't Vraagteken - Zomereditie

Page 1

GTEKEN

. ten. Avelgem n sympathisan edal uit te o Scheld g, proos r en Chir sen begeleidin s anteklee Chiro K g, volwa zine van epsleidin een info ing, gro teken is esteld door leid ‘t Vraag g t samen Het word

res : K.

fzendad

em

0 Avelg

n 6, 858

lpenlaa

Byls, Tu

delijks riemaan

N E K E T G A A

e uitgav

e

VU en a

D

T VRAA

‘T VR Magazin

e,

, 2° kw P708234

artaal 20

ro Ave i h C d n ro

14

lgem

België-Belgique P.B.-P.P. 8580 AVELGEM BC 30346


?

CHIRO

D U D O U H O N H I N I D D U U O O H H N D N I U O H N I D D U D U O U O H H N I N I D U O HOUD D H N I U D U O INHO H N I D U D O U H O IN H N I D U D O U H O N H D N U I O H N I D U D O U H N I D D U U O O H H IN N I D U O D H U O D H U IN HO N I D UD U O H N I D U O D D U U O O INH INH Uitnodiging kuisdagen Kapoentjes: jongens Kapoentjes: meisjes Sloebers: jongens Sloebers: meisjes Rakkers Kwiks Toppers Tippers Kerels Tiptiens Aspies: jongens Aspies: meisjes

Kampthema: jongens Kampthema: meisjes Kookploeg: jongens Wat eten de jongens? Kookploeg: jongens Wat eten de jongens?

Leidingsweekend Ravels Chiroics & Chirowiekske De jongensleiding De meisjesleiding

Wat neem je mee in je valies ? Wat neem je niet mee in je valies ? Ongewenst bezoek Waar gaan we op kamp? Hoe ziet zo’n dag eruit op kamp ? Hoe blijven we in contact ? Praktische info Vertrek autobus

2


AVELGEM

?

Uitnodiging kuisdagen op 21 en 28 juni 2014

Het einde van het chirowerkjaar komt eraan en de zomerbivakken zijn in zicht. VZW chiroheem maakt zich op om de vele groepen te ontvangen in onze prachtige chirolokalen in Avelgem. De hele zomervakantie mogen we groepen verwelkomen. Daarom moeten alle lokalen grondig gekuist worden zodanig dat alle groepen die hier op kamp komen in nette lokalen kunnen slapen.

Vandaar onze hartelijke oproep aan chiro-ouders en sympathisanten om ons te komen helpen deze klus te klaren op zaterdag 21 en 28 juni. Afspraak om 8.00 uur aan het meisjesheem! Er wordt gezorgd voor koffie, taart, frisdrank en een drankje om 12u30. Wij voorzien de nodige kuisproducten maar een emmer, zeemvel, spons, een kleine trapladder,‌ zou wel handig zijn als je die meebrengt. Degenen die er vorige keren bij waren vonden zelfs kuisen een aangename bezigheid. Indien je aanwezig kunt zijn gelieve ons op voorhand te verwittigen voor verzekering en catering. Namens vzw chiroheem: Goedele Tack: 056/648814 Annelies Depraetere: 056/239018 Katrijn Callens: 0477/249511 Martine Vandenberghe: 056/647947

3


?

CHIRO

KAPOENTJES Jongens

AANHOORT, U ALLEN, AANHOORT ZEG IK U!!! HET BIVAK KOMT ERAAN!!!!! “Maar leider, wat is dat dan zo een bivak? Vertel er ons gauw alles over!” ik hoor het u zo zeggen terwijl u (of uw mama) dit leest ;-) Bivak dat is: Leven op het ritme van de wind en van de zon, zingen op de melodie van bos en beek en bron, slapen met het getrommel van de regen op het dak, ontwaken met de morgendouw (we zijn weer op bivak )! Hele dagen na elkaar ravotten, spelen, zwemmen, rennen springen duiken vliegen vallen opstaan en weer doorgaan, op pad gaan, bouwen, vuil worden, de schone kant van het leven ontdekken, lekker eten, nog meer spelen, de natuur aanschouwen, leven in uw verbeelding, uw mama niet missen en ook niet wenen, het grootste kampvuur ooit meemaken, liedjes leren die u later –bij het wederhoren- terug in Ravels zullen doen voelen… Eindelijk eens in een echt bos spelen, want dat begon nu toch wel tijd te worden, me dunkt! ‘Perfect’ op de hoogte zijn van de publiek-, privaat- en strafrechtelijke regeling in ons land, een economisch en linguïstiek genie worden en de handigste Harry worden op gebied van houtbewerking, schrijnwerken en vervaardiging van meubilair. Met pijn in het hart vertrekken en met meer pijn in het hart terug thuiskomen omdat het gedaan is met de leute. En alsof dat nog niet alles is, komen wij voordien langs bij u thuis om u in te schrijven! (wanneer we tijd vinden wel te verstaan)

DAT DE AFWEZIGEN ONGELIJK ZULLEN HEBBEN!

Veel kampige groeten Giejoom, Maartein en Daavied

4


?

AVELGEM

KAPOENTJES Meisjes

Dag beestige kapoentjes, Velen onder jullie beseffen het misschien nog niet maar binnen enkele weken is het zover. Nog ongeveer 25 keer slapen en dan vertrekken we op kamp naar Ravels! Woehoew ! Het kamp wordt het hoogtepunt van het jaar. Lekker veel eten, iedere dag met je vriendjes spelen, leuke bosspelen spelen, knutselen, ‌. Wij hebben er al superveel zin in, alleen hebben we nu nog kapoentjes nodig die met ons mee willen. Om jezelf een kapoentje te noemen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Je bent: - Keitof - Avontuurlijk - Pandaliefhebber - Ontzettend nieuwsgierig om Sarah haar dikke buik te zien - Enthousiast - Nooit moe of lastig - Trots om kapoentje te zijn - Jong en actief - Een echt feestbeest - Stil als je moet slapen

Als je aan al deze voorwaarden voldoet dan mag je, moet je, zeker mee op kamp!

XOXO Sahara, Stichie, Manonieponie

5


?

CHIRO

Sloebers Jongens

Dag beste Sloebertjes! Jullie hebben het waarschijnlijk wel al eens horen waaien in de wandelgangen: het jaarlijkse super kamp komt er weer aan! Een onvergetelijke tijd voor ieder Sloebertje vol spetterende en leuke lange wandelingen, super opwindende gesprekken met de proost en enorm lachwekkende en plezierige platte rustmomenten in stilzwijgen. Dit jaar gaan we proberen het wereldrecord stilliggen te verbreken en we gaan op tocht door de bossen om de koningspage en het distelvlindertje in zijn natuurlijke habitat te onderzoeken, super spannend! Thanssens zal alvast alle afleveringen van de 7de dag op een schijfje branden om eens terug te blikken op het voorbije politieke jaar en Felix zei dat hij een aantal bijbelse passages ging kopiĂŤren voor bij het slapengaan.

