FARGERIKE: base høst/vinter 2012

Page 1

base

68 sider gratis inspirasjon til deg fra Fargerike

gratisin magas

Sesongens

het st te tees he tapeter

Vi snakker med bransjefolk om farger Fattighuset <3 Fargerike Nøytrale Nyanser

Nydelige Fløgstad Skule


KirsebĂŚrblomst


Nøytrale nyanser Vårt tredje base har vært en fantastisk spennende prosess. Det har vært hektisk, det har vært perioder vi har vært redde for å ikke rekke deadlinen, det har vært sene kvelder og vi har omgitt oss med et hav av spen­ nende farger og nyanser. Det er dette hverdagen handler om for oss i Fargerike, å finne den rette nyansen, det rette tapetet og det riktige uttrykket. Høsten i Fargerike er begivenhetsrik, vi har lansert et nytt fargekart, Nøytrale Nyanser, som vi håper kan ut­ fordre ditt syn på hva som faktisk er en nøytral nyanse. Mer om dette fargekartet kan du lese på side 36. Vi får nye hjemmesider, som vi håper kan bli en god kilde til inspirasjon og vi har kommet oss på Facebook. Dette er bare en liten håndfull av alt som har skjedd og kommer til å skje i månedene fremover, vi har utrolig mye spen­ nende på tapetet! (bokstavelig talt) Jeg er som vanlig i fornyelsesmodus, og har fått gjort mange av de mindre prosjektene over som­ meren. Nå som høsten og vinteren er over oss, er det utrolig viktig å kose seg hjemme. Stuen står for tur hos meg, og her vi skal tapetsere. Alle fire veggene! Hvilket tapet jeg har valgt, kan du lese mer om i Redaksjonens Favoritter på side 16.

Et hjem som det var utrolig inspirerende for meg å få lov til å besøke, var Gunvors. På side 28 kan du se hvor­ dan hun har malt og tapetsert leiligheten sin. Ikke en eneste vegg er hvit! Akkurat som jeg liker det :) En ting Gunvor beviser, er at man ikke trenger å bruke hvitt for å få lyse og luftige rom. Det samme gjør Geir og Marie i Fattighuset. Paret har brukt en av våre butikker på sin ferd gjennom alle lagene av historie i hjemmet deres, som er godt kjent for de fleste under navnet Fattighuset. Fargepaletten de endte opp med, kan du se på side 6. Jeg håper du koser deg med høstens og vinterens base, og finner massevis av inspirasjon og lyst til å kaste deg over spennende ­prosjekter i hjemmet.

Dagny Thurmann-Hoelseth Redaktør


18

28

36

50


Innhold 06

47

fattighuset Bli med til Fattighuset, kåret til Norges vakreste hjem, og se det endelige resultatet!

Elegant og fargerikt eller rent og enkelt?

55 16

Redaksjonens Favoritter

62 Skule med sjel

66

Fargerike Førde Bli med på besøk til en av våre mest sjarmerende butikker!

28

Rannveig og Øystein er ferdige med stuen og vaskerommet - og vi har fått ta en titt!

68

Halvor Bakke og Fargerike Tromsø har vært med på oppussingen av den gamle radiostasjonen på Svalbard.

72

Bransjesnakk Vi snakker med vår bransjes eksperter om det vi er mest opptatt av - farger!

75 1steklasses fargevalg Stig og Nina har vært i sin lokale Fargerikebutikk og funnet den perfekte fargen til stuen.

44

Det vackraste jag har sett

Nøytrale Nyanser Er nøytrale nyanser kun hvitt, beige og grått? Med dette fargekartet ønsker vi å utfordre oppfattelsen av hva som faktisk er en nøytral farge.

42

Oppussing som hobby

Unike fargekombinasjoner Gunvor fra Fargerike Christoffersen i Porsgrunn har et helt spesielt hjem. Vi har vært på besøk!

36

Hvilket gulv til hvilket rom? Lurer du på hva slags materiale du skal bruke på hvilket gulv? Her kommer våre anbefalinger!

Ærverdige Fløgstad Skule har fått en ansiktsløftning, og resultatet er nydelig!

24

En seng av ruter Spennende mønstermiks! Ruter, blomster og enda flere ruter!

Redaksjonen deler sine favoritter for høst- og vintersesongen.

18

Sesongens trender

Neste utgave Lurer du på hva som kommer i sommerens base? Her er noen sniktitt.

Dilla på tapet Et utvalg av våre beste tapeter innenfor utvalgte temaer.

R E Daksjonen Ansvarlig utgiver Linda Frid

Foto forside Sturla Bakken

Design og layout Futatsu Industries

(Administrerende direktør i

Styling forside Linda Elmin

Trykk Norprint

Fargerike Norge)

kontaktinformasjon

Opplag 90 000

Redaktør Dagny Thurmann-Hoelseth

base@fargerike-norge.no

UtgivelsesTIDSpunkt September 2011

Frilansere Linda Elmin, Christine Hærra

hjemmeSIDE www.fargerike.no

Neste utgave Mars 2012

og Tone Nygaard foto Sturla Bakken, Sveinung Braathen, Margrethe Myhrer, Trine Thorsen, Jan Nordtveit, Åsa Tällgård


fattiga

huset s h en historie o o i farger r Det store huset i Holmestrand hadde huset mange triste skjebner. Men det var før Marie og Geir kjøpte det for én krone!

tekst og styling: Linda Elmin fOTO: Trine Thorsen

Huset er fra 1762 og fungerte i mange år som fattighus for byens hjemløse. Senere har det vært kolerasykehus og aldershjem. I 1932 ble det bygd om til kommunale lei­ ligheter. Da Geir Dyrnæs og Marie Olaussen kjøpte byg­ ningen av Holmestrand kommune i 2005, var den svært forfallen og fullstendig ubeboelig. Ekteparet fikk huset for én krone, men tro ikke at de slapp billig unna! De har investert tusenvis av arbeidstimer på å rive, sparkle, pusse og ikke minst male. Huset er fredet, så det var ikke rom for de store for­ andringene – selv fargene på veggene skulle tilbakeføres til en tidligere palett. Geir og Marie brukte mye tid på å finne de opprinnelige fargene. De skrapet seg gjennom lag på lag med maling og tok ut små fargeprøver. Prøvene tok de med seg til Fargerike Gjert, som brukte fargemåler til å måle seg frem til riktig fargeblanding. Slik fikk Marie og Geir akkurat de fargene de var på jakt etter – i alle de 16 rommene.

I tillegg til den historiske fargepaletten rommer bygningen også familien Olaussens historie. Maries ol­ deforeldre Hanna Elise og Kristian Olaussen bodde her. Kristian overtok jobben som bestyrer for fattighuset etter sin far. Han fortsatte som bestyrer da huset ble gjort om til gamlehjem, og malte selv ordet «Gamlehjemmet» i gylne bokstaver over inngangsdøren. De flotte dørene som ønsker oss velkommen i dag, ble funnet i en mørk krok innerst på loftet. De var sterkt medtatt, men ekteparet ante potensialet i det nydelige håndverket og sendte dørene til restaurering hos en lokal snekker. Den originale blåfargen ble målt og spesial­ blandet hos Fargerike Gjert. – Fylkeskommunen satte rammebetingelser for reno­ veringen, forteller Geir, som er arkeolog av yrke. – Huset gjennomgikk en omfattende restaurering i 1910, og det var fra denne epoken vi skulle hente farge­ paletten.


Geir ønsker velkommen. Hovedhuset er malt i fargen

Mørk engelsk rød, mens de blå dørene har koden

4010 B10G.Interiøret har i dag nydelige, duse fargetoner som gir boligen en lun og god stemning. De sju boenhetene er bygd om til tre leiligheter; én stor i andre etasje, der familien bor, og to mindre i første etasje. – Det er klart vi måtte tenke oss grundig om, men vi tok sats og gjorde det vi følte var riktig for oss, forteller Geir. Samtidig understreker han at de aldri har angret – ikke engang da de innså at utgiftene kom til å bli dobbelt så høye som det de først hadde beregnet. – Dette er en investering i fremtiden – huset kan stå i to hundre år til, forteller Geir, mens han klapper familiens hund kjærlig.

Det hele begynte faktisk som en spøk i et festlig lag, men ekteparet endte altså opp med en verneverdig bygning som i ettertid viste seg å ha huset tidligere generasjoner av familien. Lille Maren er sjette generasjon som bor her. Maries søster bor i det gule nabohuset, mens Marens ­oldemor bor i første etasje. Marie og Geir oppdaget ingen store skjulte skatter under oppussingen, men i vinduskarmen står det et par barne­ sko som dukket opp under gravearbeidet. Skoene vitner om en svunnen tid – og om det unike engasjementet til et ektepar som har jobbet hardt for å ta vare på en viktig del av Holmestrands historie.

Planløsningen, med døråpninger mellom rommene, var avgjørende for planleggingen av dagens bolig. De ulike fargene danner en nydelig harmoni. Stueveggene er malt i en matt utgave av grønnfargen ­

Fjell31. Marie var først litt skeptisk til denne fargen, men nå

­elsker hun den. Den gamle døren er en gave fra gode venner.

I bloggen fattighuset.blogspot.com kan du lese mer om hverdagslivet til familien. Marie beskriver det på nydelig vis i bloggen sin: «Før i tiden – da alt var sorthvitt – DA hadde de fine farger, da!»


I


II

I Gråfargen i gangen har koden

S25 02Y, og de brune

gulvene er malt med tre strøk av fargen

Nougat. Den

gamle gyngehesten er fra Danmark. II Kjøkkenet er malt i

Lys Provence. III Det blåmønstrede ­tapetet

English ­Toile er fra Sandersons Classic Collection. Krakken er malt i fargen

Bondeblå, gulvene i

Nougat

IIII De gamle skoene ble funnet utenfor huset, kanskje

de har tilhørt noen i Maries familie?

Gjennomført

til minste detalj. Det gamle nattbordet med marmorplate har fått plass på badet. Fatet er fra Zanz og den store ringen fra Glitter. S25 02Y

Nougat

Bondeblå

Lys Provence

III

IIII


Toiletapetet fra Sanderson harmonerer fint med veggen som er malt i fargen

Bondeblü. Marie har pyntet baksiden av døren med fine gamle mamelukker. Gulvfargen heter

Nougat.


