptoe.com • 10% • www.charlietiptoe.com

Clicknfit • 10% • www.clicknfit.dk

Coronatestning • 9% • www.coronatestning.dk

Cykelexperten • 5% • www.cykelexperten.dk

Dansk Digital Center Shop • 9% • www.ddcshop.dk

Esprit Home • 10% • www.esprithome.dk

Events for FBF • 10% • www.fbf.billetter.nu

FMSport.dk • 9% • www.fmsport.dk

Gila Vinimport • 11% • www.gilavin.dk

Justcool • 9% • www.justcool.dk

Kvalimal.dk • 14% • www.kvalimal.dk

Ladeboksens Servicebog • 10% • www.ladeboksens-servicebog.dk

Mensclassics • 10% • www.mensclassics.dk

Nautii.dk • 9% • www.nautii.dk

Norjewels • 10% • www.norjewels.dk

Rolige.dk - Raw Xperience • 10% • www.rolige.dk

Shop.modstroem.dk • 5% • www.shop.modstroem.dk

Te og Kaffe Salonen • 9% • www.teogkaffesalonen.dk

Wadils • 9% • www.wadils.dk

YellowBeard • 20% • www.yellowbeard.com

Postnummer

2500 - Cafe Le Perr, Valby Langgade 56, Valby • 9%

2600 - Uno-X bilvask, Hovedvejen 141, Glostrup • 10%

2610 - Bonus bilvask, Islevdalvej 170, Rødovre • 10%

- Uno-X bilvask, Roskildevej 117, Albertslund • 10%

- Fri BikeShop, Park Alle 380B, Vallensbæk • 9%

2640 - Loop Hedehusene, Hovedgaden 451B, Hedehusene • 10%

2650 - LadyH, Strandmarksvej 3, Hvidovre • 10% 2665 - Vallensbæk Cykler, Vallensbæk Strandvej 310, Vallensbæk Strand • 9%

2720 - Bidstrup Ure Guld & Sølv, Jernbane Alle 37, Vanløse • 9%

2740 - Lagkagehuset, Bybuen 32, Skovlunde • 6%

2750 - Ballerup Gokart Center, Tempovej 35, Ballerup • 15%

2750 - Fri BikeShop, Centrumgaden 15, Ballerup • 9% 2770 - Uno-X bilvask, Englandsvej 269, Kastrup • 10%

2830 - Le Closet, lecloset.dk, Virum • 10%

2840 - Monkey Glasses, Holte Stationsvej 8, Holte • 10%

2860 - Justcool, Søborg Hovedgade 115, Søborg • 9%

2860 - Uno-X bilvask, Buddinge Hovedgade 125, Søborg • 10%

2880 - Farumhus, Bagsværd Hovedgade 127, Bagsværd • 6%

2900 - Vaca - Mexican Finger Food, Strandvejen 112, Hellerup • 10%

3000 - Uno-X bilvask, Esrumvej 128, Helsingør • 10%

3000 - Fri BikeShop, Birkedalsvej 12, Helsingør • 9%

3400 - Søs Tre, Slotsgade 17, Hillerød • 9%

3450 - Uno-X bilvask, Solvang 2, Allerød • 10%

3460 - Uno-X bilvask, Birkerød Kongevej 158, Birkerød • 10%

3460 - Netbuket, Hovedgaden 11, Birkerød • 10%

3520 - Fri BikeShop, Farum Hovedgade 34, Farum • 9%

3700 - Uno-X bilvask, Store Torvegade 96, Rønne • 10%

3700 - Colourplus Rønne, Søndergade 48, Rønne • 9%

4000 - Sinnerup Roskilde, Ro’s Torv 1, Roskilde • 5%

4000 - NADA’S - modetøj og skrædder, Algade 17, Roskilde • 10%

4100 - Imerco Ringsted, Klosterkrogen 6, Ringsted • 5%

4180 - Flügger Farver, Holberg Arkaden 11, Sorø • 9%

4180 - Uno-X bilvask, Ringstedvej 26, Sorø • 10%

4200 - Carglass, Ndr. Ringgade 58B, Slagelse • 5%

4200 - Rib House, Gl. Torv 1, Slagelse • 10%

4200 - Uno-X bilvask, Sorøvej 1, Slagelse • 10%

4200 - POWER, Japanvej 8, Slagelse • 2%

4250 - Uno-X bilvask, Trekanten 2, Fuglebjerg • 10%

4300 - Bonus bilvask, Munkholmvej 107, Holbæk • 10%

4300 - Uno-X bilvask, Roskildevej 21, Holbæk • 10%

4300 - Sanadent Tandlægerne Holbæk, Smedelundsgade 18, Holbæk • 5%

4300 - NADA’S - modetøj og skrædder, Labæk 3, Holbæk • 10%

4600 - Noa Noa, Brogade 24A, Køge • 9%

4600 - Skippers Dreng, Havnen 25, Køge • 10%

4671 - Uno-X bilvask, Bygaden 81, Strøby • 10%

4684 - Uno-X bilvask, Landevejen 7, Holmegaard • 10%

4690 - Uno-X bilvask, Lysholm Alle 88, Haslev • 10%

4800 - MillaMe, Jernbanegade 24, Nykøbing F • 9%

4800 - Uno-X bilvask, Nordensvej 1, Nykøbing F • 10%

4941 - Bandholm Badehotel, Havnegade 37, Bandholm • 9%

5250 - Carglass, Hvidkærvej 1, Odense SV • 5%

5260 - Uno-X bilvask, Odensevej 98-100, Odense S • 10%

5320 - Uno-X bilvask, Kertemindevej 305, Agedrup • 10%

5491 - Uno-X bilvask, Middelfartvej 509-511, Blommenslyst • 10%

5500 - Landal Middelfart, Oddervejen 8, Middelfart • 10%

5500 - Uno-X bilvask, Hovedvejen 11, Middelfart • 10%

5800 - Uno-X EL-Ladestation, Storbæltsvej 7, Nyborg • 10%

5970 - Vindeballe Kro, SmallDanishHotels.dk/fbf, Ærøskøbing • 9%

24 NOVEMBER 2022
Forbrugsforeningen indgår samarbejde med nye forretninger stort set hver eneste dag, men det sker selvfølgelig også, at en forretning træder ud af samarbejdet. På disse sider kan du se hvilke nye samarbejdspartnere, Forbrugsforeningen har indgået samarbejde med siden den 2. januar 2022. Du finder selvfølgelig også alle samarbejdspartnerne på fbf.dk og i Forbrugsforeningens app.
2620
2625

6000 - Eventyrsport, Skovvangen 55, Kolding • 7%

6000 - Bonus bilvask, Vonsildvej 30, Kolding • 10%

6270 - Hotel Abild & Kro, Ribelandevej 66A, Tønder • 9%

6270 - Bonus bilvask, Ribe Landevej 71, Tønder • 10%

6330 - Uno-X bilvask, Lyren 2, Padborg • 10%

6400 - BAUHAUS, Augustenborg 15, Sønderborg • 6%

6500 - Bonus bilvask, Østergade 32, Vojens • 10%

6600 - Uno-X bilvask, Vestermarksvej 2, Vejen • 10%

6700 - Gundtoft, Kongensgade 66, Esbjerg • 9%

6900 - Bonus bilvask, Vardevej 98, Skjern • 10%

6990 - Strandhotellet Vedersø, Vedersø Klit Vej 59, Ulfborg • 9%

7000 - Uno-X bilvask, Snoghøj Landevej 1, Fredericia • 10%

7000 - Restaurant Kram, Jyllandsgade 47, Fredericia • 10%

7100 - Uno-X bilvask, Jellingvej 127, Vejle • 10%

7500 - Uno-X bilvask, Lægårdsvej 2A, Holstebro • 10%

7700 - Uno-X bilvask, Østerbakken 64, Thisted • 10%

7970 - Hotel Pinenhus, SmallDanishHotels.dk/fbf, Redsted M. • 9%

8000 - ZENZ, Vestergade 6, Århus C • 9%

8000 - Karma Sushi, Frederiksgade 83, Århus C • 10%

8000 - Vaca - Mexican Finger Food, Vestergade 48, Århus C • 10%

8000 - Vaca - Mexican Finger Food, Mejlgade 17, Århus C • 10%

8000 - Imerco, Søndergade 14, Århus C • 5%

8230 - Uno-X bilvask, Silkeborgvej 300, Åbyhøj • 10%

8250 - Bonus bilvask, Grenåvej 528, Egå • 10% 8260 - SILVAN, Skanderborgvej 190, Viby J • 6% 8270 - Carglass, Axel Kiers Vej 18 H, Højbjerg • 5% 8300 - Uno-X bilvask, Rådhusgade 65, Odder • 10% 8543 - Uno-X bilvask, Toftevej 8, Hornslet • 10% 8600 - Uno-X bilvask, Viborgvej 12, Silkeborg • 10% 8700 - Cafe Vivaldi, Søndergade 15, Horsens • 9% 8700 - Bonus bilvask, Niels Gyldingsgade 10, Horsens • 10%

8700 - Uno-X bilvask, Vejlevej 12, Horsens • 10% 8722 - Uno-X bilvask, Gesagervej 111, Hedensted • 10%

8800 - Carglass, Lundvej 60, Viborg • 5%

8800 - NEYE, Sct. Mathias Centret 1, Viborg • 6% 8850 - Uno-X bilvask, Nørregade 60, Bjerringbro • 10%

8870 - Bonus bilvask, Randersvej 20, Langå • 10%

8940 - Lagkagehuset, Messingvej 6, Randers SV • 6%

8960 - Uno-X bilvask, Clausholmsvej 6, Randers SØ • 10%

8961 - Uno-X bilvask, Nørregade 36, Allingåbro • 10%

9000 - Karma Sushi, Ved Stranden 22, Aalborg • 10%

9000 - Vaca - Mexican Finger Food, Reberbansgade 14, Aalborg • 9%

9310 - Uno-X bilvask, Halsvej 38, Vodskov • 10% 9330 - Loop Dronninglund, Stationsvej 20-22, Dronninglund • 10%

9560 - Bonus bilvask, Hadsundvej 1, Hadsund • 10%

9700 - Uno-X bilvask, Velkomstcenter Syd 2, Brønderslev • 10%

9850 - Landal Fyrklit, Kystvejen 10, Hirtshals • 10%

9900 - Uno-X bilvask, Harald Lunds Gade 7, Frederikshavn • 10%

9900 - Karma Sushi, Lodsgade 10, Frederikshavn • 10%

9900 - Bonus bilvask, Koktvedvej 37, Frederikshavn • 10%

Ændringer

BandaGisten, Rådhuspladsen, 4200 Slagelse

BandaGisten, Parkvej 46D, 4700 Næstved

BandaGisten, Ahlgade 6B, 4300 Holbæk

Pr. 1. december 2022: 9%

Sejs Dyner, Kinavej 11, 4200 Slagelse

Sejs Dyner, www.sejsdyner.dk Pr. 1. december 2022: 8%

Lash Care, www.lash-care.dk/shop Pr. 1. januar 2023: 7%

Home-tex.dk Silkedyner.dk Pr. 1. januar 2023: 6%

Ophører

Den 30. november 2022

KM Sport, Nørregade 26, 3300 Frederiksværk

Smagsalling.dk, www.smagsalling.dk

Pieces, Rødovre Centrum 183, 2610 Rødovre

Pieces, Fields, 2300 København S

Pieces, Frederiksberg Centret, butik 2420, 2000 Frederiksberg

Den 30. december 2022

Torvets Smykker og Ure, Vejgaard Torv 5, 9000 Aalborg

Engelsk Herremagasin, Lyngby Hovedgade 70A, 2800 Kgs. Lyngby

Den 28. februar 2023 Køge Kafferisteri, www.koegekafferisteri.dk

Ekstra bonus

Dobbelt

Ekstra

Dobbelt

Ekstra

Dobbelt

25NOVEMBER 2022
20%
bonus hos JewelsCPH JewelsCPH giver 20% fra den 1. december til den 11. december 2022 20%
bonus hos Octopus Octopus giver 20% bonus fra den 16. november til den 8. december 2022 10%
bonus hos Lirum Larum Leg Lirum Larum Leg giver 10% fra den 29. november til den 6. december 2022 13%
bonus hos H.W.Larsen H.W.Larsen giver 13% fra den 12. december til den 18. december 2022 12%
bonus hos Bauhaus Bauhaus giver 12% fra den 2. december til den 23. december 2022

Få svar på dit spørgsmål

Hvordan fungerer kreditten? Hvad gør du, hvis du har mistet kort eller kode? Få svar på dine spørgsmål på Forbrugsforeningens hjemmeside eller i appen.

