Page 1


Inhoud

Opdracht 1 Opdracht 2 Opdracht 3 Opdracht 4

Blz... Blz... Blz... Blz...


Opdracht1

3 Immersive ruimtes

Foto uit de film The Book Of Eli. In deze film is de aarde door de oorlog vernietigd en zwerft hij rond met een missie. Hij bezit een boek dat de mensheid kan redden. Het mooie van de film en wat je ook terug ziet in de foto is dat hij alles op gevoel doet. Er staat wel een bord in het midden maar eigenlijk is het nietszeggend en kijkt hij naar de stand van de zon om zo te bepalen waar hij heen moet. Het mooie is dat je de rust in het persoon ziet terwijl hij eigenlijk aan een bijna onmogelijke missie begint. Het gevoel dat ik bij deze foto krijg is krachtig en hoopvol, dit komt door het licht in de foto. Het kleurverloop gaat namelijk van donker naar het licht, dat betekend dat er nog hoop is.


Foto uit de film Man on fire. Deze foto is een moment uit de film dat hij zich overgeeft en ruilt voor een kind. Deze man heeft een leven gehad met veel pijn, en hij offert zich uiteindelijk voor een ander persoon Hij maakt kleine stappen en sloft langzaam naar de dood. Op de foto heeft hij zijn armen langs zijn lichaam omhoog houd omdat hij onder schot staat, je ziet dat hij zich overgeeft en verloren heeft. Het gevoel bij de foto is droevig, ruw, en de persoon loopt van het licht naar het donker toe waardoor het helemaal droevig wordt. De ruige brug zorgt voor een sfeer alsof hij in de getto loopt en niet veilig is. Deze foto vond ik op het internet en ik bleef er naar kijken. Het is een foto die mysterisch is want er zit een man in een glazen ruimte op een stoel, en je weet niet wat er gaat gebeuren en waarom die daar zit. In het glas zijn nog wat patronen verwerkt wat er misschien ook wat mee te maken kan hebben. Ik zie er in dat hij met zijn voeten onderwater staan en dat hij in een soort verhoor zit. Waarbij de ruimte zich kan vullen met water. Hij zit gesloten(isolument) maar hij lijkt tevreden en ontspannen. Het gevoel dat ik bij deze foto had was duister, dreigend, keel en meeslepend.


Opdracht 2

Objecten in de ruimte

Op de foto hierboven zie je een hal waar niks in staat, het was de opdracht om 3 dingen in een foto te plaatsen en daarbij het gevoel te geven dat het er echt instaat. Ik zat thuis en zag voor mij een piano,hond en bank en dacht die ga ik hier in plaatsen.


Opdracht 3

Ideevorming

-Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Mijn eigen huis, en dan herinner ik mijn woonkamer nog. Waar ik de grootste deel van mijn eerste jaren doorbracht.

-Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? ja, Twee zwarte leren banken en een tv die ook zwart en groot was. Een grote oude klok stond in de woonkamer, die heel veel lawaai maakte. Er was altijd wel een kleine voetbal in de ruimte, en de geluidsinstallatie kan ik mij nog herinneren, de knoppen waren als een soort speelgoed voor mij.

-Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Het is misschien een beetje bijdehand maar dat zal waarschijnlijk gewoon buiten zijn. En anders ben ik een keer in grootste stadion geweest in Londen ‘’Wembley’’ dit was erg indrukwekkend om mee te maken.

-Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? In de buik van mijn moeder

-Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Dit kan door veel omstandigheden prettig zijn maar de belangrijkste reden zijn: de vetrouwde omgeving, de temparatuur, het geluid, de mensen en de rust.

-Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Doordat het een nieuwe ruimte is, te drukke ruimte, geisoleerde ruimte, droevige sfeer hangt, saaie ruimtes,


-Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken?

In de jungle, je zit dan in een tropisch klimaat tussen de dieren met veel regen en toch warmte. Nog nooit geweest maar het lijkt me een intressante ervaring.

-Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken?

Omgevingen waar een oorlog plaats vindt, ik zou niet weten hoe zo iets voelt en met de blote ogen er uit ziet.

- Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die.

ja, dit was een ruimte waarbij de muren steeds dichter naar elkaar gingen waardoor de persoon die erin stond uiteindelijk geen uitweg meer had en vervolgens door de verdrukking van de muren dood ging.

- Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-goodmovie? Beschrijf die.

ja, er werd daar een gigantisch feest op het strand gehouden, de mensen waren gelukkig en iedereen was zonder stress aan het feesten


Mindmaps


ABC brainstorm a:Alleen b:Bom c: contrasten d: Doden e: eenzaam f: fantasie g: gasmasker h: Huid, herkomst i:imaginair j:jagen k: kleuren l: landschap m: masker n: nucleaire o: ontdekken p: q r: s: Stilte t: u: v: Verminkt w: Wereld x: y: z:


Opdracht 4

Research

http://www.pinterest.com/fvb93/immersive-space/


Moodboard


Immersive space  

Begin Immersive space

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you