ERA Nieuwbouwmagazine 2020

Page 1Magazine van ERA Belgium. Lees meer over projectontwikkeling, nieuwbouw en ERA.


ERA Magazine | Voorwoord

02


VOOR

WOORD Beste lezer, Welkom in de vierde editie van het ERA Nieuwbouwmagazine. Kopen in vertrouwen, dat is waar we bij ERA dagelijks naar streven. En dat onze klanten dit op prijs stellen merken we aan onze cijfers. Ruim 10.081 transacties werden in 2019 gerealiseerd binnen het ERA netwerk en onze klanten gaven ons een gemiddelde tevredenheidsscore van 9,1 op 10. Daar zijn we trots op! Het aandeel van nieuwbouw in deze transacties neemt exponentieel toe: meer dan 11% van het totaal aantal transacties is nieuwbouw. Als onbetwiste marktleider op de vastgoedmarkt is het uiteraard ons doel om dit aandeel nog verder uit te breiden. De aankoop van nieuwbouw is een belangrijke emotionele en financiële beslissing, daarom is het van groot belang dat u duidelijk en correct geïnformeerd wordt over het volledige proces. ERA gelooft in projecten die de juiste partijen samenbrengen met betrekking tot architectuur, bouw en begeleiding in financiering en verkoop en biedt nieuwbouwprojecten te koop aan op plan of na de oplevering. Waar u ook naar op zoek bent, u kunt rekenen op de expertise van de ERA makelaars bij de aankoop van uw nieuwe thuis. We staken ons magazine in een nieuw jasje en ook de vorm en de inhoud kregen een frisse make-over. Met dit ERA Nieuwbouwmagazine willen we inspirerende verhalen en relevante informatie uit de nieuwbouwwereld delen. We zijn daarvoor steeds op zoek naar nieuwe interessante invalshoeken. Werkt u in de toekomst graag mee aan ons magazine? Geef ons dan gerust een seintje. In deze editie leest u hoe technologie en milieu de bouwen vastgoedsector grondig veranderen en krijgt u exclusieve interieurtips van Bart Appeltans, interieurexpert in Blind Gekocht, het woonprogramma waarbij ERA de begeleiding doet bij de aankoop van de panden. Verder vindt u een greep uit ons residentiële nieuwbouwaanbod dat voortdurend verandert en aangevuld wordt. Benieuwd naar meer? Scan onderstaande QR-code en ontdek het volledige en actuele ERA aanbod.

Veel leesplezier! Johan Krijgsman CEO ERA Belgium

03


ERA Magazine | Inhoudstafel

ERA NIEUWBOUWMAGAZINE

INHOUDELIJK

04

109

39

09

119

77

65

21


03 Voorwoord

Welkom in de vierde editie van het ERA Nieuwbouwmagazine.

06 Nieuwbouwprojecten In Antwerpen.

09 BEN woningen

Klaar voor een groene toekomst?

21

Interieur is durven

Bart Appeltans (37), oprichter van interieur- en architectenbureau SFAR en interieurexpert in Blind Gekocht.

28 Nieuwbouwprojecten In Limburg.

39 Smart cities

Hoe slimme steden ons leven verrijken.

45 Nieuwbouwprojecten In Oost-Vlaanderen.

64 Nieuwbouwprojecten In Brussel.

65 Verkocht & Gekocht Tijd voor een nieuwe thuis.

68 Nieuwbouwprojecten In Vlaams-Brabant.

77 Koperwachtzaal

ERA verkoopt 1 op de 3 woningen aan zijn eigen klantenbestand.

80 Nieuwbouwprojecten In West-Vlaanderen.

109 Johan Krijgsman

Één jaar na zijn debuut als CEO van ERA Belgium blikt Johan Krijgsman (33) tevreden terug.

116 Nieuwbouwprojecten In Wallonië.

119 ERA breidt uit

ERA zoekt ambitieuze makelaars voor 35 nieuwe kantoren.

05


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

LOUIS-PAUL Residentie Louis-Paul: 14 stijlvolle appartementen, verdeeld over 2 gebouwen die op een unieke manier verbonden zijn door een gemeenschappelijke tuin. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras.

14 wooneenheden gemeenschappelijke tuin 1, 2 of 3 slaapkamers gezellige kleinschaligheid in de stad Vanaf: € 185.000 Armand Segerslei 137-139, 2640 Mortsel

ERA De Kern

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE WITTE LELIE Waar anders kan je zo stijlvol wonen? Aan de Antwerpsesteenweg, in hartje Westmalle, ligt het project De Witte Lelie. Het project staat voor stijlvol en hedendaags wonen in een kwalitatieve leefomgeving.

19 wooneenheden toplocatie in de dorpskern ondergrondse parkeergarage hoogwaardige, kwalitatieve materialen Vanaf: € 165.000 Antwerpsesteenweg 333, 2390 Westmalle

ERA Immo Noord

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

06


RESIDENTIE

BISTHOVEN Centraal gelegen nieuwbouwproject ‘Residentie Bisthoven’ nabij openbaar vervoer, winkels, scholen en parken.

18 wooneenheden energiezuinig ondergrondse autostaanplaats volledige inspraak in afwerking Vanaf: € 157.000 De Manstraat 97, 2100 Deurne

ERA Housing

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

MEERLE ONS DORP Prachtig nieuwbouwproject ‘Meerle Ons Dorp’, bestaande uit 23 appartementen, gelegen op toplocatie in het gezellige Meerle.

23 wooneenheden toplocatie in het hartje van Meerle landelijke architectuur met moderne toetsen kwalitatieve materialen Vanaf: € 185.000 Gemeenteplein 11-15, 2328 Meerle (Hoogstraten)

ERA Immo Noord

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

07


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

GROENZICHT Residentie Groenzicht is een kleinschalig exclusief nieuwbouwproject met 12 kwalitatief afgewerkte appartementen. De appartementen beschikken over ruime terrassen en/of tuinen en grenzen aan agrarisch gebied! 12 wooneenheden exclusief karakter door toegangspoort kwalitatieve afwerking energiezuinig Vanaf: € 195.500 Koningin Astridlaan 50, 2550 Kontich ERA Housing

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be 08


WIE VANDAAG KIEST VOOR EEN BEN-WONING, KIEST VOOR DE TOEKOMST. Artikel: Klaar voor een groene toekomst?

09


ERA Magazine | Artikel

KLAAR VOOR EEN

GROENE TOEKOMST? Vanaf volgend jaar zullen bijnaenergieneutrale gebouwen de standaard worden in Vlaanderen. Deze nieuwe norm zal heel wat impact hebben op de nieuwbouwprojecten in de toekomst. Hoog tijd om de Europese richtlijnen even op te frissen en de voordelen van energiebewust bouwen op een rijtje te zetten.

In 2003 kondigde de Europese overheid enkele minimumeisen aan voor energieprestaties van zowel nieuwe als gerenoveerde gebouwen. Om energiebewust bouwen en verbouwen te stimuleren in Vlaanderen, legde de Vlaamse regering een uitgebreid eisenpakket vast waaraan nieuwe gebouwen moeten voldoen. Met deze EPB-regelgeving (Energie Prestatie en Binnenklimaat, red.) wil de overheid in Vlaanderen energiezuinige gebouwen realiseren. Op termijn zal dat een aanzienlijke energiebesparing opleveren en dat heeft zowel voor het milieu als voor bewoners verschillende voordelen.

10


11


ERA Magazine | Artikel

Hoe lager, hoe zuiniger Bij het bouwen van bijna-energieneutrale nieuwbouwprojecten worden 2 belangrijke maatstaven gehanteerd, namelijk het E-peil en het

Zo werd er een inschatting gemaakt die aantoonde dat de energiekosten van een BEN-woning wel met 85% zouden dalen.

S-peil. Het E-peil drukt de globale energieprestatie uit van de woning. Dit getal geeft een inzicht in het energieverbruik. Hoe lager het E-peil, hoe minder energie een woning nodig heeft om te verwarmen en om warm water en elektriciteit te produceren.

Investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug dankzij

Vanaf 2021 zal een BEN-woning over een E-peil

een lage energiefactuur op het einde van de maand.

moeten beschikken van maximaal E30. Om een dergelijk E-peil te behalen is het belangrijk om

Extra beloning voor een BEN-woning

enerzijds warmte- en ventilatieverlies te beperken en anderzijds warmtewinsten optimaal te benutten. Om

Wie bouwplannen heeft, hoeft niet langer te

dat te garanderen, werd besloten dat het S-peil van de

wachten om bijna-energieneutraal te bouwen.

BEN-woning vanaf 2021 maximaal S20 mag bedragen.

Het bouwen van een BEN-woning wordt zowel

Het S-peil bepaalt de globale isolatiewaarde van de

door de Vlaamse overheid als door verschillende

woning. Kortom: hoe lager het E-peil en het S-peil, hoe

banken aangemoedigd. Wie een BEN-woning

energiezuiniger jouw woning is.

bouwt, zal gedurende vijf jaar korting krijgen op de onroerende voorheffing. Bouwaanvragen bij een E-peil van maximaal 30 ontvangen een korting van 50%. Bij een E-peil van maximaal 20 bedraagt de korting zelfs 100%. Daarnaast bieden banken

Tips & tricks

een BEN-krediet aan voor wie kiest voor een bijna-

Zo maak jij jouw woning energiezuiniger!

energieneutrale woning. Hierdoor geniet je van een lagere rente in de vorm van een voorwaardelijke

Isolatie Goede isolatie houdt de warmte in je

korting op de intrestvoet.

woning langer vast.

12

Zonnepanelen Onttrek energie op een

Naast al deze financiële voordelen, zullen BEN-

milieuvriendelijke manier uit de natuur.

woningen ook fors stijgen in marktwaarde.

Groendak Planten hebben een isolerend

Aangezien de bouwmarkt strenger wordt op vlak van

effect, beschermen tegen UV-licht en

energie en in 2021 energieneutraal bouwen de norm

temperatuurschommelingen, dienen als

wordt, zal de waarde van jouw BEN-woning enorm

geluidsbarrière en verlengen de levensduur

stijgen. Wat houdt je nog tegen om vandaag al BEN

van je dakbedekking.

te bouwen?


Een goede zaak voor het milieu Dat een BEN-woning goed nieuws betekent voor je portemonnee hebben we al aangegeven, maar ook voor het milieu is bijna-energieneutraal bouwen een goede zaak. Zo voorziet de BEN-woning zichzelf grotendeels van energie, en dat op een ecologische en groene manier. De hernieuwbare energiebronnen produceren groene energie die gebruikt kan worden voor het opwekken van elektriciteit en het verwarmen en koelen van water. De woning zal dankzij optimale ventilatie en luchtdichtheid minder energie nodig hebben om te verwarmen, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Hieraan zijn twee belangrijke voordelen verbonden voor jou als BEN-bewoner, namelijk een lagere energierekening en jouw bijdrage aan een schoner milieu. Bovendien hebben de strenge isolatienormen van de BEN-woning niet enkel een positieve impact op de verwarming, maar ook op vlak van geluid. Zo blijft de warmte binnen en het lawaai buiten!

