Flisemagasinet nr 10 1819

Page 1

e s i l F

NR. 10 2018/19

MAGASINET ÅRETS

trender FRA 70-TALLSBAD TIL VELVÆREOASE

Nye italienske

FLISER LEKKERT I SVART MATT

Nyheter

BADEROM


ET HJEM FOR OSS

et hjem for deg

Et hjem er så mye mer enn summen av rommene. Hjemmet er stedet der du opplever selve livet – noen ganger på sitt beste, og andre ganger på sitt mest krevende. Et hjem er et sted for samhold, kjærlighet, gode venner, familie og barn. Et sted der magiske minner skapes. Hvert eneste rom i hjemmet ditt har sitt eget særpreg, atmosfære og sjarm. Det å skape et hjem dreier seg om mer enn å innrede rom. Det dreier seg om å utvikle en atmosfære du trives i og som gjør boligen din til nettopp det den skal være – et hjem for deg og dine. Ekteparet Dahlberg overtok nylig et rekkehus i Bergen med et bad som ikke hadde vært pusset opp siden 70-tallet. Med en usedvanlig teft for detaljer og godt håndverk, forvandlet paret det gamle badet til et veritabelt smykke. Se bildene og les hele historien på side 6. Å skape et hjem som ikke bare er hyggelig, men også moderne og trendy kan være viktig for å sette selve prikken over i´en. På side 8 og 9 forteller stylist og fotograf Marianne Haga Kinder om de siste trendene innenfor design, interiør og ikke minst - flis! Da Malene Dahl Olsen fra Hønefoss så den nye leiligheten sin for første gang, tenkte hun «jeg må bare rive ned alt.» Deretter gikk hun løs på oppgaven med

Flis e

NR. 10 2018/19

MAGASINET ÅRETS

trender FRA 70-TALLSBAD TIL VELVÆREOASE

Nye italienske

FLISER LEKKERT I SVART MATT

Nyheter

BADEROM

2

pågangsmot, teft for detaljer og god støtte fra Flisekompaniet. Resultatet er intet mindre enn oppsiktsvekkende, og Malene har forvandlet den slitne leiligheten til noe som best kan sammenlignes en kul leilighet i New York-stil. Les hele historien og se bildene på side 18-21. Noen ganger nøyer ikke folk seg med å flislegge badet og entreen. Enkelte av oss elsker flis, og vil ha det overalt. Jan Sprenger fra Bergen er en slik kar. Ikke bare bygde han hytta si med fasadeskifer over det hele. Han ble så fornøyd at han like gjerne bygde én til. Det er ikke vanskelig å forstå når man ser bildene. Hele historien kan du lese på side 36-41. For oss i Flisekompaniet er det aller mest moro når vi ser at kundene våre oppnår drømmene sine. Når de forvandler nedslitte hus og leiligheter til rene drømmehjem, og jubler over resultatet – da synes vi det er gøy å gå på jobb.

6

8

Løsninger du har lyst på!

Per Ivar Ekeberg Kjede- og markedssjef Flisekompaniet

FLISEMAGASINET Flisekompaniet AS Østensjøveien 9, 0661 Oslo Telefon: 22 88 47 10 E-post: post@flisekompaniet.no AD: Trine Bratlie, Flisekompaniet Coverfoto: Fotograf Løtvedt Trykk: Artko AS

Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

10


INNHOLD 6

Fra 70-tallsbad til en velværeoase

8

Årets trender

10

Vakre håndlagde fliser

12

Nyhet fliser

18

Sliten leilighet ble eksklusivt krypinn

22

Mix & Match

24

Dusjvegger i sort matt

26

Nyheter til baderommet

28

De nye smykkene i huset

30

Baderomsmøbler

32

Norsk skifer

34

Vedlikeholdsfrie flisheller

36

Ikke noe A4 hytte

42

Laminat og baderomspanel

46

Parkett

50

Mix & Match

52

Fra råtten til råflott

60

Fylte drømmehuset med flis

62

Prosjekt

64

Funkisvilla fikk fete bad

13 26 38 48

3


Foto: Fotograf Løtvedt

Fliser gulv: Refin Plant Ash R 45x90 cm Fliser vegg: Refin Plant Powder R 45x90 cm Fliser dusjnisje: Refin Plant Ash Muretto 28.7x56.5 cm Dusj: Kuadra Loft. Takdusj TVM7200 og servantbatteri i sort matt fra Tapwell Baderomsmøbel Evoke og speil med LED fra Kame Håndklestige Esbada i matt sort 170x49 cm

4

Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


5


Fliser gulv: Refin Plant Ash R 45x90 cm Fliser vegg: Refin Plant Powder R 45x90 cm Fliser dusjnisje: Refin Plant Ash Muretto 28.7x56.5 cm Dusj: Kuadra Loft. Takdusj TVM7200 og servantbatteri i sort matt fra Tapwell Baderomsmøbel Evoke og speil med LED fra Kame Håndklestige Esbada i matt sort 170x49 cm Toalettpapirholder Esbada med børste i matt sort

6

Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

Tekst: Pressworks Foto: Fotograf Løtvedt


FRA ET NEDSLITT 70-TALLSBAD TIL EN TIDLØS OG STILREN

velværeoase

Ved hjelp av gjennomtenkte løsninger, smart materialvalg og stort fokus på detaljene forvandlet ekteparet Dahlberg det knappe badet til husets nye favorittrom. Slitt linoleumsgulv og falmet grønt toalett og badekar møtte Morten Dahlberg og kona da de kikket inn på badet under en visning av et rekkehus i Bergen tidligere i år.

- Flisene på veggen skaper en spennende 3D-effekt. Det blir en fin kontrast, samtidig som det følger det øvrige fargetemaet i rommet.

- Badet så virkelig ikke ut, men vi tenkte at dette var en glimrende anledning til å kunne skape vårt drømmebad, forteller Morten og legger til:

Sluket er diskret plassert inntil dusjveggen slik at de store gulvflisene får fortsette uavbrutt gjennom hele rommet.

- Og vi kunne ikke vært mer fornøyde! Fagekspertise I tillegg til å være en nyslått huseier er Morten også butikksjef ved Flisekompaniet i Bergen. De siste ti årene har han hjulpet utallige kunder med å realisere sine boligdrømmer. - Det var kjekt å sette i gang med et eget prosjekt. Kona ga meg blankofullmakt til å velge flisene, så tegnet vi ulike løsninger og ble enige om fargevalg og detaljer. Morten startet med å rive det gamle badet, før han sammen med lokale håndverkere utvidet arealet fra 4 til 6 kvadratmeter. For å oppnå en luftig romfølelse valgte han store fliser fra den anerkjente italienske produsenten Refin til både vegger og gulv. - Fliser i et stort format gir færre fuger. Det gjør rommet større og etterlater et stilrent og tidsriktig inntrykk. 3D-mosaikk Dusjområdet har blitt til en lekker og tydelig sone ved hjelp av mosaikk.

- Et tile insert-sluk kan monteres uten fuger. Det passet godt til vår visjon om flest mulig store og uavbrutte flater. Tidløst Kuadra Loft-dusjveggen fra den italienske designfavoritten Novellini omfavner dusjsonen. Den matte, sorte fargen er brukt som et designgrep både for å skape en helhet og en distinkt identitet. Fargen går igjen på armaturen i dusjen og vasken, benkeplaten, møbelhåndtakene og interiørelementer som håndklestige, såpedispenser og toalettrullholder.

