EJOT ANCHOR FIX

Page 1

Dimensionsberäkning

FÖR TUNG INFÄSTNING
2
3 Nyheter i EJOT ANCHOR FIX® 4–5 EJOT ANCHOR FIX® – enkelt och effektivt 6 #1 Projekt – detta är starten 7 #2 Inmatning av data 8 #3 Grafisk input 9 #4 Resultat 10 #5 Utskrift 11 Innehåll

Nyheter i EJOT ANCHOR® FIX

EJOT ANCHOR FIX® - programmet är i ständig utveckling för att möta marknaden och användarnas krav. De senaste förbättringarna som tillkommit är bland annat: o

> Enklare nedladdning

> 8 olika språkversioner, inklusive svenska

> Möjlighet att välja mellan enkel- eller flerpunktsfäste

> Beräkningar i förspända håldäck och murverk kan utföras

> Illustrationer av de olika grundmaterialen hjälper dig att välja rätt infästningsmaterial

> Innehåller flera nya produkter som till exempel:

• fasadplugg SDF

• expander BA-V Plus, BA-F Plus och BA-E Plus

• Liebig säkerhetsexpander och Liebig hakankare

• nya dimensionen 6 av JC2 betongskruv i alla utföranden

• betongskruv JC2 PLUS

• hela sortimentet som ingår i EJOT CROSSFIX®

4

> Resultaten av utdragningstesterna kan enkelt matas in

> Lägg till din logotyp i den färdiga beräkningen

> Förutom att ETA och produktblad visas så kan även lämpliga tillbehör och alternativa infästningar visas

> Mängden ankarmassa som krävs redovisas i resultatet

5 ENKEL NEDLADDNING PÅ EJOT.SE/ANCHORFIX

EJOT ANCHOR FIX®

EJOT ANCHOR FIX® är förmodligen det enklaste och effektivaste beräkningsprogrammet som finns för tung infästning. Som EJOT ANCHOR FIX®-användare kan du göra komplexa beräkningar på nolltid.

Programmet har tagits fram för att underlätta och hjälpa dig som arbetar som tekniker, konstruktionsingenjör eller ingenjör. Allt baserat på de internationella riktlinjerna, EADs (European Assessment Documents).

Trots att EJOT ANCHOR FIX® är ett kraftfullt beräkningsprogram med dussintals funktioner, är det lätt att använda. Med EJOT ANCHOR FIX® kan du jämföra olika alternativ för infästning, beräkna fram det säkraste alternativet, välja rätt produkter för varje projekt och du får slutligen resultaten i ett dokument.

Enkel nedladdning

Ladda ner EJOT ANCHOR FIX® till din dator från EJOTs webbplats, helt utan kostnad. När det har installerats kan du fortsätta att uppdatera EJOT ANCHOR FIX® online, helt utan några extra kostnader.

> Enkel nedladdning

> Finns på 8 olika språk, inklusive svenska

> Helt kostnadsfritt

Enkel användning

EJOT ANCHOR FIX®s användargränssnitt är både enkelt och logiskt. Programmet är indelat i fem olika avsnitt:

#1 Projekt

#2 Inmatning av data

#3 Grafisk input

#4 Resultat

#5 Utskrift

Var och ett av dessa avsnitt stödjer din projektdesign och ger dig tillförlitlig information för din applikation. När du har slutfört beräkningarna kan du spara och skriva ut dem som en PDF-fil.

6

Detta är starten

I det här avsnittet kan du ange all projektrelaterad information som projektnamn, beställningsnummer, konstruktör, beställare, kontaktinformation med mera. All inmatad information kan sparas och användas igen och den kommer även att synas vid export.

7 ENKEL NEDLADDNING PÅ EJOT.SE/ANCHORFIX

Information

Allt som är relaterat till beräkningen anges här i tabellform. Betongklass, för- stärkning och geometri, infästning, typ av material som ska fixeras och applicerade laster – allt ingår. Dessutom finns möjlighet att:

> Välja mellan enkel- eller flerpunktsfäste

> Förutom i betong, även göra beräkningar i murverk

> Göra beräkningar i förspända håldäck

För att underlätta och göra det ännu enklare kan infästning väljas individuellt från det övre vänstra hörnet efter storlek, typ eller stålkvalitet. En bild av den valda produkten visas alltid på skärmen och inmatade parametrar är också synliga.