Diegenen die mee waren op weekend hebben al een inschrijvingsformuliertje meegekregen en de echte durvers hebben het zelfs al ingevuld en terug bezorgd bij ons, daarvoor dank! U hoeft echter niet te treuren want we komen na het einde van het schooljaar nog eens bij jullie allemaal langs met de massa om orde op zaken te stellen en nog eens poeslief te vragen aan jullie oudertjes of we hun kroost mogen meenemen op exodus naar het beloofde land. Veel liefs,

Pater Damiaan, Pater Pio en Pater Vangheluwe

6


AVELGEM

?

7


?

CHIRO

Sloebers Meisjes

Jullie weten het waarschijnlijk al, maar toch willen we het nog 1 keer zeggen! 5 juli vertrekken wij met onze stam op kamp waar onze totempaal en tipi al klaar staat voor hun mooie indiaantjes! Elk van jullie behoord tot een clan volgens de traditie van de indianen, ontdek tot welke clan jij behoort en welke totem bij jou past! De periode waarin je bent geboren zal dit voor jullie bepalen.

HAVIKSCLAN

21maart - 20 april: Valk! Jij bent iemand die graag je vleugels uitslaat, je hebt vaak nieuwe ideeĂŤn. Maar je bent ook vaak afgeleid!

22juli - 22 augustus: Zalm! Jij bent de koningin der vissen, je bent altijd bezig en zal nooit opgeven. 23 november - 21 december: Uil! Jij bent zeer intelligent en zorgzaam. Maar wordt soms verkeerd begrepen.

SCHILDPADCLAN

21 mei - 21 april: Bever! Je bent voorzichtig maar hebt een groot uithoudings vermogen. Je bent ook vaak koppig.

22 december - 20 januari: De gans! Je kan goed met iedereen overweg en je bent emotioneel, je laat je vaak doen door anderen.

8

23 augustus - 23 september: Bruine beer! Heel erg sterk maar toch zachtaardig en een dagdromer.


?

AVELGEM VLINDERCLAN

22 mei - 21 juni: Hert! Je bent graag in contact met anderen en bent altijd in beweging. Je bent niet altijd even aandachtig.

24 september - 23 oktober: Kraai! Je bent trouw aan de groep, je voelt je overal op je gemak en kan goed organiseren.

21 januari - 18 februari: Otter! Je kan heel veel plezier maken en bent speels, vriendelijk en behulpzaam.

KIKKERCLAN

22 juni - 21 juli: Specht! Je weet altijd tot rust te komen en je kan goed praten met iedereen, maar je hebt moeite om los te laten.

24 oktober - 22 november: De slang! Je bent creatief en heel gevoelig maar je laat je niet snel doen door anderen.

19 februari - 20 maart: De wolf! Je bent gevoelig en je leert anderen graag dingen bij.

Wil je deze kwaliteiten graag verder ontwikkelen op kamp? Kom dan maar mee! Na 20 juni zullen wij nog eens langskomen om jullie in te schrijven, je kan ons ook een seintje geven op het nummer 0471/02 39 75 (Sarah) of 0475/46 88 65 (Justine). Ga maar alvast op zoek naar een mooie indianenoutfit, veel groetjes van jullie stamhoofden Sarah en Justine!

9


?

CHIRO

RAKKERS Dag rakkers ! Het chirojaar nadert zijn einde , maar dat wil al helemaal niet betekenen dat wij het vanaf nu rustiger aan gaan doen. Integendeel ! Jullie merkten het waarschijnlijk al aan onze laatste activiteiten, denk maar aan ‘The battle of the Rakkers’ , die na een hevige strijd met bloed zweet én tranen (kop op, Tuur) gewonnen werd door Noah -dé rakker van het jaar-Taveirne (geen nood, de verliezers krijgen nog een kans om dé rakker van het kamp te worden !) ‘No sweat no glory ‘is dan ook niet voor niets de leuze van zijn favoriete voetbalclub. Als klap op de vuurpijl hadden we dan nog de epische rakkerdoop die ongetwijfeld door menig rakker naverteld zal worden aan de kleinkinderen en zij aan hun kleinkinderen en zij aan hun kleinkinderen en zij aan hun kleinkinderen en zij niet meer aan hun kleinkinderen, want ooit zullen ze het waarschijnlijk wel eens vergeten door te vertellen. lel. Niemand die zich niet meer zal kunnen herinneren wat hij op die dag allemaal moest binnenspelen. Inderdaad jullie horen het: dit jaar werd het kaf van het koren gescheiden, de mannen van de jongens, maar zeer zeker: enkel de echte rakkers bleven over! Die stijgende lijn zetten we ongetwijfeld door en de climax, wel die ligt ergens in de buurt van 20 juli rond een kampvuur met een hotdog in de linkerhand en een pintje in de rechterhand. Grapje, julie krijgen natuurlijk geen hotdog :D.

10


AVELGEM

?

We kunnen nog niet veel verklappen over het kamp zelf, enkel dat het bère beestig gaat zijn ! Informatie over hoe de kampplaats er uitziet kunnen jullie bij ieders goede vriend Niels Demeyer verkrijgen .Velen zullen zich waarschijnlijk de lelijke epidemie van vorig jaar nog herinneren, wel jullie kunnen op beide oren slapen , want Milo ‘den dokteur’ Ghistelinck neemt jullie graag onder zijn hoede. We zijn er zeker van dat we alle twijfels om al dan niet mee te gaan op kamp hebben weggenomen. Eén ding waar er al helemaal geen twijfels over kunnen bestaan is het feit dat dit jullie meest memorabele kamp ooit wordt ! Grts, jullie geliefde leiders

Ps: jullie krijgen wel een hotdog bij het kampvuur en geen pintje. Ps2: Wenen is niet toegelaten op kamp Ps3: mama of papa missen is ook niet toegelaten Ps4: Er wacht jullie nog een grote verrassing, maar daar zullen jullie op moeten wachten tot 13juli.

11


?

