Den Eventyrlige Ide - 2016 - 25 års jubilæumsbog

Page 8

Susannes historie – kapitel 2

Eventyret kan begynde Trygge og professionelle rammer Det har altid undret mig, når mennesker synes, at børn er søde, blot fordi de er børn. For mig er børn mennesker, der Trygge og professionelle rammer ikke er så høje endnu, og bedst udvikler deres medfødte Det har altid undret mig, når mennesker synes, at børn er søde, talent, når vi voksne ser dem som hele mennesker. Derfor blot fordi de er børn. For mig er børn mennesker, som ikke er ønskede jeg at skabe et teater med trygge og professå høje endnu, og som bedst udvikler deres medfødte talent og sionelle rammer, hvor børn med særligt talent for sang, potentiale, når vi voksne ser dem som hele mennesker. Derfor dans og skuespil kunne udvikle sig både fagligt og menønskede jeg at skabe et teater med trygge og professionelle neskeligt. Og da jeg hele mit liv har været fascineret af rammer, hvor børn og unge med særligt talent for sang, dans eventyrets forunderlige verden og visdom, var jeg overog skuespil kunne udvikle sig både fagligt og menneskeligt. bevist om, at det var eventyrmusicals, de unge talenter Og da jeg hele mit liv har været fascineret af eventyrets skulle opføre. forunderlige verden og visdom, var jeg overbevist om, at det var eventyrmusicals, de unge talenter skulle opføre.

Det voksne eventyrhold De voksne teaterfolk, der var med på idéen, kendte jeg fra Ping-klubben og Herlev Revy og Teater. De havde alle arbejdet med unge talenter brændte, som jeg,nye for at Da TV-avisen lavede etog indslag om det lave professionelle musicals med børn og unge. I oktober

teater, oplevede vi en sand telefonstorm

Det voksne eventyrhold De voksne teaterfolk, der var med på idéen, kendte jeg fra teaterbranchen. I oktober 1991 stiftede vi Foreningen Eventyrteatret og begyndte at udvikle manuskriptet til den første eventyrmusical, ”Snehvide”. Alle var indforstået med at arbejde gratis, indtil vi så, hvor mange billetter, vi kunne sælge, og den næste opgave var at finde en egnet scene på et etableret teater.

1991 stiftede vi Foreningen Eventyrteatret og begyndte på manuskriptet til vores første eventyrmusical, ”Snehvide”. Alle var indforstået med at arbejde gratis, indtil vi så, hvor mange billetter, vi kunne sælge, og den næste opgave var at finde en egnet scene på et etableret teater. Amager Scenen Teaterscenen fik vi, da jeg til et selskab samme efterår fik teaterdirektør, Jan Hertz, til bords. Vi kendte også hinanden fra Ping-klubben, og Jan tilbød mig at leje Amager Scenen, hvor han et par år tidligere var blevet direktør og havde stor succes med opsætninger af populære musicals til et bredt familiepublikum. Profilen passede perfekt til de familiemusicals, jeg havde planer om at opføre med de unge talenter, og aftalen blev, at vi lejede os ind i de ledige dagtimer i efterårsferien 1992. En eventyrlig telefonstorm Kort efter nytår satte vi annoncer i aviserne, hvor Eventyrteatret søgte 100 børn og unge, som kunne tænke sig at medvirke i musicalen ”Snehvide”. Da TV-avisen kort efter lavede et indslag om vores nye teater, oplevede vi en sand telefonstorm, hvor hundredvis af børn og unge meldte sig til optagelsesprøverne på Amager Scenen i februar. Der var masser af unge talenter at vælge imellem, især fra Storkøbenhavn, men også fra resten af landet – sågar en enkelt fra Nykøbing Mors.

Snehvide og de syv øvesteder Nu manglede vi bare faste øvelokaler, og derfor forhandlede jeg med Københavns kommune om at øve på en Amager Scenen af kommunens skoler. var nufiklettere sagt end Teaterscenen fik vi, da jeg til Det et selskab teaterdirektør, Jangjort og endte med, at vi måtte sprede vores undervisning Hertz, til bords. Vi kendte hinanden fra Ping-Klubben, og Jan og prøvearbejde på heleScenen, seks københavnske skoler samt på tilbød mig at leje Amager hvor han et par år tidligere Pedersens Danseskole Søborg. Uden nutidens varAnnelise blevet direktør og havde stor succesi med opsætninger af internet og mobiltelefoner var det et mirakel, vi lkunne populære musicals til et bredt familiepublikum. Teatrets at profi få det hele til at gå op i en højere enhed! passede perfekt til de familiemusicals, jeg havde planer om at opføre med de unge talenter, og aftalen blev, at vi lejede os ind i de ledige dagtimer i efterårsferien 1992.

Susanne optræder med populært repertoire.

Susanne synger populært repertoire.

6

En eventyrlig telefonstorm Kort efter nytår satte vi annoncer i aviserne, hvor Eventyrteatret søgte 100 børn og unge, som kunne tænke sig at medvirke i musicalen ”Snehvide”. Da TV-avisen kort efter lavede et indslag om det nye teater, oplevede vi en sand telefonstorm, hvor over 1000 børn og unge meldte sig til optagelsesprøverne på Amager Scenen i februar. Der var masser af unge talenter at vælge imellem, især fra Storkøbenhavn, men også fra resten af landet – sågar en enkelt fra Nykøbing Mors.