Den sorte benkeplaten er 20 cm lenger enn servantskapet og har utskjæringer på hver side til håndklær. Baderomsspeilet har LED-lys langs kanten. Det gir et behagelig lys for sminke og barbering. - De fleste har erfaring med lyskilder som kommer ovenfra og lager skygger i ansiktet. Her skaper også LED-lyset en fin atmosfære i rommet. Morten er selv overrasket over hvor greit det gikk å renovere badet. Flisene ble levert halvannen uke før tiden og prosjektet ble klart på rekordtid. - Man hører jo gjerne at oppussingen er den største skilsmissegrunnen. Tenk heller at det er veldig fint å kunne skape noe sammen.

- Med svarte og matte materialer unngår vi fingermerker som dukker opp på kromfarget armatur. Den røffe flisen og de sorte detaljene mykes opp ved hjelp av planter og tekstiler. Smarte løsninger Ekteparet har lagt mye vekt på detaljer og gjennomtenkte løsninger for å skape den velværesonen de så for seg da de kjøpte rekkehuset. 7


Foto: Marianne Haga Kinder

2

3

1 1) Vi ønsker å bringe naturen inn i våre hjem men på en mer sofistikert måte en tidligere. Parkett fra Boen. 2) Sterke mønstre og fargeglade innredninger for den som tør litt mer. Lessmore baderomsmøbel fra Ballingslöv. 3) Den industrielle stilen står fortsatt sterkt. Endelig kommer Kuadra dusjvegger mange har ventet på fra Novellini. 4/5/6) Vi går fra hvite, lyse farger på badet til nyanser av grått, sort og farger fra naturen. 4) Bright baderomsmøbel fra Ballingslöv. 5) Flislagt benk med servant fra Imso. 7) Det er viktig med personlige interiører som viser vår identitet. Conical baderomstilbehør. 8) Utvalget av armatur er større en noen gang. Velg gjerne armatur i sort, messing eller kobber. Takdusjer fra Tapwell. 7

8

4 5

8

Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

6


ÅRETS

trender

De viktigste stikkordene for trendene i 2018 er TRIVSEL, HYGGE, NATUR OG IDENTITET Interiørene blir generelt lunere, varmere og frodigere. Vi ser til naturen som den største inspirasjonskilden, og vi vil ha det mer autentisk og ujålete. Det blir et samspill mellom flere farger, flere ulike materialer og flere former, akkurat som i naturen. I tillegg er det viktig med personlige interiører som viser vår identitet.

Hva kan være mer miljøvennlig enn naturens eget materiale: treverk?

Dette er året der fargene virkelig gjør sin inntreden. Nyanser av blått, grønt, brunt og de røde og rosa puddertonene vil vi se mye av. Det blir mer og mer vanlig å male ton i ton. Vi bruker den samme fargen men i ulik glansgrad på både tak, dører, vegger og vinduskarmer. Malingen skal gjerne være matt.

Bokmålsordboka definerer identitet som summen av elementene som gir et enkeltmenneske eller et samfunn individualitet. Måten vi bor på, holdningene vi har og jobben vi velger sier noe om hvem vi er. Vi er alle forskjellige, med vår helt unike kjerne. Samtidig formes vi – av familie, venner og tiden vi lever i.

Vi ønsker å bringe naturen inn i våre hjem men på en mer sofistikert måte en tidligere. Varmen fra treverket løfter ethvert rom.

Nasjonal identitet i møte med et internasjonalt marked er noe man har jobbet målrettet med i Norge i senere tid, med det resultat at norske merkevarer i dag gjør det skarpt i utlandet – fra klær og musikk til møbeldesign.

TRIVSEL Det skjer så mye rundt oss og alt går så fort. Vi blir stadig eksponert for konflikter og uroligheter, og føler oss mer utrygge. Da trenger vi et frirom der vi kan puste, der vi kan være oss selv og trives med det, og det er helt naturlig at hjemmet har denne funksjonen. HYGGE Et kjent ord for oss og noe som betyr mer og mer i interiørtrendene. For et år siden kom ordet «Hygge» inn i engelske ordbøker. «Hygge» ble valgt fordi den engelske befolkningen har blitt mer opptatt av denne formen for koselighet som kommer fra skandinaviske tradisjoner. WOOD IS THE NEW BLACK Det å være miljøvennlig er viktig for oss, også når vi innreder boliger og hytter.

IDENTITET Temaet for Oslo Design Fair var «identitet.» I en digital verden hvor nesten alt er tilgjengelig og oppnåelig blir det viktig or oss å vise hvem vi er.

BADEROMSTRENDER På samme måte som kjøkkenet har endret seg fra å være et praktisk rom til et integrert oppholdsrom sammen med stuen, vil baderommet bli større og ta mer plass. Vi tilbringer mer tid på baderommet og ønsker sitteplass, enten til å slenge fra oss morgenkåpen eller som et sted å lese en god bok mens barna bader. Når vi snakker om et eget bad i dag, betyr det ikke ekstravagante beslag og møbler eller eksepsjonelt originale ideer, men heller et bad der utseende og funksjoner er skreddersydd helt til brukerens egne ønsker og de arkitektoniske omstendighetene.

Badet blir et stadig viktigere rom der folk nyter tiden, og derfor vil de ha et rom de kan identifisere seg med. Det handler med andre ord om individualisme. Nå kommer smarte bad som reflekterer brukernes livsstil. Et økende antall mennesker vil ha et eksklusivt bad som kombinerer moderne design med moderne bekvemmelighet, – selv om de ikke har så mye plass å leke med. Marmor står fortsatt sterkt i trendbildet og vi vil se en økning av treverk på baderomsinnredningen. Vi går fra hvite, lyse farger på badet til nyanser av grått, sort og farger fra naturen. Utvalget av armatur er større en noen gang. Velg gjerne armatur i sort, messing eller kobber. Flisfabrikkene utvikler seg stadig og tar i bruk nye metoder. Fliser i treverk og betong imitasjon vil vi se mye av fremover.

Marianne Haga Kinder @inspirasjonsguidennorge www.mariannehagakinder.com Foto: Hilde Brevig 9


1

1) Ulfven byBenedicthe 20x20 cm impregnerte fliser. 2) Ulfven grønn heksagon marmor fra India 4,8x4,8 cm. 3) Ulfven Diamond Leaf 27,3x10 cm impregnerte fliser. 4) Ulfven Ida grønn 20x20 cm impregnerte fliser. 5) Ulfven Terrazzo Jazz 20x20 cm impregnerte fliser. 10 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


Ulfven

VAKRE HÅNDLAGDE FLISER

Nostalgi, personlighet og kvalitet er viktige elementer for Ulfven, og ønsket er å forskjønne hjemmet ditt med nøye utvalgte produkter. Hos Flisekompaniet finner du sement- og marmorfliser fra Ulfven. Produksjonsteknikken for sementflisene er den samme som ble brukt på 1800-tallet i Frankrike. Formene er håndsmidd i messing, kobber og tinn. De vakre mønstrene støpes i øverste laget av flisen, hvor hver enkelt fargekomponent er nøye veid og blandet for å skape det unike mønsteret og spillet i flisene. Dette laget er 3-5 millimeter tykt. Under mønster-/fargelaget støpes det en såle av sement, som presses sammen med hydraulikk for å skape styrken i flisene. Flisene ligger deretter 10 dager til tørking før hver enkelt flis inspiseres og kvalitetsjekkes. Fordi flisene er håndlagde kan små forskjeller forekomme, og to fliser vil aldri være helt like. Det er dette som gir flisene sitt unike og vakre særpreg. Marmorflisene er de klassiske sorte og grønne, og selvfølgelig de gråhvite fra Carrara. 2

3

4

5

11


Nyhet FLISER

12 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


METALINE En av våre eldste og viktigste leverandører er italienske Italgraniti. På forrige flismesse i Italia presenterte de den fantastiske nyheten METALINE som er porcelanatoserie i fem forskjellige farger. Porcelanato er forresten produksjonsmåten som gjør flisene egnet til all slags bruk, gulv, vegg, inne, ute. Designteamet til Italgraniti har funnet et herlig metallisk uttrykk og valgt å produsere i to herlige overflater; naturale og steel. Serien produseres i hele ni forskjellige størrelser i tillegg til noen herlige dekorer og mosaikk. Hvorfor ikke tenke lit ut av boksen og bruke denne serien både på badet, på kjøkkenet og i gangen? METALINE kan du nå se i alle våre butikker.