Er du i tvivl om noget i forhold til dit medlemskab, Forbrugsforeningskortet eller kredit og betaling, kan du med stor sandsynlighed finde svar under ’Selvbetjening’ på fbf.dk eller i appen under INFO i menuen. Her giver vi svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Ny bank eller nyt Dankort

Har du skiftet bank, skal du kontakte din bank og få flyttet Betalingsservice-aftalen til din nye bankkonto. Har du blot fået nyt Dankort, skal du ikke ændre noget.

Købs- og betalingsperioder

Betalinger til Forbrugsforeningen sker via Betalingsservice, der trækker beløbet fra din bankkonto.

November

Køb foretaget fra den 21. oktober - 21. november betales den 1. december 2022

December

Køb foretaget fra den 22. november - 20. december betales den 2. januar 2023

Januar

Køb foretaget fra den 21. december - 20. januar betales den 1. februar 2023

Februar

Køb foretaget fra den 21. januar - 17. februar betales den 1. marts 2023

Konto og kredit

Find dit digitale kontoudtog på mitfbf.dk På mitfbf.dk får du det fulde overblik over din egen medlemskonto. Log blot på med dit MitID, så kan du se dit kontoudtog digitalt. Du finder kontoudtoget under punktet Kommunikation.

Har jeg altid hele mit kreditmaksimum til rådighed?

Når en ny købsperiode starter, har du ikke altid hele dit kreditmaksimum til rådighed da saldoen for køb der er foretaget til og med den 8. sidste hverdag først blive udlignet, når betalingen er sket den følgende 1. hverdag i ny måned.

Sæt penge ind på medlemskontoen

Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle. Dit køb skal dog foretages umiddelbart efter, du har indbetalt beløbet.

Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugsforeningens bankkonto i Danske Bank:

Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014

Husk at angive medlemsnummer ved overførslen. Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efterfølgende hverdag.

Undgå, at en betaling med medlemskortet bliver afvist

Inflationen og prisstigningerne er alle vegne dette efterår, det har du helt sikkert opdaget. Og så luner det jo ekstra meget med den optjente bonus, der følger med, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

H vis du køber noget i den lidt højere prisklasse, fx en elcykel, hårde hvidevarer, en rejse eller (ny i klassen af uforskammet dyre indkøb) en hel tankfuld benzin eller diesel, kan du risikere, at transaktionen med dit Forbrugsforeningskort bliver afvist.

Nye højere priser driller

Årsagen kan være, at varernes nye højere pris overstiger det kreditmaksimum, du har på den konto, der er tilknyttet dit medlemskort. Hvad angår benzin- og

Sådan får du hjælp

dieselkøb skal der være mindst 1.200,- kr. tilbage på din konto (også selvom du kun tanker for eksempelvis 400,- kr.). Ring til os, så undersøger vi med det samme, om dit kreditmaksimum kan sættes op. Du skal jo helst have de varer med hjem, og den bonus ind på kontoen, du er kommet efter.

Du kan ringe alle hverdage. Se åbningstiderne i boksen. Ring også hvis du står med problemet her og nu. Ofte kan vi hjælpe med det samme.

Flere kort mere bonus

Del ud af dit medlemskab af Forbrugsforeningen, så er I fl ere til at optjene bonus

• Giv din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn over 18 år, deres eget kort, så optjener I bonus sammen.

• Sæt dig sammen med den kommende kortindehaver, og bestil husstandskort på husstand.fbf.dk

• I skal begge have MitID parat, så er kortet bestilt på under 2 minutter.

• Det koster 0,- kr. at bestille husstandskort fra 16. november til og med 31. december 2022. (Normalpris 50,- kr.)

Det kan du med et husstandskort:

• Betale i alle butikker tilknyttet Forbrugsforeningen og optjene bonus

• Se rådighedsbeløb og posteringer i Forbrugsforeningens app og på mitfbf.dk

Husstandsmedlemmet har ikke egen konto, men har kort til den konto, der ejes af medlemmet.

Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du oplever at dit Forbrugsforeningskort bliver afvist. Ofte er løsningen blot at forhøje dit kreditmaksimum.

Ring på 33 18 86 00 (mandag - fredag klokken 10 - 15) eller brug ’Selvbetjening’ på hjemmesiden. Her kan du hele døgnet søge om et højere kreditmaksimum.

Flere kort mere bonus - opret til 0,- kr.

og med 31. december 2022. Bestil

26 NOVEMBER 2022
til
på husstand.fbf.dk
0,- kr. LIGE NU

Forbrugsforeningen har fået ny app og hjemmeside

„Vi håber, at den nye app og hjemmeside vil blive brugt flittigt. Vi vil løbende tilføje nye funktioner og muligheder, på baggrund af medlemmers ønsker,“ siger Ib Tinghøj, som er Administrationschef i Forbrugsforeningen.

F orbrugsforeningens app og hjemmeside skal gøre det let at finde alt det, der tilbydes gennem medlemskabet. Et digitalt univers, som skaber fordele og værdi for dig som medlem på nye smarte måder.

Moderne brugerflade og ny søgemotor

Der er flere og flere af vores medlemmer, der bruger mobiltelefonen, når de er på nettet for at finde de gode bonusmuligheder og orientere sig om forskellige aktuelle medlemstilbud. Her har vores nuværende tekniske set up ikke kunne følge med. Derfor har vi

siden årsskiftet arbejdet hårdt på at skabe nye digitale muligheder til vores medlemmer, som vi håber, vil blive godt modtaget.

I første omgang har vi haft fokus på sikkerheden med implementering af MitID, og at overføre så mange funktioner som muligt fra den gamle løsning. Der har dog været tekniske udfordringer, så funktioner som face/fingertryk login og kortfunktion ikke har kunne komme med i første version, men de er alle på tegnebrættet og kommer med i en senere opdatering. Den nye app har derfor i første omgang fokus på en bedre brugerflade, med forbedret søgefunk-

tionalitet og en mere tidssvarende præsentation af vores samarbejdspartnere.

Mange tusinde samarbejdspartnere flyttet

Vi har flyttet cirka 4000 samarbejdspartnere over i det nye system, og det er en større opgave. I starten vil alt derfor ikke være helt på plads i det nye layout. Alle partnere kan naturligvis søges frem i den nye søgemotor allerede nu, og efterhånden vil alle også blive opdateret med ny billeder.

Med den nye app og hjemmeside kan medlemmerne foretage login via MitID. En funktion som betyder, at vi fortsat har samme sikkerhed som et pengeinstitut.

„Med overgangen til de nye løsninger har vi et stærkt og fremtidssikret fundamentet for samarbej-

det, mellem medlemmer, partnere hvor der kan optjenes bonus og Forbrugsforeningen, på sigt måske også medlem til medlem“, siger Ib Tinghøj. „Teknisk er vi nu et sted, hvor vi kun er begrænset af, hvad vi kan drømme om af nye muligheder, som skaber størst mulig værdi for vores medlemmer,“ afslutter Ib Tinghøj.

Sådan møder du den nye hjemmeside og app • Hjemmesiden. Du vil automatisk møde den nye hjemmeside, når du besøger fbf.dk.

• App. Hvis du har sagt OK til automatisk opdatering i indstillingerne af din mobiltelefon, så er Forbrugsforeningens app udskiftet til den nye version og bliver automatisk opdateret, når der kommer nye funktioner. Ellers skal du selv hente appen i App Store eller Google Play.

Forbrugsforeningens nye hjemmeside

Besøg Forbrugsforeningens nye hjemmeside og få et hurtigt overblik over alle de butikker, webshops, restauranter og caféer, hvor du kan optjene bonus og finde spændende artikler om alt, hvad der rører sig. Ikke mindst så er det her, du kan logge ind på MitFBF og finde alle oplysninger omkring dit medlemskort og din konto hos Forbrugsforeningen.

Vi ses på fbf.dk

27NOVEMBER 2022
Kom godt i gang med at bruge den nye app og hjemmeside

Den nye netbank

Når du har brug for informationer omkring dit medlemskab og din konto hos Forbrugsforening, skal du tage en tur i netbanken. Her kan du se alle dine transaktioner og opsparet bonus. Du kan også finde din pinkode og kontoudtog – både på computer, ipad og telefon.

Vi ses i netbanken.

Web og App: Log ind med MitID

Når du vælger ‘MitFBF’ i appen bliver du logget ind på web versionen indtil de underliggende banksystemer gør det muligt at åbne funktionen direkte i appen.

Web: Vælg ‘MitFBF’ i menu

Vælg ‘Kommunikation’ i hovedmenu. Dernæst klik på ‘Kontoudtog’

Web: App:

App: Vælg ‘MitFBF’ i menu

Vælg ‘Medlemskonto’ i hovedmenu. Dernæst klik på ‘Kortoversigt’

Web:

App:

Web og App: Klik på ‘Vælg’ under medlemskortet og vælg ‘Vis PIN’

Vælg det ønskede kontoudtog

App (scroll ned for at vise seneste bevægelser):

Log ind på MitFBF. Du kan se oversigt over dine seneste køb og den opsparede bonus allerede på første side.

Web:

28 NOVEMBER 2022
Hvor finder jeg mit kontoudtogLogin
Hvor finder jeg min pinkode
Hvor finder jeg periodens køb og opsparede bonus

Den nye app

Det er altid godt at have Forbrugsforeningens app ved hånden, hvis du fx har brug for at finde den nærmeste butik, hvor du optjener bonus eller vil se om der er gode kampagner i nærheden af dig. Hent den nye version i App Store eller Google Play.

Vi ses i appen.

Få overblik med Forbrugsforeningens nye app

Straks du åbner appen viser vi dig dine muligheder. Du kan vælge at finde butikker ved hjælp af ‘Kategorier’ eller under ‘Nærmeste’.

I bunden af appen er der altid direkte adgang til menuen:

Overblik: Hjem

Søg: Find butikker, hvor du optjener bonus

MitFBF: Få adgang til din Forbrugsforeningskonto

Vælg ‘Søg’ i menu og få adgang til fritekstsøgning på butik eller produkt.

