Page 1

fira de la cultura ecològica de Girona

De 10 a 20h - divendres 31, de 16 a 20h

il·lustració: Anna (fontclara)

guia d’activitats i llistat d’expositors


SECTOR CULTURA I LLEURE I RESTAURANTE TERRAL I PROJECTE FINANÇAT PER TRIODOS BANK N.V. SE

Im magin ni’s dos bancs Tots dos tenen empleats amables que li resolen els dubtes i els dos són bancs solvents. in nve ersiion ns am mb va alor socia al,, culttura al i med diam mbien nta al a Eu uropa a

Visiti’n ’ns a Stand Nº 183 -184

Però un d’ells fa les coses de forma diferent. Aquest banc només inverteix en economia real, en empreses i projectes que milloren la qualitat de vida de les persones. Amb total transparència envers els seus clients. Aquest banc som nosaltres.

Més informació

www.triodos.es I 902 360 940 Triodos Bank opera a Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Regne Unit i Alemanya sota la supervisió del Banc Central Holandès i l’Autoritat de Mercats Financers holandesa. El Banc d’Espanya supervisa la sucursal espanyola en matèria d’interès general, liquiditat, transparència i protecció del client de serveis bancaris.


REGUEM EL PLANTER AMB OPTIMISME, HUMOR I ESPERANÇA Des de l’organització estem molt contents que Eco-Sí es celebri a Girona per 8a vegada! Moltes gràcies a totes les persones que any rere any han fet possible que arribem a aquesta fita. Tornem a regar la llavor del manifest Eco-Sí. Les llavors ja s’han convertit en planters. Enguany el volem compartir un nou planter que cultivem junts a l’ ÀGORA. L’ÀGORA un espai per transmetre i compartir nous moviments, idees i tendències en la cultura de la sostenibilitat, buscant la part femenina de la humanitat, on tu ets el protagonista. Creiem fermament en una nova feminitat com a força per tornar a la mare terra. Que és mare. Vine a compartir amb nosaltres aquesta alegria, i esperem omplir la Fira-Àgora Eco-Sí d’Amor i Esperança. Gràcies de tot cor a tots!

3


4


divendres

31 de Maig 16h Sala 2 Com llegir la factura de l’aigua? Estalviem aigua i diners. Muntsa Niso, cap de la Unitat de Participació i Cooperació al Desenvolupament de l’Agència Catalana de l’Aigua. 17h Sala 1 La Sobirania Alimentària vol treure l’agricultura del capitalisme i que torni a les arrels de la Terra, que és la mare. Gustavo Duch. 17h Espai Dona Dansa oriental terapèutica. Maryll Valaise-Raynal, professora de dansa oriental i terapeuta de shiatsu. moviment. 17h Sala Cuina Receptes de cuina del paisatge amb productes locals i d’agricultura social. Iolanda Bustos, Restaurant La Calèndula.

18h Sala 1 L’aliment com a medicament. Dr. Xavier Uriarte, metge naturista i autor de llibres sobre vacunes, neurologia, càncer i alimentació. 18h Sala 2 ÀGORA DE LA FEMINITAT I LA SALUT Un espai obert a dones i homes per compartir i reflexionar sobre el resorgir de la saviesa femenina per la cura i protecció de la terra i la recuperació dels valors de la cooperació. Inscripcions a: ecosi.eventbrite.es. 18h Sala d’actes Debat sobre la Política Agrària Comunitària. Organitza ERC. 18 h Sala cuina Taller amb pasta fresca de la Fundació Onyar. Josep Collbataller.

17h Sala d’actes Presentació de l’Economia del Bé Comú amb al participació de Jaume Barberà, director del “Singulars” de TV3 i membres l’equip promotor de la EBC a Girona, Giuseppe Cuttone, Josep Mª Corretger i Oriol Costa.

18h Espai Dona Plantes medicinals per al sistema reproductor femení. Carme Bosch, artesana especialista en etnobotànica. Quines infusions i cataplasmes es poden fer amb les plantes del nostre entorn per regular i calmar les menstruacions doloroses, estimular la llet materna, etc.

18h Espai central Inauguració oficial amb la Coral Geriona Juvenil i lliuraments dels Premis Eco-sí 2013.

18h Espai de tallers Taller bossetes d’olor. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.

5


19h Sala d’actes Com cura la civada. Dr. Miquel Pros, metge naturista format a Alemanya, té més de 30 anys d’experiència professional. Organitza: Biocop forma e informa.

19h Espai Dona Naixement i Vida. Anna Rosas i Miquel Àngel Sanchez, acompanyants en el coneixement d’un mateix i creadors de “Trobada amb un mateix”.

1 de Juny 10h Sala 1 Sanació amb plantes medicinals. Paulí Boada, remeier i mestre Reiki. 10h Sala 2 Re-Naixement una escola de vida. Doia Riera i Manuel Rodríguez, doctors de la formació de Re-Naixement-Rebirthing. 10h Sala 3 Presentació de la Plataforma Aigua és Vida. Organitza: Plataforma Aigua es Vida. 10h Sala cuina Cuina Viva Vegana, per a una salut radiant. Eva Roca, formada en nutrició i alimentació conscient, cuinera crudivegana i cofundadora del primer restaurant crudivegà i ecològic de Catalunya. Les bases de l’alimentació viva, els seus beneficis i com atura i reverteix les malalties cròniques i degeneratives, fins i tot el càncer i la diabetis. 10 a 12h Espai de tallers Taller d’hort urbà. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.