Bouwen aan een duurzame toekomst Om een BEN-woning te bouwen is het gebruik van

Door energiebewust en duurzaam te bouwen, investeren we samen in een groene toekomst.

duurzame materialen een fundamenteel aspect, maar een aannemer zoeken die bewust omgaat met energie is ook belangrijk. Aannemers die zich specialiseren in duurzaamheid en energiebewust bouwen en verbouwen kunnen zich door de

Door energiebewust en duurzaam te bouwen

Bouwunie laten erkennen als ‘energiebewuste

investeren we samen in een groene toekomst. Wie

aannemer’. De Bouwunie creëerde het label om

vandaag kiest voor een bijna-energieneutrale woning,

jouw zoektocht naar duurzame bouwbedrijven te

kiest dus voor een milieuvriendelijke thuis, anticipeert

vergemakkelijken. Op die manier check je gemakkelijk

op de energienormen die in de toekomst alleen maar

of jouw aannemer aan je duurzaamheidseisen

strenger zullen worden en geniet van een lagere

voldoet.

energiefactuur als kers op de taart!

13


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

DE POORT 10 wooneenheden Vanaf: € 185.000 Kessel-Dorp 99, 2560 Kessel

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

STADSESTRAAT 2 huizen Vanaf: € 350.500 Stadsestraat 22, 2250 Olen

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

GROENSPIE 5 huizen Vanaf: € 324.000 Opstal 8, 2340 Beerse

ERA Immo Noord

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

14


RESIDENTIE

ANNE

8 appartementen Vanaf: € 233.244 Bruggestraat 2, 2240 Zandhoven

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE BIB

9 appartementen Vanaf: € 139.000 Schotensesteenweg 138, 2100 Deurne

ERA Housing

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BOUWELSESTEENWEG 6 appartementen Vanaf: € 222.000 Bouwelsesteenweg 18, 2280 Grobbendonk

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

15


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

PUNT AAN DE LAAN Punt aan de Laan is een uniek woonproject gelegen op de hoek van de Roderveldlaan, de Lode Vissenaekenstraat en de Fruithoflaan.

6 wooneenheden groen wonen maar dicht bij de stad terras met zicht op de Antwerpse skyline aandacht voor duurzaamheid Vanaf: € 236.700 Roderveldlaan 101, 2640 Mortsel

ERA Housing

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

GROEN-ENDE Nieuwbouwproject Groen-Ende is een knappe en tijdloze residentie bestaande uit 17 appartementen met terras en/of tuin gelegen op een uiterst centrale locatie te Vlimmeren.

17 wooneenheden centrale ligging 1, 2, of 3 slaapkamers kwalitatieve materialen Vanaf: € 150.000 Hei-ende 3, 2340 Vlimmeren (Beerse)

ERA Immo Noord

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

16


RESIDENTIE

BOUWELSESTEENWEG Nieuwbouwproject van 19 appartementen en 2 woningen in het centrum van Nijlen.

21 wooneenheden 2 of 3 slaapkamers detail & kwaliteit zeer laag energieverbruik Vanaf: € 215.000 Bouwelsesteenweg 4-6, 2560 Nijlen

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE HEIKANT Eigentijds project met hedendaagse nieuwbouwwoningen, allen met 3 slaapkamers, carport of garage en leuke stadstuin.

18 wooneenheden eigen stadstuin ruime inspraak in afwerking 3 slaapkamers Vanaf: € 242.400 Heikantstraat 18, 2430 Laakdal

ERA Innoa

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

17


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

DE MUNT 9 appartementen Vanaf: € 245.000 Muntstraat 3-7, 2800 Mechelen

ERA Vijfhoek

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

GOODLIFE 38 appartementen Vanaf: € 272.600 Schanslaan 51, 2150 Borsbeek

ERA De Kern

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BOEREBEEMDEN 3 huizen Vanaf: € 295.000 Dikstraat 24, 2430 Vorst

ERA Innoa

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

18


RESIDENTIE

KUILTJESSTRAAT 4 huizen Vanaf: € 298.000 Kuiltjesstraat 2360, Oud-Turnhout

ERA Immo Noord

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DRAEYBOMEN 2 appartementen Vanaf: € 239.416 Pater Van Baelenstraat 1, 2200 Morkhoven

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BEUKENHOF 8 huizen Vanaf: € 329.000 Beukenlaan 11, 2290 Vorselaar

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

19


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Antwerpen

RESIDENTIE

OUDEBAREEL 4 appartementen, 1 opbrengsteigendom Vanaf: € 212.000 Bredabaan 527, 2170 Merksem

ERA Housing

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE KAASBOERIN 2 appartementen Vanaf: € 299.000 Schotensesteenweg 381, 2100 Deurne

ERA Housing

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

HET HOF 4 appartementen Vanaf: € 319.714 Itegemsesteenweg 18, 2270 Herenthout

ERA Renomar

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

20


DE TIJD DAT IEDEREEN MET ZIJN STUKJE GROND NAAR DE ARCHITECT GAAT IS VOORBIJ. Bart Appeltans oprichter van interieur- en architectenbureau SFAR en interieurexpert in Blind Gekocht

21


ERA Magazine | Artikel

INTER­IEUR IS

DURVEN Onze thuis toont aan wie we zijn. Het is de plek waar we ons ontspannen, waar we opgroeien en ons verenigen met de mensen die we liefhebben. Bart Appeltans (37), oprichter van interieur- en architectenbureau SFAR en interieurexpert in Blind Gekocht, tovert het ene huis na het andere om in een prachtige en tijdloze thuis. In dit interview deelt hij zijn visie op het interieur van nieuwbouwwoningen en geeft hij enkele exclusieve interieurtips.

22


N

23

© Dena Huys


ERA Magazine | Artikel

Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen Als jonge tiener was Bart Appeltans gefascineerd door Britse woonprogramma’s op tv. “Op de Vlaamse televisie bestonden nog geen interieur- en woonprogramma’s, maar ik keek soms urenlang naar die van op de BBC”, vertelt hij enthousiast. Dat Bart nu zelf te zien is in een populair woonprogramma op televisie heeft hij te danken aan een SFAR-klant. “De producer van Blind Gekocht (programma op VIER, red.) had me gecontacteerd nadat een klant mij had aangeraden als interieurarchitect”, zegt Bart. “Ik ben iemand die graag uitdagingen aangaat en was dus meteen enthousiast om hieraan mee te werken.” In Blind Gekocht gaat hij samen met Béa Vandendael, makelaar bij ERA IMMPULS, op zoek naar een geschikt huis voor talloze kopers en transformeert hij iedere woning in een gezellige thuis.

Kies voor tijdloze kleuren en materialen en werk met trendy accenten.

Dankzij zijn populariteit krijgt Bart nu van over heel het land de vraag om mensen uit de nood te helpen met hun interieur. “Sinds het programma krijg ik enorm veel nieuwe aanvragen. Het zijn er zodanig veel, dat het gewoon onmogelijk is voor mij om op elk verzoek in te gaan. Daarom kwam ik op het idee om een boek uit te brengen waarmee ik toch heel wat mensen op weg kan helpen en hen de kans geef om zelf hun interieurstijl te ontdekken”, zegt hij. “Tijdloos is eigenlijk een mooie samenvatting van mijn idee van wonen in combinatie met advies in verband met renoveren en het aankleden van nieuwbouw. Er worden bovendien ook enkele significante projecten van de afgelopen jaren getoond aan de hand van prachtige foto’s”, vertelt Bart trots. Kortom, een praktisch en mooi koffietafelboek waarmee iedereen aan de slag kan.

24


Realisatie van Sfar in Zonhoven, foto uit het boek Tijdloos.

Toch is het aankleden van een nieuwbouwwoning

“In compactere nieuwbouwappartementen ga je

voor velen een ander paar mouwen. “Ik krijg

geen enorme kasten zetten, want dat neemt gewoon

soms klanten over de vloer die een nieuwbouw­

te veel plaats in. Je moet je interieur op maat van de

appartement hebben gekocht en die bij mij komen

beschikbare ruimte gaan inrichten en als je te weinig

aankloppen en zeggen dat ze toch wel een stapje

plaats hebt, moet je anders gaan nadenken. Zo kan

verder willen gaan met hun interieur.”

je bijvoorbeeld gebruik maken van hangkasten of ingebouwde meubels en kiezen voor een sofa op pootjes zodat je de vloer ziet doorlopen,” gaat hij

Maak er je eigen ding van

verder. “Je moet ervoor zorgen dat een compactere ruimte toch ruim en aangenaam aanvoelt.”

“Meestal zijn die nieuwbouwprojecten knap ontworpen langs de buitenkant, maar toch merk ik dat de indeling soms niet altijd past bij het gezin of het individu dat de woning gaat bewonen, of dat het gewoon te compact is. Het is belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over wat je met een ruimte kan doen en maak er dan ook je eigen ding van”, zegt Bart. 25


ERA Magazine | Artikel

Betrek de interieurarchitect Bart is ervan overtuigd dat interieurarchitecten bij nieuwbouwprojecten een enorme meerwaarde kunnen bieden. “Gelukkig besteden heel wat bouwpromotoren tegenwoordig wel meer en meer aandacht aan de indeling en het interieur van nieuwbouwwoningen, zodat er vandaag ook vaak anders dan standaard ontworpen en gebouwd wordt”, zegt hij.

Het is belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over wat je met een ruimte kan doen.

“De markt is enorm aan het evolueren. De tijd dat iedereen met zijn stukje grond naar de architect gaat is voorbij. Mensen kiezen steeds vaker voor een kant-en-klaar huis op een stukje grond bij een projectontwikkelaar. Enerzijds omdat het

Durf ervoor te gaan

betaalbaarder is, anderzijds omdat het ook de

26

keuzestress wegneemt”, vermoedt Bart. “Zij die zelf

Een van de belangrijkste tips die Bart iedereen wil

een bouwgrond hebben en samen met een architect

meegeven is: interieur is durven! “Tegenwoordig kan

gaan bouwen willen meestal meer maatwerk en meer

alles. Je kan het zo gek niet bedenken. Er verschijnen

keuze, maar dit resulteert vaak in een hoger prijskaartje

ieder half jaar nieuwe stijlen en nieuwe trends, die ook

en is dus niet voor iedereen weggelegd.”

nog eens gecombineerd kunnen worden”, vertelt Bart.


Realisatie van Sfar in Genk, foto uit het boek Tijdloos.  Realisatie van Sfar in Bilzen, foto uit het boek Tijdloos.