Søg fx på sko Søgeresultatet viser, at der er mulighed for at vælge imellem 55 kæder og butikker, hvor du kan optjene bonus, når du køber sko.

Klik på på en af butikkerne fx Paw Sko og få mere information om den valgte butik/kæde inkl. adresser og find vej.

Sortering og filter giver mulighed for at gøre søgeresultatet mere præcist ift. dine ønsker.

Filter. Hvis du fx prioriterer afstand til en fysisk butik, så indstil filteret til den ønskede maks. afstand. Som noget helt nyt, kan du også filtrere på ‘Vis Kampagner’ og kun få vist de butikker, som har aktuelle kampagner/ekstra bonus.

Sortering. Hvis du primært er interesseret i at få vist de butikker, der er tættest på dig, så er det hurtigt at vælge ‘Nærmeste’ under ‘Sortering’.

29NOVEMBER 2022
Sådan bruger du søgefunktionen
Sortering og filtrering – gør det nemt at finde butikken
TIP

Slut med at drømme...

Varmen fra solbeskinnet hud, azurblåt hav så langt øjet rækker og følelsen af sand mellem tæerne. Den sidste tid har de eksotiske rejser for mange blot været en drøm – men nu er det slut med at drømme.

Vi har vinterrejsen til paradisstrande, eksotisk klima og ferieoplevelser, du aldrig glemmer.

Bestil vinterens drømmerejse på spies.dk

Bonus 4%

Undgå at blive snydt online, fx til Black Friday

Er det virkelig et usædvanligt godt Black Friday-tilbud? Eller er det måske bare beskrevet sådan? Undgå at blive snydt, når butikker og webshops frister med nedsatte varer og supertilbud. Og lær at gennemskue tricks fra de mere dunkle hjørner af internettet.

P riserne til kampagner som Black Friday (som i år er den 25. november), Black Week og Cyber Monday kan se virkelig lave og tillokkende ud. Ofte skriver butikkerne, at der kun er få varer på tilbud, så du skal være hurtig og slå til, før varen er udsolgt.

Der kan også være fiflet med før-og-nu-priserne i tilfælde, hvor varen måske aldrig har været solgt til førprisen. Eller der kan være ‘nedtælling’ i en webshop for at stresse og give indtryk af, at tilbuddet gælder i meget kort tid.

Her får du Forbrugerrådets gode råd om hvordan du holder hovedet koldt og bevarer overblikket, inden du svinger kortet fra Forbrugsforeningen.

4 gode spørgsmål at stille sig selv

Her er spørgsmålene, du ifølge Forbrugerrådet Tænk altid bør stille, inden du lader dig friste på Black Friday eller andre hektiske tilbudsjagter:

Er prisen god nok?

Lad dig ikke forblænde af førpriser og rabatter. Tjek selv prisen på en troværdig prisportal, så du er sikker på, hvad du reelt sparer.

Har du returret, hvis du fortryder?

Du har ikke nødvendigvis returret på varer købt i butikker. Få klarhed over reglerne, før du køber din vare.

Har du brug for varen?

Høje rabatter og slagtilbud kan få dig til at købe varer, du egentlig ikke har behov for. Overvej altid om det virkelig er noget, du reelt gerne vil have eller har brug for.

Er varen den bedste for dig?

Det giver ikke mening at købe tøj til dig selv, som ikke passer dig – helt på samme måde skal du forholde dig til alle andre typer af produkter. Overvej nøje, om den vare du kigger på, passer til dig.

BONUSINFO

WEBSHOPPEN

Salg i digitale kanaler giver masser af muligheder for manipulation

Det er hurtigt og bekvemt at handle online via webshops og SoMe-kanaler. Men der er også rigtig mange faldgruber og forsøg på at snyde og manipulere forbrugere groft.

P å opfordring fra EU-Kommissionen har en forskergruppe set nærmere på, hvor udbredt manipulationen egentlig er. Og på hvor let vi lader os påvirke. Forskerne udgav en fyldig rapport* tidligere i år.

Rapporten handler blandt andet om ‘manipulerende design’, som betyder at en onlinebutik bevidst er designet til at bedrage, lokke eller manipulere kunderne til at købe eller gøre noget, der egentlig ikke er i deres interesse. Eller som de måske slet ikke opdager, før det er for sent.

Som typiske eksempler nævner rapporten:

• Vigtige informationer, som er skjult eller vises på måder, så du ikke lægger mærke til dem.

• Formularer, der er udfyldt på forhånd til sælgerens fordel.

• Ekstra produkter, der sniger sig ind i indkøbskurven, uden du selv aktivt har valgt dem.

• Pop up-vinduer, som bliver ved med at dukke op, selvom du har afvist dem tidligere.

• Falske eller vildledende beskeder om andre forbrugeres adfærd, fx „34 personer har set dette produkt inden for den sidste time“, eller „12 andre kunder kigger på denne vare lige nu.“

• Falske anmeldelser, skrevet af butikken selv eller af nogen, der er blevet betalt for at være positive.

* Rapporten hedder „Behavioural study on unfair commercial practices in the digital environment“ og er udgivet i maj 2022.

• Stressende nedtællings-ure, der fejlagtigt indikerer, at muligheden for at få varen til en fordelagtig pris snart forsvinder.

Tjeklisten når du shopper online

Når du handler i webshops, kan du sikre dig på flere måder. Under kampagner som Black Friday er der mange nye annoncører på spil, så se dig ekstra godt for, hvis du er havnet i et hjørne af internettet, som du ikke kender.

Det skal du se efter:

Kontaktoplysninger. Det er sikrest kun at shoppe på hjemmesider, hvor firmaets kontaktoplysninger er til at finde. Og ikke bare som en mailadresse, men helst med adresse, telefonnummer og gerne et dansk CVR-nummer. Sproget. Virker sproget som om, det er skrevet af rigtige mennesker? Dårlige oversættelser, underlige formuleringer og ‘skæve’ priser, fx 231,62 kr. kan være tegn på, at hjemmesiden er falsk og lavet med det formål, at snyde kunderne.

E-mærket. Handler du på danske sider, så kig efter E-mærket, som viser at hjemmesiden er sikker og overholder dansk lovgivning.

Realistisk pris. Hvis prisen er meget lav, er tilbuddet sandsynligvis for godt til at være sandt. Du risikerer at købe en dårlig kopivare, eller at varen aldrig dukker op.

Forbrugsforeningskortet giver dig ekstra sikkerhed ved onlinehandler. Når du benytter kortet, er du nemlig sikker på, at firmaet er dansk og at Forbrugsforeningen kender de ansvarlige bag forretningen.

31NOVEMBER 2022
10% BONUS
Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk og få adgang til gode råd og tests. Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort.
TILBUD HÅNDTASKE 1.899,23 DKK 219,12 DKK
ADD TO KURV

Udnyt friværdien i din bolig

Har du en stor friværdi i din bolig? Med en Friværdikonto får du adgang til de penge, du har sparet op i din bolig. Det kan være en god og billig mulighed, hvis du fx ønsker at renovere din bolig.

Er din ejerbolig mere værd, end det du skylder i den? Så har du friværdi i din bolig.

Ofte får du først adgang til din friværdi, når du sælger din bolig. Men med en Friværdikonto får du mulighed for at bruge de penge, du har sparet op i din bolig. Det kan være en billig måde at låne penge på.

En Friværdikonto giver fleksibilitet

Der kan være mange grunde til at låne i sin friværdi. Måske planlægger du at skifte fyret ud med fjernvarme, drømmer om at købe en ny bil eller noget helt tredje. Når du låner i din friværdi, behøver du ikke at optage et nyt realkreditlån. En Friværdikonto fungerer som en kassekredit, hvor du stiller sikkerhed i din bolig. Det betyder, at du selv kan bestemme, hvor meget og hvornår du vil trække på kontoen. Og i modsætning til et realkreditlån betaler du kun renter af det beløb, du har trukket.

Renover med din friværdi

En Friværdikonto kan være rigtig smart, hvis du har planer om at renovere din bolig, men ikke ønsker at vente, til du har sparet alle pengene til renoveringen op. Du kan

løbende trække penge ud af kontoen til dine projekter, i takt med at renoveringsarbejdet finder sted. Det giver ekstra fleksibilitet, så du kan renovere i etaper.

Nedbring din gæld hurtigere

Har du et stort rådighedsbeløb hver måned, og ønsker du at afdrage ekstra på din gæld i boligen, kan Friværdikontoen også være en god løsning. I Lån & Spar kan du nemlig kombinere en Friværdikonto med et realkreditlån.

Du kan f.eks. have 60% af dit lån som realkreditlån og de sidste 20% som Friværdikonto. Så kan du sætte dit månedlige overskud ind på Friværdikontoen og på den måde betale mindre i rente. Hvis du får brug for pengene, kan du bare trække dem ud igen.

Se mere på lsb.dk/friværdikonto

BONUSINFO

32 NOVEMBER 2022
Forbrugsforeningen anbefaler Lån & Spar, som giver dig Danmarks højeste rente på lønkontoen og mulighed for fordelagtige lån. Ring på 33 78 19 16 og hør mere om dine muligheder for at investere eller book møde via lsb.dk/fbf.
Lån & Spar tror på stærke fællesskaber Forbrugsforeningen er en af de mere end 50 organisationer, som ejer Lån & Spar. Det er derfor, du som medlem af Forbrugsforeningen får en række særlige fordele i banken. Uanset om du er studerende, færdiguddannet eller selvstændig. Se dine fordele på lsb.dk/fbf www.smalldanishhotels.dk/fbf 9 % Findbonus opholdnæsteditTag på juleophold Kom i julestemning med et hyggeligt juleophold. SMALL DANISH HOTELS HØRSHOLM | LYNGBY | CHARLOTTENLUND | KBH. Ø | KBH. K | KBH. V | FREDERIKSBERG Hos Stuhr står vores højtuddannede frisører/farveeksperter klar, til at rådgive dig og kreere et individuelt look, som passer til din personlighed og stil. BOOK EN TID PÅ WWW.STUHR.DK Eller kig forbi og få rådgivning om hårpleje. STUHR COLOUR PROTECTION SHAMPOO OG CONDITIONER HJÆLPER MED AT BESKYTTE OG BEVARE FARVEINTENSITETEN I DIT HÅR. NYHED 9% BONUSINFO: DU OPTJENER 9% BONUS, NÅR DU BOOKER BEHANDLING HOS STUHR OG BETALER MED DIT FORBRUGSFORENINGSKORT. GÆLDER OGSÅ VED KØB AF PRODUKTER.

Spar flere tusinde kroner på varmeregningen

Julegaven til dig selv. Sig farvel til olie og gas - og byd en støjsvag varmepumpe velkommen.

S kriv en luft-til-vand varmepumpe på ønskelisten. Hvis dit ønske bliver opfyldt, kan du spare op til 60% på varmeregningen, få bæredygtig energi i hjemmet og forøge din boligs værdi.

Sådan fungerer en luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er et selvstændigt varmeanlæg. Anlægget består af en indedel og en udedel, som arbejder sammen. Udedelen optager varmen fra luften, og via en gasart føres varmen ind til en indedel, som også indeholder en varmtvandsbeholder. Her varmes vandet op, så du kan nyde et varmt brusebad og et velopvarmet hjem.

