FC Lahti - AC Oulu käsiohjelma 18.9.2021

Page 1

KÄSIOHJELMA 11/2021

OTTELUISÄNTÄ

FC LAHTI - AC OULU LAUANTAINA 18.9. 2021 | LAHDEN STADION 17.00


-BLJQBMWFMVKB ZSJUU¢KJMMF KB ZLTJUZJTIFOLJM´JMMF 0TBBWBTUJ KB MVPUUBNVLTFMMB XXX NBSLLVMBLJ  .BOOFSIFJNJOLBUV  -BIUJ Q   

ÄLÄ MISSAA AVOPAIKKOJA


Kuva: Lauri Ilola

OTTELUN LÄHTÖKOHDAT Kuudentena liigassa oleva FC Lahti taistelee ylemmän loppusarjan paikasta. Taistelu kärsi kuitenkin pienen kolauksen viime lauantaina Tampereella. Ilves hyödynsi rangaistuspotkun, eikä Lahti muutamasta paikastaan huolimatta onnistunut rikkomaan kuparista. Altin Zeqiri oli pelipäällä ja järjesteli muutaman maukkaan maalipaikan kanssahyökkääjilleen. Lahti oli ottelussa vaikeuksissa keskikentällä, jossa tamperelaisten pallonriistot antoivat Ilvekselle mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Muita osumia ei Tampereella nähty ja näin ollen Lahti hävisi 1-0.

Ottelun alku oli hurlumheitä ja kaikki ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä jaksolla. Oulu siirtyi 1-0-johtoon, kun Usman Sale väläytti nopeuttaan ja syötti takaviistoon Samu Alangolle. Alanko painoi vapaasti oululaiset johtoon. IFK kuitenkin tasoitti ja paineli ohi. Oululla oli ottelussa suuria vaikeuksia oman rangaistusalueensa puolustamisessa. Etenkin keskityspallot tuottivat oululaisille suuria vaikeuksia. Oulun hyökkäyspeli on kuitenkin erittäin vaarallista. Samu Alanko on osunut viime aikoina ja hänelle paikkoja pelaavat Sergei Eremenko ja laidalta Usman Sale. Kesän siirtoikkunan tärkeimmät hankinnat olivat kuitenkin Dennis Salanović ja Magnus Breitenmoser, jotka kumpainenkin ovat lainassa FC Thunista.

FC Lahti on pelannut nyt viisi ottelua ilman voittoa ja joukkue haluaa palata voittokantaan. Eemeli Virta on pelikieltonsa kärsinyt ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Myös Henri Eninful on päässyt takaisin Lahteen. Varmasti sivussa on vain Viljami Isotalo. Joukkueet kohtasivat toisensa vajaa kuukausi sitten Oulussa, Lahti siirtyi Macoumba Vierailija AC Oulu kamppaili alkukaudesta Kandjin maalilla johtoon. AC Oulu kuitenkin sarjapaikastaan, mutta kesänsiirtoikkunan tasoitti ottelun ja pisteet jaettiin. Näin ollen hankintojen ansiosta oululaiset ovat nousseet illan ottelussa on jaossa tärkeiden pisteiden taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta. lisäksi tämän kauden herruus keskinäisissä Eroa FC Lahteen on enää 11 pistettä ja otteluissa. oululaisten sarjasijoitus on yhdeksäs. Lauantaina Oulu kuitenkin hävisi vierasottelunsa samoista sijoista taistelevalle HIFK:lle 3-1.

Tekstit: Tommi Leirilaakso | Taitto: Taneli Okkonen | Kannen kuva: Aleksi Tikkala