“Het is belangrijk dat mensen van de ‘schrik’

Toch benadrukt Bart dat veiligere opties soms een

afstappen om te durven kiezen voor materialen die

slimmere keuze kunnen zijn.

in eerste instantie misschien wat klassieker of ‘niet clean’ aanvoelen, zeker in een nieuwbouwproject”,

“Let er altijd op dat de dingen die veel kosten en die

gaat hij verder. “Sinds enkele jaren merk ik gelukkig

lang moeten meegaan van de beste kwaliteit zijn.

een enorme ommezwaai. Het moderne van vandaag

Bovendien raad ik aan om vooral voor materialen te

is veel warmer en heeft een decoratiever karakter

kiezen die goed aanvoelen en een rustige, tijdloze

dan 10 of 15 jaar geleden. Toen deed je alleen maar

uitstraling hebben”, zegt hij. “Ga op zoek naar je

goed als je koos voor een grijze tegel en een witte

eigen stijl, maar onthoud vooral dat de grootste

keuken”, stelt hij vast. “Vandaag durven mensen al

kosten in een woning de vloer, de badkamer en de

wat verder te gaan. Bovendien wordt er ook gewoon

keuken zijn. Als je daar kiest voor tijdlozere kleuren

anders geleefd. De klassieke indelingen vervagen.

en materialen, kan je met trendy accenten werken

Zo merk ik dat er bij nieuwbouwwoningen steeds

op de wanden of op vlak van het meubilair en de

meer gekozen wordt voor grote leefruimtes, dat de

decoratie. Ben je deze na een aantal jaren beu?

keuken de belangrijkste plek in huis wordt en dat het

Geen probleem! Het kost je veel minder om enkele

interieur ook meer aandacht krijgt. Het mag allemaal

accenten te vervangen dan een hele nieuwe vloer te

wat decoratiever en mensen willen echt meer sfeer

leggen”, besluit hij.

creëren, ook in hun keuken en badkamer. Mijn advies? Durf dat gewoon te doen!” 27


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

VIA

6 appartementen Vanaf: € 255.000 Steenweg 68, 3540 Herk-de-Stad

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

VAARTSTRAAT 6 appartementen Vanaf: € 259.500 Vaartstraat 1, 3500 Hasselt

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BEKERVELD 4 appartementen Vanaf: € 270.000 Bekerveldweg 33, 3520 Zonhoven

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

28


RESIDENTIE

EGGE

5 appartementen Vanaf: € 408.250 Grote Eggestraat, 3520 Zonhoven

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BOVELINGEN 2 appartementen, 2 huizen Vanaf: € 269.000 Bovelingenstraat 177, 3870 Heers

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

KLOOSTERSTRAAT 2 huizen Vanaf: € 281.000 Kloosterstraat 220, 3920 Lommel

ERA Carl Tournier

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

29


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

HOEK VAARTSTRAAT - KEMPISCHE STEENWEG Luxueuze en energiezuinige BEN appartementen met ruime terrassen op wandelafstand van de kanaalkom met place-to-be Quartier Bleu en het bruisende stadscentrum van Hasselt.

doordachte indeling hedendaagse architectuur hoge afwerkingsgraad Vanaf: € 290.000 Kempische Steenweg 14, 3500 Hasselt

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

KEMPISCHE STEENWEG Luxueuze BEN appartementen op een toplocatie.

toplocatie kwalitatieve materialen grote raampartijen Vanaf: € 247.000 Kempische Steenweg 18, 3500 Hasselt

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

30


RESIDENTIE

FRANSE BOS BLOK B Het project Franse Bos in Genk is met zijn unieke bouwvorm en inplanting bijzonder vernieuwend. groen privé domein van 3ha maximaal wooncomfort energiezuinige en duurzame aanpak ruime zongerichte terrassen Vanaf: € 112.300 Winterslagstraat 172 B, 3600 Genk ERA Maximmo

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

31


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

VERDE

Zalig thuiskomen in Residentie Verde. Woonproject Verde biedt een mix van 30 instapklare appartementen, 3 woningen en 1 commerciële ruimte in het groene Heusden-Zolder. 33 wooneenheden doorzonappartementen gemeenschappelijke binnentuin rustige omgeving Vanaf: € 165.500 Poorthoevestraat 9 - 11, 3550 Heusden-Zolder ERA MIJN-immo

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

32


RESIDENTIE

CLARISSE Centraal gelegen in het bruisende centrum van Genk komt project Clarisse, hier vind je jouw nieuwe thuis. 45 wooneenheden op wandelafstand van het centrum 3 verschillende parkeermogelijkheden 1-, 2- en 3 slaapkamerappartementen Vanaf: â‚Ź 135.000 Mosselerlaan 32, 3600 Genk ERA Maximmo

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

33


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

FRANSE BOS BLOK C Het project Franse Bos in Genk is met zijn unieke bouwvorm en inplanting bijzonder vernieuwend.

14 wooneenheden totale domein is 3 ha ondergrondse garage zuinig energieverbruik Vanaf: € 214.104 Winterslagstraat 172 C, 3600 Genk

ERA Maximmo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

RESIDENTIE ROXY Residentie ROXY, een prachtig nieuwbouwproject van 12 appartementen en 2 halfopen woningen in het centrum van Beverst.

14 wooneenheden hoogwaardige afwerking toplocatie energiezuinig Vanaf: € 230.000 Beverststraat 12-14, 3740 Beverst (Bilzen)

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

34


RESIDENTIE

DE BEEMD Nieuwbouwproject ‘Residentie De Beemd’ is gelegen aan de Nieuwe Kuilenweg nabij het stadscentrum van Genk. Op deze unieke binnenstedelijke inbreidingslocatie worden 6 stadswoningen en 17 appartementen met ondergrondse parkeergarage ontwikkeld.

23 wooneenheden kwaliteitsvolle afwerking ruime woning met open keuken vlakbij stadscentrum Vanaf: € 194.250 Nieuwe Kuilenweg 9A, 3600 Genk

ERA Maximmo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

PROJECT SERENITAS Kwaliteitsvolle appartementen met een uitzonderlijke ligging in het hart van Lommel!

15 wooneenheden ligging in het centrum van Lommel energiezuinig hoogkwalitatieve materialen Vanaf: € 174.750 Einderpad 30, 3920 Lommel

ERA Carl Tournier

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

35


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

ASCENTRIUM A Wonen in het centrum van As.

18 wooneenheden ruime terrassen centrale ligging 1-,2- of 3- slaapkamerappartementen Vanaf: € 197.795 Kerkplein A, 3665 As

ERA Maximmo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

CENTRUMRESIDENTIE ECCLESIA Kwalitatief wonen in het centrum van Tessenderlo.

19 wooneenheden gelegen in het centrum 1, 2, of 3 slaapkamers ruim terras of tuin Vanaf: € 169.500 Kerkstraat 39, 3980 Tessenderlo

ERA De Piramide

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

36


RESIDENTIE

WOONERF DE POST FASE 1 Uniek & autoluw wonen in kwalitatieve appartementen met grote zonneterrassen! 27 wooneenheden modern maar toch landelijk wonen groene omgeving met verkeersluwe zone zonovergoten terrassen Vanaf: â‚Ź 218.250 Stationsstraat 14, 3840 Borgloon ERA De Piramide

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

37


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Limburg

RESIDENTIE

B-BLOCKS I Smaakvol nieuwbouwproject in het centrum van Beringen, op de voormalige Rijkswachtsite. 44 wooneenheden Centrale ligging Ondergrondse parkeergarage 1-, 2- en 3 slaapkamerappartementen Vanaf: € 167.500 Koerselsesteenweg 44, 3580 Beringen ERA MIJN-immo

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

38


EEN STAD WORDT PAS ‘SLIM’ WANNEER DE TECHNOLOGIE INSPEELT OP DE PROBLEMEN EN BEHOEFTEN VAN INWONERS. Artikel: Hoe slimme steden ons leven verrijken

39


ERA Magazine | Artikel

SMART

CITIES

40


Hoewel de wereldbevolking blijft toenemen, wordt de beschikbare ruimte steeds schaarser. Deze problematiek verplicht onze samenleving nieuwe

Hoe slimme steden ons leven verrijken Technologie heeft onze huidige samenleving sterk

concepten te ontwikkelen om

beïnvloed en die evolutie zal in de nabije toekomst

onze woon- en leefomgeving

alleen maar versnellen. Overal ter wereld verschijnen

zo aangenaam en functioneel

aan de hand van big data. In Europa is het concept

mogelijk te houden. Dit is waar

nog niet zo ingeburgerd, maar in België winnen ze

nieuwe slimme steden waar alles geanalyseerd wordt

stap voor stap terrein.

het idee van de zogenaamde smart cities vandaan komt. Slimme steden die door

Meer dan alleen technologie

middel van informatie- en

Slimme steden worden aangedreven via een

communicatietechnologie

verzamelen en deze verwerken om inzichten te

het leven van inwoners

genereren. Echter, een stad wordt pas als ‘slim’

vergemakkelijken door energie,

op de bestaande problemen en behoeften van de

mobiliteit, infrastructuur en

inwoners. Aan de hand van big data analyseren

veiligheid onder de loep te nemen

inwoners en op basis daarvan wordt er bekeken

en te monitoren.

welke technologische oplossingen er zijn.

intelligent netwerk van sensoren die gegevens

bestempeld wanneer de digitale technologie inspeelt

steden deze behoeften en problemen van de

Heel eenvoudig uitgelegd zijn deze slimme steden dus een aaneenschakeling van technologische oplossingen om het leven van de inwoners te faciliteren.

41


Songdo: De ‘slimste stad ter wereld’ ligt ten zuidwesten van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Ultieme optimalisatie

waterverbruik fors besparen. Bovendien wordt er ook voor gezorgd dat er voldoende parken worden

Een slimme stad is pas in haar opzet geslaagd

voorzien, waar inwoners kunnen sporten, picknicken

wanneer de technologie ingezet kan worden om

en genieten van de rust en kalmte. Ook dit bevordert

doelen te bereiken zoals duurzaamheid, veiligheid,

in grote mate de luchtkwaliteit van de slimme stad.

gezondheid en meer. Naast deze belangrijke bouwstenen zijn er nog enkele andere fundamentele

Daarnaast heeft lokale handel niet enkel een positieve

aspecten die van belang zijn voor de digitale

impact op werkzekerheid in de stad, maar ook op

samenleving.

het milieu. Aangezien de productie goedkoper wordt omwille van het feit dat slimme steden efficiënter

Zo is in iedere stad druk verkeer vaak een bron

omgaan met water en energie, wordt de slimme stad

van ergernis. Duurzaam transport is dan ook een

gezien als een centrum voor innovatie.

belangrijk uitgangspunt voor iedere slimme stad.

Kortom, slimme steden bieden een beter woon- en

Om mobiliteit te optimaliseren bieden slimme steden

leefcomfort aan dan klassieke steden. Het welzijn en

bijvoorbeeld deelfietsen en elektrische steps aan.

de veiligheid van de inwoners wordt geoptimaliseerd

Deze vorm van micromobiliteit biedt verschillende

dankzij de focus die wordt gelegd op het verbeteren

voordelen: het verkeer verloopt efficiënter, inwoners

van de samenleving.

komen sneller aan op hun bestemming door minder filevorming, de lucht is minder vervuild en er is

42

minder geluidsoverlast.