Gode løsninger kræver god rådgivning

Inden din varmepumpe skal monteres, får du besøg af en af Modstrøms energirådgivere, som gennemgår hele din boligs energiforbrug. Derefter får du en anbefaling til, hvilken varmepumpeløsning der passer til dit energibehov og budget.

Rentefri betaling over elregningen

Modstrøm er i julehumør, og de synes, at alle har ret til et bedre indeklima, en lavere varmeregning og ikke mindst grøn omstilling. Derfor kan du hos Modstrøm betale din varmepumpe rente- og gebyrfrit over din elregning. De kalder det grøn fornuft og sund økonomi.

Fordele ved en luft-til-vand varmepumpe

• Spar op imod 60% på varmeregningen.

• Støjsvag, kun 42 Db (svarer til hvisken) på høj drift (udedelen).

• 5 års garanti.

• Kan løfte energimærket i boligen. Et energimærkeløft på et trin svarer typisk til en værdiforøgelse på 75.000,- kr.

• Bidrager til den grønne omstilling.

• Designet og produceret i Danmark til det danske klima.

• Mulighed for betaling i rater over

0% i

BONUSINFO

Som elkunde hos Modstrøm optjener du 5% i bonus på elregningen*. Modstrøm synes, det skal være nemt at komme i gang med den grønne omstilling. Derfor tilbyder de betaling i rater over elregningen til 0% i rente. Hvis du betaler en energibesparende luft-til-vand varmepumpe over elregningen, optjener du derfor også 5% bonus på pumpen.

33NOVEMBER 2022 5% BONUS
* Samarbejdet omfatter bonus på forbrug. Der opnås ikke bonus på afgifter, gebyrer, forsyning og lignende jf. lovgivning.
elregningen til
rente. Læs mere på modstroem.dk/varmepumper Christmas Feeling TOP 350,LENNA KIMONO 500,NOORA JEANS 500,AALBORG | HERNING | RANDERS | ESBJERG C SØNDERBORG | KOLDING | ODENSE | NÆSTVED NYKØBING F | FREDERIKSSUND | BALLERUP 42-56 Tag en Taxi 4x27 i  København  Aarhus  Odense  Esbjerg  Frederikshavn  Sønderborg Det gælder naturligvis uanset om du bestiller din taxi eller tager vognen på gaden! og få 5% i bonus på taximeterprisen!

Sådan kan du støtte Julemærkehjemmene

Køb et honninghjerte hos Farumhus

Hjælp børn til at genfinde troen på sig selv

Ved at købe årets julemærke støtter du indsatsen for at hjælpe danske børn, der mistrives, fordi de er ensomme eller har været udsat for mobning.

D et er altid rart at vide, at det nytter at hjælpe. Og det gør det heldigvis i Julemærkehjemmenes tilfælde.

Ved at købe årets Julemærke støtter du de fem Julemærkehjem (tre på Sjælland og to i Jylland), som tilbyder ophold til 7-14-årige børn, der trives dårligt i hverdagen. Det kan være, fordi de bliver mobbet, fordi de er ensomme eller fordi de ikke tror, at de er gode nok. Formålet med opholdet er, at give børnene støtte og selvtillid, så de genfinder troen på sig selv og livet.

„På Julemærkehjemmene har vi mange års erfaring med at give børnene et sundt selvbillede og en ny måde at se sig selv og andre på. Ved at give børnene de rigtige værktøjer, ser vi markante forbedringer i børnenes videre liv efter endt ophold hos os,“ siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

Trivselsværksteder giver gladere børn Et af de pædagogiske greb, der bliver anvendt til at

forbedre børnenes trivsel og styrke deres personlige og sociale udvikling er Trivselsværksteder. Det er undervisningsforløb, hvor man gennem leg, øvelser og samtaler arbejder systematisk med børnenes mentale sundhed.

„I løbet af et 10-ugers ophold deltager alle børn i Trivselsværkstederne. Her arbejder de med de udfordringer, de hver især kommer med. Det giver dem nye perspektiver, nye fortællinger om dem selv og nye handlemuligheder,“ fortæller Søren Ravn Jensen.

Julemærkefonden har undersøgt, hvordan det er gået med de børn, der har været på ophold, et år se-

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du handler i webshoppen på julemaerket.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du optjener 6% bonus, når du handler hos Farumhus og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Årets Julemærke

34 NOVEMBER 2022
nere. Svaret var heldigvis ret opmuntrende: 4 ud af 5 børn blev ikke længere mobbet, 2 ud af 3 børn var nu glade for deres liv, 3 ud af 4 børn havde en god tro på sig selv.
5% BONUS
1. Køb årets
Julemærkeark i din lokale dagligvarebutik eller på julemærket.dk
2. Bliv
JulemærkeVen og støt med et fast månedligt eller
årligt beløb. Læs
mere
julemærket.dk
3.
Giv et bidrag på 100
kr.
her og nu. Sms: OMSORG til
1217.
Køb
et honninghjerte med julemærkemotiv hos Farumhus, som skænker 2,- kr. til Julemærkefonden for hvert solgt hjerte.
hylder H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum Årets Julemærke er skabt af illustrator Niels Ditlev, som har valgt et motiv, der både markerer Dronningens 50-års Regeringsjubilæum og Fredensborg Slots 300års jubilæum. 2022-mærket er inspireret af elementer fra de tre julemærker, som Dronningen har tegnet, kombineret med en illustration af slottet. Niels Ditlev har valgt en grafisk stil, der ligner papirklip og leder tankerne hen på juleklip. Julemærket har fået titlen „En Julehilsen med Hjertet“. 7% BONUS Skønhedsunivers med mere end 150 populære mærker til fornuftige priser 20% Bonus (Frem til 8. dec.) Sublime Lædertasker www.octopusdenmark.com 9% i bonus, når du køber maling 2 FOR 1 2 komplette brillestel + din styrke Book gratis synsprøve i dag 6012 2358 Priser fra 2900,NY KOLLEKTION Bonus 10% 10% BONUS Falkoner Allé 53, 5., 2000 Frederiksberg www.alletidershjemmeservice.dk HJÆLP TIL RENGØRING? Fast hjælper - Fast dag - Fast tid RING 35 35 00 32 Rengøring siden 2006

Jul på internatet

En fremtidsfuldmagt kan skabe tryghed og afklaring

Fuldmagten sikrer, at en du har tillid til, kan hjælpe dig med dine økonomiske og personlige forhold, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til det.

D et kan være en god idé at sikre dig selv og din familie med en fremtidsfuldmagt. Det er et juridisk gældende dokument, som beskriver hvad der skal ske, hvis du på et tidspunkt senere i livet ikke længere selv er i stand til at træffe de nødvendige beslutninger om økonomiske og personlige forhold.

Det kan fx være beslutninger, der handler om din formue eller om at sælge huset/sommerhuset. Det kan også handle om dialog og aftaler med offentlige myndigheder eller private aktører.

Kræver lægeerklæring for at træde i kraft Fremtidsfuldmagt træder først i kraft, når der foreligger en lægeerklæring om, at du ikke længere er i

stand til at varetage dine egne interesser, fx på grund af demens, en ulykke eller pludselig opstået sygdom. Fuldmagten er personlig. Det betyder, at hvis I som ægtefæller begge ønsker en fremtidsfuldmagt, skal der oprettes en for hver ægtefælle. Når dokumenterne er klar, skal de tinglyses og herefter underskrives foran en notar.

Du kan eventuelt få en jurist til at hjælpe med at formulere og kontrollere teksten i fremtidsfuldmagten. Så kan du ved samme lejlighed spørge ham/hende, hvilke andre juridiske dokumenter, som ellers kan være relevante for at skabe tryghed for dig og dine nærmeste.

BONUSINFO

Hver dag, året rundt, kommer sårede, svigtede og sprælske kæledyr ind på Dyrenes Beskyttelses 10 internater.

De kræver professionel pleje, dyrlægehjælp og masser af kærlighed. Alt det får dyrene på internaterne rundt omkring i landet, indtil de er klar til at blive adopteret af nye, kærlige familier.

Selvom, det er et stort arbejde at passe de mange dyr, spreder de glæde og kærlighed på internaterne i juletiden.

Vil du hjælpe med at sprede julestemning for dyrene på internaterne i den mørke vintertid? Så læs mere om, hvordan du kan give dyrene adventsgaver, mens de venter på deres nye hjem: www.dyrenesbeskyttelse.dk/advent

Af hjertet tak for, at du vælger at hjælpe dyrene. Rigtig glædelig jul!

Miniferie deluxe

* 3 - 5 nætter i ferielejlighed

* Opredte senge og håndklæder

* Morgenkomplet alle dage

* Sen afrejse kl. 11.

Pr. pers. v/2 pers. fra kr. 1.755 Energitillæg kr. 25 pr. bolig

Juleaften deluxe

* 2 - 4 nætter i ferielejlighed

* Opredte senge og håndklæder

* Traditionel julemiddag

* Dug, servietter, smukt service mm.

Pr. pers. v/2 pers. fra kr. 1.700

Ekstra nat pr. bolig kun kr. 550

Energitillæg kr. 25 pr. bolig/nat

Nytårsaften deluxe

* 2 - 4 nætter i ferielejlighed

* Opredte senge og håndklæder

* Nytårsmenu og kransekage

* Dug, servietter, smukt service mm.

Pr. pers. v/2 pers. fra kr. 1.900

Ekstra nat pr. bolig kun kr. 550

Energitillæg kr. 25 pr. bolig/nat

35NOVEMBER 2022
10% BONUS
Du optjener 10% bonus, når du benytter familietestamente.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
10%
RIBE - OPLEVELSER I SÆRKLASSE
Bo
i lækker ferielejlighed nær domkirkepladsen
Kom
til julemarkeder, koncerter og events alle weekender i advendt.
Nyd
juleaften eller nytårsaften,
hvor I bare kan slappe af. Festmåltidet nydes i jeres egen ferielejlighed og er tilberedt, så det kun skal varmes og anrettes. BOOK ONLINE på www.ribe-byferie.dk – eller ring 7988 7988 BONUS 9% BOOK FØR 15/12 Ferielejligheder for 1-7 pers. Inklusiv slutrengøring, parkering, wi-fi og kaffe/te i boligen. Gratis FLEX booking
LÆS OG LYT GRATIS I HELE 8 UGER TILBUDDET PÅ NEXTORY.DK/FBF8 10% BONUS

BONUSINFO

Pas på i trafikken og kom sikkert ind i det nye år

Vintertid i trafikken kræver ekstra opmærksomhed blandt både bilister, cyklister og fodgængere. Læs et par gode råd om sikkerhed her.

D

et er vigtigt, at du tager de nødvendige forholdsregler, når du bevæger dig udendørs i de kolde og mørke vintermåneder. Det gælder specielt i trafikken, hvor det er ekstra vigtigt at være opmærksom, når mørket falder på, og det er koldt og vådt. Måske endda med sne og slud.

Er du til at få øje på?

Når du er fodgænger, er det en god idé at overveje, om du er synlig. Har du mørkt tøj på en tidlig morgen, kan du være svær at få øje på for de andre trafikanter. Overvej altid lys og/eller reflekser, når du bevæger dig ud. Det gælder både på vejen til og fra arbejde, og når du går tur med hunden. Og det gælder i høj grad også for børn, når de er på vej til skolen.

