Page 1


Orlando 2010 13. marts Hrmm, hvad skal man så skrive her? Jeg tror sgu jeg napper den kronologiske form I mandags tog vi til Florida, vi forlod Cook Valley kl. 06.00 i -3 grader, og efter et stop i Frankfurt, og en god flyvetur i Lufthansa’s glimrende Airbus A340, landede vi i Orlando omkring kl 19 lokal tid i ca 20 grader, ahhhh. Vi havde lejet en minivan på forhånd, men bilmanden og jeg talte samme sprog, så vil blev enige om at en GMC Acadia er noget mere pasende end en Kia (No Offense), og så en tur ud på 97.443 forskellige Stateroads interstate road og highways, nogle havde en flink smilende mand/dame der tog imod $1,25, andre kylede man bare 50 cent i en balje, som set i de bedste amerikanske gangster film, godt at Garmin damen er tålmodig. Vi fandt frem til huset i Kissimmee Windsor Hills, næsten uden problemer, og fik et kig derpå og det er et stort hus, med masser af plads og udendørs pool. Tirsdag var en blød opstartsdag med indkøb i den lokale WallMart og shopping i Orlando Premium Outlets, alle fik vist handlet lidt der, vi delte os op med Frede og mig på det ene hold og kvinderne på det andet hold. Vejret var fint, letskyet og i starten af tyverne. Der var blevet handlet noget mad i WallMart da der stod en stor fin grill lige udfen for terrasen, så efter shoppe turen satte kvinderne sig i Jacuzzi og jeg stod for grill, men desværre det blev en kort fornøjelse, da grill'en var gas baseret og flsken var tom, surt surt!! så på panden med kødet og i ovnen med hvidløgs flütes, så var vi igang:)


Vi var godt ramt af turen (jet lag) så ved halv elleve tiden var det godnat, vi skulle jo gerne være friske til Disney's Magic Kingdom onsdag! Onsdag, Disney's Magic Kingdom, skyfrit 23-25 grader

Ved 10 tiden tog vi fra huset og 10.10 kørte vi ad World Drive som er en tresporet motorvej ind til parkeringspladserne for Magic Kingdom, WOW! Hold op der er styr på logistikken, vi kører fint ind og betaler for parkeringen (15$), hen til en af de kæmpestore p-pladser, ud af bilen sammen med de andre tusindvis af mennesker, så går vi 50 meter og så holder der et 'vogn-tog' der kører os ned til billetlugerne, jeg tror der var 60 billetluger og 'toget' kørte os hen til det område hvor der var ledige luger så vi kom hurtigt til og måtte slippe $830.- for 5 voksne's adgang til 2 parker, i dagens


kurs er dert lige omkring 4500 danske kroner!! Billetten gælder til 2 tema parker og du kan selv bestemme indenfor de 14 dage hvornår du vil gøre brug af dem.

Så kom vi ind, troede vi!


Klik på billedet for at se nærmere på området.

Der var faktisk stadig et par kilometer til Magic Kingdom, vi kunne vælge mellem en sejltur på Seven Lakes (udgravet på 3 år), eller en monorail. Vi valgte sejlturen og kunne nyde udsigten til Cinderella Castle og lidt sommerfugle i maverne:-), dejligt.


Efter sejlturen var det sikerhedscheck af tasker, også det var meget hurtigt og effektivt. Så var det ellers ind og en sjov fornemmelse var det, da vi trådte ind på Main Street USA, hvor man med det samme så skæve tegnefilms huse, en tyk brandmand, et orkester, og vi så Pluto midt på pladsen og kramme ungerne, så var vi da kommet til Disney World, fantastisk! Magic Kingdom er delt op i forskellige områder, Main Street USA, Cinderella Castle, Adventure Land, Frontier Land, Liberty Square, Fantasy Land, Tomorrow Land og Disneys's Toon Town Fair, vi havde 9 timer til at komme igennem og vi nåede det kun lige!


Main Street USA er nok det billede man har af en Walt Disney gade, med alle former for hyggelige bygninger på ydersiden og selvfølgelig er det meningen at man skal lægge lidt dollars hos dem, så vi trådte indefor i en af butikkerne, wow der var disney Merchandise over alt, og det viste sig at være en lang arcade, så der var slet ingen grund til atgå udenfor, man kunne gå fra butik til butik, smart:-)

Cinderella Castle er slottet man ser som logo i Disney film, og det var superflot, foran slottet er der en kæmpe scene hvor Fedtmule, Minnie, Mickey og alle de andre laver shows hele dagen, og en stor plads til vel omkring 20.000 mennesker.


Adventure Land er et område med scener fra forskellige film bl.a. Pirates of the Caribean og Swiss Family Robinson, en film fra 1960 som jeg ikke kender, men et superflot lavet gigant træ hvor forskellige grene er køkken, stue, soveværelse o.m.a. Pirates of the Caribean er en fin tur lidt lissom baljerne i tivoli, bare meget større, hvor der var en del forskellige scener fra filmene. Liberty Square ligner et område fra 1870'erne meget flot, det eneste vi dog fik besøgt derinde var en butik med Julepynt, Gitte fik købt lidt, og ellers var det hyggeligt at se forskelligt julepynt brugt i Disney tegnefilm. I udkanten af Liberty Square var der en 'full size ' Hjuldamper som sejlede rundt om Tom Sawyer Island, øen kan man kun besøge ved at tage en 'tømmerflåde' derover og hele øen er lavet med alle de ting Tom Sawyer og Huckleberry Finn oplever i bogen, supergodt lavet.


