Page 1

Núm. 61 JUNY 2011

Foto: Joan Grífols

REVISTA MENSUAL GRATUÏTA DEL BAIX PENEDÈS

www.revistaespigol.com

Tornen les festes majors!


l’Eixerit

Editorial

L’ESPÍGOL EDITORIAL

del Baix Penedès

É

No estem per tirar cohets És evident que la situació econòmica encara no millora i els nous equips de govern que s’han format aquests darrers dies, feina tindran per tirar endavant. El títol d’aquest editorial ve donat perquè el nou equip de govern de l’Ajuntament de Cunit (CiU, ICV i ERC), ha decidit que a la pròxima festa major no hi haurà focs artificials. Tot i que la decisió pot semblar dura -que ho és- aquesta és la realitat econòmica que hi ha a Cunit. Si no hi ha diners, no hi ha cohets, ni el concert d’estiu, ni la festa de l’Electrofaro. És obvi que hi ha altres necessitats més importants, com, per exemple, poder pagar les factures que ha deixat pendents l’anterior equip de govern. Si bé que n’ha pagat algunes -no sé si les dels seus amics i votants-, no és menys cert que d’altres han quedat penjades i es la previsió es de pagarles dins d’un any i mig. No sé si aquesta decisió d’anular el reguitzell de focs artificials, que per alguns pot ser encertada i per a d’altres no -a veure què diran els restauradors de la platja de Cunit-, és encertada, però cal dir que també l’aplicaran altres consistoris que tenen problemes econòmics, i qui no en tingui que llenci la primera pedra. L’únic ajuntament del Baix Penedès que no està endeutat és el de Bonastre, que segons dades oficials de la Secretaria d’Estat d’Hisenda i Pressupostos, no deu ni un euro. I es que llevat del municipi que bé regenta en David Godall, a la resta hi ha deutes ben gorjudes. La mes elevada -és obvi- la de l’Ajuntament del Vendrell, que a 31 de desembre de l’any passat devia 67.458.000 d’euros, tot i que és ben cert que al

consistori vendrellenc també li deuen calers tant el govern de ZP com el que ara dirigeix Artur Mas i que abans va estar en mans del tripartit liderat per José Montilla. Sigui com sigui, estic convençut que aquest estiu continuaran les retallades en altres consistoris, seguintn els passos encetats per l’alcaldessa convergent de Cunit, Montse Carreras, que, amb el seu equip, toca de peus a terra. I en quant a les eleccions, destaquen els canvis totals a Calafell i Cunit, on els que abans exercien d’oposició, ara tenen la responsabilitat de governar i de fer-ho bé perquè és la seva oportunitat. A banda d’això, al Vendrell hi ha hagut seny gràcies a la pressió popular, tot i que això d’arraconar els de PxC, a la llarga els pot beneficiar. Canvi de govern també a Bellvei, on l’històric Josep Fonts s’estrena a l’oposició després d’haver estat vinti-quatre anys al govern. També cal destacar els canvis que s’han produït a Santa Oliva, amb un alcalde del PP, i a l’Arboç, on per fi Joan Sans s’ha fet amb l’alcaldia tot i que sigui liderant un govern en minoria. Sorprèn, i molt, l’arrolladora victòria del republicà Josep Puigibet a la Bisbal, municipi on ja no saben què fer per frenar al Puigi & company. Un Puigi que deu pensar allò de, “que n’aprenguin!”. Ara, tots plegats tenen per davant quatre anys per gestionar bé el seu municipi ja que saben que si no ho fan així, el juny del 2015 poden perdre la cadira. Tots ho tenen ben complicat ja que la cosa no està per tirar cohets. Ferran Rodríguez, director

L’equip Edita: Produccions i Publicacions l’Espígol S.L. Editor-Director: Ferran Rodríguez Cap de redacció: Jasna Lesnjak Disseny gràfic: Xavi Toscano Fotografies: l’Espígol, J. Grífols, Jordi Targa, Aurelio Poyato i departaments de premsa dels ajuntaments de la comarca. Col·laboració especial: L’Eixerit del Baix Penedès. Propera edició: segona quinzena de juliol.

Adreça: Empar Nadal, 17, local 4-5, 43881 CUNIT (Tarragona)

Tel. 977 67 50 76 Mòbil: 629 39 02 45

Dipòsit legal: B-10.817-2005 Impressió: Imprintsa

Correus electrònics:

espigolbaixpenedes@gmail.com publicitatespigol@gmail.com Edició digital:

www.revistaespigol.com Membre de:

3

s evident que les darreres eleccions municipals han comportat alguns canvis de govern importants, tot i que la majoria eren esperats. M’expliquen que a Cunit el dia abans del ple de constitució, l’equip de govern sortint, és a dir, socialistes i peperos, van enviar un sms als treballadors convidant-los a un pica-pica, tot aclarint-los que els convidaven de la seva butxaca. D’altra banda, l’endemà, després de formar-se el nou consistori, va córrer el cava i m’asseguren que aquesta factura no quedarà pendent de pagar com moltes d’altres, ja que anava a càrrec dels tres partits que ara han assumit la gestió municipal. Aquests comicis també han comportat que alguns alcaldes hagin hagut de passar a l’oposició; en alguns casos es veia venir, però en d’altres no. Es perfilava que l’alcaldessa de Cunit es veiés obligada a deixar l’alcaldia; hi havia incertesa sobre si el socialista Jordi Sánchez podria mantenir la cadira i gairebé ningú s’esperava que el veterà Josep Fonts de Bellvei hagués de passar a l’oposició. Tampoc estava clar que Cristina Carreras hagués de deixar el seu lloc i que l’arbocenc Joan Sans, tot i que al final sempre guanya les eleccions, es convertís en alcalde. Sigui com sigui hi ha hagut molts canvis, i, si ha un poble on qui més qui menys esperava un canvi, aquest és la Bisbal. Doncs resulta que no, que el seu alcalde encara ha sortit més reforçat. El que no és massa habitual és que mantegin un alcalde, encara que sigui en funcions. Això va passar fa pocs dies a Calafell, a la festa de celebració del retorn del Patí Calafell amb els grans de l’hoquei. Allà els jugadors van agafar per sorpresa l’alcalde i el van mantejar. Segur que marxar així no és tant dur, oi? Uns comicis electorals normalment comporten enfrontaments, discussions i mals rotllos. Per exemple, al Vendrell la campanya electoral va començar amb fortes acusacions contra el líder socialista Martí Carnicer. Ara resulta que aquells que el criticaven són els seus socis al govern. Bé, això, ja sol passar. També es bo veure a tres amics defensant diferents colors polítics. Això ho hem vist a través del facebook. A Cunit hem vist a tres joves -dos d’ells, germans-, amb diferents ideals polítics, fent-se una foto per a la posteritat. Parlant de les eleccions, hem estat molt al tanto del que succeïa a l’Ajuntament de Tarragona, ja que allà hi ha un jove calafellenc que s’ha convertit en regidor. Semblava que al principi podria tenir cartera però al final, si no hi ha canvis de darrera hora, es quedarà a l’oposició. Parlo de Josep Acero, que porta anys instal·lat a Tarragona, on treballa i, a més, és directiu de l’Associació Deportiva Torreforta de bàsquet. Ara, al bo d’El Jou també li ha donat per la política i ho ha fet amb el PP. Li desitgem molta sort.


FESTA MAJOR CALAFELL PLATJA del 28 de juny al 2 de juliol

DIMARTS, 28 DE JUNY A les 8 de la tarda, a les Dependències Municipals de la Platja, pregó i traca de Festa Major. A les 11 de la nit, a la zona de la Confraria de Pescadors, gran castell de focs d’artifici, amb la Pirotècnica Igual A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de l’Alcalde Romeu, concert i ball de revetlla de Sant Pere, amb La Dama Orquestra.

DIMECRES, 29 DE JUNY A 2/4 de 12 del migdia, a l’Església de Sant Pere, ofici solemne oficiat per Eduard Arrufat, rector de la parròquia, i concert coral amb la Coral Sant Pere. A 2/4 de 2 del migdia, davant la Confraria de Pescadors exhibició del bot salvavides. A 2/4 de 7 de la tarda, des de l’Església de Sant Pere i fins a la plaça Alcalde Romeu, benedicció i cercavila del pa beneït, amb els grallers de l’Armilla. A les 7 de la tarda, a la plaça de l’Alcalde Romeu, espectacle infantil, amb Un parell de nassos. A 2/4 d’11 de la nit, al costat de la Confraria de Pescadors, havaneres i cançons de taverna, amb Tres de ronda.


FESTA MAJOR CALAFELL PLATJA 5 DIJOUS, 30 DE JUNY A les 11 del matí, a la Casa Barral, concurs de dibuix infantil. A les 7 de la tarda, al costat de la Confraria de Pescadors, espectacle de màgia, amb el Mag Isaac. A les 10 de la nit, al Teatre Auditori Municipal, cloenda del taller de teatre de la K-mama. Entrada gratuïta.

DIVENDRES, 1 DE JULIOL A les 11 del matí, a la Casa Barral, tallers a la Casa Barral. Organitza: OAM - Fundació Castell de Calafell. A les 8 de la tarda, al costat de la Confraria de Pescadors, actuació de les Almas Rocieras. A 2/4 d’11 de la nit, des del carrer Montserrat, cercavila-correfoc, amb els Diables Guaite’ls de Calafell. Tot seguit, al Trajo de l’Espineta, concert jove amb Kill me later, Buhos i Denominación de origen.


