Fjellsentralen

Page 1

FJELLFØRING OG KURS

Bli med oss inn i naturen!


VÅRE VEILEDERE JØRGEN AAMOT
 Jørgen er tindevegleder med 20 års veiledererfaring innen snø, fjell og is.Jørgen arbeider også for NVE som skredvarsler og skredobservatør. Bor i Hemsedal.

ØYVIND EEK
 Øyvind er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. Han har det daglige ansvaret for kontakt med gjestene i Fjellsentralen. Bor i Hemsedal.

TOR OLAV NAALSUND

Tor Olav er tindevegleder med 20 års veiledererfaring. Tor Olav bor i Oppdal der han i tillegg til å være sauebonde arbeider som skredvarsler og skredobservatør for NVE.

PÅL RØSRUD Pål er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. Utdannet ved NIH hvor han har jobbet som veileder i friluftsliv. Har flere sesonger som guide på Svalbard,Grønland, Aconcagua og Nepal.

ROALD LANDE

Roald er under kvalifisering i NORTIND for å bli tindevegleder. Han har en bachelor i friluftsliv og praktisk-pedagogisk utdanning fra NIH. Roald er NF-godkjent bre - og klatreinstruktør.

KONTAKTINFO

www.fjellsentralen.no post@fjellsentralen.no Tlf: +47 977 65 192


FJELLSENTRALEN Fjellsentralen AS tilbyr profesjonell føring og kursing på snø, fjell, is og sti. Alle som arbeider hos oss er håndplukkede fjellfolk med lang erfaring og god formidlingsevne. Vårt mål er at alle våre gjester får en lærerik, trygg og minneverdig fjellopplevelse. I tillegg til tilbudene i katalogen vår, skreddersyr vi turer og opplevelser på forespørsel. Vi tar på oss oppdrag i hele Norge, med kjerneområder i Hemsedal, Sunndalsfjella, Oppdal og Jotunheimen. Bli med oss inn i naturen! Tindevegleder er yrkestittel for den høyeste profesjonelle utdannelsen innen fjellsport. I Norge er norske tindevegledere organisert og utdannet gjennom Nortind. Det finnes i dag over 20 medlemsland verden rundt som alle følger de samme standardene i utdannelsen av Tindevegledere. Utdanningen varer i over 3 år og innebærer kurs og praksis innenfor alle fagfeltene vi arbeider med. Norsk Fjellsportforum er et faglig samarbeidsforum for kursarrangører og organisasjoner med aktiviteter på bre og klatrefjell som virkefelt. Fjellsentralen AS er godkjent som kursarrangør av Norsk Fjellsportforum (NF) på høyeste nivå og tilbyr klatre-, bre- og skredkurs både på grunn-, metode- og veiledernivå.


SKREDKURS HEMSEDAL/OPPDAL

Kan du nok om snø og skred for å kunne ferdes på topptur og utenfor løypene på en sikker måte? Fjellsentralen har lang erfaring med å holde skredkurs og vi kjenner behovene til dagens frikjørere og toppturentusiaster. Kurset går over minimum to dager og gir deg praktiske verktøy som vil hjelpe deg til å ta de vanskelige avgjørelsene man støter på i villsnøen. Kurset er turbasert med utgangspunkt i Hemsedal eller Oppdal. Best læring får du om du melder på din faste turgjeng, da fortsetter læringa i mye større grad i etterkant av kurset på egne turer.

Sentrale temaer på skredkurset: turplanlegging, s n ø k j e n n s k a p , v e i v a l g , k a m e ra t re d n i n g , kjøremønster, praktisk bruk av værmelding og skredvarsel.

Varighet: Fra 2 dager Tid: Fra desember til april Pris: Kr. 1600,- per person per kursdag. (minimum 4 deltagere)


SKIFØRING

Fjellsentralen tar deg med på toppturer i de flotteste fjella i Romsdalen, Sunndalen, Hemsedal, Jotunheimen og Oppdal. Vi er lommekjent i våre kjerneområder og holder oss jevnlig oppdatert på snø- og føreforhold. Med førstehånds kjennskap vet vi hvor vi finner den beste snøen og den gode utsikten. Underveis har vi fokus på veivalg, skredfare og teknikk.

