Page 1

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ_2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΑ∆ΟΜΗΣΗ & ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

BUSINESS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ. ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ή ΑΓΓΑΡΕΙΑ;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

02

09_12

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΙΚΕΡΗΣ

HAIR ΤRΕΝDS ΟΙ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ


3 | EXTENSIONmag


4 | EXTENSIONmag


5 | EXTENSIONmag


6 | EXTENSIONmag


7 | EXTENSIONmag


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ MATRIX CONVERGE COLLECTION

10. Editorial. 12. Celebrity Watch.

Summer Beauty Looks. Star Style. Κοντά μαλλιά. 20. Hair Info. Χρώματα και προσωπικότητα. 26. Hair Trends. Οι τάσεις της νέας σεζόν. 36. Make up Trends. Τι προτείνουν οι σχεδιαστές για φέτος. 46. Hair News. Νέα για τα μαλλιά και όχι μόνο. 50. Interview. Ελευθέριος Κίκερης. 54. Expert Interview. 2 κομμωτές μας απαντούν. 56. Design. Ένα κομμωτήριο σαν το σπίτι σου. 62-65. Step by Step. Τεχνική βήμα-βήμα. 66. Business. Επίσκεψη στο κομμωτήριο. Εμπειρία ή αγγαρεία; 68. Business. Ας μιλήσουμε... εγκεφαλικά! 48. Αφιέρωμα. προϊόντα αναδόμησης και επανόρθωσης. 79. Όλα τα νέα της αγοράς. 128. Ζώδια. 130. Index.

18.

8 | EXTENSIONmag


haIrTrENDS

γενική Διεύθύνσή ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΟΥ Διεύθύνσή ερεύνΑσ & ΑνΑπτύξήσ φΙλΙΠΠΟσ δΟΥΚΑσ σύμβούλοσ εκΔοσήσ σΟφΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ arT DIrECTor ΕλΕΝη ΚΟΡδΑλη σύντΑκτική ομΑΔΑ μΑριΑ σιΦΝΑιΟΥ, σΤΕλλΑ ΜΠΑλΩΜΕΝΟΥ ειΔικοι σύντΑκτεσ ΤζΕΝη ΚΑΡΕλΑ φωτογρΑφικΑ πρΑκτορειΑ www.pIXElfOrmula.cOm STudIO paNOulIS ήλεκτρονική επεξεργΑσιΑ εικονΑσ ΕλΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙδΟΥ ύπεύθύνοσ πΑρΑγωγήσ γΙΩΡγΟσ ΚΑλΟσ ύπεύθύνοσ λογιστήριού ΜΑΡΙΑ ΧΡησΤΟΥ νομικοσ σύμβούλοσ γΙΑΝΝησ ξΥθΑλησ εκτύπωσή-βιβλιοΔεσιΑ βΙβλΙΟσΥΝΕΡγΑΤΙΚη ΑΕβΕ Το Extension magazine είναι ποικίλης ύλης περιοδικό, που κυκλοφορεί το Α' δεκαήμερο κάθε μήνα, Πανελλαδικά, σε 6.500 κομμωτήρια. ΤΙΜη ΕΤησΙΑσ σΥΝδΡΟΜησ (11 τεύχη): 30€, σΥΝδΡΟΜη ΚΥΠΡΟΥ: 99€ ιδιοκτησία: NDM puBLICATIONS ΕΛΕΥΘΕριΟΥ ΒΕΝιΖΕΛΟΥ 76, 14231, ΝΕΑ ιΩΝιΑ Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση όλων ανεξαιρέτως των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του εκδότη. Οι απόψεις των συντακτών και των δημοσιευμάτων, δεν αποτελούν αναγκαία τις απόψεις των ιδιοκτητών του περιοδικού. Για τα αποστελλόμενα έντυπα, κείμενα και φωτογραφίες, ο εκδοτικός οίκος παίρνει αυτόματα το δικαίωμα δημοσίευσης. Κείμενα και φωτογραφίες που αποστέλλονται στο περιοδικό προς δημοσίευση, δεν επιστρέφονται. All rights reserved, nothing may be reproduced in whole or in part without prior written permission from the publisher. NDM puBLICATIONS: 76 Eleftheriou Venizelou St., 14231, Nea Ionia, Athens Greece

9 | EXTENSIONmag


EdITOrIal

ΥΜΝΟΣ ΣΤΑ ΚΛΙΣΕ! φράσεις κλισέ χρησιμοποιούμε συνέχεια και χωρίς να το αντιληφθούμε. Μερικές φορές από τεμπελιά και σε άλλες δύσκολες περιπτώσεις επειδή δεν βρίσκουμε κάτι καλύτερο να πούμε. Ανεξάρτητα από αυτά, οι κλισέ φράσεις έχουν κατά κάποιο τρόπο καθιερωθεί στην γλώσσα μας ως μια κακή συνήθεια. Μερικές φράσεις δεν έχουν μετατραπεί σε «σημαντικά λόγια που πρέπει να ακούς». σκεφτείτε: «Θα περάσει και αυτό»- Κάθε φορά που ακούω αυτή η τη φράση σκέφτομαι τη μητέρα μου, η οποία μου την έλεγε συνέχεια όταν ήμουν στην εφηβεία. Είτε για κάποιο αγόρι που με είχε απογοητεύσει, είτε για φίλους που δεν άξιζαν τη φιλία μου, η φράση αυτή ήταν πάντα κατάλληλη. Όσο τετριμμένη και αν μου φαινόταν, τελικά ήταν και σωστή. Όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα πέρασαν αργά ή γρήγορα. «Τα λάθη είναι ανθρώπινα»- λοιπόν, ευτυχώς που υπάρχει η φράση αυτή, Αφού όλοι μας κάνουμε λάθη ό καθένας στον τομέα του, πχ. εδώ στο περιοδικό, όταν έχεις να φτιάξεις τόσες σελίδες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μερικές φορές μπορεί ένα λογότυπο να μπει λάθος, μια φωτογραφία σε λάθος θέση κ.ο.κ. συγχωρήστε μας για ό,τι μικρό λαθάκι μπορεί να δείτε καμιά φορά αλλά άνθρωποι είμαστε και εμείς. «Είμαστε ό, τι τρώμε»- Μα τότε εγώ θα ήμουν σοκολάτα. Τέλος πάντων αυτή η φράση κλισέ πρέπει να συνοδεύεται από την ρήση «Παν μέτρον άριστον», διότι μπορεί η σοκολάτα να είναι υγιής τροφή, όταν κατεβάζεις όμως 2 συσκευασίες σε 5 λεπτά, κάθε άλλο παρά υγιής είναι. «Αν δεν χαλάσει κάτι, μην το φτιάχνεις»- Να λοιπόν και μια φράση κλισέ με την οποία δεν μπορώ να συμφωνήσω εντελώς. Υπονοεί ότι αν κάτι λειτουργεί έστω και καλούτσικα, μην το πειράζεις. Τα τελευταία δυο χρόνια αντιμετωπίζουμε μια ακραία οικονομική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι απλά να συντηρηθούμε δεν είναι φρόνιμο. Το κομμωτήριο σας μπορεί να πηγαίνει καλά και να βγάζει τα έξοδα του, δεν θα ήταν όμως καλύτερο αν κάνατε μερικές παρεμβάσεις; Εγώ πιστεύω πως ναι, διότι ακόμα και τώρα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να ξοδευτείτε. συνεχίστε να ενημερώνεστε και εσείς ως ιδιοκτήτης αλλά και οι υπάλληλοι σας, αντιμετωπίστε τον κάθε πελάτη ξεχωριστά γιατί μόνο έτσι θα μπορείτε πλέον να τον κρατήσετε, μην ακλουθείτε το ρεύμα και μην επαναπαύεστε. Αν έχετε διαβάσει για κάποιο νέο προϊόν ή υπηρεσία που πιστεύετε ότι θα βελτιώσει την απόδοση του κομμωτηρίου σας τολμήστε να την δοκιμάσετε. Μόνο έτσι μπορεί η επιχείρηση να συνεχίσει να υφίσταται και όχι απλά να επιβιώνει αλλά να αφήνει και κέρδος ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση. Κατερίνα Μάνου

10 | EXTENSIONmag


11 | EXTENSIONmag


cElEBrITYWaTCH

KaTE HUDSoN h Kate έπιασε τα μαλλιά της ένα χαλαρό σινιόν και έκανε ένα εντυπωσιακό smoky μακιγιάζ στα μάτια, ενώ τα χείλη τα άφησε σε πιο φυσική απόχρωση. Μια από τις πιο κομψές παρουσίες στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ βενετίας.

Summer beauty looks Φέτος το καλοκαίρι είδαμε αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις των αγαπημένων μας celebrities με αποκορύφωμα τις επιλογές που έκαναν για τα μαλλιά τους στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ της Βενετίας.

12 | EXTENSIONmag


laETICIa KaSTa η laeticia Kasta στο φεστιβάλ βενετίας ήταν εντυπωσιακή. Έπιασε τα μαλλιά της σε ένα χαμηλό αλλά ακατάστατο σινιόν, έκανε ένα καφέ smoky στα μάτια ενώ τόνισε το βλέμμα της με καφέ μολύβι.

KEIra KNIGHTlEy h ηθοποιός εντυπωσίασε με το ρομαντικό ροδακινί φόρεμα που επέλεξε αλλά και με το ανάλογο beauty look υιοθέτησε. Το χαλαρό σινιόν με τις αφέλειες στο πλάι ολοκλήρωναν τέλεια την ρομαντική εμφάνιση της Keira Knightley.

13 | EXTENSIONmag


cElEBrITYWaTCH

WINoNa ryDEr η μελαχρινή μικροσκοπική ηθοποιός εντυπωσίασε με την πολύ κομψή εμφάνιση της. Είχαμε πολύ καιρό να τη δούμε στο κόκκινο χαλί, οπότε φρόντισε να μας αποζημιώσει με τα πιασμένα μαλλιά και τα κρεμαστά σκουλαρίκια να τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

VaNESSa HUDGENS η νεαρή ηθοποιός επέλεξε μια εμφάνιση με διάθεση ρετρό με τα μαλλιά της να είναι κοντό καρέ με ελεύθερη κυματισμούς. Μια κοριτσίστικη και ανάλαφρη κουπ που συμβαδίζει και με την ηλικία της.

GISElE

Μπορεί η Gisele να οφείλει μέρος της καριέρας της στα υπέροχα κυματιστά μαλλιά της- σήμα κατατεθέν, αλ λά όπως είπαμε, το επόμενο trend είναι τα sleek, οπότε και υπέκυψε στην τάση της μόδαs. Πάντως, δεν πρόδωσε την αγάπη της για το ηλιοκαμένο μακιγιάζ και την λαμπερή επιδερμίδα.

14 | EXTENSIONmag


JESSICa BIEl h Jessica Biel ακολούθησε την πιο hot τάση της νέας σεζόν. Μακριά κυματιστά μαλλιά με αφέλειες και αϊλάινερ στα μάτια. Πρόκειται για μια τάση την οποία θα τη βλέπουμε συνέχεια το χειμώνα.

olGa KUrylENKo Το πασιγνωστο μοντέλο Olga Kur ylenko, θύμιζε γυναίκα άλλης εποχής. η Valentino τουαλέτα σε συνδυασμό με τον κότσο με μπούκλες ήταν εμπνευσμένα από την εποχή της Άν νας Καρένινα και η Olga υποστήριξε μοναδικά το στιλ.

15 | EXTENSIONmag


cElEBrITYWaTCH

KrISTEN STEWarT h πρώτη επίσημη εμφάνιση της Kristen Stewart μετά τον χωρισμό της με τον robert pattinson την βρίσκει σε πολύ καλό mood και ακόμη καλύτερη εμφάνιση! Πρόκειται για ένα half up διαφορετικά πιασμένο αφού έπιασε αρχικά τις δύο πλαϊνές τούφες κι έπειτα ένα ξεχωριστό πιάσιμο στην κορυφή του κεφαλιού.

SElENa GoMEZ η ηθοποιός Selena Gomez, επέλεξε ένα pencil φόρεμα ενώ τα μαλλιά της ήταν πιασμένα πλεξούδα που κατέληγε σε έναν ρομαντικό κότσο.


KaTE BECKINSalE Πάντα εντυπωσιακή η Kate Beckinsale παραμένοντας πιστή στα καστανά μακριά μαλλιά, τα οποία αυτή τη φορά τα έκανε σε στιλ ανάλαφρο vague.

SalMa HayEK h ηθοποιός είναι τα τελευταία χρόνια φαν του ombre hair και πάντα κάνει τα μαλλιά της ανάλαφρες μπούκλες, εντυπωσιάζοντας μας ακόμη μια φορά με την λατινοαμερικάνικη ομορφιά της.

17 | EXTENSIONmag


STarSTylE

H Rihanna με κοντά μαλλιά!

Τι είπε η προσωπική της hair stylist για την αλλαγή!

18 | EXTENSIONmag

η rihanna είναι case study από μόνη της! Εκεί που έχεις αρχίσει να την βαριέσαι κάνει κάτι και της τα συγχωρείς όλα. Από τις αρχές του μήνα, λοιπόν, που κυκλοφόρησαν οι πρώτες paparazzi φωτογραφίες με τα κοντά της μαλλιά άρχισαν όλοι να γράφουν σαν τρελοί για το ολοκαίνουριο look της. Και πριν από λίγες μέρες την είδαμε και στην πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή της στα mTV awards που ήταν πραγματικά υπέροχη. Κατά την γνώμη μας, αυτά τα μαλλιά είναι τα κα λύτερ α π ο υ είχε π οτέ. η προσωπική hair stylist της rihanna, ursula Stephen, μίλησε στο βρετανικό Elle για το ολοκαίνουριο haircut της κι έδωσε λεπτομέρειες όπως, από που εμπνεύστηκαν αυτό το κούρεμα και πώς περιγράφεται. "Ήμασταν έτοιμες γι' αυτή την αλλαγή. Το νέο κούρεμα το εμπνευστήκαμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πατήσαμε σε κάτι που είχαμε κάνει και παλιότερα αλλά θέλαμε να είναι λίγο διαφορετικό," λέει η ursula Stephen. Έδωσε κι ένα tip για να μην χαλάνε τα μαλλιά το βράδυ όταν πέφτετε για ύπνο: "δέστε τα μαλλιά σας με ένα σατέν μαντίλι ώστε να καλύπτει όλο το κεφάλι. Το επόμενο πρωί θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση!".


Miley Cyrus

«Ο κόσμος μιλάει μόνο για τα μαλλιά μου»

Η starlet μίλησε στο People για την καινούρια της κουπ, λίγο πριν τα MTV VMA Awards. Δεν είναι λίγες οι stars που αυτή την εποχή αποφάσισαν να ανανεώσουν το χρώμα ή το μήκος των μαλλιών τους, αλλά η δραματική αλλαγή της Miley Cyrus ήταν από εκείνες που συζητήθηκαν περισσότερο. «Τα λατρεύω τα καινούρια μου μαλλιά. Νιώθω ο εαυτός μου και είναι όμορφο αυτό. Και είναι πολύ εύκολο να τα φτιάχνω μόνη μου, ξέρετε» είπε η ίδια στο People. «Το πιο "δύσκολο" στην υπόθεση είναι πως είναι το μόνο πράγμα που ο κόσμος κουβεντιάζει για μένα- και αυτό που ακούω συνήθως είναι: Α, είσαι αγνώριστη!»

19 | EXTENSIONmag


haIrinfo

Τι λέει το χρώμα των μαλλιών μας για το χαρακτήρα μας; Τι θέλουμε να δείξουμε εμείς και πώς εκλαμβάνουν την εικόνα μας οι άλλοι; Οι γυναίκες έχουμε συχνά την τάση να εκφραζόμαστε με τα μαλλιά μας- είτε με το χρώμα είτε με το κούρεμα οι πιο τολμηρές. Το χρώμα έχει την ιδιότητα να επηρεάζει τη διάθεσή μας τόσο σαν εξωτερικός παράγοντας όσο και πάνω μας. Αυτός είναι ένας λόγος άλλωστε που επιλέγουμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές στο χρώμα της κουπ μας πχ. όταν περνάμε από μία ερωτική απογοήτευση ή όταν δεν νιώθουμε καλά στη ζωή μας. Προσπαθούμε με άλλα λόγια να προκαλέσουμε την αλλαγή μέσα μας αλλάζοντας την εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη. Καθόλου άδικα μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων πιάνει! Ας πάμε να δούμε όμως τι σημαίνει το κάθε χρώμα μαλλιών και τι εντύπωση δίνει...

ξανθο Είναι ένα χρώμα φωτεινό που εκπέμπει χαρά. Στις σωστές αποχρώσεις δείχνει μια γυναίκα που απολαμβάνει τον χαρακτήρα της και γνωρίζει τί θέλει, ξεφτισμένο και απεριποίητο όμως αφήνει τις ακριβώς αντίθετες εντυπώσεις.


γκριζο Σε μία γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας με προσεγμένο στιλ μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν αποδοχή του εαυτού της και άποψη. Αν όμως η γυναίκα δεν έχει άποψη στο ντύσιμο ή είναι νεότερη με λευκές τρίχες το πιθανότερο είναι να περνά την εντύπωση του ατόμου που παραμελεί την εμφάνιση και την υγιεινή του ενδεχομένως ενώ πολλοί θεωρούν ότι ίσως υποφέρει και από κατάθλιψη.

καστανο Είναι ένα συντηρητικό χρώμα που μπορεί να είναι in τους χειμερινούς μήνες και να ταιριάζει με το δέρμα μας αλλά ίσως υποδηλώνει έλλειψη φαντασίας. Οι άντρες πάντως προτιμούν το λαμπερό καστανό, αλλά δεν συμπαθούν τη θαμπή εκδοχή αυτής της απόχρωσης.

21 | EXTENSIONmag


καστανοξανθο με κοκκινωπεσ ανταύγειεσ Λαμπερό, αισιόδοξο και ζωντανό χρώμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ενώ μπορεί να ερμηνευτεί και σαν "κραυγαλέο", ανάλογα με την απόχρωση της ανταύγειας που έχουμε επιλέξει. Οι μεγάλες αντιθέσεις δείχνουν kitsch και το kitsch δεν αρέσει σε κανέναν.

πλατινε Ένα χρώμα που αν συνδυαστεί με ένα κλασικό στιλ ή ένα αντισυμβατικό grunge μπορεί να δώσει τον ορισμό του απόλυτου chic. Είναι ένα χρώμα που θέλει να τραβά την προσοχή και δείχνει συχνά χαρακτήρες των άκρων. Στη συνηθέστερη μορφή του βέβαια: καμένο ξανθό, μάλλον την εντύπωση του φτηνού και προκλητικού δίνει ιδίως όταν συνδυαστεί με πολύ σέξι ρούχα.

