Issuu on Google+

Mačak u čizmama slikovnica lagana za čitanje


Bio jednom stari mlinar. On je imao tri sina. Mlinar je umro. Njegovi su sinovi podijelili imovinu. Prvi sin je dobio mlin, drugi magarca, a najmlađi, Ivan - mačka. Ivan je bio tužan. Mislio je da je prošao najgore. Mačak

je obećao da će biti od koristi.

Rekao je Ivanu da mu izradi čizme. Ivan je pristao. Mačak je darivao kralja u ime svog gospodara grofa od Karabasa (Ivana). Tako je privukao kraljevu pažnju na svog gospodara. Kralj je bio zahvalan. Nagradio je grofa od Karabasa blagom.


Mačak i Ivan su otišli do jezera. Ivan se kupao, a mačak mu je sakrio odjeću. Stigla je kraljevska kočija. Kralj je prepoznao mačka. Mačak je rekao kralju da su razbojnici uzeli odjeću njegovu gospodaru, grofu od Karabasa. Kralj je Ivanu poklonio raskošnu odjeću. Pozvao ga je da putuje s njim. U kočiji je bila i princeza.


Za to je vrijeme mačak otišao do čarobnjakove livade. Nagovorio je seljake da kažu da livada pripada grofu od Karabasa. Isto je napravio kada je došao do polja kukuruza i velike šume. Obećao im je da će ih osloboditi zlog čarobnjaka ako ga poslušaju. Seljaci su ga poslušali. Kralj se divio bogatstvu grofa od Karabasa.


Za to je vrijeme, mačak otišao u čarobnjakov dvorac. Nagovorio ga je da se pretvori u slona i tigra. Čarobnjak je poslušao da mu pokaže svoju moć. Na kraju mu je rekao da se pretvori u miša. Tako ga je mačak nadmudrio, jer ga je pojeo.


Kralj, Ivan i princeza došli su do čarobnjakovog dvorca. Mačak im je poželio dobrodošlicu u dvorac grofa od Karabasa. Kralja je očaralo grofovo bogatstvo. Ivan (grof od Karabasa) zaljubio se u princezu. Zatražio je od kralja da mu princeza postane žena. Kralj je pristao. Princeza i grof su se zaručili. Kada je kralj umro, Ivan je postao kralj. Živjeli su dugo i sretno sa svojim mačkom.


Slikovnicu izradili Učenici Posebne odgojno-obrazovne skupine: Matea Batinić Marin Dadić Vršnjaci pomagači:

Voditeljice:

Petra Duka

Rea Antolić

Ela Elez

Jasminka Borzić

Ela Jerković

Marina Ljubas

Marta Laštre

Tea Šiškov

Dino Hrnić Tomislav Petrović Tea Senković Paulina Smoljić Petar Šipić Mateo Šošić Antonela Vučica Petra Vučica

OŠ kneza Mislava


GK Kaštela, Odjel Kaštel Sućurac Kaštel Sućurac svibanj, 2013.


Mačak učizmama