CHIRO

Kwiks

THE HUNGER GAMES

In een land Panem, hier ver vandaan, worden alle burgers opgedeeld in 12 districten, die verschillen op vlak van rijkdom. Elk jaar worden er in elk district jongeren geloot die moeten deelnemen aan de hongerspelen. Deze deelnemers worden tributen genoemd. De jongeren worden klaargestoomd voor het spel en krijgen een grondige training. Ze kunnen trainen in speerwerpen, boogschieten, eetbare planten herkennen, camouflage, en allerlei andere overlevingstechnieken. Na de trainingen moeten de jongeren een specialiteit kiezen, dit is het talent dat zij zullen gebruiken om het spel te winnen. Het spel gaat als volgt: alle jongeren worden gedropt in een spelterrein en het is de bedoeling dat ze met behulp van hun talent de andere jongeren uitschakelen. Slechts 1 district kan winnen. De winnaars krijgen eeuwige roem en rijkdom. Wanneer? Waar?

5-13 Juli In het land Panem (verborgen tussen de bossen van het Antwerpse Ravels) Voor wie? Moedige meiden geboren in het jaar 2002 of 2003 Wat? Een competitie tussen verschillende groepen. Aan de hand van uitdagingen kan je andere groepen verslaan en hogerop klimmen in het spel. Je wordt aan de hand van loting opgedeeld in groepen. Let op, in elke groep zit een MOL (deze tribute probeert het spel te saboteren). Het is jouw taak om deze mol zo snel mogelijk te herkennen en uit te schakelen.

12


?

AVELGEM Jury? Barber Vermeersch heeft zelf 12 jaar lang zich vrijwillig opgegeven als tribute en gaat dit jaar op zoek naar de getalenteerde, gedrevene en eerlijke deelnemers om de spelen te winnen.

Katrijn Decoster zal in haar 2de jaar als jurylid van de spelen de tributen beoordelen op moed, strijdkracht en leiderschap.

Hoe?

Marlou Mespreuve, al 4 jaar vast jurylid van de spelen, quoteert de deelnemers op vlak van enthousiasme, volharding en team spirit. Inschrijven kan elke zondag na 17u bij de jury.

Nodig? Een portie moed, motivatie en spellust. Meenemen? Een camouflage-outfit om je te verstoppen voor vijanden. Oefen reeds op je talent en breng gerust materialen mee.

Tot dan! Dat de beste mogen winnen.

13


?

CHIRO

Toppers

Los de rebus op (tussen haakjes = 1 woord) Succes!

14


?

AVELGEM

TIPPERS Liefste Tippers, Het is bijna zover! Na die vervelende examens vertrekken we eindelijk op kamp! We trekken dit jaar naar Ravels, een gemeente in Antwerpen. Jullie mogen dit kamp dus jullie Franse taalskills thuis laten ;). MAAAR! Frans zullen jullie misschien niet moeten spreken, het Antwerpse taaltje is ook niet zo verstaanbaar als jullie denken. Vandaar dat wij jullie graag even wat Antwerpse, zeker niet te onderschatten woordenschat willen bijbrengen ;)! Vals spelen Aârzak speele Al dat zand Al da yard Een raar iemand Ne bietekwiet Dat eet ik niet graag Dasni maaine meug Gaan plassen De petaate gon afgiete Gezegde bij een mooie jongen Ne faarme gast, diën is wel e en zondeke weird Ze is gefopt Ik ga naar bed Ik versta er niets van van Ik zie u graag Een zuurpruim

Zée g’et zitte ‘k gon nor menen tram ‘k verstoan er gien kneit ‘kzien a geire Den azijnzeiker

De waarheid vertellen ‘k mag doedvalle aklieg Enkel Antwerpen is belangrijk Derist just ’t stad, de rest is parking Hij is oliedom Agge dieje ze verstand in e Vogeltje stekt, vlieget Achteroat! Wat valt er hier te eten? Wa isser te verapsnapse?

15


?

CHIRO Hieronder nog even het resultaat van onze ‘fotoshoot’! Wij hopen dat jullie talrijk aanwezig zijn op kamp en kunnen alvast niet wachten om te vertrekken!

Ps: Dit jaar gaan we met de tippers op tweedaagse. Daarom zouden jullie een trekrugzak, extra matje (als jullie een matras/veldbed meedoen) en stevige wandelschoenen moeten meebrengen!

Veel liefs Charrie en Marie

16


AVELGEM

?

Kerels Dit kerelkamp is geïnspireerd op bovenstaand schilderij van grootmeester Dali. Op de achtergrond zien jullie het mooie berglandschap van Ravels, waar wij na veel zwoegen en zweten, zagen en klagen, fietsen en zeveren, zullen aankomen. We worden verwacht rond 16u in Ravels (ongeveer 112 mijl van hier), dus we zouden die dag het best vertrekken ’s morgens om 4u, dan hebben we ruimschoots de tijd om de Antwerpse ‘Cols de Galibiers’ te trotseren. De klokken in het schilderij staat voor tijd van apentijd, die de kookploeg zal inlossen waarna het kamp kan beginnen. Genoeg gezeverd, Dali, wie interesseert dat nu nog? Misschien voelen jullie iets meer voor….. ne lelijke pot bloemen op ne gele muur, maar daar twijfelen we aan. Vooralsnog wordt het een beestig kamp dat ons wereld, out of control, f*cking awesome en nooit meer te vergeten WACKO weekend doorzet!! Jullie leiders, Gilles en Jenske

17


?

CHIRO

Tiptiens Meisjes

Het bivak komt eraan, oh my god, zalig, beestig, woehoew, jippie, joepie, poepie, awesome, de max!!! Maar wij gaan niet enkel op kamp, we doen er met de tiptiens nog een schepje bovenop, we gaan namelijk ook op voorkamp met de fiets! Het zal onvergetelijk worden en dat hebben de meeste onder jullie al goed begrepen, want we mochten de voorbije weken negen enthousiastelingen inschrijven. Bereid jullie voor op een kamp als nooit te voren, de week van jullie leven, een onvergetelijk avontuur. Jullie leidsters zien het 200% zitten en jullie zonder twijfel ook! Wij zijn natuurlijk al druk bezig met de voorbereidingen van dit beestig bivak, zonder al te veel prijs te geven, geven we jullie graag al het volgende mee: 1) Zorg voor vuile kleren en met vuile bedoelen we: ik-smijt-jullie-in-de-vuilbak-en-haal-jullie-er-nooit-meer-uit-vuil. 2) Een fiets kan handig zijn, meer informatie over het beruchte voorkamp volgt later. 3) Een kamp zonder verkleden is maar saai, daarom kozen we voor dubbel verkleden! Want dubbel verkleden = dubbel plezier! Zorg voor kledij die past in het thema ‘leger’ en voor persoonlijke verkleedkledij. Kijk hiervoor naar de codes op deze pagina en laat de cryptograaf in jullie maar eens volledig los. Marie Vervacke: 14-18-24-16-22-2 14-12-6-8-22 Ellen: 14-18-13-13-18-22 14-12-6-8-22 Zara: 17-18-11 Clémence: 17-26-13-13-22-16-22 Aline: 21-9-22-23 21-15-18-13-8-7-12-13-22 Pauline Van Walleghem: 4-18-15-14-26 21-15-18-13-8-7-12-13-22 Marie Davidts: 17-12-14-14-22-16-22 Pauline Vercruysse: 21-18-15-18-25-22-9-16-22 Lena: 21-15-18-11

18


AVELGEM

?