Vi samarbeider med Phillipshaugen Lodge i Øksendalen, som ligger i hjertet av Sunndalsfjella med fantastiske skimuligheter rett utenfor døra. Vi tilbyr ferdige pakkeløsninger med overnatting, mat og toppturføring.

Bli med på tur og bli inspirert til å gjøre det på egen hånd neste gang! Varighet: fra 1 dag Tid: På forespørsel Pris: kr. 3000,- per guide + kr 700,- per deltager


SKI&TRAIN VATNAHALSEN

Vatnahalsen har lang tradisjon for vinterturisme, og i gamle gjestebøker blir stedet omtalt som Nordens St. Moritz. Fjella som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbanen har stor høydeforskjell og er som skapt for skikjøring. Foruten å gå toppturer med samme start- og endepunkt benytter vi også toget. Dette vil i praksis si en topptur der vi går 5-700 høydemeter opp og kjører opp til 1500 høydemeter ned, med togskyss tilbake til Vatnahalsen. Foruten å være en stasjon på Flåmsbanen er Vatnahalsen et hjemmekoselig og avslappende hotell med tradisjonsrik mat, hyggelig atmosfære

og gode senger. Fjellsentralen samarbeider med Vatnahalsen Høyfjellshotell og tilbyr skiføring og skredkurs med hotellet som utgangspunkt. Bli med oss på en helt unik opplevelse! PS. Flåmsbanen blir omtalt av internasjonal presse som verdens beste togreise!

Varighet: skiføring fra 1 dag, skredkurs fra 2 dager Tid: Januar-mai Pris: skiføring kr. 3000,- per guide + kr 700,- per deltager


TOPPTURKURS HEMSEDAL/OPPDAL

Toppturer på ski er noe alle har hørt om og mange driver med. Det er ikke så rart, for hva er vel bedre enn å nyte nedkjøringen fra et fjell etter å ha gått opp for egen maskin? Naturopplevelse, mestring, sosialt samvær, skikjøring og god trening er stikkord for den nye folkesporten. Dersom du har lyst til å lære deg de grunnleggende kunnskapene for å komme i gang er et toppturkurs noe for deg. Veivalg, turplanlegging, ferdselsmønster opp og ned, skredlære og riktig bruk av utstyr er sentrale tema. Som deltager på toppturkurset vil du få svar på dine spørsmål og bli med på trygge turer med fjellets fagfolk. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Varighet: 2 dager Tid: På forespørsel Pris: 1600,- per person per kursdag. (minimum 4 deltagere)


FRIKJØRINGSSKOLEN

Drømmer du om å bli en bedre frikjører? Frikjøringsskolen kan hjelpe deg et godt stykke på veien: Kjør bedre på ski Sett landingene dine Finn den beste snøen Vurder terreng og snø bedre Unngå skred Frikjøringsskolen er et todagers kurs som arrangeres i Oppdal eller Hemsedal. Svært kompetente instruktører gjør deg til en bedre og tryggere frikjører. Du vil lære mer om både skiteknikk og sikkerhet. Tør du være foruten?

Varighet: 2 dager Tid: På forespørsel Pris: kr. 1600 pr pers pr kursdag, minimum 4 pers pr gruppe. Heiskort kommer i tillegg.


SKIEKSPEDISJON SVALBARD

Drømmer du om et skieventyr på Svalbard i et område der svært få skikjørere har vært? Fjellsentralen tilbyr en 8 dagers skiekspedisjon til Atomfjella, det mest spennende området i den nordre delen av Spitsbergen. Atomfjella er et fjellmassiv med hundrevis av bratte fjellsider og fantastiske topper. Første og siste dag blir brukt til scootertransport, en lang etappe på 160 km hver vei. Vi etablerer en fast leirplass som utgangspunkt for dagsturer i fjell som inviterer til spennende skikjøring. En opplevelse for livet!