6

FESTA MAJOR CALAFELL PLATJA

DISSABTE, 2 DE JULIOL A la 1 del migdia, al costat del Monument al pescador, xeringada popular. A aquest combat d’aigua de colors s’hi ha de venir amb banyador i samarreta blanca. A 2/4 de 7 de la tarda, de la plaça dels Països Catalans i fins a la Confraria de Pescadors, cercavila de gegants, amb els gegants de Montbrió del Camp, el Morell, Bràfim, Torroja, Sant Feliu de Llobregat, Lliçà de Munt i Calafell. A 2/4 de 8 de la tarda, al costat de la Confraria de Pescadors, actuacions de l’Esbart dansaire de Calafell, del grup de hip-hop Inquietud i del Grup de sevillanes i castanyoles de Paqui Trujillo. A mitjanit, a la plaça de l’Alcalde Romeu, ball de festa major amb l’Orquestra Aquarium i The Covers. També a mitjanit, des de l’Estany, correbarsgaiumbada (és imprescindible l’acreditació de la majoria d’edat, 18 anys), amb la Batucada Perkfusion. Bars col·laboradors: ES-3, Espit Chupitos, l’Ateneu, The Sugar, Sammy’s, Kildo, On Sempre, i Bora Bora. Premi als millors gaiumbos per gentilesa del Sexshop Noestabú.


FESTA MAJOR DE CUNIT del 8 a l’11 de juliol DIVENDRES, 8 DE JULIOL A les 9 del vespre, a la plaça de la Vila, pregó d’inici de festa major amb l’assistència de les autoritats locals A continuació, espectacle de carrer amb motiu de la commemoració del 10è aniversari dels Joves diables de Cunit, amb la participació del bestiari de foc local A partir de les 11 de la nit , a la plaça del Casal, espectacle i ball Remember Sessions, la millor música dels 70, 80 i 90. A partir de 2/4 de 12 de la nit, per al jovent, correbars.

AVINGUDA DE LA FONT, 78 Tel. 977 67 40 57 CUNIT

______________________ SEGUR DE CALAFELL Tel. 977 16 38 72

______________________

FORN - PASTISSERIA

VILANOVA I LA GELTRÚ Tel. 93 815 05 95 93 895 61 97


FESTA MAJOR DE CUNIT DISSABTE, 9 DE JULIOL A les 9, al Pavelló Els Joncs, torneig de futbol sala de festa major. A 2/4 de 5 de la tarda, a les pistes de l’avinguda de la Font, torneig de petanca social de la festa major, a càrrec del Club Petanca Cunit. A les 6 de la tarda, davant del Casal, 14è concurs de truites i 3r concurs de reposteria casolana, a càrrec de l’Ateneu Cultural Alba de Cunit. A les 7 de la tarda, pels carrers del poble, cercavila de balls populars amb els Balls populars, gegantons i cap-grossos de Cunit i de diferents colles de Vilanova i la Geltrú, Tarragona i Torredembarra. A les 10 de la nit, pels carrers del poble, cercavila de foc amb el Drac de Cunit, Draga de Cunit, Joves Diables de Cunit i altres colles invitades. El correfoc començarà amb la lectura dels versots, a la plaça del Casal, i acabarà amb la festa del foc, al passeig Marítim. A partir de mitjanit, a la plaça del Casal, ball de festa major, amb l’orquestra Cadillac. A partir de mitjanit, concert jove drum’n’bass, a l’esplanada de l’Espai Jove (carrer dels Horts).

9


10

FESTA MAJOR DE CUNIT 2011

DIUMENGE, 10 DE JULIOL A les 9, al Pavelló Els Joncs torneig de futbol sala de la festa major. A les 10h, a Sòlcunit, cursa ciclista escolar, A càrrec del Club Ciclista Cunit. A les 10 del matí, a les pistes del Marítim, torneig de petanca de la festa major, a càrrec del Club Petanca Platja Cunit. A les 11 del matí, a l’església parroquial, missa solemne en honor de Sant Cristòfol, patró de Cunit, i després, benedicció de vehicles. A continuació, a l’església parroquial, concert amb el grup de corda Euphonia Mundi, organitzat per la Coral Arrels de Cunit. Al migdia, al Casal, entrega de premis del 1r Concurs de fotografia, a càrrec de l’Associació fotogràfica de Cunit.

DILLUNS, 11 DE JULIOL A les 6 de la tarda, a la plaça del Casal, festa dels Cunitoons per a la canalla, amb Escumanimació, espectacle participatiu i refrescant amb aigua i escuma i la participació del Tòfol i la Dayma. Després, xocolatada infantil. A les 2/4 d’11 de la nit, a la plaça de la Vila, concert de música popular catalana.


FESTA MAJOR CALAFELL POBLE del 15 al 18 de juliol DIVENDRES, 15 DE JULIOL De les 11 del matí a la 1 del migdia, al castell de la Santa Creu, tallers infantils. Organitza: OAM-Fundació Castell de Calafell. A les 8 de la tarda, a la plaça de Catalunya, pregó i traca de festa major. A les 11 de la nit, des del Castell, gran castell de focs d’artifici. A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de Catalunya, ball de festa major amb l’Orquestra Estelada i empalmada amb La Glamour Band.


FESTA MAJOR CALAFELL POBLE

13

DISSABTE, 16 DE JULIOL A les 11 del matí, a l’església de la Santa Creu, ofici solemne, oficiat per Eduard Arrufat, rector de la parròquia i missa cantada pel Cor Parroquial Santa Creu i repicada de campanes. Després, benedicció i cercavila del pa beneït, amb els Grallers de l’Armilla. A partir de les 5 de la tarda, al pavelló poliesportiu Joan Ortoll, hoquei de veterans. Tornejos de Festa Major amb el CP Calafell i altres equips convidats. Col·labora: Regidoria d’Esports. A les 7 de la tarda, a l’església de Sant Pere de la platja de Calafell, missa en honor a la Mare de Déu del Carme, i a les 8 de la tarda, sortint de la mateixa església, processó marinera per terra i mar.

A 2/4 de 7 de la tarda, des de la plaça de Catalunya, cercavila gegantera amb els gegants de les Cabanyes, Benicarló, Vilanova del Vallès, Alcover, Creixell i Calafell. A 2/4 de 8 de la tarda, a la plaça del Clos de cal Cubano, actuacions de: l’Esbart dansaire de Calafell; el grup de hip-hop Inquietud, de Calafell; el grup de castanyoles de Paqui Trujillo, i Almas rocieras. A les 11 de la nit, a la plaça de Catalunya, concert i ball amb l’Orquestra Maravella. A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de Mariano Soler, música de l‘Ònix, amb DJ’s.


14

FESTA MAJOR CALAFELL POBLE DIUMENGE, 17 DE JULIOL A la plaça de Catalunya, a les 10 del matí, 4a Pujada al castell Organitza: Regidoria d’Esports; a 2/4 d’1 del migdia, exhibició castellera amb elss Nens del Vendrell i els Xics de Granollers; a les 5 de la tarda, 4a Cursa d’ornis. Les bases per participar-hi les trobareu al programa d’actes de la Santa Creu; a 2/4 de 9 del vespre, ballada de sardanes amb la Cobla Principal de Tarragona; a les 11 de la nit, cercavila correfoc amb els Diables Guaite’ls de Calafell i la col·laboració del Grup de hip-hop Inquietud. Passarà pels carrers Principal, Barceloneta, Torredembarra, i de les Penyes.

DILLUNS, 18 DE JULIOL A les 11 del matí, a la plaça de Catalunya, concurs de dibuix infantil. A les 7 de la tarda, al Clos de Cal Cubano, espectacle infantil Marremangu, a càrrec de Pep Callau. A les 8 de la tarda, a la plaça de Mariano Soler, bany d’escuma. A les 11 de la nit, a la plaça de Catalunya, havaneres, amb Veles i vents.

US DESITJA BONA FESTA MAJOR 2011

BONA FESTA MAJOR


FESTA MAJOR DE BANYERES del 2 al 13 de juliol DISSABTE, 2 DE JULIOL A 2/4 de 5, entrenaments de tir al plat (al camp de tir Serra de Llobets de Sant Jaume dels Domenys).

DISSABTE, 9 DE JULIOL A les 11 del matí, a la plaça Onze de Setembre exhibició de gym-jazz i batuka, amb les alumnes del Gimnàs municipal. A la 1 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, tronada, amb el Ball de Diables de Banyeres, i després sardanes amb la Cobla Cossetània del Casal Tarragoní.

DIUMENGE, 3 DE JULIOL A les 9 del matí, tir al plat (a la Serra de Llobets)

A les 3, repic de campanes del grup de campaners de la parròquia.

DIMECRES I DIJOUS, 6 i 7 DE JULIOL A les 7 de la tarda, torneig de petanca (al parc del Pujolet)

A 2/4 de 9 del vespre, a l‘església parroquial, missa de vigília.

DIJOUS, 7 DE JULIOL A les 10 de la nit, a l’Ajuntament, inauguració de l’exposició Espines i flors (pensaments de Josep Cañas). Organitza: Fundació Josep Cañas

De 7 a 9, a la Cooperativa, tómbola del Col·lectiu de Dones El Farcell. A les 9, a la plaça de l’Ajuntament, nit de foc. Plantada de totes les colles; a 2/4 de 10, versots del Ball de Diables de Banyeres, i a 3/4 de 10, volada del Drac de Banyeres des del campanar.

- Amics de Josep Cañas, i Ajuntament de Banyeres.

A les 10 de la nit, pels carrers del poble, correfoc amb el Drac de Banyeres; Ball de Diables de Tarragona; el Cabrot del Vendrell; Diables de Banyeres; Diablesses i Diables de la República Independent de Sarrià, i Diables Guaite’ls de Calafell.