Frontier Land er et western land med forskellige forlystelser og et par rutchebaner, der var dog for lang ventetid til at vi ville stå i kø, vi fk dog afprøvet deres røgede ‘Turkey leg’ .


og midt i det hele blev det hele spĂŚrret af og vi kom til at opleve en Disney parade.


Vi var kommet lidt bagud i tidsplanen, så vi gik videre til Fantasy Land, det land er meget for mindre børn, dog var der et par forlystelser vi kunne bruge, den ene var at man kunne flyve med Peter Pan, men med 50 minutters ventetid, gik vi hurtigt videre til Mickey's Philharmagic, som er en 4D tegnefilm, og Birgit fortalte at det fungerede ikke på hende og jeg havde det på samme måde, så vi gik for at prøve lykken, og det fungerede på os alle lige efter hensigten, Ingelise tog hænderne op til hovedet flere gange for ikke at få ting i hovedet:-). I den ene del af Fantasy land var bygningerne inspireret af Østrig og London i det forrge århundrede dog var musikken ene og alene inspireret af Biergartens!! Så måtte vi have en kop kaffe og Frederik fik Frozen Coca cola, jeg smagte det, og det var ikke ligesom en slush ice, det var som om der var kulsyre i, sjov fornemmelse. Nå videre, og nu nåede vi til Disney's Toon Town Fair og det var et sjovt 'lille' område med Mickey og Minnies huse som man kunne gå ind i, derudover var der nogle andre bygninger Goofy's windmill og en superflot Anders And Båd.


Tomorrow Land var et område Frederik havde ventet på, da man kunne køre i Racerbiler så det var det første vi skulle prøve, først tog han en tur med hans far og bagefter var det mormor der fik


fornøjelsen.

Så prøvede vi Monster's Inc. Laughing Floor, en god gang Stand up, hvor standup'erne er animerede og der var fuld interaktivitet med publikum, det var sk... godt lavet, og sjovt også. Vi røg direkte videre i en monorail der tog os på en guided tur op over Tomorrowland , hvor vi så det hele, og så måtte vi en tur ind i en Lilo og Stich forlystelse hvor vi skulle lære at være space guard's, en sjov gennemført oplevelse for alle. Efter alle forlystelser går man direkte ud i en butik med relateret Merchandise, så man kan godt nå at have lidt forskelligt grej når dagen er omme. Hvad! Er den allerede ved at være 8, hold op hvor går 9 timer hurtigt, vi kunne lige nå over til Cinderella Castle hvor der skulle være Fyrvækeri hvor værten var Jimmy The Cricket (Jesper Fårekylling) , vi var så ikke de eneste der, hele pladsen var fyldt! Jeg havde dog ikke de store forhåbninger til showet, vi har jo vores eget Tivoli fyrværkeri, men jeg måtte endnu engang tage det i mig, HOLD K.... Et flot kæmpestort fyrværkeri på ca. 30 minutter, jeg klappede efter en finale efter ca. 20 minutter, men der var masser tilbage, det var godt nok imponerende.


Så skulle hele banden ud af Magic Kingdom, og det var endnu en gang en super logistisk bedrift så mange mennesker op ad Main Street, ud af portene, Monorail eller færge til Billetlugerne, 'vogntog' til P-pladserne og så med bilerne direkte ud til den 3 sporede highway, helt vildt effektivt. Jeg har lagt en video på Youtube af afslutningen se den her Se flere billeder fra Magic Kingdom her. Torsdag, var en golfdag og vi vågnede vi til gråvejr og tændte for tv'et, og der gik de helt amok i vejrudsigter og Severe Weather Warning's med tornadoer hagl og masser af regn, fy for pokker. Hos os var det dog bare gråt, så jeg tog kontakt til Falcons Fire golfklub og han fortalte at indtil videre så det ok ud, så vi tog afsted, vi have tee off kl. 14, i gråvejr og let regn, men godt en


time senere regnede for alvor og den torden vi havde hørt tidligere som var på vej væk fra, var nu faretruende tæt på, sådan noget hø, jeg er rigtigt godt spillende lig med par efter 5 huller, men alligevel, golf, og tordenvejr passer ikke godt sammen, så halvvejs igennem hul 6 fik vi besked på at spillet var suspenderet pga, vejret så vi kørte til klubhuset, og så begyndte det at regne for alvor, det stod ned i stænger så vi måtte tage hjem igen, vi fik dog en 'rain check', som kunne bruges senere.

Resten af torsdagen var regnvejr og torden lige over os, og nyhedskanalerne var stadig helt vilde der var flere tornado touchdown's og de talte om 3 tommer regn på en time. Fredag var samme type vejr, bare i mindre målestok, så vi brugte tiden på en tur til Denny’s Diner, hvor vi spiste morgenmad som gjorde at vi ikke behøvede mad før til aften, en tur WallMart hvor Birgit skulle købe bukser og polo'er til Anders, det endte dog med at alle havde fået handlet lidt endnu engang, efter det kørte vi en tur rundt i området og fik set noget lokal kolorit som f.eks. Trailer


Parks og Kissimmee centrum, og så tog vi lige et smut forbi Outlet'et igen da alle butikker ikke var gennemtrævlet grundigt nok, vi var ikke de eneste der havde fået den smarte idé, en stor del af Florida's turister havde truffet det samme valg i det vejr, så der var tryk på, men vi fik da fyldt et par poser.

