Page 1

013 - 544 20 32


www.disporta.nl

Bestellen / leveringsvoorwaarden

De mogelijkheden van onze website

Zo kunt u bestellen

De website kunt u afstemmen op uw eigen wensen. Desgewenst kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

Telefoon

013 - 544 20 32

Fax

013 - 544 21 47

Informatief Actuele informatie op elk gewenst moment voorhanden.

E-mail info@disporta.nl Post

Ringbaan-Noord 103b, 5046 AA Tilburg

Adviserend Via drie eenvoudige stappen bent u meteen daar waar u wezen wilt.

Bij storing

06 - 465 388 09

Bankrekening

RABO 12.58.86.721

K.v.K

Tilburg 18045377

E-commerce: (niet voor particulieren) Een aanvulling op uw bestelmogelijkheden. Via uw persoonlijk wachtwoord is bestellen mogelijk via de digitale catalogus. U ziet meteen wat er in uw ’winkel­w agentje’ zit. Vervolgens ontvangt u de goederen normaliter binnen 24 uur na bestelling. Betaling gaat eenvoudig en veilig door middel van een rekening, dus geen creditcards en dergelijke. Uiteraard kunt u ook nog op de oude vertrouwde telefonische helpdesk rekenen.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Er is tevens een showroom aanwezig die tijdens kantooruren geopend is. Beknopte algemene voorwaarden - Orders beneden € 70 exclusief BTW worden belast met € 6,00 orderkosten. - P roducten uit deze catalogus kunnen in overleg en na toekenning van een autorisatienummer worden geretourneerd. Ongefrankeerde retourzendingen worden geweigerd. -O  p alle producten van Disporta zit een garantie van 6 weken mits gebruikt volgens voorschriften. - Productacties gelden alleen tijdens de aangegeven duur. - F acturering loopt altijd via de fysiotherapiepraktijk. Producten k­ unnen in overleg wel rechtstreeks naar de patiënt gestuurd worden. - Vervolgens ontvangt u de goederen normaliter binnen 48 uur.

Veilig shoppen in onze webwinkel, 24 uur per dag, 7 dagen in de week!

- Betaling binnen 2 weken na ontvangst goederen. -M  eerdere kortingsregelingen gelden nooit naast elkaar, de meest gunstige zal steeds worden toegepast. -D  e algemene voorwaarden van Disporta zijn gedeponeerd op het kantoor Tilburg van de K.v.K. Midden-Brabant onder depotnr 2970. Op verzoek wordt u een kopie toegezonden. - Prijswijzigingen voorbehouden.

Disporta catalogus 2013

2


Voorwoord

Inhoud

Wat mag u van ons verwachten

Braces

1 De kunst van het immobiliseren is het stabiliseren van 1 of meerdere gewrichten, waarbij de functionaliteit zoveel mogelijk gewaarborgd blijft. Hierbij rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van het individu. Wij stellen ons daarom voortdurend de vraag of een product aan die criteria voldoet.

Nek

7

Schouder en thorax

7-8

Rug en bekken

9 - 11

Alle producten zijn er verder op gericht om de cliënt te laten blijven functioneren en zodoende aan zijn of haar herstel te kunnen laten werken. Geheel passend in deze tijd, staat het lichamelijk welbevinden centraal.

Dijbeen

13

Pols en duim

14 - 19

2 De oefenmaterialen dienen binnen handbereik te zijn en aangepast aan deze tijd.

Elleboog

19 - 23

Knie

23 - 29

3 Praktijkbenodigdheden, een compleet assortiment, met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Enkel en onderbeen

29 - 34

4 Meet- en testapparatuur.

Thermoplastisch materiaal

35

5 Praktijkinrichting.

Kinderbraces

36 - 37

6 Verbruiksartikelen.

Voetverzorging

38 - 39

7 Hygiëne.

Oefenmaterialen

41 - 53

8 Zit- en Ligcomfort.

Niet alle oefenmaterialen zijn afgebeeld in de catalogus. Meer oefenmaterialen kunt u vinden op de website. Klein Instrumentarium

55

(Meet)apparatuur & Instrumentarium

56 - 64

Niet alle (meet)apparatuur is afgebeeld in de catalogus. Meer (meet)apparatuur kunt u vinden op de website.

NZE CHECK O E WEBSIT LE TUE VOOR AC EN! PRIJZ

Praktijkinrichting

65 - 71

Verbruiksmaterialen

75 - 87

Niet alle verbruiksartikelen zijn afgebeeld in de catalogus. Meer verbruiksartikelen kunt u vinden op de website.

3

Hygiëne

89 - 90

Zit- & Ligcomfort

91 - 94

Overige

95

Disporta catalogus 2013


8

Samenwerking Braces - Disporta

Samenwerking - Disporta

: aam we n n nieuoorhee v Ned

erlan

d

Fys’Optima, dat voelt goed Fys’Optima is het grootste samenwerkingsverband van fysiotherapiepraktijken in Nederland. Fys’Optima kiest ervoor om samen te werken met A-merken die hebben bewezen kwaliteit te leveren en service te verlenen.

Samenwerking met Fyzzio International BV Disporta en Fyzzio zijn een samenwerking aangegaan! Fyzzio is leverancier van investeringsgoederen op het gebied van echografie, shockwave therapie, behandelbanken, medische fitness en fysiotechniek. Deskundigheid, advies, marketingondersteuning en opleiding horen bij het standaard aanbod van Fyzzio. De Fyzzio producten zijn voortaan ook verkrijgbaar in de webwinkel van Disporta!

De samenwerking met kwaliteitsleveranciers is van grote toegevoegde waarde voor de Fys’Optimapartners. Door deze samenwerking kan zowel aan de verwachtingen van de patiënt, als aan de verwachtingen van de praktijken worden voldaan. Daarom is Disporta voor de Fys’Optimapartners de voorkeursleverancier.

De levertijd, leveringsvoorwaarden, garantieperiode en retourrecht wijken af voor de investeringsgoederen van Fyzzio. Graag verwijzen we u naar de website voor details. U vindt de Fyzzio producten op www.disporta.nl Op www.fyzzio.nl vindt u tevens uitgebreide achtergrondinformatie en literatuur. (zie ook pagina 72 en 73).

Voor meer informatie www.fysoptima.nl

Informatie over de opleidingen van Fyzzio vindt u op www.nt-e.nl

Disporta catalogus 2013

4


www.blessurehoek.nl

Blessurehoek uw partner van morgen

Braces, oefenmaterialen en verzorgingsproducten

Door verschuiving binnen de zorg van de tweede naar de eerste lijn is een groot speelveld ontstaan rondom de patiënt die ineens klant werd. Disporta zag de veranderingen ontstaan en speelt hierop in met het Blessurehoek-concept. De Blessurehoek in de apotheek biedt een uitgebreid assortiment lichte hulpmiddelen aan de consument en is inmiddels een groot succes. Door de verschuivingen gaan instanties naar elkaar toegroeien. Een mooi voorbeeld is de apotheker die zijn zorgaanbod heeft aangepast aan deze tijd. Stond vroeger het recept centraal, tegenwoordig is het kernwoord een “totaal pakket”. De klant meldt zich dagelijks in grote getale bij de apotheker met een duidelijke zorgvraag. De vraag varieert van een tennisarm tot c.o.p.d. en incontinentieklachten. In veel gevallen is een dergelijke klant enorm gebaat bij een bezoek aan uw praktijk. Door samenwerking ontstaat er een uitbreiding van zorg. De apotheek zal uw behandelingsmogelijkheden kenbaar maken aan de consument. Disporta kan daarbij als intermediair optreden en u voorzien van succesvoorbeelden uit de praktijk. Voor de toekomst zal de eerste lijn zorg dragen voor een betaalbare zorg waarbij kwaliteit een kernbegrip zal zijn. Wij nemen de uitdagingen graag aan.

5

Disporta catalogus 2013


Power your performance. Trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is de manier om resultaten te halen bij het sporten. Tenminste dat denken wij. En wij ondersteunen elke sporter daarbij met braces die steun geven, beschermen en herstel bevorderen. Jarenlange ervaring en kennis van anatomie en beweging hebben hun vruchten afgeworpen.

Wij produceren bandages met een uitstekende anatomische pasvorm, gemaakt om in te bewegen. De materialen zijn van topkwaliteit, uitgebreid getest en gekeurd volgens strenge normen. En sinds kort is ook de welbekende blauwe kleur terug. Braces van de toekomst voor sporters van de toekomst.

www.rehband.nl


GM HALSKRAAG 1

De anatomische halskraag is vervaardigd van stevige foam, zodat hij een goede steun aan de halswervelkolom geeft. Door zijn anatomische vorm heeft hij een goede pasvorm en de uitsparing voor de adamsappel is met name voor heren prettig. INDICATIE: Lichte instabiliteit, posttraumatische/-operatieve ondersteuning, artrose, whiplash. MAAT: small medium large

< 38 cm 38 - 43 cm > 43 cm

THUASNE ORTEL C2 PLUS 2

Anatomisch gevormde steunende halskraag met afneembare hoes voor gemakkelijk onderhoud.

PUSH MED NEKBRACE 3

INDICATIE: Whiplash, degeneratieve veranderingen CWK, instabiliteit. MAAT: 1 2 3

Biedt goede steun aan de wervelkolom door de anatomische vorm en het gebruik van vormvast schuim. INDICATIE: Postoperatief, cervicale hernia, acute nekletsels, nabehandeling whiplash. MAAT: 1 2

28 - 33 cm 34 - 39 cm 40 - 46 cm

27 - 36 cm 36 - 46 cm

Uitvoering: 8 cm en 10 cm hoogte.

Uitvoering: 7,5 cm, 9 cm en 11 cm hoogte.

Uitvoering: 7,5 cm, 9 cm en 11 cm hoogte.

SCAPULIS 5

Comfortabele orthese met open bovenzijde voor een optimaal comfort. Nauwkeurig en individueel in te stellen door middel van klittenbandsluiting. INDICATIE: Immobilisatie van de schouder en elleboog.

SCHOUDERVERBAND 4

Comfortabele mitella, met losse band voor extra fixatie rond het middel.

INDICATIE: Status na (sub)luxatie, status na humerusfractuur.

MAAT: Universeel Kan zowel rechts als links gedragen worden.

MAAT: M = vrouw L = man

7

Disporta catalogus 2013 - braces


SCAPULIS+ 6

Comfortabele orthese met open bovenzijde dat een optimaal comfort garandeert met nauwkeurige afstelling met klittenband. Volledige immobilisatie en goede positionering middels het abductiekussen. INDCATIE: Immobilisatie van de schouder en elleboog met abductiekussen. MAAT: Universeel

ARMSLING 7

THUASNE LIGAFLEX CLAVICULA

Comfortabele armsling voor ondersteuning van de arm. Door de losse klittenband kan de armsling eenvoudig op maat ingesteld worden.

8

Immobilisatiegordel voor het sleutelbeen. Twee over de rug gekruiste riemen. Afstelling met klittenbanden.

INDICATIE: Status na humerusfractuur. Status na subluxatie.

INDICATIE: Behandeling sleutelbeenbreuk met of zonder verplaatsing, luxatie.

MAAT: Universeel

MAAT: Universeel

GM VENTILERENDE RECHTHOUDER

THUASNE CEMEN THORAX

Kan zowel rechts als links gedragen worden.

MEDI OMOMED 9

Schouderbandage met instelbare bewegingsbeperking. INDICATIE: Schouderpijn, posttraumatisch of postoperatief, artrose, (sub)luxatie. MAAT: 0 1 2 3 4

< 26 cm 26 - 29 cm 29 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 39 cm

10 Ondersteunt het sleutelbeen. Licht elastisch. Verbetert de houding van de rug en schouder. Kan daarnaast werken als een “reminder”. INDICATIE: Reminder, correctie, sleutelbeenfractuur, ac-luxatie. MAAT: S M L XL

75 - 85 cm 86 - 97 cm 98 - 110 cm 111 - 120 cm

Aangeven links of rechts

Disporta catalogus 2013- braces

8

11 Borstbandage met klittenbandsluiting. Comfortabele badstofvoering aan binnenzijde. INDICATIE: Posttraumatisch, ribcontusie, ribfractuur. MAAT: 1 2 3 4

60 - 75 cm 76 - 90 cm 91 - 105 cm 106 - 120 cm

Dames- en herenuitvoering.


BIOSKIN BACKSKIN 12 Geeft functionele steun met uitneembare pelotte. Dubbele sluiting, dun ademend materiaal. INDICATIE: Discopathie, degeneratieve veranderingen LWK, lumbago. MAAT: XS S M L XL XXL

FUTURO RUGBANDAGE 61 - 66 cm 66 - 76 cm 76 - 86 cm 86 - 97 cm 97 - 107 cm 107 - 117 cm

13 Dubbele verstevigingsbanden voor extra steun. Huidvriendelijk materiaal dat de huid laat ademen Valt amper op onder uw kleding. Instelbare steun.

INDICATIE: Chronische rugpijn, helpt uw rug recht te houden. MAAT: S/M L/XL

74 - 99 cm 99,1 - 127 cm

Dames- en herenuitvoering. KLEUR: zwart Herenuitvoering ook in beige.

THUASNE LOMBA SKIN 14 Functioneel stabiliserende rugbrace. Aan dorsale zijde voorzien van 4 baleinen, aan ventrale zijde 2 baleinen. Luchtdoorlatend, elastisch Combitex速 weefsel. INDICATIE: Lumbalgie met of zonder zenuwwortelpijn in acute, subacute of aanhoudende fase. MAAT: 0 1 2 3 4

60 - 70 cm 71 - 86 cm 87 - 102 cm 103 - 121 cm 122 - 140 cm

Hoogte: 21 of 26 cm

EVOTEC

GM NAVELBREUKBAND

15 Evotec速 is een anatomisch gebreide orthese die de lage rug perfect stabiliseert. Ge誰ntegreerde baleinen zorgen voor een optimale ondersteuning. Door middel van de variabele klittenbandsluiting kan de druk worden gereguleerd. Ook tijdens het zitten kunt u eenvoudig de band wat losser zetten. INDICATIE: A-specifieke lage rugpijn, artrose, traumatische aandoeningen, discogene (tussenwervelschijf) klachten, osteoporose. MAAT: 1 2 3 4 5 6 7

63 - 75 cm 75 - 83 cm 83 - 91 cm 91 - 99 cm 99 - 107 cm 107 - 115 cm 115 - 123 cm 9

16 Elastische bandage met extra pelotte voor compressie rondom het navelgebied. INDICATIE: Navelbreuk. MAAT: S L

60 - 95 cm 95 - 125 cm

Disporta catalogus 2013 - braces


Unlimited freedom

Unlimited freedom prothesen- orthesen - bandages

hand/wristortheses Productcatalogue en hand/polsorthesen silverringsand Productcatalogussilverrings REUMA CARE

GM Medical Bracing Nijverheidsweg 21 5683CJ Best Phone Fax

+31 (0) 499 376116 +31 (0) 499 377866

E mail Website

info@gmmb.nl www.gmmb.nl

Unlimited freedom

GRATI

S

PAKKET 1 (gratis) Het FYSIO pakket biedt enkel een assortiment incl. aanbiedingen.

Uw eigen

F Y S I O WEBSHOP

PAKKET 2 (gratis) Het ESPORTA pakket neemt de meeste zorgen van een webshop uit handen. PAKKET 3 (€ 29,50 p/mnd) Het PHARMEON pakket is een samenwerking tussen Pharmeon en Disporta. GRATIS

√ GRATIS webshop op eigen website

GRATIS € 29,5 p/maa

0

nd

√ Betalen via iDeal √ Beveiligd d.m.v. SSL certificaat √ Logistieke gedeelte regelen wij

Supported by esporta onderdeel van Disporta

Voor méér informatie of het bestellen van uw eigen webshop, BEL 013 544 20 32


THUASNE LIESBREUKBAND 17 Afneembare en terug te plaatsen siliconen pelotte voor liesbreuken zowel links als rechts. Onderling verwisselbare en afstelbare banden.

MATCH-U BEKKENBAND 18 Geeft steun en compressie aan het gewricht. Niet elastische sacroiliacaal brace met aan bovenzijde zachte polstering tegen het insnoeren.

THUASNE ORTEL PELVIENNE 19 Elastische bekkenband. Binnenzijde voorzien van badstof. Verstelbare elastische banden. Verhoging aan de rugzijde.

INDICATIE: Liesbreuk, postoperatief.

INDICATIE: Bekkeninstabiliteit, symfysiolyse.

INDICATIE: Bekkeninstabiliteit, symfysiolyse.

MAAT: 1 2 3 4

MAAT: S M L XL

MAAT: 1 2 3 4 5 6

75-85 cm 86-97 cm 98-110 cm 111-125 cm

Dubbelzijdig ook verkrijgbaar.

< 86 cm 86 - 99 cm 99 - 120 cm 120 - 133 cm

Breedte: 7,5 cm

83 - 89 cm 90 - 96 cm 97 - 105 cm 106 - 114 cm 115 - 125 cm 126 - 136 cm

Breedte: voorzijde: 8 cm achterzijde: 10 cm

GM ROMPBANDAGE 20 Elastische buikbandage met klittenbandsluiting. INDICATIE: Postoperatieve ondersteuning van de buikwand, prolaps preventie. MAAT: S M L XL

76 - 87 cm 87 - 102 cm 102 - 117 cm 117 - 130 cm

In drie uitvoeringen verkrijgbaar: hoogte: 20, 25 en 30 cm

THUASNE LOMBAMUM 21 Medische zwangerschapsgordel voor het ondersteunen van de rug en verzachten van de pijn zonder het onderlichaam samen te drukken. Te gebruiken tijdens de gehele zwangerschap. De zwangerschapsgordel ondersteunt de wervelkolom en corrigeert de lichaamshouding.