For cyklister er det vigtigt, at huske både lys og reflekser, når du bevæger dig ud på vejen. Husk også, at både cykelstier og veje kan være glatte, selvom de ser helt tørre ud.

Gode råd til vinterbilisten

Er du bilist, er det vigtigt, at du og din bil er klar til vintervejret. Isglatte veje, mørke og vådt vejr betyder, at du som bilist skal være ekstra opmærksom.

På websitet runa.dk kan du få gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå skader, når du er på vej. Her finder du blandt andet gode råd om, hvordan du kan sikre, at bilen er vinterklar, så både du, din familie og de andre trafikanter kan køre sikkert gennem vinteren.

Du kan blandt andet læse om:

• Hvorfor er det en god ide at skifte til vinterdæk

• Hvordan du tjekker, at dine dæk stadig er sikre nok

• Hvordan du sørger for godt udsyn, inden du kører ud

• Hvordan du er ekstra opmærksom på fodgængere og cyklister

Kom sikkert gennem vinteren

Læs mere om opmærksomhed i en mørk tid og om at undgå skader i trafikken på runa.dk/ undgaa-skader.

Leje – måske et godt alternativ til eje

Hvis du kun skal bruge en bil i en kortere periode, engang imellem, til en flytning eller til en særlig udflugt, kan det være både smart og praktisk at leje hos en af Forbrugsforeningens samarbejdspartnere.

H vis du finder Sixt via Forbrugsforeningen.dk kommer du direkte til siden, der handler om de særlige fordele, du får som medlem.

Her kan du vælge datoer og tidspunkter for afhentning og aflevering af den personbil eller varebil, du vil leje i Danmark. Du kan leje bilen i op til 14 dage og samtidig optjene bonus.

På siden kan du også læse mere om Sixt loyalitetsprogrammet ‘Sixt Advantage Circle’. Som en del af programmet modtager du et gratis Sixt Express Card, som gør at alting er hurtigere klar ved dine fremtidige lejemål.

Europcar – også kørsel i udlandet Hos Europcar kan du leje bil i kortere eller længere perioder, og du kan også køre i udlandet (udvalgte lande), hvis du betaler et tillæg for det. Du starter din booking ved at vælge, hvor du gerne vil afhente bilen.

Hvis du lejer bil og kører i Danmark, er det muligt at registre en ekstra fører, så I kan deles om at køre.

Europcar har desuden en minileasing-ordning, som hedder ‘Long-Term Solutions’. Med Long-Term

Solutions kan du lease en bil i en kortere periode, fx 1, 3 eller 7 måneder.

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus hos Europcar og 14% bonus (ved maks. 14 dages leje i Danmark) hos Sixt, når du lejer bil og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

37NOVEMBER 2022 9% BONUS
Som medlem af Forbrugsforeningen kan du købe forsikringer hos Runa, der er en del af LB Forsikring. Blandt andet en god bilforsikring og en ulykkesforsikring, der er kåret Bedst i Test af Forbrugerrådet Tænk. Beregn prisen på dine forsikringer på runa.dk

Tidlig frost giver efterspørgsel på vinterdæk året efter

Flere sæsoner med lune og snefri vintre har fået mange danske bilister til at droppe vinterdæk til fordel for helårsdæk og sommerdæk. Men sidste års tidlige vinter sendte efterspørgslen på vinterdæk på himmelflugt.

I 2021 kom vinteren tidligt med sne og frost al lerede i november. Det overraskede mange bilister. Den tidligere vinter udløste en ekstra ordinær efterspørgsel på vinterdæk, som betød lange ventetider på værkstederne, og i mange tilfælde udsolgt af de dækmærker kunderne foretrak.

„Vi har været i dækmarkedet i mange år, og der er et tydeligt mønster. Salget af vinterdæk hænger sammen med, hvor streng de foregå ende vintre har været. Aktuelt har de mange milde vintre i streg tidligere fået mange bilejere til at tænke, ‘hvorfor skal jeg have to hjulsæt’, hvis jeg kan nøjes med et sæt dæk hele året,“ siger Tim Søndergaard, der er direktør i værk stedskæden Quickpoint.

Helårsdæk er at gå på kompromis

De seneste vintre har udformet sig forskelligt, nogle med høje gennemsnitstemperatur, andre

med lave. Ifølge tal fra Quickpoint, er salget af hel årsdæk mere end fordoblet igennem de senere år, mens salget af vinterdæk går tilbage.

„Helårsdæk kan være en rigtig god løsning for dem, der har mulighed for at lade bilen stå, når der er rigtigt vintervejr med is og sne på vejene. Men for dem, der skal bruge bilen hver dag, er det fortsat sikrest at køre med vinterdæk om vinteren og som merdæk om sommeren. Med helårsdæk går man på kompromis med sommer- og vinteregenskaberne,“ påpeger Tim Søndergaard og fortæller, at sommer dæk kan være decideret farlige ved frost og sne.

Ifølge Rådet for Større Dæksikkerhed og FDM bør man skifte til vinterdæk, når frosten sætter ind. Med mindre man kan lade bilen stå når det er frost, sne og sjap.

Vinterdæk kræves i nabolande

„Herhjemme er der ingen lovkrav om at have vinter- eller helårsdæk på om vinte ren, men har man planer om at tage en tur

BONUSINFO

38 NOVEMBER 2022 10% BONUS
til fx Sverige eller Tyskland, kan det være direkte ulovligt med sommerdæk,“ siger Tim Søndergaard fra Quickpoint, der har 31 full-service autoværksteder med ud dannede mekanikere i hele landet.
Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Quickpoint. Nærmeste Quickpoint finder du på fbf.dk eller i appen. Billig telefoni med 10% bonus Det er nemt at skifte! Tilmeld dig på Telebonus.dk – eller ring og hør mere om Telebonus på 70 30 12 40. Hvis du vil skifte til os, så hav dit SIM kort nummer klar. Se alle mobilabonnementer på TDC’s og Telenor’s netværk på www.telebonus.dk. FOR MEDLEMMER AF FORBRUGSFORENINGEN Telebonus er skabt alene til Forbrugsforeningens medlemmer, Telebonus har både TDC og Telenor netværk. Telebonus har Mobil, Fastnet og Bredbånd. Alle priserne er før 10% bonus. FRI TALE 20 GB FRI TALE 40 GB FRI TALE 60 GB 99,– kr./md. • 20 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (11 GB) • Telenor netværk • 40 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (14 GB) • Telenor netværk • 60 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (15 GB) • Telenor netværk MOBIL 139,– kr./md. MOBILMOBIL 129,– kr./md. OPRETTELSE kr. 49,-

Match smykkerne med hårfarve og øjenfarve

Vil du forkæle dig selv med nye smykker ved juletid, eller planlægger du at give smykker i julegave? Her får du smykkedesigner Mai Manniches bud på, hvordan du vælger et smykke, der passer til bærerens personlighed.

„E

r du bevidst om hvilke smykker, der klæder dig, eller hende der skal forkæles?“ spørger smykkedesigner Mai Manniche.

„Det perfekte smykke, er det, der klæder den en kelte kvinde og fremhæver hendes personlighed. De helt rigtige smykker gør en stor forskel for den en kelte kvindes udtryk,“ siger hun.

Mai Manniche har et par gode tips til, hvordan du farve-matcher smykker med øjenfarve og hårfarve.

Match med øjenfarve

„Fremhæv din øjenfarve med et par øreringe i samme nuance. Har du brune øjne, er øreringe med røgtopas ædelsten fantastisk smukke. Ligeledes er ædelsten som blå topas og turkis smukke til blå øjne. Til grønne øjne ville jeg vælge øreringe med grøn onyx eller labradorit. Mange kvinder har en blanding

grøn/blå/grå øjne og til dem er den grøn/blå ædel sten labradorit perfekt.“

Match med hårfarve

„Et par funklende transparente øreringe i samme nuance som hårfarven giver glans til håret. Gråt hår får en smuk glans med hvid topas ædelsten, brunt hår med røgtopas, blond med lemon topas og rødt med granat ædelsten,“ forklarer Mai Manniche.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus, når du handler hos JewlsCph Smykker og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Giv ‘Frit valg’ som gave

Med et Zalando Gavekort kan du glæde en du holder af med ‘Frit valg’. Og der er meget at vælge imellem. Modtageren af gavekortet kan nemlig vælge mellem sko, accessories, tøj og sportsartikler fra de mere end 2500 mærker/brands, som er repræsenteret på zalando.dk.

D et lyder måske uoverskueligt at finde det helt rigtige på en modeportal, der er en af Europas største. Heldigvis er der mange måder, at gå på op dagelse på, når du skal finde sko, accessories, tøj og sportsartikler i webshoppen zalando.dk.

Til en start, kan du vælge kun at få vist indhold til Damer, Herrer eller Børn. Og I de enkelte afdelinger, kan du desuden vælge kun at se på sko, støvler, huer, vinterfrakker, smykker eller hvad du nu er på jagt ef ter.

Tips, tricks og genveje

BONUS

Andre smarte funktioner på zalando.dk:

• Favoritmærker – følg de mærker du kender og godt kan lide

• Sidste chance – ekstra nedsatte varer, kort tid tilbage

• Nordisk stil – hvis du vil opgradere garderoben med nordiske trends

• Pre-owned – second hand sorteret i forskellige prisklasser

• Nye kollektioner – under Nyheder kan du se, hvilke mærker der har nye kollektioner lige nu

BONUSINFO

Du optjener 7% bonus, når du køber gavekort på zalando.gavekortportal.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Ægte ædelsten fra JewlsCph

Mai Manniche stiftede JewlsCph i 2005 og har i dag egne butikker i København og Aarhus. Alle designs er baseret på ægte ædelsten og ædelmetal. I hendes kollek tioner findes et bredt udvalg af designs lige fra enkle sølvarmbånd til funklende diamantøreringe.

Find julegaven til dig selv, eller til hende der skal overraskes og forkæles, i en af butikkerne eller i webshoppen på jewlscph.com

39NOVEMBER 2022
10% BONUS 7%

Julen dufter og smager dejligt af te

Mange af juledagenes traditioner med familie og venner foregår udendørs. Der skal hentes juletræ, julemarkederne skal besøges og kælke skal frem, når der kommer sne. Bagefter fortsætter hyggen hjemme i varmen. Måske med en god kop jule-te.

T e er den mest populære varme drik i verden. Derfor findes den selvfølgelig også i mange fine julevarianter. Jule-te er typisk meget smagfuld og gerne med smag og duft af julerelaterede krydderier, bær eller frugt, fx kanel, mandel, nelliker, karamel, appelsin, æble eller kirsebær.

Advents Te

Fyldig og krydret mørk/gylden te, som smager og dufter af jul. Advents-teen består af sort te (84%) blandet med orangeskaller, tørrede æblestykker, kanel, nelliker og rosenblade.

Grøn/Hvid Jule Te

En frisk og mild jule-te med smag af bær og orange. Teen er en blanding af grøn Sencha-te (66%) og hvid Pai Mu Tan (20%). Duften af jul kommer fra tørrede appelsinskiver, kokosflager, saflorblomst, morgenfrueblomst og romersk kamille.

