Page 1

Lochristi Jaargang 11 Nummer 2


Voorwoord. Er werd ons vanuit de sportdienst een houten kader beloofd om te verhinderen dat de matten opnieuw kunnen open komen tijdens de trainingen. Men wacht enkel nog op de firma die de verankeringen moet plaatsen. Op 13 februari zou dit in orde komen. Hopelijk is het dan afgelopen met ontwrichte tenen en vingers. Eveneens werd doorgegeven dat enkele tatami’s behoorlijk versleten zijn. Vanuit de sportdienst heeft men ons beloofd om de versleten matten te vervangen. Zoals ieder jaar gingen wij ook dit seizoen schaatsen met de club. Er waren iets minder inschrijvingen dan vorige jaren, maar de sfeer bleef goed. De gasttraining met Marnix Vangeluwe was een succes. Zowel leden van de tweede als de derde groep konden kennis maken met een andere aanpak van trainen. De bedoeling is om in de toekomst meerdere gasttainers aan te spreken. Op zaterdag 19 januari slaagde Svea Van Isacker en Ewout Van de Capelle voor het examen van initiator te Tielt. Op woensdag 23 januari werden er opnieuw examens afgenomen in de club. Jammer genoeg slaagde niet iedereen in zijn opzet. Te jonge leeftijd, stress en te weinig judo ervaring konden als grootste oorzaak worden aangewezen. Wij vragen nogmaals iedereen zich pas op een examen aan te bieden als de leerstof ook daadwerkelijk is gekend. Dit maakt het voor iedereen een stuk makkelijker.

Erik Van Isacker

2


Schaatsavond op vrijdag 21 december 2007 Op vrijdag 21 december ging onze jaarlijkse schaatsavond door in de kristallijn te Gent. Er waren zo’n 15 tal mensen minder dan vorig jaar. Toch konden wij niet klagen over de sfeer. Wie nog even wil terugblikken op de sfeer verwijzen wij naar onze website of de foto’s onderaan.

3


Gasttraining door Marnix VanGeluwe Op vrijdag 30 november werd de training van de tweede en derde groep gegeven door Marnix Vangeluwe, 3de dan, A trainer VTS-BLOSO. Marnix is de hoofdtrainer van Judoclub Gent-Drongen. Wie Marnix kent weet dat deze integere persoon naast zijn werk leeft voor de judosport. Door zijn drukke werkschema kon hij enkel de tweede en de derde groep training geven. Marnix toonde diverse manieren van partnercontrole tijdens newaza (grondgevecht). In de derde groep werden diverse manieren getoond om over te gaan naar sankaku jime (verwurging met driehoekscontrole) . Zowel jong als oud konden de training van Marnix waarderen.

4


Competitieresultaten In het vorige clubblad is een fout geslopen bij de competitieresultaten. Chloë Boone behaalde een tweede en niet een derde plaats zoals verkeerdelijk werd vermeld. Hieronder nogmaals de correcte uitslag. Pupillen en miniementornooi van Waarschoot op zondag 28 oktober 2007 2de plaats Depraetere Thomas Boone Chloë 3de plaats Maes Tine De Schaepmeester Gwen Vanhouwaert Jonas 4de plaats Vandeburie Benjamin Van Eester Yorick Tornooi “Freddy Van Durme” te Evergem op 24 november 2007 5de plaats Van Eester Gert Pupillen en miniemen tornooi van Evergem – 25 november 2007 1ste plaats Boone Chloë de 2 plaats Van Gele Liesl de 3 plaats Eeraerts Bram Van Hauwaert Jonas Van Eester Yorick Cuvelier Björn Van Der Stoelen Loeka Vandeburrie Benjamin 4de plaats D’haese Cedric Van Geijn Tibo

Aankoop van sporttape via de club Wij kregen de kans om degelijke tape (Strappal) aan te kopen aan een schappelijke prijs. Normaal gezien kost een rol tape van 4 cm breed ongeveer € 6,00. Bij ons is deze tape verkrijgbaar aan € 5,00. Wie dit wenst kan tijdens de trainingen een rol bestellen bij Mieke (dit is niet verplicht).

5


Aankoop van clubkledij Op aanvraag van enkele leden werd er opnieuw een actie gedaan omtrent de verkoop van kledij met geborduurde logo’s. Dit maal werden zowel fleeces als polo’s te koop aangeboden. Deze werden geleverd in januari. Door omstandigheden zijn er nog enkele stuks over. Wie nog interesse heeft kan de overige kledingsstukken bekomen via Mieke. Overige maten zijn eveneens bij Mieke te bevragen (dus meestal is deze info te bekomen in de cantine …)

Twee nieuwe initiators Op zaterdag 19 januari 2008 slaagde zowel Svea als Ewout voor het examen van initiator te Tielt. Na geslaagd te zijn voor het theoretische gedeelte (in december 2007) mochten zij beiden deelnemen aan de praktische proeven waarin zij beiden slaagden. Van harte proficiat gewenst.

6


Examenresultaten Op woensdag 23 januari werden examens afgenomen. Hieronder de resultaten: Slaagden voor 6de kyu (wit-gele gordel) Werkhoven Gabriëlle Van Hecke Jens Bols Pieter-Jan Sanders Dietger Van Der Linden Edger Gomes Sarah Baert Louis Van Den Bussche Julie Van Der Linden Wout Haems Robbe Slaagden voor 5de kyu (gele gordel) Cuvelier Anaïs Van Quaethem Lukas De Clercq Tibo Eeraerts Bram Van Hoeck Astrid Maes Anke Demaertelaere Heleen De Clercq Jens Linthout Robbe De Clercq Elona D’Haese Laura D’Haese Cedric Quintelier Stijn Van Der Stoelen Louka Slaagden voor 4de kyu (oranje gordel) Van De kerkhove Flor Quintelier Sander Slaagden voor 3de kyu (groene gordel) Boone Chloë Van Geijn Tibo Van Gele Liesl De Schaepmeester Gwen Cuvelier Björn Voor wie niet slaagde of wie niet kon deelnemen komt een tweede kans in de loop van m

7


8

clubblad 11-2  
clubblad 11-2  

clubblad 11-2

Advertisement