MAAT: Hoogte: 21 cm Omvang: 82 â&#x20AC;&#x201C; 125 cm (universele maat)

INDICATIE: Bandenpijn, lage rugpijn tijdens de zwangerschap, bekkenklachten. 11

Disporta catalogus 2013 - braces


Volledige controle met de Bio Skin™ TriLok™ enkelbrace Het geheim van de uitstekende effectiviteit van TriLok is de gepatenteerde FootLok Strap die fungeert als een extern ligament. De FootLok™ Strap controleert de beweging van de voorvoet terwijl hij een volledige ROM toestaat in plantair- en dorsaalflexie. De Stirrup Strap is een figure-8 ontwerp die de enkel dubbelzijdig beschermd en de achtervoet controleert. De TriLok is dusdanig dun en low-profile dat deze in bijna elke schoen past en voor een verhoogd comfort van de patiënt zorgt. UNDERSLEEVE • elastisch ontwerp voor verbeterde proprioceptie • compressie controleert zwelling • basis voor bevestiging van banden-systeem (straps) • geen veters • versterkte naden en bevestigingen FOOTLOK™ STRAP • controleert het hoge risico op een inversie positie van de enkel • aanpasbaar extern ligament ontwerp • staat volledige plantair- en dorsaalflexie toe • stijgbeugel ondersteuning • eenvoudige aanleginstructie die op de strap geprint is STIRRUP STRAP • figure-8 ontwerp • dubbelzijdige bescherming van de enkel • eenvoudig aan te passen zonder de schoen uit te doen • anatomisch ontwerp vermindert vouwen in de brace • sterk materiaal voor een verbeterde duurzaamheid


BIOSKIN THIGH SKIN 23 Stevige compressie aan de quadriceps en hamstrings. Met losse elastische band voor extra compressie. INDICATIE: Hamstringblessure, quadricepsblessure.

MATCH-U DIJBEENBANDAGE 22 Stevige compressie en warmte voor het bovenbeen. Inclusief losse elastische band voor extra compressie. Latexvrij. INDICATIE: Hamstringblessure, quadricepsblessure.

MATCH-U WARMTEBROEK 24 Comfortabele compressiebroek voor steun en warmte tijdens het sporten. INDICATIE: Liesblessure, hamstringblessure, quadricepsblessure. MAAT: XS S/M L/XL

60 - 75 cm 75 - 90 cm 90 - 105 cm

MAAT: XS S M L XL

MAAT: XS S M L XL XXL

< 45,5 cm 45,5 - 51 cm 51,5 - 56 cm 56,5 - 63,5 cm 63,5 - 71 cm

BIOSKIN COMPRESSIEBROEK 25 Geeft comfortabele compressie ter bevordering van propriocepsis en coรถrdinatie. Voor maximale compressie. INDICATIE: Curatief, preventief, liesblessure, hamstringblessure, quadricepsblessure. MAAT: XS S M L XL XXL

41 - 46 cm 46 - 51 cm 51 - 56 cm 56 - 64 cm 64 - 71 cm 71 - 81 cm

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

66 - 71 cm 71 - 81 cm 81 - 92 cm 92 - 102 cm 102 - 112 cm 112 - 122 cm

13

Disporta catalogus 2013 - braces


MATCH-U POLSBRACE 27 Functionele polsbrace. Flexibele verstevigingselementen aan palmaire en dorsale zijde die zorgen voor extra stabiliteit. De handpalm wordt volledig vrij gelaten. INDICATIE: Overbelasting, preventief tijdens sporten.

MATCH-U POLSSTEUN UNIVERSEEL 26 Lichte polssteun, met name geschikt voor sporten. Laat de palmaire zijde volledig vrij. INDICATIE: Distorsie, overbelasting van de pols.

PSB POLSBRACE 28 Actieve polsbrace, biedt ondersteuning in diverse bewegingsrichtingen. INDICATIE: Overbelasting, preventief tijdens sporten. MAAT: S M L

14 - 16 cm 16 - 18 cm 18 - 20 cm

Aangeven links of rechts

MAAT: S M L

MAAT: Universeel Aangeven links of rechts

14 - 17 cm 17 - 19 cm 19 - 21 cm

Aangeven links of rechts

MEDI MANUMED ACTIVE 29 Elastische polssupport met uitneembare kunststof spalk aan palmaire zijde. INDICATIE: Artritis, distorsie, overbelasting, instabiliteit, posttraumatisch. MAAT: 1 2 3 4

13 - 15 cm 15 - 17 cm 17 - 19 cm 19 - 21 cm

Aangeven links of rechts

PUSH CARE POLSSTEUN 30 Een comfortabele, elastische steun, waarbij u zelf de hoeveelheid steun kunt bepalen door de eenvoudige klittenbandsluiting. De polssteun ondersteunt u tijdens uw activiteiten, maar b足 elemmert u niet. De handpalm is vrijgelaten waardoor een goede grip 足behouden blijft. INDICTIE: Lichte instabiliteit, overbelasting, pijnlijke pols. MAAT: 1 2 3 4

13 - 15 cm 15 - 17 cm 17 - 19 cm 19 - 21 cm

Aangeven links of rechts

Disporta catalogus 2013- braces

14


MANUTEC FIX 32 Manutec Fix is een orthese die de pols stabiliseert. De flexibele aluminium baleinen zijn naar eigen inzicht te vervormen. INDICATIE: Post-trauma, post-operatief, instabiliteit, revalidatie, posttraumatische dystrofie.

THUASNE LIGAFLEX CLASSIC 31 Comfortabele polsspalk met palmair anatomische gevormde versteviging. INDICATIE: Artritis, artrose, instabiliteit, overbelasting, CTS.

MAAT: 1 2 3 4

MAAT: 1 2

13 - 15 cm 15,5 - 17,5 cm 18 - 20 cm 20,5 - 23 cm

14 - 18 cm 18 - 22 cm

KLEUR: rood/zwart, beige

Aangeven links of rechts KLEUR: beige en zwart/grijs

MATCH-U POLSSPALK 33 Comfortabele polsspalk met uitneembaar aluminium spalk aan de palmaire zijde. INDICATIE: Artritis, distorsie, overbelasting, CTS, instabiliteit. MAAT: XS S M L XL

< 14 cm 14 - 16 cm 16 - 19 cm 19 - 22 cm > 22 cm

PUSH MED POLSBRACE 34 Biedt een hoge mate van ondersteuning en bescherming van het polsgewricht, zonder daarbij de handfunctie te beperken. INDICATIE: Overbelasting, distorsie, artrose, nabehandeling polsfractuur, restinstabiliteit, peesontstekingen van de polsextensoren. MAAT: 1 2 3 4

13 - 15 cm 15 - 17 cm 17 - 19 cm 19 - 21 cm

Aangeven links of rechts Aangeven links of rechts

SPECTRA WRIST BRACE 35 Comfortabele, suède polsbrace. Door enkelvoudig klittenband-vetersysteem eenvoudig aan te trekken. Palmair voorzien van een anatomisch gevormde uitneembare spalk. INDICATIE: Tendinitis, lichte tot gemiddelde verstuikingen en verrekkingen, carpaal tunnel syndroom, behandeling na gips. MAAT: XS S M L XL

< 14 cm 14 - 16 cm 16 - 18 cm 18 - 20 cm 20 - 22 cm

Aangeven links of rechts

15

Disporta catalogus 2013 - braces


Eindelijk een rustige nacht!

De nachtspalk houdt de pols en de vingers in een neutrale positie, en zorgt zo voor meer comfort wat de slaap ten goede komt. De spalk combineert lichte druk en steun aan de hand van een dempend kussen en een verwijderbare handpalmstabilisator. Voor de behandeling van het carpaaltunnelsyndroom, artritis en na het dragen van een gipsverband. EĂŠn maat voor zowel rechts als links.

www.3M.nl


FUTURO NACHTSPALK 37 De Futuro nachtspalk wordt vooral gebruikt voor de behandeling van het carpaal tunnel syndroom, ondersteunt de anatomische stand van de pols. De spalk heeft één maat en kan zowel links als rechts worden gedragen. Schokdempende kralen zorgen voor comfort en bescherming van de hand.

BIOSKIN DP WRIST 36 Stabiliseert de pols richting palmair en dorsaal flexie met 2 uitneembare spalken. INDICATIE: Artrose, artritis, overbelasting, CTS, instabiliteit.

MAAT: XS/S M/L XL/XXL

INDICATIE: Carpaal tunnel syndroom.

10 - 15 cm 15 - 20 cm 20 - 25 cm

MAAT: Universeel

Aangeven links of rechts

THUASNE DUIMBANDAGE SPORT 38 Functionele, comfortabele duimbandage met gekruiste elastische bandjes voor extra steun van het MCP-gewricht. INDICATIE: Preventief of bij hervatting van activiteiten na overbelasting van de duim. MAAT: S M L

14 - 15,5 cm 16 - 17,5 cm 18 - 20 cm

PSB DUIMBRACE

FUTURO DUIMSPALK 39 Duimspalk met twee kunststof baleinen die anatomisch gevormd zijn. Zeer zacht en huidvriendelijk materiaal dat de huid laat ademen. Vrije beweging van de andere vingers. Gemakkelijk in gebruik. INDICATIE: Irritatie van het duimgewricht (bv. skiduim), artritis, degeneratieve ziekte van CMC/MCP.

40 Ondersteunt het MCP-gewricht bij de duimbasis. De brace laat de polsbewegingen volledig vrij en is bijzonder geschikt om mee te sporten. INDICATIE: Instabiliteit van MCP 1 (skiduim). MAAT: S M L

16 - 19 cm 19 - 22 cm 22 - 25 cm

MAAT: omvang duim

omvang pols

S/M

5,1 - 6,4 cm

12,7 - 19,1 cm

L/XL

6,4 - 7,6 cm

17,8 - 22,9 cm

Aangeven links of rechts

Universeel 17

Disporta catalogus 2013 - braces


MATCH-U DUIMSPICA 41 Comfortabele duimbrace ondersteunt het MCPen het CMC-gewricht middels een anatomisch vervormbare spalk ter hoogte van de duim. De grijpfunctie blijft volledig intact. INDICATIE: Quervain, status na (sub)luxatie, artritis, artrose, overbelastingsklachten. MAAT: S M L XL

12 - 15 cm 15 - 17 cm 17 - 19 cm 19 - 21 cm

PUSH ORTHO CMC 42 Dit unieke product stabiliseert het duimbasisgewricht (CMC-I) en positioneert metacarpale I in een functionele stand. Pols wordt volledig vrij gelaten. INDICATIE: CMC-I artrose, instabiliteit CMC-I. MAAT: 1 2 3

16 - 19,5 cm 19,5 - 22,5 cm 22,5 - 26 cm

THUASNE RHIZO PRO 43 Stabilisering van het basis- en zadelgewricht door een geperforeerde kunststof schaalconstructie en omsluiting van de duim. Grijpfunctie blijft intact. INDICATIE: Quervain, skiduim, overbelasting. MAAT: 1 2

polsomvang 12 - 18,5 cm 16,5 - 22 cm

Aangeven links of rechts

Aangeven links of rechts

BIOSKIN THUMB SPICA 44 Comfortabele orthese ter stabilisatie van het CMCen MCP-gewricht. Laat de palmaire zijde volledig vrij. INDICATIE: Quervain, skiduim, overbelasting. MAAT: XS/M L/XL

MANUTEC FIX RIZART < 16,5 cm > 16,5 cm

45 Duimorthese ter stabilisatie van het duimzadel- en het duimbasisgewricht. Eenvoudig aan te leggen door enkele klittenbandsluiting. Dankzij de anatomische pasvorm is dit product erg prettig te dragen. De handfunctie blijft redelijk intact. INDICATIE: Quervain, skiduim, MCP, artrose.

Disporta catalogus 2013- braces

18

MAAT: 1 2

14 - 18 cm 18 - 22 cm

KLEUR: rood/zwart, beige

duimbreedte 1,7 - 2,2 cm 2,2 - 2,6 cm


MEDI MANUMED T 47 Niet-elastische comfortabele polsbrace met duimsupport. Goede fixatie door 3 verstelbare circulaire straps. INDICATIE: Instabiliteit, overbelasting, postoperatieve fixatie, tendinitis, reumatische klachten.

BASKO POLSHANDDUIMBRACE 46 Comfortabele brace voor stabilisatie van pols en duim. Door enkelvoudig vetersysteem eenvoudig aan te trekken. Extra versteviging door drie spalken. INDICATIE: Reuma, artritis, artrose, Quervain, instabiliteit, overbelasting.

MAAT: XS S M L XL

MAAT: 0 1 2 3

12 - 14 cm 14 - 16 cm 16 - 18 cm 18 - 20 cm 20 - 22 cm

10 - 14 cm 14 - 19 cm 19 - 24 cm 24 - 27 cm

Aangeven links of rechts

Aangeven links of rechts KLEUR: beige, zwart

THUASNE LIGAFLEX MANU 48 Pols-duimbrace met radiaal en palmair een stevige aluminium spalk.

ELBOW-WRAP 3-IN-1 49 Elleboogbandage met dubbele sluiting. 1 zachte en 1 halfharde pelotte bijgeleverd.

INDICATIE: Artritis, distorsie, Quervain, instabiliteit, overbelasting.

INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm).

MAAT: 1 2 3 4

MAAT: Universeel

13 - 15 cm 15,5 - 17,5 cm 18 - 20 cm 20,5 - 23 cm

PUSH MED EPI 50 Bandage voor gerichte gedoseerde druk op de onderarm. Vermindert pijnklachten bij een tennis- of golfarm. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm). MAAT: Universeel

Aangeven links of rechts

19

Disporta catalogus 2013 - braces


EPITEC FIX 52 Deze bandage heeft een zeer doeltreffende werking bij de behandeling van de tennis - en golfarm. De buitenzijde is gemaakt van stevig schokdempend materiaal, de binnenzijde is gemaakt van een speciaal gevormde thermoplastische laag en een siliconen pelotte die voor druk op de spier zorgt.

OTTO BOCK EPI FORZA 51 Bandage voor gerichte gedoseerde druk op de onderarm. Zowel links als rechts optimaal te dragen door eenvoudig omkeerbaar half-hard drukelement. Werkt niet circulair.

INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm).

MAAT: Universeel

MAAT: Universeel

INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm).

BIOSKIN TENNIS ELBOW SMALL 53 Voorzien van een polstering, is verkrijgbaar in een lange en een korte uitvoering. Bij lange uitvoering gaat sleeve ook over ellebooggewricht. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm). MAAT: XS S M L XL XXL

20 - 23 cm 23 - 26 cm 26 - 28 cm 28 - 31 cm 31 - 33 cm 33 - 36 cm

Disporta catalogus 2013- braces

PSB ARMBRACE

EPIMED 54 Door compressie op de onderarm verandert de trekrichting van de pezen op de aanhechting van de epicondylen. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm). Combinatie van beiden. MAAT: XS S M L XL

22 - 23 cm 24 - 25 cm 26 - 27 cm 28 - 30 cm 31 - 34 cm

20

55 Licht elastische comfortabele armbrace met halfhard drukpunt. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm). MAAT: Universeel


BSN ACTIMOVE EPIMOTION 56 Actieve anatomisch gevormde elleboogbandage voor continue intermitterende compressie met radiaal en ulnair visco-elastische pelottes. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm). MAAT: XXS XS S M L XL XXL

17 - 19 cm 19 - 21 cm 21 - 23 cm 23 - 25 cm 25 - 27 cm 27 - 29 cm 29 - 31 cm

MEDI EPICOMED 57 Actieve elleboogbandage met siliconenpelotte. Inclusief strap. INDICATIE: Epicondylitis lateralis (tennisarm), epicondylitis medialis (golfarm), zwellingen van de elleboog, (sub)luxatie.

MAAT: 1 2 3 4 5 6

17 - 20 cm 20 - 23 cm 23 - 26 cm 26 - 29 cm 29 - 32 cm 32 - 35 cm


CARE/MED/ORTHO

PUSH FOR FREEDOM Braces voor functiebehoud functieherstel en functieverbetering

push.eu


PUSH MED ELLEBOOGBRACE 58 Biedt een traploos instelbare extensiebeperking voor het ellebooggewricht, waardoor overstrekking voorkomen wordt. INDICATIE: Degeneratieve aandoeningen in het ellebooggewricht, overstrekking klachten na elleboogontwrichting. MAAT: 1 2 3 4 5

59 Elastisch en comfortabel patellabandje. 22 - 24 cm 24 - 26 cm 26 - 28 cm 28 - 32 cm 32 - 36 cm

PSB PATELLABANDJE 60 Elastisch en comfortabel patellabandje. INDICATIE: Chondropathie, tendinitis van de kniepees. MAAT: Universeel

PATELLABANDJE

INDICATIE: Chondropathie, tendinitis van de kniepees. MAAT: Universeel

PUSH MED PATELLA 61 Elastisch en comfortabel patellabandje. De anatomische pasvorm en het materiaalsoort van de pelotte bevorderen het positiebehoud van de brace tijdens het lopen. INDICATIE: Chondropathie, tendinitis van de kniepees.

PATELLAVATOR 62 Patellaband met velcro straps voor extra lokale compressie en betere fixatie. Zit prettiger in de knieholte. INDICATIE: Chondropathie, tendinitis van de kniepees. MAAT: S M L XL

MAAT: Universeel

23

< 33 cm 34 - 39,4 cm 39,4 - 44,5 cm > 44,5 cm

Disporta catalogus 2013 - braces


OTTO BOCK PATELLA STABILIZER 63 Comfortabele korte bandage voor stabilisering/ correctie van de patella met pelotte. INDICATIE: Medialisatie/lateralisatie van de patella, stabilisering patella. MAAT: XXS XS S M L XL XXL

A 36 - 40 cm 40 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 52 cm 52 - 56 cm 56 - 61 cm 61 - 67 cm

B 29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 51 cm

ELASTISCHE KNIEBANDAGE 66 Lichte kniebandage, anatomisch gevormd. De werking bestaat met name uit compressie. INDICATIE: Lichte overbelasting, artrose en distorsie. MAAT: XS S M L XL XXL XXXL

29 - 31 cm 32 - 34 cm 35 - 37 cm 38 - 40 cm 41 - 43 cm 44 - 46 cm 47 - 49 cm

Disporta catalogus 2013- braces

CAMP PATELLA STABILIZER 64 Wikkelbandage met klittenband. De pelotte wordt met banden tegen de patella gepositioneerd.

BIOSKIN Q-BRACE 65 Voor stabilisatie/correctie van de patella door middel van q-strap. Baleinen mediaal/lateraal.

INDICATIE: Medialisatie/lateralisatie van de patella, patellofemorale klachten.

INDICATIE: Medialisatie/lateralisatie van de patella, patellofemorale klachten.