Vi havde aftalt at tage på Outback Steakhouse for at spise, så vi fandt en, men der var en times ventetid så vi måtte finde noget andet, det endte med at vi gik i et supermarked og ville lave mad selv, men der havde de så tilberedte ovnstegte kyllinger og barbecue kartofler til 5 dollar pr kylling, og det var supergodt tilberedt så en billig hurtig middag. Lørdag skinnede solen igen, til gengæld var der kommet en god hård vind, Gitte, Frederik og jeg tog til Falcon’s Fire for at udnytte vores ‘RainCheck’, vi gik ud lidt over tre, og pga. regnen var det kun tilladt at køre buggy på stierne, hvilket gjorde runden meget langsommelig, jeg er sikker på at på de første 6 huller slog vi konsekvent i den modsatte side af hvor buggystien var, så efter 2t


46m, havde vi spillet 9 huller og solen gik ned omkring halv 7, det blæste og var lidt koldt, så vi tog turen ind til klubhuset igen.

Søndag, i fint vejr dog stadig blæsende, kørte vi til Kennedy Space Center, som ligger en lille times kørsel fra Kissimmee, jeg synes jeg fik lidt sommerfugle i maven da vi kørte over broen mod KSC og Cape Canaveral, der var et par forskellige muligheder mht. billetter, man kunne vælge en normal billet med adgang til Visitor Complex, og oven det kunne man vælge enten en bustur til Cape Canaveral eller en bustur til Kennedy Space Center, vi valgte det sidste. Bus turen startede 10.30 så vi havde lige tid til en kop kaffe og så var det afsted, på en bustur med guiden Rob, som normalt er underviser, men havde fået en weekend tur, og det viste sig at han var en underholdende guide. Turen var delt op i 3 dele, og beregnet på 2,5 – 3 timer, vi brugte dog 4 timer, da turen var lidt forlænget pga. weekend. VAB, LaunchPads, ‘Dryer & Cleaner’, Orbiter, og en masse andre ord og forkortelser, som man normalt ikke hører, og som bonus,


ørne, armadilo’s og alligatorer gav en utrolig spændende bustur, VAB er Vehicle Assembly Building som er en 524 fod høj bygning hvor rumfærgen bliver drejet fra vandret til lodret og så op på det kæmpe køretøj der skal fragte den ud til enten lauchpad 39a eller 39b, hvilket er er en tur på 8 timer ca. ½ miles i timer, ‘dryer og cleaner’ er det sted hvor faldskærmene bliver rengjort efter de er samlet op i havet, sammen med de 2 Rocket Boosters, disse tanke bliver sendt til Utah for renovering og sendt tilbage til Florida. Orbiter er det folk på NASA kalder selve rumfærgen da det er et fartøj uden egne ‘kræfter’, så kørte vi ud til landingsbanen, ikke specielt spændende at se på, da det bare var en 5 km lang bane, men Rob fortalte at rumfærgen kom ind i vores atmosfære ved Australien, og en time senere svævede ned på landingsbanen, det er da fascinerende at tænke på. Den guidede bustur sluttede ved Apollo/ Saturn V centret, vi startede med en tur, hvor KSC havde genskabt de sidste minutter op til affyringen af Appollo 8, alt var sat op på samme måde, rigtigt godt lavet og utroligt som teknologien har rykket sig siden da. Efter det kom vi ind i en kæmpe hal hvor en Saturn V raket var hængt op og der var forklaringer til alle delene af raketten, der var et månelandingsfatrøj, og den månebil de brugte i en af de senere Apollo missioner. Det var også herinde vi havde mulighed for at røre en månesten. Godt nok et meget lille stykke skåret ud af et stort.

Klik på billeder for at se det hele


Så tog vi en bus videre til ISS som er den Internationale Rum Station, hvor vi fik en tur rundtur hvor vi så selve hallen hvor de bygger komponenter dertil, og så gik vi en tur igennem forskellige moduler, der er deroppe idag, og vi så hvordan det var en masse forskellige lande der har bidraget til det. Efter det var det en kort tur tilbage til Visitor Complex, som vi jo kun havde set i 10 minutter, vi havde fået lidt småtravlt da tiden jo var gået med at køre rundt og se alt det der var ude på området, så vi skyndte os over til Shuttle Launch Experience, som er en virtuel start med Rumfærgen, fint lavet, Gitte, Frederik og jeg tog en tur med rumfærgern og Birgit og Ingelise tog en tur som tilskuere, vi blev ført igennem de forskellige faser af starten og igennem til vi kom ud idet ydre rum, det var ganske glimrende lavet. Ved siden af stod rumfærgen Explorer, hvor det var tilladt at komme indenfor, og jeg skal være den første til at indrømme at jeg blev lidt skufftet, den er jo tom, og ved nærmere eftertanke så var det jo logisk nok, så gik vi en tur over til biografen og så en 3D film om opbygningen af den internationale rumstation, spændende,

Så lukkede KSC og vi havde brugt 9 timer, en super god oplevelse, så var der lige en lille time tilbage til Kissimmee, vi fik noget god mad på Black Angus restauranten lige ved Buena Vista Drive.