VS AC OULU

STATPACK

VOITOT

VIRALLISET

TASAPELIT

OTTELUT 7 2 1 MAALIT 19 7 KOHTAAMINEN 1 - 1 TEHDYT

EDELLINEN

28.8.2021

ACO – FCL

TAPPIOT

4 12

45’ KANDJI 0-1 59’ ALANKO 1-1

VE I KKA US LI I G A

ENTISET FC LAHDEN PELAAJAT VASTUSTAJAN RIVEISSÄ: -

VS AC OULU FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet virallisissa otteluissa vain seitsemän kertaa. Lahti on voittanut otteluista kaksi ja Oulu neljä. Myös maaleissa oululaiset johtavat. FC Lahti on iskenyt seitsemän, Oulu 12. Joukkueet kohtasivat noin kuukausi sitten toisensa Oulussa. Macoumba Kandji vei Lahden johtoon Pyry Lampisen esityöstä. Samu Alanko kuitenkin tasoitti ottelun. Ennen elokuista kohtaamista joukkueet olivat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2011 Ykkösessä. #1 TÄNÄ PÄIVÄNÄ: FC Lahti on pelannut historiansa saatossa 18.9. seitsemän sarjaottelua. Lahti on voittanut otteluista neljä ja hävinnyt vain yhden, vuonna 2004 Jarolle. Ainoa tasapeli on tullut kaudella 1999 Vaasan Palloseuraa vastaan. Kyseisenä päivänä Lahden paras maalintekijä on ollut Marko Simonovski, joka iski kolme osumaa FC Interin verkkoon kaudella 2017. Syntymäpäiviään entisistä pelaajista viettää tänään brasilialainen Deco, joka täyttää 43 vuotta. #2 PUTKI: FC Lahti on pelannut kolme edellistä otteluaan AC Oulua vastaan voitoitta. FC Lahden edellinen voitto Oulusta tuli tasan 11 vuotta sitten. Drilon Shala vei sarjapaikastaan taistelevan Lahden johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Mika Nurmela tasoitti, mutta lahtelaiset kampesivat itsensä voittoon. Jari Litmasen saksipotkumaali toi Lahdelle edellisen voiton AC Oulua vastaan.

#3 ENNÄTYS: 18.9.2004 pelatussa FC Lahden ottelussa sekä isä että poika iskivät maalin lahtelaisten verkkoon. Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan pelatussa pelissä Toni Järvinen vei Lahden johtoon tunnin kohdalla. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Roman Eremenko kuitenkin tasoitti ottelun ja hetkeä myöhemmin hänen isänsä Alexei Eremenko iski voittomaalin. #4 KNOPPI: FC Lahti on voittanut molemmat 18.9. kotonaan pelaamansa ottelut. Vuonna 1998 Lahti kaatoi KPT-85:n puhtaasti 3-0. Maaleista vastasivat Ismo Lius, Pinduca ja Tero Penttilä. Kaudella 2011 lahtelaiset kaatoivat puolestaan Jipon 2-1. Mikko Hauhia ja Teemu Turunen osuivat maalipuiden väliin. Vierailijoiden ainokaisen iski Petteri Rönkkö.


MAURI KESKITALO FC Lahdessa kaudella 2001 pelannut suomalaisen pääsarjajalkapallon legenda Mauri Keskitalo muistelee uransa ikimuistoisimpia otteluita. Keskitalo tuli tunnetuksi etenkin Myllykosken Pallossa vietetyistä vuosistaan, jonka lisäksi hän pelasi muun muassa FC Kuusysissä ja Kotkassa. Hyökkääjänä pelannut Keskitalo 250 pääsarjaottelua ja teki niissä komeat 63 maalia. Nykyisin pian 56 vuotta täyttävä legenda pelaa Nelosta Valkealan Kajon riveissä, jossa entisestä hyökkääjästä on tehty toppari.

IKIMUISTOISET OTTELUNI VS

VS

VS

FC LAHTi - FC HAKA 1-2 22.4.2001 Mypa -47 - hjk 6-0 17.6.1992

liverpool - mypa 3-1 26.9.1996

Pelasimme liigakauden ensimmäisen pelin Hakaa vastaan Hiihtostadionilla. Hävisimme 2-1, mutta tein maalin noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Se on jäänyt mieleen, koska se oli kyseisen kauden koko liigan ensimmäinen maali. Kenttä oli todella huonossa kunnossa ja pääsin läpi. Laukaukseni ei onnistunut täydellisesti ja pallo lähti maata pitkin kohti maalia. Se kuitenkin pomppasi kentän muhkurasta ja painui maaliin. Sellainen on jäänyt Lahdesta mieleen.