MAAT: S L

MAAT: XS S M L XL XXL

30 - 40 cm > 40 cm

MATCH-U KNIESUPPORT AIR-X 67 Anatomisch gevormde kniesteun met open patella. De bandage geeft steun zonder hinderlijk aanwezig te zijn. Door het ventilerend vermogen van Air-X materiaal kunt u de bandage langdurig dragen. INDICATIE: Posttraumatische, postoperatieve en chronische irritaties, fibromyalgie en verstuikingen, artrose en artritis, niet-ernstige gewrichtsinstabiliteit, aandoeningen van de knieschijf. MAAT: S M L XL XXL

30 - 34 cm 34 - 36 cm 36 - 39 cm 39 - 42 cm 42 - 45 cm

24

31 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 41 cm 41 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 54 cm

BIOSKIN STANDARD KNEESKIN 68 Lichte brace vervaardigd uit lycra. Flexibele baleinen mediaal en lateraal. INDICATIE: Lichte overbelasting, artrose, lichte zijwaartse instabiliteit. MAAT: XS S M L XL XXL

31 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 41 cm 41 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 54 cm


THUASNE KNIEBANDAGE SPORT 69 De kniebandage sport zorgt voor de ondersteuning van de spieren. Het anatomisch tricot omhulsel hecht zich aan uw knie zonder te plooien, glijdt niet af.

THUASNE KNIEBANDAGE SPORT EXTRA 70 Dankzij de laterale en mediale baleinen biedt de bandage een uitstekende steun. De anatomische kous van geweven stof past zich zonder vouwen aan uw knie aan en glijdt niet af.

INDICATIE: Lichte overbelasting, distorsie en preventief.

INDICATIE: Overbelasting, distorsie, instabiliteit en preventief.

MAAT: S M L XL XXL

MAAT: S M L XL XXL

32 - 34 cm 35 - 37 cm 38 - 41 cm 42 - 45 cm 46 - 49 cm

OTTO BOCK WRAP AROUND 71 Kniebrace met mediaal en lateraal 2 baleinen. De elastische banden gaan afzakken tegen. Door de voorsluiting is de kniebrace makkelijk aan te doen. INDICATIE: Artrose, overbelasting, instabiliteit en preventief. MAAT: XXS XS S M L XL XXL

32 - 34 cm 35 - 37 cm 38 - 41 cm 42 - 45 cm 46 - 49 cm

D 29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 51 cm

F 36 - 40 cm 40 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 52 cm 52 - 56 cm 56 - 61 cm 61 - 67 cm

BIOSKIN UNIV. BUTTRESS STABILIZER 73 Kniebrace vervaardigd uit lycra. Voor stabilisatie van de patella door middel van een pelotte. Baleinen mediaal/lateraal. INDICATIE: Bursitis, patello-femorale klachten, artrose, (infra-) patellaire klachten.

MEDI GENUMEDI 72 Actieve kniesupport met compressie technologie, Clima-Comfort en een siliconen ring rond de patella. De mediale en laterale baleinen zorgen voor stabiliteit. INDICATIE: Bloeduitstortingen en lichte zwellingen, patello-femorale klachten, artrose/artritis, postoperatief/-traumatisch.

MAAT: D F 1 25 - 28 cm 37 - 40 cm 2 28 - 31 cm 40 - 43 cm 3 31 - 34 cm 43 - 46 cm 4 34 - 37 cm 46 - 49 cm 5 37 - 40 cm 49 - 52 cm 6 40 - 43 cm 52 - 55 cm 7 43 - 46 cm 55 - 58 cm Ook verkrijgbaar in de kleur beige. 25

F EXTRA WIDE

49 - 52 cm 52 - 55 cm 55 - 58 cm 58 - 61 cm

MAAT: XS S M L XL XXL

31 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 41 cm 41 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 54 cm

Disporta catalogus 2013 - braces


GenuPro Activ - Control your Movement -

1

2

3

1

Functioneel design

2

Unieke Y shaped silicone pelotte

3

Ge誰ntegreerde laterale verstevigingen

4

Hoogwaardig en gevormd elastisch weefsel

4

Thuasne Benelux

benelux@thuasne.com

033 - 247 44 44

www.thuasne.nl


RODISIL

PSB KNIEBRACE 74 De PSB Kniebrace geeft druk rond je kniegewricht, waardoor je meer stabiliteit voelt. De knieschijf wordt daarbij ondersteund door een verharding, zodat eventueel bijkomende klachten aan de knieschijf worden verlicht. Met het lichtblauwe powernet kun je de druk gemakkelijk zelf aanpassen. INDICATIE: Na een blessure, niet-ligamentaire instabiliteit, na een meniscusoperatie, bij patellaklachten (knieschijf) ten gevolge van ander knieletsel. MAAT: S M L XL

28 - 31 cm 31 - 36 cm 36 - 41 cm 41 - 47 cm

BSN ACTIMOVE GENUMOTION

75 Ademende, elastische kniebandage met een viscoelastisch pad in ringvorm. INDICATIE: Artritis, artrose, traumatische aandoeningen, instabiliteit, irritatie van gewricht, overbelasting, patella (knieschijf)aandoening, pees(schede)ontsteking, status na sportblessures.

INDICATIE: Patello-femorale klachten, artrose, artritis, postoperatief/-traumatisch. MAAT:

MAAT: 1 2 3 4 5 6 7

76 Actieve kniebandage met visco-elastisch pelotte rond de patella.

A 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 47 cm 47 - 50 cm 50 - 53 cm 53 - 56 cm 56 - 59 cm

B 28 - 31 cm 31 - 34 cm 34 - 37 cm 37 - 40 cm 40 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 49 cm

XXS XS S M L XL XXL XXXL

A 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 47 cm 47 - 50 cm 50 - 53 cm 53 - 56 cm 56 - 59 cm

B 25 - 28 cm 28 - 31 cm 31 - 34 cm 34 - 37 cm 37 - 40 cm 40 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 49 cm

KLEUR: rood/zwart, beige

THUASNE GENU PRO ACTIVE 77 Elastische kniebandage met extra proprioceptieve werking. Met Y-vormig pelotte en bovendien een comfortzone voor de kuit. INDICATIE: Patello-femorale klachten, artrose, artritis, lichte instabiliteit. MAAT: 1 2 3 4 5 6 6+

A 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 47 cm 47 - 51 cm 51 - 55 cm 55 - 59 cm

B 25 - 28 cm 28 - 31 cm 31 - 34 cm 34 - 37 cm 37 - 41 cm 41 - 45 cm 45 - 47 cm

MEDI GENUMEDI PLUS 78 Elastische ventilerende kniebandage met siliconen pelotte rond de patella en flexibele baleinen mediaal en lateraal. Deze Plus-Versie is voorzien van elastische fixatiebanden onder en boven het kniegewricht. INDICATIE: Patello-femorale klachten, artrose, artritis, postoperatief, posttraumatisch. MAAT: D 1 25-28 cm 2 28-31 cm 3 31-34 cm 4 34-37 cm 5 37-40 cm 6 40-43 cm 7 43-46 cm

F 37-40 cm 40-43 cm 43-46 cm 46-49 cm 49-52 cm 52-55 cm 55-58 cm 27

OTTO BOCK KNIESTABILISATOR 79 Goed ventilerende kniebrace met mediaal en lateraal flexibele baleinen. INDICATIE: Lichte mediale en laterale instabiliteit, artrose, preventief. MAAT: XXS XS S M L XL XXL

29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 51 cm

Disporta catalogus 2013 - braces


PUSH MED KNIEBRACE 81 Biedt een hoge mate van ondersteuning aan het kniegewricht in medio-laterale richting door gebruik van bladveren. INDICATIE: Functionele instabiliteit na bandletsel, artrose met hydrops, reumato誰de artritis, restinstabiliteit na bandletsel, nabehandeling van kniebandchirurgie.

MATCH-U KNIESTABILISATOR AIR-X 80 Anatomisch gevormde kniebrace met open patella. Aan binnen- en buitenzijde is de brace voorzien van flexibele baleinen. De brace geeft steun zonder hinderlijk aanwezig te zijn. Door het ventilerend vermogen van het Air-X materiaal kunt u de bandage langdurig dragen. Fixatiebanden zorgen voor goed positiebehoud.

OTTO BOCK HINGED KNIESTABILISATOR 82 Goed ventilerende kniebrace met mediaal en lateraal scharnieren. INDICATIE: Zijwaartse en voor/achterwaartse instabiliteit. MAAT: XXS XS S M L XL XXL

29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 51 cm

INDICATIE: Posttraumatische, postoperatieve en chronische irritaties, artrose en artritis, niet-ernstige gewrichtsinstabiliteit, aandoeningen van de knieschijf. MAAT: S M L XL XXL

30 - 33 cm 34 - 36 cm 36 - 39 cm 39 - 42 cm 42 - 45 cm

THUASNE LIGAFLEX EVOLUTION 83 Kniebrace met mediaal en lateraal scharnieren, open knieholte. INDICATIE: Zijwaartse instabiliteit, voor/achterwaartse instabiliteit, patellaire klachten. MAAT: 1 2 3 4 5 6

32 - 34 cm 35 - 37 cm 38 - 41 cm 42 - 45 cm 46 - 49 cm 50 - 53 cm

Ook verkrijgbaar met open voorsluiting.

Disporta catalogus 2013- braces

28

MAAT: 1 2 3 4 5

28 - 31 cm 31 - 34 cm 34 - 37 cm 37 - 41 cm 41 - 45 cm

BIOSKIN HINGED KNEESKIN 84 Kniebrace vervaardigd uit lycra. Met 1 mediaal en 1 lateraal scharnier. Tevens uitneembare pelotten. INDICATIE: Zijwaartse instabiliteit, voor/achterwaartse instabiliteit, patellaire klachten, hydrops. MAAT: XS S M L XL XXL

31 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 41 cm 41 - 43 cm 43 - 46 cm 46 - 54 cm

Ook verkrijgbaar met open voorsluiting.


MATCH-U HINGED KNIESTABILISATOR AIR-X 85 Anatomisch gevormde kniebrace met open patella. Aan binnen- en buitenzijde is de brace voorzien van aluminium scharnieren. De brace geeft steun zonder hinderlijk aanwezig te zijn. Door het ventilerend vermogen van het Air-X-materiaal kunt u de bandage langdurig dragen. Fixatiebanden zorgen voor goed positiebehoud. INDICATIE: Posttraumatische, postoperatieve en chronische irritaties, fibromyalgie en verstuikingen, artrose en artritis, niet-ernstige gewrichtsinstabiliteit, aandoeningen van de knieschijf. MAAT: S M L XL XXL

30 - 34 cm 34 - 36 cm 36 - 39 cm 39 - 42 cm 42 - 45 cm

OTTO BOCK GENU DIREXA STABLE 86 Instelbare kniebrace met mediaal/lateraal aluminium scharnieren. Flexie-extensie in 10 graden nauwkeurig instelbaar met bijgeleverde â&#x20AC;&#x153;stopsâ&#x20AC;?. INDICATIE: Zijwaartse instabiliteit, voor/achterwaartse instabiliteit, posttraumatisch, postoperatief. MAAT: XXS XS S M L XL XXL

RODISIL PLUS 87 Ademend zacht materiaal. Anatomisch 3 dimensionaal gebreid. Visco elastische pelotte zorgt voor juiste druk rond patella. Zacht materiaal in knieholte. Lateraal en mediaal scharnier om de rotatie en voor-/achterwaartse beweging te ondersteunen. INDICATIE: Irritatie knie, artritis, artrose, instabiliteit. MAAT:

29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 48 cm 48 - 51 cm

1 2 3 4 5 6 7

A 36 - 39 cm 39 - 42 cm 42 - 45 cm 45 - 48 cm 48 - 51 cm 51 - 54 cm 54 - 57 cm

B 26 - 29 cm 29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm 41 - 44 cm 44 - 47 cm

KLEUR: rood/zwart, beige

THUASNE ENKELBANDAGE SPORT 89 De enkelbandage sport zorgt voor de ondersteuning van de spieren. Het anatomisch tricot omhulsel hecht zich aan uw enkel zonder te plooien, glijdt niet af. INDICATIE: Lichte overbelasting, preventief en pijnlijke enkel.

ELASTISCHE ENKELBANDAGE 88 Lichte enkelbandage, anatomisch gevormd. De werking bestaat met name uit compressie. INDICATIE: Lichte instabiliteit, overbelasting, slijtageklachten, oedeem.

MAAT: 1 2 3 4 5 6

MAAT: S M L XL XXL

17 - 20 cm 20 - 22 cm 22 - 24 cm 24 - 26 cm 26 - 28 cm 28 - 30 cm

29

19 - 21 cm 21 - 23 cm 23 - 25 cm 25 - 27 cm 27 - 30 cm

Disporta catalogus 2013 - braces


THUASNE ENKELBANDAGE SPORT EXTRA 90 De anatomische kous van geweven stof past zich zonder vouwen aan uw enkel aan en deze glijdt niet af. Dankzij deze steunbrace voor de enkel kunt u uw maximale prestatieniveau terugvinden. INDICATIE: Overbelasting, artrose, preventief en pijnlijke enkel. MAAT: S M L XL XXL

19 - 21 cm 21 - 23 cm 23 - 25 cm 25 - 27 cm 27 - 30 cm

PSB ENKELBRACE 8 93 De PSB Enkelbrace 8 geeft een goede ondersteuning van de enkel en beschermt tegen letsel. Dit zonder bewegingsbeperking voor een optimale sportbeleving. Makkelijk aan te trekken dus minder tijdsverlies. INDICATIE: Lichte verzwikking, kapselirritatie, licht instabiliteit, preventief en ter ondersteuning. MAAT: S 20 - 22,5 cm M 22,5 - 25,5 cm L 25,5 - 28,5 cm

TOBISIL

BSN ACTIMOVE TALOMOTION

91 Een anatomisch gevormde enkelbandage die het enkelgewricht ontlast, comprimeert en actief ondersteunt. Deze bandage combineert compressie met een massagewerking door de visco-elastische pads rondom het enkelgewricht. INDICATIE: Postoperatieve en posttraumatische klachten, enkelbandinsufficiĂŤntie, supinatiepreventie, artrose en artritis. MAAT: XS S M L XL XXL

17 - 19 cm 19 - 21 cm 21 - 23 cm 23 - 25 cm 25 - 27 cm 27 - 29 cm

92 Een anatomisch gevormde enkelbandage die het enkelgewricht ontlast, comprimeert en actief ondersteunt. De visco-elastische pelotte zorgt voor een continue massage van het omringende weefsel. Hierdoor verbetert de doorbloeding, waardoor de pijn en zwelling verdwijnen. Een uitstekende pasvorm en in elke (sport)schoen te dragen. INDICATIE: Inversietrauma, surmenage, posttraumatische aandoeningen, hematoom, zwelling.

KLEUR: rood/zwart, beige

MAAT: 17 - 19 cm XS S 19 - 21 cm 21 - 23 cm M L 23 - 25 cm XL 25 - 27 cm 27 - 29 cm XXL Aangeven links of rechts

BIOSKIN STANDARD ANKLE SKIN

PUSH MED ENKELBRACE

94 Elastische enkelbandage, hypo-allergeen. De brede elastische band zorgt voor een goede sturing van het gewricht. INDICATIE: Instabiliteit, bandletsel, preventief. MAAT: XS S M L XL XXL

25 - 28 cm 28 - 31 cm 31 - 33 cm 33 - 36 cm 36 - 38 cm 38 - 41 cm

95 Biedt steun aan het enkelgewricht en langere tijd inzetbaar. Comfortabel en eenvoudig in gebruik, geĂŻntegreerde heellock-wikkeling. INDICATIE: Enkelbandlaesie, artrose, postoperatieve behandeling bandletsels of fracturen, preventie. MAAT: 1 2 3 4 5

26 - 29 cm 29 - 32 cm 32 - 35 cm 35 - 38 cm 38 - 41 cm

Aangeven links of rechts Aangeven links of rechts

Disporta catalogus 2013- braces

30


TOBISIL 500 96 Is een anatomisch gevormde enkelbandage met stabilisatie banden voor extra steun. Ideaal tijdens sporten voor extra ondersteuning of preventief. INDICATIE: Lichte distorsie, tendinitis, postoperatief en preventief tijdens sporten. MAAT: XS S M L XL

< 19 cm 19 - 20 cm 20 - 23 cm 23 - 25 cm > 25 cm

MATCH-U ENKELBRACE 97 Veterbrace met 2 niet-elastische banden en uitneembare verstevigings elementen aan mediale en laterale zijde voor extra stabiliteit. INDICATIE: Instabiliteit, behandeling en preventie van inversie-/ eversietrauma.

MAAT: S M L XL

27,5 - 30,5 cm 30,5 - 33 cm 33 - 35,5 cm 35,5 - 37 cm

KLEUR: rood/zwart, beige

ASO ENKELBANDAGE 98 Deze enkelorthese heeft naast niet-elastische banden ook uitneembare verstevigingselementen, die de mediale en laterale stabiliteit verhogen. INDICATIE: Instabiliteit, behandeling en preventie van inversie-/ eversietrauma. MAAT: Omtrek enkel met sok aan. XXS 23 - 25,5 cm XS 25,5 - 28 cm S 28 - 30,5 cm M 30,5 - 33 cm L 33 - 35,5 cm XL 35,5 - 37 cm XXL 37 - 41 cm

PUSH ORTHO AEQUI

SWEDE-O ENKELBRACE 99 Stevige brace voor mediale en laterale instabiliteit middels thermoplasten mediaal en lateraal. INDICATIE: Preventief, instabiliteit. SCHOENMAAT: XXS 35 - 36 XS 37 - 38 S 39 - 40 M 41 - 43 L 44 - 45 XL 46 - 47 XXL > 48

100

Slechts aan de mediale zijde voorzien van een versteviging. Stabiliteit zonder beperking van de bewegingsvrijheid. Zeer geschikt voor hardlopers. INDICATIE: Chronische instabiliteit, artrose met instabiliteit. MAAT: 1 2 3

27 - 31 cm 31 - 34 cm 34 - 40 cm

Aangeven links of rechts

KLEUR: wit, zwart 31

Disporta catalogus 2013 - braces


A.S.O. Enkelorthese Het alternatief voor tape!