DIVENDRES, 8 DE JULIOL

A 1/4 de 12 de la nit, a la plaça de l’Ajuntament, carretillada dels Diables de Banyeres, i a 2/4 de 12, típica tronada del Drac de Banyeres.

A les 6 de la tarda, amb sortida a l’avinguda Catalunya, cercavila infantil amb el Drac Petit de Banyeres, la Bruixa, la Cuca Fera, el Ball de Diables infantil de Banyeres, i Gegants i Grallers de Banyeres.

A mitjanit, a la plaça Onze de Setembre, empalmada amb Babbel i Covers.

A les 7 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, pregó a càrrec de la periodista Rosa Maria Calaf. Actuació dels balls locals de Banyeres. A les 8 del vespre, al Centre cívic Ernest Lluch, inauguració de les exposicions dels tallers municipals culturals. A continuació petit refrigeri. A les 11 de la nit, castell de foc, al Camí de l’Arboç. A la mitjanit, disco laser show (plaça Onze de Setembre).També a la mitjanit, a la pista poliesportiva, concert jove amb The lost harvest, Plou Com Mai i Yurtons.

DIUMENGE, 10 DE JULIOL A 2/4 de 9, pels carrers del poble, matinades amb els Grallers i Trabucaires de Banyeres. A les 9, al camp de futbol, campionat de skateboard i exhibició de scooter, BMX i roller amb premis al best trick (millor truc). Exhibició de hiphop i patinatge artístic. A les 10, a la plaça del Centre cívic, 16a Trobada d’intercanvi de plaques de cava. De 12 a 3 del migdia, a la Cooperativa, tómbola del Col·lectiu de Dones El Farcell. A 1/4 d’1, a l’ésglésia parroquial, missa solemne de Santa Eulàlia. A la 1, a la plaça de l’Ajuntament, diada castellera amb els Minyons de l’Arboç, els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova. A les 6 de la tarda, des de la plaça de l’Ajuntament, cercavila A 2/4 de 8 de la tarda, a la Cooperativa, tómbola del Col·lectiu de Dones El Farcell. A les 8, a la plaça de l’Ajuntament, ball de tarda amb l’Orquestra La Chatta. A 2/4 de 12, concert, i després ball de nit amb la mateixa orquestra.

DILLUNS, 11 DE JULIOL A les 11 del matí, a la piscina municipal, festa aquàtica. També a les 11, a l’església parroquial, missa de difunts, i després, a la plaça de l’Om, benedicció de vehicles, bicicletes i patinets. De les 6 a les 9, Titellarium, juga en un món de contes. Taller de cistelleria i taller de piruletes de xocolata (plaça de l’Ajuntament). També a les 6, portes obertes al Rocòdrom. A les 7 de la tarda, al parc del Pujolet, torneig de petanca. A 2/4 de 10 del vespre, a la plaça de l‘Ajuntament, actuació de l’Esbart Dansaire Santa Eulàlia. DIMARTS, 12 DE JULIOL De 6 a 9 de la tarda, portes obertes al Rocòdrom. A 2/4 de 7, a la Societat Nova, contes i animació amb Gil Ratataplan. A les 9 del vespre, a la plaça del Centre cívic, sardinada popular. 2 euros. DIMECRES, 13 DE JULIOL A les 11 del matí, i a 2/4 de 6 de la tarda, al Centre cívic, parc infantil. A les 8 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, exhibició de taekwondo i després Batuka. A les 10 de la nit, a la Societat Nova, sopar de final de festa major i havaneres amb el grup Port Vell.


16

L’ESPÍGOL ACTUALITAT COMARCA

La majoria de les carteres dels nous governs municipals ja estan repartides A un mes de les eleccions municipals, la majoria dels nous alcaldes dels municipis del Baix Penedès ja tenen decidit com quedaran estructurats els seus governs en aquesta legislatura. Tot i aixó, encara hi ha consistoris que al tancament d’aquesta edició (21 de juny) no han pogut repartir les carteres i fins i tot alguns encara estan en plena negociació amb els partits de l’oposició per formar governs estables. Albinyana El convergent Quim Nin torna a ser alcalde d’Albinyana, càrrec que exerceix des de l’any 1999. El seu equip ha augmentat, ara CiU té 7 regidors, i el PSC, a l’oposició, en té 4, un menys que ara fa quatre anys. Al tancament d’aquesta edició encara no estava decidit el cartipàs. Consistori: 7 CiU (+1), 4 PSC (-1). L’Arboç El socialista Joan Sans ha tornat a guanyar les eleccions per tercera vegada consecutiva però aquesta vegada ha aconseguit l’alcaldia ja que té un regidor més que fa quatre anys: ara en té 6, el mateix que tindrien conjuntament CiU i ERC, que en les dues darreres legislatures li van prendre l’alcaldia amb un pacte de govern, ara inviable si no obren la porta també al regidor popular que acaba d’entrar al consistori arbocenc. El dia del ple d’investidura, Sans va obrir la possibilitat d’entrar al govern a tots els partits del consistori perquè vol una majoria estable. Deu dies més tard, Sans encara no ha tancat el cartipàs, ja que encara està negociant amb diversos partits els possibles pactes: sembla ser que encara estan obertes vàries opcions, tan la de sociovergència com la de governar el PSC amb ERC o potser fins i tot un pacte entre tots. Sans té clar que si no aconsegueix majoria estable ara, ho continuarà intentant d’aquí a un temps. El ple del cartipàs es farà passat Sant Joan. Consistori: 6 PSC (+1), 4 CiU (igual), 2 ERC (igual), 1 PP (+1). Banyeres del Penedès La convergent Núria Figueras repeteix com a alcaldessa però ha canviat de soci: enlloc de governar amb ICV ara ho farà amb el suport del regidor de PP, Jerónimo Merino, que ha entrat al consistori. Segons ha comentat a l’Espígol l’alcaldessa, “vam negociar amb tots els partits, el PSC volia que governéssim junts però nosaltres opinavem que el principi de democràcia és un govern fort amb una oposició forta. Els de ICV ens deien que degut als seus resultats electorals consideraven que han d’anar a l’oposició. Quan ens van arribar rumors que el PSC estava intentant formar un govern sense nosaltres, vam arribar a un acord amb el regidor popular, que ens dóna suport tot i que només tindrà la segona tinença d’alcalde i la Regidoria de Promoció Econòmica i Medi ambient.” CiU es queda amb l’alcaldia durant els quatre anys (amb els barris inclosos) i amb les demés regidories: la batllessa portarà Governació i Cultura i Festes; Jose Maria Costa serà primer tinent d’alcalde i portarà les regidories d’Esport, Joventut i Lleure; Jordi Guasch s’encarregarà d’Urbanisme, Territori i Serveis; Joan Coll serà el regidor d’Hisenda i Ensenyament, i Joana Fernández portarà Sanitat, Serveis Socials i Família, Gent gran i Immigració. El repartiment de les regidories es presentarà al ple el dimecres 22 de juny a les 6 de la tarda. Entre els primers objectius del nou govern, l’alcaldessa va destacar que vol aconseguir l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanistica Municipal rebutjat per la Comissió d’Urbanisme de Tarragona fa uns mesos “amb les mínimes correccions possibles”. Un altre projecte destacat serà l’ampliació d’escola bressol. Consistori: 5 CiU (+1), 4 PSC (-1), 1 ICV (-1), 1 PP (+1).

Bellvei L’agrupació d’electors +Bellvei, formada poc temps abans de les eleccions va guanyar els comicis locals a Bellvei amb 5 regidors, un més que els convergents, que han governat aquest municipi amb Josep Fonts els darrers 24 anys. Val a dir que Sans fa quatre anys anava de número 2 de CiU, però una denúncia per incompatibilitat de càrrecs a la Junta Electoral (era també jutge de Pau), va fer que finalment no es presentés. Ara, en veure que Fonts volia continuar quatre anys més, va decidir plantejar una alternativa, i ha guanyat. Abans del ple d’investidura, el nou alcalde ja ha inclòs en el seu govern la regidora socialista Núria Güell, que portarà la regidoria d’Ensenyament. Tot i aixó, Sans vol aconseguir “un govern d’unitat” i encara està negociant amb el regidor popular José Àngel Pascual, que podria portar, si s’arriba a un acord, la regidoria del Turisme i Vials, cosa que al tancament d’aquesta edició encara no s’ha pogut confirmar. En quant als 4 regidors convergents, Sans ha comentat a l’Espígol que no té intenció d’incloure-ls al seu govern. Els regidors de +Bellvei es repartiran les carteres de la següent manera: Alberto València, Urbanisme; Rafel Díaz, Festes i Cultura; Maria Àngels Aunion, Sanitat i Serveis Socials; Gerard Colet, Esports, i l’alcalde Sans també portarà l’àrea de Governació. Consistori: 5 +Bellvei (+5), 4 CiU (-1), 1 PSC (-1), 1 PP (igual)