6

10h Espai Dona El part a casa. Equip Mudra, Paloma Rodríguez, Sílvia Díaz, Quique Estévez i Marga Franch. Parir a casa en el s. XXI no significa deixar de banda els avenços mèdics o obviar les complicacions i riscos que poden sorgir. 11h Sala 1 Constel·lacions Familiars. Paula Leiva, terapeuta de constel·lacions familiars. Les constel·lacions sanen, posen ordre i alliberen patrons del nostre arbre genealògic. 11h Sala 2 “Per què Equo ara” . Toni Ribas, responsable de comunicacions d’Equo Catalunya i David Gámiz. 11h Sala 3 Fracking: fracturant el futur. Eva Marguí, química i Llorenç Planagumà, geòleg. 11h Sala cuina SOSpeix, els límits del mar. Cuina responsable de recursos pesquers. Organitza: ANG i Iaeden.


dissabte 11h Sala d’actes Agricultura sostenible 2.0. El potencial d’ internet per la transformació social. Oriol Costa, president de Dynamis. David Vázquez, coordinador d’ Humana Catalunya. Presentació del mercat virtual ecosi.essavia.com Programa d’agricultura social d’Humana agriculturasocial.saviae.com Planificador de cultius dynamis.saviae.com 11h Sala 4 Acroioga per a nens. Berta Clavera, professora de Ioga i Acroioga. L’ Acroioga fusiona la saviesa espiritual del ioga, l’amor bondadós del massatge tailandès i la força dinàmica de l’acrobàcia. 11h Espai Dona Coneix el teu cicle menstrual per a cercar o evitar l’embaràs. Paloma Rodríguez, matrona de l’ Equip Mudra. El mètode sintotèrmic és el millor planificador familiar per a vaticinar els períodes fèrtils i infèrtils. Coneix els diferents indicadors. 12h Sala cuina La salut física i emocional mitjançant l’alimentació macrobiòtica. Ana López, Escuela Macrobiótica Isana. 12h Espai de tallers Taller de papiroflèxia amb paper reciclat. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.

12h Sala 1 Indiana Jones, Buda, Crist, Ramana Maharshi i Zorba el Grec a la recerca del jo perdut. Albert Parareda. A dins nostre hi ha tot un món per descobrir: un testimoni, un observador conscient i una illa de pau que sempre tenim a la nostra disposició. 12h Sala 2 Retrobar l’ànima connectant amb la pròpia saviesa. Mercè Sallas, professora de l’Escola de Sanació Anshmacat. 12h Sala 3 Emprenedoria Social. Kamala Fontanals, EcoVerd, fira de Cooperació i Sostenibilitat. 12h Sala d’actes La construcció social de la banca ètica FIARE, a Girona, Catalunya i Europa. Eulàlia Reguant, coordinadora FIARE Barcelona i Xavier Rubio, coordinador FIARE zona Mediterrània. 12h Sala 4 Acroioga per a adults. Berta Clavera, professora de Ioga i Acroioga. L’Acroioga fusiona la saviesa espiritual del ioga, l’amor bondadós del massatge tailandès i la força dinàmica de l’acrobàcia. 12h Espai Dona Les necessitats dels nens de 0 a 3 anys: Donem temps. Marta Graugés, mestra, psicomotricista, especialitzada en els treballs d’ Elsa Gindler (consciència) i Emmi Pikler (educació). Directora de l’Espai Gira-sol. 7


8


dissabte 13h Sala 1 Presentació de “L´Estat ecològic” (Editorial Base, 2013), una proposta d´ economia verda per a l´Estat català del segle XXI. Santiago Vilanova, membre del Consell de l’Assemblea Nacional Catalana. Debat amb el públic. 13h Sala 2 Orientació integral del pacient oncològic. Cecilia Toro, Shen Girona. Oportunitat de ser assessorat tenint en compte les opcions convencionals i no convencionals i considerant a la persona des d’una perspectiva holística. 13h Sala d’actes Som Energia: com produir la nostra pròpia energia? Enric Mateu, coordinador del Grup Local de Girona. 13h Sala 3 Metges, malalts i persones. Santi Vancells, doctor. 13h Espai Dona Els pits: font d’amor per a tu mateixa. Xènia Ros, terapeuta en Zen Shiatsu, especialitzada en els cicles femenins des de la perspectiva de la medicina Xina. Podràs aprendre alguns “massatges i moviments” per afavorir la cura dels teus pits. 13h Espai central Concert de música serfardita a càrrec de Rosa Zaragoza.

