Page 1

Nummer 1 April 2010

Nu | Toekomst | In Memoriam


Column

co·lumn [kollum] de; v(m) -s regelmatige bijdrage aan een dagblad of tijdschrift met een bijzondere eigen inhoud

Ik ben wie ik ben en uiteindelijk ben ik wie ik wil zijn. Ik ben ik. Ik ben Eveline en ik ben wie ik ben. Een aantal dingen maken mij tot wie ik ben. Zo heb ik nog geen één boek gelezen, waar geen spelfout in staat en daar kan ik mij heel erg aan ergeren. Dat zijn dingen die me opvallen, spelfouten. Er zijn maar weinig mensen die weinig, tot geen spelfouten maken. Ikzelf ook niet hoor, maar soms vind ik wel dat ze boeken wat beter mogen controleren op spelfouten, want als een gewone lezer de spelfouten opmerkt, vind ik dat erg. Je zou gewoon een boek moeten kunnen lezen, zonder op te merken: ‘Hey, een spelfout!’ of ‘Nu weer een spelfout?’ Nu heeft lang niet iedereen dat, denk ik. Juist omdat ik denk dat er maar weinig mensen goed Nederlands kunnen schrijven, zonder spelfouten, denk ik dat veel mensen dat niet eens opmerken. Ik wel, ik scoorde op de middelbare school altijd hoge punten voor Nederlands. Ik wilde dan ook altijd iets gaan doen met Nederlands, maar wat? Het enige wat een beetje in de buurt kwam, met wat ik wilde studeren, was docent Nederlands. Natuurlijk zag ik mezelf niet lesgeven, dus dat was het ook niet voor mij. Nog steeds wil ik iets met mijn Nederlands doen. Misschien is dit tijdschrift het begin. De uiting van mijn Nederlands en van mijn creativiteit. Hier ligt hij. De eerste editie van Eveline, met hierin wie ik ben en wie ik uiteindelijk ga worden. Liefs,

Eveline

1


Inhoudsopgave in路houds路op路ga路ve de; v(m) -n opgave vd inhoud ve boek enz.

Inleidende column De eerste editie van Eveline

1

Merktemplate Waar staat Eveline voor?

4

Wie is Eveline nu echt? Volgens Eveline

5

Wie is Eveline nu echt? Volgens anderen

7

Positioneringsstatement Wat heeft Eveline te bieden?

9

Een dag uit 2025 Hoe ziet een dag eruit in 2025?

11

In memoriam Wat heeft Eveline bereikt in haar leven?

14

Colofon Hoofdredacteur Redactie Eindredactie Vormgeving Fotografie

Eveline Gramser Eveline Gramser Eveline Gramser Eveline Gramser Jeroen Kroon www.jeroenkroon.info

Met dank aan

Henk Gramser (vader), Gerrie Gramser (moeder), Kim Gramser, Sandra v.d. Weijer

2


Merktemplate Waar staat Eveline voor?

4


Wie is Eveline nu echt? Volgens Eveline

Gedrag dat voortkomt uit mijn kernwaarden.

Kernwaarden • Eerlijkheid • Betrouwbaarheid • Creatief • Leergierig • Perfectionistisch

Ik ben áltijd eerlijk. Ik vind dat ontzettend belangrijk. Ik ben betrouwbaar, je kunt altijd van mij op aan. Ik vind het belangrijk dat anderen dat ook zijn, dus vind ik dat ik mezelf daar ook aan moet houden. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn, dus ik ben veel bezig met experimenteren in bijvoorbeeld photoshop. Ik vind het leuk om te leren over die programma’s en wanneer ik ergens aan begin, wil ik dat het goed is. Ik ga dan ook niet voor een voldoende, maar voor een goed.

Invloed op andere mensen Ik heb gelukkig weinig tot geen invloed op andere mensen. Andere mensen hebben wel altijd heel veel invloed op mij. Ik vind het belangrijk dat iedereen is zoals die is.

Opleidingen Ik heb eerst VMBO gedaan, daarna heb ik havo gedaan. Toen ben ik een jaar de opleiding bedrijfseconomie gaan doen, maar dat vond ik toch niet leuk. Dus ben ik ICT & Media Design gaan doen.

5


Ervaring Ik heb een jaar bij het kruidvat achter de kassa gewerkt. Daarna heb ik 2,5 jaar bij Jan Linders gewerkt. Nu werk ik bij EHV promotions, een grafisch bedrijf in Eindhoven.

Rol binnen familie Thuis, binnen mijn familie dus, ben ik best wel stil en een beetje op de achtergrond, maar wanneer ik het echt ergens niet mee eens ben, kan ik dat wel goed uiten.

Kennis Ik heb kennis van photoshop en illustrator. Dit heb ik op school geleerd. Verder hebben we thuis een cattery en heb ik dus wel kennis van katten.