Tommy Fagerhøi Produktsjef 13


Nyhet FLISER

14 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


ERGON TREND Flisserien Trend fra Ergon er der betong, tre og tradisjonelle glaserte fliser møtes til en blanding av stil og originalitet. Med alle sine versjoner kan det skapes en unik visuell opplevelse. Denne serien er utformet for å tilfredsstille alt fra de mest krevende interiørarkitekter og designere til de mer tradisjonelle kundene. Mattheten i betongoverflaten og treoverflatens naturlige uttrykk i kombinasjon med blankheten i de glaserte flisene skaper en nøktern eleganse i rommet. Trend består av åtte nyanser, fire varme og fire kalde, som enten kan kombineres på tvers eller legges ton i ton. Flisene er beregnet for flere bruksområder slik at det er mulig å bruke de samme flisene flere steder i boligen. Betong- og treimitasjonen er av gulvfliskvalitet og kan også brukes utendørs. Ergon har som vanlig laget et stort utvalg av størrelser og dekorasjoner så det er bare å slippe fantasien løs.

15


Nyhet

MOSAIKK

16 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


NYE FARGER I ENAMEL-SERIEN FRA

italienske Ston Denne sjarmerende leverandøren nær den italienske vestkyst bruker mye tid på farger og design og har nå utvidet sin fargepalett ytterligere. Noen farger er fjernet fra i fjor men de tilbyr nå over 110 farger totalt. Fortsatt produseres de i to overflater, silkematt og blank, og hele 45 forskjellige former/størrelser. Her kan du velge å mikse flere farger eller velge ensfarget i èn overflate eller blande de to. For de som ikke kan vente 10-12 uker på sin egen mosaikk så lagerføres 110 varianter i Italia. STON arbeider også med sin koordineringsserie PANDAN som skal inneholde større gulvfliser, baderomsmøbler, servanter osv som skal matche 15 av de forskjellige mosaikkene. Noe av dette ser dere på bildene i denne artikkelen men vi kan vente oss mye spennende fra Arianna og Chiara hos STON fremover.

17


Tekst og foto: Pressworks

Fliser: Ergon Architect Resin Tokyo 60x60 cm Badekar: Novellini Calos 170x70x55 cm 18 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no


SLITEN LEILIGHET BLE

eksklusivt krypinn - Da jeg kom inn her skjønte jeg med en gang at jeg måtte bare pusse opp hele stedet med en gang, sier Malene og ler. - Det første jeg måtte gjøre var bare å få ut alt og begynne helt på bunn. Jeg håpet det skulle være noe slette vegger, men her var det bare sliten strie på alle flater, sier Malene Dahl Olsen fra Hønefoss. - En av de første tingene jeg gjorde var å ta kontakt med Flisekompaniet. Der fikk jeg god hjelp til planlegging og tegning av løsninger. Jeg skulle ha fliser på både kjøkken, bad og vaskerom. Malene hentet med seg mange prøver på ulike fliser hjem. Det er noe eget ved å se fliser i rett lys og sammenheng. Ofte kan man se at den flisen som så helt perfekt ut i butikken bryter med andre farger og flater i boligen. Lyset vil også i stor grad påvirke hvordan en flis passer inn. Malene vil derfor anbefale at man tar med seg litt ulike fliser og plasserer dem på de stedene man planlegger å flislegge. Da er det også viktig at man tester med lyset man skal ha når man er ferdig med å pusse opp. For å sikre en best mulig løsning har Malene spurt og gravd etter gode idéer for løsninger både på kjøkkenet og badet. - Jeg tror jeg har pratet med nesten alle som jobber på Flisekompaniet i Hønefoss, ler hun. Hun sier at det er viktig å bruke mye tid i planleggingsfasen for å sikre et godt resultat. - Bare det å få gode tegninger over prosjektet hjelper med å visualisere hvordan den ferdige løsningen blir. For meg var det viktig å utnytte de få kvadratmeterne best mulig slik at rommene virket så store som mulig.

Lekkert med mosaikk På kjøkkenet valgte Malene sekskantede mosaikkfliser i lyse, delikate blåfarger som matcher det øvrige kjøkkenet perfekt. Flisene går helt opp til taket og deler av kjøkkenet har ikke overskap. Dette gir en svært god romfølelse. Med benker på alle kanter er kjøkkenet svært praktisk og godt optimalisert for den som skal lage mat. En elegant kjøkkenvifte er sentrert i midten i enden av kjøkkenet, og gir en god symmetri i rommet.

Malene er også opptatt at vaskerommet skulle være et praktisk og hyggelig rom. Derfor la hun fliser også her.

Malene valgte en litt mørkere look på badet.

- Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet. Badet og kjøkkenet er de to rommene jeg er mest fornøyd med her. Jeg har fått det akkurat som jeg ville. Jeg trengte ikke inngå noen kompromisser, sier Malene fornøyd.

- Jeg ville ha det litt mørkt for å få det koselig og lunt. Men samtidig ville jeg ikke ha det for mørkt, så da valgte jeg et lysere gulv, sier hun. Gulvflisene har en lys betonglook som passer utmerket med de litt røffere veggene. I dusjen har Malene valgt å bygge ut en liten del av veggen som gjør at hun kan skjule hyller til både såpeflasker og hånddusjen.

- Det skal være litt glam på vaskerommet. Det er kjipt å vaske klær, så da kan man i alle fall gjøre det i et litt stilig rom. Derfor valgte jeg å ha glitter i fugemassen, sier Malene og peker på den lille, men effektive detaljen på gulvet. - Det er vel ikke noen tvil om at det er en jente som har pusset opp her, sier hun og ler.

- Det ble akkurat som planlagt. /flisekompanietnorge

Stjernehimmel I tillegg til innfelte spotter har Malene lagt en stjernehimmel med fiberoptisk belysning. Dette gir en veldig stilig effekt når lysene dempes. Over det romslige badekaret er en innfelt nisje med speil. Dette gir nesten følelsen av å ha et vindu i det ellers vindusløse baderommet. Speilet bidrar også til å gi en økt romfølelse. 19


Mosaikk på kjøkkenveggene: Intermatex Living White 30x30 cm Tapwell EVO 184 ettgreps kjøkkenkran med avstegning for oppvaskmaskin

20


21


1

2

3

4

MESSING

5

Tendensen med gylne metaller fortsetter og gir et ekstragavant og eksklusivt utseende. Den er med på å gi ekstra glød til rommet og er en fin kontrast til de mørke fargene som er i trendbildet.

6

7 22 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

1) Tapwell TVM7200 takdusj 2) Tapwell Vlv065m servantbatteri 3) Tapwell BI071 servantbatteri 4) Primy servantbatteri Steel Wave High (Sand) 5) Tapwell Fblv 023 to-greps klassisk badekarbatteri 6) Neptun Simon & Tomas badekar 7) Tapwell Fme 071 ettgreps servantbatteri


3

2

4

1 6

5

9 7

8

SVART MATT Setter et moderne preg på et hvert kjøkken og baderom. Inspirert av det industrielle.