14h Espai Dona De parella a família. Montserrat Graupera, CREAR VIDA, acompanyament i benestar. La relació de parella, el naixement d’una mare i d’un pare, els rols, recursos per gestionar-ho i evitar conflictes. 16h Sala 1 Naturopatia ara més que mai. Oriol Àvila, metge naturista i expresident de la Federació Naturista Vegetariana d’Espanya. 16h Sala 2 L’ harmonia de la natura com a essència de productes terapèutics per l’equilibri de la persona. Isabel Costa, LXIRelements. 16h Sala d’actes “De Papa a Papa”. Destapant un llenguatge ocult en el canvi de pontificat i el veritable perquè. Víctor Sanvicens, coordinador de les conferències de EL GRAN ENGAÑO. 16h Sala 3 Granja Gallarets: el dia a dia d’una gallina apadrinada. Jack Massachs, veterinari i ramader. Funcionament d’ una granja de gallines de posta ecològica situada al Baix Empordà i de com és la rutina diària d’unes gallines, que més que cuidades, són mimades. 16 a 18h Espai de tallers Fes el teu petit ninot de naturalista. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.

9


16 h Espai Dona Dones en cercle. “El Conte Medicina”. Carmen Dalaka, terapeuta especialitzada en l’acompanyament emocional de la dona. El llenguatge simbòlic dins de la tradició oral ha estat una eina fonamental per la transmissió de coneixements entre generacions de dones. 16h Sala cuina Taller de sabó amb oli reciclat. Josep Llanguas. 17h Auditori ÀGORA D’ECONOMIA SOSTENIBLE Diàlegs amb Arcadi Oliveres, economista català i president de Justícia i Pau, i Joan Melé, sotsdirector del Triodos Bank, autor de “Diner i Consciència” Inscripcions a: ecosi.eventbrite.es 17h Sala d’actes RES, la moneda complementaria per PIMES i autònoms. Sofia Figueras, assessora del RES Catalunya. 17h Sala 1 El perill de les vacunes. Dr. Xavier Uriarte, metge naturista i autor de llibres sobre vacunes, neurologia, càncer i alimentació. 17h Sala 2 Els Robers de Càritas, solidaritat i ecologia. Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona i Esteve Ràfols, cooperativa Roba Amiga. 17h Sala 3 Defensa del territori a les comarques de Girona. Organitza: ANG. 10

17h Sala 4 Classe pràctica de Kundalini Ioga. El ioga del cor i de la consciència. Roser Massegur, professora i harmonitzadora Energètica. 17h Espai Dona La dona cíclica: els dons del cicle menstrual. Sophia Style, doula i antropòloga. Explorarem maneres pràctiques i inspiradores per transformar l’experiència del cicle menstrual en una força constructiva i creativa. 18 h Espai Dona Menopausa: viure la transformació, transformar l’experiència. Eulalia Pamies, infermera i coordinadora de l’Espai Menopausa, Banyoles. El coneixement ancestral, la vivència sense prejudicis dels canvis i el missatge que transmeten les dones. La menopausa és el final d’una etapa, però sobretot, és el pas a un estadi de maduresa i coneixement. 18h Sala cuina Receptes de la Carme del Ginjoler amb productes locals. El Ginjoler. 18h Sala 1 Com millorar la teva qualitat de vida amb el silici orgànic. Marta Cirera, responsable de Dexsil Espanya. 18h Espai de tallers Tallers d’aquarel·la Steineriana per adults. Organitza Contes Savis. 18h Espai nens Contes naturalistes. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.


dissabte 18 a 19.30h a la Sala d’actes Àgora de l’ECONOMIA Les claus per a un desenvolupament sostenible: Noves polítiques i un nou model econòmic alternatiu per proposar un canvi actual del sistema. Espai públic per exposar, discutir, dialogar i conversar entorn a una idea. Inscripcions a: ecosi.eventbrite.es

18h Espai central Taller d’horta ecològica. Santi Soto, el Vergel de las Hadas.

Participa a les diferents Àgores simultànies: » Àgora de l’Economia del Bé Comú a Girona. » Àgora de la Bioconstrucció a Girona. » Àgora de la sobirania energètica a Girona. » Àgora del Procés Constituent a Girona. » Àgora dels emprenedors a Girona.

19h Sala 2 Biografia: Fases i ritmes de la vida. Una visió de l’evolució del esser humà. Isabel Campins, treballadora social i cofundadora de l’Associació Sàvia.

18h Sala 2 El cotó enganya. Santi Mallorqui i Angel Sànchez responsables de l’empresa Organic Cotton Colours, SL Història del cotó i de la indústria tèxtil, circumstàncies que han fomentat la situació actual del consum de teixit i perquè ens enganya el cotó. 18h Sala 3 Vídeo “Llavor de Llum”. Documental que forma part d’un projecte que pretén inspirar i apropar els joves, adults, educadors i famílies per compartir debats i accions col·lectives, i per concretar la voluntat de construir entre tots un entorn i un món millor.

19h Sala 1 L’estil de vida alcalí, més que una dieta. Gogo Bela MacQuillan, terapeuta integral i especialista en Medicina Preventiva i Alcaliniat.