Pacte d’unitat al Vendrell

La Bisbal del Penedès L’independentista Josep Maria Puigibet ha reforçat la seva posició; ara el seu equip de govern té 6 regidors, un més que fa quatre anys. Els dos partits de l’oposició, CiU, amb Fernando Garcia, i PSC, amb Ramón Rovira, en tenen 1 menys cadascú que en la legislatura anterior. Ha desaparegut del consistori ADMC, que formava part del govern en l’anterior mandat. Puigibet ja va presentar el seu cartipàs al ple del dia 17 de juny: Joaquim Rivas és el primer tinent d’alcalde i portarà Urbanisme i Participació Ciutadana; Montse Pérez s’encarregarà de Cultura i Festes; Montserrat Mestre, de Formació i Treball; Juana Reina, de Benestar Social i Familia; Pilar Verdun, d’Ensenyament i Relacions Institucionals, i l’alcalde, de Governació, Esport i Medi Ambient. Puigibet ha comentat a l’Espígol que “si el regidor del PSC continua amb el comportament correcte que va tenir en els primers dos plens d’aquests legislatura, no tanquem portes a la seva possible incorporació al govern ampli i d’esquerres”. Consistori: 6 ERC (+1), 4 CiU (+1), 1 PSC (-1). Bonastre A l’Ajuntament de Bonastre es repeteix la situació de fa quatre anys: l’equip convergent de David Godall, que ja porta l’alcaldia des del 2011, té 5 regidors al govern i els dos socialistes es queden a l’oposició. Encara no està decidit el cartipàs, tot i que Godall ha comentat a l’Espígol que té la intenció d’oferir als regidors de PSC la participació en les reunions de la junta de govern, malgrat no tinguin cartera. El

ple de repartiment de carteres es farà el dilluns dia 11 de juliol, a les 19’30h. Consistori: 5 CiU, 2 PSC (igual) Calafell Les eleccions municipals a Calafell han comportat que Convergència i Unió hagi pogut recuperar l’alcaldia que va perdre ara fa quatre anys en benefici del PSC. En aquesta ocasió la candidatura liderada per segon cop per Joan Olivella va obtenir 2.441 vots, 263 més que al 2007. Ara Joan Olivella, que ja va governar (amb ADMC) els darrers divuit mesos de la legislatura 2003-2007 es disposa a governar amb el Partit Popular. Als pocs dies de les eleccions, els caps de llista de CiU i PPC, Joan Olivella i Olga Elvira, ja van avançar com serà el nou cartipàs municipal. S’estructurarà en cinc grans àrees, una de les quals serà la d’alcaldia. D’ella dependran Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, que estarà a càrrec de Francisco Clavero i la de Relacions Ciutadanes i Comunicació que portarà Joaquin Vidal. L’Àrea de Serveis Interns (Hisenda i Recursos Humans) anirà a càrrec de Montserrat López; l’àrea de Promoció Econòmica la dirigirà Olga Elvira -ella portarà Comerç i Turisme -, i inclourà Treball (Sandra Suárez) i Promoció Econòmica i Turística de l’Esport, que anirà a càrrec de Juanjo Iglesias. L’Àrea d’Obres Públiques i Manteniment, que inclou Urbanisme, Medi Ambient (José Antonio Jiménez) i Serveis Estructurals i Via Pública (Juanjo Garcia), anirà a càrrec de Rafel Solé. Finalment l’Àrea de Serveis Personals, que dirigirà Sandra Suárez estarà integrada per les regidories de Cultura i Ensenyament, que portarà la mateixa Sandra i les regidories d’Esports (Juanjo Iglesias), Joventut (Joaquim Vidal), Sanitat (Francisco Clavero) i Benestar i Família, Serveis Socials i Gent Gran (Maria Verge). Consistori: 8 CiU (+ 1), 7 PSC, 3 PP ( + 2), 3 UAM. Cunit Si les eleccions van ser el 22 de maig, aquella mateixa nit els caps de llista de CiU, ICV i ERC ja van pactar, tot i que es va oficialitzar tres dies després. Va ser l’1 de juny quan a la Masia Cal Cego, la que llavors era candidata a alcaldessa, Montserrat Carreras (CiU), acompanyada dels portaveus d’ICV, Antoni Martínez, i d’Esquerra Republicana, Iván Faccia, va presentar els eixos bàsics del que ja és el nou cartipàs municipal: Àrea de Presidència-Alcaldia i regidoria d’Ensenyament: Montserrat Carreras. Àrea de Relacions Ciutadanes i Institucionals Júlio Ramon. Àrea d’Económica i Organització (Hisenda i Recursos Humans): Eduard Arruga. Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat: Antoni Martínez. Àrea de Territori (Urbanisme, habitatge, obres i serveis): Pedro Ruiz. Àrea d’Economia i Ocupació: Promoció Econòmica i Comerç: Antoni Casanova. Formació, Ocupació i Innovació: Julio Ramon. Turisme: Jaume Casañas. Àrea de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil: Iván Faccia. Àrea de Política Social i Família (Serveis Socials, gent gran i sanitat): Lola Doménech. Dins de l’Àrea de societat i coneixement, portarà Joventut Jaume Casaña; Ensenyament Montserrat Carreras, Cultura i Patrimoni Jaume Casaña, i Esports Antoni Casanova. Consistori: 7 CiU (+ 1), 5 PSC (- 2), 3 PP (+ 1) , 1 ICV, 1 ERC. Llorenç del Penedès El convergent Salvador Sonet ha reforçat la seva majoria absoluta del mandat anterior amb un regidor més, ara en té 9. El nou membre del seu equip és Xavier Guasch Roig que portarà la regidoria d’Esports. Una altra novetat és que la regidoria de Cultura, Festes i Ensenyament

ara es reparteix en dues: Jaume Ràfols portarà Cultura i Festes i Maria Ferrer Ensenyament. Manel Viñas portarà Hisenda, Urbanisme i Obres; Silvia Gabarró s’encarregarà de Benestar Social; Maria Montserrat Sánchez de Joventut; Josep Sicart de Medi Ambient, i Albert Viñas de Sanitat i Serveis. Consistori: 9 CiU (+1), 1 ERC (nou), 1 PSC (-2) El Montmell El PSC manté majoria absoluta i el mateix equip de 5 regidors que fins ara. L’alcaldessa Imma Costa porta també la regidoria de Salut; Emilio Garcia Linares serà el primer tinent d’alcalde i portarà Obres, Serveis i Medi Ambient; Marc Andreu Martorell portarà Urbanisme i Servei d’aigües; Maribel Leon Varela s’encarregarà d’Hisenda i Educació; Romina Puig Altamira portarà Benestar Social, Joventut i Esport; i conjuntament amb la Maribel Leon Varela, també la cultura. Consistori: 5 PSC (igual 2007), 2 EM-AM (nous), 1 CiU (-2), 1 CxMPA (nou).

Primera alcaldessa de Masllorenç

Masllorenç La victòria electoral de Núria Manchado que encapçalava la llista de la nova formació veïnal independent, Units per Masllorenç, ha estat una de les sorpreses més sonades de les eleccions municipals al Baix Penedès. La primera alcaldessa d’aquest petit municipi que ha acabat amb 20 anys de govern del convergent Rafel Güell, destacava en el seu programa electoral la transparència i claredat a l’hora de governar. Al moment de tancament d’aquesta edició, la formació estava valorant si oferir a algun grup d’oposició entrar al seu govern o no. Consistori: 4 UM (nous), 3 CiU (-2). Sant Jaume dels Domenys L’alcalde convergent Magí Pallarés torna a guanyar l’alcaldia de Sant Jaume que va liderar entre els anys 1991 i 2007. Formarà el seu govern amb l’ajut de 4 regidors experimentats dels seus mandats anteriors i amb un nom nou, en Gerard González que portarà la regidoria de Serveis i compartirà amb l’alcalde l’àrea d’Aigua. L’alcalde portarà també Governació, Seguritat Ciutadana, Serveis del cementiri, Gestió del Personal i compartirà Urbanisme, Mediambient i Aigua amb els regidors en qüestió. Joan Viñas portarà Ensenyament; Javier Vona s’encarregarà d’Hisenda, Agricultura, Promoció Econòmica, i compartirà Urbanisme i Medi Ambient amb l’alcalde i Telecomunicacions amb Albert Carrerras. La regidora Núria Lahoz portarà Cultura, Festes i Joventut;


L’ESPÍGOL ACTUALITAT INTERIOR Albert Carreras s’encarregarà d’Esports, Sanitat, Serveis Socials, Gent Gran i Gestió del punt TIC, a més compartirà Telecomunicacions amb Vona. Consistori: 6 CiU (+2), 3 ERC (igual), 2 PSC (igual) Santa Oliva Tot i que la llista socialista de Cristina Carreras que va ser alcaldessa durant vuit anys ha tornat a ser la més votada (amb 393 vots, vers els 375 de CiU i 370 del PP), Santa Oliva s’ha convertit en el primer municipi del Baix Penedès amb un alcalde popular, Juan Cobos, degut al pacte d’aquest amb la convergent Isabel Cubero que prendrà l’alcaldia els últims dos anys de la legislatura. El nou govern ha presentat el repartiment de carteres en el ple que s’ha celebrat el dimarts dia 21 de juny a les 19 h i no ha avançat l’informació sol·licitada a aquesta redacció en temps per poder incloure-la en aquest article. Consistori:PSC (-3), 3 CiU (+1), 3 PP (+2), 2 ERC (igual). El Vendrell Les intenses negociacions al Vendrell entre la llista més votada del socialista Martí Carnicer i els convergents de Benet Jané que per l’altra banda estaven disposats a fer-se amb l’alcaldia amb el suport de PxC, han acabat –sembla ser que en part degut a l’intervenció dels càrrec

més alts de la federació nacionalista- en un pacte d’unitat que inclou PSC i CiU (aquests dos es reparteixen l’alcaldia dos anys cadascú, començant amb Jané) i també els dos regidors de PP i un de Junts per Vendrell. El dimarts dia 21 a la tarda, amb aquesta edició a punt d’imprimir-se, s’ha celebrat el ple municipal que va fer públic el repartiment de les regidories al consistori vendrellenc. Pel que fa els socialistes, Marti Carnicer portarà Relacions institucionals i Sanitat, Joan Nin s’encarregarà del Règim interior, Kenneth Martínez d’Educació i Ocupació, Albert Solé de Cultura, Hermini Caballero de Serveis Socials, Eva Moreno de Ciutadania i Laia Gomis d’Urbanisme. Els regidors convergents portaran les regidories de Policia Municipal i Hisenda (Joan Maria Diu), Protecció civil i Promoció econòmica i Enllumenat i Aigües (Jaume Escarré), Turisme i platges (Àngels Turdiu), Convivència i civisme i Gestió de residus (Jaume Domingo) i Esports (Sergi Teruel). Els regidors populars s’encarregaran de Neteja viària, Parcs i Jardins i Transport públic (M. Teresa Mercader) i Via pública i mobilitat (Ricard Jovani). Jimmy Pinyol de Junts pel Vendrell portarà Medi ambient i sostenibilitat. Consistori: 7 PSC, 6 CiU (- 1) , 5 PxC ( + 1), 2 PP, 1 JxV.