Dette yndige gjesterommet var et kjøkken med store vannskader da Marie og Geir tok over huset. Nü er det bondeblü vegger, hvitt tak, hvite lister og sjokoladebrunt gulv som ønsker gjestene velkommen.


I

II

I Soverommet har en herlig fargepalett i forskjellige nyanser av grått og hvitt, med innslag av en dyp rustrød. Her har eieren lekt seg med teksturer og glansgrader. II Den lange gangen

har metervis med oppbevaring. Veggen er malt i fargen

S25 02Y.

Fargerike Gjert Fargerike Gjert feirer 25-årsjubileum i år, og eier Gjert Meland har 35 års fartstid i fargehandelen. Sønnen Gjert Marius er også med på laget, og det samme er tre dyktige jenter som alle har utdannelse som interiørkon­ sulent eller interiørdesigner. Det er med andre ord ikke noe å utsette på fagkunnskapen, dette er en virksomhet som vet å ta vare på kundene! Butikken på 250 kvadrat­ meter oser av godt arbeidsmiljø, og latteren sitter løst – hos både ansatte og kunder.

Fargerike Gjert: Susanne Søreide, Sigrun Bøe, Gjert Marius og Gjert Meland er en blid og serviceinnstilt gjeng. Lill Johanne Farstad var ikke til stede da bildet ble tatt.


Forbered deg på å bli inspirert!

fargerike.no

facebook.com/fargerike

Fargerike lanserer i slutten av september nye

På Facebook snakker vi med våre medlemmer om

hjemmesider. Her vil du få presentert våre viktigste produkter innenfor maling, tapet, tekstil og gulv,­ i tillegg til spennende reportasjer om farge­paletter, interiørtips og mye, mye mer.

farger hver ­eneste dag. Vi vil også gi deg spennende reportasjer om fargepaletter, interiør, produktvalg og sesongens lanseringer.


Reda ksjonens

favo oritter Linda Frid ansvarlig utgiver & administrerende direktør, Fargerike

Duck Egg Blue FR1111 fra farge­

Tapet: Stentapetet fra Omexco er vakkert og skaper en utro-

Tekstil: Jeg er i utgangspunktet ikke av dem som bruker så

kartet Nøytrale Nyanser – den er en udødelig klassiker som

lig spennende effekt i de fleste rom. Dette er et slikt tapet som

mye mønstre når jeg innreder, men enkelte innslag kan skape

jeg aldri går lei av. Vi nordmenn er litt tradisjonelle med tanke

alle gjester bare må bort og ta på.

fine kontraster og litt liv i et ellers nøytralt og tidløst interiør.

Maling: Jeg velger

på hva vi oppfatter som nøytralt, men denne duse fargen ska-

Denne sesongen velger jeg et dust lilla paisleymønster i lin

per en lekker og nøytral bakgrunn for veldig mange interiør-

– et klassisk mønster i vakre farger og mitt yndlingstekstil.

stiler. Den er blant annet helt utmerket sammen med mange av de grå trendfargene.

Dagny Thurmann-Hoelseth redaktør

Tekstil: Vi valgte en dus blå nyanse med beige tråder iblan-

Sval Lilje FR1120 er en helt nydelig grønn

Tapet: Jeg forelsket meg dypt i dette tapetet fra Cole & Sons

­nyanse med mye gult i. Mot tapetet får den en helt fantastisk

A Collection of Flowers, etter at vi brukte det i det rutete so-

det som aksentfarge. Fargen er brukt både på loungesofaen

glød, uten å virke dominerende. Jeg vil bruke

verommet lenger bak i bladet. Nå skal jeg ha det på alle de

vår og på gardinene, men her i florlett lin som slipper inn mest

fire veggene i stuen, og jeg gleder meg vilt!

mulig sollys. Det har blitt en veldig spennende og litt anner-

Maling:

Jubileum

FR1090 som hovedfarge nummer to – jeg malte de kontrasterende spisestuestolene mine i den, og resultatet ble veldig bra!

ledes fargepalett, som faktisk harmonerer svært godt med stilen min, klassisk med en twist.


Christine Hærra frilanser

Maling: Hvis jeg skal male noe i dette miljøet velger jeg Kirsebærblomst FR1113. Da kan rommet umulig bli

Tapet: Jeg valgte dette crazy tapetet, fordi det er helt vanvittig

Tekstil: Jeg vil kombinere med tunge gardiner med store

utfordrende og spennende!

mønstre – solsikker i silke innerst og William Morris i lin

annet enn spennende og vakkert!

­ytterst. Gardinene må gå fra gulv til tak.

Linda Elmin frilanser

MAling: Jeg elsker kontraster og vil gjerne male den gamle

Tapet: Dette tapetet hadde vært flott i trappegangen! Vi bor i

Tekstil: Jeg falt for teksturen i dette stoffet fra Green Apple,

kjøkkenkrakken i en knallrosa farge,

et hus fra femtitallet, med en stor trapp som går gjennom tre

og vil sy to store puter av det, til å ha i sengen. De kommer til

etasjer. Dette mønsteret vil bli et fint blikkfang på den høye

å passe perfekt til sengeteppet i fløyel og det mørke tapetet i

veggen, uten at inntrykket blir for rotete.

bambus. Jeg liker å blande ulike teksturer, og dette blir prik-

1060-R20B.

Dét hadde blitt tøft til et helt hvitt kjøkken!

ken over i-en.

Tone Nygaard Frilanser

Maling: Jeg blir alltid lykkelig av gult, men det er en utfor-

Tapet: Dette tapetet fra Omexco er lett å kombinere med

Tekstil: Jeg klarer ikke å ta øynene vekk fra dette gule

drende farge å bruke – både i interiør og mote. I sommer har

spennende tekstiler og andre farger – det vil gi ethvert rom

tekstilet fra Sanderson med fugler! Fargen og mønsteret gir

jeg brukt et par gule sandaler, og jeg blir like fornøyd hver

en følelse av hverdagsglamour! Hva med å bruke det bak sen-

masse energi.

gang jeg tar dem på! Jeg planlegger å forlenge sommeren

gegavlen på soverommet?

med fargen

Masai Mara FR1135 fra Halvor Bakkes nye

fargekart, den minner meg om Toscanas åstopper en midtsommeraften.


Gymsal. Et stort, lyst rom som oppfordrer til lek og aktivitet. Gulvet er slipt og lakkert for å tåle røff bruk. Veggene er malt i

Lys Antikk.


skule

s sjel

med

Bygdas perle hadde mistet glansen. Etter en omfattende renovering som varte i halvannet år kunne skolen åpne dørene og vise seg frem som en skinnende juvel.

tekst: Linda Elmin fOTO: Jan Nordtveit

Fløgstad skule ligger i sentrum av Sauda, i den vernede bydelen Åbøbyen. Skolen er bygd i tre trinn over en periode på ti år, og den eldste delen sto ferdig allerede i 1926. Mange generasjoner har tilbrakt barndommen ved Fløgstad. På 1960-tallet var Jan Erik Aartun en av elevene som løp i korridorene og lekte i skolegården. I dag er han andregenerasjons eier av Fargerike Sauda. Faren hans gikk på Fløgstad, og nå er Jan Eriks egne barn elever her, så det er lange tradisjoner det er snakk om. En offentlig bygning er ofte preget av tidens tann, og Fløgstad Skule var ikke noe unntak. Bygdas politikere diskuterte både heftig og lenge hvorvidt skolen skulle rives eller renoveres. Den praktfulle bygningen vekket

mange sterke følelser, og da skolen ble omtalt som et smykke for bygda, stemte flertallet for at tiden var inne for en skikkelig oppussing. Renoveringsjobben ble lagt ut på anbud, og Fargerike Sauda fikk tilslaget. Tanken var hele tiden å beholde byggets sjel og gode atmosfære. Arkitekt Arne Tveit og rektor Aslaug Astad gikk gjennom husets historie for å finne frem til de riktige fargene, og i samarbeid med Jan Erik Aartun fra Fargerike ble fargepaletten komplett. Jan Erik og teamet hans malte et av klasserommene i fargen Idyll, og etter at fargevalget var godkjent av arkitekt Tveit og rektor Astad, kunne man for alvor sette i gang med re­ noveringsjobben.


II

En bygning med sjel, klar til å skape gode barndomsminner for mange kommende generasjoner. I Historie i hvert trinn. Trappen er blitt mørkere med årene, men bærer med seg mange minner og er som et smykke i den godt bevarte skolen. Detaljene i gelenderet vitner om godt, tradisjonelt håndverk. II Brystningen i korridorene har fått en

nydelig, lys grønn farge, som har fått navnet Fløgstad Skule FR 5090. Resten av veggen er malt i fargen I

gulvet er det vinyl.

Lys Antikk, og på


– Vi har lagt ned 7244 arbeidstimer her. 5769 m2 er blitt malt, 1667 m2 gulv belagt med linoleum og 200 m2 med vinyl, og 259 m2 gulv er blitt slipt og lakkert. Så dette var absolutt et stort prosjekt, forteller Jan Erik, som på det meste hadde ni mann i sving samtidig inne på skolen. Det dukket stadig vekk opp nye problemstillinger, men Jan Erik var løsningsorientert og full av pågangsmot. – Det var klattet både her og der, noe som er helt vanlig i et så gammelt bygg. Men det var viktig for oss å bevare bygningens sjel, sier han. Samarbeidet med prosjektleder og arkitekt Arne Tveit var utmerket, kan rektor Aslaug Astad fortelle. – Det var en glede å følge med på prosessen, sier hun. Astad har selv vært både elev og lærer på samme skole, og hadde et ønske om at bygningen skulle beholde sin gode atmosfære. – Arkitekt Arne Tveit har vært enestående, og hadde svært god forståelse for bygningens kvaliteter, noe jeg syntes var veldig viktig, forteller Astad.

Administrasjonsfløy

Sjel Korridor/Spesialrom Frisèr

Fargene er bevisst valgt for å passe til bygningens ar­ kitektur. Alle korridorene har fått samme farge, Fløgstad skule FR 5090, for å skape en rød tråd i hele bygnin­ gen.Alle klasserommene har samme farge, men med litt ulike nyanser i de forskjellige etasjene. Paletten som ble valgt ut, gir en rolig atmosfære for elevene, som i tillegg selv kan sette sitt eget preg på klasserommene med tek­ stiler og personlige ting. Etter en omfattende renovering som varte i halv­ annet år, ble skolen tatt i bruk høsten 2009. Trappen er det eneste som har fått stå urørt. Den har et mørkere preg enn da den var ny i 1926, men viser avtrykkene etter alle elevene som har løpt inn og ut av skolen i årenes løp. – Trappen viser at her har det gått mange mennesker, sier rektor Astad. I skrivende stund er også utearealene og skolegården i ferd med å få en oppgradering. Det er ingen tvil om at skolen fortsatt er en skinnende juvel i den lille bygda i Sauda.

