Page 1

Kwaliteit en inspiratie

seasoning

Gezonde snoepjes voor Valentijn. ISPC Gent - 18/01 - 10u30 ISPC Luik - 19/01 - 10u30

Workshop rond “Slow Food” en “Pick Nick” op de Vespa. ISPC Gent - 02/03 - 10u30 ISPC Luik - 03/03 - 10u30

Magazine Seasoning ISPC nr 2, Januari-Februari-Maart 2010


Pluimgewichten Al meer dan 40 jaar geleden kreeg de gele hoevekip van de Landes het eerste Label Rouge uit de geschiedenis. Vandaag is de coöperatieve vereniging “Fermiers Landais” de belangrijkste Franse producent van deze uitzonderlijke kippen. Ze worden gekweekt in openlucht en worden met maïs gevoederd die ze niet alleen een vlees verlenen met een gele kleur maar tevens die typische en rijke smaak. Iets meer naar het zuiden van het departement van de Landes, aan de uiteinden van de Adour en de Béam ligt Chalosse, thuishaven van Alain Ducasse.

Net boven Dax op de groene heuvels zijn er talrijke boerderijen waar men al vele generaties lang de Chalosse eend en het rund kweekt. De foie gras is er een tweede natuur, wordt er nog vaak op traditionele manier verwerkt, op de boerderij zelf. Ook de jonge duif van Charmilles wordt nog ambachtelijk verwerkt. Het massaal kweken van dit delicate pluimvee is inderdaad onmogelijk. De fokkers hebben enkel de natuurlijke voeding en geduld tot hun beschikking om dit geraffineerd gevogelte te kweken. Vele grote chefs en gastronomen zijn erg gesteld op dit pluimvee.

Fermiers Landais Landes – Frankrijk

Voeding: 80% granen, 100% terroir, 0% GGO. Dit gevogelte wordt gekweekt op de wijde en onbegrensde vlakte en wordt gevoed met granen, hoofdzakelijk maïs (tot 80%) uit eigen regio met lekkernijen die de nabijheid van het bos te bieden heeft : gras, granen, insecten …

Oorsprong : 100% platteland. Dit gevogelte heeft de eigenschap van boerenoorsprong te zijn met een trage groei. Deze soortnaam “cou nu” wordt al 60 jaar gebruikt. Resultaat: 200% sappig. Als men de kweekmethode begrijpt snapt men ook waarom dit gevogelte niet is zoals alle andere : zeer smakelijk, vast en geraffineerd vlees, vlezige stukken, rijk in proteïne en arm in vetten en water (1/3 minder water afgescheiden na het bakken). Herontdek het Peyriguet gevogelte : - Gele hoevekip uit de Landes en versnijdingen - Zwarte hoevekip uit de Landes en versnijdingen - Parelhoen van de hoeve uit de Landes en versnijdingen - Jonge openlucht canette en versnijdingen

bron foto : Fermiers Landais - Prigent

2


Jonge duif uit Charmilles Op het gebied van gastronomie is de jonge duif een referentie en een culinaire Franse traditie. De jonge duiven worden geleverd door het huis LDC Charmilles dat gelegen is in Anjou, een streek die bekend staat voor haar artisanale en gastronomische traditie. Meer bepaald in Maulèvrier, de Europese hoofdstad van de jonge duiven. Haar jonge duiven staan op het menu van de meest prestigieuze restaurants en geven ze een ontegensprekelijke bekendheid. Het kweken van de jonge duiven, een ware traditie van de streek van Maulévrier, is zeer artisanaal gebleven en massa productie is niet denkbaar. Alleen de ouders verzekeren het kweken en het voeden van de jonge duiven, zonder tussenkomst van de kweker.

Foie gras Chalosse Het is soms erg moeilijk om zijn weg terug te vinden in de wereld van de foie gras waar iedereen het heeft over kwaliteit, streek en authenticiteit… Men zou zich enkel volgende vraag moeten stellen : Waarom is het zo moeilijk om een foie gras productie met Label Rouge te vinden? Al eeuwen lang wordt de eend voor zijn foie gras in Chalosse gekweekt. De coöperatieve vereniging “Foie Gras de Chalosse” groepeert ongeveer 130 producenten. Ze heeft een niet te evenaren knowhow verworven die de evolutie van de technieken en het respect voor traditie verenigt. De producenten, samengebracht in een coöperatieve vereniging, hebben dus in 1996 vanzelfsprekend het Label Rouge behaald voor hun productie van scharreleenden uit de Landes.

- Kweken : volière half in openlucht - Voeding : 80% volledige graankorrels (tarwe en maïs), 20% supplement op basis van granen, vitaminen en mineralen. - Slachten : 28 à 35 dagen. - Pluimen : droog, eindbewerking met was - Kaliber : van 300 tot meer dan 600 gr.

De eerste dagen worden ze door de ouders gevoed met de kropmelk, samengesteld uit proteïnen, vetten en minerale zouten. Omstreeks de tiende dag integreren de ouders langzaam stukjes graan en nadien volledige graankorrels alvorens de duif de volwassen leeftijd bereikt. Dankzij de weersomstandigheden, de natuurlijke voeding en de zorgen door de kweker verleend is deze jonge duif een gevogelte van hoogstaande kwaliteit met uitzonderlijke smaak- en voedingswaarde. Zijn uitzonderlijke regio, zijn delicate productie, de knowhow van de kwekers en het malse en smakelijke vlees maken van de jonge duif een bijzonder gevogelte.

Het kweken van de scharreleenden uit de Landes Label Rouge De productie blijft beperkt om het welzijn van de dieren te garanderen. Alle producenten van de coöperatieve vereniging kweken hun vermaarde “Mulards des Landes” eenden in openlucht gedurende minimum 102 dagen (107 dagen jaargemiddelde) en mesten ze vet met maïskorrels gedurende minimaal 12 dagen (14 dagen jaargemiddelde) in de parken waar ongeveer 90 dieren leven (minimum 5m² per eend in plaats van de in de industrie gebruikte kleine individuele kooien die smal en niet comfortabel zijn voor de dieren). Vetgemest zoals destijds enkel met maïskorrels niet GGO en volgens de zuivere traditie van de Landes leven deze eenden minimum 102 dagen.

Beschikbaar assortiment bij ISPC : - Pigeonneau Royal, € 17,75 / kg - Pigeonneau PAC, € 18,65 / kg - Filets (op bestelling)

Knowhow Het verwijderen van de buikingewanden en het sorteren van de levers worden koud uitgevoerd. Dit laat een grotere betrouwbaarheid toe bij het schikken van de levers met label en volgens de gourmets een eveneens weergaloze smaak. Het Label Rouge duldt geen enkele afwijking en aan deze operatie worden dan ook de beste zorgen besteed. Versneden binnen de 24 uur, onmiddellijk verpakt, worden alle eendenlevers uit Chalosse geëtiketteerd en op een nauwkeurige manier getraceerd in overeenstemming met het lastenboek van Label Rouge. De kunstmatige standaardisatie wordt geweerd en de coöperatieve vereniging Foie Gras de Chalosse/Panache des Landes wist op die manier zijn eeuwenoude kennis van zaken intact te houden.

3


Het schaap

en de mens

40 miljoen inwoners en 40 miljoen schapen … Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek voor het lamsvlees. Maar de vruchtbare grond van het land met de twee eilanden komt niet alleen de schapen ten goede. Ook de runderen vinden hun plaatsje op de groene weilanden aan de andere kant van de wereldbol en uiteindelijk eveneens op onze borden! De omvang van de Nieuw-Zeelandse veeteelt spreekt voor zich als het op de levenskwaliteit van de dieren en over hun op gras gebaseerde voeding aankomt. Het land is ver weg maar dit is tevens een voordeel want de veestapel wordt zo behoedt tegen de talrijke besmettingen.