19h Sala cuina La cuina al vapor i altres estris per cuinar amb salut. Núria García, experta en cuina al vapor. Organitza: Le Vitaliseur de Marion - Codis Verd. Taller amb degustació i consells per cuinar. 19h Espai Dona Preparant-nos per ser pares. Montserrat Graupera, CREAR VIDA, acompanyament i benestar. Què ens cal per gaudir plenament de la maternitat o paternitat? Perquè és tan important tota l’etapa que envolta el naixement? 19h Espai Desfilada Roba Amiga presenta la col·lecció “Revive” de la marca Enajenhada i dissenyadora Laura Picas.

11


Plànol de la fira

espai networking (nivell 2)

espai desfilad

sala 3 203

204

205

exposic AIGUA E

206

202

201

192 193 190

200

189

188

sala 4 (nivell 2)

176

sala 1

178

175

179 172

173

165

164

161

163 162 161

155

ZONA COMERCIAL SALES / ESPAIS MERCAT DE LA TERRA (nivell 2)

12

152

151

eco-sí nens

espai dona

(nivell 2)

(nivell 2)


Plànol de la fira

209

espai tallers

da

sala cuina

ió: EN EQUILIBRI 113 112 195

194

197

198 199

120

122

127

124

196

181

180 171

184

185

186

187

170

183

111

182

128 133

130

169

134 134b

132b 132 1

131

144

98

167

110b

espai central

135

136

142

141

137

138

110

140 139

159

109b 109

101 102 103

150 149

147 146

145

105

106

107

100

99

sala d’actes

sala 2

(nivell 2)

(nivell 2)

98

97

13


2 de Juny 10h Sala 2 Astrologia per l’evolució personal. José Royo, professor, terapeuta i assessor astro-psicològic.

10.30h Sala Cuina Cuina marroquí d’un cuiner gironí amb productes d’aquí. Lofti Bousatta, Restaurant el Cul del Món.

10h Sala 3 Experiència al sud de la Índia: Síntesi entre les formes tradicionals de disseny i construcció, condicions mediambientals i formes contemporànies de vida. Arnau Sargatal, arquitecte tècnic.

11h Sala 1 Empelts de fruiters. Marco Sangiorgio.

10h Espai Dona Decideix com vols el teu part. Pla de part. Equip Mudra: Quique Estévez, Paloma Rodriguez i Marga Franch. El pla de part és el document en el qual queda reflexat el tipus d’assistència que la dona desitja pel seu part, i segons les disposicions legals, s’ha de respectar sempre que no es produeixi una situació d’extrema urgència. 10h Sala 4 Taller: Txi Kung i meditació. Organitza: Racó d’Atma. 10 a 12h Espai de tallers Nendo Dango (boles d’argila amb llavors). Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona. 10h Sala cuina Presentació i degustació d’olis de Mon Ermitage. Josep Soler.

14

11h Sala 2 Espiritualitat natural, espiritualitat quotidiana. Laia Montserrat, psicòloga i psicoterapeuta. Ensenya zen en la línea laica i occidental de K. G. Dürckheim des de fa 24 anys. 11h Sala 3 Vine a tocar la Bioconstrucció. Girona Bioconstrucció (Pere Cañadas, Narcís Cebrià i Jordi Corominas) proposen un taller participatiu per ajudar a escollir els materials per a construir amb criteris de bioconstrucció, amb el suport d’una exposició de diferents materials i contrastat amb una aplicació pràctica. 11h Sala d’actes Guia del recol·lector, remeis i usos de les nostres plantes i bolets. Cristina Bota i Carme Bosch. 11h Sala 4 Taller pràctic de Qi Gong Taoista. Sophie Vidamant, Shen Girona. Aquesta filosofia ens recorda com seguir a través del cos el fluir natural d’aquests principis vitals.


EEWĂůĂŵſƐ

EEWůĂƚũĂĚ͛ƌŽ

Av. Catalunya 5 ϵϳϮϲϬϬϲϳϱ

Av. Castell d’Aro 62 ϵϳϮϴϮϱϬϴϱ

EE'ŝƌŽŶĂ ͬ͘DŝŐĚŝĂϵϱ ϵϳϮϰϮϲϰϬϱ

EEKůŽƚ ͬ͘WŽƵĚĞ'ůĂĕϮϳ ϵϳϮϮϳϯϵϱϮ

EE&ŝŐƵĞƌĞƐ

EE'ĂƌƌŝŐĂ

ĂůĐŽƐƚĂƚWůĂĕĂĚĞů'ƌĂ c/. Mar 5, ϵϳϮϱϬϴϴϬϭ

ͬ͘:ĂĐŝŶƚsĞƌĚĂŐƵĞƌϮϲ Centre Com. Ca n’Illa ϵϯϳϯϮϮϲϬϭ

ŝdžžĠƐĞůƋƵĞƚ͛ŽĨĞƌŝŵĂůĞƐďŽƟŐƵĞƐEE͗ x els preus més baixos del sector. x Gran oferta de productes directes dels productors amb el màxim de proximitat. x ƐƐĞƐƐŽƌĂƚƐƉĞƌƉĞƌƐŽŶĂůƟƚƵůĂƚŝĨŽƌŵĂƚĐŽŶƟŶƵĂͲ ment, per poder oferir-ǀŽƐůĞƐƷůƟŵĞƐŶŽǀĞƚĂƚƐ͕ ĞůƐŵŝůůŽƌƐƉƌŽĚƵĐƚĞƐŝĞůƐƚƌĂĐƚĂŵĞŶƚƐŵĠƐĞĨĞĐͲ ƟƵƐ͘

ŝƚŽƚĂůĂŝŶĨŽƌŵĂĐŝſ i venda de productes a…

ZZZQDQDFDW


16


diumenge 11h Espai Dona Mames en forma: Prepart. Kaisa Tuominen, especialista en salut i fitness perinatal. Com gaudir d’una salut optima durant l’embaràs i facilitar el part mitjançant els principis de EMPODERAR: Exercici, Mentalitat Positiva, Postura, Òptim Estil de Vida, Dieta, Educació, etc.