Van vastgoed naar flexgoed

Omdat duurzaamheid de rode draad vormt in de

Gebouwen en inwoners vormen het kapitaal van een

slimme steden is duurzame energie essentieel.

stad. Wanneer vastgoed, of vast kapitaal, efficiënt en

Projectontwikkelaars bouwen zogenaamde ‘slimme

flexibel ingezet kan worden en dus voor meer dan

gebouwen’ die beduidend minder uitstoten,

slechts één doel geschikt is, kan zowel overtollig als

aanzienlijk minder afval produceren en ook op

een tekort aan vastgoed vermeden worden.


Een stad wordt pas ‘slim’ wanneer de technologie inspeelt op de problemen en behoeften van inwoners.

monitoren. Dankzij deze technologie is Songdo een van de meest ecologische steden ter wereld. Alle gebouwen zijn vrijwel energieneutraal en de stad is op die manier ontworpen dat de fiets en het openbaar vervoer de beste vervoermiddelen zijn. Bovendien is 40% van de grond in Songdo gereserveerd voor groene zones en parken. Begin deze eeuw werd Songdo door de ZuidKoreaanse overheid in zijn totaliteit ontworpen. Het moest de meest geavanceerde slimme, groene stad

Het kiezen voor aanpasbaar, combineerbaar en multi-

worden die het model ging vormen voor toekomstige

inzetbaar flexgoed (flexibel vastgoed, n.v.d.r.) heeft

slimme steden overal ter wereld. Deze ‘techno-

verschillende voordelen. Multi-inzetbare gebouwen

utopie’ was er dus eerder dan zijn inwoners en werd

en ‘meegroeiende’ huizen die veelzijdig zijn en

doorheen de jaren een groot succes op vlak van

aangepast kunnen worden aan de behoeften van de

duurzaamheid. Op vlak van leefbaarheid is er volgens

gebruikers of inwoners zijn ruimte-efficiënt en leiden

de inwoners toch nog wat werk aan de winkel, want

tot slimmer omgaan met de beschikbare ruimte.

er is meer dan alleen technologie nodig om van een

Bovendien zijn ze tijdsefficiënt, milieuvriendelijk

slimme stad een slimme samenleving te maken.

en vormen ze een sociale meerwaarde doordat de woningen bewoonbaar zijn zowel voor mindervalide

In 2021 gaat ook autofabrikant Toyota een nieuwe

mensen als grote gezinnen. Slim flexgoed komt

stad van de toekomst bouwen aan de voet van de

ten slotte ook de visuele kwaliteit ten goede

berg Fuji in Japan. Het Japanse automerk gaf de

door versnippering tegen te gaan en kwalitatieve

stad de naam Woven City, omdat alles en iedereen

architectuur als basis te gebruiken.

verbonden zal staan via een netwerk van sensoren en camera’s.

De stad van de toekomst?

De nieuwe slimme stad vormt daarom de ideale locatie voor wetenschappers om de ontwikkeling

Ten zuidwesten van de Zuid-Koreaanse hoofdstad

van artificiële intelligentie te onderzoeken in een

Seoul ligt de ‘slimste stad ter wereld’, namelijk

echte samenleving. Woven City zal voorlopig

Songdo. Deze stad telt ongeveer 100 000 inwoners

de thuisbasis vormen voor onderzoekers,

en maakt gebruik van sensoren en camera’s die

wetenschappers, ingenieurs en hun families, maar

verkeer, luchtkwaliteit, energieverbruik en andere

in de toekomst zal deze nieuwe slimme stad ook

menselijke activiteiten voortdurend analyseren en

andere bewoners aantrekken.

Een simulatie van Woven City de stad die in 2021 gebouwd wordt door het automerk Toyota.

43


ERA Magazine | Artikel

Slimme steden in België

Smart Flanders

Ook in ons land duiken er steeds meer smart

Op 1 januari 2017 lanceerde toenmalig minister voor

city-initiatieven op. Enkele Belgische steden

Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans het Smart

implementeren reeds nieuwe technologische

Flanders-programma dat door onderzoekers van

toepassingen om het dagelijkse leven van hun

imec uitgevoerd werd. Het Smart Flanders-project

inwoners te optimaliseren.

wil in samenwerking met de Vlaamse Regering van Vlaanderen de slimste regio van Europa maken.

In Brussel kunnen de bewoners met een mobiele

Dat vergt een gezamenlijke integrale aanpak op

app (Fix My Street) incidenten, schade of zwerfvuil

verschillende domeinen met als doel te evolueren

signaleren. Op die manier kan snel en efficiënt

naar een duurzame Vlaamse slimme regio.

ingegrepen worden. De stad Antwerpen heeft dan weer sensoren geplaatst in vuilnisbakken en

Het onderzoeksprogramma begeleidde

waterleidingen. Zo kunnen de reinigingsdiensten

de 13 centrumsteden en de Vlaamse

exact weten wanneer een vuilnisbak moet worden

gemeenschapscommissie (VGC) voor Brussel om

leeggemaakt en wordt waterkwaliteit in het oog

te groeien naar slimme steden. In december 2019

gehouden. En in Namen kunnen inwoners genieten

liep het oorspronkelijk programma echter af. Onder

van een verbeterde mobiliteit dankzij slimme

Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart

bushokjes. Deze bushokjes worden voorzien van

Somers wordt het Smart Flanders-programma

digitale panelen die de verkeerssituatie weergeven en

vandaag voortgezet. In dit vervolgprogramma wordt

de wachttijden aantonen.

ingezet op het voortzetten van het netwerk en de dynamiek die is ontstaan binnen het oorspronkelijke programma, de ontwikkeling van een Vlaamse Open City Architectuur (VLOCA) en het verhogen van de kennis van de steden en gemeenten om Europese

Smart Flanders wil van Vlaanderen de slimste regio van Europa maken.

subsidies binnen te halen. Intussen bieden heel wat steden in België slimme toepassingen aan die het leven van hun inwoners faciliteren. Bovendien zullen er in de toekomst meer en meer initiatieven opduiken die dagdagelijkse dingen zullen digitaliseren. En ooit zullen we misschien allemaal in een slimme stad leven. Is dit het begin een slim tijdperk?

44


RESIDENTIE

DE STOKERIJ Woonproject De Stokerij, prachtig wonen op een historische locatie en dit op wandelafstand van de Markt in Zele. historische locatie op wandelafstand van de Markt karaktervolle elementen hoge afwerkingsgraad appartementen en woningen Vanaf: â‚Ź 192.500 Langemuntstraat 19, 9240 Zele ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

45


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

FLORIS

8 wooneenheden Vanaf: € 261.750 Markt 21, 9960 Assenede

ERA Vastgoed Ryckaert

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DEN OMMEKEER 5 appartementen Vanaf: € 185.000 Statiestraat 29, 9870 Zulte

ERA Bossuyt

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

MELKERIJSTRAAT 1 appartement, 3 huizen Vanaf: € 237.500 Melkerijstraat 8, 9290 Berlare

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

46


RESIDENTIE

BRAEMBULCK 9 appartementen Vanaf: € 180.000 Rijksweg 142, 9870 Zulte

ERA Bossuyt

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ATHENESTRAAT 10 huizen Vanaf: € 265.000 Athenestraat 1, 9100 Sint-Niklaas

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ARTHUR 4 wooneenheden Vanaf: € 252.500 Tweekapellenstraat 16, 9050 Gentbrugge

ERA Vastgoed Ryckaert

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

47


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

KARMEL Prachtig wonen op een historische locatie in hartje Sint-Niklaas, dat is Karmel. historische locatie op wandelafstand van de Markt karaktervolle elementen hoge afwerkingsgraad appartementen en woningen Vanaf: € 152.426 Veldstraat 2, 9100 Sint-Niklaas ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

48


RESIDENTIE

OSCAR

Mooi en tijdloos nieuwbouwproject ‘Residentie Oscar’. 10 wooneenheden BEN-appartementen rustig en comfortabel wonen

Vanaf: € 160.500 Brugstraat 92-94-96, 9160 Lokeren ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

49


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

PARK MYLE Luxueus en kleinschalig nieuwbouwproject.

5 wooneenheden luxueuze materialen centrale ligging Vanaf: € 325.000 Grote Markt 6, 9100 Sint-Niklaas

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

VROONHOF Residentie Vroonhof is een modern project met de nadruk op energiezuinig wonen.

20 wooneenheden zuid georiënteerde ligging 2- of 3 slaapkamerappartementen energiezuinig Vanaf: € 191.991 Doornstraat 2, 9140 Temse

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

50


RESIDENTIE

DE KAPEL De Kapel, 18 appartementen in een groene, maar tegelijk stedelijke omgeving.

18 wooneenheden zonnige terrassen moderne architectuur private autostaanplaats Vanaf: € 134.500 Kapelstraat 144, 9140 Steendorp

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE SLEUTEL Op de Velle in Temse komt een mooi en tijdloos nieuwbouwproject ‘Residentie De Sleutel’.

15 wooneenheden luxueuze materialen uitstekende ligging groene omgeving Vanaf: € 169.000 Steendonkstraat 1-7, 9140 Temse

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

51


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

‘T GELAEG Hedendaags nieuwbouwproject ‘Residentie ‘t Gelaeg’ bestaande uit 13 appartementen met achterliggende garages.

13 wooneenheden 1, 2, 3 of 4 slaapkamers centrale ligging zonnepanelen en hoogwaardige isolatie Vanaf: € 169.500 Kapelstraat 80, 9140 Steendorp

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ASSENEDESTEENWEG - ZELZATE Een verfrissende, veilige en rustgevende plek voor het hele gezin. Dat is wat deze gloednieuwe verkaveling te bieden heeft. Dankzij de verschillende bouwstijlen en oppervlaktes vind je hier een nieuwbouwwoning op maat van jou en je familie.

