Efko beton bedrijfsbrochure

Page 1

e f kobe t on.nl


KWALITEIT MET EEN EIGEN IDENTITEIT


Efko Beton is een zelfstandig opererend familiebedrijf dat landelijk betrokken is bij de meest uiteenlopende projecten in de bouwen infrasector. We leveren prefab betonproducten vanuit een standaardassortiment en zijn gespecialiseerd in maatwerk.

Onze missie is het ontzorgen van onze opdrachtgevers. We besparen

Met onze technische kennis en jarenlange ervaring kunnen we de meest

kostbare bouwtijd door met oplossingen te komen die van toegevoegde

efficiĂŤnte maatwerkoplossingen aanbieden. De diensten van onze

waarde zijn voor een solide eindresultaat. Door de platte organisatie-

ingenieurs zijn onlosmakelijk met maatwerk verbonden. We werken

structuur en korte interne lijnen zijn we flexibel en kunnen we korte

samen met de klant om voor ieder project de juiste ontwerpoplossing

levertijden bieden en een concurrerende prijs.

te vinden. Onze mallenmakerij en productieafdeling vertalen dit ontwerp vervolgens naar een duurzaam kwaliteitsproduct.

Alle maten zijn in centimeters, tenzij anders aangegeven | Drukfouten voorbehouden | Kijk voor alle productinfo op onze website efkobeton.nl 3


23

25

9

29

11

37

35 19

27

39

21

17 13

7


Waterbouw 7 9 11 13 15 17 19 21

Ankerplaten Damliggers Stuwplaten Kademuurelementen In- en uitstroomconstructies Prefab brugdelen en kespen Randelementen Stootplaten

31

33

Grondwerk 23 25 27 29

Vee- en wildroosters Betonpalen Betonpoeren Plantenvakopsluiting

Straatmeubilair 31 33 35 37

Traptreden Muurafdekkers Bloembakken Zitelementen en tribuneblokken

Betonputten 39

Standaard putten, deksels, instortvoorzieningen en toebehoren

INHOUD

5


WATERBOUW


Ankerplaten Een betonnen ankerplaat is vanwege de massa en oppervlakte de meest duurzame en solide grondverankering voor een damwand of walbeschoeiing. De wapening in de plaat voorkomt dat het anker als gevolg van trek en pons door de betonplaat wordt getrokken. Ankerplaten worden voornamelijk toegepast bij een nieuw aan te leggen damwand of walbeschoeiing. Efko Beton levert de ankerplaten met het Komo productcertificaat en produceert deze in drie standaard afmetingen. De ankerplaten zijn voorzien van een ankergat ten behoeve van de stalen ankerstang. Met behulp van het hijsgat kan de ankerplaat aan een haak, strop of ketting in de grond worden geplaatst. lengte/breedte

dikte

lengte/breedte

doorsnede ankergat

hijsgat

bovenaanzicht Type ankerplaat

Gewicht

70x70x10 standaard gewapend met ankergat Ø 30 en hijsgat

117 kg

80x80x10 standaard gewapend met ankergat Ø 30 en hijsgat

152 kg

100x100x10 standaard gewapend met ankergat Ø 40 en hijsgat

238 kg

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

WATERBOUW

7Damliggers Een betonnen damligger is een grondkering voor het maken van een (boeren)dam. Per dam zijn er twee damliggers nodig die onderling met stalen ankerstangen worden gekoppeld. Na het aanvullen van grond is de dam gereed en dient deze als in- of uitgang van een weilandperceel. In de dam kan een veeroosterbak (pagina 23) of een stalen toegangshek met betonnen hekpalen (pagina 25) worden geplaatst. Efko Beton produceert de damliggers met zelfverdichtend hogesterktebeton. De damliggers zijn voorzien van ankergaten van Ă˜30 mm, twee hijsankers en een standaard wapening volgens de waterschapsnorm. Wij leveren damliggers in verschillende standaardmaten aan waterschappen en aannemers.