Als u een alternatief zoekt voor het lamsvlees waarom dan niet eens kiezen voor het geitenlam? In vele streken wordt dit dier ook geitenbok genoemd zoals in Réunion waar het geserveerd wordt met de typische Massalé kruiden of in Corsica waar het gebraden wordt en opgediend wordt met kastanjes en polenta. Het geitenjong wordt op vele plaatsen ter wereld bereid. Zijn smaak varieert naargelang de leeftijd waarop het wordt geslacht. Jong en gevoed door melk is het vlees wit en zacht. Wanneer het dier bij de moeder is weggehaald en met gras wordt gevoed krijgt het vlees een krachtigere smaak. Een smakenpalet dat zich voor veel bereidingen leent.

Vleessoorten uit Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland staat bekend voor zijn beschermd milieu, zijn mild klimaat en zijn rijke bodem. De dieren grazen er in openlucht en eten het groene en malse gras; ze leven er als een speelbal van de seizoenen. Dit land is een jonge natie die zich de laatste 120 jaar heeft toegespitst op de veeteelt. Mede geholpen door de ongerepte natuur en het uitzonderlijke klimaat kan het land vandaag trots zijn op ’s werelds meest uitstekende reputatie van de producten door de boerderijen voortgebracht.

Het rundvlees uit Nieuw-Zeeland van ISPC staat bekend om zijn laag vetgehalte en calorieën terwijl het zeer rijk is aan vitamine E. De lammeren die voor ISPC worden geselecteerd komen uit de streek van de Maori meren gelegen in het zuiden. Het smeltwater van de Zuiderse Alpen voedt deze bodem in de nabijheid van de meren gelegen. Deze streek is genoemd naar de inboorlingen die er destijds kwamen vissen.

Het rund vindt men hoofdzakelijk in het noorden van het eiland terug in de Taranaki en Manawatu streek. Ook daar heerst een mild klimaat en is de bodem erg vruchtbaar. De veestapel wordt er enkel met gras gevoed met als gevolg dat het vlees zacht is met een uitzonderlijke smaak. Het is zelfs Halal gecertificeerd.

U vindt bij ISPC zowel lams- als rundvlees uit Nieuw-Zeeland

4


Peters paradijs Het principe dat in 1995 in Nederland voortspruit uit de wil van één persoon namelijk Peter Boeve, en sindsdien onveranderd in verschillende veehouderijen wordt toegepast, is eenvoudig en pertinent: kalveren fokken met respect voor het welzijn van de dieren. De dieren genieten van rust en vrijheid en dit heeft een onmiddellijke impact op de smaak en de malsheid van het vlees, dit werd bewezen door een onafhankelijke studie die bij de verbruiker werd gerealiseerd door het Studiecentrum van de Smaak (CSO). De kalveren leven in kudden en kiezen zelf wanneer en hoeveel ze eten. Ze spelen, slapen, lopen of gaan liggen wanneer ze er zelf zin in hebben. De traceerbaarheid is vanzelfsprekend totaal want men vindt elke boerderij van afkomst van elk dier terug. Met een gegarandeerde natuurlijke voeding worden de meest strenge normen voor de voedselveiligheid gerespecteerd. Deze benaderingswijze stelt zowel de vleesliefhebber als de organisaties ter bescherming van de dieren tevreden…

Het Peter’s Farm Principe in Kalfsvlees Het Peter’s Farm Principe is uniek in de productie van kalfsvlees. De kalveren leven in kuddes van gemiddeld 60 kalveren. De natuurlijke behoefte van kalveren om in een kudde te leven, wordt op een Peter’s Farm gecombineerd met moderne computertechnologie. Het individuele kalf krijgt hierdoor maximale aandacht en zorg.

Dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter’s Farm Kalfsvlees. Zij bieden u de hoogste kwaliteit op het gebied van smaak en malsheid. Dat bleek uit een studie van een onafhankelijk wetenschappelijk consumentenonderzoek bij het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO).Het Peter’s Farm Kalfsvlees heeft een fijne structuur en heeft daardoor een verfijnde smaak, is zacht, mals en mager. Daarnaast is het een waardevol voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde. Het is rijk aan mineralen en vitaminen, natriumarm en licht verteerbaar.

De totale traceerbaarheid Op de site www.petersfarm.com/wap vindt u alle producten van Peter’s Farm terug. Met behulp van uw GSM toestel kunt u meteen aan de ISPC rekken de oorsprong van het stuk vlees terugvinden dat u in handen houdt. Het volstaat de “Peter’s Farm code” in te toetsen die op de verpakking staat vermeld en u ontvangt de boerderij en de familienaam van de veehouder alsook hun manier van werken op uw scherm.

Vlees uit het Peter's Farm gamma beschikbaar bij ISPC : 21.230.82 - Kalfslende, panklaar, € 24,95 / kg 21.230.90 - Kalfs rack, € 33,95 / kg 21.205.83 - Kalfs rib eye, € 33,95 / kg 21.231.99 - Kalfshaas met ketting, € 30,45 / kg 21.230.66 - Kalfshaas, keukenklaar, € 41,95 / kg

5


De kleine geneugten Stoven is van alle tijden ! Zacht, langzaam koken, op lage temperatuur is een methode naar de laatste mode met de accenten van slow-food. De braadpan, vaak opgeborgen bij de spullen van grootmoeder, is nochtans een uitvinding uit de 19de eeuw, tenminste in de vorm zoals we ze vandaag kennen. De aroma’s kunnen subtiel worden verwerkt en de meest broze producten worden gerespecteerd zonder dat er veel vetstof wordt gebruikt. Het is een perfecte beeldspraak voor cocooning: een traditioneel en modern gerecht, gestoofd, gezellig en smakelijk. De geneugten schuilen ook in het gebruiken van de beste ingrediënten. De klanten uitzonderlijke producten aanbieden is steeds een troef, of het nu gaat om pasklare oplossingen zoals de zalmen paling borrelhapjes of door het kiezen van uiterst verse grondstoffen: Sint Jakobsschelp of krab … En onnodig om daarom de prijs in de hoogte te jagen. Zoals bij kaviaar vindt men alternatieven die zonder het opofferen van de kwaliteit een feesttoets aan uw menu brengen. De steur van Belgische afkomst is hiervan een goed voorbeeld.

6

1

Aperitif tip: Handige hapjes, gebruiksklaar

1 Paling Amuse gerookt

2

Gerookte palingfilets gevuld met roomkaas en bestrooid met brusschetta kruiden

3

bak à 16 stuks, € 12,50 (41.203.91)

2 Zalm Amuse gerookt Gerookte zalmfilet rolletje. Assortiment: gevuld met geitenkaas en dilletopjes,roomkaas naturel,roomkaas met sweetpepper en roomkaas met pesto en zongedroogde tomaat. bak à 20 stuks, € 11,50 (41.220.08)

4


3 Sint Jakobsschelp met koraal

origine : Chili. Variëteit : Argopecten purpuretus. Ideaal voor uw vispannetjes of slaatjes met gebakken sint-jakobsschelpen. Product zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. doos à 250 gr, € 3,95 (41.401.17)

4 MSC Canadese

Kaviaar : Het is goed, het is Belgisch Begin jaren negentig werd uit de Oostbloklanden de levende steur ingevoerd. Een gewaagde weddenschap maar na 8 jaar geduld en werk is de eerste steur tot rijpheid gekomen om een kaviaar te bieden die kan wedijveren met de beste Iranese producten. Naast de overbekende Beluga, Sevruga en Oscietra uit de Kaspische Zee kennen we dus vandaag de Belgische Oscietra.

De “Royal Belgian Caviar”, waarvan de traceerbaarheid de kwaliteit garandeert, heeft zich als een vaste waarde doen gelden naast de meest bekende Iranese producten. Om de kwaliteit te garanderen controleert Aqua Bio het volledige productieproces. Ander belangrijk detail, de eieren van andere vissen worden nooit gemengd.