Mange flere billeder fra Kennedy Space Center her Mandag var det tid til Gatorland, vi tog derud ved 10 tiden og regnede med det ville være en hurtig tur, men som på de andre ture blev vi overraskede over størrelsen, så vi blev til lukketid:-) kl 5, det er som de andre steder bygget op med forskellige shows og så tid til at gå rundt og kigge, og hvis man gerne vil se Alligatorer og krokodiller så er man kommet til det rette sted, de var der i alle størrelser og vi så i hundredevis af dem. Gitte og jeg fik rørt ved en lille alligator og en Python. Vi så 2 shows, det ene var ‘Gator Wrestlin’, hvor en tilskuer valgte en alligator og en træner skulle så ‘hygge’ sig med den, træneren var ret underholdende, så det gjorde showet godt, det andet show vi så var ‘Jumparoo’, som er det klassiske show fra Gatorland, hvor aligatorerne skulle springe op og snappe mad ud af hænderne på trænerne, og det havde de også som et morsomt show med 2 ‘Hillbillies’, der skulle konkurrere om et job.

Se Gatorland Billeder her


Da parken lukkede, trængte vi til en kop kaffe og ville tage et smut forbi Downtown Disney, som kort fortalt er et område med spisesteder og underholdning bl.a Cirque du Solelil og og en biograf med 24 sale, vi var der ved halv sekstiden, og ville gå en runde, det var som sædvanlig større end beregnet, og ved sekstiden væltede det ind med gæster som boede på de omkringliggende Disney hoteller, så lige pludselig var der fuldstændigt proppet og folk stod i kø for at få plads i restauranterne, der var bl.a. 2 restauranter der var lavet med oplevelser RainForrest og T-REX og så selvfølgelig Planet Hollywood, vi droppede at stå kø og fandt en SubWay på vejen hjem og nappede en sandwich:-)

Se Downtown Disney billeder her Tirsdag skulle vi spille golf, Frederik trængte til en slapper dag, så han blev hjemme ved poolen, vi valgte at prøve Kissimmee Golf Club, som ligger 20 minutter fra vores hus, det viste sig at være en mere ‘lokal’ golfbane som var bygget rundt om en lokal flyveplads (vildt så meget en flyver kan larme), banen var ok uden at være prangende, man kunne godt se de havde haft problemer med


greens pga. deres relativt kolde vinter, vi havde ikke taget hr. og fru Bushnell med, og det var en fejl på denne bane da der ikke var GPS i deres Buggies, men vi klarede det da hæderligt. (det er helt utroligt så mærkelige golfslag man kan slå efter 4 mdr. pause), på vej tilbage nåede vi lige at kigge lidt i et par Nike Outlet’s, hvor jeg fandt et par golfsko.

Du kan se flere golfbilleder her


Vi havde aftalt at tage en tur til Historic downtown Kissimmee, som er et ny renoveret område i Kissimmee, og man kunne godt se der var gjort noget ud af det, men vi kom for sent på dagen, vi fandt ud af at de lukkede kl 5 og vi var der ved 6 tiden, så vi gik en runde og kørte videre, vi skulle jo finde et sted at spise, og i dagens anledning valgte vi en Kentucky Fried Chicken, og det var da junk for alle pengene og så var det prøvet. nu har vi prøvet Denny’s Diner, SubWay, OutBack Steakhouse, Black Angus, Starbuck’s, og på vej hjem tog vi lige Dunkin’ Donuts med:-) Onsdag skulle vi til Walt Disney World igen, denne gang var det EPCOT parken der skule opleves, og det viste sig at være kæmpestort igen igen ( Dobbelt størrelse af Magic Kingdom, parken er opdelt i Future World og World Showcase.


Klik her for at se nĂŚrmere


Future World er en action del hvor vægten er lagt på læring og det viste sig at være ret spændende, Frede og jeg fik lov til at lave vores egen Rutchebane tur, og afprøve den bagefter virtuelt på en stor robotarm, vi var inde og se en 3d film(Honey, I shrunk the audience), hvor der ‘løb’ små mus omkring vores ben o.m.a., vi var inde og prøve en Severe Weather 3 biograf med indbygget quiz, , Frederik lavede sit eget computerspil som han fik afprøvet og kan spille det efterfølgende på nettet. Vi ville også gerne have prøvet Test Track og Soarin’ men der var lidt for lange kø’er (120-150 minutter) til at vi kunne nå det hele, vi skulle jo også en tur rundt i World Showcase, som er en gade rundt om en stor sø, og der er 14 landre repræsenteret hele vejen rundt fint og interessant at se. Da vi havde taget den tur måtte vi op til Spaceship Earth, som er vartegnet på EPCOT, og den ligner en kæmpe golfkugle, vi stod i kø i 20 minutter og kom indenfor og det var en tur der tog os igennem tiden fra stenalderen til nu og fremtiden, det var rigtigt godt lavet. Nu nærmede tiden sig 21, så vi gik ud til World Showcase søen igen, da dagen afsluttes med et fyrværkeri, og vi så et flot stort fyrværkeri og laser show, så efter 12 timer var vi på vej hjem igen.


