Page 1

Dreams magazine

01.

s g o l b e g i d l e w e g 8 Interview DJ

Januari 2014


Editorial

Voordat ik begon met het maken van dit tijdschrift heb ik een moodboard gemaakt om een sfeer en huisstijl te ontwikkelen. Ik wilde een tijdschrift maken over dromen. Waar droom ik van en waar droom ik in weg? Ik droom van een huisje later met veel gezelligheid, een heerlijke jacuzzi om in weg te dromen en reizen en ontspanning maken me heel gelukkig. Dit is terug te vinden in mijn moodboard. op de bladzijde hiernaast. De uitleg is hierbij te vinden.

Qua stijl werk ik met rustige, warme en neutrale kleuren. Dreams magazine geeft een goed beeld van wie ik ben door blogs die ik zelf geschreven heb. Door de neutrale, warme kleuren kun je als het ware lekker wegdromen bij dit magazine.

2| Dreams magazine


Moodboard

In dit moodboard komen verschillende dingen terug. Zo zie je kaarsen wat voor romantisch en gezellig staat. Ook zie je een yoga houding dat staat voor rust. Ik droom ervan om rust in te bouwen in mijn leven met een eigen huisje, een kindje en leuke huisdieren.

De jacuzzi staat ook voor rust en de strandfoto voor reizen. Het moodboard is iets te druk geworden maar het beeld wel uit wat mijn stijl en thema voor dit magazine is, namelijk Dreams magazine. Ik hoop dat jullie genieten van dit magazine. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt.

3| Dreams magazine


4| Dreams magazine


5| Dreams magazine


6| Dreams magazine


Inhoudsopgave

Editie Januari 2014

Museum Beeld en Geluid

Gastcollege’s Interview DJ Blogs Social media Originele CV Visual Storytelling Infographic Multiverse

7| Dreams magazine


Het museum Beeld en Geluid in Hilversum is een echte experience. Dit is alles behalve een saai museum!

8| Dreams magazine


9| Dreams magazine


d i u l e g n e d l e e B

Het museum Beeld en Geluid heeft teveel activiteiten om op te noemen. Ik ben alleen naar dit museum geweest want niemand kon mee en ik heb me prima vermaakt! Aan de hand van een paar foto’s zal ik een paar voorbeelden aan je geven!

Bij binnenkomst krijg je een ring waarop de resultaten, zoals foto’s die je hebt gemaakt in het museum opgeslagen worden. Ook kun je je favoriete fragmenten opslaan. Bij binnenkomst kun je een gids kiezen bijvoorbeeld Sophie Hillbrand die je door het museum leidt. Als je de eerste activiteit wil doen kun je het e-mailadres invullen waardoor je thuis je resultaten terug kunt kijken.

Zo ziet de experience omgeving eruit. Leuk he? Als je resultaten en fragmenten hebt opgeslagen kun je die vanaf de bovenste etage in de medialounge rustig terugkijken.

10| Dreams magazine


Er is ook een gedeelte waarbij je 25 jaar vooruit kan gaan in de tijd. Hier kun je je eigen huis maken, het eten dat je dan wilt eten en je eigen voertuig die je dan wilt hebbem. Ook kun je een interview doen met vragen over wat je wensen zijn en wie je hoopt dat dan nog je vrienden zijn. Dit alles is dan terug te vinden via het account waarop alles wordt opgeslagen via de ring.

Dit is het onderdeel TopPop, waarbij kinderen (of ouderen) zelf VJ kunnen zijn van een programma. Er zijn ook kinderen die het licht regelen. Hierdoor ervaren ze hoe het is om dit zelf te doen.

Er zijn nog veel meer dingen te beleven in het museum Beeld en Geluid. Zo kun je zogenaamd met een beroemdheid op de foto, kun je het journaal presenteren, kun je achter de knoppen zitten bij de top 2000 en kun je heel veel verschillende video fragmenten terugkijken en zelfs een quiz spelen. Het is een museum voor jong en oud en je kunt er heerlijk bij wegdromen! Mijn verwachtingen waren dat er veel te beleven en te doen zou zijn en deze verwachtingen zijn uitgekomen!

11| Dreams magazine


12| Dreams magazine


J D w e i v r e Int Interview met een DJ. Een voorbeeld.. Een doorzetter. Een eigen platenlabel en een studio in zijn huis. Wie is zijn voorbeeld? Hoe vaak draait hij en welke rol speelt social media bij zijn DJ carrière?

13| Dreams magazine


DJ Ed Live

Voor dit interview heb ik gekozen voor mijn broer. Hij is DJ samen met een vriend en heeft een eigen platenlabel. Hij maakt promotie via Youtube en Facebook. Hij is een voorbeeld omdat ik zie hoe hij zijn dromen najaagt en dat wil ik zelf ook gaan doen. Hij heeft een passie voor muziek en begon met nummers maken. Nu heeft hij een eigen studio in zijn huis, een eigen platenlabel en ze gebruiken social media om zich te promoten en contact te hebben met andere DJ’s. Ik vind het leuk om hem te interviewen omdat ik eigenlijk in detail niet weet wat hij precies doet en wat zijn vriend precies doet. Ik wil meer weten van wat hij doet.

• Hoe lang maak je al je eigen nummers Ongeveer een jaar of 7, produceren leer je niet in één dag, het vergt veel tijd en positieve energie om goed je weg te vinden in het maken van eigen nummers. • Hoe kwam je erop om dit te gaan doen? Ja dat is een goede, eigenlijk via mijn grote zus toen zij rond de achttien was begon zij met stappen. De verhalen en de muziek die zij meenam was voor mij de trigger en sinds toen was ik besmet met het dancevirus.

14| Dreams magazine


• Hoelang duurde het voordat je een eigen studio had Om muziek te maken heb je tegenwoordig niet veel meer nodig dan een stabiele PC dus die had ik natuurlijk al snel in mijn bezit, de rest is er met de jaren bij gekomen. • Heeft iemand jouw geïnspireerd of ben je dit helemaal zelf begonnen? Het meeste heb ik uit mezelf gehaald, gelukkig heb ik wel veel hulp gehad van producers om me heen. • Hoeveel maak je gebruik van Facebook en Youtube om jezelf te promoten? VEEEEEEEEEEL soical media is voor ons de manier om ons op de kaart te zetten en in contact te bijven met de Trance family. • Denk je dat dit nog meer kan en denk je dat dan meer effect zal hebben? Meer kan natuurijk altijd maar het vergt veel kostbare tijd die we liever besteden in de studio. • Hoe vaak moet je draaien per jaar? Is moeilijk te zeggen het ene jaar wat meer dan het andere. • Wil je hier je brood mee gaan verdienen? Ja dat is zeker wel waar ik heen wil!

15| Dreams magazine


“Artwork vinden wij erg belangrijk en we willen dat het uitstraalt wie wij zijn”

• Wie zijn je voorbeelden? PFF teveel om op te noemen. Op het moment haal ik veel inspiratie uit artiesten als Nick Sentience, Simon Patterson, Protoculture Bombina, Alexander Popov en Orjan Nilsen, maar ik luister ook veel naar Muse, Coldplay en Daft Punk. • Hoeveel tijd besteed je in de studio per week? Ik denk wel meer dan 40 uur per week. • Als je kon kiezen zou je dan meer willen draaien op feesten of meer tijd in de studio rondbrengen? Optreden is voor mij toch wel hetgene waar ik het meeste uithaal. • Ik hoorde dat jullie in februari een deadline hebben gaat het hier om een album en hoeveel nummers staan er dan op? Zoals het er nu voorstaat tien nummers, maar de final selectie zou er zomaar anders uit kunnen zien.

