La Revista d'Espai Jove núm.5

Page 1

1


Presentació…………………...3 Activitats ………………….....4 Properament….....………........6 Experiències.............................10 Passatemps................................11 Agraïments..…………............12 Contactes ……………........…13

2


Amb l’arribada del nou curs 2010-11, Espai Jove retorna amb l’exemplar número 5 de la seva revista. Amb aquesta nova edició volem fer un petit repàs del que hem viscut durant els últims mesos i sobretot donar unes pinzellades del que s’esdevé aquest any amb la continuïtat dels nostres projectes i els que vénen de nous. Plens d’energies i amb molta il·lusió esperem que tothom que vulgui pugui enganxar-se a les nostres propostes i dir la seva per aconseguir nous reptes.

3


Ja és el tercer any consecutiu que el Festival Besmina d’art jove al carrer se celebra a principis de juliol entre el barri de La Mina i el Besòs. Volem donar les gràcies a tots el joves i grups que van fer possible aquest festival i desitgem tenir més i millor el proper any. Per a més informació: http://besmina.wordpress.com/

4


Des del 13 de setembre, 10 alumnes de 1r d’ESO de l’IES Fòrum 2004 cursen una optativa diferent: Perruqueria i maquillatge.

Un dia a la setmana aquest grup de joves es trasllada a la sala de perruqueria i maquillatge d’Espai Jove La Mina; desitgem que entre talleristes i professors les participats treguin profit de les pràctiques i coneixements que engloben aquesta assignatura i gaudeixin del temps que passin amb nosaltres.

5


Amb l’arribada del mes d’octubre els joves inscrits als tallers d’Espai Jove podran practicar batucada tots els dimecres a les 17,30h. i perruqueria i maquillatge els divendres a les 15h. Esperem que un any mes els joves participants aprenguin i es diverteixin amb l’ajuda dels seus talleristes.

Ens alegrem sincerament de la proposta d’un grup de joves: han tingut la idea de preparar una obra de teatre; esperem que amb ajuda i esforç, aprengueu molt i tingueu bons resultats, així podreu compartir el vostre treball amb tothom, ànims nois!

6


A partir del 20 d’octubre us convidem a participar dins d’aquest nou cinefòrum que es realitzarà cada dimecres a les 18,30h. a l’Espai Cultural Font de la Mina. Gràcies a la proposta de la Irati Martínez Serna, diferents entitats i serveis parlaran sobre sis blocs temàtics relacionats al món de la dona juntament amb el visionat de pel·lícules relacionades amb cadascun d’aquests. A continuació us oferim la programació que em organitzat perquè tothom que vulgui pugui compartir xerrades i pel·lícules amb nosaltres: 20 d’octubre: L’AMOR I LA SEXUALITAT DE LA DONA: XXY

27 d’octubre: LA DONA I EL MÒN LABORAL:

En tierra de hombres

7


3 de novembre: LA PROSTITUCIÓ: 20 Centímetros

10 de novembre: MALTRACTAMENTS: Te doy mis ojos

17 de novembre: LA MATERNITAT: Juno

24 de novembre: BELLESA, IMATGE: ESTEREOTIPS DE DONA:

Las mujeres de verdad tienen curvas

8


El proper 4 de novembre s’inaugura l’exposició InventArte al Centre Cívic Fort Pienc de Barcelona( C/Ribes, 14. Metro de MarinaL1). Aquesta exposició vol reflexar el treball que s’ha anat realitzant durant el curs passat entre dos grups d’alumnes de l’IES Fòrum 2004 i l’IES Manuel Vázquez Montalbán. Tant Espai Jove La Mina com aquests dos centres educatius han participat amb l’associació Recreo, organitzadora del projecte, per tal d’utilitzar l’art com a eina educativa per a l’autoconeixement de l’individu i del propi entorn.

9


Una nova proposta començarà a agafar forma en breu a Espai Jove, una jove del barri té un projecte entre mans i ens ha convidat a acompanyar-la en aquest procés. Volem fer-vos cinc cèntims del que s’està començant a preparar amb les seves paraules: “Quiero hacer un documental de la Mina porque me gustaría mostrar desde mi punto de vista los servicios, entidades y vecinos que viven hoy en día en mi barrio. Existe un lado muy bueno de La Mina y mi intención es que se conozca desde una mirada joven, ya que puede ayudar a que la gente sepa que tipo de actividades y de oportunidades existen en el barrio.” Libertad Álvarez, 25 anys

10


11


Una vegada més volem donar les gràcies a tots els serveis, entitats i joves que amb la seva col·laboració i les seves propostes ajuden a fer possibles nous projectes i experiències.

A més a més recordem que tothom que vulgui aportar idees o escrits per aquesta publicació pot posar-se en contacte amb nosaltres per tal d’enriquir els seus continguts.

12


Per informar-te de qualsevol de les nostres activitats o proposar-nos de noves ho pots fer a travĂŠs de:

Espai Jove La Mina C/Ponent s/n (Casal CĂ­vic La Mina) 93.381.01.33 689.87.80.39 espaijove@barrimina.cat www.espaijove.barrimina.cat

13


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.