6

Rol binnen mijn vriendengroep Binnen mijn vriendengroep, ben ik een stuk drukker. Ik ben dan veel minder op de achtergrond en probeer iedereen enthousiast te krijgen.


Iedereen heeft overal altijd een mening over. Zo denkt ook niet iedereen altijd hetzelfde over elkaar. Je kunt jezelf zo goed kennen, maar nog zullen andere mensen dingen zien, die jij zelf niet ziet. Eveline stelde een aantal vragen aan mensen die dicht bij haar staan. We hebben Kim, Eveline’s schoonzus een aantal vragen gesteld, Eveline’s andere schoonzus, Sandra, Eveline’s moeder, en Eveline’s vader. Wat zijn Eveline’s 2 beste eigenschappen? Kim: Eveline is vriendelijk en eerlijk. Als ze zich prettig voelt in een situatie of bij iemand, dan gaat ze er vol enthousiasme voor. Moeder: Eveline is heel begripvol naar anderen toe en wanneer ze iets wilt, gaat ze ervoor. Sandra: Ze is iemand die altijd eerlijk is en open. Vader: Eveline is heel gedreven in wat ze doet. Ze doet het graag. Ook is ze heel creatief.

7


Wie is Eveline nu echt? Volgens anderen

Wat zijn Eveline’s 2 minst goede eigenschappen? Kim: Wanneer het soms niet uitpakt zoals ze had gehoopt of had gewild, of wanneer ze teleurgesteld is in zichzelf, wordt ze geirriteerd en onzeker en kan ze hierin blijven hangen. Ze raakt dan het zelfvertrouwen kwijt en wordt heel kwetsbaar.Soms kan ze snel opgeven. Moeder: Eveline gaat door met iets wat ze heel graag wilt, ook al gaat ze er zelf aan onderdoor. Een tweede slechte eigenschap is onzekerheid. Sandra: Ze is heel erg onzeker en kan heel moeilijk iets loslaten. Vader: Eveline kan soms snel geïrriteerd zijn. Ook ik kan geen tweede slechte eigenschap verzinnen.

creativiteit in haar studie kwijt. Moeder: Tekenen, ze kan goed tekenen, maar laat het bijna nooit zien. Sandra: Creativiteit. Als kind was Eveline al heel erg creatief. Ze maakte enorm veel tekeningen en tekende ook altijd haar naam op haar tassen. Later heeft ze er weinig mee gedaan, maar nu is ze haar creativiteit weer volop gaan gebruiken door voor deze opleiding te kiezen. Vader: Tekenen.

Wat voor professionele carrière zou bij Eveline passen? Kim: Een professionele carrière op het gebied van creatief bezig zijn. Ik weet niet precies waar haar interesses liggen, dus om dat precies te zeggen, vind ik moeilijk. Ze houdt van nieuwe gadgets en is handig met Wat is Eveline’s grootste talent? computers en websites bouwen. Kim: Haar persoonMoeder: Ontwerpen in “Eveline is vriendelijk lijke groei. opdracht. Vaak wil ze iets Moeder: Creatief zijn en altijd eerlijk.” gaan maken of ontwerpen, tot in het perfecte. maar dan weet ze niet wat. Sandra: Haar creatiSandra: Een carrière waar viteit. ze haar talent goed kan gebruiken, in opVader: Eveline’s voorstellingsvermogen. Ze dracht van anderen of waarin je gestuurd weet vaak zonder het te zien of iets wel of wordt door een andere. Ik denk dat ze dat niet mooi is. nodig heeft, omdat haar valkuil is om te perfecionistisch te zijn, waardoor het moeWat is Eveline’s meest verwaarloosde talite kost om knopen door te hakken. ent? Vader: Een creatief vak, zoals kleurkunKim: Creatief zijn. Tot nu toe vind ik dat dige, interieurarchitect of ontwerper. het meest verwaarloosd, omdat ik niet wist dat ze dat zo kon zijn, maar nu kan ze haar

8


Positioneringsstatement Wat heeft Eveline te bieden?

Eveline

heeft als designer, met de kenmerken creatief en perfectionistisch ten opzichte van andere designers voor reclamebureaus vooral design van hoge kwaliteit te bieden.

9


M

ijn wekker gaat.