16| Dreams magazine


• Is je ambitie om populair te worden in Nederland of ook internationaal? Populair is het niet waar het voor mij om gaat, maar het is natuurlijk wel belangrijk om jezelf volledig te kunnen geven in de wereld van de muziek. • Hoeveel tijd besteden jullie aan jullie platenlabel? 20 uur in de week. • Jullie hebben ook mooie foto’s met jullie DJ naam erbij, besteden jullie hier veel aandacht aan om op een goede creatieve manier in beeld te komen met een mooie foto en logo? Artwork vinden wij erg belangrijk en we willen dat het uitstraalt wie wij zijn, gelukkig hebben we een creatieve dame in ons netwerk die dat allemaal voor ons doet.

17| Dreams magazine


18| Dreams magazine


gastcolleges Leuke en inspirerende gastcolleges met onder andere de volgende onderwerpen: documantaire, handshake event, word of mouth college en opdracht, fotografie en DE leiderschapsshow van Rocking Up Life!

19| Dreams magazine


Documantaire A remix manifesto

20| Dreams magazine


Copy Right s Mash-up

Walt Disney

Illegale downloads en boetes

21| Dreams magazine


De documantaire RIP! A Remix Manifesto gaat over de auteursrechten die gelden en hoe mensen zich daartegen verzetten.

Hij verzet zich tegen deze auterusrechten en betaalt niet.

Ook komt in de documantaire voor dat je niet illegaal mag downloadIn de documantaire wordt als voor- en. Je ziet dat mensen torenhoge beeld de sample artiest Girl Talk boetes krijgen en ze zelfs worden gebruikt die van verschillende opgepakt. Dit wordt nagekeken op muziekfragmenten ĂŠĂŠn remix de computers, allemaal alleen ommaken en die daarmee optreden. dat je niks illegaal mag downloadAls hij hiervoor zou betalen zou hij en en zelfs door een liedje te zingen miljoenen kwijt zijn. op straat kan je problemen krijgen.

22| Dreams magazine


De maker van deze documantaire vindt dat alle muziek en software in het publieke domein moeten komen om iedereen zijn creativiteit de vrije loop te kunnen laten. Iedereen moet liedjes kunnen mixen als ze willen of bijvoorbeeld tekeningen kunnen maken die op de Walt Disney figuren lijken. Als je terugkijkt in de tijd werden vroeger al tekekeningen, verhalen en muziek gesampled dus waarom nu niet?

Het is belangrijk voor kunstenaars en wetenschappers om elkaars kennis te kunnen gebruiken. Dit zorgt voor inspiratie. Ze willen met deze documantaire bereiken dat er artistieke en wetenschappelijke vrijheid moet komen en het toegestaan is om alles te delen en te gebruiken.

mixen re r a a d n e n e d a lo n ziek mag dow u m n e re e d ie t a d d is de huidige Ik vin it D . n le ta e b te r o o der hier v lefoon. te e d n van mag maken zon e t e rn te in ia t gedeeld v rd o w s e ll A . ij p p a h c maats inspelen! p o ij p p a h c ts a a m e Hier moet d 23| Dreams magazine


Handshake

Ik vond de brainstorm heel leuk om te doen en hij was een hele leuke enthousiaste ondernemer en dat inspireert me.

Handshake is een kans om in contact te komen met verschillende ondernemers. Wij hebben hier twee presentaties gevolgd en een speeddate en brainstorm gedaan met een ondernemer. Ik vond dit heel leuk om te doen en wil dit door middel van een korte samenvatting met jullie delen.

over jezelf gaat. De doelgroep is 18 tot 30 jaar. Hoe grotere groepen hoe beter. In januari geven ze de leiderschapsshow in Amsterdam en het probleem is dat er voor hun idee nog niet genoeg mensen komen. Hoe kunnen deze mensen getrokken worden?

De oplossingen die uit de brainstorm Allereerst kregen we een presentatie zijn gekomen: Rocking up life! kan het over de glazen studentenbus die beste guerillamarketing gaan doorvoerbuiten stond. Zij gaan langs verschillen- en om veel mensen te trekken voor jande studentensteden om geld in te zam- uari. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen elen, net zoals serious request. Ze doen door op de radio proberen te komen, het ook op dezelfde manier met alleen door studentencafĂŠs en klaslokalen in sapjes en weinig slaap. te lopen of door bijvoorbeeld op het station te gaan staan en het met een miHierna hadden we een speeddate met crofoon om te roepen. Ook leek het ons Sydney Brouwer van Rocking Up Life! handig om een samenwerkingspartner Dit is een leiderschapsshow dat vooral te vinden.

24| Dreams magazine


Tussen de speeddate en de brainstorm door kwam er een presentatie van Michel Penterman.

Een paar tips: Social media is geen doel maar een middel om je doel te bereiken Profiteer van First Mover Advantage. Laat niemand jou vertellen hoe jouw wereld in elkaar zit.

Hij besloot gitaarlessen live te geven, alleen dit was te vermoeiend. Toen ging hij video’s maken waarop hij gitaarles De ‘echte ondernemer’ bestaat niet. Ga gaf. Deze had hij op Youtube gezet en op zoek naar de ondernemer in jou! die waren bijna 500000 keer bekeken. Niet alles is rozengeur en manenschijn.. Maar op ‘het internet’ Hij besloot ook dvd’s te maken en die heb je iedere dag nieuwe kansen. Je werden ook verkocht. Hij nam de URL hoeft niet per se grote www.gitaarles.nl over. investeringen te doen.

Ik heb veel bewondering voor Michel Penterman en ik vond dit een leuke en inspirerende presentatie.

25| Dreams magazine


Word of Mouth door Esther Bouw Dit college werd gegeven ter voorbereiding op het bezoek bij Magnetico in Amsterdam. Hier hebben we zelf mee geholpen om een word of mouth actie te bedenken voor het Amsterdam Light Festival. Dit is op de volgende bladzijde terug te vinden. Hier wat feitjes uit de les die ik interessant vond en graag met je wil delen. De basis moet goed zijn, dan gaan mensen erover praten. Mensen moeten gaan dromen en gaan denken dat iets echt leuk is om te doen of te kopen.

at w e m a n t e m t 84% gebruik ggen e z r e v o r e n e ander

clame e r n i t e i n ft 86% geloo

n van e g n i l e v e b n a wt a l meer a t a 78% vertrou d s i g i d r genwoo e T . n e d n e i r v

26| Dreams magazine


Essentie van het college: - Give people a reason to talk about you Wees uniek in je business CreĂŤer in plaats van adverteer 5 principes van Word of Mouth: Respectful Social Measurable Repeatable Not every brand goes talkable

6 aspecten guerilla marketing: 1. Geen groot budget 2. Onverwacht en verassen 3. Ludiek 4. Interactief 5. Onverwachte plekken 6. Heeft alles in zich om buzz te veroorzaken

27| Dreams magazine


Word of Mouth Bij Magnetico moesten we in een groepje een word of mouth actie bedenken voor het Amsterdam Light Festival waardoor er meer mensen getrokken worden. We moeten door een Word of Mouth actie mensen hun interesse wekken door onverwachte ludieke acties met licht.

m r o t s n i a r b e d IdeeĂŤn vanuit Lichtjes inzamelen

Win een fiets

Studentenverenigingen

Verlichte fietsen in lantaarnpalen of balkon Prijsvraag door bepaalde punten te vinden

Lichtgevende mensen door de stad Poltiie verlichten veilig verkeer Nederland

Doorgeefdingen of breeklichtjes ‘s Nachts fietsen versieren

Iets op de Dam

Glow in the dark fiets

Verlicht een (studenten) feest binnenvallen Flashmob

Lichtgevend levend standbeeld met fiets

28| Dreams magazine

Verlicht in een winkel

Guerilla marketing


Guerilla Actie: Verschillende plekken in Amsterdam op hetzelfde moment. Mensen hun interesse wekken door onverwachte ludieke acties met licht. Bijvoorbeeld: Metro/Tram binnenvallen met verlichten mensen, flyeren, interesse wekken. Op de Dam, Rembrandtplein, Leidseplein etc.