22 | EXTENSIONmag


μελι Είναι μια ζεστή, ελκυστική απόχρωση που εκφράζει νεανική ανεμελιά ενώ δεν συνδέεται με αρνητικές πλευρές όπως το πλατινένιο ξανθό που είναι πιο εξεζητημένο.

κοκκινo Το χρώμα του πάθους στα μαλλιά δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι φλογερή και δυναμική γυναίκα αλλά από την αρνητική πλευρά μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό και υπερβολικό.

23 | EXTENSIONmag


ανοιχτο καστανο θεωρείται πρακτικό και κλασικό χρώμα για γυναίκες που δέχονται τον εαυτό τους και τους αρέσει η σταθερότητα και το φυσικό στιλ. Από την αρνητική του πλευρά δείχνει κάπως βαρετό και άχρωμο, υπονοώντας για εσένα ότι η γυναίκα αποφεύγει τις αλλαγές και δεν παίρνει ρίσκα στη ζωή της.

σκούρο καστανο και μαύρο δείχνουν ότι είσαι μυστηριώδης χαρακτήρας με καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να τονίζουν την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας. Το μαύρο ειδικά δείχνει άγριο σε γυναίκες με αδρά χαρακτηριστικά και υπονοεί ότι το άτομο είναι των άκρων.


ΓίΝεΤε φίλοί μΑς ςΤο

Κάντε «like» στη σελίδα του Extension mag στο facebook και γίνετε μέλη στο group EXTENSION mag (all about HAIR & MAKE UP) για να μπορείτε να ξεφυλλίζετε on line τα τεύχη του περιοδικού πρώτοι απ’ όλους.

page group

http://www.facebook.com/pages/EXTENSION-mag-allabout-haIr-MaKE-UP/144009582371837 http://www.facebook.com/groups/158158434294242

25 | EXTENSIONmag


26 | EXTENSIONmag


νεα επΟ νεε χη σ τα σεισ Επιλ τάσ έξαμε διάφεις που 8 αγα σεζό ορες εντοπ πημένε 201 ν Φθ πασαρ ίσαμε ς παρ 2-201ινόπωρ έλες γ στις ια ουσ ο 3 ιάζο και σ / Χειμ την υμε ας τ . ις ώνα

27 | EXTENSIONmag


haIrtrends

FRINGE

οι αφέλειες επανέρχονται δυναμικά και αποτελούν και μια εύκολη και ευχάριστη αλλαγή για τις λιγότερο τολμηρές.

28 | EXTENSIONmag


haIrtrends

GREEK GODDESS

Παραμένουν και τείνουν να γίνουν σταθερή αξία και οι πλεξούδες και τα στριφτά μαλλιά, με χτενίσματα που παραπέμπουν στην αρχαία ελλάδα.

29 | EXTENSIONmag


haIrtrends

RETRO

Τα vintage χτενίσματα εμπνευσμένα από περασμένες δεκαετίες κυριάρχησαν σε όλες σχεδόν τις πασαρέλες. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στιλ, από κότσους με όγκο μέχρι φουντωτά καρέ.

30 | EXTENSIONmag


pONy TaIl

Η αγαπημένη και "σωτήρια" αλογοουρά συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στα φετινά trend. Ένα χτένισμα για όλες τις ώρες, ανάλογα με το ύφος που θα τις δώσετε.

31 | EXTENSIONmag


haIrtrends

SlEEK

Το λείο στιλ με χώρισμα στην άκρη είναι ενα χτένισμα το οποίο μπορεί να γίνει εύκολα, διαρκεί πολύ και αποπνέει κομψότητα και στιλ. Τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

32 | EXTENSIONmag


αξεσΟυαρ

είδαμε σε πολλούς οίκους τα μοντέλα να έχουν αξεσουάρ στα μαλλιά. οπότε εμφανίστε στέκες, διακοσμημένα τσιμπιδάκια και ό,τι άλλο αξεσουάρ μαλλιών έχετε και μετατρέψτε ένα απλό χτένισμα σε βραδινό!

33 | EXTENSIONmag


haIrtrends

NaTuRal φυσικά χτενίσματα και χρώματα ενδείκνυνται για πιο καθημερινές εμφανίσεις. Το επιμελώς ατημέλητο φυσικό αποτέλεσμα αποτελεί αγαπημένη τάση για φέτος το χειμώνα.

34 | EXTENSIONmag


DIP DYE Η τάση που είδαμε και πέρσι το χειμώνα, μάλλον ήρθε για να μείνει. Τα Dip Dye μαλλιά τα είδαμε σε διάφορους οίκους, όπου το χρώμα χωρίζεται σε δυο τόνους με το έντονο να είναι στις άκρες των μαλλιών. Στον Jean Paul Gaultier όμως η τάση εφαρμόστηκε ανάποδα, δίνοντας "ζωντάνια" στη ρίζα.

35 | EXTENSIONmag


makEuPtrends

οι έξι τάσεις του μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2012-'13 μας δίνουν τις τέλειες αφορμές για ανανέωση! Μάθετε ποιες είναι, κάντε copy στο look και καλωσορίστε τον νέο υπέροχο εαυτό σας!

36 | EXTENSIONmag


haIrtrends

37 | EXTENSIONmag


makEuPtrends

ΑισθησιΑκΑ κόκκινΑ χειλη

Το κόκκινο κραγιόν αποτελούσε πάντα ένδειξη θηλυκότητας. Όμως, αυτή την σεζόν ανανεώνεται και έρχεται σε μια σύγχρονη σοφιστικέ εκδοχή. Το νέο κόκκινο στα χείλη φοριέται χωρίς ιδιαίτερο μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αφήστε στην άκρη το ρουζ, ή ακόμα και την μάσκαρα και αρκεστείτε απλώς στο να τσιμπήσετε τα μάγουλά σας για να μοιάζει σαν να επιστρέψατε μόλις από μια βόλτα στο κρύο και να χτενίστε τα φρύδια ανοδικά με ειδικό mascara φρυδιών.

38 | EXTENSIONmag


makEuPtrends

ΑρχιτεκτόνικΑ μΑτιΑ Μετά από την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2012-'13, ο τρόπος που απλώνετε το eyeliner δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος! Το eyeliner επαναπροσδιορίζεται και χρησιμοποιείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Άλλοτε σε διακεκομμένες γραμμές, άλλοτε σαν μια πολύ παχιά γραμμή τραβηγμένο ανοδικά, και άλλοτε ενισχύεται με ματ μαύρη σκιά και το αποτέλεσμα θυμίζει γκράφιτι! Όμως για να αντιγράψετε την τάση θα πρέπει να ακολουθήσεις το εξής μυστικό: το eyeliner είναι πάντα οριοθετημένο και οι γραμμές του ιδιαίτερα αυστηρές.

39 | EXTENSIONmag


haIrtrends

Contouring: κΑνε γλυπτικη στό πρόσωπό σόυ! Το contouring δεν είναι μια νέα ιδέα στις τάσεις. Πέρισυ, είδαμε πολ λές γυαλάδες να πέφτουν ψηλά στα κόκαλα του προσώπου για να δώσουν ένταση και μια λάμψη υγείας. Φέτος, όμως, το contouring γίνεται πιο χαμηλά στα μάγουλα και σκοπός είναι να δώσει βάθη και εντάσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δουλεύουμε περισσότερο με σκούρες πούδρες και σκιές παρά με highlighter και πούδρες λάμψεις. Πάντως, για να το κάνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις γνώσεις και αν όχι προϋποθέτει practice!

40 | EXTENSIONmag


haIrtrends

πΑχιΑ φρυδιΑ Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τα παχιά φρύδια των τελευταίων σεζόν και φαίνεται πως όλες έχουμε πλέον πάρει το μάθημά μας και δεν ξεχνιόμαστε με ένα τσιμπιδάκια φρυδιών στο χέρι να αφαιρούμε τα φρύδια μας ανά δύο μέρες! Όμως, αυτό που αγαπήσαμε φέτος ήταν τα στολισμένα φρύδια της Chanel όπως τα εμπνεύστηκε ο Peter Philips.

41 | EXTENSIONmag


τό νεό smoky εινΑι με χρωμΑ! Τα smoky eyes είναι ένα trend που δεν λείπει από καμία σεζόν! Φέτος, όμως, το trend αλλάζει και δεν γίνεται πλέον με την πολυαναμενόμενη μαύρη σκιά ή καφέ σκούρα σε άλλες περιπτώσεις. Το νέο smoky έχει χρώμα σε γενναίες δόσεις και πολλές φορές μιλάμε για συνδυασμούς χρωμάτων! Δύο, τρεις ή και παραπάνω αποχρώσεις... Πάντως, ένα είναι σίγουρο: αυτόν τον Χειμώνα μια παλέτα θα σας χρειαστεί.

42 | EXTENSIONmag


makEuPtrends

mini trend: λευκη σκιΑ Για πολύ καιρό είχαμε υποτιμήσει την αξία του... λευκού στον κόσμο της ομορφιάς. Κακώς, γιατί ένα και μόνο touch λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού σε κάνει να δείχνεις ξεκούραστη και όμορφη. Και αυτό είναι ένα tip που πραγματικά λατρεύω! Από την άλλη, φέτος δεν έχετε και πολλά περιθώρια αφού έτσι κι αλλιώς οι make up artist έβαλαν ξανά στο beauty βάθρο το λευκό.

43 | EXTENSIONmag


44 | EXTENSIONmag


45 | EXTENSIONmag


haIrnews

ΕιΔΗΣΕιΣ ΑΠο Το Χώρο ΤΗΣ ΚοΜΜώΤιΚΗΣ ΑΠο ΜιΑ ΑλλΗ… οπΤική γωνια. έιδήσεις που αφορούν στην κομμωτική και τους κομμωτές, αλλά και αστεία και ευτράπελα γεγονότα από όλο τον κόσμο, που συμβαίνουν στα κομμωτήρια.

Το σωσΤο σΤέγνωΜα Των Μαλλιων Για ένα όμορφο αποτέλεσμα στα μαλλιά είναι απαραίτητα ένα τεχνικά καλό κούρεμα, ένα καθαρό λαμπερό χρώμα, τα σωστά προϊόντα styling και φυσικά σωστό στέγνωμα στα μαλλιά!

Μερικά tips για το σωστό στέγνωμα των μαλλιών

1. Χρησιμοποιούμε τη μεσαία σκάλα στο πιστολάκι γιατί η υψηλή θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά δημιουργώντας ψαλίδα. 2. Για περισσότερο όγκο στεγνώστε τα μαλλιά από την ανάποδη μεριά από αυτήν που θα πέσουν. 3. Διαλέξτε μια βούρτσα μεσαίου μεγέθους και να δουλεύεται πιο άνετα αλλά και για μεγαλύτερο όγκο. 4. Δεν τρίβουμε ποτέ με την πετσέτα τα μαλλιά. 5. Επιλέξτε το σωστό προϊόν περιποίησης μαλλιών. Για ξηρά μαλλιά μια μαλακτική κρέμα που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα είναι το ιδανικό. Για λιπαρά μαλλιά επιλέξτε μια μαλακτική κρέμα σε μορφή μους για να μην λιπαρώσουν και άλλο τα μαλλιά και βαραίνουν. 6. Το πιστολάκι δεν το κρατάμε πολύ κοντά στην τρίχα. Μια απόσταση 10-15cm είναι καλή. 7. Δεν επιμένουμε πολύ ώρα στην ίδια τούφα με υψηλή θερμοκρασία.

Βγήκαν Τα ψαλιδια σΤή γέρΜανια για Τα Μαλλια Τήσ Μέρκέλ!

Όσον αφορά στα μαλλιά, είναι γεγονός πως όταν εκλέχτηκε η Μέρκελ, μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας μέσα σε λίγους μήνες. Δεν είναι τυχαίο πως το παρατσούκλι της Μέρκελ πριν την αλλαγή ήταν το "παιδί του Χέλμουτ Κολ", ενώ μετά την αλλαγή έγινε απλά η "angie".... Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό το makeover; Δύο από τους κορυφαίους Γερμανούς κομμωτές, η martina acht και ο udo Walz, ερίζουν δημόσια για το ποιος εμπνεύστηκε την αλλαγή στα μαλλιά της καγκελαρίου. Η martina acht δήλωσε στο reuters ότι η επιρροή της ήταν αποφασιστική: "Ήρθε σε μένα για να τη συμβουλεύσω πριν από τη συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της Αμερικής Μπους, και από τότε άλλαξε το look της και απέκτησε θηλυκότητα." Αλλά ο udo Walz, ο οποίος επιμελείται τα μαλλιά πολλών διασημοτήτων στο σαλόνι του στο Βερολίνο, δήλωσε ότι φροντίζει τα μαλλιά της καγκελαρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η Μέρκελ έχει σταθερό ραντεβού μαζί του κάθε 4 εβδομάδες. "Η martina acht μπορεί να στέγνωσε κάποτε τα μαλλιά της πελάτισσάς μου, αλλά δεν τα έκοψε ποτέ. Πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να κλέψει τη δόξα...", δήλωσε ο κ. Walz στις γερμανικές εφημερίδες.

ανεβάστε τις δημιουργίες σας στην μεγάλη σελίδα μας στο fb! Από σήμερα όσα κομμωτήρια ενδιαφέρονται μπορούν να χρησιμοποιούν την online φόρμα που φτιάξαμε στη σελίδα μας στο facebook για να μας στέλνουν τις καλύτερες δημιουργίες τους για δημοσίευση! Κάποιες από αυτές θα επιλέγονται και θα δημοσιεύονται και στο EXTENSION, το μεγάλο free-press περιοδικό της κομμωτικής! Για να μας στείλετε τις δημιουργίες σας συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook και κάντε κλικ στο εικονάκι με το ροζ αστέρι ή κάντε κλικ στον σύνδεσμο: https://www.facebook. com/hairCuts/app_208195102528120 46 | EXTENSIONmag


αλήθέιέσ για Τα Μαλλια Μασ!

•Στο κεφάλι μας έχουμε 100.000 με 150.000 τρίχες. •Αν εξαιρέσουμε τον μυελό των οστών, τα μαλλιά είναι το μέρος του σώματός μας που μεγαλώνει γρηγορότερα. •Μια τρίχα μπορεί να σηκώσει μέχρι 100 γραμμάρια. Όλα τα μαλλιά μας θα μπορούσαν θεωρητικά να σηκώσουν 12 τόνους, δηλαδή 2 ολόκληρους αφρικάνικους ελέφαντες! •Μια τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο 0,3 με 0,5 χιλιοστά τη μέρα. Δηλαδή 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα ή 12 με 15 εκατοστά το χρόνο. •Τα μαλλιά των Αφρικανών μεγαλώνουν πιο αργά και είναι πιο ευαίσθητα από τα μαλλιά των Ευρωπαίων. Τα μαλλιά των Ασιατών μεγαλώνουν γρηγορότερα και είναι πιο ελαστικά. οι Αφρικανοί και οι Ευρωπαίοι κάνουν πιο εύκολα φαλάκρα από τους Ασιάτες. •Τα μαλλιά των ανδρών μεγαλώνουν γρηγορότερα από των γυναικών. •Τα παιδιά χάνουν περίπου 90 τρίχες καθημερινά και οι ενήλικοι 120. •Η λέξη shampoo προέρχεται από τη γλώσσα hindu και σημαίνει "μαλάσσω", κάνω μασάζ. •Είναι δυνατόν τα μαλλιά να ασπρίσουν από ένα έντονο σοκ, αλλά όχι μέσα σε μια νύχτα όπως το θέλει ο μυθος. Θα χρειαζόταν τουλάχιστον 13 μέρες μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται οι άσπρες τρίχες. •Αρκεί ένα εκατοστό μιας τρίχας μας για να αποκαλύψει τι κάναμε τον τελευταίο μήνα: τι φάγαμε, τι ήπιαμε και σε τι περιβάλλοντα εκτεθήκαμε. •Η απώλεια μαλλιών είναι συχνότερη σε όσους κάνουν έντονη δίαιτα. •Τα μόνα σημεία που δεν έχουμε τρίχες είναι οι παλάμες, οι σόλες και τα χείλη μας. οι απόψεις για την γλώσσα διίστανται, μιας και μερικές φορές "μαλλιάζει"!

«πλήσιαζέι» Το φαρΜακο για Τή φαλακρα

Πριν από πέντε μήνες ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα Γιώργο Κοτσαρέλη ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα γονίδια που σχετίζονται με την φαλάκρα. Πριν λίγα 24ωρα ο κ. Κοτσαρέλης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρίες για την ανάπτυξη μιας θεραπείας και όπως υποστηρίζει είναι εφικτό η θεραπεία αυτή να μπορεί να είναι έτοιμη και να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας.

ή ένοχή πρωΤέΐνή

οι περισσότεροι άνδρες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία ενώ το 80% των 70χρονων εμφανίζει κάποιο πρόβλημα τριχόπτωσης. οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η τεστοστερόνη, η ανδρική ορμόνη, παίζει κάποιο ρόλο στην διαδικασία απώλειας των τριχών η οποία επέρχεται όταν ο θύλακας της τρίχας μικρύνει πέραν ενός ορίου. οι ερευνητές που εργάζονται στο τμήμα δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ανέλυσαν τα γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται όταν αρχίζει η απώλεια των τριχών. Διαπίστωσαν ότι η διαδικασία συμπίπτει με την αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης συνθετάση της προσταγλανδίνης D. Σε πειράματα που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αυξημένη στις γυμνές περιοχές του κεφαλιού των ανδρών και πώς αυτή αναστέλλει την αύξηση των τριχών. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές στη δημοσίευση που έκαναν «εντοπίσαμε έναν στόχο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ουσιών που δεσμεύονται στον υποδοχέα της πρωτεΐνης και να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να αντιστρέψει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών». Όπως φαίνεται οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για αυτό και προέβησαν στις σχετικές ανακοινώσεις. 47 | EXTENSIONmag


haIrnews

4 πραγΜαΤα που πρέπέι να σκέφΤέιΤέ σοΒαρα πριν αλλαΞέΤέ κουπ • Δοκιμάστε την κουπ που θέλετε να κάνετε. Αν πρόκεται για μια δραστική αλλαγή, όπως για παράδειγμα να κάνετε ένα pixie look σαν της anne hathaway ή να αποκτήσετε τις βαριές αφέλειες της Jessica Biel, ο μόνος τρόπος για να δείτε αν θα σας ταιριάζει, είναι να δοκιμάσετε μια περούκα. Εναλλακτικά, προσπαθήστε να πιάσετε τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο σα να τα είχατε κόψει κοντά και κρατήστε τα έτσι για μια εβδομάδα. Αν σας αρέσουν, τότε είστε έτοιμες για να καθήσετε στην καρέκλα του κομμωτή σας. • Πάρτε μαζί μια φωτογραφία. Όταν πρόκειται για το μήκος των μαλλιών, θα πρέπει να είστε πολύ σαφείς στον κομμωτή σας για αυτό που θέλετε και η φωτογραφία βοηθάει ιδιαίτερα. Θα πρέπει, βέβαια, να συζητήσετε μαζί του και τα δεδομένα των δικών σας μαλλιών, δηλαδή τον τύπο τους, το χρώμα αλλά και το πόση ευκολία έχετε με το θέμα styling στη συνέχεια. • Συζητήστε για την καθημερινότητά σας με τον κομμωτή σας, όπως πχ. πόσο χρόνο έχετε το πρωί για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, πόσο συχνά γυμνάζεστε κλπ. Αν για παράδειγμα πιάνετε τα μαλλιά σας σε ponytail κάθε μέρα, τότε μια φυλλαριστή κουπ δεν είναι αυτό που σας ταιριάζει. • Κάντε ένα express μάθημα styling. Συμβαίνει συχνά να φεύγουν οι γυναίκες από το κομμωτήριο ευτυχισμένες με την καινούρια τους κουπ και στο πρώτο λούσιμο να πελαγώνουν γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν με το styling. Για αυτό, πριν φύγετε από το κομμωτήριο, ζητήστε από τον ειδικό να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και να σας δείξει πώς θα φτιάχνετε μόνη σας τα μαλλιά σας, ώστε να αναδεικνύεται το look σας.