Royal Belgian Caviar Oscietra

sneeuwkrab klauwtjes 100 % krab, 100 % natuurlijk product, geen additieven. Gevangen in Canada uit duurzame visserij met MSC label. Gekookt product, klaar om te serveren, als cocktail hapje, bij het aperitief of bij een salade.

blik à 30 gr, € 39,95 (42.670.86) blik à 50 gr, € 65,75 (42.671.01)

zak à 900 gr, € 24,95 ( (42.650.06)

Zeeland’s Roem, nú en in de toekomst! De zee moet je proeven! En die proef je in alle producten van Zeeland’s Roem. Dat moet natuurlijk zo blijven. Daarom investeren ze volop in de toekomst van hun schelpdieren. Met de oprichting van een Hatchery zijn ze op weg naar een duurzame kweek van schelpdieren, waaronder mosselen, kokkels en platte oesters. Waar men normaal gesproken mosselzaadjes uit zee opvist, proberen ze ze nu zelf te creëren. Het is de bedoeling om mossellarfjes onder gecontroleerde omstandigheden op te laten groeien tot mosselzaad met een lengte van ongeveer 4 mm en vervolgens uit te zetten in zee. Daarnaast heeft Zeeland’s Roem MZI’s (mosselzaadinvanginstallaties) uitgezet in de Nederlandse Delta en de Nederlandse en Duitse Waddenzee. Deze fungeren in het water als een collector waar de mossellarfjes zich aan vast kunnen hechten. Deze larfjes vormen de basis voor een mooie Zeeland’s Roem mossel. Dus ook in de toekomst zijn er de producten van Zeeland’s Roem!

Chuka Wakamé Decoreer al het lekkere uit de zee met Japanse zeewiersalade. Dat geeft elk gerecht kleur en smaak!

Noordzee garnalen Het neusje van de zalm. De grijze garnaal van Zeeland’s Roem! Een goede bite, een goede smaak, een goed product!

Verse mosselen Altijd een feest! Vóór de feestdagen, tijdens de feestdagen en ná de feestdagen. Snel, caloriearm en gezellig.

Première Mini Cocottes Cocottes, gebruiksklaar. Echt nieuw voor de aperitief of voor op buffetten: casserolletjes op grootmoeders wijze om warm gegeten te worden rechtstreeks uit het pannetje ( magnetron of oven). Mini Cocottes puree kabeljauw, doos à 8 stuks, € 10,50 (42.662.10) Mini Cocottes rivierkreeft langoeste, doos à 8 stuks, € 10,95 (42.662.36) Mini Cocottes St-Jacques flan, doos à 8 stuks, € 9,95 (42.662.02)

7


Bijzondere groenten Steeds vaker worden de groenten opgespoord die in een vergeethoek zijn geraakt. Het gaat om groenten met een bijzondere smaak die men schijnt te ontdekken terwijl ze nooit weg zijn geweest uit onze moestuin. Bart Belmans is één van de voorstanders van deze “nieuwe verovering”. In zijn moestuin in de provincie Antwerpen groeien in de loop van het jaar, in overeenstemming met het seizoen en zonder de natuur tegen te werken, groenten met wel heel sprankelende namen: hysop en de engelwortel, de ganzenvoet hendrik de goede en de bittere cichorei … Groenten die u zeer zeker zullen verbazen en verleiden. De beroemde Frank Fol, de fameuze “Groentekok” zet zijn strijd verder om de groenten te promoten samen met zijn vernieuwende “légumaises” . Zuiver groenten voor 100%, geen smaakverbeteraars, weinig vetstof, geen kleurstoffen of bewaarmiddelen, ziehier de alternatieven voor de mayonaise en de dressings die vele chefs op ideeën zullen brengen.

8


De légumaise The légumaise is de producent van de enige echte Légumaise, het lekkere en gezonde alternatief voor mayonaise, en nog veel meer. Dit jong innovatief bedrijf heeft de ambitie om samen met de Groentekok iedereen te overtuigen om te genieten van gezonde sauzen en tegelijkertijd de dagelijkse portie groenten op een leuke wijze op peil te houden. Niet voor niks kreeg de «Space» légumaise Périgord tijdens de proeftafel van alle astronauten / kosmonauten een 10+ !! pot à 500 gr vanaf € 4,95, soorten : Bilbao (38.460.05), Brabant (38.460.13), Italia (38.460.21), Paris(38.460.39), Périgord (38.460.47), Provence (38.460.55), Thai(38.460.63), Vietnam(38.460.71), Pesto Mediterrana(38.460.89), Pesto Toscana (38.460.97), Pesto India(38.461.04)

Wat is Légumaise? • 100% natuurlijk

Frank Fol

• supergezond en lekker alternatief voor mayonaise

Première

• groente-emulsie van natuurlijke kleuren • 1 kg Légumaise bevat meer dan 1 kg groenten • slechts maximum 15% koolzaadolie (plantaardig - als goede bron van omega 3) • geen bewaarmiddelen, kleurstoffen noch smaakversterkers • koud en warm te gebruiken

Première Sanguisorba Sanguisorba is een kleine Vlaamse kwekerij die gespecialiseerd is in het kweken van kruiden, wilde planten en vergeten groenten. Hun opzet bestaat erin om oude vergeten planten terug onder de mensen te brengen, daar deze een schat aan voedings- en medicinale stoffen bevatten. Daar ze dit bescheiden willen houden, kunnen ze de minder commerciële planten, die elders moeilijk te vinden zijn, toch kweken en verkopen.

Ze trachten zo natuurlijk mogelijk de planten te laten groeien en iedere plant op zijn eigen ritme te kweken. In het seizoen van maart tot en met november hebben wij verse kruiden en groenten van Sanguisorba. Bart Belmans

9


Traditionele fijnkost Made in Italy Morelli: Antica Norcinerai Tradizione Artigiana Drie generaties al bewerkt de familie Morelli het varkensvlees temidden van de heuvels in het noorden van de Italiaanse Lazio streek.

De traditionele Spaanse kazen Wie aan Spanje denkt, denkt aan een hoop zaken, maar al te vaak vergeet men dat dit land meer dan 100 verschillende kazen telt. Spanje weet de unieke omstandigheden samen te brengen; kwalitatieve grondstoffen, gevarieerd ecosysteem en talrijke en rijke culinaire culturen. De Spaanse cultuur heeft altijd de traditie van kaas gekend die maakt dat ze over een breed gamma kazen beschikt die uit diverse regio’s afkomstig zijn.

De speciale aandacht bij de keuze van de dieren, de traditionele bereiding en de jarenlange ervaring van deze familie dragen ertoe bij dat deze producten heden ten dage wereldwijd zeer gewilde delicatessen zijn. Vanaf nu beschikbaar in uw ISPC winkel.

Deze kazen kunt u bij ISPC vinden : Idiazabal D.O.P., Murcia al vino D.O.P., Montenebro, San Simon, Oveja al romero, Serrat del Triadot, Tetilla D.O.P., Valdeon D.O.P., Mahon D.O.P., Manchego D.O.P., La Serena D.O.P., Roncal D.O.P., Cabrales D.O.P., Ibores D.O., Majorero, Arzua Ulloa D.O., Nata Cantabria, Garrotxa, Tronchon D.O., Alpujarras, Iberico de Zamorano

Idiazabal D.O.P. Deze kaas heeft een scherpe en indringende geur en een pikante maar evenwichtige en scherpe smaak. Hij wordt gefabriceerd op basis van schapenmelk, hoofdzakelijk van het ras Lacha (Latxa) en eventueel van het Carranzana ras. Hij is cilindervormig en zijn korst is hard en heeft een homogene kleur van lichtgeel tot witachtig grijs en donkerbruin

10

als het om gerookte kazen gaat. In het verwerkingsproces is de rijpingstijd erg belangrijk en deze bedraagt minimaal 90 dagen. Gedurende deze periode wordt de kaas regelmatig opgedraaid en gewassen. Het eventueel roken van de kaas gebeurt minimaal 10 dagen vóór hij in de handel komt. Hiervoor wordt het hout van de eik en van de witte meidoorn gebruikt.