Kohtasimme europeleissä Liverpoolin ja hävisimme 3-1. Tein kuitenkin Anfieldillä maalin. Pääsin läpi ja puolustajat alkoivat saavuttaa minua. Ammuin 16-alueen rajalta keskikorkean vedon. Tällä kertaa ei tarvittu kenttämestarin erikoista auttamaan. Se oli ihan hyvä matsi, sillä saimme tehtyä vierasmaalin. Liverpoolilla oli kova joukkue. Heillä pelasivat muun muassa Robbie Fowler, Steve McManaman, John Barns, Patrick Berger ja maalissa torjui David James.

Pelasimme Klubia vastaan Suomen Cupin semifinaalin. Voitimme 6-0 ja tein kaksi maalia. Lisäksi syötin yhden. Jari Litmanen pelasi vielä MyPassa ja hän teki yhden ja syötti kaksi. Lopulta voitimme myös Suomen Cupin finaalin Jaroa vastaan Litin ja Esa Pekosen tehdessä maalit. Olen yrittänyt löytää pääkaupunkiseudun lehdistä otteluraporttia, mutta ilmeisesti Hesari ei uutisoinut Klubin tappioista. Pohjanmaalta löytyi jonkinlainen uutinen.


LÄHDE: ESS 8.11.1996

FC Lahti 25 vuotta

Lahtelainen jalkapalloilu oli ajautunut 1990-luvun lamassa suureen ahdinkoon. Sekä FC Kuusysi että Lahden Reipas olivat pudonneet kansallisen kärjen kelkasta ja lupaavimmat lahtelaispalloilijat joutuivat hakemaan kasvualustaa muiden kaupunkien seuroista. Jalkapallokaupungin maine oli pelastettava. Kesällä 1996 ahdinko syveni. Reipas oli ajautumassa Kakkoseen, eikä Kyykän pikainen paluu pääsarjatasolle näyttänyt onnistuvan. Lahtelaiset jalkapallopäättäjät keskustelivat kuumeisesti hälyttävästä tilanteesta. Loppukesästä Lahdessa aloitettiin fuusioneuvottelut ja niistä kerrottiin puoliavoimesti myös ulkopuolelle. Vastustajia ja puolustajia kaupungista löytyi ja mielipiteitä vaihdettiin pitkin syksyä myös paikallisaviisin sivuilla. Kulisseissa neuvoteltiin, mutta eteneminen oli hidasta. Vuoroin Kuusysi, vuoroin Reipas uhkasi poistua neuvotteluista. Ulkopuoliseksi selvitysmieheksi tullut Olavi Vahter oli kuitenkin kärsivällinen ja kokosi kasaan kumpaakin tyydyttävän ehdotuksen. Marraskuun seitsemäntenä päivänä Vahter ja molempien seurojen edustajat marssivat julkisuuteen kertomaan, että uusi seura on syntynyt. FC Lahti oli perustettu turvaamaan lahtelaisen jalkapalloilun tulevaisuus ja palauttamaan se kansalliselle huipulle.

Kaksi aikaisempaa fuusioyritystä, 1940-lopun yritys ja 1960-luvun lopun fuusio, olivat kaatuneet nopeasti, eikä helppoa ollut kolmannellakaan virityksellä. Uskottavuutta uudelle seuralle saatiin muun muassa kaupunginjohtaja Kari Salmen toimiessa seuran puheenjohtajana. Ensimmäisellä Ykkösen kaudella tavoitteeksi asetettu nousu jäi saavuttamatta. Kesän lopulla tapahtunut pelikieltoepisodi poiki lopulta useamman metrin paksuisen kansion papereita urheiluarkistoon. Lahti maksoi oppirahoja välillä kalliistikin. Seurafuusion vastustajia löytyi kaupungista paljon. Seuraavalla kaudella FC Lahti nousi näytöstyyliin, sillä liigaan nostettiin laajennuksen takia enemmän seuroja. Nousu varmistui jo paria kierrosta ennen sarjan loppua. FC Lahti oli saavuttanut yhden sille asetetun tavoitteen ja palauttanut pääsarjajalkapallon takaisin kaupunkiin. Samalla seura maksoi Kuusysin ja Reippaan velkoja, hitaasti, mutta varmasti.