Rooibush Christmas Te

Velsmagende og krydret jule-te baseret på nålene fra den sydafrikanske Rooibush-plante, der har en dejlig juleagtig smag af vanilje. Dertil korender (små, kerneløse, tørrede vindruer), nelliker, kokosmel, kanelstykker og lavendelblomst.

Chaplon Jule Te

En smagfuld blanding af sort og hvid Ceylon Pekoe-te (srilankansk, håndplukket topskudkvalitet) og julens krydderier: Chai krydderiblanding (kanel, ingefær, kardemomme, nelliker, sorte peberkorn), æblestykker, naturlig orangearoma og orangeskaller.

Tip til tilberedning af jule-teen: Tekande med stoffilter eller stor tesi. Jo mere plads teen har, når den trækker, jo bedre smag opnås.

Køb jule-te, kaffe og søde julesager online Teogkaffesalonen.dk har Danmarks største udvalg af kvalitets-te, der kan købes som prøver ned til 50 gram, eller i større mængder med rabat. Udover te kan du også finde mange forskellige lækkerier til julebordet, fx:

• Sprøde små kakaotrøfler med karamel.

• Småkager med god appelsinsmag.

• Mandler og nødder i mere end 40 varianter.

• Håndlavede karameller, drageer, vingummi og konfekt.

• Gavekurve med te, kaffe og forskellige delikatesser. Både færdigpakkede og ‘design selv’, hvor du vælger, hvilke varer der skal i kurven.

Te-julekalender til te-elskeren

40 NOVEMBER 2022 9% BONUS
BONUSINFO Du optjener 9% bonus, når du handler hos teogkaffesalonen.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Udsøgt te-sortiment, 24 styk i Luksus Velour Gaveæske fra det danske familieforetagende, Østerlandsk Thehus.
Som medlem af Forbrugsforeningen kan du købe forsikringer i Runa Forsikring. Vi er et medlemsejet forsikringsselskab, og vi er kendt for at tilbyde vores medlemmer attraktive forsikringer med gode dækninger og fornuftige priser. Læs mere på runa.dk eller ring til os på 33 48 51 04. Runa Forsikring – en del af LB Forsikring A/S, CVR-nr. 16 50 08 36, Amerika Plads 15, DK-2100 København Ø Bliv en del af vores forsikringsfællesskab Forsikringer med gode dækninger til fornuftige priser Medlemsfordel

Mød MortadellaBolognas berømte pølse

Mortadella har sit navn efter den morter, der oprindelig blev brugt til at knuse kød og krydderier. Læs mere om den italienske delikatesse, der stadig fremstilles efter ældgamle regler, og få et par gode serveringsforslag.

Sande madelskere bør aldrig gå på kompromis med smag og kvalitet. Derfor er det godt at vide, at en Mortadella mærket med ‘Bologna PGO’ garan terer oprindelsen.

Der er nemlig strikse regler for, hvordan en Mor tadella må produceres, hvis den skal have den eftertragtede betegnelse, der står for ‘Protected Geographic Origin’. De første regler trådte i kraft al lerede i 1661, og de ligger faktisk forbløffende tæt op ad dem, der gælder i dag.

Stor forskel på kvaliteten

Oprindeligt blev svinekød stødt sammen med kryd derier i en morter, som hedder ‘mortaio’ på italiensk. Det er herfra, Mortadellaen har sit navn. I dag pro duceres pølserne i noget større målestok, og der er stor forskel på kvaliteten. Den produceres både på enorme fabrikker og i mindre og langt mere traditi ons- og håndværksbundne slagterier.

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må benytte PGO-mærkatet. Men blot fordi den har mær katet, er det ikke nødvendigvis en Mortadella af høj

kvalitet. Det er her, du er nødt til at benytte dig af en italiensk pølse-pusher, du har tillid til.

Pistacienødder, oliven eller trøfler

En Mortadella fremstilles ved at svinekød finhakkes og blandes med blandt andet salt, peber, hvidløg og somme tider pistacienødder, oliven eller trøfler. En Mortadella indeholder tillige små stykker fedt fra grisens hals, som giver pølsen en ekstra aromatisk smag.

Oprindeligt pakkede man pølserne i koblærer, men i dag er de fremstillet syntetisk. En stor Mortadella kan veje op til svimlende 150 kilo, hvilket cirka er det samme som en almindelig bilmotor eller en voksen panda.

BONUSINFO

Julemarked

Den 18.-19. november inviterer Supermar co til hyggeligt julemarked, hvor du bl.a. kan smage på de mange lækre italienske specialiteter ikke mindst den italienske ju lekage Panettone.

Serveringsforslag

En Mortadella bliver typisk serveret så tyndt skåret som muligt. På den måde dannes et stort overflade areal til at frigive smag.

Den kan enten bruges i en panino (italiensk sand wichbrød), serveres som en del af et antipasto-fad eller den kan lægges på en pizza, efter den er er kommet ud af ovnen.

Du kan også skære Mortadella i tykke stykker og grille eller pandestege den.

41NOVEMBER 2022 10% BONUS
Du optjener 10% bonus, når du handler hos Supermarco.dk eller i butikken på Støbegodsvej i København og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
HOTELLER MED CHARME OG STIL PÅ DE BEDSTE ADRESSER Se mere på arp-hansen.dk 9 % bonus
Silvan har droppet Black Friday til fordel for Green Weekend den 25.-27. november. Her går 5% af weekendens omsætning til organisationen Plant et træ. 6% bonus

Årets julevin skal passe til hele julemåltidet

Søde, brunede kartofler. Sursød, let bitter rødkål og gris eller and fuld af fedt, proteiner og salt. Toppet med en intens omgang sovs er den traditionelle danske julemiddag noget af en muldfuld, som stiller høje krav, når du skal finde vinen til. Heldigvis er der noget, der hedder Châteauneuf-du-Pâpe og Amarone. Eller har du mod på en mere utraditionel Pinot Noir?

Selvom mange butikker og hjemmesider skilter med vine, der ‘er gode til and eller gris’ kan du ikke være sikker på, at det også er en storslået julevin.

„Desværre har komplekst sammensatte måltider det med at blive reduceret til én enkelt råvare. Og det kan begrænse din forudsætning for at vælge den bedste vin til maden. Ikke mindst til jul,“ forklarer sommelier David Ekberg, der er vinkonsulent hos Laudrup Vin.

„Vinens balance skubbes nemt ud af kurs, når der kommer mange forskellige elementer på tallerkenen. Serverer du en kraftig rødvin med mange tanniner til juleanden, vil rødkålen og de søde kartofler nemt få den til at fremstå tør og bitter. Sandsynligvis ville den samme vin dog smage glimrende til grillet and med kartoffelsalat i sommermånederne. Samme hovedingrediens, forskelligt tilbehør, forskellig vinoplevelse,“ siger David Ekberg, som anbefaler tre gode vine til julemaden.

Sommelierens anbefalinger

Her får du sommelier David Ekbergs tre forslag til årets julevin, hvor kun den ene for alvor burde overraske den garvede juledansker.

Domaine Tourbillon Châteauneuf-du-Pâpe, Frankrig

Grenache-druen spiller hovedrollen i denne både fyldigt sødmefulde, men også krydrede og elegante vin, der smager allerbedst, når and, rødkål og sauce rammer tungen på samme tid.

Zanoni Amarone della Valpolicella, Italien

Pietro Zanoni og hans kone laver få fade af denne gammeldags Amarone, der emmer af tradition. De håndhøstede druer tørres på traditionelle sivmåtter, og så er den især skøn til and og gås, men også til tilbehøret.

Kutch Pinot Noir Sonoma County, USA Slank, sødmefuld og superelegant Pinot fra producenten Kutch, der forrige år vandt Berlingskes store test ‘den perfekte vin til and’. Måske ikke så traditionel, men meget lækker. Også til flæskesteg og alt det øvrige.

BONUSINFO

Masser af innovative nyheder uden tilsat sukker

40 uger med 40 nyheder. Fra efteråret 2022 og 40 uger frem lancerer Easis et nyt produkt om ugen.

E asis har specialiseret sig i produkter uden tilsat sukker. Sortimentet er vokset markant, siden en beskeden start i 1993, hvor det hele startede med en lille produktion af is uden tilsat sukker.

Webshoppen kom til i 2016, og virksomheden har i dag et bredt sortiment i mere end 25 forskellige fødevarekategorier. Og nu skal der ekstra fart på nyhederne med ugentlige lanceringer, 40 uger i træk. Der er helt nye produkter imellem fx nougat, som har været efterspurgt og mange år undervejs, men også nye varianter af de mest populære produkter.

„Målet er, at vores kunder taler om os og vores produkter, når de sidder til middagsselskab. Vores erfaring er, at den samtale skaber vi bedst ved at have et dynamisk sortiment med masser af nyheder. Derfor er vi altid klar til at prøve noget nyt,“ siger CEO, Thomas Møberg.

Webshoppens kunder tester

At have egen webshop har givet Easis mulighed for at øge strømmen af nye produkter, fortæller han:

„I vores webshop kan vi teste nye produkter og deres salgspotentiale hos kunderne. På den måde har vi et mere sikkert fundament at bygge videre på, fordi vi kan tilbyde butikkerne nye produkter, der allerede er testet i markedet. Det giver sikkerhed til vores samarbejdspartnere, som så kan udvælge de varer blandt nyhederne, som passer bedst i deres sortiment.“

Live events på Facebook og Instagram

Easis har mere end 200.000 følgere på tværs af Facebook, Instagram, nyhedsbreve og Tik Tok. Som endnu en nyhed, begynder virksomheden at sende live på Facebook og Instagram hver uge med ‘Easis Live TV’, som er direkte udsendelser, hvor forbrugeren har mulighed for at komme i dialog med Easis-medarbejderne og få svar på deres spørgsmål.

BONUSINFO

En af 40 nyheder

Nu kan du få nougat uden tilsat sukker og uden sødemidlet Maltitol, som ofte bruges i sukkerfri produkter, men bidrager med en relativt stor mængde kalorier og giver stigning i blodsukkeret. Easis-nougat indeholder 23% kostfibre som fylde i stedet for det sukker, der udgør cirka halvdelen af almindelig nougat. Nougaten kan anvendes på samme måde, som du bruger almindelig blød nougat. Smagen er ifølge Easis helt i top.

Indeholder 30% hasselnødder, 16g kulhydrat og 8,7g sukkerarter pr. 100g.

43NOVEMBER 2022 7% BONUS 10% BONUS
Du optjener 7% bonus, når du handler hos laudrupvin.dk og Laudrup Vin & Gastronomi, Mileparken 13 i Skovlunde og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du optjener 10% bonus, når du handler hos easis.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Læsetip til juledagene og resten af den mørke vintertid

Nextory er en af Danmarks største streamingtjenester for lydbøger og e-bøger. Som medlem af Forbrugsforeningen kan du få hele 8 ugers gratis adgang til mere end 370.000 bøger.

H os den digitale streamingtjeneste Nextory får du ubegrænset adgang til lydbøger og ebøger til alle aldre og interesser. Du skal bare hente Nextorys app og oprette en profil, så er du i gang.

Spændende krimier, ny viden i fagbøger, underholdning af en god roman eller inspiration til en sundere livsstil i bøger om selvudvikling. Inspirerende personligheder i en lang række anmelderroste biografier. Til de små er der tusindvis af de mest populære børnebøger at vælge imellem.