12 wooneenheden gelegen in groene & veilige woonwijk slimme BEN-woningen centrale locatie Vanaf: € 281.423 Assenedesteenweg 175, 9060 Zelzate

ERA Vastgoed Ryckaert

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

52


RESIDENTIE

DE GRAANMARKT Het nieuwbouw appartementencomplex ‘De Graanmarkt’ situeert zich in het hartje van Ninove. 35 wooneenheden centrale locatie hoge afwerkingsgraad historische site Vanaf: € 182.500 Graanmarkt 38 40, 9400 Ninove ERA Esperanza

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

53


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

CASTOR PARK Rustig gelegen, energiezuinig nieuwbouwproject ‘Castor Park’, gelegen op wandelafstand van de Grote Markt in Beveren. tijdloze architectuur op een centrale locatie zowel woningen als appartementen autoluwe groene binnenzone met vijver comfortabel wonen Vanaf: € 187.000 Kallobaan 86, 9120 Beveren ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

54


55


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

BROEKSTRAAT 3 huizen Vanaf: € 210.000 Broekstraat 101, 9150 Kruibeke

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LINDESTRAAT 6 appartementen, 6 garages Vanaf: € 206.000 Lindestraat 10, 9160 Lokeren

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

MANDEMAKERSSTRAAT 5 huizen Vanaf: € 315.750 Mandemakersstraat 1, 9290 Berlare

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

56


RESIDENTIE

MOLENHOEK 2 huizen Vanaf: € 289.000 Molenhoek 13, 9290 Berlare

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BUITENSTRAAT 6 huizen Vanaf: € 319.500 Buitenstraat 134, 9170 Sint-Gillis-Waas

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

BOSDORP 3 huizen Vanaf: € 385.000 Bosdorp 97, 9190 Stekene

ERA Wonen

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

57


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

BELVEDÈRE Rustig gelegen, energiezuinige nieuwbouwresidentie, gelegen in een schitterend landschapspark. 76 wooneenheden 1- en 2-slaapkamerappartementen ruim terras op wandelafstand van het centrum Vanaf: € 151.500 Strijkerstraat 1, 9160 Lokeren ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

58


59


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

HOPPE

Residentie Hoppe ontleent zijn naam aan de brouwerij die vroeger op deze locatie gevestigd was. In de twee gebouwen zijn er 38 nieuwbouwappartementen voorzien, elk met een ruim en zuidwest georiënteerd terras. 38 wooneenheden duurzame materialen en hoogwaardige afwerking (met groendak) elk appartement beschikt over een gezellige tuin of een ruim zuid- of zuidwest georiënteerd terras Vanaf: € 199.000 Gelaagstraat 163, 9140 Steendorp ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

60


RESIDENTIE

MOLENDREEF Uniek project met kwalitatief afgewerkte appartementen in residentiĂŤle en rustige buurt midden in het groen. 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen te midden van het groene park gevarieerd aanbod hedendaagse architectuur

Vanaf: â‚Ź 147.905 Nieuwe Molenstraat 136, 9100 Sint-Niklaas ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

61


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Oost-Vlaanderen

RESIDENTIE

DE WATERGANG Rustig gelegen, energiezuinig woonproject ‘De Watergang’ vlakbij het centrum van Assenede. 26 wooneenheden ongeremd woongenot binnen een modern en energiezuinig kader uitstekende verbinding met de E34

Vanaf: € 320.000 Kloosteraprilstraat 2, 9960 Assenede ERA Vastgoed Ryckaert

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

62


RESIDENTIE

HERZELE STATIE Hedendaags woonproject Residentie ‘Herzele Statie’ gelegen vlak aan het station van Herzele. 25 wooneenheden combinatie van rustig en centraal wonen zonnige terrassen hoge afwerkingsgraad Vanaf: € 230.080 Beeklaan 1, 9550 Herzele ERA Wonen

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

63


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Brussel

RESIDENTIE

CAPOUILLET 15 Op een steenworp afstand van Place Stéphanie en zijn vele winkels komt het nieuwbouwproject Capouillet 15.

centrale ligging grote tuinen kleinschalig nieuwbouwproject Vanaf: € 255.000 Rue Capouillet 15, 1050 Ixelles

ERA Châtelain

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

HYDRAULIQUE 6 11 uitstekende luxe appartementen met hoogwaardige afwerking.

uitstekende ligging kwalitatieve materialen energiezuinig Vanaf: € 379.000 Rue Hydraulique 6, 1000 Bruxelles

ERA Châtelain

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

64


ALS WE EEN CIJFER OP DE DIENSTVERLENING VAN ERA MOETEN KLEVEN DAN ZOU DAT ONGETWIJFELD EEN NEGEN OP TIEN ZIJN. Artikel: Verkocht & gekocht!

65


ERA Magazine | Artikel

VERKOCHT &

GEKOCHT Kris en Saskia D.W. waren meteen overtuigd toen ze hun oog lieten vallen op een gloednieuw nieuwbouwproject in het Waasland. Het koppel koos voor ERA in hun nieuw vastgoedavontuur en verkocht hun woning binnen de vijf dagen met de hulp van ERA makelaar Gert. “Het verkopen en aankopen van vastgoed is iets dat sterk gebaseerd is op vertrouwen, en dat vertrouwen vonden wij bij Gert en ERA Wonen.”

66


Het stereotype beeld van een harde makelaar vormde voor Kris en Saskia een drempel in hun keuze voor het juiste vastgoedkantoor. “Hoewel we meteen waren overtuigd van een bepaalde entiteit in het nieuwbouwproject, kwamen we er niet direct uit met welke makelaar we in zee wilden gaan voor de verkoop van onze woning en de aankoop van onze nieuwe thuis”, vertelt Kris. “Zoals elke consument hebben we de vrijheid genomen om te luisteren naar verschillende vastgoedmakelaars om te horen wat zij ons konden aanbieden.” Ook ERA passeerde de revue. “ERA kenden we voornamelijk van de massale aanwezigheid als markleider in het straatbeeld. Zeker de laatste tijd kan je er niet meer omheen: het aantal

Tijd voor een nieuwe thuis

borden in onze omgeving is echt zeer opvallend.” Kris en Saskia brachten makelaar Gert op de Uiteindelijk koos het koppel voor ERA Wonen.

hoogte van hun interesse in een bepaalde entiteit

“Makelaar Gert was zeer toegankelijk en stelde

van het nieuwbouwproject. “Daags na ons eerste

ons meteen op ons gemak. Hij was helemaal niet

contact konden we het project al bezoeken. We

opdringerig en dankzij zijn expertise konden we hem

wisten dat er nog iemand was langs geweest de

volledig vertrouwen. Het stereotype beeld dat we in

dag voordien, dus we waren ons ervan bewust dat

gedachten hadden werd volledig ontkracht dankzij

we niet de enige geïnteresseerden waren. Het was

zijn begeleiding.” Samen met Gert begonnen ze

geen verkooppraatje, want diezelfde avond belde

aan hun nieuw avontuur. “Gert maakte op meerdere

de makelaar ons op met de boodschap dat dat lot

momenten tijd vrij om samen met ons alles te

reeds verkocht was. Maar Gert stelde ons meteen

overlopen en bood ons ook de nodige ruimte om

een andere optie voor, zonder opdringerig over te

alles te laten bezinken. Bovendien werden we enorm

komen, omdat hij wist dat we zo geïnteresseerd

goed geïnformeerd”, vertelt hij.

waren in het project”, vertelt Kris. “We zijn dan op zeer korte termijn opnieuw een lot gaan bekijken en dit voldeed volledig aan onze verwachtingen. De

Overtroffen verwachtingen

beslissing volgde kort nadien, maar ook hier hadden we op geen enkel moment het gevoel dat we onder

Bij de verkoop van een woning is de eerste indruk

druk werden gezet. We hebben alles eerst rustig

het belangrijkst. Kwalitatieve foto’s die de woning

kunnen laten bezinken en Gert voelde ook aan dat

zo optimaal mogelijk in beeld brengen zijn dus

we die ruimte nodig hadden. Het blijft tenslotte een

essentieel. “Dankzij de persoonlijke aanpak en

beslissing die je niet elke dag maakt.”

transparante service van Gert besloten wij ook onze oude woning via ERA te verkopen. De foto’s die

“Als we een cijfer op de dienstverlening van ERA

werden genomen waren bijzonder mooi en heel

moeten kleven dan zou dat ongetwijfeld een negen

professioneel. Zelfs in die mate dat we er bijna terug

op tien zijn”, gaat Kris verder. “We zijn blij dat het

verliefd op werden. En wij niet alleen… We konden

hele traject op een zorgeloze manier is kunnen

onze oren niet geloven, onze woning werd al na vijf

verlopen, want eerlijk toegegeven is dit toch een

dagen verkocht! Alles verliep heel erg vlot. Niet alleen

stressvolle periode die je doormaakt. We zouden

wij, maar ook de kopers kijken met een tevreden

ERA dan ook vast en zeker aanbevelen aan al onze

gevoel terug op het hele proces”, zegt Kris.

vrienden en familie”, besluit hij.

67


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Vlaams-Brabant

RESIDENTIE

DE VLIERE 8 appartementen Vanaf: € 245.000 Diestsesteenweg 498 , 3010 Kessel-Lo (Leuven)

ERA Vandendries

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

CATHERINA 4 appartementen Vanaf: € 310.000 Populierenlaan 13, 1861 Meise

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

VAN ELEWIJCK 6 huizen Vanaf: € 359.424 Jozef van Elewijckstraat 83, 1853 Strombeek-Bever

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

68


RESIDENTIE

ELYSION 8 appartementen Vanaf: € 175.000 Oppemstraat 17, 1861 Wolvertem

ERA Roel & Partners

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LANDHUISVELD 6 huizen Vanaf: € 332.701 Oude Mechelsestraat, 1853 Strombeek-Bever

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

GALEATI 6 appartementen Vanaf: € 179.758 Beethovenstraat 17, 1800 Vilvoorde

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

69


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Vlaams-Brabant

RESIDENTIE

WIT & ZWET Ver weg van hetzelfde. Dat is waarvoor Wit & Zwet staat. Karaktervolle gewaagde architectuur met een uitzonderlijke hoge graad van afwerking. Dit zijn dé kernwoorden voor dit stijlvol nieuwbouwproject in het hart van Ternat.

12 wooneenheden karaktervolle architectuur BEN kwalitatieve materialen Vanaf: € 150.000 Keizerstraat 11, 1740 Ternat

ERA Visie Plus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

VISTA VERDE Stijlvol BEN nieuwbouw luxe project in private tuin. 8 appartementen, 8 duplex appartementen, 4 ééngezinswoningen. Hoogwaardige afwerking. Rustig en groen gelegen.

20 wooneenheden BEN-woningen hoogwaardige afwerking vlotte verbinding Vanaf: € 350.000 Annecylaan 46, 1950 Kraainem

ERA Peeters & Verboven

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

70


RESIDENTIE

MOEREMANS 4 luxe appartementen gelegen in een groene en rustige omgeving.

4 wooneenheden rustige ligging kleinschalig project kwalitatieve afwerking Vanaf: € 368.000 Henri Moeremanslaan 46, 1700 Dilbeek

ERA Visie Plus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ARENA

Residentie Arena biedt een waaier van moderne en betaalbare nieuwbouw appartementen.

9 wooneenheden centrale ligging veel lichtinval hoog kwalitatieve materialen Vanaf: € 150.000 Beethovenstraat 19, 1800 Vilvoorde

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

71


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Vlaams-Brabant

RESIDENTIE

RESIDENTIE DE PASTORIJ Residentie De Pastorij: kwaliteitsvolle appartementen in het centrum van Schaffen!

11 wooneenheden hedendaagse architectuur zonnepanelen Vanaf: € 199.800 Pastorijstraat, 3290 Schaffen

ERA De Piramide

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE KROMME EIK Residentie De Kromme Eik is een project dat bestaat uit 16 comfortabele en hedendaagse appartementen op wandelafstand van het centrum van Grimbergen.

16 wooneenheden centrale ligging BEN groene omkadering Vanaf: € 302.500 Veldkantstraat 123, 1850 Grimbergen

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

72


RESIDENTIE

SPIEGELLAAN Kwalitatief nieuwbouwproject Spiegellaan is gelegen in een villawijk. Het project omvat ruime appartementen met een terras.