10

11

1) Primy servantbatteri Steel Clear Shadow 2) Tapwell RIN285 kjøkkenbatteri 3) Primy servantbatteri Steel Wave Shadow 4) Tiger baderomsbelysning Ancis svart 40 cm 5) Portofino black håndkle 6) Esbada håndklestige svart 7) Primy kjøkkenbatteri Steel Access Shadow 8) Tiger baderomsbelysning Yaro svart 9) Esbada toalettpapirholder m/børste 10) Neptun Simon & Tomas badekar 11) Primy servantbatteri Steel Pure Shadow 23


24 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no


Dusjvegger i sort matt Inspirert av det industrielle og gamle fabrikker ombygget til kontorer og boliger er sort matt overflate blitt det nye på badet. Man kan få nisjedører, foldedører, skyvedører og hjørneløsninger med detaljer i sort matt. Italienske Novellini har produsert dusjprofiler med ulike overflater i en årrekke, men ser nå at sort matt tar fullstendig over i motebildet. Dette møtes med et stort spekter av produkter og løsninger tilpasset et moderne nordisk bad. Novellini har eget aluminiumsverk og er en av veldig få fabrikker i Europa som produserer dusjløsninger selv. Hva kommer så etter sort matt? Neste trend innen dusjdører? Tipset fra Novellini er hvit matt overflate. 25


Nyheter TIL BADEROM

26 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

Ny farge: Antracit. Her vist på serien City, en moderne baderomsmøbelserie med integrerte håndtak og rette linjer.


D-Line Aquamarine 120 cm med dobbel servant. Push-to-open fronter og stemningsfull belysning under servanten.

KVALITET DESIGN FUNKSJON Baderomsmøblene fra Kame tilbyr et rikt utvalg og gode designløsninger til alle moderne bad. Hos Flisekompaniet tilbyr vi hele katalogen, noe som lagervare i Norge, resten produseres etter kundens ønske og leveres innen 4 uker. Kvalitet, design og funksjon – til fornuftig pris. Møblene er ferdig skrudd sammen og består av deler fra anerkjente leverandører, blant annet skuffeinnsatser og hengsler fra Blum. Enten man skal fornye et gammelt bad, totalrenovere eller bygge nytt finnes det en løsning i katalogen til Kame.

D-Line Aquamarine 60 cm med servant.

bader om 27


28 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no


DE NYE

smykkene

I HUSET

Kjøkkenkraner og servantkraner med lekker design og nye overflater. Tidligere var det form og funksjon som ble endret på kjøkken- og servantkraner. Den siste tiden har også overflatene endret seg, der det før bare var blankt krom tilgjengelig er det nå en rekke muligheter til å velge den overflaten som passer huset best. Våre leverandører er blant de fremste på denne utviklingen. Tapwell var tidlig ute med å presentere kraner i messing og kobber og ble ledende på leveringer av disse nye overflatene. Nå kommer også en del av Tapwell sine kraner i flere overflater, inkludert de populære sorte matte utførelsene.

Primy leverer overflatene Sort, Sand, Amber og selvfølgelig sitt varemerke rustfritt stål. Svart matt er kommet inn i motebildet for fullt og flere velger seg nå produkter med denne overflaten gjennomgående i sitt hus. Vårt tips er å se helheten og velge en serie der overflaten går igjen. En sort servantkran fra Primy matcher til eksempel godt med en sort takdusj. Tidligere kalte vi det en rød tråd, nå er tråden svart og matt.

Messing og kobber er typiske overflater som endrer overflatekarakter over tid. Dette gir et mer antikt/patinert utseende, og gjør disse kranene spesielt verdsatt i klassiske omgivelser med tidløst preg. Man kan si at de tåler «tidens tann» og eldes med stil. Messing og kobber kan også pusses og rengjøres tilbake til sitt originale utseende. Utvalget er enormt og Tapwell har i tillegg tre serier med spreke overflater som får sin glans fra 2-3% ekte gull. Disse seriene beholder sitt originale blanke utseende. Honey Gold er et godt alternativ til Messing om man ønsker et blankere og renere utseende og Rose Gold ligner kobber. White Gold er en unik og elegant overflate til moderne kjøkken og bad. Ønsker man at utseendet holder seg uendret kan kraner fra Primy være et godt alternativ. Primy leverer rustfrie kraner gitt farge med PVD-teknologi. PVD er en moderne og avansert metode for farging av rustfritt stål gjennom fordampning og ionisering under vakuum. Denne metoden innebærer at fargen holder og er ripefast. Som bonus blir det også færre fingermerker på disse kranene. 29


Baderom

30 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no

Simple 60


Compact 40

Compact 40

Lessmore 80

HÅNDLAGET KVALITET • Stort utvalg • Ferdig montert fra fabrikk • 20 års garanti på skuffer og hengsler • Svensk produksjon siden 1929 • Levert på døren hvis du ønsker

Lessmore 60

Lessmore 100

Bright 100

Bright 120

Simple 60 cm

31


NORSK

skifer

Minera Offerdal skifer med fallende lengder 32 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no


MINERA

Minera Oppdal tykkelsesjustert bruddskifer

SKIFER UTE Flis av skifer har de samme bruksområdene som annen type flis (keramisk etc.) som til gulv og vegg. All vår skifer er frostsikker og kan dermed også gjerne benyttes ute til terrasser o.l. PERFEKT SOM TRAPP En skifertrapp tåler is og kulde, regn og storm, tunge skritt og aktiv lek. År etter år, generasjon etter generasjon. SKIFER I VÅTROM Skifer i våtrom er en særegen og luksuriøs opplevelse. Det er også en god investering siden skiferen er svært tett og derfor absorberer minimalt med vann. Skiferen gir både karakter og varighet til det rommet de fleste investerer mest i.

Minera Oppdal bruddskifer mini 33

Minera Oppdal trinn natur


VEDLIKEHOLDSFRIE

flisheller

34 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


FLISHELLER LEGGES UTEN LIM OG FUG • Rett i gressplen • Rett i grus/sand • På treterrasse ved hjelp av pidestaller Avbildede flisheller er lagerført. Vi har også et stort utvalg av flisheller som bestillingsvarer. Kontakt betjeningen i din butikk for mer informasjon.

Rak Surface Cool Grey 60x60

Rak Canvas Light Grey 60x60

3. ETTER

Rak Surface Ash 60x60

Pidestaller av plast legges rett på tregulvet, og flisene legges rett på pidestallene.

1. FØR

35 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

2. UNDER

Flishellene er 18 mm tykke og frostsikre. Ved montering på pidestaller beregnes det 1 stk. pidestall per flis i tillegg til 1 stk. per flislengde på to ytterkanter. Vi anbefaler kutting med vinkelsliper.

Skjær ut et stykke av plenen, legg sand og flis nedi 35


Utvendig fasade: SBN fasadestein Grey Quartzite 20x60 cm og hjørne 20x30 cm. 36 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


– IKKE NOEN

a4-hytte

Jan Sprenger var så fornøyd med hytta si i fasadeskifer at han like gjerne bygget én til. – Det er veldig behagelig og rolig – en fantastisk avkobling fra bylivet. Jan Sprenger og kona er den typen hyttefolk som som gjerne tilbringer 30 helger i året på hytta – inkludert jul og påske. Slik har det vært siden 2016, da de bestemte seg for å bygge i nærheten av Fosen, hvor Jans kone vokste opp. Valget falt på Tønnølstrand – et idyllisk lite hyttefelt midt i et fjordpanorama, komplett med rikt fugleliv og rev, elg, hjort og rådyr luskende rett utenfor døra. Hytta skulle leve opp til omgivelsene. – Det skulle ikke være noen A4-hytte, sier Jan. – Den skulle være annerledes. Minimalistisk, moderne, røff og tøff. En av håndverkerne deres hadde gode erfaringer med Flisekompaniet, så Jan besøkte et av selskapets prosjekter og «fikk sansen både for det de gjorde og materialene». En prat med Børge Bratsberg ved Flisekompaniet på Tiller overbeviste ekteparet. – Vi fikk veldig god kontakt, og ikke minst et godt tilbud. Børge tenkte veldig likt og skjønte hva vi var ute etter. Det skulle gå en rød tråd gjennom hele prosjektet. Den røde tråden viste seg å være grå.