Uiteindelijke idee! Ludiek “verrassen, verbazen, attention”

Stunt BMX’ers op de Dam (of Leidseplein) laten stunten op verlichte fietsen en mensen laten flyeren zodat mensen weten waarvoor het is. De BMX’ers trekken de aandacht en hierdoor zullen de mensen komen kijken en zullen ze tegen anderen vertellen hoe leuk het is. Dit zou een succesvolle word of mouth actie kunnen zijn omdat BMX’ers de aandacht trekken en het mooi is om dit met verlichte fietsen te zien. De faalfactoren zijn echter dat het veel geld kost om ze in te huren en dat het op meer verschillende plekken in de stad gedaan moet worden om een succesvolle word of mouth actie te worden. Wij hadden er niet bij nagedacht dat BMX’ers inhuren zoveel geld kost. 29| Dreams magazine


Light My Ride

Light My Ride is een onderdeel van het Amsterdam Light Festival waarbij er een tour wordt gedaan met verlichte fietsen. Mensen kunnen zichzelf opgeven en ik heb een foto van mijn fiets gemaakt en op de Facebook pagina van Light My Ride en op mijn eigen Facebook gezet.

30| Dreams magazine


31| Dreams magazine


Ik houd van foto’s maken en vaak worden mijn foto’s nog heel mooi ook. Ik weet een beetje wat ik precies op de foto wil en maak er meestal ook een mooie expositie van. Ik vond het heel leuk om een gastcollege fotografie te krijgen en hieronder is een korte samenvatting daarvan. Met foto’s maken leg je je dromen vast of als je foto’s kijkt droom je erin weg. Ik houd ervan en jij?

Fotografie is niet alleen lekker om te doen maar ook om dingen vast te leggen zoals reisfoto’s. Ook kun je er heerlijk bij wegdromen. 32| Dreams magazine


Gastcollege Fotografie

Hoe komt fotografie tot stand? • Camera’s Voordelen digitale camera: - Minder chemische middelen (milieuvriendelijker) - Makkelijk te bewerken - Werkt sneller - Nog steeds in ontwikkeling • Studiofotografie - Hoe zachter het licht, hoe zachter je huid erop komt te staan.

Afbeeldingen tegenwoordig: Grote ontwikkeling van beeldconsumptie, steeds meer vraag en ook meer verzadiging. Waar let je op bij beelden: 1. Vraag (doelstelling) formuleren - Doelgroep, verwachting, key points 2. Voor productie - Planning, agenda bepalen en vullen 3. De productie (eerst testen dan pas schieten) 4. Selectie – verwerking – conclusie 33| Dreams magazine


Een geweldige leiderschapshow. Volop leerzame stof die vooral gebracht wordt door entertainment. Wat een leuke manier om dit te brengen en wat inspirerend dat ze dit samen zijn begonnen.

34| Dreams magazine


Rocking up Life!

Bijna iedereen droomt van succes. De één wil succes in het leven en de ander wil een bekende artiest worden. Er is een geheime formule van succes. Probeer het zelf eens en leef je droomleven!

Als jij in het succes van anderen toeval als hele belangrijke factor beschouwt dan haal je bij je eigen ook de verantwoordelijkheid weg bij je eigen geluk. Dit is één van de belangrijkste fundamenten: Link tussen je eigen resultaten in je leven en je eigen gedrag.

1. Je moet exact weten wat jij wilt bereiken (know your outcome) 2. Heel veel actie ondernemen (take massive action) 3. Weet waar je naartoe wilt, kijk onderweg naar je doel of je nog op de goede weg bent, zo niet schaaf bij (check your results) 4. Verander je aanpak totdat je krijgt wat je wilt. Niet opgeven. (change your approach till you get what you want)

Welk resultaat het in je leven ook is er is maar één iemand die daar verantwoordelijk voor is en dat ben jijzelf. Je hebt niet alleen positieve resultaten maar ook negatieve dus soms is dat moeilijk. Verschillende zaken zijn belangrijk in je leven zoals je liefje, sociaal, fysiek, emotioneel, geld etc. 35| Dreams magazine


36| Dreams magazine


s g o l B 8

37| Dreams magazine


Blogs

38| Dreams magazine


Geluk Geluk vind ik in zoveel dingen, zoals in dromen, muziek en mijn liefde, vrienden en familie. Waar vind jij je geluk in?

Zelf droom ik van zoveel dingen. Zo droom ik van de toekomst. Ik zie mijzelf voor me met een leuke baan, samenwonend met mijn relatie, trouwen, kind(eren) Iedereen droomt wel eens, of je en een leuke hond, maar het nu jong bent of oud. Er zijn veel belangrijkste is gelukkig en gezond verschillende soorten dromen, blijven. Je kunt nog zoveel willen zoals dagdromen of de dromen in je leven maar ik denk dat dit de die je ’s nachts hebt. Ook kun je twee belangrijkste dingen zijn en dromen hebben over de toekomst. dat dit ook de dingen zijn waar je Ik droom heel vaak en ik geloof dat dankbaar voor moet zijn. Zelf vind dromen je leven mooier kunnen ik ook veel geluk in mijn liefde en maken. Door dromen te hebben in muziek. geniet je en door dromen te hebben blijf je zin houden in het leven.

39| Dreams magazine


Ik luister zo vaak muziek en ik droom dan helemaal weg. Ik zit in mijn eigen wereld en denk aan zoveel dingen. Muziek is een inspiratie voor me en ook een uitlaatklep. Je kunt jezelf in teksten vinden en je herkent jezelf in sommige muziek. Muziek kan je blij maken maar ook verdrietig. Muziek biedt troost, maar ook geluk. Ik zou niet weten wat ik zonder muziek zou moeten. Zelf ga ik binnenkort een gitaarcursus volgen omdat het me geweldig lijkt om muziek ook zelf te maken en er dan ook bij te zingen. Ik denk dat muziek dan een nog grotere uitlaatklep is dan dat je het alleen luistert en ik kan niet wachten om hiermee te beginnen. 40| Dreams magazine

Ook brengen mijn liefde, vrienden en familie me heel veel geluk. Ik denk dat het belangrijk is om een goede en veilige basis te hebben. Hiermee bedoel ik dat je familie, vrienden en een liefde hebt waar je op kunt bouwen. Ik realiseer me dat ik me erg gelukkig mag prijzen dat ik een geweldige familie, vrienden en liefde heb. Soms vergeet je om hiervan te genieten als er iets aan de hand is, maar ik denk dat het belangrijk is om te genieten van de kleine dingen en proberen te blijven zien dat er zoveel moois is in het leven. Ik denk dat je zelf het verschil kunt maken. Denk je ook niet?