Billeder fra Epcot klik her Torsdag morgen tog vi til Seaworld det var overskyet og omkring 18 grader, så der var ikke helt så mange gæster hvilket passede os fint, vi var der ved 10 tiden og det passede fint til det første show med Søløver og en Odder, det var lavet som et pirat eventyr og var ganske morsomt, da det var overstået passede det fint med at gå direkte til delfin showet som var proppet med action og akrobatik fugle og selvfølgelig definer. Man skulle næsten tro det var planlagt men det passede også med at gå direkte over til Shamu Stadium for at se hoved attraktionen med spækhuggerne, showet ‘Believe’ var flot og imponerende og også amerikansk, desværre var showet noget amputeret, pga. uheldet i sidste måned med en træners dødsfald, men alligevel så


var det stort at se de enormt store dyr. så havde vi set de shows som vi umiddelbart gerne ville se, så nu var det bare at tage en tur rundt i parken, og det var jo sædvanen tro, en større opgave, vi så et flo takvarium med Hajer, og selvfølgelig gik vi under dem, vi var inde og se pingviner i alle mulige afskygninger (6 arter tror jeg der var), vi var ovre ved sæler og søløverne, vi fodrede rokker og hajer, og imens vi gjorde det, gik jeg og lurede på ‘Kraken’ og ‘Manta’, wow de så gode ud, så jeg bed i det sure æble og stillede mig i kø til Kraken, og det fortrød jeg ikke, ca 20 minutters ventetid og så en tur i den største højeste og hurtigste rutchebane jeg har prøvet, 148 fod høj, et drop på 143 fod og en tophastighed på 65 miles, den var superfed, der er en gut der har lagt den på Youtube, så se den her http://www.youtube.com/watch?v=xujbDoS0Exg Så var det tid til en kop kaffe og så stillede jeg mig gladeligt i kø til Manta også, som er en rutbane, hvor man hænger under den, den er næsten lige så høj og hurtig som Kraken, men til gengæld er den længere, jeg havde ikke helt de samme forventninger, men det var faktisk ret sjovt, fordi man er på undersiden. selv ventetiden var fin da køen var indenfor og fyldt med vinduer indtil forskellige akvarier, så de 45 min var ikke så lange. endnu lidt fra Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=M1iXsCiHclI Efter denne dejlige tur måtte jeg finde de andre, så vi kunne nå at se det sidste i parken, vi skulle over og ‘klappe’ rokker, og hen og se på delfinerne, vi kom desværre 10 minutter for sent til at fodre dem, men der var et fint sted hvor vi kunne se dem under vandet, så manglede vi kun at finde området med de fredede søkøer, de er godt nok underlige og det er forståeligt nok at de er udrydningstruede, de er nogle store og fuldstændig forsvarløse dyr, man får det helt dårligt når man tænker på at nogle vil gøre dem


ondt, det er næsten for nemt! Så var parken ved at lukke og kl. var 7, så vi tog lige en tur igennem de obligatoriske souvenir shops, og derefter skulle vi have noget mad, det endte med at vi i et supermarked ‘SuperTarget’, hvor de faktisk havde noget godt brød, købte brød og pålæg og tog hjem og lavde noget mad, dejligt. Billeder fra Seaworld


Fredag var en fridag og vejret var superfedt med omkring 25 grader ingen vind og solskin, så det blev til lidt golf på Mystic Dunes som ligger 5 minutters kørsel fra Windsor Hills, vi havde en twilight tid kl 15, hvor de ikke kunne garantere 18 huller men vi tog chancen, vi kom ud 15.15 og spillede de første 9 huller på 2t46m, så det tegnede ikke godt, til gengæld lavede vi 16 og 17 point, lige efter hul 10 blev vi lukket igennem en laaaangsom 4 bold og så gik det tjept, vi spillede de sidste 8 på under 1t30m, og hvis jeg skal sige var spillet aldeles glimrende jeg lavede 21 point med birdiebirdie afslutning og med de 17 fra forni blev det jo en helt respektabelt runde:-). Vi lavede ikke andet fredag andet end at bestille telefonisk takeaway fra Outback Steakhouse, en ting som man kan lære derhjemme, er at de spørger om bilmodel, og så bliver man bare i bilen og de kommer ud med maden og en regning. golfbilleder her Lørdag var det igen supervejr med omkring 27 gr., så der blev brugt tid ved poolen og så tog vi i Outlet’et igen og selvom det lyder voldsomt så brugte vi godt 5 timer derude igen, og fik endnu engang fyldt nogle poser med grej, vi nappede en Subway på vej hjem, en longfoot som Birgit kalder det:-) Søndag var det gråt og der var 80 % chance for regn, så vi valgte at vente med Universal til mandag, så vi slappede af og om eftermiddagen tog Frede og jeg i biografen i DownTown DIsney, Frederik ville meget gerne se Avatar i 3D, han havde nemlig kun set den 2 gange derhjemme i 2D, så jeg ofrede mig;-), første gang jeg så filmen var den fed, og i 3D ligesågod, så det var 3 godr regnvejrs timer, Sjovt at se hvordan amerikanerne tager Pizza’er store bakker, lune Nachos med lun ost og meget andet spiseligt