Ekteparet bestemte seg nemlig for å kle opp hele hytta i fasadeskifer. – Det glir så godt inn i terrenget. Fargene stemmer også, sier Jan. – Det koster litt mer, men det gjenspeiler seg i sluttproduktet. – Ingenting er tilfeldig Med hytta lokalisert midt i havgapet var Jan samtidig opptatt av at fasadeskiferen var noe nær vedlikeholdsfri. – Dette varer en mannsalder og vel så det. Da kan man dra på hytta og kose seg, i stedet for å ta frem malingspannet. Innsiden var vel så viktig. Mens mosaikkfliser preger kjøkkenet og badet, fikk alle gulvene bortsett fra soverommene naturfliser med gråfarge lik fasaden. Slik ivaretas særpreget med fliser som passer til terrenget man ser gjennom de store vinduene.

kjøpe. Og så kom ideen: Hva med å sette opp en prosjekthytte de kunne selge? «En voksen hobby til en voksen pris», som Jan formulerer det. – Siden vi hadde såpass god erfaring med både entrepenør, elektriker og håndverkere fra den første hytta, var det enkelt for oss å bruke samme nettverk andre gang. Vi tilpasset den nye hytta til terrenget, men kopierte 80-90 prosent. Det var jo derfor vi turte å gjøre dette. I dag står en fiks ferdig tvillinghytte klar for salg – nok en gang med fliser og stein fra Flisekompaniet. Bare én ting mangler: – Vi håper vi får en nabo som trives i området.

Tekst: Pressworks

– Stilen brytes ikke, oppsummerer Jan. – Ingenting er tilfeldig. Vi har fått gode råd fra Flisekompaniet underveis, og har samarbeidet veldig godt. Det var også bra å kjøpe alt på én plass, systemene deres er veldig greie å bruke. Bygget tvillinghytte Da hytta sto ferdig, dukket det opp en komplikasjon. Veien de hadde anlagt gikk over nabotomta, som de endte opp med å 37


Gulv stue/kjøkken/gang mellom soverom og vindfang: Italgraniti Mineral D Pirite 30x60 cm Kjøkkenvegg: Italgraniti Mineral D Pirite mosaikk 30x30 (5x5) cm

38


39


Fliser vegg: FK Pro Uni White blank 30x60 cm Fliser gulv: Italgraniti Mineral D Pirite 30x60 cm Fliser gulv i dusj: Italgraniti Mineral D Pirite mosaikk 30x30 (5x5) cm

40


Fliser vegg og gulv: FK Pro Trav Antrasitt 30x60 cm Fliser Gulv i dusj: Intermatex Lagos Glacier 30x30 cm

41


Det aller mest trendy nå er å ha et personlig hjem. Det er jo der vi bor og lever – så hvorfor skal vi la andre bestemme hvordan vi skal ha det hjemme?

Grand Avenue serien er storselger i XL format

MODERN LIVING Gulvet legger utvilsomt grunnlaget for resten av innredningen, og gjør at interiøret kommer til sin rett. I vår travle hverdag er det viktig at også gulvet fyller kravene våre om enkel vedlikehold, god kvalitet og det personlige utrykket. Byggevarekjedene har de siste årene opplevd stor økning i salg av laminat. Det kalde og kunstige uttrykket er borte, og laminatet har nå fått sin renessanse. Det er enkelt å legge, vedlikeholdsfritt, ekstremt slitesterkt og enkelt å rengjøre. Med høytrykkslaminat kan du for eksempel få et gulv som ser ut som heltre til en veldig god pris. Mulighetene er mange, og du finner garantert et gulv som passer deg og ditt hjem.

Velg gulvlister som matcher gulvet 42 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


ommer her k t ks

Folk legger mer tid i valget av gulv nå enn de gjorde før, og skjønner hvor viktig det er for resten av rommet. Skal man følge trendene, er det hvitoljet enstavsparkett, mønstergulv

te

og mørke tregulv som blir de heteste gulvtrendene fremover. De lyse eikegulvene passer alle stiler, og enstavs gir et ryddig

consequat placerat nisl. Mauris nec feugiat odio, tempor cursus

utseende og får rommet til å virke større.

tellus.

Dette er derfor den soleklare best-

eros, eget tempsa, pellentesque et diam sit amet, dapibus rhoncus

selgeren og det trygge valget.

justo. Aliquam a velit ut metus aliquam aliquam id sit amet erat. Fusce in tempus sapien. Sed turpis elit, accumsan quis consequat a, maximus facilisis justo. Pellentesque vitae ex sit amet leo euismod facilisis. Sed eu suscipit tortor. Pellentesque placerat enim non ante condimentum sagittis. Cras accumsan vehicula interdum. Sed bibendum purus pharetra massa semper, quis vehicula ex dapibus. Etiam tincidunt nunc eu diam vehicula feugiat. Aliquam volutpat et ex a semper. Ut sollicitudin eget libero sit amet porttitor. Integer sodales tincidunt luctus. Maecenas euismod et leo vitae placerat.

Er du modig og ønsker å skille seg ut ser vi at mørke gulv og mønstergulv kommer mer og mer. Er du ikke helt klar for å bytte gulvet, men ønsker en forandring? Store, deilige flosstepper står på manges ønskelister i år! Lurer du på hvilket gulv som passer hos deg? Hos Flisekompaniet treffer du fagfolk. Spør oss – så hjelper vi deg å ta de riktige valgene!

Produktene på disse sidene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Råvarene som benyttes kommer fra skoger som forvaltes på en bærekraftig måte.

Tenk holdbart, slitesterk og stilig. Slik er dagens laminat. 43


Godt utvalg AV BADEROMSPANEL

• 60x240 cm • Rask og enkel installering • Vannmotstand • Flislagt vegg effekt • Ekstremt god slitasjemotstand • Enkelt vedlikehold

Berry Alloc Baderomspanel Hvit Snø 20x30 cm. 44 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


Berry Alloc Baderomspanel Sement 60x60 cm.

Berry Alloc Baderomspanel White Oxid 60x15 cm.

Berry Alloc Baderomspanel Soft Terrazzo 30x60 cm.

45


Parkett parkett BOEN

FRA BOEN

46 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


DISSE GULVENE PASSER TIL DAGENS

interiørtrender Dramatikk og luksuriøse materialer, raffinert naturlighet eller balansert fargebruk. Det er kontraster og vår egen personlighet som skaper trendene. I samarbeid med den anerkjente internasjonale trendeksperten Gudy Herder foreslår Boen gulv som passer til aktuelle livsstiltrender. For 2018 henviser BOEN til tre aktuelle livsstil- og interiørtrender, “Bold Fairy-tale”, “Raw & Refined” og “Balancing Act”. Det blir en mer opulent tilnærming til interiørdesign med runde og feminine former og mye mer bruk av farge. «Bold Fairy-tale» - Luksuriøs overflod og kraftige kontraster Generelt fokuserer trendsettere nå på en ny og luksuriøs tilnærming til design. Denne trenden er en videreutvikling fra fokuset på sort interiør som vi har sett i en del år. Det hentes inspirasjon fra nattehimmelen, nordlyset og mystiske mørke fargetoner i blått, rødt og lilla. Stilen går mot en mer overdådig look som i gamledagers store hoteller, med bruk av myke tekstiler som fløyel, elementer i gull, edelstenfarger og grønn marmor. Kontraster kan ses i fargespill mellom mørke versus kraftige farger, i runde versus kantete former og i skinnende blanke versus veldig matte overflater. Gulvene til denne stilen har mørke, dype farger som Eik Antique Brown eller varme, elegante farger som Eik Sand eller Valnøtt som matcher både kraftige veggfarger samt interiørelementer som leker med kontrastene. Den matte overflaten gjør at gulvene passer perfekt sammen med de luksuriøse, myke og skinnende materialene som er trendy nå.