13 wooneenheden veel lichtinval & open uitzichten gelegen in een villawijk dus geen aanpalende constructies hoogkwalitatieve materialen Vanaf: € 195.000 August De Boeckstraat, 1785 Merchtem

ERA Roel & Partners

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DOKTER ROOSENS De nieuwbouwresidentie ‘Dokter Roosens’ is in vele opzichten uitzonderlijk te noemen. De tijdloze architectuur en het open karakter bieden zonder meer een optimaal wooncomfort.

15 wooneenheden BEN veel lichtinval unieke ligging Vanaf: € 270.000 Dokter Roosensstraat 6, 1760 Roosdaal

ERA Visie Plus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

73


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Vlaams-Brabant

RESIDENTIE

PEUTIEBOS 6 appartementen Vanaf: € 269.900 Aarschotsestraat 46, 1800 Vilvoorde

ERA Immo Toye

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ZEPPELIN 4 appartementen Vanaf: € 263.800 Kerkstraat 72, 1930 Zaventem

ERA Leus Vastgoed

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

‘T PARK 6 appartementen Vanaf: € 170.000 Parkstraat 62, 3000 Leuven

ERA Vandendries

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

74


RESIDENTIE

PROJECT SCHOMSTRAAT 2 huizen Vanaf: € 312.960 Schomstraat, 3290 Diest

ERA Nobis

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE HERTOG 2 appartementen, 1 huis Vanaf: € 270.000 Prieelstraat 4, 1740 Ternat

ERA Visie Plus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LUMBEEKSTRAAT 6 huizen Vanaf: € 345.000 Lumbeekstraat 46, 1700 Sint Ulriks Kapelle

ERA Visie Plus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

75


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Vlaams-Brabant

RESIDENTIE

LUPULUS Residentie Lupulus, gelegen in het hart van Asse, met zicht op de Markt of de Hopmarkt. 29 wooneenheden centrale locatie hoge afwerkingsgraad optimaal wooncomfort Vanaf: € 305.000 Arsenaalstraat 7, 1730 Asse ERA Visie Plus

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

76


ERA VERKOOPT 1 OP DE 3 WONINGEN AAN ZIJN EIGEN KLANTENBESTAND. ERA Koperwachtzaal De snelste weg in jouw zoektocht naar een potentiële koper

77Onze ERA website zet jouw

Via de interactieve Woonwenstoets op de ERA

woning extra in de kijker. Met meer

website bepalen kandidaat-kopers aan welke

dan 350 unieke bezoekers per uur

Op die manier bouwt ERA een uitgebreid bestand op

en 21 000 bezoekers per dag is

van potentiële kopers die onmiddellijk geïnformeerd

de kans groot dat jouw vastgoed

markt komt. Kortom: onze ERA Koperwachtzaal

snel verkocht wordt. Als verkoper

is een virtuele wachtzaal vol geïnteresseerde

vind je er bovendien nuttige

kopers ook proactief en op deze manier verkopen

informatie en handige tools, zoals

we 36% van de panden in onze portefeuille aan ons

voorwaarden hun toekomstige woning moet voldoen.

worden als er een nieuwe, geschikte woning op de

kandidaat-kopers! We contacteren deze potentiële

eigen klantenbestand!

de Koperwachtzaal. Met deze tool ontdek je in enkele muisklikken

Kandidaat-kopers die door het bos de bomen niet

hoeveel potentiële kopers in het

weg vinden naar jouw vastgoed. Jouw ERA kantoor

ERA gegevensbestand dromen

contacteert deze potentiële kopers proactief, wat

van jouw nieuwbouwproject.

Zeker bij nieuwbouw is dat interessant omdat deze

meer zien, zullen dankzij deze tool gemakkelijker hun

resulteert in een snellere verkoop van jouw pand. panden vaak worden gekocht door investeerders of mensen die niet actief op zoek zijn naar een pand. Benieuwd hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn in jouw nieuwbouwwoning, handelseigendom of bouwgrond? Vul de gegevens in met betrekking tot jouw vastgoed in de Koperwachtzaaltool en krijg onmiddellijk het aantal potentiële kopers te zien die zijn ingeschreven in het ERA zoekopdrachtenbestand. Zo ontdek je in enkele muisklikken wie misschien binnenkort de nieuwe eigenaar wordt van jouw pand! Surf naar www.era.be, klik op Koperwachtzaal en ontdek wie er staat te wachten op jouw vastgoed.

79


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

CASTELEYN 6 appartementen, 1 huis Vanaf: € 219.000 Eekhoutstraat 2, 8850 Ardooie

ERA Lafaut

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE KARMELIET 10 appartementen Vanaf: € 234.000 Monseigneur de Haernelaan 30, 8500 Kortrijk

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

VILLA TIKI 10 appartementen Vanaf: € 530.000 Pirschlaan 8, 8670 Koksijde

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

80


RESIDENTIE

ZWEVEZEELSESTRAAT 87 4 huizen Vanaf: € 315.000 Zwevezeelsestraat 87, 8851 Ardooie

ERA Lafaut

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ARTHUR 7 appartementen, 1 handelspand Vanaf: € 230.000 Ooststraat 56, 8630 Veurne

ERA Vastgoed Vandenbussche

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ZEELIED 3 appartementen Vanaf: € 1.612.000 Cesar Gezellestraat 1, 8670 Oostduinkerke

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

81


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

MOLENKANT A2 WATERMOLEN Nieuwbouw appartementen met prachtige terrassen en zicht op de Leie. unieke locatie zicht op het water en op het groen aangelegd park BEN ruime zuidgerichte terrassen Vanaf: € 150.000 Stedestraat, 8530 Harelbeke ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

82


RESIDENTIE

DE ROODBAARD Modern nieuwbouwproject met 1, 2 of 3 slaapkamers en ruim terras, gelegen in het centrum van Wevelgem. 26 wooneenheden groene leefomgeving 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen BEN Vanaf: € 183.000 Roodbaardstraat 40, 8560 Wevelgem ERA @t Home

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

83


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

FELYS

Een unieke mix van woningen en appartementen aan de Leie nabij het bruisende centrum op een rustige ligging in Kortrijk.

hoogwaardige architectuur vakantiegevoel 1 tot 3 slaapkamers centrale ligging Vanaf: €217.760 IJzerkaai 26, 8500 Kortrijk

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LEANDERHOF - DE SOUDÉ Comfortappartementen in het centrum van Zwevegem aangepast voor de zorgbehoevende bewoners.

21 wooneenheden doorzonappartementen 1 en 2 slaapkamerappartementen 2 terrassen Vanaf: € 214.000 Pioniersplein, 8550 Zwevegem

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

84


RESIDENTIE

MOLENKANT - B2 WATERRAD Residentie Waterrad (B2) gelegen langs de oevers van de Leie die u een uniek zicht bieden.

24 wooneenheden zuid gerichte terrassen met uniek uitzicht energiezuinige appartementen 1-,2- en 3 slaapkamerappartementen

Vanaf: € 154.000 Stedestraat ZN, 8530 Harelbeke

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

RUYTINGEN Residentie ‘Ruytingen’ is een standingvol nieuwbouwproject gelegen in het hartje van Sint-Idesbald, op enkele stappen van de Zeedijk en het strand.

21 wooneenheden 2 ingangen dus meer privacy groot dakterras 1-,2-, 3-,4 slaapkamerappartementen Vanaf: € 195.000 Strandlaan 285, 8670 Sint-Idesbald

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

85


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

DE STATIE 9 appartementen, 2 garages Vanaf: € 149.000 Statiestraat 49-53, 8980 Passendale

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

WATERDAM 8 huizen Vanaf: € 235.002 Waterdamstraat, 8890 Moorslede

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ODIEL

4 appartementen, 2 garages Vanaf: € 285.828 Beverensestraat 51, 8850 Ardooie

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

86


RESIDENTIE

ADAGIO II 5 appartementen Vanaf: € 245.000 Marktstraat 91, 8530 Harelbeke

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DOUX RÊVES 9 appartementen, 12 garages, 9 bergingen Vanaf: € 155.000 Voetweg, 8710 Ooigem

ERA Bossuyt

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

TER BRUGGE 7 appartementen, 6 garages Vanaf: € 180.000 Bruggestraat 104, 8755 Ruiselede

ERA Lafaut

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

87


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

KORTRIJKSE POORT Hedendaagse villa-residentie met mooie leefterrassen op een boogscheut van Kortrijk in Harelbeke. 30 wooneenheden uitstekende ligging prijs - kwaliteit niet te evenaren duurzaam met praktische indeling Vanaf: € 116.100 Hippodroomstraat 114, 8530 Harelbeke ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

88


RESIDENTIE

PARK 1302 - GOEDENDAG Rustig gelegen nieuwbouwappartementen in het groen nabij het centrum van Kortrijk. 1- en 2-slaapkamerappartementen Te midden van het aangelegd park Uitstekende ligging Vanaf: € 149.000 Camiel Descampsstraat 1, 8500 Kortrijk ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

89


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

INFINITY Nieuwbouwproject in Ieper waar de groene omgeving, rustige ligging, kwalitatieve en energiezuinige afwerking het verschil maken. 29 wooneenheden 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen energiezuinige en duurzame aanpak op wandelafstand van de markt en de Menenpoort Vanaf: € 170.000 Basculestraat 38, 8900 Ieper ERA Domus

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

90


WIL JIJ HIER OOK JOUW NIEUW­BOUW­ PROJECT TE KOOP? CONTACTEER NU JOUW ERA MAKELAAR.

91


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

VLASMEERS Ruime appartementen met unieke architectuur tussen het centrum van Kortrijk en Kuurne, met mooie leefterrassen. 12 wooneenheden mooie leefterrassen centrale ligging veel lichtinval Vanaf: € 184.000 Kortrijksestraat 89, 8520 Kuurne ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

92


RESIDENTIE

MOLENKANT C1 MOLENSTAART Molenkant te Harelbeke is een prachtig nieuwbouw project, gebouwd aan de oevers van de Leie. unieke locatie zicht op het water en op het groen aangelegd park BEN ruime zuid gerichte terrassen Vanaf: € 144.000 Stedestraat, 8530 Harelbeke ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

93


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

DE LINDE Dit gebouw met moderne architectuur bestaat uit 11 nieuwbouw appartementen met 1 à 2 slaapkamers en terras, op een centrale ligging te Moorsele.

11 wooneenheden moderne architectuur centrale ligging energiezuinige woning Vanaf: € 189.000 Secretaris Vanmarckelaan 7, 8560 Moorsele

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LEANDERHOF DE GLACERIE Stijlvol wonen in het park.

uitgerust met kwalitatieve toestellen licht & ruimte prachtig uitzicht Vanaf: € 170.000 Leanderhof ZN, 8550 Zwevegem

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

94


RESIDENTIE

CAMELIA Luxueuze nieuwbouwappartementen te Rumbeke.

17 wooneenheden zonneterras centrale ligging

Vanaf: € 187.659 Azalealaan 2, 8800 Roeselare

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE BRUGSE POORT Moderne nieuwbouwappartementen en woning in het centrum. Appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Met overdekte staanplaatsen en bergingen.