_________________________________________________________

El calafellenc Joan Olivella presidirà el Consell Comarcal El calafellenc Joan Olivella (CiU), es convertirà en els pròxims dies en el tercer president del Consell Comarcal. Després de les eleccions municipals, els responsables de CiU i PP van arribar a un acord per a governar l’administració comarcal, tot i els intents del PSC de pactar amb CiU, per no perdre el control del consell.

17

La Generalitat torna a impulsar el Logis Penedès, en col·laboració amb el Ministeri de Foment MADRID/BARCELONA - El Govern convergent de Catalunya va fer públic el dia 7 de juny que impulsarà el desenvolupament de les quatre “principals terminals logístiques de Catalunya, ubicades en zones estratègiques”, entre les quals també inclou la del Penedès. Aquesta informació es va fer pública quan el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el ministre de Foment, José Blanco, van signar un conveni per desenvolupar aquestes infrastructures, ubicades al Penedés, l’Empordà, el Vallès i el Prat. Els centres estaran connectats a la xarxa viària i ferroviària i el govern vol tenir abans de finals d’any enllestits els estudis sobre el seu encaix territorial i urbanístic, i la viabilitat logística i econòmica. Uns estudis també definiran el model de promoció i gestió, que es farà, preferentment, mitjançant esquemes de participació públicoprivada. Les terminals estan incloses en la xarxa bàsica de mercaderies del Pla estratègic per a l’impuls del transport ferroviari de mercaderies.

El Centre Intermodal Penedès, promogut per l’empresa pública Cimalsa i que estarà situat als termes municipals de l’Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys, tindrà, segons la informació donada per la Generalitat, una zona logística de 150 hectàrees i connexió ferroviària en doble ample, i estarà ubicat “entre l’AP-7, la futura A-7 i el corredor ferroviari mediterrani”. Els altres tres polígons que vol impulsar la Generalitat són considerablement més petits, ja que es preveu que ocuparan entre 30 i 70 hectàrees cadascun. Amb aquesta iniciativa es reprèn el procés d’ubicar al Penedès aquest centre logístic iniciat per l’anterior govern convergent, que va començar a comprar terrenys a la plana arbocenca a preus molt atractius i sense donar gaire explicacions sobre el projecte que hi pensava fer. El govern del tripartit va seguir elaborant vàries versions del projecte, sobretot defensat pel PSC, peró que un cop es va fer públic, va despertar un fort rebuig per part de la societat civil penedesenca i una ferma oposició dels ajuntaments implicats.

_________________________________________________________

La Denominació d’Origen Penedès celebra 50 anys a Banyeres en presència del president Mas BANYERES DEL PENEDÈS - El dia 17 de juny es va celebrar a la finca Heretat Sabartés de Banyeres del Penedès l’acte central del 50è aniversari de la Denominació d’Origen Penedès, que va comptar amb l’assisténcia de més de 400 viticultors i cellers penedesencs i va estar presidit pel cap de l’executiu, Artur Mas, que va qualificar el Penedès com una terra “de Champions” a l’hora de parlar de vins i caves. El president va destacar la importància de l’equilibri entre les diferents parts que conformen la Denominació d’Origen Penedès, els viticultrs, els petits i els grans elaboradors i va resumir la capacitat d’adaptació de la gent del Penedès i el seu compromis amb el territori en la frase: “De la terra al món, del Penedès al món”. El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, fundat l’any 1960, té als seus registres 3.800 viti-

cultors i 162 cellers, que van produir l’any 2010 més de 19 milions de litres de vi fent negoci per un valor estimat de gairebé 159 milions d’euros. El 26% de la producció dels Penedès s’exporta sobretot a Europa i també a la Xina i el Japó.


L’ESPÍGOL ACTUALITAT INTERIOR

Els pares i mares del Montmell aconsegueixen el compromís de la Generalitat per millorar l’escola JONCOSA DEL MONTMELL - Els çar les seves mobilitzacions i una campares i mares dels alumnes de l’escola panya mediàtica a finals de maig, amb Teresa Godés i Domènech, de la Jonco- diverses manifestacions i una acampasa del Montmell, han donat fi, el dia 16 da davant de l’escola, que pateix d’una de juny, a les seves protestes per rein- manca d’espai important ja que “ha vidicar una escola digna per a la seva passat de tenir 29 nens el curs 2000canalla, ja que les seves mobilitzacions 01 a tenir-ne 113 al curs actual”. Els de les últimes setmanes van aconseguir pares i mares reclamaven una escola el compromis escrit de la Delegació Ter- en condicions dignes i destacaven que ritorial d’Ensenyament de la Generalitat en l’actual “no hi ha espai per jugar, ni a Tarragona sobre les millores que s’hi biblioteca, ni cap aula per fer educació física o psicomotricitat”, a més que “els realitzaran. A aquest acord es va arribar el dia an- nens s’han de desplaçar pel mig del poterior durant una reunió que es va fer a ble per anar a dinar al menjador, ja que l’ajuntament entre la directora territorial, aquest es troba fora del recinte escolar María Ángeles González; el subdirec- per falta d’espai, cosa que causa protor; l’inspector de zona; la direcció de blemes sobretot els dies de mal temps la escola; l’alcaldessa del municipi, i els a l’hivern”. Les mobilitzacions les van iniciar representants de l’AMPA. L’acord garanteix que fins al setembre perquè no van rebre una resposta satisde 2012 s’instal·laran uns mòduls en factòria després de celebrar una reunió el solar que havia cedit l’Ajuntament amb la directora dels Serveis Territoriper a la construcció de la nova escola, als d’Ensenyament, el passat 11 d’abril. amb l’objectiu de millorar el problema actual de la manca d’espais a l’escola. Ensenyament també s’ha compromés a millorar aquesta proposta -dins de les seves possibilitats- tant en el terminis com en el tipus de construcció. A més, els representants de l’AMPA mantindran reunions trimestrals amb l’Ajuntament per analitzar l’evolució de les esmentades propostes. Recordem que l’AMPA  de l’escola Teresa Godés i Domenech va comen_________________________________________________________

S’aprova de forma definitiva el POUM de Llorenç del Penedès

TARRAGONA / LLORENÇ - El re- “segueix uns plantejaments diferents elegit govern convergent de Llorenç a la majoria de POUM que s’aproven i del Penedès  encapçalat per Salvador prioritza els criteris que garanteixen la Sonet ha rebut una bona notícia pocs sostenibilitat social del municipi i no pas dies després de començar la seva se- d’altres més expansionistes o de tipus gona legislatura: el passat 9 de juny la econòmic.” Des del consistori també subratllen Comissió d’Urbanisme de Tarragona va aprovar definitivament el Pla d’Ordena- que el document aprovat planifica “un ció Urbanística Municipal (POUM) de creixement reduït que eviti les especuLlorenç, amb petites modificacions de lacions que s’han produït en els darrers caràcter tècnic. Amb aquesta aprovació anys i que no tenen res a veure amb les s’ha culminat un llarg procés que es va necessitats de creixement del municiiniciar l’any 2005 i que, després de mol- pi.” i que d’aquesta manera s’ha donat “compliment a la voluntat de la majoria ta polèmica, ha arribat a bon port. Segons destaquen des de l’Ajun- de la població que demanava un creixetament, es tracta d’un POUM que ment moderat del municipi”. _________________________________________________________

Una degustació de xató arran de platja i una trobada de gegants, novetats de la 25a edició de Turismar EL VENDRELL - Del 23 al 26 de juny la fira Turismar omplirà de nou la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, que es convertirà en aparador d’una seixantena d’estands multisectorials. Enguany el certamen arriba a la seva 25a edició i per això, a banda del tradicional programa d’actes paral·lel, incorpora dues novetats significatives. D’una banda, i coincidint amb el quart de segle que ha complert enguany la Xatonada popular del Vendrell, la fira Turismar serà escenari d’una degustació de xató. Així, el dissabte 25 de juny, a les 7 de la tarda, a l’envelat que hi haurà a la plaça dels Germans Trillas, es repartirà un miler de racions de xató, al preu de 3 euros. Els gegants van a la platja D’altra banda, el mateix dia, els gegants baixaran, per primer cop, als barris marítims. Serà en la 6a Trobada

de gegants, organitzada pel Grup de gegants i nans del Vendrell. Amb aquest acte també es vol apropar una part significativa de la cultura popular i tradicional catalana als turistes que aquests dies visiten Coma-ruga. La plantada inicial de les sis colles participants es farà a la plaça de Sant Salvador, de 6 a 7 de la tarda. A les 7, els geganters començaran un cercavila pel passeig Marítim, que està previst que acabi a 2/4 de 9 del vespre a la plaça dels Germans Trillas, on es farà una ballada conjunta. Com en anys anteriors, la primera jornada de Turismar coincidirà amb la revetlla de Sant Joan, que dóna el tret de sortida simbòlic a la temporada turística d’estiu. Així, a les 12 de la nit, al Parc Tabaris de Coma-ruga hi haurà ball amb l’Orquestra Melodia i, a la mateixa hora, s’iniciarà un espectacle musical a càrrec de Festa loca FM, a la platja de Coma-ruga, al costat del pantalà.