Wij staan alvast te popelen om te vertrekken. XOXO jullie leidsters, Nele en Hanne

19


?

CHIRO

Tiptiens : 24h Tiptiens Meisjes

Het was het zover! Eindelijk tijd voor het 24-urenweekend van de tiptiens. Per groep verkleed in een kleur kregen ze aan het station in Avelgem een brief met instructies hoe ze op de weekendplaats zouden geraken. Na een uurtje of twee kwamen ze vrolijk toe in het station van Gent. Daar stonden hun twee leidsters ze op te wachten. We namen de bus en kwamen terecht op het kot van Hanne waar ze hun buikjes konden volsmullen. We gingen dan nog kindjes gaan maken op de vrijdagsmarkt en kropen dan moe maar voldaan in bed. De zaterdagochtend waren we al vroeg uit de veren om harde pleinspelen te spelen en in de namiddag deden we reactietocht in Gent. En of dat er reactie was. Nadat onze lieve tiptientjes flink alle opdrachten hadden uitgevoerd mochten ze hun gerief al bijeen sprokkelen om dan geheel zelfstandig weer naar huis te gaan. Het was een weekend om nooit te vergeten! Geniet maar mee van enkele sfeerbeelden . Hartjes van Hanne & Nele

20


AVELGEM

?

ASPIES Jongens

Beste Aspi’s van chiro Avelgem Wij hebben vernomen van jullie allerliefste leiders, Renard & Milan, dat jullie met spijt in het hart niet naar Dour2014 kunnen komen. Wij, als organisatie, vinden het op ons beurt ook heel jammer dat jullie er niet kunnen bij zijn. Wij hebben daarom exclusief voor jullie, samen met de leiders, voor een kleine gunst gezorgd‌

Hoogachtend, Meneer en Mevrouw Dour (ism. Milan & Renard) PS: De extra info over de pre-party krijgen jullie tijdens de inschrijvingsronde! (Zet de trappisten maar fris!)

21


?

CHIRO

Aspies Meisjes

12 NIEUWE EXTRALANGE AFLEVERINGEN VAN W817! RELEASEDATUM: 2 juli Aspie-W817 is een coole jongerenvakantieserie over 8 verschillende mensen die elk op hun eigen manier hun weg zoeken in het leven. Ze gaan allemaal samen op kamp. Samen beleven ze de gekste avonturen. Maar hun vriendschap overwint alles en uiteindelijk komt alles altijd goed! Of bijna toch...

22


AVELGEM

?

23


?

CHIRO

Kampthema Chiromeisjes

Joepie, binnen enkele weken vertrekken we weer op kamp, en kamp is natuurlijk geen echt kamp zonder kampthema! Deze bivak zullen we alles te weten komen over ‘Alice’ , een meisje die op het platteland leeft. Op een rustige dag zit Alice samen met haar zus een boek te lezen onder een boom. Wanneer ze plots een konijn ziet lopen met een horloge in de hand, trekt dit haar aandacht – je ziet namelijk niet elke dag een konijn met een horloge! Ze volgt hem, en komt in een diep gat onder de grond terecht waar zich een deur bevindt. Dit is geen gewone deur, nee, de deur heeft een pratende deurknop. De deur geeft haar toegang tot een wonderlijke wereld, waar niets is wat het lijkt. Alice komt in een groot avontuur terecht: ze belandt van de ene bizarre situatie in de andere, wordt geholpen door een pratende kat,.. Waar is Alice terechtgekomen en zal ze ooit nog teruggaan naar de ‘normale’ wereld? Wil jij graag weten hoe dit spannende avontuur zal aflopen ? Je zal het allemaal te weten komen op kamp! * TO BE CONTINUED *

24


AVELGEM

?

Kampthema Chirojongens

Sommigen zeggen… Dat het iets met een bos te maken heeft, andere beweren dan weer dat het over de Olympische spelen van 1972 gaat… Dat er relletjes zijn op de kampplaats tussen eenden en Palestijnen, anderen zeggen dat er een wijziging in de Wet-Lejeune was door toedoen van een plaatselijke inwoner… Dat er met regelmaat van de klok rare dingen gebeuren, andere verkondigen dat ‘Hij die niet genoemd mag worden’ enkel te lokken valt met een bord rauw gemengd gehakt met een vlaggetje van Duitsland erop… Dat de bekendste inwoner van Ravels een schilder was met een vreselijk complex, andere beweren dat, wie sommige bomen omkapt, er niet slimmer van gaat worden… Dat wie zijn haar achteruit kamt in de gel, er zelf om vraagt, anderen zeggen dat hij bij wet niet toegestaan is dichter dan 100m bij schaaldieren te komen… Dat het gezicht van de plaatselijke psycholoog naar het magnetische Noorden gericht is, anderen weten dan weer dat de boswachter ondersteboven slaapt, zoals een vleermuis… Dat alles in Ravels zacht is, anderen zeggen dan weer dat de Beringstraat vroeger door onze kampplaats liep… Dat wie slechts 1m60 groot is, niet bang hoeft te zijn voor buitenwippers, anderen beweren dat ruimtevaart slechts een mythe is… Alles wat wij weten is: ER IS IETS NIET PLUIS IN RAVELS…

25


?

CHIRO Kaart:

26


AVELGEM

?

27


?