27 wooneenheden gelegen in het centrum 1-, 2- en 3 slaapkamerappartementen Vanaf: € 139.500 Bruggestraat 187, 8930 Menen

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

95


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

LOUIS

7 appartementen, 1 handelspand, 1 garage, 1 berging Vanaf: € 160.000 Steenakker 10, 8940 Wervik

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DE BRIEKE 8 appartementen, 2 garages Vanaf: € 210.001 Ieperstraat 146, 38980 Zonnebeke

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

DENISE 5 appartementen Vanaf: € 205.000

Prins Albertlaan 22, 8660 De Panne

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

96


RESIDENTIE

CLÉMENT 6 appartementen Vanaf: € 166.500 Kasteelstraat 27, 8550 Zwevegem

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

OMMEGANG NOORD 3 huizen Vanaf: € 278.912 Ommegang Noord 8, 8840 Staden

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

MGR SCHOTTESTRAAT 3 huizen Vanaf: € 271.750 Monseigneur Schottestraat 40, 8650 Jonkershove

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

97


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

NIEUWE KALSIJDE Nieuwbouwproject met 15 appartementen verdeeld over 3 verdiepingen. 12 appartementen met 2 slaapkamers en terras. 3 appartementen met 1 slaapkamer en terras.

15 wooneenheden 1 of 2 slaapkamers centrale ligging

Vanaf: € 163.000 Nieuwe Kalsijde 20, 8920 LangemarkPoelkapelle

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

SAILORS PARK VILLA CREOLE Exclusief nieuwbouwproject voorzien van de nodige luxe.

5 wooneenheden luxe appartementen met 1, 2, of 3 kamers verwarmd openluchtzwembad degelijke kwaliteitsmaterialen Vanaf: € 260.000 Albert I laan 35, 8620 Nieuwpoort

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

98


RESIDENTIE

LEGNO

8 appartementen en 5 woningen met een strakke tijdloze uitstraling.

13 wooneenheden 2 of 3 slaapkamers tijdloze uitstraling grote glaspartijen dus veel lichtinval Vanaf: € 253.000 Ieperstraat 216, 8970 Poperinge

ERA Domus

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

LEANDERHOF - DE TRIALDE Slim en betaalbaar wonen in het park - 21 smartone appartementen.

21 wooneenheden doorzonappartementen vooruitstrevende architectuur

Vanaf: € 155.000 Leanderhof ZN, 8550 Zwevegem

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

99


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

MOLENKANT C2 WATERKANT Waterkant is het laatste gebouw langs de oevers van de Leie. Uw laatste kans om te genieten van dit unieke zicht. 45 wooneenheden ruime zuidgerichte terrassen BEN wonen & natuur geïntegreerd Vanaf: € 159.000 Stedestraat, 8530 Harelbeke ERA Becue

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

100


RESIDENTIE

RUMBEKE PARK Rumbeke Park is een straf architecturaal woonproject dat elk appartement een unieke, strakke look geeft. Hier geniet u op een steenworp van het centrum stijlvol van het leven. centrale ligging moderne look lichtrijk Vanaf: â‚Ź 249.000 Guido Gezellelaan 105, 8800 Roeselare

ERA Domus

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

101


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

THE DEVINE Nieuwbouwproject gelegen in hartje Poperinge op wandelafstand van de Grote Markt. 97 appartementen unieke ligging prachtig vergezicht op de terrassen keuze in afwerkingsmaterialen is nog mogelijk Vanaf: € 145.000 Ieperstraat 25, 8970 Poperingen ERA Domus

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

102


103


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

TRESLECA Hedendaagse nieuwbouwappartementen in een groen kader met inheemse tuin en vijver vlak in het centrum van Deerlijk.

14 wooneenheden centraal gelegen inheemse tuin & vijver energiezuinig Vanaf: € 97.500 Schoolstraat 27-29-31, 8540 Deerlijk

ERA Becue / ERA Bossuyt

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

SAILORS PARK VILLA ORION Uitstekend innovatief en uniek project! Keuze uit 1, 2 of 3 slaapkamers, 1 of 2 badkamers en 1, 2 of 3 (!) zongerichte terrassen!

20 wooneenheden luxe appartementen met 1, 2 of 3 kamers verwarmd openluchtzwembad degelijke kwaliteitsmaterialen Vanaf: € 295.000 Albert I laan 23, 8620 Nieuwpoort

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

104


RESIDENTIE

FLUX - RESIDENTIE EDISON Kom volledig tot rust in dit ruime appartement, gelegen op deze mooie historische site in volle ontwikkeling. De gekende transfo site in Zwevegem is een plaats waar natuur, cultuur, ontspanning & wonen hand in hand gaan.

17 wooneenheden zuidwest oriëntatie inspraak in afwerking verbonden met nieuw aangelegd park Vanaf: € 158.959 Transfostraat, 8550 Zwevegem

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ROBINIA Eigentijdse appartementen op sublieme ligging in de Kortrijkse binnenstad.

9 wooneenheden centraal gelegen kleinschalig project functioneel

Vanaf: € 137.500 Twaalfapostelenstraat 8, 8500 Kortrijk

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

105


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

BULSKAMP 2 huizen Vanaf: € 229.000 Bulskampstraat 66, 8630 Veurne

ERA Servimo

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

OPEN POORT 2 huizen Vanaf: € 307.000 Knollestraat 18, 8630 Veurne

ERA Vastgoed Vandenbussche

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

FLUX - PARKWONINGEN 4 huizen Vanaf: € 230.819 Transfostraat, 8550 Zwevegem

ERA Becue

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

106


RESIDENTIE

IJZERPAREL I 3 appartementen, 1 project Vanaf: € 286.500 Bloemmolenkaai 10, 8600 Diksmuide

ERA Vastgoed Vandenbussche

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

PERMEKE 4 appartementen, 2 garages, 1 berging Vanaf: € 160.000 Yv. Serruysstraat 22, 8930 Menen

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

ANJER

3 wooneenheden Vanaf: € 115.000 Beverensestraat 1, 8850 Ardooie

ERA Lafaut

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

107


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | West-Vlaanderen

RESIDENTIE

IJZERPAREL II IJzerparel II is de tweede fase van het prestigieuze project ‘Residenties IJzerparel’. Het project bevindt zich aan de oevers van de IJzer, met een prachtig uitzicht over de groene IJzervlakte, de IJzertoren en het historisch stadscentrum. 25 appartementen unieke en groene ligging gevarieerd aanbod hoge afwerkingsgraad Vanaf: € 251.600 Bloemmolenkaai 10, 8600 Diksmuide ERA Vastgoed Vandenbussche

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

108


EEN GOEDE SAMEN­WERKING TUSSEN MAKELAAR EN PROJECT­ ONTWIKKELAAR IS DE SLEUTEL TOT SUCCES. Johan Krijgsman CEO van ERA Belgium

109Één jaar na zijn debuut als CEO van ERA Belgium blikt Johan Krijgsman (33) tevreden terug. “Ik ben heel trots op wat we het voorbije jaar bereikt hebben. Het sterke merk dat we met ERA hebben opgebouwd, hebben we tot een hoger niveau getild dankzij het engagement en het enthousiasme van al onze kantoren.” ERA boomt, maar net zoals in andere sectoren staan er ook enkele belangrijke verschuivingen op de vastgoedagenda. Johan Krijgsman deelt zijn inzichten en schijnt zijn licht over de toekomst van nieuwbouw.

ERA 2.0

en coaching”, vertelt hij. “Innovatie en permanente vorming zijn aspecten die in het ERA netwerk zijn

ERA kende het afgelopen jaar een flinke groeispurt,

ingebouwd. We zien de bijscholingsmomenten als

maar naast het verfijnen van haar imago heeft

een opfrissing om onze dienstverlening continu

het vastgoednetwerk ook op zakelijk vlak niet

te optimaliseren”, gaat hij verder. Daarnaast wil de

stilgezeten. “We zijn trots op de duidelijke breuklijn

jonge CEO ook in Wallonië meer voet aan wal krijgen.

die te zien is ten opzichte van de voorbije jaren”,

“Onze groeiambities op de Belgische vastgoedmarkt

zegt Johan Krijgsman. “Na een lange periode van

liggen hoog. De blind spots (regio’s waar nog geen

stabiliteit merken we opnieuw een opmerkelijke

ERA kantoren zijn, n.v.d.r.) in ons land werden in kaart

stijging. Uiteraard ben ik heel erg blij met deze cijfers,

gebracht en bieden enorm veel potentieel. Groeien in

maar ook onze makelaars on the field voelen deze

Vlaanderen ligt voor de hand, maar ook in Wallonië

groei waardoor we enorm gemotiveerd zijn en de

willen we het ERA netwerk uitbreiden.”

toekomst rooskleurig tegemoet zien.” Met een gezonde portie ambitie begon hij vorig jaar aan zijn nieuw avontuur als topman van ERA. “Het belangrijkste om mee van start te gaan was onze marktleiderspositie. We speelden deze troef te weinig uit in de media en dat wilde ik veranderen”, legt hij uit. “We hebben er hard aan gewerkt en merken nu dat onze media exposure op een jaar tijd al heel wat verbeterd is.” Daarnaast werd de steevaste drijfveer naar vernieuwing door Krijgsman vertaald in het regelmatig bijscholen van de ERA

Innovatie en permanente vorming zijn aspecten die in het ERA netwerk zijn ingebouwd.

makelaars. “De ERA Academy is opgesteld uit experten die gespecialiseerd zijn in begeleiding

111


professionaliteit van nieuwbouwspecialisten en de omvang van het grote ERA netwerk is Krijgsman ervan overtuigd dat ERA makelaars een meerwaarde kunnen aanbieden. “Projectontwikkelaars genieten van het voordeel van een groot professioneel vastgoednetwerk met individuele contactpersonen die heel lokaal en met veel vertrouwen klanten kunnen begeleiden in hun nieuwbouwavontuur. Dat is de kracht van ERA”, zegt hij.