έπήρέαζονΤαι Τα Μαλλια Μασ απο Τισ φασέισ Του φέγγαριου; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν γυναίκες στον κόσμο που ελέγχουν πρώτα το σεληνιακό ημερολόγιο πριν κανονίσουν την επόμενη επίσκεψή τους στο κομμωτήριο; Η Αυστραλή Stacey Demarco, μία από τις πιο γνωστές μεταφυσικούς και πνευματίστριες της μακρινής χώρας, υποστηρίζει ότι οι φάσεις της σελήνης επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών, με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζουν και τις παλίρροιες: οι τρίχες μας αποτελούνται από πρωτεΐνες, αλλά ο επιθηλιακός ιστός αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο, τα δύο στοιχεία που δημιουργούν το νερό. Έτσι, η Demarco λαμβάνοντας υπόψη ότι και το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό, υποστηρίζει ότι όχι μόνο τα μαλλιά, αλλά ολόκληρο το σώμα μας επηρεάζεται!

έιδικότερα για τα μαλλιά:

•Αν θέλετε να μεγαλώσουν γρηγορότερα: Κουρέψτε ελαφρά τις άκρες τις μέρες που έχει πανσέληνο και τις αμέσως προηγούμενες. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κουρέψτε τα όταν η σε48 | EXTENSIONmag

λήνη βρίσκεται στα ζώδια της γης και του νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Αιγόκερως, ιχθύς και Ταύρος και πάλι στις ίδιες φάσεις (πανσέληνο και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες) •Για πιο γεμάτα μαλλιά: Η καλύτερη περίοδος είναι η πανσέληνος όταν η σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του λέοντα. •Για πιο δυνατά μαλλιά: Εφαρμόστε θεραπείες όταν η σελήνη είναι νέα ή πριν την πανσέληνο. Η καλύτερη περίοδος είναι η πανσέληνος όταν η σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο. •Χρωματικές και χημικές εργασίες: Η καλύτερη περίοδος είναι μετά την πανσέληνο, και στα ζώδια: ιχθύς, Σκορπιός, Ζυγός και Ταύρος. •Για να μην μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά: Αν θέλετε να διατηρήσετε τη φράντζα ή ένα κοντό κούρεμα για περισσότερο καιρό, κουρευτείτε τις μέρες μετά την πανσέληνο. Ειδικά όταν η σελήνη βρίσκεται στα ζώδια: Κριός, Δίδυμοι, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος.

Τα ΜακρυΤέρα Μαλλια σΤον κοσΜο!

Ένας άνδρας από το Βιετνάμ έχει να κουρευτεί 35 χρόνια και τα μαλλιά του ξεπερνούν τα 6 μέτρα. Έχει να τα λούσει πάνω από 10 χρόνια.


έυΤραπέλα σέ κοΜΜωΤήρια!

Τι τραβάνε και οι άνθρωποι της κομμωτικής... Συγκεντρώσαμε από τις συνεντεύξεις των επαγγελματικών profiles μερικά ευτράπελα που συμβαίνουν καθημερινά σε κομμωτήρια... απολαύστε τα: ποιο είναι το πιο αστείο/τρελό που έχει συμβεί στην επαγγελματική σας πορεία; • "Όταν ένας πελάτης μου ζήτησε τα κομμένα του μαλλιά σε μία σακούλα για να τα πουλήσει!" • "Χρειάστηκε να πάω μια έγκυο πελάτισσα στο νοσοκομείο για να γεννήσει!" • "Μου ζήτησαν να στεγνώσω κουρτίνες στο κομμωτήριο με τα σεσουάρ! Με πληρωμή μάλιστα!" • "Μου ζήτησαν κούρεμα... ογκρατέν!" • "Έτυχε να χτενίζω μια γυναίκα και δίπλα της να κάθεται η ερωμένη του συζύγου της...!" • "Μία κυρία γύρω στα 80 που ήθελε να της κάνω το χρώμα του πυροσβεστήρα!" • "Συνέβη πριν ένα χρόνο. Μια κυρία έβαλε τις φωνές όταν μετά από ένα μήνα η ρίζα ξαναβγήκε. Θεωρούσε πως η Βαφή δεν ήταν καλή και ξέβαψε...!" • "Με πήρε τηλέφωνο πελάτισσα στις 1:30 την νύχτα για να πάω να τις φτιάξω τις μπούκλες, επειδή ίδρωσε και της έπεσαν...!" • "Μία πελάτισσα που κάθισε στο λουτήρα με τα γόνατα!" • "Μου έκανε πρόταση γάμου ένας 80 χρονος πελάτης μου!" • "Αντί για πουρμπουάρ μου έδωσε... απόδειξη!" • "Πελάτισσα με μαύρο μαλλί μου ζήτησε να της το κάνω ξανθό χωρίς να καταστραφεί ούτε μία τρίχα... και μετά από ένα μήνα ήθελε να το κάνει πάλι μαύρο...!" • Μια κυρία με κοντό και λεπτό μαλλί μου έφερε φωτογραφία της Παπαρίζου για να την κάνω έτσι...!" • "Διαβάζοντας ένας κύριος ότι το λούσιμο είναι δωρεάν... μπήκε, λούστηκε, με ευχαρίστησε και έφυγε!" • "Μια πελάτισσα που μου παραπονέθηκε ότι το χτένισμα που της έκανα κράτησε μόνο...12 μέρες!" • "Σε μια φωτογράφιση που έγινε χειμώνα, με το μοντέλο να είναι με

καλοκαιρινά ρούχα πάνω σε ένα άλογο δίπλα στη θάλασσα, για να αντέξει το κρύο και να βγει η φωτογράφιση έπινε αλκοόλ με αποτέλεσμα να υπερβάλει και στο τέλος να πέσει από το άλογο... ευτυχώς δεν χτύπησε και η φωτογράφιση αναβλήθηκε!" • "Μου έχουν ζητήσει να αφαιρέσω λευκές τρίχες μία-μία με το τσιμπιδάκι...!" • "Μου έφεραν για δείγμα χρώματος φυσικού μαλλιού, τρίχες από γεννητικά όργανα γυναίκας!" • "Μια πελάτισσα μου ζήτησε να της αλλάξω χρώμα μαλλιών για να μοιάζει στην... ερωμένη του άντρα της...!" • "Συνάδελφος έκανε λάθος σε σωληνάριο για βαφή φρυδιών... αντί για ξανθό (88/0) έβαλε το 0/88 που είναι το μπλε..." • "Ένας πιτσιρικάς μετά το κούρεμα αφού έβγαλα τη μπέρτα, μου έδειξε ένα κρυμμένο χρονόμετρο! Από τότε κάθε μήνα κυνηγάω τα ρεκόρ μου!" • "Πελάτισσα με μαλλί μήκους 1 μέτρου και 30 εκατοστών, μου ζήτησε να το ξυρίσουμε και να κάνουμε hair tattoos!" • "Πελάτισσα που ζήτησε να της κάνω κοντό καρέ... και μετά έκλαιγε και μου ζητούσε να της τα μακρύνω!" • "Μία πελάτισσα που κοιμήθηκε στον λουτήρα ενώ της έκανα μασάζ... το tip που μου άφησε πάντως ήταν 20 ευρώ!"

49 | EXTENSIONmag


INTErVIEW

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΙΚΕΡΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ O έλευθέριος κίκερης καλλιτεχνικός διευθυντής των κομμωτηρίων Τέλης κίκερης και της ακαδημίας Prestige έχει καταφέρει να διακριθεί με τη δουλειά του στο εξωτερικό.

πώς αισθάνεστε που δραστηριοποιείστε στο εξωτερικό;

Πήγαινα στο εξωτερικό από μικρή ηλικία και πάντα πίστευα ότι οι Έλληνες κομμωτές θα μπορούσαν να διακριθούν έναντι των ξένων, γιατί έχουν τις προδιαγραφές. Το ότι κατάφερα να εργάζομαι στο εξωτερικό αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που κατέκτησα αυτό το όνειρο και είναι τιμή που παρουσιάζω τη δουλειά μου στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μου.

Μετά από τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό, ακολούθησε το ή3. θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό; Το Η3 είναι η παγκόσμια καλλιτεχνική ομάδα L’oreal. Κάθε χρόνο

50 | EXTENSIONmag

έξι κομμωτές απ’όλο τον κόσμο επιλέγονται για να παρουσιάσουν τις νέες τάσεις σε κουρέματα και χτενίσματα παγκοσμίως. Είναι χαρά μου που φέτος επιλέχθηκα να συμμετέχω στην ομάδα αυτή και η δημιουργία μου να βρίσκεται στο εξώφυλλο του παγκόσμιου οδηγού.

πώς κρίνετε τους Έλληνες κομμωτές σε σχέση με τους ξένους;

Παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς, όσο θα έπρεπε σε σχέση με άλλες χώρες, η πεποίθησή μου είναι ότι οι Έλληνες κομμωτές δεν υστερούν σε κάτι. Απλά χρειάζονται τις κατάλληλες ευκαιρίες για να αναδειχθούν. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου και ως καθηγητής στην ακαδημία Prestige, βλέπω ότι οι Έλληνες έχουν θέληση για μάθηση και όρεξη για δουλειά, οπότε το μέλλον τους ανήκει.


Σιβιτανίδου 6, Καλλιθέα Τηλ.: 2109517389

Ο ΜΚ ένας από τους διασημότερους hairstylist και μοναδικός στο είδος του, στα hair tattoos επισκέφθηκε την ακαδημία prestige στα πλαίσια σεμιναρίων μετεκπαίδευσης.

Τι περιλαμβάνει η agenda του Ελευθέριου Κίκερη για το 2012 στο εξωτερικό;

Έχουμε ήδη επισκεφθεί μέσα στο 2012 το Μιλάνο, τη Λισσαβόνα, τη Λευκωσία και τη Μαδρίτη και οι προορισμοί μας για τους επόμενους δυο μήνες είναι η Βαρσοβία και η Βαρκελώνη.

μιλήστε μου εκτενέστερα για τον επόμενο προορισμό σας.

Στις 10-13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι στην Πολωνία. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα στις 10 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχω στην παρουσίαση της παγκόσμιας collection της L’ oreal με τίτλο «Neo parisienes» μπροστά σε κοινό 600 ατόμων. Στη συνέχεια την Τρίτη θα παρουσιάσω δυο «look and learn» σεμινάρια βασισμένα πάνω στις νέες τάσεις της κομμωτικής.

Φυσικά υπάρχει συνέχεια της καλλιτεχνικής δραστηριότητας μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το υπόλοιπο της χρονιάς.

ςυνεργάζεστε με ξένους κομμωτές στην ακαδημία Prestige;

Φυσικά, τον Ιούλιο είχαμε μια πολύ δυνατή συνεργασία με τον ΜΚ από το Λονδίνο, ο οποίος είναι κορυφαίος hairstylist στα tribal και στα hair tattoos γενικότερα. Είναι στις προθέσεις μας τη φετινή σεζόν να φέρουμε τουλάχιστον τρεις καταξιωμένους κομμωτές από το εξωτερικό και από κοινού να παρουσιάσουμε εντυπωσιακά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε κομμωτές που θέλουν ν’ ανεβάσουν τον πήχη ψηλά.

51 | EXTENSIONmag


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ς α ν ώ μ ι ε Χ ο ρ 3 όπω 1 ν ι 0 θ 2 Φ / n ρ 2 ευ ών. o 1 i t 0 c ετων πλ ίθ e 2 τ l ν l α - styling εταξύ Co - χρώμα ροπία μ ι

ισορ ύρεμα E είνα Η τέλεια εχνικές σε κο NVERG πως O C τ IX ουν MAtR αδικές σας πείσ νται.’’ Οι μον tion της c α e ν ll ς o ε c λκο έτοιμ από την ίθετα έ ‘’Τα αντ

52 | EXTENSIONmag


10 νέες προτάσεις ΚΟΥΡΕΜΑ, ΧΡΩΜΑ & STYLING

CONVERGE: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΞΗ! ΛΕΙΟΙ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΙ & ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΧΑΟΣ

ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ & ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΕΝΑ ΑΚΡΑ

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΑΚΡΑ & ΕΙΛΙΚΡΙΝEIΣ ΑΙΧΜΕΣ

ΚΑΥΤΟΣ ΠΑΓΟΣ & ΑΠΑΛΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ & ΑΠΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ

53 | EXTENSIONmag


EXpErTINTErvIEw

Η μΟΔΑ ΤωΝ μΑΛΛιωΝ ΚΑΝΕι ΚύΚΛΟύς!

Ο Αναστάσης Παππάς είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας της σχολής Νίκη Λάκκα. Εργάζεται στην κομμωτική τα τελευταία 4 χρόνια και έχει διακριθεί σε διοργανώσεις και διαγωνισμούς κομμωτικής, με τις δημιουργίες του σε νυφικό χτένισμα. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

1. Κομμωτής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Κομμωτής γίνεσαι με θέληση και προσπάθεια.

2. Ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο δυνατό σημείο του ταλέντου σας;

Πιστεύω πως το πιο δυνατό σημείο, δικό μου και όλων των συναδέλφων, είναι τα πόδια μας, με τις τόσες ώρες ορθοστασίας!

3. Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που ονειρεύεται να ασχοληθεί με την κομμωτική; Να το θέλει πραγματικά και να μην τα παρατά παρά τις δυσκολίες.

4. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την κομμωτική;

Την κομμωτική τη διάλεξα μόνος μου. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα γιατί έτσι αγάπησα την κομμωτική. Οι γονείς μου δεν μου άφησαν κάποιο κομμωτήριο, από την άλλη δεν με ενδιέφερε να κάνω κάποια άλλη καριέρα. Προσπαθώ να κάνω το κάτι παραπάνω και δεν κάνω αυτό το επάγγελμα απλά έτσι να για περνάω την ώρα μου!

5. Ποια είναι η σχέση σας με το ίντερνετ και τις σύγχρονες τεχνολογίες; Πολύ καλή!

6. Ποιο ήταν το πιο αστείο και "τρελό" που σας συνέβη στην επαγγελματική σας πορεία;

Μια πελάτισσα μπαίνει ξαφνικά μέσα και λέει "θέλω λούσιμο και χτένισμα!". Ο κλήρος έπεσε σε μένα να την λούσω... Μου λέει "αγόρι μου δεν θέλω μασάζ, απλά λούσε με"... "Μάλιστα", της απαντώ. Και ξαφνικά σηκώνεται, αρπάζει το ντους και λούζεται μόνη της, με τα νερά να τρέχουν παντού και να μου λέει "χαλάρωσε, θα το κάνω εγώ μωρέ"...!

7. Θα ρισκάρατε να προβλέψετε κάποιες τάσεις για την κομμωτική των επομένων ετών; Η μόδα των μαλλιών κάνει κύκλους, με κάποιες μικρές διαφορές στο σχήμα και το στιλ.

8. Τι θυμάστε από το πρώτο κούρεμα που κάνατε ως επαγγελματίας;

Μου πήρε αρκετό χρόνο, τα χέρια μου έτρεμαν και συνέχεια αναρωτιόμουν αν τα πάω καλά!

9. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου της κομμωτικής σήμερα;

Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι δεν είμαστε ενωμένοι. Δεν προσπαθούμε για λίγο όλοι μαζί και ο καθένας κοιτάει μόνο τον εαυτό του. Αν λίγο προσπαθούσαμε να είμαστε ενωμένοι και να μπορούμε να συζητάμε για τα προβλήματά μας, θα ήταν πολύ καλύτερα. Όπως τώρα με την κρίση. Να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις ώστε όλοι να είμαστε καλά και όχι απλά να βάζουμε ετικέτες έξω από τα μαγαζιά που δηλώνουν χαμηλές τιμές και διάφορα τέτοια.

10. Έχετε συμμετάσχει ή διακριθεί σε διαγωνισμούς κομμωτικής;

Έχω συμμετάσχει στο 16ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής και κέρδισα το 1ο βραβείο στο νυφικό χτένισμα. Την ίδια διάκριση πέτυχα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ και σε 2 Πανελλαδικά Συνέδρια - Πρωταθλήματα Κομμωτικής. 54 | EXTENSIONmag


ΟΤΑΝ Οι ΕΛΛΗΝιΔΕς ΕμΠιςΤΕύΟΝΤΑι ΤΟΝ ΚΟμμωΤΗ ΤΟύς, ΤΟΛμΟύΝ! 1. Κομμωτής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Πιστεύω πως γεννιέσαι και όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο!

2. Ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο δυνατό σημείο του ταλέντου σας; Οι ανταύγειες και τα καρέ κουρέματα.

3. Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που ονειρεύεται να ασχοληθεί με την κομμωτική;

Να έχει υπομονή, επιμονή, πείσμα και να εργαστεί σε πολλά κομμωτήρια ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία που θα τον κάνει έναν αξιοπρεπή επαγγελματία.

4. Ποια είναι η άποψή σας για την κομμωτική στην Ελλάδα σήμερα; Βρίσκεται σε καλό δρόμο.

5. Ποια είναι η σχέση σας με το ίντερνετ και τις σύγχρονες τεχνολογίες; Πολύ καλή!

6. Ποιο ήταν το πιο αστείο και "τρελό" που σας συνέβη στην επαγγελματική σας πορεία;

Μια κυρία, που ήθελε να της βγάλω τις λευκές τρίχες της με τσιμπιδάκι φρυδιών!