€ 20,55 / kg (50.330.98)


11


Urbani Truffels Al vele generaties lang werkt de familie Urbani in de truffelsector; de tradities, de zeden en gewoonten worden ononderbroken doorgegeven, van generatie op generatie, door de jaren heen en de bagage aan kennis wordt steeds rijker want iedereen die de traditie overneemt draagt zijn steentje bij. Dit mooie avontuur vindt zijn oorsprong in de droom om op alle tafels van de meest prestigieuze restaurants, in de vitrines van de meest beroemde winkels de truffels terug te vinden waarmee men destijds niet wist wat aan te vangen. Truffels die door gepassioneerde personen in geïsoleerde en verre streken werden gevonden.

Première Assortiment beschikbaar bij ISPC : Tartuffata, pot à 200g, € 7,75 (38.116.02) Tartuffata, pot à 80g, € 3,45 (38.116.10) Tartuffata van witte truffel, pot à 80g / 180g / 500g - Carpaccio zomertruffel , pot à 90g, € 28,10 (38.117.19)- Olie van zwarte truffels, fles à 250ml, € 14,95 (38.117.27) - Olie van witte truffels, fles à 250ml, € 16,65 (38.117.43) - Balsamico azijn met truffel , fles à 100ml of 200ml - Truffel jus, pot à 100ml, € 10,65 (38.118.42) - Tartuffata, pot à 500g, € 18,90 (38.138.14) - Verse zwarte truffels - Verse witte truffels

Première

Jerez azijn - El majuelo De derde en vierde generatie van een familie actief in de productie van Jerez azijn heeft in de jaren negentig El Majuelo gecreëerd. De bedrijfsnaam is inmiddels een volwaardige merknaam geworden. Ze produceren hoogstaand kwalitatieve azijnen met een benaming (Herkomstbenaming ‘Jerez Azijn’). ISPC heeft besloten om u 6 uitzonderlijke producten aan te bieden. Sherryazijn : reserva Frasca, 250 ml, € 3,50 (38.517.23) Gran Reserva bottella gourmet, 250 ml, € 39,95 (38.517.31) Pedro Ximénez , 250 ml, € 7,60 (38.518.06) Macetilla, 250 ml, € 7,60 (38.518.30) Salsa al oloroso, 350 ml, € 8,35 (38.519.05)

La Maja

Het parfum van de Olijfboom Het parfum van de olijfboom: “De wijnboer van de regionale olie & specerijen“. Een gamma dat zeldzaamheid, eenvoud, eerlijkheid en kwaliteit combineert. Dit zijn trouwens de ingrediënten van de echte luxe: de blijvende luxe. Uitgebreid gamma van natuurlijke oliën en specerijen, zonder toevoegingen, zonder bewaarmiddelen, zonder kleurstoffen. Een ouderwetse benadering die grote chefs wist te bekoren en die zich hebben aangesloten bij deze aanpak: Gérard Boyer (voormalige ***chef van “Château des Crayéres” te Reims) of Stéphane Glacier (Beste keukenmedewerker van Frankrijk in 2000), een virtuoos en verdediger van de Franse patisserie.

Première

12

Assortiment beschikbaar bij ISPC : Pistache-olie, fles à 25cl, € 11,50(38.113.97) Druivenpit-olie, fles à 25cl, € 8,50 (38.114.70) Olie met basilicum, fles à 25cl, € 7,90 (38.115.11) Secret du boulanger, fles à 25cl, € 9,90 (38.115.37) L'unique, pot à 500cl, € 19,95 (38.119.41)

Mosterd Een zachte en lekkere mosterd om uw gerechten met wit vlees en gevogelte te vergezellen of om uw vinaigrettes te bereiden. Aanbevolen gebruik : wit vlees, gevogelte, salades, vinaigrettes. pot à 200 g, € 4,50, soorten ; met vijgen(38.210.23), met cognac (38.211.22), met druivenmost (38.214.29), met zwarte olijven(38.214.37), met basilicum en honing, (38.214.45), met dille(38.214.53), op oude wijze(38.214.87), van Dijon (38.214.95), tomaat, olijven en paprika(38.215.02), met look, komkommer en dille (38.215.10), een coulis van Espelette kruiden (38.215.44)

Première

Kiezen voor de Maja olie is kiezen voor een Spaans streekproduct. Bij La Maja in de regio van Mendavia vlakbij Logroño (Navarra, Spanje) wordt het productieproces van A tot Z gecontroleerd en dit van het aanplanten tot het oogsten via de pers. In deze streek worden de volgende olijfsoorten gebruikt: voornamelijk “arbequina” maar ook in mindere mate 'arbosana', 'koroneiki', 'empeltre', enz. Extra vierge olijfolie : Alfar, 100% arbequina, € 7,50 (38.127.33)- La Maja, 90% arbequina, € 7,50 (38.127.25)Mioliva, can à 5L, € 31,95 (38.127.17)


Première

Zout - La Chinata In Spanje hebben de fijne producten voor lekkerbekken een naam of beter gezegd een merk « La Chinata ». Of het nu gaat om olijfolie of uitzonderlijke zouten, dit label staat garant voor een product van ongeëvenaarde kwaliteit. Natuurzout, doos à 165 g, € 7,20(37.210.67) - Zout met chili, doos à 165 g, € 7,20(37.212.15) - Zout 5 pepers, doos à 165 g, € 7,20 (37.212.31) - Zout paprika, doos à 165 g, € 7,20 (37.212.65) - Zout boleet, doos à 165 g, € 7,20 (37.213.72) - Zout zwarte olijven, doos à 165 g, € 7,20 (37.213.80)- Extra vierge olijfolie, bus à 50 cl of 1 L

Primum, extra vierge olijfolie Primum, zoals de naam aangeeft is geproduceerd op basis van olijven die met de hand de eerste dagen van de oogst worden geplukt. Minder dan 24 uur na van de boom te zijn gehaald wordt de olijfolie eruit getrokken… dankzij een koude persing met natuurlijk decanteren op oude wijze. fles à 50 cl, € 14,95 (38.124.86)

Château d'Estoublon, Vallée des Baux de Provence Ondanks de in de oren klinkende naam voor wijnliefhebbers, gaat het hier niet om een wijn maar is ISPC in dit kasteel gaan zoeken naar een uitzonderlijke olie. Bij het zien van de fles, de grootste parfums waardig, komt men er niet onderuit te denken dat het hier gaat om een ongewone olijfolie. En dit wordt bij het proeven inderdaad bevestigd. Een echte grand cru … Net zoals de wijn zijn er voor olijfolie eveneens flesjes van monovariëteit (lijst zie hieronder): Olie AOC ( 75cl - € 27,50 - 38.125.19, & 3L € 158,50 - 38.124.94), en monovariëteit (50cl in étui, € 23,50 : La Grossane 38.125.43, La Salonenque 38.125.51, La Bouteillan 38.126.92, La Béruguette 38.125.69, La Picholine 38.127.09

Première

Première

Rolph & Rolph Misschien kent u Rolph & Rolph niet. Het draait nochtans rond het mooie verhaal van Rolph, een liefhebber van authentieke smaak en levenskunst. Rolph is een enthousiaste jonge man belust op nieuwe tendensen van alle horizonten. Rolph & Rolph hebben hun talenten, hun ervaringen en hun passie gebundeld om ons exclusieve en originele recepten voor te stellen. Producten voor de chef die smaak, esthetiek en design combineren. Moet worden bewonderd !