12h Sala 2 Filtres d’aigua: Què són, com funcionen i perquè serveixen. Alberto Mesanza, Tratamiento Natural del Agua. Assessorament per la selecció responsable d’un sistema, segons la qualitat de l’aigua de la població de residència.

11h Espai networking Taller de Geobiologia. Casa nostra és un lloc saludable per viure? La influència de les radiacions en la nostra salut. Pere Vila, Kinesiòleg i Acupuntor i professor de Geobiologia, Raimon Espon, geobiòleg.

12h Sala 4 La Sanació Prànica®, un pont cap al teu interior i cap al món espiritual a càrrec d’instructors oficials del Mundo Pránico®, representants del Institue for Inner Studies, Inc.

11h Espai de tallers Tallers d’aquarel·la Steineriana per infants de més de 5 anys. Organitza Contes Savis. 11h Espai central Taller d’horta ecològica. Santi Soto, el Vergel de las Hadas. 11.30h Sala cuina Taller: Infusions saludables. Associació Arrels de Natura –Estanyol. Elaboració d’infusions amb plantes de l’entorn per gaudir i cuidar el nostre cos 12h Sala 1 Meditació Creativa a càrrec de William Van Marsenille. La meditació creativa és una eina per conèixer -se un mateix i canviar el seu estil de vida.

12h Sala d’actes Sana amb Saama. Veturián Arana, Shen Girona. L’eina terapèutica creada per Veturián Arana que permet que tota persona pugui ser terapeuta, i en el cas de ja ser-ho, poder multiplicar el poder sanador de manera exponencial!. 12 h Espai Dona La menarquia: acompanyar l’arribada de la menstruació. Sophia Style, doula i antropòloga. Explorarem com podem estar mes preparades les dones per acompanyar a les noies d’avui en dia en aquesta transició, i transmetre una visió positiva de la feminitat i la regla. 12h Espai de tallers Taller bossetes d’olor. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona.

17


12h Sala 3 Estufes de llenya d’Alt Rendiment. Jordi Puig Tió. 13h Sala 3 L’Aigua i els fractals. Luis Camargo. Formas del Agua. Les formes originadores de la vida en el nostre cos i l’univers són semblants al flux del riu. 13h Sala 2 Benjamín Frontera de Portbou. Santi i Pol Vancells. 13h Sala d’actes Meditació: Connexió amb el centre de la terra. Thutam Guillamot, director de Armonia/Equilibrio. 13h Sala 4 Aprèn a sentir i a veure l’ energia subtil del teu entorn amb la Sanació Prànica® Taller a càrrec d’instructors oficials del Mundo Pránico®, representants del Institue for Inner Studies, Inc. T’aproximarà a les energies subtils que t’envolten, aprenent a sentir i/o a veure l’energia que et rodeja i et crea 13h Espai Dona Música i moviment per embarassades, mares i nadons (fins 18 mesos). Mireia Monterde, Mamacrea: maternitat creativa. Exercicis corporals suaus, moviments i danses, música, veu i cançons, perquè la mare i el nadó experimentin un vincle més fort, creatiu i afectiu. (Cal portar portanadons).

18

13h Sala cuina Cuinar és un plaer. Receptes vegetarianes per sentir-te bé. Cecile Kraetzer, gerent de BioSpirit. 13h Espai nens Animació infantil amb els Cagalàstics contacontes! 14h Espai Dona Mames en forma: Postpart. Kaisa Tuominen, especialista en salut i fitness perinatal. Com recuperar-se desprès de parir amb exercicis correctius i el mètode hipopressiu. Que se ha de evitar per no empitjorar la recuperació i que es pot fer per facilitar el procés. 16h Sala 1 L’ acompanyament en l’agonia. Dr. Xavier Uriarte, metge naturista i autor de llibres sobre vacunes, neurologia, càncer i alimentació. 16h Sala 2 Reflexoteràpia de les xacres. Carmen Nieto, membre d’ EDIREFLEX i professora de Reflexologia i kinesiòloga. Reflexologia Vertical VRT (Vertical Reflex Theraphy, mètode de Lynne Booth). Aliki Vythoullka, reflexòloga i presidenta d’EDIREFLEX. 16h Sala 3 Vídeo “Llavor de Llum”. Documental que forma part d’un projecte que pretén inspirar i apropar els joves, adults, educadors i famílies per compartir debats i accions col·lectives, i per concretar la voluntat de construir entre tots un entorn i un món millor.