Eigenschappen: Vergroot de enkelstabiliteit Instelbaar bandensysteem Links en rechts draagbaar Zeer dun en duurzaam Gelieft onder sporters Werking wetenschappelijk bewezen

basko.com


OTTO BOCK MALLEOSPRINT LIGHT 101 Door de speciale comfortabele vorm en bandensysteem biedt de Malleo Sprint Light stevige ondersteuning aan de enkel bij zware verstuikingen en instabiliteit, reduceert significant de kans op recidiverend letsel en maakt veilig lopen en sporten mogelijk. INDICATIE: Inversie-/eversietrauma, instabiliteit, preventie. MAAT: XS S M L XL

25,5 - 28 cm 28 - 30,5 cm 30,5 - 33 cm 33 - 35,5 cm 35,5 - 38,5 cm

MEDI ACHIMED 104 Achimed is een achillespeesbandage met anatomisch gevormde siliconenpelotte voor een zacht beschermende bekleding rond de achillespees. INDICATIE: Plotse en aanhoudende achillespeesontsteking, irritaties na kwetsuur of operatie, slijmbeursontsteking. MAAT: 1 2 3 4 5 5

17 - 20 cm 20 - 22 cm 22 - 24 cm 24 - 26 cm 26 - 28 cm 28 - 30 cm

OTTO BOCK MALLEOSPRINT

BIOSKIN TRILOK ENKELBRACE 102 Geeft zeer veel steun door extra banden. Met name geschikt voor zaalsporten. INDICATIE: Instabiliteit, behandeling en preventie van inversie-/ eversietrauma. MAAT: schoenmaat S 38 - 39 M 40 - 42 L 43 - 45 46 - 49 XL

INDICATIE: Instabiliteit, behandeling en preventie van inversie-/ eversietrauma. MAAT: XS S M L XL

FOOT-UP ENKELBRACE

25,5 - 28 cm 28 - 30,5 cm 30,5 - 33 cm 33 - 35,5 cm 35,5 - 38,5 cm

HALLUX VALGUS NIGHT SPLINT

105 De Foot-up bestaat uit 2 losse delen; Een ergonomische enkelband en een nauwelijks zichtbare inlay, die door sterke elastische band met snelsluiting simpel met elkaar verbonden worden. Ook leverbaar in â&#x20AC;&#x2DC;shoelessâ&#x20AC;&#x2122;-versie.

106 Een hulpmiddel dat de grote teen en de voet in de juiste positie houdt gedurende de nacht. Hierdoor wordt de pijn verzacht en een mogelijke verslechtering voorkomen. MAAT: schoenmaat 34 - 36 S M 37 - 40 L 41 - 45

INDICATIE: Voethefparesen. MAAT: 1 2 3 4

103 De enkelbrace heeft naast 2 niet-elastische banden ook verstevigingselementen mediaal en lateraal die de stabiliteit verhogen.

a foot-up 18 - 21 cm 22 - 26 cm 27 - 33 cm - a

33

b shoeless < 20 cm 20,5 - 24 cm 24,5 - 28 cm > 28 cm

Wordt per paar geleverd.

b

Disporta catalogus 2013 - braces


PERONEUSVEER 107 Enkel-/voetorthese vervaardigd uit thermoplastisch materiaal met een open kuit- en hielgedeelte. INDICATIE: Insuffici谷nte voetheffende musculatuur. VOETLENGTE: 1 < 25 cm 2 > 25 cm Aangeven links of rechts

UFO NACHTSPALK 108 Deze kunststof enkel-/voetorthese is een nachtorthese die de betroffen voet in een gecontroleerde dorsaalflexie stand zet. Zeer effectief voor de behandeling van fasci誰tis plantaris en achilles tendinitis.

MAAT: S M L

schoenmaat < 38 39 - 43 > 44

INDICATIE: Fasci誰tis plantaris, achilles tendinitis.

STRETCH UP 109 Nachtspalk zorgt voor lage rekspanning op achillespees en apo-neurosis plantaris, welke bindweefselverkleving tegengaat. Hierdoor afname in ontstekingsreactie bij fasci誰tis plantaris, hielspoor, achillodynie en achilles tenditis. Kuitomvang: < 20 cm S M 20 - 40 cm L > 40 cm

Disporta catalogus 2013- braces

BIOSKIN CALF SKIN 110 Geeft constante compressie in zowel het kuitbeenals het scheenbeengebied. INDICATIE: Shin splints, zweepslag, compartiments syndroom. MAAT: XS S M L XL XXL

20 - 25 cm 25 - 30 cm 30 - 35 cm 35 - 41 cm 41 - 46 cm 46 - 51 cm

34

MATCH-U KUITBEENSUPPORT 111 Stevige compressie en warmte voor het onderbeen. Inclusief losse elastische band voor extra compressie. Latexvrij. INDICATIE: Zweepslag, shin splints. MAAT: XS S M L XL

26,5 - 30 cm 30 - 33,5 cm 33,5 - 38 cm 38 - 42,5 cm 42,5 - 47 cm


BEACHCAST 112 Beachcast is een thermoplast waarmee u op eenvoudige wijze zelf een spalk kunt maken. Met name geschikt voor de kleine oppervlakten zoals duim en vingers. Afm. 60 x 45 cm, 2 mm dik. Op www.disporta.nl vindt u uitgebreide informatie over het werken met Beachcast.

1 VINGER BLESSURESET 113 VINGER BLESSURESET Set bestaande uit koude/warmtepakking, buisverband, beschermingskap, kleefstrip en fixatiebandje. MAAT: Universeel

OVAL-8 VINGERSPALKEN 114 Set van 14 stuks Oval-8 vingerspalkjes in diverse afmetingen. Unieke vorm zorgt voor diverse toepassingsmogelijkheden in verschillende bewegingsrichtingen. MAAT: Diverse afmetingen in 1 set.

2 VINGERSPALK UNIVERSEEL VINGERSPALK UNIVERSEEL Eenvoudig in gewenste stand te buigen vingerspalk. Inclusief kleefstrip en fixatiebandje. MAAT: Universeel

BUDDY LOOPS / TOE LOOPS 115 BUDDY LOOPS Set van 5 stuks fixatie/beschermingsbandjes voor de vinger. INDICATIE: Preventief en posttraumatisch te gebruiken.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

TOE LOOPS Set van 5 stuks correctie/beschermingsbandjes voor de tenen. Zachte polstering. INDICATIE: Bescherming, standsafwijkingen tenen. MAAT: Universeel

35

Disporta catalogus 2013 - braces


BOVEN

BRACES

ONDER BOVEN

ONDER

Voor kinderen en jonge volwassenen

ARM EN BEEN SUPPORTS 1

Stabilisatie na trauma. Zacht, comfortabel en gemakkelijk te fixeren. INDICATIE: Postoperatief, posttraumatisch, bij pijn, ideaal als rust (nacht)spalk.

MAAT: LENGTE BRACE 20/25/30 cm XS 25/30/35/40 cm S 30/35/40/45 cm M 35/40/45/50 cm L

TER INFO: BOVEN 19-26 cm 26-34 cm 34-41 cm 41-48 cm

TER INFO: ONDER 11-17 cm 14-20 cm 17-23 cm 20-26 cm

Aangeven: maat, lengte en kleur. Verkrijgbaar in 2 kleuren.

b

b

a

a

POLS- (a) EN POLS/DUIMSPALK (b) 2

Voorgevormde pols, pols/duimspalk voor een uitstekende ondersteuning van het pols, pols/duimgewricht. INDICATIE: Postoperatief, posttraumatisch, ontwrichtingen, jeugd artritis, preventie contracturen. MAAT: S L

LENGTE BRACE 12 cm 15,2 cm

DUIM- (a) EN DUIM/VINGERSPALK (b) 3

Veilige duim, duim/vingerspalk voor gebruik na blessure of operatie. Houdt de duim stevig op zijn plaats zodat een comfortabel en snel herstel bevorderd wordt. INDICATIE: Postoperatief, posttraumatisch, zwakke duimabductoren, preventie contracturen. MAAT: Universeel Aangeven uitvoering (a) of (b) en kleur.

Aangeven uitvoering (a) of (b), links of rechts en kleur.

Verkrijgbaar in de kleuren blauw en rood.

Verkrijgbaar in de kleuren blauw en rood.

Disporta catalogus 2013- kinderbraces

36

GIPSSCHOEN MET OPEN/GESLOTEN HAK 4

De gipsschoen past perfect over gips of cast. Heeft een anti-slipzool en is ideaal bij een vroegtijdige mobilisatie. INDICATIE: Postoperatief, posttraumatisch, vroegtijdige mobilisatie. MAAT: S M L XL

LENGTE VOET (incl. gips) 11,4 cm 14 cm 16,5 cm 18,4 cm

Aangeven uitvoering (open) of (gesloten hak), en kleur. Verkrijgbaar in de kleuren blauw en rood.


AIRPREEN RUGSUPPORT 6

Ademende neopreen rugsupport met twee verstelbare elastische banden waarmee de steun naar wens en comfort in te stellen is. INDICATIE: Steun lumbaal/lumbosacraal gebied, ischias.

CLAVICULA BANDAGE 5

Comfortabele en praktische bandage, ontworpen om het sleutelbeen te ondersteunen na een blessure. Tijdens gebruik oefent de bandage gelijkmatige druk op beide schouders uit. INDICATIE: Sleutelbeen fracturen, luxatie, weke delen letsel, correctie.

MAAT: S M L XL

MAAT: LEEFTIJD XS 1 tot 2 jaar 2 tot 3 jaar S M 4 tot 6 jaar 7 tot 10 jaar L XL 11 tot 12 jaar

45,7 - 50,8 cm 50,8 - 55,9 cm 55,9 - 61 cm 61 - 66 cm

b

a

AIRPREEN ELLEBOOGSUPPORT 7

Ventilerende neopreen elleboogsupport met instelbare bewegingsriemen ter voorkoming van hyperextensie van het ellebooggewricht. INDICATIE: Bursitis, jeugd artritis, zwelling in gewricht, trauma. MAAT: XS S M L XL

20,32 - 22,86 cm 20,86 - 25,40 cm 25,40 - 27,94 cm 27,94 - 30,48 cm 30,48 - 35,56 cm

8

AIRPREEN POLS (a) EN POLS/DUIMSUPPORT (b) Ontworpen voor de behandeling van aandoeningen aan pols, pols/duimgewrichten. Geeft een comfortabele steun en remt de beweging. INDICATIE: Tendinitis, jeugd artritis, instabiliteit, postoperatief, posttraumatisch. MAAT: S M L

AIRPREEN ENKELSUPPORT 9

Ventilerend neopreen enkelsupport die de voet beschermt tegen inversie-/eversie trauma. Dorsaal en plantair flexi blijven gehandhaafd. INDICATIE: Contusie, tendinitis, laxiteit, chronische instabiliteit. MAAT: SCHOENMAAT XS 19 - 20 S 20 - 21 M 21 - 23 L 23 - 24

11,5 cm 14,5 cm 16 cm

Aangeven uitvoering (a) of (b).

37

Disporta catalogus 2013 - kinderbraces


MEDI HEEL SOFT 2

Visco-elastisch hielkussen met een zacht gepositioneerde spot. Wordt altijd per paar geleverd. Kan in elke (sport-)schoen worden gedragen. INDICATIE: Hielspoor, hielklachten en artrose.

MEDI HEEL WEDGE 1

Anatomisch gevormd, visco-elastische hielkussen. Vermindert de druk op de gewrichten, de wervelkolom en de achillespees, ook bij langdurige belasting. De Heel Wedge速 kan in elke (sport-) schoen worden gedragen.

SCHOENMAAT: 1 36 - 38 39 - 41 2 3 42 - 45

SCHOENMAAT: 1 36 - 38 39 - 41 2 42 - 45 3

Wordt per paar geleverd.

Wordt per paar geleverd. INDICATIE: achillodynie, myopathie, beenlengteverschil.

KURK HAKVERHOGER

MEDI SILICONE FOOT SUPPORT 3

Zeer comfortabele plantaire voetsteun gemaakt van hoogwaardige siliconen. Speciale schokabsorptie dankzij de zachte blauwe spots. INDICATIE: Drukverlaging, deformaties van de voet, gewrichtspijn, achillodynie.

4

Kurk hakverhogers.

5

MAAT: Dames (klein) Heren (groot) Verkrijgbaar in 3 hoogtes: 5 mm, 7 mm en 10 mm. Verpakt per 2 stuks

SCHOENMAAT: 37 - 38 1 2 39 - 40 3 41 - 42 4 43 - 44 5 45 - 46 Wordt per paar geleverd.

Disporta catalogus 2013 - voetverzorging

HALFZOLEN MET PELOTTE

38

Voorvoetpolster bekleed met leer. Zorgt voor drukontlasting van de voorvoet, bij metatarsalgie en pijnlijke spreidvoeten. Eenvoudig in de schoenen aan te brengen. SCHOENMAAT: 36 - 37 1 2 38 - 39 3 40 - 41 4 42 - 43


GLOBOTEC COMFORT SPORT DAVOS 6

Vervaardigd uit 3 hightec materialen, zorgen voor comfort en ondersteuning van de voet. Anatomisch gevormd met juiste ondersteuning van lengte- en dwarsgewelf. Geschikt voor vermoeide voeten, reduceert druk en branderig gevoel door schokabsorberend materiaal. Ideaal voor sport-/wandelschoenen.

SCHINSOLES EASYFIT 7

Easyfit zolen zijn smalle voetbedden en zorgen ervoor dat dit type zolen ideaal is voor o.a. voetbal-, hockey-, wielrenschoenen, sneakers en comfort schoeisel met weinig ruimte in de schoen. MAAT: schoenmaat 36 t/m 48

SCHINSOLES COMFORT 8

Met deze gepatenteerde inlegzool wordt lopen en sporten weer een feest! De inlegzool zorgt voor optimale ondersteuning van de achter-, midden- en voorvoet. Bovendien biedt hij de nodige schokdemping en staat garant voor optimale drukontlasting tijdens het lopen, staan en sporten. Voor mensen die een voorvoetsteun nodig hebben in hun casual-, berg-, werk- en wandelschoenen.

MAAT: Schoenmaat 35 t/m 48

MAAT: schoenmaat 36 t/m 48

SCHINSOLES MULTISPORT 9

Deze inlegzool is speciaal ontwikkeld voor gebruik in sportschoenen. De inlegzool geeft optimale ondersteuning aan de achter- en middenvoet en de nodige schokdemping tijdens de landingsfase. Toepasbaar in vrijwel alle soorten sportschoenen. Door de unieke samenstelling is deze lage kuipzool ook geschikt voor dagelijks gebruik in o.a. sneakers en werkschoenen. MAAT: schoenmaat 36 t/m 48

SCHINSOLES STABILITY 10 Deze gepatenteerde inlegzool geeft optimale ondersteuning aan de achter- en middenvoet en zorgt voor veel zijwaartse stabiliteit. Bovendien biedt de inlegzool de nodige schokdemping. De stability inlegzool staat voor optimale stabiliteit en comfort tijdens het staan, lopen en sporten.

MAAT: schoenmaat 36 t/m 48

De ideale kuipzool voor berg-, wandel-, werk-, ski-, sport en casual schoenen.

39

Disporta catalogus 2013 - voetverzorging


REEBOK STEP 2

Hoogte instelbaar op 15, 20 en 25 cm, door monoblock-systeem. Afm. 90 x 35 x 15 cm

TRIMILIN TRAMPOLINES 1

Trimilin MED: Aanbevolen bij revalidatie en gewrichtsbeschermende oefentherapie. Hoog elastische vering is optimaal belastbaar bij personen tussen 30 en 110 kg. Diameter: 102 cm Hoogte: 24 cm Trimilin SPORT: Aanbevolen bij aerobics en duurtraining. Stugge vering is optimaal belastbaar bij personen tussen 50 en 125 kg. Diameter: 102 cm Hoogte: 24 cm

MATCH-U ABS-BALLEN 3

Optimale veiligheid met ABS-systeem. Tot 300 kg belastbaar. Verkrijgbaar in de volgende afmetingen met bijpassende kleur. ø 40 cm - geel ø 50 cm - rood ø 60 cm - groen, zilver-wit en zilver-grijs ø 70 cm - blauw, zilver-wit en zilver-grijs ø 80 cm - zwart Bijgeleverd een handig 2-wegs handpompje.

SISSEL SECUREMAX EXERCISE BALL 4

Veilige zitbal. Topkwaliteit zit- en oefenbal met veiligheidssysteem. Zeer sterke bal geschikt voor professioneel gebruik. Het SecureMax veiligheidssysteem is werkzaam tot 130 kg, belastbaar tot 500 kg. Barst niet, maar loopt langzaam leeg in geval van een punctie.

BALREK ABS-BALLEN 5

Stijlvol balrek geschikt voor 10 ABS-ballen. Hoogte 190 cm. Vloerruimte 150 cm diameter.

Maten: ø 45 cm, ø 55 cm, ø 65 cm, ø 75 cm. Verkrijgbaar in 3 kleuren: paars, rood en grijs. Inclusief poster met oefeningen.

41

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


6

The natural way of Sweden

Professionele hulpmiddelen voor fitness, gezond zitten en slapen & voor Pilates training

Gezond slapen, warmte- en koudetherapie, gezond en actief zitten, fit en in topvorm blijven, Pilates, oefentherapie www.sissel.nl


MATCH-U SITTING WEDGE 6

Luchtgevuld wigkussen met ventiel. Noppen stimuleren de doorbloeding. Kleur: blauw L 34 x B 34 x H 7 cm Voor volwassenen

SISSEL SITFIT PLUS 7

Zitkussen met 2 functies: actief en passief zitten. Bevordert een actieve en ergonomische zitpositie. Actief zitten versterkt de spieren van de rug zonder het doen van oefeningen. Optimaliseert de zithouding en versterkt de spieren in voeten, benen en onderlichaam. Latexvrij.

MATCH-U BALKUSSEN 8

Bruikbaar voor sta- en zitoefeningen en training van rug- en bekkenbodemspieren en houdingscorrecties. Dit balkussen heeft één zijde met nopjes, dit geeft extra stimulatie voor bloedcirculatie. Het kussen is variabel in hardheid d.m.v. handige uitneembare plug. Hierbij is geen naaldpompje nodig.

