FC Lahti - FC Honka käsiohjelma 3.8.2020

Page 1

VAHVEMMAT YHDESSÄ

Dimi

ONGO

try

IMB

# 28

Jean

COUB

ophe

E RONN13

ist -Chr

#

C F I T H A L FC

U2L0 F N I EN # Hen

ri

A K N O H

0 2 0 2 . . 8 OT TELUISÄNTÄ 3 a l l i n o di a t s en d h La

vs

2€


www.rantalainen.fi

TYÖTÄ UNELMASI ETEEN Uusille urille vaikka puoliajalla osoitteesta barona.fi


OTTELUN LÄHTÖKOHDAT

Tekstit: Tommi Leirilaakso | Taitto: Taneli Okkonen | Kannen kuva: Aleksi Tikkala Illan kamppailussa kohtaavat liigassa seitsemäntenä oleva FC Lahti ja neljäntenä majaileva espoolainen FC Honka. Honka tosin on pelannut ottelun Lahtea enemmän. Lahdella pisteitä on kasassa seitsemän ja vierailijalla niitä on kymmenen.

Vierailija FC Honka vietti myös härkäviikkoja, jonka aikana espoolaiset kohtasivat TPS:n, FC Interin ja RoPS:n. Honka nappasi seitsemän pistettä voittamalla molemmat Palloseurat ja tasaamalla pisteet Interin kanssa. Kolmeen otteluun syntyi viisi maalia, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki syntyivät rangaistuspotFC Lahti palaa kotikentälleen liki kuukauden tauon kusta. jälkeen. Heinäkuun lopulla Lahti pelasi viikon sisään kolme vierasottelua, joista saldona oli kaksi voittoa ja Hongan edellinen ottelu RoPS:a vastaan päättyi 1-0 ja yksi tappio. Helsingin IFK kaatui puhtaasti 3-0 ja Turun ottelun ainokaisen viimeisteli pilkulta Borjas Martín. Palloseurasta Lahti nappasi väsynein jaloin 3-1-voiton. Honka hallitsi koko ottelua ja loi lukuisia maalipaikkoVieraskiertueen keskellä Kuopion Palloseura oli Lahtea ja. Myös Hongan voimakas prässi aiheutti vastustajalle vahvempi. Lahtelaishyökkääjät saivat kaivattuja suuria ongelmia. Hongan saadessa pallon, joukkue onnistumisia. Helsingissä osuivat Mikko Kuningas, pyrki käynnistämään hyökkäyksen välittömästi, mutta Vahid Hambo ja Jasin Assehnoun. Assehnoun ja se kykeni myös pidempiin hyökkäyksiin. Etenkin Hambo osuivat myös Turussa ja kolmannen osuman keskikentän Duarte Tammilehto kunnostautui pitkissä viimeisteli Pyry Lampinen. hyökkäyksissä murtavien syöttöjen löytämisessä.

RUNKOSARJAN KOTIOTTELUT

Honka-otteluun Lahti pääsee jälleen lähtemään Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kolmesti ja levänneenä ja harjoituksissa on kyetty keskittymään jokainen ottelu on päättynyt Lahden voittoon. Kuinka myös muuhun kuin palautumiseen. Matkan varrella käy tällä kertaa? on tullut kolhuja, mutta varmasti sivussa ovat vain Tim Martinen ja Myllykoskelle lainattu Lassi Forss.

0-4

0-0

MA 3.8. SU 9.8. PE 14.8. MA 31.8. 18.30

18.30

18.30

MA 14.9. TO 17.9. PE 2.10. LA 17.10. LA 24.10. 18.30

18.30

18.30

16.00

15.00

18.30

ja Mestaruus-rjan a Haastajas t päivät ja ajaan tarkenneta . myöhemmin


STATPACK

P O W E R E D

B Y

viralliset ottelut tehdyt maalit

#LAHHON

HONKA

11

LAHTI

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 36 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä 11 ottelua ja kymmenen kertaa on päädytty tasatulokseen. Espoolaiset johtavat maaleissa, sillä mastokaupungin pojat ovat iskeneet 45 maalia Hongan 57 vastaan. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 1997 Ykkösessä, jolloin päädyttiin maalittomaan tasatulokseen Lahden hallinnasta huolimatta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti harjoitusottelussa ja kertaalleen Suomen Cupissa. Lahti on voittanut kohtaamisista jokaisen. Tammikuussa Lahti voitti Mukkulassa 2-1, kuten myös kesäkuun alussa Espoossa. Jasin Assehnoun osui molemmissa harjoitusotteluissa kertaalleen. Myös Matias Niuta ja Dimitry Imbongo osuivat. Cupissa Lahti nappasi jatkopaikan Tapiolasta Vahid Hambon salamamaalilla.