med ind i salen, som iøvrigt var uden nummerede pladser, så man skal ind og sidde i god tid, vi fik dog et par rimelige pladser. og vi er bagud med 3D ,4 ud af 7 forfilm var i 3D så vi har noget at glæde os til! Gæt hvad kvinderne lavede i regnvejret? Yep, helt rigtigt konstateret de shoppede i Downtown Disney, der var en supermegakæmpe Disney forretning som lige skulle gennemtrævles og bagefter var de i Ghiradelli, som er en lækker cafe med Is og alt hvad dertil hører, og om de så ikke formastede sig til at nævne overfor for Frede og mig at de ikke engang kunne spise op!!! men det må vi have til gode til en anden gang. På vej hjem var det en tur I Wall Mart for at se om der var yderligere Disney grej der kunne presses ned i de i forvejen overfyldte kufferter, og så købte vi ind til Spaghetti med tomatsovs (vi er sgu ved at gå kolde i den amerikanske mad kultur), nej hvor det passede vores maver godt med lidt pasta og noget hvidløgsbrød. Mandag var det glimrende vejr igen, letskyet og 22 gr., så var det op på hesten igen og en tur til Universal Studios!!, det er den temapark der ligger længst væk fra vores villa, så det tog hele 25 minutter at komme dertil, Universal har ikke mega p-pladser, til gengæld har de lavet det så smart at de har et mega p-hus, jeg aner ikke hvor mange biler der er plads til men det er i 6 etager og du kan Se Universal her og parkering huset er til højre for.


Et andet smart træk var at inden vi kom til indgangen til Universal Studios skulle vi lige igennem Universal CityWalk som er en Pendant til DownTownDisney, dvs. shopping, musik og spise steder, de ved lige nøjagtig hvordan de skal hive den ene dollar seddel efter den anden ud af os sagesløse turister. Nå men Universal har 2 parker kaldet Univeral Studios og Island of Adventure, vi havde besluttet at tage den klassiske, men det kunne slet ikke svare sig fortalte billetdamen, vi kunne ikke bruge hele dagen i Universal, og desuden var det rørerende billigt at købe til begge parker, det var omkring 25-30 dollar ekstra for adgang til begge parken, og hvad pokker det er jo ikke sikkert vi kommer tilbage hertil, så vi nappede begge parker og vi havde ca. 9 timer.


pyha. vi startede så med en kop kaffe og lidt brød for at gøre tidsplanen endnu strammere:-) og så var det ellers igang med shows og forlystelser, vi startede med Jimmy Neutron, en 3d tur, hvor vi sad på bevægelige bænke og blev løftet i vejret, fint lavet. Køen på den tur var 25 minutter, og imens vi stod i kø besluttede vi at købe 2 express kort til 24,95 så ‘nogle’ af os kunne nå at prøve noget mere, og det var en god idé, vi gik videre sprang Shrek 4D over og gik videre ned af gaden. Universal Studios består bl.a. af følgende: Production Central, New York, San Fransisco, Amity, Hollywood, og nogle andre jeg ikke helt husker, men vi startede i Production Central som er cartoon område, vi gik videre mod New York, og der var Twister, et show bygget op omkring filmen af samme navn, Frede og jeg tog Express og kom ind med det samme, showet består af en indledning med filmklip og forklaringer af skuespillerne derefter blev vi ledt ind i et område hvor der lige foran udspillede sig et større drama:-), hvis i kender filmen er det der hvor de holder pause i en mindre by og der meget pludseligt dukker en tornado op og smadrer byen, så vi stod i vind, lyn og torden, væltede træer og en brændende benzin tank, total kaos, fint show. Vi gik videre og kom til New York som den så ud i 30’erne flot kulisse, i det område var der bl.a. Revenge of the Mummy, som


Frede og jeg igen tog på Express kortene, det var fredeligt med flammer, mumier og andet kryb:-), men pludselig bakkede vognen og vi røg ind i rutchebane der for rundt op og ned imellem mumier og flammer, ski… skægt og Frede skreg mega højt han havde ikke regnet med rutchebanen:-), den var så god at vi måtte investere i et 20x25 foto som souvenir, og prisen var jo rørende $24,95!, men vi var begge enige om at det var en fed tur. Næste stop var San Fransisco med Boardwalk, forlystelses boder og Hot Dogs, det eneste større vi kunne prøve derind var ‘Disaster’, men den var desværre lukket for renovering, så vi gik videre til Amity, som hvis man kan huske det var den lille by fra ‘Jaws’, Dødens Gab, og derinde var den klassiske tur som man højt og helligt måtte love ikke at fortælle om, så det må vi hellere gøre, kan dog fortælle at vi så en ‘lille’ haj, og publikum der sad i den ene side af båden blev meget våde:-). Og det var Ingelise og Birgit det gik ud over denne gang. :o)

Pludselig kunne Frede dog se et ret stor bygning som var en af de ting han havde ventet lææænge på at se nemlig ‘Krustyland’, så i fuldt firspring var det derover,.en måtte vi prøve, vi tog turen med Express kortet og en lille finesse om dette kort er at man kun må benytte kortet én gang pr. forlystelse/show, vi var dog så heldige at ‘manden’ ikke scannede vores kort. Turen er ret sjov, omhandler 3D og en rutchebane lavet af Krusty the Clown og så må man selv tænke sig til resten. Da vi kom ud havde Mor’en købt Simpsons souvenirs til knægten så alt var perfekt og Frede var klar til en tur


mere, og Mor’en forbarmede sig og tog med, i mellemtiden sad vi og ventede overfor ‘Kwik E-Mart’, og sørme om Homer SImpsons ikke dukkede op, så jeg måtte i Frederik’s fravær stille op til et Foto med superstjernen. da Frede kom ud måtte han en tur i Kwik EMart, og fik lokket en T-Shirt ud af sin far he he : ).