Lys Antikk Korridor Brystning

Dis Karm/Lister

Lys Antikk Speil og Ramtre

Fløgstad skule FR 5090 Gymsal Lys Antikk

Idyll


Fløgstad

S Skule - en spennende og anvendelig fargepalett

Vi har latt oss inspirere av Fløgstad Skule sin farge­palett, og i denne stylingen har vi valgt ut noen tapeter og tekstiler som passer til fargen Fløgstad Skule, den nydelige grønne nyansen som ble brukt på skolen.

På rekke og rad. Fra venstre: Essential Stripe fra Green Apple, Blubell William Morris tekstil fra, Sanderson. Glycn Linen, Jumper Taupe, og Gaelic linen, alt fra Green Apple. Knaggrekke fra Verket Interiør. Shoppingbagen er fra Bolina.


I

tekst: Linda Elmin styling: Christine Hærra fOTO: Sveinung Bråthen

II III IIII

I Skolerom hjemme. Veggen er malt med Baronesse Silke i fargen

Fløgstad skule FR 5090. Arbeidsbord fra Englesson. Glasskuppel,

knaggrekke, stige og urne, alt fra Verket Interiør. Gammel fransk Tolix stol, porselenslampe, finerbokser til oppbevaring, krus, tavler, bøker og kurvnett, alt fra Bolina. Teppe på gulvet: Carmen 90 grå fra Storeys. II Lag opplagstavlen selv. Her har vi brukt vakkert tekstil, Swallows fra Sanderson. I­II Slitesterkt på gulvet. Fargerike har et stort utvalg. Fra venstre: Carmen 90 grå , Funk Charlotte, Vylon Charcoal, Eclipse Granite ,Grey City teppefliser, alt fra Storeys. Tavlen er fra Bolina. IIII Veggpryd. Vakre mønster i fine farger. Fra Venstre: Button trellis, Banbury Oak Leaf, begge fra Cole & Son. Marigold av William Morris, Brasckley green, begge fra Sanderson, og Falsterbo Lace fra Borås. Linjalen er fra Bolina. Klassisk skjønnhet. Baronesse Klassisk i fargen

Fløgstad skule FR 5090 har en nydelig grønntone som egner seg i de fleste rom.


Sara har jobbet i butikken siden hun var 16 책r, og trives godt!


Fargerike Førde

mellom bakkar og berg Fargerike har butikker over hele Norge, og en av de mest sjarmerende ligger i den idylliske vestlandsbyen Førde. Vi følte oss velkomne fra det øyeblikket vi gikk over dørstokken og møtte en gruppe butikkmedarbeidere som brenner for farge- og interiørtrender.

tekst: Dagny Thurmann-Hoelseth fOTO: Margrethe Myhrer

Butikken ble etablert for 65 år siden og er en av byens eldste. Mange av kundene kommer langveisfra – det er ikke uvanlig at folk reiser opptil ti mil for å benytte seg av kompetansen og utvalget. Beliggenheten kan ikke kalles annet enn idyllisk: Butikklokalene ligger i nærheten av den kraftfulle elven som renner gjennom byen, og om­ givelsene er preget av slående vakker natur. Det første vi ser når vi kommer inn i butikken, er den flotte tapet- og gardinavdelingen. Her er det et bredt ut­ valg med mange spennende farger og nyanser. Fargerike Førde tilbyr også hjemmebesøk, og da er det avdelings­ leder Joveig Grytten som kommer med gode råd og tips til kundene. Joveig forteller at førdianere er svært trend­ bevisste og følger med på interiørblogger, magasiner og TV-programmer om hjem og interiør. De er stilbevisste og har høye forventninger til utvalget. Det går gjerne i duse og nøytrale farger, med en fokusvegg i sprekere ny­ anser.


Da er det godt at butikken har mange store inspirasjonsområder, der kundene hele tiden kan oppda­ tere seg på sesongens trender. De spennende vindusutstillingene blir skiftet ut omtrent annenhver måned og er helt klart en inspirasjonskilde for kundene. De ansatte trives også godt i bu­ tikken. Aage har jobbet her i hele 37 år, og i løpet av denne tiden har han

hatt bare fire forskjellige ledere. Det sier litt om arbeidsmiljøet!

En sprudlende gjeng! Fra venstre: Joveig, Wenche, Anita, Kjetil, Aage og Sara. Anne Berit og Henning var dessverre ikke til stede

Under vårt besøk i butikken opple­ vede vi en jevn strøm av fornøyde kunder hele dagen, og én ting ble veldig tydelig: Alle kjenner alle! Da vi vinket farvel til den glade gjengen og kjørte hjem over fjell og gjennom dype daler, var konklusjonen klar – Førde er et fargerikt eventyr!

da bildet ble tatt. De ansatte jobber mye med å lage egne paletter. De drar også på hjemmebesøk til kunder for å gi råd og veiledning om fargevalg i hjemmet. Butikken selger mye tapeter og passer hele tiden på å ha et godt utvalg av sesongens trender. Aage kutter vinylgulv for en kunde.I stuen er veggene rundt sofagruppen malt med fargen

S3040-Y70R. Taklistene har fĂĽtt

en varm kontrastfarge,

S3005-Y20R, som fører

de ulike miljøene i stuen naturlig sammen.


n ike

fargekombinasjoner Gunvor Nordby hos Fargerike Christoffersen i Porsgrunn har alltid vært opptatt av å ha det pent rundt seg, og som tenåring brukte hun sine første sparepenger på maleriet Maria. Maleriet har fulgt henne siden, og henger i dag over en av Gunvors egenmalte gjeste­­­­­­senger, litt slitt, men fremdeles vakkert og viktig! Dette valget forteller mye om Gunvor, som fortsatt er like opptatt av det estetiske og det å ha det vakkert rundt seg. Lite visste hun den gangen at jobben hennes skulle bestå av å hjelpe andre med å finne sin egen stil og skape unike hjem.

Styling og tekst: Tone M L Nygaard FOTO: Margrethe Myhrer

Gunvor Nordby har jobbet med estetiske fag i hele sitt liv – aller først som frisør. Hun ble raskt ettertraktet, og var ofte den kundene spurte etter når de ville sette opp håret til bryllup og andre spesielle anledninger. Etter mange år i yrket måtte Gunvor slutte på grunn av en vond arm. Hun gikk over til farge- og interiørbransjen, og har vært der siden. Gunvor har drevet interiørbutikk sammen med en venninne i Skien, og i over ti år jobbet hun i den lokale Hødnebø-butikken. Der møtte hun Mona, en av eierne i Fargerikebutikkene i Skien og Porsgrunn. Mona sa bestandig: «Gunvor, en dag skal jeg jobbe sammen med deg!» Og slik ble det. I dag jobber Gunvor hos Fargerike Christoffersen i Porsgrunn, der hun har ansvaret for in­ teriørdelen av butikken. Hun veileder kunder, reiser ut på hjemmebesøk og er med på å skape hjem som er like unike og personlige som hennes eget.

Gunvor er genuint opptatt av farger og mønstre, og er ikke redd for å gjøre utradisjonelle valg. – Jeg synes alle burde være mer vågale og bevisste i sine valg til hjemmet, sier hun entusiastisk.

hvem Gunvor Nordby, som jobber hos Fargerike Christoffersen i Porsgrunn.

Hjemme hos Gunvor er det flotte tapeter på nesten alle vegger, utenom den delen av stuen hvor sofagrup­ pen står. Her har hun malt veggene med en terrakottarød farge som står i vakker kontrast til den blå sofaen og de antikke stolene hun har tatt med seg fra barndomshjem­ met. Stolene er i såkalt Queen Anne-stil, en stilart som kan dateres helt tilbake til senbarokken, og Gunvor har trukket dem med stoffer i vakre, blå nyanser. Gunvor har alltid likt å arbeide med hendene, og har trukket om de fleste stolene selv. Hun har malt senger og bokhyller, brodert bilder og sydd madrasser og vakre tepper. Alt i flotte farge- og mønsterkombinasjoner.

hva Terrasseleilighet fra 1980-tallet, som

For snart to år siden, da hun kjøpte en terrasseleilig­ het rett utenfor Skien sentrum, måtte Gunvor imidlertid sette av tid til å veilede seg selv. Leiligheten ligger nydelig til med utsikt over Falkumelva, og Gunvors familie bor like i nærheten. Beliggenheten var altså optimal, men leiligheten var trist og manglet personlighet.

Gunvor har pusset opp med spennende farger og mønstermikser. hvor Leiligheten ligger på bakkeplan, med nydelig utsikt over Falkumelva rett utenfor Skien.

For å dele opp den store stuen, har hun brukt et stripet, klassisk tapet i spisestuen og lesekroken. De gamle, vakre stolene har fått spennende trekk i friske farger og mønstre, og står fantastisk til tapetet. Fargen på lampe­ skjermene er med på å understreke de flotte fargekom­ binasjonene.


Gunvor er veldig glad i stoler, og spesielt disse Queen Ann-stolene, som hun har med seg fra barndomshjemmet. Stolene er trukket i et rutete tekstil fra Fargerike. Veggene er tapetsert, bokhyllen


Leiligheten har tre soverom på rekke, alle med tapeter som harmonerer med hverandre. På gulvet i det største soverommet har Gunvor lagt Marmoleum Click i et spennende sjakkmønster. Her har hun også sydd en hodegavl i farger som står i dristig kontrast til tapetet. Dette, sammen med fargen på lampeskjermene, er med på å få frem det vakre tapetet med fugler. På begge gjesterommene står det senger som Gunvor har malt selv. Her har hun også laget en spesiell, håndsydd madrass, som også kan brukes som «dagseng». Gardinene er nøye utvalgt, og sydd av sydamen hos Fargerike. Også her er kombinasjonene spennende og utradisjonelle. I det andre gjesterommet er det en lesekrok. Her har Gunvor plassert noen gamle Ikea-hyller, som har fulgt henne i flere hjem. Hyllene er malt i en vakker blåfarge, som Gunvor valgte ut etter en dyptgående debatt med sin mor. Hvem skulle tro at disse hyllene var fra Ikea? Kjøkkeninnredningen har hun også malt selv, og på sikt ønsker hun å bytte ut benkeplaten og vaskekummen. Spiseplassen er hyggelig, med flotte vegger som harmo­ nerer perfekt med de gamle, vakre møblene i stuen. – Her nyter jeg morgenkaffen, smiler Gunvor.