Et Nextory familieabonnement giver mulighed for, at hvert familiemedlem kan have sin egen profil med sine yndlingslydbøger og e-bøger.

Læs og lyt gratis i 8 uger

• Gå ind på nextory.fbf.dk

• Brug koden fbf8 og få 8 ugers gratis adgang til mere end 370.000 bøger gennem Nextory.

• Ingen binding, abonnementet kan afsluttes når som helst.

Anbefalinger til vinterlæsning fra Nextory:

Titel: Fanden tage dig: Beretning om et kvindedrab

Forfatter: Niels Frank

Genre: True crime

I marts 2021 dræber en 61-årig mand sin 62-årige ekskone i Horsens. Den dræbte er forfatteren Niels Franks søster, Elin. Knap tre måneder tidligere har Elin forladt sin mand. Parret har været gift i 30 år og har to voksne sønner. De næste uger flytter Elin rundt mellem hemmelige adresser i Horsens, inden hun til sidst flytter ind på et krisecenter. Hele tiden i frygt for, hvad hendes eksmand, der har brugt de sidste mange år på at ydmyge og skælde hende ud, kan finde på. Den dag bodelingen skal foregå, ringer Niels Franks telefon klokken 8.32. Og så ved han, at noget er gået helt galt.

En klassiker er blevet endnu bedre

Titel: Livsstil er en livsstil

Forfatter: Anders Matthesen

Genre: Livsstil Åh nej, tænker du måske. Endnu en af disse frygtelige selvhjælpsbøger.

Denne bog er dog anderledes. Den er skrevet af en af vor tids største og mest indflydelsesrige personligheder. En livsstilsekspert, der har formået at gøre sin hobby til en blomstrende forretning og forvandle selve livet til sin legeplads.

A. Matthesen tager dig, i denne perle af et værk, under sine kærlige favnende vinger, og deler generøst ud af sine kompetencer, værktøjer og stedsegrønne guldkorn.

Titel: Kunsten at være f*cking ligeglad

Forfatter: Mark Manson

Genre: Selvhjælpsbøger

En anderledes guide til et godt liv. Du kan lige så godt erkende det: Livet er fyldt med problemer, og du slipper aldrig for dem. Kunsten er at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Du skal vælge, hvilke problemer, du vil have i dit liv, og hvilke du vil være ligeglad med. Denne utraditionelle selvhjælpsbog, skrevet af den amerikanske blogger, forfatter og iværksætter Mark Manson, er en af de mest populære lydbøger i verden.

S iden 2006 har det overordnede formål med Speedcross-serien været at kombinere fart, greb og beskyttelse. For 16 år siden udfordrede Salomon et marked, der var domineret af tungere vandresko, som blev brugt til trailløb, og designede en løbesko, som var lettere end de andre og designet til at løbe stærkt.

Den nydesignede sko, valgte de at kalde Speedcross. Sidenhen har det været den foretrukne løbesko for mange trailløbere, der søger en let sko med et godt greb. Serien er blevet opdateret flere gange, og førhen har stabiliteten været dominerende i designet. I dag er Speedcross en mere komfortabel sko, der også bliver brugt som hverdagssko af mange.

Hvad er nyt i Speedcross 6?

Speedcross 6 er blevet endnu lettere end tidligere. Den er designet til at stå bedre fast på glatte underlag med en opdateret ydersål, der skal lede mudderet nemmere væk fra skoen. Når mudderet sætter sig fast under sålen, mister en løbesko sit greb og bliver tungere. Det problem forsøger Salomon at løse optimalt med Speedcross 6.

Den nye Speedcross har samme komfort som

tidligere versioner. Den er udviklet med en opdateret overdel, som svøber sig om foden og giver en god følelse hele vejen rundt. Mellemsålen består af materialet EnergyCell+, som sørger for god støddæmpning og en behagelig følelse under foden.

Hvem henvender Speedcross 6 sig til?

• En trailsko, der både appellerer til den erfarne og mindre erfarne terræn-/trailløbere.

• Til dig, der gerne vil have en trailsko, du kan bruge selv i det mest udfordrende terræn.

• Oplagt at bruge på længere ture i skoven på grund af sin høje komfort og beskyttelse.

BONUSINFO

44 NOVEMBER 2022
Løber du trail, har du sikkert hørt om den ikoniske sko fra Salomon. Speedcrossserien er nu tilbage i ny version: Salomon Speedcross 6. Selvom den i dag bliver brugt til både mode, hverdagssko og trailløb, er den stadig tro mod sit oprindelige formål: At løbe stærkt i svært terræn.
7% BONUS BONUSINFO
Du får 10% bonus hos Nextory, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
Du optjener 7% bonus, når du handler i en af Løberens 7 butikker og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du optjener 5% bonus i webshoppen på loberen.dk 10% BONUS Løberens magasin ”Alt i udstyr til løb” udkommer to gange om året med artikler og nyheder. Du kan se den seneste udgave fra oktober på loberen.dk/magasin

Derfor er kæledyr dårlige julegaver

Et kæledyr kan være et stort ønske, men det er ikke en god julegave. Den nye ejer har ikke mulighed for at forberede sig på det ansvar, der følger med. Derfor kan dyrene ende med at mistrives eller at skifte ejer mange gange.

J ulen er fyldt med gaver, men gaverne skal ikke

være fyldt med dyr. Et nyt pelset familiemedlem kræver tid, ro og overskud. Det er svært at opfylde midt i juleræset.

„Dyr er levende og sansende væsner, der har helt specifikke behov, som skal opfyldes. Derfor er det meget uansvarligt at give et dyr i gave juleaften, fordi der er risiko for, at en uforberedt ejer ikke er klar til at påtage sig det ansvar, der følger med at have et kæledyr,“ siger Jens Jokumsen, som er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Giv noget der symboliserer dyret

Hvis ønsket om et kæledyr i julegave skal opfyldes, bør du i stedet give et symbol på det ønskede dyr. Det kan være en hundesnor, en bog om pasning og adfærd eller en foderskål. På denne måde kan nye dyreejere selv vurdere, hvornår de har tid og overskud til, at deres nye familiemedlem flytter ind.

Der er flere vigtige ting, du skal være forberedt på, inden du anskaffer et kæledyr: Hvor meget tid kræver det og har du den tid? Hvor dyrt er det at have? Hvor meget plads har det brug for? Hvor længe lever det?

„Du skal fx forvente at bruge mindst to timer hver dag på en hund, en kat kan koste mellem 6.000 –

8.000 kr. om året, og en kanin kan leve i op til 12 år,“ forklarer Jens Jokumsen.

Et nyt hjem er stressende for dyr

Kæledyr kræver meget overskud. Alle dyr har helt individuelle behov, som deres nye ejer skal være indstillet og forberedt på at kunne imødekomme. Derfor er det en dårlig idé at forære et dyr i gave uden at modtageren er forberedt på det, understreger familiechefen hos Dyrenes Beskyttelse.

„At vænne sig til et nyt hjem kan for mange dyr være forbundet med en hel del stress. Derfor er det vigtigt, at tilvænningen til det nye hjem foregår under rolige og trygge omstændigheder, hvor der er afsat ekstra tid, så dyret kan tilpasse sig det nye hjem,“ siger han.

Du optjener 10% bonus, når du støtter dyr gennem Dyrenes Beskyttelse og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen (dog ikke adoption).

Læs mere

dyrenesbeskyttelse.dk/

45NOVEMBER 2022 BONUSINFO
forbrugsforeningen
10% BONUS CIRKUSTID CPHCULTURE Årets julegaveidé! Glæd én, du har kær, med en fantastisk oplevelse: Wallmans Dinnerparty i Cirkusbygningen. Aftenen byder bl.a. på musik af Elvis & ABBA, et heftigt live-band, dans, humor, akrobatik i verdensklasse & en lækker 4-retters middag. 10% bonus & 5% rabat følgende dage: 9., 16., 17., 18., 24. og 25. februar 2023 Tilbuddet gælder til show i kategori nedre/øvre A & kategori B med Wallmans/Vegansk menu. Ring på telefon 3316 3700 eller send en mail til wecare@wallmans.com og oplys bookingkoden “FBFdec22” for at opnå rabatten. Tilbuddet ekskl. et servicegebyr på DKK 20 pr. billet. Kan ikke kom bineres med andre tilbud/rabatter, gavekort eller bonusordninger og gælder ikke eksisterende bookinger. Book senest den 12.12.2022. KULTURTID VERDENSKLASSE 10% 5% BONUS RABAT

Nyt lavpriskoncept hos Sportmaster

Nu er der faste lave priser på en række udvalgte varer, når du handler hos Sportmaster-kæden.

S portmaster i Danmark har besluttet at sænke priserne permanent på en del af sortimentet af varer fra de største internationale sportsmærker. Det sker efter, at den danske kæde er blevet en del af verdens største sportskoncern, britiske Sports Direct, som købte de danske butikker i foråret 2022.

De nye britiske ejere begrundede blandt andet opkøbet med, Sportmaster-kædens gode butiksplaceringer i indkøbscentre og på shopping-strøg,

kundeklubben med 1,5 millioner medlemmer samt samarbejdet med mere end 350 lokale sportsklubber.

Storindkøb giver lavere priser

Sports Direct hører til Frasers Group, der med mere end 800 butikker i Storbritannien og næsten 500 på det europæiske fastland, er blandt Europas største forhandler af sportstøj og sportsudstyr. Det betyder selvfølgelig, at man kan købe rigtig stort ind, og den fordel får de danske sportsglade kunder nu glæde af. Eller som Sportmaster, der plejer at sige „Mest sport for pengene“, nu formulerer det,

med deres nye priskoncept: „Endnu mere sport for pengene.“

Den del af sortimentet, der er omfattet af de nye faste lave priser, bliver markeret med røde farver og guidende QR-koder i de fysiske butikker.

Facts om Danmarks største sportskæde

• Sportmaster er landets største specialbutikskæde, der sælger sportstøj og sportsartikler til mænd, kvinder og børn.

• Sportmasters butikker har et sortiment, som er en blanding af egne mærker og internationale

sportsmærker inden for sko, beklædning og tilbehør til sports- og fritidsaktiviteter.

• Sportmaster samarbejder med lokale sportsklubber i de lokalområder, hvor butikkerne er placeret.

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du handler i en af Sportmasters butikker og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find den nærmeste af Sportmasters 73 butikker på fbf.dk eller i appen.

46 NOVEMBER 2022
5% BONUS Events Julehygge venner & familie 5-stjernet luksus i Rødovre Centrum. Luksussale. Danmarks bedste lyd. Lækreste lounge. Gratis parkering 24/7. Forpremierer Live Shows Film film film Følg os på facebook DEN HELT STORE BIOGRAFSÆSON ER STARTET 12% 2200 m2 udstilling • Fri parkering • Stort lager Gladsaxevej 311, Søborg Tlf. 3969 9090 Mandag - fredag 10-18 / Lørdag 10-15 www.brdr friis.dk M øbel k lassikere

Juletanker fra Danmarks ældste detailkæde

F or mange er jul og nytår et tidspunkt, hvor vi reflekterer over det år der er gået. Meget er ens fra år til år, når det er jul, men en af de ting der ændrer sig, er vores ønskeseddel. Hvert år har sine trends, og tiden lige nu lægger i stigende grad op til praktiske gaver.