CHIRO

KOOKPLOEG JONGENS Het is nu al het zesde jaar dat Pats Vanwymelbeke en Annemie – de vrouwe van Pats – Corne mee gaan met ons op kamp om in de grote potten te roeren. Een zeer goede beslissing, want ze zijn als het ware opgegroeid tussen de kookpotten: zij staan met liefde in de keuken en genieten als hun menu’s met veel smaak worden opgegeten. Net als vorig jaar zullen we opnieuw een naamprobleem hebben… Naast Annemie van Pats gaat ook dit jaar Annemie Herman patatjes op onze borden uitscheppen. Maar gelukkig mogen we tegen haar “Mie” zeggen. Alles staat onder het streng toeziend oog van de ondertussen ervaren rotten Luc en Rosane. Zij hebben vanaf het bivak in Messancy stage gelopen bij Jean-Marie en Mia, en hanteren nu als volleerde koks het aardappelmes en de friteuse. We hebben het menu al kunnen inkijken en het ziet er alweer veelbelovend uit! Daarom al ruim op voorhand: MERCI KOOKPLOEG!

Priester Marc, Rosane, Luc, Annemie (van Pats), Pats en (Anne-)mie.

28


?

AVELGEM

Wat eten de jongens? Zon 13/7

Tomatensoep met balletjes, worst, appelmoes en patatten.

Maa 14/7

Soep van de dag, gyros, rijst, rauwkost, dessert Ovenschotel van macaroni met hesp en kaas.

Din 15/7 Soep van de dag, rundsstoofvlees, rauwkost, artisanaal gesneden verse frietjes, dessert. Pizza baguette. Woe 16/7 Soep van de dag, barbecue, groentebuffet, BBQ-patatjes, dessert. Croque monsieur. Don 17/7 Soep van de dag, vissticks, tartaarsaus, puree, wortelen, dessert.. Hamburger “McChiros” met groentjes, ketchup én bickysaus. Vrij 18/7

Lunchpakket. Soep van de dag, beenhesp, erwten en wortelen, gebakken aardappelen, dessert.

Zat 19/7

Soep van de dag, gehaktballetjes in tomatensaus, champignons, puree, dessert. Pita in shoarmabroodje.

Zon 20/7 Soep van de dag, vol-au-vent in videetje, gratin dauphinois, warme appel, rauwkost. Spaghetti bolognaise. Hotdog. Maa 21/7

Soep van de dag, brunch.

29


?

CHIRO

KOOKPLOEG Meisjes Onze kandidaten:

Els: Deze dame is naast kookmama ook sportmama, laat ons hopen dat ze na dat fietsen en lopen nog energie genoeg heeft voor de heerlijke sausjes! Henk: Onze ervaren chiroman die werkelijk alles kan! Zijn specialiteiten zijn patatjes schillen en barbecueĂŤn. Lisa: Het jongste lid van de kookploeg. Zij zal tijdens het kamp met al haar liefde, die ze normaal aan haar echtgenoot in spe geeft, het lekkere eten bereiden. Lieven: Deze stoere bink zorgt steevast dat het vriendelijkheidsgehalte op kamp een boost krijgt, zelfs als de leidsters een beetje kattig zijn. Fien: Deze oud-leidster is sinds vorige jaar in actie bij de kookploeg, ze durft zich al eens te vergissen van ingrediĂŤnten, pas dus op voor spicy gerechten!

Gerechten:

Voorgerecht: Soep van glitters en confetti. Hoofdgerecht: Vis au vent met liefde bereid op een bedje van puree. Dessert: Dessertbordje van madeleinekes en vanillepudding met schilfers enthousiasme.

Punten van de leidsters:

Sfeer en gezelligheid: 10/10 Eten: 10/10

30


?

AVELGEM

Wat eten de meisjes? Zat 5/7

Tomatensoep, broodbuffet met verse groentjes.

Zon 6/7

Zondags ontbijt. Soep van de dag, vispannetje met puree, salade, dessert. Hamburger in een sesambroodje met een ruime keuze aan verse groentjes.

Maa 7/7 Frietkot met verse frietjes, dessert. Quiche-buffet. Din 8/7

Lunchpakket. Soep van de dag, visbrochetten, tartaarsaus, puree, vers geraspte worteltjes, dessert.

Woe 9/7 Soep van de dag, rijstschotel. Pizzabaguette. Don 10/7 Soep van de dag, kipfilet met lekkere saus, gebakken aardappelen, perziken, dessert. Barbecue. Vrij 11/7 Soep van de dag, balletjes gehakt in tomatensaus, puree, dessert. Pitta met looksaus in een broodje. Zat 12/7 Soep van de dag, Worst, Appelmoes en Patatten, dessert. Spaghetti bolognaise. Hotdog. Zon 13/7

Soep van de dag, brunch.

31


?

CHIRO

Leidingsweekend RAVELS #Leidingsweekend #Ravels

Het laatste daglicht werd verorberd door de aanstormende duisternis van die prachtige vrijdagavond. Allen verkleed, van de meest gevaarlijken der aarde tot de prachtigsten die onze planeet voorbracht, trok de leiding naar Ravels. In konvooi, ware het een missie. Een heilige missie, met als doel het verre Ravels helemaal bloot te leggen. De soldaten waren dit keer jongens Ên meisjes leiding, die, gewapend met goede moed en een overdosis enthousiasme, het komende bivak gingen voorbereiden. De trip kon niet beter beginnen dan met een staaltje van Milo’s, Felix’ en Riens creativiteit. Een radioprogramma waarin dansbare nummers en educatieve elementen elkaar afwisselden, was hun geesteskind. Zo leek de lange tocht wel een niemendal. Eens aangekomen in het duistere bos dat onze kampplek herbergde, verwelkomde de kookploeg ons met een meer dan welkome maaltijd. Nadat de magen van onze dappere krijgers gevuld waren, kregen ze een eerste uitdaging voorgeschoteld in de vorm van een klok spel. Onze koene ridders en verfrissende deernen doorstonden de test met glans. Tijd dus voor een kort ontspanningsmoment met de nodige muziek voor het slapengaan. Het ochtendgloren te snel af stonden onze protagonisten reeds weer paraat. Na een stevig ontbijt trok de leiding de wandelschoenen aan om een geanimeerde wandeling van de omgeving aan te vatten. Geen beek te breed, geen boom te hoog om onze dappere strijders tegen te houden. Zonder kleerscheuren redden ze het tot het middagmaal, waarna een ruimere verkenning gepland was. De meesten reisden in hun stalen vierwieler om eens over de grens te gaan piepen, terwijl enkelen de moed vonden om nog meer te wandelen. Menig speeltuin, zwembad en speelwei werden verkend door onze enthousiastelingen. Die avond werd alles gerapporteerd aan elkaar zodat er reeds gebrainstormd kon worden over het bivak. De vooravond was het toneel voor een quiz waarvan de autoriteit niet in vraag kan worden gesteld. Vele cognitieve als fysieke eigenschappen van de verschillende groepen werden getest en de besten mochten pronken met de overwinning. Wanneer de zwijgende duisternis haar intrede deed in beboste omgeving, was het tijd voor een nachtspel. Twee teams zouden het tegen elkaar opnemen.