Beschikbaar in volgende maat: ø 37 cm. Inclusief pomp. Leverbaar in de kleuren rood, blauw en zwart.

SISSEL SITFIT 9

Ergonomisch zitkussen. De Sissel Sitfit bevordert een actieve en ergonomische zitpositie. Actief zitten versterkt de spieren van de rug zonder het uitvoeren van oefeningen. Optimaliseert de zithouding en versterkt de spieren in voeten, benen en onderlichaam. De uitvoering van ø 36 cm is tevens zeer geschikt voor staande evenwichtsoefeningen. Door het ventiel is de drukverdeling naar wens te regelen. Latexvrij. Beschikbaar in volgende maten: ø 33 cm en ø 36 cm. Leverbaar in de kleuren rood, zwart en blauw.

MATCH-U BALKUSSEN FIT 10 Ergonomisch zitkussen. Het Match-U balkussen Fit bevordert een actieve en ergonomische zitpositie. De uitvoering van ø 36 cm is tevens zeer geschikt voor staande evenwichtsoefeningen. Door het ventiel is de drukverdeling naar wens te regelen. Latexvrij. Beschikbaar in volgende maten: ø 33 cm en ø 36 cm. Wordt geleverd inclusief naaldpomp. Voor kleuren zie afbeelding. 43

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


SIREX STAR PHYSIOFIT 12 Kwalitatief zeer hoogwaardige therapiemat met ophangogen. Duurzaam en veerkrachtig. Afm. 190 x 60 x 1,5 cm 190 x 100 x 1,5 cm (XL)

OEFENMAT

Kleur: antraciet, groen, rood en blauw.

11 Aan één zijde afgewerkt met een afwasbare anti-slipcoating. Afm. 180 x 50 x 1 cm Kleur: blauw

TOTAL BODY WORKOUT

HALTERS VINYL SIREX STAR SOUPLESSE 13 Kwalitatief hoogwaardige en prijsgunstige oefenmat. Afm. 120 x 60 x 1 cm, 195 x 60 x 1,5 cm Kleur: rood, groen, blauw.

SIREX STAR THERAPY 14 Kwalitatief hoogwaardige therapiematten van copolymeerschuim. Duurzaam veerkrachtig. Vouwbaar. Afm. 190 x 60 x 1,5 cm Kleur: groen, blauw en rood.

WWW.BREMSHEY.COM Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen

44


MATCH-U GEWICHTSMANCHETTEN 15 Match-U gewichtsmanchetten zijn zachte enkel/pols gewichten met klittenbandsluiting om gemakkelijk en aangenaam rond polsen of enkels te fixeren. Toepassingsgebieden: Spieroefeningen (conditie) van armen of benen, revalidatie na een blessure, versterken van spierkracht.

MATCH-U MEDICINEBAL 16 Kwalitatief hoogwaardige ballen met mogelijkheid tot stuiteren. Leverbaar van 1 t/m 5 kg. Los verkijgbaar: Medicineballen-standaard. Een handig en prijsgunstig opbergrek voor 5 medicineballen. Kleur zwart.

HALTERS VINYL 17 Halters met vinyl coating. Per paar. Verkrijgbaar van 0,5 kg t/m 5 kg.

Voor meer info kijk op www.disporta.nl

Verkrijgbaar in 0,5 en 1 kg.

PUMPBAR 19 Pumpbars (30 mm) met rubber grip. Inclusief 2 PVC kliksluiters. In 3 lengtes verkrijgbaar: 45 cm, 130 cm en 150 cm.

SCHIJVEN 3GRIP 18 Handige 3-gripschijven voor pumpbars met diameter 30 mm. Zie prijslijst voor verschillende gewichten / kleuren en setprijzen.

45

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


Gaat uw praktijk met ons de uitdaging aan?

www.o-sommet.nl ‘‘De top in sport prestaties’’


DUMBELL TOWER 20 Toren inclusief dumbells chroom. (2 x 1 kg t/m 2 x 10 kg oplopend per kg).

MATCH-U BALANCE-PAD 21 Deze kwalitatief hoogwaardige balancepad is ideaal voor allerlei vormen (statisch-dynamisch) van balanstraining.

Dumbells ook los per set verkrijgbaar. Afmeting: 37 x 22 x 6 cm.

MATCH-U EVENWICHTSEGEL 22 Evenwichtsegel, ter bevordering van de coรถrdinatie. Met naaldventiel voor drukregeling. Diameter 16 cm, met vijf verschillende kleuren in metallic-tint.

Ook verkrijgbaar in hexagon (rubber) uitvoering.

MATCH-U BALANCE BOARD 23 Deze kunststof oefentol is in twee hoogten verstelbaar. Tevens de mogelijkheid om weerstandstubes te bevestigen voor extra trainingsmogelijkheden. Afmeting: 42 x 5/8 cm.

SISSEL BALANCEFIT PAD 24 Deze rechthoekige foam balancepad is perfect inzetbaar binnen coรถrdinatie- en stabiliteitstraining. Afmeting: 50 x 41 x 6 cm, 97 x 41 x 6 cm

47

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


TOTAL BODY WORKOUT

DUMBELL TOWER WOBBLESMART 25 Houten oefentol met antislip bovenlaag. Door uniek draaisysteem traploos in hoogte (moeilijkheidsgraad) instelbaar. Diameter: 39 cm

BOSU BASIC SET PROF 26 Een juiste manier om balans, stabiliteit en proprioceptie te trainen. De Bosu balanstrainer wordt gecombineerd met diverse soorten van conditiesport en stepoefeningen tot workouts voor lichaam en geest.

MATCH-U AIRSTEP 27 Multifunctionele balanstrainer inclusief weerstandsbanden. Inzetbaar binnen revalidatie, fitness en sport. Uiterst geschikt voor cardio-, stabiliteits-, coรถrdinatie- en krachttraining. Inhoud van de doos: 1x Match-U Airstep, 2x weerstandband plus handvat met kliksluiting, 1x fasterblaster handpomp,1x oefenposter. Afmeting: 61 x 38 x 17 cm. Materiaal: PVC. Bij aankoop van 2x Match-U Airstep gratis set latexvrije oefenband.

WWW.BREMSHEY.COM Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen

48


MATCH-U BAND LATEXVRIJ 29 De latexvrije oefenbanden worden in een box als set in 5 verschillende kleuren/weerstanden aangeboden. De lengtes van de banden zijn 1,2 m.

MATCH-U BAND 28 Weerstandband van 15 cm breed in gemakkelijke dispenserdoos. Verkrijgbaar in 5 verschillende weerstanden met corresponderende kleuren (geel, rood, groen, blauw, zwart). Verkrijgbaar in de lengte 5,5 m, 25 m en 45 m. Accessoires: deuranker, handvaten (los verkrijgbaar) en clips. MATCH-U BAND IN KOKER 13 cm breed. Eenvoudig middel voor kracht en coรถrdinatieopbouw. Lengte: 1,20 m. Optioneel: display voor 4 banden, (los verkrijgbaar).

MATCH-U TONE LOOPS 30 Circulaire weerstandbanden. Bruikbaar voor zowel armen als benen. 22 cm lang en 1,8 - 3 cm breed, afhankelijk van de weerstand.

MATCH-U RESISTANCE TUBE 31 Resistancetubes (1,3 meter) in vier verschillende weerstanden met comfortabele schuimrubberen handvaten. Weerstanden met corresponderende kleuren; geel, rood, groen en blauw.

Zie onze website www.disporta.nl voor diverse weerstanden.

DIVERSEN 32 Pilonnen met mogelijkheid om houten stokken/touw op diverse hoogtes in te schuiven. Schelpen-set: Set van 40 stuks in verschillende kleuren, incl. handige houder. Ideaal om te markeren. Houten stok: klassieke oefenstok van 1 m.

49

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


MATCH-U STRETCHER 33 Kwalitatief hoogwaardige schouderstretcher met brede spoel en dik touw. Eenvoudig achter een deur te bevestigen. Ideaal in de praktijk en om thuis mee te oefenen.

STABILISATOR BIOFEEDBACK 34 Feedback drukregistratie bij oefentherapie. Uitermate geschikt voor oefeningen van lage rug en nek. Inclusief instructieboek.

EXERCISER 35 Praktisch oefentoestel met traploos instelbare remweerstand. Ideaal om vanuit een stoel te oefenen.

FYSIO FLEX

SPEEDFOOTLADDER

36 Bestaat uit een fiberglasvezel staaf met 2 eindstukken en een handgreep. De Fysio flex geeft de mogelijkheid om het hele lichaam te trainen.

37 Wordt gebruikt voor revalidatie, snelheids- en coรถrdinatietraining. De ladder kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Geschikt voor kleine en grote ruimtes. 8 pvc dwarsbalkjes (niet verschuifbaar). Breedte: 42 cm, Lengte: 4 m, Incl. nylon tas.

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen

50


SIREX HANDTRIMMER 38 Om de kracht te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Therapie ondersteunend. Afmeting: 12 x 6 x 2,8 cm of 10,5 x 7,5 x 2,8 cm

WEERSTANDSWEB

THERAPUTTY 39 Hypo-allergene kneedgum. Verkrijgbaar in 5 verschillende weerstanden: xx-soft - beige x-soft - geel soft - rood medium - groen firm - blauw

40 Ideaal voor hand, handgewricht en onderarm. Ontwikkeld om de soepelheid te verbeteren. Verkrijgbaar in verschillende sterkten en in junior- of senioruitvoering, met een diameter van respectievelijk 18 cm en 35 cm.

Verkrijgbaar in kleur rood en blauw.

EGGSERCIZER 41 Om de kracht te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Therapie ondersteunend. 4 sterkten.

DIGI SQUEEZE 42 Om de kracht te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Therapie ondersteunend. 5 sterkten.

51

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


bestel 24/7 online

DIGI-FLEX 43 Voor de opbouw van spiercoördinatie van handen onderarm. Individuele kracht- en spierversterking van de afzonderlijke vingers. 5 sterkten.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

DIGI-EXTEND

DIGI EXTEND N’SQUEEZE

44 Handzaam oefenapparaat waarmee je geïsoleerd de extensoren van de hand kunt trainen. Verpakking bevat de basis en volgende latexvrije elastische banden: 5x beige/XX-light, 4x geel/X-light, 3x rood/light en 2x groen/medium. Instructies zijn bijgesloten.

45 Anatomisch gevormde weerstandsballetjes in 5 verschillende weerstanden. De balletjes zijn voorzien van haken en elastiek om de extensoren te kunnen trainen. Afwasbaar.

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen

52


SISSEL SPIKY BALL 46 Deze massage-egels stimuleren de doorbloeding. Verkrijgbaar in de diameter 8 cm (geel), 9 cm (rood) en 10 cm (blauw).

SISSEL REHA PRO 47 Trainingsapparaat waarbij de flexoren en extensoren van de onderarm getraind kunnen worden. De Reha Pro is eenvoudig in gebruik en nauwkeurig en traploos instelbaar.

SISSEL HAND GRIP 48 Handige knijpkrachttrainer waarbij weerstand traploos instelbaar is. Verkrijgbaar in 2 types. Oranje (2-15 kg) en blauw (5-20 kg).

MINIMOTION BOEK 50 Handleiding voor Minimotion. Verkrijgbaar in het Engels en Duits.

MATCH-U MINIMOTION 49 Match-U MiniMotion is een innovatief gepatenteerd oefensysteem met een nagenoeg onbegrenst indicatiegebied. De MiniMotion kan al ingezet worden in het allereerste begin van revalidatie (acute fase) tot aan de laatste fase (sportnivo). De complete set bestaat uit: • • • •

Minimotion demo video

1 holder met large band (voor fixatie rond het bekken/lage rug) 1 holder met medium band (voor fixatie rond hoofd, bovenbeen en onderbeen) 1 holder met korte band (voor fixatie rond pumpbar / halter) 1 holder met fixatie aan lichtgewicht koker

53

Disporta catalogus 2013 - oefenmaterialen


HOEKMETER RVS 1

RVS hoekmeters, verkrijgbaar in 20 cm en 36 cm lengte.

HOEKMETER KUNSTSTOF 2

Kunststof hoekmeters, verkrijgbaar in 20 cm en 30 cm lengte.

A

WARTENBERG 4

Radar voor meting sensibiliteit.

PASSER

B

C

3

D

REFLEXHAMER 5

Passer welke eenvoudig op uiteinde van kunststof hoekmeter 30 cm geplaatst kan worden.

VINGERHOEKMETER

Diverse reflexhamers.

6

Roestvrij stalen hoekmeter voor vinger- en teengewrichten en lengtemeting 15 cm.

A - BERLINER B - BABINSKY C - BUCK NEUROLOGICAL D - TAYLOR

VAS-SCORE LINIAAL RVS 7

De pijnmeetlat met vas-score (visueel analoge schaal) is een schuifliniaal met aan de patiëntzijde een reeks afbeeldingen die lopen van “geen pijn” tot “ondraaglijke pijn”.

VERBANDSCHAAR 8

Verbandschaar.

LISTER VERBANDSCHAAR 9

Leverbaar in 14 cm en 18 cm.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

STEMVORK C128Hz 10 Stemvork met dempers, aluminium.

BLARENPRIKKERS 11 Steriel verpakte blarenprikkers. Aantal: 200 stuks

55

Disporta catalogus 2013 - klein instrumentarium


HYDRAULISCHE VINGERKRACHTMETER 2

Meting van 0 tot 22,5 kg.

HYDRAULISCHE HANDKRACHTMETER 1

Zuiver isometrische knijpkrachtmeting met analoge uitlezing tot 90 kg. Handvat eenvoudig naar handgrootte instelbaar. Met gelamineerde normwaardentabel. Geleverd in stevige koffer.

HUIDPLOOIDIKTEMETER HARPENDEN 3

De meest valide huidplooidiktemeter. Met precisie gekalibreerd. Meetbereik 0 tot 80 mm, uitlezing per 0,20 mm. Meetdruk 10 gram / mm2 over volledige traject. Levering in houten kist en met gelamineerde lijst met normwaarden.

A

FYSIO SPRONGHOOGTEMETER 4

Perspex grondplaat met antislip-coating, meetlint en band voor bekkenfixatie. Ontwikkeld door en voor fysiotherapeuten. Afm. 60 x 60 x 1 cm

B

PROJUMP SPRONGMAT 5

De Biometrics Projump is een combinatie van een sprongmat en software. De draagbaarheid van de sprongmat maakt het mogelijk om snel en overal (indoor/outdoor) de sprongkracht te kunnen meten. De sprongmat is draagbaar, robuust en waterdicht ontworpen. De bijbehorende software bevat standaard sprongtesten waarmee de resultaten direct berekend en weergegeven worden. Er zijn 4 sprongtesten beschikbaar in de software: • Maximale Sprongtest (weergave in sec en cm) • Maximale Sprong-Contacttijdtest (weergave in sec) • Contacttijd-Maximale sprongtest (weergave in sec) • Duursprong (15 sec) test (weergave in sec en W/kg)

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium

56

HUIDPLOOIDIKTEMETERS 6

A. Skinfold Profi: metalen meter met duidelijk uitleesbare schaal voor accurate en betrouwbare meting. Schaal tot 60 mm, aflezing per 1 mm. B. Ook leverbaar in eenvoudige kunststof uitvoering.


OMRON MIT ELITE PLUS BLOEDDRUKMETER 8

MICROFET 2 WIRELESS 7

De microFET (FET staat voor Force Evaluating & Testing) is een elektronische hand-held dynamometer die past in de palm van de hand. Nauwkeurige registratie (bereik 0,9-660 N). Directe aflezing van piekkracht (in Newton) en duur op display. Vrijwel alle spiergroepen kunnen worden gemeten. Geleverd in harde koffer en met diverse opzetstukken. Met behulp van de ingebouwde zender kunnen de gemeten waarden draadloos en real time naar een pc verzonden worden. Om deze waarden in een grafiek op het scherm te bekijken kan optioneel de MicroFET software aangeschaft worden.

OMRON M6C BLOEDDRUKMETER 9

De M6C is een volautomatische bloeddrukmeter en dus makkelijk in gebruik. De M6C is voorzien van een Comfort Cuff manchet. Dit is een voorgevormde manchet van 22-42 cm. Met manchetcontrole systeem, dat controleert of de manchet juist is omgelegd. De M6Comfort heeft een zgn. Dual Sensor systeem zodat u er zeker van kunt zijn dan de meting correct is. De Intellisense techniek zorgt ervoor dat de oppompdruk nooit hoger is dan nodig voor een juiste meting. • • • •

Geheugen voor 2x100 metingen (2 personen) met datum/tijd. Kan gemiddelde over 3 metingen uit het geheugen tonen. Bijzonder laag energieverbruik: tot 1500 metingen met 1 set batterijen. De M6C wordt geleverd in een luxe etui.

OMRON R6 BLOEDDRUKMETER POLS 10 Intellisense: comfortabel en geheel automatisch meten. De oppompdruk is nooit hoger dan nodig is voor een juiste meting. De Advanced Position Sensor zorgt ervoor dat de R-6 automatisch gaat meten zodra hij op de juiste hoogte (harthoogte) wordt gehouden. Tijdens de meting wordt dit gecontroleerd; fout meten door de pols te hoog of te laag te houden kan niet meer. • • • • •

De Omron MIT Elite Plus is een stijlvolle en compacte bloeddrukmeter. De Intellisense™ technologie zorgt voor gemakkelijk en comfortabel meten. Grote display. Toont gemiddelde van de laatste 3 metingen in de laatste 10 minuten. Geheugen voor 90 metingen. De MIT Elite Plus kan via de bijgeleverde Engelstalige Omron Health Management software op CD-ROM (alleen Windows) en USB kabel communiceren met uw computer. U kunt dan de meetwaarden bewerken, grafisch weergeven, afdrukken of E-mailen naar uw arts. De gegevens van de Walking Style Pro stappenteller kunnen met dezelfde software worden ingelezen, gecombineerd en bewerkt. Voor groter gebruikscomfort heeft de MIT Elite Plus backlight display. Compleet met standaard manchet, armomtrek 22-32 cm. Aansluitmogelijkheid voor grote manchet en lichtnetadapter.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

Geheugen voor 2x90 metingen - 2 personen met datum/tijd. Kan gemiddelde over 3 metingen uit het geheugen tonen. Hypertensiebalk. Geschikt voor polsomtrek van 13,5 - 21,5 cm. Inclusief: opbergcassette batterijen en internationale - w.o. Nederlandse gebruiksaanwijzing.