Varighet: 8 dager Tid: Mai Pris: 33000,- (ikke inkl. fly t/r Longyearbyen) Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.


JOSTEN PÅ LANGS

Norgesklassikeren Josten på langs! Fjellsentralen tar deg med over Norges tak, Europas største fastlandsbre. Turen går i storslagent landskap med fantastisk utsikt. Josten på langs er en tur som krever at du er i god form og er vant til å gå på ski med tung sekk. Dersom vær og føre tillater det går turen via Lodalskåpa, Brenibba, Kjenndalskruna eller Høgste Breakulen. Dagsetappene er på ca. 20 km. Varighet: 4 dager Tid: vår Pris: kr. 3300,- per deltager (maks 10 per fører)


KLATREFØRING OG KURS PÅ IS

Isklatrekurs

Isklatreføring

Dette er et introduksjonskurs for deg som vil lære mer om denne fascinerende aktiviteten. Kurset fokuserer på riktig bruk av utstyret, vurdering av isforhold og masse isklatring.

Drømmer du om å bestige en spesiell foss eller vil du oppleve noe helt annerledes? Hemsedal og Oppdal har mange spennende muligheter med stabile isforhold. Dersom du vil overraske noen med en stilig gave kan en guidet isklatretur være et godt alternativ.

Varighet: 2 dager Tid: På forespørsel Pris: kr. 3200,- per person (3-6 deltagere per veileder)

Varighet: 1 eller flere dager Tid: På forespørsel Pris: kr. 6000,- per dag per veileder. (maks 2 deltagere per veileder)


Øverst t.v: Skiføring på Store Ringstind i Hurrungane//øverst t.h: Galleriet på Store Skagastølstind//nederst t.v: isklatring i Sogn// nederst t.h: Utsikt ut over Sunndalsfjella


Øverst t.v: Klatring på Overraskelsen på Skogshorn i Hemsedal//øverst t.h: Pudder på Vatnahalsen Ski&Train//t.h: Skredkurs i Hemsedal//nederst t.v: Rappell på Djupfjordryggen i Lofoten//nederst t.h: Kvandalstind i Romsdalen


KLATREFØRING

Vi tilbyr klatreføring på kjente klatretopper i hele Norge og kan hjelpe deg med å gjøre din fjelldrøm til virkelighet. Besøk nettsiden vår for konkret informasjon eller ta kontakt oss dersom du har et spesielt fjell eller en spesiell klatrerute du har lyst til å bestige. Fjellområdene vi arbeider mest i:

Hemsedalsfjella ligger der Østlandet møter Vestlandet. Fjella er bratte og ligger lett tilgjengelig med et stabilt klima.

Hurrungane er norsk tindesport sitt arnested og et av de flotteste fjellområdene i Norge.

Innerdalen er kjent som Norges vakreste dal og det med rette! Innerdalsområdet har alt hva fjellfolk ønsker seg.

Snøhettatraversen går langs et av Norges aller mest kjente og ikoniske fjell. Dette er selve majesteten på Dovrefjell.

Romsdalen blir omtalt som Skandinavias Chamonix og har et rikt utvalg for den fjellfrelste.

Varighet: Fra 1 dag Tid: mai til oktober Pris: Se nettside for informasjon


KLATREKURS Skreddersydde klatrekurs fokuserer på deltagerens spesielle behov og utgangspunkt. Ønsker du å ta steget fra inne- til uteklatring og kjenne gleden ved å klatre på ekte stein? Vi arrangerer også tilpasset kameratredningskurs eller et kurs for de som vil tilegne seg grunnleggende ferdigheter for å kunne klatre på egne sikringer i fjellet. Det er ingen søknadsprosess eller krav til formell kompetanse for å delta på våre skreddersydde klatrekurs. Det viktigste er at ønsket om å lære er tilstede! Kursene holdes i Hemsedal eller Innerdalen.