Standaard gewapend (waterschapnorm), zelfverdichtend beton

Gewicht

500x50x15 cm

voorzien van 10 ankergaten

HA 2x 1.3T

900 kg

500x60x15 cm

voorzien van 2 ankergaten

HA 2x 1.3T

1080 kg

500x80x15 cm

voorzien van 10 ankergaten

HA 2x 1.3T

1440 kg

500x120x20 cm

voorzien van 2 ankergaten

HA 2x 1.3T

2880 kg

600x50x15 cm

voorzien van 10 ankergaten

HA 2x 1.3T

1080 kg

600x60x15 cm

voorzien van 2 ankergaten

HA 2x 1.3T

1296 kg

600x80x15 cm

voorzien van 10 ankergaten

HA 2x 1.3T

1728 kg

600x120x20 cm

voorzien van 2 ankergaten

HA 2x 2.5T

3456 kg

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

WATERBOUW

9Stuwplaten

Variabel

Meer dan 15 procent van Nederland bestaat uit water. Oevers, kades, dammen en stuwen zorgen ervoor dat we droge voeten houden. De bedreiging van het buiten- en binnenwater maakt dat waterbeheersing van levensbelang is. Daarbij is het noodzakelijk dat het binnenwaterpeil kan worden gereguleerd. 15 of 20 cm Als peilscheiding van oppervlakte- en proceswater heeft Efko Beton een gewapende stuwplaat in de markt. In tegenstelling tot alternatieve materialen zoals hout, is de betonplaat bestand tegen alle milieuklassen waardoor een rottingsproces op de waterlijn geen bedreiging vormt. De platen kunnen worden geleverd tot een lengte van 10 meter en kunnen eventueel aan elkaar worden gekoppeld. Toepassing Stuwen kunnen vast of regelbaar zijn. Bij een vaste stuw blijft het gekozen waterpeil gelijk. Bij een regelbare stuw zorgt een kantelklep ervoor dat er een ander waterpeil kan worden ingesteld. Zo is het waterpeil in de winter veelal lager dan in de zomer. Uitvoering De stuwplaten kunnen worden voorzien van: • • • •

Damwandsponning (aan de onderzijde en/of aan de zijkanten) zodat de betonplaat op een houten damwand kan worden gezet of wordt opgesloten in een raamwerk van houten damwand; Sparing ten behoeve van een regelbare stuwklep; Waterstroomsponning ten behoeve van een gecentreerde waterdoorlaat (vaste stuw); Looppad (zogenaamde L-plaat).

Loopbalk (optioneel)

Ma x.

10 m

ete

r

Sparing t.b.v kantelstuw

Damwandsponning aan onderzijde (is ook op de kopse kanten mogelijk)

Transport en plaatsing Onze stuwplaten zijn altijd voorzien van voldoende hijsankers (universeel kogelkopsysteem). Met de bijbehorende hijshaken, bij ons in bruikleen te verkrijgen, kunnen de platen door uw kraan eenvoudig worden gehesen en geplaatst.

WATERBOUW

11


200 meter kademuur elementen Prins Hendrikkade Sneek

Plaatsing van compleet voorgemetseld Z-element welke met twee doken aan de stalen damwand wordt verankerd.


Kademuur elementen Veel kademuren in Nederland zijn gemetseld tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en zijn toe aan vervanging. Door gebruik van prefab kademuurelementen van Efko Beton wordt de bouwtijd en de plaatselijke verkeersoverlast fors beperkt. De prefab kademuurelementen zijn voorzien van metselwerk en bevestigingsvoorzieningen en worden opgehangen aan de stalen damwand. Er zijn verschillende bevestigingsmethodes mogelijk binnen dit principe. Voor elke situatie is vaak een unieke oplossing nodig, maatwerk is dus het sleutelwoord. Efko Beton biedt u een maatwerkpakket van ontwerp tot productie en van engineering tot transport.

Beton afdekker hardsteenkleur

De eerste metselwerklagen, welke in het werk onder water komen, kunnen op de fabriek aangebracht worden.