Entiset FC Lahden pelaajat vastustajan riveissä: Duarte Tammilehto

15

10

FC Lahti

45

SUOMEN CUP

viimeisin ottelu 24.6.2020

36 102 0-1

voitot tasapelit tappiot

Honka

57

maalintekijät 1' Hambo 0-1


Radio Voiman jalkapalloaiheinen podcast Lahdesta. Taneli Okkonen ja Otto Ripatti äänessä joka keskiviikko klo 14.30.

ENNEN JA JÄLKEEN MEILTÄ HUURTEISET, VIERASPELIT SUORANA! ILOINEN KULKIJA Jalkarannantie 2, Lahti


I R I Q ZE # 7

n i t l A


KUVA: JUHA TAMMINEN


Hirsimetsäntie 27, 15200 Lahti | Puh: 010 423 1200 | info@valinta-rengas.com

Ammattitaitoinen ja osaava henkilökuntamme palvelee teitä aina renkaanvaihdosta rengashotellipalveluihin.

MENUET HEINONEN

Laadukasta ja maistuvaa Pitopalvelua jo yli 20 vuoden ajan. Puh: 0500 494800 saku.heinonen@phnet.fi


E S I T T E LY S S Ä N Í ART ä I L L A N V A S T U S T A J A

M yss ti S l e A t BORJ e s i t k a - t ä h Hon

33-vuotias espanjalaishyökkääjä Borjas Martín pelasi pitkään kotimaansa neljänneksi ja kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla. Hän siirtyi Suomeen ja Honkaan syksyllä 2017, jolloin hän debytoi Ykkösessä ottelussa Hakaa vastaan hankkien joukkueelleen rangaistuspotkun. Kuudessa Ykkösen ottelussa hän onnistui iskemään kaksi maalia ja juhli kauden päätteeksi liiganousua espoolaisten paidassa. Ensimmäinen liigakausi oli menestys ja Borjas Martín iski komeat 12 osumaa. Myös viime kaudella hän osui 12 kertaa. Tällä kaudella pienikokoinen espanjalainen on osunut jo kertaalleen.

FC Honka perustettiin tuoreeseen Espoon kaupunkiin vuonna 1975 Tapion Hongan lajijaostojen erkautuessa toisistaan. Tapion Honka oli perustettu 1957 ja se ylsi kertaalleen Suomen Cupin loppuotteluun. Hongan alkuvuodet kuluivat alasarjoissa sahaten Nelosen ja Ykkösen väliä. Seura oli kertaalleen lähellä nousua Mestaruussarjaa kaudella 1981, mutta tie nousi pystyyn karsintasarjassa. Lopulta seura nousi liigaan kauden 2005 päätteeksi. Hyvänä kasvattajaseurana tunnettu Honka tuli ryminällä liigakentille. Myös europelit tulivat espoolaisille pian tutuiksi. Honka kohtasi ja haastoi vuosina 2007-2013 muun muassa espanjalaisen Racing de Santanderin, puolalaisen Lech Poznanin ja pohjoismaalaiset BK Häckenin ja Aalborg BK:n. Seura myi useita kasvattamiaan pelaajia ulkomaille. Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa joukkue nappasi molemmissa kolme hopeaa. Vuonna 2012 Honka kaatoi Cupin finaalissa Kuopion Palloseuran. Lisäksi Honka voitti Liigacupin kahdesti 2010 ja 2011. Kausi 2014 oli Hongalle katastrofi ja lopulta talvella 2015 seura jäi ilman liigalisenssiä. Hongan edustusjoukkue purjehti Esport-yritysryppään alaisuuteen ja aloitti uuden nousun Kakkosesta. Ensimmäisellä kaudella matka tyssäsi nousukarsintaan, mutta seuraava kausi toi nousun. Kaudella 2017 Honka sijoittui Ykkösessä toiseksi ja onnistui kaatamaan Helsingin IFK:n nousukarsinnassa. Näin ollen keltamustapaitainen Honka nousi takaisin liigaan kaudeksi 2018. Honka on ollut liiganousunsa jälkeen jälleen sarjan kärkijoukkueita. Ensimmäisellä kaudella espoolaiset jäivät niukasti ulos europeleistä ollen neljänsiä. Viime kauden päätteeksi Honka juhli pronssimitaleita ja europaikka heltisi lopulta eurolopputurnauksen kautta.