32


AVELGEM

?

De strijd was intens, de discussies liepen hoog op en het bloed vloeide rijkelijk. Dat alles om in een ex aequo te eindigen. Iedereen was tevreden over de strijdkracht van de makkers. Tijd dus voor ontspanning, daar was iedereen het over eens. Een bevriende jeugdbeweging nodigde ons uit om het gerstenat te delen, maar die plannen werden gedwarsboomd door enkele lokale wilden die, wellicht op jacht naar een mammoet, het gemunt hadden op ons olijk gezelschap. Hoog tijd dus om terug naar onze veilige nesten te fladderen.

De volgende ochtend was lichtjes minder enthousiast dan de vorige, maar dat kon de pret niet drukken. Een korte vergadering en een heuse schoonmaakbeurt werden in die ene voormiddag geperst. Gepakt en gezakt keerden we dan maar terug naar het vertrouwde Avelgem, waar we onder de kerktoren mochten bekomen van ons laatste avontuur. Nu is chiro Avelgem zeker klaar om er een spetterend bivak van te maken.

33


?

CHIRO

Chirowiekske/Chiroics 5 april

Na vele vergaderingen en over en weer rijden naar winkels om gerief voor de fuif te verzamelen was het eindelijk zo ver: zaterdag 5 april! De dag van CHIROWIEKSKE EN CHIROICS! Omdat er nog heel veel werk te verzetten was, was de leidingsploeg al heel vroeg aanwezig in Spikkerelle. Marieke en Jens hadden taken gegeven aan de rest van de leiding en iedereen kon aan de slag. Na een paar uur gewerkt te hebben, was alles klaar voor de kinderfuif. Zo was er een schminkstand waar de kinderen zich konden laten schminken, nagels lakken, haren laten kleuren, tattoo konden krijgen, knutselstand waar de kinderen onder toeziend oog van Simon een waaimolentje leerden maken, eendjesvissenstand, blikjesomwerpenstand, suikerspinstand en een supergroot muzikale pak, waarin er heel veel confetti en snoepjes zaten. Om 17 uur verwelkomden we tientallen kindjes. Direct liepen deze naar de verschillende standen om alles uit te proberen. De gastheren van de avond waren Milan en Martijn en onder de feestelijke deuntjes die door Hannes en Milo werden verzorgd, konden de kindjes zich amuseren. Ook de ouders, die hun dorst konden lessen met onder andere streekbieSPIKKERELLE ren, hadden het naarAVELGEM hun zin. 5APRIL-17U-19U - GRATIS INKOM

-

E K S K E I W CHIRO m presents

Chiro Avelge

34

IMATIE

ILS

KINDERCOCKTA


AVELGEM

?

Wie zijn de leiders? Kapoentjes Guillaume Delobelle Martijn Steenhaut David Dewitte

Sloebers

Thomas Janssens Felix Ysenbaert Rien Coorevits

Rakkers Hannes Degraeve Milo Ghistelinck Shane Weytsman Toppers Simon Steenhaut Thibault Missiaen Michael Delbeke Kerels Jens Tack Gilles Dupont Aspies Thomas Renard Milan Holvoet en

Jens Tack (groepsleider) Koen Byls (volwassen begeleider)

35


?

CHIRO

Wie zijn de leidsters? Kapoentjes Manon Watteyne

Sarah Anrijs Valerie Stichelbaut Laura Anrijs

Sloebers

Justine Vandekerckhove Sarah Deflo Eva Bossuyt

Kwiks

Barber Vermeersch Katrijn Decoster Marlou Mespreuve

Tippers Charlotte Catteeuw Marieke Bossuyt Tiptiens

Hanne Mahieu Nele Decoster

Aspies

Jana Hillaert Jannelore Derycke

en

Marieke Bossuyt (groepsleidster) Krista Beyaert (volwassen

36


AVELGEM

?

Wat neem je mee in je valies? Belangrijke aandachtspunten:

Beperk je bagage !

We zijn met een grote groep en de bagageruimte op de bus/camion is beperkt. De busmaatschappij laat maar 1 stuk bagage per persoon toe met een max. gewicht van 20 kg. Wij vragen aan iedereen om daarmee rekening te houden. Zorg er dus voor dat alles in 1 valies/sportzak kan en overdrijf niet in het aantal kleren. Voor de kleinsten is het handig om pakketjes met kleren per dag klaar te maken.

Schrijf overal je NAAM op ! Dus ook op je valies, slaapzak, luchtmatras, veldbed, kledij, toiletzak, handdoek, ‌ . De berg verloren voorwerpen wordt ieder jaar groter. Verloren voorwerpen waar geen naam op staat, kunnen we niet aan de eigenaar terugbezorgen. Bij de terugkomst in Avelgem worden alle verloren voorwerpen uitgestald aan de bus. Neem zeker een kijkje. Merk je achteraf dat je toch nog iets kwijt bent, neem dan contact op met de VB’s. Voor de meisjes: Krista 0478.49.85.67, voor de jongens: Koen 056.64.70.09.

37


?

CHIRO

Checklist: SLAAPGEREI

slaapzak slaapkledij hoofdkussen (voor wie dit niet kan missen) Er zijn geen bedden. Iedereen brengt dus een luchtmatras of veldbed je mee. De 3 jongste afdelingen (kapoentjes, sloebers en kwiks) slapen in het gebouw. De oudste afdelingen slapen in tenten.

TOILETGEREI

voldoende washandjes en handdoeken een zeepbakje met zeep kam of haarborstel shampoo tandpasta, tandenborstel, spoelbekertje een linnen zak voor vuil goed

SPELKLEDIJ genoeg shorts en T-shirts (maar niet té veel ☺)

T-shirt met lange mouwen (ter bescherming tegen teken tijdens bos spel) trainingspak of lange broek voor koele dagen regenkledij dikke trui

ONDERGOED zorg voor voldoende ondergoed SCHOEISEL

38

1 paar stevige stapschoenen voor op dagtocht. Crocs, teenslipers of ballerina’s zijn hier NIET voor geschikt!! 1 paar lichte schoenen voldoende kousen


?