57

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium


AND BLOEDDRUKMETER BOVENARM 11 Klinische gevalideerde volautomatische bovenarm bloeddrukmeter. Aanbevolen door de Nederlandse hartstichting. Uitlezing systole, diastole en frequentie. Eenvoudige bediening.

AND BLOEDDRUKMETER ONDERARM 12 Klinisch gevalideerde volautomatische polsbloeddrukmeter. Uitlezing systole, diastole en frequentie. Eenvoudige bediening.

TANITA BC-545N 13 Segmentale lichaamscompositie monitor. Weergave van ondermeer % vet, % vocht, botmassa, spiermassa en ruststofwisseling. Recallfunctie geeft vergelijk vorige meetgegevens.

Geleverd in handig opbergtasje.

TANITA BC-543 14 Weegschaal met diverse mogelijkheden. Vergelijking met vorige meting mogelijk. Aanduiding van o.a. orgaanvetwaarde, botmassa, ruststofwisseling, spiermassa, fysieke conditie en gezonde range voor kinderen.

OMRON HBF511 15 De Omron HBF511 is de meest uitgebreide Body Composition Monitor met als bijzondere eigenschap dat het vetpercentage reeds bij personen vanaf zes jaar gemeten kan worden. Het vetpercentage wordt bepaald aan de hand van de bio-elektrische impedantie waarbij op basis van de vierpunts methode een zwakke stroom door het gehele lichaam wordt gestuurd. Metingen kunnen via de geheugen- of gastmodus worden verricht. Naast gewicht, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het overzichtelijke display getoond. Tevens worden het visceraal vetniveau en een classificatie van de gemeten waarden weergegeven. Maximaal weegvermogen 150 kg. Verkrijgbaar in de kleuren blauw en turquoise. Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium

58


OMRON HBF-306 LICHAAMSVETMETER 16 Lichaamsvetmeter, klinisch gevalideerd, berekent tevens BMI (Body Mass Index), grafische interpretatie van gemeten waarde (normaal, hoog, te hoog, laag), geheugen voor gegevens van 9 personen. CE gemarkeerd medisch hulpmiddel.

OMRON HN288 DIGITALE WEEGSCHAAL

19 Digitale weegschaal, veiligheidsglas, zilverkleur. 4-sensoren techniek. Schakelt automatisch in.

SECA 761 MECHANISCHE OPSTAPWEEGSCHAAL

17 Optima mechanische opstapweegschaal met wijzeraflezing en ronde klok.

SECA 760 MECHANISCHE OPSTAPWEEGSCHAAL

18 Mechanische opstapweegschaal met wijzeraflezing, voorzien van precisie weegmechanisme.

Weeg-/meetbereik: 150 kg Aflezing: 1000 gram Europese ijkklasse: IV

Weegbereik: 150 kg Aflezing: 1 kg

SECA 201 OMVANGSMETER

SECA 203 MEETLINT

20 Seca 201; handige omvangsmeter. Meetbereik 0 - 200 cm in gradaties van 1 mm.

Duidelijke LCD display, aanduiding per 100 gram. De Duo-functie maakt het wegen van bagage, huisdier o.i.d. bijzonder gemakkelijk *.

21 Meetlint om de omvang van hoofd, heup, benen en taille te bepalen. Met calculator om taille/heup verhouding uit te rekenen. Aflezing: 1 mm Meetbereik: 205 cm

Max. 180 kg. Incl. 3V batterij * Ga eerst alleen op de weegschaal staan en dan nog een keer met koffer, huisdier of kind. De weegschaal berekent daarvan dan automatisch het gewicht.

59

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium


SECA 206 ROLMAAT 22 Rolmaat voor lengtemeting. Met muurbevestiging. Meetbereik 0 - 220 cm

SECA 213 MOBIELE LENGTEMETER 23 Demontabele lichtgewicht lengtemeter. Zeer geschikt voor testen/meten op locatie.

SECA 222 LENGTEMETER 24 Telescopische lengtemeter met muurmontage. Meetbereik 6 - 230 cm in gradaties van 1 mm.

Meetbereik van 20 tot 205 cm.

A

B

CONDYLENMETER, LAFAYETTE 25 Lichtgewicht model voor het meten van de kniebreedte en polsbreedte. Tweezijdig afleesbaar.

A) SCHOUDERBREEDTEMETER B) SCHOUDERLENIGHEIDSSTOK

26 A) Voor exacte meting schouderbreedte, welke mede bepalend is voor het resultaat van de lenigheidsmeting. B) Met uitschuifbare stok wordt de lenigheid in het schoudergebied bepaald, met aangebrachte schaalverdeling.

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium

60

BODY LEVEL 27 Praktisch meetinstrument om lichaamsuitlijning te beoordelen (bv. bekkenscheefstand, schouderstand).


BODY FLEXIBILITY UNIT 28 Prijsgunstige, demontabele sit & reachbox. Uitlezing in centimeters en inches. Een gelamineerde lijst met normwaarden wordt bijgeleverd.

ONYX VANTAGE 9590 OXYMETER 29 De Nonin Onyx Vantage 9590 vingerpulsoximeter meet het zuurstofgehalte in het bloed (%SpO2) en de hartfrequentie. Geschikt voor volwassenen en kinderen. De OnyxÂŽ is de enige vingerpulsoximeter met wetenschappelijk bewezen nauwkeurigheid bij beweging en lage perfusie en hij is getest voor gebruik op vingers, duimen en tenen.

PULMOLIFE COPD-METER 31 Lowcost monitor ontworpen voor snelle en eenvoudige screening om COPD te detecteren. Meting van FEVL. Resultaat wordt gebruikt voor bepaling longleeftijd van de patiĂŤnt.

MICRO I 30 De Micro I is de nieuwe generatie van de alom bekende Micro spirometer van Micro Medical. De Micro I is ontworpen voor situaties waarin een low cost precisie spirometer nodig is. Het apparaat is uitermate geschikt voor situaties waarin een portable spirometer de uitkomst is.

Leverbaar in de kleuren: blauw, rood en zwart.

Het grote grafische display met achtergrondverlichting en het aanraakgevoelige toetsenbord zorgen voor gebruiksgemak en functionaliteit.

MICROPEAK PEAKFLOWMETER

TRESHOLD ADEMSPIERTRAINER

32 Standaard geleverd met steriliseerbaar mondstuk, handleiding en PEF-kaart.

61

33 PEP voor expiratoire training, de IMT is voor inspiratoire training. Beide apparaten bieden variabele druk en worden geleverd met mondstuk. Kunnen ook gebruikt worden met masker.

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium


STOPWATCH PROFESSIONAL 34 Met rondetijd-functie. Weergave van tijd, dag, maand en jaar. Met alarmfunctie.

OMRON WALKINGSTYLE III STAPPENTELLER 35 Bent u benieuwd hoeveel energie u verbruikt tijdens het lopen? Gebruik dan de nieuwe Walking Style III van Omron. Deze stappenteller meet niet alleen uw stappen en tijd maar ook uw energieverbuik en verbrande vet per dag. Te verkrijgen in de kleuren groen, oranje, paars en zwart.

652xxx_Polar_Ad_A5_FT4-FT40_RCX3_def.indd 1

YAMAX SW-200 STAPPENTELLER 36 Tot 99.999 stappen. Tijdens gebruik is de beschermkap dicht te klappen om per ongeluk resetten te voorkomen. Display duidelijk afleesbaar. Gewicht: 30 gram Afmeting: 5,0 x 3,8 x 2,1 cm TNO heeft een literatuurstudie gedaan naar bewegingsstimulering met behulp van stappentellers. De Yamax kwam daarbij als best geteste stappenteller uit de bus.

29-11-12 11:39


POLAR FT1 TRAININGSCOMPUTER 37 Ideaal model als je voor het eerst aan de slag wilt met hartslagmeting. • Duidelijke hartslagweergave op een groot en goed afleesbaar display. • Helpt je conditie te verbeteren door de handmatig instelbare hartslagzone. • Samenvatting van je laatste training. • Eenvoudige bediening met één knop en gecodeerde transmissie van je hartslag.

POLAR FT4 TRAININGSCOMPUTER 38 Voor sporters die eenvoudige trainingsbegeleiding wensen. • Laat aan de hand van je hartslag zien of je op de juiste intensiteit traint en of je conditie verbetert. • Weergave calorieverbruik. • Inclusief volledig textiele borstband met gecodeerde zender om storing met andere trainingscomputers te vermijden.

POLAR FT7 TRAININGSCOMPUTER 39 EnergyPointer begeleidt naar het gewenste trainingseffect; vetverbranding of conditieverbetering. • Meet in rust de conditie met de Polar Fitness Test en laat zien of vooruitgang is geboekt. • Weergave calorieverbruik. • Inclusief volledig textiele borstband met gecodeerde zender om storing met andere trainingscomputers te vermijden.

POLAR FT60 TRAININGSCOMPUTER 40 Het STAR trainingsprogramma geeft aan hoe vaak en hoe intensief iemand moet trainen. • Creëert een trainingsprogramma gebaseerd op persoonlijke doelen en geeft wekelijks nieuwe trainingsdoelen. • Geeft feedback over het effect van de training. • Meet in rust de conditie met de Polar Fitness Test en laat zien of vooruitgang is geboekt.

POLAR FT40 TRAININGSCOMPUTER EnergyPointer begeleidt naar het gewenste trainingseffect; vetverbranding of conditieverbetering. 41 • Meet in rust de conditie met de Polar Fitness Test en laat zien of vooruitgang is geboekt. • Weergave calorieverbruik en percentage vet uit calorieën. • Inclusief volledig textiele borstband met gecodeerde zender om storing met andere trainingscomputers te vermijden.

POLAR SOFTSTRAP De Polar Soft strap is de meest comfortabele 43 borstband voor hartslagmeting. De combinatie van zachte stoffen en soepele elektroden maken de hartslagsensor extra gevoelig voor het hartslagsignaal zodat je hartslag sneller en nauwkeuriger geregistreerd wordt. Deze lichte borstband is compatibel met alle bestaande WearLink®-zenders voorzien van dezelfde klikbevestiging. Leverbaar in de maten XS-S, M-XXL en XXXL.

POLAR H1 HARTSLAGSENSOR

POLAR FT80 TRAININGSCOMPUTER 42 Begeleidt je tijdens je krachttraining met op hartslag gebaseerde rusttijden tussen de sets. Creëert een trainingsprogramma gebaseerd op je persoonlijke doelen en geeft je wekelijks nieuwe trainingsdoelen. • Meet in rust je conditie met de Polar Fitness Test en laat zien of je vooruitgang boekt. • Inclusief Polar FlowLink® voor eenvoudige overdracht van je trainingsgegevens naar je online trainingsdagboek op polarpersonaltrainer.com, toegankelijk via Mac en PC.

44 Een comfortabel gevoel is essentieel tijdens je training. Daarom heeft Polar de ultradunne H1 hartslagsensor ontworpen. De H1 hartslagsensor meet niet alleen je hartslag, maar vormt zich ook naadloos naar je lichaam, zodat je niet eens voelt dat je hem draagt. Zo kun je je volledig op je training focussen. Het is zelfs eenvoudiger dan je sportschoenen aan te trekken!

63

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium


TENS BIOSTIM PLUS DIGITAAL 46 Zie impulse 2000. Tevens voorzien van timer, geheugen, display, vergrendeling, automatische uitschakeling. Inclusief 2 kabeltjes, 4 elektroden, batterij, hardcase en handleiding.

TENS IMPULSE 2000 ANALOOG 45 Portable professioneel 2 kanaals TENS apparaat. Modi: Continu, Burst en Modulatie. Inclusief 2 kabeltjes, 4 elektroden, batterij, hardcase en handleiding. Afmeting: 9,9 x 7,0 x 2,5 cm. Gewicht: 132 gram.

Leaders in the field of respiratory & cardiovascular measurement

Onyx Vantage Pulsoximeter

Palmsat Pulsoximeter

PT Medical BV Tel: 0594-587280 Fax: 0594-587288 mail@pt-medical.nl www.pt-medical.nl Exclusief distributeur van o.a. Nonin Medical en Micro Medical (CareFusion).

Micro RPM Monddrukmeter

Disporta catalogus 2013 - (meet)apparatuur & instrumentarium

64


SALLI ZADELKRUK 2

GYMNA TABOURET 1

Luxe afgewerkte zitkruk, bekleed met vinyl. In hoogte verstelbaar d.m.v. een gasveer van ca. 55 tot 75 cm. Kunststof voet. Zeer stabiel verrijdbaar. Geleverd met 2 soorten wieltjes voor harde en zachte ondergrond. In 11 kleuren verkrijgbaar.

Salli zadelkrukken zijn de enige zadelkrukken waarbij het zadel uit 2 delen bestaat. Door de opening in het midden van de zadelkruk is de druk in de genitaliënstreek verminderd. Bij alle andere krukken - waarbij het zadel uit één deel bestaat - is langdurig zitten bijzonder onprettig en dus ongewenst voor u als fysiotherapeut. U wilt immers geen concessies doen aan uw eigen zitcomfort. Diverse modellen leverbaar. Voor een aantal modellen is de breedte van het zadel instelbaar en maakt het zadel een ‘swing beweging’. In 16 kleuren verkrijgbaar.

B

A

FIXATIEBANDEN/-GORDELS 3

A Fixatiegordel: met veiligheidssluiting lengte 250 cm of 350 cm.

SISSEL DESKTOP MOBILE 4

Eenvoudig instelbare hoofdsteun voor op tafel of massagebank.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

Inclusief draagtas. B Fixatieband: 100 x 3 cm of 250 x 3 cm 100 x 5 cm of 250 x 5 cm

65

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting


1

2

3

4 5 6

MASSAGEKUSSENS 6

1 Massagekussen 70x17x17 cm 2 Massagekussen 53x17x17 cm 3 Massagerol halfrond zacht 56x18x9 cm 4 Massagekussen 37x28x8 cm 5 + 6 Massagekussen 27x10x10 cm

SISSEL HANG UP 5

Kantelbare inversietafel. Max. gewichtsbelasting 110 kg. Max. lichaamslengte 198 cm.

KOFFER MASSAGEBANK 7

Inklapbare massagetafel. Kleur zwart. Eenvoudig vervoerbaar. Breedte 56 en 70 cm. Types 2-delig of 3-delig. 3-delige versie met verstelbare rugsteun en neusgatuitsparing.

BADSTOF HOEZEN 8

Kwalitatief uitstekende badstof hoezen. Neem contact op voor diverse maten. Verkrijgbare kleuren: wit, gebroken wit, beige, bruin, lichtblauw, donkerblauw, lichtgrijs, zwart en rood.

Beschermhoes afzonderlijk leverbaar.

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting

66

MAXPO SOFTSTRETCHER 9

Met name geschikt voor mensen met rug- of schouderklachten in combinatie met longaandoeningen (betere/uitgebreide longventilatie). Indicaties: COPD, neurologische patiĂŤnten, reuma, chronische klachten (pijn), eenzijdige houdingen. Inclusief oefenposter en badstof hoes.


NECKSTRETCHER 10 De Neckstretcher helpt de opgebouwde spanning uit de nek te krijgen en verbetert de lichaamshouding. Nekklachten en hierbij voorkomende bijverschijnselen worden met de Neckstretcher actief bestreden.

ROLASTRETCHER 11 De Rolastretcher masseert, rekt en mobiliseert de rug. De lage rugspieren langs de wervelkolom worden door de mobiele knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom soepeler wordt.

BACKSTRETCHER 12 De Backstretcher mobiliseert vooral de thoracale wervelkolom en herstelt de lichaamshouding, waardoor de belasting in nek, schouder en onderrug wordt ontlast. Deze behandeling is zeer effectief bij lage rugklachten.

FUNCTIONELE GEWRICHTEN OP STATIEF

SCHOUDERGEWRICHT MET ROTATORENMANCHET OP STATIEF

13 Ideale demonstratiefiguren voor anatomische uitleg en inzichtelijk maken van de mechaniek van de verschillende gewrichten. 4 types verkrijgbaar: Schouder (16 x 12 x 20 cm) Knie (12 x 12 x 34 cm) Heup (17 x 12 x 33 cm) Elleboog (12 x 12 x 39 cm)

14 Luxe functionele schoudergewricht incl. afneembaar rotatorenmanchet (5-delig). Tevens aanduiding van origo en inserties.

67

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting

Afmeting: 18 x 18 x 24 cm


BEEN MET BEKKENHELFT 16 Alle botstructuren van de onderste extremiteit inclusief bekkenhelft. Normale (volwassen) grootte.

FLEXIBELE WERVELKOLOM OP STATIEF 15 Origoâ&#x20AC;&#x2122;s en inserties zijn op femur en wervels aangegeven voor extra uitleg. Wordt geleverd inclusief statief. Hoogte 83 cm

SKELET OP STATIEF 17 De producten van 3B staan voor kwaliteit en zijn al jaren een begrip in ziekenhuizen, opleidingen en praktijken. Het skelet A10 is 170 cm lang en wordt geleverd met handig rolbaar statief.

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting

CWK / TWK / LWK OP STATIEF 18 Deze modellen zijn beweegbaar gemonteerd. Inclusief: spinale zenuwen, ruggenmerg, art. vertebralis. Hoogte: CWK 19 cm, TWK 32 cm, LWK 34 cm.

68

VOET 19 Voet met gedeelte Tibia en Fibula.


POSTER SPIEREN 21 Anatomische weergave van het menselijk spierstelsel. Verkrijgbaar in papieren of gelamineerde versie met ophangogen. Afmeting: 50 x 67 cm

LUXE KNIEGEWRICHT OP STATIEF 20 Model laat alle belangrijke musculatuur zien. Kruis- en kniebanden bevestigd d.m.v. veren. Simulatie van “bucket handle”-scheur aan binnenmeniscus. Simulatie van patellaire tendopathie. Afmeting: 33 x 12 x 12 cm

POSTER SKELET 22 Anatomische weergave van het menselijk skelet. Verkrijgbaar in papieren of gelamineerde versie met ophangogen.