41| Dreams magazine


Reizen

g en n i d i e fl a st, u r l e e v l hee reizen” d n i v k I “ in g n i n n a ontsp

Na mijn vorige blog ging ik erover nadenken wat ik nu kon gaan schrijven. Eigenlijk was dit niet zo moeilijk en dacht ik er meteen aan om te gaan schrijven over mijn passie reizen. Ik vind heel veel rust, afleiding en ontspanning in reizen. Als ik een tijdje weg ben geweest, ook al is het maar 2 dagen, dan merk ik dat ik daarna nog veel beter in mijn vel zit.

uiteindelijk helemaal kapot bent en de drukte even niet meer aankan. Overal liepen mensen en nergens kon je even rustig zitten. De tweede dag deden we het lekker rustig aan. Zo waren we naar het Louvre en in het reuzenrad geweest waarvan je een geweldig uitzicht hebt. Van tevoren was ik een beetje zenuwachtig om in het reuzenrad te gaan omdat hij best hoog was maar uiteindelijk was ik zo aan Een paar dagen terug was ik naar het genieten. Ik denk dat ik mindParijs met mijn vriendin. Wat is er moet nadenken over dingen en dat een mooie stad zeg.. Maar o o o dingen gewoon moet doen, want wat druk. De eerste dag hadden we het reuzenrad was één van de mooveel te veel gedaan waardoor je iste dingen die ik daar gedaan heb. 42| Dreams magazine


We zijn ook nog naar de slotjesbrug geweest waar we op allebei de bruggen (de nieuwe en de oude) een slotje hebben opgehangen op de dag dat we 2 maanden een relatie hadden. Daarna gingen we naar Montmartre waar zich de schilderswijk bevindt en daar heb je een geweldig uitzicht over Parijs. Ik kon hier wel uren zitten en genieten van het uitzicht, want wat is de wereld toch eigenlijk mooi. Om de dag af te sluiten gingen we eten vlakbij de Eiffeltoren en liepen we daarna naar de verlichte Eiffeltoren toe. Wat was dat mooi zeg, het leek net alsof ik droomde. Echt een speciaal en bijzonder gevoel.

Parijs was de eerste vakantie waar ik met mijn vriendin heenging en ook al was alles heel mooi, we zijn er toch achtergekomen dat we de volgende vakantie lekker naar een warm en ver land willen gaan om heerlijk tot rust te komen en nog meer mooie en leuke dingen te beleven. Ik heb nu al zin om dit avontuur met haar aan te gaan. Van de reis naar Parijs heb ik geleerd om meer te doen en niet overal zoveel over na te denken en ik denk dat dit voor bijna alles geldt. Wat denk jij? 43| Dreams magazine


Kerst

Na mijn vorige blogs die over mijn passie gingen wilde ik even iets heel anders gaan schrijven. Toen begon ik aan Kerst te denken. Kerst is heel belangrijk voor mij en ik hecht er veel waarde aan om dan gezellig met mijn familie te zijn. Dit jaar is Kerst heel anders en in deze blog zal ik vertellen waarom.

In januari van dit jaar is mijn oma overleden. Dit is het eerste jaar dat ik Kerst vier met mijn familie zonder mijn oma erbij. Dat is best gek.. zo na 21 jaar Kerst vieren zonder mijn oma. Kerst zal dit jaar daarom best een beetje moeilijk zijn. Gister ben ik met mijn broer, schoonzus, moeder, haar vriend en mijn vriendin naar de musical Hij 44| Dreams magazine

Gelooft In Mij geweest. Dit is een musical die gaat over het leven van AndrĂŠ Hazes. Mijn oma was fan van AndrĂŠ Hazes en eigenlijk zouden wij vorig jaar samen met mijn oma naar deze musical gaan. Dit maakte het heel bijzonder om hier toch nog heen te gaan en ik geloof erin dat oma evengoed bij ons was.


Buiten dat Kerst een beetje gek en misschien moeilijk zal zijn is dit ook de eerste Kerst met de familie van mijn vriendin. Zij zei iets dat erop neerkwam dat het misschien gek is zonder mijn oma, maar dat ik evengoed een leuke kerst ga hebben. Zo gaan we 2e kerstdag bijvoorbeeld eten bij een restaurant met twee Michelinsterren, iets dat ik nog nooit gedaan heb en waar ik heel veel zin in heb. Ook leer ik bijna iedereen van haar familie kennen. Ik heb erg veel zin in Kerst dit jaar ook al is het een andere Kerst dan dat ik gewend was.

Ik heb sinds dit jaar dus een nieuwe schoonfamilie waar ik heel blij mee ben en natuurlijk ben ik blij met mijn vriendin en ben ik heel gelukkig dat ik Kerst met ze ga vieren. Ondanks dat er soms wat mindere dingen zijn in het leven, moet je natuurlijk blij zijn met wat je hebt en ook al was het moeilijk om mijn oma te verliezen. Het was al heel mooi dat zij 90 jaar heeft mogen worden en de herinneringen aan haar zullen we koesteren. Ze zal altijd bij ons zijn.

45| Dreams magazine


Talenten Na mijn vorige blogs over mijn passie en een persoonlijke blog wilde ik het nu graag over iets anders gaan hebben, namelijk mijn talenten. Op de één of andere manier is het best raar om het te hebben over mijn eigen talenten, terwijl ik toch wel goed weet wat mijn talenten zijn. Het blijft toch gek om het over mezelf te hebben, maar het is heel mooi om te kijken naar mezelf. Dus bij deze..

Ik ben blij dat ik hier zo goed in ben.

Buiten dat ik goed ben in spelling ben ik ook heel perfectionistisch. Op school en werk is dat handig, omdat ik vaak nakijk of ik iets goed heb gedaan. Daardoor krijg ik het beste resultaat. In het gewone leven is het soms wel wat vervelend. Zo moeten spullen vaak recht liggen en wil ik alles graag onder controle houden. Dat kan natuurlijk niet Één van mijn talenten is dat ik heel altijd, want sommige dingen zijn goed ben in spelling. In projectniet te controleren. Dit is iets waar en op school kijk ik ook meestal ik nog aan moet werken en nog de spelling na en het valt mij snel van kan leren. Los laten.. et op als er een spellingfout in zit. Ik h m o k e g h c o vind het ook leuk om te kijken in “Het blijft t en” een stuk of alles goed staat en of de over mezelf te hebb zinsopbouw goed is.

46| Dreams magazine


Tijdens de vakanties waar ik met vrienden ben geweest ben ik erachter gekomen dat ik heel goed kan organiseren en plannen. Ik regelde vaak dat de reisbescheiden waren uitgeprint en keek van tevoren al naar wat er in de omgeving te doen was. Toen ik laatst naar Parijs ging had ik van tevoren ook al verschillende dingen bekeken waar we heen konden gaan en had ik ook al gekeken hoe we daar met de metro konden komen. In het gewone leven, buiten school om, organiseer en plan ik dus heel graag, maar op school en op mijn werk ook. Ik heb graag duidelijkheid en wil graag weten na een vergadering wat er precies gedaan moet worden. Ook ben ik vaak planner in het project geweest, omdat ik het fijn vond om zelf het overzicht te maken. Ook ben ik heel creatief en denk ik vaak out of the box. Ik houd van nieuwe dingen ontwikkelen, zoals dat we op school concepten ontwikkelen voor bedrijven. Door middel van brainstorms blijf je jezelf verbazen met wat er allemaal voor nieuws verzonnen kan worden.