diumenge 16h Sala d’actes Ús de l’aigua de mar i les lleis de la medicina de Hamer. Francesc Martí. 16h Sala cuina Taller de confitures per a nens de 6 a 12 anys. Georgina Regàs, cuinera i escriptora, ha dedicat bona part de la seva jubilació a investigar i crear nous gustos de melmelades a través del Museu de la Confitura de Torrent. 16h espai Dona Biodinàmica perinatal: explorar les empremtes pre i perinatals. Lin Vermeiren, terapeuta perinatal i craneosacral. Prendre consciència dels patrons i aspectes de la vida adulta que ressonen amb memòries primerenques (de la pròpia concepció, la vida intrauterina, el procés de naixement i el vincle) ens permet connectar amb el nostre ple potencial. 17h Sala 1 L’Ayurveda i els viatges a l’Índia. Kathy von Korff, Jatak Travels España. Sistema tradicional de la medicina hindú basat en l’homeopatia i la naturopatia. 17h Sala 2 Les Constel·lacions Familiars i Sistemàtiques. Carme Boix, doctora de la Formació de Constel·lacions de AD’s Escola. 17h Sala d’actes Ecologia i espiritualitat. Ven. Thubten Wangchen, president de la casa del Tibet a Barcelona i diputat per Europa del govern Tibetà a l’exili.

17h Sala cuina Com elaborar begudes vegetals. Núria García. Organitza: SojamaticCodis Verd. Degustació i consells per l’elaboració a casa. 17h Espai Dona Geografia íntima: descobreix el teu perineu. Xènia Ros, terapeuta en Zen Shiatsu, especialitzada en els cicles femenins des de la perspectiva de la medicina Xina. Taller vivencial on descobrir la sensibilitat del teu perineu i com “incorporar-lo” a la globalitat del cos i en el moviment. Per a totes les etapes de la vida de la dona. 17h Espai nens Contes naturalistes. Organitza l’Associació de Naturalistes de Girona. 18h Sala 1 Magna Dea: una nova feminitat. Meritxell Massachs, llicenciada en Psicologia. Proposta de nous camins per assolir una feminitat madura, conscient i inclusiva. 18 a 19.30h Sala d’actes AGORA DE L’ESPIRITUALITAT Àgora per compartir com vivim l’espiritualitat avui. Vine a compartir la teva experiència. Inscripcions a: ecosi.eventbrite.es 18h Sala 3 Com viure les pèrdues significatives de la nostra vida. Isabel Campins, treballadora social i cofundadora de l’Associació Sàvia.

19


Saps el què vols. Saps el que menges.

agricultura biològica

Biocop Productos Biológicos S.A. Puigmal, 3 08185 Lliçà de Vall (BCN) - Tel. +34 938 436 517 20 www.biocop.es


diumenge 18h Sala cuina Aprèn, degusta i gaudeix. Tast de xocolata de Comerç Just. Maria Fernández, responsable del Dpt. comercial i projectes. Es vol mostrar l’elaboració del cacau de comerç just des dels seus orígens fins arribar al ciutadà, per sensibilitzar a la població sobre les conseqüències, responsabilitats i alternatives que com a consumidors tenim.

18.30h Sala 2 La espiritualitat, la mort i el morir. Tew Bunnang, nascut i resideix a Bangkok, mestre de Tai-txi amb més de 30 anys d’experiència donant cursos per Europa.

18h Espai Dona Vull tenir un bebè: el camí de la meva fertilitat. Véronique Batter, doula de la fertilitat, experta en la psicologia prenatal i fenomenologia de la concepció. Tenim en el més profund de nosaltres memòries i creences subconscients que fan que a vegada el nostre cos té por de obrir-se a la maternitat. Explorarem alguns d’aquests factors i veurem com podem facilitar la concepció del teu fill o filla.

19h Sala 3 Autonomia alimentària amb agricultura ecològica. Santi Soto, el Vergel de las Hadas.

19h Sala 1 Les radiacions electromagnètiques i la salut. Kontxi Mora, presidenta de l’Associació Alma Center.

19h Espai Dona Viure, gaudir i créixer en parella. Doia Riera i Elio Romero, professionals de Re-naixement i Constel·lacions Familiars, especialitzats en el treball per a parelles. La parella és un espai en el que experimentem moltes situacions d’ aprenentatge i creixement.

CADA DIA... » Taller de tocats, Do it yourself. A l’estand nº120-127 de la cooperativa Roba Amiga (dissabte matí i diumenge matí i tarda). » Campanya “Pinta un peix per a les futures generacions”. Organitza: Associació de Naturalistes de Girona (ANG). Espai de tallers. » Exposició: “Aigua en equilibri”. Agència Catalana de l’Aigua. » Concerts i tallers de Hang (instrument del s.XXI) amb Marc Pou 21