LÄHDE: ESS 8.11.1996

Ensimmäinen liigakausi ei ollut helppo ja sarjapaikka säilyi lopulta vasta karsintojen kautta. Liigataipaleen alku oli värikästä ja virheistä maksettiin välillä kovaakin hintaa, mutta kaupungin lippulaiva pysyi liigassa. Samalla lahtelaiset junioripalloilijat pystyivät pysymään pidempään Lahdessa ja osa lähti suoraan Lahdesta maailmalle. Kun sarjapaikka oli vakiinnutettu, oli FC Lahden aika tavoitella toista sille asetettua tavoitetta. Kansallista menestystä oli tullut jo osittain 2000-luvun alussa, kun lahtelaiset selviytyivät sekä Suomen Cupin että Liigacupin finaaleihin. Lopulta 2008 lahtelaiset selviytyivät mitaleille ja seuraavaksi kaudeksi Eurooppaan. FC Lahtea ja sen ympärille muodostunutta yhteisöä koeteltiin heti menestysvuosien jälkeen. Kauden 2010 päätteeksi FC Lahti putosi Ykköseen. Seura joutui koville, mutta nousi yhteistyöllä jälleen korkeimmalle sarjatasolle. FC Lahti selvitti kohtalonvuotensa ja viimeisen kymmenen vuoden aikana Lahti on käynyt Euroopassa kahdesti.

Laajemmassa kuvassa seurassa on tehty jotain oikein, sillä 1990-luvulla perustettiin katastrofaalisen taloustilanteen seurauksena kymmeniä fuusioseuroja. FC Lahti on ainoa, joka on pelannut koko historiansa kahdella ylimmällä sarjatasolla ja on yksi niistä harvoista, joka on yhä hengissä. 25 vuotta suomalaista jalkapallohistoriaa on saavutus, jota on syytä juhlia. FC Lahti on muodostanut tuossa ajassa yhteisön, joka on kestänyt niin ylä- kuin alamäetkin.

LÄHDE: ESS 19.2.1997


TARINA ON VASTA ALKANUT.
ESITTELYSSÄ

ILLAN VASTUSTAJA AC OULU Terva- ja teknologiakaupunki Oulu on kasvattanut Suomeen kulttuurin- ja taiteentekijöitä V.A. Koskenniemestä J.V. Snellmaniin ja Leevi Madetojasta Toivo Kuulaan. Tervarahoilla Oulujoen suistoon rakennetussa kauniissa kaupungissa on linnan raunioiden varjossa ehditty pelaamaan myös jalkapalloa. Rannikkokaupunkina jalkapallo saapui kaupunkiin varhain ja Oulun Pyrintö liittyi Suomen Palloliittoon jo 1907. Pitkät välimatkat etelän kaupunkeihin vaikeuttivat kuitenkin kaupungin jalkapallon kehitystä. Ensimmäinen palloilun erikoisseura Oulun Palloseura perustettiin 1925. Oulussa oli kuitenkin monta yleisseuraa, joilla oli ohjelmassa myös jalkapallo, joten oululaiset saivat kova tasoisia otteluita kaupungin sisällä, kun Palloliitto sulki matkakustannusten takia pohjoisen joukkueet ulos sarjoista. Oululaisen jalkapallon nousu alkoi sotien jälkeen. Oulun Työväen Pallo nousi ensimmäisenä oululaisseurana pääsarjaan 1960-luvulla. Samoihin aikoihin alkaneet seurafuusiokuviot sekoittivat pakkaa jatkuvasti, mutta OPS juhli kahta mestaruutta 1980-luvun taitteessa. OTP ja Oulun Luistinseura fuusioituivat 1990-luvulla FC Ouluksi, mutta viritys jäi lyhytikäiseksi. Taloudelliset haasteet kaatoivat seuroja ja 2002 neljä oululaisseuraa, OPS, OTP, OLS ja Tervarit fuusioituivat ja perustivat AC Oulun. AC Oulu aloitti taipaleensa kaudella 2003 Ykkösestä tavoitteenaan sarjanousu. Seura nousi liigaan lopulta kauden 2006 päätteeksi lahtelais-oululaisen päävalmentajan Harri Kampmanin ja oululaistuneen legendan, manageri Miika Juntusen johdolla. Visiitti oli kuitenkin ranskalainen ja oululaisten seuraavat kaksi kautta kuluivat Ykkösessä. Kaudella 2009 oululaiset voittivat Ykkösen ja nousivat seuraavaksi kaudeksi liigaan. AC Oulu säilytti liigapaikan, mutta ei täyttänyt lisenssiehtoja, joten seura pudotettiin Ykköseen. Ykkösessä seura joutui kamppailemaan Oulun herruudesta perinteisen OPS:n kanssa. AC Oulu onnistui lopulta saamaan taloutensa tasapainoon ja nousemaan viime kauden päätteeksi liigaan. Nyt oululaisilla on tavoitteena säilyä sarjassa, jotta kolmannesta liigastintistä ei tulisi kahden aiemman tapaan ranskalaista visiittiä.