Ik doe nu de minor Creatieve Industries, waarbij ik nog meer creativiteit bij mezelf naar boven haal. Ook op het visuele vlak. Zo moest ik een moodboard van mezelf maken en ook heb ik een beeldverhaal gemaakt. Deze periode moet ik een magazine maken. Ik vind dit zo leuk om te doen!

s m r o t s n i a r b n l va “Door midde � n e z a b r e v f l e blijf je jez Als laatste ben ik ook heel goed in het schrijven van stukken. Als ik iets moet doen voor het project kan ik mij heel goed uitdrukken op papier. Ik kan gemakkelijk beginnen met een stuk en er komt snel op papier te staan wat ik ook wil dat er staat. Ik vind dit fijn, want hierdoor kan ik mezelf snel en gemakkelijk uitdrukken en loop ik bijna nooit vast met het maken van stukken. Dit zijn eigenlijk mijn belangrijkste talenten. Ik ben er trots op dat ik deze talenten bezit en sta er altijd voor open om hier verder op te bouwen en om op zoek te gaan naar welke talenten ik nog meer heb. Wat zijn jouw talenten? 47| Dreams magazine


48| Dreams magazine


Liefde Gister zat ik met mijn vriendin te kijken naar All You Need Is Love de Kerstspecial. Wat een prachtig programma is dat toch. Het is zo leuk om gelukkige mensen te zien en als het ware meegenomen te worden in hun blije emoties. Ik zat met mijn vrienden echt te genieten. We houden allebei van zulke programma’s en het was echt leuk om naar te kijken, maar wat is liefde nou eigenlijk voor mij? Ik heb bijvoorbeeld liefde voor mijn familie en vrienden, maar niks is te vergelijken met de liefde die ik voor mijn vriendin voel. Dat is een andere soort liefde en dat noem ik dan pure liefde.

Pas dan zie je dat er in vorige relaties iets niet klopte en dat dit echt de relatie is die je voor altijd wilt. Dit gevoel heb ik met mijn vriendin en ik kan jullie zeggen dat dat een geweldig gevoel is. In elke relatie zijn er soms wel discussies of heel soms een ruzie, maar dat doorsta je dan samen en daar wordt de relatie dan zoveel sterker van.

t e e w t k j i k n a a “Als je elkaar zit” d e o g t e h t a d je

Voor een blog is dit misschien wat persoonlijk en emotioneel, maar ik begon deze blog te schrijven en dit is wat eruit komt.. Ik weet niet of ik geloof in de ware, maar als dat bestaat weet ik dat ik de ware nu gevonden heb. Het is geweldig dat iemand je een beter persoon maakt dan dat je al was en dat iemand je steunt in alles wat je doet en je weet dat diegene altijd bij je blijft.

Misschien klinkt dit wat overdreven, maar ik denk dat je op een bepaald moment iemand in je leven tegenkomt waarbij alles klopt. Het gevoel is er meteen, je vult elkaar aan, je maakt elkaars leven mooier en als je elkaar aankijkt weet je dat het goed zit en dat je Ik ben elke seconde van de dag blij je nergens zorgen om hoeft te mak- dat zij mijn vriendin is en ik hoop en. dat iedereen zo iemand vindt in zijn of haar leven.

49| Dreams magazine


50| Dreams magazine


Inspiratie Deze blog gaat over mijn inspiratie. Op school moest ik voor mijn personal brand op zoek gaan naar mensen die mij inspireren en ik vind het leuk om hier in mijn blog meer over te vertellen. Het werd al heel snel duidelijk dat mijn moeder mij inspireert op een bepaalde manier. Zij betekent ten eerste heel veel voor me, maar ze inspireert mij omdat mijn moeder een heel sterk persoon is. Ze is als het ware een voorbeeld voor me en als ik met iets zit denk ik eraan dat ik sterk moet zijn en dat alles goed komt. Ik ben namelijk best veel verhuist, wat ook moeilijk was voor haar, maar ze bleef sterk en uiteindelijk is alles goed gekomen. Hierdoor zie ik ook heel goed in dat er na regen weer zonneschijn is.

en e e r a w t he “Ze is als r me” voo voorbeeld

Verder is Beyoncé ook een inspiratie voor mij. Zij staat op voor vrouwenrechten en ze vindt dat vrouwen bijvoorbeeld net zoveel horen te verdienen dan mannen. Ze heeft er ook een liedje voor geschreven: Run the World. Buiten dat zij dit doet is ze ook een inspiratie omdat ze lekker normaal en haarzelf blijft ondanks dat ze wereldberoemd is. Dat vind ik echt knap en ik bewonder haar echt door haar goede muziek en om hoe ze is.

Niet dat ik haar persoonlijk ken natuurlijk, maar door middel van verschillende documentaires over haar leer je haar kennen.

s over n e e l e w r “Heb je e ie jou inspireert?” t w nagedach Ik ben in april dit jaar naar een concert van haar geweest met Daniëlle en het was echt geweldig. Twee weken terug werd bekend dat ze weer naar de Ziggo Dome kwam en we waren gelijk weer heel enthousiast en wilde heel graag kaartjes hebben. We wisten dat dit lastig zou worden want de vorige keer was het ook maar net gelukt en veel mensen hadden geen kaartje. Twee dagen voor de verkoop waren we allebei al zenuwachtig en droomde we er allebei al over dat het niet zou lukken om kaartjes te krijgen. Uiteindelijk is het ons gelukt na een zenuwslopend ochtendje. Mijn moeder en Beyoncé inspireren mij dus op verschillende manieren. Om sterk te zijn, mezelf te zijn en om de mooie dingen in het leven te zien. Ik zag het nooit als een soort inspiratie maar doordat ik deze vraag op school kreeg ging ik erover nadenken en eigenlijk is het wel leuk om te zien waardoor je geïnspireerd wordt. Heb je er wel eens over nagedacht wie jou inspireert?

51| Dreams magazine


Goede voornemens Het nieuwe jaar is weer begonnen! Na een leuke Oud en Nieuw met leuke mensen besloot ik om nu eens een blog te schrijven om terug te blikken op 2013, maar vooral over mijn goede voornemens in 2014. 2013 was een bewogen jaar. Zo had ik op 8 januari mijn oma verloren waardoor het jaar niet zo goed begon. In februari besloten mijn moeder en ik om te gaan diëten. Iets waar ik heel trots op ben want ik ben ongeveer 8 kilo afgevallen (na de Kerst en Oud en Nieuw is dit vast alweer minder geworden haha). Verder is 2013 het jaar waarin ik mijn vriendin heb ontmoet. Iemand bij wie ik me geweldig voel en waarbij ik mezelf kan zijn.. Een heerlijk gevoel.