Een steengoede belegging Iedereen heeft baat bij een stabiele vastgoedmarkt. “Bakstenen blijven met grote zekerheid hun waarde behouden, in tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven zoals Fortis, Lernout&Hauspie, Thomas Cook en FNG, die plots failliet gaan”, zegt Krijgsman. Door de lage rentes zijn de vastgoedprijzen in ons land gestegen met twee procent. “Onze lonen werden in het begin van 2020 met twee procent geïndexeerd, zonder dat we daar iets voor moesten doen. Het is dus logisch dat we dan ook meer gaan

Bundel de krachten

uitgeven aan vastgoed, want onze woning bepaalt vaak het grootste deel van ons budget”, gaat hij

Het vastgoednetwerk is sinds enkele jaren

verder. “De lage rentes en de hogere vastgoedprijzen

marktleider op het gebied van residentiële verkoop,

leveren bovendien een dubbel rendement op. Naast

maar ook op de nieuwbouwmarkt is ERA een

huurrendement zal ook de waarde van je woning

belangrijke speler. “De afgelopen vijf jaar is de

meer waard worden in de toekomst.” Investeren in

nieuwbouwmarkt gegroeid tot een volwaardige

een nieuwe thuis of een opbrengstwoning blijft dus

markt op zich. ERA was niet van in het begin

altijd een goede belegging.

gespecialiseerd in nieuwbouw, vertelt Johan. Maar ERA heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd op het gebied van nieuwbouw op nationaal niveau

Klanten verwachten duurzaamheid

en heeft enkele mooie projecten op de teller staan. “Nieuwbouw verkopen is specialistenwerk en steeds

Vanaf 2021 zullen de EPB-richtlijnen opnieuw

meer projectontwikkelaars zien de voordelen in

verstrengd worden. Dat betekent dat er

van de marktkennis en expertise van een goede

vanaf volgend jaar opnieuw enkele strengere

vastgoedmakelaar.” Dankzij lokale verankering, de

minimumeisen voor energieprestaties van zowel nieuwe als gerenoveerde gebouwen opgelegd zullen worden. “Duurzaamheid is essentieel voor onze

112

Nieuwbouw verkopen is specialistenwerk.

toekomst. Bovendien merken we bij ERA Belgium dat projecten die vandaag al bijna-energieneutraal zijn beter verkopen”, zegt Johan. “De EPB-eisen die


Bij ERA zetten we veel in op digitale visualisaties die een realistisch beeld geven van hoe de woning er zal uitzien bij de oplevering.

Het is een no-brainer om te investeren in duurzaamheid.

graag met de aankoop van een wagen. Veel mensen verkiezen te investeren in een duurzame wagen die misschien wat duurder is, maar wel minder verbruikt. Omdat ze weten dat ze op lange termijn kosten zullen besparen. Kortom, het is eigenlijk een nobrainer om te investeren in duurzaamheid.”

verstrengen is een proces dat al jaren aan de gang is, dus ik vermoed dat deze verandering niet voor hele grote verrassingen zal zorgen. De BEN-woningen

Wordt digitaal het nieuwe normaal?

(bijna-energieneutrale woningen, n.v.d.r.) zaten er al lang aan te komen en klanten verwachten ook

Nieuwbouwwoningen moeten vaak nog gebouwd

dat hun nieuwbouwwoning vandaag al aan deze

worden terwijl makelaars al volop in de weer zijn met

minimumeisen voldoen.”

de verkoop. Van rondleidingen en bezichtigingen ter plekke is er dus niet altijd sprake. “Bij ERA zetten

Een duurzame woning is een investering, maar

we veel in op digitale visualisaties die een realistisch

biedt heel wat voordelen, zowel voor het milieu als

beeld geven van hoe de woning er zal uitzien bij de

voor onze portemonnee. “De financiële impact blijft

oplevering”, zegt Johan. “Staat er op het ontwerp

eigenlijk beperkt ten opzichte van alle voordelen. Als

een glazen balustrade getekend aan het terras?

je vandaag al voor een nieuwbouwwoning kiest met

Dan moet er op de visualisatie ook een glazen

een E-peil onder de E30, kan je gedurende vijf jaar

balustrade te zien zijn. Dat zijn details die belangrijk

de helft van je kadastraal inkomen kwijtschelden.

zijn voor de verkoop van een nieuwbouwproject.”

Bij een E-peil van maximum E20 valt zelfs het

Daarom betrekken we ook steeds de architect bij

volledig kadastraal inkomen gedurende vijf jaar weg”,

het opmaken van de 3D beelden zodat deze zo

vertelt Johan. “Daarom is het belangrijk om altijd het

waarheidsgetrouw als mogelijk zijn.

eindplaatje te maken”, gaat hij verder. “Ik vergelijk het

113


ERA Magazine | Artikel

Tijdens de coronapandemie werd alles in de

zones, parken en zonneterrassen. Groen komt de

vastgoedsector gedigitaliseerd. “Ten tijde van

leefbaarheid ten goede en dat is iets waar veel

de zogenaamde lockdown in het begin van dit

projectontwikkelaars zich vandaag al van bewust zijn.”

jaar hebben we bijna al onze activiteiten moeten stilleggen, behalve onze nieuwbouwprojecten”,

Ook locatie en mobiliteit vormen twee belangrijke

vertelt Johan. “Omdat we voor de residentiële

aspecten. “Combineer betaalbare woningen met een

verkoop geen bezoeken konden inplannen, kregen

goede mobiliteit en er ontstaat een nieuwe hippe

we de kans om ons volledig toe te spitsen op

buurt waar alle jonge gezinnen voor in de rij staan”,

nieuwbouw via onze digitale kanalen.”

vertelt Johan. “Daarnaast wordt ook architectuur steeds belangrijker. De voorbije jaren merken we dat

Het kopen van een nieuwe woning is één van de

de koper naast een mooie woning ook een piekfijn

belangrijkste beslissingen in ons leven. “Als makelaar

ontwerp wil met een gedetailleerde afwerking die

kan je het verschil maken door klanten te ontzorgen

iets uitstraalt.”

en hen zo goed mogelijk persoonlijk te begeleiden in hun nieuw vastgoedavontuur”, zegt hij. “Via

Steeds meer mensen kiezen bewust voor nieuwbouw.

videogesprekken konden we toch dat emotionele

“Toch zijn ze er zich van bewust dat ze door het

aspect overbrengen en onze klanten geruststellen.

dreigende tekort aan bouwruimte compacter zullen

We bespraken uitgebreid de bouwplannen en toonden

moeten bouwen. Gemeenschappelijke parken,

hen onze kwalitatieve visualisaties. Op die manier

daktuinen of leefruimtes zijn daar de oplossingen

hebben we toch wel wat projecten verkocht”, gaat

voor die we meer en meer zien opduiken in

hij enthousiast verder. “Ik ben ervan overtuigd dat

stadcentra. Net zoals op hotel ontsnappen we graag

alles wat gedigitaliseerd kan worden in de toekomst

uit onze kleine kamers om gezellig bij te praten en

ook gedigitaliseerd zal worden. Alleen geloof ik dat

te genieten van een drankje in de open bar”, zegt

we in de vastgoedsector moeten inzetten op een

Johan. “Dat is een gloednieuwe trend die we de

gebalanceerde combinatie van digitalisering en een

voorbije jaren langzaam zien ontwikkelen in België.

persoonlijke begeleiding op maat. Kortom, digital

Ook de domotica-trend en the internet of things

meets human.”

beginnen stilaan aan hun opmars in ons land, hoewel het daar op vlak van organisatie nog een beetje afwachten is.”

What’s next? Evolutie in nieuwbouw gebeurt traag maar gestaag.

ERA tot uw dienst

Hoewel Belgen met een baksteen in de maag geboren zijn, zijn we volgens Johan Krijgsman op

“Een goede samenwerking tussen

het gebied van bouwtrends vrij conservatief en

vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars is

vaak aan de late kant. “Er zal in de toekomst meer

de sleutel tot succes”, zegt Krijgsman. “Onze

in de hoogte gebouwd worden omwille van de

doorgedreven kennis van de lokale vastgoedmarkt

zogenaamde bouwshift”, zegt hij. “En een trend die

biedt projectontwikkelaars de opportuniteit om

hiermee gepaard gaat is de grote vraag naar groene

via ERA de juiste lokale makelaars te bereiken voor hun projecten. We vormen één aanspreekpunt en

114

Innovatie en permanente vorming zijn aspecten die in het ERA netwerk zijn ingebouwd.

bezorgen de correcte informatie aan het plaatselijke kantoor in kwestie. Wij bieden lokale marktkennis, jarenlange expertise en heldere communicatie aan en zij verkopen snel, efficiënt en aan een goede prijs. Een win-winsituatie, daar gaan we voor!”


VASTGOED RAAKT BETER VERKOCHT MET EEN ERA MAKELAAR.

115


ERA Magazine | Nieuwbouwprojecten | Wallonië

RESIDENTIE

DU CHARME Prachtig nieuwbouwproject op een centrale ligging.

10 wooneenheden zuidgerichte terrassen centrale ligging Vanaf: € 182.130 Rue de l’Esplanade 21 A, 4141 Sprimont

ERA Realim

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

RESIDENTIE

RUE FOSSE AUX CHATS 4 landelijk gelegen eengezinswoningen met prachtig zicht op de velden.

4 wooneenheden rustige ligging kindvriendelijke buurt

Vanaf: € 265.000 Rue Fosse aux Chats 62, 7780 Comines-Warneton

ERA @t Home

Scan de QR-code of surf naar www.era.be

116


RESIDENTIE

VUE SUR LA LYS 36 nieuwbouwappartementen met zicht op de Leie. 36 wooneenheden rustige en groene ligging hoge afwerkingsgraad

Vanaf: € 120.000 Route des Ecluses 1-3, 7780 Comines ERA @t Home

Meer info? Scan de QR-code of surf naar www.era.be

117


118


MEER DAN 35 NIEUWE ERA KANTOREN IN BELGIË. ERA breidt uit


ERA Magazine | Artikel

ERA

BREIDT UIT! Wil jij deel uitmaken van de grootste

Gepassioneerde ondernemers gezocht

vastgoedfamilie van België? Dat kan! Bij ERA kijken we ambitieus naar de toekomst en willen Met 105 kantoren verspreid over heel het land en

we ons netwerk tot een nóg hoger niveau tillen door de

gemiddeld 10.000 verkooptransacties en een sell

komende jaren te investeren in een expansie en meer

out van 1.367.000.000 euro per jaar is ERA het

dan 35 nieuwe ERA kantoren te openen in België.

grootste vastgoedmakelaarsnetwerk van België, en daar zijn we uiteraard heel trots op. Om onze

Heb jij goesting om samen met ons deze volgende

marktleiderspositie te versterken staan we in de

stap te zetten en ben jij een gemotiveerde

startblokken om een grote sprong vooruit te maken.

ondernemer met een passie voor de makelaardij?

Zet je schrap, want ERA breidt uit en onze groei-

Dan hebben wij goed nieuws, want we zijn druk

ambities liggen hoog! We brachten onze blind

in de weer met onze zoektocht naar ambitieuze

spots - de belangrijkste regio’s waar er nog geen

vastgoedmakelaars die willen starten of groeien

ERA kantoren zijn - in kaart en merkten al snel dat

als ondernemer. Kortom, ERA is op zoek naar

er nog enorm veel potentieel is op de Belgische

vastgoedmakelaars die voor het eerst in het vak

vastgoedmarkt. Onze conclusie? Tijd voor 35 nieuwe

stappen maar vooral makelaars die na een aantal

ERA kantoren!

jaren ervaring klaar zijn om een eigen kantoor te openen of bestaande kantoren die willen toetreden tot ons netwerk om verder te kunnen groeien. Interesse om je aan te sluiten bij het ERA netwerk? Aarzel niet en neem contact met ons op via ikwilgroeien@era.be.

JOUW NIEUW

ERA KANTOOR?

120


KOPEN IN VERTROUWEN, DAT IS WAAR WE BIJ ERA DAGELIJKS NAAR STREVEN. Johan Krijgsman CEO van ERA Belgium


www.era.be


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.