JARC organitza una reunió informativa sobre els robatoris al camp JONCOSA DEL MONTMELL - A cau- d’aquests objectes s’ha creat una xarxa sa de la cada vegada més forta presèn- entre els Mossos i els responsables dels cia de robatoris a les finques agrícoles sindicats agraris per identificar aquests de la nostra comarca, els Joves Agricul- elements. tors i Ramaders de Catalunya (JARC), Des de JARC, que està representat l’entitat que es dedica a defensa dels al Tarragonès pel pastor del Montmell, interessos dels professionals del sector Pascual Molina, han informat que sol·agrari i la millora de les seves condici- licitaran al govern que s’agiliti una proons de treball, va organitzar a finals de posció de llei per regular les ferralleries maig a la Joncosa del Montmell una de manera que hi hagi un major control reunió-xerrada amb els Mossos d’Es- d’entrada dels productes i facilitar-ne quadra sobre la seguritat en l’entorn el retorn en cas que provinguin d’un rural. Hi estaven convidats els pagesos robatori. i ramaders de la zona, Els Mossos primer els van informar sobre la diferència entre furts i robatoris; els objectes més robats, com eines, ferros, fils de coure i pals, i també van parlar sobre el control que s’està fent a les ferralleries on s’estan trobant amb elements com arades, pals i altres elements del camp que no poden retornar al propietari si no s’ha presentat cap denúncia. Per trobar els propietaris _________________________________________________________

Els veïns de Bonastre descontents amb el taxi BONASTRE - A finals de juny de l’any passat es va posar en funcionament a Bonastre el nou servei de taxi a càrrec del taxista Manuel Lucenilla. Ara els veïns es queixen que “el taxi mai està ni a la parada ni al municipi, l’hem trucat nombroses vegades i sempre estava ocupat als altres municipis; estem farts de trucar taxis d’altres pobles i pagar viatges més cars perquè aquest senyor no fa cap servei al nostre poble, i menys el de 24 hores que hauria de fer,” segons afirmen els veïns, que acusen el taxista de treballar en altres municipis i no presentar-se a

Bonastre si hi ha alguna trucada perquè no li surt rendible. L’alcalde de Bonastre, David Godall, ha comentat a l’Espígol que “a l’Ajuntament no tenim constància de cap queixa dels veïns peró s’ha compromès a parlar amb el taxista. També ha aclarit que “el taxi no ha d’estar estacionat a la parada de Bonastre tot el dia: això no seria lógic perquè no hi ha prou demanda. Els veïns l’han de trucar quan el necessiten, i si el taxista que té concessió al nostre municipi no pot realitzar el servei, és ell qui ha de gestionar que arribi un altre taxi”.

_________________________________________________________

La platja de Sant Salvador sense la bandera blava EL VENDRELL - Ara fa poc s’ha fet pública la llista de les platges i ports del litoral català que aquesta temporada podran gaudir de la bandera blava, símbol de la seva netedat i de la qualitat dels seus serveis. Cunit manté la bandera dels darrers anys i Calafell continua amb les tres que han onejat els darrers estius. Al Vendrell li han atorgat dues banderes blaves, en concret a les platges de Coma-ruga i el Francàs, però no ha pogut recuperar-la per Sant Salvador, que la va perdre ara fa un any.

També rebrà un any més la bandera blavael port de Segur-Calafell. L’Aula Acústica del Vendrell ha rebut la distinció per a centres d’interpretació que aportin coneixements i activitats sobre educació ambiental i el desenvolupament sostenible. ____________________________

___________

18

_____________________________

EL VENDRELL - Els castellers Nens del Vendrell han repetit per tercera vegada els seus millors registres de la temporada, descarregant el cinc de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set amb l’agulla, a la diada del vuitanta-cinquè aniversari que van celebrar a la plaça Vella del Vendrell el passat dia 12 de juny.

_________________________________________________________


20

L’ESPÍGOL ACTUALITAT COSTA

Jordi Sánchez sorprèn tothom renunciant a El fiscal demana 20 anys de presó per als dos l’acta de regidor en aquesta nova legislatura joves que van matar una dona a Segur CALAFELL - Poques hores abans amb to serè, va afegir que “marxo amb del ple de constitució del nou consistori, la consciència tranquil·la sabent que Jordi Sánchez, que encara era alcal- en aquest mandat s’ha fet la més alta de en funcions, va sorprendre tothom inversió pública que no s’hagi fet mai -menys els seus companys del grup en aquest municipi. Jo sempre havia dit municipal socialista-, en anunciar al que per acabar el nostre projecte calien ple extraordinari del dia 8 de juny que quatre anys més de mandat i fer-ho al deixava la política local i, per tant, re- mateix ritme que ho hem fet en aquesta nunciava a l’acta de regidor que havia legislatura”. La baixa de Sánchez l’ocuobtingut en els darrers comicis electo- pa Toni Duart, que a la candidatura del rals. Sánchez ho va explicar després de PSC ocupa el vuitè lloc. l’aprovació de les actes de les darreres sessions i de donar la paraula a la resta dels 18 regidors assistents. Sánchez va dir que les eleccions del passat 22 de maig han donat una nova majoria política i que, inicialment, la seva intenció era la de poder continuar sent alcalde de Calafell, “per donar continuïtat al projecte que s’havia encetat al 2007, però ara he fet una reflexió personal i he decidit deixar la política renunciant a l’acta de regidor del pròxim mandat”. Sánchez, _________________________________________________________

ICV arrenca el compromís de la Generalitat que les retallades no afectaran la construcció de l’institut de Segur

CALAFELL - La construcció del nou institut de Segur no es veurà afectat per les retallades pressupostàries del Govern de la Generalitat. Una proposta de resolució presentada al Parlament el passat 6 d’abril per Dolors Camats (portaveu del grup ICV-EUia) i Hortènsia Grau (diputada d’ICV-EUiA), va ser substanciada amb èxit davant la Comissió d’Ensenyament i Universitats. La proposta deia que l’institut de ria tingués 16 aules amb una capacitat Segur es troba ara ubicat en mòduls per a 480 alumnes. Les dues representants d’ICV-EUiA provisionals al carrer Repòs en espera de la construcció del nou edifici, previst diuen en el seu escrit que “hi ha preoper al passat mes d’abril, per poder obrir cupació perquè no es pugui complir el el curs 2012-13. L’escrit recordava que compromís adquirit amb els ciutadans en l’anterior legislatura, i el 3 de març de Calafell”. El passat dia 9 d’aquest mes es va fer del 2010, el Consell Executiu va aprovar la construcció d’un nou institut amb una la Comissió d’Ensenyament i Universiinversió de gairebé 7 milions d’euros i tats del Parlament de Catalunya i entre que, posteriorment, l’empresa pública les set propostes aprovades hi ha la de GISA va seleccionar el projecte bàsic l’institut de Segur, ja que es va aprovar que va ser adjudicat a l’arquitecte Es- la proposta de resolució d’ICV-EUiA teve Puigdengolas amb el compromís d’instar a la Generalitat a què es redacti de redactar el projecte definitiu en un el projecte executiu per construir el termini de tres mesos. La previsió era centre de Segur i d’iniciar les obres per que el nou centre educatiu de secundà- poder complir el calendari previst. ________________________________________________________

Un miler de persones s’acosten a la pasarel·la de Calafell CALAFELL - Gairebé un miler de persones van assistir, el passat diumenge, 19 de juny, a la Desfilada de moda i complements de Calafell. La 8a edició d’aquesta tradicional desfilada, que presenta la moda i els complements de la temporada d’estiu, va tenir lloc, per primera vegada, al passeig de Calafell, al costat de la Confraria de Pescadors. “Aquesta és una molt bona oportunitat per als comerços especialitzats en moda a Calafell de promocionar les se-

ves peces, ja que aquest esdeveniment té un gran èxit de públic”, va afirmar Olga Elvira, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica.