52| Dreams magazine

Mijn voornemens voor 2014 zijn: meer sporten, een Pathé pas nemen, meer uitgaan, afstuderen en geld sparen! Vrijdag ga ik beginnen met sporten en een pathé pas halen doe ik deze maand. Mijn vriendin woont in Amstelveen dus vaker uitgaan is ook binnen handbereik. Een klein stukje met de tram of scooter en we zijn in Amsterdam dus dat komt helemaal goed. Geld sparen ga ik ook proberen om lekker op vakantie te gaan en eventueel al geld apart te leggen voor een eigen huisje. Ook hoop ik dat ik eind van dit schooljaar afgestudeerd ben. Voor 6 januari moet ik mijn nieuwe a anmeldingsformulier om af te studeren inleveren en ik hoop dat deze wordt goedgekeurd. Daarna kan ik dan lekker aan de slag met mijn afstudeeropdracht. In mijn volgende blog zal ik verder op het afstuderen ingaan. Ik ben zo blij met mijn vrienden, familie, schoonfamilie en mijn vriendin en ik heb zin om samen 2014 tot een succes te maken! Heb jij goede voornemens?


Afstuderen Ik droom soms over de toekomst en dan vraag ik mezelf wel eens af wat ik voor werk zal doen en waar dit werk zal zijn. Voordat ik ga werken moet ik natuurlijk eerst afstuderen. Dit afstuderen gaat in februari beginnen. Ik vind het heel spannend want gister heb ik mijn aanmeldingsformulier voor mijn afstuderen ingeleverd en ik ben benieuwd of deze is goedgekeurd. Als deze is goedgekeurd ga ik dus in februari beginnen met afstuderen en dan hoop ik eind juni klaar te zijn. Als ik afgestudeerd ben kan ik eindelijk lekker werken, maar waar precies? Dat weet ik zelf eigenlijk ook nog niet. Wat wil ik precies? Dat is een vraag die nog een beetje onduidelijk voor me is. Tijdens mijn afstuderen wil ik me meer verdiepen in wat ik nu precies wil. Ik doe de opleiding Vrijetijdsmanagement en deze opleiding is zo breed dat het moeilijk is om ĂŠĂŠn richting te kiezen. Dit is dan ook de reden dat ik het nog niet precies weet. Ik droomde altijd van werken in het buitenland, maar nu ik een relatie heb en soms heimwee heb zal dat ook wat ingewikkelder worden. Ik heb wel geleerd dat je je dromen uit moet laten komen dus als ik dit na mijn afstuderen nog steeds wil zal ik dat nog wel overwegen.

Wel spannend hoor.. Bijna afgestudeerd en dan fulltime werken. Ik ben benieuwd wat de toekomst me brengt en waar ik zal gaan werken. Ik heb er zin in! 53| Dreams magazine


54| Dreams magazine


55| Dreams magazine


Social media Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van social media. Het wordt steeds belangrijker doordat je veel mensen kunt bereiken via social media. Je kunt zelfs beroemd worden met het gebruiken van social media. Dit is bijvoorbeeld te zien aan Justin Bieber die beroemd is geworden doordat hij een filmpje had gepost op Youtube. Aan dit voorbeeld is te zien hoeveel invloed social media eigenlijk heeft op het bereik van een doelgroep en het verhogen van bekendheid. Ook kun je een netwerk opbouwen via social media, dit is mogenlijk via LinkedIn waarbij je zakelijke relaties kunt leggen.

56| Dreams magazine

Facebook is een social media kanaal waarbij je vrienden kan worden met mensen en daar verschillende statussen op kan posten. Andere voorbeelden van social media zijn Twitter, Pinterest en Instagram. Via Twitter kunnen korte statussen gepost worden net zoals op Facebook en kun je mensen volgen of zelf gevolgd worden. Via Pinterest kun je foto’s pinnen en via Instagram kun je zelf foto’s of korte filmpjes maken. Zelf maak ik gebruik van Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest. Mijn pagina’s zijn hier en op de volgende pagina’s te vinden.


Twitter

LinkedIn

57| Dreams magazine


Pinterest

Social media en mijn blogs

Om mijn blogs door veel mensen te laten lezen heb ik deze via social media gedeeld. Hier heb ik Facebook en Twitter voor gebruikt. Ik maak zelf het meeste gebruik van Facebook en het was via wordpress.com te zien dat de meeste mensen via Facebook op mijn blog terecht kwamen. Ik vond het leuk om te zien hoeveel mensen mijn blogs bekeken. Social media is dus zeker een goede manier om iets

58| Dreams magazine

wat je maakt onder de aandacht te brengen. Maar ook als je bijvoorbeeld een enquĂŞte ingevuld wilt hebben door mensen kun je deze op social media zetten om veel mensen te bereiken. Hieronder is mijn blog te zien. Als het je ook leuk lijkt om blogs te schrijven is dat een hele goede site om je blogs op te zetten. Hier kun je ook zien hoeveel mensen je blog bekijken. Bij mij zijn dat 418 mensen!


Originele Cv

59| Dreams magazine


Visual Storytelling De Amsterdam Fashion Week is het mode evenement van Nederland. De Amsterdam Fashion Week is voornamelijk voor genodigden uit binnen- en buitenland. Als je op de site van de Amterdam Fashion Week klikt op ‘buy tickets’ kom je op een gedeelte waarvoor je je aan moet melden, dit is de online community. Hier is het mogelijk om aan kaarten te komen voor de exclusieve shows. De prijzen zijn vanaf €50, -.

60| Dreams magazine

Verder staat er dat je via de community aan gratis kaarten kan komen voor de Downtown activiteiten, maar dat kunnen wij nergens terugvinden. Het zou kunnen dat dit later komt als de Amsterdam Fashion Week plaatsvindt. Daarnaast kun je tijdens de Amsterdam Fashion Week naar een livestream kijken. Als laatste kun je zien wie er allemaal nog meer lid is van de community. Inloggen werkt via Facebook. Je vindt de online community op http://www. fashionweek.nl/community.


h c r a e S le g o o G ia v Informatie

Om erachter te komen of er een visueel verhaal is van de Amsterdam Fashion Week hebben wij een onderzoek gedaan op internet. Allereerst hebben wij eens gekeken wat er uit komt bij Google Afbeeldingen als je Amsterdam Fashion Week intypt.

Op de site van Amsterdam Fashion Week staat het onderdeel Fashionweek Downtown. Ook deze zoekterm hebben wij ingetypt om te kijken of dat een verhaal uitstraalt.

61| Dreams magazine


Het

visuele verhaal

Het visuele verhaal van de Amsterdam Fashion Week heeft te maken met het tien jarig bestaan van het evenement. Dit jaar heeft de Amsterdam Fashion Week een evenement toegevoegd aan hun programma, dit is: ‘Downtown’. Dit betekent tien evenementen, gedurende tien dagen op tien verschillende locaties in Amsterdam. Met als doel de mode van de catwalk naar de straat te brengen. De bewustwording van mode moet vergroot worden. Downtown is voor iedereen toegankelijk omdat het een gratis evenement is. Amsterdam Fashion Week hanteert normaal gesproken hoge entreeprijzen en is voornamelijk voor genodigden.