8
Ytterligare förklaringar och detaljer visas där mer fördjupad information krävs. Konstant kontroll av all angiven data tack vare den interaktiva visualiseringen.
#2 INMATNING AV DATA

Kapacitetsutnyttjande eller uteslutande kriterier tillhandahålls ständigt för den valda infästningen.

Ytterligare möjligheter

All relaterad information kan även matas in direkt i den grafiska bilden. Denna funktion nås genom att klicka på bilden längst ner till vänster eller genom att klicka på fliken ”Grafisk ingång”. Grafiken kan zoomas, roteras eller skiftas för att du ska kunna fokusera gradvis på laster eller på plattan. Vad kan vara enklare!

9 ENKEL NEDLADDNING PÅ EJOT.SE/ANCHORFIX
#3 GRAFISK INPUT
Interaktiva förslag underlättar ditt arbete.

#4 RESULTAT

En sammanfattning av resultatet visas för varje vald infästning. I resultatvyn visas en grön (rekommenderas) eller röd (rekommenderas ej) kommentar som ger information om produktens lämplighet.

Anchor fix ger dig de svar du behöver

> Välj ”Resultat” och du får resultat för varje vald infästning med grafik

> Klicka på fliken ”Resultat” för en sammanfattning av alla valda infästningar i en lista

Resultatet ger information om vilka infästningar som är lämpliga i applikationen och vilka som inte är det. Dessutom redovisas mängden ankarmassa som krävs vid respektive installation.

Förutom att ETA och produktblad visas så kan även lämpliga tillbehör och alternativa infästningar visas. Du kan även välja att lägga till din logotyp i den färdiga beräkningen.

10

Anchor fix är inte endast ett beräkningsverktyg

Det är ett hjälpmedel som ger dig korrekta och tillförlitliga dokument som du kan inkludera i dina handlingar. Alla beräkningar som du gör med ANCHOR FIX kan skrivas ut direkt eller sparas i en PDF-fil. Det slutliga dokumentet innehåller omfattande information in i minsta detalj.

11 ENKEL NEDLADDNING PÅ EJOT.SE/ANCHORFIX
#5 UTSKRIFT

EJOT Sverige AB

Sandtagsvägen 9, 702 36 Örebro

Box 9031, SE-700 09 Örebro

Pålitlig tung infästning sedan 1970

T +46 19 20 65 10

T vxl +46 19 20 65 00

infoSE@ejot.com

ejot.se

EJOT ANCHOR FIX®-programvaran har utvecklats för att underlätta för tekniker, ingenjörer och konstruktionsingenjörer. Allt baserat på de internationella riktlinjerna, EADs (European Assessment Documents). EJOT ANCHOR FIX®-programmet förbättras ständigt för att kunna möta marknaden och användarnas krav. Nya produkter kompletterar sortimentet och underlättar beräkningarna ännu mer.

Laddad med specialfunktioner

Som EJOT ANCHOR FIX® -användare kan du göra komplexa beräkningar på nolltid. Förutom det användarvänliga gränssnittet finns det några mycket praktiska specialfunktioner. Till exempel så kan du när som helst få råd och hjälp genom att klicka på en ruta till vänster i programfönstret. Där kan du även välja mellan olika språk för att få ytterligare teknisk information om respektive produkt. Det finns även möjlighet att zooma produktbilder med detaljerad teknisk information.

Alltid uppdaterat online!

EJOT ANCHOR FIX® blir ännu bättre genom att produktsortimentet utökas och kompletteras kontinuerligt. Nu finns hela vårt sortiment av expandrar tillgängliga för beräkningar. Dessutom tillsammans med den nya dimensionen 6 av vår JC2 betongskruv i alla dess utföranden. Även vår betongskruv JC2 PLUS ingår numera samt hela sortimentet för CROSSFIX®.

Du uppdaterar till den senaste versionen av EJOT ANCHOR FIX® kostnadsfritt. Följ bara instruktionerna på skärmen och din programvara är alltid uppdaterad.

Ladda ned EJOT ANCHOR FIX®

ejot.se/anchorfix

@ejotsverige /ejot.se /ejotsverigeab EJOT Sverige AB