Kademuur van gekleurd schoonwerk beton Voor de vervanging van een kademuur in Sint Annaparochie leverde Efko Beton kademuur elementen ingekleurd beton. De kleur van de kademuur is in samenspraak met de buurtbewoners bepaald. Met behulpvan kleurvoorbeelden van Efko Beton is de keuze gevallen op ‘oxide rood’.

Z-element

Stalen damwand Betonnen grijpsteen hardsteenkleur

Voetbreedte 110 mm

Voor de afdekking van de kademuur kan gekozen worden voor een traditioneel gemetselde rollaag of een prefab betonnen afdekker (leverbaar in allerlei soorten afmetingen en uitvoeringen).

WATERBOUW

13


Uitstroombakken voor betonbuizen zijn op aanvraag leverbaar. Informeer naar de mogelijkheden.


In- en uitstroomconstructies Als onderdeel van de waterbeheersing in het Nederlandse binnenwater, zijn in- en uitstroomconstructies van belang. Het afvoeren van water voorkomt erosie en uitspoelen van een talud. Voor een pvc-duiker en pvc-afvoeren heeft Efko Beton een assortiment uitstroombakken.

Renovatieblokjes (inlaatblokken) voor riool Bij het aansluiten van nieuwe woningen op een bestaand betonnen hoofdriool kunnen renovatieblokken worden geplaatst, die dienen als overgang van pvc-riool naar het betonnen hoofdriool. Het voordeel van deze betonnen blokjes is dat deze snel aan te leggen zijn. Zodra het renovatieblok in de mortelspecie is gelegd kan de aansluiting met de pvc-rioolbuis worden gemaakt. Er is in tegenstelling tot het kunststof alternatief geen wachttijd voor het opdrogen van lijm.

Type renovatiekolk

Gewicht

Gewicht

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 125mm

328 kg

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 160mm

325 kg

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 200mm

321 kg

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 250mm

315 kg

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 315mm

306 kg

100 x 60 x 69 cm met pvc-aansluiting Ø 400mm

300 kg

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

30/29 x 28/27 x 15 cm met pvc-aansluiting Ø 125mm

19 kg

30/29 x 28/27 x 15 cm met pvc-aansluiting Ø 160mm

17 kg

inlaat ø125 / ø160 30x28 renovatieblok

15

Standaard gewapend (waterschapnorm), zelfverdichtend beton

mortelspecie

gat boren Betonnen hoofdriool

WATERBOUW

15Prefab brugdelen en kespen (voor fietsverkeer en landbouwvoertuigen) Met de prefab plaatliggers en kespen van Efko Beton wordt een robuuste kwaliteitsbrug voor fietsers en landbouwverkeer in korte tijd gerealiseerd. Met een gering aantal elementen kan een complete brug in een dag worden geplaatst. Efko Beton verzorgt graag de engineering voor de complete brug, waarbij we meedenken over oplossingen en daarbij de klant adviseren op het gebied van uitvoering.

Fiets- en voetgangersbrug De brugplaten en brugranden van deze fietsbrug zijn geschikt voor fietsers en twee-assige voertuigen van maximaal 8 ton. De platen hebben een breedte van 1 meter en zijn traditioneel gewapend. Zo kan een gewenste brugbreedte worden gerealiseerd. De maximale overspanning is 6 meter, maar met behulp van een tussenoplegging (betonkesp) kan de brug langer worden gemaakt. De 12 meter lange brug op bovenstaande foto is in een ochtend op de kespen en landhoofden gemonteerd. Efko Beton verzorgt desgewenst het ontwerp, de engineering en de uitvoering.