Première

Viva Sara Koffie In de winter is het steeds aangenaam om een lekkere hete kop koffie te drinken. Viva Sara stelt een rijkelijk concept voor dat bestemd is voor de echte koffieliefhebber. Een excellente koffie voor ieder moment van de dag en steeds met een perfect evenwicht tussen smaak en plezier. Met Viva Sara: ’s morgens een opwekkende koffie; ’s namiddags een zoete koffie en s’avonds een aangenaam zachte koffie … allen met hun specifiek karakter: Regal, Extra, Moka, enz.

Fernand Deprez, meester koffiebrander uit Kortrijk biedt u een ruime en kwalitatieve keuze. Thee ook beschikbaar

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Première

13


Traditioneel brood "Pain d'Antan" Om zijn originele smaak te bewaren wordt het gamma “Pain d’Antan” bereid met witte fijn gemalen en gezeefde tarwebloem, met respect voor de natuur en trouw aan het traditionele ambacht. Deze broden worden handgemaakt en op steen gebakken. Rustieke en natuurlijke broden. Geitenkaas en tomaten (110g-250g), Krenten, honing en noten (110g-250g), Rustiek traditioneel stokbrood (160g-350g), Pompoenpitten en tarwekiemen (110g-250g), Ciabatta d'Antan (110g-350g) natuur of gemout.

De “Pain de Tradition” producten zijn met verschillende graansoorten bereid en met natuurlijk zuurdesem. Ze worden op steen gebakken en de smaak is natuurlijk met bijzondere karakteristieken die ervoor zorgen dat het brood langer vers blijft. Brood met tarwekiemen (450g) of traditioneel rustiek stokbrood (160g-350g).

Traditioneel rustiek stokbrood (160g-350g) Twee stokbroden die met natuurlijk zuurdesem worden bereid zonder toevoeging van broodverbeteraars. Ze worden handgevormd en op steen gebakken volgens het “slow baking”

Première

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Knäcke Bröd

14

Première

Traditioneel op basis van rogge is het "knäcke bröd" voor Scandinavië wat het stokbrood is voor Frankrijk. Kortom geen Scandinavische feesttafel zonder dit heerlijke krokante brood.

U kunt het zo eten maar de Scandinaviërs zullen u zeggen het te beleggen met boter en gerookte zalm of kaas. De Scandinaviërs waarderen bij voorbeeld ontzettend hun fijne plakjes zachte bruine geitenkaas “geistost” op hun “knäcke bröt”. Een smaak die velen zullen verbazen. Mini, doos à 170 g, € 5,25 (36.105.17) of tin box, € 6,95 (36.106.32). Middel, pak à 200 g, € 5,25 (36.107.49) of pak à 300 g, € 8,50 (36.107.65) Groot, pak à 525 g, € 9,70(9 stuks) (36.108.30)

principe. Deze stokbroden behouden zo langer hun vochtigheid wat maakt dat ze langer kunnen bewaard en vers blijven. De natuurlijke smaak en de overheerlijke geur samen met het aroma van deze stokbroden worden door de verbruiker uitermate geapprecieerd. Een echt traditioneel bakkersproduct, steeds gebruiksklaar!


15


Ouse Valley

Première

Ouse Valey is een collectie onweerstaanbare en verbazende gelei zowel op het gebied van de smaak als het uitzicht. De gelei is geproduceerd op basis van de Bramley appel extracten, gemacereerd met fruit, aromatische kruiden of zelfs specerijen. Er zijn vele producten waarvan de gelei haar ingrediënten geheimhoudt.

Assortiment beschikbaar bij ISPC : € 4,40, soorten: Cardamom & Ginger Jelly, Garlic Jelly, Green Chilli Jelly, Mint Jelly, Mint & Green Chilli Jelly, Red Chilli Jelly, Red Chilli, Ginger & Garlic Jelly, Redcurrant Jelly, Rosemarry Jelly, Sage Jelly, Spiced Apple & Calvados Jelly, Tamarind & Star Anise Jelly, Thyme Jelly

Tip: Op een eenvoudige toast kunt u deze uitzonderlijke gelei soorten uitproberen. Snel … en heerlijk.

Deze gelei, zonder toevoeging gaat uitstekend samen met vlees, vis, wild of vele andere lekkere gerechten. Een originele toets waarvan de tint varieert naargelang de bereiding.

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Vloeibaar zout uit Formentera

16

Verwerkt in de zoutmeren van Formentera (Balearen, Spanje) is het een zout arm aan natrium en dus ideaal voor diëten die heilzaam zijn voor het hart. De natuur heeft Formentera bedeeld met uitzonderlijke omstandigheden die na verloop van tijd nog steeds bestaan. Een van de bezienswaardigheden van het eiland, geklasseerd door de Unesco tot Erfgoed van de Mensheid, is het posidonia-veld in de

oceaan dat zich over 8 km uitstrekt tussen de eilanden Ibiza en Formentera in een zeeomgeving van 700 km en soortgelijke en identieke wierbanken bevat. De afmetingen van dit veld en zijn anciënniteit (genetisch identiek sinds 100 000 jaar) maken er het grootste levend wezen van met de langste levensduur ter wereld. Dit posidoniaoceaanveld geeft het water rond het eiland zuurstof en filtert het. Zo verkrijgt het zijn karakteristieke transparantie waar duikers en zwemmers zo dol op zijn. Uit dit water onttrekt men al eeuwen het zout dankzij de actie van zon en wind. Het zout onder zijn nieuwe vloeibare vorm zal aan uw bereidingen een gezonde en tevens persoonlijke toets geven. Te ontdekken. fles à 250 ml, € 8,75 (37.210.90)

Première


Involtini van kalfsvlees en parmaham met mozzarella en pesto Recept voor 4 personen: • 4 ongeveer rechthoekige, zeer dunne kalfslapjes van +/- 140g • 4 flinke sneden Parmaham • 1 bolletje Mozzarella van 125 g • 100 g Pesto Genovese • gemalen zwarte peper • zout

Bereiding:

Chef: Frank Pets San Marco Village, Schelle

Leg een kalfslapje open op de werktafel. Strijk het in met Pesto en leg er een snede Parmaham op. Snij het bolletje Mozzarella in dunne plakjes en leg ¼ ervan op de Parmaham. Kruid nog wat bij met peper en zout en rol strak op tot een kleine rollade. Steek er twee tandenstokers door om alles om zijn plaats te houden. Verwarm in een braadpan (zonder antikleeflaag!) half om half boter en olijfolie en keer de involtini’s hier even in om te kleuren. Voor het opdienen de Involtini’s verder garen in de oven gedurende 15min. op 160° C.

Stonegrill De Geestige Steen – De peracker, Waregem Steengrill op een nieuwe wijze. Met ISPC condimenten en vergeten groente van Sanguisorba.

Tips:

Diverse condimenten:

• zet een potje water in de oven, zo wordt de lucht in de oven wat vochtiger en behoud uw vlees meer sappigheid. • maak een lekkere tomatensaus met fijngesneden groenten (wortelen, courgette, sjalot, champignons, venkel, etc. • verse kruiden, verse trostomaten en witte wijn. Kook hierbij nog wat verse pasta al dente....