7. Πιστεύετε πως υπάρχει κάποια "συνταγή της επιτυχίας" για έναν κομμωτή και αν ναι, ποια είναι;

Είναι η άριστη γνώση της δουλειάς του, να ακούει πιο πολύ από το να μιλάει και να διαθέτει χιούμορ.

8. Τι θυμάστε από το πρώτο κούρεμα που κάνατε ως επαγγελματίας; Έχασα δέκα χρόνια από τη ζωή μου!

9. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου της κομμωτικής σήμερα; Μερικοί κομμωτές, που απλά βλέπουν τους πελάτες τους σαν πολλά €€€!

10. Τι συμβουλεύετε σε όσους πειραματίζονται μόνοι τους με τα μαλλιά τους στο σπίτι;

Να πειραματίζονται ΜΟΝΟ με απλά χτενισματάκια και να αποφεύγουν τη συχνή χρήση της πρέσας, γιατί μπορεί να κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά τους και θα χρειαστεί ο τριπλάσιος χρόνος για να επανέλθουν.

Το κομμωτήριο Mona Trixa Coiffure βρίσκεται στην οδό Θυμάτων Κατοχής 75 & Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι. 55 | EXTENSIONmag


DESIGN

ΕΝΑ "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ!

56 | EXTENSIONmag


Το κομμωτήριο "DIMISIANOS", έχει την προσωπική πινελιά του ιδιοκτήτη του κ. Γιάννη Δημισιάνου. Πρόκειται για ένα κτίριο του 1951 στο οποίο διατηρήθηκε η εικόνα και η ατμόσφαιρα ενός αρχοντικού με ανάλαφρα και νεανικά χρώματα και έπιπλα. Ένας χώρος για να νιώθει ο πελάτης σαν να είναι στο σπίτι του. Το όραμα του ιδιοκτήτη ήταν ο χώρος να αποπνέει τη ζεστασιά του σπιτιού και ο κόσμος να νιώθει άνετα. Οι εργασίες που έγιναν ήταν πολλές και η διαδικασία κατασκευής και προσαρμογής του χώρου διήρκεσε 14 μήνες. Ο χώρος εκτός από όμορφος έπρεπε να είναι και λειτουργικός για να καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου. Η απόλυτη αρμονία που τον διακρίνει έγινε μετά από μελέτες και την προσεγμένη επιλογή των επίπλων, των χρωμάτων, των φωτιστικών και της προσωπικής νότας που πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του. Πρόκειται για ένα κομμωτήριο που πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής, έχει επιλεγμένα προϊόντα και παρέχει όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες σε καλύπτοντας τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη, κάνοντας τον να νιώθει άνετα σαν στο σπίτι του.

Το κομμωτήριο "DIMISIANOS" σε συνεργασία με το δημιουργικό τους γραφείο που ανέλαβε εξολοκλήρου το σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας του κομμωτηρίου διακρίθηκαν στα EΛ ΛΗΝΙΚ Α ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας του κομμωτηρίου και στα ΕurOpIAN DESIGN AWArDS 2012 στην κατηγορία ΒrAND IMpLEMENTATION.

57 | EXTENSIONmag


buSINESS

POINt ENORASIS advanced haircut training system

Τι είναι το Point Enorasis; Βιωματικό σεμινάριο που έχει ως βάση ένα προτεινόμενο σύστημα διαχείρισης της σκέψης και ειδικότερα της προσοχής και της εγρήγορσής μας. ςτοχεύει δε στην καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων μας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς μας. Αυτό όλο συνδέεται με κομμωτικές εργασίες. με βάση το περιεχόμενο και τις πρακτικές του σεμιναρίου, αποκομίζονται τα εξής οφέλη: Α. Για τον επαγγελματία κομμωτή: • ανανεώνει το κέφι και τη διάθεσή του για τη δουλειά του. • αποκτάει εσωτερική ηρεμία και αυτοέλεγχο. • ενισχύει τη δημιουργικότητά του και τις γνώσεις του. • μαθαίνει να ελέγχει το άγχος του. • κάνει σωστή κατανομή των δυνάμεών του και της ψυχοσωματικής του ενέργειας. • θωρακίζει το «δέσιμό» του με τους πελάτες αλλά και τους συνεργάτες του. Β. Για το κομμωτήριο: • υπάρχει κέρδος πολύτιμου χρόνου. • επιτυγχάνεται αύξηση της ποιότητας του αποτελέσματος. • εξασφαλίζεται ένα σταθερό και «υγειές» πελατολόγιο. Γ. Για τον πελάτη του κομμωτηρίου: • αντιλαμβάνεται μια εξαιρετικά θετική «πρώτη εντύπωση». • έχει σημαντικό κέρδος χρόνου στις επισκέψεις του. • αποκτά μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τιμής – αποτελέσματος. • νιώθει πιο ήρεμος και ασφαλής. • βιώνει την αίσθηση της φροντίδας από τον κομμωτή. • εκτιμά τη δημιουργική έμπνευση του κομμωτή.

Η ιδέα του Point Enorasis

Η βεδική παράδοση και κουλτούρα αποτελούν μέρος της ινδικής φιλοσοφίας. Ο κ. Κυριάκος Κατσιγαράκης, μέσα από τις σπουδές του στην θεωρία και τις πρακτικές της βεδικής φιλοσοφίας, απέκτησε γνώσεις και παράλληλα κατανόησε την αξία της φιλοσοφίας αυτής. Η δημιουργικότητά του, το ταλέντο του και το ανήσυχο πνεύμα του δεν άργησαν να συνδυάσουν την κομμωτική με τις αρχές και τις αξίες της βεδικής φιλοσοφίας. Τα συμπεράσματά του ωρίμασαν, δοκιμάστηκαν και κάπως έτσι ξεπήδησε η έμπνευσή του για την δημιουργία του «point enorasis», ως τρόπος ζωής μέσα στο κομμωτήριο, αλλά και όχι μόνο μέσα σε αυτό. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του κ. Κατσιγαράκη, γρήγορα πήραν τη μορφή εκπαιδευτικού υλικού. Σήμερα είναι έτοιμος να μεταφέρει την σπουδαιότητα αυτών των γνώσεων και σε άλλους κομμωτές, έχοντας ως στόχο, να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επαγγελματική ανάπτυξη των συναδέλφων του.

Βασικές αρχές του Point Enorasis είναι οι τρεις αρχές εργασίας:

- Η προσοχή μας στο σημείο επαφής: Η πρακτική που εξασφαλίζει την ποιότητα της εργασίας, ενώ παράλληλα ξεκουράζει το νου, από διάφορες σκέψεις και προβλήματα που τον απασχολούν κατά τη διάρκεια της εργασίας και τον αφήνει να είναι απόλυτα δημιουργικός & ν’ αναπτύσσει τη φαντασία του μόνο πάνω σ’ αυτό που ασχολείται. - Εργαζόμαστε γοργά κι ανάλαφρα: Η πρακτική που μας επιτρέπει να έχουμε το γρηγορότερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μια εργασία, διατηρώντας τη μέγιστη ποιότητα πάνω σ’ αυτήν, κάνοντας παράλληλα, τη διαδικασία της εργασίας, να φαίνεται όμορφη και να διακρίνεται η εμπειρία αυτού που την κάνει. - Δεν ενοχλούμε τους άλλους: Μια πρακτική που διευρύνει τη θετική ενέργεια στον περιβάλλοντα χώρο και στους ανθρώπους γύρω μας. Βοηθάει όλους να είναι πιο αποτελεσματικοί στην εργασία τους και αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό το εργασιακό στρες. Όλα τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους μέσω της εγρήγορσης των αισθήσεων, δημιουργώντας σ’ αυτόν που τα τηρεί, την ολοκλήρωση στον επαγγελματικό του τομέα και συντελούν στην εξέλιξη του ως άνθρωπο. Εμπνευστής και δημιουργός του Point Enorasis είναι ο κ. Κυριάκος Κατσιγαράκης, ιδιοκτήτης κομμωτικής επιχείρησης και πιστοποιημένος εκπαιδευτής κομμωτών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών}. Ο ίδιος εισηγείται το συγκεκριμένο σεμινάριο, το οποίο διαρκεί συνολικά 10 ώρες και έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από 4 έως και 8 κομμωτές. Διεξάγεται στην ASK academy, Schwarzkopf PROFESIONAL (Κύπρου 23, μοσχάτο). Για πληροφορίες: τηλ: 210 9312724, email: kyrc@otenet.gr, www.kyriakos-oikoskommotikis.gr 58 | EXTENSIONmag


59 | EXTENSIONmag


60 | EXTENSIONmag


61 | EXTENSIONmag


STEpbYSTEp

ICE & SMOKE

Η νέα collection Chromatics ονομάζεται Ice & Smoke και ήρθε για να προσφέρει σε κάθε πελάτισσά σας τα απόλυτα ψυχρά αποτελέσματα που πάντα επιθυμούσε! Η μόδα αποτελεί πάντα την έμπνευση… η collection συνδυάζει τις ψυχρές αποχρώσεις στα ρούχα που προτείνουν οι σχεδιαστές μόδας για την νέα σεζόν μαζί με τις τελευταίες τάσεις από τα χρώματα για το μακιγιάζ και τα νύχια. 62 | EXTENSIONmag


ΠΡΟΕΤΟιμΑςιΑ ΒΗΜΑ 1 Εφαρμόστε την φόρμουλα βάσης σε όλα τα μαλλιά και κρατήστε χρόνο παραμονής 35 λεπτά. Λούστε με το Hair Cleansing Cream. Στεγνώστε τα μαλλιά.

ΧωΡιςμΑΤΑ ΒΑΦΗς ΒΗμΑ 2 Ξεκινήστε από το πιο ψηλό σημείο του κεφαλιού και δημιουργήστε ένα διαγώνιο χώρισμα μέχρι την γωνία του αριστερού ματιού. Από το πιο ψηλό σημείο του κεφαλιού δημιουργήστε ένα ακόμα χώρισμα μέχρι την γωνία του δεξιού ματιού.

ΒΗμΑ 3 Πάνω από την περιοχή του αριστερού αυτιού, δημιουργήστε ένα κάθετο χώρισμα που ξεκινάει από την διαγώνια γραμμή και καταλήγει στην κορυφή του αυτιού, και συνδέστε το με μια διαγώνια γραμμή που θα καταλήγει στο ινιακό οστό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και την άλλη πλευρά του κεφαλιού.

ΕΦΑΡμΟΓΗ ΒΑΦΗς ΒΗμΑ 4 Ξεκινών τας από το τρίγωνο πάνω από το δεξί αυτί, πάρτε μια διαγώνια τούφα με φορά προς τα εμπρός και τοποθετήστε την σε ένα αλουμινόχαρτο. Εφαρμόστε την φόρμουλα για τις ανταύγειες από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Διπλώστε και σφραγίστε. Συνεχίστε με την τοποθέτηση αλουμινόχαρτων με την ίδια διαγώνια φορά προς τα εμπρός. Ολοκληρώστε το τμήμα. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά.

ΒΗμΑ 5 Ξεκινήστε από την γραμμή τριχοφυΐας πάνω από το αριστερό μάτι. Τοποθετήστε ένα διαγώνιο τμήμα σε ένα αλουμινόχαρτο. Εφαρμόστε την φόρμουλα για ανταύγειες από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Διπλώστε και ασφαλίστε. Συνεχίστε να δημιουργείτε τμήματα με την ίδια τοποθέτηση. Ολοκ ληρώστε το τριγωνικό. Κρατήστε χρόνο παραμονής 35 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Τμήμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Λούστε με το Extreme Shampoo και συνεχίστε με την κατάλληλη θεραπεία redken Chemistry.

ΡΕΦΛΕ BHMA 6 Εφαρμόστε την φόρμουλα για ρεφλέ σε όλα τα μαλλιά. Κρατήστε χρόνο παραμονής 20 λεπτά. Λούστε με Color Extend Shampoo και συνεχίστε με την κατάλληλη θεραπεία redken Chemistry.

ΓιΑ ΝΑ ΠΕΤύΧΕΤΕ ΑύΤΌ ΤΟ ΧΡωμΑ: ICE & SMOKE ΕΠιΠΕΔΟ ΒΑςΗς: 6 ΞΑΝΘΟ ςΚΟύΡΟ ΦΟΡμΟύΛΑ ΒΑςΗς: • 30ml 9Gi (9.32) CHROMATICS • 30ml 7Gi (7.32) CHROMATICS • 60ml 20 βαθµών CHROMAtICS Oil in Cream Developer

ΦΟΡμΟύΛΑ ΓιΑ ΑΝΤΑύΓΕιΕς: • 1 scoop Up to 7 De-dusted Lightener • 30ml 20 βαθµών Pro-oxide Cream Developer ΦΟΡμΟύΛΑ ΓιΑ ΡΕΦΛΕ: • 30ml 09V Shades EQ Gloss • 30ml Shades EQ Gloss Clear • 60ml Processing Solution

63 | EXTENSIONmag


STEpbYSTEp

MAtRIX CONVERGE

Η MAtRIX παρουσιάζει την Collection Converge Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012/2013. μοναδικές τεχνικές σε κούρεμα, χρώμα, styling από την collection της MAtRIX CONVERGE είναι έτοιμες να σας πείσουν πως "Τα αντίθετα έλκονται".

64 | EXTENSIONmag


ΧωΡιςμΑΤΑ ΧΡωμΑΤΟς 1. Δημιουργήστε ένα τμήμα κυκλικού σχήματος στο επάνω μέρος του κεφαλιού περίπου 7 εκ σε διάμετρο. Απομονώστε για καλύτερο έλεγχο. 2. Στη συνέχεια δημιουργήστε ένα τμήμα σε σχήμα μισοφέγγαρου μέσα στο κυκλικό τμήμα όπως φαίνεται στο σχήμα. Αυτό θα είναι το τμήμα 1. 3. Δημιουργήστε ένα κεντρικό πίσω χώρισμα από την κορυφή έως τον αυχένα. Στη συνέχεια προσαρμοζόμενοι στο τμήμα 1 στην δεξιά πλευρά, δημιουργήστε ένα τμήμα σε σχήμα μισοφέγγαρου που να εκτείνεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού όπως φαίνεται στην εικόνα. Απομονώστε για καλύτερο έλεγχο. Αυτό θα είναι το τμήμα 2. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο στην αριστερή πλευρά. Αυτό θα είναι το τμήμα 3. 4. Δημιουργήστε ένα τμήμα σε σχήμα μισοφέγγαρου σε κάθε πλευρά και απομονώστε τα. Τα τμήματα αυτά δεν θα έχουν αριθμό. Κάτω από την περιοχή του ινιακού οστού δημιουργήστε 2 ακόμη τμήματα σε σχήμα μισοφέγγαρου, σε συνέχεια του τμήματος 1, σε κάθε πλευρά. Αυτά θα είναι τα τμήματα 4 και 5 όπως φαίνεται στο σχήμα.

ΧΡωμΑ

1

Ξεκινώντας στο τμήμα 1, στην αριστερή πλευρά, δημιουργήστε ένα υπο χώρισμα 1,25εκ. Κρεπάρετε το τμήμα αυτό από τα μήκη και τις άκρες έως την περιοχή του τριχωτού. Επαναλάβετε στα τμήματα 2,3,4,5. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δύο μεσαία τμήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού δεν θα κρεπαριστούν.

2

Εφαρμόστε τη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 στα μήκη και τις άκρες στα τμήματα 1,2,3 και 4. Χρησιμοποιείστε αλουμινόχαρτα για να ξεχωρίζεται τα τμήματα.

ΦΟΡμΟύΛΕς ΧΡωμΑΤΟς Φυσική Βάση: 4 ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: 2 Scoop Light Master + 60 ml 20V Matrix Cream Developer ΦΟΡΜΟΥΛΑ 2: 25ml SOCOLOr.beauty 5rV + 25ml SOCOLOr.beauty 7rr + 50 ml 20V Matrix Cream Developer.

3

4

Όταν επιτευχθεί το επιθυμητό ξάνοιγμα, ξεβγάλτε και στεγνώστε τα μαλλιά.

Χωρίστε τα μαλλιά σε τεταρτημόρια. Εφαρμόστε τη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 2 από τα μήκη έως τις άκρες.

5

Αφήστε χρόνο παραμονής 35 λεπτά. Λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά με Total results Color Care Shampoo και Color Care μάσκα. 65 | EXTENSIONmag


buSINESS

ΕΠιςΚΕΨΗ ςΤΟ ΚΟμμωΤΗΡιΟ.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η' ΑΓΓΑΡΕΙΑ; Το κομμωτήριο είναι ένας ναός ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Είτε το επισκέπτεται συχνά, είτε λιγότερο συχνά, θέλει να βιώνει την κάθε επίσκεψή της σαν μια μοναδική εμπειρία. Το ανασφαλές περιβάλλον στο οποίο ζει, εργάζεται και κινείται, δεν της αφήνει πολλά περιθώρια για προσωπικές απολαύσεις. ςυχνά φτάνει μέχρι και να αισθάνεται ένοχη για τη μικρή αυτή επιβράβευση που προσφέρει στον εαυτό της, θεωρώντας ότι είναι μια πολυτέλεια και όχι μια ανάγκη, ένα έξτρα έξοδο και όχι μια προτεραιότητα. Δέσποινα Γιαχάκη business Development L’OrEAL HELLAS prOFESSIONAL prODuCTS

Ε λοιπόν, όχι! Οφείλουμε να απενεχοποιήσουμε επιτέλους την επίσκεψη στο κομμωτήριο και να το απολαύσουμε άφοβα. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ομορφιά, όλοι δικαιούνται μια γεύση προσιτής πολυτέλειας και ασχολίας με τον εαυτό τους. Και το κομμωτήριο είναι μέρος αυτής της προσιτής πολυτέλειας! Ή μήπως όχι; Σε πρόσφατη έρευνα καταναλωτριών, η επίσκεψη στο κομμωτήριο φαίνεται να είναι ισοδύναμη μιας καθιερωμένης επίσκεψης στον οδοντίατρο ή τον γυναικολόγο, από ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση ευχάριστη, βαρετή, χωρίς νέες προτάσεις και μενού χωρίς ενδιαφέρον. Κάθε φορά, μία από τα ίδια… Ο χώρος του κομμωτηρίου παρουσιάζεται σαν αφιλόξενος και κρύος, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση μέτριες, ο διάλογος ανύπαρκτος. 66 | EXTENSIONmag

Αν παραδεχτούμε ότι όντως αυτή είναι η πραγματική εικόνα του κομμωτηρίου, θα πρέπει να παραδεχτούμε ταυτόχρονα ότι και η επιβίωσή του είναι θέμα χρόνου, η ανάπτυξή του όνειρο θερινής νύχτας. Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του κομμωτηρίου, όπως και κάθε επιχείρησης άλλωστε, είναι οι πελάτες του. Πελάτες που δεν μένουν συστηματικά ικανοποιημένοι, πελάτες που αισθάνονται ότι δεν παίρνουν κάτι ιδιαίτερο, θα απομακρυνθούν γρήγορα και θα στραφούν σε άλλους πόλους ευχαρίστησης και ασχολίας με τον εαυτό τους. Χωρίς πελάτες, δεν υπάρχει κομμωτήριο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές έχουν μεγάλες επιλογές και μπορούν να πουν εύκολα «ναι» ή «όχι» σε μια πρόταση: αν το ένα κομμωτήριο δεν τους ικανοποιεί, τότε θα πάνε στο άλλο, και εύκολα σε ένα τρίτο, αν δεν πάρουν αυτό που προσδοκούν.