AVELGEM ZWEMGEREI

badpak of zwembroek badmuts ev. zwembandjes grote handdoek of strandlaken zak om alles in op te bergen

SCHRIJFGEREI

balpen, schrijfgerief en omslagen voor de kleinsten zijn voorgefrankeerde en geadresseerde omslagen erg praktisch

ALLERLEI brooddoos (voor het lunchpakket op dagtocht) zaklamp drinkbus en rugzak (voor op dagtocht). veiligheidsspelden en een stuk touw

zonnecrème en zonnepet of -hoedje !! leesboekjes voor tijdens de platte rust identiteitskaart of kids-ID en ev. SIS-kaart of ISI+-kaart (wordt bij het vertrek afgegeven aan de leiding)

Tips voor op dagtocht Rugzak

Wij raden aan om geen rugzak met dunne koorden mee te nemen. Op de dagtocht wordt er een flink aantal kilometers gestapt en die koorden snijden in de schouders. Dat is pijnlijk.

Schoenen

Crocs of teenslippers zijn absoluut niet geschikt om op dagtocht te gaan. Zorg voor een paar stevige stapschoenen! (Als pantoffel of om mee in het water te spelen, zijn die wel geschikt.)

Brooddoos

Iedereen mag ’s morgens zelf zijn lunchpakket maken voor op dagtocht. Wij vragen dat iedereen een brooddoos meebrengt om daarin de zelfgesmeerde boterhammetjes te doen. Schrijf zeker je naam op de brooddoos.

39


?

CHIRO Identiteitskaart

Het gebruik van de SIS-KAART wordt afgebouwd. Een elektronische identiteitskaart of een kids-ID volstaat. Wie geen SIS- of ID-kaart heeft niet heeft, moet een ISI+-kaart meehebben. Het is zeer belangrijk dat iedereen dit mee heeft op kamp. Samen met de medische fiche zijn dit belangrijke documenten bij een eventueel doktersbezoek. Bij het vertrek aan de bus wordt dit ingezameld door de afdelingsleiding. Eens terug in Avelgem wordt dit aan iedereen persoonlijk terugbezorgd samen met de groepsfoto. Kleefbriefjes van de mutualiteit zijn niet meer nodig.

Zakgeld

Naast geld voor het aankopen van postkaarten en eventueel postzegels (kan variëren van lid tot lid) is het handig om wat extra zakgeld mee te hebben (voor op dagtocht, ...). Bij de kleinsten houdt de leiding dat voor hen bij. Als richtlijn geven we mee dat voor kapoentjes, sloebers en rakwi’s 12 euro meer dan genoeg is. Voor tito’s volstaat 17 euro ruimschoots. Keti’s en aspi’s informeren best bij hun afdelingsleiding. Dat bedrag hangt af van wat er tijdens het voorkamp gepland wordt. Overdrijf niet in het zakgeld.

Schrijf OVERAL je naam op. De berg verloren voorwerpen wordt elk jaar groter…

40


AVELGEM

?

Wat mag NIET in de valies?

Binnen de leidingsploeg hebben we enkele duidelijke, concrete afspraken gemaakt rond welke zaken we niet nodig hebben op kamp. We vragen dan ook uitdrukkelijk aan iedereen om zich daaraan te houden. Snoep Op kamp heb je geen snoep nodig. De kookploeg zorgt voor voldoende stevige en gezonde maaltijden. De bagage zal doorzocht worden. Gevonden snoep wordt afgenomen door de leiding. Je krijgt dit NIET terug. GSM, smartphone, Ipod, MP3-speler, PSP, e.d. ‌

Dit brengen we NIET mee op kamp. Als we merken dat iemand dit toch mee heeft, dan wordt dit door de leiding afgenomen en bewaard door de VB. Op het einde van het kamp krijg je het terug. De chiro is niet verantwoordelijk voor ev. schade of verlies.

41


?

CHIRO

Ongewenst bezoek. Luizen

Hoofdluizen zijn vervelende beestjes die hevige jeuk veroorzaken, maar zijn zeker geen schande: iedereen kan ze krijgen. Zodra je merkt dat je met hoofdluizen zit, is het belangrijk om ze onmiddellijk te behandelen. Zo vermijd je dat de luizen zich verspreiden. Op kamp leven we met veel kinderen dicht bij elkaar. De kans op besmetting is dan ook groot. De laatste jaren worden we vaker met dit probleem geconfronteerd. Daarom maken we graag volgende afspraken: Controleer uw kind een aantal dagen voor het vertrek grondig op luizen. Start indien nodig de behandeling . Meld dit zeker ook aan de afdelingsleiding bij het vertrek aan de bus. Dan kunnen wij de behandeling op kamp verderzetten en vermijden dat andere kinderen besmet raken. Geef de nodige producten mee (luizenkam, luizenshampoo, ‌) Wij gaan zelf ook actief de kinderen controleren op luizen zodat we tijdig de nodige maatregelen kunnen nemen. Controleer uw kind als het terug is van het kamp ook grondig op luizen. Als er in de afdeling van uw kind een luizenprobleem werd gesignaleerd, zullen wij u daarover informeren via een briefje. Meer informatie hierover vind je ook op deze website: http://www.zorg-en-gezondheid.be/luizen/

42


AVELGEM

?

Teken

De kampplaats ligt aan de rand van een bos. Dit wil ook zeggen dat er veel teken voorkomen. Tijdens het bivak zullen wij de kinderen regelmatig controleren op teken. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos. Wanneer de teek echter besmet is met een bacterie, kan je er ziek van worden. Daarom is het nodig om bij een tekenbeet altijd de teek te verwijderen. Daarvoor zijn de nodige tekentangen aanwezig op kamp. Controleer uw kind ook grondig op tekenbeten als het terug thuis is van het kamp. Vergeet ook de hoofdhuid niet.

43


?

CHIRO Een tekenbeet verwijderen doe je zo:

Let op!

-Beschadig de teek niet. -Als u geen pincet of tekentang heeft, probeer dan de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast te houden tijdens het verwijderen. -Knijp bij het verwijderen niet in het achterlichaam van de teek en trek er niet aan. -Ontsmet de wonde achteraf met alcohol. -Noteer de dag van de beet. Meer info hierover vind je ook op deze website:

http://www.zorg-en-gezondheid.be/teken.aspx

Heimwee Vooral de kleinsten hebben het halverwege het kamp het moeilijkst wat heimwee betreft. Velen zijn soms voor de eerste keer zonder jullie, ouders, van huis weg. Daarom is het belangrijk dat ze af en toe een (klein) briefje van het thuisfront krijgen. Trommel daarom alvast nonkels, tantes, mémé’s en pépé’s, broers en zussen op voor het schrijven van briefjes en kaartjes. Je kunt niet geloven hoe blij ze zullen zijn. Overdrijf wel niet in het aantal brieven. Het klinkt misschien wat raar, maar sommigen krijgen dagelijks een stuk of 5 brieven. En dat is nu net een beetje té veel van het goede.