Tips! Sorter og plasser bøkene etter farger, slik at de er med på å skape et spennende uttrykk i bokhyllen! malt blå og lasert. Gulvet er malt i fargen

S3005-Y20R.


II

I


Gunvor har mange prosjekter på gang, og det neste er å få malt gulvet i stuen. – Jeg synes alle burde være mer vågale, sier hun, – og tørre å gå for det de liker. Det beste tipset jeg noen gang har fått, er ikke å kjøpe alle møblene på ett sted! Bo deg varm, og finn ut hva du liker. Det er det som skaper et personlig og unikt hjem, avslutter Gunvor. Så er det noen vel unt å klare å sette sammen farger, mønstre, møbler og bilder til en helt spesiell, vakker og unik stil – Gunvorstilen.

III

I Fugletapetet fra Sanderson er helt nydelig, og tilgjengelig i din lokale Fargerikebutikk. Gulv: Marmoleum Click fra Forbo. Hodegavlen har Gunvor trukket selv, og du finner liknende stoffer

hos Fargerike. II Den gule lampen er med på å understreke fargene i tapetet og skaper spennende kontraster til stoffet på hodegavlen og putene. Unikt! III Magisk fargekombinasjon! Stolen hører til den grønne spisestuen, og står nydelig til tapetet. Kommoden har Gunvor kjøpt på auksjon og malt i fargen

Mahogny.


I I Sengen er det en god venn av Gunvor som har laget, mens hun selv har malt og lasert den. Tapetet er fra Sanderson, og teppet er et vegg-til-

vegg-teppe i sisal. Bildet over sengen er Maria, som Gunvor kjøpte som tenåring for sine aller første sparepenger. II Kjøkkenkrok. Tapetet på kjøkkenet er helt herlig, og gulvet er malt i

S3005-Y20R, matt glans, samme fargekode som tak- og dørlistene i stuen. III Skatollet

fra Ikea er malt grått og lasert IIII Veggfargen har fargekode

S3040-Y70R, og skatollet har Gunvor tatt med seg fra barndomshjemmet.


II

Vil du se flere bilder fra Gunvors hjem, klikk deg inn p책 fargerike.no III

IIII


DE beste

nøytrale fargene

Med fargekartet Nøytrale nyanser, har vi ønsket å utfordre oppfatningen av hva som er en nøytral farge. Mange tenker umiddelbart på nyanser av hvitt, grått eller beige, men sannheten er at vi har veldig, veldig mye mer å velge mellom!

I dette kartet har vi samlet de beste nøytrale nyansene, og to kontrastfarger som ikke er nøytrale. ­Disse kan brukes som aksentfarger i en fargepalett for å fremheve de andre fargene. Fargepaletter kommer vi i Fargerike til å snakke mye om, dette er noe vi brenner for! Her ser du noen forslag til paletter med farger fra det nye fargekartet, og vi håper du blir ­inspirert!

Duck Egg Blue FR1111
Duck Egg Blue Duck Egg Blue kommer opprinne­ lig fra Storbritannia, og er en svært gammel farge, som har klart å holde seg aktuell i flere århundre. Fargen er dus blå med et snev av grønt og har den spesielle egenskapen at den gir liv til fargene rundt seg. Det brunbeisede spisestuebordet ditt har aldri sett så vakkert ut som til denne fargen, det samme gjelder det hvite! Eller det gule for den saks skyld.

FR1111

det viktig å ikke stoppe når du har valgt ut de første to fargene. For at rommet skal få dybde, trenger vi aksentfarger, hvis ikke vil det se veldig matchy matchy ut på en enkel måte. På tekstilet vi har plukket ut, som kunne vært en fantastisk gardin, ser vi at fargene som går igjen er mørkere og lysere nyanser av hovedfargene vi plukket ut. Fargene er ikke like, men siden de er i samme familie, harmonerer de allikevel. Tekstilet har også detaljer i gult, som er nært beslektet

I denne paletten har vi foreslått

Duck

­

Stram Militær FR1112. Denne blir en av

Egg Blue FR1111, til veggene, i kombina-

aksent­fargene. Du kan ha flere aksentfarger,

sjon med kontrastfargen

og de kan brukes på puter, blomster, vaser,

Stram Militær

FR1112, til for eksempel spisestuemøblene.

rammer e ­ ller andre detaljer i rommet.

En uvanlig kombinasjon, men veldig, veldig

vakker og veldig klassisk.

Duck Egg Blue FR1111

Når du velger ut farger til hjemmet ditt, er

Stram Militær

Kirsebærblomst Denne nyansen av rosa har litt blått i seg og kan fremstå som svært so­ fistikert og elegant. Hvem har sagt at rosa er for småjenter? Dette er en lykkelig farge som du blir i godt hu­ mør av. Den passer perfekt for sove­ rom og gjør det til en drøm å stå opp om morgenen, selv når det er veldig tidlig!

FR1113

Dette tekstilet er helt fantastisk, og er en klassisk paisley. Fargene består av flere nyanser av blått og beige i tillegg til den dype marineblå fargen du også har på tapetet. Disse kan du som på det forrige eksempelet bruke som aksentfarger (på tilbehør som pledd, bilder osv). Dette isblå, ensfargede tekstilet kan brukes sammen med paisleyen, for eksempel

Her kombinerer vi

Kirsebærblomst

FR1113 med et nydelig strukturert ensfarget

som kant på en liftgardin, eller som gardiner foran en liftgardin.

tapet i en dyp og elegant marineblå. Disse to nyansene får frem det beste i hverandre. En mulighet er å bruke

Kirsebærblomst

på tre av veggene, og tapetet på en fondvegg, for eksempel bak sengen. 

kirsebærblomst FR1113

Kirsebærblomst FR1113 


Sval Lilje

FR1120

Dette er en veldig spennende ny­ anse av grønt med mye gult i seg. Den er overraskende nøytral og tar seg helt fantastisk ut på både møbler og vegger. Fargen er frisk og tilstede uten å være dominerende. Her har vi kombinert den med Stram Militær FR1112 og det er lett å se at disse kler hverandre.

Er du litt vågal, tapetserer du alle fire vegger med det berømte Hummingbird–mønsteret fra Cole&Son. Mønsteret er en gammel klassiker, og ble tegnet i 1755.

Sval Lilje

FR1120 kan brukes på større detaljer i rommet, som sjenker, rygg i bokhylle, småbord eller stoler. Dette vil gi et dust og harmonisk uttrykk. I tapetet fra Cole&Son er det også mye

Sval Lilje FR1120

rosa, eller mer bestemt fuksia, i kroppen til

Stram Militær FR1112

de små kolibriene. Denne fargen har vi valgt å plukke opp i dette nydelige ulltekstilet fra Clarke&Clarke.

Dus Sommerhimmel En herlig dus nyanse som passer til det meste. Det er en farge som er så nøytral at det kan være vanskelig å legge merke til den med mindre du velger å fremheve den med andre farger og tilbehør. Dette er en popu­ lær nyanse vi ser blir mye brukt.

FR11117

Et spennende tekstil med en “bølgeeffekt”.

Vi velger selvfølgelig å fremheve den, og går for en spennende fondvegg, med dette unike tapetet fra Omexco sin Mica-kolleksjon. Dette tapetet har kråkesølv på overflaten, som er ru og “steinete”. Tapetet selges i løpemeter, og kan legges både liggende og stående. Dus Sommerhimmel FR11117

søt sitron FR1115
1 klasses s fargevalg ste

Samboerparet Stig Amundsen og Nina Pettersen er ikke redde for mørke farger. Selv om hjemmet deres er en enebolig i Lørenskog utenfor Oslo, føles det nesten som en herregård i England. Kanskje fordi Nina, som er en svært dyktig dressur­ rytter, også har sansen for det litt eksklusive. Her finner vi en unik blanding av gamle møbler, vakre lysekroner – og premiesløyfer.

Styling og tekst: Linda Elmin FOTO: Sturla Bakken

Nina ler når vi kommenterer alle sløyfene: – Jeg har vært aktiv i ridemiljøet siden jeg var ti år, så det har blitt en del stevner ja, sier hun. Og det var nettopp en av premiesløyfene som fikk henne til å velge blåfargen på veggen. Tidligere hang sløyfene på kjøkkenet, men det ble etter hvert litt vel mange av dem, så Nina fant ut at de gjeveste premiene skulle få hedersplassen over det gamle arvemøbelet i spisestuen. Paret tok med seg en av sløyfene til nærmeste Fargerikebutikk og plukket ut tre farger.

– De var veldig fine alle sammen, forteller Nina. – De tredimensjonale fargeboksene til Fargerike er veldig praktiske. De gjør det mye enklere å forestille seg hvor­ dan fargen blir på veggen. Valget falt til slutt på fargen Reykjavik fra fargekartet Halvors Favoritter. Nina og Stig hadde først tenkt å male bare kortveggen i en mørk farge, men likte fargen så godt at de endte opp med å male alle veggene i spiserommet blå. Det har de ikke angret på. – Den dype blåfargen fremhever møblene og gjør rom­ met intimt og koselig, sier Nina fornøyd.


Dilla på

Visste du at Fargerike har Norges beste utvalg av tapeter? I våre butikker finner du merker som Borge, Sanderson, Omexco, Cole & Son, Storeys, Arte og mange flere. Her ser du et lite utvalg av de tapetene som vi har størst tro på for høsten og vinteren 2011–2012. .

Fugler

Editer

bare:

KUN H O FARGE S RIKE

Outlin

et:

Dette vakre mønsteret med svaler kommer fra kol-

1700-tallets klassiske blomstermønstre med fugler

Halvor Bakke har designet dette fugletapetet for Far-

leksjonen Nordic Blossom. Det er nøytralt og enkelt

er på full fart tilbake igjen, og vi elsker det vi ser! Dette

gerike. Det inngår i en av de svært få tapetkolleksjo-

å kombinere med andre farger, og tapetet kan gjerne

tapetet kommer fra Borås' Falsterbokolleksjon. Den

nene som er designet i Norge. Den sarte fargepaletten

brukes på alle fire vegger.

nydelige lillatonen kan gå igjen i puter og annet tilbe-

gjør at tapetet kan brukes på alle fire vegger. Hvis du

hør, for eksempel i en stue.