ANATOMY & PATHALOGY 23 Beschrijft diverse anatomische en pathologische systemen en processen van het menselijk lichaam. 63 pagina’s, engelstalig, ondersteund door veel illustraties.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

Afmeting: 50 x 67 cm Afmeting: 26,5 x 31 cm

69

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting


INSTRUMENTAL PARTS 24 Afmeting: 46,7 x 61 cm

HIGH FIVE 25 Afmeting: 48,2 x 63,5 cm

REDUX 27 Afmeting: 66 x 83,8 cm

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting

KNEE DEEP 26 Afmeting: 63,5 x 55,8 cm

RHYTHM

STANDING STRAIGHT

28 Afmeting: 46,7 x 83,8 cm

70

29 Afmeting: 55,8 x 71 cm


NEAT FEET 30 Afmeting: 50,8 x 61 cm

CHAIN REACTION

DOUBLE EXPOSURE

31 Afmeting: 53,3 x 63,5 cm

32 Afmeting: 55,8 x 71 cm

BALACINF ART 33 Afmeting: 55,8 x 71 cm

FUGUE 34 Afmeting: 46,7 x 61 cm

HANG TEN 35 Afmeting: 53,3 x 58,4 cm

71

Disporta catalogus 2013 - praktijkinrichting


: aam we nheen u e i n oor v er Ned

land

Nu ook Fyzzio producten via Disporta!

Echografie

Van u als musculoskeletaal specialist verwacht men duidelijkheid. Echografie geeft die duidelijkheid. Fyzzio helpt u op weg met prachtige echografie-apparatuur, deskundigheid én geaccrediteerde opleidingen. Fyzzio levert apparatuur van diverse merken. De EchoMaster apparatuur is gebaseerd op een ICT-platform met standaard PC, met een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding. De Sonoscanner is het nieuwste apparaat met geweldige specificaties. En met de top apparaten van Philips is zelfs de meest veeleisende echografist in zijn nopjes.

Medische fitness

Waarom is medische fitness anders dan gewone fitness? Omdat uw patiënten specifieke eisen stellen. Het assortiment van Fyzzio is daarop toegespitst. Het voldoet aan uw wensen ten aanzien van bijvoorbeeld startniveau, toegankelijkheid en bedieningsvriendelijkheid. En in de exploitatie zijn de producten uitermate aantrekkelijk. Fyzzio levert diverse topmerken, voor cardio-, kracht- en medische trainingstherapie. We selecteerden producten die het best aansluiten bij uw plannen, uw doelgroep èn uw budget. Zodat ú het verschil kunt maken.

Fysiotechniek

De prachtig vormgegeven apparaten van Gymna bieden u evidence based therapievoorstellen. De Gymna apparatuur staat bekend om haar bijzonder intuïtieve interface. De bediening volgt uw klinisch redeneren en komt met een evidence based therapievoorstel. Met één druk op het touch screen kiest u de beste therapie, geselecteerd door experts op dit gebied. Altijd de beste prikkel voor uw patiënt! Afhankelijk van uw wens kiest u voor de 100-serie, compacte 200-serie of toplijn 400-serie.


Fyzzio International BV is al ruim 30 jaar leverancier van kwaliteitsproducten voor de fysiotherapeut. Bijna elke praktijk in Nederland gebruikt dagelijks één van onze producten, met merken als Gymna, Uniphy, Ergofit, ShockMaster en EchoMaster. We zijn blij dat we samen met Disporta deze kwaliteitsproducten nog makkelijker verkrijgbaar maken.

Voor ee nc overzic ompleet ht www.dis kijk op porta.n l

Behandelbanken

De behandelbanken van Gymna zijn onovertroffen. Op elk detail het best getest. Wereldwijd toonaangevend en vaak gekopieerd, maar nooit verbeterd. Het innoverende Gymna ontwikkelde veel fundamentele verbeteringen, zoals de elektrische kringschakelaar, het Gymna stabiliteitsprofiel (GSP), versmallingssteunen en bladverwarming. Gymna behandelbanken blinken uit door hun stabiliteit en functionaliteit. Geschikt voor intensief gebruik tijdens actieve handelingen door fysiotherapeut, manueel therapeut en osteopaat. Voor meer passieve therapievormen ontwikkelde Gymna de G2 serie. Daardoor is er een Gymna bank voor elke toepassing en elk budget.

Shockwave

Fyzzio introduceerde shockwave therapie in Nederland. Fyzzio is leverancier van internationaal erkende topapparaten. Fyzzio levert zowel radiale als gefocusseerde shockwave, met speciale applicatoren zoals D-actor en V–actor. Internationale topmerken als Gymna ShockMaster en Storz Medical staan garant voor de beste werking. En Fyzzio gaat verder. Als enige opleider voor shockwave therapie geven we u de deskundigheid om evidence based te starten met deze bijzondere therapie. De begeleiding van Fyzzio bij de opstart van uw shockwavepraktijk is gebleken effectief en garantie voor succes. Zowel medisch therapeutisch als economisch.

Opleidingen

Volg de Fyzzio opleidingen als u theorie én praktijk belangrijk vindt. Leer van ervaren collega’s, professoren en ondernemers. Met maar liefst 1.000 bezette cursusplaatsen in 2012 is het cursusprogramma voor Echografie en Shockwave therapie van Fyzzio toonaangevend in Nederland, én daarbuiten. De opleidingen worden gegeven in het Nationaal Trainingscentrum echografie in Amersfoort. Ook zijn de Fyzzio lesprogramma’s onderdeel van diverse Masterstudies. Het NT-e is ‘powered by fyzzio’. Kijk op www.nt-e.nl voor alle opleidingen en actuele cursusdata.


CURE TAPE PUNCH 2

CURE TAPE 1

Het Medical Taping Concept is een complete en stimulerende behandelmethode. De tapemethode werkt gewrichtsstabiliserend, spierfunctieverbeterend en circulatie-bevorderend. De tape is huidvriendelijk en waterbestendig.

Deze tape heeft een uniek en gepatenteerd gatenpatroon waardoor de tape een grotere stretchca-paciteit krijgt. De huid en fascia kunnen geprikkeld worden binnen het gebied van de openingen van de CureTape-Punch®. Tevens heeft de huid meer mogelijkheid om te ventileren. Uit recent onderzoek komt naar voren dat het fasciale systeem o.a. een belangrijke rol kan spelen op het gebied van pijn, sturing, stabiliteit, krachtverdeling e.a. Afm. 5 cm x 5 mtr. Verkrijgbaar in de kleur beige, rood, oranje, blauw en zwart.

Afm. 5 cm x 5 mtr. Verkrijgbaar in de kleur wit, geel, beige, rood, oranje, blauw en zwart. Afm. 2,5 cm x 5 mtr, 7,5 cm x 5 mtr. Verkrijgbaar in de kleur beige. Afm. 1 cm x 5 mtr. Verkrijgbaar in de kleur beige en blauw.

CURE TAPE GIANT 3

Het Medical Taping Concept is een complete en stimulerende behandelmethode. De tapemethode werkt gewrichtsstabiliserend, spierfunctieverbeterend en circulatie-bevorderend. De tape is huidvriendelijk en waterbestendig.

CURE TAPE ASSORTIMENT 4

Het Medical Taping Concept heeft een compleet assortiment bestaande uit; cure tape, cross tape, Fysiotape Teflon HQ-schaar, barrièrefilm en haartrimmer.

LYMPHTAPING BOEK / MTC BOEK 5

LYMPHTAPING BOEK In deze bijna 200 pagina’s tellende uitgave wordt uitgebreid ingegaan op de lymfeproblematiek bij; •

Cursussen en workshops zie www.disporta.nl Afmeting per rol: 5 cm x 31,5 mtr.

Verkrijgbaar in de kleur beige, rood, oranje, blauw en zwart.

Goed/gezond werkend lymfesysteem, bijvoorbeeld posttraumatisch of postoperatief; Secundair lymfeoedeem, bijvoorbeeld na borstamputatie; Primair lymfeoedeem.

MTC BOEK Het Medical Taping Concept is inmiddels een begrip geworden binnen het therapeutisch handelen in Europa. In dit eerste Nederlandse tape handboek voor (para)medici, sportverzorgers en bewegingswetenschappers, is Josya Sijmonsma er in geslaagd een overzicht te geven van de verschillende technieken die deel uit maken van het Medical Taping Concept. 75

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


CHEMOLAN CONTACTGEL 6

Neutrale reukloze contactgel voor ultrageluid en echotherapie. Uitstekend geleidend en met water afwasbaar, volkomen veilig voor uw apparatuur.

CHEMODIS MASSAGEOLIテ起 7

CHEMODIS REINIGING

Diverse massageoliテォn, variテォrend van mild tot hypoallergeen. Verkrijgbaar in flacons van 500 ml en cans van 5 liter.

8

Diverse hygiテォnische reinigingsproducten.

Doseerpomp los verkrijgbaar.

WARMTEBALSEM HOT / MEDIUM 9

WARMTEBALSEM HOT Balsem met sterke warmtewerking. Verkrijgbaar in 150 ml en 350 ml. WARMTEBALSEM MEDIUM Balsem met milde warmtewerking. Verkrijgbaar in 150 ml en 350 ml.

ADVIL GEL 10 Voor soepele spieren en gewrichten. Een heldere gel die reukloos is en niet plakt. De gel wordt snel geabsorbeerd door de huid en dringt diep door in spieren en gewrichten. Bevat 5% ibuprofen.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

TRAUMADOL 11 Een goed verzorgende Arnica-gel. Zeer geschikt voor de verzorging van sportblessures bij blauwe plekken en gevoelige spieren. 77

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


CAI-PAN OLIE 12 100% echte Japanse pepermuntolie. Uitwendig masseren voor betere bloedsomloop. Inwendig voor bijv. schrale keel (1-2 druppels in warme drank). Ook in bad (ontspanning) of als stoombad.

CAI-PAN MASSAGEZALF 13 Gebaseerd op 33% pure Cai-pan pepermuntolie. Eerst vernauwing van bloedvaten, vervolgens verwijding. Preventief aan te brengen op de plek die extra belast wordt tijdens lichamelijke inspanning.

CAI-PAN MASSAGESTIFT 14 Deze stift/roller is gevuld met 33% sterke pepermuntzalf. Het grote voordeel is dat de zalf direct op de huid wordt aangebracht zonder dat de zalf op uw handen komt. Inhoud: 60 gram

Inhoud: 25 ml, 100 ml

Inhoud: 150 ml, 1000 ml

ICE POWER ARTHRO CREME 15 IcePower met glycosaminisulfaat en chondro誰tinesulfaat ter bescherming en voorkoming van verdere afname van het gewrichtskraakbeen en MSM ter bevordering van spierontspanning en pijndemping. Inhoud: 60 gram

ICE POWER COLD GEL 16 Koude-gel voor behandeling en pijnbestrijding bij spier- en gewrichtsklachten. Werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het natuurlijk genezingsproces. Bevat o.a. Menthol en Eucalyptus.

Disporta catalogus 2013 - verbruiksmaterialen

78


KOUDE-/WARMTEPRODUCTEN 17 Diverse koude-/warmteproducten. Cold-packs zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 13 x 14 cm, 12 x 29 cm, 16 x 26 cm.

PACKHEATER ENRAF

SENSATOUCH

18 Verwarmingsapparaat voor pakkingen. De temperatuur van het water wordt met een thermostaat nauwkeurig constant gehouden op vooraf ingestelde waarde (50-95 °C).

19 Herbruikbare koude/warmteverpakkingen. Ideaal voor de magnetron. Verkrijgbaar in: Large 33 cm x 24 cm. Tri-sectional 43 cm x 20 cm.

STADTHOLDER MOORPAKKINGEN 20 De duurzame pakking is gevuld met speciale thermogeleidende ‘heilmoor’. Diverse afmetingen.

THERMACARE BIJ PIJN AAN NEK, SCHOUDER EN POLS 21 ThermaCare zelfverwarmende kompressen bieden tenminste 8 uur lang therapeutische warmte van 40 °C. Deze diepgaande warmte zorgt dat spieren ontspannen waardoor de bloedcirculatie verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

THERMACARE BIJ RUGPIJNEN 22 ThermaCare zelfverwarmende kompressen bieden tenminste 8 uur lang therapeutische warmte van 40 °C. Deze diepgaande warmte zorgt dat spieren ontspannen waardoor de bloedcirculatie verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. 79

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


TOCO-THOLIN DRUPPELS 23 Ontspant en verfrist. Enkele druppels op uw voorhoofd, uw slapen (niet bij de ogen) en in de nek en u bent weer fit. Goed te gebruiken bij vermoeidheid, autorijden, vergaderen, winkelen, sport, etc.

NATUMAS WARM

BALSEM WARM/HEET

24 Natumas Warm is een massage-olie die zorgt voor een warmtegevoel op de huid. Tevens beschermt Natumas Warm, tegen kou en regen omdat deze olie wat vetter is.

25 Balsem Warm en Balsem Heet geven naast een betere doorbloeding in de spieren ook een warmtegevoel op de huid. Balsem Heet is uiteraard heter dan Balsem Warm maar werkt ook langere tijd door.

Inhoud: 500 ml, 5 liter Inhoud: 6 ml

Inhoud: 250 ml

MEDIMAS 26 Medimas is een verfrissende massage-olie die de spieren ontspant en de gewrichten soepel maakt. Bevorderd de doorbloeding. Inhoud: 500 ml, 5 liter

TOCO-THOLIN BALSEM

NATUMAS 27 Natumas is een wat vettere massage-olie voor buitensporten. De olie geeft een warming-up, maakt de spieren soepel en bevordert de doorbloeding. Geeft een uitstekende bescherming tegen kou en regen.

28 BALSEM 35 ML Een weldadige balsem met de kracht van etherische oliĂŤn voor de verzorging van spieren en gewrichten. Uitstekend te gebruiken tijdens het sporten. BALSEM SPECIAAL 50 ML Extra sterke balsem naar Oosters recept met de kracht van etherische oliĂŤn voor de verzorging van spieren en gewrichten. Uitstekend te gebruiken tijdens het sporten.

Inhoud: 500 ml, 5 liter 81

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


Je ziet meteen wie er goed beschermd is! Niet voor niets is Leukotape classic al vele jaren de sporttape van de KNVB. Professionals kiezen voor kwaliteit. Voor het aanleggen van een functionele tape-bandage is, naast vaardigheid, topmateriaal een vereiste. De voordelen van Leukotape® classic: • Plakt uitstekend op de huid en op zichzelf terwijl de rol toch moeiteloos afrolbaar is • De katoenen basis is zeer sterk en waterafstotend • Prima scheurbaar in lengte en breedte door de micro-kartels • De kunststof kern - mooi gepolijst - voorkomt snijwondjes op de vingers • Met Leukotape gebruik je de hele rol - geen onbruikbare restjes aan het eind van de rol Leukotape classic: al jaren de eerste keus van de professional. Uw medische groothandel heeft hét!

BSN medical BV · Postbus 1376 · 1300 BJ Almere · Telefoon 036 - 53 89 596 · Fax 036 - 53 89 566 · www.bsnmedical.nl

OFFICIAL SUPPLIER KNVB SMC


LEUKOTAPE CLASSIC 29 Voor het aanleggen van functionele bandages is, naast een grote vaardigheid, goed materiaal een vereiste. De traditionele tape, Leukotape Classic is een niet rekbare, zeer sterk klevende tape die in alle opzichten voldoet aan de gestelde eisen.

STRAPPAL TAPE

LEUKOTAPE P COMBIPACK

30 Strappal is een hypo-allergene tape. Dit maakt Strappal speciaal geschikt voor patiënten en sporters die overgevoelig zijn voor tapes met een conventionele kleeflaag. Strappal is snel aan te brengen dankzij de gekartelde rand die zich makkelijk met de hand laat afscheuren.

31 Speciale tape-toepassingen vragen om een sterke, starre tape met een bijzonder grote kleefkracht. De huidkleurige Leukotape P is speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. De Fixomull Stretch zorgt voor een uitstekende barrière tussen de huid en de enorme kleefkracht van de Leukotape P.

Afm. 10 m x 3,75 cm / 10 m x 2,5 cm Afm. 10 m x 2,5 cm / 10 m x 4 cm

OPTIPLASTE-C / OPTIPLASTE-E 32 Huidkleurig klevend windsel met maximale rek in de lengterichting. Bij uitstek geschikt voor steunverbanden waarop grote krachten worden uitgeoefend en voor lange tijd worden aangelegd. Afm. 4,5 m x 6 cm, 4,5 m x 8 cm, 4,5 m x 10 cm

TENSOPLAST 33 Tensoplast elastische kleefzwachtels zijn vooral geschikt wanneer bewegingsbeperking is geïndiceerd. Door de grote kleefkracht blijft het verband uitstekend op zijn plaats en wordt voor langere tijd gedragen. Wordt daarom vaak toegepast bij de behandeling van verstuikingen.

ACRYLASTIC 34 Huidkleurig in de lengterichting rekbaar klevend windsel. Dankzij de huidvriendelijke kleeflaag beschikt Acrylastic over alle eigenschappen die aan een dergelijk windsel worden gesteld. Afm. 4,5 m x 6 cm, 4,5 m x 8 cm, 4,5 m x 10 cm

Afm. 4,5 m x 5 cm, 4,5 m x 7,5 cm, 4,5 m x 10 cm

83

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


FIXOMULL STRETCH 35 Rekbaar en klevend non-woven vlies. Huidvriendelijk en geschikt voor de volledige fixatie van verbanden op bewegende lichaamsdelen. De huidvriendelijke en hypo-allergene kleeflaag houdt aangelegde verbanden op hun plaats. Tevens ideaal te gebruiken als onderlaag voor fixatiedoeleinden. Afm. 10 m x 5 cm, 10 m x 10 cm, 10 m x 15 cm

LEUKOTAPE FOAM 36 Bij het aanleggen van bepaalde verbanden is het belangrijk lichaamsdelen die uitsteken te beschermen tegen overmatige druk. Leukotape Foam is het ideale polstermateriaal bij het aanleggen van compressie-, steun- en ontlastingsverbanden. Inhoud: 10 stuks Afm. 20 x 30 cm

BMP IDEAAL WINDSEL 37 Duurzame, in de lengte rekbare zwachtel met een zeer hoog katoen gehalte. De BMP Ideaal zwachtel is elastisch geweven, luchtdoorlatend en voldoet aan de DIN-norm 61632. Vanwege de constante kwaliteit behoort de ideaal zwachtel bij huisartsen, ziekenhuizen en andere medische instellingen tot de standaarduitrusting. Afm. 4 cm, 6 cm, 8 cm, 10 cm en 12 cm breedte.