Plaatligger met stootrand (maximale overspanning 5 meter) Betonkesp (in diverse afmetingen en vormen leverbaar)

Heipaal

440 15

40

Stootrand

220 205

15

Bovenzijde plaatligger voorzien van antislipstructuur 40

220 205

WATERBOUW

17Randelementen Randelementen vormen het aanzicht van een brug of viaduct. Efko Beton levert maatwerk randelementen in ieder gewenste vorm en formaat voor zowel nieuwbouw als renovatie. De elementen kunnen worden uitgevoerd in standaard glad grijs, hardsteenkleur of een structuur zoals uitgewassen grind of een combinatie hiervan. Voor de bevestiging van het randelement aan de brugconstructie is het mogelijk om schroefankers, ankerrails en/of stekwapening in te storten.

Randelement

WATERBOUW

19Stootplaten Een brug of viaduct verzakt niet in tegenstelling tot de omringende grond. Door het inzakken van de bodem naast een brug of viaduct ontstaat er een ongewenst hoogteverschil dat door gebruik van stootplaten voorkomen kan worden. De stootplaten liggen aan één zijde op de landhoofdconstructie en aan de andere zijde op een grondverbetering in de slappe bodemgrond. Verzakkingen zullen door het gebruik van stootplaten geleidelijk gaan en is er geen sprake van een abrupt hoogteverschil tussen brug en omringende grond. Stootplaten zijn constructieve onderdelen van een brug of viaduct en worden vaak voorzien van veel wapening. De platen hebben meestal een werkende breedte van 1 meter en liggen los naast elkaar. Het is van belang dat de bevestiging aan het viaduct flexibel is, omdat er door de zetting van de grond een hoekverdraaiing in de stootplaten ontstaat. Door het toepassen van stootplaten: • Wordt het scheuren van de hoofdconstructie, wegdekken, spoorlijnen, leidingen en kabels voorkomen; • Wordt de verkeersveiligheid en het rijcomfort gewaarborgd; • Wordt geluidsoverlast door trillingen van voertuigen en lading voorkomen.

Doorsnede landhoofd van een brug voorzien van stootplaat.

WATERBOUW

21


GRONDWERK


Vee- en wildroosters Vee- en wildroosters worden in het wegdek aangebracht om te voorkomen dat vee of wild een gebied verlaat of binnenkomt. Efko Beton levert de roosterbakken standaard in de volgende breedtes; 1.60m, 2.10m, 2.60m, 3.10m, 3.60m en 4.10m. Door middel van een koppelsysteem is het eenvoudig om een (grote) roostervloer te maken. Onze roosterbakken zijn standaard voorzien van faunahellingen en waterafvoeren. De betonbak, het stalen rooster en bevestigingsmiddelen voldoen aan de actuele geldende normen en richtlijnen. Bestekteksten en detailtekeningen zijn te raadplegen op onze website efkobeton.nl. Veeroosters Dit type rooster is bestemd voor het weren van boerderijdieren zoals koeien, schapen en kleine paarden (pony’s). De doorgang wordt wel vrijgelaten voor (brom)fietsers, auto’s en landbouwverkeer. Het thermisch verzinkte stalen rooster is opgebouwd uit rondstaal Ø 3,2cm met een hart-op-hartafstand van 12cm. Wildroosters Dit type rooster is bestemd voor het weren van kleinhoevige (wilde) dieren zoals reëen, herten en wilde zwijnen. De wildroosters houden de doorgang vrij voor wandelaars, (brom)fietsers en zwaar verkeer. Het thermisch verzinkte stalen rooster is opgebouwd uit staande strippen met een hart-op-hartafstand van 7cm.

Veeroosters

Wildroosters

45 cm

250 cm 12

250 cm 7

9

9

9

7

GRONDWERK

23Betonpalen Afrasteringspalen De afrasteringspalen van Efko Beton zijn een duurzame oplossing voor de omheining van een weiland, perceel of tuin. In tegenstelling tot houten palen hebben betonnen palen een lange levensduur. In combinatie met houten planken of schotten, lijndraad, prikkeldraad of mazendraad kunnen verschillende typen afrasteringen worden gemaakt. De door een machine geproduceerde betonpalen zijn voorzien van wapening, boutgaten en een diamantkop.