62| Dreams magazine

Hierdoor is de Amsterdam Fashion Week niet voor iedereen toegankelijk. Downtown breekt het ijs en maakt het voor iedereen toegankelijk. Downtown is in samenwerking met verschillende culturele organisaties die karakteristiek zijn voor Amsterdam. Het visuele verhaal is ontstaan vanuit het tien jarig bestaan. Dit heeft Amsterdam Fashion Week uitgebreid tot een verhaal. Bewust is gekozen voor tien evenementen, tien dagen en tien verschillende locaties. Met als hoofddoel de mode van de catwalk naar de straat te brengen. Het volledige programma is ook te lezen op: http://www.fashionweek.nl/en/downtown


aid, P

Owned, Earned

Hoe brengt Amsterdam Fashion Week zichzelf over naar buiten? Er is weinig reclame voor de kaartverkoop, omdat er vooral genodigde gasten komen. Toch heeft Amsterdam Fashion Week een hoge status en komen veel mensen vanuit verschillende landen naar dit evenement. Hoe zit het met de publiciteit?

Owned

Owned media gaat over de kanalen die Amsterdam Fashion Week in eigen beheer heeft. Voorbeelden daarvan zijn Twitter, Facebook, Instagram, de website inclusief een blog, Pinterest, een applicatie en als laatste de online community. Er zijn twee Twitter accounts. Deze zijn niet gemakkelijk te vinden. Op de website van de Amsterdam Fashion Week is geen link naar de Twitter account. Na veel zoeken kwamen we deze toch ineens tegen. De gewone Twitter is @fashionweeknl. Daarnaast is er nog een speciaal Fashionweek Downtown Twitter account. Deze is gemakkelijke te vinden, dat is @AFWdowntown. Daarnaast hebben zij Pinterest. Het account is te vinden op http://www.pinterest.com/ mbfashionweek. Ze hebben ook Instagram, deze is te vinden op www.instagram.com/ mbfashionweek. Op de website www.fashionweek.nl wordt geblogd door zes mensen die betrokken zijn bij de organisatie van de Amsterdam Fashion Week. Er is onlangs ook een applicatie gelanceerd, deze wordt medemogelijk gemaakt door Vodafone. De applicatie gaf op onze iPhones helaas een foutmelding, waardoor hij steeds afsluit. Wat je er precies mee kan konden wij daardoor niet uitzoeken. Als laatste heeft de Amsterdam Fashion Week een Facebook pagina. Dit is gelijk het enige sociale mediakanaal waarnaar duidelijk

verwezen wordt vanaf de site.

De Amsterdam Fashion Week gebruikt overal andere namen voor. Dat maakt het zoeken van een account erg lastig op de verschillende sociale netwerken. Of de organisatie van de Amsterdam Fashion Week echt zelf achter het account zit is daarom lastig te achterhalen. Aan de dingen die gepost worden lijkt dit wel zo. Amsterdam Fashion Week had hier naar onze mening beter een geheel in kunnen kiezen. Dit is een gemiste kans, als het allemaal hetzelfde was waren de accounts gemakkelijker te vinden en te volgen.

Paid

De betaalde kanalen zijn nu nog lastig te zeggen. Pas op 17 januari begint de Amsterdam Fashion Week. Het is een gerenommeerd evenement met veel genodigden, daarom is veel publiciteit voor hun niet nodig. Op de site zijn verschillende advertenties te vinden, in de vorm van digitale flyers/posters en banners. Meer betaalde publiciteit was op dit moment niet te vinden. De vorige editie is al bijna zes maanden geleden, hierover was weinig te vinden. Dat komt doordat veel al is aangepast op de aanstaande editie.

Earned

Hier gaat het om de verdiende aandacht. Er zijn veel blogs die schrijven over de Amsterdam Fashion Week. Verder is er een hashtag op Twitter: #AFW. Hoeveel deze gebruikt gaan worden tijdens en na het evenement is op dit moment nog niet in te schatten. Het vorige evenement is langere tijd geleden, waardoor dit ook niet meer te achterhalen was. Hoe groot de earned media is is pas te bepalen nadat het evenement plaats heeft gevonden.

63| Dreams magazine


64| Dreams magazine


65| Dreams magazine


Infographic Hoe ontwikkel je een goede en aansprekbare infographic? Lees deze handleiding en je kunt ermee aan de slag!

De afgelopen jaren zijn infographics heel populair geworden. Op de marketingweblogs zijn infographics niet meer weg te denken en via de populariteit van Instagram en Pinterest is te zien hoe belangrijk beelden geworden zijn. Voordat ik tips zal geven over hoe je een goede infographic kunt maken wil ik eerst verder ingaan op wat een infographic is en waarom dit zo belangrijk is. Vroeger werd alles tekstueel geschreven en opeens was daar de infographic. Zelf moest ik ook wennen aan het idee om tekst duidelijk te maken in een infographic. Ik dacht als de tekst er is dan is het toch wel genoeg? Totdat ik zelf een infographic ging maken met mijn projectgroep. Het werd duidelijk en schematisch en het is overzichtelijk.

66| Dreams magazine


Frankwachting.com definieert een infographic als volgt: Een infographic is een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp. Een infographic bestaat uit tekst en beeldmateriaal. Complexe verhalen en processen met veel cijfers kunnen eenvoudig worden weergegeven door dit visuele middel. Via een infographic is het dus de bedoeling om informatie op een eenvoudige wijze te communiceren. Ze kunnen weer gedeeld worden via Twitter en Facebook waardoor het op Google weer resultaten oplevert.

Als je op Google het woord ‘infographic’ intypt levert dit ruim 32.200.000 resultaten op. Zelfs als je het verfijnd naar de laatste 24 uur zijn dit nog 52.000 resultaten. Hieraan is te zien dat de infographic een hot topic is. Wil je weten hoe jij een infographic kunt maken die goed en effectief is? Lees dan snel verder want ik zal je wat tips geven! Iedereen kan namelijk zelf een infographic maken, maar bij een goede infographic komt veel kijken. Lees dus snel verder!

67| Dreams magazine


Twee

stappen

Een goede infographic bestaat uit 2 stappen met verschillende onderdelen.

Stap 2

Stap 1

De tweede stap is het vertalen van de data naar illustraties. Hieronder de aandachtspunten bij de keuze van een onderwerp en de vormgeving.

• Een infographic moet interessant genoeg zijn voor jouw doelgroep. Kies Een infographic bestaat uit de data een actueel onderwerp die een hoog share-gehalte heeft. en de vormgeving. Je moet een leuk onderwerp bedenken en daar • Hou het simpel zodat iedereen het snapt. Voordat je jouw infographic de data over verzamelen. Deze deelt is het handig om deze even door data kan bestaan uit cijfers van een iemand te laten lezen om te kijken of onderzoek of feiten uit een artikel diegene het helemaal snapt. die je aanspreekt. • Gebruik niet teveel kleuren, dit leidt alleen maar af. Gebruik 2 of 3 basiskleuren. Ga dus eerst op internet zoeken • Zorg dat de informatie netjes naar de goede informatie en lees het nauwkeurig door. Maak daarna onder en naast elkaar staat. • Gebruik alleen hoofdletters voor een korte lijst met punten die je in de grote titels en gebruik niet teveel je infographic wilt behandelen. verschillende lettertypes. Beperk het tot maximaal 2 verschillende lettertypes. • Zorg dat de grafieken en de beelden op elkaar afgestemd zijn. Het moet dezelfde sfeer zijn. • Neem de tijd, een infographic maak je niet even tussendoor. Met een goede infographic is een professional zelfs al een paar uur bezig. Neem er de tijd voor!