ønsker et nøytralt rom, kan du kombinere blåtonen med grått og hvitt. En annen mulighet er å eksperimentere med forskjellige nyanser i blått, kombinert med et mørkt tregulv.


Teksturer

Frister det med litt murstein på veggen? Dette møn-

Noen av de mest spesielle tapetene våre kommer fra

Dette tapetet har et spennende mønster som skaper

steret er skremmende realistisk, og det er mange

den belgiske produsenten Omexco. Dette mønsteret

en illusjon av en stråaktig struktur. Designen er svært

som lar seg friste til å kjenne på veggen for å forsikre

er hentet fra kolleksjonen Mica og både ser og kjen-

nøytral, og tapetet utgjør et godt alternativ til maling.

seg om at det faktisk er et tapet. Tapetet er hentet fra

nes ut som småstein, nærmere bestemt kråkesølv.

kolleksjonen Rustica og fås i flere farger.

Den gylne nyansen gir et glamorøst og eksklusivt uttrykk.

Med inspirasjon fra naturen Editer

bare:

KUN H O FARGE S RIKE

EKSP ERT I BUT IKK!

Outlin

et:

Denne designen er inspirert av korall og skaper et

Sanderson har flere fantastiske design med tydelig

Finnes det noe vakrere enn kirsebærgrener? Denne

nydelig, nøytralt uttrykk. Kolleksjonen View finnes

inspirasjon fra naturen, og dette fra Caverley-­

lillatonen er kanskje ikke kirsebærblomstens egent-

eksklusivt for Fargerike og omfatter en rekke vakre

kolleksjonen skaper en klassisk og lun atmosfære.

lige farge, men vi elsker den! Designet, som kommer

mønstre i tidløse farger.

fra Nordic Blossom-kolleksjonen, kan brukes på én eller flere vegger og i en mengde fargepaletter.


Klassisk & vakkert Tapetkolleksjonen Sonata er full av nydelige, tidsriktige blomster­ mønstre i duse nyanser som syrin og kobber, samt stripete og ensfargede tapeter i de samme nyansene. Her kan du leke deg med én fondvegg og tre nøytrale vegger, eller gå for fire vegger med samme mønster. Eller hva med strukturerte, ensfargede tapeter på alle fire vegger? Med en omfattende fargepalett og vakre, klassiske mønstre er det van­ skelig å velge feil, og mulighetene er mange!

Kolleksjonen finner du i din nærmeste Fargerikebutikk.


Rent og enkelt eller elegant og fargerikt? Vi har tolket to av sesongens trender, og de er totale motpoler. Pü den ene siden har vi en sober og nordisk eleganse, pü den andre en leken, men elegant fargerik palett som für deg i godt humør.


o og

Friskt elegant a Fargelegg den grå hverdagen. Kombiner et glamorøst tapet med metallisk overflate med en frisk fargepalett, ­ og se hvordan rommet oser av glede.

tekst og styling: Linda Elmin fOTO: Sturla Bakken

Duse toner og spreke nyanser er en god kombina­ sjon. Velger du et rolig tapet, kan du bruke alt fra lekne farger til dype juveltoner. Fugletapetet fra Halvor Bakkes kolleksjon for Fargerike løfter rommet, og er et flott ut­ gangspunkt for en personlig stil. Den spesielle overflaten reflekterer lyset og gir mønsteret dybde og liv.

I

II

I Gammelt og nytt. Den grønne flasken er som tatt ut av Tusen og en natt, og er et loppemarkedkupp. De små parfymeflaskene er fra Ikea. Bordet

med sinkplaten er fra Verket Interiør. II Nydelig palett. Her har vi brukt friske pasteller; og

Bomull,

Duck Egg Blue,

Kirsebærblomst

Søt Sitron. III Elegant samling. Sett sammen ditt eget stilleben. Konsollbord og fuglebur fra Verket Interiør. Bildet på veggen er tatt

av fotograf Sturla Bakken. Sisalteppet, New Hampton, fås hos Fargerike.


IIIBland naturlige materialer av perlemor og gammelt treverk, lekre tekstiler sammen med en palett av isblått, tåkegrått og bomullshviit – La stuen ose av nordisk skjønnhet.

tekst og Styling: Linda Elmin FOTO: Sturla Bakken

Ta lyset med inn i vintermørket! Et spennende tapet med en effektfull overflate er et vakkert blikkfang i rommet. Kompletter stilen med naturlige elementer og eksklusive tekstiler i sarte farger og spennende strukturer.

Rene linjer og kjølige toner. Det fantastiske tapetet fra Omexco er håndlaget av ekte perlemor. Det skifter nyanse etter lyset og er et nydelig blikkfang i rommet. Den store puten på gulvet er sydd av et tekstil fra Casamance, et mykt linstoff med sølvstruktur. Den industrielle Jielde-lampen fås hos hviit.no. Putene i Eilersen-sofaen er i isblå fløyel, Brussels Velour, og grovt linstoff, Bodrum. Alle tekstilene er fra Green Apple og putetrekkene er sydd hos Fargerike. Stolen og boken er kjøpt brukt, og skålen er fra Tine K Home. Brook-teppet, som finnes i to forskjellige fargekombinasjoner, fås hos Fargerike. En gammel bilderamme har fått et strøk med fargen Kalahari og en liten hilsen.


En kjølig blå med undertoner av isbre, nordlys og stjerneklar arktisk februarnatt. Når du har funnet drømmefargen er det viktig at den blir like fin på veggen som den er i tankene dine. Baronesse er en serie interiørmaling basert på råvarer og teknologi som sørger for at du enkelt og raskt får sluttresultatet du drømmer om.

Perfekt resultat. Hver gang!


Cole&Son & - en av verdens største merkevarer på tapet

Fargerike har et bredt og godt utvalg på tapet, og har nå besluttet at Cole&Son blir en del dette utval­ get. Merket ble etablert i 1875, og har noen av de mest spennende desig­ nene på markedet. Cole har alt fra klassiske mønstre til spennende og maksimalistiske fokustapeter. Et godt utvalg av de viktigste kolleksjonene er nå på vei til mange av våre butikker, og dersom du ikke finner favoritten i din nærmeste bu­ tikk, kan den bestilles.

For mer informasjon om Cole&Sons ­kolleksjoner hos Fargerike, se fargerike.no


Nordic ic Blossom o – for deg som ønsker noe tidløst og klassisk med en liten vri. Nordic Blossom er en ny og spennende tapetkollek­ sjon med mønstre som er lette å falle for. Designerne bak kolleksjonen ønsket å gjenspeile det nordiske lyset gjennom alle årstider. Fargekombinasjonene er friske og festlige, men likevel klassiske. Dette er tapetene for deg som ønsker et hjem med et tidløst, elegant og varig uttrykk – et hjem man kan forelske seg i! Overflatene er varierte, og du får både ultramatt og skimmer i skjønn forening. Kolleksjonen finner du i din nærmeste Fargerikebutikk.


en en seng seng av av ruter ruter I dette rommet er det panelene som har hovedrollen!

Frekk kombinasjon: Det chinoserie-inspirerte tapetet Hummingbird fra A Collection of Flowers (Cole & Son) utgjør en herlig kontrast til de stramme rutene i tapetet Eco Tweed fra Borge. Panelet er rammet inn med en smal kantlist malt i fargen

Krydder. Du trenger ikke

mange meterne for å lage paneler, så velg fritt blant dine favorittmønstre. Et panel kan også brukes som hodegjerde bak sengen. Velg en farge fra tapetet, og la den gå igjen i puter og detaljer. Vi gikk for rosa, men kunne like gjerne ha valgt mosegrønt eller sjokoladebrunt. Kan du se for deg forskjellen?


I Miks og match: Den store rosa puten er

sydd i fløyel fra Lido, som lar den dype rosa fargen komme til sin rett. Den midterste puten er i stoff fra Moon, og fargen passer perfekt. Det smårutete stoffet er fra Sartorial Wool-kolleksjonen til Clarke & Clarke. II Bryt ­r eglene: Lek med farger, mønstre

og ulike materialer, så får du et rom med personlighet! Knaggen er fra Verket Inte I

III

riør, stoffet fra Clarke & Clarke. III Riktige detaljer: Bruk en av fargene i tapetet på detaljer som puter og lampeskjermer! Da kan du enkelt forandre uttrykket i rommet,

II

uten å skifte tapet. Lampeskjermen er fra IKEA, og lampefoten er kjøpt brukt. IIII Fine detaljer: Prikken over i-en er et tekstil som binder alle fargene sammen! Dynetrekket er sydd av stoffet Ashbourne Check Coco. Puten i rutete ullstoff fra Moon-kolleksjonen og den store puten i fløyel, Cardinal Silk. De to bakerste putene er sydd av stoff fra Sartorial Wool-kolleksjonen til Clarke & Clarke.

IIII


Gjør det med stil: Kant panelet med en vakker list! Vi valgte fargen

Krydder, som er en av fargetonene som gĂĽr igjen i begge tapetene. Det naturtro

gulvet i vinyl, Senso Clic i fargen

Backgammon, er mykt og behagelig for bare føtter.Dette er et vinylgulv!

Til dette soverommet valgte vi vinyl, og det var litt av en vinyl! Tidligere assosiasjoner med et plast­ aktig utseende er definitivt historie og denne énstavsvinylen kunne ikke vært mer naturtro. Énstavsvinyl er en av årets største gulvnyheter, ­Senso Clic–kolleksjonen legges som vanlig klikkparkett. Det hele er utrolig enkelt, og et gulv på denne størrelsen kan legges på under to timer.

Vinylen fås i fire forskjellige mønstre:

Awale

Backgammon

Puzzle

Mikado


Vakker og bred ­énstavsparkett Denne parketten fra Saga Exclusive-kolleksjonen består av 18.9 cm brede 1-stavs planker som gir rommet et eksklusivt utseende. Du får store deler av trestammen i et stykke noe som gir en ekte trefølelse og økt opplevelse av natur. Gulvet har en silkemyk overflate av mattlakk som forsterker det vakre, naturlige inntrykket samtidig som det gjør gulvet nærmest vedlikeholdsfritt.