Standaard gewapend, voorzien van diamantkop

Gewicht

10 x 10 x 200 voorzien van 5 boutgaten

47 kg

12 x 12 x 200 voorzien van 5 boutgaten

68 kg

12 x 12 x 250 voorzien van 7 boutgaten

85 kg

12 x 12 x 300 voorzien van 9 boutgaten

102 kg

Schoorpaal 9 x 9 x 200 voorzien van 1 boutgat

39 kg

15 x 15 x 150 voorzien van 4 boutgaten

80 kg

15 x 15 x 200 voorzien van 4 boutgaten

108 kg

Hekpalen De hekpalen van Efko Beton zijn robuuster dan afrasteringspalen en worden bovendien geproduceerd met zelfverdichtend hogesterktebeton. Zo zijn de hekpalen een solide verankering voor een stalen landbouwhek. 20

Gewicht

• Lange levensduur • Onderhoudsarm/-vrij

15 x 15 x 220 v.v. 5 boutgaten, diamantkop, vellingkanten 117 kg

• Voorgemonteerd hek

20 x 20 x 200 v.v. 5 boutgaten, diamantkop, vellingkanten 190 kg

• Snelle plaatsing

20 x 20 x 250 v.v. 5 boutgaten, diamantkop, vellingkanten 238 kg

• Geen verzakking van palen onderling

20 x 20 x 300 v.v. 5 boutgaten, diamantkop, vellingkanten 285 kg

220

Standaard gewapend, zelfverdichtend beton

ca. 80

Het systeem kent de volgende voordelen:

ca. 140

Nieuw in ons assortiment is het complete landbouwheksysteem, zoals hiernaast staat afgebeeld.

Eventueel inclusief stalen hek leverbaar 20 430

4700

GRONDWERK

25Betonpoeren Poeren vormen de fundatie voor toepassingen als een carport, hekwerk, schuur of overkapping. De betonpoeren van Efko Beton kunnen worden voorzien van schroefhulzen, haak- of draadankers, meerringen, pvc-doorvoerbuizen of borgpotten. De betonpoeren worden standaard ongewapend geleverd en de meeste typen worden tijdens het productieproces direct ontkist. Voor de plaatsing en transport zijn geen hijsankers nodig. Daarvoor kunnen de hulzen of draadankers worden gebruikt.

PVC buizen t.b.v. electraleidingen

Instortvoorzieningen Draadanker (DA) thermisch tegen meerpijs in optie: verzinkt (electrolytisch verz.) M12 M16 M20

Meerring therm. verzinkt (alleen optie bij poer 30/30x60/60x70)