47


BOEN

parkett

Myke nøytrale toner i trenden «Balancing act» “I motsetning til det dramatiske og luksus, er det også en trend til nøytrale, duse farger og en stilren, naturlig look”, sier trendeksperten Gudy Herder. «Slow Design er mer enn en trend, det blir en livsfilosofi som motvekt til et hektisk liv. Nytt er ikke alltid bedre og det å fjerne det overflødige gir letthet og velvære. Enkle, fleksible løsninger skaper en ren look og gir rom for egen personlighet. Ukompliserte og behagelige nøytrale farger kjennetegner denne trenden, fra varme hvit- og gråtoner til dekkende pasteller som dus gult og grønt til varm karamell. Gulvene har myke og bleke, veldig naturlige toner. Med Live Pure gulvene tilbyr Boen en overflate som kombinerer det naturlige, matte utseende og følelse av ubehandlet treverk med slitestyrke og holdbarhet.

48 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


«Raw & Refined» - Naturlig med et sofistikert finish Vi blir stadig mer bevisste på hva vi konsumerer og vi vil skape vårt personlig interiør. Lavastein eller terrazzo møter ekte eller imitert marmor. Materialene i denne trenden er lin, terrakotta, tre og terrazzo, alt av høy kvalitet og ikke fult så rå og upolert som vi har sett tidligere. Elegante, rene linjer harmonerer med utsøkte ufullkommenheter på form og overflate. Fargepaletten omfatter en rekke høstfarger og går fra kullsvart over furugrønt og karamell til okergult og oransje. Naturbaserte produkter er basis i denne trenden, derfor skal også gulvene være så naturlige som mulig. Med naturoljede og Live Pure lakkerte gulvene leverer Boen både varme og sterke, naturlige overflater. Her anbefaler vi rustikke parkettgulv med naturlig utseende.

49


1

2

3

KOBBER 4

Tendensen med gylne metaller fortsetter og gir en atmosfære av luksus og setter et lekkert preg på rommet.

5

6

7

1) Tapwell TVM 7200 takdusj med trykk- og termostatstyrt dusjbatteri 2) Esbada såpedispenser i hvit marmor med pumpe i kobber 3) Primy Steel Access Amber kjøkkenkran med utrekkbar slange 4) Tapwell BI071 servantbatteri 5) Neptun Porfyr Poine 1600 badekar 6) Tapwell EVM 071 ettgreps servantbatteri 7) Tapwell TA4535 servant 8) Esbada toalettbørste i hvit marmor med skaft i kobber 50 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

8


1

3

2

4

KROM

Tilbehør i krom til badet eller kjøkkenet finnes i et stort utvalg i forskjellige stilarter. 5

6

7

8

9

10

11

12

1) Primy Steel Wave servantkran. 2) Tiger baderomsbelysning Cursa. 3) Primy Steel Pleasure takdusj. 4) Tiger baderomsbelysning Enif. 5) Conical såpedispenser i porselen. Lekker serie i flere farger. 6) Retro pedalbøtte 4,5 l i mattbørstet stål med polert pedal og sidehåndtak. 7) Neptun løvefot badekar. 8) Tapwell STO 071 servantbatteri. 9) Tapwell RIN 887 kjøkkenbatteri med uttrekk. 10) Primy Steel Arc Square servantkran. 11) Tapwell EVO 186 hånddusj i spiralbøyle. Avstengning for oppvaskmaskin. 12) Conical toalettbørsteholder i porselen. 51


Tekst: Pressworks Foto: Torgeir Sørensen

52 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no

Veggfliser: Ensfargede svarte fliser, Intermatex Kenya Polished 60x60 cm Gulvfliser: Svarte fliser med glitter, Ston Star pix notte 30x30 cm Dusjvegg: Novellini Kuadra 2A. Innredning: Bright fra Ballingslöv Sminkespeil med forstørrelse fra Ballingslöv Badekar: Novellini Sense Dual


FRA RÅTTEN TIL

råflott

Fiskebruket råtnet bort – da tok Ted Robin Endresen grep. – Jeg kan stå på et toalett på en flyplass eller på en taxfree i Lisboa og se noen tøffe fliser, og så blir det en idé man drar med seg. Joda, fiskekjøper Ted Robin Endresen har reist litt. Kroatia. Portugal. Italia. Alltid noe å se. Ideer som kan bli med hjem igjen. Til det vesle tettstedet Myre i Øksnes kommune i Nordland, hvor han har bodd hele livet og nå eier både fiskemottak og fiskebåter.

arbeidsplassen min. Bygget hadde en grunnflate på 450 kvadratmeter, noe Ted Robin utnyttet ved å dedikere første etasje til rorbuer og et populært velferdstilbud for fiskerne som leverer til ham. Sin egen leilighet plasserte han i andre etasje, bygget utifra en tanke om «veldig høy standard på materialet». Det inkluderte flisene.

Og en leilighet utenom det vanlige. – Stolt Det nedlagte Berntzen-bruket var inntil nylig en kloss nede i kaiområdet, med oppråtnet treverk og betong som flasset hvitmaling. Ikke noe vakkert syn. Men Ted Robin er en mann som ser muligheter. Sammen med andre lokale investorer satset han på hjemplassens fiskerinæring etter at hjørnesteinsbedriften Myregruppen gikk konkurs i 2002. Det lønte seg – i dag er bygda tilbake på beina og vel så det. – Dette er en kommune i sterk vekst. Bortsett fra klimaet er alt her egentlig bare bra. – Ser arbeidsplassen Ideen om å bygge leilighet ved sjøen hadde vært med Ted Robin i mange år. Beliggenheten til fiskebruket var et sentralt punkt, med Myre Fiskemottak på andre siden av fjorden. – Det ligger i havna, og jeg kan se over til

gang, bad og «overalt ellers hvor det er naturlig å ha fliser». – Og nå bor du i leiligheten? – Ja. Det funker helt fantastisk. Jeg har fått et hjem som jeg er veldig stolt av og fornøyd med. Det er en leilighet som er ganske kostbar per kvadrat, så når jeg tar en sånn beslutning er det fordi jeg ønsker å bo på plassen. Jeg er levende interessert i Myre og ønsker å bygge det opp som samfunn og skape arbeidsplasser sammen med både gode kolleger og konkurrenter.