Eik ocean

Eik Basic Matt

Eik savannah

Eik Hvit matt

Eik Arctic

ask Hvit matt

Eik caramello

Eik Mountain

SAGA Eik savannah


Resirkulerte teppefliser r som tåler det meste

Disse teppeflisene fra danfloor tåler ekstremt mye. I tillegg har de et utseende og en design som gjør dem svært anvendelige til et utall forskjellige stiler. Flisene har først og fremst vært brukt i offentlige miljøer, men vi ser nå en økt popularitet i private husholdninger, og de passer perfekt i for eksempel kjellerstuen eller på vaskerommet. Hele 70 % av nylonfiberet som flisene er produsert av, er resirkulert, noe som gjør produktet både miljøvennlig og praktisk.


Hvilket gulv gulv Tarkett Extra Metal Style Grey

til hvilket rom? rom? o ?

Entré. Et rom som blir utsatt for mye slitasje, trenger et slitesterkt under­ lag. Både vinyl og laminat av god kvalitet er et godt valg her. Vinylgulvet Tarkett Extra er behandlet med Extreme Protection, som er en sterk overflate­ behandling som gjør gulvet lett å rengjøre og motstandsdyktig mot riper og trykkmerker fra skohæler. Et tregulv tåler mindre fuktighet og stiller høyere krav til vedlikehold og rengjøring. Går du for denne varianten, er det viktig å velge et gulv med slitesterk lakk.

Vi guider deg gjennom de ulike materialene, rom for rom.

Tarkett Texstyle Bellagio Grege

Kjøkkenet er et av rommene der vi oppholder oss mest. Spesielt ved kjøk­ kenbenken og rundt spisebordet er det mye trafikk. For en barnefamilie kan det være praktisk med et slitesterkt vinylgulv som er lett å rengjøre.Tarketts laminatgulv er etterbehandlet i skjøtene med Tech 3S, som hindrer fuktig­ het i å trekke ned mellom breddene. Texstyle fra Tarkett har i tillegg til den sterke overflatebehandlingen også en tekstilbakside som øker komforten og reduserer støynivået. Fås i mange spennende farger og mønstre, blant annet med naturtro flismønster.


Tarkett Salsa Oak Patina White 3-strip

Soverom. Et rom til nytelse, et sted der vi samler krefter og slapper av. ­­Her går vi ofte barbeint, og gulvet får en skånsom behandling. Den varme gløden i et ekte tregulv gir en følelse av velvære og luksus, mens et vinylgulv både er komfortabelt og mykt for bare føtter.

Tarkett Epoque Vintage Brown Plank

Stuen er familiens samlingssted både til hverdags og fest, og det er her du har størst mulighet til å sette ditt personlige preg på boligen. Tregulv i stuen er en klassiker, og Tarkett har et stort sortiment med mange ulike tresorter i både 2- og 3-stavs plank. Alle Tarketts tregulv er spesielt utviklet for det nordiske klimaet både med tanke på konstruksjon, materialvalg og tørke­ tider – noe som minimerer risikoen for mellomrom mellom breddene og gir et svært stabilt gulv.

Tarkett Extra Nordic Plank

Barnerom. Her kreves et gulv som tåler litt av hvert – alt fra fargestifter til harde slag med legoklossene. Et laminatgulv er slitesterkt, lyddempende og lett å rengjøre. Vinylgulv har nesten de samme gode egenskapene, og er også deilig å gå, sitte og hoppe på. Gulvet fås i mange friske farger og mønstre.

Tarkett Floor in a box

Sommerhuset. Her kan det ofte være store variasjoner i temperatur og fuk­ tighet. Vinylgulv fungerer uten problemer. Det kan med fordel legges Floor in a box fra Tarkett, som er et vinylgulv i selvklebende ruller som er lett å legge selv.


Meld deg inn i Fargerike Pluss - Norges eneste fordelsprogram for farge og interiør.

Meld deg inn i dag og motta: ▶ Spesialtilbud

▶ Veiledning

Som Fargerike Pluss-medlem får du

Som Fargerike Pluss-medlem får du

tilsendt spesialtilbud.

tilbud om interiørhjelp av farge- og interiøreksperter fra våre butikker,

▶ Konkurranser

samt vår interiørkonsulent Halvor

Egne konkurranser med spennende

Bakke.

premier.

▶ Nyhetsbrev Inspirerende nyhetsbrev med sesongens trender.

Du kan melde deg inn i Fargerike Pluss via våre nettsider www.fargerike.no, ved å sende SMS Farge til 1938 eller ved personlig opp­ møte i en Fargerikebutikk.


Den skarpe fargen utgjør en perfekt kontrast til de grå veggene og fuksiafargede putene.

gulvet! I dette hjemmet ønsket eierne å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt furugulvet. Da gulvet skulle males, falt valget på Trestjerner Gulvmaling, som gir et vakkert og slitesterkt resultat.

Trestjerner Gulvmaling er luktsvak, hurtigtørkende og meget slitesterk. Malingen kan blandes i den fargen du måtte ønske og brukes på tregulv, betong eller laminat.

Farger som gir et lignende resultat: Gulv:

S1060-Y Vegg:

Grå Stemning FR1132 puter:

Lido fløyel i fuksiafargen 6342036


Oppussing O som s hobby o

del 2

Sofaen har de kjøpt på Skeidar, og det lilla flossteppet heter Twilight og står i rå kontrast til veggen og den nye sofaen. Sitteputene som er sydd opp hos Fargerike, er i skjønne nyanser av lilla, og det samme er pynteputene.


I forrige utgave av base fortalte vi om det oppussingsglade paret Rannveig og Øystein fra Heer utenfor Drøbak, som pusser opp sin fjerde bolig. Funkishuset i rekke fra slutten av 1960-tallet gjennomgår en omfattende reno­vering, og siden sist vi besøkte det driftige paret, har de gjort seg ferdig med stuen og vaskerommet, malt huset utvendig og bygget terrasse hvor de kan nyte sen­ sommeren og høsten.

Styling og tekst: Tone M L Nygaard FOTO: Margrethe Myhrer

Rannveig falt pladask for det brede eikegulvet Wide Plank fra RBI, som de har lagt i stuen. – For å få en enhetlig stil valgte vi å legge samme gulv i hele huset, og er veldig fornøyd med resultatet, forteller hun begeistret. I den opprinnelige stuen var det en ube­ handlet murvegg som paret ønsket å beholde. Denne har de pusset med pussmørtel, for å skape ett rått uttrykk. – Uttrykket fanget jeg opp i Danmark, og har drømt om det siden, forteller Rannveig.

Den funksjonelle solskjermingen er fra Faber-kolleksjonen, og bidrar til å skjerme for innsyn samtidig som den lar sollyset slippe til. Den vakre lillafargen på veggen har fargekode 4005-R20B. «Husmorkrakken» som Øystein har fiffet opp, har blitt med fra

Til daglig driver Rannveig og Øystein en peisbutikk i Fredrikstad. Det blir ofte lange dager i butikken, uten at dette ser ut til å legge noen demper på parets skaper­ trang. – Jeg planlegger og skisserer, mens Øystein er den «handy». Han er også utrolig effektiv, skryter Rannveig av kjæresten gjennom ti år. – Vi ønsket et stramt uttrykk som passer til husets stil, og valgte derfor lamellgardiner til stuevinduene. Vi er veldig fornøyd med både uttrykk og funksjonalitet, legger de til. – Vi har også bevisst droppet gardiner til huset, og valgt solskjerming til alle vinduer. Personalet i Fargerike på Ås var til god hjelp da de riktige valgene skulle gjøres, sier Øistein. Rannveig, som er utdannet interiørkonsulent, er glad i duse farger, og innvendig er hele huset malt i lysegrått. Lilla er favorittfargen, og den bruker hun i alle varianter. På kjøkkenet malte hun en kontrastvegg i dus lilla, og det ble igjen maling til en vegg på vaskerommet også. I stuen har de et flossteppe i fargen Raspberry, som står i flott kontrast til den grå sofaen. De ekstra store sitteputene er sydd opp hos Fargerike, og med stoffer fra samme sted. – Putene er supre å hvile på, og er også fine å ta med ut, sier Rannveig.

en leilighet i Oslo som de pusset opp tidligere.

Da de tok over huset, falt de for hagen og potensialet de så for et deilig uterom. Nå er de endelig ferdige med en stor terrasse i samme høyde som gulvet inne i huset, noe som gir en sterkere følelse av at de to rommene er knyttet til hverandre. Den store terrassen på forsiden i hele husets lengde har utganger både fra soverommet (som vi omtalte og viste bilder fra i siste utgave av base) og kjøkkenet. På terrassen har paret laget ulike soner som blir flittig brukt til langt ut på høsten. – Vårt neste prosjekt er å bygge tak over deler av ter­ rassen, slik at vi kan nyte uterommet lenger, forteller Rannveig.

hvem Rannveig Thoren Lund og Øystein Hagen, kongepuddelen Ella på 3 år Hva Totalrenovering av et funkishus fra 1967 Hvor Heer utenfor Drøbak

Huset er også malt utvendig i en brunsort farge med knallblå karmer, og paret er storfornøyd med denne sterke og utradisjonelle kontrasten. Nå gleder de seg til å sette inn ny utgangsdør som skal få samme brunsorte nyanse. – Men først skal vi nyte noen lune høstkvelder ute på den deilige terrassen, før været blir for ruskete og vi må trekke inn i stuen og tenne opp i peisen, avslutter Rannveig.Det vackras ste jag har sett Utdrag fra gjesteboken på Basecamp Spitsbergen

Fargerikes trendekspert Halvor Bakke landet på Basecamp Spitsbergen ligger lengst ut i det arktiske Svalbard første gang i 1997. Lite visste han den gang i

havgapet, og hit kommer du først etter flere timers

jobben som flyvert for Braathen Safe at han skulle gjøre

båttur om sommeren eller scootertur om vinteren. Her

denne reisen uttallige ganger. Og aller helst sammen

er interiørbeisen på veggene blandet i samme farge

med gode venner og familie, alle med hendene fulle av som drivveden fra fjæra, og fargene på alle vegger og malekoster, gardinstoff og paljettputer. FOTO: Åsa Tällgård tekst: Tone M. L. Nygaard

tekstiler er nøye utvalgt. Fargerike Tromsø ble den naturlige partneren på maling, gulv og tapet.