Blokpoeren 30x30

T1/T2 B1/B2 H

Gewicht Standaard

15/15

35/35

50

75 kg

1 SH M12 in hart

20/20

30/30

30

45 kg

1 SH M12 in hart

28/28

45

62 kg

2 DA M12

50/50

60

175 kg

22/22

25/25

40

53 kg

25/25

30/30

35

63 kg

35/35

65

139 kg

50/50

65

234 kg

30/30

40/40

30

80 kg

40/40

35

101 kg

40/40

85

248 kg

43/43

50

158 kg

50/50

70

268 kg

60/60

70

340 kg

70/70

70

490 kg

Meering

35/35

50/50

40

172 kg

1 SH M16 in hart

50/50

60

260 kg

1 SH M16 in hart

53/53

80

369 kg

41/41

58/58

32

187 kg

1 SH M12 in hart

M8 M10 M12 M16

Schroefhulzen (SH) gebichromatiseerd (=geel verzinkt) RVS Type LxBxH

Gewicht Standaard

1

30x30x25

54 kg

2 st. SH h.o.h. 15 cm

2

30x30x25

50 kg

PVC ø80 + 4st. SH M12 h.o.h. 10,6 cm

3

30x30x30

64 kg

Zonder instortvoorziening

4

30x30x30

64 kg

4 st. SH M8 h.o.h. 10 cm

5

30x30x30

62 kg

Gat ø 85mm, diep 20 cm

6

30x30x30

60 kg

Gat sleufgat 215x65mm, diep 20 cm

7

30x30x30

62 kg

Gat 10x10 cm, diep 20 cm

8

30x30x40

86 kg

Zonder instortvoorziening

9

30x30x50

107 kg

1 st. SH M16

GRONDWERK

27Plantenvakopsluiting Voor het creĂŤren van openbare groenperken of een robuuste plantenvakopsluiting ter verfraaiing van een bedrijventerrein heeft Efko Beton grote opsluitbanden in het assortiment. De banden hebben naast de functie van grondopsluiting tevens een ideale zithoogte. We leveren dit product in diverse vormen en uitvoeringen. Uitgewassen grind en kleurpigmenten Met de uitgewassen grinduitvoeringen maken we gebruik van witte kwarts en antracietkleurig basalt. Door dit in verschillende verhoudingen te mengen kunnen we een aantal kleurstructuren creĂŤren. Het is ook mogelijk om een kleurpigment aan een betonmengsel toe te voegen waardoor producten worden gemaakt die door-en-door gekleurd zijn.

KB 25/75

KB 50/50

Witte grind 3/10

Witte kwarts

Standaard grijs

Hardsteenkleur

Roodbruin

Rood

GRONDWERK

29


STRAATMEUBILAIR


Traptreden Maatwerk traptreden of standaard bloktreden van Efko Beton zijn gemaakt van zelfverdichtend beton en hebben daardoor een strak en vlak uiterlijk. We leveren een duurzaam halffabrikaat in verschillende kleuren en afmetingen voor het maken van schitterende trappartijen. Voor een goed gefundeerde trap dienen de trapelementen (platen, L-elementen of blokken) in een gestabiliseerd zandbed te worden gelegd.

Traptreden (in grijs of hardsteenkleur)

Gewicht

50/48 x 15 x 100

176 kg

50/48 x 15 x 150

264 kg

50/48 x 15 x 200

352 kg

50/48 x 18 x 100

210 kg

50/48 x 18 x 150

315 kg

Traptreden zonder wel 50 x 20 x 200

480 kg

50 x 25 x 200

600 kg

50 x 30 x 200

720 kg

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

STRAATMEUBILAIR

31Muurafdekkers Muurafdekkers verfraaien gemetselde (kade)muren, borstweringen, kop- en trapgevels en penanten. Bovendien vervult de betonnen afdekker een praktische functie, namelijk; hemelwater afvoeren. De afdekkers zijn voorzien van een waterhol zodat de muur niet nat en vies wordt. Muurafdekkers van Efko Beton zijn onderhoudsarm en eenvoudig te plaatsen. Kleine en lichte afdekkers worden vaak op de muur gelijmd of in mortelspecie gelegd. Zware afdekkers worden vaak met ankers in de muur vastgezet. Hiervoor worden aan de onderzijde schroefankers ingestort.

Tweezijdig afwaterend

Eenzijdig afwaterend

Vlak

Penantafdekker

KB 25/75

KB 50/50

Witte grind 3/10

Witte kwarts

Standaard grijs

Hardsteenkleur

Roodbruin

Rood

STRAATMEUBILAIR

33Bloembakken Bloembakken worden als straatmeubilair rondom openbare gebouwen geplaatst of gebruikt om parken en tuinen te verfraaien. De betonnen bakken worden ook toegepast als aanrijdbeveiliging voor winkels of kantoren. Dit product is duurzaam, esthetisch en kan tegen een stootje.

Palletkar-sponning

Bloembak (in grijs of hardsteenkleur)

Gewicht

60x60x60

205 kg

100x100x40

340 kg

100x100x60

500 kg

150x60x50

500 kg

200x50x50

516 kg

270x60x50

840 kg

Bloembak (uitgewassen grind) Gewicht 80x40x38 met palletkar-sponning

146 kg

100x40x38 met palletkar-sponning

175 kg

120x40x38 met palletkar-sponning

212 kg

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

STRAATMEUBILAIR

35Zitelementen en tribuneblokken Efko Beton produceert zitelementen waarmee u plantenvakken, tribunes en trappen kunt maken. Ideaal voor schoolpleinen, winkelcentra, speeltuinen en andere openbare ruimten. De zitelementen zijn leverbaar in grijs beton- of natuursteenlook (hardsteenkleur). Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk en leveren op maat gemaakte producten, desgewenst met een legplan en bouwtekeningen.