EXPOSITOR A ESCOLA AD'S AALTERNATIVAS NATURALES A ARTELAC AASSOCIACIÓ ALMA CENTER AAUTO TALLER EMILI BOSCH AAXIAL ESPAI VITAL AAYURVEDA AUTÉNTICO BAUHAUS BETARA BIOCOP PRODUCTOS BIOLÓGICOS BIOCOSAS.COM BIOCULTURA - ASS. VIDA SANA BIONOFRE BIOPLANTA BIOSPIRIT BLAT I FOC BURRICLETA CÀMPING EL SOLSONÈS CELLER COOPERATIU DE SALELLES CENTRE QUIROPRÀCTIC GIRONA CHOCOLATES SOLÉ CODIS VERD,SCP CONCEPT B. COOP57 SCCL COP DE GAS DEL POT PETIT DEXSIL LABS SPAIN,SL DYNAMIS ECOARTESANO ALIMENTACIÓ ECOCEL ECOCIF'S ECOMARC ECORIERA ECOVERD FIRA ECOVIURE, FIRA DE MANRESA EL GRAN ENGANY EL RACÓ VERD ESCUELA MACROBIOTICA ISANA ESPAI DAINA ESPAI OBERT EMPORDÀ ESTUDIOS NATURISTAS EVA SUEÑA FET AMB EL COR FIARE FORMATGES MONTBRÚ FOTO DE L'AURA FOX FIBRE COLORGANIC FUNDACIÓ HUMANA FUNDACIÓ PRIVADA ONYAR-LA SELVA FUTURE MOTO & BIKES GANODERMA LUCIDUM HOLOSINTESIS INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS ISIS STONES JUGUETES ALTERNATIVOS LA BONA PIZZA LA CAMA AAZUL LA DEPILACIÓN NATURAL LES JARDINS DE GAÏA 22

ESTAND 165 103 145 152 192 141 131 99 179 anunci 159 113 151 189 185 exterior exterior anunci 128 186 164 182 109 198 162 101 196 191 200 136 107 149 181 134B 191 175 110B 155 178 195 106 176 146 198 105 197 100 203-206 190 162 140 171-180 167 173 172 209 187 124 132B

TELÈFON 972-20 74 61 666-39 31 33 93-833 01 33 93-226 15 41 972-83 70 23 972-22 47 05 96-169 21 30 972-41 42 22 93-888 08 52 93-843 65 17 93-589 88 76 93-580 08 18 972-52 51 16 658-41 84 35 972-42 86 85 633-73 57 10 93-117 16 66 973-48 28 61 93-872 05 72 972-42 65 88 93-729 00 18 93-871 91 89 667-32 68 16 93-268 29 49 972-82 22 44 93-699 32 34 93-712 12 31 972-42 87 00 627-16 20 85 636-82 48 33 647-91 33 30 93-517 09 91 972-69 01 68 722 17 85 81 93-877 63 12 972-18 34 04 977-34 61 14 650-61 61 82 972-33 44 45 972-51 20 75 630-76 84 18 625-56 65 13 636-83 08 67 93-412 29 61 93-820 78 37 93-300 90 82 699-07 06 15 93-840 21 82 972-46 91 97 972-48 61 22 617-31 48 55 93-769 05 21 972-21 44 66 639-28 52 73 979-18 10 03 647-72 59 43 91-112 41 71 93-751 49 20 699-49 04 18

EMAIL / WEB info@adscentre.org solimarmadrid@hotmail.com lacticsartelac@gmail.com kontximora@hotmail.com auto@autobosch.com roser.axial@gmail.com info@ayurveda.es girona@bauhaus.es info@betara.cat biocop@biocop.es info@biocosas.com www.biocultura.org lluis@bionofre.com bioplanta@bioplanta.net cecile.kraetzer@biospirit.es blatifoc@gmail.com hola@burricleta.com info@campingsolsones.com coopsalelles@coopsalelles.com info@centrequiropracticgirona.com info@chocolatessole.com contactar@codisverd.com contact@conceptb.fr www.coop57.coop copdegas@copdegas.com info@delpotpetit.com dexsilspain@yahoo.es www.dynamis.saviae.com ecoartesano@yahoo.es info@ecocel.cat info@ecocifs.com info@ecomarc.es ecoriera@ecoriera.com comunica@ecoverd.org fira@firamanresa.com consultes@elgranenganio.com info.elracoverd@gmail.com isana@escuelamacrobiotica.es info@espaidaina.es info@espaiobertemporda.org estudiosnaturistas@estudiosnaturistas.com info@lanasdelsur.es carolina@fetambelcor.cat info@fiare.com sandra@montbrufires.cat centreelportal@gmail.com admin@foxfibrecolorganic.com agricultura.social@humana-spain.org fundacio@onyarlaselva.org info@futur-emotobikes.com nataliamarquesalarte6@gmail.com merce@holosintesis.com girona@iniciativa.cat info@isisstones.com nuestrotaller@gmail.com onamonfort@yahoo.es info@lacamaazul.es wwhh.admi@gmail.com info@jardinsdegaia.es


llistat d'expositors EXPOSITOR OSITOR MAISON KARITE MAS EL BOSCÀ NOU - WWW.ECOVEDELLA.CAT MAS QUESEROS MOLÍ DE LA VALL MAJOR, SL MON ERMITAGE NANA NATUR LIKE REGSISTEM,SL REIMEN VALLÈS, SL RES CATALUNYA ROBA AMIGA RUTAS MÁGICAS SERVEIS DE GEOBIOLOGIA SERVEIS PANELLA SHANTICARAVAN SHEN GIRONA SISTEMES ENERGÈTICS SOLARS SOL TÈCNIC ECOLÒGIC SOLAR365 SOM ENERGIA STOP-RADIA SUPRASANNA TANMAFRÀ TERPENIC LABS TRATAMIENTO NATURAL DEL AGUA TRIODOS BANK VIDAECOLOGICA VISTABONA WWW.ELRACODELAVIA.COM ZAPATARI