44


AVELGEM

?

WAAR GAAN WE OP KAMP? In juli trekken we met de chiro van Avelgem op bivak naar Ravels, in de provincie Antwerpen, in de Noorderkempen. Ravels ligt in de “derde bult” van België, aan de grens met Nederland. Die grens is daar redelijk “chaotisch”, op 10 km van Ravels ligt, midden in Nederland, nog een stukje België: Baarle-Hertog.

Langs deze grens werd tijdens de eerste wereldoorlog de “dodendraad” aangelegd, waar Marie Boesman doorheen moest kruipen om van het bezette België naar het neutrale Nederland te vluchten. (uit “In Vlaamse Velden”).

45


?

CHIRO In Ravels spreekt men Nederlands, dus uw cursus Frans moet dit jaar niet mee op kamp (bewaar hem wel voor volgend jaar !). In Ravels wonen ook zeer veel vreemdelingen, je herkent ze omdat ze bijvoorbeeld groot zijn, blond haar hebben, zeer luid spreken en graag kaas eten: 25% van de inwoners van Ravels hebben de Nederlandse nationaliteit. Op 8 kilometer van Ravels ligt het gezellige Turnhout, de hoofdstad van de kempen. Tijdens de bivakvoorbereiding werd ook het ziekenhuis in deze stad door leiding getest en goedgekeurd.

Speelveld met rode bal - Ravels

Onze kampplaats ligt buiten de dorpskern, aan de rand van een zeer groot bos: de staatsbossen, nu gewestbossen, van Ravels. Deze bossen zijn 830ha groot, dat is bijna de helft van de oppervlakte van ons geliefde Avelgem.

46


?

AVELGEM Zoek de 7 verschillen!

47


?

CHIRO Doorheen Ravels loopt het Kempisch kanaal Schoten-Turnhout-Dessel, er is zelfs een boot aangespoeld op onze kampplaats.

In het dorp zijn er veel speelpleinen, ook openluchtzwemvijvers en, ietsje verder, in Merksplas, een gevangenis. Enfin, alles is in de buurt om er een superplezant bivak van te maken.

Klimtoren met glijbaan - Ravels

48

Gevangenis - Merksplas


?

AVELGEM

Hoe ziet zo’n dag eruit op kamp? 07.00u opstaan wekleiding 07.30u opstaan en wassen leden, ochtendradio 08.00u ontbijt en diensten, bivakthema-toneeltje 09.30u voormiddagactiviteit 12.00u middagmaal 13.00u platte rust 14.00u namiddagactiviteit met rond 16u een vieruurtje 18.30u avondeten 19.30u avondactiviteit 20.30u slaapwel kapoentjes en sloebers 21.30u slaapwel kwiks en rakkers 22.00u slaapwel tippers en toppers 23.00u slaapwel tiptiens, kerels en aspi’s

49


?

CHIRO

Hoe blijven we in contact? het postadres De postkaarten

Op bivak zullen er postkaarten te verkrijgen zijn met foto’s van de eigen chirowerking. Misschien sta je er zelf wel op! De kaarten kosten 0,60 euro per stuk en voor een kaart met postzegel betaal je 1,30 euro. Mensen met zeer veel schrijfdrang voorzien dus best ietsje meer euro’s in de portemonnee. Voor de kleinsten is het zeer handig om enveloppen mee te geven die vooraf voorzien zijn van adres en postzegel.

Het adres van onze kampeerders Voornaam en naam van het lid Chiro Avelgem Jachtweg 42C 2380 RAVELS Op bivak is de leiding druk bezig met de leden waardoor ze geen telefoontjes kunnen beantwoorden. We vragen dan ook om niet te bellen of sms’en naar de afdelingsleiding. In geval van nood kan telefonisch contact opgenomen worden met de volwassen begeleiding. Bij de meisjes: Krista 0478.49.85.67 of bij de jongens: Koen 0474.52.47.65.

50


AVELGEM

?

Praktische info ivm vertrek en terugreis

Binnenbrengen grote stukken bagage Op dinsdagavond 1 juli wordt de camion geladen, die heel wat bivakmateriaal naar de kampplaats brengt. De chiromeisjes en chirojongens kunnen best al de grote stukken (luchtmatras, veldbedden, slaapzak,... ) meegeven met de vrachtwagen, omdat dat anders niet allemaal mee kan met de bus. Bedoeling is dat reistassen en valiezen, van chiromeisjes en chirojongens, mee gaan met de bus, de dag van vertrek. Bagage voor de vrachtwagen moet binnengebracht worden op dinsdag 1 juli tussen 19.00u en 20.00u aan het meisjesheem, Driesstraat 69, in Avelgem.

Denk er ook aan om alles te NAAMTEKENEN, want de berg ‘verloren voorwerpen’ wordt elk jaar groter.

Tips bij het vertrek Iedereen draagt zijn volledig uniform bij het vertrek. De kleinsten dragen hun rode chiro-T-shirt. Bij het instappen worden de SIS-kaarten of andere ID-kaarten verzameld, zorg dat je die zeker bij de hand hebt! Gedurende het kamp worden de kaarten bijgehouden door de verantwoordelijke. Bij de terugkomst in Avelgem worden de SIS-kaarten aan iedereen teruggegeven. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent zodat de bus stipt kan vertrekken! (Zeker 10 minuten op voorhand).

51


Vertrek van de Bus Tiptiens, kerels en aspies gaan met de fiets naar de kampplaats en keren terug met de bus. Zij vertrekken enkele dagen op voorhand. Meer info bij hun afdelingsleiding.

DE CHIROMEISJES vertrekken op zaterdag 5 juli om 13.10u aan de parking van het station (Yzerwegstraat). Iedereen wordt dus om 13.00u verwacht. zijn terug in Avelgem op zondag 13 juli omstreeks 19.00u aan diezelfde parking.

DE CHIROJONGENS vertrekken op zondag 13 juli om 13.10u aan de parking van het station (Yzerwegstraat). Iedereen wordt dus om 13.00u verwacht! zijn terug in Avelgem op maandag 21 juli rond 16.15u aan diezelfde parking.

De kalender Het is mogelijk dat toppers, tippers, tiptiens, kerels en aspies tijdens de examens chiro hebben op vrijdag- of zaterdagavond. Zij worden verwittigd door de afdelingsleiding.

Zon 15 juni: chiro Zon 22 juni: chiro Zon 29 juni: laatste keer chiro

www.chiroavelgem.be


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.