Standaard elementen

Gewicht

100 x 30 x 50

360 kg

100 x 30 x 70

500 kg

100 x 40 x 60

570 kg

200 x 40 x 60

1150 kg

200 x 50 x 60

1440 kg

Overige afmetingen op aanvraag leverbaar

Tribune ontwerp/legplan

Als aanrijdbeveiliging of als invulling van de openbare ruimte hebben wij betonnen poefelementen in ons assortiment.

Poefelementen

Gewicht

50 x 50 x 40 (uitgew. grind)

235 kg

50 x 50 x 50

300 kg

80 x 80 x 50

765 kg

STRAATMEUBILAIR

37


Buitenwatermeterput

Aluminium deksel

Gietijzer deksel

Stekwapening

Fonteinput

Hondentoiletput

Hondentoilet

Plaatsing

Put 150 x 150 x 150 cm

Put 200 x 100 x 100 cm

Put 60 x 60 x 80 cm

Deksel met mangat

Putrand

Dikwandige put met mazenrooster

Voetrooster


Putrand met gietijzer deksel

Betonputten

Stelringen 10 cm dik Putring 100x100x105 cm Stelringen 5 cm dik

Tot 500 liter inhoud, inwendige maten, ongewapend L

B

H

50

30 30 30

70

30 30 45

95

40 40 40

120

40 40 60

160

40 60 40

160

40 60 60

200

50 50 60

250

50 80 60

220

50 110 65

780

50

910

80

60 60 60

550

60 60 80

690

Buitenwatermeterputten De betonnen watermeterputten van Efko Beton voldoen aan gestelde normen van waterbedrijven en worden uitgerust met een geïsoleerd tussendeksel

Deksel 100x100x10 op put 80x80x80

waarmee vorst in de put wordt voorkomen. De putten

Gewicht (kg)

25 25 25

110

Deksel 120x120x120 zwaar verkeer met mangat op put 100x100x95

Put 60x60x80 met putrand

worden buiten toegepast als opstelling voor een watermeter. De putten zijn uitgevoerd met een bovendeksel van aluminium traanplaat met uitzetijzer, trapbeu-

Put 80x80x80 cm

gels, een houten tussendeksel en twee waterdichte

Put 40x40x40 cm met putring en deksel

doorvoeren.

Putrand met gietijzeren deksel Stelringen Deksel met mangat (verkrijgbaar voor zwaaren licht verkeer) Tweedelig deksel

Vanaf 500 liter inhoud, inwendige maten, standaard ongewapend L

B

H

Gewicht (kg)

80 80 40

580

80 80 80

930

80 80 100

1.100

100 100 95

1.400

Put 200x100x150

Put 150x150x150

Opties Inwendige maten, standaard gewapend 200 100 100

2.670

200 100 150

3.600

150 150 100

3.340

150 150 150

4.450

• (Stek)wapening, voegenband • Opzetstukken en (stel)ringen • Ruime keus aan deksels (beton, staal, gietijzer, aluminium) • Pvc-schuifmoffen of gaten

Buitenwatermeterputten, inwendige maten, ongewapend L

B

H

Type watermeter

75

100

140

QN1,5 - QN2,5

95

170

150

QN5 - QN10

95

200

150

QN5 - QN10 meetstraat 1

104

280

160

QN5 - QN10 meetstraat 2

Overige maatvoeringen op aanvraag leverbaar

PUTTEN

39


Bezoekadres Bregefinne 4-6 8624 TX Uitwellingerga

Postadres Postbus 222 8600 AE Sneek

T 0515 - 55 93 94 F 0515 - 55 94 78

E info@efkobeton.nl I efkobeton.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.