ESITTELYSSÄ AC OULU-TÄHTI

SERGEI EREMENKO Eremenkojen kuuluisan jalkapallosuvun nuorin vesa debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana Jaron paidassa. Muutaman kauden aikana nuorukainen esiintyi edukseen Jaron paidassa ja siirtyi vielä juniori-ikäisenä sveitsiläiseen FC Baseliin. Sveitsissä keskikentällä viihtyvä Eremenko pelasi juniorijoukkueessa ja siirtyi pian eteenpäin Spartaks Jūrmalaan. Jūrmalasta hän on ollut lainalla niin Venäjällä kuin Suomessakin. Hän pelasi Seinäjoen Jalkapallokerhossa lainalla puolet kaudesta 2019. Vasta 22-vuotias Eremenko saapui Ouluun lainalle kesän siirtoikkunassa. Eremenkolla on erittäin hyvä pelikäsitys ja potkutekniikka ja hän on suuressa roolissa oululaisten erikoistilanteissa. Eremenko on aiemmin edustanut nuorisomaajoukkueissa Suomea, mutta vaihtoi edustusoikeuden Venäjälle.

Perustettu: 2002 | Kotikenttä: Raatin stadion (Kapasiteetti: 4392) | Mestaruudet: 0 Sijoitus Maratontaulukossa: 46. | Päävalmentaja: Jyrki Ahola


YKSI MAALI FC Lahden 25-vuotiseen historiaan mahtuu paljon maaleja. Pelkästään sarjaotteluissa FC Lahti on tehnyt liki tuhat osumaa. Kun lisää päälle maalit Euroopassa ja eri kotimaisissa Cup-kilpailuissa on summa komeasti päälle tuhannen. Jokaisella lienee oma suosikkinsa ikimuistoisimmista hetkistä, mutta voiko maaleja edes laittaa järjestykseen? Jos asiaa lähtee perkaamaan seuran kantilta, nousee Jarkko Koskisen rangaistuspotkumaali Jaron verkkoon sateisella Hiihtiksellä liigakarsinnassa vuonna 1999 kenties tärkeimmäksi. Nuori seura oli ajautunut ensimmäisellä pääsarjakaudellaan putoamistaisteluun, eikä seuran taloudellinen tilanne ollut hyvä. FC Lahti oli velkaa jopa Palloliitolle ja putoaminen sarjatasoa alemmas olisi ollut suurella todennäköisyydellä kuolonsuudelma seuralle. Lahti voitti kuitenkin tuon ottelun 1-0, seura säilyi liigassa ja hengissä. Toinen seuralle tärkeä ja ikimuistoinen maali on varmasti Drilon Shalan osuma Helsingin Jalkapalloklubin verkkoon kauden 2008 päätteeksi. Tuohon maaliin kulminoituu yksi FC Lahden perustamisen syistä. FC Lahti perustettiin palauttamaan Lahden kaupunkiin myös menestystä ja Shalan maali varmisti lahtelaisille