Τι προσδοκούν οι πελάτες από το κομμωτήριο; Το κάτι παραπάνω. Το μικρό εκείνο plus που θα κάνει τη διαφορά και θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε έναντι των ανταγωνιστών μας. Και αυτό δεν είναι ούτε η πολυτέλεια του χώρου μας, ούτε οι χαμηλές τιμές μας. Το κλειδί της επιτυχίας κάθε κομμωτηρίου έχει όνομα, και το όνομα είναι «διάγνωση». Η ικανοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών του κάθε πελάτη περνάει μέσα από την πλήρη κατανόηση τους. Και για να κατανοήσουμε σε βάθος τους πελάτες μας, θα πρέπει να τους προκαλέσουμε να μιλήσουν, να τους ακούσουμε προσεκτικά, να κάνουμε διάλογο. Μόνο ακούγοντας με μεγάλη, ειλικρινή προσοχή τους πελάτες μας, θα μπορέσουμε να τους δώσουμε όχι μόνο αυτό που ήρθαν να πάρουν, αλλά και το κάτι παραπάνω, αυτό που ΔΕΝ περίμεναν ερχόμενοι στο κομμωτήριό μας. Αυτό που θα προσθέσει υπεραξία στην επίσκεψή τους. Τι δίνει υπεραξία σε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ; Μια επιπλέον υπηρεσία, ένα επαγγελματικό προϊόν, μια συμβουλή, πρόταση - λύση σε κάποια ανάγκη ή πρόβλημα των μαλλιών και του τριχωτού. Ο κομμωτής πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του σαν ειδικού (hair expert). Έχει εκπαιδευτεί για περισσότερες από 1000 ώρες πάνω στη φυσιολογία της τρίχας και του τριχωτού. Αυτή η πραγματικότητα είναι η δυνατή προσδοκία των πελατών του κομμωτηρίου. Είναι ο πλέον ειδικός για να μιλήσει για αισθητική, αλλά και για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών των πελατών του. Παρόλα αυτά, έρευνες δείχνουν ότι μόνο μια στις τρεις γυναίκες λέει ότι της έγινε διάγνωση. Το περίεργο είναι ότι 90% των κομμωτών διαβεβαιώνουν ότι κάνουν διάγνωση στις πελάτισσές τους. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Στο γεγονός ότι η διάγνωση γίνεται πολλές φορές χωρίς να την επικοινωνεί ο κομμωτής στην πελάτισσά του, χωρίς διάλογο, χωρίς ανταλλαγή απόψεων. Γιατί δεν τολμάει, γιατί δεν ξέρει πώς να το κάνει, πώς να το πει,… Όμως ο πελάτης δεν μπορεί να καταλάβει τις τεχνικές δεξιότητες του κομμωτή, τις γνώσεις του πάνω στα μαλλιά και να τον εμπιστευτεί, παρά μόνο όταν υπάρχει διάλογος. Το να μιλήσει ο κομμωτής με τον πελάτη του για το κούρεμα και το χτένισμά του, για την υγεία των μαλλιών του, είναι ένας τρόπος για να του δείξει το ενδιαφέρον του και του μιλήσει για ΕΚΕΙΝΟΝ. Η διάγνωση και η επικοινωνία με τον πελάτη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια σχέση εμπιστοσύνης :ο κομμωτής θα πρέπει να εξηγεί τις κινήσεις του και να προτείνει προϊόντα και υπηρεσίες για να καλλιεργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Σπρώχνοντας την πόρτα ενός κομμωτηρίου, ο πελάτης έρχεται να εμπιστευτεί την εμφάνισή του στον κομμωτή. Περιμένει λοιπόν τη γνώμη του ειδικού για το καλλιτεχνικό, αλλά και για το τεχνικό κομμάτι για να μπορεί να διατηρήσει αυτή την εμφάνιση, αλλά και την υγεία των μαλλιών του στο σπίτι. 86% των γυναικών αγοράζουν τα προϊόντα που τους συμβουλεύει ο κομμωτής τους. Αυτό αποτελεί απόδειξη του ότι υπολογίζουν σοβαρά την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση του κομμωτή. Αυτό το ποσοστό δείχνει το βαθμό εμπιστοσύνης των πελατών ως προς τον κομμωτή, αλλά και το σημαντικό δυναμικό μεταπώλησης στο κομμωτήριο.

μέρα αιχμής στο κομμωτήριο. Το ότι το κομμωτήριο είναι γεμάτο δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει διάγνωση. 5 λεπτά αρκούν, ακόμη και τις «γεμάτες» μέρες. φανταστείτε ότι υπάρχει μεγάλη σειρά αναμονής στο γιατρό και αυτός δεν σας ρωτάει τι έχετε ή δεν σας εξηγεί πώς θα θεραπευτείτε, επειδή έχει πολλή δουλειά και δεν έχει το χρόνο! •Να επικοινωνούν τη διάγνωση ομορφιάς πριν το λουτήρα, ακόμα και όταν ο χρόνος πιέζει. Στο λουτήρα είναι πια αργά για διάλογο. Οι πελάτες θέλουν να χαλαρώσουν με ένα καλό μασάζ. Θέλουν την ησυχία τους. Η διάγνωση ομορφιάς είναι λοιπόν συστηματική ! Είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς του κομμωτή, ακριβώς όπως όλες οι προτεινόμενες υπηρεσίες στο κομμωτήριο. Είναι η υπηρεσία εκείνη που θα χτίσει την πιστότητα των πελατών και θα φέρει την ανάπτυξη στο κομμωτήριο.

Για να αποφύγουμε λοιπόν να φεύγουν οι γυναίκες από τα κομμωτήρια, παραπονούμενες για έλλειψη συμβουλών, οι κομμωτές και οι ομάδες τους θα πρέπει : •Να επικοινωνούν τη διάγνωση ομορφιάς με τους πελάτες, ακόμη και τους τακτικούς, ακόμα και με την κυρία που έρχεται στο κομμωτήριο κάθε εβδομάδα. Ποιος ξέρει, μπορεί μια μέρα να ερωτεύτηκε ξανά και να θέλει να γίνει ξανθιά! Πώς θα το μαντέψει ο κομμωτής αν της πει απλά «όπως κάθε φορά κυρία Προκοπίου;». •Να επικοινωνούν τη διάγνωση ομορφιάς κάθε μέρα, ακόμη και το Σάββατο που είναι συνήθως 67 | EXTENSIONmag


buSINESS

Ας μιλήςουμε... εγκεφΑλικΑ!

Άρθρο του Τάσου Παναγή

Αν επισκεφτείτε ένα Νοσοκομείο και οι γιατροί δείξουν αδιαφορία για το πρόβλημά σας ή σας αντιμετωπίσουν απαθέστατα, παγερά, προσβλητικά και με αγένεια, να είστε σίγουροι ότι όταν θα επιστρέψετε στο σπίτι, θα κάνετε τα εξής: • Θα πείτε ότι τα «παίρνουν» όλοι οι γιατροί και θα πρέπει να πάνε φυλακή. • Θα πείτε ότι είναι ανάγωγοι και δεν έμαθαν να σέβονται τον ανθρώπινο πόνο. • Θα πείτε ότι όλοι θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους γιατί εμείς τους πληρώνουμε και αυτοί τεμπελιάζουν. 68 | EXTENSIONmag

• Θα πείτε ότι αυτό δεν είναι Νοσοκομείο αλλά ……….(το αφήνω σε εσάς να το συμπληρώσετε!!!) • Θα πείτε ότι δε θα ξαναπατήσετε το πόδι σας πάλι εκεί. • Θα μιλήσετε σε 2-3 άλλους γνωστούς σας περιμένοντας να σας κατανοήσουν και να πουν και αυτοί τις εμπειρίες τους, έτσι ώστε να βρίσετε όλοι μαζί. • Θα δυσφημίσετε τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, τους χώρους, το φαγητό, το σύστημα, τη κυβέρνηση και όλο το σόι του εκάστοτε υπουργού υγείας.


Αν τώρα εξυπηρετηθείτε άμεσα και σας φερθούν ευγενικά, θα πείτε: • Τα πράγματα βελτιώνονται στο σύστημα υγείας. • Το Νοσοκομείο αυτό αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με όλα τα άλλα. • Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαγγελματίες και σέβονται τον ανθρώπινο πόνο. • Όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου αγγίζουν το τέλειο (δωμάτια, φαγητό, πάρκινγκ, οργάνωση, διοίκηση, προσωπικό κλπ). • Θα μιλήσετε θετικά σε 2-3 γνωστούς σας. • Θα σκεφτείτε πότε θα εφημερεύει αυτό το νοσοκομείο για να το έχετε στα υπόψη σας για πιθανή επανεξέταση. Τέτοιου είδους πειράματα έχουν γίνει στο εξωτερικό και δείχνουν ότι η κακή συμπεριφορά ή γενικότερα η κακή εξυπηρέτηση του πελάτη από ένα στέλεχος μιας επιχείρησης, πυροδοτεί αντιδράσεις οργής για την επιχείρηση. Όλες αυτές οι αντιδράσεις δημιουργούνται γιατί το στοιχείο που δε λειτούργησε όπως έπρεπε ήταν «Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ». Μπορεί η επιχείρηση οργανωτικά, προϊοντικά ή σε κάθε επίπεδο να είναι τέλεια. Αυτό στη γλώσσα του Marketing καλείται ΥΛΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Η υλική εξυπηρέτηση για τον πελάτη όμως παίζει πολύ μικρό ρόλο και τη θεωρεί αυτονόητη πολλές φορές. Πιστεύει ότι είναι υποχρέωση κάθε εταιρίας να έχει σωστά προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ξέρετε να κουρεύετε, να χτενίζετε, να εμπλουτίζετε τις υπηρεσίες σας. Τίποτα από αυτά όμως δεν δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Ακόμα και αν του δώσεις το τέλειο προϊόν-υπηρεσία δεν θα το ευχαριστηθεί εάν δεν συνοδεύεται από αυτό που λέγεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, δηλαδή την συναισθηματική πλευρά των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτή την συναισθηματική πλευρά την καλύπτει μόνο ο άνθρωπος και είναι κάτι που δεν αντιγράφεται από μια άλλη επιχείρηση. Είναι η κουλτούρα της επιχείρησης που έχει σχέση με κριτήρια που αφορούν: • Αφοσίωση • Συμπεριφορά • Φιλικότητα • Ευελιξία • Προσοχή-Ενδιαφέρον • Ατμόσφαιρα Με τη γνώση αυτών που αναφέραμε θα μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό στη λέξη εξυπηρέτηση: Εξυπηρέτηση είναι η αίσθηση ευεξίας που νοιώθει ο πελάτης. Η ικανοποίηση και το συναίσθημα που δημιουργείται όταν του προσφέρουμε το προϊόν ή την υπηρεσία και εξυπηρετούμε τις ανάγκες του. Οι σκέψεις ενός πελάτη για το κομμωτήριο σας… Σκεφτείτε, τώρα τι θα μπορούσε να πει κάποιος για το δικό σας κομμωτήριο εάν περίμενε στην αναμονή 20 λεπτά και η εξυπηρέτηση του ήταν απλά «ουδέτερη-μέτρια» (ούτε καλή, ούτε κακή) δηλαδή δεν προξενούσε κανένα ενδιαφέρον στον πελάτη. Αν δυσκολεύεστε να μαντέψετε, θα σας πω εγώ. Θα πει: • Ότι η κομμώτρια/κομμωτής είναι μέτριος και η δουλειά του δεν είναι καλλιτεχνική. • Ότι το κομμωτήριο είναι ένα κοινό μαγαζάκι όπως όλα τα άλλα της γειτονιάς. • Ότι πλήρωσε πολλά για την συγκεκριμένη υπηρεσία στο κομμωτήριο ενώ θα μπορούσε να πληρώσει λιγότερα αν πήγαινε 2 οικοδομικά τετράγωνα πιο πέρα. • Ότι το προσωπικό είναι ξενέρωτο, άχρωμο και άνοστο. • Ότι η καθαριότητα δεν ήταν αυτή που έπρεπε και στο τραπεζάκι θα μπορούσε να κάνει κάποιος μια καρδούλα πάνω στη σκόνη που υπήρχε.

• Θα μιλούσε και άσχημα σε 2-3 άλλους για να μην πατήσουν το πόδι τους εκεί. • Θα έλεγε ότι η οργάνωση και ο προγραμματισμός των ραντεβού ήταν για γέλια και αναγκάστηκε να περιμένει 20 ολόκληρα λεπτά στο σαλόνι αναμονής.. Αν η εξυπηρέτηση ήταν καλή ή πολύ καλή, τα σχόλια θα ήταν ακριβώς αντίθετα. • Ο κομμωτής είναι καλλιτέχνης. • Οι υπηρεσίες του κομμωτηρίου είναι πολύ καλές και οικονομικές. • Το προσωπικό εκπαιδευμένο και ευγενικό. • Το κομμωτήριο στα μάτια του θα έλαμπε και ο χώρος θα ήταν απολαυστικός και χαλαρωτικός. • Θα μιλούσε σε 2-3 άλλους με τα καλύτερα λόγια για να το επισκεφτούν. • Θα έλεγε ότι το κομμωτήριο έχει τόσο δουλειά που δεν προλαβαίνουν οι πελάτες να βρουν χρόνο για να κλείσουν ραντεβού. Μάλιστα θα υποστήριζε ότι ήταν τυχερός που ο κομμωτής κατάφερε να τον βάλει στο ημερήσιο καρνέ των ραντεβού του. Στο σημείο αυτό σας παραθέτω μια έρευνα που έγινε και έδειξε γιατί φεύγουν οι πελάτες από μια επιχείρηση: To 68% φεύγει γιατί έχει κακή εξυπηρέτηση και μόλις το 14% για το προϊόν και το 9% γιατί υπήρχε μια καλή ανταγωνιστική πρόταση. Μπορεί κάποιος να πει ότι η έρευνα έγινε στην Αμερική και ότι στην Ελλάδα τα πράγματα με την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση σήμερα είναι διαφορετικά. Θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά να είστε σίγουροι ότι τα ποσοστά αυτά δεν θα αλλάξουν δραματικά. κλιμΑκΑ εΠιΠεΔου ικΑΝοΠοιήςής Πολυ ικΑΝοΠοιήμεΝος

ικΑΝοΠοιήμεΝος

ΑΔιΑφοΡος

ΔυςΑΡεςΤήμεΝος

Πολυ ΔυςΑΡεςΤήμεΝος

Η απλή ικανοποίηση του πελάτη δεν αρκεί. Ο πελάτης για να μείνει πιστός στο κομμωτήριο πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι ότι πρέπει να είναι στην κλίμακα «πολύ ικανοποιημένος». Αυτός ο πελάτης κλείνει τα αυτιά του σε ανταγωνιστικές προσφορές, δεν ευαισθητοποιείται σε αλλαγές τιμών, είναι ο καλύτερος διαφημιστής της εταιρίας. Ο πελάτης που είναι απλά ικανοποιημένος μπορεί να μην επισκεφτεί ξανά το κομμωτήριο αν βρει άλλο κατάστημα που του παρέχει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Έρευνα έχει δείξει ότι το 80% των πελατών που αλλάζουν προμηθευτή είναι απλά ικανοποιημένοι με τον προμηθευτή τους. Σκεφτείτε τι γίνεται εάν κάποιος είναι δυσαρεστημένος. Αν μας προβλημάτισε η ανάγνωση αυτού του άρθρου δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε σε ποια κλίμακα εξυπηρέτησης είναι η δική μας επιχείρηση και τι μπορούμε να κάνουμε για να την φτάσουμε στο βέλτιστο επίπεδο απόδοσης.

69 | EXTENSIONmag


ΑφΙΕΡΩΜΑ

ολικη επαναφορα Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την καλοκαιρινή περίοδο φέρνει στην επιφάνεια και τα προβλήματα που απέκτησαν τα μαλλιά από την εκτεταμένη έκθεση τους στον Ήλιο, την θάλασσα και όλους τους εξωγενείς παράγοντες. Παρακάτω συλλέξαμε προϊόντα τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση, ενδυνάμωση και την επανόρθωση της τρίχας, προκειμένου τα μαλλιά να επανέλθουν στην καλή φυσική τους κατάσταση, ώστε να είναι και νa δείχνουν λαμπερά και υγιή και το χειμώνα.

70 | EXTENSIONmag


BC OIL MIRACLE

Με τη νέα τεχνολογία «Micro Emulsion» BC OIL MIRACLE ShAMPOO Το πρώτο σαμπουάν με διάφανη φόρμουλα, που καθαρίζει απαλά όλους τους τύπους μαλλιών και τους χαρίζει τέλεια λάμψη: 200ml BC OIL MIRACLE GOLd ShIMMER COndITIOnER Πλούσιο επανορθωτικό conditioner που ξεμπερδεύει και περιποιείται τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά: 150ml BC OIL MIRACLE GOLd ShIMMER TREATMEnT Ενυδατώνει και επανορθώνει σε βάθος τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντας τους λάμψη, ελαστικότητα και θρέψη: 150ml

BC REPAIR RESCUE Η bC REPaIR RESCuE, είναι η πρώτη σειρά που εφαρμόζει την βιομιμητική τεχνολογία για την αναδόμηση των μαλλιών, αντιγράφοντας την ακριβή δομή της φυσικής τρίχας και επαναδημιουργώντας την βιομιμητικά, για 100% υγιή επιφάνεια σε κάθε τρίχα. Η Βιομιμητική Επανορθωτική Τεχνολογία είναι το τέλειο συμπλήρωμα της Τεχνολογίας amino Cell Rebuild. Ενώ η πρώτη αναδομεί την εξωτερική επιφάνεια, η δεύτερη εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα, αναδομώντας την εσωτερική δομή των κυττάρων. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός των 2 επαναστατικών τεχνολογιών προσφέρει την αίσθηση της λείανσης και απαλότητας της φυσικά υγιούς και μη ταλαιπωρημένης τρίχας, επαναφέροντας στα μαλλιά δύναμη και ελαστικότητα.