FC Honka | Perustettu: 1975 | Kotikenttä: Tapiolan Urheilupuisto | Sijoitus Maratontaulukossa: 19 | Päävalmentaja: Vesa Vasara


RAJAPYYKKEJÄ

RIKKOMASSA

1.8.

Kolmen vierasottelun aikana FC Lahti onnistui saavuttamaan kaksi komeaa rajapyykkiä. Helsingistä mukaan lähteneet kolme pistettä nostivat FC Lahden pääsarjan maratontaulukossa 800 pisteeseen. Turussa puolestaan Vahid Hambon iskemä osuma oli FC Lahden 900. sarjaottelussa tehty maali.

Missä mies? Artjom Dmitrijev Kaudella 2018 Lahdessa hyökkäyksiä katkonut ja sivussa kolme maalia viimeistellyt virolaiskeskikenttämies Artjom Dmitrijev siirtyi Lahdesta Kazakstanin Valioliigaan FK Oqjetpesin riveihin. Ensimmäisellä kaudella 31-vuotias virolainen pelasi 29 ottelua tehden viisi maalia. FK Oqjetpes sijoittui sarjan keskikastiin seitsemänneksi. Dmitrijevin toinen kausi Kazakstanissa käynnistyi heikosti, sillä virolaisen joukkue hävisi ennen koronasulkua kaikki ottelunsa. Dmitrijev itse pelasi kolmesta ottelusta kahdessa. Koronarajoitusten jälkeen FK Oqjetpes on pelannut yhden ottelun ja Dmitrijev pelasi tappioon päättyneessä pelissä täydet minuutit.

FC Lahti on hiljalleen 20 kauden aikana kohonnut Suomen Palloliiton virallisessa maratontaulukossa. Tämän hetkinen sijoitus on jo komea yhdeksäs. Taakse ovat jo jääneet muun muassa lahtelaiset Reipas ja Kuusysi. Seuraavana Lahden edellä on FC Inter, joka on noin 150 pisteen päässä. Ilves puolestaan hengittää FC Lahden takana reilun 30 pisteen päässä. Maratontaulukkoa johtaa ylivoimaisesti Helsingin Jalkapalloklubi ennen Turun Palloseuraa ja Valkeakosken Hakaa. FC Lahti on tehnyt pääsarjatasolla maratontaulukon mukaan 746 maalia. Lisäksi Lahti on iskenyt Ykkösessä kolmen kauden aikana komeat 153 osumaa. Tilastoista on kuitenkin poistettu kabineteissa kaksi osumaa David Mooren ja Jussi Länsitalon pelikieltojen takia. Näin ollen Hambon maali oli 900. kentällä nähty osuma. Seuraava Lahden iskemä osuma jää tilastoihin lopulta virallisena rajapyykkinä. Tällä kaudella Lahti rikkoo myös pelatuissa otteluissa 600 Veikkausliiga-ottelun rajan. Nyt Lahdella on koossaan jo 593 pääsarjaottelua.

Rafael 42 v. 2.8. Josimar Lima

(32v.)

vuotta sitten 30.7.2000 Veikkausliiga: FC Lahti – VPS 0-3 2.8.2000 Veikkausliiga: FC Lahti – HJK 1-0 (Väyrynen)

vuotta sitten 1.8.2010 Veikkausliiga: FC Lahti – FC Inter 1-1 (Litmanen) 6.8.2010 Veikkausliiga: FC Haka – FC Lahti 0-0


IKIMUISTOISET OTTELUT

SANTERI HOSTIKKA FC Lahdesta Puolaan Pogoń Szczeciniin 2018 siirtynyt Santeri Hostikka muistelee uransa tähän astisia ikimuistoisia hetkiä. PKKU-kasvatti Hostikka pelasi FC Lahdessa 87 liigaottelua. Pogoń Szczecinissä 22-vuotias laitapeluri on pelannut 35 pääsarjaottelua. FC Lahdessa Hostikka debytoi liigassa huhtikuussa 2016 FC Interiä vastaan. Kolmen kauden aikana hän iski Lahden paidass 11 liigaosumaa, joista yksi syntyi kauden 2017 päätösottelussa HIFK:n verkkoon. Tuo maali vei samalla Lahden Eurokentille. Puolassa Hostikka on onnistunut maalinteossa kertaalleen.