Sted: Hemsedal /Innerdalen Varighet: Fra to dager Tid: mai til oktober Pris: 1500,- per dag (ved min.4 deltagere) Tid: kursene blir annonsert på våre nettsider


FJELLSPORTKURS Et fjellsportkurs gir deg en solid innføring i ferdsel på fjell, bre og is. Vi tar for oss valg av ulike sikringsmetoder, taulagsrutiner, veivalg, bruk av utstyr og kameratredning. Kurset er lagt opp til en kombinasjon av økter på klatrefelt i lavlandet og lengre turer til fjells der vi oppsøker både bre og alpint terreng. Målsetningen er at du etter endt kurs kan ferdes på bre og klatrefjell på egenhånd. Du trenger ingen forhåndskunnskap for å delta, men god fysisk form er en forutsetning. Utstyrsliste sendes ut ved påmelding.

Sted: Jotunheimen/Sogn Varighet: 6 dager Tid: mai-oktober Pris: 7500,- per person


BREKURS

I Norge har brevandring en lang tradisjon og er en del av det alpine friluftslivet. Det å krysse en bre er ofte enkleste adkomst til flotte turmål i høyfjellet. Målsetningen med brekurset er å gjøre deltagerne selvstendige på blåis og snødekt bre. I løpet av 5 dager setter vi blant annet fokus på å lese breen, gjøre trygge veivalg, kameratredning, metodevalg og riktig bruk av utstyret. Etter endt brekurs vil du få et nytt syn på breens mange muligheter og nye rutevalg gjøres tilgjengelig for din neste topptur. Kurset foregår på noen av de fineste breene i Norge i Jostedal og Jotunheimen.

Sted: Jostedal/Jotunheimen Varighet: 5 dager Tid: juni-oktober Pris: 5500,- (min.4 deltagere)


STISYKLING

Vi arrangerer stisykkelturer i Oppdal, som er et eldorado for denne aktiviteten. Perfekt topografi, mye høyfjellsterreng og 45 tusen sauer på sommerbeite gir forhold i verdensklasse. Fjellsentralen kjenner de beste stiene og hvor det er optimale forhold. Vi sørger for at du kan få fetere stier og flere opplevelser ut av dagen!

DU TRENGER: • Stisykkel (Vi formidler utleie, men det må avtales på forhånd) • Sekk med klær og mat for en dag i fjellet • Hjelm • Knebeskyttere og verktøy/slange/pumpe anbefales dersom du har.

Varighet: fra 1 dag Tid: barmarkssesong Pris: kr. 1000,- per person per dag (min. 4 pers per gruppe)


NF-KURS Fjellsentralen er godkjent arrangør av alle kurs i Norsk Fjellsport forum (NF) sin utdanningsstige innen skred, klatring og bre. Disse kursene annonseres spesielt, følg med på våre nettsider for sted og dato. Ta kontakt dersom dere er en gruppe som ønsker NF kvalifiserende kurs. Kursene vi arrangerer mest: METODEKURS SKRED Kurset danner grunnlaget for instruktører til skal dagskurs, grunnkurs og fagsamling skred. Kurset skal gi deltagerne inngående kunnskap om teoretisk og praktisk terrengvurdering, identifisering av skredproblem i snødekket, gruppedynamikk i skredutsatt terreng og kameratredning. Dette kurset har opptakskrav og er første del i Norsk Fjellsportforums skredutdanning. METODEKURS KLATRING Kurset gir deg en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning. Arbeidsformen er praktisk orientert på kurset og som deltager får man mye egenpraksis i sikringsmetodikk og kameratredning. Fokuset er på forståelse, læring og mestring. Dette kurset har opptakskrav og du må søke om deltagelse.

Sted: Hemsedal, Oppdal, Innerdal eller på forespørsel Varighet: fra 4 dager


www.fjellsentralen.no post@fjellsentralen.no Tlf: +47 977 65 192


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.