EXTREME STREnGTh BUILdER PLUS Είναι μια ενισχυμένη μάσκα που περιέχει πολύ υψηλά επίπεδα ceramide για να προσφέρει εντατική αναδόμηση, ενυδάτωση και δύναμη στο εσωτερικό των εξαιρετικά ταλαιπωρημένων μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται 96% πιο δυνατά μετά από μόνο τρεις εφαρμογές. Χρόνος παραμονής 5-15 λεπτά. 71 | EXTENSIONmag


ΑφΙΕΡΩΜΑ

TOTAL RESULTS MOISTURE MOISTURE ShAMPOO

Αναπληρώνει τη φυσική υγρασία των μαλλιών, αποκαθιστά τη λάμψη.

MOISTURE COndITIOnER

Ενυδατώνει ελαφρά και χαρίζει απαλό άγγιγμα και εντυπωσιακή λάμψη.

MOISTURE CURE 2 PhASE TREATMEnT

Δρα σε 2 φάσεις. Λευκή δράση με έλαιο βερίκοκου λείανση και έντονη λάμψη. Μπλε δράση με γλυκερίνη ενυδάτωση και απαλότητα που διαρκούν. Αναζωογονεί την ίνα της τρίχας, εσωτερικά και εξωτερικά. Ελαφριά φόρμουλα με χαμηλό PH που βοηθά να σφράγιση το περίβλημα της τρίχας. Ξεμπερδεύει αποτελεσματικά τα μαλλιά και δρα ως μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Βοηθά στη προστασία των μαλλιών από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

TOTAL RESULTS REPAIR REPAIR ShAMPOO

Συμπυκνωμένη φόρμουλα για βαθύ καθαρισμό, ενδυνάμωση και λάμψη. Τέλειο για τα κατεστραμμένα και αδύναμα μαλλιά. Ιδανικό και για βαμμένα μαλλιά Για όλους τους τύπους μαλλιών. Curticle Rebond τεχνολογία, περιέχει Ceramide και Αμίνο Σιλικόνης. Προσφέρει τέλειο καθαρισμό καθώς ενδυναμώνει την τρίχα.

REPAIR STREnGTh MASK

Βαθιά επανόρθωση του φλοιού της τρίχας. Στοχεύει τις κατεστραμμένες περιοχές και παρέχει τέλεια επανόρθωση. Ιδανικό και για βαμμένα μαλλιά. Για όλους τους τύπους μαλλιών. Curticle Rebond τεχνολογία, περιέχει Ceramide και Αμίνο Σιλικόνης. Διεισδύει στο εσωτερικό της τρίχας και χαρίζει τέλεια υφή.

REPAIR BREAK FIX LEAVE-In ELIXIR

Βαθιά ενδυνάμωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας για την αποφυγή του σπασίματος. Λειαίνει την επιφάνεια της τρίχας και επαναφέρει την φυσική λάμψη των μαλλιών. Ιδανικό και για βαμμένα μαλλιά. Για όλους τους τύπους μαλλιών. Curticle Rebond τεχνολογία, περιέχει Ceramide και Αμίνο Σιλικόνης. Προσφέρει μεταξένια υφή στην τρίχα, ενώ ενδυναμώνει τέλεια το εσωτερικό και εξωτερικό της τρίχας. 72 | EXTENSIONmag


ARGAn OIL ελΑιο εΝΤΑΤικής φΡοΝΤιΔΑς Δώστε Ασύγκριτη λάμψη και υπέροχη, πιο υγιή όψη στα μαλλιά σας. Το SERI aRGaN OIL απορροφάται απίστευτα γρήγορα από την τρίχα που μοιάζει να θρέφεται και αναγεννάται μπροστά στα μάτια σας, αφήνοντας ένα λαμπερό φως στα μαλλιά.

EXPERTIA PURE SILICOn, nO SPLIT ΑΤΟφΙΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗ για προστασία από ψαλίδα και έξτρα λάμψη.

MACAdAMIA nATURAL OIL MACAdAMIA hEALInG OIL TREATMEnT Το θεραπευτικό αυτό έλαιο είναι ο ηγέτης της σειράς, τέλειο για κάθε τύπο μαλλιών ειδικά ευεργετικό για τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Άκρως ελαφρύ και εξαιρετικά απορροφητικό. Εντατική θρέψη για ταλαιπωρημένα μαλλιά, ιδανικό για το ξεμπέρδεμα & antifrizz.Αφήνει τα μαλλιά πάρα πολύ απαλά, ευκολοχτένιστα και λαμπερά. φυσική uV προστασία που παρατείνει την διάρκεια αποτελέσματος της διαδικασίας βαφής. Μειώνει τον χρόνο του στεγνώματος κατά ένα εκπληκτικό 40 - 50 % . φυσική πηγή του οξέος Ωμέγα7. Προάγει την υγιή ανάπτυξη & υγιή διατήρηση του μαλλιού. MACAdAMIA dEEP REPAIR MASQUE Ο “ θαυματοποιός” η αναζωογονητική αυτή μάσκα είναι ιδανικό γιατρικό για ξηρά κατεστραμμένα μαλλιά. Ένας μοναδικός συνδυασμός από Macadamia Natural Oil & agran Seed Oil, μαζί με Tea Tree Oil, Chamomile Oil, aloe και εκχυλίσματα φυκιών αναζωογονεί και αναδομεί την τρίχα αφήνοντας την, βαθιά ενυδατωμένη, βελτιώνει την ελαστικότητα και λάμψη με μακράς διάρκειας ευεργετική δράση. Αναζωογονεί & αναδομεί. Ενυδατώνει σε βάθος. Βελτιώνει την ελαστικότητα. Ενισχύει την λάμψη. 73 | EXTENSIONmag


ΑφΙΕΡΩΜΑ

MAGIC hAIR CARE RECOnSTRUCTIOn LInE 001 MAGIC ShInE & REPAIR Σαμπουάν αναδόμησης με μαλακτική δράση και extra λάμψη για πολύ ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά. Με βασιλικό πολτό ενδυναμώνει τα μαλλιά κάνοντάς τα απαλά. Με εκχυλίσματα βατόμουρου και φράουλας για ενδυναμωτική και μαλακτική δράση. 002 MAGIC REPAIR MASK Μάσκα αναδόμησης για πολύ ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά. Περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος, σιταριού και σόγιας που επαναφέρουν την δομή της τρίχας και ενδυναμώνουν σε βάθος τα μαλλιά. Ένα κρεμώδες προϊόν που κατασκευάστηκε για να φροντίσει και να αναζωογονήσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά κάνοντάς τα ευκολοχτένιστα και απαλά. 002 MAGIC REPAIR LOTIOn Οι αμπούλες αναδόμησης εξειδικεύονται στην αναδόμηση των κατεστραμμένων τριχών, δίνοντάς τους όγκο δομή και λάμψη.

LInECURE MULTIVITAMIn COMPLEX Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την συγκεκριμένη θεραπεία και μόνο η απαρίθμηση των ενεργών συστατικών της αρκεί, όμως εκείνο που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο προϊόν από τις υπόλοιπες θεραπείες της αγοράς είναι ότι: Όσο περισσότερο κατεστραμμένα είναι τα μαλλιά τόσο περισσότερο εντείνεται η δράση της! Συγκεκριμένα, επιμηκύνει τον κύκλο ζωής της τρίχας, προστατεύει και επανορθώνει την κερατίνη των μαλλιών και θρέφει σε βάθος. Επιπλέον χαρίζει απαλότητα και αξεπέραστη λάμψη που διαρκεί ενώ παράλληλα εξουδετερώνει το φριζάρισμα. Ενεργά συστατικά: Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών - ιχνοστοιχείων: Βιταμίνες B1, B2, B3, B5, B6, Σίδηρος, Μαγνήσιο, φώσφορος, Χαλκός, Ασβέστιο. Θρέφουν τα μαλλιά από την ρίζα ως την άκρη και δίνουν λάμψη. Κρεατίνη: Προστατεύει τα μαλλιά από τις τεχνικές εργασίες. Υδρολυμένη πρωτεΐνη μεταξιού: Βελτιώνει την εμφάνιση και την συνοχή της τρίχας και χαρίζει ελαστικότητα προλαμβάνοντας το σπάσιμο. Περιέχει σύμπλεγμα προστασίας: Σπόρος σιταριού, Εκχύλισμα Μήλου, Εκχύλισμα Ροδάκινου και Ginseng- Προστατεύουν τα μαλλιά από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Κάθε δόση είναι συσκευασμένη σε πλαστική αμπούλα με καπάκι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για 2 χρήσεις! Η συσκευασία περιέχει 12 αμπούλες.

74 | EXTENSIONmag


75 | EXTENSIONmag


ΑφΙΕΡΩΜΑ

KI POwER hAIR RECOnSTRUCTIOn KI POwER ςΑμΠουΑΝ με κεΡΑΤιΝή:1ή φΑςή Σαμπουάν με κερατίνη (προετοιμάζει για την αναδόμηση της τρίχας). Πλούσιο σε κερατίνη και υαλουρονικό οξύ, καθαρίζει απαλά τα κατεστραμμένα μαλλιά ανοίγοντας τα λέπια της τρίχας ώστε να εισχωρήσει βαθιά η ειδική θεραπεία της κερατίνης. Τα αφήνει ελαστικά και γεμάτα ζωή. Τρόπος χρήσης: εφαρμόστε προσεκτικά σε βρεγμένα μαλλιά, κάντε απαλό μασάζ και επαναλάβετε άλλη μια φορά. κI POwER λοςιοΝ κεΡΑΤιΝής κΑι υΑλουΡοΝικου οΞεος ΧΩΡις ΞεΒγΑλμΑ: 2ή φΑςή Η λοσιόν αυτή είναι ιδανική για πολύ κατεστραμμένα, στρεσαρισμένα και αδύναμα μαλλιά. Κάνει ένα βαθύ καθαρισμό στην δομή της τρίχας. Η κερατίνη σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ βοηθούν στο να ξαναδημιουργηθεί η κερατίνη σε όλα εκείνα τα κατεστραμμένα σημεία των μαλλιών και τα αναδομούν εις βάθος. Τρόπος χρήσης: χωρίστε τα μαλλιά και ψεκάστε το προϊόν τούφα - τούφα. Για ένα 100% ορατό αποτέλεσμα ψεκάζετε το προϊόν σε κάθε τούφα και χρησιμοποιήστε παράλληλα το ηλεκτρικό ψαλίδι ultra red light. Έπειτα κάντε μασάζ ξεκινώντας από τις άκρες και αφήστε το να δράσει 5 λεπτά κάτω από θερμότητα. Δεν ξεβγάζετε. Συνεχίζετε την θεραπεία με την μάσκα κερατίνης ki Power. κI POwER μΑςκΑ με κεΡΑΤιΝή: 3ή φΑςή H μάσκα με κερατίνη, αναδομεί την δομή της τρίχας. Μαλακώνει και επανορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά αφήνοντάς τα γεμάτα ελαστικότητα και πολύ λαμπερά. Η φόρμουλά του περιέχει οξύ ph ιδανικό για να κλείσει όλα τα λέπια της τρίχας. Τρόπος χρήσης: εφαρμόστε σε βρεγμένα μαλλιά, τα αφήνετε να δράσει 5 λεπτά και ξεβγάζετε. 76 | EXTENSIONmag

ARGAn OIL Τo λάδι argan της ΚΥΑΝΑ έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά κ λείνοντας μέσα τους την υγρασία που χρειάζονται με το σχηματισμό ενός εξωτερικού μανδύα που προσφέρει εκπληκτική λάμψη, μεταξένια τελειώματα και απόλυτο έλεγχο κατά του φριζαρίσματος. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Ε αποτελεί στοιχείο με εκπληκτική θεραπευτική δράση.


77 | EXTENSIONmag


78 | EXTENSIONmag


ολΑ ΤΑ ΝεΑ Τής ΑγοΡΑς, ΑΝΑλυΤικΑ στισ σελιδεσ που ακολουθουν

InTRO

εσή σας Τα καλύτερα προϊόντα για το κομμωτήριο στη διάθ

MaRkET NEwS Παρουσιάσεις, νέα και εκδηλώσεις

trends οι τελευταίες τάσεις για να είστε πάντα in fashion

προσφορέσ για να βγαίνετε πάντα κερδισμένοι

79 | EXTENSIONmag


BC OIL MIRACLE ΝεΑ ςειΡΑ, ΝεΑ ΤεΧΝολογιΑ, ΝεΑ ΠΡοΪοΝΤΑ ήΡΩες!

Με τη νέα τεχνολογία «Micro Emulsion» όλα τα συστατικά της νέας ολοκληρωμένης σειράς bC OIL MIRaCLE απλώνονται σ΄ ένα λεπτό στρώμα, εξασφαλίζοντας λαμπερό και λείο αποτέλεσμα. Η νέα ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης bC OIL MIRaCLE περιλαμβάνει τα παρακάτω προϊόντα που απευθύνονται σ΄ όλους τους τύπους μαλλιών: BC OIL MIRACLE ShAMPOO ***ΠΡοιοΝ ήΡΩΑς: Το πρώτο σαμπουάν με διάφανη φόρμουλα, που καθαρίζει απαλά όλους τους τύπους μαλλιών και τους χαρίζει τέλεια λάμψη: 200ml BC OIL MIRACLE GOLd ShIMMER COndITIOnER: Πλούσιο επανορθωτικό conditioner που ξεμπερδεύει και περιποιείται τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά: 150ml BC OIL MIRACLE LIQUId OIL COndITIOnER ***ΠΡοιοΝ ήΡΩΑς: Εντατικό σπρέι conditioner 2 φάσεων για όλους τους τύπους μαλλιών με 9 πλεονεκτήματα σε κάθε σταγόνα. Η ειδική του σύνθεση συνδυάζει τη φάση των πολύτιμων ελαίων που προσφέρουν απαράμιλλη λάμψη και τη φάση που ξεμπερδεύει απαλά και περιποιείται τα μαλλιά: 150ml BC OIL MIRACLE LIGhT FInIShInG TREATMEnT: Ελαφριά μάσκα τελειώματος για λεπτά έως κανονικά μαλλιά, προσφέροντας έλεγχο κατά του φριζαρίσματος και απαράμιλλη λάμψη, χωρίς να τα βαραίνει και επιτρέποντας να διατηρούν τη φυσική τους κίνηση: 100ml BC OIL MIRACLE InTEnSE FInIShInG TREATMEnT: Εντατική μάσκα τελειώματος για κανονικά έως χονδρά μαλλιά, η οποία χάρη στην πλούσια και εντατική της φόρμουλα προσφέρει λείανση και λαμπερό τελείωμα ακόμα και σε χονδρά και ατίθασα μαλλιά. 100ml BC OIL MIRACLE GOLd ShIMMER TREATMEnT: Ενυδατώνει και επανορθώνει σε βάθος τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντας τους λάμψη, ελαστικότητα και θρέψη: 150ml

80 80 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


81 | EXTENSIONmag


CLEAn BREw ShAMPOO REdKEn FOR MEn

• ΑΝΤΙ GRIT TECHNOLOGY • ΣΙΤΑΡΙ • ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ • ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Απομακρύνετε όλα τα κατάλοιπα με βαθύ καθαρισμό. Το New clean brew shampoo για βαθύ καθαρισμό, περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό σιταριού, μαγιά μπύρας και ξύσμα πορτοκαλιού, και περιορίζει τις ακαθαρσίες και την λιπαρότητα, ενώ παράλληλα καθαρίζει το τριχωτό. ΠοΤε ΠΡεΠει ΝΑ ΧΡήςιμοΠοιειΤε CLEAn BREw: • Όταν θέλετε να απομακρύνετε τα κατάλοιπα styling από πηλούς και κεριά • Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά και τριχωτό • Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση • Καθαρίζει εντατικά και απομακρύνει τις ακαθαρσίες και την λιπαρότητα • Συμβάλλει στην ισορροπία του τριχωτού

82 82 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO

TWO SMOOTH 03

• SMOOTH STRONG COMPLEX • INTRA-CYLANE ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ • CERAMIDE ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ • ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ SERUM ΓΙΑ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ

πωσ ΧρησιμόπόιέιΤαι • Πατήστε την αντλία του προϊόντος προκειμένου να απελευθερωθεί προϊόν και από τις 2 φάσεις και αναμείξτε τα στην παλάμη των χεριών σας. • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νωπά όσο και σε στεγνά μαλλιά: Εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά και στεγνώστε με το πιστολάκι για να δώσετε λείανση και σχήμα. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά για άμεση απαλότητα και λείανση.

Διφασικό SeruM πόυ πρόσφέρέι λέιανση & ένΔυναμωση • Καινοτομικό διφασικό serum που προσφέρει στα μαλλιά μεταξένια απαλότητα ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση, αναδόμηση και καταπολέμηση του φριζαρίσματος. • H μια φάση αποτελεί ένα serum που προσφέρει αναδόμηση καθώς διαθέτει την πατενταρισμένη τεχνολογία Redken, Intra-Cylane, ενώ η άλλη φάση αποτελεί ένα serum που προσφέρει λείανση και προστατεύει τα μαλλιά από την υγρασία. • Αποκαθιστά τις σπασμένες άκρες, προλαμβάνει το σπάσιμο των μαλλιών και συμβάλλει στον έλεγχο του φριζαρίσματος σε όλους τους τύπους μαλλιών.

83 EXTENSIONmag 83 || EXTENSIONmag


MACAdAMIA NATurAL OIL NO TANGLe Pre-STYLer

Το No Tangle Pre-Styler είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται πριν το styling, ενυδατώνει τα μαλλιά και τα ξεμπερδεύει αμέσως μόλις το απλώσετε. • Απίστευτα ελαφριά υφή. • Ιδανικό για προσθήκη όγκου, ή και για να δημιουργήσετε ένα λείο στιλ. • Περιέχει φίλτρα προστασίας UV. • Ενυδατώνει και προσθέτει λάμψη. • Χαρίζει λείο αποτέλεσμα χωρίς «πόνο».

84 84 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

No Tangle Styler Brush

Η βούρτσα No Tangle Brush χάρη στον μοναδικό της σχεδιασμό, διαλύει κόμπους και ξεμπερδεύει τα μαλλιά πολύ γρήγορα, πανεύκολα και χωρίς πόνο. Δεν σπάει και ούτε τραυματίζει την τρίχα. Για εκπληκτικά αποτελέσματα χρησιμοποιείστε την σε συνδυασμό με το No Tangle Pre-Styler

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO

MACAdAMIA NATurAL OIL FLAWLeSS

πλέόνέκΤHμαΤα

• Σύστημα καθαρισμού και ενυδάτωσης, Όλα - σε - ένα. • Επαναφέρει την υφή της τρίχας. • Διευκολύνει την διαδικασία του Styling. • Ελαχιστοποιεί τον χρόνο στεγνώματος. • Τέλειο για όλους τους τύπους μαλλιών. • Δεν περιέχει Paraben.