• Chef Paul Prudhommes Magic Seasoning • Légumaise van Frank Fol • Heerlijkheid Marienwaerdt • Aceto Balsamico Al Tartufo Bianco gemengd met Druivenpitolie “Parfum des Oliviers” • Sanguisorba Russische bladkool Creatie door Dolce Far Tutto

17


Met heel veel gas Belletjes, belletjes, belletjes! Bij het aperitief, tijdens de maaltijd of gewoon om zijn dorst te lessen, de dranken met belletjes verleiden iedereen. Ere aan de schuimwijnen die bij de minste gelegenheid een feestelijke toets weten toe te voegen. Op dit gebied heeft de Loirestreek ons heel wat te bieden en voornamelijk de Saumur streek. BouvetLadubay is er één van de meest bekende producenten en heeft een uitgebreid gamma en stelt op elk gebied strenge kwaliteitseisen. Ook de brouwerij Bosteels , producent van het Deus bier, stelt deze kwaliteitseisen. Dit bier van hoge gisting wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen en vervolgens naar de champagne streek verplaatst... waar het “rijpt” net zoals de champagne. De verbroedering tussen de aanhangers van het champagneglas en de bierpul is niet ver!

Hoewel al gekend in de oudheid verdwenen de Wattwiller bronproducten midden vorige eeuw uit de rekken. In 1993 herrees het water afkomstig uit de Vogezen. De bruisende versie kent drie variëteiten: natuurlijk spuitwater licht bruisend, sterk bruisend of spuitwater met toevoeging van natuurlijk koolzuur. Arm in natrium is dit het minst gezouten water op de markt. De neutrale smaak past dus uitstekend bij alle bereidingen en de smaken van de gerechten worden dus niet verdoezeld.

Première Deus, Brut des Flandres

La Petite Bulle Brut Bouvet - Ladubay Prachtige gele kleur met groene glans. Uitgesproken fruitgeur. Zeer fijne en aanhoudende belletjes. Aroma van wiite bloemen, kamperfoelie en acacia. In de mond zeer aangenaam van smaak met bloemaroma. Agressieve afdronk. fles à 75 cl, € 6,45 - 55.905.85

Bosteels De ingewikkelde productie van dit buitengewone bier « Deus, Brut des Flandres» duurt diverse maanden. Deze godendrank op basis van gerst combineert het beste van twee productiemethoden. Eerst gebrouwen en gegist in België volgens eeuwenoude traditie en een unieke formule ondergaat het bier vervolgens een rijpingsproces, een dagelijks draaien van de fles en een verwijdering van de moer in Frankrijk en dit eveneens volgens de techniek van de voorouders. fles à 75 cl, € 10,95 - 59.104.28 Koffer met 2 glazen, € 16,95 - 59.104.36

Première

Première Wattwiller mineraalwater Het Wattwiller mineraalwater (vertaling “de plek van het water”, wasser of watt betekent water en weiler of willer betekent gehucht) kent zijn oorsprong in “le Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges” een uitzonderlijk beschermde streek die zich uitstrekt over duizend hectaren ver weg van alle landbouwof industriële activiteit. De natuur heeft het mineraalwater Wattwiller met bijzondere gaven bedacht: zijn natuurlijk opborrelen (artesisch) terwijl een beschermlaag uit klei van 10 meter het water behoedt voor elk contact met het oppervlaktewater of afvloeiende water. fles à 50 cl, € 1,95 - 59.213.84

18


Domaine de l’Aigle Noir Gérard Bertrand

Zonder de passie van de mens en zijn wilskracht om het beste uit de producten van de aarde te halen zou de gastronomie maar arm gesteld zijn. Etienne Bouillon en Gérard Bertrand zijn hiervan twee prachtige voorbeelden. De eerste heeft een uitdaging aangegaan die velen als studentengrap zouden bestempelen namelijk de eerste Belgische single malt produceren! Al gedurende vijftien jaar werkzaam in de distillatie kon Etienne Bouillon precies een jaar geleden zijn eerste glas “Belgian Owl” aanbieden. Gedurende drie jaar gerijpt in vaten van Amerikaanse Bourbon werd deze whisky geproduceerd op basis van 100% Belgische moutgerst. De stokerij stelt eveneens een verrassende eau-de-vie voor, een ongerijpte new spirit met

een lichte kleur. Iets meer naar het Zuiden, in het “Pays Cathare”, de LanguedocRoussillon streek, heeft de voormalige rugbyspeler Gérard Bertrand zijn sport vaarwel gezegd om zich aan zijn echte passie te wijden: de wijn. Als veeleisende en erkende producent stelt hij vandaag een trio wijnen voor en voegt hierbij een knipoog naar zijn rugbyverleden. Terwijl hij praktisch zijn complete sportieve loopbaan de Narbonne kleuren oranje en zwart droeg heeft hij als thema voor zijn flessen “Fleur de Lys”de roze kleur van de “Stade Français” gekozen (club waarvan hij kapitein was in de jaren 90). Wie durft beweren dat de flessen van ondergeschikt belang zijn?

fles à 75 cl, € 7,69, chardonnay - 55.411.74, Pinot noir 55.412.07

Fleur de Lys Rouge The Belgian Owl Belgian Single Malt The Belgian Owl, Belgian Whisky Single Malt is de eerste whisky op basis van gerst, die ooit in België tot stand is gekomen! Hij is de vrucht van de passie en het doorzettingsvermogen van de Luikse distilleerder, Etienne Bouillon. fles à 50 cl, € 30,95, - 57.607.74

Gérard Bertrand Druivenvariëteit: Grenache - Syrah – Mourvèdre. Met een paarsrode kleur en purperen glans heeft deze cuvée een complex aroma van zwarte vruchten en zwarte bessen. Met een volle smaak en gestructureerde finesse onderscheidt deze wijn zich door zijn vol, fruitig en uitbundig karakter. Zijn levendigheid verlenen hem een prima afdronk die wordt gekenmerkt door een verfijnde toets van zoethout en kruiden. Te drinken aan 18° bij gegrild vlees of lamscarré met kruiden, sausbereidingen of rijpe kazen. fles à 75 cl, € 8,22, rood - 55.428.41, rosé - 55.428.25, wit - 55.428.17

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Twee mannen onder zoveel anderen

Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir Het domein « L’Aigle Noir » strekt zich uit over 25 hectare en is prachtig gelegen in het meest noordelijke gedeelte van de wijngaarden van de Haute Vallée van de Aude op een hoogte van 250 à 500 meter. Dit domein bracht grote wijnen voort van de Chardonnay en de Pinot Noir druiven. Ideale temperatuur om deze wijn te drinken is 12-14° en past perfect bij gegrild rood vlees, gebraden gevogelte, gegrilde vis of vis in sauzen en fijne en droge kazen.

19


Van Noord naar Zuid Een ander wijnland is Italië. Wat productie en kwaliteit betreffen wordt deze stelling niet in vraag gesteld. België is vooralsnog een grote verbruiker van Franse wijnen maar haar hart helt al snel over naar het zuiden. ISPC vergroot zijn wijnaanbod van het schiereiland met de komst van de Mauro Sebaste en de Tasca d’Almerita.

20

In de loop der jaren heeft Mauro Sebaste wijnpercelen aangekocht rond de gemeenten Barrolo, Serralung en Verdono, gelegen ten zuidoosten van Turijn in de provincie Piëmonte. Vandaag komen hier drie buitengewone Barolo’s vandaan die bovenaan de lijst staan van de twaalf wijnen die deze liefhebber van de streek produceert.

De familie Tasca d’Almerita is sinds de 19de eeuw gevestigd in Sicilië. Op dit eiland met zijn typische druivenvariëteiten zoals de gracanico of de inzolia en vanzelfsprekend de nero d’avola – die de reputatie heeft gemaakt van de sterke rode Siciliaanse wijnen produceert men sinds lang vele zoete dessertwijnen. Lange tijd stonden andere wijnen in hun schaduw waarvan de beste soms maar IGT’s waren (indicazione geografica territoriale).


Première Lamùri d'Almerita Rouge Sicilia IGT

Al meer dan 150 jaar is het domein van Tasca d’Almerita een familiebedrijf. Overal ter wereld kreeg het al onderscheidingen. Gelegen in het hart van Sicilië in een ecologische omgeving van meer dan 500 hectaren produceert de “Tenuta di Regaleali” bruisende en zachte witte, rode en rosé wijnen.

