Page 1

TAAK: multimedia Florian Poel 1COMD2

Schooljaar 20132014

Inhoudstafel

mvr. Degroof


1. huisstijl Ik heb gekozen voor een bruinere achtergrond met veel donkere kleuren. Aan de hand hiervan heb ik mijn banner gemaakt. Ik heb gekozen voor deze wolk als achtergrond omdat hij mooi in het geheel pastte. ik had tijdens deze lessen al een idee van een banner en heb geprobeerd hier zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Ik had gedacht aan gebouwen waar het logo van enkel social media in verwerkt zat en een trein die hier naar toe reedt. Deze afbeeldingen waren allemaal redelijk donker dus zodat ik mijn donkere stijl kon behouden. Vooral het bruine komt zeer vaak hier terug in naar voor.


het uiteindelijke resultaat, zoals u hier onder ziet, vond ik zeker niet slecht. Ik heb deze afbeelding an ook vaak verwerkt in de opdrachten die we moesten maken.


2. internetontwikkelingen

Bitcoins Een Bitcoin is een vorm van elektronisch geld dat opgeslagen wordt in een soort van “walletbestand�. Bitcoins zijn onmogelijk om te manipuleren omdat het geen specifieke beheerder heeft en het staat niet onder controle van een bepaald land waardoor geen enkele natie hier misbruik zou van kunnen maken. Elke dag worden er duizenden bitcoins verdeeld over het internet. Sinds kort zijn er enkele automaten in Canada waar je echt geld kan omwisselen in


bitcoins. Bitcoins worden op negen kansen van de tien gebruikt om internettransacties te verrichten. In het dagelijkse leven kom je ze nog niet vaak tegen. Bron:

- https://bitcoin.org/nl/ - http://nl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

5 nieuwe applicaties 1. Jumy for twitter: Jumy is een frisse kleurrijke app die de belangrijkste functies van twitter overneemt zoals the timeline, mentions, privéberichten en favorieten. Aan de linkerzijde bevindt zich een hamburgermenu dat kan uitschuiven waar je onder andere naar verschillende secties van de app kunt navigeren en je eigen profiel kan zien. 2. Maps mesure: Met maps mesure kan je de afstand van plaats a naar plaats b meten. Je geeft heel eenvoudig een aantal punten op de kaart aan en de afstand wordt meteen uitgerekend. Je kan ook de oppervlakte van een gebied berekenen en de app beschikt over een satellietweergave. De app maakt gebruik van de immersive modus zodat het hele scherm in gebruik is. 3. App habbits: Ben je geïnteresseerd in hoe vaak je belt? Hoeveel e-mails je dagelijks wel niet leest? En welke apps je het vaakst gebruikt? App habbist houdt dit voor je in de gaten en geeft meteen weer hoe lang en wanneer je een app gebruikt. De meest gebruikte apps worden op je lounchpad geplaatst voor gemakkelijk gebruik. 4. Tholotis-blurr: Met tholotis-blurr kan je bestaande wallpapers opfrissen door middel van ‘blurr’ of ‘dim’. Foto’s die zijn aangepast kan je opslaan op je smartphone en worden meteen als je achtergrond ingesteld. 5. Aptrax – app usage tracker: Aptrax verzamelt informatie over applicaties die geïnstalleerd zijn op je telefoon. Het laat zien hoe lang en hoe vaak je een app gebruikt. Verder kun je apps verwijderen, de lijst verversen en notificaties vervangen.

Bron: - http://androidworld.nl/apps/5-beste-nieuwe-android-apps-van-maart-2014/ - http://www.androidplanet.nl/


Samsung gear 2 De Samsung smartgear 2 is de opvolger van de eerste smartwatch. Hij heeft een rechthoekig en metaal design. Bij deze editie zit de camera in de kast zelf en niet meer in de polsband waardoor de band te verwisselen is. Het scherm is ook een hele verbetering ten opzichte van de eerste smart gear. Ondanks dat het vrij klein is, is alles goed leesbaar en zijn de kleuren helder. Ook het touchscreen reageert heel snel op aanrakingen. De smart gear heeft een geheugen van 4 gigabite en naast het feit dat de smartwatch foto’s kan maken kan deze ook filmen. (15 sec) Zowel foto’s als filmpjes kunnen gesynchroniseerd worden met je galaxy S5 zodat je de foto’s verder kan versturen. De gear 2 draait niet meer op Android maar op Tizen. Tizen wordt actief ontwikkeld door samsung en de eerste smartphones met Tizen worden later dit jaar verwacht. Helaas werkt de gear 2 alleen maar met een aantal samsung toestellen. De gear 2 bevat ook een veel betere belfunctie waarmee je in een stille auto met je twee handen aan het stuur nog zou kunnen bellen. De luidspreker is van zeer goede kwaliteit. De accu van de gear 2 gaat 4 dagen mee, wat voor een smartwatch relatief lang is. bron: http://androidworld.nl/review/samsung-gear-2/


3. tumblr

Link : http://florian-poel-universe.tumblr.com/


4. Website

Link: http://davidpaeps.wix.com/davidspage

5. PDF


allerbeste.pdf


6. Prezi

Link: http://prezi.com/reqw2iyjm65q/nieuwe-ontwikkelingen-op-het-internet/


7. delicious link: : https://delicious.com/florianpoel


8. Protopage


9. Bookmarks


Link: http://www.protopage.com/florianpoel#Untitled/Bookmarks


10.

Twitter

Link https://twitter.com/florianPoel1

11.

Instagram

Link: http://instagram.com/davidepaeps


12.

Pinterest


Link: http://www.pinterest.com/florianpoel/

Einde

Taak  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you