68| Dreams magazine


Drie tools

Om een goede en aansprekende infographic te maken. Piktochart Dit is een gemakkelijke website. Je hebt keuze uit vele templates, lettertypes en er zit een goede share-funtie in. Ook kun je zelf date toevoegen. Dit is de gratis versie. Voor 29 dollar per maand kun je de Pro versie gebruiken. Hier heb je meer templates, meer iconen en een hogere resolutie. Infogr.am Infogr.am is ook een goede tool. Hier heb je ook een betaalde versie, maar dan voor 18 dollar. Daarmee heb je een aantal extra’s zoals vier extra templates en het downloaden van de infographic als PDF, PNG en je kunt het delen met een eigen URL

Easel.ly Deze draait nog in een Beta, maar is verder goed. Hier heb je nog geen keuze voor een betaalde versie. Nadeel van deze tool is dat er geen date-input voor grafieken mogelijk is. Wil je zelf een mooie infographic maken? Met deze handleiding moet het je lukken. Het voordeel is: iedereen kan het! Dus wacht niet langer, kies een leuk onderwerp uit en ga aan de slag! Mocht je er even niet uitkomen lees dit dan door en dan kom je vast weer op de goede weg. Leuk is ook om je infographics te delen via social media zodat je eventueel feedback op je infographics kunt krijgen. Zo kun je jezelf steeds verbeteren!

69| Dreams magazine


Multiverse

Hierboven is het Multiverse model van Pine & Korn te zien. Zij nemen met dit model een bekend uitgangspunt in de filosofie: betekenis geven aan je leven doe je in de ruimte, in de tijd en met materie. Als je bijvoorbeeld in de stad bent, met gebouwen en pleinen, op een bepaald tijdstip dan ligt dit in de virtuele wereld anders. In de digitale wereld zijn er namenlijk geen tastbare objecten, geen geen afgebaakte ruimte en zelfs geen grenzen. 70| Dreams magazine

Dit klinkt heel theoretisch en misschien moeilijk, maar door het ontwerpen in de multiverse heeft een doel. Dit doel is om de menselijke vermogens te vergroten, zodat ze beter kunnen waarnemen, zich beter kunnen organiseren, zich beter kunnen verbinden en presteren. Op de bladzijde hiernaast is de uitleg te vinden per wereld die hierboven in de afbeelding te zien is.


Uitleg en voorbeelden

Physical reality Dit is de wereld waarin je echt leeft. Je loopt door de stad of je bent aan het tennissen. Dit is als het ware de echte wereld zonder een virtuele wereld daarbij te betrekken.

Augmented reality Virtuele wereld als informatielaag. De belevenissen in de fysieke wereld staan op de voorgrond. De virtuele wereld voegt iets toe of is onderdeel van de beleving in de fysieke wereld. Een voorbeeld hiervan is dat als je ergens staat dat je foto’s of informatie kan laden op je Ipad over wat je ziet. In een museum kan dit ook meer informatie zijn over schilderijen. Dit kan ook een 3D weergave van een auto die je misschien wilt kopen op je mobiel zijn.

Augmented virtuality Vertaling van het fysiek naar het virtueel. Onderdelen van het virtueel wordt tastbaar gemaakt. Is virtueel, maar materie en tijd zijn echt. Een voorbeeld van Augmented reality is de Wii waarbij je tegen elkaar of zelf spellen kunt spelen met behulp van een apperaat die je vasthoudt of waarop je staat. Warped reality Dit is als we in de fysieke wereld met de dimensie tijd spelen. Een voorbeeld hiervan is larpen. Larp is een afkorting van Life Action Rolplaying waarbij een groep mensen door middel van rollenspel een verhaal uispeelt.Ze leven hierbij wel in de fysieke wereld met fysieke materie.

Mirror world Physical virtuality De digitale wereld is een kopie van de fysieke Hierbij vindt er een complete vertaling van wereld en andersom. Een voorbeeld hiervan het digitale naar het fysieke plaats. Een is virtueel instappen in het Rijksmuseum. Je voorbeeld van physical virtuality is dat je zelf. ziet het Rijksmuseum visueel en je ervaart Nikes kunt ontwerpen via de site van Nike en hoe het is om in het Rijksmuseum te staan. deze dan bestellen zodat je ze thuis kan Het is een kopie van wat er echt in het dragen. ijksmuseum te zien is. Google had een website gelanceerd waarmij mensen virtueel Alternate reality musea kunnen bekijken, waaronder dus het De fysieke wereld wordt als alternatief speel- Rijksmuseum maar ook het Van Gogh terrein gebruikt. Het spel is virtueel, maar je Museum in Amsterdam. In Nederland doen speelt het spel fysiek en in het hier en nu. Kan zeventien musea mee aan dit project. ook offline gespeeld worden. Een voorbeeld hiervan is geocaching. Iemand verstopt in de Virtual reality natuur een waterdichte doos met daarin een Virtual reality kent geen materie, tijd en logboek en verder eventueel een aantal leuke ruimte. Het moet een plek zijn waar iemand voorwerpen en soms ook een wegwerpcamwil komen, waar verhalen kunnen worden era. De coördinaten worden gepubliceerd via verteld, waar je als individu jezelf kunt de site www.geocaching.com. Andere lezen presenteren en waar je controle hebt over deze coördinaten en zij kunnen op zoek gaan je leven. Een voorbeeld hiervan is De Sims naar de schat. Daarna kunnen zehun bezoek waarbij de fysieke wereld virtueel gemaakt is aantonen via de cache-pagina om het bezoek en het een wereld is met ongekende kenbaar te maken. mogelijkheden.

71| Dreams magazine


Bronnen Websites

http://www.fashionweek.nl http://www.fashionweek.nl/en/downtown http://www.geocaching.nl/index/ http://tweakers.net/nieuws/72366/google-geeft-virtueel-toegang-tot-rijks-en-van-gogh-museum.html http://larpen.nl/ http://www.frankwatching.com/archive/2008/04/09/the-multiverse-the-universe-augmented-reality-and-beyond-verplichte-inspiratiekost-voor-e-marketeers/

Afbeeldingen

http://www.rockinguplife.nl/ http://bryceoman.deviantart.com/art/BMXer-2-183565565 http://settlingmagazine.net/2012/word-of-mouth/ http://dingen-dieikdoe.blogspot.nl/ http://www.bamart.be/newsletterBAM_AV.php?id=271&la=nl http://www.bu.edu/dos/2009/06/16/remixes-and-music-from-the-class-of-2013/

72| Dreams magazine


http://reizen.nl/?artikel=tien-tips-voor-fotograferen-op-reis http://www.elizabeth-ontheroad.nl/europa/ ijsland-2010.html http://stromangedichten.blogspot.nl/ http://www.thijsma.nl/tag/grafisch/ http://lifeoutofthebox.com/2013/03/03/weekendwisdom-if-you-can-dream-it-you-can-do-it/

http://reizen.nl/?artikel=tien-tips-voor-fotograferen-op-reis http://www.bu.edu/dos/2009/06/16/remixes-and-music-from-the-class-of-2013/ http://www.verticalmeasures.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/02/ What-Makes-A-Good-Infographic.jpg http://ictevangelist.com/wp-content/uploads/2012/04/infographic1.png

73| Dreams magazine


Live your

74| Dreams magazine


r dreams

75| Dreams magazine


Dreams magazine  
Dreams magazine  
Advertisement