Een familie, een domein, een internationaal succes.

Al heel lang is de Nero d’Avola aanwezig op de heuvels van Regaleali. De streek en het heersende microklimaat hebben de druivenvariëteit toegelaten zich positief te ontwikkelen. De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken en van percelen die op een hoogte van 400 à 750m zijn gelegen. fles à 75 cl, € 9,95, - 55.524.10

Te verkrijgen bij ISPC:

Het wijnpakhuis werd net vernieuwd en de technologische vooruitgang zal het werk van de wijnboeren nog vervolmaken.

Regaleali, Wit, Sicilia IGT, € 7,54 - 55.511.07 Leone d'Almerita, Rood, Sicilia IGT, € 9,80 - 55.524.02 Regaleali, Rosé, Sicilia IGT, € 7,54 - 55.510.58 Regaleali Nero d'Avola, Rood, Sicilia IGT, € 7,54 - 55.510.66

Mauro Sebaste (Piemonte)

Hij heeft zijn wijngaarden gekozen voor hun vruchtbare bodem en gunstige ligging.

Mauro Sebaste stamt uit een wijnboerfamilie en heeft besloten het familiebedrijf te verlaten en het accent te leggen op een kwalitatieve productie in Piëmonte. Hij heeft de wijngaarden gekozen voor hun vruchtbare bodem en hun gunstige ligging. Ze zijn gelegen op de beste eigendommen van de Langhe en de Roero: Alba, Barolo, La Morra, Verduno, Serralunga, Monforte, Canale en Vezza d’Alba. Mauro Sebaste volgt persoonlijk alle wijngaarden op: hij checkt de bodemkwaliteit, hij waakt erover dat elke wijnstok zijn productiecapaciteit niet overschrijdt zodat de druif een optimale rijpheid bereikt.

Hij maakt er een erezaak van om de behandelingen tot een strikt minimum te herleiden. Elk jaar organiseert hij de oogst (nog zuiver manueel) na verificatie van de rijpheid van de druiven en kiest hiervoor ook de perfecte weersomstandigheden uit. Op deze manier worden enkel de beste druiven geselecteerd.

Première Barolo Prapò Rood Mauro Sebaste Deze exclusieve wijn geproduceerd in Serralunga d’Alba, op een minerale kalkgrond is een echte degustatiewijn, rijk en complex. Hij gaat eventueel goed samen met rundvlees en bepaalde fijne kazen. fles à 75 cl, € 37,00 - 55.522.62

Assortiment beschikbaar bij ISPC : Roero Arneis, Wit, DOCG, € 9,90 - 55.521.47 Dolcetto d'Alba Santa Rosalia, Rood, DOC, € 8,49 - 55.521.55 Barbera d'Alba Santa Rosalia, Rood, DOC, € 9,90 - 55.521.63 Nebbiolo d'Alba Parigi, Rood, DOC, € 14,99 - 55.521.71 Barolo Monvigliero, Rood, DOCG, € 27,90 - 55.521.97

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Tasca d'Almerita

Net zoals in het verleden gaat de Graaf van Tasca d’Almerita verder met zijn onderzoeken dankzij zijn bijna 40 druivenvariëteiten die afkomstig zijn uit Italië, Griekenland, Spanje, Frankrijk en uit de hele wereld.

21


Zwart is zwart In Italië is het zijn van een Barista een roeping. De koffie is er verheven tot de kunst, zelfs tot de godsdienst. Er bestaat zelfs een “Istituto Nazionale Espresso Italiano », een soort nationaal conservatorium van de kleine zwarte koffie, de academie van de ristretto, die zelfs een certificaat verleent aan de instellingen die volgens de regels van de kunst werken. En toch is dit schiereiland niet de eerste in de geschiedenis die deze meest verbruikte drank kende. Het schitterende werk van Bart en Peter Deprez brengt hulde aan de verschillende bronnen en aan de liefhebbers over de hele wereld.

22

Vanaf het moment van het plukken tot de koffiezetmachine wordt de koffie gedetailleerd en uitvoerig beschreven. De Bourbon Pointu en de Blue Mountain zullen geen geheimen meer voor u hebben! De elegantie van de smaak gaat samen met de elegantie van de tafel en u zult u laten verleiden door het Deco Pur tafellinnen met zijn exclusieve kleuren. Tafelkleden, servetten, een beetje luxe heeft nooit iemand kwaad gedaan …


Boek: Gebrand op koffie Zo heet als de hel, zo zwart als de duivel, zo zuiver als een engel en zo zoet als de liefde. Zo moet koffie zijn. Koffie, het dagelijkse bakje troost voor heel wat mensen. Wereldwijd nog populairder dan wijn of bier. De ideale opkikker om de dag te beginnen, maar ook lekker en gezellig bij een stuk taart. Koffie kan altijd verrassen… Wat zijn de voornaamste manieren om koffie te zetten? En welke is de beste? Wanneer werd het eerste kopje koffie gedronken? Het verschil tussen een espresso, americano of cappucino? Houdt koffie je echt wakker? Waar

Deze moderne collectie is ontworpen door Martine Kaesen en is geschikt voor professioneel gebruik. Ze is een echte “trendsetter” op het gebied van huislinnen en toch respecteert Martine Kaesen de eeuwenoude tradities en knowhow van ons land.

"Gebrand op koffie" biedt je een uitgebreid overzicht van verschillende soorten koffies en belangrijke koffielanden. Het vertelt je alles over de enorme diversiteit aan geuren en smaken, het productieproces en de geschiedenis van koffie. Naast boeiende faits-divers en praktische tips, vind je een aantal originele en smakelijke recepten met koffie. Bart en Peter Deprez brengen de kunst en tradities van het koffiebranden terug tot leven in hun koffiebranderij Viva Sara. Met schitterende foto’s van Marc Wauters. € 25,95 - 65.923.08

Boek: Gastronomie met ziel

Zoals ze het zelf verwoordt probeert ze met haar creaties te voldoen aan de nood aan rust en sereniteit waaraan onze maatschappij steeds vaker lijdt. “Deze rust vindt men aan tafel thuis of in het restaurant”.

Dit is Frans van Meeuwen en Herlinda De Clercks derde boek van Gastronomie in België, maar het had eigenlijk zijn eerste moeten zijn. 'Gastronomie met een ziel' is namelijk een kookboek met alle ingrediënten die een thuiskok nodig heeft om zijn/haar familie en vrienden te verrassen. Een prachtig kado uitgebreid geïllustreerd en voor degene die zijn uitgekookt een goede gids met leuke adressen waar het goed vertoeven is. Het boek bestaat uit 272 pagina's en bevat 196 Recepten. € 32,00 - 65.844.96

Première

Collectie "Rendez-vous" Om tot het erkende kwaliteitsniveau te komen kiest het huis nauwkeurig, wikt en weegt de draden, de vezels en dus de gebruikte stoffen. De stoffen zijn geweven met een dichtheid van 240g/m². Het kleuren gebeurt met indanthren om te kunnen weerstaan aan het industriële wassen. Kortom niets wordt aan het lot overgelaten.

Nieuw boek van Frans van Meeuwen: "Top gastronomie voor thuis" is de vierde uitgave van de serie die de Belgische ambassadeurs van de gastronomie vooropstelt. € 28,00 - 65.851.05

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

De basisfilosofie van het huis ligt op het vlak van het design, het zoeken naar een originele en tijdloze elegantie. Ze leidt tot een harmonieus evenwicht tussen de zuivere lijnen en het functioneel pragmatisme. Dit evenwicht ligt aan de basis van haar succes.

vind je het recept voor een frisse ijskoffie of een geslaagde Irish coffee? Van plantage tot keukenkast: hoe wordt koffie gemaakt? Kan je koffie echt combineren met citroen of vlees?