Nu var det tid (15.30), til at spise så vi bakkede lidt og spiste Chilidogs og SlawDogs i San Fransisco, Frederik og jeg nåede dog lige at slå nogle Aliens ihjel i Men In Black turen, og han vandt med over 50.000 point, Gitte havde bestilt en Chilidog men den måtte jeg overtage, og hun nappede et par kæmpe Pretzels i stedet. Detr næste område var Woody Wodpecker og var et område for mindre børn, så udover at vi endte i en blindgyde og måtte bakke igen, kom vi hurtigt igennem.


Det sidste område var Hollywood Boulevard, hvor vi bl.a. så Marilyn Monroe, Humprey Bogart og en 50’er stjerne, som jeg ikke husker navnet på, der var et show med Horror Make up og Terminator 2, showet var desværre lige startet og vi var i bekneb med tiden sædvanen tro, begge parker lukker kl. 19, så vi måtte videre, inden vi forlod Universal Studios kunne vi lige nå Shrek 4D og en souvenir forretning; Shrek var underholdende og da vi kom ud efter showet, vi vi ligesom i en baggård, og der stod æslet, i en stald, ovg talte med et par drenge. det var sk.. skægt og godt lavet med en figur og en live spiller bagved et sted. Vi gik ud af Universal Studio, med de sædvanlige stop i forretninger, gik forbi Hard Rock Café som efter sigende skulle være den største af sin slags og stor det var den. Ind I Islands of Adventure, og da vi kom ind så vi at der faktisk ikke var den store ventetid på de forskellige ture, så jeg skyndte mig at få afprøvet ‘Hulk the Rollercoaster’, hold k… hvor blev jeg overrasket, den var klart bedre end forventet, og der var fuld knald på hele vejen, og en overraskende start. Vi gik videre ind i ToonLand hvor pludeslig alle Marvels Superheroes stod holdt ro og orden, og folk kunne få taget et foto med dem, lidt længere henne ad gaden gik vi alle 5 ind og prøvede spider Man turen,som er en rigtig god 3D tur, men hvor man samtidigt kørte/fløj rundt i forskellige områder og Spiderman reddede os fra skurkene i sidste ende:-) Den tur var bare i orden selvom Ingelise måtte lukke øjnene ind imellem. Så kom vi til et område hvor alle de klassiske striber var placeret Basserne, Hagbard, Brunhilde, Blondie, Prins Valiant, Fantomet, Poeten og Lillemor og alle de andre fra Familiejournalen, det var helt melankolsk at se dem igen, der var desværre ikke nogen af dem i ‘levende live’, ellers ville jeg have nydt et snapshot med en af


dem, og som jeg har skrevet tidligere, så er det utroligt som nogle skjulte højttalere kan ændre stemningen og illusionen, for vi gik fra toonland til Jurrasic park og var pluselig et helt andet sted, og en fin regnskovsagtig stemning, der var 2 kæmpe vandrutchebaner, som så sjove ud men man blev temmelig våd på sådan en tur, og det var lidt for køligt til det kl var 18 og lettere overskyet, så vi sprang dem over, derudover var der en svævebane hvor man kunne se ud over Jurrasic Park, men med 25 minutters ventetid og ingen Express Lane valgte vi at gå videre til The Lost continent, med rutchebanen ‘The Dueling Dragons’ hvor der var noget Sinbad underholdning, og lidt forskelligt fra det antikke Grækenland, det mider meget om Zeuss Lading som er næste område, med en tur indenfor hos Zeus.


Det sidste område kan jeg ikke huske hvad hedder men handlede meget om Thing 1 og Thing 2 og Cat in a Hat, og var primært for børn under 7, så det var vi hurtigt igennem. kl var 19 og vi trængte til kaffe så inden de obligatoriske souvenir køb, var der lige tid til noget mokka fra ‘Seattle’s Best Coffee’, meget pudsigt at de var hos Universal i Orlando, vi skulle jo dog også lige igennem Universal CityWalk med flere butikker og her var der kommet gang i den siden vi gik igennem 10 timer tidligere, fuld knald på musikken og folk kom derind i store stimer, vi skulle dog bare ud derfra, men der er åbenbart rigtigt mange som bruger det som stedet at tilbringer sine aftener, Frederik nåede dog at smage Dipin’ Dots som er amerikansk is, bitte små kugler som ikke smelter specielt hurtigt. Endnu en gang var jeg imponeret over måden de får folk ud af disse parker, det er hurtigt og effektivt. Billeder fra Universal Studios Da vi nåede Kissimmee, kørte vi ind og spiste på Bob Evans, et skilt vi havde set siden den første aften, så nu skulle det være. Det viste sig at være en restaurent kæde fra 1946, hvor visionen var ‘husmandskost som alle har råd til’, og det skulle vise sig at holde stik, de havde dog også de sædvanlige ‘Chicken Tenders’ som er paneret friture stegt kylling, men her kunne man også vælge grillet som er uden panering. Ingelise og Birgit fik Stroganoff som viste sig at være supergodt med nudler champignon’er og lidt kød, ikke det vi helt forventer os af navnet, jeg fik en Classic Ameraican Cheeseburger Gitte fik en clubsandwich med grillet kylling og Frederik fik en junior menu også med kylling, vi måtte så slippe $43 for hele moletjavsen, det er s.. billigt!