FC LAHDEN EUROPELIT 2018 Oikeastaan ikimuistoista on se koko tarina siitä, miten europeleihin menimme, se maali, jolla menimme ja se hype, mikä silloin syntyi. Minulle annettiin kunnia maalista HIFK:n verkkoon, vaikka Fared Sadat teki kaiken työn. Olin itse vielä armeijassa ja tulin sieltä suoraan peliin. Europeliavaus on se ikimuistoinen minulle. Se oli itselleni ensimmäinen kerta, kun pääsin pelaamaan europelejä. Valitettavasti lento jäi aika lyhyeksi.

LEGIA VARSOVA - POGOŃ SZCZECIN 1-1 PUOLA U21 – SUOMI U21 3-3 12.5.2019 6.10.2017 Ensimmäinen Legia-ottelu on toinen, joka on jäänyt mieleen. Olin avauskokoonpanossa ja stadion oli täynnä. Kun peli alkoi, oli stadion punaisena soihduista. Meteli oli niin kova, ettei stadionilla kuullut yhtään mitään.

Kolmas on Pikkuhuuhkajien ottelu Puolassa, joka päättyi 3-3. Se oli ensikosketukseni puolalaiseen jalkapalloon. Kyseessä oli nuorten ottelu ja paikan päällä oli yli 10000 katsojaa. Koko yleisö hyppi selkä kentälle päin. Syötin ottelussa myös maalin.


#LAHHON

Timi Lahti 2 Mikko Viitikko 5 Eemeli Virta 6 Altin Zeqiri 7 Matti Klinga 8 Vahid Hambo 9 Valdrin Rashica 10 Jasin Assehnoun 11 Jean-Christophe Coubronne 13 Tapio Torpo 14 (c) Kari Arkivuo 15 Lassi Forss 16 Teemu Jäntti 18 Viljami Isotalo 19 Henri Eninful 20 Pyry Lampinen 21 Matias Niuta 22 Tim Martinen 23 Arttu Auranen 24 Mikko Kuningas 25 Dimitry Imbongo 28 (mv) Joona Tiainen 31 (mv) Patrick Rakovsky 33 Päävalmentaja: Ilir Zeneli Valmentaja / Fysiikkavalmentaja: Mika Heino Valmentaja: Toni Lindberg MV-Valmentaja: Ari Korhonen Talenttivalmentaja: Joni Kallioinen Joukkueenjohtaja: Jussi Juurikka

Fysio: Mikko Poutiainen Fysio: Erno Jokinen Huoltaja: Pekka Penttinen Hieroja: Janne Kaartti Lääkäri: Janne Liinavirta

1 Markus Uusitalo (mv) 3 Tapio Heikkilä 4 Robert Ivanov 5 Henri Aalto 6 Jerry Voutilainen 7 Jonas Levänen 8 Javier Hervas 9 Jean Dongou 10 Lucas Kaufmann 13 Tim Murray (mv) 14 Borjas Martin 15 Otto Ollikainen 16 Konsta Rasimus 18 Elmo Heinonen 19 Arlind Sejdiu 24 Nasiru Banahene 26 Dani Hatakka 31 Edmund Arko-Mensah 33 Duarte Tammilehto (c) 80 Demba Savage 99 Macoumba Kandji

Päävalmentaja: Vesa Vasara Päävalmentaja Vesa-Pekka Vasara Valmentaja Harri Kokko Valmentaja Sampo Koskinen Valmentaja Nuuma Lauri Joukkueenjohtaja Hexi Arteva Joukkueenjohtaja Asko Määttänen

Maalivahtivalmentaja Ayoze Mentado Huoltaja Juha Saavalainen Fysioterapeutti Max Thibault Lääkäri Aleksi Kallioniemi Lääkäri Peter Åström

Erotuomari: Viljanen Petri AET1: Vihreävuori Riku AET2: Olkku Tapani


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.