ensimmäisen mitalin liki 20 vuoteen. Samalla ei sovi vähätellä kyseisen kauden viimeisen kotiottelun lisäajalla syntynyttä Jonne Kemppisen tahtomaalia, joka varmisti lahtelaisille panoksen vielä viimeiseen otteluun. Jalkapallo on kilpailun ja elämäntavan lisäksi myös viihdettä. Draamankaaren kannalta ikimuistoisin osuma voisi olla Santeri Hostikan sisään puttaama pallo kaudella 2017. Ottelu oli vielä lisäajalla tasan ja molemmat joukkueet tarvitsivat voiton, FC Lahti varmistaakseen europaikan, vieraileva HIFK varmistaakseen sarjapaikan. Kolmannella lisäminuutilla Lahti onnistui purkamaan IFK:n kulman ja Henri Anier onnistui käynnistämään hyökkäyksen. Fareed Sadat ja Hostikka karkasivat kahdestaan yksin läpi ja Sadat pelasi avopaikan Hostikalle. Hostikka puttasi pallon sisään, FC Lahden Eurooppaan ja lopulta HIFK:n Ykköseen aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Draamankaari oli kunnossa. Jalkapallokulttuurillisesti ajateltuna tärkeimmät maalit lienevät Jukka Vannisen Club Bruggen verkkoon painama häkki ja Jari Litmasen saksipotku AC Oulun verkkoon. Litmasen tasan 11 vuotta sitten iskemä saksariosuma nousi kansainväliseksi hitiksi.


Kuva: Juha Tamminen

Tuo maali toi FC Lahden tunnetuksi monessa maassa jossa se aikaisemmin oli vain seura muiden joukossa. Tuota maalia muistelevat varmasti myös oululaiset, sillä Lahden 2-1-voittoon päättynyt peli oli kauniiden maalien ilta. Vannisen pommi antoi puolestaan aihetta jossitella loppupeliä. Samalla se näytti, että lahtelaiset kykenevät haastamaan tosissaan eurooppalaisia suurseuroja. Yli kymmenen vuoden jälkeen Drilon Shalan loppuhetkien pusku on jo hipaissut ylärimaa.Ehkä vuosien saatossa tarinoissa pallo on jo maalissa. Tarinat ovat jalkapallokulttuuria parhaimmillaan ja sitä FC Lahti on luonut 25 vuotta.


F C L A H T I 2 0 V U O T TA S I T T E N FC Lahti on vuosittain kutsunut 20 vuotta vanhan joukkueensa yhteen otteluun. Tänään ottelussa on paikalla FC Lahden kauden 2001 joukkueen jäsenistöä. Kyseisellä kaudella lahtelaisnippu taisteli sarjassa yhdeksänneksi.

Lahti oli tuossa vaiheessa ajautunut jälleen putoamistaisteluun. FC Lahti kiusasi Myllykosken Pallon mestaruusjahtia kahdella tasapelillä ja voitti loppukaudesta tärkeimmät kilpakumppanit, samoista sijoista kamppailevat Rovaniemen Palloseuran ja FC Jokerit. Sarjapaikan kannalta tärkeät ottelut RoPS:a ja Jokereita vastaan ratkaisi viime hetken hankinta Pacha, joka iski molemmissa otteluissa voittomaalit.

