Horeca Krant n°83 februari 2017

Page 13

Horecakrant

13

nr 83 - februari 2017

HORECAactueel

VOOR IEDEREEN DIE ALS PROFESSIONAL REKENT OP PROFESSIONEEL ADVIES.

Wij gastvrij, klanten blij Dankzij de gastvrijheidscampagne voor de restaurants Met de nieuwe campagne ‘Wij gastvrij, jij blij’ wil Toerisme Vlaanderen de restaurantuitbaters stimuleren om mensen met een beperking (en in een tweede fase families met kinderen) met open armen te ontvangen. Gert De Mangeleer van gastronomisch driesterrenrestaurant Hertog Jan zet alvast z’n schouders onder de campagne. Ontdek er alles over op u www.wijgastvrij.be (of u toerismevlaanderen.be/wijgastvrij)

Geen makkelijke zaak… of toch? Gert steekt meteen van wal: “De campagne biedt uitbaters en medewerkers inzicht in de manier waarop mensen met een beperking hun restaurantbezoek beleven, en reikt meteen ook heel wat haalbare tips aan om er een geslaagde ervaring van te maken. Mensen met een beperking stoten op restaurant en café namelijk vaak op uiteenlopende problemen: ze kunnen de kaart niet lezen, er is te veel lawaai, ze vinden de ingang niet… Gelukkig kun je met een aantal kleine ingrepen al heel wat veranderen.”

Pasta Gusto in Brugge “Het zit hem in kleine dingen”, vertelt Sandra van Pasta Gusto, een pastarestaurant aan het station van Brugge. “Mensen binnen laten en naar hun plek begeleiden, de menukaart aanbieden in grote letters, of braille. Als dat niet kan: de kaart samen snel overlopen. En verder: deze mensen beschouwen als doodnormale klanten!” Bekijk de volledige getuigenis op u www.wijgastvrij.be (of u toerismevlaanderen.be/wijgastvrij?)

Soepbar Sordo in Gent In Gent bezochten we Sordo, de soepbar van Christophe. Hij is doof, maar dat weerhoudt hem er niet van om elke dag tientallen mensen een heerlijke kom soep voor te schotelen. Zijn menukaart? Tekeningen achter de toog. “Mensen kunnen wijzen, gebarentaal gebruiken, of traag spreken”, verduidelijkt hij. Zijn tip? “Als je oogcontact maakt en traag en duidelijk articuleert, dan zullen ook dove personen zich welkom voelen.” Bekijk de volledige getuigenis op u www.wijgastvrij.be (of u toerismevlaanderen.be/wijgastvrij?)

Zelf aan de slag op u www.toerismevlaanderen.be/wijgastvrij Wil jij ook aan de slag met de tips die Toerisme Vlaanderen je te bieden heeft? Surf dan naar u www.toerismevlaanderen.be/wijgastvrij. Bestel er je gratis campagnepakket en ga ermee aan de slag bij jou in de zaak. In het pakket vind je buttons, feedbackkaartjes waarmee je kan peilen naar je gastvrijheid en leuke placemats voor je jongste gasten. Lees onze tips en tricks, download onze brochures en bekijk er het campagnefilmpje met Gert of de filmpjes met uitbaters Sandra, Eva, Karel en Christophe, die elk hun praktijktips meegeven.

Van sommelier tot specialist: onze chefs begrijpen jou en verstaan hun vak. Jij & Metro.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.