Ideene Ted Robin hadde plukket opp på reisene sine, alt fra detaljer på hotellrom i utlandet til leiligheter hos bekjente i Oslo, tok han med seg til Flisekompaniet på Sortland og daglig leder Hege Franziska Aspenes. – Hvorfor akkurat dem? – De engasjerer seg, innhenter informasjon, setter seg ned og tegner rommene. Er jeg ikke fornøyd tegner de igjen. Og igjen. De gir ikke opp før de lander på det jeg vil ha. Jeg var helt klar på at alt skulle være hundre prosent, og jeg har fått veldig god service, spesielt fra Hege. Hun har engasjert seg og kommet utover på byggeplassen når problemstillinger dukket opp, som å finne rett størrelse på rommet eller hvilken type flis man skulle ha. Ted Robin endte opp med å kjøpe alt av fliser til leiligheten derfra – både til 53


Bright innredning i Svart Eik fra Ballingslöv Veggfliser: Fk Pro Uni white glossy 30x60 cm Gulvfliser: Minera Otta Pillarguri Slipt 50x50 cm og mosaikk 5x5 cm i børstet overflate Håndkletørker: Pax Velvet i sort fra Coram

Gulvfliser: Atlas diamante ardesia 5x5 cm. 54 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


Skifer på gulvet i kjøkken, hall og entré : Minera Otta Pillarguri Slipt 50x50 cm og Kompassrose med Otta Pillarguri og Oppdal Silkebørstet, og stålomramming 55


Veggfliser: Polerte fliser med lekker marmor look: Lea Dreaming Bianco Stat. Lux 60x60 cm Gulv: Minera Otta Pillarguri Slipt 50x50 cm og mosaikk i børstet overflate Baderomsinnredning: Bright i sort eik, fra Ballingslöv Design håndkletørker i glass med «Skyline» motiv fra Novellini

56 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


Vi tegner

BADET DITT BESØK VÅRT DIGITALE SHOWROOM

Tilvalg

www.flisekompaniet.no

Har du målene på badet ditt eller en enkel håndtegning, gjør vi resten.

ENKEL SKISSE

PLANTEGNING

3D-TEGNING

Lag en enkel skisse av baderommet ditt. Husk mål på lenge, bredde og høyde. Merk også hvor dører og evt. vinduer er.

Vi lager deretter plantegning i målestokk som viser romløsningen. Da kan vi enkelt plassere møbler, toalett, dusj og badekar. Disse kan flyttes for å lage ditt drømmebad.

Når alle valg er gjort, får du en fotorealistisk 3D tegning, slik at du kan se det «ferdige» resultatet. Denne tegningen kan også videreformidles til håndverker for å lettere få korrekt pris og et riktig resultat. 57


Fliser: Italgraniti Nordic Stone Islanda 60x60 cm og mosaikk. Kame Basso servant og Tapwell LES 081 forkrommet servantbatteri. Ettgreps høy modell. Ballingslöv speil. Novellini Kuadra H 3 dusj 94x200 cm.

58 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


59


Tekst og foto: Pressworks

1 1,4,5,6) Fliser gulv: Italgraniti Stone Mix Trav. Cream SQ 45x90 cm 2) Fliser: Italgraniti Stone Mix Ardesia Black 60x120 cm 3) Fliser gulv: Refin Mansion Arcade 75x75 cm

2

4 Se vĂĽrt store utvalg pĂĽ flisekompaniet.no 60

3

5

6


FYLTE DRØMMEHUSET MED

flis

Da drømmehuset i mur skulle bygges, var ikke Anders Smådal i tvil: Flis overalt, både inne og ute. Anders var opptatt av at drømmehuset skulle tåle å bli brukt – både av hunder, barn og voksne. Det skulle være et hus som ikke krever mye vedlikehold over tid. Derfor har han valgt å bygge selve huset i mur og alle gulv er dekket med flis. – Hovedgrunnen til at jeg valgte fliser er fordi det er helt vedlikeholdsfritt. Jeg har to hunder og fire bonusbarn som løper rundt. Da er det greit å slippe å tenke på riper og skader i parkett eller laminat. Fliser er veldig praktisk sånn sett, forteller han. Det gir en elegant, varig overflate som er lett å vaske og vedlikeholde. – Og skulle man i fremtiden få lyst til å endre på noe, så er det bare å legge nye fliser på de gamle. Man kan til og med bare legge parkett rett oppå, sier han. – Men jeg synes rett og slett fliser er finest. I stuen falt valget på grå fliser med et spill av naturlig stein. Flisene gir et solid og varig inntrykk, og spillet i steinen gir litt liv til rommet. I soverommet valgte Anders og samboe-ren en flis som imiterer tre. Flisen har en tekstur som ser ut som ekte tre, men har varmen og holdbarheten til flis. – Moren min syntes de var så fine at det godt kan hende jeg må legge sånne hos henne også, ler Anders. Ander har gått for vannbåren varme i alle gulv inne. – Med vannbåren varme så har man det lunt

og fint på vinteren. Fordelen med fliser og vannbåren varme er at man får lik temperatur hele året. Temperaturen demper seg ned på sommeren og går opp på vinteren. Fliser fører varme veldig godt.

Fliser gulv: Refin Graffiti Bianco Rett. 60x60 cm

Anders er selv flislegger og driver eget entreprenørfirma. – Som proffkunde pleier jeg selv å handle på Flisekompaniet. Jeg pleier også å sende mine kunder til dit, for da vet jeg at de får den veiledningen og servicen de trenger, sier han. Som fagmann vet han også veldig godt hva han gjør når han velger produkter og løsninger. – Utvendig har jeg gått for flisheller som er lagt løst oppå kiler - uten flislim og fug. De lig-ger rett på underlaget av sveiset membran. Det er veldig vanskelig å legge store fliser ute uten at det blir problemer senere, forteller han. Også ute er Anders opptatt av å bruke minst mulig tid på vedlikehold. Fordelen med å legge uteflis på denne måten er at man enkelt kan spyle dem. Vannet vil renne mellom steinen og ned på underlaget som har helling utover. – En annen fordel er at man sparer store summer på flislim og fug, samtidig som det er veldig raskt å legge. Det anbefaler jeg alle som skal legge flis ute, sier han. /flisekompanietnorge

Fliser: Italgraniti Stone Mix Ardesia black 60x60 cm 61


Prosjekt

ONYX VEGG

Fantastisk Onyx stein som dekorasjon på veggen i St. Olavs gate 27 i Oslo. Steinen som er brukt på veggen: Bordeaux Onyx Book Match Pieces Size 200x120x2 cm x 2 stk. Interiørarkitekter: Maria Erlingsdotter Neerland og Ida Blaaflat Brevik fra Divine Design by Cornelia & Maria AS. Foto: Studio Oslo Flisekompaniet kan skaffe all type naturstein.


Interiørarkitekt: Maria Erlingsdotter Neerland fra Divine Design by Cornelia & Maria AS.

Marmorplate Carrara C med hornet overflate laget på målsøm etter interiørarkitektens mål. 63


Tekst og foto: Pressworks

Fliser: Lea Dreaming Bianco 60x60 cm og mosaikk Baderomsinnredning Bright i hvit og speil med LED lys fra Ballingslöv 64 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


FUNKIS-VILLA FIKK

fete bad

Martin Aalberg og Thea Sibbern Sørensen har nettopp ferdigstilt sitt drømmeprosjekt: En funkisvilla på Jevnaker med flott utsikt over Randsfjorden. Paret hadde bestemte meninger for hvordan drømmehuset skulle utstyres med flotte baderom. - Vi hadde et klart bilde av hvordan vi ønsket det, men det var veldig nyttig å komme å se på ulike fliser og løsninger på Flisekompaniet. Og ikke minst få noen tips fra folk som kan faget, sier Martin Aalberg. - Det fikk vi god hjelp til. Ikke minst hjelp til å velge riktig fliser og riktig størrelse på flisene. Vi var blant annet litt skeptiske til å velge så store fliser, men vi er veldig fornøyd med den virkningen det fikk på badet. Paret fikk tegninger fra Flisekompaniet med plassering av dusjvegg, servant og toalett. Dette ga et godt inntrykk av hvordan sluttresultatet ville bli. Gjennom et par-tre revideringer landet Martin og Thea på det resultatet de til slutt valgte å bygge. - Det er en veldig flott Flisekompanietbutikk på Hønefoss. Da får man se flisene i et miljø og det er til stor hjelp når man skal velge fliser. Vi hadde nok ikke valgt store marmorfliser på badet hvis ikke vi hadde sett den i et reelt miljø, forteller Martin. En-suite bad Badet i andreetasjen er Martin og Theas private bad som er direkte knyttet til soverommet. Her har de valgt hvite, eksklusive fliser i dusjen. Formatet på flisene er på hele 60x60 cm. Gulvet i dusjen har matchende fliser i mosaikk som gir en god kontrast til de store flisene i dusjen og det øvrige gulvet.