Hjem til huset og igang med at pakke, det er jo hjemrejsedag i morgen tirsdag. Tirsdag (her til morgen), måtte vi op kl 8 og Frede var vågen allerede, mon han trode vi ville glemme ham:-), det gode for ham var at så kunne han nå en sidste tur i den opvarmede pool. Vi fik pakket og til det afatlte tidspunkt kl. 10.00 forlod vi villaen som havde huset os på en aldeles tilfredsstillende måde de sidste 14 dage, det kan godt anbefales http://www.ov4u.com. Den villa vi lejede hedder Catarina. Der var kun en lille udfordring, vi havde ikke planlagt hvad vi skulle lave indtil Vores fly lettede om aftenen kl. 21.35, vi fik hurtigt aftalt at prøve en tur på en Airboat, og Garmin damen (som vi iøvrigt var ski.. trætte af, pg.a. hendes dårlige visninger), lovede os bod og bedring ved Boggy Creek AirBoat Tours, vi startede dog med at ignorere hende totalt og køre i den stik modsatte retning, så vi kørte sydvest på og Boggy Creek lå i nordøstlig retning, så kan hun lære det!!, vi fik lavet en ordenligt krøller rundt i området og så en del områder som ikke er turist områder Davenport, Haines City, Ridgewood o.m.a., men til sidst endte vi på US Highway 27, som fik bragt os i den rigtige retning, og vi tog op imod destinationen, efter highway 27, kom vi ud på lidt mindre veje og vi holdt en god solrig kaffe pause hos Joe’s Mugs som er en kaffebar i ‘Books-a-Millions’, videre derudaf, og vi var lige inde forbi en sportsforretning og en skoforreting, inden vi igen røg derudaf og tilsidst nåede vi ‘Boggy Creek Airboat Tours’, i strålende solskin. Det viste sig at være dyrere end beregnet, men der var dog Senior priser til de to ældre i gruppen så vi slap med $165.- for en tur på 45 minutter,dyrt syntes jeg, men det viste sig at være en fin fin tur med alligatorer Skildpadder ørne og en sjov oplevels med sådan en


type båd, den kommer frem overalt i sådan et marsk og sø område, og Gitte fik en ordentlig skylle lige til sidst på turen, da vores chauffør skulle lave ‘bremsespor’ med sin båd. Men det passede fint vi skulle alligevel finde vores lidt kraftigere tøj frem, da vi nærmede os afslutningen, vi kørte en lille tur sydpå omkring søen vi lige havde sejlet på, og så var det eller op mod Orlando Lufthavn, aflevere bilen (den tror jeg at jeg kommer til at savne lidt), og så ind til check in, vi trode vi var i rigtig god tid her kl 18, men vi var ikke de første, nærmere nummer 50-75, så det kom til at tage sin tid. vi var alle spændte på indvejningen da alskens shoppe ture og souvenirboder havde forøget bagagemængden betragteligt siden ankomsten. vi havde 2 golfsæt og 5 halvtomme kufferter med herover og 2 en del tungere golfsæt med hjem, ikke pg.a. golfsættene, men der var lagt ekstravægt i dem også, derudover var vi alle spændte på Birgit’s kuffert, hun havde indtil midt på dagen kun haft en kuffert, men havde ændret det til en kuffert og en sportstaske af rimelig størrelse. Frederik’ skuffert var på 20kilo, Gitte’s og Ingelise’s lidt tungere, min var på 22,4, men Birgit’s var på 23,8 + 10,6 kilo hun havde flytttet over i sportstasken, så forstod jeg bedre hvorfor den var så svær at få løftet ind og ud af bilen! Nå, men det tog en lille times tid, og inden sikkerhedschekket, var der lige tid til en sidste Starbuck’s kaffe til hæderlige priser. Igennem sikkerhedschekket og ud til toget der skulle køre og til terminal B, pyha tiden går, og efter en sidste shopping i taxfree, var vi endelig på vej til at stige ombord kun 15 minutter forskinket. Nu er kl. 02.02 Floridatid og 07.02 DK tid, og går alt som planlagt lander vi i Frankfurt ved 11 tiden, så er der 3 timers ventetid og så små 2 timer til kbh, så ved 16 tiden burde vi være hjemme, alle omkring mig sover mere eller mindre, så det vil jeg også forsøge mig med. Du kan se alle billeder her

Orlando 2010  
Orlando 2010  

rejsebeskrivelse

Advertisement