CALAFELL - Tot i que el judici amb segons fonts de la investigació, al nújurat popular està previst per al 3 d’octu- mero 15 del carrer Baixador de Segur, bre, ja se sap que el Ministeri Fiscal de- on els dos joves, que llavors tenien 22 i mana al jutge una pena de 20 anys i set 19 anys, vivien amb la víctima en un pis mesos per a Víctor A.O. i per a Gemma de lloguer. El mòbil dels fets hauria esO.M, que estan acusats d’haver matat tat econòmic. La defensa dels dos joves i esquarterat Carolina Ortiz, mare de sempre ha repetit que eren innocents i Víctor A.O. En concret, demana una que si en el seu moment van confessar pena de vint anys per assassinat amb ser els autors materials dels fets va ser apreciació d’abús a l’autoritat. A més, per les coaccions de la Guàrdia Civil els reclama uns altres cinc mesos de durant els interrogatoris. Segons van presó per haver profanat el cadàver i dir els dos joves detinguts, va ser el 30 dos mesos més per estafa. d’agost del 2006 quan, després d’una Els fets que es jutjaran van succeir discussió, van matar Carolina, van esel mes d’agost del 2006 a Segur. En quarterar el seu cadàver i el van llençar concret, l’assassinat de Carolina Ortiz, a un contenidor de Cunit. A hores d’ara de 46 anys, es va perpetrar, sempre les restes encara no han aparegut. _________________________________________________________

L’alcalde confia en resoldre el problema del carril bici abans del 15 de juliol CALAFELL - El nou alcalde de Calafell, Joan Olivella, que just en el moment de tancar aquesta edició asistia al sopar de Fòrum Calafell al restaurant La dama roja, ha avançat a l’Espígol que aquesta setmana es reunirà amb els comerciants i veïns de Segur que estan afectats pel traçat del carril bici. Olivella ha dit que vol escoltar les diferents opinions per cercar una solució provisional satisfactòria abans del 15 de juliol. Per resoldre del tot el tema vol esperar al final de l’estiu. Altres temes que van ser tractats al sopar-reunió de Fòrum Calafell del passat dia 21 de juny, feien referència a la venda ambulant i.legal, al tema dels expositors comercials a la Platja i a la construcció del nou mercat municipal. Pel que fa al ‘tot manta’, Olivella te clar que s’ha d’erradicar al cent per cent, “si és il·legal és il·legal i no ho podem tolerar’, va dir, “i per tant, hem de demanar la col·laboració dels diferents cossos que “tot i que l’anterior alcalde va signar de seguretat per afrontar aquesta pro- el contracte just el dia en que jo anunblemàtica que afecta molt directamente ciava el nou cartipàs municipal, intentaal nostre sector comercial”. Vers als rem parlar amb les empreses que s’han expositors, Olivella ha anunciat que unit per construir el nou equipament “aquest estiu permetrem que tornin a per veure si podem recuperar el nostre ser presents al carrer però amb ordre”. antic projecte que era el de enderrocar Finalment, en quant la construcció del l’actual edifici i fer el nou mercat amb nou mercat municipal, Olivella va dir Mercadona dins”. _________________________________________________________

El jutge de Pau de Calafell Josep Garriga ja ha celebrat 900 casaments civils CALAFELL - Fa pocs dies, a les noves dependències judicials, el jutge de Pau de Calafell, Josep Garriga va oficialitzar el casament civil de la parella formada per Marc Vicària Vives i Marisol Alejandra Valdés Muñoz, tots dos de Calafell. Era la que feia 900. A l’acte també hi assistí l’alcalde en funcions, Jordi Sánchez, qui, en nom del consistori, va oferir un ram de flors a la núvia i

va desitjar a la parella molta sort. Josep Garriga, que va fer el primer casament civil el setembre del 1994, no ha amagat la seva emoció en veure com es feia realitat la seva cerimònia número 900. “No pensava pas que hi arribés”, ha dit a l’Espígol. “Ara ja intentaré arribar a la cerimònia 1.000”. ____________________________

S’amplia l’horari de la Biblioteca Ventura Gassol

CALAFELL - La biblioteca Ventura Gassol de Calafell ha informat els usuaris que els ofereix la sala d’estudi nocturn del 6 de juny al 7 de juliol. El servei funcionarà de dilluns a divendres, de les 8 de la tarda fins les 11 de la nit, però només ho farà com a sala d’estudi, i amb la connexió wi-fi activada. No hi haurà servei de préstec ni de telecentre.


L’ESPÍGOL ACTUALITAT COSTA

21

El CAP de Cunit no tancarà per les tardes Els components del Tot Natura de CUNIT - En els darrers dies s’havien mentre que la població de Cunit tindrà sentit rumors que apuntaven al possible atenció fins a les 12 de la nit, això sí, tancament de l’ambulatori per les tar- desplaçant-se a Cubelles. Tos dos des. L’Ajuntament ha anunciat en una centres formen part de l’Àrea Bàsica de nota de premsa que l’ambulatori seguirà Salut Cubelles-Cunit. obrint com fins ara: de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre. A més, el centre de salut oferirà l’atenció continuada a l’ambulatori de Cubelles de dilluns a divendres de les 9 del vespre fins a mitjanit. Els dissabtes, diumenges i festius, de 9 del matí a mitjanit, també caldrà acudir a Cubelles. En general, la resta d’ambulatoris de Catalunya tanquen a les 9 del vespre, _________________________________________________________

Aquest estiu hi haurà una ambulància permanent a les platges de Cunit

CUNIT - Creu Roja de Calafell-Cunit prioritari, es reforçarà amb la presència torna a fer-se càrrec de la vigilància i a la platja d’una ambulància de Creu socorrisme a les platges de Cunit. Ja ho Roja, que permetrà donar una resposta ve fent des del 18 de juny i no es retirarà eficaç i ràpida en cas d’ urgència. fins al 18 de setembre. Aquesta ha estat una de les primeres decisions del nou equip de govern. El passat 11 de juny, en iniciar-se l’actual mandat, encara no havia finalitzat la licitació, encetada el mes de maig per l’anterior equip de govern, per la prestació del servei de vigilància a les platges. L’existència de diverses deficiències i incidències en la seva tramitació i la necessitat de garantir la seguretat dels banyistes, han comportat la signatura d’un conveni de col·laboració amb Creu Roja, que ha donat aquest servei de forma satisfactòria durant els últims 20 anys. La seguretat de la ciutadania, que, segons el govern municipal, és un tema _____________________________________________________ CUNIT - El dia 17, cap a 3/4 de 9 del matí hi va haver un petit incendi al voltant de l’antic Restaurant l’Avi Pau. Per causes que es desconeixen, es va calar foc a uns arbustos, però les flames de seguida van ser sofocades. El regidor de Governació i Protecció Civil, Ivan Faccia, va apropar-se al lloc dels fets.

Cunit fan el cim del Pedraforca

CUNIT - El dia 11 de juny els membres de Tot Natura van realitzar l’ascens més exigent i complicat fet fins ara pel grup de Cunit. Va ser al Pedraforca, de 2.506 metres, un dels cims més emblemàtics de Catalunya, que van escalar un grup de 44 persones, inclosa una nena de 9 anys. L’ascens al Pedraforca va ser impressionant i espectacular. Va començar per Gòsol, pujant per la font dels Terrers, la coma dels Caners i creuant la serra del Verdet per arribar al coll del mateix nom. D’aquí van pujar per la canal del Verdet fins al Pollegó superior del Pedraforca (2.506 m) El descens es va fer per l’Enforcadura i la tartera de Gòsol. Malgrat ser un grup molt nombrós, no hi va haver cap incidència destacable, en aquesta pujada a un dels cims més emblemàtics i símbol de les

muntanyes catalanes. És el cim més exigent, complicat i tècnic fet fins ara en els 12 anys del Tot Natura, amb pendents del 51% i amb llargs trams de roca, però això no va ser impediment perquè hi pugessin 44 persones, inclosa l’esmentada nena de 9 anys, que va rebre una calorosa ovació de la resta de companys. L’anècdota d’aquesta sortida va ser que dos dels participants van venir expressament de Madrid a Cunit per participar-hi.


22

L’ESPÍGOL CULTURA I CULTURA POPULAR

El cantautor calafellenc Pau Saura guanya el Track i el grup Kill me later s’endú el Premi Baix Penedès EL VENDRELL - El grup de rock Kill premi, de 1.000 euros, va ser per al me later, format per músics del Vendrell grup tarragoní de nou folk i pop Le Ciri Calafell, va guanyar la final del Premi ke, i el tercer premi, de 600 euros, per Baix Penedès del Track que es va cele- al conjunt de pop rock de Terrassa, The brar al Vendrell el dia 10 de juny. Com perfect fool. a vencedors, faran una gira per Tortosa, Igualada, Terrassa i el Vendrell . El guanyador de la final del Track, que es va celebrar l’endemà, va ser el cantautor calafellenc Pau Saura Homo-Orquéstriens. El premi inclou la gravació, disseny i maquetació d’un disc; l’actuació a la Sala Monasterio de Barcelona; l’actuació a la Festa Major del Vendrell i la promoció per part de Vesc. El segon _________________________________________________________

El Club Nàutic Coma-ruga convoca el 4t Concurs de fotografia EL VENDRELL - El Club Nàutic de de 2011, a les 12 hores. El veredicte Coma-ruga ha convocat el seu quart es donarà a conèixer al local social concurs de fotografia. El tema és el port de La taverna del port, el 6 d’agost, esportiu de Coma-ruga i hi pot participar a les 6 de la tarda. El jurat estarà tothom qui ho desitgi amb un màxim  de format per tres membres del Grup fototres obres en un format lliure, muntades gràfic del Vendrell. Els tres guanyadors sobre una cartolina de 30 per 40 cm. rebran premis de 150, 100 i 75 euros, i Els originals s’han de presentar un trofeu. A més, es farà una selecció a  la Secretaria del Club Nàutic de de fotografies, que seran exposades a Coma-ruga, (passeig Marítim s/n. la Taverna del port, o en algun altre in43880 Coma-ruga) fins el dia 6 d’agost dret del port encara per decidir. _________________________________________________________

El Vendrell impulsa una nova ruta cultural sobre Casals EL VENDRELL - L’Ajuntament del Vendrell ha impulsat una nova ruta cultural que permetrà als veïns i als visitants conèixer els espais vitals de Pau Casals, i que inclou una audició de l’orgue que ell mateix va arribar a tocar i restaurar. El projecte neix de la col·laboració entre l’Auditori Pau Casals, la Fundació Pau Casals, l’Associació Musical Pau Casals i els Amics de l’Orgue per organitzar un nou programa de concerts amb aquest instrument. de l’Auditori Pau Casals. La visita s’inicia a la Casa nadiua de L’activitat va començar el dia 11 de Pau Casals, on se’explica la seva vin- juny i continuarà els dissabtes següents: culació amb el Vendrell. Des d’allí, un 23 de juliol, 13 d’agost, 24 de setembre, guia acopanya els visitants cap a l’es- 22 d’octubre i 17 de desembre. glésia -ampliant el coneixement sobre Per fer-la cal una inscripció prèvia que el passat i el present del Vendrell- on es pot formalitzar tant a la Casa nadiua es mostra l’orgue i es pot escoltar una com a la Vil·la Casals, o bé al telèfon audició interpretada per l’organista, de 977 18 13 88. El preu de la ruta és de prestigi, que hagi realitzat el concert 8 euros per persona i hi ha descomptes del dia anterior. També es visita la Vil·la per als grups de més de 15 persones; museu Pau Casals de Sant Salvador i, així com per als veïns del Vendrell, els opcionalment, es pot fer la visita guiada jubilats, els aturats i els estudiants. _________________________________________________________

Alumnes d’Escola d’art Apel·les Fenosa exposen els seus treballs A la Sala portal del Pardo del Vendrell es podrà visitar del dimecres 22 de juny fins al dissabte 16 de juliol l’exposició de treballs, en diverses tècniques, dels alumnes de l’Escola d’art Apel·les Fenosa del curs passat.