I stedet for å flislegge resten av badet valgte paret å ha baderomsplater malt i dus grønn, noe som fungerer veldig godt sammen med flisene både i dusjen og gulvet. Ikke minst fordi de gir et roligere uttrykk i rommet. - Store formater på flisene gjør at rommet virker større. Marmor har tidløst preg og går aldri riktig av moten. Det er litt av grunnen til at vi gikk for det. Løsningen og uttrykket er veldig bra, sier Martin.

- Prosessen gikk veldig knirkefritt. Vi valgte ut de møblene og flisene vi ville ha, og vi fikk god oppfølgning underveis. - Badene er romslige og behagelige, og resultatet er akkurat de badene vi ville ha, sier paret fornøyd. /flisekompanietnorge

Gjestebadet har fått en røff industriell stil med store grå fliser med betong-look. Dusjen, hånddusjen og armaturet glir godt inn med enkle, rene og rette linjer. - Vi valgte mørke fliser og kontrastvegger i hvitt for at det ikke skulle bli for mørkt, sier Thea. Badekaret og dusjen er adskilt med en elegant glassvegg og glassdør som gjør at vann holdes vekk fra området rundt vasken. Tegnet opp i 3D - Vi hadde en tanke om hvordan vi ville at det skulle se ut. Det er ikke bare flis, men også baderomsmøbler. Og vi trengte hjelp med å finne ut av hvordan vi kunne løse det med tanke på plass, plasseringer og hva vi egentlig burde ha inn.

Fliser: Rak Cementina Anthracite 75x75 cm og mosaikk

- Vi kom over en veldig fin utstilling med masse flis i flere varianter. Så fikk vi hjelp til å tegne badene. Da fikk vi se dem i 3D-modell, så vi fikk et inntrykk av hvordan det ville bli. I den prosessen fikk vi veldig god hjelp med å tenke på løsninger vi ikke selv hadde tenkt på, forteller Thea. 65


Fliser over kjøkkenbenken: Intermatex Quartz White Foto: Hege Jeppedal @medandreord 66 Se vårt store utvalg på flisekompaniet.no


HVORFOR VELGE FLISEKOMPANIET?

Norges største utvalg av lagerførte fliser! Flisekompaniet tilbyr produkter innen flis, naturstein, baderomsmøbler, kraner, dusjer, badekar, verktøy og tilbehør. I over 30 år har Flisekompaniet levert til tusenvis av norske hjem, til store og små prosjekter og ikke minst til håndverkere som utførende.

Her finner du oss! OSLO SKØYEN Hoffsveien 9 Tlf: 22 51 94 00 Man-Fre 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 16:00 OSLO ALNABRU Strømsveien 200 Tlf: 22 64 24 30 Man-Tors 07:00 - 20:00 Fredag 07:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 16:00 BILLINGSTAD Billingstadsletta 18 Tlf: 66 84 84 81 Man-Fre 07:00 - 20:00 Lørdag 10:00 - 17:00 FREDRIKSTAD Dikeveien 42 Tlf: 69 32 70 88 Man-Fre 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 16:00 MOSS Varnaveien 34 Tlf: 69 23 42 00 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 15:00 SKI Åsveien 3 Tlf: 64 85 95 06 Man-Fre 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 16:00

KONGSBERG Eikerveien 25 Tlf: 32 76 63 80 Man-Fre 09:00 - 17:00 Torsdag 09:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 14:00

KONGSVINGER Industrivegen 37 Tlf: 48 17 30 00 Man-Fre 07:00 - 18:00 Lørdag 09:00 - 15:00

HOLMESTRAND Hvittingfossveien 20 Tlf: 33 05 20 28 Man-Fre 08:00 - 16:30 Torsdag 08:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 14:00

HAMAR Ringgata 65 Tlf: 62 55 29 29 Man-Fre 07:00 - 19:00 Lørdag 09:00 - 16:00 GJØVIK Kallerud Handelspark Stampevegen 13 Tlf: 48 48 48 48 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 15:00 HØNEFOSS Hov Næringspark Tyrimyrveien 13 Tlf: 32 12 81 30 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 14:00

Stort utvalg, det du trenger når du skal ha det Enkel handel og rask levering Kunnskapsrike løsningsorienterte medarbeidere 30 dagers returrett Betaling – spør oss om faktura eller delbetaling Vi tegner ut ditt nye bad i 3D Gode kvalitetsprodukter til gode priser

flisekompaniet.no

LØRENSKOG SKÅRER Skårersletta 60 v/Triaden Tlf: 67 97 73 04 Man-Tors 07:00 - 19:00 Fredag 07:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 16:00

DRAMMEN Bj. Bjørnsonsgt. 86-92 Tlf: 32 80 08 06 Man-Tors 07:00 - 19:00 Fredag 07:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 16:00

• • • • • • •

STAVANGER FORUS Forusskogen 1 Tlf: 51 57 51 40 Man-Tors 09:00 - 19:00 Fredag 09:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 15:00 HAUGESUND Longhammarvegen 23 (Raglamyr) Tlf: 52 85 80 90 Man-Fre 10:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 16:00 BERGEN Kanalveien 62 Tlf: 55 20 57 00 Man-Tors 09:00-19:00 Fredag 09:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 15:00 FØRDE Firdaveien 20 Tlf: 57 72 10 60 Man-Fre 09:00-16:30 Torsdag 09:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 15:00

ÅLESUND Smibakken 3 Tlf: 70 14 32 14 Man-Fre 08:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 15:00 MOLDE Birger Hatlebakks veg 10 Tlf: 48 01 46 00 Man-Fre 07:00 - 19:00 Lørdag 09:00 - 17:00 TRONDHEIM Østre Rosten 2 Tlf: 72 88 19 50 Man-Fre 07:00 - 20:00 Lørdag 10:00 - 16:00 STEINKJER Industriveien 9 Tlf: 93 22 89 00 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 15:00 MOSJØEN Naustgata 7 Tlf: 75 11 54 30 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 18:00 Lørdag 10:00 - 14:00 SANDNESSJØEN Nesset Tlf:75 07 60 00 Man-Fre 08:00 - 17:00 Torsdag 08:00 - 18:00 Lørdag 09:00 - 14:00 /flisekompanietnorge

MO I RANA Høvleriveien 10 Tlf. 75 15 15 00 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 15:00 SORTLAND Vesterålsgata 92 Tlf: 76 12 05 00 Man-Fre 08:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 14:00 HARSTAD Margrethe Jørgensens vei 6 Tlf: 77 01 85 50 Man-Fre 08:00 - 17:00 Torsdag 08:00 -18:00 Lørdag 10:00 - 14:00 TROMSØ Alkevegen 4 Tlf: 77 63 66 30 Man-Fre 07:00 - 17:00 Torsdag 07:00 - 19:00 Lørdag 10:00 - 14:00 ALTA Nordre Ringvei 25 Tlf: 78 44 92 50 Man-Fre 07:00 - 17:00 Lørdag 10:00 - 15:00 Fører ikke VVS.

/flisekompaniet 67


LØSNINGER DU HAR

lyst på


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.