Το Flawless είναι ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο συνδυάζει καθαρισμό, ενυδάτωση και τέλειο φινίρισμα σε ένα προϊόν. Επαναφέρει άμεσα την ισορροπία της τρίχας σε κάθε τύπο μαλλιών, καταργώντας το λούσιμο! Το έλαιο Macadamia και το έλαιο Argan δρουν σε συνδυασμό με τα φυσικά έλαια της τρίχας αναπληρώνοντας την υγεία και ευεξία της τρίχας, προσδίδοντας της απαλότητα και λάμψη. Τρόπος Χρήσης: Βρέξτε τα μαλλιά, απλώστε 1-2 δόσεις προϊόντος και κάντε απαλό μασάζ για να απλωθεί το Flawless σε όλο το τριχωτό και τη ρίζα. Συνεχίστε το μασάζ για 3-5 λεπτά ανάλογα με τον τύπο μαλλιών. Ξεπλύνετε αναλυτικά.

85 85 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


όι νέέσ ΔημιόυρΓιέσ Τησ FArCOM SerI ArGAN OIL έλαιό ένΤαΤικησ φρόνΤιΔασ Δώστε Ασύγκριτη λάμψη και υπέροχη, πιο υγιή όψη στα μαλλιά σας. Το SERI ARGAN OIL απορροφάται απίστευτα γρήγορα από την τρίχα που μοιάζει να θρέφεται και αναγεννάται μπροστά στα μάτια σας, αφήνοντας ένα λαμπερό φως στα μαλλιά σας.

eXPerTIA Pure SILICON, NO SPLIT ΑΤΟΦΙΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗ για προστασία από ψαλίδα και έξτρα λάμψη.

86 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO

LIGHT MASTer

ΞανόιΓμα μέ Την ΤαΧυΤηΤα Τόυ φωΤόσ

έωσ 8 Τόνόυσ ΞανόιΓμα 20% ΓρηΓόρόΤέρα

έπανασΤαση Η MATRIX φέρνει την καινοτομία στις ξανοικτικές πούδρες για πιο έν τονα και γρηγορότερα ξαν θά αποτελέσματα, με απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες. ΤέΧνόλόΓια Νέα τεχνολογία που βοηθά την γρηγο ρότερη απε λευ θέρω ση του οξυγόνου, για γρήγορο αλλά ελεγ χόμενο ξάνοιγμα. Τέλεια, καθαρά, λαμπερά ξανθά αποτελέσματα. Απόλυτη προστασία της τρίχας, χάρη στην εξισορροπητική Panthenol! Απόλυτη προστασία της τρίχας, χάρη στην εξισορροπητική Panthenol! ΧαρακΤηρισΤικα Μεγαλύτερο ξάνοιγμα έως 8 τόνους. Νέα τεχνολογία με γρηγορότερη απελευθέρωση του οξυγόνου, 20% γρηγορότερη. Τέλεια ισορροπία για την αποτροπή των ζεστών κίτρινων ρεφλέ. Εμπλουτισμένη με εξισορροπητική Panthenol, για την προστασία της τρίχας. Τέλεια, καθαρά, λαμπερά ξανθά αποτελέσματα. Για όλες τις τεχνικές ξανοίγματος. Συσκευασία 500gr.

87 EXTENSIONmag 87 || EXTENSIONmag


AeGeNA HAIr CAre

λόσιόν καθαρισμόυ έπιΔέρμιΔασ Εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα αρκουδοβότανου, ρίζες δέντρου, μπαμπού και λαδί jojoba. Καθαρίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα της κεφαλής. Τριπλή δράση: προτρέπει, ισορροπεί το ph της επιδερμίδας, αντιπιτυριδικό. λόσιόν καΤα Τησ ΤριΧόπΤωσησ Πλούσιο σε εκχυλίσματα φασκόμηλου και λάδι jojoba. Καθαρίζει σε βάθος την ρίζα και το δέρμα της κεφαλής. Η πρωτεΐνη σόγιας και τα εκχυλίσματα μπαμπού δυναμώνουν και ισορροπούν την δομή της Τρίχας. Οδηγίες χρήσης: μετά από το λούσιμο με το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης Aegena, απλώνετε στην ρίζα κάνοντας απαλό μασάζ. Δεν ξεβγάζετε. Για εντατική θεραπεία: 3 φιάλες την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Για συντήρηση της θεραπείας: 1-2 φιάλες την εβδομάδα για 5-6 εβδομάδες. σαμπόυαν καΤα Τησ ΤριΧόπΤωσησ Π λο ύ σιο σε ε κ χ υλ ίσμ ατα μπ α μπ ο ύ. Κα θ α ρίζ ει, τονώνει και δ υ ναμ ώνει την τρίχα. Ο συ νδ υ α σμ ό ς της πρωτεΐνης σόγιας, του λαδιού jojoba και του φ ασκόμη λου ε νυδ ατώνει και αναδ ομεί την τρίχα. Οδηγίες χρήσης: απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά, κάντε μασάζ και ξεβγάλτε καλά. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

88 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


89 | EXTENSIONmag


MISA COSMeTICS FALL COLLeCTION «WANderLuST»

Μερικές φορές απλά θέλετε να ξεφύγετε... Αλλά είτε ταξιδέψετε σε μακρινές εξωτικές χώρες είτε απλά κάνετε μια βόλτα στην πόλη σας, χρειάζονται νύχια που προσωποποιούν αίγλη, χάρη και διακριτική πολυτέλεια. Μπείτε στον κόσμο της MISA COSMETICS FALL COLLECTION «wanderLUST», με έξι χρώματα που προσφέρουν θηλυκότητα και σίγουρη αναχώρηση από την καθημερινότητα. Όταν η επιθυμία να εξερευνήσετε νέους ορίζοντες «χτυπήσει», βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας είναι επίσης έτοιμα για ένα φανταστικό ταξίδι.

90 90 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


91 | EXTENSIONmag


νέα πρόΪόνΤα από Την κυανα

Shampoo με ΧΑμΟμΗΛΙ γΙΑ ξΑνθΑ μΑΛΛΙΑ Το σαμπουάν με χαμομήλι για ξανθά μαλλιά της ΚΥΑΝΑ υπόσχεται χρυσαφένιες ανταύγειες αναδεικνύοντας έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Καθαρίζει απαλά και χαρίζει ένταση στο χρώμα των ξανθών μαλλιών. Χάρη των πολύτιμων ενεργών δραστικών που περιέχει, όπως το εκχύλισμα χαμομηλιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση.

aRGaN oil Τo λάδι Argan της ΚΥΑΝΑ έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά κλείνοντας μέσα τους την υγρασία που χρειάζονται με το σχηματισμό ενός εξωτερικού μανδύα που προσφέρει εκπληκτική λάμψη, μεταξένια τελειώματα και απόλυτο έλεγχο κατά του φριζαρίσματος. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Ε αποτελεί στοιχείο με εκπληκτική θεραπευτική δράση.

Shampoo με ΛΑδΙ aRGaN Το σαμπουάν αναδόμησης με λάδι Argan της ΚΥΑΝΑ, μεταφέρει στα μαλλιά τις πολύτιμες ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητές του, αναζωογονώντας τα και χαρίζοντάς τους ζωντάνια και λάμψη. Καθαρίζει ήπια τα μαλλιά και αναπτύσσει ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση, ιδανική για ταλαιπωρημένα, ευαίσθητα και θαμπά μαλλιά.

9292| EXTENSIONmag | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


93 | EXTENSIONmag


η νέα σέιρα πρόΪόνΤων Τησ NAILSHOP CO.eXPerTIA Για μόνιμό μανικιόυρ CuCCIO VeNeer COLOrS! Τα νέα μας προϊόντα σας εγγυούνται: • ΤΟ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Γιατί τα βερνίκια μας δεν εξατμίζονται και δεν γίνονται παχύρευστα με τις χρήσεις, θα χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα. Πατενταρισμένη μοναδική σύνθεση! • ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ Όλα τα χρώματα μας μπορούν να ανακατευτούν μεταξύ τους και έτσι να δημιουργήσετε μια ατελείωτη παλέτα της προσωπικής σας επιλογής. • Πολυμερισμός με λάμπα UV ή LED Η νέα σύνθεση των χρωμάτων μας πολυμερίζετε σε 2 λεπτά με λάμπα UV ή σε μόλις 30 δευτερόλεπτα με λάμπα LED. • ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Χάρη στην μοναδική του σύνθεση σας παρέχει την καλύτερη αντοχή σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα. Το μοναδικό του Top Coat κρατάει το γυάλισμα όσο κανένα άλλο στην παγκόσμια αγορά, δεν χαράζεται. • ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΤΟΧΗ Το νέο μόνιμο βερνίκι μας δεν σας εγγυάται μόνο 3 εβδομάδες αντοχής. Σας εγγυάται ότι θα κρατήσει μέχρι την επόμενη εφαρμογή σας. Μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να κρατήσει στα φυσικά νύχια μέχρι και 2,5 μήνες μετά την εφαρμογή. • ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ Θα διπλασιάσετε τα χρήματα που βγάζεται από το νέο μας προϊόν, όχι μόνο γιατί είναι το οικονομικότερο από τις ανταγωνιστικές εταιρείες αλλά και επειδή θα διπλασιάσετε τις εφαρμογές που βγάζατε από ένα και μόνο μπουκάλι αφού το βερνίκι μας μένει αναλλοίωτο μέχρι την τελευταία του σταγόνα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ

1. Κάνουμε μανικιούρ. Αφού έχουμε κάνει ένα ελαφρύ μπλοκ σε όλη την επιφάνεια των φυσικών νυχιών απομακρύνουμε όλη τη σκόνη. 2. Τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια των φυσικών νυχιών το Cuccio Prep και περιμένουμε να εξατμιστεί. 3. Τοποθετούμε το Cuccio Fuse σε όλη την επιφάνεια των φυσικών νυχιών το συγκεκριμένο προϊόν εξασφαλίζει το μέγιστο της αντοχής στην εφαρμογή μας. 4. Τοποθετούμε μια λεπτή στρώση από το Cuccio Base Coat προσέχοντας να κλείσουμε μπροστά το προϊόν στο ελεύθερο άκρο για να σφραγίσουμε το αποτέλεσμα μας. Πολυμερίζουμε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα Led. 5. Xωρίς να καθαρίσουμε την κολλώδη ουσία τοποθετούμε το Cuccio Veneer της επιλογής μας, προσέχοντας να κλείσουμε μπροστά το προϊόν στο ελεύθερο άκρο για να σφραγίσουμε το αποτέλεσμα μας. Πολυμερίζουμε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα Led. 6. Xωρίς να καθαρίσουμε την κολλώδη ουσία τοποθετούμε την δεύτερη στρώση του Cuccio Veneer της επιλογής μας, προσέχοντας να κλείσουμε μπροστά το προϊόν στο ελεύθερο άκρο για να σφραγίσουμε το αποτέλεσμα μας. Πολυμερίζουμε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα Led. 7. Xωρίς να καθαρίσουμε την κολλώδη ουσία τοποθετούμε την δεύτερη στρώση του Cuccio Veneer της επιλογής μας, προσέχοντας να κλείσουμε μπροστά το προϊόν στο ελεύθερο άκρο για να σφραγίσουμε το αποτέλεσμα μας. Πολυμερίζουμε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε Λακ λάμπα Led. σχεδιάστηκε αποκλειστικά για δημιουργούς με στόχο να εμπνεύσει νέα όρια στο Η νέα EXPERTIA 8. Xωρίς να καθαρίσουμε την κολλώδη τοποθετούμε το Cuccio Veneer Coat της επιλογής styling.ουσία Διατίθεται σε 2 τύπους: για δυνατό καιΤop πολύ δυνατό κράτημα.μας, προσέχοντας να κλείσουμε μπροστά το προϊόν στο ελεύθερο άκρο για να σφραγίσουμε το αποτέλεσμα μας. Πολυμερίζουμε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα Led. 9. Αφαιρούμε την κολλώδη ουσία με το Cuccio Veneer Finishing Wipe χρησιμοποιώντας σε κάθε νύχι ένα ξεχωριστό πανάκι κυτταρίνης. 10. Ενυδατώνουμε με λάδι επωνυχίων όλα τα δάκτυλα. 11. Απολαύστε το αποτέλεσμα! Μοναδική αντοχή, φοβερό γυάλισμα και διάρκεια που δεν θα ξαναδείτε στα ανταγωνιστικά προϊόντα!

94 94 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


μόνιμό Bέρνικι NυΧιων

24 απόΧρωσέισ μέΓισΤη ανΤόΧη συσκέυασια 14ml Nailshop Co.

Κεντρικά: Λ. Κηφισίας 263, 14561, Κηφισιά Τηλ.: 210 8013664, Fax: 210 8089857, E-mail: info@nailshop.com.gr, www.nailshop.com.gr facebook/nailshopco twitter.com/nailshopco 95 95 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


ING μασκα Τόνωσησ ΧρωμαΤόσ 3 σέ 1

Καινοτομικό προϊόν το οποίο τονώνει το χρώμα των μαλλιών σας ενώ παράλληλα θρέφει, ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη. Ιδανικό για χρήση μεταξύ των βαφών (15 ημέρες μετά την βαφή), για έντονα χρώματα που ξεθωριάζουν εύκολα. Περιέχει οξέα φρούτων και λάδι ARGAN. Διαρκεί 4-5 λουσίματα, συσκευασία 25ml. Έρχεται σε 8 αποχρώσεις σε χάρτινο σταντ με χρωματολόγιο και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μεταπώληση στο κομμωτήριο. *Έρχεται σε stand είναι προγεμισμένο με 32 μάσκες δηλαδή 4 σε κάθε απόχρωση και η τιμή τεμαχίου κατεβαίνει στα 1,42 (προ ΦΠΑ). Μπορεί να τοποθετηθεί άνετα στο ταμείο ή στην reception του κομμωτηρίου καθώς έχει μικρές διαστάσεις: Μήκος 44εκ. Ύψος 50εκ. Βάθος 30εκ. Έχει ενσωματωμένο χρωματολόγιο με τούφες για να φαίνονται εύκολα οι αποχρώσεις.

2104916300

96 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

INTRO


97 | EXTENSIONmag


H MATrIX κόνΤα σΤόυσ φιλανθρωπικόυσ όρΓανισμόυσ

Η MATRIX φέτος προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει ως μάρκα, βοηθώντας προσπάθειες που γίνονται για το καλό της κοινωνίας μας. Στην προσπάθεια αυτή η MATRIX διέθεσε δωρεάν 130 σαμπουάν Matrix-Biolage στην ‘’τράπεζα τροφίμων’’ που συντηρεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να υποστηρίζει ‘’παιδιά σε κίνδυνο’’ δηλαδή, παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας είτε γιατί είναι ορφανά από έναν ή και τους δύο γονείς, είτε εγκαταλελειμμένα. Ο σύλλογος πρόσφατα παραβρέθηκε σε εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια προς τιμή οργανώσεων που προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου παραβρέθηκε στην ψυχαγωγική - ενημερωτική εκπομπή ‘’Ελένη’’ της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη από την εκπομπή ‘’Ελένη’’ και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο του συλλόγου στα ακόλουθα link : http://www.youtube.com/ watch?v=DLBcrF8SOcE http://benjaminorphans.com/ Η MATRIX θα συνεχίσει την προσπάθεια της με ενέργειες και συνδρομές σε οργανισμούς που προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια!

98 EXTENSIONmag 98 || EXTENSIONmag

Φωτογραφίες από τη φύλαξη και διανομή των προϊόντων MATRIX-BIOLAGE στην ‘’τράπεζα τροφίμων’’ του φιλανθρωπικού οργανισμού ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


99 | EXTENSIONmag


νΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ BeaUtY salon

Ορος Βιταμίνη C: Eίναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό προϊόν.’ Εχει την ιδιότητα να φωτίσει κάθε σημείο της επιδερμίδας σας αφήνοντάς την υγιή και λαμπερή. Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε προστατεύουν την υδρόφιλη και λιπόφιλη σύσταση του δέρματός σας, προστατεύοντας πλήρως από τις ακτινοβολίες UVA & UVB. Η θεραπεία του προτείνεται για να χαρίσει νεότητα, καθαριότητα και απίστευτη λάμψη στο δέρμα. Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε σε 100%καθαρό δέρμα κάνοντας μασάζ, μέχρι το προϊών να απορροφηθεί πλήρως. Βασικά συστατικά: Βιταμίνη C & Bιταμίνη Ε Λάδι Αrgan: Ενυδάτωση, μεταξένιο δέρμα και ελαστικότητα. To λάδι αργκάν είναι ένα συστατικό πολύτιμο και σπάνιο εμπεριέχεται στα αμύγδαλα του δάσους Αργάνια που βρίσκεται στην δυτική ακτή του Μαρόκο. Αυτό το πολύτιμο λάδι του δάσους, πλούσιο σε φυτικά συστατικά και βιταμίνες είναι μια βαθιά φυτική θεραπεία. Τονώνει, ενυδατώνει, προστατεύει το δέρμα δίνοντας ελαστικότητα και λάμψη. Τρόπος χρήσης :το χρησιμοποιείτε μόνο του κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο στο σώμα και στα μαλλιά. Βασικά συστατικά: Λάδι Αργκάν Ορός Υαλουρονικό Οξύ: Χαρίζει ελαστικότητα και μεταξένια υφή στο δέρμα. Δημιουργεί νεογνά κύτταρα νεότητας, αναπλάθει τα ήδη υπάρχοντα κατεστραμμένα κύτταρα, δίνοντας τους ελαστικότητα και επαναφέροντας την κυκλοφορία τους. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλμ ενυδάτωσης που επιτρέπει το δέρμα να είναι και να φαίνεται υγιές ακόμη και σε περιόδους μεγάλης θερμοκρασίας ή υγρασίας. Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε σε 100% καθαρό δέρμα κάνοντας μασάζ, μέχρι το προϊόν να απορροφηθεί πλήρως. Βασικά συστατικά: Υαλουρικό οξύ

100 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

maCadamia natUral oil reViVinG CUrl Cream

• Δίνει σχήμα στην φυσική μπούκλα • Προλαμβάνει το φριζάρισμα • Κάνει την τρίχα απαλή και την προστατεύει από εξωγενείς παράγοντες • Έχει φίλτρα προστασίας UV, που παρατείνουν και την διάρκεια του χρώματος στα βαμμένα μαλλιά.