23


De leisteen ziet er plots een stuk jonger uit Ziehier een ware revolutie op gebied van tafelgerei en de leisteen … Een origineel vaatwerk. Deze lijn van het huis Basalt is in feite traditioneel vaatwerk in gekleurd porselein met het aspect van leisteen. Een originele look en uitgesproken modern.

Design, kwaliteit, fantasie Comatec produceert een uitgebreid gamma accessoires voor de presentatie en de bediening. Originele et functionele producten. Daar we zowel met de ogen als met de smaakpapillen eten hecht Comatec heel veel belang aan het design. Een zeer praktisch gamma dat het accent legt op de gemakkelijke aanwending en het visuele effect. Voor meer informatie staat uw ISPC raadgever ter uwe beschikking en zal u met genoegen verder helpen .

24

Première Assortiment beschikbaar bij ISPC: Schotel, 25x12cm, € 8,10 (63.960.31) 14x8cm, € 4,10 (63.960.07) 20x10cm, € 8,60 (63.960.49) 30x11cm, € 8,70 (63.960.57) 30x40cm, € 24,70 (63.960.65) Steakbord, 24x33cm, € 21,00 (63.960.73)


Exclusief ISPC

Première

Middenin de streek van de kostbaarste wijnen is dit originele idee geboren. De collectie “Espositori”die Metal2000 heeft ontworpen is niet zomaar een assortiment van design wijnrekken, maar een veelzijdig systeem dat toelaat wijnflessen op een horizontale manier te tonen.

Door de uitvoering in plexiglas gaat alle aandacht naar de wijnfles en is de enige kleur die de kijker ziet deze van de wijn en het etiket. Het gebrevetteerde systeem staat ook toe ruimten optimaal te benutten dankzij maatwerk. Uw ISPC raadgever staat ter uwe beschikking voor verdere details.

De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren.

Rek voor wijnflessen - Gusto

25


PoĂŤtisch nagerechtje met framboos, aardbei, kers en witte chocolade Bereiding:

frambozensorbet:

chocoladebiscuit, kirschwasser, 500 g kersenpuree, 500 g gesuikerde room, 4 gelatineblaadjes, 1 dl kersensap, 1 gelatineblaadje.

500 g frambozenpuree, 5 dl suikerstroop 1:1. Meng de beide ingrediĂŤnten en draai in de machine tot ijs.

Steek de gewenste vorm uit de biscuit en besprenkel met de kirsch. Warm de kersenpuree op en los er de geweekte gelatine in op. Klop de room half stijf en spatel er de afgekoelde kersenpuree door. Giet op de bodem en laat opstijven in de koelkast. Verwarm het kersensap en los er de geweekte gelatine in op. Giet op de afgekoelde mousse.

parfait van witte chocolade: 100 g witte chocolade, 2 dl melk, ½ vanillestokje, 2,5 dl gesuikerde room, 3 eiwitten. Smelt de chocolade in de melk en de vanillestok, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de room half stijf. Klop de eiwitten met een beetje suiker tot pieken. Spatel het chocolademengsel door de room en daarna het eiwit. Giet in vormpjes en zet in de vrieskast.

frambozenmacaron met frambozenganache: 125 g frambozenpuree, 15 g glucose, 35 g suiker, 90 g donkere chocolade, 180 g melkchocolade, 45 g boter. Warm de frambozenpuree op met de glucose en de suiker en smelt er de beide chocolades in. Spatel er de boter door en spuit tussen twee frambozenmakarons.

Serveren: aardbeien, suiker, citroensap, munt. Maak de aardbeien schoon, snijd in stukken en breng op smaak met de suiker, sap en gehakte munt. Stort de parfait op de borden met daarop de aarbeiensalade met munt, ernaast een quenelle sorbet en een puntje taart. Garneer met kersencoulis, de macaron, kersen en gedroogde frambozen.

Creatie van Frans Van Meeuwen

26


• 18 januari in ISPC Gent om 10u30 • 19 januari in ISPC Luik om 10u30 Workshops met Frank Fol rond zijn Gezonde Snoepjes voor Valentijn. "Sweet Poetry of Vegetables" zou je het kunnen noemen. Laat u verrassen en tank bij met vitaminen voor Valentijn.

• 2 maart in ISPC Gent om 10u30 • 3 maart in ISPC Luik om 10u30 Workshop rond “Slow Food” en “Picknick ” op de Vespa. Volg de nieuwste picknick tendenzen. Originele, gemakkelijke en praktische idëeen. 26 € Luxe picknick in begrepen

26 € lunch inbegrepen "Feesten is Gratis boek Fol) voor alle nk gezond" (Fra die workshop! n va s er deelnem

Internationaal erkende wijncursus voor horeca-zaakvoerders en hun personeel! WineWise basiscursus: • 8 namiddagen – dinsdag 2, 9, 23/02/2010 en 2, 9, 16, 23, 30/03/2010, van 14u00 tot 17u00 • In deze cursus gaan we dieper in op: • de voornaamste druivenrassen en situering op de wereldkaart • bespreking van de voornaamste wijnlanden/streken • harmonie wijn en gerecht • bewaren en serveren • proeftechnieken (min. 45 wijnen) Info en inschrijvingen:

• Sybille Troubleyn van WineWise

Lesgever:

• Sybille Troubleyn, Weinakademiker

Kostprijs:

• Exclusief voor horeca: € 495 (incl. 21% BTW, inclusief examen) BELANGRIJK: Betaling met opleidingscheques of kmo-portefeuille is mogelijk.

www.winewise.be - info@winewise. be 27


Blijf op de hoogte ! ISPC biedt u regelmatig informatie. Hierna een overzicht van de diverse beschikbare informatie bronnen:

Kwaliteit en inspiratie Ons driemaandelijks magazine informeert u over de nieuwe producten en tendensen in de sector van de professionele gastronomie.

Want elke € telt Onze folder Europromo biedt u elke maand niet te missen promoties aan.

Horeca Jackpot

Uw versmand van de week Elke week biedt ISPC u een selectie Jokerprijzen aan op verse producten.

Indien u als klant deze brochures niet ontvangt verzoeken wij u zich aan de receptie van uw ISPC winkel in te schrijven. Wij sturen ze u met heel veel genoegen toe.

ISPC Labels Waarschijnlijk is het u niet ontgaan dat er de laatste maanden nieuwe labels te vinden zijn. Hierna een overzicht en een woordje uitleg over deze labels die u in de brochures en in de winkel zult terugvinden.

Première Nieuw en exclusief of innoverend product

Een verantwoordelijke en duurzame selectie

Gent

Info-gent@ispc-int.com Ottergemsestwg. Zuid 720 9000 Gent Tel + 32 (0)9 241 51 11 Fax +32 (0)9 241 51 08

28

Luik (Herstal)

Info-liege@ispc-int.com Route de Liers 125 4042 Herstal – Liers Tel + 32 (0)4 278 92 92 Fax +32 (0)4 278 92 10

Een gouden prijs

Verse ingrediënten die u het leven eenvoudiger maken

Uitverkocht en drukfouten voorbehouden. De aangegeven prijzen (in Euro en exclusief BTW) zijn indicatief en kunnen naargelang de markt variëren. Deze brochure (foldernummer 501) is gedrukt op TCF-papier (Total Chlorine Free paper). V.U.: Jan De Kimpe - ISPC - Ottergemsestwg. Zuid 720 9000 Gent. Version française sur demande.

Zin om het ISPC-team te versterken? Bent u geïnteresseerd in een job in de gastronomie en verlekkerd op menselijke contacten? Stuur uw sollicitatie naar myjob@ispc-int.com

www.ispc.be

ISPC  

ISPC brochure

Advertisement