Ik kijk op de wekker en ik zie dat het zeven uur is. Ik sta op om rustig te douchen en te ontbijten en even een krant te lezen. Ik heb alle tijd, want ik hoef pas om negen uur op mijn werk aanwezig te zijn. Gelukkig is het bijna om de hoek. Ik sta op het punt om koffie te pakken, of ik hoor mijn lieveling roepen:’Mama, wakker!’ Ik vraag me af waarom ze nou nooit een keer papa roept. Ik loop naar haar toe en geef haar een kus. Ik kleed haar aan en we gaan samen naar beneden, samen lekker ontbijten en nog even samen

spelen. Nadat we hiermee klaar zijn loop ik naar mijn man. Hij slaapt nog. Ik geef hem een kus en vertrek om mijn lieveling naar haar oppas te brengen, waarna ik meteen doorga naar mijn werk. Eenmaal aangekomen op mijn werk, ga ik zitten. Wat staat er voor vandaag op het programma? Brainstormen over een nieuw tijdschrift en een nieuwe website, waarna ik een aantal opdrachten heb voor mijn collega’s. Zo noem ik ze liever, collega’s, maar eigenlijk zijn het

11


Een dag uit 2025 Wat gaat Eveline uiteindelijk worden?

mijn werknemers. Ik roep naar iedereen dat we om elf uur vergadering hebben. Wanneer we allemaal aan de vergadertafel zitten, vertel ik dat we een nieuw tijdschrift gaan uitbrengen. We moeten brainstormen over de naam, over de cover, wat voor soort tijdschrift. Uiteindelijk zijn we eruit. Het wordt een tijdschrift over design, het tijdschrift gaat Eveline heten. Ook moet er een nieuwe website komen voor dit tijdschrift, helemaal in de stijl van het tijdschrift. Ik geef deze opdracht aan een collega, die altijd graag bezig is met het maken van website, zelf heeft ze ook een enorm mooie website, dus dat vertrouw ik wel aan haar toe. Zelf ga ik me wagen aan de cover voor het tijdschrift. Daarna ga ik de collega helpen die bezig is met de website, want dat is ook wel één van mijn favoriete bezigheden.

“Wat hou ik

12

‘s Middags belt er een leven!” klant. Ik neem de telefoon op en vraag wat ik voor hem kan betekenen. Hij vraagt of we zo snel mogelijk konden zorgen voor een nieuwe website, het liefst vandaag nog. Ik zeg dat ik hem niks kan garanderen, maar dat we er even naar zouden kijken. Weer roep ik naar iedereen dat we gingen vergaderen en weer zitten we vijf minuten later aan de vergadertafel. We zijn aan het brainstormen over hoe we de website gaan maken, ik verdeel taken: één collega gaat aan haar bureau zitten om een mooie lay-out voor de website te maken. Het tijdschrift wacht wel, dat is iets wat wij zelf uitbrengen, dit heeft nu voorrang. Wanneer de lay-out van de website klaar is, bekijk ik hem. Ik heb wat kritiek en het wordt meteen aangepast. Zo, de lay-out is helemaal naar mijn smaak. Nu

de code erachter nog. Dat laat ik aan een andere collega over, maar ook hier blijf ik bij zitten, zodat ik snel advies kan geven, zodat het allemaal snel aangepast kan worden. Om vijf uur is de website zo goed als af. We hebben een werkende website, maar de invulling moet er nog aan gegeven worden. Ik bel de klant op en vertel hem dat het niet meer is gelukt om vandaag de hele website af te krijgen, we hebben de lay-out al en ook een werkende code erachter. Ik stuur hem door, zodat hij kan kijken wat hij ervan vindt en eventuele aanpassingen door kan geven. Wanneer ik om vijf uur klaar ben, fiets ik weer naar huis. Wanneer ik thuiskom, zie ik dat mijn lieveling voor de televisie zit, mijn man heeft haar al opvan mijn gehaald. Ik vraag aan mijn man waar hij zin in heeft om te eten. Hij heeft zin in iets simpels. Dat komt goed uit, ik ook. Ik maak krieltjes klaar en ik bak wat zalm. Daarbij maak ik wat lekkere salade. Ik hou van deze maaltijd. Ik hou van mijn man en ik hou van mijn lieveling. Daarbij hou ik ook nog ontzettend van mijn werk. Wat hou ik van mijn leven!


In memoriam Hoe is Eveline uiteindelijk geworden?

Ze is geworden wie ze wilde worden. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek wanneer ik zeg dat ik deze vrouw altijd heb gemogen. Ze was zeer geliefd. Wanneer ze mensen nog niet zo goed kende, ietwat verlegen, maar altijd vriendelijk. Je kon altijd van haar op aan. Ik zie het nog als de dag van gisteren dat ze ongeduldig zei: “Je kent me toch...�, wanneer we vroeger geheimen aan elkaar vertelden en ik voor de zoveelste keer vroeg of ze wel te vertrouwen was. Deze vrouw was echt, altijd eerlijk, betrouwbaar en vriendelijk. Wanneer ze ergens voor wilde gaan, ging ze er ook echt voor. Al het andere er omheen, kon ze dan wel eens vergeten. Ze moest en zou krijgen wat ze wilde, maar niet altijd op de goede manier. Toch houden we van haar. We houden van haar om wie ze was. Ze had bereikt wat ze wilde bereiken en ze was wie ze wilde zijn. Uit het oog, maar nooit uit het hart. We zullen je missen, lieve Eveline.

14


Glossy  

Glossy van Eveline Gramser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you