Η Reviving Curl Cream είναι μια θρεπτική κρέμα η οποία προσφέρει κράτημα, απαλότητα και τέλειο σχήμα στις μπούκλες. Ιδανική για μπούκλες και σπαστά μαλλιά. Βοηθά στο να ενυδατώνει την τρίχα από μέσα, ενώ τα μαλλιά δεν φριζάρουν και οι μπούκλες παραμένουν «ζωντανές».

101 | EXTENSIONmag


join the world's top nail artists Επιμορφωτικά σεμινάρια επαγγελμάτων ομορφιάς

Η αλυσίδα των εκπαιδευτικών κέντρων με την επωνυμία CREATIVEACADEMY βασίζεται στα διεθνή πρότυπα λειτουργίας της Creative Nail Design (CND). Κάθε χρόνο όλα τα κέντρα πιστοποιούν τις γνώσεις των εκπαιδευτών τους, εξασφαλίζοντας την συνεχή μετεκπαίδευσή τους και την αρτιότητα των γνώσεών τους στις υπηρεσίες άκρων & nail art. Έτσι, με τη πολύχρονη εμπειρία τους στο χώρο της ομορφιάς, προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για το σύγχρονο επαγγελματία ομορφιάς...

Εγγραφές Όλο το Χρόνο

Τμήματα αρχαρίων & μετεκπαίδευσης Εκπαίδευση προσωπικού και οργάνωση υπηρεσιών άκρων Τα επαγγέλματα ομορφιάς βρήκαν την εξειδίκευση που απαιτείται

Σεμινάρια για:

Manicure – Pedicure CND Shellac Manicure – Pedicure Spa Θεραπείες Εφαρμογές τεχνητών (uv gel, ακρυλικό, nail design) Αποτρίχωση Make Up (Διεθνής Συνεργασία με την Make Up Designory - MUD)

102 102 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


103 | EXTENSIONmag


μΕ την ΚΥΑνΑ Στη νΕΑ ΥΟΡΚη

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες για το ταξίδι που πραγματοποίησε η ΚΥΑΝΑ για τους συνεργάτες της στη Νέα Υόρκη - Η.Π.Α. από 7 έως τις 15 Μαΐου 2012. Οι συνεργάτες κομμωτές πέρα από τις χιλιάδες μαγευτικές εικόνες που αφειδώς προσέφερε η αμερικάνικη μεγαλούπολη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Νέες τεχνικές κουρέματος και χτενίσματος Φθινόπωρο - Χειμώνας 2012-13» που πραγματοποιήθηκε από τους τεχνικούς της αλυσίδας κομμωτηρίων Bumble & Bumble. Επιπλέον το ταξίδι στη Ν. Υόρκη περιελάμβανε επισκέψεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building, και το Rockefeller Center, ενώ μοναδικές εμπειρίες αποτέλεσαν η κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson, η βόλτα με ποδήλατα στο Central Park και η πτήση με ελικόπτερο πάνω από τους μεγαλειώδεις ουρανοξύστες.

104 104 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

νΕΟ ΚΑτΑΣτημΑ Femme Fatale

Επισκεφτείτε το νέο κατάστημα Femme - Fatale στην Νίκαια, Π. Ράλλη 258. Σε ένα ευχάριστο, μοντέρνο χώρο 270 τμ θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και εξοπλισμό κομμωτικής, μανικιούρ - πεντικιούρ, ονυχοπλαστικής και αποτρίχωσης. Και βέβαια μεγάλη γκάμα προϊόντων λιανικής (αρώματα, προϊόντα περιποίησης προσώπου & σώματος κ.α.). Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό βρίσκεται εκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας όσον δυνατό καλύτερα και πληρέστερα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!!! Femme Fatale: 2104945556

Femme Fatale 105 105 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


η νΕΑ ΣΥΛΛΟΓη τΩν CUCCio ColoUr H νέα συλλογή των Cuccio Colour περιλαμβάνει 60 καθαρές αποχρώσεις. Χάρη στη νέα μοναδική του φόρμουλα "triple pigmentation technology", εγγυάται ζωντανό και ανθεκτικό χρώμα με ένα μόνο πέρασμα. Όλα τα μανό δεν περιέχουν DBP, Τολουένιο και Φορμαλδεΰδη.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

106 106 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

MARKETNEWS


107 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

108 | EXTENSIONmag


109 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

110 | EXTENSIONmag


111 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

112 | EXTENSIONmag


113 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

114 | EXTENSIONmag


115 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


116 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS


117 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

118 | EXTENSIONmag


119 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS

120 | EXTENSIONmag


121 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


122 | EXTENSIONmag ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

TRENDS


123 | EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

210 4916300

www.beautynet.gr

Η επαγγελματική βαφή UTOPIK συνδυάζει τέλεια κάλυψη των λευκών (100%), περισσότερη διάρκεια (έως και 50% σε σχέση με τις κοινές βαφές) και παράλληλα έχει καλλυντική δράση χάρις στο χαμηλότερο ποσοστό αμμωνίας που περιέχει (μόλις 1,9%). Τα ενεργά συστατικά της, όπως ισχυρά μαλακτικά στοιχεία και υψηλής ποιότητας σιλικόνες, αφήνουν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά σαν να έχετε κάνει θεραπεία ενυδάτωσης.

1

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

24 βΑΦέΣ UTOPIK τηΣ έΠΙλΟΓηΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ 58,50 (ΠΡΟ ΦΠΑ) κΑΙ ΔΩΡΟ χΡΩΜΑτΟλΟΓΙΟ.

*Ζητήστε δείγμα δωρεάν για να την δοκιμάσετε 2104916300. Η UTOPIK διατίθεται μόνο σε επαγγελματίες από την Beautynet.

124 EXTENSIONmag 124 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

210 4916300

2

www.beautynet.gr

Ιταλική επαγγελματική βαφή ING με οξέα φρούτων σε συσκευασία 100ml. Εξασφαλίζει τέλεια κάλυψη των λευκών, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη και λαμπερό χρώμα στα μαλλιά. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα αμμωνίας μόλις 2,54 % και ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ PARABENS

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 βΑΦέΣ τηΣ έΠΙλΟΓηΣ ΣΑΣ

ΜΟΝΟ 47,50 (χΩΡΙΣ ΦΠΑ) κΑΙ ΔΩΡΟ χΡΩΜΑτΟλΟΓΙΟ!

* Με την αγορά της προσφοράς συμμετέχετε ΔΩΡέΑΝ στο σεμινάριο που διοργανώνει η ING με θέμα: Fashion κουρέματα και Styling Trends. To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο TITANIA από την τεχνικό της εταιρείας κυρία Annamaria Greppi.

125 EXTENSIONmag 125 || EXTENSIONmag


ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

210 8010222

3

πΡΟΣΦΟΡα

*

Η ΠΡΟΣΦΟΡα ΙΣΧυΕΙ ΕωΣ 30 /9 /12

126 EXTENSIONmag 126 || EXTENSIONmag

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

2310 542231

4

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

μΕ ΤΗΝ αγΟΡα 48 τεμαχιων κΕΡΙ ΡΟλλΕΤα (1,05 €/ΤΕμ)

ΔΩΡΟ

ΡΟλλΟ αΠΟΤΡΙΧωΣΗΣ 100 μΕΤΡωΝ

*

Η ΠΡΟΣΦΟΡα ΙΣΧυΕΙ ΕωΣ 30 /9 /12 127 127 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag


ΖωΔΙα ΚΡΙΟΣ 21/03 - 20/04

Το διάστημα αυτό σας δίνει αρκετές ευκαιρίες για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η λαιμαργία σας έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Χαλαρώστε και περάστε αυτήν την περίοδο ήσυχα, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Θα πρέπει να είστε ειλικρινείς και να εκφράζετε ελεύθερα αυτό που νιώθετε για τους άλλους. Ένα ευχάριστο γεγονός έρχεται να αλλάξει κάποια πράγματα στην ζωή σας προς το καλύτερο.

ΤΑΥΡΟΣ 21/04 - 21/05 Θα επικεντρώσετε την προσοχή σας στον επαγγελματικό τομέα. Διασκεδάστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και με τους φίλους σας και προσφέρετε τη περίοδος στον άνθρωπο που επιθυμείτε. Προσοχή, μην παρασυρθείτε σε ανούσια έξοδα που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση στη συνέχεια. Εξετάστε λεπτομερώς όλες τις παραμέτρους πριν πάρετε οποιοδήποτε επαγγελματικό ρίσκο.

ΔΙΔΥΜΟΙ 22/05 - 21/06 Βελτιώστε τις σχέσεις σας ή τακτοποιήστε τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην ζωή σας. αξιοποιείτε επιτέλους τα κρυφά ταλέντα σας και αυτό μπορεί να σας βγει μόνο σε καλό. αυτή την περίοδο δεν είναι διόλου απίθανο να έχετε περισσότερες συζητήσεις και προβληματισμούς. Θα κάνετε πραγματικότητα τα σχέδια και τους στόχους σας και θα τονώσετε το κοινωνικό σας προφίλ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/06 - 22/07 γίνετε αντικειμενικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους γύρω σας και αναλάβετε τις οικονομικές σας ευθύνες πριν μείνετε στον άσσο. Η κούραση στον χώρο εργασίας σας είναι συνεχιζόμενη αλλά όσοι εργαστείτε με πρόγραμμα σίγουρα θα έχετε αποτελέσματα. Η διάθεσή σας θα είναι ευχάριστη με αποτέλεσμα πολλοί από εσάς να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στη ζωή τους και άλλοι να αναπτύξουν δεσμό.

ΛΕΩΝ 23/07 - 23/08

Βγείτε από τη στασιμότητα αυτό τον μήνα. Έχετε βαλτώσει ήρθε η ώρα για αλλαγές Τα πράγματα στα οικονομικά σας είναι ρευστά και η απώλεια "ρευστού" κάνει τα πράγματα πιο μπερδεμένα. Θα πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο τη συμπεριφορά σας στον εργασιακό σας χώρο. Θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για βασικές σας ανάγκες. αυτό το διάστημα θα αφιερώσετε πολύ χρόνο σε συγγενείς και φίλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/08 - 23/09 Η υγεία σας είναι τέλεια, για να μείνει έτσι όμως μείνετε μακριά από καταχρήσεις. αποστασιοποιηθείτε από τα προβλήματα του περιβάλλοντος σας και κοιτάξτε για λίγο τον εαυτό σας. μη γυρίζετε συνειδητά το χρόνο πίσω, αναμοχλεύοντας εμπειρίες από το παρελθόν. αυτό τον μήνα αναζητάτε αποδείξεις για τα αισθήματα του συντρόφου σας αμφισβητώντας τα ανοιχτά.

ΖΥΓΟΣ 24/09 - 23/10

Πάψτε να ασχολείστε με τους άλλους. ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα! λάβετε υπόψη σας πως είναι εύκολο να συνάψετε μια σχέση, άλλά δύσκολο να τη διατηρήσετε. Η ερωτική σας διάθεση χτυπάει κόκκινα αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές σας. Τα έξοδα σας έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε προβλήματα στη διαχείριση των χρημάτων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

24/10 - 22/11

αυτήν την περίοδο η σχέση σας θα δοκιμαστεί για το κατά πόσο βρίσκεται σε υγιείς βάσεις. μην αντιμετωπίζετε εγωιστικά τις δυσκολίες. Προσπαθήστε να βρείτε μια λύση μέσω του διαλόγου. Ίσως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε την ακίνητη περιουσία σας. Δείτε λίγο κάποια θέματα που αφορούν την υγεία σας. αναπάντεχες αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο εισόδημά σας ή σε υποθέσεις κτίσης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

23/11 - 21/12

Θα συνειδητοποιήσετε πως πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις για την ομαλή συνέχιση της σχέσης σας. γίνεστε πιο δραστήριοι και θα είναι μια πολυάσχολη αλλά και παραγωγική περίοδος για εσάς. Ευκαιρίες εμφανίζονται τόσο για τους δεσμευμένους όσο και για τους αδέσμευτους του ζωδίου. μην είστε επιπόλαιοι και απότομοι στη συμπεριφορά σας και πληγώνετε τον σύντροφό σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 - 20 /01 Προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή με τους συνεργάτες σας. Οι εξελίξεις στα μέχρι αυτή την περίοδο σχέδια σας θα είναι ευχάριστες. Έχετε αυτή την περίοδο τη στήριξη της οικογένειας σας οικονομική και ψυχολογική. Προβληματικές καταστάσεις που σας βασάνιζαν καιρό τώρα θα διορθωθούν. Φροντίστε λίγο τη δίαιτά σας για να μην αντιμετωπίσετε περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21/1 - 19/02

Προσέξτε γιατί υπάρχουν άτομα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες σας. Θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον σας όσον αφορά τα επαγγελματικά σας. Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει θα είναι δυνατό να βρείτε βοήθεια από έμπειρους συγγενείς η κοντινούς σε σας ανθρώπους, που μπορούν να σας στηρίξουν με την εμπειρία σας και να σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

ΙΧΘΥΕΣ 20/02 - 20/03 Η δημιουργία οικογένειας σημαίνει περισσότερες ευθύνες και χρειάζεται ατομικές θυσίες. Το επόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Νέες αρμοδιότητες προστίθενται στη δουλειά και θα αναλάβετε περισσότερες υποχρεώσεις αλλά αυτό μάλλον θα είναι καλό γιατί πολύ πιθανόν να υπάρξει βελτίωση των οικονομικών σας. αποφύγετε τις παράλογες αγορές. 128 || EXTENSIONmag EXTENSIONmag 128


129 | EXTENSIONmag


INDEX

ΧΡΗΣΙμα ΤΗλΕΦωΝα - ΔΙΕυΘυΝΣΕΙΣ

AESTHESIS - TroSAnI έλέΥΘέΡΙΟΥ βέΝΙΖέλΟΥ 183 & ΣκΡΑ 100, κΑλλΙΘέΑ, τηλ.: 210 9573346 web: www.trosani.gr CoSMITAL ΑΠΟκλέΙΣτΙκΟΣ ΑΝτΙΠΡΟΣΩΠΟΣ έλλΑΔΟΣ: ΑΦέΣ ΣτΥλΟΥ Ο.έ., βΑΣΙλέΩΣ ηΡΑκλέΙΟΥ 18, ΘέΣΣΑλΟΝΙκη τηλ.: 2310 224411 ΜΟΝΑΣτηΡΙΟΥ 254, ΘέΣΣΑλΟΝΙκη, τηλ.: 2310 542231, FAx: 2310 516 373, ΠΑΣΣΑλΙΔη 67, κΑλΑΜΑΡΙΑ ΘέΣΣΑλΟΝΙκη, τηλ.: 2314 003650 web: www.cosmital.gr email: sales@cosmital.gr

HAIrLAnd μπαχατΟΥΡΗ ΘέΣΣΑλΟΝΙκη, ΥΠ/ΜΑ – έκΘέΣη: K. κΑΡΑΜΑΝλη 133, τηλ.: 2310 309669, κέΝτΡΙκΟ: λΑΡΙΣηΣ 9, χΑΡΙλΑΟΥ, τηλ.: 2310 321586, ΥΠ/ΜΑ: Δ. ΓΟΥΝΑΡη 41, κΑΜΑΡΑ, τηλ.: 2310 230831, ΑΘηΝA, ΑΡΙΣτέΙΔΟΥ 132-134 κΑλλΙΘέΑ, τηλ..: 210 9524160 email: bahatouri@hol.gr kyAnA ΠέΡΔΙκΑ 73, ΘέΣΣΑλΟΝΙκη τηλ.: 2310 950050 MATrIX έΘΝΙκηΣ ΑΝτΙΣτΑΣέΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ. τηλ.: 210 6188500

ενν.πι dESIgn ΜΙχΑηλ βΟΔΑ 7, Πλ. βΑΘH, ΑΘηΝΑ, μεdITErrAnEAn τηλ.: 210 8825662, CoSMETICS ΦΑΞ: 210 8826925 ΓΑλλΙκΟΣ, κΙλκΙΣ, τηλ.: 23410 42322, FArCoM FAx: 23410 42074, βΙ.Πέ. ΝέΑΣ ΡΑΙΔέΣτΟΥ, web: www. m-c.gr, ΘέΣΣΑλΟΝΙκη, email: info@m-c.gr τηλ.: 2310 837077, FAx: 2310833222 nAnokErATIn SySTEM ΑΠΟκλέΙΣτΙκΟΙ ΑΝτΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: FEMME FATALE, bEAuTy nET PLSPROJECT, τηλ.210 9635766, ΠΑΠΑΝΙκΟλη 6, 18756, κέΡΑτΣΙΝΙ, web: www.nanokeratinsystem.gr τηλ.&FAx: 210 4615565, email: plsproject@nanokeratinsystem.com, 210 4916300 τΑΞΙΑΡχΩΝ 3, κΟΡΥΔΑλλΟΣ, nAILSHop Co. τηλ.: 210 4940 020, λ. κηΦΙΣΙΑΣ 263, 14561 FAx: 210 4040 094 Π. ΡΑλλη 258, ΝΙκΑΙΑ 2104945556 κηΦΙΣΙΑ, τηλ.: 210 8010222, web: www.femme-fatale.gr 210 8089857,

130 | EXTENSIONmag

web: www.nailshop.gr, email: info@nailshop.com.gr nFuoH ΠΑΥλΟΥ ΜέλΑ 45-47, 14561 ΠέΡΙΣτέΡΙ, 3ος όροφος τηλ.: 210 5757716, ΦΑΞ: 210 5757973, web: www.nfuoh.gr, email: info@nfuoh.gr ΞενΟΥ αννα βΟΡέΙΟΥ ηΠέΙΡΟΥ 24 & ΓέΝΝηΜΑτΑ 45, Α. ΓλΥΦΑΔΑ, τηλ.: 210 9614595 prESTIgE τεΛΗΣ ΚιΚεΡΗΣ ΣΙβΙτΑΝΙΔΟΥ 6, κΑλλΙΘέΑ, τηλ.: 210 9517389, web: www.kikeris.gr rEdkEn έΘΝΙκηΣ ΑΝτΙΣτΑΣέΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ τηλ.: 210 6188900-500 SCHWArZkopF proFESSIonnAL κΥΠΡΟΥ 23, ΜΟΣχΑτΟ, τηλ.: 210 4897200 T.n.T. ΑΓΑλλΙΑΝΟΥ 22, ΘέΣΣΑλΟΝΙκη. τηλ.: 2310 954230, WEB.: www.tnthair.gr


ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ_2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΑ∆ΟΜΗΣΗ & ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

BUSINESS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ. ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ή ΑΓΓΑΡΕΙΑ;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

02

09_12

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΙΚΕΡΗΣ

HAIR ΤRΕΝDS ΟΙ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Extension Magazine Sepember  

No1 hairdressers magazine in Greece