_________________________________________________________ EL VENDRELL - Els 335 alumnes de quart d’ESO de les escoles del Vendrell van celebrar a finals de maig d’aquesta manera -formant 15 rotllanes a la plaça de la Sardana- el final dels cursos de sardana que els van donar durant els darrers mesos els monitors dels Dansaires del Penedès.

EL VENDRELL - El Borinot de Foc, que es va presentar al públic a principi de juny és el desè drac de foc del Vendrell. Aquest drac va neixer de les inquietuds comunes d’uns quants amics, alguns ja pertanyents a d’altres grups de foc del poble i comarca, que van decidir fa un any i mig crear un drac amb les seves pròpies mans, esforç i dedicació.

CUNIT - El grup de teatre Alborada de Cunit va posar en escena el dia 11 de juny la comèdia de Jardiel Poncela Eloisa està a sota d’un ametller, dirigida per Vicente Valencia i coordinada per Rosy Juárez. La sala d’actuacions del Casal es va fer petita per acollir tothom que hi va voler assistir i el grup s’ha compromès a repetir l’obra l’any que ve.


L’ESPÍGOL ACTUALITAT ESPORTS

23

El vendrellenc Josep Maldonado presidirà la Tot Calafell va celebrar el retorn del seu Taula Assessora de l’Esport Català equip d’hoquei a la màxima categoria El vendrellenc Josep Maldonado ha Barcelona, Enric Masip. estat nomenat president de la Taula AsMaldonado ha dit a l‘Espígol que se sessora de l’Esport Català, per part del sentia molt satisfet d’aquest nomenament: secretari general de l’Esport de la Gene- “Crec que hem reunit un grup de persoralitat, Ivan Tubau. Maldonado, exsecreta- nes molt enteses en el món de l’esport ri general de l’Esport i actual senador de i podrem fer molt bona feina a favor de CiU, presidirà aquest nou estament que, l’esport català”. inicialment, estarà format per 18 persones de diferents àmbits de l’esport català que, de manera altruista, elaboraran els eixos bàsics de la política esportiva de Catalunya, tasca que servirà d’assessorament a la Secretaria de l’Esport. Formaran part d’aquest nou estament diferents personalitats relacionades amb l’esport català, d’entre elles, la medallista olímpica de natació sincronitzada, Gemma Mengual, i l’actual secretari tècnic d’handbol del FC _________________________________________________________

El CE Vendrell B també assoleix l’ascens i ja és equip de primera nacional catalana

HOQUEI - L’equip B del Club d’Esports llem Cabestany, ja són segures les baixes Vendrell ha acabat sent el campió de la dels jugadors Carles Grau, que se’n va primera catalana assolint l’ascens a la al Vic; Borja Ferrer, que jugarà amb Els primera nacional catalana. A més, l’equip Monjos, i Jordi Garcia, que, amb tota dirigit per Xavi Nicolas i Toni Porta, ha probabilitat, serà el nou entrenador del acabat sent el sotscampió de la Copa Patí Vilafranca. Tampoc continuaran Oriol catalana, en la que han jugat els millors Pena, Pere Isaac Salvador i Santi Julivert, que es retira. S’incorporaran Xavier Cosequips de la primera catalana. D’aquesta manera el CE Vendrell tindrà ta i Àngel Rodríguez, els dos provinents la temporada vinent un equip sènior a la del Tenerife, i els porters Àlex Ribó del nacional catalana i el primer equip a l’OK Vilanova i Roger Molina, del Forte dei lliga. En aquest equip, que entrena Gui- Marmi italià. _________________________________________________________

El Patí Català Calafell fa la Baixada de l’Ebre 2011 PATÍ CATALÀ - Els calafellencs Camil Torà, Josep Inglada, Pere Beltran i Ferran Barri, es van llevar d’hora dissabte al matí per desplaçar-se fins a l’embarcador d’Amposta. Allà els esperava un suculent esmorzar de germanor i, tot seguit, van començar el descens del riu amb vent de component sud, el que els va obligar a navegar en ziga-zaga (fent bordos). Això els va entretenir força i van cobrir les 14 milles fins a mar obert en poc més de 4 hores. Un cop a la mar van enfilar directe cap a la platja de Riumar per després continuar, en una segona etapa de 8 milles, fins la platja del port de l’Ampolla, on va acabar la prova. Bufava bon vent de garbí, i van arribar-hi en poc més d’una hora i mitja, navegant en moltes estones només damunt d’un flotador. Aquesta fita representa per al Patí Català Calafell la projecció externa de l’entitat i l’estretament de les relacions amb la Federació,

l’Associació Internacional de Propietaris de Patins a Vela i tot un seguit de clubs amb tradició patinaire.

HOQUEI - El dia 4 d’aquest mes Calafell va viure la gran festa del seu equip d’hoquei per celebrar el doble ascens. Per un cantó el del primer equip, que retornava a l’OK lliga, la màxima categoria, i per l’altra el del sènior B, que ha ascendit a primera catalana. De fet, la festa va començar a Lleida una setmana abans, quan el Vallès Calafell va guanyar a fora al Lleida-Llista Blava (3-5), aconseguint matemàticament l’ascens de categoria, just quan el FC Barcelona jugava la final de la Champions a Wembley. El dia 4, després de perdre contra el Monjos (5-7), es va organitzar una gran rua amb quatre carrosses, de les quals tres amb els components de la Penya Els Estrellats, i la restant amb els jugadors, entrenadors i delegats dels dos equips, el sènior i el júnior. La rua carnavalohoqueística va passar pels carrers de la platja i del poble i va acabar a la plaça Catalunya, on els esperava bona part dels afeccionats a l’hoquei i a l’esport en general, entre els quals l’alcalde en funcions, Jordi Sánchez, i qui ja el substitueix en el càrrec, Joan Olivella. A la plaça Catalunya van haver-hi els parlaments i les mantejades de rigor, un sopar fred i ball i gresca

fins a altes hores de la matinada. A més, el dia 18, el club va celebrar el tradicional sopar de fi de temporada, acte en el que es va obsequiar els jugadors dels equips sènior i júnior. El club també va distingir l’exalcalde Jordi Sánchez amb la insígnia d’or de l’entitat, en reconeixement del fet que l’Ajuntament de Calafell hagi contribuït econòmicament a què es fes realitat el somni de retornar a la màxima categoria de l’hoquei estatal. Al tancament d’aquesta edició de l’Espígol, dimarts 21 de juny, es feia la presentació dels nous jugadors Marc Coy (Tenerife), Albert Riba (Noia) i Joaquim Pujades (Sant Feliu). Fa uns dies va ser presentat el nou entrenador Pere Varias, fins ara jugador del Monjos, i que abans havia defensat durant 15 anys la camiseta del Noia.

_________________________________________________________

Calafell aconsegueix recuperar amb força la cursa atlètica de la Pujada al castell ATLETISME - El 16 de juliol, i dins dels organitzarà una per a la txicalla, i una altra actes de la festa major del poble, es re- de 10.000 metres de marxa nòrdica. Els cuperarà la cursa atlètica de la Pujada al atletes baixaran des del poble fins a la castell de Calafell. La prova, organitzada platja per tornar després a la part més alta pel Club Esportiu Calafell runners, comp- del municipi. Les inscripcions, que es tancaran el tarà amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament. La cursa, de 14 de juliol, dos dies abans de la cursa, 10.000 metres, començarà a 2/4 de 9 del tindran un preu general de 16 euros. La vespre a la plaça Catalunya, i els atletes prova serà de franc per als socis del Club participants, després de recórrer els 10 Esportiu Calafell runners amb llicència fequilòmetres, arribaran a l’interior del cas- derativa de triatló, atletisme i muntanya). tell. Junt amb aquesta prova, que preveu Els qui vulguin apuntar-s’hi ja poden acuun màxim de 800 participants, també se’n dir a www.todofondo.es. _________________________________________________________

El CF Cunit fitxa l’entrenador Josep Piguillem FUTBOL - El Club de Futbol Cunit s’ha fet amb els serveis del reconegut entrenador calafellenc Josep Piguillem, que el passat Nadal, i a voluntat pròpia, va deixar la banqueta del CF Calafell. Piguillem, que ha ascendit de categoria als equips del Llorenç i del Calafell, ha dit que un dels motius pels quals ha acceptat la proposta és per l’excel·lent terreny de joc de Cunit.


ESPIGOL JUNY 2011  

EDICIÓ NÚMERO 61 - JUNY 2011. FESTES MAJORS DE CALAFELL POBLE I PLATJA, BANYERES I CUNIT

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you