ESTAND 130 188 201 122 199 anunci 139 98 193 135-142 120-127 178 102 162 111-112 169 194 109B 138 198 133 137 132 161 134 183-184 163B 202 163 170

TELÈFON 93-209 18 31 652-58 077 04 692-84 54 12 659-97 71 11 973-22 49 00 972-60 06 75 977-83 30 60 972-46 82 11 93-721 32 58 972-41 97 52 972-26 99 08 972-33 44 45 609-37 91 32 972-47 70 64 671-24 43 25 972-48 39 92 972-64 08 94 972-27 02 40 973-55 40 11 972-18 33 86 93-159 26 80 650-80 41 92 622-87 23 58 93-117 38 47 972-87 40 26 902-36 09 40 96-539 20 25 972-26 65 73 620-02 18 50 948-50 34 10

EMAIL / WEB B cn@maisonkarite.com info@ecovedella.cat info mas.queseros@hotmail.com @hotmail.com oliscolome@gmail.com info@ermitalia.com info@nana.cat distribucionsesparza@gmail.com info@regsistem.cat reimenvalles@hotmail.com info@res.cat adadgi2@emicrologic.com info@rutasmagicas.es raimonespon@serveisdegeobiologia.com info@panella.cat shanticaravan@gmail.com shengirona@telefonica.net info@ses-energia.com soltecnic@soltecnic.com info@solar365.cat info@somenergia.coop stopradia@gmail.com mundofuturo@hotmail.com tanmafra@gmail.com terpenic@terpenic.com agua@aguanatural.com sergio.rodriguez@triodos.es info@vidaecologica.eu info@vistabona.com info@elracodelavia.com zapatari-artisautza@yahoo.es

657-42 97 49 660-32 50 58 607-83 32 83 972-22 36 38 650-55 81 65 972-56 34 42

albafalgas@gmail.com bertus@india.com flordefranchipan@yahoo.es info@naturalistesgirona.org associacio.savia@gmail.com cantorres.scs@gmail.com

93-830 53 63 628-64 10 98 972-46 13 34 93-884 83 95 670-29 84 28

info@carniceriaprat.es obrador@calnanotcooperativa.com info@carmebosch.cat info@castanyadeviladrau.cat jmtrias@agriplant.es

972-74 34 75 672-00 47 82 972-17 83 65 649-15 07 15 699-20 92 71 664-54 61 54 972-768 281 664-58 45 57 639-92 81 07 685-38 60 32 665-28 23 41 650-33 87 57 619-06 70 95 620-52 03 466

ecoarrels@hotmail.com edireflex@gmail.com elvergeldelashadas@yahoo.es emilia@sannicolas.cat isabelcostap@gmail.com lamasamadre@gmail.com mamen@mamedu.com celinapg@gmail.com marcoloreu@hotmail.com mculubret3@gmail.com girona@mundopranico.com pauiker@hotmail.com planesesagricultura@gmail.com trepages@hotmail.com

MERCAT DE LA TERRA (nivell 2) AAlba Falgàs -BIO ESPAI CAN FALGÀS A Albert Miralta - FORJA ARTESANAL AAna Gayoso - EL JARDÍN DE LAS LILAS AASSOCIACIO DE NATURALISTES DE GIRONA AASSOCIACIO SAVIA Barbara Maguguliani - CAN TORRES CAL LLUCIÀ CAL MESTRET CAL NANOT, SCCL CARME BOSCH CASTANYA DE VILADRAU DOLÇA REVOLUCIÓ DE LES PLANTES MEDICINAL ECOTALL ECOARRELS ORGANIC EDIREFLEX EL VERGEL DE LAS HADAS Emília Sannicolàs - ESPELMES NATURALS LXIR ELEMENTS Malena - LA MASA MADRE Mamen Garde - CANELA DOLÇA Manel Àvila - TALISKET Marc Coloreu -PAELLA i FIDEUÀ Maria Culubret – PLANTES MEDICINALS MUNDO PRANICO Paula Quer - CERVESA GRADIVA D'ULLASTRET PLANESES AGRICULTURA REGENERATIVA Teresa Pagés -LA CASETA DE FELTRE

23


w w w. fi r a g i r o n a . c o m

Organitza:

Direcció tècnica:

Amb la col·laboració de:

Aditya. Associació Associaci c ó de Naturalistes de Girona. Bòlit, centre d’art contemporani, Girona. Consultoria Humanista. EcoXarxa. Economia del Bé Comú Girona. Espai dona. SOM Energia. Soy Sostenible.

Amb el suport:

ECO-SÍ 2013  

GUIA D'ACTIVITATS I LLISTAT D'EXPOSITORS