Disporta catalogus 2013 - verbruiksmaterialen

BSN PLEISTERS

TAPEBENODIGDHEDEN

38 Leukoplast is de traditionele hechtpleister met zeer goede kleefkracht. Afm. lengte: 5 m of 9,2 m Breedte: 1,25 cm, 2,5 cm, 5 cm Hansaplast is een zeer elastische wondpleister voor de snelle en hygiĂŤnische verzorging van kleine verwondingen. Afm. lengte: 1 m of 5 m breedte: 4 cm, 6 cm, 8 cm

84

39 Kijk op de website www.disporta.nl voor diverse tapebenodigdheden.


IDEAAL WINDSEL 40 Elastisch ideaalwindsel met rafelvrije randen, van 100% katoen. Korte rek ca. 90%. Ademend, kookvast, meerdere keren wasbaar. Bestand tegen vet, olie, zalven en zweet. Huidvriendelijk. Met verbandklemmen en per stuk verpakt in cellofaan. Afm. 4 cm, 6 cm, 8 cm, 10 cm en 12 cm breedte.

KORTE REKZWACHTELS 41 Korte rekzwachtel +/- 80%, t.b.v. ambulante compressietherapie, geeft hoge werkdruk en lage rustdruk. Kan â&#x20AC;&#x2DC;s nachts blijven zitten. Afm. 8 cm en 10 cm breedte.

LANGE REKZWACHTELS 42 Elastisch lange rekzwachtel, lichte uitvoering. Ca. 165% rek. 81% katoen, 16% polyamide, 3% polyurethaan. Wasbaar op 60 graden en latexvrij. Voor sterke maar rekbare compressie.

ELASTISCHE KLEEFZWACHTEL 43 Korte rek pleisterzwachtel ( 70%). 100% katoen. Latexvrij. Zinkoxiderubber kleeflaag aangebracht in microporeuze stroken. Tussen stroken luchtzones daardoor lucht- en waterdampdoorlaatbaar. Zelfkanten.

VERBANDTROMMEL A 44 Verbandkoffer Multi A, ABS, vakindeling, plexiglas binnenkleppen en wandbeugel. Verbandkoffer is gevuld maar ook leeg te verkrijgen. Afm. 43 x 30 x 15 cm

Huidskleur. Afm. 2,5 m x 7,5 cm en 2,5 m x 10 cm Afm. 10 cm en 12 cm breedte. Per stuk verpakt in een doosje.

85

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


VERBANDTROMMEL B 45 Verbandkoffer MiniMulti B, ABS, vakindeling, plexiglas binnenkleppen en wandbeugel. Verbandkoffer is gevuld, maar ook leeg te verkrijgen.

VERBANDTROMMEL BHV 46 Verbandkoffer Multi, ABS, vakindeling, plexiglas binnenkleppen en wandbeugel. Afm. 43 x 30 x 15 cm

HYDROFIELWINDSEL 47 Niet-elastisch windsel, 100% katoen, 20 draads, rafelvrije randen. Sterk hydrofiel, luchtig, ademend, plooibaar en niet pluizend. Was- en steriliseerbaar. Grote treksterkte. Per stuk verpakt in cellofaan. 4 cm, 6 cm, 8 cm en 10 cm

Disporta catalogus 2013 - verbruiksmaterialen

STERIELE GAASJES 48 Rafelvrij gevouwen, ademend gaaskompres. Gemaakt van 100% katoen; ontvet en gebleekt. Hoge treksterkte in lengte en breedterichting, hoge absorptie, ademend, zacht. 5 x 5 cm 5 x 9 cm 10 x 10 cm

SNELVERBANDEN 49 Samenstelling wondkussen; 67% viscose en 33% polyester. Aan beide zijden voorzien van een elastisch windsel. Wondkussen is voorzien van een niet verklevend laagje! Zacht en hypo-allergeen. Nr. 1, 2 en 3

86


MITELLA 50 100% viscose, sterk en duurzaam.

ALCOHOLDOEKJES 51 Alcoholdoekje voor reiniging van de huid. Steriel verpakt per stuk, 100 stuks in een doos. Afm. 6,5 x 3 cm

ELASTISCH NETVERBAND 52 58% katoen, 25% rubber omsponnen met polymide en 17% rubber: geen pleisters of klemmen nodig. Gerekt, 25 mtr lang, in handige dispenserdoos.

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

87

Disporta catalogus 2013- verbruiksmaterialen


U w e i g e n F Y S I O WEBSHOP GRATIS S

GRATI

€ 29,5 p/maa

0

nd

Supported by esporta onderdeel van Disporta

Voor méér informatie of het bestellen van uw eigen webshop, BEL 013 544 20 32


EP DESINFECTERENDE HANDZEEP 2

Desinfecterende handzeep met brede en snelle afdoding van micro-organismen (bacteriën, schimmels en virussen). 6 x 1L Optioneel: wanddispenser (RVS)

ASEPTIX DESINFECTERENDE ALLESREINIGER ULTRASAN ULTRA RAPID 1

Het ideale middel voor desinfectie en reiniging van kleine oppervlakken, zoals behandeltafels, werkbladen, apparatuur, deurklinken, computerschermen, tafels... Toegelaten door CTGB. Leverbaar in schuim - sprayflacon 750 ml • • • • • •

Breed spectrum van bacteriën, virussen en schimmels Snelle desinfectie in 30 seconden Geschikt voor alle type materialen Laat geen residu achter Geen schadelijke stoffen zoals alcohol en chloor 100% milieuvriendelijk en geen gevaarsymbolen!

EP HANDDOEKDISPENSER 3

Deze dispenser is snel en makkelijk bij te vullen. Geschikt voor gevouwen handdoekjes. Afm. 38 x 28 x 10 cm Los verkrijgbaar: EP M-vouw-handdoekjes 2-laags 27 x 106 st.

PURELL HANDDESINFECTIEGEL 4

Handdesinfectie zonder water, is een vochtinbrengende desinfecterende alcoholgel voor professioneel gebruik. Combineert een breed werkingsspectrum (medische standaard) met een uitstekend huidgevoel. Inhoud: 1200 ml

INSTANT FOAM 5

EP DISPENSER POETSROL MINI / MIDI

Instant foam voor frisse reiniging. Desinfectieschuim. Desinfectant (doodt 99,9% van de bacteriën).1 flacon (1000 ml), 1750 doseringen. Dispenser optioneel.

6

Universele dispenser voor alle centre feed poetsrollen. Leverbaar in 2 versies: Midi - afm. 37 x 25 x 23 cm Mini - afm. 35 x 18 x 17 cm

Optioneel: Wanddispenser (automatic), met 3 x LR14 batterijen handsfree te gebruiken.

Los verkrijgbaar: Poetsrol midi 6 x 275 mtr (100% cellulose) Poetsrol mini 12 x 120 mtr (100% cellulose)

89

Disporta catalogus 2013 - hygiëne


EP SOFT-TEX DISPENSERKARTON 7

Een papieren reinigingsdoek met een groot volume voor het opnemen van grote hoeveelheden vloeistof zoals water, olie enz. Euro Soft-Tex zorgt voor een perfecte droging zonder pluizen of krassen en is vrij van silliconen.

EP FACIAL TISSUES 8

2-laags, 100% cellulose. Afmeting tissue: 21 x 21 cm 40 doosjes à 100 tissues

4 x 100 vel in box

EP ONDERZOEKTAFELPAPIER 9

100% cellulose. Zacht en sterk. 6 x 100 m Verkrijgbaar in de breedtes 40, 45 en 50 cm

EP TOILETROL EUROSOFT 10 Zachte kwaliteit tissue, 3-laags. 100% cellulose 10 cm x 250 vel 56 rollen (7 x 8)

AFVALBAK 11 Afvalbak met open inworp. Kan zowel hangend als staand gebruikt worden. Afm. 56 x 33,7 x 22,5 cm Inhoud: 23 liter

HANDSCHOENEN LATEX/VINYL/NITRILE 12 Handschoenen latex, vinyl en nitrile verkrijgbaar in de maten: XS, S, M, L en XL. De conformiteit met de volgende normen is vastgesteld: • • •

EN 455:1,2,3 EN 374:2003 EN 420:2003

Disporta catalogus 2013 - hygiëne

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

90


The natural way of Sweden De orthopedische hoofdkussens met nekondersteuning van SISSEL® zijn beschikbaar in verschillende materialen en uitvoeringen. De ‘SISSEL® EDGE’ zorgt voor een anatomisch correcte ondersteuning in zij- en in rugligging.

De SISSEL® hoofdkussens uit het speciale, niet-temperatuurgevoelige visco-elastisch schuimmateriaal bieden een zachte en correcte ondersteuning. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor mensen met drukgevoelige nekspieren die net iets meer comfort wensen.

De SISSEL® hoofdkussens vervaardigd uit polyurethaanschuim bieden een zeer goede balans tussen zachtheid en stabiliteit. Het schuim is elastisch, sterk, hygiënisch en geurloos. Dit is het standaard therapeutisch hoofdkussen.

Alle SISSEL® hoofdkussens zijn vormvast, getest op allergenen, antistatisch, vrij van HCFK’s en andere giftige stoffen.

SISSEL CLASSIC 1

Het originele orthopedisch kussen met nekondersteuning. Materiaal : polyurethaan Overtrek : fluweel Afmetingen : 47 x 33 x 11 cm (M) 47 x 33 x 14 cm (L)

SISSEL PLUS 2

In de hoogte instelbaar orthopedisch kussen met nekondersteuning en uitneembare “vario inleg”. Met 90 ventilatiekanalen voor betere warmteafvoer. Materiaal : polyurethaan Overtrek : fluweel Afmetingen : 47 x 33 x 11/14 cm

SISSEL SOFT 3

Het originele orthopedisch kussen met nekondersteuning. Materiaal : visco-elastich schuim Overtrek : fluweel Afmetingen : 47 x 33 x 11 cm (M) 47 x 33 x 14 cm (L)

Bij aankoop van 10 SISSEL® kussens ontvangt u GRATIS een floordisplay met opbergbox voor 4 Sissel® kussens. 91

Disporta catalogus 2013 - zit- en ligcomfort


M-LINE KUSSENS 4

Ook uw hoofdkussen draagt bij aan een goede nachtrust. Alle M Line-kussens zijn gemaakt van revolutionair visco-elastisch M Line-materiaal.

SISSEL VENOSOFT

TEMPUR KUSSENS 5

M Line-kussens zorgen ervoor dat u een ontspannen slaaphouding aanneemt. Want als uw hoofd goed ligt, zullen ook uw nek en ruggenwervel een ontspannen houding aannemen. Bovendien zorgen deze kussens voor een maximale ventilatie en hygiëne tijdens uw slaap.

Het Original Kussen werd in samenwerking met fysiotherapeuten ontworpen om ervoor te zorgen dat het zich perfect vormt naar de contouren van uw nek en hoofd, waardoor de spieren van de nek en de schouders optimaal worden ondersteund en ontlast. Het Original Kussen is een steunkussen en wordt aanbevolen aan diegene die niet alleen een betere nachtrust willen, maar ook behoefte hebben aan een therapeutisch betere slaaphouding. Het design zorgt voor de juiste ondersteuning van uw hoofd, nek en schouders waardoor die op één lijn komen te liggen met uw ruggengraat. U kunt genieten van een betere nachtrust.

Voor het complete assortiment kijk op: disporta.nl

De zachte hoes van velours is behandeld tegen huismijt en hypoallergeen. De hoes kan worden verwijderd om te wassen.

6

Hoogwaardig venenkussen met toplaag uit viscoelastisch schuim voor een nóg betere drukverdeling en ontlasting van de benen. Het Sissel Venosoft venenkussen is individueel in te stellen middels een uitneembare wig. Onder andere aan te bevelen bij spataderen en gezwollen benen tijdens de zwangerschap. Voorzien van zeer duurzaam overtrek 75% katoen, 25% polyester. Verkrijgbaar in 2 lengtematen. Afmeting: Venosoft S (klein): 65 x 50 x 22 cm te gebruiken tot 165 cm lichaamsgrootte. Afmeting: Venosoft L (groot): 78 x 50 x 22 cm te gebruiken vanaf 165 cm lichaamsgrootte. Materiaal toplaag: visco-elastisch Temp-Control. Hoes inbegrepen

Voor het complete assortiment kijk op: disporta.nl

SISSEL SIT RING 7

Zitring om de druk te verlagen tijdens het zitten. Behandeling en preventie van decubitus, postoperatief ter drukverlaging, postpartum Eigenschappen: • CFK vrij polyurethaan foam • Milieuvriendelijk • Behoudt de vorm en is vuurbestendig • Hypoallergeen. MAAT: Ø 45 cm (buiten), Ø 11 cm (binnen) Geleverd met een overtrek van 100% katoen.

Disporta catalogus 2013 - zit- en ligcomfort

SISSEL STANDARD / COLOUR 8

Standaard model wigkussen. Zorgt voor een rechte zithouding. De Sissel Sit Basic zorgt voor een rechte zithouding. Ontlast hierdoor de wervelkolom en tussenwervelschijven. Zorgt zodoende voor een optimale en ontspannen zithouding. Met stevige schuimvulling uit één stuk. Afmeting: 35 x 35 x 6,5 cm Materiaal: 100% gerecycleerd schuimstof

92


SISSEL DORSABACK + PAD 9

De Sissel DorsaBack is een comfortabele zit- en rugsteun met een voorgevormd houten frame, daardoor heeft u een prima ondersteuning aan uw gehele rug en houdt deze recht. De DorsaBack voorkomt het wegzakken in de stoel. Past in iedere stoel of bank. De hoes is afneembaar en eenvoudig te reinigen.

SISSEL DORSABACK CAR 10 Voorgevormde rugsteun voor in de auto. Ter voorkoming van rugklachten. Past in vrijwel iedere autostoel. Het frame bestaat uit verscheidene verlijmde natuurhouten platen met daaroverheen hoogwaardige vinylschuimvulling.

BACK-JOY 11 Het Back-Joy zitkussen corrigeert automatisch je zithouding, waardoor spanning en pijn worden verlicht. De vorm kantelt je bekken iets, zodat je correct gaat zitten. Het zitkussen is overal te gebruiken op een harde of zachte ondergrond.

Verkrijgbaar in de kleur zwart, grijs en blauw. Afmeting rugsteun: 31 x 50 cm Afmeting zitkussen: 44 x 37 x 3,5 cm

MATCH-U BACK-SAND LENDENSTEUN 12 Ondersteuning bij langdurig passief zitten tijdens werken en/of autorijden met handig contragewicht.

MATCH-U ANATOMISCH WIGKUSSEN 14 Verbetert uw zit en activeert de rugspieren.

MATCH-U BACK 2 LENDENKUSSEN 13 Vermindert vermoeidheid en ondersteunt de rug.

93

Disporta catalogus 2013 - zit- en ligcomfort


A

B

C

D

M-LINE PRO KUSSENS 15 A. M-LINE PRO hoofdkussen afmeting B 30 x L 25 x H 10/7 cm

B. M-LINE PRO zitkussen soft afmeting B 40 x L 40 x H 8(soft) 5(firm) cm

C. M-LINE PRO lendenkussen afmeting B 35 x L 35 x H 7 cm

D. M-LINE PRO beenkussen afmeting B 20 x L 30 x H 20 cm (2 delen zijn uitklapbaar).

SPACESIT ZITKUSSEN 16 Alleen zweven is beter! Met SpaceSit速 zit u als op een luchtkussen, omdat het zich aan uw lichaamscontouren aanpast en het gewicht gelijkmatig over het gehele oppervlak verdeelt. Met een uitstekende terugveerkracht richten de microvezels zich bliksemsnel op, zelfs bij de geringste verplaatsing van het lichaamsgewicht en zorgen voor een nauwkeurige drukvermindering in elke zitpositie. De doorbloeding wordt verbeterd en daarmede het ontspannen zitten zonder vermoeidheidsgevoel over een langere periode mogelijk wordt gemaakt. Afmeting 44 x 43 x 5 cm

Disporta catalogus 2013 - zit- en ligcomfort

94

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl


ALUMINIUM VERZORGINGSKOFFER 1

Aluminium verzorgingskoffer. Stevige koffer met praktische indeling.

SPORTKOFFER 2

PROFESSIONELE KOFFER DE LUXE (PLEXI)

Sportkoffer. Verschillende opbergmogelijkheden.

3

Kwalitatief hoogwaardige sportkoffer met aan weerszijden vulbare compartimenten. Inclusief handige etui voor kleine materialen. Afmeting (buitenzijde): 50 x 19 x 40 cm

COMPEED BLAARPLEISTERS 5

Leverbaar in: Small, 6 stuks in 1 verpakking. Afmeting: 2 cm x 6 cm

IGLOO COOLBOX 4

Ovale blaarpleisters voor directe vermindering van pijn en druk. Stoot water, vuil en bacteriĂŤn af. Blijft tot 3 dagen op zijn plaats zitten.

Deksel opent/sluit eenvoudig door simpele kliksluiting.

Medium, 5 stuks in 1 verpakking. Afmeting: 4,2 cm x 6,8 cm

Inhoud: 7,5 ltr

Voor een com pleet overzicht kijk op

disporta.nl

ANATOMISCHE ELLEBOOGKRUK 6

Met anatomisch gevormd handvat. Op 2 plaatsen in hoogte verstelbaar. Met antislipdop aan onderzijde.

HALSTRACTIE PAKKET 7

Eenvoudig achter deur te bevestigen. Inhoud: waterzak (5 ltr), kunststof beugel, hoofdbandage en koord.

Links en rechts verkrijgbaar. 95

Disporta catalogus 2013 - overige


Braces

Oefenmaterialen

Comfort

Verbruiksartikelen

Voor meer informatie kijk op match-u.com

Disporta catalogus 2013  

Groothandel voor de fysiotherapie Alles voor de eerste lijn!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you