Briller og kontaktlinser bliver, i modsætning til mange andre varetyper, sjældent revet væk fra hylderne op til jul. Det kan der være flere grunde til. En brille fx er tæt på umulig at købe til andre, fordi synsprøve, tilretning og afdækning af personlige synsbehov er en integreret del af det at få lavet individuelt tilpassede briller.

Gavekort med medlemsfordel

Briller er svære at vælge uden at involvere gavemodtageren, og dermed er overraskelsesmomentet væk. Thiele tilbyder derfor, som noget nyt her op til jul, muligheden for at købe gavekort med eksklusive vilkår for Forbrugsforeningens medlemmer. Det betyder blandt andet, at modtageren kan få pengene tilbage helt frem til 21. januar 2023, hvis han eller hun ikke ønsker at benytte gavekortet.

Gavekortsmuligheden er altså en nyhed, men

andre ting er som de altid har været hos Thiele. Udvalget er stadig landets største, ikke kun med hensyn til antal af brillestel, solbriller, glasmuligheder og kontaktlinser, men også når vi taler andre typer af synkorrektion, som fx laserbehandlinger og synskorrigerende øjenkirurgi.

Vælg fra den fulde palet

Thieles kunder har mulighed for at vælge fra den fulde palet af de kvalitative synskorrektionsløsninger, der findes i dag. Den mulighed er kæden ene om at tilbyde.

„Som det har været i samtlige de 205 år, Thiele har eksisteret, vil vi hjertens gerne byde enhver, der trænger til at blive set i øjnene, velkommen i vores butikker. Også ved juletid,“ siger Lisa Telcs, som er marketingchef hos Thiele og fortsætter:

„Vi vil gerne hygge lidt ekstra i juletiden, derfor er der lige nu kaffe og småkager til de besøgende. Og så vil vi gerne ønske samtlige Forbrugsforeningens medlemmer en glædelig jul og et godt nytår fra alle os i Thiele. Og huske jer på, at selv om vi alle, af og til, ser forskelligt på tingene, så hjælper det altid at kunne se skarpt.“

RET NEM AFTENSMAD TIL HELE FAMILIEN

Bestil RetNemt Måltidskasser og få alt til aftensmaden leveret lige til døren.

Vælg mellem hele 30 forskellige retter hver uge.

Bestil nu på retnemt.dk. Brug koden FBF35, når du bestiller. Tilbuddet gælder kun for nye kunder.

47NOVEMBER 2022
BONUSINFO Du optjener 10% bonus, når du handler hos Thiele og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
10% BONUS
Jul og nytår nærmer sig. For Thieles vedkommende det to hundrede og femte af slagsen. I år byder butikkerne på ekstra hygge ved juletid. Og et nyt gavekort med særlige fordele for Forbrugsforeningens medlemmer.
35 rabat på dine 3 første leveringer
FRA FREDAG DEN2. DECEMBER TILOG MED FREDAGDEN 23. DECEMBER + 6% 6% BONUS PÅ SAMTLIGE VARER EKSTRA BONUS VI HAR ET STORT UDVALG AF JULEGAVEIDÉER - OGSÅ PÅ WEBSHOPPEN 6% bonus plus ekstra 6% bonus gælder fra den 2. december til og med den 23. december 2022. Så længe lager haves. Bonussen kan ikke kombineres med andre rabat-/bonus-, Montageservice eller finansieringsordninger. Se nærmeste varehus på bauhaus.dk eller ring på 87 45 05 00 for nærmere information. FRA FREDAG DEN 2. DECEMBER TIL FREDAG DEN 23. DECEMBER
SOMMERFERIE 2023 Slå til nu og få store rabatter på de mest populære ferieuger i 2023. Vi har udvalgt de smukkeste rejsemål og de allerbedste hoteller nær strand, byliv og oplevelser. Se alle hoteller med RABAT på folkeferie.dk/fbf Din rabat udløber den 31. januar 2023 Din rabatkode: fbf2023 ★★★★ Foto: Plataria Seaside Resort, Grækenland +4% bonus
Rabatterne kan ikke kombineres med andre rabatter end børnerabat og gælder nye bestillinger fra 16. november 2022. I den frodige Thesprotia-region på det græske fastland, mellem badebyen Sivota og hovedbyen Igoumenitsa, finder du det enestående ferieparadis, Plataria Seaside Resort. Plataria i Grækenland - Sivotas fredelige og frodige “lillebror”. Afrejse fra København. NYHED Afslappet luksus for voksne Tag ud på opdagelse og lej motorbåde, kajakker og SUP-boards. 2023 SPAR 800,FRA UGE 20-42 pr. person

PLATARIA SEASIDE RESORT

Plataria Seaside Resort på den græske vestkyst er afslappet luksus i enestående naturomgivelser. Omgivet af grønne bjerglandskaber, oliventræer og et strejf af boheme træder du ind i en helt anden verden. For foden af resortet kan du stikke tæerne i sandet og hoppe direkte i det krystalklare hav eller dase ved den lækre infinity pool for beholdt voksne. I loungeområdet frister baren med kolde og varme forfriskninger.

Vil du udforske det lokale byliv er Plataria by 2,5 km væk. Vil du have mere byliv, kan du tage en taxa til Igoumenitsa eller Sivota (12-13 km).

Resortet tilbyder 22 nyrenoverede værelser i lyse nuancer og med store skydedøre til egen balkon.

Gode lokale madoplevelser er en stor passion for Plataria Seaside Resort, og flere grøntsager og krydderurter dyrkes direkte på resortet. I restauranten kan du tilkøbe frokost, aftensmad og alt midt imellem. Morgenmaden er inklusiv, og den nydes i restauranten med morgensol og havudsigt.

+4% bonus Intro-rabat: SPAR 800,pr. person Bestil senest 31. januar
★★★★ Bestil på ✆ 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf - Oplys koden ”fbf2023” ved bestilling
Rabatterne kan ikke kombineres med andre rabatter end børnerabat og gælder nye bestillinger fra 16. november 2022. Bo i første parket til 9 km sandstrand Gå langs sandstranden og besøg øens hyggelige hovedby 4 km væk. FORÅR SOMMER EFTERÅR SPAR 700,SPAR 500,SPAR 700,FRA UGE 19-26 FRA UGE 27-30 FRA UGE 39-41 pr. person pr. person pr. person OP TIL OP TIL OP TIL Porto Santo – Portugals skjulte ø-skat. Afrejse fra København. ✓ GRATIS opgradering til All Inclusive på udvalgte afgange ✓ Inklusiv tennis, golf, vandreudflugter og cykelleje ✓ NYHED: Padeltennis baner

Langt ude i Atlanten, væk fra stress og jag, finder du Portugals lille ø-skat Porto Santo, hvor hele familien kan nyde en fantastisk ferie på øens store strandhotel Vila Baleira. Foruden den dejlige beliggenhed ved stranden kan du glæde dig til udendørs og indendørs swimmingpool, børnepool, stort spacenter, restauranter, legeplads, padeltennis, beachvolley, petanquebaner, fitnessrum og meget mere.

Hver uge arrangerer vi også udflugter, hvor du bl.a. kan komme med på jeepsafari eller bådtur, hvor vi spejder efter hvaler og delfiner.

Vælg mellem moderne 3-vær. lejligheder, store 2-vær. lejligheder, junior suiter og dobbeltværelser.

Dit ophold er bl.a. inklusiv morgenmad, fri lokal øl, vand og vin i hotelbaren fra kl. 10-23, gratis lån af cykler i 4 timer pr. dag, to guidede vandreudflugter og fri adgang til øens golfbane og tennisanlæg 3 km væk.

Bestil på ✆ 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf - Oplys koden ”fbf2023” ved bestilling +4% bonus SPAR 700,pr. person + børnerabat Bestil senest 31. januar OP TIL
HOTEL VILA BALEIRA
★★★★
I Agii Apostoli ved Chaniakysten på Kreta finder du det moderne lejlighedshotel Forum Suites, som er perfekt beliggende ved Golden Beach og blot 3 km fra Chania. Ferie ved havet tæt på Chania Bo f.eks. i en af de nye lækre pool-lejligheder. FORÅR SOMMER EFTERÅR SPAR 700,SPAR 500,SPAR 700,FRA UGE 18-26 FRA UGE 27-31 FRA UGE 32-41 pr. person pr. person pr. person OP TIL OP TIL OP TIL Rabatterne kan ikke kombineres med andre rabatter end børnerabat og gælder nye bestillinger fra 16. november 2022. Kreta – Grækenlands ferieparadis nr. 1. Afrejse fra København. Scan koden ogsevideo afhotellet

FORUM SUITES

Hvad siger du til en ferie i store lyse lejligheder med alt indenfor rækkevidde?

På Forum Suites er du i gåafstand til 4 sandstrande, hvoraf den ene kun er 50 meter væk. Bussen foran hotellet tager dig direkte til hovedbyen Chania på ca. 15 min., og rundt i lokalområdet venter restauranter, butikker og supermarkeder. Hotellets 1- og 2-vær. lejligheder er velindrettede med tekøkken, badeværelse samt opholdsrum og/eller soveværelse. Flere lejligheder har op til to balkoner, og du kan endda vælge lejligheder med egen 12 m2 swimmingpool.

Foruden den gode placering ved stranden har hotellet bl.a. swimmingpool, børnepool, legeplads, fitness, minimarked og restaurant. Pension kan tilkøbes.

Hop direkte fra din terrasse og ud i egen 12 m2 swimmingpool

Pak håndklædet og tag på strandhop i Agii Apostoli. Fra vest mod øst finder du fire sandstrande - alle med solsenge, parasoller og spisemuligheder. Du kan også hoppe på bussen foran hotellet og køre til hovedbyen Chania.

-

+4% bonus SPAR 700,pr. person + børnerabat Bestil senest 31. januar OP TIL
★★★★ Bestil på ✆ 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf
Oplys koden ”fbf2023” ved bestilling

Enestående ferieby ved Middelhavet

Noget af det, som gør Mellieha Holiday Centre særligt eftertragtet, er den naturskønne beliggenhed 300 meter fra sandstranden, de mange faciliteter og ikke mindst de 181 store feriehuse med plads op til 6 personer. Alle feriehuse har gårdhave, tagterrasse, fuldt udstyret køkken, stue samt et eller to soveværelser.

Feriecentrets 255.745 m2 rummer bl.a. stor solterrasse med swimmingpool, børnepool og soppebassin, indendørs pool, spa, fitnessrum, legeplads, minigolf, multicourt, fodboldbane, supermarked, restauranter og poolområde forbeholdt voksne.

Bestil på ✆ 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf - Oplys koden ”fbf2023” ved bestilling FORÅR SOMMER EFTERÅR SPAR 700,SPAR 500,SPAR 700,FRA UGE 18-26 FRA UGE 27-31 FRA UGE 32-41 pr. person pr. person pr. person OP TIL OP TIL OP TIL
MELLIEHA HOLIDAY CENTRE
★★★★ Malta - solskinsøen i Middelhavet. Afrejse fra København og Billund. +4% bonus SPAR 700,pr. person + børnerabat Bestil senest 31. januar OP TIL

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.