I

– Vi ønsket å skape et unikt overnattingssted på Kapp Linné, og kontaktet Fargerikes trendekspert Halvor Bakke rett etter at vi vant leieanbudsrunden Store Nor­ ske Kullkompani AS hadde om driften av stedet, forteller Brita Knutsen Dahl fra Basecamp Explorer. Halvor gledet seg til å se nærmere på prosjektet, og tok turen med Brita opp til 78 grader nord. Sammen reiste de tre timer i høy sjø, ut til den nedlagte radiostasjonen Isfjord Radio. Med sitt gode forhold til Svalbard forstod Halvor raskt hva Brita ønsket seg av stedet. Etter flere møter og turer i naturen rundt stasjonen fant Halvor ut hva han ville gjøre, og hvordan han ville ivareta harmonien med den arktiske naturen og bygningene fra 1950-tallet. Den mangeårige Basecamp-lederen Brita tenkte først at de skulle skifte gardiner og male noen vegger før de første gjestene ankom bare en måned etter at de overtok anlegget. Men med Halvors ambisjoner og tilknytning til Fargerike, og et forslag til hvordan prosjektet kunne gjen­ nomføres på dugnad, begynte de i stedet å planlegge en større oppussing. I flere omganger har familie og venner, og venner av venners venner, vært på tur til stasjonen langt ute i havgapet. Her har de revet vegger, snekret, lagt

nye gulv, malt og pusset opp et lite stykke kulturarv. Byg­ gematerialer og litervis med maling ble fraktet opp fra Fargerike Tromsø. I tillegg gikk det med fire tonn mat og utallige kasser vin.

I Utsikt fra matsalen hvor det serveres

ferskt brød hver dag og inntas deilige måltider etter lange dager ute i naturen. Her er veggene malt i en nydelig hvitnyanse, og det er sydd puter i ulike tekstiler. Fotografiene

Resepsjonsområdet, baren og matsalen stod ferdig da de første gjestene ankom i februar 2008. Sommeren samme år stengte de stedet og tok for seg ett og ett væ­ relse. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Far­ gepaletten fra den arktiske naturen, de isblå gardinene og putene i ull gjør at også interiøret understreker det blå lyset som er på Svalbard. Flere gjester har kommen­ tert det vakre «tregulvet», som i virkeligheten er vinyl lagt med dobbeltsidig tape, tilgjengelig i din nærmeste Fargerike­butikk. Halvor har gjentatte ganger latt seg inspirere av ly­ set og fargene, og også av dyrelivet på Svalbard, til nye kolleksjoner. Han har gitt navn til flere av fargene i far­ gekartet «Halvors Favoritter» etter turer hit, og har også en egen tapetkolleksjon, hvor særlig ett av tapetene med isbjørner har blitt en stor suksess. Kartet og tapetkollek­ sjonen får du bare i Fargerikes butikker.

på veggen er tatt på Svalbard av den svenske motefotografen Åsa Tällgård, og er til salgs. II Det gamle furupanelet på veggene i ett

av fellesrommene var gulnet, så Halvor valgte å beise det i samme farge som drivveden det finnes så mye av på Svalbard. Her er det lagt sisalteppe for å skape et lunere uttrykk. Også her ser vi den isblå fargen som er gjennomgående på Basecamp Spitsbergen. Det vakre bildet er malt av Ingunn Anvik.


II

– Det har vært en overveldende opplevelse at så mange har villet hjelpe til med dugnadsarbeidet, og jeg tror flere har følt at de har fått bidra til å ta vare på en nasjonal kulturarv. Som betaling har de fått oppleve ark­ tisk natur og sett en og annen isbjørn. Det har oppstått unike vennskap og kjærlighet som følge av dugnadene, forteller Brita begeistret.

Basecamp Spitsbergen 23 rom (inkludert 3 suiter) med 49 senge­plasser, dusj og wc på gangen. Fasiliteter: 2 møterom samt 2 gruppe- og arbeidsrom.

I dag, tre år etter at Basecamp tok over driften av Isfjord Radio, har de totalrenovert samtlige rom i de fem bygnin­ gene på stasjonen, med hjelp fra blant annet Fargerike Tromsø, Halvor, familie, venner og kjente. – Vi har nå arrangert reiser hit i tre år, og hovedsake­ lig reiser folk til Svalbard og til Basecamp Spitsbergen for å oppleve det spektakulære dyrelivet og den storslåtte naturen, forteller Brita. – Det er få som forventer et så bra overnattingssted som Basecamp Spitsbergen nå har blitt, og vi har til og med noen som reiser hit bare fordi de har hørt om det unike overnattingsstedet ytterst i havgapet. «Det vack­ raste jag har sett», skrev en gjest i gjesteboken etter et opphold her, og det var ikke naturen hun mente, avslut­ ter Brita med takknemlighet i øynene.

Hvordan komme seg hit: I sommerhalvåret går det direktefly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Longyearbyen som tar 2,5 timer. I vinterhalvåret går flyene via Tromsø, og reisen tar da ca. 4,5 timer. Fra Longyearbyen transporteres gjestene i polarsirkelbåt om sommeren (2–3 timer), og om vinteren brukes snøscooter. Basecamp tilbyr i dag reiser til Svalbard året rundt. Mer informasjon om Basecamp Spitsbergen finner du på www.basecampexplorer.com


Line Dammen Kunnskapsrik og erfaren interiør- og matansvarlig i Kamille Jeg har blitt helt forelsket i grått! Ikke bare i én fargetone, men i mange ulike nyanser som jeg kan kombinere. Derfor er fargekartet Nyanser av Grått fra Fargerike helt perfekt – du skal lete lenge etter like mange fine gråtoner på ett og samme kart! Mine tre desiderte toppfavoritter er Greige FR1133 og

Morgenstund FR1130 ,

Mørk

Heksetimen FR1134. De spenner fra den

lyse og varme skalaen til den mørke og spennende. Det er nettopp det som er så interessant med grått – det finnes mange ulike varianter, og de er så flotte å kombinere! Grått er sofistikert og passer til mange forskjellige aksentfarger.

Fargerike diskuterer farger med kjente og kjære i interiørbransjen

Selv har jeg alltid likt naturfarger. Jeg velger derfor å blande gråtoner med varmt beige, tre og naturmaterialer. Likevel kan det nok hende jeg sniker inn en varm lillatone og en anelse oker i enkelte detaljer – for å krydre tilværelsen og gråtonene på veggen, slik at det ikke blir for kjedelig. Nå er det panelveggen på soverommet som står for tur til, og da faller nok valget på den mørke, dype fargen

Heksetimen FR1134. Den blir flott sammen med de

muldvarpsfargede veggene og de etniske detaljene jeg har fra før. Kjøkkenveggene skal også fornyes, men der går jeg for en lysere variant. Jeg velger

Mørk Greige FR1133, som er lys, men li-

kevel spennende og hakket skarpere enn hvitt og andre lyse toner.

Med hvilke farger ønsker du høsten velkommen

Forandring fryder alltid, og med et par malingsstrøk og litt tilbehør som ekstra krydder, er jeg nesten i mål!

Morgenstund FR1130

Mørk Greige FR1133

Heksetimen FR1134

Ida Susanne Collier

Will Taylor

Fargeglad og stilsikker interiørblogger

Anerkjent britisk interiørblogger

sukkertoyforoyet.blogspot.com

og spaltist i online-magasinet Rue (www.ruemag.com) brightbazaar.blogspot.com

Hos oss i «Sukkertøyhjemmet» er det sommer året rundt. Jeg

Når høsten melder seg, strekker jeg meg alltid ivrig etter maler-

fokuserer alltid på farger og skifter sjelden ut puter, lamper,

kostene for å gjøre hjemmet klart til de kaldere månedene. Jeg

gardiner og så videre etter årstidene. Både høst og vinter ønskes

elsker å male – det er en utrolig rimelig og enkel måte å forandre

velkommen med glade farger i nyanser som turkis, lilla og rosa.

interiøret etter årstidene på.

En dash gult er det også plass til! Jeg er svak for retro-inspirerte mønstre og farger. Dette er helt klart favoritter som jeg kommer

Denne sesongen ser vi fremdeles de klare, sterke fargene som

til å bruke mye av, også mens høstmørket legger seg over landet.

dominerte i sommer. Jeg kommer sannsynligvis til å bruke

Når vinteren setter inn, trenger vi all den energien vi kan få.

­

Sterk Korall FR1121 til «colour blocking» på utvalgte steder

for å skape litt varme. Samlet sett kommer jeg til å tone ned paletJeg er fortapt i den skjønne rosafargen sammen med

DRØM FR204, som

SAMOS FR1030 skaper et vidunderlig uttrykk.

ten med den nydelige

Blek Anemone FR1116 på veggene. Jeg

liker å bruke duse farger som basis i høst- og vintersesongen, og frisker opp uttrykket med tekstiler og tilbehør. Når julen kommer, er hjemmet mitt fylt med lysslynger og levende lys som skaper en

DRØM FR204

Samos FR1030

lun og koselig atmosfære.

Sterk Korall FR1121

Blek Anemone FR1116


Editerb are:

KUN H O FARGER S IKE

EKSP ERT I BUT IKK!

John Erik Barkost

Birthe Midtun

Fargerådgiver

Sprudlende og fargeglad konstituert

Fargerike Tromsø

redaktør i BoligPluss www.boligpluss.no

Outlin

et:

Klarere kulørtoner vil nok få en oppblomstring denne høsten. Men i første omgang har jeg størst tro på de mer svale og lyse kulørtonene. Farger som

duck egg blue FR1111 og

Jeg synes det er utrolig vakkert med gråtoner, gjerne i kombina-

kirse­

sjon med støvete rosafarger. I høst ser vi mye til naturtoner i grått,

bærblomst FR1113 kan være verdt å ta en nærmere titt på. Rent

brunt og lilla, med rosa kontrastfarger. Da passer det fint å male

kommersielt vil nok gråtonene fortsatt dominere.

en fondvegg i fargen

New York FR1024. Det er en nydelig

gråfarge, som er perfekt å male i en matt utførelse. Min favorittfarge om dagen er

Amsterdam FR1026. Dette er

en mørk og litt kjølig gråtone. Dette er en elegant fargetone, men

Jeg har store planer om å male en vegg i min egen stue grå i

kan også gi et røft preg på rom. Bruk den på alle veggene i et rom!

høst. Da vil jeg sette prikken over i-en med noen detaljer i den Mauritius FR1002. Sammen med noen

Har selv malt denne på soverommet. Og husk; Skal man male skal

støvete rosafargen

det fortsatt være matt og ikke vær redd for litt mørkere toner!

natur- og industrielementer, blir uttrykket stilig, røft og akkurat passe feminint.