FC Lahden joukkue nuorentui kaudeksi 2001, sillä edelliskauden runkopelaajista moni vaihtoi maisemaa. Talvikausi meni joukkueelta kuitenkin hyvin. Hallitseva mestari Haka kaatui talven ensimmäisissä otteluissa kahdesti. Ensin harjoitusottelussa Tero Taipaleen maalilla ja viikkoa myöhemmin Uusi Lahti -Cupissa. Uusi Lahti Kaudella 2001 FC Lahden nuoret pelaajat -Cupissa Lahden sijoitus oli lopulta toinen, kun tekivät esiinmarsseja. Niki Helenius oli lahteFC Inter juhli finaalin jälkeen voittoa. laisten paras maalintekijä. Hän iski 11 maalia 30 pelaamassaan ottelussa. Tuomas Haapala ja Liigassa Lahti sai katastrofialun. Toukokuun kokenut Mauri Keskitalo osuivat kumpainenkin puoleen väliin mennessä Lahti oli kyennyt kaata- viidesti. Alle 20-vuotiaista pelaajista pelimimaan vain Vaasan Palloseuran Mauri Keskita- nuutteja saivat Arkivuon lisäksi Henri Ahonen, lon maalilla. Jari Pyykölän valmentama ryhmä Janne Hannula, Jukka Hirvonen, Toni Järvisai vahvistuksia Hakasta, kun Oleg Ivanov ja nen, Pekka Lagerblom ja Teemu Lampinen. Janne Mäkelä saapuivat Lahteen. Samalla Osa heistä teki myöhemmin komean kansainvämyös otteet paranivat ja Lahti nousi sarjataulu- lisen uran. kossa ylemmäs. Nuori ja lupaava Kari Arkivuo iski uransa avausmaalin heinäkuussa Tampere Joukkueen kapteenina toimi Jarkko Koskinen. Unitedin verkkoon. Valmentaja Jari Pyykölä jätti FC Lahden kauden jälkeen. Nyt, 20 vuotta myöhemmin kyseisestä Elokuussa Lahtea kohtasi paha loukkaantumis- joukkueesta kentällä on yhä Kari Arkivuo. suma ja pelaajia tippui sairaslistalle yksi toisen- Kentän laidalla huoltopäällikkönä seisoo yhä yksi sa jälkeen. Siirtoikkunan viime hetken hankinta- seuran suurimmista legendoista, Pekka Penttina joukkueeseen kiinnitettiin ruotsalais-chileläi- nen. nen Cesar Pacha.


Hirsimetsäntie 27, 15200 Lahti | Puh: 010 423 1200 | info@valinta-rengas.com

Ammattitaitoinen ja osaava henkilökuntamme palvelee teitä aina renkaanvaihdosta rengashotellipalveluihin.


antonio reguero 25 anton munukka 30 Joona Tiainen 31 Timi Lahti 2 Daniel Koskipalo 3 RIYAD EL ALAMI 4 Mikko Viitikko 5 Javi Hervás 6 Altin Zeqiri 7 Matti Klinga 8 Chinedu Geoffrey 9 eemeli virta 10 Jean-Christophe Coubronne 13 (c) Kari Arkivuo 15 Lassi Forss 16 Arlind Sejdiu 17 Viljami Isotalo 19 Henri Eninful 20 Pyry Lampinen 21 loorents hertsi 22 Kristian yli-hietanen 23 asaad babiker 24 teemu penninkangas 27 macoumba kandji 59

Päävalmentaja: Ilir Zeneli valmentaja: Mika Heino Joukkueenjohtaja: Jussi Juurikka Valmentaja: Toni Lindberg Fysio: Mikko Poutiainen valmentaja: Edgar Reyna Huoltaja: Pekka Penttinen MV-Valmentaja: Ari Korhonen Hieroja: Janne Kaartti Talenttivalmentaja: Joni Kallioinen Lääkäri: Janne Liinavirta

1 Juhani Pennanen 22 yann-alexandre Fillion 2 aapo Kuivila 3 miika Koskela 4 Ruxi 5 lassi Nurmos 6 anselmi Nurmela 7 samu Alanko 8 obed Malolo 10 dennis Salanovic 11 Rafinha 14 sergei Eremenko 15 jere Kallinen 16 henrik Ölander 17 Jokelainen 18 jarkko Hurme 20 otso Liimatta 21 aapo Heikkilä 23 nikolas Saira 25 usman Sale 26 lasse Ikonen 29 kevin Larsson 30 lucky Opara 44 magnus Breitenmoser

Päävalmentaja: Jyrki ahola valmentaja: MARKUS HEIKKINEN Valmentaja: TEEMU TAVIKAINEN MV-valmentaja: JANI LUUKKONEN FYSIIKKAVALMENTAJA: Teuvo PALKKI HUOLTAJA: Jari MALMI

Joukkueenjohtaja: Pasi Moilanen Lääkäri: Ville PUUKKA Hieroja: Arttu SIIRA Fysioterapeutti: Ari KORKALA


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.