For en ekstra eleganse velger man gjerne Halvor Bakkes fiskebensmønstret tapet i samme farge isteden for å male. På tapet-

Det er også tøft å velge litt utradisjonelt og male et lite bord eller

fronten skjer det mye spennende. Eco Tweed bør definivt sjekkes

en stol i en lys grønnfarge, som

ut. Det finnes jo ikke noe tøffere enn ornamenttapet som består

med deg litt av sommerens svale og lyse farger inn i høsten og

av gitarer, høytalere og flammer kombinert med klassisk engelsk

vinteren. Jeg har malt et sidebord i en slik nyanse, og synes det

stil. Tapet trenger heller ikke å være stormønstret. Omexco Mica

har blitt et herlig avbrekk fra alt hvite. Og det kommer til å bli enda

er en flott kolleksjon bestående av skinnende skjellaktige tapeter.

finere mot den grå veggen jeg drømmer om...

Samos FR1030. Slik kan du ta

Bruk denne på både store og små flater og kombiner den gjerne med duse fargetoner i enten tapet eller maling. New York FR1024

Mauritius FR1002

Samos FR1030 duck egg blue FR1111

kirsebærblomst FR1113

Amsterdam FR1026

Linda Elmin

Halvor Bakke

Talentfull stylist, blogger og butikkeier

Kjent norsk interiørdesigner

hviit.blogspot.com

og Fargerikes trendekspert Høsten er tiden for å bygge hule, pakke seg inn og skape et lunt

Når det stormer som verst, og regnet pisker mot vinduene, vil jeg

hjem. Dette er en årelang tradisjon for oss nordmenn. Denne

ha det lunt og hyggelig innendørs. Denne høsten har jeg stor tro på

høsten byr ikke på de store endringene når det gjelder trender

en fargepalett inspirert av både jord og skog, gjerne i litt mørkere

og nyheter. Jeg tror vi fremdeles kommer til å bruke mye farger

nyanser enn dem vi har sett tidligere.

rundt oss – ikke de sterke og klare fargene, men duse og støvete nyanser.

Jeg velger fargene

Stram Militær FR1112 og

Mild­­

Akvamarin FR1122, som danner en fin kontrast – kanskje

I mitt nyeste fargekart, African Touch, har jeg tre gule nyanser (ja,

sammen med neonrosa i noen frekke detaljer, slik at det ikke skal

det er helt sant), og jeg har nærmest blitt forelsket i

bli for «riktig». Bruk av teksturer er en annen spennende måte å

MARA FR1135. Sammen med koksgrå detaljer eller en kombina-

gjøre interiøret mer personlig på. Tapetkolleksjonen Orion fra Om-

sjon av gråfarger er den bare helt vidunderlig! Jeg tror på kom-

exco er helt nydelig. Det var nesten umulig å velge en favoritt, men

binasjoner av varme jord­toner mot kjølige grå nyanser – vakre og

jeg går for den mørke bambusen. Tapetet skal legges horisontalt,

spennende kontraster!

det gir et helt nytt uttrykk. Høsten kan bare komme, jeg er klar! MASAI MARA FR1135 Stram Militær FR1112

Mild Akvamarin FR1122

MASAI


En spennende måte å knytte fargepaletten i rommet sammen. Her ser vi samme farge går igjen i rullegardinene, kvistene og gulvteppet.

Stilrent r

med personlig preg Rullegardiner kan gi et rom den siste, perfekte finishen. Rullegardinen er en klassiker som aldri går av moten. De stramme, enkle linjene passer til alle typer boliger, og gardinene kan skape et kontrastfylt uttrykk i vinduene eller fremheve hjemmets stil på en diskret måte. Rullegardiner garanterer optimal avskjerming. Luxaflex sin kolleksjon omfatter tekstiler vevd i ulike tetthets­ grader og du kan selv velge om de nye gardinene skal stenge lyset ute, eller bare skjerme litt for solen. Rulle­ gardinene er velegnet til alle slags vinduer – de store,

de små og de skrå i taket – slik at du kan få det samme stiluttrykket i hele huset. Renset for alle overflødige detaljer kan en rullegardin gi rommet et stramt og minimalistisk uttrykk, alternativt kan du velge en avslut­ ning som skaper en mer romantisk stil.

Disse rullegardinene fra Luxaflex gir boligen et personlig preg og kan tilpasses ethvert behov og enhver smak!


base Neste utgave

vår/sommer 2012

Årets farge 2012 De beste tapetene

Utendørstekstiler - uante muligheter til terassen!

Hjemme hos vår første vinner


Ta turen innom din lokale Fargerikebutikk for inspirasjon og gode råd Østfold Fargerike Halden Halden 69213850 Fargerike Fargehuset Halden 69184711 Fargerike Kjøstelsen Fredrikstad 69367450 Fargerike Hagbartgården Fr.stad 69318176 Fargerike Egil Pedersen Sarpsborg 69148360 Fargerike Borg Sarpsborg 69101440 Fargerike Malern Mysen 69846960 Fargerike Bretun Moss 69251108 Fargerike Jeløy Moss 69279420 Oslo / Akershus Fargerike Agerup Fargerike Kolbotn Fargerike Ås Fargerike Asker Fargerike Sletvold

Oslo Sofiemyr Ås Asker Jessheim

23334200 66808020 64940650 66781001 63970609

Elverum Flisa Kirkenær Kongsvinger Fagernes Trysil Gjøvik Gausdal Vinstra Dokka Gran

62413320 62951337 62941080 62814200 61360611 62450158 61135790 61226800 61290707 61111599 61336030

Drammen Drammen Drammen Hokksund Kongsberg Hemsedal

32234900 32813828 32234780 32754515 32731109 32059950

Vestfold Fargerike Gjert Holmestrand Fargerike C Kristoffersen Horten Fargerike Åsgårdstrand Åsgårdstr. Fargerike Meyer Tønsberg Fargerike Bjørvik Sandefjord Fargerike Hoff Sandefjord Fargerike Andebu Andebu Fargerike Øya Larvik

33052226 33083100 33081890 33311312 33421730 95836000 33443322 33139440

Hedmark / Oppland Fargerike Elverum Fargerike Flisa Fargerike Sandermoen Fargerike Kongsvinger Fargerike Fagernes Fargerike Løken Fargerike Gulvsenteret Fargerike Karlsen Fargerike Vinstra Fargerike Dokka Fargerike Gran Buskerud Fargerike Colibri Fargerike Maxi Fargerike Lothe Fargerike Eiker Fargerike Kongsberg Fargerike Hemsedal

Besøk oss gjerne på www.fargerike.no facebook.com/fargerike

Telemark Fargerike C Christoffersen Skien Fargerike C Christoffersen Porsgr. Fargerike Lunde Lunde Fargerike Bø Bø i Telemark Fargerike Hegland Notodden Fargerike Thorud Rjukan

35504400 97504400 35947250 35951350 35027100 35091147

Aust-Agder / Vest-Agder Fargerike Flekkefjord Flekkefjord Fargerike Arendal Arendal Fargerike Christensen Arendal Fargerike Grimstad Grimstad Fargerike Lillesand Lillesand Fargerike Evje Evje Fargerike Venn Esla Vennesla Fargerike Vikeland Vennesla Fargerike Corona Søgne Fargerike Corona Sørlandsparken Kr.sand Fargerike Corona Fargehuset Kr.sand Fargerike Kvinesdal Kvinesdal Fargerike Mandal Mandal Fargerike Teppekroa Lyngdal

38321014 37022050 37006010 37252800 37270650 37930873 38155720 38159111 97638000 97638000 97638000 38350280 38271050 38345577

Rogaland Fargerike Skadberg Hansen Egersund Fargerike Halvorsen Varhaug Fargerike Nærbø Nærbø Fargerike Bygg /Miljø Kleppe Fargerike Rosland Bryne Fargerike Næss Stavanger Fargerike Hjertenes Jørpeland Fargerike Strand Miljø Tau Fargerike Sauda Sauda Fargeri. Trygve Larsen Haugesund Fargerike Raglamyr Haugesund

51490394 51436100 51433311 51421944 51426015 51843570 51747204 51746308 52782248 52726831 52704747

Hordaland Fargerike Bømlo Fargerike Malerboden Fargerike Genie Fargerike Husnes Fargerike Torkelsen Fargerike Os Fargerike Knarvik Fargerike Norheimsund Fargerike Åsane Fargerike Tvilde

53420415 53402170 53415355 53471728 53642480 56300380 56343080 56551733 55181015 56523100

Bømlo Stord Stord Husnes Odda Os Isdalstø Norheim.s. Ulset Voss

Sogn og Fjordane Fargerike Øvrebø Fargerike Sogndal Fargerike Førde Fargerike Florø Interiør Fargerike Kleiven Fargerike Sunde Fargerike Sandane Fargerike Måløy

Gaupne Sogndal Førde Florø Florø Nordfjordeid Sandane Måløy

57681055 57671277 57829950 57740366 57741372 57860377 57869195 57855300

Møre og Romsdal Fargerike Ørsta Fargerike Herøy Fargerike Hareid Fargerike Breivika Fargerike Malertorget Fargerike Fylling Fargerike Sivertsen Fargerike Reknes Fargerike Syvde

Ørsta Fosnavåg Hareid Breivika Spjelkavik Valderøy Vestnes Molde Syvde

70049060 70089625 70092690 70149993 70146353 70182031 71180150 71243450 70020800

Sør-Trøndelag / Nord-Trøndelag Fargerike Bjugn Bjugn Fargerike Hitra Hitra Fargerike Reinaas Heimdal Fargerike Østerlie Trondheim Fargerike Bjørås Levanger

72528850 72441489 72846210 73807878 74016000

Nordland Fargerike Brønnøysund Fargerike Bjerkvik Fargerike Lofoten Fargerike Melbu Fargerike Sortland

Br.sund Bjerkvik Leknes Melbu Sortland

75009350 76952770 76080604 76157999 76111980

Troms Fargerike Harstad Fargerike Finnsnes Fargerike Tromsø

Harstad 77040090 Finnsnes 77840188 Tromsø 77686615

Finnmark Fargerike Alta Fargerike Hammerfest

Alta 78449240 Ham.fest 78411102


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.